PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çİfte standart

Davudi
22-05-2009, 17:15
günümüz dünyasında her türlü ideolojiden her türlü fraksiyona ve inanısa kadar yüzlerce binlerce görüş vardır ,hiç kimse baskasının ideolojisini dinini kabul etmek zorunda olmadığı gibi o ideoloji sahiplerinede baskı boykot yapma haklarıda yoktur !!!!
burada akhenaton arkadasımıza yapılan cifte standarta değinmek istiyorum ;bu arkadasımızın türkçü ideolojisine bağlı olduğu coğu kimse tarafından bilinen bir gercektir
bu forumda dikkat ediyorum forum yöneticileri komunist sosyalist olduklarından dolayı kendisine karsı duygusal bi şekilde taraflıca davranıyolar ,daha şimdi gördüğüm kadarıyla kendisi 3 günlüğüne yasaklanmış.
ve mesajlarına baktığım kadarıyla da hiç bi şekilde küfür hakaret ve benzeri hiç bişey yok !!!
aynı sekilde pkk ve diğer komunist terör örgütlerinin acıktan olsun kinayeli olsun "LEHLERİNE" yapılan mesajların sahiplerineyse hiç bi şekilde uyarı da yok !!!
sahsen bu forumun tarasız bir sekilde profesyonelce yönetilmesini istiyorum !!!

selanikli
22-05-2009, 17:24
[quote=Ayrıntı;179214]

Sayın Ayrıntı;
Sosyalist olmak, komünist olmak, hatta ayrılıkçı olmak dünyanın bütün demokratik ülkelerinde ve hatta bizde de suç değildir. Sadece şiddet ve şiddete teşvik ve övgü suçtur.
Ama ırkçılık suçtur. Ve bence de suç olmalıdır.
Gördüğün gibi, açıklamada 'ırkçı' tutumundan dolayı ceza aldığı vurgulanmaktadır ki, yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Akheneton'un bu sitedeki hemen herkesi rencide edecek şekilde, alaya alarak, küçümseyerek ve ezmeye yönelik yazılarını hepimiz biliyoruz.
Umarım bu ceza Akhenaton için tavır ve üslubunu da gözden geçirmesi için bir fırsat olur.
Saygılar.

frodo
22-05-2009, 17:29
Çifte standart eleştiriniz çifte standart içeriyor.

Forumlarımızda taşıdığı etiket ne olursa olsun "ırkçı" yaklaşımlara izin vermemeye çalışıyoruz.

forum yöneticileri komunist sosyalist olduklarından dolayı Bu eleştiri forum yöneticilerini hiç tanımadığınız anlamına geliyor. Forum yöneticileri arasında kendisini komünist olarak tanımlayan kimse yoktur.

Akhenaton bu forumda yazma özgürlüğünü basit inatlaşmalarla kendisi sınırlamakta, hiç bir uyarıyı dinlemeyerek ırkçı ezber sloganları sıralamaktan çekinmemektedir.

Davudi
22-05-2009, 17:35
frodo ,kürt sorunu denilen bölümde pkk yanlısı hatta ve hatta m.karayılanın yazısı bile var haricindede komunizm lehinede yazılar var
yani bunları görmüyosunuz sadece akhenatonun yazısını görüyorsunuz ,eğer ki bu forumun prensiplerinden ödün vermecekseniz bunlarıda değelendirmek zorundasınız!!!

not : sadece kürt sorunu olan yerde değil ,forumun diğer yerlerindede aynı formatta yazılar var ,eğer ki bunlara bir sey yapmıyosanız o zaman bu cifte standarttır ve öyledirde nitekim

evrensel-insan
22-05-2009, 17:38
Saygideger Ayrinti;

Bir kisi; dusunce olarak istedigini yansitabilir. Ama bir dusunce, belirli bir irka, millete ve ulkeye, milliyete v.s. yonelikse; bu insan haklarina terstir. Akhenaton arkadasimizin, Yahudi milletine karsi bir "takintisi" var. Ustelik; kendi ideolojisinin inancsal dogrularina uymayanlari da; "Yahudilikle sucluyor" Birincisi, Yahudi olmak suc degildir. Cunku, bir kisinin kendi dogumunu kendi kontrol etme yetisi yoktur. Nerede dogarsa; oranin kulturu ve her turlu degerlerini alir. Ikincisi; bu ayrica, kokeni Yahudi olmayan yazarlar icin de, bir iftiradir. Ayrica, dunyadaki tum sorunu Yahudilere, bir millet, irk, milliyet v.s. olarak baglamakta; bir insanlik sucudur.

Dunyanin hic bir yerinde; ne bir irk, ne bir millet, nebir ulke v.s. toptan ne bir seyden olumlu veya olumsuz sorumlu tutulabilir, ya da kokten ve tumden suclanabilir. Bu tip bir yanasim, hem insan haklarina; hem de bireysel hak ve ozgurluklere hakarettir.

Ayrica, TC vatandasi olarak Turkiye'de yasam suren ve milli kokeni Turk olmayan, bir suru kisi yasiyor. Bunlari yok saymak ta, bir insanlik sucu ve kisisel degerlere, hak ve ozgurluklere hakarettir. Yoksa, yaniliyormuyum?

Ustelik bu Akhenaton'un ilk cezasi degil. Daha once de ayni konulardan cezalandirilmisti. Bir turlu "akillanmiyor":sad:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Davudi
22-05-2009, 17:46
akhenatonun "temelde" !! baska etniklere milletlere hiç bir takıntısı düşmanlığı yok !!!
bilakis yüzyıllardır türk milletinini aleyhine yahudicilik saxsonculuk kürtcülük fransızcılık v.d. yapanlara olan tepkisi var ,bu tepkide ırkçı hasmane bir kökenden geldiği içinde sanki falanca milletin filanca milletin düşmanıymış gibi intiba bırakıyor
bakın ;ta bastan dedim akhenaton türkçü dür diye ,adı üstünde türkçü ,anti kürt anti yahudi ve benzeri değil !!! onunkisi tepkidir ve gayette normal olması gereken bi tepkidir nede olsa türkçü
bence bu ırkcılık konusunu adam akıllı tartışmamız gerekiyor ,forumun baska bir platformunda

frodo
22-05-2009, 17:47
Komünist düşünceler ülkemizde bile yasak değil ayrıntı. Forumlarımızda şiddeti övmeyen her tür düşünceye açığız.

Akhenaton'un bir ırkı komple yok edilmesine dair yazılarına göz yummalı mıyız sence ?

O zaman örneğin Türklerin komple yok edilmelerini savunan mesajlara da yer verelim mi ?

Site çizgimiz bellidir:

Dünyaya bakış açımız; dinlere, dinlerin tasvir ettiği tanrıya ve cennet, cehennem, melek, şeytan, cin, peygamberlik ve benzeri usdışı kavramların gerçek olduğunu red etmek ve bu dünyayı temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi, kısacası sadece ve sadece dünyevi amaçlı etkinliklerle mümkündür diye düşünüyoruz. Böylece bizler sadece dinlere, sadece "bir şeylere" karşı çıkmanın ötesinde de kendimizi tanımlamakta, kendi pozitif değerlerimizi ortaya koymaktayız. Ateistler ve dinsizler, sadece "bir şeylere" karşı çıkan, sadece muhalefet eden insanlar değildir.

Bu tüzüğümüzden bir pasaj. Sanırım yeterince açık. Her üyemiz de katılmasa bile site tüzüğümüze saygı göstermek ve mesajlarını bu temelde yazmak durumundadır.

Her mesaja, hatta saçmalıklara bile katlanırız. Ama düşmanlığı körükleyen ırkçı yaklaşımlar
sitemizin kırmızı çizgisidir. Buna göz yummayız.

parmis
22-05-2009, 17:54
Küfür ve şiddet içermeyen mesajların yasaklanmasına gerek olmadığını ;Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici, acıtıcı , düşmanlığı tahrik edici, ayrımcı, kötü mesajlardı onunki..
Eger burası demokratik bir forumsa; her düşünceden insana yer veriliyorsa; daha hoş görülü olmalı diye düşünüyorum
saygılarımla..

Parmis Güneşin_kızı

azınlık
22-05-2009, 17:58
Parmis,

mehmetsalih o derece tepki alacak mesajlar atmazsa ateist olması an meselesi, yaptığı imanını korumak için içgüdüsel bir hareket.

A.

evrensel-insan
22-05-2009, 18:05
Saygideger ayrinti;

Bir kisinin "Turkcu" olmasi; ona baska irklari, millikokenleri v.s. "asagilama, kucuk gorme, yok sayma" hakki vermez. Kimsenin boyle bir hakki olamaz. "Turkculugunu" dile getirirsin, guzel. Ama baska milli kokenlere hakaret ederek degil. Cunku sonucta milli kokenler, kisilerin kisilik degerleridir e Akhenaton'un veya herhangibirisinin iradesinden bagimsiz olarak vardir. Bu varligi; ideolojik inancsal dogrularinla "gormek istemeye" bilirsin. Ama ona yonelik; onu "asagilayici, kucuk dusurucu v.s." yanasamazsin. Hic bir kimsenin; boyle bir hakki yoktur ve olamaz.

Sonra sen, bir seyin daha farkinda degilsin galiba; Akhenatonun dusuncesini yansitis sekli, direk kisinin kisisel degerlerine yonelik. Dusunceye yonelik yansitabilse, "o onun dusuncesidir.", denebilir. Ama genelde; kisinin nikine ve direk kisisel ve kisilik degerlerine yonelik.

Son bir nokta; irkciligi, kendi milli kokenini "overek, one cikararak v.s." yapabilirsin, bu sorun degil; sorun, digerlerini "yermek, asagilamak, kucuk gormek v.s." Yani; senin irki ortaya koymak hakkin olabilir ama; bu konudaki ozgurlugun de; baskalarina satastigin, empoze ettigin, v.s. zaman biter. Bu cizgiyi, iyi algilayalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

parmis
22-05-2009, 18:06
Sayın Azınlık,

Neler de öğreniyorum daha çok öğrenecek şeyim var demek beni bu siteden kazımalısınız atmak istediğiniz zaman:) bir yere gitmem:)

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

serüvenci
22-05-2009, 18:07
öncelikle konunun açılması gereken forumun burası olmadığını ifade etmeliyim.

konunun muhattabı yöneticiler olmasına rağmen, ben de bugün yasaklanmasında olayın içinde olduğum için sana sorular sormak isterim.

akhenaton olayı açısından :

öncelikle akhenatonun silinen mesajını okudun mu ? o mesajda ırkçılığa ve/veya şiddete teşvik edici ifadeler olup olmadığı konusunda bir fikrin var mı ? site tüzüğünü okudun mu ?

ayrımcılık yapılması konusunda belli noktada haklısın. ama haklılığının bu konu için doğru olduğunu söyleyemem. the kürdo ile akhenaton u aynı kategoride ele aldığını düşündüğüm için bu ifadeyi kullanıyorum. the kürdonun denetime alınıp akhenatonun yasaklanmış olması teamül gereğidir, çünkü akhenaton daha önce denetime alınmış üyeliğini sildirip başka bir isimle gelmiş bir üyedir. the kürdo ise yeni üyedir.

the kürdonun mesajlarının kaldırılmaması konusunda ise yorum yapamayacağım, okuma zahmetine girmedim. eğer mesajlarda bir terör örgütünün propagandasını yapıyorsa veya yasalara aykırı bir davranış sergiliyorsa site kuralları gereği o mesajların silinmesi gerekir. diğer üyeler için de aynı kural geçerlidir.(kuralların değişmesi görünürde üyelerin çoğuna bağlı değil.) üyenin sağ veya sol ideolojide olması önemli değildir. herkesin eşitliği zemin olarak kabul edip ona göre hareket etmesi gerekir. dediğim gibi eğer mesajlar propaganda amaçlı ise the kürdonun mesajlarının silinmeyip akhenatonun mesajlarının silinmesi ayrımcılığı ortaya koyar.

dilaver
22-05-2009, 18:11
Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici,

Sevgili parmis

mehmet salih Kadın başlıgını açtıgında ilk okuyanlardan ve tepki gösterenlerden biriydim ve o zamanlar forum yöneticisi idim. Başlık ve yazılanlar igrençti, epeyce düşündüm kaldırıp kaldırmama konusunda. Sonra o başlıgın belli bir dini zihniyeti temsil açısından kalması gerektigini düşündüm.

