Orijinalini görmek için tıklayınız : Gölge Meclis Hareketi
Kıdem vermek YK nın yetkisindedir. Dilaver
Yani; yönetimi oluşturacakların seçilme gücünü elinde tutan kim ise daha da açık kim Kıdemli Üyelik dağıtmaya yetkili ise Ülkenin kralı odur.
Kralı kelimesini Senatosu olarak düzeltiyorum.
..............................
Gönüllülük meselesine gelince; meclisin çalışır ve aktif olması hedeflenmiştir. Katılımcı olamayacagını belirten bir üyenin iş olsun, vitrin dolsun diye meclie alınması sadece meclisi işlevsizleştirmeye yarar. Ben istemiyorum diyen birini zorla bir yerlere oturtamazsınız. Bu yüzden gerekli kıstaslara sahip tüm üyelere çagrı yapılmış, bir kısmı çagrıyı kaale bile almamış, bir kısmı açıkça ben zamanımı ayıramam diyerek katılmamış, bir kısmı ise ileride görev alabilirim şimdilik çalışmalara katılmam mümkün degildir yanıtını vermişlerdir-Dilaver
Seçilen kelime iyi niyetle ve söz ettiğim mana dışında düşünülerek yazılmış olsa bile acilen değiştirilmelidr. Görüldüğü gibi yasa yapmak zordur.-Oki
......................................
Senato'ya soru:Ben bu mecliste temsil edilmediğim için, bir azınlık olarak, haklarımı genişletmek ve yönetimde söz sahibi olabilmek için özümden taviz vermeden nasıl mücadele edebilirim.
Selamlar
Senato'ya soru:Ben bu mecliste temsil edilmediğim için, bir azınlık olarak, haklarımı genişletmek ve yönetimde söz sahibi olabilmek için özümden taviz vermeden nasıl mücadele edebilirim.
Selamlar
Lobi oluşturmakla başlayabilirsiniz.
A.
serüvenci
15-05-2009, 19:22
yahu Oki,
ne uğraşıyorsun bunların meclisine girmeye ? kendi meclisimizi kurarız olur biter. ilk adımı at bakalım. ;)
Lobi oluşturmakla başlayabilirsiniz.
Hımmmm;
ne uğraşıyorsun bunların meclisine girmeye ? kendi meclisimizi kurarız olur biter. ilk adımı at bakalım. ;)
hımmmmmmmmmmmmm;
Adı meclis mi olmalı lobi mi olmalı ? Burası önemli.
Oylamaya sunuyorum.
Oki-Lobi
Azınlık- ?
Serüvenci-?
Ve diğer sessiz ezilen halkım sizde katılın... Fikriniz ?
Ona göre yeraltı faaliyetlerine başlayalım hemen.
Oo kanım kaynamaya başladı valla; şu devrim güzel şey yaa, insana bir amaç yüklüyor valla. :D
Selamlar
ne uğraşıyorsun bunların meclisine girmeye
Bunların meclisi zaten varsa diğer meclis "gölge meclis" olabilir. Son derece etkili bir mekanizmadır.
A.
Serüvenci=Meclis
Azınlık=Meclis
Oki=Lobi
Gurubun adını Gölge Meclis Olarak açıyorum.
Yer altı faaliyetlerimize Sosyal Gruplarda oluşturduğumuz GÖLGE MECLİS de devam ediyoruz. Mutlak Adalet ve Eşitlik Evinde bir tuğla da benden olsun diyen azınlıkların sesi, sessiz kalplerin mahzeni, TD halkınıngerçek nefesiyim diyen herkesi davet ediyoruz.
Selamlar
serüvenci
16-05-2009, 02:45
ben akhenatonu meclise tavsiye ediyorum. ayrı ve renkli bir ses. :p
şaka bir yana gölge meclisimiz hayırlı olsun. bizde inanır inançsız ayrımı yok.
gelmek isteyen istemeyen herkes meclisimizin üyesi olsa nasıl olur ? Mutlak adalet ve eşitlik adına şimdiki genel yönetimi, meclisi ve dinlerden özgürlük grubu üyelerini de kabul ediyoruz. onların da söz hakkı vardır.
katıllmak isteyen arkadaşlar, katıldıklarını belirtsinler. katılmak istemeyenlar katılmış kabul edilecektir.
serüvenci
16-05-2009, 02:51
Oo kanım kaynamaya başladı valla; şu devrim güzel şey yaa, insana bir amaç yüklüyor valla. :D
nasıl kaynamasın yahu! :D :D
Her türlü itiraza, evet.
Yanlız isim konusunda bir başka tavsiyemiz olabilir.
Encümen-i Daniş olsa nasıl olur?
serüvenci
16-05-2009, 12:33
Her türlü itiraza, evet.
Yalnız isim konusunda bir başka tavsiyemiz olabilir.
Encümen-i Daniş olsa nasıl olur?
encümen-i daniş fikri itici geldi. şimdilik gölge meclis olarak kalması iyidir. sonra adımızı arkadaşların ortak fikri ile değiştiririz.
Bize de!
Tavsiyemizi derhal geri çekiyoruz...
:cool:
serüvenci
16-05-2009, 12:49
Bize de!
Tavsiyemizi derhal geri çekiyoruz...
:cool:
sadece fikrimi söyledim. daha diğer arkadaşların fikrini almadık. ne olacağı belli olmaz. :)
Arkadaşlar Gölge Meclise katılmlar için davet usulu yaptık. Katılmak isteyenler lütfen müracat etsinler.
Yoksa açık mı yapsak yaaa...
Ben sanki yer altında olalım diye yapayım istedim ama hata ettik sanırım. Bunu hemen değiştiriyorum.
Srüvencinin dediği gibi, gel gel gel, ne olursa ol yine. ister DÖ ister meclis ister dinsiz, ister innaçlı hiç farketmez. Yeterki adaleti varmak istediğin hedef olarak iliklerine kadar hissetmen yeterli bizler için.
Bir ateş yandığında, mutlaka bir ısı yara etrafına ve hiç bir ataeş boşa yanmaz.
Unutmayalım ki, hak verilemz; ALINIR.
Cesur üyelerin cesur adımları için GÖLGE MECLİS te buluşalım.
Selamlar
serüvenci
17-05-2009, 10:56
katılımcı arkadaşlarımız için sosyal gruplar içerisindeki meclisin linki :
http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?groupid=14
Gölge Meclis: 2 nolu Halk Bildirisi
Ey TD halkım;
Atleti at üstünden , ADALET'i al eline. Adalet ki, Eşitliğinin ve Özgürlüğünün sana düşen vebalidir.
Eşitlik için, hakkın için Gölge Meclise Üye ol.
Üye ol ki; %47 nin hesabını soracak cümlelere hakkın olsun.
Üye ol ki; Özüne pranga vuranlara daha gür yazma hakkın olsun.
Üye ol ki; İnancını iliklerine kadar hissettiğin cümlelere hakkın olsun.
Üye ol ki; Devrim için ömrünü ölümüne paylaştığın toprak olmuş dostlarının da sende hakkı olsun.
Üye ol ki; yıkmadan yapılmaz dediğinde; sözün makes bulsun.
Üye ol ki; sessizlik adlı köleleğin boyunduruk ilmeğini kesip atmaya hakkın olsun.
Üye ol ki; Özgürlük kelimesi hak ettiği makama kavuşsun.
Üye ol ki; Geleceğin olsun.
Üye ol ki; sen var olasın.
Korkma, susma; hakkını ara....
Gölge Meclis.....
serüvenci
20-05-2009, 21:53
Gölge Meclis: 2 nolu Halk Bildirisi
Ey TD halkım;
Atleti at üstünden , ADALET'i al eline. Adalet ki, Eşitliğinin ve Özgürlüğünün sana düşen vebalidir.
Eşitlik için, hakkın için Gölge Meclise Üye ol.
Üye ol ki; %47 nin hesabını soracak cümlelere hakkın olsun.
Üye ol ki; Özüne pranga vuranlara daha gür yazma hakkın olsun.
Üye ol ki; İnancını iliklerine kadar hissettiğin cümlelere hakkın olsun.
Üye ol ki; Devrim için ömrünü ölümüne paylaştığın toprak olmuş dostlarının da sende hakkı olsun.
Üye ol ki; yıkmadan yapılmaz dediğinde; sözün makes bulsun.
Üye ol ki; sessizlik adlı köleleğin boyunduruk ilmeğini kesip atmaya hakkın olsun.
Üye ol ki; Özgürlük kelimesi hak ettiği makama kavuşsun.
Üye ol ki; Geleceğin olsun.
Üye ol ki; sen var olasın.
Korkma, susma; hakkını ara....
Gölge Meclis.....
imza
Gölge Meclis
gölge meclis divanı yok galiba
kırmızı şifon kumaşlı bir divan onuda aldınızmı tamamsınız
........
Bizim divanımız halk ile aynı seviyede olduğu için ve sizlerde tepeye biat etmek konusunda alışkan olduğunuz için görememişsiniz sayın ONE. Kapıdan girince tam karşınızda duruyor olacaktır.
Gelirken kırmızı şifon ile gelmeyin ama, ne olur ne olmazzz. Boğa kültü de var kültürümüzde ne de olsa :D
Selamlar
........
Bizim divanımız halk ile aynı seviyede olduğu için ve sizlerde tepeye biat etmek konusunda alışkan olduğunuz için görememişsiniz sayın ONE. Kapıdan girince tam karşınızda duruyor olacaktır.
Gelirken kırmızı şifon ile gelmeyin ama, ne olur ne olmazzz. Boğa kültü de var kültürümüzde ne de olsa :D
Selamlar
BİAT Dediniz çok bu biraz kişisel bir söylev oldu
ama
kırmızı şifonla mücadelenize destek vermek gibi bir misyon edinmek
düşüncem oldugunda şifonu hannibal gibi filin sırtında takdim etmekle
kalmam adamakıllı dayar vede döşerim meraklanmayın :D
............
Delx bu konularda uzmandır.
Siz hele bir gelin. hallederizzzz :fish:
serüvenci
21-05-2009, 17:20
adalet ve eşitlik için kırmızı şifon kumaşlı bir divana ihtiyacımız yok. çalışan, anlamaya ve anlatmaya açık bir beyin ile uygulamayı gerçekleştirmeye açık bir yüreğimiz olması yeterlidir.
Siz hele bir gelin. hallederizzzz
uzmanlıklarımız arasında dayayıp döşemek de vardır elbet. arzu edeni uzmanlıklarımızdan nasiplendirmek bize mutluluk verir. dükkanımız herkese açıktır. yeter ki istesin, döşeriz. :fish:
............
Siz hele bir gelin. hallederizzzz :fish:
güreşe doymayan pehlivan kara zühtü
sağır olunca nerden geldi bu çatırrr sesi diye etrafına bakınmayıda
ihmal etmez
hade bakalım bu kadar şamata yeter
Ulem One;
Gelmeye geleceksiniz de nasılsa aldınız özgürlüğün tadını; nazlı ördek gibi yan yan gidiyorsunuz :yield:
Naz etmeden Adalet zırhının içerisine girin haydi.
Daha neler öğreteceğiz biz size şaşarsın valla.:gossip:
Sizin ruhunuz da özgürlüğe aşık.
Bugün olmaz ise yarın nasılsa geleceksiniz. Erken gelin de sizi Başkan Serüvencinin yardımcısı yapalım.
Bak hala duruyor. Koş lemmmmm :peace:
Serüvencinin GÖLGE MECLİS BAYRAĞI olarak eklediği resimhttp://www.turandursun.com/forumlar/picture.php?groupid=14&pictureid=104
Gölge Meclis 3 Nolu Halk Bildirisi
Ey TD Halkı,
Yeni bir meclis için;
Meşru bir zemin için
Mutlak adalet için
Halkın yoğurduğu kanunlar için
Kendin için
Şikayet etmeyi bırak;
Birlik ol; güç ol.
DEVRİM DEVİRENLERİNDİR.
Gölge Meclise üye ol. Gel gel kim olursan ol yine gel. Bu kapı eşitliğin kapısıdır.
Halka rağmen halk için diyenleri terk et.
Ey halkım; Nefes alışlarındaki ritmi kendin düzenle.
Hak için adalet için Özgürlük için mutlak adalet için
**Tek yol DEVRİM.
TD Halkının meşveret mekanında buluşalım.
Ey güçlüyüm diyerek halkıma kurallar dayatan meclis
Taleplerimize kulak verin. Bizim taleplerimiz sizlerinde mutlak özgürlüğü için.
Uyan ey TD halkım; asırlardır süründüğün yeterrrrrrr
*** Ayağa kalk...
Gölge Meclis.
Not....
**.- Bir ömrü bir dava için fedakarca halkına harcayan 68'lere saygılarımızla.
***.- Sakarya,'da ayağında çarığıyla, çıkısında kuru ekmekle, tüfek yerine sabanıyla toprağını atasını namusunu koruyan halkımızın önünde saygıyla eğiliyoruz.
Selamlar,
Gölge meclisin hedefi devrim mi?
A.
Tabikii..
Devrim kelimesinin anlamını kalıplardan kurtarma zamanı sizce de gelmedi mi?
Bizler Td halkı olarak, sizin de adınıza gerçek adalet ve temsil hakkı ve mutlak eşitlik istiyoruz.
Herkesi en başta da bugünkü meclis üyelerini bekleriz. Zira Devrim ayrı şeydir yönetim ayrı şey.
Bizler yönetmek peşinde değil, kendi kurallarımız ile yönetilmek peşindeyiz. Dayatılmış ve halkın tamamı tarafından oylanmamış kuralların amacı her ne olursa olsun bizler gölge meclis üyeleri olarak karşısındayız.
Sizinde adalete olan sevgiden dolayı kalbiniz ağlıyorsa; gelin o damlaları tek tek güneşte kurumaya mahkum etmeyiniz.
Damlaya damlaya göl, oradan da SEL olur.
Sel olup akmak için sizi de Bekliyoruz.
Selamlar
Gölge Meclis.
serüvenci
25-05-2009, 18:20
Erken gelin de sizi Başkan Serüvencinin yardımcısı yapalım.
başkan seçilmişiz de ağlayanımız yok. ;)
TD halkının amacı aydınlanmak aydınlatmak ise ve; bunu özgürlük, düşüncenin özgürleşmesi, adalet ve eşitlik adına yapıyorsa Gölge Meclis onların yoludur.
Tepeden inme değil tabandan yürüyerek gideceğiz. Halklığımızla her konuda ortak kararlar alıp uygulamaya koyacağız. Ahdımız budur. Herkesin düşüncesini özgürce belirtip herkesin yetenekleri doğrultusunda katılımcı olmasını bekliyoruz.
Biz Halkız, Yolumuz Devrim...
Gölge Meclis.
"Bizler Td halkı olarak, sizin de adınıza gerçek adalet ve temsil hakkı ve mutlak eşitlik istiyoruz."
Ben bu sözü çok duyduğumu anımsıyorum ama seçimler geçti demekki kendimi unutkanlığa verdim:welcome:
Oki abi sıcaklar başladı ben de kendime gölgelik bir yer arıyordum:peep:
Fekat bu adelet ve eşitlik dediğiniz ne ola ki! bizim memlekette pek yetişmiyor, sizin bostanın iklimi nasıl? sebze olarak mı yetişiyor? Yoksa başka bir şeymidir?:humble:
Saygılar...
Not: Yeni ikonlar içinde aradım adalet terazisi bulamadım:shocked:
Fekat bu adelet ve eşitlik dediğiniz ne ola ki! bizim memlekette pek yetişmiyor, sizin bostanın iklimi nasıl? sebze olarak mı yetişiyor? Yoksa başka bir şeymidir?:humble:
...........
Sevgili Pervane;
Bizim bahçemiz Rıdvan bahçesidir. Bu nedenle merak etmeyiniz. Bakın mesela bir örnek vereyim; bizim meclisimizde insan kimliğinden değil yüreğinden tanınır.
O yürek ki; ağzından dökülen adalet kelimesi için ölümü şehadet sayar.
Haydi sizinle ortak şarkımızı mırıldanalım :)
Gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz. Hep elele vererek hayaller kurduğumuz. Kimi üzgün, kimi gün neşeyle dolduğumuz. O ağacın altını şimdi anıyor musun? ...
....................
Ait olduğum yerden mirası verin sizin olsun golden horn diye kadıköy şiir yarışmasında yayınladığım bir şiirim vardı.
Aramıza katılınca size okuyacağım söz.
Koş kızzzz, bak hala duruyor. Çabukkk :rain: Bak sağanak başladı.
Selamlar
... Dayatılmış ve halkın tamamı tarafından oylanmamış kuralların ...
Kuralları halkın tamamına onaylatmakta sıkıntı yaşanabilir :fear:
A.
...........
Sevgili Pervane;
Bizim bahçemiz Rıdvan bahçesidir. Bu nedenle merak etmeyiniz. Bakın mesela bir örnek vereyim; bizim meclisimizde insan kimliğinden değil yüreğinden tanınır.
O yürek ki; ağzından dökülen adalet kelimesi için ölümü şehadet sayar.
Haydi sizinle ortak şarkımızı mırıldanalım :)
Gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz. Hep elele vererek hayaller kurduğumuz. Kimi üzgün, kimi gün neşeyle dolduğumuz. O ağacın altını şimdi anıyor musun? ...
....................
Ait olduğum yerden mirası verin sizin olsun golden horn diye kadıköy şiir yarışmasında yayınladığım bir şiirim vardı.
Aramıza katılınca size okuyacağım söz.
Koş kızzzz, bak hala duruyor. Çabukkk :rain: Bak sağanak başladı.
Selamlar
Bu şarkıyı da bir yerlerden hatırlıyorum ama hiç söylemediğimi çok iyi biliyorum.Karıştırıyorsunuz! başbakan ile söylemiştiniz siz bu şarkıyı şemsiyeyi görünce hemen hatırladım. Beraber ıslandık yağan yağmurda imza RTE:p
Merhaba Azınlık;
Gölge Meclis ONAYLATMAK değil OYLATMAK peşindedir. Sizlerin gücü ile bunu mutlaka başaracaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Henüz sözde mecliste Serüvencinin azim ve kararı ve Adalet anlayışı ile Oki'nin teşkiltaçılığını alt edebilecek kimse yok. Zira Bizler sadece ve sadece doğruyu söylüyorız. Doğrunun savunucusu ise inançlı için Hakk, inançsız için ise haktır. Her ikisi de yıkılmaz birer kaledir. Sizler korkarak belki katılmayabilirsiniz. Zira devrim cesaret ister, cesur olmamak ise bir zaafiyet değildir. Bu nedenle bizler Td halkı için kendi feda etmiş insalar olarak asla kızmayız kırılmayız. Ama sizlerden ricamız dilinizde sözde meclisi anarken, asl olan kalbinizde bizleri yaşatın; yaşatınki yüreğiniz cesaret ile dolabilsin.
