Orijinalini görmek için tıklayınız : Kİm daha hayvan, hayvan mi daha hayvan, İnsan mi daha hayvan?
Sizce kim daha hayvan, hayvan mı, insan mı? görüntülere bakıp karar verin...
http://vimeo.com/312859
Hayvanın zevk için öldürenine canavar deniyor...............İnsan hayvanlaşmadan direk canavarlaşabilme becerisine sahip bir yaratık...
Homo sapience sapience'nin dünya üzerinde,
şimdiye kadar hiçbir hayvanın başarılı olamadığı kadar başarılı olup,
bütün canlı türleriyle arasında bu kadar fark oluşturabilmesinde ,
tek etken canavarlık potansiyelindeki sınır tanımazlığıdır.
İşte bu potansiyel sayesinde uzayda yörüngeye uydu yerleştirebilmektedir.
Acı olan insanın ne kadar acımasız bir hayvan olduğunu geç fark etmesidir.
videonun ilk 4-5 saniyesini izleyebildim.
o müsvetteleri ayaklarından tutup kafalarını çivili betona vura vura öldürmeden bırakmak sonra da derilerini canlı canlı yüzmek gerekir.
Bende ayni şeyşeri düşündüm, bunu yapanların derilerini canlı canlı yüzmek, ama o zamanda onlardan farksız olurum. Ama bazen olmak gerekiyor galiba...
İnsanı, insan olmaktan utandırıyorlar...
"o müsvetteleri ayaklarından tutup kafalarını çivili betona vura vura öldürmeden bırakmak sonra da derilerini canlı canlı yüzmek gerekir."
"bunu yapanların derilerini canlı canlı yüzmek, ama o zamanda onlardan farksız olurum. Ama bazen olmak gerekiyor galiba..."
Olmadı.
Savunduklarınız ile yazdıklarınız arasındaki rakım ha bire yükselmekte.
İdamı insanlık dışı görenler bu yazdıklarınızı sakın okumasın.
Sahi, bu başlıktakiler idam cezası hakkında ne düşünmekteler?
"o müsvetteleri ayaklarından tutup kafalarını çivili betona vura vura öldürmeden bırakmak sonra da derilerini canlı canlı yüzmek gerekir."
"bunu yapanların derilerini canlı canlı yüzmek, ama o zamanda onlardan farksız olurum. Ama bazen olmak gerekiyor galiba..."
Olmadı.
yav hırsızın hiç mi sucu yok?
sonracıma bizim dediğimiz sadece düşünce, eylem yok.
Ama şeriatla yönetilen ülkelerde nasıl insanların el ve ayaklarının diri diri kesildiğinide gördük. buna ne dersin.
Sn, vvalla,
İngiliz harfiniz ikiye ayrılmış lakin ayak oyunlarınız ayniyle kaim.
Her dönemin hırsızından mı bahsettiniz? Yoksa bu hırsız sadece bu başlığa mı mahsus?
evrensel-insan
19-05-2009, 18:46
Saygideger arkadaslar;
Dogal ve evrimci dusuncenin koken ve temeline bir kanit daha. Insandisilik ve insanlikdisiligin en guzel yansisi. Insanoglu, bu dogal ve evrimci dusuncesini kokten yenilemedikce, dusunce ve davranista; ozde olan insan kokenini ortaya koyamiyacaktir. Gorunusu insanoglu olsa ne olur. Insanoglu; insanligini ve insan oldugunu; ancak; davranisa yansiyan dusuncesinde bulur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
bu nasıl bir ilkellik ben anlamıyorum gerçekten... ilk çağda yaşıyor bu canavarlar ve yaşam mücadelesi veren hayvanlar gibi acımadan saldırıyorlar olayı kendimce böyle açıklamaktayım....
videoyu daha önce izlemiştim berbat görüntüler gerçekten...
kapitalizmde idam olmalı mıdır çok kestiremıyorum ama ağır cezalar olmalıdır.. idam belki çok vahşi şeylerde 2-3 kez müebbet yerine verilmelidir.. mesela seri katil seri tecavüzcüler gibi ama emin değilim her düşünmemde farklı şeyler doğmakta...
