PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ant Dayatması Mutlaka Tartışılmalıdır!

pervane
23-05-2009, 22:39
Özgür-Der: “Ant Dayatması Mutlaka Tartışılmalıdır!”

“İlkel kabile ayinlerini andıran tarzda çocuklarımıza her sabah ırkçı kalıpların tekrar ettirilmesi formunda gerçekleştirilen ant olayı açıkça eğitimde otoriter-faşizan bir dayatmadır...” Yaptığı açıklamayla Özgür-Der, “Andımız”ın mutlaka tartışılması gerektiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun "tartışılabilir" ifadesiyle tekrardan gündeme gelen "Andımız" ile ilgili bir açıklama yapan Özgür-Der, Kemalist medya terörüne maruz kalan Bakan Çubukçu'yu cesaretli olmaya ve dürüst davranmaya çağırdı. "Militarist bir formda gerçekleşen, ırkçı anlayışın öne çıkartıldığı ve ancak Allah'a atfedilmesi gereken birtakım sıfatlarla rejimin kurucusunun tazim edildiği bu ant içme ritüeli inancımıza doğrudan bir saldırı ve açık bir insan hakları ihlalidir." diyen Özgür-Der, değerlerimize uygun olarak yetiştirmek istediğimiz çocuklarımıza korkuyla, tehditle, baskıyla sistemin ideolojisinin enjekte edilmeye çalışıldığını ifade etti.
"Bizler çocuklarımızı 'Elhamdulillah Müslümanım!' şiarıyla yetiştirmeyi hedefliyoruz!" diyen Özgür-Der, dayatma ve zorbalık içeren, akla, mantığa ve vicdana aykırı ilkel dayatmanın son bulmasını talep ediyor.
Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamanın tam metni:

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'ya Sesleniyoruz:

"TARTIŞILABİLİR" DEMEK YETMEZ,
ANT DAYATMASI MUTLAKA TARTIŞILMALIDIR!

23 Mayıs 2009

Okullarda her sabah düzenlenen törenler ve bu törenlerde çocuklara okutulan ant konusu birkaç gündür tartışma gündemine gelmiş bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya atfen konunun "tartışılabilir" olduğuna dair bir görüş beyanının bile kimi çevrelerde uyandırdığı tepkiler konunun ne denli önemli olduğunu ve mutlaka tartışılması gerektiğinin bizatihi delili olarak görülmelidir.
İlkel kabile ayinlerini andıran tarzda çocuklarımıza her sabah ırkçı kalıpların tekrar ettirilmesi formunda gerçekleştirilen bu ant olayı açıkça eğitimde otoriter-faşizan bir dayatmadır. Muhtemelen bu garip uygulamanın Türkiye'den başka dünyada bir başka örneği de yoktur. Militarist bir formda gerçekleşen, ırkçı anlayışın öne çıkartıldığı ve ancak Allah'a atfedilmesi gereken birtakım sıfatlarla rejimin kurucusunun tazim edildiği bu ant içme ritüeli inancımıza doğrudan bir saldırı ve açık bir insan hakları ihlalidir.
Devlet kimseye, hiçbir alanda kimlik dayatma hakkına sahip değildir. Hele bu dayatma zorunlu eğitim kapsamında okula mecbur tutulan çocuklara yapıldığında bu çok daha vahim bir insanlık suçu olur. Ne yazık ki bu ülkede resmi ideolojik dayatmalar daha 7 yaşından itibaren çocuklarımızı adeta bir hamur gibi şekillendirmeye kalkmaktadır. Kendi inancımıza ve değerlerimize uygun olarak yetiştirmek istediğimiz çocuklarımıza korkuyla, tehditle, baskıyla sistemin ideolojisi enjekte edilmeye çalışılmaktadır. Oysa bu büyük bir zulümdür.
Bizler çocuklarımızı "Elhamdulillah Müslümanım!" şiarıyla yetiştirmeyi hedeflerken, resmi ideoloji etnik kimliği öne çıkartmakta ve ırkçı bir anlayışı dayatmaktadır. Bu yapılan inancımızın yok sayılmasıdır. Doğrudan kimliğin sekülerleştirilmesi ve devletleştirilmesi çabasıdır. Ayrıca da düpedüz ırkçılıktır. Bu ülkede yaşayan Türk kökenden olmayan milyonlarca insana da açık bir hakaret ve kimlik inkarıdır. On yıllardır yaşanan bunca acının adeta üzerine tüy dikmektir!
Ant konusuna dair tartışmaya ürkek bir biçimde katılan ve Kemalist medya terörüne maruz kaldığı ve baskı altına alındığı görülen Milli Eğitim Bakanı Sayın Çubukçu'yu cesaretli olmaya ve dürüst davranmaya çağırıyoruz. Bu ölçüde çarpıklık içeren bu konu hakkında çekingen bir dille "tartışılabilir" demek yetmez, mutlaka tartışmaya açmalısınız, tartışmalısınız! Haksızlıkların giderilmesi, yanlışların tasfiyesi ciddi, ısrarlı ve cesur girişimlerle gerçekleşir. Bu ülkede yaşayan geniş kitlelerin inancına aykırılık taşıyan, açıkça dayatma ve zorbalık içeren, akla, mantığa ve vicdana aykırı bu ilkel dayatmayı daha fazla vakit kaybetmeksizin en azından toplumun gündemine taşıyarak, tartışmaya açmak sağlıklı bir adım olacaktır.

ÖZGÜR-DER

dilaver
23-05-2009, 22:55
Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. Ama buna yukarıda karşı çıkan zihniyet farklı bir şey getirmemektedir. O da aynı anlayışla İslamı dayatmaktadır.

Hem anda hem de zorunlu dini egitime karşı çıkan bir anlayış ancak demokratik olabilir.

Hele hele Türk olmayan insanlara, örnegin Ermeni çocuklara bu andın okutulması tam bir rezillik ve insan hakkı ihlalidir.

Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.

saygılarımla

pervane
23-05-2009, 23:05
Bana öyle geliyor ki islami kesim durumdan vazife çıkarıp fena halde kopyala yapıştır peşinde! şimdiye kadar böyle bir taleplerine rastlamadım. Tıpkı türbanı kadın hakları sosu ile sunmaya çalışması gibi burdan da bakalım nerelere yapıştırma yapılacak.

parmis
23-05-2009, 23:08
Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.(Dilaver den)
inanın bundan doğru bir yaklaşım olamaz bende imza atayım Sayın Dilaver:)

saygılarla..

parmis Güneşin_kızı

azınlık
23-05-2009, 23:16
... bakalım nerelere yapıştırma yapılacak.

"Ey bugünümüzü sağlayan ..."

A.

pervane
23-05-2009, 23:27
Sahi ant yerine ikame edilecek sure hangisi acaba:der:

K.C.
24-05-2009, 00:07
"Oku! Yaradan Rabbinin adıyla oku!"
Bilahare de sünnet öğretilir: "Peygamberiniz ümmiydi çocuklar. Okuma yazması yoktu."

unbe
24-05-2009, 00:07
andı kaldırmaya çalışmalarının pkkya şirin görünmekten başka bir amacı yok bana kalırsa
çünkü hedeflenen türkiyenin bölünmesi ve atatürkün hafızalardan silinebilmesi
ama bir kez daha söylüyorum bunu asla ve asla başaramayacaklar.

hiramusta
24-05-2009, 12:04
Benim çocuklarım da hergün and okuma ayinini kaçırırlar.Tesadüf müdür,nedir? :)

Felsefeci 87
24-05-2009, 12:15
Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. Ama buna yukarıda karşı çıkan zihniyet farklı bir şey getirmemektedir. O da aynı anlayışla İslamı dayatmaktadır.

Hem anda hem de zorunlu dini egitime karşı çıkan bir anlayış ancak demokratik olabilir.

Hele hele Türk olmayan insanlara, örnegin Ermeni çocuklara bu andın okutulması tam bir rezillik ve insan hakkı ihlalidir.

Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.

saygılarımla

Size göre nefes almak bile ırkçılık sayın dilaver.. Bence dışarıya da çıkmayalım.. mazallah ırkçı oluruz.. :))

byspy
24-05-2009, 17:09
okuldayken hiç dikkat etmezdim bu ant'a söyler geçerdim şimdilerde de bu durumun değiştiğini sanmıyorum.çevirsek sorsak bir çocuğa ırk tı faşizim di falan banane der geçer sanırım :) unutmuşum andımızı açtım baktım bir kaç yeri dışında gayet normal birde "Ne mutlu türküm diyene" cümlesi şu sıralar ön planda neyse birde bizim istiklal marşımız var onda da dini cümleler söz konusu

pante
24-05-2009, 18:46
Özgür-der, Mazlum-der ve benzerlerinin kafasındaki and:

Rabbim Allah!
Dinim din-i İslam!
Kitabım Kuran-ı azimüşşan!
Kıblem Kabe-i şerif.
İtikatte mezhebim ehlisünnet vel cemaat.
Amelde mezhebim İmam-ı azam Ebu Hanife.
Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim.
ibrahim aleyhisselam'ın milletindenim.
Muhammed aleyhisselam'ın ümmetindenim.
Müminim, müslümanım elhamdülillah!
Allah rızası için çalışacağıma,
Küfre karşı cihad edip savaşacağıma,
Asla dinimden dönmeyeceğime and içerim.
Kafirler kahrolsun!
Varlığım şeriate armağan olsun!
Ne mutlu şeriatçiyim diyene!

parmis
24-05-2009, 21:00
Sayın Pante,

Yukarıya yazdığınız bu andı tersinemi çevirsek? ama ben kimsenin kahrolmasına sevinemem şu andı yapanların İnsan-Adam olmasını dilerim..

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

pante
24-05-2009, 21:03
Türkçülerin, Turancıların, Bozkurtların andı:

Türküm, Türkçüyüm, Atatürkçüyüm.
Irkım, dinim uludur. Türk, vatanının kuludur.
İl'im Turan, rehberim kuran'dır.
Ülküm, tek dünya, tek devlet, tek millettir.
Üstte gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe
Türk ili ve töresi bozulmaz.
Türk'ün kılıcı kında durmaz.
İnsanlık Türk' ten doğdu, Türk'ten batar.
Yüreğimiz Türk'ün şanı için atar.
Ey Türk! Titre ve kendine dön!
Dünya Türk olsun.
Vatan sağolsun.
Tanrı Türk'ü korusun.
Ne mutlu Türk olana!

pante
24-05-2009, 21:05
Şimdi söylenmekte olan:

"Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"

dilaver
24-05-2009, 21:09
Önerim :

"İnsanım, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, insanlıgı, milletimden özümden çok sevmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Varlığım insanlık varlığına armağan olsun.
Ne mutlu İnsanım diyene!"

Hangisi daha güzel oldu ve neden

saygılarımla

eylemsel
24-05-2009, 21:35
sayın pante

okuyunca tüylerim diken diken olduhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif

boğaziçi
24-05-2009, 21:40
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Ne mutlu Türküm diyene!"
Her sabah okul öğrencilerini
güne başlatan
"Türküm doğruyum çalışkanım" andı
var ya...
Geçenlerde sevgili hocam
Prof. Dr. Baskın Oran'ın eşi Feyhan,
"Biliyor musun o andı kim yazdı?"
diye sordu.
"Kim?" dedim merakla...
"Dedem."
"Deden kim?"
"Reşit Galip..."
İnanılır gibi değil.
Ne o andın 1933'ün 23 Nisan günü
Reşit Galip'in kaleminden çıktığını
biliyordum
Ne de Feyhan'ın
Atatürk döneminin Maarif Vekili
Reşit Galip'in torunu olduğunu...CAN DUNDAR / MILLIYET / 25 KASIM 2007
Hikayesi şöyle; devrin genç milli eğitim bakanı Dr. Reşit Galip Bey, 1933 yılının 23 Nisan günü ilk önce evde kızlarıyla bayramlaşır (kendisi, 3 kız babasıydı). Bayramlaşma sırasında bir şeyler söylemek istediğinde heyecanla "andımız" çıkar ortaya, metni yazar ve Çankaya Köşkü'ne gittiğinde bunu gösterir Atatürk'e. 23 Nisan Çocuklarına bir "armağan" olarak verir öğrenci andını, o gün bugündür öğrenciler "Türküm, doğruyum" diye haykırıyor....

pante
24-05-2009, 21:43

Acele ettin be Dilaver. :lol:
Daha devrim yapacaktık. :peace:

Sen şimdi aşağıdakini okuyunca mayışırsın: :)

“Biz bütün devrimciler olarak sayımızın azlığına, düşmanın çokluğuna bakmadan, bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar emperyalizme ve faşizme karşı savaşacağımıza ant içeriz.
Bu uğurda ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin, savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları, mitralyöz sesleriyle ve zafer ve savaş naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaksa ölüm hoş geldi safa geldi."

Tabi bu and, okullarda değil kırlarda, dağlarda, korsanlarda içiliyor.

dilaver
24-05-2009, 21:50
Sevgili pante

Bugün evdekilere bu devrim andını anlattım gülmekten de öldük.

Eskiden günde 5-10 kere devrim andı içerdik. Hatta hiç unutmam bir gün bir yerlerden gelirken 50-100 kişilik bir grup peşimizde bir polis otosu yolu kaybettigimizden ana yola çıkamaya çalışıyorduk. Kuş uçmaz kervan geçmez bir dag yolu.

Komediye bak ki 10 metrede bir polis araya giriyor biz bir kavga gürültü. Polis çekiliyor, biz devrim andı içiyoruz ve yola devam. Sloganlar ve marşlarla.

Yahu Allah'ın dagında seni kim duya, kime devrim andı lazım ola.:loco:

saygılarımla

KızıL
24-05-2009, 21:52
sevgili pante şeriatçılarında türkçülerinde kafalarındaki ant ı çok güzel ifade etmişsin..

dilaver usta senin ant ı tuttum ben varlığım insanlığa armağan olsun :)

unbe
25-05-2009, 19:57
dilaver senin ant güzel olmuş
tamamen insanlığa adanmış bi ant.

Felsefeci 87
25-05-2009, 20:03
Önerim :

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, insanlıgı, milletimden özümden çok sevmektir.

Ey Büyük Atatürk!

saygılarımla

Atatürk'ün ismini de koymanız gerçekten çok güzel.. :) Bunu bilerek mi yaptınız, yoksa bir tepki olarak mı bu ismin kalmasını istediniz?

cyctec2
25-05-2009, 20:05
Sevgili pante

Bugün evdekilere bu devrim andını anlattım gülmekten de öldük.

Eskiden günde 5-10 kere devrim andı içerdik. Hatta hiç unutmam bir gün bir yerlerden gelirken 50-100 kişilik bir grup peşimizde bir polis otosu yolu kaybettigimizden ana yola çıkamaya çalışıyorduk. Kuş uçmaz kervan geçmez bir dag yolu.

Komediye bak ki 10 metrede bir polis araya giriyor biz bir kavga gürültü. Polis çekiliyor, biz devrim andı içiyoruz ve yola devam. Sloganlar ve marşlarla.

Yahu Allah'ın dagında seni kim duya, kime devrim andı lazım ola.:loco:

saygılarımla
cidden süper adamlarsınız yaaa:)

her neyse bugun bir olay oldu. komik.

bizim eleman balık yapıyor tavada. una buluyor atıyor tavaya . her neyse un bitecek yanındakine diyor (adam safca biraz) un geitr bakem. adam getiyrıyor . her neyse 2 dk sonra itirazlar gelemye başlıyor. ya bu balık garip. yaw admına zına yapışıyor derken gelenin un değilde alçı olduğu anlaşılıyor. ağladım ya ağladım gülmekten.

dilaver
25-05-2009, 20:31
dilaver senin ant güzel olmuş
tamamen insanlığa adanmış bi ant.

Bu ant üzerinde birleşebilsek sorunları çok kolay aşabilecegimizi göreceksiniz. Çünkü biz yalnızca ve yalnızca insanız, başka bir şey degil. İnsanlık kimligimizin yerine başka kimlikler koydugumuz oranda (Türk,Kürt,Rum vs) insanlıktan uzaklaşıyoruz, farkında degil misiniz.

Gelin canlar bir olalım
Münkire kılıç çalalım.

Atatürk'ün ismini de koymanız gerçekten çok güzel.. :) Bunu bilerek mi yaptınız, yoksa bir tepki olarak mı bu ismin kalmasını istediniz?

Mustafa Kemal benim için bir degerdir, ama tabu, kutsal, tek adam, kurtarıcı degildir. Hak ettigi degeri ve saygıyı gösteririm, ama fazlasını degil.

saygılarımla

evrensel-insan
25-05-2009, 20:46
Saygideger arkadaslar;

Önerim :

Ey Büyük Atatürk!

saygılarımla-dilaver-

Insanim, gercekciyim, evrenselim
ilkem; herkesin hak ve ozgurlugune; insanlik hak ve hukuku temelinde; saygi gostermek. insanligi, bireyselligim ile ozdeslestirmektir.

Ulkum; kendim dahil; insanligi, insan gibi yasatmak; ve insan olarak yasamaktir.

Ey, saygideger insanlik
Hem kendimi, insanlastirarak; hem de dusunce ve davranisimda insan olmayi ve insanlik sunmayi hedef alarak durmadan yuruyecegime and icerim.
Bireysel ozum; insanlik ozuyle ozdeslessin.
Ne mutlu, dusunce ve davranista insan olmak ve insanlik sunmak icin; gayret edene.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
25-05-2009, 21:33
Antlara hayır! yeter yahu günde 5 vakit namazdan ne farkı var! tekrarlardan arınmış bir insanlık ben eylemden yanayım:ballchain:

Felsefeci 87
25-05-2009, 22:55
Mustafa Kemal benim için bir degerdir, ama tabu, kutsal, tek adam, kurtarıcı degildir. Hak ettigi degeri ve saygıyı gösteririm, ama fazlasını degil.

Sizden bu sözleri duymak gerçekten çok güzel. Herkes hakettiğini görür sevgili dilaver abim. Bu konuda size katılmamak, mümkün değil.

saygılarımla.

hiramusta
26-05-2009, 11:39
İlla and içmek zorundamıyız?İlla birşey içirilecekse 1 bardak süt içirilsin.

Felsefeci 87
26-05-2009, 11:41
İlla and içmek zorundamıyız?İlla birşey içirilecekse 1 bardak süt içirilsin.

Günün en iğrenç esprisiyle karşı karşıyasınız arkadaşlar :)

parmis
26-05-2009, 11:53
çocuklara her gun and söyletmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum müslümanların ve hırıstıyanların yemeğe otururken masa başında ettikleri duanında gerekli olmadığını düşündüğüm gibi...

