PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufolara dair saçma gelebilicek bir teorim var:)

che21
29-05-2009, 05:07
Evet ufolar hakkında bende çok düşündüm
evidim cevırdım
Şunda karar kıldım;
Bence ufolar gelecekteki torunlarımız tarafından gunumuze gönderilen bir nevi gözlem yada arastırma yapan zaman makinaları.
Yanı sadece gözlem yapabilen temasta bulunamayan dokunamayan sadece izlenımlerı aktarmaya gelen makınalar.
Şoylede düşünebiliriz, örnegın bız şuan andromeda galaksisine baktıgımızda onun mılyonlar evvelkı halını goruyoryzya
yada andromedadan dunyamıza baktıgımızda dunyanın mılyonlarca yıl evvelki halını goruruzya işte sadece göruruz o akışkan göruntuuyu
dokunamayız mudahele edemeyız sadece ızlıyebılırız .
Ufolar ıcınde aynı şeyi düşünuyorum .
Mesela göruntuler akışkan belkı görüntü toplamaya geliyorlar yada uzaya dagılan seslerimizi bir şekilde bır araya getırıyorlardır.
Belkide gelecegın arkeolojisi boyle işlıyordur:)
Bu konuyu fikir jımnastıgı yapalım dıye açtım bu soyledıklerım ınandıgım dogrular degil ama düşünmek bile fikir jımnastıgı yapmak bile oşuma gıdıyor umarım sızde kendı fantezılerınızımı desem :) fikirlerınızımı desem yazarsanız sevınırım.

ChoPin
20-06-2009, 00:24
hayır tam olarak öyle değil
geçmişte ileri teknolojiye sahip insanoğlu ataları
uzaya kaçtılar
ve şu an onlar gözetliyorlar yörüngeden
yalnız ufolar vardır
nasa nın gizli görüntülerini görme fırsatım oldu
kesinlikle gözetim altında olduğumuzu o videolardan bile anladım
yalnız bu akdarla değil herşey
ilginç olaylar yaşanıyor aslında dünyamızda
görünmeyen soğuk bir savaş var aslında
ama bunu anlayacak bilince maalesef milyonlar değil milyarlarca insan sahip değil şu an için
bakalım önümüzdeki seneler neler getirecek

AnuTreS
28-07-2009, 10:42
turan dursun
EVREN BİR ŞAKA MI?
adlı kitabında ufoların aslında melekler olduğunu ve kutsal kitaplarda böyle anlatıldığını anlatmaktadır.
berfin yayınlarından çıkmış bu kitabı mutlaka okumalısınız.
bende turan dursunla aynı fikirdeyim.
saygılar.

toli
28-07-2009, 16:43
Sayın che21;

Bu teori zaten en yaygını.. Ama ben müdahale edemediklerini değil, etmediklerini düşünüyorum..

Titan
28-07-2009, 18:08
Bence ufolar gelecekteki torunlarımız tarafından gunumuze gönderilen bir nevi gözlem yada arastırma yapan zaman makinaları.

Stephen Hawking'in yıllar önce bir söyleşide UFO'lar ile ilgili bir soruya verdiği cevaptı.

exxonster
05-08-2009, 17:53
Stanislaw Lem'in tam da bu varsayım üzerinden çıkan bir hikayesi vardır. Hatırladığım kadarıyla dünyayı düzeltmek için sondalar gönderiyorlardı. Ama birbirine muhalif iki farklı bilimsel heyet, işleri karıştırıyor, o yüzden de iki dünya savaşı, kavimler göçü, moğol istilaları ortaya çıkıyor, görevlilerden birinin dikkatsizliği kara veba salgınına yol açıyor, hatta inerken düşen bir sonda da dinozorları yeryüzünden siliyordu.

Gelecekte zamanda yolculuk icat edilirse, gözlemi yaptıktan sonra geçmişi değiştirmediklerinden emin olmak için geçmişe bir daha gidip o gözlemi hiç yapmamış olmak isterler, böylece biz de hiç zaman makinası görmemiş oluruz. Sanırım bunlar geçmişten gelen eski moda zaman makinaları :) Bir de bu UFO'lardan çıkıp gelenlerin resimleri geziyor ortalıkta. Bizim torunlar çok çirkin!!!

VraeL
11-08-2009, 00:12
"nasa nın gizli görüntülerini görme fırsatım oldu
kesinlikle gözetim altında olduğumuzu o videolardan bile anladım"

Bu videoları paylaşabilme imkanınız var mı acaba?