Sn, vvalla,
İngiliz harfiniz ikiye ayrılmış lakin ayak oyunlarınız ayniyle kaim.
Her dönemin hırsızından mı bahsettiniz? Yoksa bu hırsız sadece bu başlığa mı mahsus?
lakin ayak oyunlarınız ayniyle kaim. bu ne demek acıklarmısın.
sen şeriatın canlı canlı kestigi elden ayakdan bahset.
bıraktın hayvanların derisini yüzen canileri, tepki gösterenle ugrasıyorsun.
boğaziçi
19-05-2009, 19:14
izleyemedim..bu ne canavarlik aklim almiyor...kanada nin yaptiklari da kabul edilemez....
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:NhqfwnS_kb9N2M:http://www.hurriyetusa.com/haberler_foto5/kanada_fok_avi_01.jpg (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.hurriyetusa.com/haberler_foto5/kanada_fok_avi_01.jpg&imgrefurl=http://www.hurriyetusa.com/haber/haber_detay.asp%3Fid%3D14901&usg=__ULKnurosRIej4du0_gjxt9LS4VY=&h=206&w=275&sz=18&hl=en&start=7&um=1&tbnid=NhqfwnS_kb9N2M:&tbnh=85&tbnw=114&prev=/images%3Fq%3Dkanada%2Bfok%2Bavi%26hl%3Den%26rls%3D com.microsoft:en-us:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SUNA_en%26sa%3DN%26um%3D1)
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:qumPSULh4K-G7M:http://www.haberaktuel.com/images/news/23244.jpg (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.haberaktuel.com/images/news/23244.jpg&imgrefurl=http://www.haberaktuel.com/Fok-avi-yasaga-ragmen-goruntulendi-haberi-121442.html&usg=__Jw9NoMp9Uo0dD6oWH4dGlvGej4A=&h=200&w=300&sz=13&hl=en&start=14&um=1&tbnid=qumPSULh4K-G7M:&tbnh=77&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dkanada%2Bfok%2Bavi%26hl%3Den%26rls%3D com.microsoft:en-us:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SUNA_en%26sa%3DN%26um%3D1)
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:UdJ8y3XlRhwf4M:http://www.hurriyetusa.com/haberler_foto5/kanada_fok_avi_02.jpg (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.hurriyetusa.com/haberler_foto5/kanada_fok_avi_02.jpg&imgrefurl=http://www.alevileriz.biz/showthread.php%3Ft%3D48286&usg=__0RovA85pQ8fJt_9H8w8XDQp04yQ=&h=170&w=320&sz=23&hl=en&start=17&um=1&tbnid=UdJ8y3XlRhwf4M:&tbnh=63&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Dkanada%2Bfok%2Bavi%26hl%3Den%26rls%3D com.microsoft:en-us:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SUNA_en%26sa%3DN%26um%3D1)
Asıl sorun şu; Dünyada gereğinden fazla insan var.
Olmadı.
anlayamadım. Ama ben zaten sizin yazdıklarınızın ve ima ettiklerinizin çoğunu anlayamıyorum. Benim için yeni bir durum değil.
İdamı insanlık dışı görenlerden "bana ne" diyesim geliyor.
İdam cezasının kaldırılmasına karşıydım. Kendisine karşı değilim.
Bazı canavarların, toplumdan öyle hücre hapsiyle falan değil, ölerek tecrit edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Hayvanların didi diri derisini yüzenler ile aşağıdaki gazete yazılarını yazanlar arasında sizce fark varmı?...
Star Gazetesi (Burak Yılmaz rumuzuyla): PKK'nın başı sağolsun. Artık onları okutup, burs verip başımıza bela edecek anneleri yok. Onlara bale telkin edip, namazı terk etmeleri gerektiğini söyleyecek bu önemli din düşmanı şahsiyet ile mahşerde hesaplaşırız!
Bugün Gazetesi (Kurt Ankara rumuzuyla): Allah (cc) bu dünyada malum çevrelere servis ettiği o genç bursiyer kızlarımızın hesabını soracaktır. Eğer var ise amelince rahmet eylesin rabbim. Şüphesiz o doğruyu bilen ve işitendir.