Nitekim benden sonra da yazan arkadaşlar da aynı şeyi düşünmüşler ki o başlık orada kaldı. Başlıgı incelerseniz o başlıktaki inananların tepkilerini de okuyabilirsiniz.

O başlık bir ders ya da bir case idi. O başlık Kuranın insanları nerelere kadar götürebileceginin bir kanıtı idi. O başlık Taliban zihniyetinin bir dışavurumu idi.

saygılarımla

dilaver
22-05-2009, 18:40
Geçici Madde 4 : Disiplin Görüşmelerinde Zaman Aşımı Şikayet konusu olan mesaj onbeş günden daha eskiye ait ise Disiplin Kurulu en fazla mesajı silme veya düzeltme kararı çıkarabilir. Uyarı, kınama, uzaklaştırma ve ihraç cezaları ancak şikayet tarihinden onbeş gün öncesine kadar olan mesajlar için verilebilir. Yöneticilerin bireysel olarak uyguladıkları disiplin icraatlarına karşı itirazların ise bir hafta içerisinde yapılması gerekir. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Olağanüstü durumlarda (sitenin işlemez oluşu, baglantı kurulamaması) geçen zaman bu süreye eklenir.

Başlıgı açan arkadaş bu siteyi ciddiye almış olsaydı, öncelikle tüzügümüzü okuma ve anlama zahmetine girerdi.

Kendisinin oldugu kadar akhenaton'un da itiraz hakkı vardır. Ama dert üzüm yemek degil de bagcı dövmek olunca böyle oluyor demektir.

Her isteyen istedigini eleştirmek için başlık açamaz, bu son derece sakıncalıdır. Başlıklar düşünceleri ifade etmek için açılır, insanları suçlamak iin degil.

Sitemmizde üyelerin her türlü hakkı tüzük hükümlerinin koruması altındadır, ayrıca eleştiri için de yeteri kadar başlık mevcuttur.

Bu başlıgın en azından kilitlenmesini talep ediyorum. Forum kurallarına aykırıdır ve kişilere yönelik tartışma ihtiva etmektedir.

saygılarımla

frodo
22-05-2009, 18:44
Bir uygulama temelinde site politikası eleştirilmektedir. Bu anlamda kilitlenmesi yerine
doğru foruma taşınması uygundur.

KızıL
22-05-2009, 20:36
ayrıntı ne acaip bi insansın akhen. arkadaşısın heralde bu kadar kötü savunma yapılamaz.. forum yöneticilerini tanımıyorsun saldırıyorsun.. o m. karayılanın yazsısı dediklerin tr deki gazetelerde yayınlanıyor aç gözünü takip et
ırkçılık dünyada kabul görmeyen baya ve insanlıktan uzak bir düşünce artık statlarda bile no racism yazısı var uyanın bence... avukatlığınız çok basit oluyor akheyi savunacak birisinin daha başarılı olmasını beklerdim...

mehmetsalih
22-05-2009, 21:19
Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici,

Zaten keyfinize göre davranmanız çok inciticidir doğru. Oh Tartışmaya gir yenildiğini anlayınca sil ne güzel birşey bu mesajıda silersin servis benden....

Ayrıca Ahke arkadaşımızın yasaklamasını tek kelimeyle kınıyorum. Aklı başında birkaç insan varsa onlarıda yasaklıyorsunuz. Neyse...

mehmetsalih
22-05-2009, 21:21
Siz insanlarına allahaına, muhammedine, isasına eleştiri yağdırırken incitici olmuyor....

mehmetsalih
22-05-2009, 21:25
Ahke burda değil bari onun sözlerini yapıştıralım :D

Mutezile: Yine çok enteresan bir tartışma başlattın. Dilaverin hışmına uğramayasın sevgili Akhenaton:)

Ahke: Sn dilaverde bir gün batının sahte felsefelerinden kendini kurtararak titreyip kendine gelecektir.:)

Ahke sizin damarınıza basmış gibi...

dilaver
22-05-2009, 21:29
Ayrıca Ahke arkadaşımızın yasaklamasını tek kelimeyle kınıyorum. Aklı başında birkaç insan varsa onlarıda yasaklıyorsunuz. Neyse...

Arkadaşını söyle, sana kim oldugunu söylesinler. :tea:

saygılarımla

dilaver
22-05-2009, 21:32
mehmet salih biraderim

Biraz siteyi takip etmiş olsaydın dilaver ismi ile maruf üyenin sitede forum yöneticisi olmadıgını ve yetkiye sahip olmadıgını bilebilirdin.

Hadi siteyi takip etmiyorsun, bari başlıgı anlama kabiliyetin olsaydı, yukarıdaki iletilerde frodo nun altını çizerek site forum yöneticileri arasında komünist yoktur ibaresini düşünebilirdin.

Ancak kadınların insan olmadıgını savunabilecek bir zihniyetten elbette ki bunları beklemek mümkün degil.

saygılarımla

mehmetsalih
22-05-2009, 21:33
Bence Ahkeyi Türkçülük yaptığından yasaklamadınız...

dilaver
22-05-2009, 21:36
mehmet salih daha da ileri gitmeden bence

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10110

şeklinde açtıgın başlıgın başlık sorusunu bir düşün ve degerlendir.

Sahi nasıl bir duygu.

saygılarımla

mehmetsalih
22-05-2009, 21:38
Dilaver sen yasakçı zihniyetine devam et... islam odasında demokrasi de başka odada yan çiz... sitede dogmalaşan tabulara başkaldıranlar herhalde yasaklanacak. hele hele senin gibi hınç çıkaranlar olunca. Dilaver bu geçen yıldan kalma birşey olmasın???

mehmetsalih
22-05-2009, 21:42
Ahke komunistlere karşı olduğundan olmasın bu yasak kızıl ordu???? Stalinin katl etiği 66 milyon insan seni doyurmadımı hala???? yasak az bence katliam hatta soykırım seni tatmin eder bence...

mehmetsalih
22-05-2009, 21:44
mehmet salih daha da ileri gitmeden bence

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10110

şeklinde açtıgın başlıgın başlık sorusunu bir düşün ve degerlendir.

Sahi nasıl bir duygu.

saygılarımla

Dilaver siz muhammedle alay ederken binlerce, milyonlarca, milyarca insanın psiikolojik incinmeye neden olacağını düşünmeden hareket etmeniz nasıl bir duygu? Açılmış saçılmış bir kadına dokumak suç mu? dokunmazlığı mı var???

boğaziçi
22-05-2009, 22:14
3 gun yasaklamanin agir bir ceza oldugunu dusunuyorum kendi adima,bu hangi dusuncede olursa olsun,hakaret ve kufur icermedigi surece yasaklama yapilmamali.

dilaver
22-05-2009, 22:18
hakaret

Sayın bogazici

Sizce bir etnisiteyi topyekun imha etmeyi savunmak, onları aşagılamak hakaret kapsamına giriyor mu.

Ya da ırkçılık size göre nedir. Olagan ve normal bir şey midir. Hakartten daha mı alt seviyede dir.

saygılarımla

Davudi
22-05-2009, 22:58
ayrıntı ne acaip bi insansın akhen. arkadaşısın heralde bu kadar kötü savunma yapılamaz.. forum yöneticilerini tanımıyorsun saldırıyorsun.. o m. karayılanın yazsısı dediklerin tr deki gazetelerde yayınlanıyor aç gözünü takip et
ırkçılık dünyada kabul görmeyen baya ve insanlıktan uzak bir düşünce artık statlarda bile no racism yazısı var uyanın bence... avukatlığınız çok basit oluyor akheyi savunacak birisinin daha başarılı olmasını beklerdim...

3.cü sınıf komunist propagandalarını yesinler ,iyi ki basit savunma yapmışım bide profesyonelce yapsaydım nolurdu acep ? daha türkçülükle ırkcılık arasındaki farkı bilmiyosun ,bide komunist olacak cakma komunist seni

prozac
22-05-2009, 23:23
Başlığı sevdim,
Bu birlikteliği devam ettirebilirsek kişileri tanımadan 2 iletisine bakarak etiketlemenin ne denli kötü birsey olduğu zamanla anlasılacaktır..

Eleştiriye açık olmalıyız ama desteksiz atışlar hoş değil.

Ben ateistim,karsı daire müslüman bir üst solcu muhtemelen karsısındakı sağcı !
Birbirimizi yemenin ne anlamı var?
Kırmadan aşağılamadan meramımızı anlatacak kadar olgun değilmiyiz..?

pante
22-05-2009, 23:38
Yahu neden boşuna tartışıyorsunuz?
Akhenaton alışık böyle banlanmaya.
Banlanmadığı takdirde "Yoksa ben de bir bozulma mı var?" diye düşünür, strese girer.
O durumundan memnundur muhakkak.
Banlanmak onun için bir şereftir.
Belki de bu alanda bir rekor kırma peşindedir.
Bırakın banlansın.
O artık ne yazdığında ne ceza alacağını herkesten iyi biliyor.

Bu arada Akhenaton kıdemli üye değil miydi? :roll:

serüvenci
22-05-2009, 23:43

hayır.:lock1:

dilaver
22-05-2009, 23:46
Bu arada Akhenaton kıdemli üye değil miydi?