Gelelim Ufo teorilerine:

Sizce şu nasıl:

"Ufo diye bahsettiğimiz "tanımlanamayan uçan diskler", bu dünyada yapılmış, uzaya çıkamayan, sıradan bir savaş uçağına göre tek farkı çok daha hızlı gitmesi olan hava araçları. Çeşitli amaçlar ile kullanılmaktalar. Bazen gözlem için, bazen kimi çıkarlar adına halk arasında söylenti çıkarmak için vb sebebler adına kullanıyorlar."

Bence bu fikir/teori daha bilimsel ve mantıklı. Bunu üzerine yoğunlaşırsak daha GERÇEKÇİ cevaplar veya kimi sonuçlar elde edebiliriz.

Bu arada bu ufo olayı üzerine eleştirel bir yazı hazırlamayı düşünüyorum. Yazımda bir çok resmin ve videonun eleştirisi olucak. Tabi Realyenlerede değinmeyi düşünüyorum (.
Zamanım olursa yazıyı yakın zamanda yazar ve paylaşırım.
Saygılar...

brknea
11-08-2009, 06:17
Her ihtimal değerlendirilebilir elbette fakat müdahale edemiyor olmaları düşüncesi bende pek yer etmedi. "Neden edemesinler?" buna bir yanıt bulamıyorum. Belki fizik konusunda bilgisizliğimdendir.

Zaman yolcuları oldukları fikrinin getirdiği diğer alternatif, "müdahale edebilirler ama etmiyorlar." düşüncesi ise insanoğlunun hiçbir zaman diliminde gücü tekelde toplayabileceği ve bu tekelin el değiştirmesine rağmen aynı müdahale etmeme kararında sabit kalabileceği düşüncelerinin yine bana pek mümkün görünmemesinden dolayı mantıklı gelmiyor. Tabii torunlarımızın bizimle aynı karakterde olmamaları ve belki bir bilgisayar gibi herşeyi hesaplayarak; duygulardan, hırslardan arınmış mantıklı canlılar olabilecekleri de mümkün. Eğer öylelerse merak duygusundan da arınmış olacaklardır kanatimce. Merak etmemeleri de dünyayı ziyaret etme gereği duymayacakları sonucuna götürüyor. Zira duygular etkileşimli çalışırlar. Yani bir düşünsenize, bizim tarif edebildiğimiz duyguların dışında, arada kalan ve anlatamadığımız neler hissediyoruz aslında. Aynen renkleri bazı canlıların daha iyi algılayıpi tanımlayabilmeleri gibi. Bu düşünceler eşliğinde ben ikinci seçeneği de eledim.
İki seçeneğim var. UFO'lar zaman yolcuları ve müdahale de ediyorlar. Diğer seçeneğim ise evrenin başka köşesinden ziyaretçilerimiz ve müdahale ediyorlar. Müdahale ediyorlar çünkü, burası her kim geliyorsa onun için artık geçmiş değil şimdiki zamandır. Şimdiki zamanda deneyler ve gözlemler ise bir takım etkenler kontrollü bir şekilde değiştirilerek yapılır.

Ya da UFO diye birşey yok mu acaba? Arkadaşlarım gördüm diyorlar fakat o gördükleri de neticede birer video ya da fotoğraf. Kanıt olabilir mi? Bence hayır.

Tanrıların (yoksa Tanrı'nın mıydı?) Arabaları diye bir kitap okumuştum. Bu konuyu okuyup yanıt yazan arkadaşların kesinlikle ilgisini çekecektir.

exxonster
11-08-2009, 23:19
Tanrıların Arabaları, zamanında pek çok ilgi çekmiş bir kitap. Fakat kanıtlarından bir çoğu yanlışlandı, hatta Von Daniken bile kabul etti. Buna rağmen yanlışlanan kanıtlar yeni baskılardan çıkartılmayarak, aldatıya devam edildi. Erich Von Daniken, hayatını ufo araştırmalarına adamış, sonra da boşa gitmesin diye elindeki derme çatma bilgilerle kitap yazmış biridir, ciddiye alınmak yerine akşam yatarken okunası bir kitabın yazarıdır.

ufolar da maalesef bahçe perileri ya da elfler kadar gerçektir: Bir tanesini eline alıp da incelediğini iddia eden birinin bakışlarına bile bakarak ne kadar gerçek olduğunu anlarsınız.