Sevgili Pervane;
Hiç evirip çevirme dostum. %47 nin hesabına soyunmuş bir gölge meclis ile RTE adını yanyana getirme ve tarihe böyle izdüşümler bırakma çabanı teşkilatınızın propogandada ki çok gerilerden gelmesine bir delil olarak halkımın onayına sunuyorum. Anlayan anlar zaten. Zira Devrim cesaret olduğu kadar zeka işidir de..
Ayrıca hele siz duble evirip çevirmeyin; Gölge meclise siz şahsınız katılana kadar etnite ile alaklaı yazdığınız her mesajın altında kendinizi biraz daha saklamış olarak algılanacaksınız.
Hatta birisi sorsa ki; Gölge Meclisi kim kurdu ?
Td halkımın refleks ile cevap vereceği şahıs isimlerinin en başında sizin gelmeniz gerekirken; tıpkı 1921 lerdeki gibi güçlünün koltuğunun altında haklarını alacağını zannederek özüne kurşun sıkanlar gibi daha aldatıldığınızın farkına vardığınızda davanıza yardım mı ettiğinizi veya zarar mı ettirdiğinizi bu halk zihninde verecektir.
Ayrıca; Gölge Meclise siz gelip aslınızla buluşana kadar; Azınlık olarak kendinizi tanımlayarak haklarınızı talep ettiğiniz veya şikayetlerinizi dile getirdiğiniz bütün iletilerinizde kendinizle düştüğünüz çelişkiyi ruhunuzun en derinlerinde hissedeceksiniz.
Sizden umutluyum. Bir anne şefkati ile halkımın tamamını kucaklayacak yürek ve sağduyunun ruhunuzda bir an önce harekete geçmesi içinde inancım gereği rabbime duacıyım. İnanmayan birisi olarak sizde bunu inandığınız halkınız için yapabilirsiniz;
El hasıl; son söz
Kardeşim yoldaşım arkadaşım dostum cancazım; Bak sağanak başladı; YUVANA DÖN. :peace:
Selamlar
Merhaba Azınlık;
Gölge Meclis ONAYLATMAK değil OYLATMAK peşindedir. ... Sizler korkarak belki katılmayabilirsiniz. Zira devrim cesaret ister, cesur olmamak ise bir zaafiyet değildir.
Oylattığınızda sorun çıkabilir diyeyim o zaman ... :loco:
Oylamanın doğal sonucu onaydır. Onay kayıtsız ve şartsız değildir.
Bu arada bence meclisinizin adı "gölge meclis" değil "devrim meclisi" olmalı. Gölge meclis, asli meclisin icraatlarını "biz olsaydık ..." diyerek eleştirir ve ortaya alternatif bakış açıları koyar. Burada amaç yıkıp yeniden yapmak değil; ıslah etmek, daha iyiye götürmek, ilerisinde de yönetim erkine talip olmaktır.
"Devrim" ise yıkıp yeniden yapmaktır. Bu durumda yıkacağınız şeyin yerine koyacaklarınızı ortalığa sermeniz ve onlar için "onay" almanız gerekir. Hak-hukuk-eşitlik kulağa hoş gelir ama içleri dolmadıkça karın doyurmaz. Amacınız devrim ise yeni bir "site tüzüğü" hazırlamakla işe koyulabilirsiniz; zira devrilenin yerine konacak olanı (üzerine imza atılacak olanı) göstermeden devrim yapmaya kalkışan "cesur" değil "hayalci", onları takip edenler de "devrimci" değil "avantacı"dır.
A.
Bakın ne güzel.
Gölge Meclis adı hakkında yaptığınız eleştiri gerçekten de harika. Şimdi bunu oylatmak için katıldığınızda; büyük olasılıkla ikiye bir adı Devrim Meclisi olur. Zira Başkan da devrimci ve ilk adı da o koymuştu.
Tüzük konusunda ise; çalışmalara başlamak için sizler gibi özgürlüğü ve adaleti yaşamlarının hedefi olarak seçebilecek koldaşlara ihtiyacımız olduğuda açıktır.
Bekliyoruz.
Selamlar
Gölge Meclis ... Şimdi bunu oylatmak için katıldığınızda; büyük olasılıkla ikiye bir adı Devrim Meclisi olur. Zira Başkan da devrimci ve ilk adı da o koymuştu.
he he he - uygun smiley bulamadım ...
Neyse, siz yeni bir tüzük için başlangıç yaptığınızda elimden gelen yardımı (eleştiri, düzenleme, edit) yaparım. Fazlasına vaktim yetmez maalesef.
A.
Dediğim gibi cesaret nadir insana özgü bir olgudur.
Kalbinizle destekleyin şimdilik yeterli. Biz yıkınca sizi hatırlayacağız.
Selamlar
Bu arada oki, kişisel birşey sorayım, istersen cevap verme: kendini daha çok "müslüman" olarak mı yoksa "mutasavvıf" olarak mı nitelersin? Sadece merak ...
A.
Şimdi yapılması gereken gölge meclisin hedeflerini, yöntemlerini, ve üyelerini TD halkına anlatmaktır/tanıtmaktır diye düşünüyorum. :ear:
.......
Bu konuda sözü Serüvenci bay başkana bırakmak en iyisi.
Daha sonra devam ederiz
Selamlar
Bu başlıgın katılımcılarına hitaben:
Bu başlıgın cafe'ye taşınmasın talep edersem umarım bana kızmazsınız. Çünkü cafe'lik başlık olmuş.
Site üzerine düşünceler ile pek de bir alakası kalmamış.
Gene de takdir yönetimindir elbette.
saygılarımla
Kendimi nimetten sayarak "benim için mahsuru yok" diyebilirim.
A.
ya serüvenci sen olayları nasıl algıladında böyle bir sonuç çıkardın ben anlamadım...
sen burdaki konduyu gerçek hayatla hele ümraniyeyle nasıl karıştırdın böyle biri değilsin şaşırdım valla.. ben gece kondunun yapımınada yıkımınada karşıyım...
Koldaş Azınlık
Başkan Serüvenci ile temasa geçerek Kodların deşifre belgelerini alın lütfen. Yakında yer altına çekileceğiz.
Asilmile amaçlı sürgün karşısında pes etmek yok. Bölge sorumlumuz sizinle daha sonra temasa gececek.
Merkezde gerekli açıklamalar yapılacak. Kaydınızı hemen yaptırın.
Tüm gölge meclis incubatorleri, hala alarm durumu sarı. Şafak Kodu: Blue umbrella ya döndü.
Quiet.
Selamlar
serüvenci
26-05-2009, 23:08
ya serüvenci sen olayları nasıl algıladında böyle bir sonuç çıkardın ben anlamadım...
sen burdaki konduyu gerçek hayatla hele ümraniyeyle nasıl karıştırdın böyle biri değilsin şaşırdım valla.. ben gece kondunun yapımınada yıkımınada karşıyım...
yönetimin dayatmalarına karşı olarak yanlışları göstermek ve eşitilk adına oluşturulmuş bir yapıyı kondu olarak niteleyen ve yıkarlar o konduyu diyen ifadeyi harika olarak niteliyorsan sana böyle bir şey söylenir. alınmayacaksın şaşırmayacaksın.
bir de gerçek hayatla karıştırma demişsin de ümraniyede de yöneten yönetilen ezenle ezilen ilişkisi içinde bir durum yok mu ? ne dersin ? bir yöneten yönettiğini düşündüğü bir cenaha karşı böyle pervasızca bir ifade kullanıyor. sen yönetene bu ifade için alkış tutuyorsun. pes yani. devrimci idin değil mi sen ?
boğaziçi
26-05-2009, 23:10
golge meclis?
fena degilmis...
Eneeeee, başlık değişmiş; güzel olmuş. Yapanın aklına sağlık! :party:
Gerekli görülürse bu mesaj siline :nod:
A.
Farklı düşünen üyelerimizin görüşlerini derli toplu biçimde ifade etme örgütlenme özgürlüklerini destekliyor dahası demokrasi çizgimizin gereği olarak kabul ediyoruz.
Site Meclisi başlığında ona muhalif olmakla başlayan girişimin muhalif olmakla sınırlı
kalmamasını diliyor kendilerine ayrı bir başlık açıyoruz.
Kolay gelsin.
:spy:
Olmadı ki.
Yönetimin desteğinde veya korumasındaki hiçbir karşıt hareket masum değildir.
Değerli OQONUÇ doğal ürünlerin pazarı oluşuyor gibi geldi bize :)
:spy:
Olmadı ki.
Son derece doğru bir tespit.
Ancak şu :
Değerli OQONUÇ doğal ürünlerin pazarı oluşuyor gibi geldi bize :)
bakış ve analiz pek doğru olmamış sevgili mhmd :)
Ne yalan söyleyeyim, bu gölge meclis olusumunu ben de sempati ile izliyorum.
Ben de sempati ile izliyorum ama örgütlenme bölümünde biraz sorun var gibi gözüküyor. Bir türlü sayı artmıyor.
saygılarımla
Mesele nicelik değil niteliktir.
Bunu da en iyi Sn. dilaver bilir.
İyi de bir merkez komite oluşturmak için de en az üç kişi gereklidir.
saygılarımla
Farklı düşünen üyelerimizin görüşlerini derli toplu biçimde ifade etme,örgütlenme özgürlüklerini destekliyor,dahası demokrasi çizgimizin gereği olarak kabul ediyoruz.
Site Meclisi başlığında ona muhalif olmakla başlayan girişimin muhalif olmakla sınırlı
kalmamasını diliyor,kendilerine ayrı bir başlık açıyoruz.
Kolay gelsin.
Sevgili Homosapiens ;
Değişik bakış ve anlayıştakilerin,
demokrasi ve düşünce özgürlüğüne olacak katkısı öngörüsü dolayısı ile desteklenmeni,
imzan olan,
"İnsani olan herşey kabulüm" ile süslemen,
"Gecekondu" muhabbetine çevirmemen,
Ademoğlunu,
senin hakkındaki düşüncelerinin doğru olduğunu görmesi açısından sevindirdi.
Bu arada sevgili sargon'un da "Sempati ile" izlemesi ayrı bir güzellik kattı olaya.
Elbetteki sevgili dilaverin de :)
Sevgili dilaver ;
"Devrim" ve "Kalıp"
Gölge meclisin çok fazla üzerinde durduğu bir olgu değil :)
Demokrasilerde "gölge kabine" çalışmaları "yönetimlerin" değil "demokrasinin" koruması altındadır, karşıt olması gibi bir gereklilik de yoktur. Hükümet partisi üyeleri bile gölge kabine oluşturabilirler.
Burada olması gereken de yönetime yöneltilecek itiraz, eleştiri, ve önerilerin belirgin bir yapısallığa/kurumsallığa sahip olması ve böylece alternatif düşünceler dile getirilirken hem bunların mevcut yönetime yardımcı/yol gösterici olmasını, hem de yönetime talip unsurların deneyim kazanmasını sağlamaktır. Böylece ayrı görüşlerde olunsa da site ilkelerine uygun alternatif yönetim tarzları gelişme olanağı bulacak, kazanan demokrasimiz olacaktır.
A.
bu başlığı yeni keşfettim ve ilgiyle takip edicem bundan sonra.
Bu gölge kelimesini serdar savaş bizdenmi arakladı yoksa biz ondan mı :p adamda gölge kabine kurucam diyordu :D
Fikirsel bazda gölge meclisinin olması güzel. Gölgesiz tek partili iktidar gibi olurdu meclis ;)
4 Nolu Halk Bildirisi
Ey TD halkım;
Adalet ufkundan parlayan güneşin sıcaklığı üşümüş kalplere ulaşmaya başladı. İnsana dair ne varsa kalpten yana yansıyan, güzelliklerini bir bir saçıyor artık.
Dimdik yılmadan kararlılıkla hakkımızı almak ve halkımızı aydınlatmak insanlığımızın ve büyük ideallerimizin gereğidir. Yılmayacağız yıkılmayacağız sonuna kadar dayanacağız.
Monar adlı Kızgın bir yanardağın korkusundan dilleri kurumuş TD halkının bir nebze serinlemesi için kurulmuş olan GÖLGE MECLİS ve onun eşit halkları adına ilk maddelerimizi taslak olarak sıralıyoruz.
Bu sadece bir taslaktır. Her bir birey her bir madde hakkında istediği gibi toplumsal kabul görmüş ahlak lisanî ile her zaman istediği eleştiriyi ve değiştirilme dileğini meclise sunabilir.
1. Td halkının ortak kümesi İNSAN dır. ,
2. Din dil ırk düşünce etnik kültür farklılıkları halkın birer zenginliğidir. Bütün farklılıkların eşit olarak temsil edilmesi GÖLGE MECLİSİN sorumluluğu altındadır.
3. Halkın zenginliği olan farklılıkların uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi için gölge meclis herkese eşit imkân ve olanak tanır. Gölge mecliste halkın bütün farklı katmanlarının oyu eşittir. Meclisin bütün faaliyetlerinden eşit olarak haberdar olurlar ve seçilme ve seçme hakları gölge meclis olarak halk adına koruma altına alınmıştır.
4. Halk Meydanına bir Meşveret Agorası Kurulacak ve kararlar bu agorada toplu olarak alınacaktır.
5. Adalet halk içindir. Halkın seçilmişleri diye bir kavram yoktur.
6. Zengin ne zengin, fakir ne de fakir olacaktır. Toplum beceri ve yetenek ile kendi katmanlarını gönüllü olarak tesis edecektir. Bireylerin kendi özgür iradelerinin sınırı halkına hizmet ile sonsuzlaştırılmıştır.
7. Halka hizmet; halkın bütün kendiliğinden oluşan katmanlarının ve özellikle azınlıkta kalmış gariplerin yetimlerin yolda kalmışların dulların çaresizlerin kısaca toplumsal refahın gerisinde bulunanların refah seviyesini yükseltmek için çalışmak demektir.
8. Düşünsel Özgürlüklerin sınırı Vicdan ile sınırlandırılmıştır. Ortak vicdan baremi için halk her hafta agorada meşveret meclisinde toplanacaktır.
9. Şiddet kullanma hakkı diye bir hak yoktur. Şiddete maruz kalanın, haklılığının kararı halka aittir. Bu haklılığın halk tarafından verilmesi ile şiddet aynısı ile ne bir eksik ne de fazla mukabele edilir. Umulur ki şiddete maruz kalan affediciliği ile toplumsal saygınlığını bu sayede artırabilsin.
10. Her kim ve ne adına olursa olsun eşitliğin amacı Mutlak Adalettir
11. İNSANı insan yapan düşünceye gem vurmak, onları köleleştirmekten ibarettir. Bu nedenle düşünceye asla gem vurulamaz. Td halkı yine kendi kabul ettiği iletişim ahlakı kuralları ile her türlü düşünceyi dinleyip değerlendirmeyi bir yüksek insan kültürü olarak algılamaktadır.
12. Çoğunluğun kabul ettiği bir fikrin karşısında azınlığın hakları adalet önünde eşittir. Azınlığın kişisel gereksinim ve ifade hakları meclis tarafından halk adına garanti altına alınmıştır.
13. Mülkiyet hakkı bireysel olamaz. Üretim toplu refahın sağlanması için halkın her katmanında eşit olarak sağlanacaktır. Td halkının amacı bireysel hevesleri değil toplumsal erekleri başarmaktır. Bu amaca katkı da bulunmak için bireyin kendisini Td halkı olarak tanımladığını ilan etmesi yeterlidir. TD halkının şehrinin anahtarı, Meclisin ortak malıdır. Halk var olduğu sürece anahtarı korumak ve kollamak Td halkının bütün katmanlarının ortak namusudur.
14. TD halkının sosyal ihtiyaçlarını temin etmek için görevlendirilen halk üyelerinin iltimas ve İnsan gözünden ayrılmış uygulamalarının cezası halkın oyu ile onu Td halkından tart etmek ve uzaklaştırmaktır.
15. Kadın erkek eşittir. Bu eşitliğin sınırları kadınlara daha çok iltimas ile asla bozulamaz. Kadın cazibe silahı ile eşitliğin toplumsal olarak kendi lehine çevrilmesini sağlayamaz. Erkek kaba gücünün etkisi ile kadınlar üzerinde tahakküm kuramaz. Mülkiyet hakkı yaşadığı sürece Halkındır, mülkün kullanım hakkı demek olan miras, halkın kararı ile toplumsal barışı bozacak şekilde taksim edilemez. Eşitlik, kullanım hakkında tek ve yegâne kriterdir.
16. Td halkının üretimi meclisin kontrolünde olan hazinede saklanır. Kişilerin çalışma performansı ile alacakları ücret halkın belirleyeceği oranlar ile sınırlıdır.
17. Hazine koruyucusu olarak tayin edilmiş kişiler, kendilerini toplumsal refah için adamış kişiler olmalıdır. Bu kişilerin tespiti Agorada halkın seçimi ile belirlenir.
18. Halk meclislerinde yapılan seçimlerde kesinlikle sözden başka materyal ve görsel etki aracı kullanılamaz.
19. Meclis her ne gerekçe ile olursa olsun asayişi korumak için halktan almadığı bir yetkiyi velev ki halkın iyiliği adına olsa da asla halka karşı kullanamaz. Meclis kendi başına halka rağmen halk için ilkesi adı altında halkın geleceği ile ilgili karar alamaz. Karar yetkisi sadece ve sadece Meşveret mekânı olan AGORA’da bulunan halkın eşit oyuna aittir.
20. Halk asla alınacak kararların sonsuzluğunu teminat altına almak için değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez diye karar alamaz. Yaşam ve kurallar bir dinamik içerisinde Mutlak adalet çizgisinden sapmadan her an yenilenebilir, bu yenilenme hakkı her bir Td halkı bireyinin müktesep hakkıdır. Halkın onayına sunmak üzere bir görüş düşünce veya eylem fikrinin tartışılması için gerekli olan birey sayısı ikidir.
21. Td halkı kendi varlığını ve meclisini korumak için gerekli güvenlik önlemlerini alır. Bu önlemler için halkın onayına başvurur. Bu güvenlik önlemleri asla halka karşı kullanılmaz. Td halkının amacı dünyaya sahip olmak değil, dünyada var olan adaletsizliği mutlak adalet çizgisine çekerek, toplumsal barışı ve sosyal refahı sağlamaktır. Mutlak adalet çizgisi ile belirlenen hatların neler olduğu konusunda tek yetkili halktır. Bu yetkinin devri söz konusu olamaz.
