PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Irkçılığı irdeleyelim

Davudi
22-05-2009, 17:48
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10131
akhenatonun "temelde" !! baska etniklere milletlere hiç bir takıntısı düşmanlığı yok !!!
bilakis yüzyıllardır türk milletinin aleyhine yahudicilik saxsonculuk kürtcülük fransızcılık v.d. yapanlara olan tepkisi var ,bu tepkide ırkçı hasmane bir kökenden geldiği içinde sanki falanca milletin filanca milletin düşmanıymış gibi intiba bırakıyor
bakın ;ta bastan dedim akhenaton türkçü dür diye ,adı üstünde türkçü ,anti kürt anti yahudi ve benzeri değil !!! onunkisi tepkidir ve gayette normal olması gereken bi tepkidir nede olsa türkçü
bence bu ırkcılık konusunu adam akıllı tartışmamız gerekiyor ,forumun baska bir platformunda

evrensel-insan
22-05-2009, 18:28
Saygideger Ayrinti;

Irkcilik hem iki turlu, hemde; benim bireysel algima gore; sadece milli koken ile sinirli degildir. Kokeni; AYRIMCILIKTIR.

Birincisi; kendine ait olmayan milli kokeni, dunyada'ki yasam suren ve gercek olarak (yani kimsenin iradesine ve ideolojik inancsal dogrularina bagimli olmadan, varligini surduren) var olan; herhangi bir; milliyet, din, etiksel, kulturel ve bilimum yasam ve iliski olarak; bir kisinin; kisiligini olusturan degerler haline gelmis; veriyi;"asagilamak, kucuk gormek, hakaret etmek, yasam hakki tanimamak, ona dusmanlik beslemek, katliam, soykirim v.s. dusuncesi tasimak.

Ikincisi; kendi milli kokenini, dinini, ve her turlu kisilik degerini; baska kisilik degerlerine karsi "ustun gorme, ayricalikli gorme, onun icin savas ve mucadele verme v.s."

Ucuncusu de; bu bakis acisinin sadece milli bir konu degil; diger kisisel degerleride kapsadigidir.

Dusunceler arasi; mucadele olmalidir ve olacaktir. Ama bu mucadele; bir irka, millete, milliyete, toprak pacasina ve kisinin kisiselligini olusturan degerlere yonelik olmamalidir.

Milliyetciligi, irkciligi ve bilimum ideolojik inancsal dogrulari kendi goruslerinle elestirebilir ve yanlislayarak curutebilirsin. Ama bu sadece dusunce de olmalidir. Bir irki, milliyeti ve bilimum kisiyi olusturan kisisel degerlere yonelik degil. Bilmem farki gorebiliyormusun?

Bu ayrimciliga; benim kavramimla; insanozaleyhte, (yani; "bilimsellikten" gelen; deri rengi, DNA, gen, kan veya bilimum bir insanoglu organina yuklenen ozel bir ayrimcilik veya "ustunluk" payesi) dusunce uretimi de; dahildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Davudi
22-05-2009, 23:10
evrensel insan ; biz türkler tarihimiz boyunca politik olsun askeri olsun hep ırkçı tehditlerle karsı karsıya kalmış bir milletiz bundan binlerce yıl önce çinciler vardı şimdiyse yahudiciler arapcılar saxsoncular....
bu kadar süre içinde elbette bunlara karsı "türkçü" bir suurun geliştirilmesi kacınılmazdı bu tehditler okadar tehlikeli düzeydeki sizlere bunlardan bir kac örnek vereyim sosyalist komunist görünümüyle "kürtcülük"
hepimiz eşitiz allahın kullarırız görünümüyle arapçılık ,kaldıki "EN ÖNEMLİ TARAFIDA SU Kİ" aslında bu tehditler ne yahudici ne arapcı nede kürtcüdirler resmen "ANTİ TÜRK" cüdürler
sağolsun komunistler olsun islami kesim olsun (kapitalistleri adamdan saymıyorum) bunu yüzyıllardır anlayamadılar algılayamadılar
jeopolitik konumumuz gereği eli mahkum türkçü olmak zorundayız

evrensel-insan
23-05-2009, 00:48
Saygideger Ayrinti;

Dunyanin hic isi gucu yok; hep Turklerle ugrasmis! Bence bu soylev, bir "psikolojik takinti" Hadi diyelim gercek payi var. Peki, bunun neden boyle oldugunu hic dusundun mu? Eger sen bir kavim ya da; ulus olarak; dunyaya bir seyler katarsan; kendini insanoglunun yolunda; dunyaya yaptigin katkilarinla ortaya koyarsan ve "herkesin, herzaman, seninle ugrastigi" "takintisindan" kurtulursan; tum bunlara gerek kalmaz.

En basit bir soru sana? Bilmedigim icin soruyorum? Herhangibir ulke; "milli bagimsizlik" savasi verirken;, diyelim Yunanistan "Ne mutlu Yunanliyim diyene" diye, bir soylev ortaya atmismidir?

Bunun disinda; eger sen; ulke ve ulus olarak, kendi sorunlarini gercek olarak goremez ve algilayamazsan; birileri, senin bu algilayamadigini senin aleyhine kullanir.

Neden bizler, herzaman baskalarini suclariz da; donup aynaya bakarak kendimizi degerlendirmeyiz? "Tarih Turklere bunu yapti" Bu bir, sikayet ve serzenistir ve hepte yapilan budur. "Yaptirmasaydik, efendim" diye kimse dusunmez. Neden cunku; hic aynaya bakmaz ve kendimizi degerlendirmeyiz. Varsa yoksa; baskasinin yaptiklarini tenkit, sikayet v.s. Peki; onlarin yapmalari kadar; bizim yapilmasina izin vermemizin hic mi rolu yok.

NEDEN IZIN VERILMIS? Bence, soru bu. Yoksa, onlar yapmislar, yaparlar, efendim. Onlar kendi cikarlari icin; seni tarihin her doneminde kullanirlar. Tabi KENDINI KULLANDIRTIRSAN. NEDEN? Birazda tarihte bize yapilanlari sikayet etmeyi, hayiflanmayi birakip; "nasil bunu basarabilmisler?, neden buna izin verilmis? v.s. sorulariyla; kendimize donup, aynaya bakmamiz gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Davudi
25-05-2009, 13:43
bu tespitine kesinlike katılmıyorum ,aleyhimize onca savaslar oldu onca boykotlar oldu ve halada oluyor ,bütün bunlar hayalmi yani ?
hepside anti türk suuruyla oldu !!!
bu suurura ya türkçülükle yada ırkçılıkla karsı konulur ,cünkü karsmızdakiler adam değil !!!
hemde öyle adam değillerki ümmetcilikle ,sosyal esitlikle anti türkçülük yapıyolar.
ve en tehlikeliside ümmetci müslüman türklerle ,komunist türklerinde onlara "İNANMASI"

sargon
25-05-2009, 15:09
Ayrinti, bana öyle geliyor ki, sen irkciligi irdelemek degil, neden irkci olunmasi gerektigini gerekcelendirmek istiyorsun. Peki sunu sorayim sana: Her millet irkci olmak zorunda midir? Yoksa sadece Türkler mi irkci olmali? Sana göre kimlerin irkci olmaya haklari vardir?

Bir aciklama: Site tüzügümüzün 3. ve 4. maddeleri söyle diyor:

3- Turan Dursun sitesi demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, barıştan yana taraftır.
4- Turan Dursun Sitesi, ırkçılık içermediği ve şiddete teşvik etmediği sürece, siteyi yasalar karşısında zor durumda bırakmayacak nitelikteki her türlü düşüncenin ifade edilebilmesinden yanadır.

Irkcilik yapildigi zaman cezalandirilir. Ama irkciligi tartisabiliriz. Birisi irkciligin gerekli oldugunu savunabilir, ama yahudileri, kürtleri, türkleri, ermenileri vb. topluca yok etmeli derse yada asagilik, lanetli halklar vb. nitelendirirse ceza alir. Ayni sekilde siddet savunulabilir. PKK'yi, siddet yoluyla devrimi vb. savunan düsüncesini yazabilir, ancak insanlari siddete tesvik etmeye calistiginda ceza alir. Benim ayrimim budur.

dilaver
25-05-2009, 15:40
üstünde türkçü ,anti kürt anti yahudi ve benzeri değil !!! onunkisi tepkidir ve gayette normal olması gereken bi tepkidir nede olsa türkçü

akhenaton geçen sefer kürtleri imha etmeye kalktıgı için uzaklaştırıldı.

Bu sefer ise yahudileri imha etmeye çalışıyordu.

Zannedersem siz onun iletilerini pek takip etmiyorsunuz. Bu sitede onun dışında pek çok Türkçü var. Uslubu ile ve saygılı davrandıkları sürece kimse de onların iletilerine müdahale etmiyor, zaten de edemez.

Ama bu üyemiz iki lafının başında birilerini aşagılıyor ve imha etmeye çalışıyor. Bu tarzı ile de TD sitesinde barınabilmesinin imkanı yok.

Kürt meselesi başlıgına bakın. Orada çok farklı fikirler yer aldı. Hepsi de orada hala duruyor. Türkçülügü savunanlar da oldu, medeni biçimde tartışıldı, fikirler ifade edildi.

Ama o başlıkta ırkçılıga izin verilmedi. Düşmanlıga izin verilmedi. Akhenaton o başlıktan bir kaç kere uzaklaştırıldıgı gibi, o başlıktan uzaklaştırılan Kürt milliyetçileri de oldu.

Bizlerin siteyi tek tipleştirmek diye bir amacımız yok, tam aksine tek tipleşmeye karşı durmaya çalışıyoruz. Site tüzügüne uygun oldugu sürece isteyen istedigini söyleyebilmeli. Bu konuda da çok yol aldık.

Bu yadrgamayı da anlıyorum aslında. Pek çok sitede kemalist söylemlerin haricindeki çıkışlara izin verilmez. Ama biz burada tam aksini yapıyoruz. Herkes engellenmeden konuşabiliyor. Sitemizin uzun süre takipçisi olan üyelerimiz buna alıştılar ve destekliyorlar. Ama çok fazla katılımcı olmayan üyelerin bizi farklı algılamaları ve panige düşmelerini de normal karşılıyorum.

saygılarımla

evrensel-insan
25-05-2009, 18:03
Saygideger arkadaslar;

Once kavramlari yerli yerine oturtmak gerekir. Irkcilik; tamamen deri rengine yonelik bir ayrimciliktir. Son zamanlarda bu ayrimcilik, kafatasi, DNA ve Genlere tasinmak istenmektedir. Maalesef; bilim de, bu ayrimcilik konusunda ikna edilmeye calisilmakta; insanoglu, biyolojik ve dogal olarak, ayristirilmaya calisilmaktadir. Bu duzen ve sistemin, zaten ayakta kalabilmesi icin, bu tip bir yanasima bilimi de, yoneltmesi kacinilmazdir. Bu temelde; TURK IRKI DIYE BIR TERIM GECERLI DEGILDIR. Turkler, beyaz irka dahildir.

Sovenizm ise; bir milletin diger milletlere olan ustunlugu icin kullanilir. Hitlerin, Yahudilere yonelik yaptiklari ve "saf kan Alman Milleti" yetistirmek istemesinin altinda yatan budur. Turkiye'de Turancilik, sovenist bir akimdir. Tum dunya Turklerini bir arada toplamak ister. Turkiye'de, bilhassa bu konuda soven yanasimlar mevcuttur.

Milliyetcilik ise; sadece kendi milliyetini tanimak, ayirmak; baska milliyetlerden farkli oldugu dusuncesiyle psikolojik bir "gurur, ovunc v.s." kaynagidir.

Turk milliyetciligi, Ataturk Milliyetciligi,ki bu milliyetcilikler, hakim milletin milliyetciligidir. Ayrica, Turk olmayan ve Turk olanla birlikte yasamak istemeyen, ayrimci milliyetciliklerde mevcuttur.

Hem irkcilik, Hem Sovenizm, hem de herturlu milliyetcilik; temelden; ayrimcilik icerir. Butun bunlarin savunusu ve ideolojileri, sadece toplumlari, ayirmaya ve bolmeye yoneliktir. Su anki ideolojisi de; mikroayrimciliktir. Ustelik; ayirdiklarini, biribirine dusurmekte ve savastirmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

eylemsel
25-05-2009, 18:12
Saygıdeger evrensel-insan

Irk denilince fiziksel farklılıkların temel alındıgı biliyorum. Sarı,beyaz ve siyah ırk. Bu konunun milliyetçilik kavramı çerçevesinde tartışılması gerektigini düşünüyorum

pante
25-05-2009, 18:25
Irkcilik yapildigi zaman cezalandirilir. Ama irkciligi tartisabiliriz. Birisi irkciligin gerekli oldugunu savunabilir, ama yahudileri, kürtleri, türkleri, ermenileri vb. topluca yok etmeli derse yada asagilik, lanetli halklar vb. nitelendirirse ceza alir. Ayni sekilde siddet savunulabilir. PKK'yi, siddet yoluyla devrimi vb. savunan düsüncesini yazabilir, ancak insanlari siddete tesvik etmeye calistiginda ceza alir. Benim ayrimim budur.

Evet. İşte geldiğimiz nokta.
Daha önce Terörü, terör örgütünü ve bölücülüğü savunan mesajlara da izin verilmez, mesaj sahibi cezalandırılırdı.
Irkçılık ve bölücü terör örgütü savunuculuğu hemen hemen aynı görülürdü.
Şimdi DK üyemiz çıkmış "PKK savunulabilir, terör-şiddet savunulabilir" diyor.
Şaşırdınız mı siz?
Bu da ne demek oluyor?

evrensel-insan
25-05-2009, 18:31
Saygideger eylemsel;

Turkler icin ayrimcilik dusunce ve davranisi olarak; sovenizmi ve herturlu milliyetcili ve getirdigi sorunlari ortaya koyabiliriz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

eylemsel
25-05-2009, 19:06
Alıntı:
Daha önce Terörü, terör örgütünü ve bölücülüğü savunan mesajlara da izin verilmez, mesaj sahibi cezalandırılırdı.
Şaşırdınız mı siz?
Bu da ne demek oluyor?alıntı pante den)

sayın pante

Yazıyı okudugumda sizin anladıgınız gibi anlamadım. Şiddet, ''teşvik edildiginde ceza alınır,'' şekilinde ifade edilmiş. Burda pkk ve şiddeti öven bir açıklama yok aslında.İnsanlar düşüncelerini, eyleme geçirmedikleri sürece, suç işlemiş sayılmazlar

dilaver
25-05-2009, 19:06
Şaşırdınız mı siz?
Bu da ne demek oluyor? pante

Burada açık açık bir PKK'lı da görüşlerini dile getirebilir, getiriyor da.
Ama böyle bir günde susmasını bilmelidir. bu da pante

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4999&page=10

sevgili pante açıkçası ben şaşırıyorum. Hangisi gerçek pante.

saygılarımla

evrensel-insan
25-05-2009, 19:17
Saygideger arkadaslar;

Ayni sekilde siddet savunulabilir-sargon-

Yukaridaki cumleyi; insan olmak adina, insanlik adina, bireysel hak ve ozgurlukler adina ve bu sitenin "dusunce ozgurlugu" adina, siddetle kiniyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
25-05-2009, 19:17
Yazıyı okudugumda sizin anladıgınız gibi anlamadım. Şiddet, ''teşvik edildiginde ceza alınır,'' şekilinde ifade edilmiş. Burda pkk ve şiddeti öven bir açıklama yok aslında.İnsanlar düşüncelerini, eyleme geçirmedikleri sürece, suç işlemiş sayılmazlar

Burası sanal alem Eylemsel.
Buradan düşüncelerin eyleme dönüştürülüp dönüştürülmediğini inceleyecek değiliz.
Irkçı düşünceyi neden cezalandırıyoruz?
Akhenaton 15 gün ceza aldı, neden?
Irkçı düşüncelerini eyleme geçirdiği için mi?
Hayır. Irkçılığın propagandasını yaptığı için, ırkçılığa teşvik ettiği için.
Terör de aynıdır. "PKK terörünün şu faydası olmuştur, falan filan..." dendiğinde bu terörün teşvik edilmesi ve terör örgütünün propagandasıdır.
Terör örgütünü tartışmak başka, onu övmek başka şeydir.
Tartışılabilir. Terör örgütünün başının serbest bırakılması gerektiği bile yazılabilir. Ama örgüt methedilemez, savunulamaz.