Arkadaşlar, hayat da heyecanlı. Onunla da ilgilenebilirsiniz.

VraeL
13-08-2009, 13:48
Tanrıların Arabaları, zamanında pek çok ilgi çekmiş bir kitap. Fakat kanıtlarından bir çoğu yanlışlandı, hatta Von Daniken bile kabul etti. Buna rağmen yanlışlanan kanıtlar yeni baskılardan çıkartılmayarak, aldatıya devam edildi. Erich Von Daniken, hayatını ufo araştırmalarına adamış, sonra da boşa gitmesin diye elindeki derme çatma bilgilerle kitap yazmış biridir, ciddiye alınmak yerine akşam yatarken okunası bir kitabın yazarıdır.

Katılıyorum.

E.Von Danikien ve benzeri yazarların kitaplarında bolca sunduğu tezlerden birini örnek vereyim ve bu tezin geçersizliğini size sunayım. Görün bakın bu e.von danikien vb adamlar ne kadar düz ve saçma bir mantıkla yaklaşıyorlar olaya.

http://www.redicecreations.com/specialreports/2006/01jan/annunaki.jpg

Gördüğünüz bu resim sümerlere ait bir mühür. Yukarda, sağında solunda dikdörtgen çıkıntıları olan bir şekil var.
Erich Von daniken ve Zecheria sitchin amcalarımıza göre bu şekil bir UFO(!). Niye? Çünkü uyduya benziyor, kanatları vesairesi var (. Direk düz mantıkla bakınca bu sonuç çıkar tabi.

Oysaki bilmiyor ki sümerlilerde hayvan resimleri köşeli ve gerçek şekli bozularak resmedilir ve çizilir. Bunu birçok arkeolog ve sümerologda kanıtlamıştır ki kendiniz bile sümerlerin birçok tabletine, mührüne ve resmine baktığınızda sümerlerin hayvan resimlerini köşeli, dikdörtgen, üçgen vs bir halde, gerçek görünümünü bozularak çizildiğini görürsünüz. Mühürdeki şekil ise işte bu yolla çizilmiş, bu geleneğe göre çizilmiş bir kartaldır. Bu şekil bir çok yerde, tapınakta, mühürde vsde kullanılır. Devletin bayrağı gibidir.
O zamanki insanlar göğe ulaşamadığı için göğü yüceltmişler, üstün görmüşler. Bu yüzden göklerdeki en güçlü hayvanı, yani kartalı oldukça ön plana çıkartmışlar. Hatta yerdeki en güçlü hayvan olan aslanıda eklemişler ve aslan başlı kartal çizerek olayı ilerletmişlerdir. Aslan başlı kartalın resmini aşağıda paylaşıcam.

Bakınız size yukardaki mühürdeki o şeklin başka bir versiyonunu göstereyim. Kartal olduğunu daha iyi anlayacaksınız:

http://img190.imageshack.us/img190/7563/31462243.jpg

Buyrun. Yine yukarda aynı şekil var. Fakat kanatları olduğu ve bir hayvan olduğu çok daha açık ve net. Madem uyduydu, yada uzay gemisiydi, burda niye kuş gibi tüyleri kanatları var. Uzaylılar süslememi yapmışlar? (.

Şekli ve gerçek görünümü bozularak çizilmiş farklı bir hayvan resmi göstereyim:

http://img401.imageshack.us/img401/1152/82090062.jpg

Evet görüldiğü gibi burdaki resimdeki kartal ise köşeli köşeli çizilmiş. Ayrıca kartal başı yerine aslan başı kullanılmış, bunun sebebi ise sümerlerin yüceltmek ve övmek istediği bir varlığı aslan başlı olarak çiziyor olmasıdır. Çünkü aslan güçlü bir hayvandır.
Erich Von Danikien´in ve Zecheria Sitchin´in mantığıyla bakacak olursanız, bu aslan başlı kartalların uzaylılar tarafından genetik mutasyona uğratılmış hayvanlar olduğu sonucuna da varabilirsiniz tabi (. Tabi hangisi akla mantığa daha uygun gelir, hangisi daha utopik ve komiktir o tartışılır.

Ha bu arada birde son bir söz söyleyeyim.
Nedense bu E.Von Danikien, Zecharia Sitchin gibi yazarlar Roswell olayından sonra boy göstermeye başladılar. E tabi uzaylı muzaylı, uçan daireler vs gibi halkın azını sulandıracak, dikkatini çekecek fırsat doğdu, böyle bir fırsatları kullanmayıp çıkar elde etmezlerse ayıp olur (.

