PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google'dan anlamli bir logo secimi

diagoras
20-05-2009, 17:36
Bugun, haber sitelerinde yogun sekilde yer bulan "Almanya'da bulunmuş olan 47 milyon yıllık fosil insan evriminin kayıp halkası olabilir mi?" haberini cogunuz okumustur.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24968063/

Kuskusuz evrim teorisi acisindan onemli bulgulardan biri olan bu olayla ilgili google da bir katkim olsun demis olacak ki , bugunku logo tasarimini bu konuyla ilgili hazirlamis.

http://www.google.com/logos/missinglink.gif

bence dunyanin en cok kullanilan arama motorunun boyle bir logo secerek bir gunde onmilyonlarca insanin bu konuyla ilgili haber ve makalelere ulasmasini saglamasi cok anlamli. bu durumu , google gibi dunyanin en buyuk internet sirketinin ve en cok kullanilan arama motorunun evrim teorisinin ogrenilmesine destek veriyor olmasi olarak algilayabilir miyiz?

Google'i bu davranisiyla, kendisi ve icinde bulundugu internet aleminin ortaya cikmasini saglayan bilime verdigi destekten dolayi takdir ettim acikcasi! :)

evrensel-insan
20-05-2009, 17:41
Saygideger diagoras;

Google, bunu hep yapiyor. Yani dunya gundemini takip ederek, konuya guncellik olarak uygun gelen bir amblemle "google" yaziyor. Aslinda, google'in bu takipciligi, bir yerde; tum google motoru kullananlarin dikkatini cekiyor. Ama, bu google'in evrim teorisini destekledigi, ya da bilimsel ve epistemolojik oldugu anlamina gelmez. Sadece "dunya gundemini takip ediyor", diyebiliriz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

byspy
20-05-2009, 17:43
google ın yaptığı ister desteklesin ister desteklemesin hoş bir şey ,her ülkenin özel günlerinde yine onlara özel logolar asıyor bence buda gayet güzel birşey

diagoras
20-05-2009, 18:30
destek veya degil, milyonlarca insan su an bu konu hakkinda arama yapyor.

Degerli evrensel-insan , googlein gundemi takip ettiyi kesin, zaten burda degindigim nokta o degil. gundem konusundaki seciciligi konusunda bir ayrinti sadece. tabiki ozel gunleride, tarihte yer edinmis kisileri de ele aliyor fakat gerek haber, gerekse kisileri konu alan logoloarinda yukarda belirttigim tarzda bir secicilik gozledim.

mesela surda google 2008 de kullandigi logolar mevcut, ve guncel konulardan yer verdigi tek olay Buyuk hidron carpistiricisi ile ilgili olan. burda da ayni seciciligi goruruyoruz. bu sekilde secici olmadan gundemde one cikan haberleri logo yapacak olsa her gun bir logo lazim :)

http://www.google.com/holidaylogos08.html

evrensel-insan
20-05-2009, 18:44
Saygideger diagaros;

Google sonucta bir medya ve show en buyuk geliri. Dolayisiyle, bu konulardaki secimi; pek cografi degil. Genelde tum dunya gundemini ilgilendiren icerikte. Mesela, Hristiyanlarin, dini gunlerini-noel,paskalya ve xmas v.s.- gundeme getirmekle birlikte; muslumanlarin gunlerini gundeme tasimiyor. Tabi ki; google'da bu konuda; dunyada guc, yetki ve otorite sahibi olan konulara agirlik veriyor. Ustelik; papanin evrime ve Darwin'e son yanasisimini da; yabana atmamak lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hayko
20-05-2009, 18:56
Can alıcı nokta:
Harun Yahya Google'ı kapatabilir:)

diagoras
20-05-2009, 19:04
Can alıcı nokta:
Harun Yahya Google'ı kapatabilir:)

:) Google'in harundan haberi yok galiba! saka maka simdi gider harun yahya bir ilce mahkemesine! bir hakimde karar verir kaptirlar:eek: yapmadiklari sey degil ne de olsa.

diagoras
20-05-2009, 19:19
Saygideger diagaros;