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

hiramusta
26-05-2009, 12:12
Günün en iğrenç esprisiyle karşı karşıyasınız arkadaşlar :)

İğrençlik nerede özüne dönen felsefeci?

Felsefeci 87
26-05-2009, 12:14
İğrençlik nerede özüne dönen felsefeci?

İğrençlikten kastım, esprinin bayat ve kötü olmasıydı. Halk dilinde bu gibi esprilere; İğrenç espri deniliyor. Özüme dönmemden de bahsetmişsin.:) Sahi ya, insan bi tebrik eder öyle değil mi sevgili hiramusta :)

hiramusta
26-05-2009, 12:15
Ben de koca koca profların ikidebir anıtkabire çıkıpta,mevcut iktidarları ölmüş bir insana şikayet etmenin gereksiz ve saçma olduğunu düşünüyorum.

hiramusta
26-05-2009, 12:26
Yav espri bana ait,daha bu sabah çıktı fırından.Taze taze servis ettim.Bu kadar kısa zamanda bayatlamış olamaz.Ha! kötü espri diyebilirsin.O da senin fikrin saygı duyarım.
Öze dönmene gelince de.Kendini mutlu hissedeceğin biryere döndüğün için senin adına sevindim.Ama bu dönüşler hiçbir zaman bitmez.Gerçekten insan olma iddiasındaysak gerçeği arama çabası son nefese kadar sürer.Kimbilir, ben belki kafir olarak öleceğin sen ise mü'min?

Felsefeci 87
26-05-2009, 12:28
Yav espri bana ait,daha bu sabah çıktı fırından.Taze taze servis ettim.Bu kadar kısa zamanda bayatlamış olamaz.Ha! kötü espri diyebilirsin.O da senin fikrin saygı duyarım.
Öze dönmene gelince de.Kendini mutlu hissedeceğin biryere döndüğün için senin adına sevindim.Ama bu dönüşler hiçbir zaman bitmez.Gerçekten insan olma iddiasındaysak gerçeği arama çabası son nefese kadar sürer.Kimbilir, ben belki kafir olarak öleceğin sen ise mü'min?

Yok be dostum.. Öyle deme. Ayriyetten ben bi aralar zaten mü'mindim. :) Ama o evreleri de attlattık.. Umarım sen de gerçeği en kısa sürede bulursun. Aklın ve bilimin yolundan gittiğin takdirde herşey çok daha iyi olacaktır.. Bundan hiç kuşkun olmasın..

mehmetsalih
27-05-2009, 18:04
Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. DİLAVER

Şuan bu bir sorundur ve Tartışılabilir.

evrensel-insan
27-05-2009, 18:38
Saygideger arkadaslar;

Bir "and yarismasi" duzenleyelim. Bu baslikta su anda birkac and mevcut. Bu andlari oylayalim. Ayrica, yeni andlar iletmek isteyenler de, iletsin. Bakalim hangi and; site uyeleri tarafindan "en..." bulunacak? Varmisiniz?

Iste andlar;
--------------------------------------------------------------------------
Rabbim Allah!
Dinim din-i İslam!
Kıblem Kabe-i şerif.
Kafirler kahrolsun!

Dünya Türk olsun.
Vatan sağolsun.
Tanrı Türk'ü korusun.
Ne mutlu Türk olana!

Ey Büyük Atatürk!

Ne mutlu Türküm diyene!"
Önerim :-dilaver-

Ey Büyük Atatürk!

“Biz bütün devrimciler olarak sayımızın azlığına, düşmanın çokluğuna bakmadan, bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar emperyalizme ve faşizme karşı savaşacağımıza ant içeriz.
Bu uğurda ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin, savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları, mitralyöz sesleriyle ve zafer ve savaş naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaksa ölüm hoş geldi safa geldi."

ilkem; herkesin hak ve ozgurlugune; insanlik hak ve hukuku temelinde; saygi gostermek. insanligi, bireyselligim ile ozdeslestirmektir.

Ulkum; kendim dahil; insanligi, insan gibi yasatmak; ve insan olarak yasamaktir.

Ey, saygideger insanlik
Hem kendimi, insanlastirarak; hem de dusunce ve davranisimda insan olmayi ve insanlik sunmayi hedef alarak durmadan yuruyecegime and icerim.
Ne mutlu, dusunce ve davranista insan olmak ve insanlik sunmak icin; gayret edene.
Simdilik, bu kadar. Yeni oneriler varsa; alabiliriz.

Saygilarimla;
evrensel insan;

K.C.
27-05-2009, 19:02
Benim doğduğum ülkede sabah derse girmeden önce 10 dk. kültür fizik hareketleri yapardık, tüm okul, öğretmenlerle beraber.
Sonra aynı şarkıyı söyleyerek girerdik sınıflarımıza. Türkiye'deki uygulamayı gördüğümde çok şaşırmıştım. "Türküm" kelimesine takılmamıştım o zaman da "doğruyum, çalışkanım" kelimeleri TELKİN gibi, kendini inandırmaya çalışmak gibi geliyordu. Bir insana 40 kez ne dersen öyle olurmuş misali. :)

mehmetsalih
27-05-2009, 19:07
-Önerim-

İnsanım, Değerliyim, Şerefliyim,
İlkem; Herkesi korumak, Herkesi Kendim gibi sevmektir.

Ülküm; Okumak, Paylaşmak, Yükselmek, Sosyal Olmak ve Yenilikçi Olmaktır.
Ey Büyük Vicdan!

Seçtiğin yolda, Buyurduğun hedefe durmadan yöneleceğime yemin ederim.
Varlığım Varlığımıza hediye olsun.
Ne Mutlu Kararlı Olanlara!''

hiramusta
27-05-2009, 23:36
Çocuklara hergün and okutularak nasıl yalancı olacakları bilinçaltlarına işleniyor.Bu sebepten ötürü de hangi and olursa olsun okutulmasına karşıyım.İnsanlar yapmadıkları ve yapmayacakları şeyleri söylememeli.Çocuklara da bu öğretilmemeli.

Ey iman edenler! yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük gazap gerektiren bir iştir.Saf 2-3

pervane
28-05-2009, 00:06
"İnsanlar yapmadıkları ve yapmayacakları şeyleri söylememeli."

Ne içtiğinin bilincinde olmayan çocuklar bir yana yapamayacağı şeyler üzerine yemin eden vekillerin durumu nedir?

hiramusta
28-05-2009, 00:10
Hipnozla vekillerin çocukluğuna dönmek lazım.And okumuşlar mı,okumamışlar mı? :)

pante
28-05-2009, 00:31
Çocuklara hergün and okutularak nasıl yalancı olacakları bilinçaltlarına işleniyor.Bu sebepten ötürü de hangi and olursa olsun okutulmasına karşıyım.İnsanlar yapmadıkları ve yapmayacakları şeyleri söylememeli.Çocuklara da bu öğretilmemeli.

Ey iman edenler! yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük gazap gerektiren bir iştir.Saf 2-3

Bütün müslümanlar yaşamlarında yüzlerce kez kelime-i şahadet getiriyorlar Hiramusta. Ben de bir o kadar getirmişimdir belki.
Muhammed hazretleri hepimizi yalancı şahit yapmış, hergün de tekrarlatıyor.
Allah sorarsa ne diyeceksin?
"Sen nasıl şahit oldun Muhammed'in resul olduğuna?" dediğinde.
"O şahitlik başka" denir ama bal gibi de "şahit misiniz?" sorusunun cevabıdır.

mehmetsalih
28-05-2009, 12:44
Bence Yeminde bir fiildir. Okumak bir fiildir. ve yapamayacağımız şeyler ise sigara içip içme diyenler içindir çünkü örneklik bakımından zadeleyicidir.

AYATA
28-05-2009, 15:58
Ant içtiniz de ne oldu...

''BİZ TÜRK GENÇLİĞİ,ATA'SININ BIRAKTIĞI MİRASA,O'NUN CUMHURİYETİNE,O'NUN İNKİLAPLARINA,O'NUN KUDRETLİ VE KUVVETLİ REJİMİNE DAİMA SADIK KALARAK,TOPRAĞINAKANIMIZI,İSTİKLALİNE CANIMIZI VERMEYİ,GENÇLİĞİMİZ,ŞEREFİMİZ,NAMUSUMUZ VE TÜRKLÜĞÜMÜZ NAMINA,YÜCE ANITININ ÖNÜNDE SÖZ VERİP AND İÇİYORUZ.''diyerek verilen sözler.

Daha dün ,ilkokul sıralarında,o kutsal ocakta tam beş yıl süre ile her sabah

''TÜRKÜM,DOĞRUYUM,ÇALIŞKANIM
YASAM;
KÜÇÜKLERİMİ KORUMAK,BÜYÜKLERİMİ SAYMAK,
YURDUMU, MİLLETİMİ ÖZÜMDEN ÇOK SEVMEKTİR
ÜLKÜM;
YÜKSELMEK İLERİ GİTMEKTİR.
VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN.
EY,BU GÜNÜMÜZÜ SAĞLIYAN ULU ATATÜRK.
AÇTIĞIN YOLDA,GÖSTERDİĞİN AMAÇTA,HİÇ DURMADAN YÜRÜYECEĞİME AND İÇERİM.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.'' Diyerek verilen sözlerve daha niceleri ne çabuk unutulmuştur?

Bütün bu sözler giderek, burada ifade etmek istemediğimiz sözler haline nasıl dönüşmüş?
TÜRK ÇOCUKLARI,meselelere bambaşka gözlerle bakıp başka ufuklardan medet umar ve hele hele birbirlerini kırar hale nasıl gelmiş?

İthal malı düşünceler uğruna,vatan sathında sürdürülen meydan muharebesinde,özbeöz TÜRK MALI damgasını taşıyan düşünceler neden yok?

Bütün dünyada büyük yankılar uyandıran TÜRK inkilabına ve onun yaratıcısının düşüncelerine,KEMALİZM'e ne oldu ?

O,bütünüyle anlaşıldı,fikirleri saptırılmadan uygulandı da sonuç alınmadığı içinmi? Yoksa Ata'mızın fikirleri temelde güçsüz olduğu içinmi bu dönüş?bu arayış neden?

Ve hele hele öyle durumlarda öyle olaylarla karşılaşıyorki insan,bunun sonucu kendi kendine soruyor;ATATÜRK GERÇEKTEN YAŞADIMI?

O mezarından doğrulsa size sadece yazıklar olsun der....YAZIKLAR OLSUN...

mehmetsalih
28-05-2009, 17:50
O mezarından doğrulsa size sadece yazıklar olsun der....YAZIKLAR OLSUN...

Uyanacak çok kişi var. Merak etme Yazıklar olsun diyen kişide çok var. Sen Atatürkün abasını, şapkasını, resmini değil tavsiyelerine uy. Eğer onu İlerici ve yükseltici olarak görüyorsan yüksel ve ilerle. Onu putlaştırarak veya günde beş vakit anarak bir yere varamazsın. Atatürkün kisvesi altında Faşizmi yürütmek, Atatürkün ismini kirletmektir. Oysa o çok farklı ama sizden çok farklıydı. Size baka baka insanlar ondan nefret ediyorlar. ve bu Andımızında onun sözleri olduğu yalanı çoktan bertaraf edilmiştir. Atatürk ölmüştür ve şuan yaşayan sensin. Eğer ona tapıyorsan onun sana faydası yok. Ama eğer onun Barışçı yönünü sadece örnek alıyorsan o yaşıyor demektir. İstediğin kadar onu yücelt ve an nafiledir. Tıpkı Muhammede salavat! çekerek dışarda Hırsızlık yapanlar gibi...

pervane
13-07-2009, 01:08
Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... diyene, sonra da dayak yiyene” :)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=944744&Date=12.07.2009&CategoryID=77

evrensel-insan
13-07-2009, 01:14
Saygideger pervane;

"Ne mutlu hak ve ozgurluklerini baskasinin hak ve ozgurluklerine mudahele etmeden ortaya koyabilene"

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
13-07-2009, 01:49
Bu afişi her bünye kaldırmaz :)

kafasikarisik
13-07-2009, 12:43
Çiftestandart. Amaç üzüm yemek mi? bağcı dövmek mi? Eğer amaç üzüm yemekse aklımda, gönlümde sizlerle. Kaldıralım tüm ezberleri, tabuları. Kıralım putları varmısınız? Eğitim önemli, eğitimden başlayalım. Zorunlu din dersleri de kaldırılsın. Başta aleviler mecbur mu daha ilkokul sıralarında ayrı tutulmaya? Haa yok "inançlara (sadece ve sadece benim inancıma) saygı" diyorsanız hiç girmeyin bu işlere. Türk - Kürt ayrımı ile alevi-sünni ayrımı arasında ne fark var?

Deist Bedo
25-09-2009, 02:34
andimizkaldirilsin.com (http://www.andimizkaldirilsin.com)

ozgurrr
25-09-2009, 02:39
Türkiye kelimesindeki Türk de kalksın iye kalsın sadece. Yazıklar olsun bu dilekçeleri ilkokulda okuyan çocuklar mı veriyor şimdi ? Atatürk'ü de kaldıralım Türk kelimesini de kaldıralım milli marşıda kaldıralım bu kafayla hepsinin kalkması lazım.

evrensel-insan
25-09-2009, 02:50
Saygideger ozgurrr;

Sitede ne yapmışlar çocuk resimleri ben kürdüm ben aleviyim ben çerkezim o zaman kim türk ve bu ülkenin adı niye TÜRKİYE ? -Ozgurrr-

Bence, bu sordugun sorunun cevabini sen ver

Saygilarimla;
evrensel-insan

Lestat
25-09-2009, 02:50
yahu nedir bu herkes her knouda zıtlaşyor..özgürrr snn demenle değişmez kimse bırak başlık kalsın destek veren versin vermeyen zaten vermez..bu mevzu uzar gereksiz olur.gerek yok bence..herkes paylaşmak istediğini paylaşsın..

ozgurrr
25-09-2009, 02:54
Evrensel insan benim annem arnavut babam tatar ben şimdi Türk'müyüm Atatürk Türk'müydü Anadoluda trakyada safkan bir ırk mı kaldı. Ama bu millet yüzyıllardır Türk diye anılıyor ve düne kadar bu kimsenin zoruna gitmemişti.

Bu konuyu uzatmıycam ama arkadaşın tavırını çok ayıplıyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Deist Bedo
25-09-2009, 02:57
Hiçbirşey denmez, okadar basit. İnsanım derler, varlığımız insanlığın varlığına armağan olsun derler, Bundan daha güzel bir sözmü var. Hem ülkede bölünmemiş olur. Türklük diye diretince kendi ülkeni aslında kendin bölüyorsun.

evrensel-insan
25-09-2009, 02:58
Saygideger ozgurrr;

annem arnavut babam tatar -ozgurr-

Sen asimiliye olmus ve Turklugu benimsemis olabilirsin. Kimse buna karsi cikmiyorki. Karsi cikilan, senin gibi olmayipta, asimiliye olmayan ve kendi kokenini yasamak isteyen.

Bence iyi oku yazilari. Ne diyor. "Isteyen bu andi okuyabilir ama; istemeyenin de okumama hakki ve ozgurlugu olmalidir" diyor. Yani, senin hak ve ozgurlugunu dokunan yok. Ama; hak ve ozgurlugune dokunulanlarda; hak ve ozgurluklerini ariyorlar. Sorun nerde?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:01
Saygideger ozgurrr;

annem arnavut babam tatar -ozgurr-

Sen asimiliye olmus ve Turklugu benimsemis olabilirsin. Kimse buna karsi cikmiyorki. Karsi cikilan, senin gibi olmayipta, asimiliye olmayan ve kendi kokenini yasamak isteyen.

Herkes kendi kültürünü kendi ülkesinde yaşasın. Burası muz cumhuriyeti değil.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:05
Saygideger Sari Zeybek;

Turkiye topraklarinin sana ait oldugunu kim soyledi? Bunu neye gore ispatliyorsun? 1902 de Ittihat ve Terakki cemiyetinin bir toplantisinda "Turk" kavrami; ilk defa milliyetci icerikle tanitildi. Sene 2009, yani 107 sene. Senin 1902 oncesi gelen soyunun Turk oldugunu nerden biliyorsun ve neye dayanarak soyluyorsun? Kanitin nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:10
Saygideger Sari Zeybek;

Turkiye topraklarinin sana ait oldugunu kim soyledi? Bunu neye gore ispatliyorsun? 1902 de Ittihat ve Terakki cemiyetinin bir toplantisinda "Turk" kavrami; ilk defa milliyetci icerikle tanitildi. Sene 2009, yani 107 sene. Senin 1902 oncesi gelen soyunun Turk oldugunu nerden biliyorsun ve neye dayanarak soyluyorsun? Kanitin nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Tarih bilgimiz 1902 ile sınırlıysa söyleyecek bir şey bulamam. Malum emperyaller osmanlı öncesini görmeyi pek tahammül edemezler. Osmanlı dönemindeki Türk kavramını siz açıklayın, malum Türk tarihini oldukça iyi bildiğinizi görüyorum.Bunlar pentagon destekli beyhude çabalar.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:12
Saygideger Sari Zeybek;

Osmanli milli fark uzerine degil; dini fark uzerine kurulmustu. Yani onlar icin muslumanlik onemliydi. Turkluk ya da baska bir milli koken degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurrr
25-09-2009, 03:13
Devletin adı OSMANLI iken bile Dünya bu topraklara TÜRKİYE demiştir.

Kim diyor ben demiyorum İlber Ortaylı diyor Murat Bardakçı diyor bütün tarihçiler böyle diyor.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:15
Saygideger Sari Zeybek;

Osmanli milli fark uzerine degil; dini fark uzerine kurulmustu. Yani onlar icin muslumanlik onemliydi. Turkluk ya da baska bir milli koken degil.

Osmanlıda dini motiflerin fazla olması din temelli devlet olduğunu göstermez. Din dönemin emperyal geleneğidir ve osmanlı soyu bunu kullanmıştır. Kaldı ki, Türkiyeyi kuranlar osmanlı ailesi soy ağacından gelmez, buna bende dahilimdir. Siz tüm Türkleri osmanlı ailesinden geliyor sanıyorsunuz anlaşılan.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:17
Devletin adı OSMANLI iken bile Dünya bu topraklara TÜRKİYE demiştir.

Kim diyor ben demiyorum İlber Ortaylı diyor Murat Bardakçı diyor bütün tarihçiler böyle diyor.