Saygılarımla...

nogada
14-10-2009, 00:45
Dinleri uzaylıların getirdiğinimi iddia ediyorsunuz yani :D

ufolar da maalesef bahçe perileri ya da elfler kadar gerçektir: Bir tanesini eline alıp da incelediğini iddia eden birinin bakışlarına bile bakarak ne kadar gerçek olduğunu anlarsınız.exxonster

Neden malesef bunuda anlamadım,uzaylı görmek sizi çokmu mutlu eder yani?

Saygılarımla...

exxonster
03-11-2009, 16:40
Dinleri uzaylıların getirdiğinimi iddia ediyorsunuz yani :D

ufolar da maalesef bahçe perileri ya da elfler kadar gerçektir: Bir tanesini eline alıp da incelediğini iddia eden birinin bakışlarına bile bakarak ne kadar gerçek olduğunu anlarsınız.exxonster

Neden malesef bunuda anlamadım,uzaylı görmek sizi çokmu mutlu eder yani?

Saygılarımla...

Bunlardan birine denk gelip de mutlu olmuşsanız diyeceğim yok, mutluluklar diliyorum :)

Hortlak
04-11-2009, 00:38
Evet ufolar hakkında bende çok düşündüm
evidim cevırdım
Şunda karar kıldım;

Başlığı gördüğümde bu iddiayı göreceğimi biliyordum nasılsa. Bunu ilk kez düşünen siz değilsiniz, 80'lerin başındaki Bilim ve Teknik dergisinin bir sayısında da benzer bir ihtimalden bahseden bir yazı hatırlıyorum (o zaman lise sonda olduğumdan tarihini hatırlamıyorum, tek hatırladığım 80'lerde olduğu). Bense ufolara zaten inanmadığımdan bu teoriyi de kabul etmiyorum. Hatta insanların bundan birkaç bin yıl sonra var olacaklarına da pek ihtimal vermiyorum. Zaten zaman yolculuğu da ancak teorilerde var. O teoriler de pek gerçekçi değil.

srtc_
12-03-2010, 20:40
dünya bilmem kaç yıllık ve şuandaki teknoloji kaç yıllık bunu hiç düşündünüz mü? 1000 sene öncesinde ilkelce yaşayan atalarmız ne olduda 1000 sene içinde teknolojide devrim yaptı milaylarca yılldır ilerlemeyen teknoloji şimdimi ilerledi.önceleri teknolojinin daha yüksek olduğu açıktır.ufoların bizim atalarımız olduğunu düşünüyorum

Sangre
12-03-2010, 20:58
dünya bilmem kaç yıllık ve şuandaki teknoloji kaç yıllık bunu hiç düşündünüz mü? 1000 sene öncesinde ilkelce yaşayan atalarmız ne olduda 1000 sene içinde teknolojide devrim yaptı milaylarca yılldır ilerlemeyen teknoloji şimdimi ilerledi.önceleri teknolojinin daha yüksek olduğu açıktır.ufoların bizim atalarımız olduğunu düşünüyorum

Tüm düşünsel ilerlemenin/gelişmenin iki ana sebebi vardır..

Sen hiç eve iki tane ekmek götürmek için tüm gün çalışan bir insanın düşünsel anlamda kendini geliştirdiğini, bilgi seviyesini ilerletmek için uğraş verdiğini gördün mü?? .. Böyle bir şeyin mümkünatı yoktur, çünkü bu insan tüm zamanını karnını doyurmak için çalışarak geçirir.

Tarım devriminden önce de, insanlar toplayıcılık ve avcılık ile geçimlerini çok zor karşılıyorlardı.. Ve düşünmek, incelemek, gözlem yapmak için dahi zamanları kalmıyordu.. Yerleşik hayata geçiş, tarımdan elde edilen ürünlerin bollaşması, ticaretin yaygınlaşması, medeniyetlerin ortaya çıkışı ile birlikte düşünsel/felsefi/bilimsel ilerlemeler meydana gelmiştir.. Ve bu gelişim süreci birikerek devam etmiştir..

Taa ki Sanayi Devrimine kadar.. Sanayi Devriminde ise kitlesel üretime geçilmiştir.. Ve insanların geçimlerini sağlamaları çok daha kolaylaşmıştır.. Son yüzyıllardaki bilgi birikimi, teknolojik ilerlemenin ana sebebi budur.. Bunun dışında saçma sapan şeyler aramaya gerek yoktur.

srtc_
12-03-2010, 21:17
Tüm düşünsel ilerlemenin/gelişmenin iki ana sebebi vardır..