22. Kendini Td halkına ait gördüğü halde mutlak adalet çizgisini kendi yandaşları ırkdaşları fikirdaşları için bozmaya çalışanlara karşı halkın ortak kararı dışında bir karar alınamaz. Bunun için Mutlak adalet çizgisinin hatlarının neler olduğu konusunda halkın vicdan ve sağduyusu en belirgin kriterdir.
23. Gölge meclis TD halkı adına resmen yönetimi ele geçirdiğinde; ADALET,ÖZGÜRLÜK,VİCDAN,İNSAF,EŞİTLİK,CEZA,FİKİR,EY LEM,REFAH,NEFİS,HEVA,MUTLAK ,AZINLIK,ÇOĞUNLUK,AMAÇ,ÖDÜL,ÜCRET,ÜRETİM,TÜKETİM, kelimelerinin kapsam ve ihtivalarını halkın meşveretine sunacaktır. Bu kelimelerin sahibi ve anlamları halkın eşit oy hakkı ile kabul ettiği tanımlardan başka bir anlam içeremez.
24. Halk için çalışmak üzere halkın bütün katmanlarının ortak seçimi ile görevlendirilmiş kişilerin mutlak adalet çizgisinden sapmasına yine Agorada halk tarafından karar verilmiş olması halinde, o kişi TD halkı arasındaki saygınlığını yitirir; halkın tamamının göreceği şekilde deşifre edilir. O kişinin saygınlığının tekrar iade hakkı yine halkın vereceği karardır.
25. Td halkı Mutlak adalet çizgisinde mutlak özgürlük için var olmuştur. Kişilerin özel zevk ve yaşam stilleri başka bireylerin hakkına tecavüz etmediği sürece halkın teminatı altındadır. Toplumsal huzuru bozacak bireysel zevklerin kriteri yine toplumun genel ahlak kuralları ile çevrelenmiştir. Milyonlarca yıldır süre gelen bir kültürün toplumsal ahlakta belirgin rol oynayacağı aşikârdır.
26. Td halkının resmi dili yoktur. Her birey kendi dilini ve kültürünü özgürce dile getirebilir. Farklı dillerin halkın her katmanı tarafından öğrenilmesine çalışmak ve gerekli materyalleri ve eğitim argümanları oluşturmak meclisin görevidir. Dil sorunu ile Meşveret agorasında Kendini ifade edemeyen bireyinde halkın dilini öğrenmek için çalışması ve düşüncesini direkt kendisinin dile getirebilmesi için gerekli eğitim ve argümanın sağlanması meclisin görevidir.
27. Bugünkü sözde meclisin her bir üyesi ve sözde yönetimin seçilmiş liderleri ve yöneticileri de Td halkının öz be öz içinden var olan bireyleridir. Devrimin ilk gününde kendilerine hizmetleri için teşekkür edilerek, yeni mecliste insaf gözü ile bakabilen bazı bireylere HALK adına hizmet etmeye devam etmeleri teklif edilerek halk adına bilgi ve becerilerinden istifade edilecektir.
28. Şu anda liyakati olmadığı halde görev işgal edenler halkın bağrında sıcak olarak karşılanacak ve onlarında sosyal katmanlarda bir yer edinmeleri için çalışılacaktır.
29. Td halkının gündelik işleri ile halk arasındaki basit adli vakaların anında çözümü için oluşturulacak görevlilerde, inanç veya inançsızlık veya her ikisi arası düşüncelerin hiçbir değeri yoktur. Toplumun her bir katmanı bu tür adli olaylarda eşit olarak temsil edilecektir. Buna göre;
İnançlılar :3 İnançsızlar :3 Herikisi arasında kalanlar:3 olmak üzere toplam 9 kişilik adli işler sorumluları görevlendirilecektir.
Her bir gurubun kendi aralarında seçim hakları için meclis halka açık görüş uygun mekânları sağlamakla yükümlüdür.
30. Halkın her türlü düşüncesinin tartışıldığı mekânlarda sosyal düzeni sağlamak için görevli moderatörlerin tespiti halk oylaması ile yapılacaktır. Moderatörlük görevi için talipli olmaması durumunda meclis halka eşit hizmet sorumluğu ilkesine dayanarak seçimle yeterli sayıda kişiyi geçici olarak görevlendirebilir.
31. Td halkının yaşaması için gerekli ekonomik sorumlulukların toplumun her bireyi tarafından Mutlak adalet çizgisine erişmek için bir görev olduğunu kavraması ile çözülmesi hedeflenmektedir. Gönüllü bağış ilkesi ile halkın tamamının katılımı sağlanarak ekonominin sağlıklı yürümesi için hedeflenmektedir. Mutlak adalet ve eşitlik için halkın tüm katmanlarının ortaya çıkardığı prodüktivitenin değerlendirilerek halkın üretiminin halka yeter hale gelmesi için gerekli girişim hakları halk adına meclisindir.
32. TD halkının amacı dinlerden özgürlük veya dinlere özgürlük değildir. Td halkının var olma amacı; Mutlak eşitlik için Mutlak adalet tir. Bu amaca karşı olan her şeyi yıkmak ve yerine varlığın ufuklarından parıldayan nağmelerin tüm kainatı sarması için çalışmak; Gölge meclisin en temel eylem planıdır. Bu nağmeler kimi zaman bir türküde kimi zaman bir tamtam sesinde kimi zaman bir sazda kimi zaman bir keman da kimi zaman bir garibin dilinde kimi zaman kadehlerin içinde kimi zaman devrim şarkılarında kimi zaman yeşil bir parkada kimi zaman çarığıyla postalıyla mekapıyla dağda gezen gençlikte kimi zaman ağlayan gözler ile rabbine iltica eden bir yoksulun dilinde bugünde duyulabilir.
33. Gölge Meclis kendini “Eşit yaşamak için var olmak amacım; gerekirse halkım için fikrimle bileğimle var gücümle savaşmak zorundayım” cümlesinde bulan cesur zeki ve kararlı devrimcilerin mekânıdır. Bu kararlılık içerisinde olamayanların korkaklıklarını gölge meclis, devrimden sonra asla halkının yüzüne vurmayacaktır. Zira gölge meclis bilir ki cesaret ve devrimi yapacak kişiler, ruhlarında herkesin duyamayacağı bir aşk ile donatılmış az sayıda fedakâr ölümü hiçe sayan yiğitlerdir.
TD halkımın önünde saygıyla eğilmek bizler için bir onurudur.
Halk adına halk için Mutlak adalet için kendin için geleceğin için Gölge Meclise geçin.
Gölge Meclis
Düşmesin bizimle yola:
evinde ağlayanların
göz yaşlarını
boynunda ağır bir
zincir
gibi taşıyanlar.
Bıraksın peşimizi
kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!
boğaziçi
27-05-2009, 14:34
4. Halk Meydanına bir Meşveret Agorası Kurulacak ve kararlar bu agorada toplu olarak alınacaktır.
mesveret agorasi ,cok guzel...
sevgili serüvenci burdaki olayla gerçek hayatı karıştırman nekadar gereksizdir.. ne zamandan beri sanallık real hayatta işliyor?? burdaki kondu tabrimizle ezilen halk emekçi kesim felanda dediğimiz yok ayrıca benim tabire alkış tutmam seni şaşırtmış olsa gerek ki böyle bir yanılgıya düşmüşsün...
evrensel-insan
27-05-2009, 16:18
Saygideger arkadaslar;
Disaridan bakis acisi ve notr algi ile, takibedilmesi gereken bir gelisme gosteriyor, golge meclis. Takibe devam.
Saygilarimla;
evrensel-insan
1. Td halkının ortak kümesi İNSAN dır. ,
2. Din dil ırk düşünce etnik kültür farklılıkları halkın birer zenginliğidir. Bütün farklılıkların eşit olarak temsil edilmesi GÖLGE MECLİSİN sorumluluğu altındadır.
Selamlar,
İlk eleştiri de benden gelsin bari ...
İlk iki maddenin:
TD halkının ortak kümesi insandır; Gölge Meclis'in amacı TD halkının TD Site Meclisi'nde adil olarak temsil edilmesini sağlamaktır.
şeklinde değiştirilmesini öneriyorum. Sitenin legal karar organı site meclisi ise gölge meclis tüm TD halkı için site meclisi kararları üzerinde etkin/etken olmaya çalışmalıdır.
Devam edecek ... zamansızlıktan şimdilik bu kadar :angel:
A.
serüvenci
27-05-2009, 16:59
sevgili serüvenci burdaki olayla gerçek hayatı karıştırman nekadar gereksizdir.. ne zamandan beri sanallık real hayatta işliyor?? burdaki kondu tabrimizle ezilen halk emekçi kesim felanda dediğimiz yok ayrıca benim tabire alkış tutmam seni şaşırtmış olsa gerek ki böyle bir yanılgıya düşmüşsün...
sevgili kızılordu,
sana düşünce olarak bir yönetenin aleni tehdidi gibi şakayla karışık bir ifadeyi alkışladığını ifade ettim. düşüncenin dışavurumu ve senin bunu algılamayışın açısından yanılgılı bir tavır sergiledin. senden beklediğim açıkçası bu değildi.
sanalla gerçeğin karışması kavramını pek anlayamadım açıkçası. burada insanlara reel yaşamla ilgili konuları sunduğumuzun gerçek yaşamın tam içinde bir site olduğumuzu unutuyoruz sanırım. biz insanlara eşitlik, adalet ve özgür düşünce adına bir şeyler vermeye çalışırken gerçeğe yönelik hareket etmiyor muyuz ? sanal ortam artık reel yaşamın içine geçmiş durumda değil mi ?
haaa bana gelirsen, benim sanalla gerçeği karıştırmak gibi bir lüksüm yok. ama bir beklentim var : bir insan düşünce olarak kendini nasıl ifade ettiyse sanalda uygulama olarak da bu insanın düşüncesinin yansımasını göstermelidir.
Sevgili Azınlık;
Öneriniz ve eleştiriniz halkımın oyuna sunulacaktır. Sadece kendi düşüncemi ifade etmem gerekirse;
Devrim ruhunun özünde temeli en baştan atmak olduğu için mevcuda yamanmanın mutlak adalet çizgisi hedefinden bizleri uzaklaştıracağını düşünüyorum. Bu nedenle Bu konuda toplanacak olan Meşveret Agorasında vereceğim oyum Red olacaktır.
Ancak halkımın vicdanı ve kararı karşında saygıyla eğilirim.
Selamlar
Yazmayayım dedim ama yine tutamadım kendimi :)
Konudaki tüm mesajları okuyunca oluşum hakkında daha iyi fikir edinme şansım oldu. Hatta azınlık bir önceki mesajımın açıklamasını bile yapmış önceki mesajlarda ;
Bu arada bence meclisinizin adı "gölge meclis" değil "devrim meclisi" olmalı. Gölge meclis, asli meclisin icraatlarını "biz olsaydık ..." diyerek eleştirir ve ortaya alternatif bakış açıları koyar. Burada amaç yıkıp yeniden yapmak değil; ıslah etmek, daha iyiye götürmek, ilerisinde de yönetim erkine talip olmaktır.
"Devrim" ise yıkıp yeniden yapmaktır. Bu durumda yıkacağınız şeyin yerine koyacaklarınızı ortalığa sermeniz ve onlar için "onay" almanız gerekir. Hak-hukuk-eşitlik kulağa hoş gelir ama içleri dolmadıkça karın doyurmaz. Amacınız devrim ise yeni bir "site tüzüğü" hazırlamakla işe koyulabilirsiniz; zira devrilenin yerine konacak olanı (üzerine imza atılacak olanı) göstermeden devrim yapmaya kalkışan "cesur" değil "hayalci", onları takip edenler de "devrimci" değil "avantacı"dır.Hayalci çünkü mevcut meclisi yıkmanız, devirmeniz teknik olarak mümkün değil :)
Koyu yazanlar oluşum hakkındaki görüşlerim. Ve diğer satırlara da aynen katılıyorum. gölge kelimesi hazırladığınız taslaklara uymuyor. Ek olarak devrim kelimesinin anlamına yeni boyut katalım demenizde bile bir devrim propagandası seziyorum. ki mesajların birinde tek yol devrim söylemi var. sol elini kaldıran smiley yoktu galiba yanında göremedim :D
Ayrıca 4 nolu bildirgenin 23. maddesinde geçenlere anlam veremedim. ÖZGÜRLÜK diye koca koca yazmışsınız. Nedir sizin burada özgürlüğünüzü kısıtlayan? Burası dinlerden özgürlüğün sesi değil mi zaten? Bunun gibi çok şey var tek tek yazmayayım şimdi. Dinlerden özgür bir siteninde dinlerden özgür kişilerden oluşması doğaldır. Dolayısıyla 4 nolu bildirgedeki 5. Adalet halk içindir. Halkın seçilmişleri diye bir kavram yoktur. biraz sırıtmakta. Çünkü siz halkın seçilmişleri derken ben halkın temsilcileri olarak görüyorum. Nasılki milletvekili olmak için TC vatandaşı olma şartı varsa bu sitenin mevcut meclisinde de dinlerden özgür olma şartı aranır.
Oluşumdan rahatsız değilim yanlış anlaşılmasın. Ancak taslaklarınızın yanlışlıklarla dolu olduğunu düşünüyorum. Ve olaki bu oluşum büyürse bölünmeler kaçınılmaz olacaktır. Çünkü taslaklar bunu söylüyor. Tabi bunlar benim görüşlerim. Maddeler halinde zamanla yanlış bulduklarımı dile getirmeye çalışacağım.
Saygılar.
Sayın Özne;
Hayalci çünkü mevcut meclisi yıkmanız, devirmeniz teknik olarak mümkün değil :)
......
Biz mülkiyetin toptan halka ait olduğunu iddia ettiğimiz için bu gerekçenizdeki teknik kelimesi anlamını yitirmektedir. Siz var olduğunuz süece Teknik altyapı vardır. Siz yoksanız tekniğin değeri olamaz. Hatta bu düşünceyi kalıp olarak inanca uygularsanız; sizler mutaassıp birer inançlı bu garip oki ise misalen ateist olur.
Ve diğer satırlara da aynen katılıyorum. gölge kelimesi hazırladığınız taslaklara uymuyor.
............
Her devrim halkın gölgesinde yeşerir ve sonra asıl olur. Taslak ASIL MECLİSİN taslağıdır. İnsaf gözü ile okumanızı ve eğer yüreğinizde mutlak adalet duygusu hakimse bize katılarak taslak üzerinde söz hakkınızı sonuna kadar kullanmanızı rica ederiz.
Ek olarak devrim kelimesinin anlamına yeni boyut katalım demenizde bile bir devrim propagandası seziyorum. ki mesajların birinde tek yol devrim söylemi var. sol elini kaldıran smiley yoktu galiba yanında göremedim
23.maddeyi tekrar okuduğunuzda DEVRİM kelimesinin muhteviyatı hakkında zihninizin önyargıdan daha net farkındalığa ulaşacağını umuyorum. Tabikii devrim propagandası yapıyoruz tabikii devrime sığınıyoruz. Aksi taktirde dayatılmış düzenleri nasıl yıkabiliriz ki. Bir öneriniz varsa dinlemeye de hazırız.
Çünkü siz halkın seçilmişleri derken ben halkın temsilcileri olarak görüyorum. Nasılki milletvekili olmak için TC vatandaşı olma şartı varsa bu sitenin mevcut meclisinde de dinlerden özgür olma şartı aranır.
Burası aslında bizlerin neden bu yola çıktığımızın anlaşılması açısından çok önemli. Bu cümlenizi dünya örnekleri ile birlikte halkımın sağduyusuna emanet ediyorum. Gölge Meclis barışın önünde en büyük engel olarak ırkçılığı görmektedir. Yolumuz budur. Asla da şaşmayız.
Oluşumdan rahatsız değilim yanlış anlaşılmasın. Ancak taslaklarınızın yanlışlıklarla dolu olduğunu düşünüyorum. Ve olaki bu oluşum büyürse bölünmeler kaçınılmaz olacaktır. Çünkü taslaklar bunu söylüyor. Tabi bunlar benim görüşlerim. Maddeler halinde zamanla yanlış bulduklarımı dile getirmeye çalışacağım.
Bir avuç özgürlük savaşçısını kalp ile desteklemeniz de bizilere yeterli halk gücünü vermektedir. Müteşekkiriz. Taslakların hataları yine halkın katılımı ile mutlaka düzeltilecektir. Kendinizi Td halkına ait hissettiğiniz sürecede sizce hatalarımızı söylemeniz ortak aklın ve eylemin gücü açısından çok önemlidir.
Konuya yaklaşımınz ve bölünme konusundaki düşüncelerinizin oluşabilmesi için önce bir bütün olmamız gerekirdi. Oysa biz bir avuç azınlık, baskılardan yorulmuş ve birleştirmek için yola çıktık. Ve siz de bölünmelere karşı duruşunuzu bu cümle ile deklare etmişken, yeriniz gölge meclis çatısı olmalıdır.
Gölge meclis her geçen gün halkının önce kalbinde sonra dilinde sonrada bileğinde bir güç olarak hak ettiği adaleti söke söke alacaktır.
Hiç merak etmeyiniz, halkınıza ve kendinize güveniniz. Halka rağmen halk için köleliğinden kurtulma ateşi yanmıştır. Ve devrim ateşleri asla sönmez.
Değerli düşünceleriniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
TD Halkının Adalet Savunucusu
Gölge MECLİS
sevgili serüvenci bu iletide kondu meselesinde o kadar ciddiye alınacak demokrasi harekketine tehdit felan gibi unsurlar yok ben böyle algılamadım yada yönetim birisini bastırmaya çalışıyor gibide algılamadım birincisi çardak kurma gölge meselesine güldüm çıkan dfarklı seslerin bir demokrasi unsuru olduğunu pekde düşünmüyorum herkesin bişeyler sölemesi demokrasi değildir.. herkafadan kafasına göre ses.. ben düzen severim genelde.. ayrıca gecekondu yapımınada karşıyım demiştim yıkımınada mepte gecekondumu yapıolar demiş bence bu espiri hoştu bende buna güldüm katıldım bu kadar abartmamalısın olayı... gerçek hayatta kondularda yaşıyan insanlarla burdaki olayın karşılaştırılması yersiz bence benim olaya bakışım bu şekilde değil.. umarım kendimi anlatabildim bu defa...