Forum tarihçi kaynıyor, şimdi bir kaç boy ismi sorsam hemen google baş vururlar. Yurdum Türkiyesi, pardon Londrası işte.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:22
Saygideger Sari Zeybek;

Milliyetcilik 1789 yilindan sonra insanogluyla tanismis; ve tum osmanli parcalari bu temelde osmanlidan ayrilmislardir. Osmanli milleti yoktu ne vardi biliyormusun? Kadin milleti, sofor milleti, v.s. temelli ya cins ya da bir meslek uzerine ayrim vardi. Cunku osmanli jonturk hareketine kadar; milliyetcilik ile Anadolu da tanismamisti. Onlar icin sadece Muslumanlar ve digerleri vardi. Osmanli padisahlarinin da Turk olmadigini tarih gosteriyor.

Isin daha da "acisi" Turk kavraminin milliyetci icerik olarak; batidan alinmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
25-09-2009, 03:28
Saygideger Sari Zeybek;

Yurdum Türkiyesi, pardon Londrası işte. -S.Z.

Dusunce belirtebileceksek yazisalim lutfen, kisisel yazisacaksak, ben yokum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurrr
25-09-2009, 03:29
Forum tarihçi kaynıyor, şimdi bir kaç boy ismi sorsam hemen google baş vururlar. Yurdum Türkiyesi, pardon Londrası işte.

Ben tarihçiyim demedim dikkat edersen saygın tarihçilerin sözlerine atıfta bulundum.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:30
Saygideger Sari Zeybek;

Milliyetcilik 1789 yilindan sonra insanogluyla tanismis; ve tum osmanli parcalari bu temelde osmanlidan ayrilmislardir. Osmanli milleti yoktu ne vardi biliyormusun? Kadin milleti, sofor milleti, v.s. temelli ya cins ya da bir meslek uzerine ayrim vardi. Cunku osmanli jonturk hareketine kadar; milliyetcilik ile Anadolu da tanismamisti. Onlar icin sadece Muslumanlar ve digerleri vardi. Osmanli padisahlarinin da Turk olmadigini tarih gosteriyor.

Isin daha da "acisi" Turk kavraminin milliyetci icerik olarak; batidan alinmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel insan ben klasik batı hikayeleri için oldukça yaşlıyım. Avrupanın milliyetçilik anlayışı Fransız devrimiyle başlar, doğunun milliyetçilik anlayışı tarihin ilk dönemlerinden itibaren mevcuttur.

Bilmediğimiz konularda lütfen yorum yapmayalım, biz sonradan uydurulmuş batı toplumu değil, soycu doğu insanıyız. Osmanlı padişahlarıda ne benim göstergemdir nede Türk milletinin.

Lütfen şu fransız devrimi ve doğu kültür ve tarihini artık okuyup öğrenin. Konuda duygu ve düşünce yazmasanız size bilimsel olarak batının asıl milliyetçilik temellerini vermek isterdim fakat, mitoslarla beslendiğiniz için bu zaman kaybı yaratır.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:31
Ben tarihçiyim demedim dikkat edersen saygın tarihçilerin sözlerine atıfta bulundum.

Yahu sana demedim , onlar kendilerini bilir sen sıkma canını.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:32
Saygideger ozgurrr;

Tarihi ortaya koymak demek; koyanin subjektif bakisi demektir. Bu da ideolojik/inancsal bir dogrudur. Beni, dogrular degil; gercekler ilgilendirir.

Kimse sana "sen neden Turksun?" demiyor ki! Ama "Ben Turk Degilim!" diyenler var. Sen neden onlarin bu deyiminden rahatsiz oluyorsun? Herkes Turk olmak zorunda mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:34
Kimse sana "sen neden Turksun?" demiyor ki! Ama "Ben Turk Degilim!" diyenler var. Sen neden onlarin bu deyiminden rahatsiz oluyorsun? Herkes Turk olmak zorunda mi?

Kimsenin sen niye Türk değilsin dediği yok zaten. Derdi olanlar Türklerin kurduğu devlete ortak olma çabaları. halbu ki biz onlara Türklük gruru verdiğimiz halde. Eee ne demişler acıma yetime.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:36
Saygideger Sari Zeybek;

Isteyen gercekleri kendi ideolojik/inancsal dogrularina uyarlayabilir. Onlarin dogrulari beni baglamaz. Beni mantik ve epistemolojik gercekcilik ilgilendirir. Sonra, sana birisi "Sen neden Turksun?" diyormu?, sen neden "Ben Turk degilim!" diyene karsi cikiyorsun? Bu hakki sana kim veriyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
25-09-2009, 03:38
Saygideger Sari Zeybek;

Hic bir toprak; kisinin mali degildir. O topraklarda dogan herkesin senin kadar o topragi kullanma ve orada yasama hakki vardir. Sen neden ona "Turk olacaksin!" diye dayatiyorsun, bu hakki nerden aliyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:41
Sonra, sana birisi "Sen neden Turksun?" diyormu?, sen neden "Ben Turk degilim!" diyene karsi cikiyorsun? Bu hakki sana kim veriyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Benim Türk değilim diyene karşı çıktığım falan yok, söylediğim burasının Türk ülkesi olduğudu ve biz yaşadıkçada öyle kalacağıdır. Türk kelimesinin sözlük anlamıda budur ; Vatanı için canını karşılıksız veren kişiye derler.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 03:42
Saygideger Sari Zeybek;

Hic bir toprak; kisinin mali degildir. O topraklarda dogan herkesin senin kadar o topragi kullanma ve orada yasama hakki vardir. Sen neden ona "Turk olacaksin!" diye dayatiyorsun, bu hakki nerden aliyorsun?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Valla bu topraklar bizim evrensel, değil diyenler tarihin derinliklerinde şuan.

evrensel-insan
25-09-2009, 03:45
Saygideger Sari Zeybek;

Sen zaten o topraklari ortak kullanmak istemezsen, yarin elinde de kalmayacak, merak etme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurrr
25-09-2009, 03:50
Evrensel insan konuya çok soyut yaklaşıyorsunuz burada felsefe yapmıyoruz ve kimseyede sen Türk'ün demiyoruz ( Irk kasdıyla )ne diyecekler söylermisiniz ? Size yurtdışında nerelisin dediklerinde ne diyorsunuz Türkiye onlar size ne diyor Türk. Ben çerkezim derseniz ne derler ? kürdüm derseniz ne derler ? İleride kuzey ırakta kürdistan kurulursa ordaki insanlara sorulduğunda kürdistan derler diğer insanlarda onlara kürt der. Siz dünyada kimin kendini etnik kökeni ile tanımladığını duydunuz ?

evrensel-insan
25-09-2009, 03:55
Saygideger ozgurrr;

Ben bir bireyim ve evrensel-insan dusuncesi tasiyorum. Bu benim icin yeterli. Senin icin yeterli degilse; sen milli kokeninide istedigin her degerinide eklersin.

Konu kampanya, bir kampanya acilmis, ya katilirsin, ya da katilmazsin; hepsi bukadar. Irkcilik/milliyetcilik v.s. gibi degerler bu basligin konusu degil.

Burada herkesin; bir milli kokeni bir de vatandasi oldugu ulke var. Isteyen belirtir milli kokenini, isteyen belirtmez. Boyle bir anlayis, yanasim ve zorlama yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurrr
25-09-2009, 04:02
Size nerelisin denince insanım diyorsanız soran ne diyor anlıyor mu nereli olduğunuzu merak ettim:)

Evet bu konu buranın konusu değil katılıyorum son mesajım demoratik hakkımı kullanıp bu kampanyayı protesto ediyorum.

evrensel-insan
25-09-2009, 04:20
Saygideger ozgurrr;

Burada bu tip sorular bile sorulmaz. Cunku bireyler birbirlerini dusunce ve davranislariyla degerlendirirler. Bireyin kisilik ve kimlik degerleri sadece ona aittir ve bu konuda her birey her bireye saygili ve antiayrimci davranir. Kimsenin kendi kisilik ve kimlik veri degerlerini ortaya koyma ihtiyaci ve de dusuncesi yoktur. Sadece gerekli goren; bireyi tanimak icin sorabilir, o da cevap verir ve konu kapanir. Asil konu dildir cunku ayni dili konusursan ancak iletisim kurarsin. Turkce de benim devamli koruyup kolladigim bir dildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Cem
25-09-2009, 10:03
Kürt çocuğa Türküm andı içirip asimile etmeye çalışmaya artık son vermek gerekli. Onlar Türkiyeli ama Türk değil. Bu nedenle kampanyaya imazımı attım. Artık çok kültürlü, çok kimlikli bir Türkiye yaratmanın zamanı geldi de geçiyor. Korkulara yenik düşmemek gerekli.

1920 lerin Türkiyesinde Türklüğün imha olmaması için bu tip önlemler alınmış olabilir ve anlaşılır ancak günümüz için artık geçersizdir.

Bilgilendirme için teşekkürler bedo.

Molloch
25-09-2009, 10:26
Mazlum-Der'in düzenlediği herhangi bir kampanyayı destekleme ihtiyacı duymuyorum. "Özür Diliyoruz" kampanyasına imza atmıştım ve savunmuştum ancak bunun için kılımı bile kıpırdatmam. Gericilerin olduğu yerde ben yokum.

ozgur_
25-09-2009, 10:48
Bence kimin yaptığı değil, ne yaptığı önemli. Eminim ki gerci dediğin kesimlerden, bu kampanyay karşı çıkan birçok insan var. Bu arda bilgilendirme için teşekkürler.

Molloch
25-09-2009, 11:00
Bence kimin yaptığı değil, ne yaptığı önemli. Eminim ki gerci dediğin kesimlerden, bu kampanyay karşı çıkan birçok insan var. Bu arda bilgilendirme için teşekkürler.Bence değil. Gerici kesimler arasında da milliyetçilik yapanlar var tabii ki. Ama laikliği getirdiği için zamanında Atatürk'ün heykellerini parçalayan yobaz tayfasının Kemalizm ile hesaplaşmak istemesinin sebebi anti-milliyetçilik değil, Islami gericiliktir.

Mazlum-Der açık açık Halifeliği geri getirmek istiyor. Mustazaf-Der ve Mazlum-Der gibi örgütler bölgede yaşayan Kürtleri daha kapalı, daha Islami yapmak için mücadele ediyor. AKP'nin istediği "dindar Kürt" modelini yaratmak için mücadele etmekteler. Şemdinli'de yapılan ve takdirle izlediğim "Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz" yürüyüşüne en büyük tepkiyi Mustazaf-Der vermişti. DTP'nin zaten hiçbir zaman fazla güçlü olmayan laik ve sosyal demokrat karakterinin zayıflamasına sebep olan "mahalle baskısını" üreten örgütler bunlar.

http://www.mazlumder.org/yazar.asp?yaziID=4878

ozgur_
25-09-2009, 11:17
Sayın Molloch

Sağ kanadın hiçbir fraksiyonunu benimsemem. Ama örneğin mhp diyanetin kaldırılmasıyla ilgili yada suni islama tanınan haklar aleviliğe tanımayla ilgili bir imza kampanyası başlatsa hiç düşünmeden imzamı atarım.

Tabi buda sizin bakış açınız onada saygı duyarım.

Molloch
25-09-2009, 11:30
Sayın Molloch

Sağ kanadın hiçbir fraksiyonunu benimsemem. Ama örneğin mhp diyanetin kaldırılmasıyla ilgili yada suni islama tanınan haklar aleviliğe tanımayla ilgili bir imza kampanyası başlatsa hiç düşünmeden imzamı atarım.

Tabi buda sizin bakış açınız onada saygı duyarım.Sevgili Özgür,

MHP hiçbir zaman böyle bir imza kampanyası başlatmaz, başlatsa zaten aşırı sağcı olmaktan çıkar. Ayrıca ülkücüler, Islamcılardaki karmaşık iktidar hesaplarını yapamayacak kadar aptaldır. AKP, Fettullahçılar, Mustazaf-Der ve Mazlum-Der gibi kurumlar Kürtleri kendi taraflarına çekerek gerici cihatları için kullanmak istiyor. Çünkü Kürtlerin büyük bir kısmı zaten muhafazakar, tabii bunda bölgenin sosyo-kültürel yapısı kadar derin devlet destekli Hizbullah gibi örgütlerin de parmağı var maalesef. Gerici Türklerin gücü, tek başına laikliği tasfiye etmeye yetmedi. Bu yüzden gerici Kürtlerle müttefik oldular. Ittifak dağıldığında dincilerin Kürtlerle hesaplaşacaklarından hiç kuşkunuz olmasın.

unbe
25-09-2009, 12:06
konu açmadan başlıklar taranırsa daha sağlıklı olur deist bedo.
aynı içerikteki konuyla senin konunu birleştirdim.

Molloch
25-09-2009, 12:09
"Militarist bir formda gerçekleşen, ırkçı anlayışın öne çıkartıldığı ve ancak Allah'a atfedilmesi gereken birtakım sıfatlarla rejimin kurucusunun tazim edildiği bu ant içme ritüeli inancımıza doğrudan bir saldırı ve açık bir insan hakları ihlalidir." diyen Özgür-Der, değerlerimize uygun olarak yetiştirmek istediğimiz çocuklarımıza korkuyla, tehditle, baskıyla sistemin ideolojisinin enjekte edilmeye çalışıldığını ifade etti.
"Bizler çocuklarımızı 'Elhamdulillah Müslümanım!' şiarıyla yetiştirmeyi hedefliyoruz!" diyen Özgür-Der, dayatma ve zorbalık içeren, akla, mantığa ve vicdana aykırı ilkel dayatmanın son bulmasını talep ediyor.Evet, Mustazaf-Der ve Mazlum-Der yanına bir Islamcı terör örgütü daha geldi.

Deist Bedo
25-09-2009, 13:05
andimizkaldirilsin.com (http://www.andimizkaldirilsin.com)

Not: başka başlıklar altında bu konuyu tartışıyorsanız tartışın. Bana sormadan benim konumu başka başlıklar arasına taşımaya hiçbir moderatörün hakkı yok. Sitede öyle bir kural da yok! Bir daha bu hatayı yapan olursa, kendisi hakkında şikayet hakkımı kullanacağım.

Yargan Kam
25-09-2009, 13:46
Ülkemizde düzeltilmesi gereken onca şey varken ve diğer yabancı memleketlerin kontrolüyle yok edilmeye çalışılan ve bölünmelere destek olan bu kampanyaya desteğim 0x0=0'dır.

Sevgili Deist Bedo,

Avatarından görebildiğim kadarı ile Anarşizm ideolojisinde birisin.

Ama Anarşizmin 'A' sından anlamadığına eminim.

Anarşizm bir ülkenin milli değerlerine saldırmak değildir.

Anarşizm tüm dünyada olursa olur olabilen bir ütopyadır.

Diğer ulusların, devletlerin, ülkelerin uğraşıları ile aynı hedefte olduğunun farkında mısın?

onlar memleketimizi parçalayıp, yok edip kendi milli ve dini ideolojilerini ve hedeflerini gerçekleştirirken, zamanının emperyalist güçlerine direnmiş Türkiye Laik Cumhuriyetine bir darbe daha sen vurmuş oluyorsun.

Devleti ve milli değerleri yok etmek istiyorsun madem,

yok ettikten sonra bu insanlara ne verebilirsin?

Devlet olmasın, şu bu olmasın demesi kolay,

kirli araba camlarına Anarşizm sembolü çizmek kadar!

Madem kötü olan şeylere karşısın, elindeki iyi olan şeyler nelerdir?

Yoksa farkında olmadan Amerikan milliyetçiliğine, İsrail'in dini planlarına, Şeriat isteyen Arap emperyalistlerinin ekmeklerine yağ mı sürüyorsun?

Amacım seni azalamak ya da küçük düşürmeye çalışmak değil, inan yıllar önce ben de senin gibi idim.

Türklüğümden utanır, kendime Dünya vatandaşı derdim.

Halen daha Dünya vatandaşıyım...

Ama Türk bir Dünya vatandaşı.

Bu memleketi gördüğüm kadar gezegenimizin her bir yanını evim olarak görürüm hala.

Andımızı salt Türk göstericiliği olarak değil, içeriğinin kastı ve amacı ile anlamını görebildiğin zaman asla kaldırılmaması gerektiğini bileceksin.

Her ne olursa olsun, bu kadar tehlike ve tehdit varken, gerçekler görmezden gelinip de 'Andımız' gibi milli sembolik değer taşıyan unsurlarımız KALKMAYACAKTIR

Sevgi, akıl ve mantık ile...

unbe
25-09-2009, 13:54
konunun yeri burası deist bedo.dolayısıyla istediğin yere yap şikayetini.
gereksiz yere yer işgal etmemesi için tüm aynı içerikteki başlıklar zaten birleştiriliyor.bunun için yazılı bir kural olması gerekmiyor.

ulpian
25-09-2009, 13:56
Mesele ant'ın veya buna benzer şeylerin KALDIRILMASI meselesi değil. Mesele herkesi buna MECBUR KILMAMAK.

Bir Türk olarak bu gibi şeyleri okumaktan haz duymayı anlayabiliyorum da okumak istemeyenlere de ZORLA OKUTMAKTAN nasıl zevk alınır onu anlayamıyorum.

saygılarımla

Yargan Kam
25-09-2009, 14:08
Mesele ant'ın veya buna benzer şeylerin KALDIRILMASI meselesi değil. Mesele herkesi buna MECBUR KILMAMAK.

Bir Türk olarak bu gibi şeyleri okumaktan haz duymayı anlayabiliyorum da okumak istemeyenlere de ZORLA OKUTMAKTAN nasıl zevk alınır onu anlayamıyorum.

saygılarımla

Eğer Gazi Mustafa Kemal'in lafı ''Ne mutlu Türk olana'' olsaydı dediğin doğru idi.

Çünkü o zaman Andımız'ın girişindeki ''Türk'üm'' sözü ırksal bir bağlamda tartışılabilir ve ben de sizlere hak verebilirdim.

Zorla okutanların aldığı zevk ise mantığımın dışındadır.

Bilirsiniz ki bu ülkede Atatürkçülük adı altında bir çok zulüm yapıldı.

Ama bu zulümcülerin Atatürk ve Atatürkçülük ile alakaları yoktu.

Aksi takdirde Amerikan elçiliği 1980 darbesi gerçekleştiğinde ABD'yi arayıp:

''Bizim çocuklar başardı''

demezdi.

Yoksa Amerikalılar da mı Kemalist?!?

ek: Ayrıca Tüm Türkiyeyi bir çatı altında toplamak amacı ile yazılmış bir andın, farklı anlamlara çekme girişimleri neden tartışılmadı bu ülkede o zaman?