YK açıklaması olmadıgına göre degil. Yazana bakmayın.

saygılarımla

Davudi
22-05-2009, 23:53
Yahu neden boşuna tartışıyorsunuz?
Akhenaton alışık böyle banlanmaya.
Banlanmadığı takdirde "Yoksa ben de bir bozulma mı var?" diye düşünür, strese girer.
O durumundan memnundur muhakkak.
Banlanmak onun için bir şereftir.
Belki de bu alanda bir rekor kırma peşindedir.
Bırakın banlansın.
O artık ne yazdığında ne ceza alacağını herkesten iyi biliyor.

komple katılıyorum ,akhenatondur ne yapsa yeridir :)
bunlara sebeb olarakta onun dobra kişiliğini görüyorum
buda gözardı edilemeyecek kadar önemli bir özellik

KızıL
23-05-2009, 00:04
şıracının şahidi bozacıdır.. ayrıntı güzel savunmalarla gel avukatlık yapacaksan .. ben bileceğim kadar biliyorum ırkçılığıda komünizmide rahatına bak sen;)

şahalamut
23-05-2009, 06:10
ideolojiler üzerinden savunmalar yapmak,bir suçun cezasını hafifletmez diye düşünmeliyiz ayrıca,tartışmalar hakaretlere dönüşüyorsa endişelenmeliyiz...bir kişi haklıda olsa haklı oldugunu anlatabilmesinin yolu apayrı bir anlatımla olmalıdır.siz bıçaklarınızı bilemiş kesinliklerle hareket ediyorsunuz.benim dogrum,benim dedigim,benim için gibi anlayışlarınız daha fazla anlaşılmaz kılar

parmis
23-05-2009, 07:56
Dilaver siz muhammedle alay ederken binlerce, milyonlarca, milyarca insanın psiikolojik incinmeye neden olacağını düşünmeden hareket etmeniz nasıl bir duygu? Açılmış saçılmış bir kadına dokumak suç mu? dokunmazlığı mı var??? Mehmetsalih ten inciler...

sanırım burası gözden kaçmış AÇILMIŞ SAÇILMIŞ BİR KADINA DOKUNMAK SUÇMU? DOKUNULMAZLIĞIMI VAR????

yuh yani yuh.. beni bile argo kullanacak kadar zıvanadan çıkardın mehmetsalih şimdi bunu bir kez daha okuyup değerlendirin lütfen sayın yöneticiler.. Bu kadar iğrençlik nerde görülmüştür ya? Kadınları açılıp saçılan veya kapanan diye ayırmak açılanlara dokunmayı kendine görev edinmek gerçekten açtığın başlığı tersine çevirip :sen mehmet salih insan mısın? diye sormak geliyor içimden..

parmis Güneşin_kızı

parmis
23-05-2009, 08:27
AÇILMIŞ SAÇILMIŞ BİR KADINA DOKUNMAK SUÇMU? DOKUNULMAZLIĞIMI VAR???? mehmetsalih bu bir ibretin ifadesi gerçekten çok tehlikeli bir yaklaşım eğer bellirli bir fikri allahı peygaberi temsil edip koruduğuna inanıyorsan mehmetsalih yazık o koruduğunu sandığın değerlere onlarıda çamura buluyorsun... ya gerçekten sen varmısın? yaşıyormusun? Türkiye demisin? nasıl bir insanlık adamlık seninki???
gerçekten inanamıyorum.. Hayret....

parmis Güneşin_kızı

K.C.
23-05-2009, 10:17
Sayın Ayrıntı,
Akhenaton'u yasaklayan, takdiren 3 gün uzaklaştırma veren benim. Benim bireysel tercihim ve takdirimdir.
Bu ceza fazla bulunabilir, gereksiz bulunabilir. Dilaver yolu göstermiş. İtiraz etmek mümkün.

Yalnız şunu da eklemek zorundayım; o başlıkta Akhenaton'un yasaklanmasına sebep olan mesajlar şu anda orada Y O K. İlgili mesajlar sandık odasına kaldırıldı. Yani siz hangi ifadelere karşı bu cezanın verildiğini şu anda bilebilecek durumda değilsiniz.
Bilmeden karşı çıkışınızı da normal karşılıyorum aslında.

Sevgili parmis, sen vurgulamasan mehmetsalih'in o yazısını görmeden geçecektim. Ama o konuyu başka bir başlıkta (mesela kadın insan mıdır? başlığında) etraflıca tartışmak daha uygun görünüyor bana. Gerçi tartışınca da kendisini kayda değer, umursanan biri sanıyor ama...:blah:

mehmetsalih
23-05-2009, 12:30
yuh yani yuh.. beni bile argo kullanacak kadar zıvanadan çıkardın mehmetsalih şimdi bunu bir kez daha okuyup değerlendirin lütfen sayın yöneticiler.. Bu kadar iğrençlik nerde görülmüştür ya? Kadınları açılıp saçılan veya kapanan diye ayırmak açılanlara dokunmayı kendine görev edinmek gerçekten açtığın başlığı tersine çevirip :sen mehmet salih insan mısın? diye sormak geliyor içimden..

parmis Güneşin_kızı

Parmis sanırım sen lafı çok iyi saptırmışsın senin kervanına binenlerde... Aynı şekilde diyorumki Örtülü bir bayanında dokunmazlığı yok. Yani hiç kimse örtülü veya kapalı olduğundan dolayı kutsanamaz. Ama siz o kadar bir ayrımcı teze sahipsinizki Örtülüye örümcek kafalı, gerici ve yobaz açık-saçık bayana ise modern ve kültürlü dersiniz. Eğer yukardaki laflarımı anlamamışsanız bana yapacağınız en acımasız hakarettir. Ben farkı kaldırmaya çalışırken sen örtüyü kutsadığımı sanırsın. Oysa benim kurani mezhebime göre zaten örtü yoktur. Bu böyle biline... Sanırım siz topyekün ben sırf Bayanın Erkekten çok geri kaldığını söylediğim için toptan reddiye kervanına şarlatan olmuşsunuz. Oysa Darwine böyle bir eleştiri göremedim. Ben baynı aşağılık görürken Darwin köpek gibi sayar. Size yazıklar olsun demekten başka diyecek hiçbir lafım yok maaaleseef...

mehmetsalih
23-05-2009, 12:33
Sayın Ayrıntı,
umursanan biri sanıyor ama...:blah:
Dilerim ki her insan kayda alındığını bilsin ki Efendi-Köle muamelesi kalsın...

K.C.
23-05-2009, 12:59
Mehmetsalih, sana bir abla nasihati. Umursanmak istiyorsan kayda değer yazılar yaz. Ama önce her okuduğunu, her duyduğunu benimseyip tartmadan, düşünmeden kendi fikrin gibi ortaya atma. Sık sık fikir değiştirince de kâle alan olmaz.

Kadın konusunda adam gibi tartışmak istiyorsan saldırmadan, aşağılamadan, öncelikle kafandaki KADIN imajını yerle bir ederek gel tartışalım.

mehmetsalih
23-05-2009, 13:14
Öyle bir derdim yok ama benim her insana bir tavsiyem var özeldede sana ''Babanızdan, Annenizden, Dedenizden, Hacı Amcalardan'' Duyduğunuz ''Kadın Erkek Eşittir'' Tabusunu, İlkesini, Dogmasını yıkın sonra gelip tartışın. Çünkü ben sizin vereceğiniz cevapları zaten tahmin ediyorum. Bana geriyi anımsatan papağan sözcükleri değil Modern, yeni, çağdaş ve sizlere özgü medeni görüşleri üretin. Aksi halde siz kendinizi değil ATA GELENEĞİNİ yaşatmış olursunuz.

kafandaki KADIN imajını yerle bir ederek gel yani sen diyorsunki düşüncenden dön gel tartışalım. neyi tartışacağız ondan sonra diyorsunki gel benim gibi düşün... güldürmeyin adamı ya biraz ERKEKÇE konuşun... Bu duygusal ninelerin sözlerini bırakın...

one
23-05-2009, 13:20
Sayın Ayrıntı,
Akhenaton'u yasaklayan, takdiren 3 gün uzaklaştırma veren benim. Benim bireysel tercihim ve takdirimdir.
Bu ceza fazla bulunabilir, gereksiz bulunabilir. Dilaver yolu göstermiş. İtiraz etmek mümkün.

Yalnız şunu da eklemek zorundayım; o başlıkta Akhenaton'un yasaklanmasına sebep olan mesajlar şu anda orada Y O K. İlgili mesajlar sandık odasına kaldırıldı. Yani siz hangi ifadelere karşı bu cezanın verildiğini şu anda bilebilecek durumda değilsiniz.
Bilmeden karşı çıkışınızı da normal karşılıyorum aslında.

Sevgili parmis, sen vurgulamasan mehmetsalih'in o yazısını görmeden geçecektim. Ama o konuyu başka bir başlıkta (mesela kadın insan mıdır? başlığında) etraflıca tartışmak daha uygun görünüyor bana. Gerçi tartışınca da kendisini kayda değer, umursanan biri sanıyor ama...:blah:

bireysel tercih ve takdir meclisle disiplin kuruluyla yönetilen

organize olmuş demokratik bir yapının hiyerarşisini kırıp dökmek

manasına gelir

bir olur iki olur üç olur akhenaton gibi bildiklerinizi iyi yada kötü

eğri yada doğru mantıklı yada mantıksız bir şekilde yaşamla

yüzleştirip sınamanıza yardım edenler çeker gider

daha mı güzel olur ? ağam paşam muhabbetleri herkesin birbirini

onayladıgı kimsenin yeni birşeyler söylemediği herkesin mutabık

oldugu bir ortamın gerçeği ise

herkes aynı fikirde ise kimse bir şey düşünmüyor demektir

konu akhenaton un banlanması degil

kararların oybirliğiyle alındıgı bir demokratik yapıda bireysel tercih

ve takdir yetkisinin varolmaması gerektigidir

tek kişinin aldıgı karar çogunlugun onayından geçmedigi sürece subjektif

bir yargıdan ibarettir

buda sistemin eleştirisidir kişiye yönelik değil

K.C.
23-05-2009, 13:23
Öyle bir derdim yok
Sendeki tüm sorun bu cümlende gizli işte...

Tedaviyi reddeden hastayı tedavi edemeyeceğimiz açık.:crazy:
Tez vakitte zil zurna, sırıl sıklam aşık olmanı diliyorum. :smow:
civarında dişi sinekten başka dişi var mı?...
:cheer2:

K.C.
23-05-2009, 13:27
Sayın one, mevcut tüzük böyle (http://www.turandursun.com/tuzuk/p2012_articleid/1)... mod'ların kıdemli olmayan üyelere yönelik disiplin cezası verme yetkileri mevcut.

Meclis'te disiplin yönetmeliği görüşülüyor şu sıralar. Eğer mecliste olsaydınız siz de tartışmalarımıza katılabilirdiniz ki bu söylediklerinize benzer şeyler de tartışılıyor.

saygılarımla.

one
23-05-2009, 13:42
Sayın one, mevcut tüzük böyle (http://www.turandursun.com/tuzuk/p2012_articleid/1)... mod'ların kıdemli olmayan üyelere yönelik disiplin cezası verme yetkileri mevcut.

Meclis'te disiplin yönetmeliği görüşülüyor şu sıralar. Eğer mecliste olsaydınız siz de tartışmalarımıza katılabilirdiniz ki bu söylediklerinize benzer şeyler de tartışılıyor.

saygılarımla.

muallakta olan kanunda kendi çıkarı doğrultusunda içtihat oluşturmak.

şeklinde bir hukuki terim var bilginize

one
23-05-2009, 13:43
bu arada bana ne bunlardan diyip köşesinde oturanlar gün geldiginde

kendileri için yazacak kimse kalmadıgında ebülü mebülü yapmasınlar

one
23-05-2009, 13:44
AKHENATON un banınıda açın

kısa ve net

küfür etmedigi sürece kimseyi banlamakda olmamalı

K.C.
23-05-2009, 13:45
Sayın one,
bu bir içtihat değil. Yani yazılı hüküm yokluğunda yargı makamlarının oluşturduğu ve yerleşik hale gelmiş bir uygulama değil.

Burada bir hüküm var. Bu da bizim tüzüğümüzde düzenlenmiş durumda.