Forum kurallarında terör örgütünü ve terörü öven mesajlar suç teşkil etmiyorsa, ırkçı düşünceler de etmemelidir.
Aksi takdirde ceza almadıklarını gören örgüt sempatizanları sürekli dozlarını arttırarak forumu propaganda arenasına dönüştürür. Bunun karşısında karşı mesajlar ırkçılıkla nitelendirip cezalandırıldığında; site terörü savunanlara destek çıkan, terörün karşısında olanlara söz hakkı tanımayan durumuna düşer.

dilaver
25-05-2009, 19:23
Neden olayları zorlaştırmaya çalıştıgımızı anlamıyorum. Tüzügümüz net ve sarihtir :

4- Turan Dursun Sitesi, ırkçılık içermediği ve şiddete teşvik etmediği sürece, siteyi yasalar karşısında zor durumda bırakmayacak nitelikteki her türlü düşüncenin ifade edilebilmesinden yanadır.

Bunun haricinde söyleyebilecek bir şeyi olan, ya da şimdiye kadarki uygulamaların bunun aksi oldugunu savunan bir üyemiz var mı acaba.

saygılarımla

frodo
25-05-2009, 19:26

Sitemiz "muhalif" bir yeraltı örgütlenmesi değildir. Site tüzüğümüz açıkça kendisinin "yasalar karşısında" sorumlu hissetmekte ve yayın ilkelerinde buna uygun davranmaya çalışmaktadır.

En çarpıcı pratiğimiz de kapatılma karşısında mahkemelerde hakkımızı arama çabasında
yaşanmıştır.

Sargon'un açılımından bir terör örgütünün propagandası forumlarımızda yapılabiliri çıkartmak
zorlama olur.

Bizim bakış açımız tüzüğümüz 4. maddesinde açıkça ifade edilmiştir.

Felsefeci 87
25-05-2009, 19:27
Kürt milliyetçiliği yapanlara herhangi bir müdahalede bulunuluyor mu acaba? Bunu çok merak ediyorum.. Yanıtlarsanız sevinirim..

evrensel-insan
25-05-2009, 19:27
Saygideger pante;

Sorunun ozunu kaciriyoruz. Neye gore hareket edecegiz? Kendimize bir ...egore secmek zorundayiz. Eger bu ...e goremiz; insan haklari, bireysel hak ve ozgurlukler, v.s. olacaksa; o zaman, dusunce olarak; insan haklarini ihlal eden ve bireysel hak ve ozgurlukleri tutsak alan, tum siddet ideolojilerine "yasak" koymak gerekir. Boyle olunca da; tum sosyal-siyasal-toplumsal ideolojilere ve inancsal dogrularina yasak koymak gerekir. Cunku hepsi, siddeti, devrimi, iktidari ve kendi cikar sistemini kurmak istemektedirler.

Bu temelde; Terorizm, anarsizm, fasizm, irkcilik, sovenizm, proletarya diktatorlugu v.s. devreye girer. Bu ideolojilerin inancsal dogrularini, yanlislama ve curutme; zaten bir bireyin insan haklari ve bireysel hak ve ozgurluklerini saglamasinin bir geregidir.

Bunlari savunanlar; zaten, insan haklarini ve bireysel hak ve ozgurlukleri ihlal etmektedir. Bizlere dusen; bu "kan" kokan; ideolojik inancsal dogrularla, dusunsel mucadeledir. Bu mucadele de, zaten yasam ve iliskinin icinde vardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
25-05-2009, 19:28
Irkçılığın Kürdü, Türkü, Almanı olmaz. Irkçılık ırkçılıktır.

pante
25-05-2009, 19:29
Burada açık açık bir PKK'lı da görüşlerini dile getirebilir, getiriyor da.
Ama böyle bir günde susmasını bilmelidir. bu da pante

sevgili pante açıkçası ben şaşırıyorum. Hangisi gerçek pante.

Dilaver, bu sitede birçok PKK'lı görüşlerini dile getirdi. Bunları sen de biliyorsun.
Bir üyeyi PKK'lı diye yaftalayıp banlamak ayrı, PKK'yı ve terörü öven mesajlarını engellemek ve cezalandırmak ayrıdır.
Terör örgütü sempatizanı da yazsın, ırkçı örgüt sempatizanı da.
Ama ne terör övülsün ne de ırkçılık.
Umarım ikisi arasındaki fark anlaşılmıştır.

evrensel-insan
25-05-2009, 19:30
Saygideger frodo;

Sargon'un açılımından bir terör örgütünün propagandası forumlarımızda yapılabiliri çıkartmak
zorlama olur.-frodo-

Dusunce; gorunus ve detayda degil; ozde saklidir. O yuzden;

Ayni sekilde siddet savunulabilir-sargon-

Yukaridaki cumleyi; insan olmak adina, insanlik adina, bireysel hak ve ozgurlukler adina ve bu sitenin "dusunce ozgurlugu" adina, siddetle kiniyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Felsefeci 87
25-05-2009, 19:31
Irkçılığın Kürdü, Türkü, Almanı olmaz. Irkçılık ırkçılıktır.

Umarım öyledir sevgili frodo. Irkçılığın Türkü, Kürdü, Ermenisi.. Hepsine karşı olduğumu belirtmek isterim. Ama burda Türk ırkçılığı yapan birisine uygulanacak yaptırımın, aynı şekilde Kürt ırkçısı olanlara da uygulanmasını isterim.. Eşitlik, her zaman ve her yerde söz konusu olmalıdır..

saygılarımla..

dilaver
25-05-2009, 19:35
sevgili pante :

"Burada bir Pkk'lıda görüşlerini yazabilir, yazıyor da." demiştim.
PKK propagandası yapmadan, bölücülük yapmadan yazabilir. Ama örneğin Gerilla nickli üye, daha önce "Dersimm" olarak PKK'yı savunmaktan atılmıştı. Şimdi yeni nickiyle devam ediyor, görüşlerini yazıyor. Seviyeli yazdıktan, haddini aşmadıktan sonra "Bunu atın" diyemem.
Sadece o değil, onun gibi birkaç kişi daha var, sık yazmasalar da.

Keşke eli silahlı teröristler, silahları bırakıp böyle forumlarda, derneklerde, partilerde faaliyet içinde olsalar. Keşke kurşun atacaklarına, meydanlarda slogan atsalar.
Bu platformda sağlanmazsa eğer, yaptığı teröre kılıf bulmuş olurlar. "Konuşamıyoruz, düşüncelerimizi açıklayamıyoruz, silaha sarılmaktan başka çaremiz yok" derler.

Türkiye, 70'lerin Türkiyesi değildir artık. Komünist olduğunu söylediği için asılanları çoktur bu ülkenin. Ama o dönemler bitti. Artık her türlü dernek, her türlü parti kurup siyasi mücadele vermek mümkün. Dolayısıyla terörün sığınabileceği bir kılıf da yok.
Bırakalım kimileri de Kürtlere özgürlük desin, eyalet desin, federe devlet desin. Onlara cevabını verebiliriz. Ama silah diyorsa, terör diyorsa bu forumda tabi ki işi yok. Dağlara kadar yolu var.

Bunlar da bir sonraki sayfadaki senin sözlerin. Bu sözlerle ben de hemfikirim. Sargon da bundan başka bir şey dile getirmiyor zaten.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 19:51
Sargon da bundan başka bir şey dile getirmiyor zaten.

Sargon, terörün ve şiddetin ve de PKK'nın savunulabileceğini yazıyor.
Yazılamaz.
Her kim; terörü öven, terörün faydalarını yazan, terör örgütünün propagandasını yapan yazılar yazıyorsa, her kim; ülkenin bölünmesini öngören, Türkiye sınırları içinde ayrı bir devlet kurulmasını savunan mesajlar iletiyorsa cezalandırılmalıdır.

Aynı şekilde her kim; Bir ırkı, bir ulusu yüceltip diğerlerini aşağılıyorsa, bir etnik toplumun ortadan kaldırılmasını, yokedilmesini savunuyorsa, bir topluluğun terör ve şiddet yoluyla susturulmasını öngörüyorsa cezalandırılmalıdır.

Bu ikisinden herhangi biri hakkında esneklik gösterilemez, gösterilmemelidir.

Mutezile
25-05-2009, 21:10
Dilaver'den:

Keşke eli silahlı teröristler, silahları bırakıp böyle forumlarda, derneklerde, partilerde faaliyet içinde olsalar. Keşke kurşun atacaklarına, meydanlarda slogan atsalar.
Bu platformda sağlanmazsa eğer, yaptığı teröre kılıf bulmuş olurlar. "Konuşamıyoruz, düşüncelerimizi açıklayamıyoruz, silaha sarılmaktan başka çaremiz yok" derler.

Benim dilaverin yazdıklarından çıkardığım sonuç:

1. önerme: Dağda silahlı kürt ayrılıkçıları var

2.önerme: Yaptıkları TERÖRE kılıf arıyorlar

3.önerme: Yaptıkları TERÖRE kılıf buluyorlar

4.önerme: Bu kılıf DÜŞÜNCELERİNİ açıklama platformu bulamamalarıdır.

ERGO: Silaha sarılıyorlar.

Bu SİTE onların elinden bu KOZU ALABİLİR. Nasıl mı? Onların mumla arayıpta bulamadıkları platform çok nadirdir. Forumlara katılamazlar, web sitesi açamazlar..Hazır siz Turan Dursun diye bir site açmışsınız ey ahali; bırakında Serhildan sevdalıları, mazlum halkın kahramanları ''düşüncelerini açıklasınlar''

Sen kendini akıllı, alemi kör ve sersem sanıyorsun. Ya da yazdıklarını ikinci bir kez gözden geçirmiyorsun. Ya da..ya beni konuşmaya çok zorlamayın güzel kardeşim.

Şurda seviye ihlali yapmadan konuşmaya çalışıyoruz. Bu kadarına sabır taşı dayanmaz.

Pante'den:

Sargon, terörün ve şiddetin ve de PKK'nın savunulabileceğini yazıyor.
Yazılamaz.Her kim; terörü öven, terörün faydalarını yazan, terör örgütünün propagandasını yapan yazılar yazıyorsa, her kim; ülkenin bölünmesini öngören, Türkiye sınırları içinde ayrı bir devlet kurulmasını savunan mesajlar iletiyorsa cezalandırılmalıdır.

Aynı şekilde her kim; Bir ırkı, bir ulusu yüceltip diğerlerini aşağılıyorsa, bir etnik toplumun ortadan kaldırılmasını, yokedilmesini savunuyorsa, bir topluluğun terör ve şiddet yoluyla susturulmasını öngörüyorsa cezalandırılmalıdır.

Bu ikisinden herhangi biri hakkında esneklik gösterilemez, gösterilmemelidir.

Pante'nin yazdıklarının altına imzamı atıyorum, tabiatıyla. Bu arada Pante'yi tanımam, etmem. Gerçek adını bile bilmem. Kimseye arka çıkmaya çalışmıyorum, kimsenin de benim arka çıkmama ihtiyacı yoktur. Hele Pante'nin hiç.

Yazdıkları sağduyulu, beni yazdıkları ilgilendiriyor.

dilaver
25-05-2009, 21:22
Benim dilaverin yazdıklarından çıkardığım sonuç:

Ben bir şey yazmadım ki Mutezile. Sadece pante nin geçmiş yazdıklarını buraya aldım.

Pante'nin yazdıklarının altına imzamı atıyorum, tabiatıyla.

bir daha oku istersen verdigim linki ve sonraki sayfasını. İlginç buluyorum.

saygılarımla

parmis
25-05-2009, 21:22
insanların kokenini bilmesinde kesinlikle sorun yok. Ama kökeninden, milliyetinden dolayı başkalarını dışlayıp yerdiği hakaret ettiği zaman yani bunu ırkçılığa döktüğü zaman insan olarak en büyük yanlışı yapıyor demektir..
Faşizimin ve ırkçılığın vatanı yok ki her kesimden her ulustan faşist_ırkçı çıkabilir biz bunların hepsine karşıyız çünkü esas olan insandır..İnsan gibi yaşamak, davranmak başkalarının düşüncelerine, kökenlerine saygı duymaktır..

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

frodo
25-05-2009, 21:23
Arkadaşlar gereksiz bir tartışmanın fitillerini yakmaktasınız.

Sevgili mutezile dilaver'den alıntıladığın yazı pante'nin.

Site olarak bu konudaki resmi tavrımız 4.Maddede açık biçimde yazılı.

Daha neyin tartışmasını yapıyoruz anlamadım.

Mutezile
25-05-2009, 21:41
Bu hatayı yaptığıma neredeyse sevinicem. Pante'nin gerçek fikirlerinin hangisi olduğuna herkes kendi adına karar verebilir. Durum ayan beyan ortada.

Ama önce dilavere borcumu ödeyeyim:

Astığım yazının ''bu kadarına sabır taşı dayanmaz''a kadar olan kısmının öznesi Dilaver değildir. Özür dilerim.

Pante'dir.

Yazının ikinci kısmı ile bir şey söylememe de sanırım gerek kalmadı.

pante
25-05-2009, 21:43

Bu ifadeler benim. Teröre karşı, terör savunucularına karşı yazılmış ifadeler.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4999&page=10

Teröristlere düzenlenen operasyonu eleştirip, terör örgütünü savunan zihniyete karşı yazmışım.
Terör örgütü mensuplarını siteye davet etmiyorum.
"Keşke terör bitse, olmasa da fikirler uçuk da olsa düşünce yoluyla sunulabilse." diyorum. Terörün savunulmasını da, terör örgütünün savunulmasını da reddediyorum.
Ama birileri, başta da Sargon, hem o başlıkta hem bu başlıkta hem "DÖ'deki disiplin yönetmeliği" başlığında bölücülüğün savunulmasını, şiddetin, terörün ve terör örgütü PKK'nın savunulmasını suç olarak görmüyor. Ben buna karşı çıkıyorum.

İkisi arasında dağlar kadar fark vardır. Örneğin, Kürtlerin dillerini özgürce konuşabilmesini istemek ayrıdır. Terörün faydalarını, Apo'nun meziyetlerini, PKK'nın eylemciliğini yazmak ayrıdır.
Ben 1.sinde sakınca görmüyorum. Sargon ve Dilaver ikisinde de sakınca görmüyor. Özgürlüğün de bir sınırı olmalı.

dilaver
25-05-2009, 21:48
Bırakalım kimileri de Kürtlere özgürlük desin, eyalet desin, federe devlet desin.

hala bu düşünce demisin pante.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 21:56
Bırakalım kimileri de Kürtlere özgürlük desin, eyalet desin, federe devlet desin.

hala bu düşünce demisin pante.

