PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savaş üzerine sözler

Deist Bedo
17-05-2009, 13:33
Yapılan her silah, denize indirilen her savaş gemisi, ateşlenen her roket aç olup doyurulmayan, üşüyüp giydirilmeyenlerden yapılan hırsızlığı ifade ediyor. - Dwight Eisenhower

Zenginler savaş açınca, ölen fakirlerdir. - Jean-Paul Sartre

Terrorizm fakirlerin savaşıdır. Savaş zenginlerin terrorizmi. - Peter Ustinov

Askeri eğitimin amacı insanları sadece savaşa hazırlamak değil, ama savaşın çıkmasını şiddetle arzu ettirmek. - Louis Simpson

3. Dünya Savaşında insanlar hangi silahlarla savaşıcaklar bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşında taş ve sopalarla savaşacaklar. - Albert Einstein

Normalde, sıradan insanlar savaşı istemez. Bu bilinen bir şey. Ama, her şeyin sonunda, ülkede kararları verenler liderlerdir ve halkı kendi yanına çekmek de çok basittir. İnsanlar her zaman liderlerin dilediği şekilde davrandırılabilir. Bu çok kolay. Tek yapmanız gereken, onlara saldırıldığını söylemek ve savaş karşıtlarını vatan sever olmamakla ve ülkeyi tehlikeye sokmakla suçlamak. Bu her ülkede aynı şekilde çalışır. - Herman Goering

Bir zorba, ne zaman düşman ülkeyi işgalle veya anlaşmayla sustursa ve artık düşmandan korkacak bir şey kalmasa, tekrar bir başka savaşı başlatmalıdır ki insanlar bir lidere ihtiyaç duysun. - Platon

Size onursuzluk ve savaş arasında bir seçim sunuldu. Onursuzluğu seçtiniz ve savaşacaksınız. - Winston Churchill (Chamberlain, Hitler'le Münih Anlaşmasını imzaladıktan sonra söylemişti)

Orduya katılın! Çok uzak, egzotik ülkelere gidin. Heyecan verici, sıradışı insanlarla tanışın ve onları öldürün...

Bir askerin ölürken donuklaşan gözlerinin içine bakmış bir insan savaşı başlatmadan önce düşünürken çok zorlanır. - Otto Von Bismarck

Ben oğlumu asker olsun diye yetiştirmedim, benim gururum ve neşem olsun diye onu büyüttüm. Kim başka bir annenin oğlunu öldürmesi için onun omuzuna bir tüfek koymaya cesaret edebilir? - Bir Anne

Savaşın amacı ülken için ölmek değil, karşındaki piçin ülkesi için ölmesini sağlamaktır. - George Patton

Bize basın özgürlüğünü veren askerdir, gazeteci değil. Bize ifade özgürlüğünü veren askerdir, yazar değil. Bize gösteri özgürlüğünü veren askerdir, kampüs organizatörü değil. Bayrağı selamlayan, bayrağa hizmet eden, tabutu bayrakla örtülen ve göstericilerin bayrağı yakmasına izin veren askerdir. - Denis O'Brien

İnsanlar hiçbir zaman avdan sonra, savaş sırasında ve seçimlerden önce söyledikleri kadar yalan söylemezler. - Otto Von Bismarck

Savaşsız bir dünyanın mimarları askerlik hizmetini reddeden gençler olacaktır. - Albert Einstein

Özgürlük ve demokrasi, elleri masum insanların kanıyla boyandığı zaman kutsallıklarını kaybeder. - Gandhi

Bir savaşı, bir depremi kazanabileceğinizden daha fazla kazanamazsınız. - Jeanette Rankin

İbret olması açısından şunlarıda ekliyelim

Askerlik ve spor "liselerde" daha sıkı olarak devam etmeli ve talebeler silahla toplu bir halde talime, hakiki süngü ve kılıçlarla hakiki mübarezeler yapmağa alışmalıdır. Zarar yok, aralarında tehlikeli yara olanlar bulunsun... Bu yaralar sinemaların, baloların yaptığı tahribat kadar zararlı değil; talebeyi tehlikeli azımsamağa alıştırmak bakımından faydalıdır. - Nihal Atsız

Okullar birer kışla haline gelmeli, hatta liselerin müdürleri yüksek rütbeli subaylardan olmalıdır. - Nihal Atsız

Titan
17-05-2009, 14:03
Terrorizm fakirlerin savaşıdır. Savaş zenginlerin terrorizmi.
- Pat Buchanan

Ben bu sözün Peter Ustinov'a ait olduğunu biliyordum Tatar.

Deist Bedo
17-05-2009, 14:19
Evet haklıymışsın

http://en.wikiquote.org/wiki/Peter_Ustinov

Terrorism is the war of the poor, and war is the terrorism of the rich.

Ben başka bir yerden seçip buraya eklemiştim, demekki orada yalnış yazılmış.

Akhenaton
17-05-2009, 19:31
Savaşlar bilimsel ve teknolojik ilerleme sağlar.

parmis
17-05-2009, 20:09
A)bu savaş da , gelecek savaş gibi savaşları sona erdirmek için olcaktır (david lloyd george)
B)savaşları çıkaranlar zenginler , ölenler ise yoksullardır (jean paul sartre)
C)bir cinayet insanı katil , milyonlarca cinayet ise kahraman yapar (charlie chaplin)
D)eskiden savaşta ölmenın güzel ve anlamlı bir şey olduğunu sanırdım modern savaşlarda ise öyle değil anlamsız yere it gibi geberip gidiyorsun (ernest hemingway)

parmis Güneşin_kızı

Deist Bedo
17-05-2009, 20:15

Nasıl oluyor o?