Gölge meclisin gölge üyeleri;
Yeşil Alarm;
Kod :double smoke
İkinici bir talimata kadar hücrelerinizde kalın.
Selamlar
Amerika başkanı Abraham Lincoln'un şu :
"Bu ülke, kurumlarıyla birlikte burada yaşayan insanlara aittir.
Var olan yönetimden bıktıkları zaman, anayasal haklarını kullanarak onu düzeltebilirler.
Veya
devrimsel haklarını kullanarak onu parçalayabilir,
veya
iktidardan devirebilirler."
sözü bana hep ilginç gelmiştir.
Bu sözün ;
Çarlık Rusyasının devrilişi,Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği
veya
Osmanlı'nın devrilişi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumuna bakarak,
doğru kelimesine eklenecek "mu acaba ?" dedirtmediğini düşünüyorum.
Sayın Paslıçivi her ne kadar kendisini Gölge Meclis üyesi olarak gördüğünü deklare etmese de; TD halkının bir bireyi olduğu için uğradığı haksızlığı savunmak gölge mecliisn görev ve yetkileri dahilindedir.
Gölge Meclis Mutlak adalet ilkesi ile yola çıkmış ve bundan asla şaşmadan ilerleyecektir. Halkının bir ferdinin dahi uğradığı her hangibir haksızlığın karşısında mücadelesini sınıf görüş ayrımı yapmadan verecektir.
Gölge meclis için halkının bir ferdi için gerekire bütün halk ölümü göze alabilir. Zira Mutlak adalet bunu gerektirir.
Sayın paslıçivinin emek ürünü yazılarının geri iade edilmesini gölge meclis olarak talep ediyoruz. 30/05/09 tarihine kadar iade edilmemesi halinde toplu olarak 7 gün mesaj boykotu uygulanacaktır.
Ruhlarında Mutlak adaleti ilikleirne kadar hisseden bütün gölge meclis taraftarlarının bu boykota ırk sınıf düşünce ayrımı gözetmeden destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur.
Yeşil alarm;
Kod:Ring of Long Finger
Selamlar
Amerika başkanı Abraham Lincoln'un şu :
"Bu ülke, kurumlarıyla birlikte burada yaşayan insanlara aittir.
Var olan yönetimden bıktıkları zaman, anayasal haklarını kullanarak onu düzeltebilirler.
Veya
devrimsel haklarını kullanarak onu parçalayabilir,
veya
iktidardan devirebilirler."
sözü bana hep ilginç gelmiştir.
Bu sözün ;
Çarlık Rusyasının devrilişi,Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği
veya
Osmanlı'nın devrilişi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumuna bakarak,
doğru kelimesine eklenecek "mu acaba ?" dedirtmediğini düşünüyorum.
Sevgili Psiko, o "..mu?" yu ben de düşünmüyorum.
Ama ne yazık ki yıllarca bırakın ..mu'sunu, bu tür sözler anarşistlik olarak görüldü ülkemizde.
Ey TD halkı;
Gölge meclis yönetime karşı ilk zaferini kazanmıştır.
Birliğin gücünü bir kez daha gösteren halkımızın kuvvetini herkesin saygıyla karşılaması gerekir.
Destek olan tüm gölge meclisin gölge üyelerine şükranlarımızı sunarız.
Bu daha bir başlangıç; gücünüze güvenin;
Eninde sonunda zafer halkın olacaktır. :peace:
Saygılarımızla
Gölge Meclis.
Gölge meclis yönetime karşı ilk zaferini kazanmıştır.
Birliğin gücünü bir kez daha gösteren halkımızın kuvvetini herkesin saygıyla karşılaması gerekir.
Ben konunun farkına varıp da frodo'yu uyarmasaydım b. kazanırdın sen zaferini.:canada:
Yahu geçmişte aydoe yanlışlıkla benim koskoca Demokrasi ve Komünizm başlıgını silmişti. Sonra kendisine canın sagolsun dememe karşın inat etti, Cem'in de katkısıyla yerine getirdi. Olay yanlışlık ise ki olabilir, büyütülecek bir şey degildir.
Ama yanlışlık degilse, araştırılması için DK ya başvurdum. Bu konuda gereken açıklamayı ya YK dan ya DK dan beklemek hakkımızdır.
saygılarımla
Saygıdeğer Gölge Meclis üyeleri;
Kendimizi deşifre etmemek için lütfen gerekli itinayı gösterelim. :tape2:
Alarm :White
Kod: Soft Stools :D
Selamlar
paslıçivi
30-05-2009, 10:23
yanlışlık düzeltilmiştir..
olayı uzatmanın kimsye bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum..
olur böyle şeyler diyelim..
ve kaldığımız yerden devam edelim..:fencing:
Ey gölge meclisin üyeleri,
Sizler bazı dış ve iç çıkar odaklarının suistimal edip Td halkı aleyhine faydalandığı bir avuç genç ve azimli kardeşlerimizsiniz.:boink:
Bu yaptıklarınız legal degildir.Zarar görmenizden korkmaktayız:flame:
bu eylemi daha fazla ileriye götürmeyip teslğim olursanız Yk ve Dk hakkınızda anlayışlı davrancaktır.:yield:
Aksi takdirde etrafınız sarılmıştır. Hiçbir yere kaçamazsınız.:laser:
şimdi mouse 'nuzu kullanarak yeni mesajlar başlığını tıklayın.Ve bir dahada bu başlığa uğramayın.:bolt:
Devrim yenisini ve daha iyisini yapmak için yıkmaktır. Tarih boyunca egemenler devrimcileri iki silah ile susturmaya çalışmışlardır. Birisi şiddet, digeri ise kavramların içlerini boşaltmak ve zararsız hale getirebilmek.
Bu yüzden devrimciler, devrimci teoriyi ortaya koyarlarken söylemlerine dikkat etmek zorundadırlar. Devrimci söylem basit ve amiyane degil, bizzat paratikten çıkan ve gene pratigi yönlendiren içerikte, dolu olmak zorundadır. Aksi takdirde egemenlerin oyununa gelinir ve mevziii kaybedilir.
Devrim basit kavgaların mekanı haline getirilirse yozlaşır ve kitleselligini kaybeder. Devrim kısır tartışmalarla bogulmamalı ve her zaman kitlelere bir sonraki hedefi gösterebilmelidir.
Devrim, dik duranların, sabırlı olanların, eylemleriyle örnek olanların, gerçek kitle önderlerinin eseri olacaktır. Devrimci mücadelede hatalar olacaktır, ama mesele bu hatalardan ders çıkarabilmekte ve yenilenmekte yatar.
Yaşasın devrim.
saygılarımla
Sitenin yönetimindeki bir çok arkadaşı eskiden beri tanıyan birisi olarak,
bilerek,
isteyerek
başlık silineceğini düşünemiyorum.
Ancak,
İş Sn.Hakdoğan ve Sn.AYATA arasında ise,
(Yani başlığı AYATA sildi ise ki KESİN öyledir.
Melamileriz.biz adresinde "Altın oran" başlığında Sn.AYATA ile Sn.Hakdoğan arasındaki gerilime yönelik ÖZNEL olguların yaşam yansımaları adına olan ifademi herkes okuyabilir.)
Fikirlerin çarpışmasından,
"Gerçek"in parlak kıvılcımı,
Güdülerin çarpışmasından ise,
SAVAŞ çıkar.
Eleştiri ve özeleştiri sürecinden geçmeyen bir düşünce asla devrimci olamaz. Hatalarını kabul edemeyen bir düşünce de devrimci olamaz.
Devrim düşüncesinin revizyonizme mi dogru meylettigini, yoksa küçük burjuva gururunu kırıp hamle mi yapacagını her halde bu başlıkta izleme şansımız olabilecek.
saygılarımla
Tarafımca, öz içeriği aynısı ile iade edilen bir başlıkla karşılaştıktan sonra "geri adım atmak" dışında takınabilinecek bir tavrınız ortada yok da ondan.
Ne desem bilmem ki ?
Şimdi "fasülye de kendini nimetten sanırmış" diyeceğim bana yakışmayacak. O başlığın altına da yazdım; ne yazdığını hiç merak etmediğim bir kaç üyemizden birisiniz. Kendime göre de nedenlerim var. Site forum kurallarına uyduğunuz müddetçe de yazmanızda bizim açımızdan hiç ama hiç sakınca yok.
Başlığın yanlışlıkla mı yoksa bilerek mi silindiğini bilmiyorum. Ama bize düşen içeriği ne olursa olsun emek verilmiş yazıların kaybolmasını engellemektir. Bu nedenle de başlığı ve yazıları yerine koydum.
Sitemizde yasal sorunlar içermeyen, site tüzüğümüze aykırı olmayan hiç bir yazı silinmez. Site tüzüğümüz de alenidir ve biz ona uymayı görev biliriz. Hata yaparsak da pisliklerimizi halının altına süpürmez açıkça özeleştirimizi yapmaktan da geri durmayız.
Bu bizim kendimize duyduğumuz saygının gereğidir. Forumlarda zıt görüşler savunuyor olmamız bizim yönetsel tavrımızı etkilemez. Bunu anlamanın sizin için kolay olmadığını biliyorum. Ama zamanla öğreneceğinize inanıyorum.
İşte bu nedenle hatanın ve onun düzeltilmesinin altında kendinizce nedenler yaratmayın.
Ne "Gölgeli Meclisin" ne sizin "fikirelerinizin" bu işte zerrece dahli yoktur. Biz sadece tüzüğümüzün ve onu kaleme alan meclisin anlayışını hayata geçirmeye çalışırız hepsi bu.
hakdogan
30-05-2009, 18:20
O başlığın altına da yazdım; ne yazdığını hiç merak etmediğim bir kaç üyemizden birisiniz.
Gördüm @frodo ancak "yazdıklarını merak etmiyorum" gibi bir ifade değil, eğer o başlıkta diyaloglar dışında post atmamak gibi bir prensip kararım olmasaydı derhal "yalan söyleme" diye itiraz edeceğim aşağıdaki ifadeyi gördüm.
hiç okumadığım bir başlık dersem umarım kızmazsınız
Dediğim gibi, presinp kararım olmasa bunu gördükten sonra sana "yalan söyleme" diye yazardım.
Çünkü başlığı ilk okuyan üyelerden birisi sensin.
Başlığa ilk postu attıktan sonra tekrar ziyaret ettiğimde benimle birlikte iki üye daha konuyu okuyordu, birisi sendin.
Ha, yazdıklarımı merak etmediğine eminim, o ayrı, merak edebilsen zaten mesafe katedebilirsin ama olmuyor ne yapalım!
Başlığın yanlışlıkla mı yoksa bilerek mi silindiğini bilmiyorum.
Ne yanlışlığı birader, diyorum ya, eleman tekrar kendisi ile alakadar olmalı istiyor, amacı dikkatimi çekmek.
Ama neyleyelim onda da ölmüş bir dürtü var, "merak" dürtüsü.
Alakadar olsak ne yazar?
Ama bize düşen içeriği ne olursa olsun emek verilmiş yazıların kaybolmasını engellemektir. Bu nedenle de başlığı ve yazıları yerine koydum.
Kendi adıma değil de, postu olan diğer üyeler adına tekraren teşekkürler.
Hata yaparsak da pisliklerimizi halının altına süpürmez açıkça özeleştirimizi yapmaktan da geri durmayız.
Görücez, ben daha yeni sayılırım.
İlk vukuatınızda bunu sana hatırlatırım, ona göre.
Biz sadece tüzüğümüzün ve onu kaleme alan meclisin anlayışını hayata geçirmeye çalışırız hepsi bu.
Bir şey sorayım, tüzüğünüzde "kibrit kullanma ehliyeti olmayana silah ruhsatı düzenlenmesi halinde, üstelik bu silahla bir de cinayet işlenmesi durumunda ne yapılacağı" da yazıyor mu?
Yazıyorsa bizi bir aydınlatıver @frodo.
Sade bir üye olarak bunu talep ediyorum, Hakiki yada gölge meclis üyesi olmayan sade bir üye...
Bir şey sorayım, tüzüğünüzde "kibrit kullanma ehliyeti olmayana silah ruhsatı düzenlenmesi halinde, üstelik bu silahla bir de cinayet işlenmesi durumunda ne yapılacağı" da yazıyor mu?
Yazıyorsa bizi bir aydınlatıver @frodo.
Sade bir üye olarak bunu talep ediyorum, Hakiki yada gölge meclis üyesi olmayan sade bir üye...
Hiçbir sistem insan hatalarını önceden bilemez. Ancak bu olasılığı dikkate alır ve gerekli
önlemleri almaya çalışır.
Yukarıda yazdığım gibi yönetsel bir kararla silinmeyen herhangi bir mesaj veri tabanımızda mevcuttur ve geri getirilebilir. Bu türden sorunlarla karşılaşırsanız (!) işaretini tıklayarak şikayetinizi bize bildirin. Haklıysanız gereği yerine getirilir. Yani üzgünüm, "root" yetkisi bulunan iki üyemizin dışında kimse sitemizde cinayet(!) işleyemez. Onlar da bu güne kadar cinayet teşebbüsünde bulunmadı.
hakdogan
30-05-2009, 18:45
Yani üzgünüm, "root" yetkisi bulunan iki üyemizin dışında kimse sitemizde cinayet(!) işleyemez.
Peki gözüm, rollback işlemini hangi hallerde yaparız?
"Yaraları sarmak, tedavi etmek" dersen o vakit olaya cinayet demiyelim de "adam yaralama" diyelim, maksat kaçacak arka kapı sana kalmasın.
O halde tekrar edelim : "Kibrit kullanma ehliyeti olmayana silah ruhsatı düzenlenmesi halinde, üstelik bu silahla bir de adam yaralama vukuatı işlenirse, ne yapılacağı tüzüğünüzde yazıyor mu?"
El-Cevap ?
Sistemimizin kendini kontrol eden ve aksayan yanlarını tedavi eden yöntemleri mevcuttur.
Henüz nedenini bilmeden kimseyi yargılamak gibi bir pozisyon alacak değilim. Forum yönetiminde yeni arkadaşlarımız arada hatalar yaparlar ve biz onları sessiz sedasız düzeltiriz. Bu mesele de doğrudan şikayet yöntemi kullanılmış olsa idi en kısa sürede sorun halledilirdi. Ama forum üyelerimiz hatanın düzeltilmesinden çok yönetimi eleştirme hevesinde olunca iş bu gereksiz yerlere kadar geldi.
İyi katılımlar.
boğaziçi
30-05-2009, 23:27
esitlik ve adalet icin golge meclis olusumu basladigina gore,bu olusumu kucuk gormemek gerektigini dusunuyorum.bazi seyler icin tek bir kivilcim yeter.
:director:
Flaaş flaaş flaaş yoksa OQUNUC TD nin humeynisi mi?
OQUNUC un güzel konuşmalarına ,tatlı diline ,güler yüzüne ,size adalet getireceğim sözlerine tav olmayın.
Saygıdeğer DÖ üyeleri İranda tudeh yaptığı hataya siz düşmeyin .Mollaların oyunlarına kanmayın.
serüvenci
31-05-2009, 01:45
Eğer sitenin tamamını kasettiyseniz yanılıyor olmalısınız. Burası dinden özgür bireylerin fikir - bilgi alışverişi yaptığı yerdir. Ha gölge meclisini kasettiyseniz lafım yok. Gölge meclisi bu üslubuyla devrim hayalini bırakın gerçekleştirmeyi bir arpa yol alamaz. Derhal kendini toplamalıdır. Eğerki gölge meclisi böyle olup devam edecekse "Bana gölge etmeyin başka ihsan eylemem"
bu site sadece dinden özgür bireylerin bilgi - fikir alışverişinde bulunduğu bir site değildir. Burada bir çok düşünceden insan var.
Devrimi ve devrimciliği nasıl addettiğinizi bilemiyorum. bizim burada yapmaya çalıştığımız şey açık ve nettir : mutlak adalet ve eşitlik adına mucadele. TD halkının eşit şartlarda ilerlemesine ve adaletsiz tavırların kaldırılmasına çabalıyoruz.
bu başlığı baştan sona okuduysanız anlamışsınızdır. insanlar hata yapabilir. önemli olan hatanın dönülemeyecek noktaya getirilmemesidir.
serüvenci
31-05-2009, 01:48
:director:
Flaaş flaaş flaaş yoksa OQUNUC TD nin humeynisi mi?
OQUNUC un güzel konuşmalarına ,tatlı diline ,güler yüzüne ,size adalet getireceğim sözlerine tav olmayın.
Saygıdeğer DÖ üyeleri İranda tudeh yaptığı hataya siz düşmeyin .Mollaların oyunlarına kanmayın.
çok komikti tebrik ederim. hiç gülesim yoktu.
gölge meclis sizlere daha komik şekilde cevap verecektir.
saygılar - selamlar
Gölge meclis hareketi, demokratikleşme amacı ve yolundaki TD sitesi için gerekli ve yararlı bir muhalefet olarak görülebilir.
Ciddiyetsiz bir yapılaşma olarak görülse de zaman içinde bu görüntü değişebilir.
Site meclisi gibi bir aktivitesi olmasa da, muhalefet anlayışını iktidar olma değil, sitenin işletilişinde, etkinliklerinde, karar ve uygulamalarında gördüğü hata ve eksiklikleri belirtip savunacak bir misyon üzerine kurabilir.
Tüzük çerçevesinde ve sınırları zorlamayacak şekilde yapacağı faaliyetler için bu oluşuma daha olumlu yaklaşılabilir.
serüvenci
31-05-2009, 02:03
gölge meclis saçmalıklar meclisi olmuş
ciddiye alınacak yazı yazan tek kişi de mep kalmış:D
şaşı bakıp şaşırdın sanırım. :D şaka bir yana saçmalıklar meclisi olarak addetmendeki etkeni ifade etmeden sadece iki kelime ile ifade etmen şık durmamış. biraz açıklama yapsan fena olmaz.
sitede adil olmayan bir durum gördüğünüz olmadı mı ? halen görmüyor musunuz ? sizce diğer üyelerin bu sitede DÖ üyeleri kadar yönetime katılma hakkı yok mu ?
en basitinden sorayım; sizin annenize hakaret eden - sinkaflı bir küfür eden- birinin siteden atıldıktan sonra tekrar başka bir isimle siteye gelmesine ve bu kişinin atılmadan halen bulunmasına karşı tavrınız ne olurdu ? ayrıca bu insanın rehabilitasyon amacı ile süresiz atıldığını söylediklerinde tavrınız ne olurdu ? süresiz banlamanın anlamı nedir ? şimdi bu açıdan sitedeki adaleti sorgulayın.
serüvenci
31-05-2009, 02:08
Site meclisi gibi bir aktivitesi olmasa da, muhalefet anlayışını iktidar olma değil, sitenin işletilişinde, etkinliklerinde, karar ve uygulamalarında gördüğü hata ve eksiklikleri belirtip savunacak bir misyon üzerine kurabilir.