Her etnik gurup için ayrı yazılsın ve okullarda ayrı kortejlere ayırarak okutulsun o zaman!

Kürdüm ya da Ermeniyim gibi başlasın ve istenen bölünme devam etsin!

Tüm farklılıklar için ayrıştırıcı unsurları yok etmek için yazılmıştır bunu unutmayın!

ulpian
25-09-2009, 14:21
Sayın Yargan Kam,

birçok açıdan katılamıyorum size.

Herşeyden önce ''Türk Milleti'' tanımında gerek Mustafa Kemal gerekse diğer otoriteler ''ırk/kan/soy'' faktörünü büsbütün dışarda bırakmamıştır. Bunun birçok yazılı örneği vardır. İstiklal Marşımızda ''ırk'' kelimesi geçer. Gençliğe Hitabe'de ''asil kandaki kudret''ten bahsedilir.

Bu kelimelerin bir sözlük manası vardır ve gayet açıktır. Bazılarının bu gibi sözleri ''mecazidir'', ''semboliktir'' şeklinde tevil etmelerini samimi bulmuyorum. Tevil edilebilir bir yanı yoktur çünkü, ama olsa bile asli manası ırksal olan kelimeleri sembolik olarak ırk-dışı kullanmanın anlamını göremiyorum. Masa nesnesini kasteden birinin ''sandalye'' deyip de, ''ben masayı kastetmiştim'' demesi gibi birşey bu.

Ayrıca ne olursa olsun, isterse öz be öz Türk olsun, kimse herhangi bir andı, marşı okumak ZORUNDA bırakılmamalı. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Resmi söyleme katılmayan herkese hain gözüyle bakmak da kimsenin hakkı değil, vatan sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığı gibi.

saygılarımla

unbe
25-09-2009, 14:23
konunun yeri burası deist bedo.dolayısıyla istediğin yere yap şikayetini.
gereksiz yere yer işgal etmemesi için tüm aynı içerikteki başlıklar zaten birleştiriliyor.bunun için yazılı bir kural olması gerekmiyor.

yazılı kuralda budur:

20- Forum yöneticileri sorumlu oldukları forumun ve başlıkların düzenlenmesi ve geliştirilmesi ile görevlidirler. Onlardan beklenen tüm konuların ait oldukları alt başlıklarda düzgün ve içerikli bir şekilde yer alması, sorumlu oldukları forumun nitelikli konu ve mesajlarla zenginleşmesinin sağlanmasıdır.

TD sitesi Tüzüğü

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:28
Ayrıca ne olursa olsun, isterse öz be öz Türk olsun, kimse herhangi bir andı, marşı okumak ZORUNDA bırakılmamalı. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Resmi söyleme katılmayan herkese hain gözüyle bakmak da kimsenin hakkı değil, vatan sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığı gibi.

saygılarımla

Niye biz Türklerin adına karar vermek sanamı düştü. ? Amerikada üniversiteye kadar sınıflarda ayakta okutulan marşı bilirmisin. Bilmezsin tabi ki. ! pentagon söylemleriyle olmaz bu işler , olmazzzz.

Bu ülkede and okumayı kim istemez ?

Varmıdır bu kişilerin kurtuluş savaşına desteği. ?

ulpian
25-09-2009, 14:30
Niye biz türklerin adına karar vermek sanamı düştü. ? Amerikada üniversiteye kadar sınıflarda ayakta okutulan marşı bilirmisin. Bilmezsin tabi ki. ! pentagon söylemleriyle olmaz bu işler , olmazzzz.

Bu ülkede and okumayı kim istemez ?

Varmıdır bu kişilerin kurtuluş savaşına desteği. ?

Bu da ne demek? Bana değil de sana mı düşecek? :)

Saldırı ve slogan değil, tez ve argüman lütfen!

cigi
25-09-2009, 14:31
Önce istiklal marsinin sözlerinin düzeltilmesi gerektigini düsünüyorum.
Bir ise bastan baslanir. Laf olsun diye, ortaligi karistirmak icin isin kiyisindan, kösesinden baslayip tirtiklayarak olmaz bu isler.

Istiklal marsi her gun, her yerde, her dakika okunuyor. Futbol karsilasmalarinda dahi.
Buna neden ses cikartilmiyor ve karsi gelinmiyor?
Özellikle bu gibi konulari ortaya atarak Türkiye'de gündem yaratmaya ve orataligi karistirmaya calisan liberaller takimi neden ''ezan sesleri dinmeyecek'' kelimesinden rahatsiz olmuyorlar?Neden?

Bu yapilanlar bal gibi iki yüzlülüktür!!
Önce diyaneti devlet yönetiminden ayiracak, ulusal marsin herkesi kapsayacak sekilde olmasi gibi en önemli konulari gündeme getireceksiniz ki; insanlar sizin özgürlükler konusunda söylediklerinizi önemsesin.

Bir taraf devamli kendi isteklerini dayatirsa, diger taraftakilerin rahatsiz olmalari kacinilmazdir.
Fakat Türkiye'de ortalikta dolasan, paradan, zevkten ve lüks yasantilarindan baska dertleri olmayan liberallerin yaptiklari ise özellikle yaralara comak sokmaktir.

Siz simdiye kadar bir tanesinin dinin laik devlet tarafindan yönetilemiyecegini aciklar ve ayni bu tarzda konuya dikkat cektiklerini gördünüz mü?

Istiklal marsinin sadece müslümanlari kapsadigindan rahatsiz olduklari konusunda olan yazilarini gördünüz mü?

Göremezsiniz ve asla göremiyeceksiniz!

Herkese, ben bu irktanim diye zorla bir sey okutturulmasi ne kadar yanlis ise yukarida yazdiklarim yanlislarin en büyükleridir.

Bunlari cözebilmek icin illa kavga, gürültü veya savas mi cikarmak, kan mi akitmak Anadolu'yu parcalamak mi gerekiyor?

Türkiye'de ki insanlar birbirlerini yipratmaktan ve hirpalamaktan artik zevk alir duruma getirilmisler. Sanki bunlarla besleniyorlar.
Birlikte yasayabilmenin cözümlerini üretmek icin el ele vermek akillarinin ucundan dahi gecmiyor.

Yazik, yazik....

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:33
Bu da ne demek? Bana değil de sana mı düşecek? :)

Saldırı ve slogan değil, tez ve argüman lütfen!

Bilmediğiniz konularda size ne yazmamı bekliyorsunuz. ?

Okutulmasını istemediğiniz and uygulamasından dünya örneği verin. ?

Hadi bekliyorum. !!

Pentagon fikirlerinden başka teziniz varmış gibi birde tez yazarmısınız işte adamı deli edende bu.

ulpian
25-09-2009, 14:34
Herkese, ben bu irktanim diye zorla bir sey okutturulmasi ne kadar yanlis ise yukarida yazdiklarim yanlislarin en büyükleridir.

sevgili cigi,

Aynen katılıyorum. Fakat arada herhangi bir öncelik/önemlilik sırası görmüyorum. Her ikisi de aynı şekilde yanlıştır ve karşı çıkılması gerekir.

saygılarımla

ulpian
25-09-2009, 14:36
Bilmediğiniz konularda size ne yazmamı bekliyorsunuz. ?

Okutulmasını istemediğiniz and uygulamasından dünya örneği verin. ?

Hadi bekliyorum. !!

Pentagon fikirlerinden başka teziniz varmış gibi birde tez yazarmısınız işte adamı deli edende bu.

Beni dünya örnekleri veya pentagon ilgilendirmez. Asıl senin pentagon'la bu denli ilgili olmanı mı manidar bulmak lazım bilemiyorum.

Bugün Türkiye'de zorunlu olarak bütün talebelere bir ant okutuluyor. Bu ant'ın içeriğine katılsak da katılmasak da ZORUNLU olması yanlıştır. Hepsi bu...

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:39
Bugün Türkiye'de zorunlu olarak bütün talebelere bir ant okutuluyor. Bu ant'ın içeriğine katılsak da katılmasak da ZORUNLU olması yanlıştır. Hepsi bu...

Ben dünya örneklemesi istiyorum ;

Gerek and gerekse 301 muadili yasalardan.

Yazın ki bu ülkenin nasıl bir faşist devlet olduğunu herkes görsün, fakat yazamazsanız sizin için yapabileceğim bir şey olmaz.

Hadi forum bekliyor.

Yargan Kam
25-09-2009, 14:43
Sayın Yargan Kam,

birçok açıdan katılamıyorum size.

Herşeyden önce ''Türk Milleti'' tanımında gerek Mustafa Kemal gerekse diğer otoriteler ''ırk/kan/soy'' faktörünü büsbütün dışarda bırakmamıştır. Bunun birçok yazılı örneği vardır. İstiklal Marşımızda ''ırk'' kelimesi geçer. Gençliğe Hitabe'de ''asil kandaki kudret''ten bahsedilir.

Bu kelimelerin bir sözlük manası vardır ve gayet açıktır. Bazılarının bu gibi sözleri ''mecazidir'', ''semboliktir'' şeklinde tevil etmelerini samimi bulmuyorum. Tevil edilebilir bir yanı yoktur çünkü, ama olsa bile asli manası ırksal olan kelimeleri sembolik olarak ırk-dışı kullanmanın anlamını göremiyorum. Masa nesnesini kasteden birinin ''sandalye'' deyip de, ''ben masayı kastetmiştim'' demesi gibi birşey bu.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

Resmi söyleme katılmayan herkese hain gözü ile bakmam,

Herkes aynı düşüncede olmak orunda değil, katılırım. Ama zamanlama olarak kötü bir zamanda çıkması itibari ile bu kampanyayı 'vurun düşene' niyetini içerdiğini düşünüyorum.

İstiklal marşını Atatürk yazmamıştır,

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki ''damarlarındaki asil kan'' derken kimleri kastettiğini sizde biliyorsunuz. Kurtuluş savaşını Mstafa Kemal, bir avuç seçtiği Türk ile değil, tüm vatandaşlar ile yapmıştır. Bunların içindeki etnik nüfusları sıralamama gerek var mı?

O zaman bu durumda sandalye deyip, masayı kastetmiyorum.

Osmanlı zamanında da ülke içerisindeki yaşayanlara yabancılar Türk demiştir.

Ayrıca Osmanlı zamanında da bir çok yabancı ülkenin belgelerinde Türkiye adı geçmektedir.

Türkiye adının anlamını da bildiğinizi tahmin ediyorum.

Bu durumda kastımın klasikleşmiş Türkçü söylemlerinden farklı olduğunu anlatabilmiş sayıyorum kendimi.

Ayrıca kendim hakkında biraz bilgi; Ben ne milliyetçi, ne de Türkçü bir insanım. kendimi en azından böyle değerlendirmem. Sizler isterseniz öyle görebilirsiniz, karışamam.

Şu an kim Türkiye de saf kan Türk ki? Eminim benim de kanımda Kürt, Ermeni, Arap gibi karışımlar var hepimizinki gibi...

Bu durumda hepimize dikte edilmiş oluyor.

Ama çocukluğunuzda Andımızdan dolayı acı çekmişseniz bilemiyorum.

Formaliteleri zorlama olarak görmektesiniz, ama hangilerini?

Andımızı okumak hiç bir çocuğa zarar vermez ya da özünü unutturmaz.

Benim kanımdaki asil kan, dedesi Çanakkale'de savaşmış ve ben Türk'üm diyen Kürt vatandaşlarımızla aynı kandır!

Atatürk'ün Türk milliyetçiliği ile Adolf Hitler'in Alman ırkçılığını karıştırmayalım lütfen.

Sevgi ile...

ulpian
25-09-2009, 14:43
Ben dünya örneklemesi istiyorum ;

Gerek and gerekse 301 muadili yasalardan.

Yazın ki bu ülkenin nasıl bir faşist devlet olduğunu herkes görsün, fakat yazamazsanız sizin için yapabileceğim bir şey olmaz.

Hadi forum bekliyor.

Ant'ın zorunlu olmasına ve 301'e karşı çıkan biri olarak, dünyadan örnekler sunma yükümlülüğüm yok. Siz bunları savunuyorsanız, sizin getirmeniz lazım bu örnekleri. Hem getirseniz de çok birşey farketmez, yanlış yanlıştır.

Anlamıyorum ki, ben ant'ın zorunlu olması yanlıştır, diyorum. Siz benden ant'a benzer dünya örnekleri istiyorsunuz! Ben yanlış bulan tarafım. Neden böyle bir yükümlülüğüm olsun?!?

(Bu arada sürekli kalın harflerle yazmanızı, bize bağararak hitap etmeniz olarak mı anlayalım?)

Molloch
25-09-2009, 14:45

saygılarımlaAndımız kaldırılsın evet... Zorunlu din eğitimiyle beraber kaldırılsın. Hatta ezan sesleriyle, Istiklal Marşı'ndaki dini öğelerle, benim ödediğim vergilerle beslenen Imam ve Hatiplerle, Diyanet imparatorluğuyla, Ramazan davuluyla, nüfus cüzdanlarındaki din hanesiyle ve Alevi köylerindeki Sünni camileriyle beraber kaldırılsa müthiş olur. Ama tabii ki Özgür-Der gibi Islamcı faşist bir terör örgütünün bu tür din ve vicdan özgürlüğüne dair taleplere olumlu yaklaşmayacağı aşikar.

Molloch
25-09-2009, 14:46

saygılarımlaAndımız kaldırılsın evet... Zorunlu din eğitimiyle beraber kaldırılsın. Hatta ezan sesleriyle, Istiklal Marşı'ndaki dini öğelerle, benim ödediğim vergilerle beslenen Imam ve Hatiplerle, Diyanet imparatorluğuyla, Ramazan davuluyla, nüfus cüzdanlarındaki din hanesiyle ve Alevi köylerindeki Sünni camileriyle beraber kaldırılsa müthiş olur. Ama tabii ki Özgür-Der gibi Islamcı faşist bir terör örgütünün bu tür din ve vicdan özgürlüğüne dair taleplere olumlu yaklaşmayacağı aşikar.

Şu an kim Türkiye de saf kan Türk ki? Eminim benim de kanımda Kürt, Ermeni, Arap gibi karışımlar var hepimizinki gibi...+1

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:49
Anlamıyorum ki, ben ant'ın zorunlu olması yanlıştır, diyorum. Siz benden ant'a benzer dünya örnekleri istiyorsunuz! Ben yanlış bulan tarafım. Neden böyle bir yükümlülüğüm olsun?!?

Türk milletinin yanlışını veya doğrusunu belirlemek, avrupa fonlarından beslenen işbirlikçi adı sivil toplum kuruluşlarına ve size kalmaz.

Bilmediğiniz tarihten size bir örnek vereyim ;

Cumhuriyet ilk kurulduğu zaman Boşnaklara , boşnak dilince radyo açalım teklifi götürülmüş, boşnaklar bunu şiddetle RED etmiştir. Biz Türküz diye.

İşte ADAM gibi ADAM' dır BOŞNAKLAR.

(Bu arada sürekli kalın harflerle yazmanızı, bize bağararak hitap etmeniz olarak mı anlayalım?)

Ben böyle yazarım, okuma zorluğu çekiyorum.

ulpian
25-09-2009, 14:49
Sevgili Yargan Kam,

sizi anlıyor ve de samimi de buluyorum. Fakat yine de birşeyin ZORUNLU/MECBURİ olmasında herhangi bir fayda göremiyorum. Çocukluğumda herhangi birşeyden muzdarip olmuş değilim bu arada. Aksine 19-20 yaşlarıma kadar sıkı bir Türk milliyetçisi sayardım kendimi. Ailemin çoğunluğu da halen öyledir.

Benim anlamadığım şu: Bu ant'ı okumak istemeyen talebeler veya çocuklarının okumasını istemeyen veliler var mı? Var. O halde zorla okutmayalım. Hepsi bu kadar.

Bu arada mesele sadece Kürt veya Ermenilerden ibaret de değil ki. Biz bu ant'ı örneğin Türkiye'ye yeni yerleşmiş herhangi bir yabancı ailenin de çocuklarına ZORLA okutuyoruz. Bu sizce mantıklı mı?

saygılarımla

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:51
Alevi köylerindeki Sünni camileriyle beraber kaldırılsa müthiş olur.

Alevilerin boyu dahamı uzun. ? Hoş çoğuda alevi değil zaten, korkudan alevi olmuşlar. Örnek Tunceli.

ulpian
25-09-2009, 14:52
Andımız kaldırılsın evet... Zorunlu din eğitimiyle beraber kaldırılsın. Hatta ezan sesleriyle, Istiklal Marşı'ndaki dini öğelerle, benim ödediğim vergilerle beslenen Imam ve Hatiplerle, Diyanet imparatorluğuyla, Ramazan davuluyla, nüfus cüzdanlarındaki din hanesiyle ve Alevi köylerindeki Sünni camileriyle beraber kaldırılsa müthiş olur.

aynen katılıyorum.

saygılarımla

Sarı Zeybek,

senin niyetin belli ki, herhangi birşeyi tartışmak değil, minberden hutbe vererek birşeyler dikte etmek. Mantıklı herhangi bir argümanın olursa, cevap vermeye çalışacağım.

Molloch
25-09-2009, 14:54
aynen katılıyorum.Ama yine de dinci bir örgüt olan Özgür-Der'le işbirliği yapmak seni rahatsız etmiyor?

ozgur_
25-09-2009, 14:58
Türküm demekle herkes, Türk
Doğruyum demekle herkes, Doğru
Çalışkanım demekle Herkes, Çalışkan

mı oluyor ?

Sizler bu andın gereğini dört dörtlük yerine getirebiliyormusunuz ?

Yoksa Türk olmayan bir çocuğa Türküm dedirtmekle, çocuklara doğruyu söylememeyi mi öğretiyorlar.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 14:59
aynen katılıyorum.

saygılarımla

Sarı Zeybek,

senin niyetin belli ki, herhangi birşeyi tartışmak değil, minberden hutbe vererek birşeyler dikte etmek. Mantıklı herhangi bir argümanın olursa, cevap vermeye çalışacağım.

Bu başlıkta senin ortaya koyabilmiş olduğun bir argüman şu satırları yazdığım ana kadar yok.

Ortaya bir argüman koyabilsen sana and örneklemeri vericem, hani o özgürlükler ülkelerinden.

Hangi düşünceye dayanarak kaldırılsın diyorsun ; Post-modernist , Kolonyalist , Global ?

Bazen düşünürüm bu ülke insanı niye hep boşa konuşur boş konularla uğraşır,

Çıkardığım sonuç ; beyinlerinin yönetildiğidir.

