PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevİlİk alevİler ???

Davudi
25-05-2009, 14:04
müslüman türk alevi aileden gelen "ateist " biri olarak "ZAZA ve KÜRT" komunistlerine soruyorum !!
mesela sünni müslüman aileden gelipte ateist komunist olan TÜRKLER ve KÜRTLER sünniliklerini dile getirmezler biz ateistiz yada komunistiz derler ,ama alevi kökenden gelen siz zazalar ve kürtlerse hem ateistiz hem komunistiz hemde aleviyiz gibi hilkat garibesi bi tanımlamayla kendiniz tanımlarsınız ,bunu kastenmi yapıyosunuz yoksa dünya görüşünüzde bi sakatlıkmı var ?

eğer kasten yapıyosanız ,amacınız türk alevilerinden terör örgütlerine adammı kazandırmak ?

yok eğer bi sakatlık varsa ,ozaman SÜNNİ AİLELERDEN gelen türk ve kürtler gibi doğru dürüst komunist ateist olun !! derim.

Engse Hohol
10-01-2017, 09:09
İzzettin Doğan'a göre 25 milyon alevi var Türkiye'de ve 14 milyonu oy kullanıyor.
Atatürkçü laik olanları Chp'ye
islamcı dindar olanları Hdp'ye oylarını veriyorlar.

NickMickyok
10-01-2017, 09:55
25 milyon alevi olayı koca bir yalan.
Türkiyedeki alevi sayısı 4-5 milyonun üstünde değildir. İmkansız...

Atatürkçüler CHP ye kısmına katılıyorum. Bunun içinde Türk alevisi de var,Kürt-zaza alevisi de var, arap alevisi de var. Bir dönem CHP Gençlik kollarında çalışmıştım.Hepsini de tanıma fırsatım oldu, hem bulunduğum şehirde hem de diğer şehirlerde.

Aslında HDP ye kadar, alevilerin ezici çoğunluğu CHP ye oy verirdi. Ama HDP, sanırım en azından 3 de 1 ini aldı CHP seçmeni alevilerin. Onların da çoğu Kürt-Zaza alevileri.