Ben her zaman aynı düşüncedeyim Dilaver.
Biri çıkar "Federe devlet" der, karşısında ilk önce beni bulur.
Kürtlere KKTH dediniz, size karşı bunun yanlışlığını bir başlıkta savundum.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5052&page=2&highlight=ukkth

Siz zaten bunu yapıyorsunuz. Ben yapılmasın desem ne sonuç çıkacak ki?
Ama bari terörün, şiddetin, bölücülüğün serbest olmasını savunmayın.
Şimdi bu aşamaya geldiniz.
Tartıştığımız konu budur. Şiddetin, terörün, PKK'nın savunulup savunulamayacağı.
Ama özgürlüğe yönelik söylemlerimi çarpıtarak, cımbızlayıp alıntılayarak sanki geçmişte farklı düşünüyormuşum da, şimdi farklı şeyler söylüyormuşum gibi sunmayın. O başlıkta ne milliyetçiliğimiz kaldı, ne faşistliğimiz. O başlıkta da teröre karşıyım burda da. Siz ise o başlıkta da terörü savunuyorsunuz, burda da.

dilaver
25-05-2009, 22:07
Tartıştığımız konu budur. Şiddetin, terörün, PKK'nın savunulup savunulamayacağı. pante

Burada açık açık bir PKK'lı da görüşlerini dile getirebilir, getiriyor da. pante eski ileti

pante iyi misin, şimdi yazdıgın ve eski yazdıgın.

pkk görüşünün dile getirilmesi ile pkk savunması arasındaki farkı rica edeyim. Ayrıca beni savunmadıgım şeyle suçlama. Benim bu konudaki görüşlerim nettir. Ben devlet ile pkk arasında bir terörist ayrımı yapmam. İkisi de aynıdır. Birini digerine tercih etmem.

Ben yalnız ve yalnız emekten yanayım.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 22:13
pante iyi misin, şimdi yazdıgın ve eski yazdıgın.

pkk görüşünün dile getirilmesi ile pkk savunması arasındaki farkı rica edeyim. Ayrıca beni savunmadıgım şeyle suçlama. Benim bu konudaki görüşlerim nettir. Ben devlet ile pkk arasında bir terörist ayrımı yapmam. İkisi de aynıdır. Birini digerine tercih etmem.

Ben yalnız ve yalnız emekten yanayım.

Asıl sen iyi misin Dilaver?
Sanki pante bugüne kadar PKK'lıların görüşlerini açıkça yazabilmesini savunuyormuş gibi yansıtmaktaki amacını anlamak mümkün değil.
Bana forumu taratıp linkleri buraya doldurtma.
Kimin ne olduğunu, neyi savunduğunu herkes gayet iyi biliyor.
Senden başka varsa beni böyle anlayan, algılayan yazsın lütfen bilelim.
Yoksa bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz, daha mı katı olmamız gerekiyor yanlış anlaşılmamak için?

Davudi
25-05-2009, 22:16
en basitinden "siddet siddeti doğurur" diye bi laf vardır...
yüzyıllardır bu millet dini siyasi coğrafi özelliklerinden dolayı ,hep tehditler savaslar gördü
bunlara tepki olarakta milletimiz içinde türkçülerin olmasıda ,ırkcıların olmasıda gayet normaldir ,çünkü etki tepki diyede bi laf vardır hatta lafta değil yasadır
eğer bu forumda panteninde değindiği gibi sadece bi tarafa adalet diğer tarafa izin varsa
bu çözüm getirmez sorunu dahada düğümler !!
artı şiddeti tesvik edici ve küfür içerikli mesajlar haricinde hiç bişekilde hiçkimsenin yasaklanmasına karsıyım ve akhenatonun daha şimdiye kadar bu kriterlere uygun bi mesajınıda görmedim !!

dilaver
25-05-2009, 22:16
pante

ben sadece senin yazdıklarını buraya alıyorum. Başka da bir şey yapmıyorum.

Benim duruşum nettir. Şimdiye kadar yazdıgım her kelimenin arkasındayım.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 22:28
ben sadece senin yazdıklarını buraya alıyorum. Başka da bir şey yapmıyorum.

Benim duruşum nettir. Şimdiye kadar yazdıgım her kelimenin arkasındayım.

Benim yazdıklarım da ortadadır.
Ama sanki duruşumu değiştirmişim gibi yansıtmak doğru bir davranış değildir.
Bu başlıkta teröre karşı mı çıkıyorum, terör savunuculuğunun, PKK övücülüğünün cezalandırılmasını mı istiyorum; Öyleyse bana geçmiş yazdıklarımdan örnek verirken varsa, bulabilirsen eğer terörü savunan, terör savunuculuğunun serbest olmasını isteyen yazımı vereceksin.
Teröre karşı, düşünce özgürlüğü mesajımı değil.
Tekrar söylüyorum o başlıkta da, bu başlıkta da tartışma aynıdır. O başlıkta da teröre karşı duruyorum, bu başlıkta da. O başlıkta da tartıştığım şahıs aynıdır, bu başlıkta da.

pervane
25-05-2009, 22:47
Sonuç? Benim açıkçası bu kısır döngüden başım şişti? burda tartışmak neyi değiştirecek iki taraf da yılların gazını çıkarıyor. daha uzun yıllar da hem gerçek yaşantımızda hem de nette bu çığlıklar duyulacaktır. Burdan Türk veya kürt ırkçısı birlerinin icraatları üzerinden siteye ve yönetime fatura çıkarmak gelenek oldu gibi..

evrensel-insan
25-05-2009, 22:50
Saygideger pervane;

Yazilar, iki kisinin karsilikli yazismasi halini alinca; aradaki baska yazilar "gume gidiyor". Ben yazimda bu konuyu acikladim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
25-05-2009, 22:52
Burdan Türk veya kürt ırkçısı birlerinin icraatları üzerinden siteye ve yönetime fatura çıkarmak gelenek oldu gibi..

Amaç da siteye ve yönetime fatura çıkarılmasını önlemektir.
Bir kişi çıkıp tüzüğe rağmen yönetimi bağlayacak şekilde mesaj verirse, bu türden tartışmalar kaçınılmazdır.

pervane
25-05-2009, 23:04
Yönetime biraz güven beslemeye ne dersiniz. Malum şahsı alt etme kudretine sahip yönetimimiz eminim bu tür konularda da gereken tavrı gösterecektir ve de gösteriyorlar.

Not: saygıdeğer evrensel hocam özür dilerim fazla bunaldım herhalde mesajınızı görememişim.

pante
25-05-2009, 23:19
Yönetime biraz güven beslemeye ne dersiniz. Malum şahsı alt etme kudretine sahip yönetimimiz eminim bu tür konularda da gereken tavrı gösterecektir ve de gösteriyorlar.

"gösteriyorlar" ı okuyan da gerçek zannedebilir. :)
Yönetime güvenin, gerisini merak etmeyin. :D
Demek ki 2 yıldır boşuna didişiyormuşuz bu konularda.
Halbuki ne diye üzüyoruz kendimizi.
Yönetim halledermiş.
Hadi bekleyelim de görelim bakalım; görüşülmekte olan "disiplin yönetmeliği" ne "terörü, şiddeti savunan ve bölücülük içeren mesajlara ceza" maddesi girecek mi?

evrensel-insan
25-05-2009, 23:25
Saygideger pervane;

Yazdiklarin, zaten benim yazdiklarimi tasdikliyor. Bende, tam senin yazdiklarini demek istemistim.:rockon:

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
25-05-2009, 23:30
Sevgili Pante siz de ben de burda üyeyiz ve de mecliste görüşülen yönetmelik ile ilgili herkes kendi fikrini sunuyor sonuçta bir karar çıkacaksa bu mecliste bulunan diğer üyelere de ait olacaktır. Yahu TD sitesinde kim neyi bölecek veye kim kimi asıp kesecek kuralları ihlal edenler yasaklanınca tekrar tekrar gelecekler burası net ortamı sinirlerinizi bu kadar yıpratmayın derim yoksa ben kiminle tartışırım. Allah size zeval vermesin :amen:

boğaziçi
25-05-2009, 23:31
sayin pante,
görüşülmekte olan "disiplin yönetmeliği" ne "terörü, şiddeti savunan ve bölücülük içeren mesajlara ceza" maddesi girecek mi?
evet,boluculuk iceren mesajlar da ceza kapsamina alinmali...
saygilarimla

boğaziçi
25-05-2009, 23:34
sayin pervane,
Yahu TD sitesinde kim neyi bölecek veye kim kimi asıp kesecek kuralları ihlal edenler yasaklanınca tekrar tekrar gelecekler burası net ortamı sinirlerinizi bu kadar yıpratmayın derim yoksa ben kiminle tartışırım. Allah size zeval vermesin
madem boyle dusunuyorsunuz,o zaman banlara da onemsiz kalmiyor mu?o zaman hic gerek yok.
saygilar

dilaver
25-05-2009, 23:37
Hadi bekleyelim de görelim bakalım; görüşülmekte olan "disiplin yönetmeliği" ne "terörü, şiddeti savunan ve bölücülük içeren mesajlara ceza" maddesi girecek mi?

Sevgili pante

Tüzük 1-5 zaten bunları ihtiva ediyor . Ama sen devlet terörü ile pkk terörü arsında bir tercih istiyorsun. Ben kendi adıma hiç birine alet olmam. Siz taraf tutarsanız tutun.

Böyle bir ceza maddesine de gerek yok zaten. TC nin kanunlarından bahsetmişiz daha ne olsun.

Ayrıca buyrun yönetime girin. Ben sizi destekliyorum. Gerekirse YK dan da size yerini devretmekten memnun olacak arkadaşlar olacaktır.

İşlere bakalım, neresindeyiz.

saygılarımla

pervane
25-05-2009, 23:45
Sn.Boğaziçi bu konuyu çok fazla önemsediğim söylenemez. Türkiye bizi izlemiyor buranın misyonu siyaset değildir. Ben yazılanlara fikir beyanı olarak bakar o an eğer cevap verecek zaman ve ruh haline sahipsem cevap yazarım. Hiç bir zaman toptan doğum ile üzerime yüklenen ırkın imsasını savunanları ciddiye almadığım gibi böleriz yeni cumhuriyet kurarız naraları atanları da ciddiye almıyorum. Gülüp geçiyorum nihayetinde bu tür konuları şiddetle savunanlar ancak bu kadarını öğrenebilmiş diye... Dikkat ederseniz sloganlardır yazılanlar. Nasıl yapacaksınız bu dediklerinizi diye sorsanız donup kalırlar en iyisi hiç sormamak.:(

pante
25-05-2009, 23:48
Tüzük 1-5 zaten bunları ihtiva ediyor .

Tüzük ifade ediyorsa yönetmelikte de ceza karşılığı olmalıdır.
Devleti boşuna karıştırma.
Sitenin devleti savunana ceza kesecek hali yok herhalde.

dilaver
25-05-2009, 23:49

neden olmasın.

saygılarımla

pante
25-05-2009, 23:52

neden olmasın.

Getir o zaman teklifini, tartışılsın.
Belki çoğunluk kabul edebilir.
Böylece bir ilki başarmış olursun. :)

pervane
25-05-2009, 23:54
Devlet derken? Devletin organları mı demek istendi! onu geçtim son günlerde mehmetsalih demediğini bırakmadı bize yahu! aynı hassasiyet o konuda neden gösterilmedi:hail:
Ah siyaset Ah Diyorum!

dilaver
25-05-2009, 23:58
tüzük yeterli pante, teklife gerek yok ki. Bence bu yeterli. Ama şimdiye kadar tüzüge karşı çıkan, DK yı koruma adına DK yı yerden yere vurmaya çaışan sensin. Bu da kayıtlarda mevcut.

Bak çok net, buyur yönetime gir. Düzeltme imkanın olur.

Bizim elimiz hep taşın altında pante.

Sen parmagını sokmaya var mısın.

Ayrıca yönetimi baz alıp savndugum içim kusura bakılmasın. Yönetimde olmamama ragmen gene kolum o taşın altında, gel sen de sok.

<iş lazım iş, laf degil.

saygılarımla

evrensel-insan
26-05-2009, 00:01
Saygideger arkadaslar;

Ne devleti, bana kalsa; butun bu duzeni sistemi; insanoglunu insanlastirmayan her turlu insanlikdisi ve insandisi davranisa ceza kessin; diyecegim ama; hem "fazla kacacak", hem de boyle bir zihniyette bir site yonetim anlayisi yok zaten. :nod:

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
26-05-2009, 02:27
tüzük yeterli pante, teklife gerek yok ki. Bence bu yeterli.

Tüzük devleti savunana ceza vermeye yeterli ise uygulayacaksın, uygulatacaksın o zaman. Tabi herkes senin gibi terör deyince devleti anlıyorsa.

Ama şimdiye kadar tüzüge karşı çıkan, DK yı koruma adına DK yı yerden yere vurmaya çaışan sensin. Bu da kayıtlarda mevcut.

Ne şimdi bu?
Çocuk gibi sen şunu yaptın, ben bunu yaptım mı oynayacağız?
Ne ilgisi var konuyla?
Ben de sana "Sen yönetici yapılmasaydın sitenin en sorunlu adamı olurdun. Şimdiye kadar da çoktan banlarlardı. Çünkü daha ilk ayında siteye ve yönetime tavır almıştın." diye mi yazayım?

Bak çok net, buyur yönetime gir. Düzeltme imkanın olur.

Ben daha sen ortalıkta yokken site yönetiminde görev almayı reddetmişim.
Seçimlerden 6 ay önce de hiçbir göreve aday olmadığımı açıkladım.
Ama yerinde sağlam dur, bir dahaki seçimde karşındayım.

Bizim elimiz hep taşın altında pante.

Sen parmagını sokmaya var mısın.

Ayrıca yönetimi baz alıp savndugum içim kusura bakılmasın. Yönetimde olmamama ragmen gene kolum o taşın altında, gel sen de sok.

<iş lazım iş, laf degil.

Elinin neyin altında, neyin arasında olduğunu bilemem, ama taş olmadığı açık.
Biz parmağımızı mı sokarız, yoksa bacağımızı mı, kararını kendimiz veririz.
YK'da olmamana rağmen herşeye burnunu soktuğunu görmekteyiz. DK'ya da.
Bu da konumuna yakışmıyor. Artık daha objektif, daha mesafeli olmasını bilmelisin. İnsanları etkilemeye, yönlendirmeye kalkışman çok yanlış.
Herkes konumunu bilmeli.

KızıL
26-05-2009, 02:34
Ayrinti, bana öyle geliyor ki, sen irkciligi irdelemek degil, neden irkci olunmasi gerektigini gerekcelendirmek istiyorsun. Peki sunu sorayim sana: Her millet irkci olmak zorunda midir? Yoksa sadece Türkler mi irkci olmali? Sana göre kimlerin irkci olmaya haklari vardir?

Bir aciklama: Site tüzügümüzün 3. ve 4. maddeleri söyle diyor:

3- Turan Dursun sitesi demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, barıştan yana taraftır.

çok güzel demişsin sargon ben ufak bir türk ırkçılarına kendilerini üstün ırk olarak görenlere ufak bi hatırlatma yapmak istiyorum almanyada türklere karşı neo naziler yeniden hareketlenmekte şiddet olayları çoğalmakta yabancı ülkelerde yaşıyan türklere tecavüzedilmedine dövülmesine ev ve dükkanlarının taşlanmasına ve buna benzer olaylara nasıl bakıyorlar hoşlarına gidiyormu??

KızıL
26-05-2009, 02:40
forumda iktidar kavgasıda mı başladı sevgili pante yazdığın bazı iletilerde dilaverle çok enterasan tartışmaların var bunları anlamakta zorlanıyorum

"Ben daha sen ortalıkta yokken site yönetiminde görev almayı reddetmişim.
Seçimlerden 6 ay önce de hiçbir göreve aday olmadığımı açıkladım.
Ama yerinde sağlam dur, bir dahaki seçimde karşındayım."