Milli Gazete (The End rumuzuyla): Azrail (as) kamusal alan dinlemezmiş. Nasıl bilirdik: felaket.
Vakit (Bülent Sayın rumuzuyla): Son nefesine kadar amansız bir İslam düşmanıydı. Daha bir ay önce evi arandığında "Şeriata karşıyım" diyordu. Şimdi şeriat onu mahkeme-i kübrada yargılayacak, orada kaçış yok!
Vakit (S.Altın rumuzuyla): Bir insan eğer Allah'ın dinini kabul etmemiş, baş örtüsüne düşmanlık yapmış, Allah'ın dinine hakaret etmiş ise o kişiye 'Allah rahmet etsin' denmez, Allah'ın düşmanlarını dost edinmeyin, küfürdür. Cenaze namazı da kılınmaz.
Vakit (Pirana rumuzuyla): Memlekete hayrı olmayan hele Müslümanlara düşmanlığını son ana kadar yaşatan zavallı, şimdi yaptıklarının hesabını verirsin inşallah. Ama üzüldüğüm tek nokta var; sana değil, diktiğin zehirli çiçeklerinin var olmasıdır.
Vakit (Bozoklu Halil rumuzuyla): Fazla söze ne hacet bu acube de efendimizi sevmezdi; İslamı sevmezdi; Müslümanları, bilhassa mümin hanımları sevmezdi. Ateşi bol, azabı korkunç olsun!
evrensel-insan
19-05-2009, 23:12
Saygideger vvalla;
Ikiside ayni dogal dusuncenin; insandisi ve insanlikdisi temelinin bir urunu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
vvalla videoyu tam olarak izliyemedim ama izlediyim kadarinda iki seyi gördüm ya allah yok yada sadist bir allah var,ben seyredemiyorum yazarmisin olay hangi ülkede olmus.saygilar
Çinde.
bu budistlerde az değilmiş hani...
milomanara
19-05-2009, 23:38
Karşı olanlardan biri bana argumanını anlatabilir mi? Mutlaka iğrenç vahşet görünüleri ama kesilen milyonlarca inekten farkını anlatabilir misiniz? Karşı olanların mümkünse, et yiyen, deri ayakkabı, mont giyen tarafından birileri.
Ortada bir ticaret var ve bu hayvancağızlarda alınan satılan mallar oluyorlar. Yasalar hangi hayanın, hangi dönemde, hangi miktarda öldürüleceğini belirliyor çünkü bunlar bazı insanların geçim kaynağı. Bir açıdan da bakınca evde ki küçük kızını okula gönderen bir fok avcısının ne kadar çok öldürürse o kadar rahat bir yaz geçireceği umudu.
Bu hayvanları, sopalarla değil, zehirli iğneyle öldürseler bunu hoşgörecek misiniz?
boğaziçi
20-05-2009, 00:13
ben kendi adima,yumurta uretecegim ya da ineklerin sutunden etinden fayda saglayacagim diyerek ,hayvanlari belli bolmelere kapatip,ne gun isigi ne de taze ot gormeden besleyip(onlari sonuna kadar tuketen) ticarete donusturmeyede karsiyim...
komik gelebilir bazilarina ama,ineklere sari kiz yada nebileyim baska isimler takilirdi,simdi ise numaralari var,belki de yok...
foklari olduren insanlar ya da balinalari avlayan balikcilar elbette ki yasam mucadelesi icindeler ama onlari giymeye ya da tuketmeye ne kadar ihtiyacimiz var...
hersey insani olmali diye dusunuyorum.
Karşı olanlardan biri bana argumanını anlatabilir mi? Mutlaka iğrenç vahşet görünüleri ama kesilen milyonlarca inekten farkını anlatabilir misiniz? Karşı olanların mümkünse, et yiyen, deri ayakkabı, mont giyen tarafından birileri.