Tüzük çerçevesinde ve sınırları zorlamayacak şekilde yapacağı faaliyetler için bu oluşuma daha olumlu yaklaşılabilir.
iktidarı ele geçirmek gibi bir niyetimiz yoktur. niyetimiz iktidarın olmamasıdır. herkesin yöneten olacağı bir duruma dönüşecek yapıda bir site oluşmasıdır. bunu da mutlak adalet ve eşitlik anlayışımıza dayandırmaktayız. tüzük belli noktalarda bizim çerçevemiz değildir. tüzüğün değişmesi gereğini savunmaktayız. faaliyetlerimiz de her yönüyle mevcut yapının yıkılarak yeni bir yapının ortaya konmasına yönelik olacaktır.
Henuz demokrasinin ne oldugunu anlamayi basaramayan bir site meclisi bile bu siteye fazla gelirken, bir de golgesi olmasi acindirici.
Sayın Ayejji
Gölge Meclis adına Bay Başkan Serüvenci gerekli açıklamaları yapmıştır.
Yerinde ve amacın doğruluğu hakkında tespitlerini bir kez daha okumanızı tavsiye edeceğim.
Devrim'den korkmayınız. Korkmanız gereken halk adına yapılmayan devrimlerdir. Zaten Dikta ile devrim arasındaki fark da budur.
Selamlar
şaşı bakıp şaşırdın sanırım. :D şaka bir yana saçmalıklar meclisi olarak addetmendeki etkeni ifade etmeden sadece iki kelime ile ifade etmen şık durmamış. biraz açıklama yapsan fena olmaz.
sitede adil olmayan bir durum gördüğünüz olmadı mı ? halen görmüyor musunuz ? sizce diğer üyelerin bu sitede DÖ üyeleri kadar yönetime katılma hakkı yok mu ?
en basitinden sorayım; sizin annenize hakaret eden - sinkaflı bir küfür eden- birinin siteden atıldıktan sonra tekrar başka bir isimle siteye gelmesine ve bu kişinin atılmadan halen bulunmasına karşı tavrınız ne olurdu ? ayrıca bu insanın rehabilitasyon amacı ile süresiz atıldığını söylediklerinde tavrınız ne olurdu ? süresiz banlamanın anlamı nedir ? şimdi bu açıdan sitedeki adaleti sorgulayın.
sitedeki adalet anlayışı ile ilgili sorunum olduğunda bunu dile getiririm zaten ve herzamanda getirdim
saçmalıklar meclisi deme sebebim şaka ve espri mahiyetinde söylenenleri ciddiye alıp abuk subuk tartışmalara girmenizdendir
hakaret konusuna gelince bu sitede kimsenin hakaret edilmesine izin verildiğini henüz görmedim
modlar tarafından gözden kaçan bişi olursa da iletiler üstünde !işareti var ve bildirebilirsiniz şikayetleri
çifte standart var mı derseniz eskiden evet var olduğuna katılıyorum ancak artık çifte standarda rastlamıyorum uzun süredir
siteden atılıp yeni nicklerle üye olanlara karşı yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum sonuçta kimse burda müneccim değil ki yeni üyenin atılan kişiyle aynı şahıs olduğunu bilebilsin.
Başlığı düzenledim,yanlışlıkla bu başlığa yazma hatasına düşmüş olan arkadaşımıza ait ve ona yönelik iletileri kaldırdım.
Buyrun dilediğiniz gibi yazınız ,demokratik mücadele mi vereceksiniz devrim mi yapacaksınız,kişileri hedef almadan düşünceleriniz doğrultusunda hareketinize devam ediniz.
Lütfen geçmişte kalmış olan karşılıklı atışmaları gündeme getirmeyiniz,konu DK dadır.
sevgilerimle
serüvenci
31-05-2009, 23:40
siteden atılıp yeni nicklerle üye olanlara karşı yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum sonuçta kimse burda müneccim değil ki yeni üyenin atılan kişiyle aynı şahıs olduğunu bilebilsin.
münaccim olmasına gerek yok. zaten biliyor. :D
serüvenci
01-06-2009, 16:30
saçmalıklar meclisi deme sebebim şaka ve espri mahiyetinde söylenenleri ciddiye alıp abuk subuk tartışmalara girmenizdendir.
sizce abuk subuktur bizce değildir. şimdi biz de sizi abuk subuk davranmakla itham edelim. saçmalamakla itham edelim. sizin mevcut koşulların bir insanı olarak bir düşüncenin karşısında durup radikalleşmemesi gerekirken radikalleşen ve takım tutar gibi kişilerin arkasında duran bir insan olduğunuz şeklinde itham edersem hoş bir davranış olur mu ?
kişi kendin bilmeli derim bu durumlarda. yaklaşımınızı tartmanızı rica ediyorum.
mepide kaçırdınız sonunda aferin tebrikler
kınalarınız hazırdır herhalde.
serüvenci
01-06-2009, 18:45
kınalarınız hazırdır herhalde.
evet, size göndermek için hazırladık. adresinizi bildirirseniz göndereceğime söz veriyorum.
Gölge Meclis Mutlak Adaletin peşinde yılmadan mücadelesine devam etmektedir.
Mutlak adalet için yola çıkanların haksızlıklar karşısında susması kabul edilemez.
Td halkı olarak, herkes dil din düşünce yazma örgütlenme hakkına sahip olmalıdır.
Halka rağmen halk için ideolojileri halka dayatanların özgürlük tanımı yapmaya hakkı yoktur.
Bizler ne Kürtçü Ne de Türkçüyüz. Merkezimizde insan olmak vardır. Milliyetçiliğin her türlüsü dayatma bir rejimin eseridir.
Milliyetçilik ile halkın sesi arasında en büyük fark, Adaletin açtığı keskin yaralardır. Kürt Milliyetçisi olarak kendi halkını düşman görenleri, çoluk çocuk bebek yaşlı öldürenleri lanetlediğimiz gibi, 1921 den beri kandırılan ve onları aşiretlerin elinde kontrol eden sistemleri de lanetliyoruz.
Ortaya konulan sözde beşerin yaptığı anayasaların ne kadar subjektif ve ne kadar kölelik düzeni getirdiğini kürt olsun türk olsun gürcü olsun çerkez olsun ermeni olsun yahuıdi olsun sahi görmüyorlar mı?
Halkımı faiz sarmalında inim inletirken, hemen hepsi ABD vatandaşı olan başbakanlar, İngiltereden Hizmet madalyası alan generaller, ABD de yaşayan Allah Allah diyen din simsarları, KDV vergisinin Damga vergisini (yani verginin vergisini)alanlar, 80 TL yardım için halkımı kuyruklarda öldürenler, Bir ülkenin toplam GSMH sinin %86 sını yiyen liboşlar, Askere giden vatan kuzusu 33 vatan evladını silahsız olarak PKK ya teslim edip, Sonra da onları katledenleri serbest bırakın diye alay komutanı araziden helikopterle görevden alanlar, 500 lira asgari ücretle evine ekmek götürürken 100milyarlık arabası ile halkımın üstüne çamur sıçratanlar;
Ülkeyi yeterince bölmüş durumda zaten.
Bırakında halk düşüncesini özgürce dile getirsin. Kuvveden fiile geçmeden niyet okuyuculuğu ile insanları bari TD halkının arasında asmayınız.
Bugün ülkenin bölünmezliği konusunda şikayet edilecek kesim dağdaki gariban kandırılmış insan değil, AB peşinde taviz vererek günü kurtarmaya çalışan anlı şanlı mercedesli halkımın tepesindeki sözde yönetenlerdir.
Bölünmezlik zırhı adı altında düşünceyi yasaklayan bir baskı kabul edilemez.
Halk olarak bizlerin hedefi bölünmezlik değil, birleşmeyi engelleyen düşünceleri yıkmak olmalıdır.
Hiç kimse merak etmesin ki; gölge meclis, Kürt milliyetçiliğinin de karşısındadır.
Çünkü milliyetçilik halkarı bölen ve onlara tahakküm eden tehlikeli bir hastalıktır. Böyle bir tehlikenin varlığının korkusunu yenmek ise onalrın düşüncelerini yasaklayarak daha da güçlendirmek değil, bilekis o hastalığın sonuçları hakkında ortak çareler aramaktır.
Bu vesile ile görüşlerinin içeriği kendilerinde kalmak üzere,
Mutlak adalet ilkesi uyarınca halkımızın bir ferdi olan Sayın Pervane'nin linç edilmesine gölge meclis olarak karşıyız.
Sayın Pervane gibi kendilerini Gölge Meclise ait hissetmeyenlerin de hakkı Gölge meclisin boynuna bir borçtur.
Bizler
Gölge Meclis olarak, Mutlak Adaletin tecellisi olan Özgürlük en son karanlık noktayı aydınlatana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz..
Bu ülkede bizleri çoğunluk olarak kandırıp elit bir azınlığın gücü olarak öne sürenlerin oynadığı oyunu görmek bu kadar zor mu sahi.
Tanrı korkutunca meydanı boş bulup havari kesilenler, nedense köleliğin yasaları önünde sus pus oluyorlar.
İnançlı üyelerimiz Zuhruf suresi 54-56 yı okuyun lütfen.
İnançsız üyelerimiz, 1920-1937 TBMM gizli celse tutanaklarını okuyun lütfen.
Bakalım neymiş işin aslı. Bilmeden, öğrenmeden, halkın zaafındna faydalanarak medya ile empoze edilen bilgilere itibar ederek lütfen düşünceler oluşturmayınız.
Şu artık ayen beyan anlaşılmalıdır ki;
Gölge Meclis kimin söylediğine değil, ne söylendiğine bakarak, haksızlığın olduğu yerde mutlak adalet çizgisinde yılmadan devrimi başarmak için yoluna devam edecektir.
Zira adalet mutlaka herkese bir gün lazım olacaktır. O zaman onu korumak ve kollamak bizim görevimizdir.
Gölge meclis üyelerini ego tatmini yapmakla itham edenlerin durup bir kendilerine bakmaları ve çelişkileri ile hesaplaştıktan sonra bu tür ithamları yapmalarını öneririz.
Gölge meclisin kimseyle kişisel husumeti veya yandaşlığı olamaz. Mutlak adalet çizgisinden kim saparsa karşısında gölge meclisi bulur hepsi budur.
TD halkının bütün fertleri eşittir hür yaşamak haklarıdır.
Hak için halk için hakkın için Mutlak Adalet için Gölge Meclisi Seçin
Saygılarımızla
Gölge Meclis.
Yazarın Özel Notu:
Ne menem şeydir ki bu EGO; kimse üzerine almaz da hep başkasında görürür.
Oysa Oki, Acz fakr şükür ve tefekkür mesleğimizdir diyerek en azından yolunu beyan etmiş ve bu yolda da ağır aksak da olsa sapmadan yürümektedir. Egon'nun tavanlarında dünyevi zevkleri yaşam amacı edinenlerin bir de ego ile kişileri itham etmeleri sahiden de eğitim sisteminin bir sonucu olarak ayrıca irdelenmelidir.
evrensel-insan
02-06-2009, 14:47
Saygideger OQONUC;
Guzel, anlasilir ve aciklayici bir yazi olmus, dusuncene ve emegine saglik.
Umarim, bu mesajim da; pervane arkadasimiza yazdigim cevap gibi "sorun yaratmaz".
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
02-06-2009, 16:22
Gölge Meclis Mutlak Adaletin peşinde yılmadan mücadelesine devam etmektedir.
Mutlak adalet için yola çıkanların haksızlıklar karşısında susması kabul edilemez.
Td halkı olarak, herkes dil din düşünce yazma örgütlenme hakkına sahip olmalıdır.
Halka rağmen halk için ideolojileri halka dayatanların özgürlük tanımı yapmaya hakkı yoktur.
Bizler ne Kürtçü Ne de Türkçüyüz. Merkezimizde insan olmak vardır. Milliyetçiliğin her türlüsü dayatma bir rejimin eseridir.
Milliyetçilik ile halkın sesi arasında en büyük fark, Adaletin açtığı keskin yaralardır. Kürt Milliyetçisi olarak kendi halkını düşman görenleri, çoluk çocuk bebek yaşlı öldürenleri lanetlediğimiz gibi, 1921 den beri kandırılan ve onları aşiretlerin elinde kontrol eden sistemleri de lanetliyoruz.
Ortaya konulan sözde beşerin yaptığı anayasaların ne kadar subjektif ve ne kadar kölelik düzeni getirdiğini kürt olsun türk olsun gürcü olsun çerkez olsun ermeni olsun yahuıdi olsun sahi görmüyorlar mı?
Halkımı faiz sarmalında inim inletirken, hemen hepsi ABD vatandaşı olan başbakanlar, İngiltereden Hizmet madalyası alan generaller, ABD de yaşayan Allah Allah diyen din simsarları, KDV vergisinin Damga vergisini (yani verginin vergisini)alanlar, 80 TL yardım için halkımı kuyruklarda öldürenler, Bir ülkenin toplam GSMH sinin %86 sını yiyen liboşlar, Askere giden vatan kuzusu 33 vatan evladını silahsız olarak PKK ya teslim edip, Sonra da onları katledenleri serbest bırakın diye alay komutanı araziden helikopterle görevden alanlar, 500 lira asgari ücretle evine ekmek götürürken 100milyarlık arabası ile halkımın üstüne çamur sıçratanlar;
Ülkeyi yeterince bölmüş durumda zaten.
Bırakında halk düşüncesini özgürce dile getirsin. Kuvveden fiile geçmeden niyet okuyuculuğu ile insanları bari TD halkının arasında asmayınız.
Bugün ülkenin bölünmezliği konusunda şikayet edilecek kesim dağdaki gariban kandırılmış insan değil, AB peşinde taviz vererek günü kurtarmaya çalışan anlı şanlı mercedesli halkımın tepesindeki sözde yönetenlerdir.
Bölünmezlik zırhı adı altında düşünceyi yasaklayan bir baskı kabul edilemez.
Halk olarak bizlerin hedefi bölünmezlik değil, birleşmeyi engelleyen düşünceleri yıkmak olmalıdır.
Hiç kimse merak etmesin ki; gölge meclis, Kürt milliyetçiliğinin de karşısındadır.
Çünkü milliyetçilik halkarı bölen ve onlara tahakküm eden tehlikeli bir hastalıktır. Böyle bir tehlikenin varlığının korkusunu yenmek ise onalrın düşüncelerini yasaklayarak daha da güçlendirmek değil, bilekis o hastalığın sonuçları hakkında ortak çareler aramaktır.
Bu vesile ile görüşlerinin içeriği kendilerinde kalmak üzere,
Mutlak adalet ilkesi uyarınca halkımızın bir ferdi olan Sayın Pervane'nin linç edilmesine gölge meclis olarak karşıyız.
Sayın Pervane gibi kendilerini Gölge Meclise ait hissetmeyenlerin de hakkı Gölge meclisin boynuna bir borçtur.
Bizler
Gölge Meclis olarak, Mutlak Adaletin tecellisi olan Özgürlük en son karanlık noktayı aydınlatana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz..
Bu ülkede bizleri çoğunluk olarak kandırıp elit bir azınlığın gücü olarak öne sürenlerin oynadığı oyunu görmek bu kadar zor mu sahi.
Tanrı korkutunca meydanı boş bulup havari kesilenler, nedense köleliğin yasaları önünde sus pus oluyorlar.
İnançlı üyelerimiz Zuhruf suresi 54-56 yı okuyun lütfen.
İnançsız üyelerimiz, 1920-1937 TBMM gizli celse tutanaklarını okuyun lütfen.
Bakalım neymiş işin aslı. Bilmeden, öğrenmeden, halkın zaafındna faydalanarak medya ile empoze edilen bilgilere itibar ederek lütfen düşünceler oluşturmayınız.
Şu artık ayen beyan anlaşılmalıdır ki;
Gölge Meclis kimin söylediğine değil, ne söylendiğine bakarak, haksızlığın olduğu yerde mutlak adalet çizgisinde yılmadan devrimi başarmak için yoluna devam edecektir.
Zira adalet mutlaka herkese bir gün lazım olacaktır. O zaman onu korumak ve kollamak bizim görevimizdir.
Gölge meclis üyelerini ego tatmini yapmakla itham edenlerin durup bir kendilerine bakmaları ve çelişkileri ile hesaplaştıktan sonra bu tür ithamları yapmalarını öneririz.
Gölge meclisin kimseyle kişisel husumeti veya yandaşlığı olamaz. Mutlak adalet çizgisinden kim saparsa karşısında gölge meclisi bulur hepsi budur.
TD halkının bütün fertleri eşittir hür yaşamak haklarıdır.
Hak için halk için hakkın için Mutlak Adalet için Gölge Meclisi Seçin
Saygılarımızla
Gölge Meclis.
Sayın pervane'ye yapılan linç girişimini kınıyoruz.
İmza
Gölge Meclis
serüvenci
03-06-2009, 14:14
oki,
mahpusluğunun bitmesini dört gözle bekliyoruz.
Gölge Meclis
Sayın pervane'ye yapılan linç girişimini kınıyoruz.
İmza
Gölge Meclis
Bu da "Tahrikçi dayanışması" olsa gerek. :tea:
Sevgili Mep'i linç edenlerin, "linç girişimi"nden bahsetmeleri çok manidar.
Sırada kimler var?