"Elinin neyin altında, neyin arasında olduğunu bilemem, ama taş olmadığı açık.
Biz parmağımızı mı sokarız, yoksa bacağımızı mı, kararını kendimiz veririz.
YK'da olmamana rağmen herşeye burnunu soktuğunu görmekteyiz. DK'ya da.
Bu da konumuna yakışmıyor. Artık daha objektif, daha mesafeli olmasını bilmelisin. İnsanları etkilemeye, yönlendirmeye kalkışman çok yanlış.
Herkes konumunu bilmeli." bu mesajlarında konu başlığıyla alakalı bişey yok ama bir iktidar kavgan var dilavere yk da ve dk da olmamana rağmen burnunu sokuyorsun demektesin peki sen ne yapıorsun sevgili pante?? artık bence elini vizdanına koy forum kademeleriyle ugrasma anladım dileveri pek sevmıyorsun ama bunu bu kadar ulu orta yapma sonuçta site meclisinin başkanı seçildi! sen onur üyemizsin yakışmıyor bu diyaloglar..

pante
26-05-2009, 02:52
bu mesajlarında konu başlığıyla alakalı bişey yok ama bir iktidar kavgan var dilavere yk da ve dk da olmamana rağmen burnunu sokuyorsun demektesin peki sen ne yapıorsun sevgili pante?? artık bence elini vizdanına koy forum kademeleriyle ugrasma anladım dileveri pek sevmıyorsun ama bunu bu kadar ulu orta yapma sonuçta site meclisinin başkanı seçildi! sen onur üyemizsin yakışmıyor bu diyaloglar..

Herşey karşılıklıdır Kızılordu.
O yanıtları vermeme neden olan Dilaver'in önceki mesajına bakacaksın.
Ne ilgisi var ki konuyla, benim DK'yı yerden yere vurduğumu, siteye ve yönetime tavır aldığımı yazıyor?
Herhalde Dilaver'in o mesajı gözünden kaçmış olacak.
Yoksa senin mi elini vicdanına koyman lazım?

Davudi
26-05-2009, 11:54
forumdaki son yazılardan bir kez daha emin oldum ki,
komunistler ırkçılardan daha tehlikeli daha yasakcı daha totaliter
daha da kötüsü sınıf farklılığını adaletsizliği ve benzeri dengesizlikleri ortadan kaldırmayı yapacak hiçbi fikirleri yok ,süslü püslü sloganları dışında

KızıL
26-05-2009, 19:24
sevgili pante yazıları görüyorum elimde vicdanımda emin ol görmemek mümkün değil yani her başlıkta tartışmanız var her başlıkta dilaverin yazdığına bir cevabın var felan bunları herkes görüyor emin ol ama ben rahatsız olanlardanım artık..
ben müslüman olsam göbek atmaya başlamıştım bile forumdaki herkes birbiriyle tartışma içinde kimi siyasi ayrılık kimi iktidar kavgası kimi birbirini anlıyamama...
yazık oluyor..

pante
26-05-2009, 20:01
sevgili pante yazıları görüyorum elimde vicdanımda emin ol görmemek mümkün değil yani her başlıkta tartışmanız var her başlıkta dilaverin yazdığına bir cevabın var felan bunları herkes görüyor emin ol ama ben rahatsız olanlardanım artık..
ben müslüman olsam göbek atmaya başlamıştım bile forumdaki herkes birbiriyle tartışma içinde kimi siyasi ayrılık kimi iktidar kavgası kimi birbirini anlıyamama...
yazık oluyor..

Ne yapacaktık sevgili kızılordu?
Dilaver'in yazdıklarına yanıt vermeyip susacak mıydık?
Eğer bu polemiklerden gerçekten rahatsız oluyorsan objektif yaklaşım içinde olmalısın.
Tartışılan konu bellidir. Irkçılık kadar terörün, bölücülüğün de suç sayılması.
Tartışanlar da belli. Sargon-Dilaver ve pante.
Sen ne yapıyorsun?
Önce Sargon'un görüşlerine katıldığını yazıyorsun, ardından bana Dilaver'e yazdıklarımdan dolayı eleştiri getiriyorsun.
Bu yaklaşım etik midir?
Ya konu hakkında hiç görüş belirtmemen ve polemiği yanlış bulduğunu belirtmen gerekirdi.
Ya da konu hakkında görüş belirttiğin için bir tarafa dahil olduğunu, yani Sargon-Dilaver-Kızılordu ve pante oluşumu yarattığını görüp kişisel eleştiriye girmemen gerekirdi.
O nedenle sen konu hakkında taraf olduğun için, bırak ta tavsiye verecek olan tarafsız biri olsun.

KızıL
26-05-2009, 21:07
sevgili pante ben sargona ve dilavere tıpkı sana katıldığım gibi birçok konuda katılırım benim katıldığım düşüncelerdir ama kişisel kavgalar değil.. sana biri bişey dedi diye ona bende katılıyorum pante böyle gibi bi yazım asla olmadı!

ırkçılık yurtseverlik konusunda görüşlerine katılmak la inanki kişisel polemikte görüşlere katılmak arasında çok fark var seni temin ederim...

görüşler tartışsın tabi olmazsa olmaz bu yada bi yanlış varsa buda ortaya çıksın düzelsin tabi olmazsa olmaz.. ama senin birçok iletinde kişisel salt dilaver karşıtlığı sargon rahatsızlığı var ben bundan dem vuruyorum..

benim seninle kişisel sorunum yok olamazda birçok söylediğine katılmış birisiyim ama bu yaptığını bir onur üyesine yakıştıramadım.. genel olan ise sitenin son durumu herkesin birisine laf atması ayrılıkçılık garip sesler...

yapmamız gerekenler başka işler ben size öğretecek değilim bunu ama siz neden unuttunuz görmek istemıyorsunuz.. bu forum ne için kuruldu amacı ney??

sadece amacımız için çalışalım diyorum.. birbirimizle sürtünmeyi bırakalım artık.. herkes herkesi ve konumunu bence sindirmekle başlasın işe..

pante
26-05-2009, 22:02
görüşler tartışsın tabi olmazsa olmaz bu yada bi yanlış varsa buda ortaya çıksın düzelsin tabi olmazsa olmaz.. ama senin birçok iletinde kişisel salt dilaver karşıtlığı sargon rahatsızlığı var ben bundan dem vuruyorum..

Kızılordu saçmalamaya başladığının farkında mısın?
Ben tartışmayı bitirdim ama şimdi de sen çıktın başımıza.
Ne demek şimdi bu?
"Sen de sargon-dilaver rahatsızlığı var"
Halt etmişsin sen.
Sen daha siteye üye bile değilken, benim bu ikiliyle Kürt-Ermeni konularında tartışmalarım süregelir. Bilmiyorsan açıp geçmiş çekişmelere de bakabilirsin.

Lütfen uzatma, yanıt falan da istemiyorum. Yazdıkların yetti zaten.
Gayen, ortamı yatıştırmak değil, beni sinirlendirmek. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum.

boğaziçi
26-05-2009, 22:10
gereksiz polemik nedir anlayamadim kurt meselesi basliginda...gayet guzel konusuluyordu..

KızıL
26-05-2009, 22:34
sevgili pante bende siz yazdıktan sonra cevap hakkı doğan ve cevap verecek olanım ben ortamı germeyi değil sakinleştirmeyi denedim ama siz anlamadınız.. evet ben üye değilken siz vardınız ne hoş ama artık ben varım geçmiş polemiklerle ilgilenmıyorum!

ben siyasi düşüncelerde yada konularda polemiklerinize laf söylemedim tartışın tabi dedim ama kişisel olaylara dönüştürmeyin dedim siz bunu anlamamışsınız bence siz saçmalamışsınız.. sürekli kişisel olarak birisine bu genelde dilaver ve sargon olduğu için sataştığınız içinde rahatsızlık var kelimesini kullandım.. yazımı sinirlice okumak yerine anlama yoluna gitseydiniz sanırım bu kadar celallenmeye gerek kalmazdı anlamadığınız yerleri sorunuz çekinmeyiniz..

sinirlenmeye gerek yok kalp kırmayada hiç kerek yok ancak kalp kıranda kalbı kırılan olur unutulmasın..

meseleyi uzatmama kararınız çok olumlu yerinde bir karardır bende aynı şeyi düşünüyorum

ayrıca (sözüm sana değil pante) kürtçü felan değilim ırkçılığın hertürlüsüne karşıyım komünistim bu nedemek bilmediğiniz için nasıl isterseniz düşünebilirsiniz..

dilaver
26-05-2009, 22:44
gereksiz polemik nedir anlayamadim kurt meselesi basliginda...gayet guzel konusuluyordu..

haklısın bogaziçi

saygılarımla

sargon
26-05-2009, 22:48
Yahu bu sitede yüzlerce defa devrim savunuldu. Devrim, ne ile yapiliyor? Türkiye'de karanfil devrimi yapmak isteyenler mi var? Herkesin bildigi gibi Türkiye'de devrimden bahseden 100 kisiden 90'u siddet yoluyla devrimi savunur. Mahir Cayan'in, Deniz Gezmis'in ne savundugunu saniyorsunuz. Simdi devrimi savunan gruplar neyi savunuyor saniyorsunuz? Siddet yoluyla devrim düsüncesinin savunulabilmesine bu kadar karsi cikan pante de sik sik devrimci oldugunu, devrim istedigini söyler. Ee, bu mesajlarin hepsine ceza mi keselim simdi.

Devrim savunululabilir. Ben devrimci degilim, devrimi savunmuyorum, böyle bir talebim de yok, ama devrimin savunululabilecegini söylüyorum. Devrimci oldugunu söyleyen pante ise devrimi yasaklar listesine almaya calisiyor.

Bölücük icin de ayni seyi söylüyorum. Isvicre'de yada Kanada'da bölücülük diye bir suc duydunuz mu hic? Tersine bir kanton yada bir bölge ayrilmak isterse parti de kurabilir, imza toplayip secime de gidebilir. Hatta böyle olaylar bazen olur, genellikle de bir bölge ülkenin tamamindan daha fazla gelismis ise. Ancak bunlar da degisik nedenlerle böyle bir karar almazlar, islerine gelmez. Bölücülük gibi seyler ancak zorla birarada tutulan ülkelerde suc sayilir. Ama dünyada böyle bir suc kabul edilmez. Sadece egemen devletler birbirlerine böyle güvenceler falan verir, ama bunun evrensel insan haklari ve hukuk anlayisiyla bir ilgisi yok. Ben devrimi savunmadigim gibi Türkiye'nin bölünmesini de istemiyorum, ama ayni sekilde bunun istenebilecegini, tartisilabilecegini, hatta bölünme fobisinden de, bölünmenin kendisinden de böyle kurtulunabilecegini söylüyorum.

Suc tanimina insan haklari cercevesinden bakiyorum. Irkcilik ve terör insanlik sucudur. Bu suclari bazen bölücülüge karsi olan bir grup, bazen devrimci bir grup, bazen bir bölücü grup, bazen devlet, bazen de tek tek kisiler isler. Dolayisiyla suc olarak kabul edilmesi gereken insan haklari acisindan kabul edilemeyecek olan irkcilik ve terördür. Terörün propaganda edilmesi, siddete tesvik edilmesi, hatta siddet örnekleri gösterilerek ajitasyon yapilmasi bile insan haklarina aykiri birseydir. Bu söylediklerim benim kafamda acik. Bunu da yillardan beri söylüyorum.

Kisacasi bölücülük ve devrim savunusu suc degildir, irkcilik ve terör savunusu suctur.

dilaver
26-05-2009, 22:53
Devrim savunululabilir. Ben devrimci degilim, devrimi savunmuyorum, böyle bir talebim de yok

Seni oportunist seni. :peace:

saygılarımla

KızıL
26-05-2009, 22:54
vazgeçtim sargoncu olmıyacağım :):):)

sargon
26-05-2009, 23:03
Zaten kimseye yaranamayacagimi bastan biliyordum :):)

aydoe
26-05-2009, 23:19
Devrimcilikle bölücülüğün nasıl bir ilgisi var anlayamadım.
Devrimcilik suç değildir,o zaman bölücülükte suç değildir ne demek?
Ülkemizde bölücü terör vardır ,terör suç ,bölücük değil çıkarımını nasıl yaptınız onuda anlayamadım.
Bölücülük halk arasında ortak özelliklerin tersine farklılıkların ön plana çıkarılması etnik ve dini ayrılma temelinde bölünmenin amaçlandığı emperyalist savaş taktiğidir.

dilaver
26-05-2009, 23:30
Ülkemizde bölücü terör vardır ,terör suç ,bölücük değil çıkarımını nasıl yaptınız onuda anlayamadım.

Sevgili aydoe

Bu ülkede bölücülük hiç bitmez, terör de bitmez.

Denizler de bölücü ve teröristti.

78 li olan bizler de öyleydik.

Şİmdi de var.

Ama halkın nezdinde yok. Ya da yoktu, ama şimdi oluşturulmaya çalışılıyor. Ayrıca artık ülkede ayrılmayı savunan da yok, devletin söylemi haricinde.

Şu anda ayrılık dile getiren yok. Varsa örnekler. Elbette 3-5 kişilik grupları kastetmiyorum.

Şu anda sevgili aydoe, kim ayrılmak istiyor. Önce bölücü olanı tespit edelim, sonra bölene gelelim.

saygılarımla

mehmetsalih
27-05-2009, 00:11
forumdaki son yazılardan bir kez daha emin oldum ki,
komunistler ırkçılardan daha tehlikeli daha yasakcı daha totaliter
daha da kötüsü sınıf farklılığını adaletsizliği ve benzeri dengesizlikleri ortadan kaldırmayı yapacak hiçbi fikirleri yok ,süslü püslü sloganları dışında

vur ama öldürme. Yiğidi öldür hakkını yeme.

mehmetsalih
27-05-2009, 00:18
Devrimcilikle bölücülüğün nasıl bir ilgisi var anlayamadım.
Devrimcilik suç değildir,o zaman bölücülükte suç değildir ne demek?

Ben Devrim konusunda hiçkimseye katılmıyorum. Devrim kendi düşüncesi için ülkeyi kana boyamaktır. Bence bu Toplumsal bilinç veya toplumsal harektle olur. Silah vb. şeyler herzaman zarardır. Güçlü olacaksın ama Ülken için değil savunman için. Saldırmak herzaman haksızlıktır. Eğer Devrim yapılacaksa bir insan bile ölecekse bu KALE ALINMALIDIR. Devrim Halkı zorla yönetmekten ibarettir. Eğer yukardaki cuntalar kötüyse onları hedef alarak Halkı bunlara düşman edeceksin ve haliyle yönetim değişir. Eğer Halkta sorun varsa yine Bilinç. Kısaca Silahlı mücadele öldürmekten ibarettir. Ama savunmak her zaman gereklidir. Ve devamlı Silahlar hazır olmalıdır. Fakat bunlar İnsanların elinde değil Devletin elinde olmalıdır.

pervane
27-05-2009, 00:32
Zaten kimseye yaranamayacagimi bastan biliyordum :):)

Tabiki yaranamazsınız. İsviçreyi Kanadayı örnek gösterip milletin iştahını kabartan siz değilmisiniz ne yani ülkemiz İsviçre gibi mi olsun!! :wacko: şaka mı bu:music:

pante
27-05-2009, 02:33
sevgili pante bende siz yazdıktan sonra cevap hakkı doğan ve cevap verecek olanım ben ortamı germeyi değil sakinleştirmeyi denedim ama siz anlamadınız.. evet ben üye değilken siz vardınız ne hoş ama artık ben varım geçmiş polemiklerle ilgilenmıyorum!