Ortada bir ticaret var ve bu hayvancağızlarda alınan satılan mallar oluyorlar. Yasalar hangi hayanın, hangi dönemde, hangi miktarda öldürüleceğini belirliyor çünkü bunlar bazı insanların geçim kaynağı. Bir açıdan da bakınca evde ki küçük kızını okula gönderen bir fok avcısının ne kadar çok öldürürse o kadar rahat bir yaz geçireceği umudu.
Bu hayvanları, sopalarla değil, zehirli iğneyle öldürseler bunu hoşgörecek misiniz?
Peki sana bir soru, eger mutlaka ölmen gerekiyorsa, derinin canlı canlı yüzülüp sonra da kafana bir kurşun sıkılarak öldürülmeni mi istersin yoksa doğrudan kafana bir kurşun mu sıkılmasını istersin.
milomanara
20-05-2009, 00:31
Peki sana bir soru, eger mutlaka ölmen gerekiyorsa, derinin canlı canlı yüzülüp sonra da kafana bir kurşun sıkılarak öldürülmeni mi istersin yoksa doğrudan kafana bir kurşun mu sıkılmasını istersin.
Hmm, sayın valla, sanırım beni bu vahşete taraftar sandınız ve suçlarcasına bir cevap yazmışsınız.
Ben burdan sizin cevabınızı, öldürülsün ama canı yakılmasın olarak algılıyorum. Doğru mu?
aynen.
aslına bakarsanız bende bir böceğin dahi öldürülmesi taraftarı değilim, doğadaki her canlının hayatı kendine aittir. kimse başka bir canlının hayatını sonlandıramaz.
Eğer insan sahip olduğu güç ile başka canlıları öldürebilme hakkını kendinde görüyorsa , ondan daha güçlü bir canlıda (insan yada hayvan) onu öldürme hakkına sahip olur. Buna katlanması lazım...
milomanara
20-05-2009, 00:56
aynen.
aslına bakarsanız bende bir böceğin dahi öldürülmesi taraftarı değilim, doğadaki her canlının hayatı kendine aittir. kimse başka bir canlının hayatını sonlandıramaz.
Eğer insan sahip olduğu güç ile başka canlıları öldürebilme hakkını kendinde görüyorsa , ondan daha güçlü bir canlıda (insan yada hayvan) onu öldürme hakkına sahip olur. Buna katlanması lazım...
Yine anladığım kadarıyla, sadece sinir sistemi olmayan canlıların öldürülebileceğini de söylüyorsunuz, bitkiler, bakteriler, vs...
Vejateryen misiniz?
"bıraktın hayvanların derisini yüzen canileri, tepki gösterenle ugrasıyorsun"
Bilakis, tepkilerdeki samimiyete bakıyoruz.
"Dünyada gereğinden fazla insan var." olduğunu yazmışsınız.
Her iki ayaklı, sosyal canlının insan olmadığını söyleyerek, gerçek insan sayısının oldukça az olduğunu düşünmekteyiz.
Sn. K.C.
İdam konusundaki görüşlerinizden sonra ilk yazımızdaki soru işaretlerimiz sizin için kaldırılmıştır.
Bu vidyoyo izlediğimden beri aklımın bir köşesine ''neden bu şekilde canı canlı derisinin yüzüldüğü'' ''bu vahşete neden gerk görüldüğü'' takılı kaldı.
Nihayet dün mantıklı sebebi buldum.Derisi yüzülen canlı bizim sansar dediğimiz bir kürk hayvanı ,
Hayvan kurşunla veya bıçakla öldürülmüyorki kürkün delikler yüzünden değeri düşmesin.
Üstelik kürk işlemden geçirilip insanlar omuzlarında taşıyacağı için kafa kısımları doldurma işlemine tabi olacak.
Yani kürkün böyle komple sağlam ve tulum gibi çıkarılmasının nedeni bu olsa gerek sonucuna bağladım.
Yani bütün mesele yine kapitalizm, Malın değerinin korunmaya çalışılması.
İnsanların geçinmek için para kazanmak için başkalarının heveslerinin kurbanı olması.
"neden bu şekilde canı canlı derisinin yüzüldüğü"
Aynı sorunuzun bizdeki cevabı ise farklıdır.