Nasıl olsa bir haftayla yırtıyorsunuz. :confused:
serüvenci
03-06-2009, 16:50
bizi tahrikçi olarak niteleyenler önce kendilerinin eleştirisini yapmalıdırlar diye düşünüyorum. sayın pervane'nin direkt bölücülükle itham edilerek linç edilmesi çabasına karşı olduğumuzu belirtmemizde ne gibi bir sakınca görüyorsunuz ?
sevgili mep'in gidişiyle hakaret eçısından bir bağımız vardır. bu da Gölge Meclis üyesinin fevri hareketinden kaynaklanır. bizim birilerini linç etmek gibi bir amacımız yoktur. hala bunu anlamadıysanız tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. bu konu içerisinde ve DK da bulunan yazılarımız açıkça göstermektedir ki kendi eleştirlerimizi ortaya koymuşuzdur. kimseyi yaptığının ötesinde bir tavırla ithma etmedik. kendi ağzı ile bu meclis olmamalı diyen birine karşı tavrımızı ve eleştirimizi koymuşuzdur. bize değil b.k kelimesini ağzına alıp sonra ortamın gerginleşmesine çanak tutanlara söyleyeceksiniz ne söyleyecekseniz.
ayrıca siz mep'e yapıldı diye düşündüğünüz linç girişiminin oki'ye yapılmadığını mı düşünüyorsunuz ? algı şeklinizi biraz değiştirmenizi tavsiye edeceğim.
saglicakla kalin
serüvenci
03-06-2009, 16:52
ayrıca tahrikçi olduğumu nitelemekle ithamda bulunuyorsunuz. sizi bunu kanıtlamaya davet ediyorum. kanıtlayamazsanız müfterisiniz. kanıtlarsanız seve seve kabul edeceğim.
kanıtlayamazsanız müfterisiniz. .... bu cumlede bu gunlerde moda oldu !)))
sayin seruvenci , ben dinlerden ozgurluk grubuna dahi uye olmadim , bu sitede legal yada illegal hic bir orgutlenmeye uye olmayi da dusunmuyorum,
sahsi nickimi golge meclisin dogal uyesi yapmissiniz , tesekkur ederim ama , baglantisiz kalmayi tercih ederim .
golge etmeyin baska ihsan istemiyorum diyerek kabalik etmek degil niyetim ama, birgun darbe yaparda yonetimi alirsaniz , beni saymayin ..
Size devrim yolunda basarilar dilerim..
serüvenci
03-06-2009, 17:25
bizimle bağlantısız kalmayı tercih etmenizi saygıyla karşılarım.
fakat bir gün yönetim herkese ait olursa siz de bu herkese dahil olacağınızdan doğal üye kabul edilmektesiniz. bizimle beraber olup olmamanızın bir önemi yoktur, üye olmanız dolayısıyla bu hakkı elde etmişsinizdir.
müfteri kelimesine gelince; çok hoşuma gitti yahu. iftiracısıniz demek yerine müfterisiniz demek daha bir hoş ve şık duruyor :D :D :D
ha bu arada sayın pante'den henüz bir yanıt gelmedi. kendisine kapımız her daim açıktır. bunu bilmesini isteriz.
Başlık gecikmeli de olması gereken yere alındı...
ayrıca tahrikçi olduğumu nitelemekle ithamda bulunuyorsunuz. sizi bunu kanıtlamaya davet ediyorum. kanıtlayamazsanız müfterisiniz. kanıtlarsanız seve seve kabul edeceğim.
ha bu arada sayın pante'den henüz bir yanıt gelmedi. kendisine kapımız her daim açıktır. bunu bilmesini isteriz.
Görmemişim yoksa hemen yanıtlardım.
Tahrikçiliğin bu başlığın ta kendisi olduğunu söylemeyeceğim.
Çünkü kanıtlarım yetersiz kalır, tartışma uzar.
Halbuki daha fazla vakit ayıracak konularımız var.
Eski konulara da girmeyeceğim. Geçmişi deşmenin anlamı yok.
Mesaj Oki'dendi.
Oki'nin tahriki nedeniyle Mep'i kaybettik.
Bunu kastettim.
Eğer mesajıma kulak verip "Abartmışım, kastımı aşmışım Mep, özür" deseydi; Ne Mep giderdi, ne de Oki'ye böyle bir tanımda bulunurduk. Sağlık olsun. Düzelir umarım.
serüvenci
03-06-2009, 22:54
Başlık gecikmeli de olması gereken yere alındı...
bizim için her yer uygundur. elinize sağlık. sizi tekrar buralarda görmek isteriz.
Ey Cefakar vefakar hamiyyetli TD Gölge Meclis gardaşlarım;
Gönüllerinizde bir çığ gibi büyüyen Gölge Meclis sevgisi ile doğan muazzam gücün yardımı ile mapusluğumuz kısa sürdü.
Karar esastan değil usulden bozulduğu için Monarlar yeniden bizlere talim olan hapis mektebine atabilirler.
Gölge meclis kişilere değil davalara sahip bir meclis olduğu için bir ferdinin boşalttığı yerden bin ferdi güneş gibi doğacaktır. Bundan emin olunuz.
Metin olunuz. İtidalli davranınız. TAHRİK kelimesi ile sizleri tahrik edenlere aldırış etmeyiniz.
Onlarda bizim halkımız. Ve gölge meclisin var olma amacı olan mutlak adalet, bir gün onlara da lazım olacaktır.
Onların cahilliklerinden bilmemesi ve bu yüzden sizlere hakaret etmelerine karşı Amacınızın ulviyeti namına dayanınız.
Bir gün gelecek herkesin eşit olarak özgürce konuşacağı bir meclisi bu halk bileğinin hakkıyla kazanacaktır.
Devrimler halk içindir. Mutlak Adalet davasına bir değil bin oki feda olsun.
Sizlere uzun uzun yazmaya şimdilik altı mani var. Bu manileri saymak yerine çarelerini hatırlatmak şu an için daha güvenlidir.
İnsanlığın yeniden hortlayan ırkçılık hastalığına karşı dikkatli olunuz.
Davanızı değersizleştimek için kıyı köşeye taşınmaya tepkinizi pazarda her tezaghata gölge meclis adına hareket ederek gösteriniz.
Mutlak adalet ilkesi uyarınca hakkını arayamayan sessiz biçare garip halkımın sözcüsü olunuz.
Ehli cahilin Tahriklerine aldanmayınız. Onlara sevgiyle yaklaşınız.
Eğer görürseniz ki halkımın bir ferdi Hangi görüşten olursa olsun linç edilmeye çalışılıyor; Adalet kılıcınız ile korkmadan müdahale ediniz.
Mevcut tüzüğü iyice okuyunuz. adil olmayan yönetimin kendi kurallarını kendinizi savunmak için bir kalkan olarak kullanınız.
Elhasıl, sizler birer keskin adalet kılıcı olarak halkımın hakkını gasp eden kim olursa karşsında dimdik durunuz. Devrimler cesur savaşların ruhları üzerinden neşvünema bulur.
İhtiyatlı olunuz. İnançlı üyelerimizi Allah'a; inançsızları halkıma emanet ediyorum. Bir olunuz birlik olunuz zaman dirlik zamanıdır.
Zafer yakındır. Hepimiz bir ağacın dallarıyız.
Kod: Blue water
Kırmızı Alarm
Selamlar
serüvenci
03-06-2009, 23:04
Görmemişim yoksa hemen yanıtlardım.
Tahrikçiliğin bu başlığın ta kendisi olduğunu söylemeyeceğim.
Çünkü kanıtlarım yetersiz kalır, tartışma uzar.
Halbuki daha fazla vakit ayıracak konularımız var.
Eski konulara da girmeyeceğim. Geçmişi deşmenin anlamı yok.
Mesaj Oki'dendi.
Oki'nin tahriki nedeniyle Mep'i kaybettik.
Bunu kastettim.
Eğer mesajıma kulak verip "Abartmışım, kastımı aşmışım Mep, özür" deseydi; Ne Mep giderdi, ne de Oki'ye böyle bir tanımda bulunurduk. Sağlık olsun. Düzelir umarım.
pante,
siz benden alıntı yaparak beni de tahrikçi olarak niteliyorsunuz. sonra da lafınızın arkasında duracak şekilde davranmıyorsunuz. size yakıştıramadım. beklentim o yöndedir ki kanıtlamanızı bekliyorum. geçmişi deşmeniz de bir mahsur görmüyorum.
ayrıca "mep'i linç edenler" şeklinde bir hitabınız var. bu durumda ben de suçlanıyorum. fakat şimdi oki'nin tahriki diyorsunuz. bu durumda linç edenler arasına girmiyor muyum ? pek anlayamadım.
serüvenci
03-06-2009, 23:13
hoşgeldin oki yoldaş,
yolumuz devrim yoludur. bu uğurda kendimizi ortaya koyuyoruz. gördüğün gibi kaldığın yerden devam etmek hususunda kaygın olmasın. evvel marx (:D) biz bu işe baş koymuşuz, taş koyacaklara da karnımızda sözümüz vardır. her gölge meclis üyesi canla başla çalışmaya devam edecektir, müsterih ol.
bizi bölücülükle suçlayan üyelerimiz kimlerin bölünmüş ve bölücü olduğunun farkına varmıştır diye umuyorum. hala anladılarsa onlar anlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz.
ey halkım biz, biriz. gel sen de katıl bu safa. sıklaştıralım saflarımızı, savuralım adaletin yelini.
siz benden alıntı yaparak beni de tahrikçi olarak niteliyorsunuz. sonra da lafınızın arkasında duracak şekilde davranmıyorsunuz. size yakıştıramadım. beklentim o yöndedir ki kanıtlamanızı bekliyorum. geçmişi deşmeniz de bir mahsur görmüyorum.
ayrıca "mep'i linç edenler" şeklinde bir hitabınız var. bu durumda ben de suçlanıyorum. fakat şimdi oki'nin tahriki diyorsunuz. bu durumda linç edenler arasına girmiyor muyum ? pek anlayamadım.
İşin doğrusu tahrikçiliğin sizin bu sitede devrim stratejiniz olduğunu tahmin ediyorum. Ama bir tahmin olduğu için kanıtlayamam şimdi. Tahminimde beni yanıltmak sizin elinizde. Bu tür bir strateji varsa değiştirerek beni haksız çıkarabilirsiniz. Fakat devrim yolu, engebelidir, dolambaçlıdır, sarptır. Dikkat edin Mep'in dikenleri batmasın. :)
Senin yazından alıntı yapmamın nedeni, Oki yasaklı olduğundan sözcülüğünü senin yapmandı.
Anlayamıyorum, hem tahrikçiliğe karşı çıkıyor hem de linç olarak değerlendiriyorsunuz.
Ehli cahilin Tahriklerine aldanmayınız. Onlara sevgiyle yaklaşınız.
Halbuki tahrikçilerin linçinden mağdur ve mazlum olanların yanında olmanız gerekmiyor mu? Bu noktada sanki emperyalizmle bir işbirliği sezinler gibi oluyorum. Siz ezilenlerden yana mısınız, ezenlerden mi? Bu devrim, karşı devrim olmasın sakın? :D
serüvenci
04-06-2009, 00:42
İşin doğrusu tahrikçiliğin sizin bu sitede devrim stratejiniz olduğunu tahmin ediyorum. Ama bir tahmin olduğu için kanıtlayamam şimdi. Tahminimde beni yanıltmak sizin elinizde. Bu tür bir strateji varsa değiştirerek beni haksız çıkarabilirsiniz. Fakat devrim yolu, engebelidir, dolambaçlıdır, sarptır. Dikkat edin Mep'in dikenleri batmasın. :)
Senin yazından alıntı yapmamın nedeni, Oki yasaklı olduğundan sözcülüğünü senin yapmandı.
Anlayamıyorum, hem tahrikçiliğe karşı çıkıyor hem de linç olarak değerlendiriyorsunuz.
Halbuki tahrikçilerin linçinden mağdur ve mazlum olanların yanında olmanız gerekmiyor mu? Bu noktada sanki emperyalizmle bir işbirliği sezinler gibi oluyorum. Siz ezilenlerden yana mısınız, ezenlerden mi? Bu devrim, karşı devrim olmasın sakın? :D
stratejimizim tahrikçilik olmadığına emin olabilirsiniz. mep'in dikenleri ancak yönetime batar.
tahrikçiliğe karşıyız lince de karşıyız. sayın pervane'nin asılsız bir ithama maruz kalmasından ötürü linç edilmesi çabasına karşı tavır alınmıştır. bu benim şahsi tavrımdır ve görüşümdür. çünkü kendisi bölücülükle yaftalanmıştır. bu sitede yansıtmadığı suretiyle itham edilerek linç edilmeye çalışılması bence doğru görülmüyor. aynı şey sizin de başınıza gelirse sizi de desteklemeye hazırız. bu böyle biline. bizim göremediğimiz noktada sizin bize haksızlığa uğradığınızı göstermeniz yeterlidir.
ezilen ve ezen ayrımını bize ifade etmeniz gerekir. yani burada ezilen kim ezen kim ? neden ? eğer site meclisi içerisinde bir grubun sizi ezdiğini söylüyorsanız açıkçası bizim bunu görme imkanımız yoktur. çünkü o alan bize kapalıdır.
şunu da eklemek gerekir : ezen ve ezilenden hangisinin haklı hangisinin haksız olduğuna bakarız. ancak birileri eziliyorsa birileri eziyorsa bu durumda ezen tarafın ezmek yönünde tavır almasından dolayı haksız olduğunu belirtmeliyim. ezmek ve sindirmek yerine yan yana eleştiri ve telkinle hareket edilmesinin gerekliliğini düşünürüz.
sizin son çıkışınızı Gölge Meclis'in şu anki sözcüsü olarak desteklemekteyiz ki bunu istifanızla ilgili başlıkta belirttik. orada başka şeyler de belirttim okursanız sevinirim.
son olarak : bizim amacımızı iyi anlamanızı rica ediyorum. biz adaletten, eşitlikten ve özgür düşünceden yanayız.
serüvenci
05-06-2009, 16:22
sayın OQONUC'un denetime alınmasına neden olan mesajın bildirilmesini talep ediyoruz.
sayın frodo'nun aşağıdaki sözlerinden ne anlamalıyız ?
OQONUC adlı üye tüm iyiniyetli çabalarımızı yok sayıp forumu kendi egoları için kullanma ısrarı nedeniyle "denetime" alınarak ödüllendirilmiştir.
iyiniyetli çabalarınız nelerdir ? kurallarınıza aykırı olarak yapılan nedir ? forumu kendi egoları için kullanan üyelerimizin hepsine aynı muamele mi yapılmaktadır ?
sizi adalete davet ediyoruz.
saygılarımla
Gölge Meclis
forumu kendi egoları için kullanan üyelerimizin hepsine aynı muamele mi yapılmaktadır ?
Evet.............
frodo (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=2151) http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/statusicon/user_offline.gif
Yönetim Kurulu Üyesi
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif
OQONUC adlı üye tüm iyiniyetli çabalarımızı yok sayıp forumu kendi egoları için kullanma ısrarı nedeniyle "denetime" alınarak ödüllendirilmiştir.
..........
Denetim sizde.. Yasak sizde, savunma hakkını gasp etmek sizde, EGO bizde. hehehe
Sizdeki sanıırm İETT ye bağlı EGO
Var aslında bir güzel atalarımdan gelen söz ama, EGO'NUN G sinden dolayı GAZ yapar şimdi size..
Üfff bi de pis kokar ki... :painkiller:
serüvenci
05-06-2009, 16:28
ayrıca sayın OQONUC,
kıdemli üye olduğundan dolayı bu kararı DK'nin vermesi gerekmiyor mu ?
açık ve net olarak site tüzüğüne karşı hareket ediyorsunuz :
18- Kıdemli üyelerin uyguladıkları tüzük ihlallerinden uyarı gerektirenlerin haricindekiler için DK ya başvurulur. Kıdemli üyelerin uslup bozukluguna sahip iletileri forum yöneticileri tarafından editlenebilir ya da ileti sandık odasına kaldırılarak üye ceza puansız olarak ikaz edilebilir. Daha ağır yaptırım gerektiren iletiler karşısında DK ya başvurulur ve ileti sandık odasına kaldırılarak yazar ceza puansız olarak uyarılır. Kıdemli üyenin forum yöneticisine zorluk çıkarması ve ısrarcı tavrını sürdürmesi halinde forum yöneticisi, kıdemli üyenin DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir.
serüvenci
05-06-2009, 16:31
Evet.............
bizce öyle değildir. eğer siz bu konuda haklı olsaydınız sayın akhenaton'un şu an denetimde olması gerekirdi. çünkü kendi egolarını tatmin etmek adına forumları kullanmaktadır. demek ki sizde bir çelişki var.
Gölge Meclis olarak denetime alınma kararının iptalini talep ediyoruz.
Denetim sizde.. Yasak sizde, savunma hakkını gasp etmek sizde, EGO bizde. hehehe
Sizdeki sanıırm İETT ye bağlı EGO
Var aslında bir güzel atalarımdan gelen söz ama, EGO'NUN G sinden dolayı GAZ yapar şimdi size..
Üfff bi de pis kokar ki...
Kokan tek şey var okinono. Senin ağzın. Ama tedavisi zor değildir. Sürekli diline pelesenk
edip anlamını bir türlü kavrayamadığın demokratlık bu işin panzehiridir, tavsiye ederim.
18- Kıdemli üyelerin uyguladıkları tüzük ihlallerinden uyarı gerektirenlerin haricindekiler için DK ya başvurulur. Kıdemli üyelerin uslup bozukluguna sahip iletileri forum yöneticileri tarafından editlenebilir ya da ileti sandık odasına kaldırılarak üye ceza puansız olarak ikaz edilebilir. Daha ağır yaptırım gerektiren iletiler karşısında DK ya başvurulur ve ileti sandık odasına kaldırılarak yazar ceza puansız olarak uyarılır. Kıdemli üyenin forum yöneticisine zorluk çıkarması ve ısrarcı tavrını sürdürmesi halinde forum yöneticisi, kıdemli üyenin DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir.
Sayın Gölgeli Meclis üyesi bold ettiğim yeri de okudun mu ?
Neden diye sorarsan Gölgeli Meclisin diğer üyesi gerekli açıklamayı yapar. (En azından umuyorum.)
serüvenci
05-06-2009, 17:22
kalın olarak yazdığınız bölümde talep etme hakkına sahiptir dediğinin gayet iyi farkındasınızdır değil mi ? bu durumda talepte bulunulan mevkinin DK olması gerektiğinden DK'nin denetim kararını bildirmesi gerekmez mi ?
sizin bu tavırlarınızdan anlaşılan odur ki siz sindirme ve yıldırma politikası ile kendinize muhalif tavırdaki insanları pasifleştirip dışarı atmaya çabalamaktasınız.
DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir.
Bu şu anlama gelir. Modlar, üyenin zıvanadan çıktıgına karar getirirlerse, o zaman YK üyesine bunu denetime al derler. Çünkü başka çare kalmamıştır, üye modları takmıyordur. O yüzden üye sakinleşene kadar denetime alınarak yeni ve aynı tarzda ileti asması engellenir. Üye sakinleşince denetim kaldırılır ve DK kararı beklenir.
saygılarımla
Keyfi uygulamalarınıza gerekçeleriniz, kişileri EGO tatmini ile itham ederken çıkardığıız kokuyu aynen iade etmekten oki çekinmez.
insanlara yaptığınız muamelenin aynısı ile karşılık aldığınızda çirkinleşmenin örneklerini vermekte mahirsiniz.
ağzınızdan düşürmediğiniz demokrasi kelimesinin bir tekinin gereğini yapın da bizde susalım.