Bak ben bunun farkında değildim. Ben de "Bu Kızılordu ne hesap! Benimle Dilaver'in arasına girip bana tavır alıp tavsiyede bulunacak, benim haksız olduğumu söyleyip neredeyse kulağımı çekecek haddi nerden ediniyor?" diye düşünüyordum. Meğer artık sen varmışsın. Oldu o zaman. Bundan sonra adımlarımıza dikkat ederiz. Önemli olan sizin fikriniz, düşünceniz, biz kısık sesle konuşur, size karşı saygıda kusur etmemeye çalışırız. Bölücülükse bölücülük, PKK ise PKK eyvallah. Geçmişin ne önemi kaldı, siz teşrif ettikten sonra.

ben siyasi düşüncelerde yada konularda polemiklerinize laf söylemedim tartışın tabi dedim ama kişisel olaylara dönüştürmeyin dedim siz bunu anlamamışsınız bence siz saçmalamışsınız.. sürekli kişisel olarak birisine bu genelde dilaver ve sargon olduğu için sataştığınız içinde rahatsızlık var kelimesini kullandım.. yazımı sinirlice okumak yerine anlama yoluna gitseydiniz sanırım bu kadar celallenmeye gerek kalmazdı anlamadığınız yerleri sorunuz çekinmeyiniz..

Tamam üstadım, sataşmayız artık. Rahatsız olduğunuzu bilemedim, kusura bakmayın.

sinirlenmeye gerek yok kalp kırmayada hiç kerek yok ancak kalp kıranda kalbı kırılan olur unutulmasın..

Anladım. Siz daha kötü kalp kırarsınız. O yüzden ben sinirlenmeyeyim tamam.

meseleyi uzatmama kararınız çok olumlu yerinde bir karardır bende aynı şeyi düşünüyorum

Yoo, siz uzatın canım estağfurullah. Bizim haddimize mi?

ayrıca (sözüm sana değil pante) kürtçü felan değilim ırkçılığın hertürlüsüne karşıyım komünistim bu nedemek bilmediğiniz için nasıl isterseniz düşünebilirsiniz..

Biz bilemeyiz tabi komünizmi falan. Siz daha iyi bilirsiniz herşeyi.

Yanıtlar hoşuna gitmiştir umarım sevgili kızılordu. Egonu okşadı mı az da olsa?
Yetmediyse daha fazlasını da sunabilirim.
Tekrar yanıt vermen, yetmediğinin ifadesi olacaktır.

KızıL
27-05-2009, 03:15
sevgili pante yine ve yeniden yapmak istediğimi anlıyamadınız anlaşamadığımız içinde tartışmaya gerek yoktur.. ne pkk yanlısıyım ne bir bölünmeden tarafım açınız bakınız tkp tarihine yada benim tüm yazılarıma ben her daim halkların kardeşliğini ve bir arada yaşamı savundum.. baba tarafım türktür anne tarafım araptır kürtlerin çoğunlukta olduğu bir mahallede yaşarım çocukluk arkadaşım 2 tane çerkestir bu çok uluslulukta mutluyum biz hepberaber yaşamaktan mutluyuz..

ne bir egom vardır nede bu saatten sonra oluşacaktır.. egosu olanlardan haz almam yanlışları kabul etmenin erdem olduğunu düşünenlerdenim..

dediğim gibi son cümlemdeki sözler sizin için değildi ama onuda yazmama rağmen üzerinize alınmanız bihayli garip olmuş ama siz bilirsiniz ben yeniden söyleme ihtiyacı duydum ben o sözü size söylemedim.. sizlin siyasetide ne kadar bildiğinize hakimim, kulakçekme uyarma söz konusu değildi tavsiyemi siz başka algıladınız ben gayet dostane yaklaştım...

kalp kırma konusuna gelince ben kalp kırmam bugüne kadar forumda kımsenin kalbini kırmadım ancak kalp kırmayı bir yol olarak seçeninde altında ezilmedim.. benim tanıdığım kadarıyla sizde benim bu yazdıklarımı bu şekilde anlıyacak kişi değildiniz ancak beni çok sevdiğinizden olsa gerek her sözümü farklı anladınız ötekileştirdiniz canınız sağolsun:)

ben sizin uzatmama kararınız destekledim bende uzatmamalıyım demiştim ama çıkan anlam yine çok farklı oldu.. şuanda yine kişisel bir tartışma yapmaktayız ve benimde karşıt olduğum şey buydu.. düşünceler ideolojiler doktirinler tartışsın pante ve kızıl değil dilaver ve pante değil demiştim ama olmadı maalesef ben daha fazla size cevap yazmıyacağım sakın yanlış anlamayın muhattap almama gibi bir durum söz konusu değil sadece bu kişisel tartışmanın bitmesi açısından bunu yapmam gerekli sizde lütfen aynı hassasiyeti gösterin düşüncelerimiz tartışmaya devam etsin ama kişiliklerimiz değil..

saygılar..

al bundy
27-05-2009, 10:53
Öncelikle tanımlamayı yapmam gerek

Aşağıdaki yazı Hikmet Tanyu'nun "Atatürk ve Türk Milliyetçiliği" Adlı kitabından alıntıdır:

"Türk ırkçılığına Alman ırkçılığının taklidi diyorlar.Yalandır.Türk ırkçılığının milattan önceki çağlara uzanan bir geçmişi vardır ve bunun vesikaları da elimizdedir.Göktürk Kitabeleri,Divan-ı Lügat-it Türk,Muhakemet-ül Lugateyn ve nihayet Tanzimattan sonraki tarihimizin nice şahsiyetleri meydanda iken Türk ırkçılığına daha dünün fikri olan Alman ırkçılığının bir taklidi diye göstermenin ciddi bir tarafı olabilir mi?Bilmeyenler bilmelidirler ki bugünkü Türk ırkçılığı bu,dünkü Türk ırkçılığının zamanla daha gelişmiş bir devamı;bugünkü Türk ırkçıları da yurtlarını Tanrı gücünden başka hiçbir kuvvetin yıkamayacağına inanmış dünkü ulu Türklerin yabancı bir imanı taklit etmeyi leke sayacak derecede milli gurur sahibi torunlarıdır.

Türk ırkçılığı bir cephesiyle tamamen bir korunma silahıdır.Çünkü saklanılmasında hiçbir fayda düşünülemeyecek bir gerçektir ki Türkiye'de milli varlıklarını hala saklamakta olan azınlıklar ve bunların Türklüğe karşı sinsi sinsi güdegeldikleri milli-ırki davaları vardır.Mezarları ayrı olan kendilerinden başka olanlarla evlenmeyen evlerinde Türkçe'den başka dil konuşan ve etraflarına hep kendi soydaşlarını toplayan sözün kısası Türkiye'de azınlık ırkçılığı güden bu zümrelerin Türk milletine karşı bu kasıtlarıdır ki Türk ırkçılığının bir cephesiyle de korunma silahı olarak kullanılmasını zaruri kılmaktadır.

Evet Türk ırkçılığı bir cephesiyle içerideki ayrı davalar gütmekten vazgeçmemiş bulunan bu Türk olmayanlara karşı tamamen bir korunma silahıdır.Türk ırkçılarının başka milli davaları olan bu nüfus kağıdı Türklerini devlete ve millete kötülük yapabilecek yerlerde görmek istememeleri tabi bir milli hak;bir Türklük hakkıdır."

Bence sorun Türk Irkçılığından çok herkesin kafasında oluşturduğu ırkçılığın Türk'e uyarlanmasıdır.Eğer gerçekten ırkçılık sözü sizi rahatsız ediyorsa bunu soyculuk veya Türkçülük şeklinde dile getirmek de aynı şekilde suç mudur?

Akhenaton'un ne tür mesajlarda dolayı atıldığını bilmiyorum.Mesajlarında aşağılama,hakaret vs. var mıdır bilmiyorum ama eğer yoksa savunduğu ideolojiden dolayı ve özellikle ideolojisinin yanlış anlaşılmasından dolayı haksızca cezalandırıldığını düşünüyorum.

pante
27-05-2009, 12:21
sevgili pante yine ve yeniden yapmak istediğimi anlıyamadınız anlaşamadığımız içinde tartışmaya gerek yoktur.. ne pkk yanlısıyım ne bir bölünmeden tarafım açınız bakınız tkp tarihine yada benim tüm yazılarıma ben her daim halkların kardeşliğini ve bir arada yaşamı savundum.. baba tarafım türktür anne tarafım araptır kürtlerin çoğunlukta olduğu bir mahallede yaşarım çocukluk arkadaşım 2 tane çerkestir bu çok uluslulukta mutluyum biz hepberaber yaşamaktan mutluyuz..

ne bir egom vardır nede bu saatten sonra oluşacaktır.. egosu olanlardan haz almam yanlışları kabul etmenin erdem olduğunu düşünenlerdenim..

dediğim gibi son cümlemdeki sözler sizin için değildi ama onuda yazmama rağmen üzerinize alınmanız bihayli garip olmuş ama siz bilirsiniz ben yeniden söyleme ihtiyacı duydum ben o sözü size söylemedim.. sizlin siyasetide ne kadar bildiğinize hakimim, kulakçekme uyarma söz konusu değildi tavsiyemi siz başka algıladınız ben gayet dostane yaklaştım...

kalp kırma konusuna gelince ben kalp kırmam bugüne kadar forumda kımsenin kalbini kırmadım ancak kalp kırmayı bir yol olarak seçeninde altında ezilmedim.. benim tanıdığım kadarıyla sizde benim bu yazdıklarımı bu şekilde anlıyacak kişi değildiniz ancak beni çok sevdiğinizden olsa gerek her sözümü farklı anladınız ötekileştirdiniz canınız sağolsun

ben sizin uzatmama kararınız destekledim bende uzatmamalıyım demiştim ama çıkan anlam yine çok farklı oldu.. şuanda yine kişisel bir tartışma yapmaktayız ve benimde karşıt olduğum şey buydu.. düşünceler ideolojiler doktirinler tartışsın pante ve kızıl değil dilaver ve pante değil demiştim ama olmadı maalesef ben daha fazla size cevap yazmıyacağım sakın yanlış anlamayın muhattap almama gibi bir durum söz konusu değil sadece bu kişisel tartışmanın bitmesi açısından bunu yapmam gerekli sizde lütfen aynı hassasiyeti gösterin düşüncelerimiz tartışmaya devam etsin ama kişiliklerimiz değil..

Demek ki yetmemiş...
Bak kızılordu; Sana hitap eden bir yazım olduğunda yanıt verebilme hakkın vardır elbette. Sana hitap etmeyen konularda da görüş belirtme hakkına sahipsin. Ama sadece konu hakkında görüş belirtme hakkına.
İki kişi arasındaki polemiğe dahil olup, bir tarafı destekleyip, diğerine kişisel eleştiriye girme hakkına sahip değilsin. Kimseyi "senin kişisel garezin var, sen şöylesin, böylesin" diye suçlayamazsın. Bunu yaptığın takdirde etiklik sınırını aşmış olursun. Ki ilk mesajında yaptığın budur. Sonrakinde de. Sen benim hakkımda fikir yürütecek ve kafana göre beni suçlayacak yetkiyi kendinde nasıl görüyorsun? Nasıl kalkarsın da beni saygılı olmaya davet edebilirsin?
Bunu baştan beri belirtmeme rağmen özür dileyip yanlışından geri adım atmak yerine hala yağ gibi üste çıkmaya kalkışıyorsun.
Sende biraz olsun haddini bilmek olsaydı, son mesajımdan sonra "Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim" derdin ve işte o zaman polemiğe son vermiş olurdun.
Bu yaptığın densizliktir.
Senden kimse secereni istemedi. Kimseden Kürtçü-Türkçü olmadığına dair kanıt talep eden yok. Suçluluk duygusuyla bu tür açıklamalara yeltenmeyin. Çizginizle bunu ortaya koyun. Ama görüyorum ki buna sahip değilsin. Kuruluş amacı ve çizgisi din olan bir sitede siyasi kimlikle bulunuyor ve sürekli siyasi yazılar yazıyorsun. Önceliklerimiz farklı. O nedenle de siyasi dayanışma ve grup anlayışı içerisinde hareket ediyorsun. Bu yüzden de siyasi bir tarafgirlikle tavır sergiliyorsun. Bu hakka sahipsin. Ama grupçuluk nedeniye haddini aşıp şakşakçılığa soyunana ve şakşakladığının karşıtına kişisel saldırıda bulunana susacağımız sanılmasın. Senin yaptığın tam da budur. Dalkavukluk siyasetidir bunun adı. Erdemli olmak istiyorsan önce bundan kurtul. Ucuz politikalarla "Onur üyesine yakıştıramıyorum" edebiyatı ile kendini alçaltma. Varsa kendi görüşünü, fikrini koy ortaya tartışalım. Ama kişiselliğe döktüğünde böyle seviyeyi düşürürsün. Arka çıktıkların, kendini savunacak durumda. Sen zaten oylarınla ve görüşlerinle onları destekliyorsun. Ayrıca yalakalığa, dalkavukluğa soyunman gerekmiyor.

KızıL
27-05-2009, 20:21
bu yazdıklarınla kendini ifade ettiğin çok açık ben şahsına yazmıyorum sende yazmassan sevinirim ben bitirdim dedikçe sen bana yazmaya devam ediyorsun..şakşakçılıklada işim olmaz..

son zamanlarda sizide bilim üzerinde göremıyoruz buyrun gelin yazın bizde okuyalım bilmeyenler olarak.. densizlikte yapmıyorum sizi saygıya davet ediyorum tekrardan..

AYATA
28-05-2009, 16:01
Ben ırkçıyım...Irkımı yüceltiyorum...diğer ırklarıda küçümsemiyorum.....yolumuza çıkmadıkları sürece....

ne yaman çelişkidir bir tarafta bir sınıfı yüceltenler öbür tarafta sadece kendini düşünenler, diğer tarafta ise milletini ve ırkını yüceltenler yok aslında birbirlerinden bir farkları :)

Davudi
30-05-2009, 00:41
vur ama öldürme. Yiğidi öldür hakkını yeme.

eyvallah..

Mutezile
30-05-2009, 23:02
Pante, yeni bir şey görmüş gibi tepki veriyorsun.

Mutezile
30-05-2009, 23:05
Ayata'dan: Senin demek istediğin belli...Bu ülkede hakim Milleti ön plana çıkarma arkadaş, ırkçılık yaparsın....faşlistlik ile suçlanırsın...ama küçük milliyetçiliği istediğin kadar pompala...ha bu arada devletmi? bırak yahu yıkılsın gitdsin yerine nasılsa kurulur...

Burada duralım......ve düşünelim Biz VATANSEVERLER, ATATÜRKÇÜ, KEMALİST VE LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET BAĞLILARI, yanlış yerdeyiz galiba...

Ayata, öncelikle doğru yerdesin. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bezdirmek, yıldırmak rutin metotlardan. Sakın ha.... Bu arada senin yazdıklarının İLK paragrafına bir yorum gelmemesini kenara not ediyorum. İkinci paragrafın son cümlesi ile ilgili yanıt var, sadece

qw19
02-06-2009, 19:41
Hakim milleti ön plana çıkarırsan ırkçılık olur tabi ki. Zaten hakimsin kör gözüm parmağına bi daha bi daha niye ön plana çıkarma gereği duyuyorsun o zaman, ırkçılık yapma peşindesin işte, bu anlamak bu kadar mı zor. (Seni kastetmiyorum Mutezile üzerine alınma, sen nasılsa anlamazsın.) Etnisiteler aidiyetlerini pompalama ihtiyacı hissediyor çünkü, sen hakim olduğun halde şakıyorsun, etnisiteninkini neden toplumsal refleks olarak düşünmüyorsun. İşi bölünme tartışmasına getirince şovenliğinize mazeret yarattığınızı sanıyorsunuz.

AYATA
02-06-2009, 21:03
Bu ülkede yaşıyorsa, bu ülkenin kurucu asli unsuruna saygı duyacak herkes....Türk Türkçülük yapar faşist olur kürt kürtçülük yapar aydın solcu olur bu ne yaman çelişki yahu...kürtün dincisi kürtçü, koministi kürtçü sağcısı, solcusu, faşisti, liberali, kürtçü bu milletin aydın geçinen zevatı bunu göremiyor....nedir gözleri bu kadar kör eden?