Kullanıcısı olmayan bir derinin değeri yoktur.
Madem ki değerini kullanıcısı verir, suçlu da bizzat kullanıcıdır.
Bu sevimli hayvanlara uygulanan vahşetin bir sorumlusu yapanları ise on sorumlusu kullanıcılarıdır.
Yani bizzat bizziz.
Gerçi, "Homo homini lupus"a konu olan bizlerin başka bir canlıya yaptıklarımız biraz teferruat kalsa da ipin gölgesindeki sehpanın baş konuğu yine de bizleriz.
Bu konuyu dine çekmek, dinle değerlendirmek bence çok yanlış. Burada yapılan resmen vahşet ve ne acı ki vahşeti yapanlar kendilerine insan diyorlar.
Arkadaslar bu hayvanlar henüz yavru köpekler, çinde en lezzetli etlerin başında birinci fare ikinci sırada köpek eti gelir. bu hayvanlar kürkü icin değil eti icin tüketiliyor, kaldı ki kürkü için bile olsa hiç olmazsa derilerini canlı canlı yüzmesinler.
Konuyu dinle de alakalandırmadık.
Gerçek şu: bu nasıl İNSANLIK
İnsanlık değil abi bu. Vahşet bu, başka birşey değil.
Hayır anlamadığım doğa da o kadar güzel tatlar var iken neden bu yavruların etleri yenilir ki? Ayrıca video yu tekrar izlemek istemiyorum ama yazar iken aklıma geldi, sanırım bunların daha çok derileri için yapıyorlardı.
Çinlimiydi bu video dakiler? Boykot edeyim ben bunları
milomanara
21-05-2009, 18:24
Mezbahalara karşı değilim. Mutlaka deri ayakkabı giyerim, deri, yapısı gereği, buharı dışarı attığı gibi suyu içeri almaz. Kalkıp timsah derisi giymiyorum tabi, dana ya da domuz derisi tercihim. Et de yerim, milyonlarca dananın kesilmesine razı olup, foklar için yaygara koparmayı anlayamam. Buyrun her hangi bir mezbahaya gidin. Kan tahliyesi için kanallar açılmış bir yerdir.
İki yüzlü olmayalım. Nasıl tükettiğiniz et ekonomik değeri olan bir mal ise, fok derisi de malesef öyle. Pişerken ciyak ciyak bağıran istakoz da öyle(kabukdaki buhardan geliyomuş ses ama acıklı tabi). Sosisleri mideye indirip, "ay canım yazık bu foklara" tepkisini iki yüzlü bulurum. Çünkü öldürmenin insanca bir yolu yoktur!
Evet fok derisi giyenleri beraberce kınayabiliriz, ama fok avcılarına söyleyebilecek hiç bir şeyimiz yoktur. Bu bir iştir ve keyiflerinden değil, son ürünün "uygun" olması için o şekilde yapılıyordur.
Bunula beraber, hiç bir çeşit et yemeyip, deri vs... hayvanın ölümüyle sonuçlanan hayvansal ürün kullanmayarak bu endüstrilere pazar oluşturmayan, vahşet olduğunu söyleyen ve arkasında duran arkadaşımın önünde saygıyla eğilirim.
Ha birde sayın mhmd, idam cezasına karşıyım. Beni de kara listeden çıkarabilirsiniz :)
Köpek değil bu hayvanlar, rakun benzeri bir hayvan.
Etleri için bu şekilde soyulduklarını da zannetmiyoruz. Derileri için bu işlem uygulanmakta.
Konu dinle alakalı değil. O şekliyle de konulmamış.
Çinlileri boykot etmek anlamsız, kendi tüketim alışkanlıklarımıza bir göz atıp kendimizi düzeltmemiz yeterli.
boğaziçi
21-05-2009, 20:05
herkes kendi tepkisini istedigi sekilde gosterir...bunun icin birilerinden izin alinacak degil.kisilerin nasil yasadigini ve ne yiyip yemedigini hesabini da kendi verir.protesto etmek herkezin hakkidir.
nasil ki onlar vahset yapiyorsa,ben de bunu her anlamda elestirir ve boykot ederim.
milomanara
21-05-2009, 21:06
http://img200.imageshack.us/img200/8303/mgu0141l.jpg
Mutlaka herkes herşeyi eleştirebilir. Ama eleştirdiklerini kendi yapan insan tutarsız insandır. Selam verilir geçilir, fikrinden sual olunur, kale alınmaz.