Sizce Akhenaton veya başka bir üyenin bu şekilde geçici uzaklaştırılması kararını kim, hangi organ vermeliydi?

site meclisi mi?
DK mı?

frodo
23-05-2009, 13:51
AKHENATON un banınıda açın

kısa ve net

küfür etmedigi sürece kimseyi banlamakda olmamalı

Irkçı mesajlar karşısında tavrımız kısa ve nettir.

one
23-05-2009, 13:53
Dilerim ki her insan kayda alındığını bilsin ki Efendi-Köle muamelesi kalsın...

sana gelince mehmet salih

bilinçaltında üç beş kurus para kazanıp kendi ayakları üzerinde durmayı

başarmış ancak edebiyle insanca yaşamak varken kendini bilmezliğin

bir agresif modeli bazında

kendini erkekleri aşagılamaya adamış femoşlara karşı bir kinin olabilir

amenna ;

bu durum da yapman gereken davranış düşüncelerine ve yargılarına

tartışılabilir bir nitelik kazanırmak olur

bir sözün varsa insan kavramını kadın cinsi üzerinden aşagılamadan

yapki birileri yazılarında bir gerçeklik görsün

kalite standardı denilen şey nedirki insan aşaılamaktan kaçınmak

işte hepsi bu

yorma beni mehmet salih

mehmetsalih
23-05-2009, 13:58
Burada bir hüküm var. Bu da bizim tüzüğümüzde düzenlenmiş durumda.
Yav tüzüğe ne gerek var? boşverin ya ben yasaların oluşmasına karşıyım. Hiçbir ülkede olmamalı.... anlamak istemeyene ne anlatacaksın. Hatta başlıklara yanai başkanlarada gerek yok diyorum. Herkes hareket etsin hatta küfür bile bile görüştür. Ben diyorumki isteyen istediğini bana desin ben hiçbirşey demem ve yasaklanmaınıda istemem.

one
23-05-2009, 14:04
Irkçı mesajlar karşısında tavrımız kısa ve nettir.

benimde tavrım nettir

BANINI AÇIN

mehmetsalihin kadın insanmı topicine izin veren anlayışın ırkçılık hakkında

eleştiri yapmaya hakkı yoktur

insan kavramı batırılırken sesi çıkmayanın samimiyetine netliğine kim inanır

çocukmu kandırıyorsun(uz)

tüzügünüzü eleştiriye kapalı kutsal kitapmı sandınız eğer öyle görüyorsanız

itaati yürekten yapıp mehmet sakihin topiki için kendinizide banlamak

zorundasınız

frodo
23-05-2009, 14:24

Sevgili parmis

mehmet salih Kadın başlıgını açtıgında ilk okuyanlardan ve tepki gösterenlerden biriydim ve o zamanlar forum yöneticisi idim. Başlık ve yazılanlar igrençti, epeyce düşündüm kaldırıp kaldırmama konusunda. Sonra o başlıgın belli bir dini zihniyeti temsil açısından kalması gerektigini düşündüm.

Nitekim benden sonra da yazan arkadaşlar da aynı şeyi düşünmüşler ki o başlık orada kaldı. Başlıgı incelerseniz o başlıktaki inananların tepkilerini de okuyabilirsiniz.

O başlık bir ders ya da bir case idi. O başlık Kuranın insanları nerelere kadar götürebileceginin bir kanıtı idi. O başlık Taliban zihniyetinin bir dışavurumu idi.

saygılarımla

Okuma konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor.

"BANINI AÇIN" Bu durumda ne söylememiz gerektiğini de belirtse idiniz, emredersiniz olabilir mi acaba ?

Akhenaton sandık odasında en fazla mesajı olan, özel mesajlar yoluyla en fazla
uyarılan üyelerimizdendir. Israrla forum kurallarını ihlal etmeyi iş edinen bir üyemize yeterince katlanıldığını anlamak neden bu denli güç ?

one
23-05-2009, 14:32
site ye rasyonel insanlar gelmez siz bu kafayla giderseniz

ne demiştik

/ muallakta olan kanunda kendi çıkarı doğrultusunda içtihat oluşturmak. /

çocuk bahçesi demokratları sizi

takılın kafanıza göre

dilaver
23-05-2009, 16:09
çocuk bahçesi demokratları sizi

İlginç

Başlıga 56 ileti asılmış. Başlık sahibi bile vazgeçmiş, akhenatonu savunmaktan, iş mehmetsalih e kalmış.

İtiraz yolunu da göstermişiz ve bu 56 iletinin içinde one arkadaşımız derhal banı açın diye emir buyurmuşlar, demokrasiden dem vurmuşlar ama foruma şu an için 524 katılımcı oldugunu unutmuşlar.

İnsan hiç olmazsa bu başlıktaki ban'a taraftar olanları bir sayar da ondan sonra demokrasiden bahseder.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam mehmet salih de o başlık yüzünden uzaklaştırılmıştı.

Elbette anlatmaktan yorulmayacagız. Şayet eleştirilecek bir şey varsa site tüzügü eleştirilir ve eleştiri ile önerilere açıktır.

saygılarımla

KızıL
23-05-2009, 16:24
mehmet salih i koruyalım arkadaşlar bu öernek bir müslüman bence her yazdığı elimizde belgedir..
bizimle uzaktan yakından birleşmeyen düşüncelere sahip olsada korumak lazım..
ve one arkadaşımıza gelince ne kadar garip bir üslup banını açın! sonrada demokrasi... pehhh tüzükte herşey açıktır, uygulayıcılarda açıktır yapılan müdahelelerden dolayı yönetim kademelerini tebrik ederim...

one
23-05-2009, 16:27
sizi 0... 6 yaş gurubu meclisi sizi

okuduklarımı anlamanız için kursa gitmeniz

gerekiyorsa gidin kardeşim

kadın insanmı topicine izin verenlerin ırkçılıga tavır koyma lüksü yoktur

konunun mantıgını hasıraltı etmeyin

ne laf anlamaz yöneticilersiniz siz

olay şirketi-i ali nin hata örtbas etme uyanıklıgına benzedi

ağırınıza gidiyorsa silin kardeşim minnet etmem ama burdaysam kıyas yapar kimseye

eyvallah etmem

dilaver
23-05-2009, 16:32
ağırınıza gidiyorsa silin kardeşim minnet etmem ama burdaysam kıyas yapar kimseye eyvallah etmem

sayın one

kimse size kimseye eyvallah deyin demiyor, bu kadar kendinizi harap etmenize de gerek yok. Düşüncenizi söylediniz, buna saygı duyulur ama demek ki taraftar bulabilmiş degil. Buna da siz saygı duymalısınız.

saygılarımla

islamtarık
23-05-2009, 16:41
evet çifte standart var.turan dursun hakkında 18.yıldonumu adı altındakı metne yazı yazdım sılındı ve nedense o yazdıgımda küfür denen birşey yoktu sadece turan dursun un nası olurda bırden döndugu hakkında fıkrımı belırttım ama nerde yayınlanmadı 5 dk içinde silindi sanırım sızınde müslümanlardan( EDİT)farkınız yok.
düşünün yıllarca hz muhammed allah ın elçısı dıyen bırı ve yıllarca kuran ı her yönuyle okuyup tasdık eden bırı neden bırden döner?

mehmetsalih
23-05-2009, 16:47
mehmet salih i koruyalım arkadaşlar bu öernek bir müslüman bence her yazdığı elimizde belgedir..
bizimle uzaktan yakından birleşmeyen düşüncelere sahip olsada korumak lazım..

Arkadaş şunuda ekleseydin ''işimizi gelmeyen mesajlarınıda silin veya yasaklayın''

kadın insanmı topicine izin verenlerin ırkçılıga tavır koyma lüksü yoktur

Evet one size katılıyorum. Darwin gibi Türkleri aşağılık ırk görenlerde... Ayrıca Irk ile Cin arasında FARK var sanırsam......

milomanara
23-05-2009, 16:57
Dilaver siz muhammedle alay ederken binlerce, milyonlarca, milyarca insanın psiikolojik incinmeye neden olacağını düşünmeden hareket etmeniz nasıl bir duygu? Açılmış saçılmış bir kadına dokumak suç mu? dokunmazlığı mı var???

Vah vah, naif mü'minim benim, çok mu incindin yavrucum?

Evladım, burada din, ahlaki değer yargısı olarak görülmemekte. Zaten burada olma nedenimiz dinin saçmalıklarını tartışmak. Kimsenin şahsını hedef alan konuşmalar, bunun gibi istisna durumlar dışında, yapılmamakta. Kimseyi inancından dolayı suçlamıyoruz, sen çarpık zihnin yüzünden herkesin hedefi olmaktasın. Ne kendi dinini anlayabilmişsin, ne de genel geçer değer yargılarını. Şimdi işin Freud kısmına da girerdim ama silerler yazımı :)

mehmetsalih
23-05-2009, 17:03
Ne kendi dinini anlayabilmişsin, ne de genel geçer değer yargılarını. anlamadım bu kısmı.

sen çarpık zihnin yüzünden herkesin hedefi olmaktasın.
Ama bu kısmı anladım. Yani doğruyu senin o keyfine göre değil kendimne göre anlıyorum... yani sürüden ayrıldığım ve sizlerin kalıplaşmışlığınıza karşı çıktığım için. sen en iyisi ''kalıplaşma'yı öğren sonra gel...

Davudi
23-05-2009, 17:16
yönetimden ,akhenaton arkadasımızın banlanmasına neden olan yazısını "el değmemiş orjinal" haliyle yayınlamalarını istiyorum...
bakalım dedikleri kadar ırkçı bi durum varmı ? yoksa duygusallıktan kaynaklanan taraflı olma durumumu var ?

lafım kızılordumudur nazi ordusumudur her ne karın ağrısıysa ona ,yetmedi beni avukat yaptın ,oda yetmedi sıracı yaptın sırada ne var nazi ordusu ,yoksa kızıl orduda generallikmi ? :) sen gitte komunist abiciklerinden biraz komunistlik dersi al ,böyle yarım yamalak komunistlik olmaz ,yoksa sen aynı ülkülerin türk islam sentezi gibi türk marksist sentezimi yapıyosun ? :)

Davudi
23-05-2009, 17:18
küfür edilmediği müddetce herkesin fikirlerini "ÖZGÜRCE" dile getirmesinden yanayım

one
23-05-2009, 17:30
ağırınıza gidiyorsa silin kardeşim minnet etmem ama burdaysam kıyas yapar kimseye eyvallah etmem

sayın one

kimse size kimseye eyvallah deyin demiyor, bu kadar kendinizi harap etmenize de gerek yok. Düşüncenizi söylediniz, buna saygı duyulur ama demek ki taraftar bulabilmiş degil. Buna da siz saygı duymalısınız.

saygılarımla

K.C. kaçıp saklandı tabi..

ne tuhaf bir mantıgınız var site yönetimi olarak , K.C. kendini

muktedir görüyor ama hata yapınca sıvışıyor

ardından nöbetçilerrr diyen bizans prensesini oynuyor

temizleyin yerleri sizi balerina cifçi meclisi sizi

hazır harap olmuşken son eforumla yazdım bunu

harap olmakmış ; siz karşınızda mantık yürütecek dirayetli adam

görmemişiniz

yanlış yalan ve haksız konuşuyor olsaydım anında keserdiniz sözümü

karşımda mankafa bir zihniyet olsaydı kendimi yormazdım ama

mademki aydınlık ufkun bekçilerisiniz

bu durumda ADALET HERKES İÇİN olmalı

milomanara
23-05-2009, 17:46
Ne kendi dinini anlayabilmişsin, ne de genel geçer değer yargılarını. anlamadım bu kısmı.

sen çarpık zihnin yüzünden herkesin hedefi olmaktasın.
Ama bu kısmı anladım. Yani doğruyu senin o keyfine göre değil kendimne göre anlıyorum... yani sürüden ayrıldığım ve sizlerin kalıplaşmışlığınıza karşı çıktığım için. sen en iyisi ''kalıplaşma'yı öğren sonra gel...