Yoksa sizde menderes gibi, demokrasi olmasaydı yakama nasıl yapışırdın diyenlerdenmisiniz.?
Ya demokrasiden söz etmeyeceksiniz, ya da demokrasinin gereğini yerine getirerek kafanıza göre işlem yapmayacaksınız.
Tüzüğün neresinde yazıyor, kişinin savunmasını genelde yazamaz diye.
Söz konusu mesajı alıntılama dediniz. onu da yaptım. Neden savunmayı kaldırdınız.
İçerik mi zor geldi yoksa.
Veyahut, anlamı konusunda bir dane kadar fikrinizin olmadığı belli olan ENE'nize mi takıldı.
Kişileri ahlaksızlıkla suçlayabilmek için kişide ahlak olmalı sayın frodo. Bu da sizde maalesef buradan bakılınca görünmüyor. Varsa da yazdığınız mesajlarda kokunuz sinmiş demek ki, anlaşılmıyor.
Kişileri ahlaksızlıkla suçlayabilmek için kişide ahlak olmalı sayın frodo. Bu da sizde maalesef buradan bakılınca görünmüyor. Varsa da yazdığınız mesajlarda kokunuz sinmiş demek ki, anlaşılmıyor.
Kem söz sahibine aittir. Kimseye ahlaksız dediğimi sanmıyorum. Ama sizin bu konuda
zaafiyetiniz varsa ben bilemem, beni de ilgilendirmez.
ne oluruz , yahuu
bir DK uyesinin kufurlu mesajini protesto amaciyla golge meclise destek ve uye oldum ama , bu golge meclisin tuzuk disina tasmasi manasina gelmez..
ortada tuzuk kanunlarina dayanan bir uygulama var , begensekde begenmesekde buna uyulmali
yasalari degistirinceye kadar var olan kanunlara uymak zorundayiz ..
Tüzüğün neresinde yazıyor, kişinin savunmasını genelde yazamaz diye.
Söz konusu mesajı alıntılama dediniz. onu da yaptım. Neden savunmayı kaldırdınız.
Savunma kim tarafından istenmiş : DK . Yani DK nın gündemi ve tartışması içerisindedir. DK forumunda ele alınacaktır ve yalnızca DK üyeleri görebilecektir.
DK forumu ve tartışmaları, belgeleri diger üyeler tarafından görülebilir mi : Hayır.
O halde DK çagırısı ile ilgili bir metin genel forumlara asılamaz. Bu son derece açık degil midir. Genel forum üyeleri DK tartışma ve içerigini bilmekte midir ler ki, savunmaları bilsinler.
Genel forum sizden savunma istemedi. DK istedi ve sizin de tek yolunuz onu DK ya göndermektir. Aksi DK yı ve oturumlarını tartışmaya açmak demektir.
Bilemiyorum bunu anlayabilmek bu kadar zor mudur.
saygılarımla
ozgur_beyin
05-06-2009, 18:43
sevgili oki fenomen bir adamsın yılgınlıklarını bu siteye taşıyorsun.
şeytanı hacda değil burda taşlayıp rahat etmeye çalışıyorsun
bu nasıl bir yöntemdir anlamıyorum.
herhalde senin en büyük derdin bulunduğun yerde saygı görmek bunu hiç haketmiyorsun ama cebren sağlamaya çalışıyorsun.
mep'i bile küstürecek kadar mahirsin buda ancak sana yakışır helal olsun sana.
benide küstürüp göndereceğini umma ben burda hancıyım yolcu sensin
serüvenci
05-06-2009, 18:45
sayın niveru,
öncelikle gördüğünüz gibi sayın OQONUC'un denetime alınmasına neden olan mesajla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. mesajın mahiyeti belli değildir. denetime alma işlemi de usulsüzdür. DK'nin herhangi bir kararını göremedik.
sayın OQONUC'un kızıp pis kokular alıyorum demesi gayet doğaldır. çünkü benim de burnuma pis kokular gelmektedir. fakat işin uzatılmasına ben de karşıyım. biz Gölge Meclis olarak üyemizin haklılığını da haksızlığını da vurgularız.
daha önce de vurguladığımız gibi biz tüzüğün belli kısmına ve sivil itaatsizlik unsurlarına dayanarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz.
sayın frodo'nun burada yaptığı usulsüzlüğü hala savunuyor olması takdire şayan bir durumdur! geri adım atıp haklısınız demek yerine ya da sayın OQONUC'un denetime alınmasının müsebbibi olan mesajı ortaya koymak yerine halen haklılığını savunuyor olup karşısındaki insanı sakinleştireceğine tahriklerde bulunması hiç yerinde bir davranış değildir.
sizin de gördüğünüz gibi kendi adıma tüzüğe uygun hareket etmekteyim. yalnız sivil itaatsizlik hakkımı da saklı tutmaktayım.
saygılarımla
serüvenci
05-06-2009, 18:53
DK kararı sonuçlanana kadar denetime alınmasını talep etme hakkına sahiptir.
Bu şu anlama gelir. Modlar, üyenin zıvanadan çıktıgına karar getirirlerse, o zaman YK üyesine bunu denetime al derler. Çünkü başka çare kalmamıştır, üye modları takmıyordur. O yüzden üye sakinleşene kadar denetime alınarak yeni ve aynı tarzda ileti asması engellenir. Üye sakinleşince denetim kaldırılır ve DK kararı beklenir.
saygılarımla
sayın dilaver,
o maddede YK ibaresini göremiyorum. DK ile ilgili bir maddeden söz ediyoruz. bu da maddede boşluk olduğunu gösterir. ayrıca sayın OQONUC'un zıvanadan çıktığına dair mesaj veya mesajlar ortada yoktur. bizden bu kadar mı korkuyorsunuz? yoksa son günlerin gerginliği sizi yanlış uygulamalara mı sevk ediyor?
Serüvenci
Eksik varsa doldurulur. Tüzükte elbette açıklar, eksiklikler olacaktır. Bu işin önde gelen hazırlayıcılaırndan biri olarak o madde hazırlanırken ne amaçlandıgını da belirtmiş oluyorum.
Denetime alma yetkisi yalnızca YK üyelerine aittir. Modların böyle bir yetkileri yoktur. Ayrıca o madde yazılırken tam da Oki nin yaptıgı eylemlere dur demek amaçlanmıştır. Mod uyarılarını dinlememkte ısrar etmek. Israrla modlarca uyarılan iletileri asmaya devam etmek.
Oki'nin yaptıgı ise DK savunmalarını bu başlıga asmakta ısrar etmesidir. Bir taraftan bir eylemi engellemeyi amaçlayacaksınız, ondan sonra DK kararı bekleyeceksiniz. Böyle saçmalık olabilir mi. DK nın kararı zaten 3-7 gün sürüyor. Zaten onun kararı amaçlanıyor.
Bu madde modlara yönelik uygulamadır. Geçmişte de mod arkadaşlar GY forumuna yazarak şu üye denetime alınsın derlerdi, nedenini açıklarlardı ve denetime alınırdı. DK engelleme kararı verecegine kadar, kararı verir.
saygılarımla
serüvenci
05-06-2009, 19:09
sayın dilaver,
ortada bir boşluık varsa doldurulur ve ona göre hareket edilir. bu durumda mevcut hakkımız engellenemez.
ayrıca biraz önce sayın OQONUC'un savunmasını tüzüğünüzde forumlara asılamayacağına dair bir ibare olmadığından dolayı asmıştım. fakat mesajım silinmiş. bu açık bir hak ihlalidir. mesajımı silen yönetici her kim ise kendisinden şikayetçiyim. DK'yı görevini yapmaya çağırıyorum. buyrun tüzüğünüzü ve buyrun adalet anlayışınızı görelim. siz kafanıza göre mi at koşturuyorsunuz ? aksi karar yoksa benim savunmayı asmama müsamaha göstermek zorundasınız. anladığım kadarıyla bunu yapan sayın K.C. çünkü görünürde bir yönetici yok.
savunma hakki kutsaldir , savunmanin dar bir cevreden cikarilip genis kitlelere duyurulmasida savunmanin bir hakkidir ,
kisi kendini suclayan ve cezanlandiranlara karsi toplum onunde kendini aklama ve toplumun vicdaninda kendini ispat etme hakkina sahiptir .
belki istinat edilen suc , savunma ve karar hep birlikde ozel bir forumda yayinlanirsa bu tur anlasmazliklarin onune gecebiliriz diye dusunuyorum..
Ama , ben ne dilaverin nede frodonun kasti olarak kisi hak ve ozgurlerini gasp edeceklerine inanmiyorum , bugune kadar bende boyle bir izlenim birakmadilar.
serüvenci
05-06-2009, 19:30
sayın niveru,
sizin de dediğiniz gibi olmalı. fakat herşey göründüğü gibi değil. tüzükte yer almayan bir maddeye dayanarak asmış olduğum mesaj silinmiştir. bu usulsüzlüktür ve kendi başına at koşturmaktır. oysa ki mesajımda açıkça tüzükte asılamayacağına dair bir madde olmadığını belirttiğim halde astığım mesaj okunma zahmetine girilmeden silinmiştir. üstelik astığım mesaj nedeniyle kendilerince tehditle karışık uyarı almış bulunmaktayız. :D
sayın yöneticiler lütfen güldürmeyiniz beni. sırf bu adalet çarkı doğru işlemediği için bir çok sitede mücadele ettim. sizinle de mücadele etmekten çekinmem. sizin üstü kapalı tehditlerinizi de sineye çekmem. kurallarınızı uygulamayı becerebiliyorsanız uygulayın. uygulayamayacağınızı düşünüyorsanız bırakın halka onlar sizden daha iyi becerir bu işi.
serüvenci
seni de fazla ciddiye almamak lazım. Çünkü derdin sadece muhalefet. Aslında bu iletilerinin muhatabı degilim ama gene de dayanamayıp yazıyorum.
DK ile ilgili bir iletiyi genel foruma taşıyamazsınız. DK gizlidir ve savunma alması da gizlidir. Bu açık degil mi.
DK nın bir iletisini genel foruma taşırsanız kaldırılır. Bu kadar nettir.
Bu konudaki son cevabı. Siz gene yazın, muhatap bulabilirseniz tabii.
saygılarımla
serüvenci
05-06-2009, 20:09
serüvenci
seni de fazla ciddiye almamak lazım. Çünkü derdin sadece muhalefet. Aslında bu iletilerinin muhatabı degilim ama gene de dayanamayıp yazıyorum.
DK ile ilgili bir iletiyi genel foruma taşıyamazsınız. DK gizlidir ve savunma alması da gizlidir. Bu açık degil mi.
DK nın bir iletisini genel foruma taşırsanız kaldırılır. Bu kadar nettir.
Bu konudaki son cevabı. Siz gene yazın, muhatap bulabilirseniz tabii.
saygılarımla
haklısınız beni ciddiye almayın siz.
tüzüğünüze göre, DK kararlarının tartışılması dışında DK'nin gizliliğine dair bir ibare yoktur. aksini ispat edebilecek durumdaysanız buyrun. yani anlayacağınız boşuna ıkınıp sıkınmayın. ortada bir usulsüzlük var ve ben haklıyım. savunmayı genel forumlara o mesajı taşıma hakkına sahibim. isterseniz tüzüğü kontrol edin bakalım ne göreceksiniz. haksızsın derseniz sizi taraflı olmakla suçlarım. teamül diyecek olursanız sizin teamülü ne kadar taktığınızı iyi ibiliyoruz! :D:D:D
Arkadaslar, DK'da Oki'nin durumu görüsülüyor. Simdiye kadar yazilan mesajlari inceledik ve Oki'den ilk savunmasini istedik, savunmasini gönderdi, simdi de suclamamizi ve düsündügümüz cezayi gönderip son savunmasini alacagiz. Oki'nin mesajlari nasil kaldirilmissa, yani kimse bunu göremiyorsa savunmasinin da genele asilmamasi gerekir.
Savunma ve suclama konusunda unuttugunuz birsey var. Biz burda bir siyasi dava falan görmüyoruz. Ortadaki olay hakaret davasi. Simdi size yapilan hakaretleri mi siralayacagiz. Bu konu daha önce de tartisildi ve suc unsuru sayilan mesajlarin üyelere aciklanmasinin dogru olmadigi üyelerin cogu tarafindan onaylandi. Gerekcesi hakaret edilen kisilerin kisilik haklarina tecavüz edilmis olacagi idi. Yine de talep olursa meclise getirilir ve görüsülür. Kabul edilirse biz de yayinlariz. O zaman savunmalari da yayinlamak mantiken dogru olur. Ilke olarak, hakaret ve küfür olan mesajlari sandik odasina kaldiriyoruz ve bunlarin yayinlanmasi talebini de reddediyoruz. Ayni sekilde savunmalarin da yayinlanmasi dogru degil.
Oki'nin yazdigi metin su ana kadar 2 defa kendisi, iki defa da Serüvenci tarafindan asildi ve birisi benim, ücü de diger modlar tarafindan kaldirildi. Bu anlamsiz eylemi tekrarlamamanizi rica ediyorum. Tekrarliyorum, ortada ne siyasi, ne dini bir tartisma yok, hakaret davasi var. Bunun üzerinden yok site politikasi, yok devrimci cizgi falan tartismasi yapmak komik oluyor.
Ek olarak Oki'nin denetime alinmasi talep edildi ve 2 DK üyesi tarafindan onaylandi. Nedenini de savunmasini arka arkaya asmakta israr etmesidir. Ayni sekilde tekrar edilirse, bunu yapan diger diger üyelerin de denetime alinmasi gerekir.
Ayata icin yapilmis basvuru da DK'da görüsülüyor. Mutezile'nin özel isleri nedeniyle birkac gün bekledik, olay budur.
serüvenci
06-06-2009, 03:06
iki defa da Serüvenci tarafindan asildi
sayın sargon,
yukarıda sizden yaptığım alıntıda belirttiğiniz husus doğru değildir. bir kez astım.
ayrıca sayın OQONUC'un denetime neden alındığını sorduk. takip ettiğim ve gördüğüm kadarıyla kendisi savunmasını asmadan önce denetime alınmıştır. yani denetime alınması konusunun savunma asma ile alakası yoktur. ayrıca tüzükte yer almayan bir husus olan savunma asılması ile ilgili doğruluk ve yanlışlık açısından değil haklılık ve haksızlık açısından değerlendirme yapılması gerekir.
eğer tüzüğünüzde böyle bir hüküm yok ise savunmasını asmasında bir sakınca görmeniz haksız bir davranıştır. tüzüğünüzü değiştirip öyle bir hüküm koyarsanız ve uyulmazsa gereğini yaparsınız.
yukarıda belirttiğim hususları tekrarlamıştım. ayrıca şunu da tekrarlamak isterim DK'de görüşülen konuların gizliliği konusunda tüzükte bir hüküm yoktur. yani DK görüşmelerinin kapalı oturumla gerçekleşmesi gerektiğine dair bir hüküm yoktur. bu nedenle DK içerisinde görüşmeye açılmış bir metnin yani savunmanın da gizli kalmasına dair bir hüküm yoktur. bu nedenle ilke veya teamül olarak belirttiğiniz durumların tüzükte değişiklik yapılmadığı SÜRECE bizce bir hükmü yoktur. sitenin her üyesi kendi görüşü doğrultusunda kendi savunmasını asma veya asmama yönünde karar verebilir.
saygılarımla
sevgili oki fenomen bir adamsın yılgınlıklarını bu siteye taşıyorsun.
şeytanı hacda değil burda taşlayıp rahat etmeye çalışıyorsun
bu nasıl bir yöntemdir anlamıyorum.
herhalde senin en büyük derdin bulunduğun yerde saygı görmek bunu hiç haketmiyorsun ama cebren sağlamaya çalışıyorsun.
mep'i bile küstürecek kadar mahirsin buda ancak sana yakışır helal olsun sana.
benide küstürüp göndereceğini umma ben burda hancıyım yolcu sensin
Yazınızda ironiden fazlası vardır. Adam olacak çocuk bokundanbelli olurmuş deyişi nasılsa suç teşkil etmediğine göre, size yöneltmem de bir sorun yok. başlangıcınızdaki niyetnizde sondaki niyetinizde aynı belli oluyor.
Son on gündür bir EGo dur gidiyor. HErhangi bir adalet ssavunucusunu görünce elinizde boya şakk boya, EGo tatmini diye sürüyorsunuz. Sonrada Allah boyayanların en güzelidir ayetini okuynca da kahkahalar ile gülüyorsunuz.
Sizin yaptığınız bu boyamayaı Allah size yapmaz mı sanıyorsunuz. Ki adaletten ayrılan herkesin yüzünde bu görünür zaten.
Öyleyse, kişinin kendi niyeti ne ise karşısındakini öyle görürmüş sözüne isnad ederek, demek ki EGo ile epey yaralı birkaç arkadaş var.
Beni veya gölge meclisin herhangi bir üyesini Adaleti savundukları için EGo ile itham etmek için, temelinde devrim olan bütün hareketlerin temelinde de EGo olduğunu kabul etmeniz gerekir. Ki Dinlerden Özgür bir toplumun devrimi ile yola çıkan bu siteninde temelinde EGO nun mihenk olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Demek ki insan bir cümleyi söylerken nereye gideceğini de iyi hesaplamalıdır. İşte EGO'nun devreye girdiği yerde burasıdır zaten. Sizi altında kalacağınız cümleler ile maskara eder.
Saygı konusuna gelince, saygı duyulan kişilerden umulur. Bizler herkesi eşit olarak kabul ettiğimiz için linç edilirken hangi beşerden saygı görmeyi umabilirz ki. Ancak bir beşerin bir beşerden talebi sevgi olabilir. Onu da şahsen ben sizden talep etmiyorum. Zira sizin sevgi anlayınızın sonunda hedeflediğini doğal içgüdüsel tepkileri yazılarınzdan çıkarsamak olası. Ne olur ne olmaz. arkayı sağlam tutmak lazım :D
Gelelim keyfi uygulamalarınıza,
Eğer DGM lerde yargılanmış olsanız veya yargılanan bir yakınınızın davasını takip etmiş olsaydınız, buradaki uygulamaların DGMlerden çok daha vahim olduğunu görür ve sizde bizlerle karşı çıkardınız. Bana inanmıyorsanız mutlaka DGm den geçen üyemiz vardır onlara sorun.