İnsan gerçekten doğadaki en vahşi yaratıktır; hayvan karnını doyurmak için öldürür oysa insan zevk için bile öldürebilir.. hani boşuna dememişler insan eğitimli hayvandır diye:)
parmis Güneşin_kızı
boğaziçi
21-05-2009, 21:19
suskunlugun asaletimdendir
her lafa verilecek cevabim var
lakin,bir lafa bakarimlaf mi diye
bir de soyleyene bakarim adam mi diye.
MEVLANA
Vejeteryan olmamak ile vahşice yapılan fok katliamlarını protesto etmenin anlamsızlığını da biz anlayamadık.
Evet her ikisi de ölümdür.
Farkı şu ki, birisinde amaç öldürmektir, hayvanın acı çekmemesi için elden ne geliyor ise o uygulanır. En kısa süre, öncesinde uygun davranış v.s.
Diğeri ise adı üstünde vahşettir. Amacı ise öldürmek değil ekonomik olan şeyi (deri, et, v.s.) korumaktır. Korumanın tüm gereği yerine getirilmelidir. Yeri canlı canlı kaynar suya atılır. Yeri gelir canlı canlı derisi çıkartılır.
İkisi arasındaki fark, insani olup olmamasında gizlidir.
Bu arada Sn. milomanara idam konusundaki görüşünüz not alındı. :)
Amacımızı idamı yermek ya da öncellemek değil.
Olayların ve olguların karşısında bu tutumun değişip değişmediğinde gizli.
bu dünyanın düzeni böyle :( güçlü güçsüzü yiyor.....her ne şekilde olursa olsun..
milomanara
22-05-2009, 13:07
Vejeteryan olmamak ile vahşice yapılan fok katliamlarını protesto etmenin anlamsızlığını da biz anlayamadık.
Evet her ikisi de ölümdür.
Farkı şu ki, birisinde amaç öldürmektir, hayvanın acı çekmemesi için elden ne geliyor ise o uygulanır. En kısa süre, öncesinde uygun davranış v.s.
Diğeri ise adı üstünde vahşettir. Amacı ise öldürmek değil ekonomik olan şeyi (deri, et, v.s.) korumaktır. Korumanın tüm gereği yerine getirilmelidir. Yeri canlı canlı kaynar suya atılır. Yeri gelir canlı canlı derisi çıkartılır.
İkisi arasındaki fark, insani olup olmamasında gizlidir.
Bu arada Sn. milomanara idam konusundaki görüşünüz not alındı. :)
Amacımızı idamı yermek ya da öncellemek değil.
Olayların ve olguların karşısında bu tutumun değişip değişmediğinde gizli.
Sayın mhmd,
Benimde anlamadığım, hayvanın boğazını kesmeyi insani bulup, kafasına vurmayı bulmamanız. Öldürmeyi öldürülen fazla acı çekmedikçe makul bulmak çok anlamsız geliyor bana. Benim için öldürmek ya da öldürmemek anlamlı. Bu hayvanları eziyetle öldürmelerinin nedeni kürklerinin zarar görmemesi ya da lezzetlerinin kötü olmaması(onlara göre). Bu durumda daha eziyetsiz bir yöntem yok, ya öldürmeyeceksiniz, ya da bu şekilde öldüreceksiniz.
"Benim için öldürmek ya da öldürmemek anlamlı."
Garipoğlu'nun tarzıyla! iğneyle ötenazi arasında da bir fark olmayacağı gibi;
Tüm şartları yerine getirmiş tam donanımlı bir mezbaha ile başlığın başladığı yeri bir tutuyorsanız meselemiz yoktur!
Sahi, ötanazi konusundaki fikriniz neydi Sn. milomanara?
milomanara
22-05-2009, 15:20
"Benim için öldürmek ya da öldürmemek anlamlı."