Siz sürüden falan ayrılmış değilsiniz, en düz şekli ile psikolojide misojini tabir edilen vakasınız. Durmunuz klinik yani. Bastırılmış eşcinsellik ya da kadınlardan korkama durumunun dışavurumusunuz. Her hastalığı sürüden ayrılan dahi fikir olarak yorumlasaydık, jack the ripper gibi adamları filozof saymamız lazımdı.

K.C.
23-05-2009, 17:51
K.C. kaçıp saklandı tabi..

ne tuhaf bir mantıgınız var site yönetimi olarak , K.C. kendini

muktedir görüyor ama hata yapınca sıvışıyor

Muktedir olduğum doğrudur. Diğer yönetici ve mod arkadaşlar kadar muktedirim yasaklamaya ve mesaj silmeye.

Hata yapınca sıvışmak diye bir durum ise söz konusu değil. Yaptığım bir hata yok zira.

Çoğunluk sizinle aynı fikirde olmayınca nasıl saldıracağınızı şaşırmış gördüm sizi.
Demokrasi istiyordunuz ya, işte size demokrasi.. Çoğunluğun fikirlerine saygılı olmakla başlayabilirsiniz ilk dersinize.

EDİT: Bu arada 12:48 itibariyle Akhenaton'a verdiğim cezayla ilgili itirazları DK'ya taşıdım. Karar çıkınca ilan olunacaktır.

mehmetsalih
23-05-2009, 19:04
hayır.:lock1:

Ahke Kıdemli üye olması gerekir. Çünkü 477 mesajı vardır. Geri bizim cuntalar kıdemi kendilerine veriyorlar neyse... :boink:

one
23-05-2009, 19:16
Muktedir olduğum doğrudur. Diğer yönetici ve mod arkadaşlar kadar muktedirim yasaklamaya ve mesaj silmeye.

Hata yapınca sıvışmak diye bir durum ise söz konusu değil. Yaptığım bir hata yok zira.

Çoğunluk sizinle aynı fikirde olmayınca nasıl saldıracağınızı şaşırmış gördüm sizi.
Demokrasi istiyordunuz ya, işte size demokrasi.. Çoğunluğun fikirlerine saygılı olmakla başlayabilirsiniz ilk dersinize.

EDİT: Bu arada 12:48 itibariyle Akhenaton'a verdiğim cezayla ilgili itirazları DK'ya taşıdım. Karar çıkınca ilan olunacaktır.

1 siz benimle aynı fikirde olamazsınız gerçekliğin subjektif algılarla

yorumlanmasının temsilcisisiniz ; zihniyet olarak bu görülüyor

kendinizi katkılamanızı dilerim

2 demokrasi adına kurulmuş meclisin üyesi degilim , demokrasinin pratikteki

uygulama yetersizliklerini gördüğüm kadarıyla ortaya koyarım

3 saldırmak gibi huylarım yok buna saldırmak diyorsanız saldırmak fiilinin

otorite sorgulayan girişim oldugunu bilmelisiniz

4 bana ders veremezsiniz ders alıp ezber yapmanız gerektigi sürece

5 yazmaya gerek görmedim siz tahmin edin

6 konu kapanmıştır

serüvenci
23-05-2009, 22:45
Ahke Kıdemli üye olması gerekir. Çünkü 477 mesajı vardır. Geri bizim cuntalar kıdemi kendilerine veriyorlar neyse... :boink:

kıdemli üyelikler yeniden düzenlenmiştir. bilgilerinize arz ederim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9619

islamtarık
23-05-2009, 23:55
evet çifte standart var.turan dursun hakkında 18.yıldonumu adı altındakı metne yazı yazdım sılındı ve nedense o yazdıgımda küfür denen birşey yoktu sadece turan dursun un nası olurda bırden döndugu hakkında fıkrımı belırttım ama nerde yayınlanmadı 5 dk içinde silindi sanırım sızınde müslümanlardan( EDİT)farkınız yok.
düşünün yıllarca hz muhammed allah ın elçısı dıyen bırı ve yıllarca kuran ı her yönuyle okuyup tasdık eden bırı neden bırden döner?
işte ayrımcı oldugunuz parantez içindekini editledıgınızden belli yazık sizlere

islamtarık
23-05-2009, 23:58
siz peygamberlere yok söyle yaptılar böyle yaptılar dıyın bizler turan dursun hakkında fıkır sundugumuzda ya mesajlarımızı sılın yada editlerın.evet sizin cahıl müslumanlardan hiçbir farkınız yok varsa da tek farkınız okumuş cahıllersınız hadı silin bu mesajı siz dınlerde özgürluk arayı verın ama daha düşüncelere özgürçe yaklaşamıyorsunuz

K.C.
24-05-2009, 00:01
Sayın İslamtarık, silinen mesajınızı kaldırıldığı yerde gördüm okudum.
Sanırım aynı nitelikte başlıklarımız olduğu için oraya kaldırılmış. Yoksa sizin orada yazdıklarınızı yazan ve yazıları duran üyelerimiz de var.

Benzer başlıkları aratın isterseniz.

KızıL
24-05-2009, 00:24
ayrıntı nazi ordusuyla kızılordu arasındaki fark senin bilmediğin bişey değildir ama sanırım seni korkutan bişey ki adını bile kullanamıyorsun kızılordunun... komünist abilerimden ders alacağım elbette hemde çok öğreneceğim şey var biz öğrenmede sınırı olmayan insanlarız.. ama siz bunu anlıyamazsınız ne sentezi yaptığımızıda anlamamışsınız neyse ya konu bu değil atalar ne demiş bilenle bilmeyen bir olmazmış.. kendimle bir tutmuyorum sizi..

prozac
24-05-2009, 01:52
İslamtarık iletini ben düzenledim.
Hem müslümanım diyorsun,hem müslümanlara hakaret edıyorsun ?
İletin düzenlendiği içinde yaygara koparıyorsun ?
Bu alanda ne müslümanları ne ateistleri daha doğrusu kimseyi aşağılayamazsın..Elestırı olabılır,küfür hakaret veya aşağılayıcı iletilere izin verilmez..

Eleştiri ile hakaret arasındakı farkı anlayabıleceğınızı ve kalemınızı bu yönde çalıstırabileceğinizi umuyorum..

islamtarık
24-05-2009, 15:16
prozac ben müslumanlar derken dını kullananlardan bahsettım ama sende yok sanırım o düşünce tarzı

one
24-05-2009, 19:41
kaşının üstünde gözün var sayın islamtarık :)

placebo
24-05-2009, 23:50
One neden yasaklanmış.Bilgisi olan var mı?

aydoe
24-05-2009, 23:52
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=180429#post180429

byspy
25-05-2009, 14:20
one adli üyemiz, kendisine yapilan uyarilari acikca umursamayacagini ve ayni tarzda yazmaya devam edecegini belirtip, tehditle cevap verdigi icin 3 gün süreyle yasaklanmistir.

bu uyarıları ve tehdit içeren cevabını merak ediyoruz

sargon
25-05-2009, 14:51
Herkes kendisini site yöneticilerinin denetleyicisi varsayiyor. Aciklama yeterince aciktir. Bir de siz mi karar vermek zorundasiniz? Tüzüge göre moderatörler bu cezalari vermeye yetkilidir ve yetki kullanilmistir. Yetkili organlar olan YK ve DK icin de gerekli aciklama yapilmistir.

Yöneticilerin uygulamalari konusunda sikayette bulunma yetkiniz vardir. Bunu kullanabilir, DK'ya gidebilirsiniz. Tabii makul bir gerekceniz varsa.

byspy
25-05-2009, 15:15
iyide neden bu sinir senin kararını sorgulayan mı oldu yada yaptığın şeyi yanlış diye lanse eden??

merak ettik nedir bu tehdit içeren mesaj ve hagi uyarının cevabı olarak yazılmıştır burda yazılanda hangi DK üyesini irdeleyen hangi tabir kullanılmış ki hemen saldırmaya programlanıyoruz böylesimi işinize gelicek isterseniz öyle davranalım sayın sargon,sorgulamayalım,düşünmeyelim,merak etmeyelim

sargon
25-05-2009, 15:39
sevgili byspy, bu basligin amacina bir bak. Birisi irkcilik yapiyor, ceza veriliyor ve baska birisi de cikip irkcilik yapmak gerekir, buna ceza verilmemeli diye baslik aciyor. Baskalari da pesinden kosuyor, vay neden ceza verdin diye, ortalik karisiyor, nedir bu sacmalik böyle?

Her bir moderatöre belli bir yetki verilmistir, bunun sinirlari da bellidir. Uyelere aciklama da Disiplin Uygulamalari basliginda yapilir. Eger uygulamada hata oldugunu düsünüyorsaniz sikayet edersiniz. Uygulamamiz budur.

Ben bu silsilenin ardindan placebo ve senin yazilarini görünce negatif yaklastiginizi düsündüm. Yaklasiminin pozitif diye düsünsem bile, ceza alinan yazilari aciklamiyoruz. Simdiye kadar bunu yapmadik, bence bundan sonra da yapilmamalidir.

Su basliktaki tartismalar fazla esnek davrandigimizi ve bunun suistimal edildigini düsündürüyor bana. Bu yüzden bu basliktaki tartismalar icin üc üyeye uyari cezasi verdim. Diger üyeler uyarilara pozitif cevap verirken, one umurunda bile olmadigini, istedigini yapabilecek kudrette oldugunu yazdi. one'dan gelen cevap önceki cezalari ile de birlesince uzaklastirmayi gerektirdi.

Bu aciklama sadece bu ceza icin degil bundan sonra verilecek cezalar icin de son aciklama olsun ve bütün üyelerden rica ediyorum: Moderatörlerden bu tarz taleplerde bulunmayin. Herkes cok seyi merak ediyor, ama böyle giderse is yapamayiz burda. Idari isleyis yerine tartisma konularinin merak edilmesini tercih ederiz.

qw19
25-05-2009, 15:42
Bu başlık en başında kilitlenmeli yada kaldırılmalıydı. Akhenetonla ilgisi yoktur aşağıda yazdıklarımın.

Kişileri savunan başlıklara izin vermek, kişilere saldıran başlıklara da izin vermenizi gerektirir ve bu başlık emsal teşkil eder.

Demokrasi kurallar rejimidir. Özgürlük adı altında insanların aklına eseni yapması demek değildir.