Oturduğunuz yerden tatlı su sazanı gibi ahmak keserek halkın başkaldarısına EGO larını tatmini diyerek bir davayı değersizleştirme çabanız, çaresizliğinizin ispatı olarak insaf gözüyle bakan halkımın nazarında değerlendiriliyor.
Şu açık ve seçik olarak anlaşılmıştır ki, kendi idelerini halka empoze etmek için demokrasi kılıfına sığınanlardan en çok şikayet edenler, gücü ellerine geçirdiklerinde halka iki kat eziyeti yapmakta bir beis görmeyeceklerdir demek ki..
Buradaki uygulamalarınız ile nasıl karşı çıkacaksınız SANSÜR'e; Sansürin adı side denetimdeki üye..
Nasıl savunacaksınız, mahkemenin gizliliği adı altında idam edilen gençlerin hakkını.,; sizde de savunamının halktan gizlenmesi var.
Nasıl savunacaksınız, keyfi yazarların kitaplarının topatılmasını. Sizde de keyfi başlık silme var.
Nasıl savunacaksınız, imzanızda da kocaman harfler ile yazdığınız, "çoğunluğun bir fikri kabul etmesi , o fikrin doğruluğunu ispatlamaz " daki çoğunluğun içinde sessiz bir feryat ile yıllarca kaybolan çocuklarının hakkını arayan anaların hakkını. Sizde de DÖ nün çoğunluğuna hizmetin asıl olması gibi bir dayatmaya karşı çıkanların sindirilmesi var.
Elhasıl, ya adaleti için yola çıkanlara çamur atarak EGO'nuzu tatmin etmekten vazgecekesiniz,
ya imzanızdaki ÇOĞUNLUK olarak bulunduğunuz ortamda kendi imzanızla kendinizi çeliştireceksiniz;
ya da, susacaksınız. Bilmediği konularda susmak kişiye erdem katar.
Sonuç olarak,
Fıkra ile herşey çözülmüyor maalesef sevgil Özgür? Beyin
Selamlar
serüvenci
06-06-2009, 13:04
Ek olarak Oki'nin denetime alinmasi talep edildi ve 2 DK üyesi tarafindan onaylandi. Nedenini de savunmasini arka arkaya asmakta israr etmesidir. Ayni sekilde tekrar edilirse, bunu yapan diger diger üyelerin de denetime alinmasi gerekir.
Ayata icin yapilmis basvuru da DK'da görüsülüyor. Mutezile'nin özel isleri nedeniyle birkac gün bekledik, olay budur.
sayın sargon,
disiplin uygulamaları duyurularında sayın OQONUC'un DK kararı ile denetime alındığına dair bir ibare görebiliyor musunuz ? DK kararı sorulduğunda neden denetime alan sayın frodo bu konudaki hususu belirtmemiştir ? siz isterseniz birilerinin yanlışlarını kapatmak için boşuna uğraşmayınız. görünen köy kılavuz istemez.
serüvenci, haklisin sen bir defa asmissin, Oki iki defa asmis. Sandik odasinda senin mesajin disinda bir de sana ait ceza mesaji görünce iki defa astin sanmisim.
serüvenci
06-06-2009, 13:20
açıklamanız için teşekkür ederim.
saygılarımla
encümen-i daniş fikri itici geldi. şimdilik gölge meclis olarak kalması iyidir. sonra adımızı arkadaşların ortak fikri ile değiştiririz.
demokrasi forumlarda uygulanamaz
forumlarda moderasyon yetkisine sahip kişiler normal kullanıcı gibi
tartışmalara katıldıgından dolayı duygularının ve öfkelerinin etkisine
yenilerek temsil ettikleri organizasyonu adaletsiz , ve çifte standartçı
duruma düşürebilirler
bu durum bir demokratik etiketli site için ölümcül bir zaaf teşkil eder
çözüm yöneticiliği şirket yönetmekle bir tutmayan , hata aklama
mekanizmaları na ihtiyac duymayan , ve madde sayısı musanın 10 emri
benzeri 10 u aşmayan kesin sınırlarla belirlenmedigi sürece
karmaşadan toz dumandan başka bir fiil olmaz
beni buraya siz seçtiniz diye diklenen yöneticilerin mevcut tüzük maddelerindeki sistemi koruma maddelerinin arkasına sıgınarak
adaletsizliğini aklamaya kalkışmayacagınıda kimse garanti edemez
sizde buldunuz bir kaç zaaf dinamikleri dinamitlemeye kalkışıyorsunuz
kolay gelsin
bu arada cephaneyi size kim temin ediyor MEMATİ BAŞ mı :)
serüvenci
06-06-2009, 14:29
sizde buldunuz bir kaç zaaf dinamikleri dinamitlemeye kalkışıyorsunuz
kolay gelsin
bu arada cephaneyi size kim temin ediyor MEMATİ BAŞ mı
sayın 0ne,
sitenin tüzüğü giderep daha anti-demokratik şekil ihtiva etmeye doğru gidecek gibi görünse de yine de umudumuz vardır. yardımlarımızla kendi açıklarını kapatarak daha anti-demokratik bir tüzüğe yöneleceklerini düşünüyoruz :D
Gölge Meclis, konusunda yanlış bir bakışa sahip olduğunuzu düşünmekteyiz. bir kaç zaaf diyorsunuz. ben 3 yıldır bu siteyi takip ediyorum. siz ne kadar süredir bu siteyi takip ediyorsunuz ? bugüne kadar gördüğüm zaaflar birkaç ile sınırlanacak kadar az değildir. bu sitede yöneticilik de yaptığımdan yönetim ve siteyi sizden daha çok şey bildiğim hususunda hem fikir olacağımızı umuyorum. cephaneyi bize yönetimin ve sitenin kendisi temin etmektedir. sanrım bu kadar açıklamamız yeterlidir.
sayın 0ne,
sitenin tüzüğü giderep daha anti-demokratik şekil ihtiva etmeye doğru gidecek gibi görünse de yine de umudumuz vardır. yardımlarımızla kendi açıklarını kapatarak daha anti-demokratik bir tüzüğe yöneleceklerini düşünüyoruz :D
Gölge Meclis, konusunda yanlış bir bakışa sahip olduğunuzu düşünmekteyiz. bir kaç zaaf diyorsunuz. ben 3 yıldır bu siteyi takip ediyorum. siz ne kadar süredir bu siteyi takip ediyorsunuz ? bugüne kadar gördüğüm zaaflar birkaç ile sınırlanacak kadar az değildir. bu sitede yöneticilik de yaptığımdan yönetim ve siteyi sizden daha çok şey bildiğim hususunda hem fikir olacağımızı umuyorum. cephaneyi bize yönetimin ve sitenin kendisi temin etmektedir. sanrım bu kadar açıklamamız yeterlidir.
değerli serüvenci
bakış açılarınıza bakılınca temelde olumlu bir pozitif yöne doğru sevketme
daha huzurlu daha çok ışıklı daha az stressli bir iletişim ve hatta diyalog
ortamı için eleştiler yapıyorsunuz
bunu sürdürürken pozitifliğinize üst bir çerçeve olması açısından
hani şu esprili çocuk abim ablam hitab ıyla bilinen MEP i de kollarından
karga tulumba bu site ye geri getirmek sizin için küçük ama
savundugunuz katkılama misyonu için buyuk adım olur
serüvenci
06-06-2009, 14:42
sayın 0ne,
onun da zamanı gelecektir diye umuyorum. gitmesini istemedik dönmesini de dört gözle bekliyoruz. ancak şu an olaylar sıcakken uzattığımız zeytin dalı da kırılmışken sadece sabırla beklemeyi tercih ediyoruz.
1. ağır hakaret
2. dostluga ihanet
geri dönüşü mümkün olmayan BU fiillere bardağı kırmak denir
ortada kırılmış bardak olmadıgı sürece her hareket kendini katkılama ve ilerleme
şansınıda kendi mantıgında barındırır
zeytin dalı kırılmış ise balıkçı ağı kullanın :) paketleyip getirin :D
Mutlak adaletin peşinde olan gölge meclisin cesur gölge üyeleri;
İnaçlarımızın veya inançsızlığımızın ötesinde Mutlak ADALETİN şaşmaz çizgisinde yolumuza hergeçen gün emin adımlar ile ilerliyoruz.
Halkın devriminin ayak seslerini, kral sarayından duyuyor artık. Sarayı ele geçirdiğimizde, sarayı yağma hakkınız yoktur.
Kral ve efradanın kişisel hakları sade birer üye olarak iade edilecektir.
Bu konuda sarayda bulunan memurlar, endişelenmesinler, devrime desteklerini artırarak devam ettirsinler. Zafer yakındır.
Yaşasın Mutlak adalet.
Gölge Meclis.
serüvenci
07-06-2009, 13:45
Gölge Meclis olarak sayın BASKALTURK'un denetimden çıkarılmasını talep ediyoruz. denetimde kaldığı süre zarfının rehabilitasyon için yeterli olduğunu düşünüyoruz. eğer denetime alınmasına yönelik tavırlar sergilerse kendisine telkinlerde bulunarak durumu ile ilgili bir bilgi sunmak boynumuzun borcudur. sayın walla süresiz uzaklaştırılıp geri dönmüş ve yazmaya devam ediyor iken sayın BASKALTURK'un hayli hayli forumlara serbestçe yazmaya hakkı olduğunu düşünüyoruz. ayrıca uzun zamandır denetimde bulunan, denetim boyunca sitede bulunmayan ve sitede çok fazla yazmayan üyelerin de denetimlerinin kaldırılmasını talep ediyoruz.
sayın BASKALTURK ve sayın akhenaton'un düşüncelerini özgürce sergilemelerinden yana olduğumuzun bilinmesini isteriz. insana saygı unsurlarını aşmadan küfür ve hakaret dışındaki düşünce paylaşımlarının düşünce özgürlüğünün kendisi olduğunu ifade etmek zorundayız.
serüvenci
07-06-2009, 21:29
sayın BASKALTURK'un denetimini kaldıran yönetime teşekkür ederiz. umarız aynı iradeyi diğer taleplerimiz için de gösterirsiniz.
saygılarımla
Gölge Meclis
gölge mölge ama esaslı adamlara benziyorsunuz
gemi yi sallayıp batıracagını sanan ve ardından kaçan fare zihniyetinden farklı olarak
gemiyi en son terkedecek kaptanlar mentalitesinde oldugunuz
açık ve seçik ortada
sizleri selamlıyor başarılarınızın devamını diliyorum :D
Ve tekrarlıyorum MEP i artık bi operasyonla paketleyip lütfen getirin artık :) çocuk çok üşümesin dışarda
serüvenci
08-06-2009, 17:14
sayın 0ne,
teşekkür ederiz. :)
mep konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. kendisini burada görmekten mutluluk duyarız.
saygılarımla
ozgur_beyin
08-06-2009, 17:45
sayın 0ne,
teşekkür ederiz. :)
mep konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. kendisini burada görmekten mutluluk duyarız.
saygılarımla
size iyi birvhaber vereyim o zaman meple konuştum bir süre sonra geri dönecek
Sn. Mep, şu an ağabeyinin evinde misafir.
Ne zaman yengenin sesi yükselmeye başlar, kendisinin harçlığı biter, özenle hazırlanan kahvaltılardan peynir ekmekli mönülere dönülür, televizyon kumandası artık evin en gencinin eline geçer o zaman ancak döner. :lie:
serüvenci
17-06-2009, 17:33
sayın üyeler,
Gölge Meclis durmadan yolunda dimdik ilerlemeye devam etmektedir. yazılarımızla haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadele etmeye devam etmekteyiz. aşağıdaki gibi tehditlere pabuç bırakmayacağımızı yineliyoruz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=191289&postcount=389
sayın OQONUC da mizahi yaklaşımıyla olayları size aktarmaya devam etmektedir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=190647&postcount=31
biz haksızlıkları, adaletsizlikleri ve eşitsizlikleri yönetimin yüzüne vurmaya devam edeceğiz.
bize destek veren ve gönlü bizim mücaledemizde olan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
saygılarımla
Gölge Meclis
hanımefendiler , beyfendiler işlerine rahat rahat bakmak istiyorlarmış öyle olsun :)
Arkadaşlar,
Turan Dursun Yönetimine tabi olan Meclisten kaydımı sildiriyorum.
Gölge meclise ben de üye olmak isterim.
Kayıtları kütükleri kim tutuyor ?
Ne zaman başkan seçiyoruz:D
serüvenci
21-06-2009, 23:51
sayın sinner,
hoşgeldiniz.
Gölge Meclisin doğal üyesi idiniz gördüğüm kadarıyla sosyal grubumuza katılarak aktif üyelerimiz arasına katılmış bulunuyorsunuz. kayıt kütük yok. DÖ gibi olmadığımızdan gerek duymayız. kapımız herkese açık. giren çıkanın hesabını sormuyoruz.
başkan konusunda ; benim başkan olduğum rivayet ediliyor. :) ama bu görevi size devretmekten mutluluk duyarım :D makamda mülkte gözümüz yok. kim o makama gelirse amenna.
saygılarımla
hakdogan
24-06-2009, 23:19
Sayın OQONUC ve serüvenc'inin uğradığı haksızlığı protesto ediyorum.
Zulme boyun eğmeyen, omurgalı bu iki İnsan'ı ve onlar gibi olan herkesi de saygı ve sevgi ile Selamlıyorum...
Ey TD halkı
ayaklar baş olduğunda kıyameti bekleyin sözüne istinaden; bu sitenin sonu yaklaşmıştır.
Herkes kendine güvenli yerler bulsun.
Serüvencinin öcü pahalı olarak alınacaktır.
Kod: opened book.
Selamlar
Ey TD halkı;
Serüvenci için ilk havai fişek ateşlendi. Ayrıntıları kendisi gelince açıklayacaktır.
Kod:Ring of Hobbit.
Selamlar
serüvenci
14-07-2009, 18:27
Çıkınımızda özgürlük düşüyle geldik.
Bir de karnımızda sözümüz vardı.
Esprili bir yazımız vardı, geyik yüklü.
Fermancıların gazabına uğradı.
Her yazdığımız gazaba uğruyor uğratılıyor.
Yazılarımız eleştirilerimiz bir çöp gibi birilerinin emri üzre Cafe Forumu'na atılmış.
"Daha önce aklınız neredeydi?" demeyi düşünmüyoruz.
Kendilerini gayet adil ve gayet demokratik davranan insanlar olarak gördükleri aşikar.
Biz göremiyoruz ya, orasını takmayın!
Çünkü siz halksınız, görseniz de alışmışsınız bir kere görmezden gelmeye!
Siz yine keyfinize bakarsınız!
Hep yaptığınızı yapın : bilgi alışverişi adı altında birbirinizle atışın vs vs!
Sonra da arkanıza yaslanıp bugün iyi yazdım deyip böbürlenin, kendinizi tatmin etmiş olmanın coşkusuyla bir daha kendinizle gurur duyun!
Ne de olsa insanlık adına çok iş yaptınız, değil mi?
Biz de sizi izleyerek alkışlarla sizleri karşılayalım!
Ne de olsa başka işimiz yok!
Denetime alınarak sindirilen arkadaşları da izleyememenin sıkıntısıyla üzüntü yaşayalım!
Halkımızın birbirleriyle münasebetleriyle yarattıkları etki ile mücadeleye pasif katılımıyla artan övüncümüzle üzüntümüz azalsın, değil mi?
Siz boşverin denetimdeki üyeleri!
Zaten onlar yazı yazmayı bilmiyorlamış diyor bir DK Üyesi olan Sayın Sargon!
Bir başkası da yani Sayın Albay Frodo, tüm iyiniyetiyle denetimdeki üyelerden yazı yazmayı bilmeyen üyenin yazılarını düzeltiyor.
Ama orada bir tuhaflık var!
Biri "bunlar yazı yazmayı bilmiyor" diyor, diğeri başka bir şey.
İşin içinden çıkamadık vesselam.
Ama siz boşverin.
Yormayın kafanızı siz böyle şeylerle!
Siz yine bilgili tavrınızla bilgi alışverişinde ve paylaşımda bulunun.
Yahu biz unuttuk nasıl bilgi alışverişi yapılır ve paylaşımda bulunulur.
Bize anlatacak var mı?
Bu paylaşım dedikleri aynı konular üzerinden yeniden yeniden geçip aynı cümleleri kullanılıp mı yapılıyordu?
Yoksa iki tarafın veya birkaç görüşün ortak görüşleri bir arada ele alınarak elle tutulur bilgilerle yaklaşanların ifadeleri ortak bir noktada birleştirilerek sunularak mı yapılıyordu?
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Hatırladığım kadarıyla bir zamanlar "konulardaki bilgileri toparlayıp bir metin haline getirip iki tarafın da düşüncesini de ortaya koyalım" demiştik ve bir de "yazıların sonunda insanlık adına ne gibi bir ders vermek istediğimizi belirtelim" demiştik ve bir de "gelenler için bir konular bütünü oluşturup ahanda bu konular böyle işlendi okuyun deyin" demiştik de bunun için yeterli personelimiz yok demişlerdi.
Şimdi zibil gibiler ama yapmıyorlar.
Neden yapamıyorlar acep ?
Demek vakitleri yok.
Gerçekten üzücü bir durum.
Radyo için adam çok!
O ayrı mesele tabii!
Demek ki konular hep dağınık kalacak ve hep yeni birileri geldiğinde o konular temcit pilavı gibi işlenecek.
Şimdi üzüldüm.
Neyse sevgili TD halk sizleri böyle gayet mutlu görmek bizi de mutlu ediyor.
Siz çok yaşayın ve hep katılımcı olun, e mi ?
Ey Td halkı;
Kod: DEHR bitti.
Alarm:Yeşil.
Selamlar
Ey Halkım.
Bizlerin mücadelesi geçip gidecek olan kişiler ile değil, o kişileri bir ağ gibi köle eden krallık zihniyeti iledir.
,Bu nedenle gölge meclis Mutlak adalet için yola çıkan ve amaçlarına ADALETİ alan herkes için eşit olarak açıktır.
Sitede gelişen son olaylardan sonra;
Gölge Meclis hareketinin ne kadar gerekli ve sarsılmaz bir güç olması zorunluluğu ayan beyan ortaya çıkmıştır.
Koca koca insanların değersiz EGolarına biat ederek kendisini özgür olarak tanımlayanlar ne kadar hata ettiklerini umarım bu günlerde anlarlar.
Gelin bir olalım, bizleri Allah'ın hizbinden başka bir yerde birleştirecek başka bir yol yok. Varsın olmasın, var olduğu söylenen mutluluk ve sevgi ve barış; sahi nerede?
Selamlar