Sen hiç eve iki tane ekmek götürmek için tüm gün çalışan bir insanın düşünsel anlamda kendini geliştirdiğini, bilgi seviyesini ilerletmek için uğraş verdiğini gördün mü?? .. Böyle bir şeyin mümkünatı yoktur, çünkü bu insan tüm zamanını karnını doyurmak için çalışarak geçirir.

Tarım devriminden önce de, insanlar toplayıcılık ve avcılık ile geçimlerini çok zor karşılıyorlardı.. Ve düşünmek, incelemek, gözlem yapmak için dahi zamanları kalmıyordu.. Yerleşik hayata geçiş, tarımdan elde edilen ürünlerin bollaşması, ticaretin yaygınlaşması, medeniyetlerin ortaya çıkışı ile birlikte düşünsel/felsefi/bilimsel ilerlemeler meydana gelmiştir.. Ve bu gelişim süreci birikerek devam etmiştir..

Taa ki Sanayi Devrimine kadar.. Sanayi Devriminde ise kitlesel üretime geçilmiştir.. Ve insanların geçimlerini sağlamaları çok daha kolaylaşmıştır.. Son yüzyıllardaki bilgi birikimi, teknolojik ilerlemenin ana sebebi budur.. Bunun dışında saçma sapan şeyler aramaya gerek yoktur.

Zirkonyum kristalleri üzerinde yapılan radyometrik tarihlendirme dünyanın en azından 4,404 milyar yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun dışında bazı tarihçilerin bu sayının tam olarak bilikonusunda uzlaştıklarını öngörürsek bu sayının yaklaşık olduğu bilinmelidir.Ve diğer çalışmalara göre dünya 4,405 milyaryaşındaymış.insan nezamandır var bilmiyorum ama insanoğlunun milyarlarca yıldır karnını doyurmaktan başka birşey yapmamış savunuyorsun.mısır pramitlerini incelemeni öneririm.

Sangre
12-03-2010, 21:25
Zirkonyum kristalleri üzerinde yapılan radyometrik tarihlendirme dünyanın en azından 4,404 milyar yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun dışında bazı tarihçilerin bu sayının tam olarak bilikonusunda uzlaştıklarını öngörürsek bu sayının yaklaşık olduğu bilinmelidir.Ve diğer çalışmalara göre dünya 4,405 milyaryaşındaymış.insan nezamandır var bilmiyorum ama insanoğlunun milyarlarca yıldır karnını doyurmaktan başka birşey yapmamış savunuyorsun.mısır pramitlerini incelemeni öneririm.

İnsanın, dünyada ne zamandan beri var olduğunu bilmiyorsan, 'milyarlarca yıldırdır' yaşadığını nasıl biliyorsun??

Sen önce insanın dünyada ne zamandır var olduğunu öğren.. Ondan sonra gelip yorum yaparsın..

srtc_
12-03-2010, 21:45
en az 5-6 milyon yıldır varız.senin 5.000.000 yılın benim 5000-6000 senem.ekmek almaya devam et.

GÖK.BÖRÜ
13-03-2010, 02:24
Bu sorulara cevap verebilecek tek kişi Mustafa topaloğlu'dur.

Natan
22-03-2010, 17:16
Uçmak diye bir kavramın olduğı zamanlarda resmedilmiş şu ufo lara bakın.

Natan
22-03-2010, 17:17
Uçmak diye bir kavramın olduğı zamanlarda
resmedilmiş şu ufo'ara (http://www.siriusufo.org/tr/?fx=sayfa_ac&url=html/tarihte_ufolar/resmedilmis_ufolar.asp) bakın.

cosmic_eye
22-03-2010, 19:04
resimler var hani tarihi kayıtlar nerede?
desteği yok bunların bilimsel değil
resimdeki şekiller bulut, taş ve kutsallık verilmiş kişilerin üzerindeki ilahi ışık;
son resimde nedense ufo gözlemini surların üstünde değilde yerde yapıyorlar hemde havaya değil de ileriye bakmaktalar. :)
ufoculara pek inanma bence.