Türkçülük Etkiden doğan tepkidir, kim ne derse desin....................

evrensel-insan
02-06-2009, 21:31
Saygideger AYATA;

Milliyetciligin; milli farki olmaz. Milliyetcilik, bir ideolojik inancsal dogrusaldir. Kim hangi milli konuda milliyetcilik yaparsa yapsin; ayrimcidir. Tabi ki; kisisel hak ve ozgurlukleri; kisisel olarak savunmak; ne milliyetciliktir ne de ayrimcilik. Insan haklarinin hukuk guvencesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Akhenaton
07-06-2009, 17:34
Kuvvetli olanın rolü hükmetmektir, daha zayıf olanla kaynaşmak değil.

evrensel-insan
07-06-2009, 17:39
Saygideger Akhenaton;

Dogal dusuncenin evrensel bir soylemini ne kadar da guzel dile getirerek; kuvvetli-zayif ayrimciligi yapmissin, aferin sana! Kuvvetliden yana cikisin ve kuvvetli olmaya tesvikin de; cabasi!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Akhenaton
07-06-2009, 17:42
Saygideger Akhenaton;

Dogal dusuncenin evrensel bir soylemini ne kadar da guzel dile getirerek; kuvvetli-zayif ayrimciligi yapmissin, aferin sana! Kuvvetliden yana cikisin ve kuvvetli olmaya tesvikin de; cabasi!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Tabiat zayıf kimselerin kuvvetlilerle çiftleşmesini istemez.Eğer ki aksi bir durum olsaydı binlerce yıldır tabiatın beşeriyetini yükseltmek için takip ettiği gaye bir anda boş bir iş haline döner.

digeri_1
07-06-2009, 17:42
TD kaliteli, paylaşımcı, demokratik bir site. çok güzel bilgiler veriyor . zaten bir din okulundan da bu beklenmez mi. burası okul. eğitim veriyor bilgilendiriyor her bir katılımcısıyla. buyuk hoca T.Dursun çizgisinde. ama tüzüğüne aykırı davranışları nasıl hoş görebilir &görmezden gelebilir.

evrensel-insan
07-06-2009, 17:48
Saygideger Akhenaton;

Kuvvetli olmak icin; nasil insandisi ve insanlikdisi dusunce ve davranislar gerekir? Bir de onlari aciklasan!

tabiatın beşeriyetini yükseltmek için takip ettiği gaye bir anda boş bir iş haline döner.-Akhenaton-

Neymis bu gaye, cok merak ettim dogrusu! Aciklasan da, biz de bu bilgiden mahrum kalmasak!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Akhenaton
07-06-2009, 18:51
Neymis bu gaye, cok merak ettim dogrusu! Aciklasan da, biz de bu bilgiden mahrum kalmasak!

Evrensel ;

Bir takım gerçekler toplum içerisinde o kadar yaygındır ki, insan defalarca gerçekle karşılaşsa bile gözünün önündeki gerçeği ayır edemez.
Dünya üzerindeki yaşamın tek bir gerçeği vardır, güçlü olanın hayatta kalması.Doğanın bu gerçeğinden insan ayrı değildir.Bu ayrılık düşünce sistemi içerisinde Judaist düşüncenin doruğa çıktığı batı toplumlarında yahudiler tarafından kasıtlı olarak beyni uyuşturmak için kullanılır.

İnsan hiç bir zaman doğayı yenemez.İnsanın tabiata galip geleceği gibi bir düşünce sadece beyin uyuşmasıdır ki, bu düşünceyi servis edenlerin kimler olduğu bellidir.

Şimdi sen evrim gerçeğini İnsanoğluna uyarlarsan kesin sonuca ulaşırsın. Fakat kitaplar entellektüeller, gazetelerin halk için yazıldığını düşünürsek okunan tüm kitapları analitik olarak hayata uygulayamamak okunan onca kitabı değersiz kılar.Bugün ırkın ve ırkçılığın olmadığını söylemek dünyayı, evrimi ve insanoğlunun siyasi, toplumsal ve ekonomik gelişimini bilmemek demektir.

evrensel-insan
07-06-2009, 18:59
Saygideger Akhenaton;

Bugün ırkın ve ırkçılığın olmadığını söylemek dünyayı, evrimi ve insanoğlunun siyasi, toplumsal ve ekonomik gelişimini bilmemek demektir.-Akhenaton-

Baskalarini bilmem ama; ben bu soyut gercegin; toplumsallasmis sistemolusumunun bilincindeyim. Ama; irkcilik ideolojik inancsal dogrusalliginin; yanlislanmasinin ve curutulmesinden yanayim. Sebebi de cokacik; dogal dusuncenin; kisinin kisiligini olusturan degerlerinin basinda gelen ve diger degerlere acilan bir temeli. Amaci da acik; insandisi ve insanlikdisi; ayrimci, erksel, erkeksel, guce tapan, otoriter ve iktidar savunuculugu. Bunun bana insanlik yonunu gosterir veya anlatabilirmisin? Irkciligi; nasil insanin evrensel-insansal oz ve degrleriyle bagdastirdigini ogrenmek istiyorum.

Birde su alintiyi, acikliga kavustursan!

tabiatın beşeriyetini yükseltmek için takip ettiği gaye bir anda boş bir iş haline döner.-Akhenaton-

Neymis bu gaye, cok merak ettim dogrusu! Aciklasan da, biz de bu bilgiden mahrum kalmasak!-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
07-06-2009, 19:02
Kuvvetli olanın rolü hükmetmektir, daha zayıf olanla kaynaşmak değil.

Akhenetonum, Hitlerim, Mussolinim;

Gücün tanımını yapmazsan bütün zayıflıklara güç demek güçsüzlüğüne düşersin.

Hitler güçlüydü'de ne oldu, Almanya'nında dünyanında anasını belledi.

Sen burada sürekli yanılgıya düşüyorsun.

Soruyu şöyle soralım Einstein mı güçlü, Mike Tyson mı senin mantığın böylesi absürd soruları sormayı gerektiriyor. Kim kime hükmedecek, hangi koşullarda.

Doktor mu güçlü mühendismi saçmalığınada yelken açabilirsin. İşte ırkçılık bu kadar saçma sapan bir şeydir.

dilaver
07-06-2009, 19:05
Ayrıca güçlü olan hayatta kalabilseydi, dinazorlar hayatta kalırdı. Güçlü olan degil, dogaya ve koşullara uyum saglayan hayatta kalır.

saygılarımla

evrensel-insan
07-06-2009, 19:09
Saygideger dilaver;

Sen hayatta kalmissin ya!:thumb:
Su sirri bize de aciklasan da bizde ogrensek!:rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Akhenaton
07-06-2009, 19:09
Doktor mu güçlü mühendismi saçmalığınada yelken açabilirsin. İşte ırkçılık bu kadar saçma sapan bir şeydir.

Konu bireysel değil toplumsaldır.Irk ve ırkçılık evrimin bir gereğidir.Milletlerin yenilmesi yok olması demektir.
ırkçılık insan olmanın bir gereğidir.Tarihi ve düşünceyi entellektüel olarak kavrayabilmek onu evrime uyarlamaktan geçer ki, insan evrim dışı bir canlı değildir.Geçmişin çökmüş medeniyetlerine bakıldığı zaman bu çöküşlerin tek sebebinin ana ırkın saflığının bozulması olduğu açıkça görünür.

İşin enteresan yanı ise evrimcilerin ırk konusundaki dindar tutumlarıdır.

Akhenaton
07-06-2009, 19:14
Ayrıca güçlü olan hayatta kalabilseydi, dinazorlar hayatta kalırdı. Güçlü olan degil, dogaya ve koşullara uyum saglayan hayatta kalır.

saygılarımla

Valla bu M-L epistomolojisini anlamak hakikaten zor.İnsan doğaya uyum sağlamak zorundadır aynı şekilde güçlü olmak zorundadır ki kendi türdeşleri içinde parçalanıp gitmesin.

İnsanoğluna ait her türlü gelişimin ardında yatan tek gerçek ırk' tır, yaratıcı ırkın yaratıcılığı. Ha şimdi bana şunu söyleyebilirsiniz, peki ya yahudiler. tek cevabım şudur ; İnsanoğlunun önüne sürdüğü her bilgi çalıntıdır.Asli unsurların yok olması sonrasında onların kültürlerinden çaldıkları bilgidir.

Akhenaton
07-06-2009, 19:15
Saygideger dilaver;

Sen hayatta kalmissin ya!:thumb:
Su sirri bize de aciklasan da bizde ogrensek!:rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel bu işi bir gün çözeceksin ama ben görmem muhtemelen.Kişiler ayakta durmaz, Milletler durur.

evrensel-insan
07-06-2009, 19:18
Saygideger Akhenaton;

Sen simdi tanriya sukrediyorsundur, koskoca dunya da; seni dunyaya getirmek icin, sana Turk irkini bictigi icin, ona dua etmelisin. Herkes, senin gibi; tanri tarafindan "sevilen kul" secilmemis. Yalniz merak ettigim; Tanrinin neden sana buyurdugu bu lutufu, baska irklara ya da cografyalara buyurmamis. Yoksa sana; "Tum Turk irkini bir arada toplama" gorevide mi verdi? Boyle bir misyonun var mi?

Ama ne yazikki; Turk irki ve irkciligi, dunya da "dikis tutturamamis" demekki, yeteri kadar kuvvetli degilmis, ustelik zayif oldugu icinde hep"hor gorulup, baska amaclar icin kullanilmis ve alet edinmis" Bence tanri seni sansli kilmis ama; sana o kuvveti de bagislamamis, akilliymis dogrusu. Yoksa; tum dunya, Turk irkinin elinden cok cekerdi, alimallah.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vartor
07-06-2009, 19:33
Sitemizdeki uyelerin cogunlugunun millyetcilik ile irkciligi karistirdigini zannediyorum. Turkiye sinirlari icinde tasayan her irk ve etnik toplum milliyetci olmasi gayet normaldir. Uzerinde yasadigi topragin mulkiyetine zarar gelmesi irk mirk dinlemeden herkesi etkiler, Toprak butunlugunu korumak kendi evini barkini da korumak demektir. Hatta butun farkliliklarin birlesip tek oldugu yer, milliyetciliktir. Amerikalilar hemen hemen dunyanin en nationalist, (milliyetci) ulkesidir, uzerinde gayet kozmopolit bir toplum yasamasina ragmen. Irkcilik kanunlarla yasak edildikten sonra nationalismin daha da guclenmis olmasi bir tesaduf degildir. irkcilik, ayirim ve bolunme ile neticelenir cogu zaman; tarihte ve gunumuzde ornekleri bolca mevcuttur.
Irkciligin, ateist olarak, humanist duygular dogrultusunda, topluca karsi koymamiz gereken, dinden de onemli bir inanis sekli olduguna inaniyorum. Dinciler ise, zaten hepimizi Adem ile Havva'nin cocuklari olarak goruyorlar ise, bu illete karsi koymalari gerekir. Ustelik senin, su irkdan veya bu irktan dogmus olman senin elinde olan birsey olmadigina gore, ne boburlenecek, ne de uzulecek hislere sahip olman anormaldir.
Sinirlar kalktikca nationalism da gittikce degerini kaybedecek ve gunun birinde insan, hemcinslerine, rengi, dili, ne olursa olsun, insan gibi davranmasini ogrenecektir.

Akhenaton
07-06-2009, 22:23
Saygideger Akhenaton;

Yalniz merak ettigim; Tanrinin neden sana buyurdugu bu lutufu, baska irklara ya da cografyalara buyurmamis. Yoksa sana; "Tum Turk irkini bir arada toplama" gorevide mi verdi? Boyle bir misyonun var mi?

Bir bildiği vardır elbette.

Ama ne yazikki; Turk irki ve irkciligi, dunya da "dikis tutturamamis" demekki, yeteri kadar kuvvetli degilmis, ustelik zayif oldugu icinde hep"hor gorulup, baska amaclar icin kullanilmis

Bunu neye dayanarak söylüyorsun.Medeniyeti dünya üzerine Türkler dağıtmıştır.Amerikadan hindistana.

KızıL
07-06-2009, 22:38
Irkciligin, ateist olarak, humanist duygular dogrultusunda, topluca karsi koymamiz gereken, dinden de onemli bir inanis sekli olduguna inaniyorum. Dinciler ise, zaten hepimizi Adem ile Havva'nin cocuklari olarak goruyorlar ise, bu illete karsi koymalari gerekir. Ustelik senin, su irkdan veya bu irktan dogmus olman senin elinde olan birsey olmadigina gore, ne boburlenecek, ne de uzulecek hislere sahip olman anormaldir.
Sinirlar kalktikca nationalism da gittikce degerini kaybedecek ve gunun birinde insan, hemcinslerine, rengi, dili, ne olursa olsun, insan gibi davranmasini ogrenecektir.

katılıyorum ve insan gibi davranılan günün gelmesini bizde görebiliriz..

nekadarcahilim
07-06-2009, 22:55
arkadaşlar millet ve ırk kavramını iyice birbirine karıştırmışsınız....

Sübjektif millet anlayışı ilk defa Ernest Renan (http://www.anayasa.gen.tr/ataturkmilliyetciligi.htm#_ftn73) (1823-1892) tarafından 1882 yılında yayınlanan Qu’est-ce qu’une nation (Millet Nedir) isimli eserinde ortaya atılmış ve savunulmuştur..

Milleti oluşturan insanları birbirine bağlayan bu sübjektif bağlar arasında, mazi, hatıra, amaç, ideal, istikbal, ülkü birliği gibi hususlar yer almaktadır. (http://www.anayasa.gen.tr/ataturkmilliyetciligi.htm#_ftn75) Geçmişte yaşanılan ortak acılar veya birlikte kazanılan başarılar, ortak amaca varmak için mücadeleler, ortak tehlikelere karşı birlikte karşı koyma isteği gibi faktörler (http://www.anayasa.gen.tr/ataturkmilliyetciligi.htm#_ftn76) insanları birbirine bağlar ve milleti oluşturur.

------
Atatürk millet konusunda daha geniş olarak şu tanımı vermiştir:
a) Zengin bir hatıra mirasına sahip bulunan;
b) Beraber yaşamak hususunda müşterek arzu ve muvafakatte samimi olan;
c) Ve sahip olunan mirasın muhafazasına beraber devam hususunda iradeleri müşterek olan insanların birleşmesinden meydana gelen cemiyete millet namı verilir”[/URL][URL="http://www.anayasa.gen.tr/ataturkmilliyetciligi.htm#_ftn85"] (http://www.anayasa.gen.tr/ataturkmilliyetciligi.htm#_ftn85)

Atatürk'e göre millet kavramı konusunda Ernest Renan dan etkilendiği anlaşılabilir.

Irkçılığa gelince

Her insanın biyolojik özellikleri farklıdır. Kimisi siyah derili; kimisinin gözleri çekik; kimisinin gözleri mavi... Bu fiziksel/biyolojik özellikler nesilden nesile kalıtım yoluyla geçer. Aynı ortak ataya/atalara sahip olan bireyler benzer benzer biyolojik özellikler gösterir. Bu biyolojik farklılıklar ırk kavramı ile belirtilir.

Yani ikisini aynı kefeye koymak bilime ters düşer...

Irkçılık kavramı kendi ırkını tüm ırklardan üstün görür..Subjektif milliyetçilikte böyle bir durum söz konusu değildir.Bunu Atatürk Milliyetçiliğinde de görürsünüz.İsteyene açıklarım...Bu arada kimse Atatürk'ün ümmet toplumundan çıkmış bir topluluğu millet yapma çabası sonucu söylediği kelimeleri tekrarlamasın.İsterseniz onuda tartışırız..

Bilimsel anlamda da çok saçmadır.Genetik olarak ırklarını saf olarak koruyabilmiş bir büyük millet yoktur.

Türk milleti kavramı lazı,çerkezi,türkü,kürdü vs. hepsini içine alan bir anlam taşımaktadır.