Google sonucta bir medya ve show en buyuk geliri. Dolayisiyle, bu konulardaki secimi; pek cografi degil. Genelde tum dunya gundemini ilgilendiren icerikte. Mesela, Hristiyanlarin, dini gunlerini-noel,paskalya ve xmas v.s.- gundeme getirmekle birlikte; muslumanlarin gunlerini gundeme tasimiyor. Tabi ki; google'da bu konuda; dunyada guc, yetki ve otorite sahibi olan konulara agirlik veriyor. Ustelik; papanin evrime ve Darwin'e son yanasisimini da; yabana atmamak lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Oncelikle Noel ve xmas ayni sey,

Noel veya xmas:) ya da Paskalya(Easter) haklisin bunlar hiristiyanlarin dini bayramidir, bari verdigim linkteki google in 2008 deki logolarina baksdaydin da ole yazsaydin. bir bak bakalim Noel veya xmas:) ya da Paskalya(Easter) icin logo varmi orda, kullanmislar mi yani. sonucta googlein kullandigi logolari sergiledigi resmi linki bu.

yani sallamadan once bi zahmet baksaydin hangi logolar kullanilmis, direk on yargili yaklasip kafandaki modellemeyle sonuca varmasaydin.

istersen diger yillarada bak belki bulursun belirttigin dini bayramlarin logolarin:)

ayrica bicok ulke ve cografyaya ozel logoda hazirlamaktadir ve bunlar genelde mlli bayramlar oluyor, cografi secilmis logolarda da dini oge yoktur.

evrensel-insan
20-05-2009, 19:31
Saygideger diagoras;

Noel ile xmas ayni sey degildir. Noel, yeni yili; xmas ise; 25 Araligi isaret eder. Ayrica, google yazisinin, nasil bir degisim aldigi ve o degisimin ne anlam ifade ettigi bir algi konusudur. Sen bu algiyi, benim algiladigim gibi algilamamis olabilirsin. Bir de, ben burda; "google-UK."'i takip ediyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

diagoras
20-05-2009, 20:04
Degerli Evrensel-insan,

- noel ve xmas ayni veya degil bu senin hangi logolari kullanmis, bakmadan ve onyargili sallama birseyler yazdigin gercegini degistirmez. yani illede yazilana karsi karsit bisey yazacagim gudusuyle hareket etmenden kaynaklanan bir hata olabilir.

- http://en.wikipedia.org/wiki/Noel suna bir bak bakayim nole ve xmas ayni sey degilmiymis (bari bunda israr etmeseydin), ne de olsa benim dedigime inanmiyorsun. ben amerikada yasiyorum gordugumde bildigimde noel ve xmasin ayni sey(gerci noel kelimesin pek kullanmiyorlar burda) oldugu ki yeni yila burda da heryerde oldugu gibi new year diyorlar. belki senin oldugun yerde yeni yila noel diyorlardir ama ole diyorlarsa haber versen iyi olur cunku yanlis! :)

ama tabi konumuz bu degil(xmas noel ayni seymi?) konumuz senin illede farkli bisey yazacam , muhalefet olacam ya da yok yok ben bilirim bak dogrusu bu takintindan kaynaklanan bir hatan mi oldu sorusu?

Bari cafede geyikimsi konularla kafa dagitirken yapma bunu :)

Aslinda pek sallama yazan biri olmadigini gozlemledim genelde fakat burda nedense ole yaptin.

Bu arada sunuda belirteyim, bir yanlis anlasilma olmasin, ben senin google logo secimi ile ilgili degerlendirmen yanlis demiyorum, dogruda olabilir.

diagoras
20-05-2009, 20:16
Saygideger diagoras;
Bir de, ben burda; "google-UK."'i takip ediyorum.

ha bu arada buda google-uk'in kullandigi logolari gosteren resmi sitesi, bak bakalim xmas veya noel veya paskaylaya dair bir logo varmi.

http://www.google.co.uk/holidaylogos.html

evrensel-insan
20-05-2009, 20:29
Saygideger diagoras;

St. Patrick, St.David's Day, Halloween, simdilik bulduklarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

diagoras
20-05-2009, 22:00
Saygideger diagoras;

St. Patrick, St.David's Day, Halloween, simdilik bulduklarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

oncelikle benim bahsettigim bu degil, baska biseydi. sen bunlari yazmamistin. bak ne guzel sallamadan once arastirinca ne guzel buluyorsun. belki arastirip bulursun diye, ben ozellikle yazmadim ki bunlari.