Site yönetiminin kararları sorgulanabilmeli mi? Evet. Fakat bunun için başka bir tür mekanizmaya ihtiyaç vardır. Böylesi yöntemler son derece sakıncalıdır.

byspy
25-05-2009, 15:51
konunun anlaşıldığına sevindim ve açıklaman için teşekkürler

Davudi
25-05-2009, 16:00
akhenatonun ceza süresi ( bugün ) bitiyodu ,ancak kendisiyle bugün görüştüm siteye girmeye calışırken "cezanız nisanın 6 sına kadar olduğu için giremezsiniz" diye bi yazıyla karsılastığını söyledi. bu sorunu bir an önce hallderseniz umarım

sargon
25-05-2009, 16:19
Bu konuda aciklama Disiplin Uygulamalari basliginda yapilacak.

pante
25-05-2009, 18:18
"cezanız nisanın 6 sına kadar olduğu için giremezsiniz"

Hangi Nisan?
Bir yanlışlık olmasın?

Bu konuda aciklama Disiplin Uygulamalari basliginda yapilacak.

Akhenaton hakkında DK, 15 gün ceza kararı almış.
Akhenaton'a 3 gün ceza verildiğinde "kıdemli üye değil miydi?" diye sormuştum.
Olmadığı söylenmişti.
O halde neden DK?

frodo
25-05-2009, 18:22
Bu başlık ve müdahil olan üyelerimizin yazdıkları itiraz hakkı olarak yönetici arkadaş tarafından DK'ya taşınmış ve DK'nın kararı ortaya çıkmıştır.

dilaver
25-05-2009, 18:22
O halde neden DK?

pante KC bu başlıkta şikayeti DK ya taşıdıgını yazmıştı. Nitekim DK açıklamasında da bu hususun altı çizilmiş.

saygılarımla

serüvenci
25-05-2009, 18:25
Akhenaton hakkında DK, 15 gün ceza kararı almış.
Akhenaton'a 3 gün ceza verildiğinde "kıdemli üye değil miydi?" diye sormuştum.
Olmadığı söylenmişti.
O halde neden DK?

41- Disiplin Kurulu, Disiplin Kurulu üyelerinden birinin daveti üzerine ya da YK dan intikal etmiş bir şikayet üzerine üç üyeyle toplanır ve çoğunluk usulü ile karar alır. Disiplin Kurulu, kendisine intikal eden şikayetleri en geç bir hafta içerisinde karara baglamak zorundadır.

not : pardon yanlış madde olmuş. :p

pante
25-05-2009, 18:32
O halde neden DK?

pante KC bu başlıkta şikayeti DK ya taşıdıgını yazmıştı. Nitekim DK açıklamasında da bu hususun altı çizilmiş.

Yeni adetler, yeni kurallar mı çıkarıyoruz Dilaver?
DK, kıdemli üyelere bakar.
KC, Akhenaton'a verdiği cezayı az bulmuş ya da itirazlar üzerine konuyu üstünden atıp, DK karar versin istemiş olabilir.
Hadi KC böyle bir hata yaptı ve konuyu DK'ya taşıdı.
DK, neden "bu konu bizi ilgilendirmez" diye geri çevirmiyor?

34- Kıdemli üyelerin disiplin olaylarını takip eder.

Değiştirin bu maddeyi o zaman, her üyeye DK baksın.
Ya da "Akhenaton kıdemli üyedir". K.C, DK'ya havale edeceğine yanlışlıkla kendi karar vermiştir." densin.

dilaver
25-05-2009, 18:37
Değiştirin bu maddeyi o zaman, her üyeye DK baksın.

Geçici Madde 3 : İtiraz - 30 mesaj sayısını dolduran her üye Site ve forum yöneticilerinin bireysel olarak uyguladıkları ceza yaptırımlarına karşı bir hafta içerisinde disiplin kuruluna itirazda bulunma hakkına sahiptir. Her hangi bir nedenle üyeligi dondurulan kullanıcı itirazını Bize Yazın linkinden yapabilir.

Bu başlıkta bir degil birden çok itiraz vardı. Bu da DK ya intikal etti.

saygılarımla

frodo
25-05-2009, 18:38
35- Herhangi bir moderatörün (forum yöneticisi) sevk ettiği disiplin konularını görüşüp karara bağlar.

36- Site Tüzüğü’nde tanımlanmamış durumların görüşmelerini yapar; disiplin kurallarıyla ilgili maddelerin değiştirilmesi, eklenmesi veya çıkarılmasıyla ilgili olarak Site Meclisi'ne öneriler sunar.

DK usulsüz bir işlem yapmamış tüzüğümüzde var olan bir uygulamayı gerçekleştirmiştir.

pante
25-05-2009, 18:52
Bu başlıkta bir degil birden çok itiraz vardı. Bu da DK ya intikal etti.

DK usulsüz bir işlem yapmamış tüzüğümüzde var olan bir uygulamayı gerçekleştirmiştir.

Bu durumda, tüzüğün 34. maddesi değiştirilmelidir.

34- Kıdemli üyelerin disiplin olaylarını takip eder.

34- Kıdemli üyelerin disiplin olaylarını takip eder. Ayrıca itiraz halinde, kıdemli olmayan üyelere verilmiş cezaları da değerlendirerek karara bağlar.

frodo
25-05-2009, 18:54
Geçici madde 3 görüşmelerinde bunu gündeme alabiliriz.

dilaver
25-05-2009, 19:03
Geçici madde 3 görüşmelerinde bunu gündeme alabiliriz.

Geçici madde 3 eski tüzügümüzde tüzük hükmü olarak yer alıyordu. Yeni tüzügü hazırlarken disiplin yönetmeligi hazırlayacagımız varsayarak bu maddeye yeni tüzükte yer vermedik. Nitekim o zaman taslak halinde olan yönetmelikte buna yer verilmişti.

Şimdi de yeni yönetmelikte yer alıyor.

Kazanılmış hakkın kaybolabilecegi endişesiyle benim önerim üzerine GY bu geçici maddeleri kabul etti. Şu anda da meclis yönetmeligin kabulüyle birlikte bu geçici maddelerin tamamının kaldırılmasına karar verdi.

Dolayısıyla zikrettigim madde, eski tüzükte de yer alıyordu, geçici madde olarak yeni tüzükte de yer alıyor ve yönetmelikte de yer alıyor. Ama bilinmemesinin sorumlulugunu kimseye atmayalım.

saygılarımla

mehmetsalih
25-05-2009, 20:32
Sayın Ahke öncelikle zahmete bulunup böyle bir süprizde bulunmanız taktire şayandır. Sizin yasaklanmanız benim için gerçekten hiç güzel olmadı. Sizinle taban taban zır düşüncedeyim diyebilirim. Buna rağmen verilen cezayı ve yukarıda doğrulanması halinde yapılan iftirayı kınamamak haksızlıktır. Ne olursa olsun KÜFÜR dışında hakaret dahi olsa yaoılacak yasaklama mesajın hakaret kısmına uygulanmalıdır. Sitenin kendisine çeki düzen vermesi bence en önem sorundur. Ahke diyebilirmki araştırmalarıyla sürekli gündemde olması dikkate alınmalıdır. Yazarlarınıza sahip çıkmanız en erdemli yoldur. Düşünceye saygılı olmanız yapacağınız eleştirilerle tenakuza düşmemeniz en uygunudur. Sizin şu sözünüze tamamıyla katılıyorum:

Turan Dursun netin en fazla üyeli fakat en az yazarı olan bir forumdur ve site sahibinin bunu sorgulamasıda şarttır.

Benimde dikkatimi çekmiştir.... ve tekrar aramızda bulma ümidiyle...

boğaziçi
25-05-2009, 21:29
ben kisisel olarak bu siteyi farketmem kayit oldugum gunle aynidir..bir konuyu arastirirken bu siteyi buldum diyebilirim...ve dedim ki kendi kendime,ya hu benim gibi dusunen insanlar var ve kendimi burada ifade edebilirim ve birseyler karsilikli olarak paylasabilirim..ama girdigim andan itibaren hicte oyle olmadigini anladim(tipki akademiye girdigim ilk yil oldugum gibi)..
demek ki ogrenmem gereken baska seyler de varmis...
dusunce ozgurlugu diyoruz...hepimiz....ama ben artik burada yazarken,kim tarafindan azarlanacagimi dusunmeye basladim denebilir..belki de oyle hissediyorum.
Ne olursa olsun KÜFÜR dışında hakaret dahi olsa yaoılacak yasaklama mesajın hakaret kısmına uygulanmalıdır.
bu da bir cozum olabilirdi...
neyse belki de abartiyorum.demek ki hersistem denetleniyor ve denetlenenler de birgun tek yol devrim diyor...

Davudi
25-05-2009, 21:35
akhenaton arkadasımız yasaklı olduğundan dolayı ,hazırladığı bu yazıyı iletmemi istedi ,takdir forumdaki üye arkadaslarımızın

-----------------------------------------------------------------------

EDİT

Sayın Ayrıntı ,
Yönetimin kaldırmış olduğu bir yazıyı tekrardan asamazsınız,Akheneton yazmak istiyorsa sabredecek ceza bitiminde gelecek ve yazacak.
Hakkındaki DK kararı bellidir,üslubunu değiştirmediği sürece forumdan süresiz yasaklanacaktır.
sevgiler.

dilaver
25-05-2009, 21:41
bu da bir cozum olabilirdi...
neyse belki de abartiyorum.demek ki hersistem denetleniyor ve denetlenenler de birgun tek yol devrim diyor...

Sayın bogazici

Ne zaman ve hangi mesajınız dolayısıyla baskıya ugradınız ve engel ile karşılaştımız. Açıklayabilir misiniz.

saygılarımla

boğaziçi
25-05-2009, 21:45
sayin dilaver,
bir baskidan sozetmedim sadece hislerimi anlatmaya calistim..soyle yazdim
(ama ben artik burada yazarken,kim tarafindan azarlanacagimi dusunmeye basladim denebilir..belki de oyle hissediyorum.)
saygilarimla

dilaver
25-05-2009, 21:54
(ama ben artik burada yazarken,kim tarafindan azarlanacagimi dusunmeye basladim denebilir..belki de oyle hissediyorum.)

Sayın bogaziçi

Daha önce de yazdım. Burası tek tip bir forum degildir. Burada her görüş ifade edilir, ifade edilmesi için her zemin saglanmaya çalışılır.

Sizinle muhtelif başlıklar altında tartışmalarımız da oldu ve sizi izlemeye çalışıyorum. Düşünceleriniz ilginç geliyor. Ama şimdiye kadar yazdıgınız ve size karşı yazılan iletilerin hiç birinde size yönelik bir eylem, susturma göremedim.

Kimsenin de sizi azarladıgına şahit olmadım. Şayet varsa bana bildirmenizi rica ediyorum. Düşüncelerinizle var oldugunuz müddetçe hiç kimse size bir şey diyemez.