Yargan Kam
25-09-2009, 15:00
Sevgili Yargan Kam,

sizi anlıyor ve de samimi de buluyorum. Fakat yine de birşeyin ZORUNLU/MECBURİ olmasında herhangi bir fayda göremiyorum. Çocukluğumda herhangi birşeyden muzdarip olmuş değilim bu arada. Aksine 19-20 yaşlarıma kadar sıkı bir Türk milliyetçisi sayardım kendimi. Ailemin çoğunluğu da halen öyledir.

Benim anlamadığım şu: Bu ant'ı okumak istemeyen talebeler veya çocuklarının okumasını istemeyen veliler var mı? Var. O halde zorla okutmayalım. Hepsi bu kadar.

Bu arada mesele sadece Kürt veya Ermenilerden ibaret de değil ki. Biz bu ant'ı örneğin Türkiye'ye yeni yerleşmiş herhangi bir yabancı ailenin de çocuklarına ZORLA okutuyoruz. Bu sizce mantıklı mı?

saygılarımla

Sevgili ulpian,

Türkiye'ye yerleşen yabancıların çocuklarına da zorla okutuyoruz demişsin.

Ben de diyorum ki;

Ülkemize yerleşen yabancıların da çocukları bizim bu geleneğimize katılıyorlar.

Aynı olay ama ne kadar farklı anlamlar değil mi? =)

Belki Gazi'mizin temennisi olan ''Yurtda sulh, cihanda sulh'' cümlesi gerçekleştiğinde adam akıllı bunları tartışabileceğiz.

Ama bu zamanlarda büyük güçlerin niyeti bellidir ve andımızı savunmak ve okumak bu güçlere karşı bir meydan okumadır kanımca.

Öncelikle uzun yıllardır ve şu anda da yaşadığımız durumlardan kurtulmamız gerekmektedir.

Sınıflara girmeden önce okunan 5 dakikalık, geçmişin unutulmamasına dair olan sözlü geleneğin kaldırılması isteği daha önemli değil bunca rezalet ve sefalet varken ülkemizde.

Demek istediğim bu.

Ayrıca teşekkür ederim samimiyet gördüğünüz için bende.

Sevgi ile...

ulpian
25-09-2009, 15:08
Ama yine de dinci bir örgüt olan Özgür-Der'le işbirliği yapmak seni rahatsız etmiyor?

sayın Molloch,

aslında sen, cigi ve benzer düşüncedeki arkadaşlarla çok büyük oranda, belki de tamamen hemfikir olduğumuzu, fakat bu tartışmalarımızın sebebinin başka bir kaynağı olduğunu düşünüyorum:

Şöyle ki: Ben meselenin kendisine, özüne katıldığım her girişimi desteklerim, desteklenmesi gerektiğini düşünürüm. Sizler bunu saflık, bu girişimlerin arkasındaki asıl kötü emelleri okuyamamak olarak değerlendirirsiniz. Ben ise, niyet okumalardan uzak durarak, ortadaki somut girişimin kendisine bakmak gerektiğini düşünürüm. Örneğin ideolojisini genel olarak benimsemediğim bir parti/dernek/kurum doğru bulduğum bir eylemde bulunursa bunu desteklerim.

Bunun sebebi çok basit: Somut bir örnekten yola çıkalım. Türkiye'de alevilere yapılan hukuki ayırımcılığı yanlış buluyorum. Diğer bütün konularda sonuna kadar karşı olduğum bir parti bu haksızlığı ortadan kaldırmak için herhangi bir irade gösterirse, bunun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü aksi takdirde bu haksızlık hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Ben mesela AKP'nin de, CHP ve DSP'nin de, MHP'nin de genel ideolojilerini benimsemeyen birisiyim. Şu durumda bunlardan hangisi iktidar olursa olsun, alevilere yapılan ayırımcılığı kaldırmak için somut bir adım atsalar, karşı çıkmam gerekirdi. Bunu mantıksız buluyorum.

Zaten Türkiye'de her kesim, diğer bütün kesimleri art-niyetli, satılmış veya kandırılmış olarak görür. Buradan hareketle her kesim diğer bütün kesimlerin HER dediğine baştan karşı çıkarsa, HİÇ BİR şey çözülemez. İki veya daha çok birbirine zıt kesimin ortak payda'da buluşup somut bir konuda ortak bir girişimde bulunmaları, fakat diğer bütün konulardaki farklılıklarını muhafaza ederek rekabetlerini sürdürmeleri bence siyasette olması gerekendir. Bunu bir tarafın diğer tarafı ''kullanması'' olarak göremeyiz. Çünkü söz konusu olan, iki farklı görüşteki kesimin bilerek ve isteyerek, ortak bir konuda birbirini desteklemesidir.

Bakın bu sitede komünist üyeler var. Ben komünist veya sosyalist değilim. Bu ideolojiye KARŞIYIM. Fakat bu sitede onlarla ''ortak paydamız'' olan din eleştirisinde buluşmuş oluyorum. Bu durumda ne onlar beni kullanıyor, ne de ben onları. Ortak payda olan din eleştirisinde ortak hareket ediyor, ayrıştığımız alanlarda rekabetimizi sürdürüyoruz. Mesele bundan ibaret.

saygılarımla

ulpian
25-09-2009, 15:14
Sevgili ulpian,

Türkiye'ye yerleşen yabancıların çocuklarına da zorla okutuyoruz demişsin.

Ben de diyorum ki;

Sevgili Yargan Kam,

halen anlayabilmiş değilim.

Örneğin iş vesiylesiyle 5 yıllığına Türkiye'ye gelen bir İngiliz, Alman, Arap, Çin vs. ailesi düşünün. Şimdi biz bu ailelerin çocuklarına da ZORLA ''Türküm, doğruyum, çalışkanım'' dedirtmekteyiz.

Lütfen bunun mantıklı birşey olduğunda israr etmeyin. :)

saygılarımla

evrensel-insan
25-09-2009, 15:17
Saygideger cigi;

"Istiklal Marsi" 'nin hem milliyetci, hem de dini icerigi; daha once tartisilmisti. Su an hangi baslikta oldugunu hatirlamiyorum. Bilen varsa linkini buraya versin, hem ant konusu; hem de Istiklal Marsi, tartismaya acilsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
25-09-2009, 15:29
Andımız'ın tarihçesi 1930'lu yllara dayanır.
Yani, ümmet bilincinden ulus bilincine geçiş aşamasında.

23 Nisan 1933 yılında Milli Eğitim bakanı Dr. Reşit Galip, kendi yazdığı bu andı uygulamaya koymuştur.
Afet İnan'ın kitabında konuyu şöyle aktarır:

"1933 yılının 23 Nisan Çocuk Bayramı idi. O, heyecanla Çankaya köşküne geldiği vakit, Atatürk'ün yanında bana bir kâğıt uzattı ve şunları anlatmaya başladı. 'Sabahleyin ilk bayramlaşmayı kızlarımla yaptım. Onlara bir şeyler söylemek istediğim vakit, bir and meydana çıktı. İşte Cumhuriyetimizin 23 Nisan çocuklarına armağanı' dedi:
Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu sözler, Türk çocukları tarafından o yıldan beri tekrarlanmaktadır. Vatanperver Dr. Reşit Galip, evvelâ bir baba olarak bu hisleri duymuş; sonra da Millî Eğitim Bakanı olarak okul çocuklarına bu andı içirmişti."

Ulus bilinci aşamasının tamamlanması sırasında, ulus bilincini oluşturmanın bir tezahürü olarak aşırı milliyetçilik ve ırkçılık da gelişti. Ayrıca bir başka tezahür olarak farklı etnik kökenlerin ve azınlıkların uyumsuzluğu ve bu toplumsal değişimi bir asimilasyon girişimi olarak nitelendirme tepkisi ortaya çıktı ki; Bu tepkinin asıl kaynağı, ulus bilinci oluşturmanın tezahürü olarak ortaya çıkan ırkçılık-Türkçülük akımıdır, bu akımın milli bir politika haline gelme kaygısıdır.

Gerçekten de toplumun ümmetçilikten kurtulup ulus bilinci kazanması ve laikliğin tüm toplumca benimsenmesi seferberliğinde, hükümetler ve kurumlar içinde bireysel asimilasyon girişimleri olmuştur. Özellikle isyan ve karışıklık dönemlerindeki olağanüstü hallerde, 2. dünya Savaşı sırasında, darbe dönemlerinde ve 80 öncesi Milliyetçi Cephe hükümetleri zamanında bu kaygılar korkuya ve umutsuzluğa dönüşmüştür.

Ulus bilinci kazandırma ve ülkedeki mozayiği sağlamlaştırma amacıyla söylenmiş olan "Ne Mutlu Türküm Diyene! ifadesindeki Türklük, Atatürk'ün "Bu ülkede yaşayan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran tüm vatandaşlar" tanımından uzaklaştırılmış, ırkçı bir kavram olarak gösterilmeye ve görülmeye çalışılmıştır.
Göstermeye çalışanlar hepimizin bildiği gibi Atsızcı ırkçı Türkçüler ve ardından Ülkücü akım, görmeye çalışanlar da Kürtçü İslamcılar ve Kürt solu olmuştur.
Ayrıca Misak-Milli sınırlarının bölünmüş olması, Kürtlerin Türkiye dışında Irak, İran ve Suriye'de parçalanmış olmaları, bu ulusal birliğin sağlanmasında bir engel teşkil etmiştir.
Yoksa ulus devlet teorilerinin zayıfladığı çağımızda neden et-tırnak olmuş olan Türkler ve Kürtler birlik anlayışından umutsuzluğa kapılsınlar. İspanya, İngiltere, Amerika vb. ülkelerde sağlanabilen yurttaşlık bilinci neden ülkemizde sağlanamasın?

Türklük bir ırk olarak görüldüğü ve üstünlük savları gündemde tutulduğu sürece böyle bir birliğin sağlanması zordur. O nedenle "andımız" vb. ulusal birliğe zarar vermeyecek değişikliklerden, açılımlardan çekinilmemesi, ulusal birlik için bu tür açılımlara tahammül gösterilebilmesi gerekir.
"Andımız" ın insanlık ve yurttaşlık öğeleri içeren şekle dönüştürülmesinde ulusal birlik açısından yarar vardır.
Elbette milliyetçiliğe karşı kendi milliyetçi fikirleriyle yaklaşanların istekleri bununla sınırlı kalmayacaktır. Onlar Türk isminden Türkiye ismine kadar, İstiklal marşından bayrağa kadar birçok konuda rahatsızlık belirteceklerdir. Her talep değerlendirilmeli, tartışılmalı ama haklı görülenler üzerinde değişime gidilmelidir.

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 15:38
..........
...................

saygılarımla
Ne kadar da güzel özetlenmiş bir tahlil.....

Sarı Zeybek
25-09-2009, 15:38
Elbette milliyetçiliğe karşı kendi milliyetçi fikirleriyle yaklaşanların istekleri bununla sınırlı kalmayacaktır. Onlar Türk isminden Türkiye ismine kadar, İstiklal marşından bayrağa kadar birçok konuda rahatsızlık belirteceklerdir. Her talep değerlendirilmeli, tartışılmalı ama haklı görülenler üzerinde değişime gidilmelidir.

Uluslararası güncel örnek. ?

Sarı Zeybek
25-09-2009, 15:39
Ne kadar da güzel özetlenmiş bir tahlil.....

Türk olunmaz doğulur.

ulpian
25-09-2009, 15:41
Türklük bir ırk olarak görüldüğü ve üstünlük savları gündemde tutulduğu sürece böyle bir birliğin sağlanması zordur. O nedenle "andımız" vb. ulusal birliğe zarar vermeyecek değişikliklerden, açılımlardan çekinilmemesi, ulusal birlik için bu tür açılımlara tahammül gösterilebilmesi gerekir.
"Andımız" ın insanlık ve yurttaşlık öğeleri içeren şekle dönüştürülmesinde ulusal birlik açısından yarar vardır.

Meselenin çok önemi bir diğer açısı da pante'nin değindiğidir. Ortada makul/haklı bir talep varsa, bu talebi dillendirenlerin bir kısmı, aslında bundan çok daha öteye giden haksız taleplere sahip diye, makul/haklı olan talep geri çevrilmez. ''Parmağımızı verirsek...'' psikolojisiyle siyasete veren-alan eknesinde baktığımız müddetçe, bütün sorunlarımızın önüne koca duvarlar örmekten ileriye gidemeyiz.

Sendikal haklar talep eden işçi örgütlerinin bir kısmı şiddet yoluyla rejimi ortadan kaldırmak isteyen komünist düşünceye bağlı olabilir. Yine de ''parmağımızı verirsek...'' argümanı ile sendikal haklara karşı çıkılmaz. Çünkü bu talep haklıdır. Bundan öteye giden hukuksuz emel ve girişimler hukuki yollarla engellenir/engellenmelidir.

Anadilinde (genel yasalar çerçevesinde ve hukuk kontrolünde) özel yayın yapmak isteyenlerin bir kısmı ülkeyi şiddet yolu ile bölmek istiyor olabilir. Yine de bu somut talebin kendisi haklı/makuldür. Yerine getirilmelidir. Bundan öteye giden hukuksuz emel ve girişimler hukuki yollarla engellenir/engellenmelidir.

Örnekler (maalesef) daha çok sıralanabilir. Ana mantık, doğru/haklı/makul olan bir talebin kendisini değerlendirerek karar verme gerekliliğidir.

saygılarımla

ozgur_
25-09-2009, 15:44
Ben de diyorum ki;

O zaman şöyle düşünelim

Irakta yaşan bir Türkmen çocuğa

Arabım
Ben daha doğruyum
Ben daha çalışkanım
.....
.......

diye bir ant okutulursa sizce doğru olur mu ?

Arap olmayan bu çocuğa doğruyu söylemem öğretilmiyor mu ? Helede 6-7 yaşındaki çocuklara doğruyu öğretmek gerekirken. 1930 lu yıllarda Güneş Dil teorisini üretenlerce yazılan bu andı neden tabu haline getiriliyor.

Sarı Zeybek
25-09-2009, 15:47
O zaman şöyle düşünelim

Arabım
Ben daha doğruyum
Ben daha çalışkanım
.....
.......

Okutulmadığına arap dünyasından örnekleme yap. !!

1930 lu yıllarda Güneş Dil teorisini üretenlerce yazılan bu andı neden tabu haline getiriliyor.

Güneş Dil teorisinde uzmansınız anladığım kadarıyla. Başlık açmanızı bekleriz bu konuda.

ozgur_
25-09-2009, 15:57
Okutulmadığına arap dünyasından örnekleme yap. !!

İlk kez böyle bir mantık görüyorum, olmayan şeyin örneklemesi nasıl olabilir. Eğer varsa sizin örnek göstermeniz gerekir. Kaldı ki bu tarz örnek olduğunu varsaylım, bu doğru birşey mi ? Bu örnek size göre doğru olabilir ama bize göre yanlış.

Güneş Dil teorisinde uzmansınız anladığım kadarıyla. Başlık açmanızı bekleriz bu konuda.

Bu teori hakkında bilginiz yoksa, google "Güne Dil Teorisi" yaz bir sürü döküman ortaya çıkar.

Bu andın topluma pratikte faydası var mı ?
örneğin
Türküm demekle, herkes Türk
Doğruyum demekle, herkes Doğru
Çalışkanım demekle, herkes çalışkan mı oluyor, okuduğu bu antla ?

Siz okuduğunuz bu andın gereğiniz yerine getirebiliyormusunuz ?

Yargan Kam
25-09-2009, 16:22
Sevgili Yargan Kam,

halen anlayabilmiş değilim.

Örneğin iş vesiylesiyle 5 yıllığına Türkiye'ye gelen bir İngiliz, Alman, Arap, Çin vs. ailesi düşünün. Şimdi biz bu ailelerin çocuklarına da ZORLA ''Türküm, doğruyum, çalışkanım'' dedirtmekteyiz.

Lütfen bunun mantıklı birşey olduğunda israr etmeyin. :)

saygılarımla

Zorla....

O zaman bu ülkede İstiklal Marşı'nı ve Andımızı okumayan, sırada sadece dudak kıpırdatan hatta onu bile yapmayan öğrencileri bir tek ben gördüm 1923'ten beri.

Bu mu mantık?

Demek ki istemeyen okumayabiliyor.

Andımızı okuyan çocuklar 'Türküm' sözünü süylerken içlerinden 'evet evet sadece Türküm, başka bir şey değilim' diye mi geçiriyor?

Hepimiz bunu okurken klasikleşmiş kelimelerin tekrarını yapıyorduk.

Yok Türklükmüş, Kürtlükmüş, 3-5 seneliğine gelen Anglo ailenin küçük bireyiymiş kim düşünüyordu?

Halen daha anlatamadım, bu konunun tartışıldığı zamanlara bir bakın.

Jamaikalı çocuk geçer sırasına, 5-10 dakika bekler ve olur biter.

Okuduğum lisede İstiklal marşını okumayan arkadaşlarım vardı (hemde bir çoğu ülkücü idi).

Okumadıkları için ne azar işittiler, ne de disipline verildiler.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında sabah sırasında İstiklal Marşı'nı ve/veya Andımız'ı okumayıp sessiz durana hukuki ceza kesilmesi gibi bir kanun var mı?

Olsaydı Zorlama diyebilirdim ben de.

Şimdi anlatabildim mi? =)

Yargan Kam
25-09-2009, 16:35
O zaman şöyle düşünelim

Arabım
Ben daha doğruyum
Ben daha çalışkanım
.....
.......

Arap olmayan bu çocuğa doğruyu söylemem öğretilmiyor mu ? Helede 6-7 yaşındaki çocuklara doğruyu öğretmek gerekirken. 1930 lu yıllarda Güneş Dil teorisini üretenlerce yazılan bu andı neden tabu haline getiriliyor.

Sevgili ozgur,

Verdiğin örnek baştan hatalı =)

Araplık bir ırktır. Türklük ise değil. Amerikan ırkı diye bir şey duydunuz mu?

Türklük denirken kimlerin kastedildiğini biliyorsunuzdur.

Yani en azından Ön-Türkler'den ve soyundan bahsedilmediğini biliyorsunuzdur.

Siz Irak devletinin vatandaşlığına geçebilirsiniz ama Araplığa geçemezsiniz.

Türklüğe girebilir ve çıkabilirsiniz. Tıpkı Amerikan vatandaşlığına girebilmeniz ve Zenci olamamanız gibi.