Natan
22-03-2010, 19:23
siz doğru dürüst gezmediniz siteyi sanırım.
hemen karar vermeyin. bakın gözlemler de var
birileri görmediğim şeylere inanmam diyor,birileri de gördüğü halde kabul etmiyor.

zaferokan
29-05-2010, 23:35
bu günkü son ve en büyük teleskoplarla çekilen uzay resimlerini ki en basiti saman yolu galaksisi (en basiti diyorum yakınlıktan dolayı)
.bunlar abaktıgınızda en az ki en azı milyarlarca yıldız göreceksiniz.saymanız mümkün degil.gerçek fotolar bunlar.her birinin ortalama 5 gezegen sahibi oldugunu düşünürseniz ki azdır ama kabacası hani,trilyon adet gezegen eder.bu trilyon adet arasında sadece birinde yaşam olması imkazdırdır.mantıksal olarak..
..mutlaka başka gezegenlere akıllı iletişim kurabilen yada akılsız canlı türleri olmalıdır.nasılki dünyada oldu oralardada olabilir.tamamiyle akılcı ve mantıksal düşünürsek tabiki buda bilimsel yani ..
..gelelim dini yapıya bütün din kitapları cinlerden perilerden meleklerden bahseder açıkça bu görülür okunur ve anlaşılır.kurandada sizden 7 kat altta ve 7 kat üstünde cinler ve melekler vardır denilir(aklımda kaldıgı kadarı ile) biz bu güne kadar bu 7 kat kelimesini hep yer altı ve gök yüzü olrak nitelendirdik.çünki o günlerde o kadarını biliyorduk o kadarlık yorum yaptık..
..fakat günümüzde bildiklerimiz degişti.neden bu 7 kat 7 güneş sistemi olmasın yada 7 galaksi uzagımızda olmasın.bu cinler ve melek kavramlarını oranın halkları için kulanılmış olmasın.??
Kuran ,tanrısal olsada ,tanrısal olmasada,içinde bir çok henüz anlıyamadıgımız bir çok gerçekçiligi barındırmakta (bence)..bunu çözmek üzere yogunlaşırsak ki içindeki bazı sürelerinin denk geliş ve içerigi oldukça garip tesadüfi sonuçlar olamaz bence.
.2 şık var ya ilahi bir güç tarafından yada o yüzyılda bizden daha uygar bir medeniyet tarafıdan yazdırıldı o kitap .her iki sonuçtada ileriye dönük yol gösterici yada bir klavuz niteligi taşımaktadır bence.
.
kuranın içerdigi süreler dogrultusunda tamiyle bilimsel bir içerikli uzay yada ufo galaksi araştırması yapılabilse bence çok büyük ilerlemeleri kısa sürelerde gerçekleştirebiliriz..
..tarihte gelen ve meşhur olan (deyim yerindeyse bu güne kitapları ulaşabilen peygemberlerdir amacım) hepsinin tarihte o yılları bırakın bu yıllarda bile açıklanamayan mücizeleri vardır kimisi denizi yarmıştır kimisi ölüyü diriltmiştir kimiside ayı görünür durumdayken kaybetmiştir (anlatılanlara göre ay yada güneş tutulması degil farklı bir olay)
..bu günkü teklojide mısır piramitlerinin (ki hiç bir ilahi güç olamdan yapılmıştır en azından tariih kayıtları boyledir)daha çözemez ve bu teklojideyken bile aynısını aynı sürelerde yapamazken bu ilahi kitapların(hepsinin)incelenmesi ve bilimsel baglamda çözülmesinin insanlık adına faydalı olucagına inayoyorum ben
..saygılarımla