Aksini kanıtlamanızı rica edecegim. Özelime de yazabilirsiniz.

saygılarımla

Davudi
25-05-2009, 22:02
dilaver su takındığınız tutum ,politbüro demokrasisimi?

ayrıca pantenin son mesajının coğunada katılıyorum...

pante
25-05-2009, 22:05
DK yı tartışmaya açarak tüzüge uymadıgın bir yana pante tüzügü de bir türlü ögrenemedin gitti :

Tüzüğü sana öğretmek için az uğraşmadık Dilaver. :D

Ben DK'yı tartışmıyorum.
Ben despotluğa düşülmesin istiyorum.
Cezalara sebebiyet verilen mesajların kaldırıldığı sandık odasını görebilmenin ne sakıncası var?
Hadi üyelerin görmesinde sakınca var diyelim, DÖ üyelerinin görmesinde ne sakınca var?

dilaver
25-05-2009, 22:13
dilaver su takındığınız tutum ,politbüro demokrasisimi?

bakın ayrıntı

benimle birlikte çalışan her arkadaş benim tüzüge ne kadar önem verdigimi bilir. Tüzük bizim çimentomuzdur çünkü. Ayrıca tüm arkadaşlarım da bunu deldirmemek için ne kadar çaba sarf ettigimi ve en samimi arkadaşlarımı bile gerekirse harcadıgımı bilir.

sevgili pante

Bu daha evvel de dile getirildi :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4628

Benim bu konuda diyecek bir şeyim olamaz. Yetki YK dadır, Ama DK kararlarına ve DK ya güvenmedigimiz için mi buna gerek duyuyoruz acaba.

saygılarımla

dilaver
25-05-2009, 22:14
Ancak bir içtihatı hatırlatayım.

Ben YK da iken serüvenci ile olan bir tartışmayı DÖ de case olarak ele elmıştım.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 22:22
Benim bu konuda diyecek bir şeyim olamaz. Yetki YK dadır, Ama DK kararlarına ve DK ya güvenmedigimiz için mi buna gerek duyuyoruz acaba.

DK'ya kimi üye güvenir, kimi üye güvenmez.
Böyle bir talep, güvenenleri de, güvenmeyenleri de ilgilendirir.
Çünkü diyelim ki bugün siteye girdiğimde bir değerli üyenin bir mesajından dolayı yasaklandığını okuyorum. Ama yasağa neden olan mesajını birkaç kişi haricinde kimse bilmiyor. Merak edilmez mi mesajın içeriği?
Üstelik, ceza alan kişi "benim mesajımda kötü hiçbir şey yoktu" diyorsa daha da merak konusu olur. Şüpheler, güvensizlikler başlar. Bunun önlemi şeffaflıktır. Mesajın yani suçun gösterilmesidir.
"Bize inanın, bize güvenin, biz hep doğru karar veririz" anlayışı yanlıştır.
Varacağı yer despot uygulamalardır.

azınlık
25-05-2009, 22:24
Sayın herkes,

Çok küçük ve az katılımcı bir forumun sahibi ve yöneticilerinden biri olarak konu hakkındaki fikrimi belirtmek istiyorum.

Alan isimlerinin sahipleri vardır ve bunlar özel mülkiyettir. Bu alan isimleri altında kurulmuş forumlar da aynı özel mülkiyet kapsamındadır. Ancak adı üzerinde; forumlar, katılımcıları olmadığı sürece bir hiçtir. Oraya tek başınıza yazı assanız da olur asmasanız da. Kısacası bir forumun gerçek sahibi katılımcılarıdır. Özel mülkiyet buralarda işlemez.

Forum yönetmek bence dünyanın en zor işlerinden biridir; çünkü biliyorsunuzdur ki katılımcılar olmadan orası bir hiçtir ve her katılımcı sizin için aynı değerdedir, ne bir eksik; ne bir fazla. Çünkü "en değerli(!)" üyeniz günün her dakikası birşeyler yazıyor bile olsa diğer katılımcılar seyrediyorsa yazılanların hiçbir anlamı kalmaz. Üstelik reel ortamdaki arkadaşlıkların omuzunuza yüklediği ilişkiler ağı da bunun üzerine eklenince üzerinde yürüdüğünüz ip daha da incelir.

TD sitesi forumu tüm eksiklerine ve aksaklıklarına rağmen şimdiye kadar gördüğüm en düzgün ve demokratik yönetim mekanizmasına sahip forumdur. Bunun gerçekleşebilmesinin bir unsuru yeteri kadar çok üyeye sahip olması iken bir başka unsuru da görebildiğim kadarıyla foruma ve siteye emek veren insanların ortaya anlamlı birşeyler koyabilmek adına gerçek bir mücadele içinde olmasıdır.

Gündelik hayat içindeki gerginlik, sıkıntı, ve sevinçleri foruma taşımak katılımcı için kolaydır. İster yazarsınız, ister susarsınız, ister küfür edersiniz. Fakat bir forum yöneticisinin buna bile hakkı yoktur; ondan her an forum kurallarına uygun ve tarafsız davranması istenir. Ancak burada bahsedilen tarafsızlık her şart için oluşturulmuş kuralları takip etmek değil, genel hatları çizilmiş ilkelerin ışığında sağduyu kullanarak tarafsız olmaktır.

Yukarıda "demokratik" dedim ve muhtemelen bazılarınız içinden kalayı bastı. Arkadaşlar, forum gibi yapılar içinde gerçek demokrasi olmaz. Hele bu "dinlerden özgür" bir forum ise hiç olmaz, çünkü burada gerginliklerin bir anda yükselmesi, insanların kırıcı ve kaba olması, küfürler edilmesi an meselesidir. Böyle bir kriz anında her yöneticinin aynı davranması, veya aynı oranda demokratik olması beklenmemelidir. Kriz atlatıldıktan sonra ise en adil kararın alınması ve uygulanması forum yöneticilerinin ortak sorumluluğudur. Eleştiri olacaksa bunun muhatabı yönetim kademesinin hükmi şahsiyeti olmalıdır.

Son keretede söylemek istediğim şu: eksiklerine, zaaflarına, aksaklıklarına rağmen iyi niyetle uygulanmaya çalışılan şeffaf ve (mümkün mertebe) demokratik bir forumda isek ve rahatsız olduğumuz uygulamalar varsa çözüm alternatifleri bellidir: yönetime talip olunuz, uygulamaları eleştriniz, veya forum katılımcısı olmaktan vazgeçiniz. Ama konmuş kurallar çerçevesinde alınmış kararlar konusunda forum yöneticilerini, arkadaşlarımızı yıpratmayınız.

Bu forum hepimizin, ve biz olmadan bir hiç.

A.

serüvenci
25-05-2009, 22:28
Bu kontrol isteği haklı bir taleptir. Bunun için de sandık odası üyelere, en azından DÖ üyelerine açık olmalıdır.

ben buna yakın sözleri bir yerden hatırlayacağım, ama nereden ? yahu ben söylemiştim, değil mi ? ne kadar da unutkanım :D

serüvenci
25-05-2009, 22:34
Ancak bir içtihatı hatırlatayım.

Ben YK da iken serüvenci ile olan bir tartışmayı DÖ de case olarak ele elmıştım.

saygılarımla

hangi tartışma ?

pante
25-05-2009, 22:36
Son keretede söylemek istediğim şu: eksiklerine, zaaflarına, aksaklıklarına rağmen iyi niyetle uygulanmaya çalışılan şeffaf ve (mümkün mertebe) demokratik bir forumda isek ve rahatsız olduğumuz uygulamalar varsa çözüm alternatifleri bellidir: yönetime talip olunuz, uygulamaları eleştriniz, veya forum katılımcısı olmaktan vazgeçiniz. Ama konmuş kurallar çerçevesinde alınmış kararlar konusunda forum yöneticilerini, arkadaşlarımızı yıpratmayınız.

Azınlık, iyi güzel yazmışsında bu alıntıya gelince çuvallamışsın.
Her eleştiri sahibi vatandaş hükümet mi olmalıdır yani?
Hakkı yok mu yöneticilerin doğru uygulamalar içinde olmasını istemesinin?
Forum yöneticileri neden yıpransın?
Bir başlıkta ırkçılık mesajı cezalandırılıyor, diğer başlıkta teröre, terör örgütünün övülmesine davetiye çıkarılıyor.
Yıpranmak bir sorunsa eğer, önce yönetici çifte standarta düşmemeye çalışacak.
Biz Yıpratılmamaları için öneride bulunuyoruz.
Sence ne sakıncası var sandık odasını görmenin?

boğaziçi
25-05-2009, 22:40
sayin pante,
Merak edilmez mi mesajın içeriği?
Üstelik, ceza alan kişi "benim mesajımda kötü hiçbir şey yoktu" diyorsa daha da merak konusu olur. Şüpheler, güvensizlikler başlar. Bunun önlemi şeffaflıktır. Mesajın yani suçun gösterilmesidir.
"Bize inanın, bize güvenin, biz hep doğru karar veririz" anlayışı yanlıştır.
Varacağı yer despot uygulamalardır.
katiliyorum....

azınlık
25-05-2009, 22:41
Her eleştiri sahibi vatandaş hükümet mi olmalıdır yani?

Sayın pante,

İlkeler değil şahıslar eleştirilmeye başlandı. Yakında "sen şöyle demiştin" diye mesajlar akmaya başlayacak. Kastım budur. Eleştiri hükmi şahsiyete olmalıdır, kişiye değil; nacizane fikrim ...

A.

evrensel-insan
25-05-2009, 22:42
Saygideger arkadaslar;

Bence, bu konudaki cozum, seffafliktir. Yani, bir konuda ceza verilmeden once; hangi sahis hakkinda; hangi yazisindan dolayi ceza verilecekse; cezasi, o yazisiyla birlikte yayinlansin. En azindan bu sayede; ceza gorecek sahsin; hangi yazisindan ve yazinin hangi iceriginden ceza aldigi; tum site uyelerine gosterilmis olur. Hem yazi yayinlanmali, hemde yazinin neresinden dolayi ceza verilecegi aciklanmali. Bu sayede; uyeler de; bilgi sahibi olmus olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
25-05-2009, 22:47

Hiç bir sakıncası yok pante.

Dikkat edersen ben Yk üyesi iken kendi kişisel inisiyatifimle sandık odasından çıkarıp DÖ ye asmıştım.

Ama bırakalım da buna da YK karar versin. Ben seninle burada karşılıklı iki üye olarak tartışıyorum. Hiç bir yönetim yetkim yoktur.

YK nın da bizi 24 saat gözetlemesini bekleyemeyiz. Ama öncelikle ben iletileri okumuş ve şikayet etmiştim. Onun için sorun olmayacagından da eminim.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 22:49
Hiç bir sakıncası yok pante.

Dikkat edersen ben Yk üyesi iken kendi kişisel inisiyatifimle sandık odasından çıkarıp DÖ ye asmıştım.

Ama bırakalım da buna da YK karar versin. Ben seninle burada karşılıklı iki üye olarak tartışıyorum. Hiç bir yönetim yetkim yoktur.

YK nın da bizi 24 saat gözetlemesini bekleyemeyiz. Ama öncelikle ben iletileri okumuş ve şikayet etmiştim. Onun için sorun olmayacagından da eminim.

O halde buradaki tartışmayı uzatmadan, konuyu bu mesajla YK'ya öneri olarak sunmuş olalım.

mehmetsalih
25-05-2009, 22:51
bu tür şeylerle ne bir yere varırsınız ne de ciddi bir iste oluşur. Sadece keyfi bir muameleye kurban olursunuz. Takındığınız demir devlet politikası sadece bir hevestir. Bu yüzden yasakla başka şeylerle bir yere varamassınız. Sitede paylaşım sahibi olan insanlara cevap veremediğiniz veya yetiştiremediğiniz için bu tür yasaklara ne hacet. Dilavere özelikle diyorum ki kendinize yazık etmeyin. Çünkü ne kadaryasak varsa Dilaver içinde vardır.

pervane
25-05-2009, 22:57

Bence sakıncası var sandık odasında şahsıma yönelik küfürlü iletilerin başkaları tarafından görülmesine onay vermiyorum mesela bunu istemeye de kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. yok eğer itiraz edilen iletinin tek olarak gösterilmesi talep edilecekse o konu da YK 'yı ilgilendirir.

dilaver
25-05-2009, 23:17
Yani, bir konuda ceza verilmeden once; hangi sahis hakkinda; hangi yazisindan dolayi ceza verilecekse; cezasi, o yazisiyla birlikte yayinlansin.