Ama bu belirttiklerinden hallowenle baslayalim. bunun hiristiyanlikla pek alakasi yok, daha cok kutlayanlar tarafindan da belirtildigi sekilde pagan kokenli bir kutlamadir ve dini bir yonu de yoktur ya da en azinda kalmamistir.

ikincisi St. Patric, Irlandanin milli tatil ve bayramlarindan dir, dunyadaki tum irlandalilar tarafindan kutlanan bir bayramdir, nekadar dini kokenlere dayansada artik cogunluk tarafindan sekuler kabul edilen bir kutlamadir, ki burda bicok irlanda kokenli veya degil amerikali ateist arkadasim o gun yesil renkte giyinerek bol bol icerek kutlarlar, ben bile yesil giyerim o gun. Ayrica dini bile olsa senin belirttigin tanima uymuyor, cunku irlandalilarin en onemli milli bayramidir.ve genel bir hiristiyan bayrami degildir hele xmas gibi biseyle asla karsilastirilamaz.

ucuncusu St.David's Day, bununla ilgili burada kutlanmadigi icin pratikte bir gozlemim yok ama wikipediadan okudugum haliyle irlanda icin St. Patric gunu neyse ingiltere icinde St.David's Day hemen hemen ayni. ve yine bir milli bayramdir. ve yine xmas gibi genel bir hiristiyan bayrami degildir.

her iki bayramda google tarafindan cografi olarak muhattap milletlerin yogun yasadigi bolgelere gosterilmektedir. bizde nasil 23 nisan gosteriliyorsa.

yani konu basliginda bahsettigim logo gibi tum dunya kullanicilarina gosterilmiyor.

Kaldiki yukarda da belirttiyim gibi konumuz bu degil, konumuz senin hic bakmadan arastirmadan bilmedigin bir konuda tamamen onyargilarinla hareket ederek yazman. onun disinda zaten degerlendirmelerine karsi cikmadim, sallamana karsilik yazdim bunlari.

Fakat gordugum kadariyla ayni tavra hallowen i bile hiristiyan bayrami olarak gosterecek sekilde devam ettiriyorsun, ki hallowen daha cok pagan, shaman ve keltik ( bisekilde cok az bir kesim hiristiyan tarafindan dini bir bayram olarak gorulur) kulture dayandirilir ki bunun bile artik bir onemi yok cunku tam anlamiyla gerek pagan gerekse diger herhangi bir dinle alakasiz sekilde tamamen sekuler bir sekilde kutlanir.

yani anlayacagin hala sallamalara devam etmekte israr ediyorsun, oncelikle artik bu konu basliginda sana yanit vermeyecegimi belirtmek isterim cunku israrla ayni seye devam ediyorsun. ikincisi benim seni elestirdigim konuyla alakali olmayan yerlere cekiyorsun.

bu arada simdilik bulabildiklerim bunlar derken ne kastettin anlamadim yani binlerce logo varda onlarida mi arastiracaksin :) topu topu kac tane ki tum logolar.

yani bu konuyu bu sekilde uzatacagina, pardon hic kullanilar logolara bile bakmadan on yargili sekilde yazdim xmas(noel) ve paskalyayi(ki seni elestirdigim ve israrla surdurdugun sey bu) diyip dusunceni sallamalara dayandirmadan alatabilirdin. ki buyuk ihtimal cogu yerine katilirdim.

Herkese Saygilar.

evrensel-insan
20-05-2009, 22:12
Saygideger diagoras;

Birincisi, ben "sallamayi" bilmem. Ikincisi, yasadiklarimi ve gorduklerimi bahsederim. Benim calistigim is yerinde, arkadaslar; ne zaman dini gunler olsa; ogunlerde google'in yazim degisikligi uyguladigindan bahsederler ve goruntulerlerdi. Benim butun dedigim bu. Ayrica konu neden bu kadar uzadi, onu da algilamis degilim. Ben sana, google'in ne oldugunu ve nasil bir yol izledigini, kendi algima gore izaha calistim. Bu fosili, google yazisinin sekillenmesinde kullanmasinin da; google'in yonetim olarak; evrimi destekleyip, desteklemeyecegini, ortaya koymayacagini belirtmeye calistim. Hepsi bu kadar.

Ayrica vermis oldugun, bilgiler icin tesekkurler. Dini konular benim ilgi alanim degil, o yuzden tum bildiklerim bu konuda, sadece kulak dolgunlugu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
21-05-2009, 01:25
aferin be google :)