zaferokan
30-05-2010, 00:03
arkdaşlar tartışmanızı okudum üstteki yazım esas olmak kaydı ile aşagıda küçük bir yorumum olucak nacizane.fakat üstteki yazımı temel olrak baz alırsanız sevinirim.amacım bilgi paylaşımı ve tartışarak dogruyu bulmak.
..
.dünya 5 milyar yıllık olabilir insanlar dinin kitaplara göre ilk zmanlardan beri vardı ki kurana göre dünya insanlık için yaratıldı.5 milyar yıldır tekloji ne olduda bu seviyeye gelmedi ? yada neden basit avcılar olrak kaldık.ekmek kavgasından degil sanırım.
..hoş buna amerikadaki kızılderilileri örnek verebiliriz oradaki insanlarda avrupalı insanlarlar aynı zmanda olmalarına ragmen teklojik olrak ok yay devrindeydiler .ben buna paranın icadı diyorum para icat olduktan sonra dünyadaki insanların kaderi degişti herkes bir meslek şeçti ve o konuda uzmanlaştı.ama kızlderililerde takas oldugu için her işten anlamak zorunda kaldılar.
..
..şimdi bir 3.dünya şavaşı çıksa (mesela hani) elinde güçü olan tüm ülkeler sonuna kadar atom bombası hidrojen bombası vs. kulanacaktır.mutlaka yapacaklardır..
..insanların çogunlugu ölünce kalan azınlık ne yapacaktır ??
..barajları işleten ve şavaşta haar gören kablolar vs.işleri yapacak işçi kesimi öldügü için muhtemelen dünyanın hemen hemen her yerinde elk.kesik olucaktır.ögretmenlerin ve okulların çogu yıkılıcagı ,ölecegi için egitim çok büyük sekteye ugrıyacaktır.
.petrol rafirenilerde rafine edilemiyecek ve dagıtım istasyonlarından dagıtılamıyacagı için arabaların traktörlerin çok büyük kısmı bensizlikten işlemez duruma gelicektir.
.bu durumda ilk çaglara dönmüş olucagız.
..pazardan mal alamıyacaksınız.işiniz olmıyacak.kendi yiyeceginizinin tamamını kendiniz üretmeniz gerekecek.yaşamsal kuşullarınızı satın alamayıp üreteceksiniz.
.bir ayakkabıyı ayakkabıcı gibi yapamssınız bir pamuktan kumaş kumaştan giyecek yapamassınız.ne kadar yaparsınız, oldugu kadar..oda o kadarlık olur artık becerizine baglı ..
..
çocugunuza bildiklerinizi anlatırsınız ,görmedigi için ne kadarını anlar şüpheli..hadi anladı diyelimki uygulıyacak ortamı olmıyacakki.bir araba kulanma bir bilgisayar kulanma bir tv kanalı yada bir gazete bir market olmıyacakki (günlük yaşamdan bolca kesit ekliyebilirsiniz)
..ne oldu en büyük bilim adamı bile ilk çaga dönecektir çünki bilimsel araştırma yerine yaşamsal koşullarını saglamaya çalışacaktır çünki hazır bişi yok.ne elbise ye yiyecek ne barınak ..şimdilerde bir bulluş yapıp para kazanıyor ve yaşamsal koşullarınızı hazır alıyorsunuz.yeiyecek giyecek barınak gibi zarürileri sayıyorum sadece tabiki..
..
..bi nüklier şavaş al sana ilk çag hoş geldiniz buyrun sizin torunuz belkide konuşmayı unutacak yada yazı yazmayı neden yazacagı birileri yada bi int.si olmıyacakkki
..
..belkide bizden önce çok büyük uygarlıklar vardı (belki )bizim açıklıyamadıgımız mısır piramitleri gibi mesela ölçeklendirme inkaların yıldız uzaklıkları bunlardan kalmadır.
belki hani yoksa bu insnaların taş tabletlere bu kadar muzaam ölçeklenlendirme bu kadar merkezi yerlerde günümüzde bile açıklamamayan yada tesadüfi olmıyacak kadar çok unsuru bir arada bulunduran piramitler ve yıldız uzaklıkları mesefelerini bu kadar kusursuz ki adamların degil telekoptan büyüteçten gözlükten kagıttan haberleri yoken taş tabletlere bunları yazmaları garip degilmi sizce ????

prometheus4517
30-05-2010, 02:36
ben de dünya teknolojisi olduğu teorisini daha doğru biliyorum. sonuçta hitler zamanında yapılan insansız uçak tasarımları var. leonardo da vinci ilk helikopter tasarımı yapan kişiydi yanlış hatırlamıyorsam. tabi gerçekleştirememiş olması ayrı konu. diyeceğim şu iki. bilime ciddi yatırım yapılan ülkelerde (ABD, Rusya, Japonya) hava taşıtlarını daha hızlı hareket ettirecek motorlar hep araştırma konusu oldu. ki en basitinden national geopgraphic i bir hafta takip etmeniz bu konuda yeteri bilgi sahibi olmanızı sağlayabilir.

abd nin rusyanın ve japonyanın da uzay taşıtlar, hava taşıtları konusunda araştırmalara ciddi bütçeler ayrıldığı bilinen bir gerçek. sanırım NASA nın bütçesi bile Türkiyenin bütçesine yakın. bu imkanlar dahilinde şimdiye kadar ışık hızına yakın veya ışık hızında uçan taşıtlar icat edilmiş olması bana çok da gerçekdışı gelmiyor. bu durumda sıçrama geçitleri (wormhole) de yapılmış olabilir. ufolarla ilgili en büyük spekülasyonların (51. Bölge) ABD nin bu tür çalışmalarda kullandığı (süpersonik uçaklar, uzay taşıtları, roketler, füzeler) bir hava üssü olması bu tezi daha akla yatkın kılıyor.