Bir ülkenin ise vatandaşlığına girerken hoşunuza gitmeyen şeyler olabilir.

Ama girerken hertürlü şartı kabul etmiş sayılırsınız.

Tabi Irak'ta bahsini ettiğiniz Arabi ant okunurken, okumayan çocuklara kırbaç vuruluyorsa ya da kafası uçuruluyorsa bu ayrı.

Demem o ki sizinde bu konuyu savunma zamanlamanız yanlış.

Yoksa sizlerin düşüncelerine kesinlikle saygılıyım.

Yani en azından art niyet taşımadığınızı düşündüğümden dolayı.

Önce bu memleket üzerindeki planları yok edip tehlikelerden sıyıralım, sonra hep beraber kendi meselelerimizi inanın daha rahat ve verimli olarak hallederiz (tüm ülkece).

Sevgilerimle...

evrensel-insan
25-09-2009, 16:36
Saygideger Yargan Kam;

Birincisi yetiskinler ile cocuklarin psikolojik bilinc acisindan farkini gorelim. Ikincisi; Ant veya Istiklal Marsini bir cocuk icin; okumak-okumamak in disinda; o ortama sokulmasi bile basli basina bir psikolojik olgudur. Cunku o bir ortamdir ve cocuk o ortami yasamak zorunda birakilmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
25-09-2009, 16:40
Şimdi anlatabildim mi? =)

Siz anlatabiliyorsunuz ve ben de sizi anlıyorum da, yine de söylediklerinize katılmıyorum. :)

ZORLA'dan kasıt, elbette öğretmenin tek tek herkesin ağzından çıkan sesi kontrol etmesi değil. Herkesin hazır duruşa geçerek, en azından şeklen bu ritüele katılıyor gibi gözükme zorunda kalması. Bunun için hem (bildiğim kadarıyla, kesin değil!) yönetmeliklerde resmi talimat söz konusu, hem de hukuki herhangi bir zorunluluk olmasa bile, bunun öğretmenler tarafından böyle düzenlenerek çocuk yaşta bir öğrencinin karşı çıkamayacağı bir ortam oluşturulması.

Ayrıca, ya hiç mi anormal bulmuyorsunuz, bilim ve özgürlük yuvaları olması gereken okullarda askeri merasimlere benzeyen uygulamarın olmasını. Sivil bir okulda neden küçücük çocuklar hazırol duruşuna geçirilir?

saygılarımla

Soda
25-09-2009, 16:41
Pante der ki:

Bence yanlış bunlar. Andımızın okutulmasına ben de bir dönem karşı idim ve karşı çıkışım; çocukların sıcakta ayakta bekletilmesi, kalıp cümlelerin tekrarlanmasının insani bir eğitim olmaması, yurt-ülke sevgisinin ve Türklük bilincinin bu şekilde aşılanamayacağı vb. gerekçelerdi.

Lakin burada karşı çıkış siyasidir.
Bu karşı çıkışın ardında derin anlamlar gizlidir.
Bu gördüğüm kadarıyla Pkk'ya çalışan DTP gibi bir partinin ve İHD gibi sivil kuruluşların ve Özgür-der gibi Kürtçü-şeriatçı sözde sivil kuruluşların adeta ortak siyasi talebi haline gelmiştir.

Hilafetçilerle bölücüler "andımıza" karşı ortak bir reaksiyon geliştiriyorsa bize de andımızı savunmak düşer.

Kaldı ki burada verilecek taviz Pkk tarafından "zafer" olarak sunulacaktır.
Kürtçe eğitim ve diğer açılımların da "zafer" olarak sunulacağı gibi...
Bu teröristlere psikolojik üstünlük sağlamak anlamına gelir.
Şimdi her zamankinden daha fazla andımızı savunmalıyız.

Zaten "andımızın" önemi bu dönemde daha da açık olarak ortaya çıkmıştır.
Bayrağımızı yakanlara, istiklal marşımızı çaldırmayanlara, andımızı söyletmeyenlere, Türk'e ait herşeye, her değere saldıranlara karşı bütün değerlerimizi inadına, tavizsiz savunmak zorundayız.

Yoksa bu tavizler bir zaaf olarak algılanır.

ulpian
25-09-2009, 16:48
Sevgili ozgur,

Verdiğin örnek baştan hatalı =)

Araplık bir ırktır. Türklük ise değil. Amerikan ırkı diye bir şey duydunuz mu?

Burada da bence iki hata var:

Birincisi: O zaman Arap örneğini atalım, Amerikan örneğini alalım. İş vesilesiyle 5 yıllığına Amerika'ya giden bir Türk ailesinin çocuğu neden okulda ''Amerikanım'' demek zorunda bırakılsın? Amerikan'dan kasıt ırk değil, kültürel bir birlik olabilir. Ama aile kendisini bu kültüre ait hissetmek zorunda mı, hissetse bile bunu dil ile ikrar etmek zorunda mı?

İkincisi: Türklük ırk değildir savınız bu şekliyle yanlış. En azından şunu demeniz gerekir:

Türklüğün iki anlamı var: Biri ırk-soy-sop, yani etnik olarak Türklük (saf ırk mümkün olmasa da, yine de etnik olarak da nasıl Arap, Kürt varsa Türk de var. Bunu inkar eden yok bildiğim kadarıyla). İkinci anlamı: Kültür ve kader birliği anlamında Türk ulusu.

Şimdi buradaki çarpıklık, zaten etnik bir anlama gelen bir kelimeyi aynı zamanda kültür birliği olarak dayatmak istemek. Kendi getirmiş olduğunuz Amerika örneğinde böyle birşey yok! Amerikan olmak sadece ve sadece kültür birliği anlamındaki millete ait olmak şeklinde kullanılıyor. Fakat ''Türk'' kelimesi böyle değil.

Amerikalı kendi milletine diyor ki, ''etnik kökeniniz ne olursa olsun, Alman, İngiliz, İrlandalı, İspanyol... Artık hepimiz Amerikanlarız''

Biz de diyoruz ki, ''etnik kökenimiz ne olursa olsun, Türk, Kürt, Çerkez, Ermeni... Hepimiz Türküz''

Yani zaten etnik köken olarak kullanılan bir kelimeyi bir de üst-çatı olarak kullanmak istiyoruz. Bunu istemeyenlere de zorla dayatma peşindeyiz.

saygılarımla

Yargan Kam
25-09-2009, 17:25
Siz anlatabiliyorsunuz ve ben de sizi anlıyorum da, yine de söylediklerinize katılmıyorum. :)

ZORLA'dan kasıt, elbette öğretmenin tek tek herkesin ağzından çıkan sesi kontrol etmesi değil. Herkesin hazır duruşa geçerek, en azından şeklen bu ritüele katılıyor gibi gözükme zorunda kalması. Bunun için hem (bildiğim kadarıyla, kesin değil!) yönetmeliklerde resmi talimat söz konusu, hem de hukuki herhangi bir zorunluluk olmasa bile, bunun öğretmenler tarafından böyle düzenlenerek çocuk yaşta bir öğrencinin karşı çıkamayacağı bir ortam oluşturulması.

Ayrıca, ya hiç mi anormal bulmuyorsunuz, bilim ve özgürlük yuvaları olması gereken okullarda askeri merasimlere benzeyen uygulamarın olmasını. Sivil bir okulda neden küçücük çocuklar hazırol duruşuna geçirilir?

saygılarımla

Hmm.... O zaman nasıl bir formül var aklınızda?

Aynı durumda okul sıraları, oturma düzlemleri, okuma ve yazma eğitimi (eğitim disiplin ile olur. Ama burada ki disiplin kastım bir sporcunun istediği düzeye varmak isterken ki vücüduna uyguladığı düzen disiplini gibidir) hepsine zorlama diyelim.

Sizler bu ülkeyi pkk teröründen, ülkücü faşizminden, dinci şeriatından, Ermeni yalanlarından, Bop projelerinden, tarihi bilgi kirliliğinden kurtarmamıza destek ve yardımcı olun, bilinçli ve doğru eğitim sistemini kamuoyu olarak hep beraber düzeltmek için kollarımızı sıvarız.

Andımıza ve bunun gibi unsurlara olan hassasiyetimi anlatabildim mi peki şimdi?

=)

pante
25-09-2009, 19:30
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında sabah sırasında İstiklal Marşı'nı ve/veya Andımız'ı okumayıp sessiz durana hukuki ceza kesilmesi gibi bir kanun var mı?

Yok.
İstiklal Marşına saygısızlık, yani oturmaya devam etmek, söylenirken sağa sola bakmak, yılışmak vs. tavırlar en çok gericilerce yapılmıştır.

Bu akşamki haberlerde Diyarbakır belediye Başkanı Osman Baydemir vardı.
Bir okul açılışında İstiklal Marşını büyük bir ciddiyetle kendi de söylüyordu.
Birilerinden tepki göreceğini bilse bile, bunu göze almış olması takdire değer.

Molloch
25-09-2009, 20:09
Bakın bu sitede komünist üyeler var. Ben komünist veya sosyalist değilim. Bu ideolojiye KARŞIYIM. Fakat bu sitede onlarla ''ortak paydamız'' olan din eleştirisinde buluşmuş oluyorum. Bu durumda ne onlar beni kullanıyor, ne de ben onları. Ortak payda olan din eleştirisinde ortak hareket ediyor, ayrıştığımız alanlarda rekabetimizi sürdürüyoruz. Mesele bundan ibaret.İşte bu zihniyet medyada AKP'yi destekleyen bir liberal engizisyon yarattı. "Köprüyü geçene kadar Islamcılarla işbirliği yapsak da olur" zihniyeti. Bir noktadan sonra ise liberaller kendilerini gericiliği savunurken buldular. Senin gibi düşünenlerin Özgür-Der'e iyi niyetle attığınız imza Islamcı bir örgüte prestij kazandırıyor. Seçim senin tabii.

AYATA
25-09-2009, 20:24
Yıllardır o andı o yemini ettinizde ne oldu müslümanlar ve liberal solcularımız...tuttunuzmu yemini...o andı içseniz ne içmeseniz ne....Fransız hala fransız ingiliz hala ingiliz, japonda öyle çinlide öyle, rusda hala rus onca komünizm deneyimine rağmen, Türk'üm diye ettinizde Türk mü oldunuz EDİT

evrensel-insan
25-09-2009, 20:40
Saygideger AYATA;

ingiliz hala ingiliz,-AYATA-

Ingiliz, bir milli kokendir. Ayni, iskoc, gallerli, irlandali ve de ulkede yasayan; bilimum azinlik kokenleri gibi. Ingiltere de bir cografi bolgedir. Ulkenin iki adi vardir. Ya Birlesik Krallik, yani U.K.; ya da; Great Britain, yani; G.B. Bunun disinda baska bir adi yoktur. Bolge olarak; ingiltere, Iskocya, Galler, Kuzey Irlanda olarak ayrilmistir. Her G.B. yani; Buyuk Britanya vatandasina Briton denir. British olmak demek; Buyuk Britanya vatandasi olmak demektir. Her Briton'un ister yerli, ister azinlik kendi milli kokensel veri degeri vardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

eylemsel
25-09-2009, 20:51
[Ayata adlı üyeden alıntı

Türk'üm diye ettinizde Türk mü oldunuz ki İnsanım diye edince İnsan olacaksınız....]

Saygıdeger Ayata

Kürt ,arap laz....bu andı(yemini)eğitim hayatı içinde tekrarladığı zaman tabiki TÜRK olmuyor,o halde neden böyle bir dayatmaya gerek duyuluyor. Bu andı farklı etnik kökende olanlar söyleyince daha mı güçlü olmuş oluyoruz.Dostlar alış verişte görsün misali.

TÜRKÜM,DOĞRUYUM,ÇALIŞKANIM... diyen türk kökenli olanlarında yalancı olduklarınıda gözardı etmiş oluyorsunuz. Eğer bu antlarına(yeminlerine) uygun davranmış olsalardı;Türkiye az gelişmiş bir ülke olarak,yarışın sonlarında koşmaya devam ediyor olmazdı.

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 21:18
Ne tartışılması, ne bekleniyor? Derhal uygulamaya son verilsin kanaatimce...

Sarı Zeybek
25-09-2009, 22:01
Ne tartışılması, ne bekleniyor? Derhal uygulamaya son verilsin kanaatimce...

Baş üstüne , derhal rus marşı koyalım.

esron
25-09-2009, 22:58
Bence de bu ant kaldırılmalı faydasız bir şey...

Yıllarca okutuldu ama bunun okunması vatan haini türemesine engel olmadı...

Ant kaldırılmalı ve ilkokul üçüncü sınıftan itibaren tüm çocukların Çanakkale Şehitliğini, ziyaret etmesi sağlanmalı... Anıtkabir aynı şekilde...

Tabii başlarında, imam, şeyh ya da ağa kültüründe yetişmemiş, aydınlık öğretmenlerce, vatanın ne olduğu, Atatürk'ün nasıl bir deha olduğu, ermenisiyle, kürdüyle, çerkeziyle, bütün askerlerin, aç kalarak vatanı emperyalistlerin elinden nasıl kurtardığı anlatılmalı...

Ekisk olan şey bu bence... Vatan sevgisi...

Vatanı, kıçının rahat edeceği herhangi bir yer sanan beyin arzıalılar yetişmesin...

İki kuruş fazla verenin düdüğünü öttürmeyen nesiller için, benim dediğim yapılmalı...

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 23:05
Bence de bu ant kaldırılmalı faydasız bir şey...

.................................................. ................

........................

İki kuruş fazla verenin düdüğünü öttürmeyen nesiller için, benim dediğim yapılmalı... Kesinlikle hemen kaldırılmalıdır....

dilaver
25-09-2009, 23:10

Yanlış.

Ben şöyle diyorum.

Benim vatanım yeryüzüdür, ulusum ise insanlıktır. Bunun karşı çıkılacak neresi vardır, bana izah edebilir misiniz.

saygılarımla

ozgur_
25-09-2009, 23:20
Ekisk olan şey bu bence...

Çocuklara doğruların söylenmesi,
Vatandaşlık kavramını öğretilmesi,
Demokrai kavramının öğretilmesi,
İnsan hakları kavramını öğretilmesi,
Eşitlik kavramının öğretilmesi,
Empati kavramının öğretilmesi,
Bilim kavramını öğretilmesi,
Saygı kavramını öğretilmesi,
En önemlisi İNSAN kavramını öğretilmesi.

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 23:25
........................................

...................................... Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası,
Amerikan donanması, topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

esron
25-09-2009, 23:26
Şöyle izah edeyim ben:

Türkiye'nin doğusu dışında kalan yerler de yeryüzüne dahildir ama oralara bir sevgi ya da ilgi damlası göremedim sizden...

Karadeniz dağ köylülerinin sorunlarını yazdınız da ben mi atladım?

Aborjinlerin uğradığı haksızlıkları falan duyamadık da şu ana dek...

Doğal olarak vatan denince, sizin yeryüzünü kastettiğinizi bilemedim ben...

Hmmm...

Sizin ilginizi çekmek için kızılderililerin veya Karadenizlilerin de bir terörist çıkarması mı gerekiyor... Çok insan sevgili... Yeryüzü vatanlı sitedaşım?

pante
25-09-2009, 23:36
Eksik olan şey bu bence... Vatan sevgisi...

BU VATANA NASIL KIYDINIZ

İnsan olan vatanını satar mı?
Suyun içip ekmeğini yediniz.
Dünyada vatandan aziz şey var mı?
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Onu didik didik didiklediler,
saçlarından tutup sürüklediler.
götürüp kâfire : «Buyur...» dediler.

Eli kolu zincirlere vurulmuş,
vatan çırılçıplak yere serilmiş.
Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş.

Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur :

Nazım Hikmet

güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 23:47
................................

...................................... .................
Karayılan
Karayılan olmazdan önce
Antep köylüklerinde ırgattı.
Belki rahatsızdı, belki rahattı,
bunu düşünmeğe vakit bırakmıyordular,
yaşıyordu bir tarla sıçanı gibi
ve korkaktı bir tarla sıçanı kadar.
Yiğitlik atla, silâhla, toprakla olur,
onun atı, silâhı, toprağı yoktu.
Boynu yine böyle çöp gibi ince
ve böyle kocaman kafalıydı
Karayılan
Karayılan olmazdan önce.
..................................

HuBBeZ
26-09-2009, 00:06
Dincilerin her türlü adımı vatan hainiliği olarak tealakki edilemekte...

...edilmelidir de...

...doğrudur...

...dinci milletini, vatanını değil kendini cennete atmaya çalışır gibi görünerek herkesin cennete gidebileceğini vaad edenenlerdir...

...ondandır...

...dinciden ne başbakan olur ne cumhurbaşkanı.

Forumcu bile olmaya heveslenenleri var yahu...

Soda
26-09-2009, 00:17

Yanlış.

Ben şöyle diyorum.

Benim vatanım yeryüzüdür, ulusum ise insanlıktır. Bunun karşı çıkılacak neresi vardır, bana izah edebilir misiniz.

saygılarımla

Bu sözleriniz havada kalıyor.
"Vatanım yeryüzüdür" diyen birisinden Pkk'ya sempati ve Kürtçülük / Kürdistancılık yapmasını umamayız.

Bizi vatanınızın yeryüzü olduğuna ikna edin.

Yargan Kam
26-09-2009, 07:30
Saygideger Yargan Kam;

Birincisi yetiskinler ile cocuklarin psikolojik bilinc acisindan farkini gorelim. Ikincisi; Ant veya Istiklal Marsini bir cocuk icin; okumak-okumamak in disinda; o ortama sokulmasi bile basli basina bir psikolojik olgudur. Cunku o bir ortamdir ve cocuk o ortami yasamak zorunda birakilmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Değerli evrensel-insan,

tüm şeriat düşkünü, biz düşmanı, geçmişteki direnişlerimizi hazmedemeyenlerin parmak ile göstereceği bir yorum olmamış mı sizinki? =)

-Bakın bakın, milli değerler ve sembolik gelenekler adamı böyle Allah'sız kitapsız ve böyle evrensel yapıyor...

=D

Şaka bir yana, okuduğum yorumlarınızdan (bu konuyu tartışdığım diğer güzel insanların da) psikolojilerinizin pek bozuk olmadığını görmekteyim.

Gayet mantıklı ve akılcı düşünmektesiniz.

Bu durumda psikolojik bozulma yaratan 'dayatma'(!) konusunun nasıl sonuç verdiğini hep beraber görüyoruz.

Değil mi ama? =)

Sevgi ile...