Hem çok meraklıysan savaşmaya burada ne işin var. Al eline silahı git savaş (öl-öldür), yokkkk tabi insanları pofpoflayıp öne sürmek daha zevkli sizin için.

pante
17-05-2009, 20:37

Akhenaton, bak Einstein sana hakaret ediyor. :)

http://img35.imageshack.us/img35/5451/einsteinl.th.jpg (http://img35.imageshack.us/my.php?image=einsteinl.jpg)

Akhenaton
17-05-2009, 20:49
Nasıl oluyor o?

Hem çok meraklıysan savaşmaya burada ne işin var. Al eline silahı git savaş (öl-öldür), yokkkk tabi insanları pofpoflayıp öne sürmek daha zevkli sizin için.

Valla savaşacak bir karşı ülke yok ne yapalım.:)

Akhenaton
17-05-2009, 20:51
Akhenaton, bak Einstein sana hakaret ediyor. :)

Ederrrr.Sonrada atom bombasının temelini oluşturur.
Bu yahudilerin birini değil hepsini........(yazmadım ırkçılığa girmesin diye.:D)

Deist Bedo
17-05-2009, 20:52
Ama kendinize rehber olarak tuttuğunuz insanlara göre Türk olmayan herkes düşman, anlamıyorum hadi bakim neyi bekliyorsunuz. Şu askerliği sadece gönüllü yapında en çok atıp tutanlar gönüllü olarak kalsın askerde. Bu kadar çok vatanperversiniz ya birde sadece karnınızı doyuracak kadar ücret talep edin devletten.

Akhenaton
17-05-2009, 20:55
tatar komik olan ne biliyormusun.
teörizme destek verenlerin yüzlerine hümanist maske takarak hep bu masalları okuması.

Deist Bedo
17-05-2009, 20:57
Savaşa karşı başkoymuş biri nasıl olurda terörist olabiliyor bunuda anlamadım. Sana sorulan sorular çok ama yanıtların yok. İşin gücün bayrak altına sığınıp kendin gibi düşünmeyenleri terörist ilan etmek.

Akhenaton
17-05-2009, 21:01
Savaşa karşı başkoymuş biri nasıl olurda terörist olabiliyor bunuda anlamadım. Sana sorulan sorular çok ama yanıtların yok. İşin gücün bayrak altına sığınıp kendin gibi düşünmeyenleri terörist ilan etmek.

beni tanımıyorsun.
hemde hiç tanımıyorsun.
hiç bir şeyin altına sığınmadığımı bu net alemi bilir.
kendim gibi düşünme veya düşünmeme gibi bir durum söz konusu değil.
burası kemalist Türk cumhuriyetidir, ve sonsuza kadar öyle kalacaktır.
buna itirazı olan kefenini ve mezarını hazırlayacaktır.

Deist Bedo
17-05-2009, 21:04
beni tanımıyorsun.
hemde hiç tanımıyorsun.
hiç bir şeyin altına sığınmadığımı bu net alemi bilir.
kendim gibi düşünme veya düşünmeme gibi bir durum söz konusu değil.
burası kemalist Türk cumhuriyetidir, ve sonsuza kadar öyle kalacaktır.
buna itirazı olan kefenini ve mezarını hazırlayacaktır.

neden okadar parlıyorsun yigenim:p, bu ülkenin sınırlarına itiraz eden biri çıktımı bu konu altında?

Akhenaton
17-05-2009, 21:06
neden okadar parlıyorsun yigenim:p, bu ülkenin sınırlarına itiraz eden biri çıktımı bu konu altında?

henüz parlamadım.
demekki parladığım anları hiç görmemişsin.

Deist Bedo
17-05-2009, 21:07
valla ateş olsan ancak kendini yakarsın :D

Akhenaton
17-05-2009, 21:16
valla ateş olsan ancak kendini yakarsın :D

Valla ben genelde güneş gibi yakıyorum.
dikkat et yani.

cigi
17-05-2009, 21:34
Ama kendinize rehber olarak tuttuğunuz insanlara göre Türk olmayan herkes düşman, anlamıyorum hadi bakim neyi bekliyorsunuz. Şu askerliği sadece gönüllü yapında en çok atıp tutanlar gönüllü olarak kalsın askerde. Bu kadar çok vatanperversiniz ya birde sadece karnınızı doyuracak kadar ücret talep edin devletten.

Tatar Ramazanizm kardesim;
Güzel bir noktaya deginmisin. Fakat bu gönüllüleri; daglarda ellerinde tüfek, ac bilac, üstleri yagmurdan sirilsiklam olmus bir sekilde yurdunun bekciliklerini yapacaklarini saniyorsan cok yaniliyorsun.

Bu gönüllüleri; subay ordu evlerinde özel bir durumda afilli askerlik yaparken bulabilirsin.:)

Savas isteyenlerin aciga cikmalarini saglamak icin askerligin profesyonel olmasi gerekir. Bak Amerika'nin askerlerine, para icin insan öldüren katillerin üniformali sekilleri.;)

Saygilar.

KızıL
17-05-2009, 22:48
tatar kardeşim akhen. le ugrasma bence seni çok yorar ama bi sonuca varamazsın çok istiyorsa gönüllü asker olabilir savaşada gidebilir...

Akhenaton
17-05-2009, 22:58
Kızılordu ....
Nikin ordu.....
söylenecek daha bir şey varmı bu güneş altında....

AYATA
18-05-2009, 08:21
"yendiklerinizle dost olamazsınız"

Cengiz Han

KızıL
18-05-2009, 19:49
nickimi güvercin mi yapmalıyım savaş karşıtı olmak için, ordaki ordudan sen ne anlam çıkartıosun bilmıorum... çokda umrumda değil...

Akhenaton
18-05-2009, 19:50
Gandi yap.
ordulu falan olmasın.:)