Hele dinsel bir olguyla bağlantısı yoktur.(Dinsel olguya yer veren objektif mililyetçiliktir ayrıca ırksal birliği ve dilsel birliğinde zorunluğu olduğunu söyler)

Kim söyledi okuduklarımda gözüme çarptı her türlü milliyetçilik ayrımcılık değildir.

Atatürk milliyetçiliğinin ayrımcılığını önüme koyarsa tartışmak isterim

Fii
07-06-2009, 23:37
.Medeniyeti dünya üzerine Türkler dağıtmıştır.Amerikadan hindistana.

şu sözleri diyebilen bir insanla daha ne tartışıyorsunuz anlamıyorum ki.

türkler medeniyeti dağıtmışsa biz o türklerden miyiz hala anlamadım.
anlamamamın sebebi de aptal olmam değil muhtemelen, böyle bir şeyin zaten olmaması.

Akhenaton
07-06-2009, 23:43
şu sözleri diyebilen bir insanla daha ne tartışıyorsunuz anlamıyorum ki.

Türkler medeniyeti dağıtmışsa biz o türklerden miyiz hala anlamadım.
Anlamamamın sebebi de aptal olmam değil muhtemelen, böyle bir şeyin zaten olmaması.

hodrİ meydan.

ben kisa ve Öz konuŞurum ve karŞimda sÖylem yapanlari er meydaninda gÖrmek İsterİm.:boink:

Fii
07-06-2009, 23:44
hodrİ meydan.

ben kisa ve Öz konuŞurum ve karŞimda sÖylem yapanlari er meydaninda gÖrmek İsterİm.

haydi hodri meydansa hodri meydan.
madem öyle cevap ver bir önceki soruya. madem türklük böyle bir şey, türklük uygarlığın temeli, bizim türklerle ne alakamız var? açıkla bakalım
al benden hodri meydan, iki cümlede açıkla hadi?

Akhenaton
07-06-2009, 23:47
haydi hodri meydansa hodri meydan.
madem öyle cevap ver bir önceki soruya. madem türklük böyle bir şey, türklük uygarlığın temeli, bizim türklerle ne alakamız var? açıkla bakalım
al benden hodri meydan, iki cümlede açıkla hadi?

Böyle olmaz, kozmoloji, kozmogoni ve batıni ekolleri biliyorsan bu sorunun cevabını bulabilirsin.Sen medeniyetle tek dişi kalmış canavarı anlıyorsan bir şey diyemem.

Fii
07-06-2009, 23:50
Böyle olmaz, kozmoloji, kozmogoni ve batıni ekolleri biliyorsan bu sorunun cevabını bulabilirsin.Sen medeniyetle tek dişi kalmış canavarı anlıyorsan bir şey diyemem.

laf salatası yapma arkadaşım. kozmolojiden şundan bundan bahsetme. tek dişi kalmış cavanarı da karıştırma.

sen demişsin medeniyeti türkler dağıtmıştır diye. anlat işte öyle bir türkler kavramı varsa bizim alakamız ne bunlarla anlat haydi? tekrar ettirmesene

Akhenaton
07-06-2009, 23:52
http://img194.imageshack.us/img194/3272/sema.jpg (http://img194.imageshack.us/my.php?image=sema.jpg)

Fii
07-06-2009, 23:59
gördüm ben bunu daha önce de gördüm merak etme.
bu bir açıklama değil.

her şeye yok bilmiyorsunuz arkasında ne var, yahudiler şöyle böyle diyorsun ama sana net bir soru sorulunca bununla mı cevap veriyorsun.
mümkünse bana fikirle, akılla, bilimle cevap ver

nekadarcahilim
08-06-2009, 00:04
bu bir tartışma değil kavga arkadaşlar

lütfen veriler sunalım ama dayanıksız veriler değil

tarihte bazı yerlerde o kadar kopukluk varki o resmi %100 doğrulayamazsın... Akhenaton..

Akhenaton
08-06-2009, 00:05
Bunu görmek değil önemli olan bu haritanın antropoloji, kozmoloji ve tarih desteğinide okuman gerekiyor.Bu konular ciltler sürer.Bu harita tüm istemiş olduğun bilgilerin kısa bir haritasıdır.Gerisini araştırıp incelemekte sana düşer.

Akhenaton
08-06-2009, 00:08
tarihte bazı yerlerde o kadar kopukluk varki o resmi %100 doğrulayamazsın... Akhenaton..

Darwininide kimse yüzde yüz doğrulayamıyor.Şuan ki bilgi seviyemiz ve her gün gün ışığına çıkan bilgiler haritayı teker teker doğruluyor.İşin ilginç yanı kilit noktalara yerleştirilen ingiliz ve amerikalıların ısrarla bilgi vermeme gayretleri.Verdiklerinde ise yanılma ve yanlış bilgi vererek bilim adıma isayı ve musayı doğruluyorlar.Batı medeniyetinin Türklere olan düşmanlığının altında yatan sebepte bu.tarihten Türkler silinirse kendi Jenerik medeniyetlerini Sümer ve etrüsk temeline dayandırılacak gerisi magara adamı olacak.Halbu ki gerçek tam tersi.

Fii
08-06-2009, 00:09
tamam akhenaton teşekkür ederim. bana yol gösterdin. şimdi uzun bir araştırma yapıp doğru yolu bulayım.

tüm bu harita doğru diyelim. sen kendi ezik, karaktersiz, geri kalmış üçüncü dünya ülkesinde yaşarken (ya da her nerede yaşıyorsan) tutup da bu türkçü saçmalıklarla hodri meydan diyorsan, hayatının ne kadar korkunç olduğunu tahmin edemiyorum.

bana tek net bir cümle bile söyleyemediğin için de tebrik ederim. hodri meydanlar boş kaldı gibi ama ben de yorgunum, uğraşamam o kadar :)

Akhenaton
08-06-2009, 00:12
tüm bu harita doğru diyelim. sen kendi ezik, karaktersiz, geri kalmış üçüncü dünya ülkesinde yaşarken (ya da her nerede yaşıyorsan) tutup da bu türkçü saçmalıklarla hodri meydan diyorsan, hayatının ne kadar korkunç olduğunu tahmin edemiyorum.

Bu senn ezikliğin.Biz ülkemizden ve insanlarımızdan memnunuz.Bir takım devletleri soyarak belli yerlere gelmediler.Tam tersi ne kazandılarsa alın teriyle yaptılar, üstüne üstlük senin batıcıların tarafından sömürülürken.

Fii
08-06-2009, 00:15
Bu senn ezikliğin.Biz ülkemizden ve insanlarımızdan memnunuz.Bir takım devletleri soyarak belli yerlere gelmediler.Tam tersi ne kazandılarsa alın teriyle yaptılar, üstüne üstlük senin batıcıların tarafından sömürülürken.

benim batıcım diye bir kavram yok malesef. doğudan batıdan bahsetmedim ben. ama sen tutup de kendi ülkenin halini göremiyorsan, bu seninle ilgili bir sorun diye düşünüyorum. belirli devletleri soyarak değil ama kendi insanları soyarak sömürerek bu günlere geldiler.
milletler hak ettikleri şekilde yönetilirler arkadaşım, bu ülkenin hakkı da bu demek ki, türk ise bunlar. demek ki türklüğün hakkı da buymuş.

nekadarcahilim
08-06-2009, 00:24
Darwininide kimse yüzde yüz doğrulayamıyor.Şuan ki bilgi seviyemiz ve her gün gün ışığına çıkan bilgiler haritayı teker teker doğruluyor.İşin ilginç yanı kilit noktalara yerleştirilen ingiliz ve amerikalıların ısrarla bilgi vermeme gayretleri.Verdiklerinde ise yanılma ve yanlış bilgi vererek bilim adıma isayı ve musayı doğruluyorlar.Batı medeniyetinin Türklere olan düşmanlığının altında yatan sebepte bu.tarihten Türkler silinirse kendi Jenerik medeniyetlerini Sümer ve etrüsk temeline dayandırılacak gerisi magara adamı olacak.Halbu ki gerçek tam tersi.

bu konuda çok bilgim yok

yanlız şunu söylemeliyim şu an dünyada baktığın zaman 3. dünya ülkeleri arasında yer alıyoruz ve bilim alanındaki çalışmalarımız yeterli değil(tabi hiç yok değil)..

bilimi birkaç başarılı çalışma dışında hep bilimi ithal ediyoruz......

tarihimizi bilmek çok önemlidir.Bu konuda katılıyorum ama bunlarla değilde şu an neler yapıyoruz bunlara bakalım...Bunun için çalışalım tarihin içinde bu kadar boğulmanın anlamsız olduğunun düşünüyorum.(bu gibi konularda tabiki genelleme yapmak istemem)

nikan
08-06-2009, 00:41
Gene ayni terane baskalarini somurmemisler? Eee gucsuz olan yok olur diyorsun dayak yer diyorsun.Insan dogaya karsi koyamaz diyorsun. Hitler'den alintiyla '' Zayifa acimak dogaya ihanettir'' diyorsun. O zaman Amerika'lilar, Ingilizler Avrupa'lilar yada her kimlerse farketmiyor adamlar haklilar somurmekte neye gocunuyorsun bu durumda biz somurmedik onlar yapiyorlar diye?Argumanlarin kendi kendiyle celisiyor. Demekki guclu diyilsin somurecek kadar simdi. Guclu ol sende somur. Oldugumuz zaman somurdukte zaten (Osm. Imp.)
Turkiye Cumhuriyet Devleti'de yerine gore uygulamistir bunu. Ekle faturaya sunlari da

Yirmi Kura ihtiyatlar Olayi
34 Trakya Olaylari
Varlik Vergisi
Mubadele
Askale Yolculari
6-7 Eylul Olaylari
Turkce konusan Turkce'den baska dil bilmeyen Turkce'yi Anadolu'da ilk resmi dil olarak kullanan ''Karamanogullari''nin Yunan olduklari gerekcesiyle Yunanistan'a surulmesini de ekle.

Bunlardan gocunmuyorsan Amerikali'lardan da gocunmayacaksin. Madem oyunun kurali bu kadar acik ve net, onlarda kuralina gore oynuyorlar. Yok biz yapalim baskasi yapinca ''kusurlu hareketler bunlar'' ise bu ikiyuzlulugu Turkler'in hangi niteligiyle orteceksin bilemedim.

Ilk yazili eseri 7. Yuzyildan kalma bir millet nasil oluyorda medeniyete isik tutuyorsa artik. O isik sayesinde karanliktan ve sansurden baska birsey goremeiyoruz. Kapatin gozlerinizi bunlara diyolar. Bu siteyede yapildi aynisi.

Karanliginda varligi diye bir sey yoktur, karanlik isigin yoklugudur. Senin isik sonmus. Cok oldu soneli.

Akhenaton
08-06-2009, 00:49
Sn nikan çözüm yazarsanız değerlediriz.Yoksa her cümleniz ayrı başlık konusu.

Davudi
08-06-2009, 00:50
Sitemizdeki uyelerin cogunlugunun millyetcilik ile irkciligi karistirdigini zannediyorum. Turkiye sinirlari icinde tasayan her irk ve etnik toplum milliyetci olmasi gayet normaldir. Uzerinde yasadigi topragin mulkiyetine zarar gelmesi irk mirk dinlemeden herkesi etkiler, Toprak butunlugunu korumak kendi evini barkini da korumak demektir. Hatta butun farkliliklarin birlesip tek oldugu yer, milliyetciliktir. Amerikalilar hemen hemen dunyanin en nationalist, (milliyetci) ulkesidir, uzerinde gayet kozmopolit bir toplum yasamasina ragmen. Irkcilik kanunlarla yasak edildikten sonra nationalismin daha da guclenmis olmasi bir tesaduf degildir. irkcilik, ayirim ve bolunme ile neticelenir cogu zaman; tarihte ve gunumuzde ornekleri bolca mevcuttur.

eline sağlık vartor ,ilk dört cümlene katılıyorum ,diğerlerineyse "malesef" katılıyorum ,baslığı acarken vurgulamak istediğim temel nedenler bunlardı ,umarım bunları bir gün asarız

BASKALTURK
09-06-2009, 02:25
Bizler anlatmaktan biktik birileri anlamamaktan bikmadi.

Bizlerin Turkculugu her gayri unsuru yok edip dilini,kulturunu,dinini mahvetmek degildir.Bizlerin Turkculugu Turk soyuna hizmette sinir tanimamak, ona gelecek tehlikeleri savusturmaktir.

Irk soy demektir, soy ise asillik,sadelik,ustunluk gibi kavramlari insanlara cagristirir.Ozu sozu bir olan ve iyi insan olana soylu der onu overiz,sahtekar,hayati adiliklerle gecmislere soysuz der yereriz.

Bu durum da bizim soylu diye inandigimiz insan grubuna hizmet etmek kime neden batar? Yine bizim soylu diye inandigimiz insan grubuna yuzyillardir yorulmadan ve her gecen donemde daha da azili bir sekilde saldiranlarin karsisina dikilmek kimi neden rahatsiz eder?
Beyler bayanlar sizin algiladiginiz gibi olan bir hayati o kadar isterdik ki ama ne yazik ki hayat boyle degil.Dort yanimiz ve hatta icimiz soyumuzun dusmanlari ile sarili iken ve bunlar ''psikolojik takinti degil'' iken sizlere katilamayacagim.

Sayin evrensel bir iletisin de demis ki;Dunyanin hic isi gucu yok; hep Turklerle ugrasmis! Bence bu soylev, bir "psikolojik takinti"

Su anda ulkenin haline bakarsan takinti olmadigini cok iyi gorursun sayin evrensel,ornegin eski diyanet isleri baskani'nin ermeni asilli olmasi incelemeye deger!Yada fettullah gulen in ermeni olusu ve babasinin plani,lutfen incele.

Simdi birileri hemde T.D da diyecek ki ''yahu kardesim ermeni ise ermeniden musluman olamaz mi?'' ben de gulecegim.

Sonuc olarak bizler Turkcuyuz ve soyumuza bagliyiz,hic bir irk ile sorunumuz yoktur bizim sorunumuz soyumuzu araplastirmaya,hristiyanlastirmaya calisip bu buyuk soyu mahvetmek isteyen basta anglo-saksonlar ve onlarin bas tetikcileri kripto ermeni ve rumlarladir.

Kangal kopegi ile sokakda ki itin ayni kopek oldugunu dusunenler bence biraz daha dusunsunler.esenlikle

0ne
09-06-2009, 02:40
sayın BASKALTURK

ÖZ ve SÖZ içeren cumleniz çok saglam ve oturup kalkmasını bilen adabı kuvvetli

birini çağrıştırıyor , tebrik ederim

size türk islam sentezi adıyla misakı milli sınırları dahilinde dayatılmış olan

araplaştırma , ümmet şemsiyesi altında kimliksizleştirme ile ilgili değerli düşüncelerinizi

sorabilirmiyim

düşünceleriniz nedir

evrensel-insan
09-06-2009, 02:40
Saygideger BASKALTURK;

Cok basit "Bize sunu yapmislar, bunu demisler, soyle davranmislar v.s." sikayet edebiyati; kimseye birsey saglamaz. Onemli olan; senin, kendine hakim olup, bunlaria izin vermemen. Eger tum bunlar olmussa, "izin verilmis" demektir. Neden izin verilmis? soru budur.

Kimse; kimseye "soyuna sahip cikiyor" diye, bir soz soylemez. Ama, bir sartla; kendi soyunu overken ve sahip cikarken; baska soylara laf soylemeyeceksin"soy s.d.gi yaristirmayacaksin" Kendi soyuna sahip ciktigin gibi; baska soylarin da, varligina saygi gostereceksin. Irkcilik; soya sahip cikma degil; kendi soyunu one cikarma ve kendi soyundan baska soy tanimama demektir.