Bu da iyi fikir evrensel

Varsayalım ki biri evrensele ana avrat küfür etti. Biz de o küfürlerle birlikte cezayı da yayınlayalım öyle mi. Ve hep orada kalsın . <ilginç

saygılarımla

frodo
26-05-2009, 00:04
Bence bazı arkadaşlar bu başlığı baştan sona okuyup "ben ne yapıyorum diye düşünmeli"

Tabi bu melekelerini kaybetmedilerse.

evrensel-insan
26-05-2009, 00:10
Saygideger dilaver;

Dusunsel bir yanasimdan ayrilip; konuyu hakarete tasimak baskadir. Ama bu konu da bile;

Ve hep orada kalsın . <ilginç-dilaver-

en azindan yazi; ceza bitene kadar kalabilir. Belki yazi olarak degil de; link olarak, isteyen okur, isteyen okumaz. Cunku sonucta biri bana hakaret ettiyse; "utanacak olan" odur, ben degilim. Okuyanda; o kisinin ne kadar kendini, davranis dil ve uslubunu ortaya koydugunu algilar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
26-05-2009, 00:16
en azindan yazi; ceza bitene kadar kalabilir. Belki yazi olarak degil de; link olarak, isteyen okur, isteyen okumaz. Cunku sonucta biri bana hakaret ettiyse; "utanacak olan" odur, ben degilim. Okuyanda; o kisinin ne kadar kendini, davranis dil ve uslubunu ortaya koydugunu algilar.

saygıdeger evrensel

Pek çogunuz hatırlamazsınız, ama pante iyi hatırlar.

Bana bu şekilde küfür eden bir üyenin mesajını ben özellikle forumda sbıraktırmıştım. Ancak üçüncü gün sonunda o da pante nin ısrarlı uyarızı ile kaldırılımıştı.

Bu ne perhiz demek hakkım sanıyorum.

saygılrımla

frodo
26-05-2009, 00:23
O halde buradaki tartışmayı uzatmadan, konuyu bu mesajla YK'ya öneri olarak sunmuş olalım.

Hiç istemesek de bazı mesajları sandık odasına kaldırıyoruz. Bu mesajlar site tüzüğümüze ve forum kurallarına, yasalara, ahlaki kurallara uygunsuzluk içerdiği için kaldırılıyor.

Bu mesajların "teşhir" amaçlı sergilenmesini istemek tuhaf bir taleptir. Zaten kaldırılma nedeni "suç" içermesi. Şimdi tamam suç içerebilir ama siz yine de sergileyin denebilir mi ?

prozac
26-05-2009, 00:31
Madde 42 yi ihlal edecek iletiler asılmamasını rica ediyorum..Bu yönde yayımlanan iletilere müdahele edilecektir..

Saygılarımla..

evrensel-insan
26-05-2009, 01:00
Saygideger frodo;

Şimdi tamam suç içerebilir ama siz yine de sergileyin denebilir mi ?-frodo-

Madem "suc icerdigi" bu kadar acik; peki o zaman, neden herhangibir ceza tartismalara maruz kaliyor?

Isin ilginci; cezanin "kufur, hakaret v.s." icerikli kisye yonelik ve kisiligi zedeleyici oldugu degil; "irkci" oldugu tartismasi. Cezanin nedeni hangisi? yazinin uslup ve dilinin kisiye yonelik ve kisiligi zedeleyici usluba sahip olusumu?, yoksa; "irkcilik" icermesi mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
26-05-2009, 01:07
Madem "suc icerdigi" bu kadar acik; peki o zaman, neden herhangibir ceza tartismalara maruz kaliyor?

Adalet duygusu görecelidir. Ya da kimse ayranına ekşi deme yürekliliğine sahip değil. Buna bir de "taraf" olmayı ekleyin. Yetmezse farklı hesaplaşmaların bu başlık temelinde yeniden görülmesi tutkusunu ilave edin.

evrensel-insan
26-05-2009, 01:15
Saygideger frodo;

Aciklamakta bir sakinca yoksa;

Cezanin nedeni hangisi? yazinin uslup ve dilinin kisiye yonelik ve kisiligi zedeleyici usluba sahip olusumu?, yoksa; "irkcilik" icermesi mi?-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
26-05-2009, 01:17
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=180721#post180721

Akhenaton
04-06-2009, 15:03
Irkçılık suçlamasıyla 3 gün ceza aldım, sonra birde baktım bir takım kişiler cezayı 15 güne çıkarmış.

Hoş olur, nede olsa özel mülkiyette yazıyoruz.

Peki bana ırkçılıktan ceza kesen ve sonradan arkamdan bir dolu methiyeler düzen yönetim üyelerinden talebim , ceza almış olduğum yazıyı buraya basmaları.

Herkes ırkçılık nedir görsün değilmi.

pante
04-06-2009, 15:57
Peki bana ırkçılıktan ceza kesen ve sonradan arkamdan bir dolu methiyeler düzen yönetim üyelerinden talebim , ceza almış olduğum yazıyı buraya basmaları.

Herkes ırkçılık nedir görsün değilmi.

Suç teşkil eden yazılar tekrar teşhir edilemez.
Daha ne yapacaksın? Yahudileri yoketmekten bahsetmişsin.
Senin bu ifadelerine alışığız zaten. Yapmışsındır. :lol:

Akhenaton
04-06-2009, 16:05
Yapmışsındır. :lol:

Zülfünün kankası yunan sosyalistinin cümlesini yazmıştım.:doh:

AYATA
04-06-2009, 16:34
[QUOTE=evrensel-insan;179223]Saygideger Ayrinti;

Bir kisi; dusunce olarak istedigini yansitabilir. Ama bir dusunce, belirli bir irka, millete ve ulkeye, milliyete v.s. yonelikse; bu insan haklarina terstir.

nerden çıkarıyorsunuz bunu yahu...ne saçmalıklar duyduk burada...bölücülük eylem yoksa suç değildir....miş...beyler sizin bu ülkenin anayasısından haberiniz yok galiba....

Türkçülük ne zaman suç oldu, milliyetçilik millet perverlik ne zaman suç oldu...dünyada ve her yerde yasak olan ırkçılık renk ırkçılığıdır( siyah ırk, beyaz ırk vs. )...ben Türkçüyüm arkadaş ama diğer uluslara karşıda önyargım yok..Anadoludaki farklı halklarıda ihanete bulaşmadıkları sürece bir renk olarak kabulleniyorum onlar, masum olanlar için canımı bile veririm...nasıl ırkçılık bu...kime zarar veriyorum...

Ulus içindekibir sınıf yüceltiliyor yasak yok, bir mikro uyduruk millet yüceltiliyor yasak yok......Bu ülkenin kurucu asli unsuru olan bir millet yüceltiliyor yasak var...vay be....

frodo
04-06-2009, 17:18
Sayın Ayata bir milletin yüceltilmesi her ne kadar anlamakta zorluk çeksekte suç değildir.
Suç bu yüceliğin başka milletler üzerinde egemenliğini, üstünlüğünü, efendiliğini ve onun
bekası uğruna ötekilerin feda/yok edilebileceğini savunmaya başlayınca oluşur.

Irkçılık olarak koyduğumuz kırmızı çizgi burasıdır.

Akhenaton
04-06-2009, 17:33
Sayın Ayata bir milletin yüceltilmesi her ne kadar anlamakta zorluk çeksekte suç değildir.
Suç bu yüceliğin başka milletler üzerinde egemenliğini, üstünlüğünü, efendiliğini ve onun
bekası uğruna ötekilerin feda/yok edilebileceğini savunmaya başlayınca oluşur.

Irkçılık olarak koyduğumuz kırmızı çizgi burasıdır.

Emeğimize , toprağımıza gözünü dikmiş vatandaşlara yanağımızın

diğer tarafınımı dönücez.

Yahu ben bu M-L , bilinçsiz Hristiyanlıktır diye boşuna demiyorum.:amen:

evrensel-insan
04-06-2009, 17:45
Saygideger AYATA;

Alintinin ait oldugu yaziyi bulamadim. Yalniz, o cumlenin icerigi; herhangibir ulkenin Anayasasiyla degil; insan haklariyla ve bireysel hak ve ozgurluklerle belirlenmistir. Herhangibir, ulkeye veya anayasasina yonelik degildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
04-06-2009, 18:25
bir mikro uyduruk millet yüceltiliyor yasak yok

merakımı mazur görün, kimdir ya da nedir bu mikro uyduruk millet ?

nogada
04-06-2009, 18:32
[quote=evrensel-insan;179223]Saygideger Ayrinti;

Bir kisi; dusunce olarak istedigini yansitabilir. Ama bir dusunce, belirli bir irka, millete ve ulkeye, milliyete v.s. yonelikse; bu insan haklarina terstir.

nerden çıkarıyorsunuz bunu yahu...ne saçmalıklar duyduk burada...bölücülük eylem yoksa suç değildir....miş...beyler sizin bu ülkenin anayasısından haberiniz yok galiba....

Türkçülük ne zaman suç oldu, milliyetçilik millet perverlik ne zaman suç oldu...dünyada ve her yerde yasak olan ırkçılık renk ırkçılığıdır( siyah ırk, beyaz ırk vs. )...ben Türkçüyüm arkadaş ama diğer uluslara karşıda önyargım yok..Anadoludaki farklı halklarıda ihanete bulaşmadıkları sürece bir renk olarak kabulleniyorum onlar, masum olanlar için canımı bile veririm...nasıl ırkçılık bu...kime zarar veriyorum...

Ulus içindekibir sınıf yüceltiliyor yasak yok, bir mikro uyduruk millet yüceltiliyor yasak yok......Bu ülkenin kurucu asli unsuru olan bir millet yüceltiliyor yasak var...vay be....

Kesinlikle katılıyorum sayın ayata...

Bu ülkenin vatandaşları olarak bu ülkeye hizmet etmek ve yüceltmek bizim görevimizdir,kimsenin bu vatan üstünde başkalarının oyunlarıyla bir şeyler eksiltmesi söz konusu olamaz.

Fakat ırkçı bir milliyetçiliğe karşıyım,bu ülkede yaşayanlar her ne etnik kimliği taşıyprlarsa taşısınlar,hepimiz bir bütünün parçasıyız ve bizi bölmek iteyenlee hep beraber cevap vermeliyiz.

Saygılarımla...

nogada
04-06-2009, 18:35
Burda bir karışıklık olmuş mesajın kimden geldiğini karıştırmış olmalıyım :D

İşin içinde Sn ayata,SN evrensel-insan,Sayın ayrıntı bulunmakta :D

Katıldığım nokta ise bellidir...Bu duruma sayın evrensel-insan'a katılmış bulunmaktayım :):):)

Saygılarımla...