AYATA
26-09-2009, 11:09
Saygideger AYATA;

ingiliz hala ingiliz,-AYATA-

Ingiliz, bir milli kokendir. Ayni, iskoc, gallerli, irlandali ve de ulkede yasayan; bilimum azinlik kokenleri gibi. Ingiltere de bir cografi bolgedir. Ulkenin iki adi vardir. Ya Birlesik Krallik, yani U.K.; ya da; Great Britain, yani; G.B. Bunun disinda baska bir adi yoktur. Bolge olarak; ingiltere, Iskocya, Galler, Kuzey Irlanda olarak ayrilmistir. Her G.B. yani; Buyuk Britanya vatandasina Briton denir. British olmak demek; Buyuk Britanya vatandasi olmak demektir. Her Briton'un ister yerli, ister azinlik kendi milli kokensel veri degeri vardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
saçmalamanın sonu olsa sen yine sonlandırmazsın...diye düşünüyorum...başka bir şeyde demiyorum.

evrensel-insan
26-09-2009, 16:52
Saygideger Ayata;

Simdiye kadar sana olan tavrimi hep korudum, ne den biliyormusun? En azindan tabulasmis dusuncelerin koseye s1k1sinca; belki biraz beynini yorarsin, diye. Ama gordugum kadariyla sende bu dusunce sabitlenmesi o kadar kemiklesmiski; bu duruma gelince; yazi dili ve uslubun bile sasiyor.

Evet simdi acik acik soruyorum. Bu konudaki bilgin nedir? nedir itiraz ettigin? eger bunlara cevap veremezsen; bir daha da sirf kendini tatmin etmek icin yazma. Bilmedigi zaman da bir kisinin susmasi erdemdir. Hele hele bu sekilde kendi ic yuzunu ortaya dokmek ve kendine zarar vermek yerine.

Bilgin varsa yaz, yoksa; bilgilen gel; sonra yaz. Ya da kendini yazdigin ile tatmin edeceksen; bu konuda benim yazilarimi kullanma, icindeki bilgileri "kirletiyorsun"

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
26-09-2009, 21:03
1.Bu ülkenin adı Türkiye ise...Osmanlı zamanında bile bu ülkeye Avrupada Türkiye deniliyorsa...bu ülkenin ahalisinede Türk denmesinin sakıncası nedir....

2. Fransada yaşayan ve Fransız vatandaşı olan herkes kendine Fransızım der...örnek Zidan...cezayir asıllı olmasına rağmen sorun Fransızım diyecektir...git Galatasarayın hocasına sor bakalım milliyetin ne diye, ne diyecek sana...ben İnsanın mı diyecek ben Fransızımmı diyecek.

ya en iyisi sen şu linkteki yazıyı oku benide yorma lütfen..
http://www.ortakantin.com/forum/30580

güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 21:05
1.Bu ülkenin adı Türkiye ise...Osmanlı zamanında bile bu ülkeye Avrupada Türkiye deniliyorsa...bu ülkenin ahalisinede Türk denmesinin sakıncası nedir....

..............
http://www.ortakantin.com/forum/30580 Osmanlı deniliyordu ve hala yanlı medyada osmanlı denir....

Dilxweş
26-09-2009, 21:39
Bu ilkellik bir son bulmalıdır.

evrensel-insan
26-09-2009, 21:40
Saygideger Yargan Kam;

böyle evrensel yapıyor-Y.K.

Bak, lakabimda ne yaziyor.

Psikolojiye gelince; psikoloji, insanoglunu; dusunce ve davranista insan yapmayan ve insan gibi davrandirtmayan; bir "engel ve yuktur"

Dogustan beri alinan verileri, degerleri tabulari; ne kadar algilar ve ne kadar onlardan "kurtulur/arinirsan" o kadar cok bireylesir (bireysellesmek degil), o kadar cok insanlasir, o kadar cok evrensellesirsin.

Sen kendi kendine ve herturlu kendi sagligin icin, bu "tedaviyi" uyguladikca da o kadar cok "ozgurlesir", ozgur dusunur/davranir ve psikolojiden "arinirsin"

Psikolojiden arindikca da; hem kendin ilerler, gelisir, bilinclenir; hem de etrafindakilerin psikolojisine ve psikolojiyle nasil "bas edilecegine" yardimci olursun.

Not: Buradaki "sen" sahsa veya lakaba yonelik degil; sadece bir ifade seklidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

rodof
26-09-2009, 22:10
aslında ne mutlu insanım denilebilinsin ,çünkü insan anlam itibariyle genelemeden üteye güzel bir birlikteliğin sağlayıcısı olur inancındayım .zaten m.e.b. bakanımızında ayrım yapmayın sözü and'ın değişmesi gerekliliğini ortaya koymuştur .dolayısıyla her kes kendi açısında degerlendirdiği zaman içinden çıkılmaz bir hal alır ,ondan dolayı. NE MUTLU İNSANIM DİYENE !bence karşı çıkıştan üte kaynaştırıcı bir söylem olur..

rodof
26-09-2009, 22:15
AYATA´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=239728#post239728)

o zaman t.c. osmanlı mirasına sahiptir diyebiliyormusunuz .şayet diyiyosanız bu yazdıklarınızla çelişmiyor olursunuz aksi taktırde çeliştiğinizi kabulenmek zorundasınız.

güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 22:21
AYATA´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=239728#post239728)

o zaman t.c. osmanlı mirasına sahiptir diyebiliyormusunuz .şayet diyiyosanız bu yazdıklarınızla çelişmiyor olursunuz aksi taktırde çeliştiğinizi kabulenmek zorundasınız.
O dönemin ve bu günün adı tüm coğafyayada, Osmanlıdır... Günümüzde anılan döneme ilişkin osmanlı deler.... Bu coğrafyada Türk tanımlaması 1923 sonrarasına rastlar... Yukardaki bilgi yanlıştır, O dönemde sadeca Osmanlı denilirdi...

evrensel-insan
26-09-2009, 22:21
Saygideger rodof;

Lozan'a gore; TC, Osmanli Imparatorlugunun bir devamidir. Yeni bir ulke degildir. Osmanli'ya sadece TC,nin "sahip cikarilmasinin" ve ondan kopan diger ulkelerin ise; bu konuya hic "bulasmamalarinin" sebebi de budur.

Bundandir, Ermeni 1915 olaylarinin TC ne "yamanmasi ve daha bircok konu ve politik "dayatmalar"

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
26-09-2009, 22:31
Saygideger rodof;

NE MUTLU İNSANIM DİYENE -rodof-

Ah keske insanim demeyle insan olunsa; cogumuz dusunce ve davranista insan olamadan ve insanlik sunamadan oluyoruz (olmek). Insan olmak ve insanlik sunmak; bir bireyin, kendine, kendi icin ve kendi oz iradesiyle omur boyu vermesi gereken tum veri ve tabulardan arinma/kurtulma mucadelesidir.

Oyuzden," Ne mutlu insan olmak ve insanlik sunmak icin; mucadele verene" daha uygun olur.

"Dogustan insanim" diyememek ve verilerle insan olmaktan uzaklasmak en buyuk sorundur. Asagidaki link, "insan olma yolculugunu" anlatiyor.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=57

Mesaj 570

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın
26-09-2009, 22:32
..................

Lozan'a gore; TC, Osmanli Imparatorlugunun bir devamidir. ...............evrensel-insan Devletlerin devamlılığı esestır. o yüzden 20. yy sonuna kadar bir borç ödemiştir TC., Rusya dönemi boyunca monarşik dönemin borcunu ödemiştir...

rodof
26-09-2009, 22:41
Eğer Gazi Mustafa Kemal'in lafı ''Ne mutlu Türk olana'' olsaydı dediğin doğru idi.

işinize geleni cımbızlamadan ustasınız bakıyorum.mustafa kemalın söylemleri birazcık dahi sizin için bağlayıcılık arz ediyorsa ,maskeden kurtulup ..izmit .amasya .erzurum .vs. konuşmalarında kaayle almış olman gerekecek aksi taktirde ,kendinizle çelişir durumdan kendinizi soyutluyamazsınız.

AYATA
26-09-2009, 22:53
Evrensel insana yazdığım cevap silinmiş....lütfen verdiğim linki okusun evrensel insan.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12518688.asp

rodof
26-09-2009, 22:56
Lozan'a gore; TC, Osmanli Imparatorlugunun bir devamidir.

sevgili evrensel, katılmamakla birlikte şu hatırlatmayı yapmayı bir görev bilirim osmanlı düneminde atlas haritasının hiç bir ünemi kalmadığı gibi bilakis osmanlının hiç bir sorumluluğunu almamaktadır .neticede atatürkün izmit konuşması ,lozanın hemen öncesinde yapılan bir konuşmaki bir o kadar önem arz ediyor .çelişkiler yumağı akabinden lozan anlaşması sonrasından başını alıp gidiyor .burda itihaki teraki rolunu üstlenmiş derin yapılanma içerisinde işlemeye sokmuştur milliyetçi akımların başlama noktası ,orsdan günümüze gelmektedir ,milliyetçilit oluşumu daha üncelere dayanıp yüzünü o zaman gösterme şansını bulmuştur ..dolayısıyla tc.osmanlının hiç bir şekilde ne mesuliyetini almamaktadır ,yegane sebepleri rusya fransa ,ve iç sorunların zamana yayması konusu ünemliydi..selamlar sevgiler.

evrensel-insan
26-09-2009, 23:00
Saygideger rodof;

katılmamakla birlikte -rodof-

Bu kisilerin katilip, katilmamasina "acik bir ifade degildir. Lozan andlasmasinin, ana maddelerinden biridir.

"Turkish Republic is the successor of Ottomam Empire"

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
26-09-2009, 23:00
Bu başlıkta dikkatimi çeken konulardan biri de şu oldu Türkiye adı kim tarafından bulunmuş ve yeni cumhuriyetin adı olarak nasıl kabul edilmiştir?

Neden Türklerin yaşadığı yeri tarif eden bir ad yerine iyelik belirten bir ek almış olabilir?, örnegin Yunanistan,Bulgaristan, Macaristan vb. örnekler varken ve Batıyı örnek alma gibi bir yol sergilenirken kuruluş yıllarında doğrudan Türkün sahip olduğu yer adını vermeyi kim önermiş olabilir?

rodof
26-09-2009, 23:07
Şöyle izah edeyim ben:

Türkiye'nin doğusu dışında kalan yerler de yeryüzüne dahildir ama oralara bir sevgi ya da ilgi damlası göremedim sizden...

Karadeniz dağ köylülerinin sorunlarını yazdınız da ben mi atladım?

Aborjinlerin uğradığı haksızlıkları falan duyamadık da şu ana dek...

Doğal olarak vatan denince, sizin yeryüzünü kastettiğinizi bilemedim ben...

Hmmm...

Sizin ilginizi çekmek için kızılderililerin veya Karadenizlilerin de bir terörist çıkarması mı gerekiyor... Çok insan sevgili... Yeryüzü vatanlı sitedaşım?

sevgili erson ,folklorik yaklaşımlar sonuç çözüm ilişkilenini değil tam tesine kışkırma ve kopuşun temel taşını getirmektedir .

asimile olmayı kabulenen bir kesim? diğer var olan kesimleri bağlamamalıdır

evrensel-insan
26-09-2009, 23:16
Saygideger pervane;

Guzel bir konuya deginmissin. Zaten Turk kavraminin 1902 yilinda ilk defa milliyetci icerik olarak; Ittihat ve Terakki Cemiyeti'nin bir toplantisinda dile geldigini ve bu toplanti da; Mustafa Kemal'in de (O zaman daha Ataturk olmamisti) bulundugunu dile getirmistim. Bu icerigiyle, Bati'dan geldigi soylenir.

Ingilizce de ayni kokeni veren bir kac kelime var. Turk; milli kokeni Turk olan icin, kullanilan bir kelimedir. Turkish; TC vatandasligi ve Turkce icin kullanilan bir kelimedir. Turkic; Turki diller ve ulkeler icin kullanilan bir kelimedir. Turkey'de ulkenin cografi, siyasi adi icin kullanilir. Ayni zamanda da "hindi" demektir. Bizdeki ayni Misir tahili ve ulkesi gibi. Turkiye bence; ingilizcenin; ia ekinin; iye,ye donusturumudur. Cunku, -ia eki; isim ve cogul isim yapar. Ornek verirsek; Italia, Italya, eski yugoslavya, cekoslavakya, Almanya, Libya, Liberya v.s. ya yerine ye olmasida, bence; Turkce ses uyumundan kaynaklanir, yani; ince baslar ince biter. Turkiye. Gerci, Turkiye'ye; Turkiya diyenlar de, yok degildir.

Aslinda Turkce kokenli bir kelime olsaydi; -istan almasi daha mantikli olurdu.

Gerci o zamanda; Turkistan veya Turkmenistan ile karisabilirdi.

Dolayisiyle, bu haliyle; Turkiye, "Turklerin vatani"'ndan ziyade; Cografi ve siyasi bir toprak parcasi, anlamina daha yakin. Bu cografyanin sinirlari da 1923 de ortaya cikmistir. Sonucta, Hem Anadolu, hem de Rumeli zaten cografi bolge olarak vardir. Ama; ikisinin birlesimi bir cografi bolge yoktu, 1923'e kadar.

Eger isin; linquistik ve etimoloji icerigine giren bir yazar arkadas olursa; o zaman ona gore de cevaplarim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
26-09-2009, 23:21
Saygıdeğer evrensel hocam, linquistik ve etimolojik içeriğe çok da gerek olduğunu düşünmüyorum -İye- sahip demektir. Yani toprakların sahibi doğrudan ismi ile bildirilmiş.

esron
26-09-2009, 23:23
Folklorik yaklaşım, gibi süslü kelimelerle öze yazdığınızı mı düşünüyorsunuz, adamların durumu belli:

Ben insanlara çok saygılıyım, hak huku bilirim deyip, emirler yağdıran, kurallar koyan ve çocuklarına durmadan küfreden bir baba profili çizenlere, nasıl yaklaşılır?

Tartışmalar belli...

Söylenenler belli...

Bir forumdan ötekine oynaklaşan cümleler belli...

Bu durumun, kime ne faydası var?

evrensel-insan
26-09-2009, 23:27
Saygideger pervane;

Dedigim gibi "-iye", "-ia" nin karsiligi, ve Turkcelestirilmisidir. Bu niyet meselesi, cografi/siyasi bolge mi? Yoksa; o bolgedeki yasayanlarin ne oldugu mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

negri
26-09-2009, 23:30
Bu başlıkta dikkatimi çeken konulardan biri de şu oldu Türkiye adı kim tarafından bulunmuş ve yeni cumhuriyetin adı olarak nasıl kabul edilmiştir?
kesin olarak bilmediğimi belirterek konuşacal olursam, türkiye, arapçadan gelen bir kelime ve cumhuriyetin ilanından önceki bir tarihe tekabül bir tanım. coğrafi bir alanın adı. kürtlerin yaşadığı bölgeye de kürdiya dediklerini biliyorum.

evrensel-insan
26-09-2009, 23:38
Saygideger pervane;

Soyle de bakabiliriz. Turkic'in karsiligi Turki dir. -Ic eki; karakter belirtir. Yani Turki, Turk karakterli demektir. Tekrar -ia' ya donersek; mesela media, medyadir. Ses uyumundan ve Turkce kuraldan dolayi; iki sessiz harf yan yana gelmez. Bu temelde, Turkye olmasi mumkun degildir. Turkiye'deki i baglaci; k ve y nin birlestirimini saglar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
27-09-2009, 00:02
Saygıdeğer evrensel hocam bu konuda Yalçın Küçük Türkiye adını Rıza Nur'un koyduğunu söylüyor bir kitabında.

evrensel-insan
27-09-2009, 00:05
Saygideger pervane;

Kimin koydugu degil; kimin koydurdugu ve kelimenin nereden geldigi onemli.:yo: :deadhorse:

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
27-09-2009, 00:08
cumhuriyetin ilanından önceki bir tarihe tekabül bir tanım

pardon hocam aslında cevabım bu satıra olacaktı. karıştırmışım:)

rodof
27-09-2009, 00:14
Folklorik yaklaşım, gibi süslü kelimelerle öze yazdığınızı mı düşünüyorsunuz, adamların durumu belli:

sevgili erson varsın süslü deyin .dayatıcı dikte edici yönlerlemi hak riayetleri belirginlik kazanacak ,yoksa karşılıklı insani temelde elle alınan çözüm noktalarıylamı..

Ben insanlara çok saygılıyım, hak huku bilirim deyip, emirler yağdıran, kurallar koyan ve çocuklarına durmadan küfreden bir baba profili çizenlere, nasıl yaklaşılır?

Tartışmalar belli...

Söylenenler belli...

Bir forumdan ötekine oynaklaşan cümleler belli...
sorunun anna kaynağı bence biri ve üteki anlayışı .
daha düne kadar ego tatmini gerksinmelerle ,kart kutt deyimlerini nereye oturtacaksınız .
biri ve üteki anlam itibarını açıklıyabildim sanırım .

Bu durumun, kime ne faydası var?

katılıyorum hiç kimseye faydası olmaz zarardan üte bir fayda sağlamaz .
aklın yolu bir çerçevesinde elle aldığımızda ,zarardan ziyade fayda noktasında buluşmamak zor bir durum değil .selam ve sevgilerimle.

theatre
27-09-2009, 00:33
Vay be..

Koskoca bir devletin adı..

Tartışma konusu olmuş..

Ama..

Bilmenizi isterim ki..

Votka'mın adını asla değiştiremezsiniz.

pervane
27-09-2009, 00:37
devletin adı tartışılmıyor. sadece bu gün ülkenin içinde bulunduğu kaosun temelleri nerelere dayanıyor. Neden "Türküm Doğruyum Çalışkanım" sözü tartışılmalıdır diye bir talepte bulunuyor ülkede yaşayanlar? bunun nedenleri öğrenilmeye çalışılıyor. Votkanın adından kime ne?

theatre
27-09-2009, 00:40
devletin adı tartışılmıyor. sadece bu gün ülkenin içinde bulunduğu kaosun temelleri nerelere dayanıyor. Neden "Türküm Doğruyum Çalışkanım" sözü tartışılmalıdır diye bir talepte bulunuyor ülkede yaşayanlar? bunun nedenleri öğrenilmeye çalışılıyor. Votkanın adından kime ne?

Okullar özelleştirilsin.