Hersey bir yana; dunyada dogan hicbir bebek; kendi soyunu secerek dogmuyor. Ustelik o soy ona "boyunduruk" olarak ve de danisilmadan takiliyor. Bu temelde bakildiginda; dunyada dogan, her bebegin; dogdugu cografya ve toplumuna gore, bir soyu vardir. Dunyada soyu olmayan, hic bir kisi yoktur. O zaman, soylar arasi savasim niye? Kimse senin soyunu elinden almiyorsa veya sen elinden soyun alinma durumu dogdugunda nasil mucadele ediyorsan; her soyda, kendi soyu icin ayni mucadeleyi verir.

Dolayisiyla; dogustan verilen bu inancin dogrulugu; her soy sahibi icin gecerlidir. Hic bir soy'da "soysuz" olamaz. Iste; kendi soyuna laf soyletmiyenin; baska soylara, "soysuz damgasi" vurmasi; irkciliktir. Hic bir soyun; hicbir soya bunu yapma hakki yoktur, yaparsa; insanlik sucudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Akhenaton
09-06-2009, 02:41
Irkçılığın ne olduğunu anlamak ve bilmek için batı felsefe ve tarihi bilmek ve aynı zamanda doğu felsefeleri ve Türk tarihini bilmek gerekir.
Salt pax-amerikancı ırkçılığı Türk tarihine sentezlemek tarih ve bilim bilmemektir. Özellikle pax-amerikancı ırkçılığın siyasi koşullarının anti-tezin bilerek oluşturduğunu, Hindistan sonrası ortaya atılan Muhteşem Aryan fikrinin ve sonrasında gelişen bir dizi olayın bir jenerikten ibaret olduğunu bilmek önemli.
İşte bunada doğu kültüründen geçen ve Abyss denen yani ; Derin Bilgelik kavramı ortaya çıkıyor ki, felsefe ve din ile toplumsal olaylara bakış bir inançtır.

nogada
09-06-2009, 02:42
Sevgili forum arkadaşlarım;

Bende geçenlerde nurculukla ilgili okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak isterim:

Nurculuğun Türk Milliyetçiliği ile bağdaşıp bağdaşmadığının hükmünü vermeden önce “Nurculuk nedir?” sorusunu cevaplamak gerekir.

Gazetelerde, Radyolarda, Televizyonlarda ikide bir görülen Nurcular aralarında toplumun en alta tabakasından, aydına (?!) (mühendis, avukat ,doktor,öğretmen…) kadar her türlü adamın bulunduğu gerçek adı Said-i Kürdi (yazımızın ilerleyen safhalarında kendisinden toplumca bilinen adı ile yani Saidi Nursi olarak bahsedilecektir) olan fakat daha sonra kendine “Saîd-i Nursî” adını layık gören çağdaşları ve çalışma arkadaşlarının ifadesi ile okur fakat yazamaz, imla bilmez yaşadığı seksen sene boyunca içinde yaşadığı millet olan Türk’ün lisanını adamakıllı öğrenememiş birinin kurduğu akımdır.

Bu sözde İslami akımın kurucusu Saidi Nursi olduğuna göre öncelikle işin köküne inerek Saidi Nursi’nin nasıl biri olduğunu aziz Türk milletine anlatmak isteriz.

Saidi Nursi Cahildir:

Kendisinden asrın harikası “”Bedîüzzaman” olarak bahseden Sait bir risalesinde radyodan bahsederken dünyanın bir ucundan söylenen bir sözün kilometrelerce uzaklıktaki bir kutudan duyulmasını kutudaki meleklerle açıklamaktadır. Günümüzde beş yaşında bir çocuğa kendini güldürecek iddiaları ve tarihi vesikalar ile sabit olduğu üzere az okur ama yazamaz, imla bilmez (bkz. Kürd Said’in Mezhebi Hakkında Reddiye Armağanı Son Osmanlı Şeyhulislamı Mustafa Sabri) biri için cahillik herhalde ağır bir itham olmasa gerek.

Saidi Nursi Türk Düşmanıdır:

Kürt Sait risalelerinde Ye’cüc Me’cüc denen ve dünyayı yok edecek olan korkunç yaratıkların Özbek, Tatar ve Kırgız gibi Türk boyları olduğunu söylemekte ve soydaşlarımızı “akvâm-ı vahşiyye” (yani vahşi kavimler) olarak tabir etmektedir.

Ye’cüc ve Me’cüc kelimeleri Arapça’ya başka bir dilden girmiştir. Frenkler buna “Yagug ve Magug” demişler, Şeytanın zürriyeti olduğuna inanmışlardır.
İslâm inancına göre ise, Ye’cüc ve Me’cüc, esrât-i saattan yani kıyametin kopacağına işaret sayılan büyük alâmetlerdendir. Ye’cüc ve Me’cüc Kur’ân-i Kerîm’de iki âyette geçer ve her ikisinde de (Kehf, 18/94 , Enbiya, 21/96-97) yer yüzünde bozgunculuk yapan ve kıyamet vakti ortaya çıkıp tüm insanlığa saldırarak dünyayı yakıp yıkacak kötü güçler olarak anlatılmaktadır.

Görüldüğü üzere burada Sait gene din kisvesine sığınarak çarpık fikirlerini yaymaya çalışmakta ve Türk’e düşmanlığını kusmaktadır.

Saidi Nursi Koyu Bir Kürt Milliyetçisidir:

Saidi Nursi’nin 1327 ( 1909 ) yılında, İstanbul’da Vezir hanındaki İkbal-i Millet matbaasında basılmış “İki Mekteb-i Musîbetin Şahâdetnâmesi Yahut Divan-i Harb-i Örfî ve Saîd-i Kürd-î” adlı eserinde açıkça Kürtçülük yapmakta ve Kürtleri uyanmaya ve Kürt milliyetçiliği etrafında birleşmeye davet etmektedir.

Bize neden yazılarımızda Sait’e çattığımızı soranlara soruyoruz :

1- Saidi Nursi, Kürdistan Azmi Kavi Cemiyetinin arzusu üzerine mahalli Kürt kıyafeti ile, boynunda dürbün, belinde tabanca ve kama, ayağında lapçin ve başında poşu olduğu halde İstanbul’a gelmiş ve büyük bir cüretle Padişaha cemiyetin “Sait” imzası altında yazdığı ve esası kürtçe öğretim yapacak okullar açmaya dayanan dilekçeyi Padişaha sunmuştur. Saidi Nursi bu hareketi neticesinde tımarhaneyi boylanıştır. Sait daha sonra affedilip memleketine yollanmıştır.

Bugün Türk milliyetçisiyim diyen kişilerin tamamı ana dilde eğitim,yayın ve kültürel haklar adı altında Türk devletinde gayrı Türk unsurların yürüttüğü faaliyetlere karşıdır. Bununla beraber din kalkanı ile kendini saklamış olmasından olsa gerek aynı camiada maalesef günümüzün Leyla Zana’sı yada Öcalan’ından farkı olmayan ve daha farklı isteklerde bulunmayan Saidi Nursi’ye sempati besleyenlerle karşılaşmak mümkündür. Bu kişilere sormak gerekir Kürtçe eğitime karşısınızda neden Kürtçe eğitim istediği için tımarhaneye atılan Saidi Nursi’ye karşı değilsiniz ?

2- Büyük Türk milliyetçisi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değişiyle “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler ve dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.”

Türk Milliyetçiliği aziz Türk Milletini dünyanın en ileri , en güçlü milleti yapma ülküsüdür. Risalesinde radyodan bahsederken dünyanın bir ucundan söylenen bir sözün kilometrelerce uzaklıktaki bir kutudan duyulmasını kutudaki meleklerle açıklayan birinin peşinden gidilerek bu ülkü gerçekleştirilebilir mi ?

3- Kürt Teali Derneğinin 3 numaralı ve Kürt Maarifi Neşri Derneğinin kurucusu, yazılarında açıkça Kırgız, Özbek, Tatar gibi Türk boylarını Şeytan’ın zürriyeti manasına gelen “Ye’cüc Me’cüc” olarak tanıtan Saidi Nursi’nin peşinden giderek nasıl Türk Milliyetçiliği , Turancılık yapacaksınız ?

Bu kadar büyütülen Saidi Kürdi kimdir :

Sait, kürt cemaatından, şafii mezhepli, nakşi tarikatlı, okur fakat yazmaz, imla bilmez, seksen sene içinde yaşadığı millet olan Türk’ün lisanına hakkıyla vakıf olamamış, felaketten felakete sürüklenmiş, bir hapishaneden diğerine sürülmüş ve bugün seksen yaşını geçmiş ihtiyar bir adamdır.

Devletin büyük makamlarını uzun bir zaman ellerinde tutan bir zümre, bu adamcağızı lüzumsuz yere mahkemeden mahkemeye ve hapisten hapise sürükleyerek kahramanlaştırdılar ve zamanın müçtehidi mübeşşiri haline getirdiler. Halbuki Deli Said’in ilim ve diyanetle ne alakası var? Halk, üzerinde bu kadar ısrarla durulan bu şahısta bir şeyler var zannile büyüttükçe büyütmüş ve bu güne kadar gelmiştir. İşte bu idare zümresinin milletin başına sardığı belalardan birisi de budur. İ’zam etmeyi bu gençlik onlardan öğrendi. Bu da antitez olarak böylece doğdu.

Hayatı ömrünün üçte birini hapishanelerde, polis ve jandarma nezaretinde geçiren bu şahsın akibetini, Sultan Abdulhamit Han’a dil uzatan insanların çektiği ve düçar olduğu azap ve felaket muvacehesinde görüyoruz.

Elmalılı Hamdi ve benzerleri gibi selahiyetli din adamlarının nedametleri Mason Cemiyetinin reisi olan Rıza Tevfik’i bile intibaha getirmiş ve nedametini izhar etmiştir. Sait’te buna ait bir satır yazıya rastlamak hala mümkün olamamıştır. Hatta, baştan başa Sultan Abdulhamit Han’a hücum eden “İki mektebi musibetin Şehadetnamesi” isimli kitabı yeniden basılmış ve mahkemede hürriyet aşıkı ve kahramanı olduğuna delil gösterilmek istenilmiştir.

Sait, Kürdistan Azmi Kavi Cemiyetinin arzusu üzerine mahalli Kürt kıyafeti ile, boynunda dürbün, belinde tabanca ve kama, ayağında lapçin ve başında poşu olduğu halde İstanbul’a gelmiş ve büyük bir cüretle Cuma selamlığında Padişaha cemiyetin “Sait” imzası altında yazdığı ve esası kürtçe tedrisat yapacak mektepler açmaya dayanan arizayı takdim etti. Memleketin ve milleti islamiyenin ittihadını bozmak gayesine matuf olan bu hareketi canianesinden dolayı haklı olarak tımarhaneyi boyladı. Sonra affolup memleketine yollandı.

Kürtçülük uğrunda kendi padişahına sövecek kadar akıl ve iymandan bi behre (nasipsiz) Sait, bugün sahneye müçtehidi mübeşşir veya kutbu azam olarak çıkmış görünüyor ve cehelei nas da bu delinin etrafında haleleniyor. Kendini Kuranı aziymmüşşanın müdafii gibi gösteren Sait bizzat kendisi Kuranı aziymüşşana muhalefet etmektedir. Gaybı yalnız Allah’ın bileceğini, Kuranı Keriymin kaç kere tekrar etmiş olmasına rağmen Sait, Hazreti Ali’nin Celcelutiyye kasidesinde risalei Nur ve Siracünnur’un geçtiğini, bunu keşfettiğine bizi inandırmak ister (İkinci Şua, Sahife 53).

İnsanın aklına öyle geliyor ki; “Acaba ben de Risalei Nur adlı bir kitap yazsam o zaman kasidedeki siracünnur kastı acaba hangimizin kitabı olur?” diyorum.

Risalelerin yazılışı da pek acayiptir. Bilmem kaçıncı Lem’anın kaçıncı şuasının şu meyvesi zühre yıldızından gelmiş beşinci noktası olarak yazılıyor. Sonra bunlar birleşerek Kuran cüzlerine imtisal derecesine, Lemaat, Şuaat, Mektubat vs. Olacakmış.. Sözleri de “Sözcat” olmasa bari.

İşbu reddiyeyi, hasreti ile yandığım vatanıma ve uğrunda bir ömür çürüttüğüm dinime ihaneti düşünen gerillacı asi Said’e son ihtar olarak yazdım. Damarında bir damla Türk kanı olan her Müslümana, bu adamın Mason ve Komünist kadar tehlikeli olduğunu ehemmiyetle hatırlatırım. Ve selamü aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü.

Mustafa Sabri (*)

Osmanlı İmparatorluğu Sabık Şeyhülislamlarından” (1)

Laik düzen ve Cumhuriyete karşı olan ve hatta Din ve milliyet adlı makalesinde din adına Türkçe’den vazgeçmekten bahsedecek kadar koyu bir siyasal İslamcı olan son Osmanlı Şeyhülislamı Mustafa Sabri ‘nin dahi Said hakkında söyledikleri ortada iken Said’in avukatlığını yapmak yada izinden gitmek Türk milliyetçilerine düşemez.

Yakın bir zamanda onun izinden giden ve onca Müslüman ülke varken her nedense FBI ve CIA korumasında sağlık durumunu bahane ederek Amerika’da ikamet eden Fetullah Gülen’den de bahsedeceğiz.

Tanrı Türk’ü Korusun

Saygılarımla...

nogada
09-06-2009, 03:08
Bu ülkede Kürt-Türk sorunu yoktur.Başlıngıçtan beri bunu bize zorla yaptırmak iteyenler vardır.Defalarca dedim bu ülkede her kategoride kürt vatandaşlarımız en iyi yerlere gelmiş,bir çok büyük insan yetiştirip ülkemize katkılarda bulunmuşlardır.Çünkü onlar bu ülkede ayrım yapmmıyor ve onlarada ayrım yapılmıyordur.

Biz hepimiz kardeşiz ve bu vatan bizim.Bizin insnlar birbirimize düşürmek için kimi zaman dinleri,kimi zaman ırkları kullanarak ve bunların arasına sahte kişilikler koyarak amacını saklamış ve bizi bölmeye çalışmışlardır.

Bizim onlara vereceğimiz cevapda bu ülke bizim ve bu kardeşliği kimse bozamaz diye haykırmaktır...

Saygılarımla...

BASKALTURK
09-06-2009, 03:11
sayın BASKALTURK

ÖZ ve SÖZ içeren cumleniz çok saglam ve oturup kalkmasını bilen adabı kuvvetli

birini çağrıştırıyor , tebrik ederim

size türk islam sentezi adıyla misakı milli sınırları dahilinde dayatılmış olan

araplaştırma , ümmet şemsiyesi altında kimliksizleştirme ile ilgili değerli düşüncelerinizi

sorabilirmiyim

düşünceleriniz nedir

Sayin 0ne,Turk-islam sentezi tamamen tribune oynamaktir,Abd'nin komunizm ile mucadele ettigi yillar da Abd emirleri ile olusturulan Turk-islam dusuncesi bizim Turkculuk dusuncelerimiz ile asla bagdasmaz.

Turkculuk siyasetler ustudur!

Ummetcilik ise zehirlerin en buyugudur,dusunun;teist yada ateist bir Turk kardesini sana dusman belletirken sirf musluman oldugu icin yada kendini musluman gosterdigi icin said-i nursi yi yada fettullah guleni sevip saymani kardes gozu ile bakmani emrediyor.

Bizim Turkculugumuzde ise,din asla onemli degildir.Hristiyan gagauz Turkleri ile musluman suriye Turkleri arasin da fark aramayiz cunku bizi baglayan deger soyumuzdur.

Bir ermeni,kurd,rum yada baska bir soylu isterse muslumanligi secip 550 defa hacca gitsin,gunde 100 rekat seccadeye egilsin alis verisimiz olmaz!esenlikle