Garipoğlu'nun tarzıyla! iğneyle ötenazi arasında da bir fark olmayacağı gibi;
Tüm şartları yerine getirmiş tam donanımlı bir mezbaha ile başlığın başladığı yeri bir tutuyorsanız meselemiz yoktur!
Sahi, ötanazi konusundaki fikriniz neydi Sn. milomanara?
Evet bir mezbaha ile başlığın konusunu bir tutuyorum. Sanıyorum siz mezbahaları hayvancağızlara son isteklerinin falan sorulduğu bir yer sanıyorsunuz. En donanımlı meznaha bile korkunç bir yerdir(bkz.aşağıdaki video). Kan kokusunu almış gözleri korku dolu hayvanların ölümün ne yönden geleceğini gözledikleri bir yerdir.
Ötenazi hür irade ile insanın kendi yaşamını sonlardırmasıdır ve başlıkla uzakdan yakından alakası yoktur. Ama madem sordunuz, ötenazi taraftarıyım, kendi yaşamımı sonlandırma hakkım olmalı diye düşünüyorum. Öztenaziyi umutsuz hastaların öldürülmesi olarak değerlendiriyorsanız kesinlikle karşıyım, tamamen hür iradeyle olanını destekliyorum.
Amerika'da Modern Bir Mezbaha
http://www.youtube.com/watch?v=fjSlOOYIkCE
Sn. milomanara,
Vermiş olduğunuz şekliyle konumuz sonuçlardır,
Sonuçlara giden yollar değil.
Can konusunda hassasiyet gösteriyorsunuz.
Takdir etmediğimizden değil.
Söz konusu can ise şekli şemali enterese etmez diyorsunuz bir başlığınızda.
Sonra da çiziyorsunuz şekli budur diye başkaca bir başlığınızda.
Dedik ya bizim için ister savunun ister reddedin fark etmez,
Bu sizin formülünüz.
Ve okuduğumuz kadarı ile formulünüz ile yazılarınız arasında çelişki görülmekte.
Ya da bu çelişki, sadece bize mi gelmekte?
milomanara
23-05-2009, 01:12
Sayın mhmd,
Yazdıklarımı çelişkili sanmanız yeterince açık ifade edemediğimdendir. İzin verin açıklayayım:
Ben hayvan öldürmeyi, insanlığa faydası olan ve olmayan olarak ikiye ayırıyorum. Göreceli olsada, ara sıra yenen biftekle, fok derisi arasındaki farkdan bahsediyorum basitçe.
Ekonomik değeri olan her hayvan öldürülür, bu normaldir de. Fok avcısı ceylanın peşinde koşan aslan gibi atlar fokun üzerine, onu yemeyecektir ama kazandığı para ile evine ekmek götürecektir, fokun acısını falan görmez gözü. Çelişki sanılan nokta bir; ben fokun öldürülmesi için pazar yaratanları kınıyorum, fok avcısına bir diyeceğim yok.
Sanıyorum mezbahayı gördükten sonra öldürmenin insanca bir yolu olmadığı konusunda hem fikiriz. Bu hayvanların öldürülmesine taraftarım, çünkü et, deri vs... hayvansal ürünler için pazar yaratanlardanım. Mutlaka daha az acı çekmelerini isterim ve eğer bir sosis paketi üzerinde "acısız öldürülmüştür" etiketi görürsem tercih ederim ama daha ötesini yapamam. Sanırım buna çelişki sanılan durum iki diyebiliriz.
İdam cezası ve ötenazi konusundaki fikirlerim sadece insanları bağlar, tam anlamıyla bir kedi sever de olsam, insanlığın faydası için hayvanların öldürülmesine karşı değilim. Buna hayvanlar üzerinde klinik test yapılması ve zaman onlara inanılmaz acılar vermesi de dahil.
Fikirlerimin kendi içinde tutarlı olduğunu düşünüyorum. göremediğim bir nokta varsa lütfen aydınlatınız.
Şüpheci Dinsiz
30-04-2019, 19:57
RvN3zSKedQc