Kim nerede ne okumak istiyorsa oraya gitsin..

gercekisim
27-09-2009, 01:11
Asıl amacı ırkçılık olanların bu antta geçen "Türk" kelimelerinden rahatsız olmaları hiç şaşırtıcı değil,onlar da ne mutlu ....... diyene derken asıl ırkçılığı yaptıklarının farkında olmalılar.Türklük kelimesinin hangi anlama geldiği anayasada açıkça belirtilmişken ve "Ne mutlu Türk olana " değil de "ne mutlu Türküm diyene" denilmişken Türklük düşmanlığı yaparak kendi etnik kökeninin ateşli militanı haline gelip asıl ırkçılığı yapanların halleri hiç te yabancı değil...devam edin.sizler zaten safkansınız ve kendinizi üstün sananlardansınız..aferin size.sonra da Bölücülük yapmadığınız söyleyip bir de yemin edersiniz.

Bu bir dayatma değildir,bu bir kabuldür. Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bu memlekette bu sözü söylemekten imtina edenlerin birlikten beraberlikten bahsetmeleri tamamen yalandan ibaret kalır,samimiyetsizliktir! Şimdi bir devleti oluşturan temel faktörler nelerdir diye tartışmaya gerek yoktur heralde.

Dilxweş
27-09-2009, 01:12
And bölgesel uygulanabilir, kürdlerin yaşadığı bölgelerde Kürdlere özgü and olabilir ve kürdçe okunabilir.

pervane
27-09-2009, 01:15
V. DEVLETİN TEMEL AMAÇ VE GÖREVLERİ
MADDE 5 - Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

evrensel-insan
27-09-2009, 01:16
Saygideger Dilxwes;

Zannedersem, Tuzuk kurali olarak; A.Ocalan'in resmini kullanmak; tuzuk ihlalidir, uyari alabilirsiniz. Isterseniz, uyari almadan degistirin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gercekisim
27-09-2009, 01:29
V. DEVLETİN TEMEL AMAÇ VE GÖREVLERİ
MADDE 5 - Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Yakında bu maddedeki "Türk Milleti" kelimesini de tartışmaya başlarlar artık.

Bu maddedeki "Türk Milleti" kelimesinin sadece etnik bir kökeni kastettiğini düşünen ileri zekalılar da çıkacaktır elbette.Birilerinin amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu besbelli,tartışmak gereksiz....

pervane
27-09-2009, 02:16
Aksine o maddede dikkat çekmem istediğim yer theatre'nin söylemine istinadendi

Okullar özelleştirilsin.

Devletin bu konuda anayasada yazılı söylemi olmasına rağmen, insanların maddi ve manevi varlığını geliştirici şartları hazırlamak gibi bir derdi olmamış! anlaşılan o ki sadece sizin gibi Türk milleti kısmını anlamış devlet de bu güne kadar bu şekli ile uygulamada bulunmuş bilmem anlatabildim mi?

kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

theatre
27-09-2009, 02:26
Aksine o maddede dikkat çekmem istediğim yer theatre'nin söylemine istinadendi

Okullar özelleştirilsin.

Devletin bu konuda anayasada yazılı söylemi olmasına rağmen, insanların maddi ve manevi varlığını geliştirici şartları hazırlamak gibi bir derdi olmamış! anlaşılan o ki sadece sizin gibi Türk milleti kısmını anlamış devlet de bu güne kadar bu şekli ile uygulamada bulunmuş bilmem anlatabildim mi?

kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Allah'tan korkun be..

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra..

Doktor,hukukçu,öğretmen,asker,polis vs vs çıkanların doğdukları şehirlere bakın.

İlk üç sırayı doğulu,güney doğulular alır..

Yüzbinlerce..

gercekisim
27-09-2009, 02:26
Ne yapacaktı devler farklı dillerde,farklı etnik kökenlere göre eğitim öğretim mi verecekti yada faklı etnik kökenler için farklı devlet daireleri kurup farlı dillerde hizmet mi verecekti,böyle bir devlet olmaz,bu birden fazla devlet demektir,dil birliği temel unsurlardandır,bunu reddediyorum diyorsan,farklı devlet istiyorsun demektir o zaman da egemenlik sağlama gücü devreye girer.Hem dil olarak ayrışmaya götürüp hem de bölücü değilim demek ne kadar saçma.

theatre
27-09-2009, 02:30
Allah'tan korkun be..

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra..

Doktor,hukukçu,öğretmen,asker,polis vs vs çıkanların doğdukları şehirlere bakın.

İlk üç sırayı doğulu,güney doğulular alır..

Yüzbinlerce..

Ya!

İşte öyle.

aydoe
27-09-2009, 02:31
Andımız az okutulduğundan kavranamamış, yalnız sabahları okumak yetersiz kalmıştır.
Sabah öğlen ve akşam en az sefer okunması gereklilik arz etmektedir.
Günde 5 vakit ezan okunan memlekette 1 vakit and okutturursan böyle olur işte
Bundan sonra ezan bir vakit and 5 vakit okunmalıdır.

pervane
27-09-2009, 02:49
Günde bir vakit tekrara uyandıran Rabbim! beş vakit tekrara da uyanmayı nasıp eder inşallah bir gün bu halkı:amen:

evrensel-insan
27-09-2009, 02:59
Saygideger pervane;

Beyin oyle bir organki durmadan uyarir. "Disini fircala, uykunu al, dogru otur, duzgun yuru" v.s. diye; ama onemli olan bu uyarilar degil; bu uyarilarin farkina varip; tercume edip; uygulamaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
27-09-2009, 03:37
Saygıdeğer evrensel hocam malesef hala geçmişte sistemin oluşturduğu düşüncelerden tek yanlılık, dar bakışlar nedeni ile bugün var olan durumu aşmak elde olan ile yetinmeden sürekli bir yenilenme çabası içinde olamak yerine kolay olanı seçip tekrarlara sarılabiliyor insan beyni.

evrensel-insan
27-09-2009, 04:01
Saygideger pervane;

tekrarlara sarılabiliyor insan beyni.-pervane-

Ah ki ne ah! Beyin sadece ezberi okumak, hafizada olani sahiplenmek ve sabitlemek ve durmadan bunu yapan vucuda da; psikolojik bunalim, cikmaz, rahatsizlik v.s. vermekten baska bir ise yaramiyor.

Halbuki; insanoglu beyini kontrol edecegine; insan beyni insanoglunu kontrol etseydi. Dunya ve bizler farkli olurduk.

Gerci; beyni kontrol edende insanoglunun kendi degil; ona islenenler ve kulak dili.

Bilim adamlari son zamanlarda, bir kac sene once; "insanmi dili kullaniyor, yoksa dil mi insani" diye bir karsitlik ortaya atmisti.

Isin gercegi; herseyin insanoglunu kullandigi; insanoglunun kullanabildigi ne var ki!

Kendi ortada olmayanin; kullanimi degil; ancak kullanilimi olur. Beyin, bir yuzyildir " Birey ol" diye emir veriyor ama; alacak olan ortada yokki. O toplumsal kisilik icinde; kendi icin degil; toplumu icin ustelik ne oldugunu, neye yaradigini bilmedigi degerlerle dogruluk savasi veriyor.

"Vatan, Millet, Sakarya" yerine;"ideoloji, inanc, dogru" siarina teslim olmus.

Saygilarimla;
evrensel-insan

HayyaN
01-10-2009, 23:46
Kaldırın da görelim.:)

Soda
07-10-2009, 02:05
Kendi ortada olmayanin; kullanimi degil; ancak kullanilimi olur. Beyin, bir yuzyildir " Birey ol" diye emir veriyor ama; alacak olan ortada yokki. O toplumsal kisilik icinde; kendi icin degil; toplumu icin ustelik ne oldugunu, neye yaradigini bilmedigi degerlerle dogruluk savasi veriyor.

"Vatan, Millet, Sakarya" yerine;"ideoloji, inanc, dogru" siarina teslim olmus.

Beyin "birey ol" diye emir vermez evrensel insan.

İnsanın yanında karıncalar, arılar bile "birey" kalır.

Beyin "sosyalleş ve değerler üret" diye emir verir.

"Birey ol" diyen; bedenindir, nefsindir, arzuların, isteklerin, doymak bilmeyen egondur.

Ama o da sosyalleşerek bunu yapmak ister.

"Cinsellik" bile tek başına senin sosyalleşmek zorunda olduğunun göstergesidir.

Seveceksin, sevileceksin, değerlerin olacak uğrunda ölüme gittiğin.

Değerlerin olacak evrensel insan. İnsan değersiz yaşayamaz.

Sula çiçekleri evrensel insan, yoksa kurutursun bahçeyi de farkında bile olmazsın.

evrensel-insan
07-10-2009, 02:31
Saygideger soda;

Ben "birey ol" derken; kisinin kendisine dogumundan beri verilen tabu ve verilerle yasam surup iliski kurmasi yerine; bu tabu ve verileri sorgulayarak ve kendi oz iradesiyle algilayarak; en azindan neyi savundugunun sahiplendiginin ve neyin mucadelesini verdiginin bilgisine erismesi ve bilincine varmasi.

Cunku sonunda; ulkemizdeki olusan kisilik, toplumsal kisiliktir. Yani kisi; kendisine verilen verilerle toplumu o verilere cekme mucadelesi verir. Birincisi, kendi yoktur. Ikincisi; toplumu cekmek istedigi ideolojik/inancsal dogrulari, ya kulaktan dolma, ya da kendisine verilendir.

Bunun disinda; birey olma ile; bireyci olma farkini da gormek lazim. Cunku bireyci akilcilik, nihilizmin; insanlik canavaridir. 20 yuzyilda ve gunumuzde de; dunyayi kasip kavurmaktadir. Bireyi; cikarci, egoist yapan bu akim; bireyin guc-otorite ve iktidar saglamasini; ya etrafindakiler uzerinden, ya ulke uzerinden, ya da amerikan idealizmi gibi; dunya uzerinden dener.

Benim dedigim birey olma ise; bunun tam tersi olan; tum tabu ve verilerden arinma mucadelesi veren ve engenis mekan evreni evrensel olarak ve kendi turu insani da insansal olarak goren ve degerlendiren bireysel kisiliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin
07-10-2009, 09:09
Buradan bile İslam'a eleştirebilecek birşeyler bulmuşsunuz ya,
Bu konuyu da Şeriat düzenine getirmişsiniz ya,

Gerçekten helal olsun diyorum.

Yukarıda değindiklerimi söyleyenler benden yaşça büyük kişiler. Peki nasıl oluyor da bu Andın kalkmasını isteyenlerin bazı güçler olduğunu anlayamıyorlar? Bu güç size göre İslam'mı? İslam ise neden bu güç gün be gün İslam'ı kötü gösteriyor tüm dünyaya?

Saygılar

evrensel-insan
07-10-2009, 19:45
Saygideger envyme;

Andin neden kalkmasi gerektigi; bilhassa verilen linkte; yeteri kadar acik ve anlasilir, sanirim. Senin endisenin gerceklik payi da; yerine gelecek andin icerigi ile anlasilir. Eger, bir and; yetiskinleri, hele hele cocuklari; belirli bir "yalan" a ve istem disi soyleme zorluyorsa; bu zaten celiskinin kendisidir. Yoksa konu and degildir. Herseyden once; su soru sorulmalidir.

Cocuklar neden anda zorlanmalidir? Ustelik her sabah ve ne dediklerinin bilincinde olmadan. Bu her seyden once insan haklarina aykiridir. Yetiskin olmayan bir kisi and icemez. Cunku and sorumluluktur ve o andi iceni pratikte olmasa bile; psikolojik olarak baglar. Yetiskin olmamis bir kisinin de; and icerek baglanacagi ve bu bagliliga karsi sorumluluk allacagi bir olgunlugu ve yetiskinligi yoktur.

Oyuzden; cocuklara boyle bir sorumluluk yuklenemez. Bu her yonuyle, cocugun psikolojik bunalimi demektir.

Aslinda ayni sey; milli marsda da gecerlidir. O da ant gibi yetiskinlik ve sorumlulugu yerine getirme bilinci icerir; ki bu bilinc cocukta yoktur. Cocugu boyle bir sorumluluga zorlamak ise; tamamen cocugun psikolojik problemini yaratima yol acmaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

simply a good person
07-10-2009, 20:10
Türkcülük kalksin, milliyetcilik kalksin, o kalksin, bu kalksin ant da kalksin.

Peki ezani da bi zahmet kaldiverin eliniz degmisken. Hem bu ülkede yasayan herkez müslüman mi? Hergün 5 vakit dinlemek zorunda birakiliyoruz. Hem öyle uzaktan gelen hafif bir ses olsa bisi demicem de, hergün 5 kez bangir bangir mikrofondan 13 mahallenin ezanini dinliyorum. Üsenmedim saydim . Hepsi de evimin icinde yankilaniyor. uykudysam uyaniyorum, tv izliyorsam tv yi yada mpzigi duyamiyorum. Biri Allah derken öbürü illalah diyor, ortaya karman corman birseyler cikiyor zaten.

Bu da kalksin, toplu temizlik yapalim.

evrensel-insan
07-10-2009, 20:15
Saygideger simply a good person;

Bireysel hak ve ozgurlukleri ihlal eden; tum toplumsal eylemler kalkmalidir. Cunku; toplumlar, bireylerden olusur ve bir toplumu olusturan bireylerinde; toplumsal hak ve ozgurlugu; toplum icindeki bireylerin hak ve ozgurlugunu ihlaldir.

Konu sadece kalkmasi degil; uygulanmasina toplumun zorlanmasi ve mecbur edilmesidir. Her turlu zorlama ve mecbur etme, birey ses cikaramasa bile; bireysel hak ve ozgurlukleri ihlal etmek, yani tanimamak demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-10-2013, 21:30
Saygideger arkadaslar;

Bir "and yarismasi" duzenleyelim. Bu baslikta su anda birkac and mevcut. Bu andlari oylayalim. Ayrica, yeni andlar iletmek isteyenler de, iletsin. Bakalim hangi and; site uyeleri tarafindan "en..." bulunacak? Varmisiniz?

Iste andlar;
Rabbim Allah!
Dinim din-i İslam!
Kıblem Kabe-i şerif.
Kafirler kahrolsun!

Dünya Türk olsun.
Vatan sağolsun.
Tanrı Türk'ü korusun.
Ne mutlu Türk olana!

Ey Büyük Atatürk!

Ne mutlu Türküm diyene!"
Önerim :-dilaver-

Ey Büyük Atatürk!

Ey, saygideger insanlik
Simdilik, bu kadar. Yeni oneriler varsa; alabiliriz.

Saygilarimla;
evrensel insan;

Andin nasil olmasi uzerine oneriler.

evrensel-insan
03-10-2013, 20:54
Sozcu gazetesinde bugun yayinlanan yeni and;

"Dindarim, kindarim.

Benden olan disinda kimseyi,

korumam, saymam, sevmem.

Vazifem, seriata gitmektir.

Bundan yuksek, ileri yol yoktur.

Ey Buyuk Tayyip!

Senin yolunda, gosterdigin hedefe;

emin adimlarla, durmadan yuruyoruz.

Varligim, yuce varligina feda olsun.

Ne mutlu AKP'liyim, diyene!

http://www.haberler.com/sozcu-gazetesi/

sorgulayan
07-10-2013, 20:43
And okumak ve okutmak günümüzde cagdas ülkeler icin gecerli degildir. Kaldirilmasi gec kalinmis ama yerinde bir karardir. Ayni derecede okullardaki mecburi din dersleride derhal kaldirilmalidir. Hic bir ülke sirf and icerek, okutarak,.... ayakta kalmamistir ve böyle andi olmayan milletlerde asla ayakta kalamamislardir, bölünmüslerdir,.... mantigi ve iddiasi sacmalardan secmedir.
And icmekle nesiller dürüst, caliskan,... olsalardi Türkiye asla bu hale gelmezdi. Devleti soyanmi dersin, vergi vermemek icin kac takla atanmi dersin, kanunlari kendi lehine kullananmi dersin, mafya babalarimi dersin, tembel aramakmi dersin, yalanci ve dolandiricimi dersin, rüsvet alan ve verenmi dersin,....... saymakla bitmez bu ülkede. Ülkeyi batiranda zaten bu zihniyet oluyor. Baktilarki kedi gibi köseye zorlaniyorlar hemen agizlarina milliyetciligi, atatürkclügü, dindarligi,..... aliveriyorlar. Yemiyoruz artik bu numaralari.

And okutmak ve ezberletmek yerine yeni nesillerimize iyi bir egitimle kisiliklerini versek daha faydli olur. Umarim yakinda din dersleride kalkar, fazla umutlu degilim ama genede arzularimi söylemek istedim.

evrensel-insan
21-10-2013, 23:58
Yeni "Andımız" bulundu

Gecelerde bu ant okunuyor! "Rabbim Allah, Rehberim Kur-an, Örneğim Resulullah’tır."

Odatv - Andımız’ın kaldırılması tartışması sürerken, internette yeni bir “and” paylaşılmaya başlandı.

1994 yılında Alparslan Kuytul tarafından kurulan ve gayesini “hakiki imana ulaşmış, ibadete âşık, ahlak sahibi ve Allah (cc)'ın yeryüzünde hâkimiyeti için meşru yollarla mücadele eden, hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir nesil hazırlamaktır” diye belirten Furkan Vakfı’na ait andın sözleri şöyle:

“Rabbim Allah,

Rehberim Kur-an,

Örneğim Resulullah’tır.

Davam,

İnsanı kulla kulluktan kurtarmak,

Yalnız Allah’a kul yapmaktır.

Hedefim,

Ümmeti uyandırmak,

İslam medeniyetini kurmaktır.

İzzeti imanda,

Kuvveti cemaatte,

Rahmeti itaatte gören,

Öncü nesil olmaktır.

Hareket esaslarım,

Rabbanilik,

İlmilik,

Şumullülüktür.

Vazifem,

Daima okumak,

Yaşamak,

Anlatmak,

Görevlerimi fedakarca yapmaktır.

Ey rabbim,

Davama,

Davamın büyüklerine,

Ve kardeşlerime sadık kalacağıma,

Tüm müminleri kardeşim olarak göreceğime

Davamı,

Şahsi arzularımın önünde tutacağıma,

Tüm dünyanın hakimiyetini sağlayıp,

İslam medeniyeti kuruncaya kadar,

Mücadeleden ayrılmayacağıma

Söz veririm.

Hayatım İslam’a fedadır.

İstikbal İslam’ındır."

Ekşi Sözlük gibi popüler sözlüklerde, bu andın önümüzdeki günlerde okullarda öğrenci andı yerine okutulabileceği şeklinde yorumlar yapıldı.

http://www.youtube.com/watch?v=hjPklp4W9nc&feature=player_embedded

http://www.gercekgundem.com/?p=572576