Carl SAGAN ABD nin uzay projelerinde uzun yıllar çalışmış önemli bir bilim adamı. Bu tür projeler, araştırmalar kitaplarında geçiyor. UFO meselesi için Türkçe de yayınlanmış bir kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Gayet ufuk açıcı bir kitap:

Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, tübitak yayınları. fiyatı da çok uygun şu an tam hatırlamıyorum. dileyen olursa postayla (bana geri gönderilmesi koşuluyla) kendisine gönderebilirim kitabı. ama kargo parasıyla kitabı satın alabilirsiniz. :)

o kitaptanbir alıntı aktarmak istiyorum hatırladığım kadarıyla:

Eğer uzaylılar gerçekten dünya insanlarıyla temas kurup onlara bilgi birikimlerini aktarmak istiyorlarsa, bizim yıllardır en gelişmiş teknolojilerimizi uzaydan bir sinyal alabilmek için onlara doğru çevirmiş olduğumuzu (yüksek teknolojilerine rağmen) farketmemiş olabilirler mi? Yoksa bütün bu kaçırılma, bilgi verilme masalları, dört duvar arasında psikolojisi bozulmuş ev hanımlarının, çiftçilerin, mahkumların, delilerin, toplumdan soyutlanmış insanların kuruntusu mudur?

Bu cümleler benim kendi cümlelerim bu tür birşeyi anlatıyordu Carl SAGAN. Mesela herhangi bir uzaylı beni ziyarete gelse ilk sorum şu olur, seni bekleyen yüzlerce, binlerce bilimadamı varken, neden beni tercih ettin?

VraeL
30-05-2010, 20:19
İnsanlar geçmişte tanımlayamadığı doğa olaylarına, hortumlara, açıklama getiremediği bir takım durum ve vaziyetlere, tanrı kavramını yaratarak açıklık getirmeye çalıştılar.Şuan ise insanlığın gökyüzünde net bir şekilde görünmeyip, ne olduğu belli olmayan cisimlere "başka gezegenden gelen uzaylılar" , "gelecekten gelen insan atalarımız" gibi uçuk açıklamalar getirmeye çalışmasının bundan farkı ne?

Ha adamın biri çıkmış demiş ki; "aaa o şey de neyin nesi öyle, sanırım tanrının parmağı olmalı, bu güçte birşeyi ancak tanrı yapabilir" (gördüğü şey hortum oysaki)

Ha adamın biri çıkmış demiş ki; "o şey de neyin nesi öyle, gökyüzünde ne olduğu belli olmayan bir cisim var, uçtuğuna göre kesin uzaydan gelmiştir, farklı bir gezegenden gelen farklı bir ırktır."

zaferokan
30-05-2010, 22:18
ilk atılan tezlere genelde insanlar aşına oldukları ve bildikleri olayın dışına çıkıyorsa kabul etmesi çok zor gelir ve bu tezi çürütemiyorlarsa işi önce hakarete sonra şiddete ve en sonundada o kişinin ölümüne yol açıcak olaylara götürür insan oglunun karakteri budur.
.tarihte bunun pek çok örnegi vardır.dünya yuvarlak dendiginde,musa,isa,muhammet ve diger peygamberin ortaya çıkıp insanların bilmedigi yeni bişi söylediginde hep bu böyle olmuştur.
.
.öncelikle uzayda bildigimiz evrende canlı yaşam türü olabilirmi olmazmı bunu bir sonuca baglamak gerekiyor sanırım.
.milyar çarpı milyar yıldızdan sanıyorumki triyon çarpı trilyonda gezegen sayısından dolayı mutlaka bizdenbaşka canlı yaşam türünün olması gerektigine inananlardanım ben.
..işin tanrısal boyutunda dünya insan melekler cinler ve şeytan gibi olasılıklar hariçinde gözle görünür bir şekilde rakamsal orlak saymanın yada tahmin etmenin bile olası olmadıgı bir evren artık gözümüzün önünde.
.bu durumda olasılıklardan varsayımlardan degil görünen fotosu çekilen uzay teleskoplarıyla izlenen ve sonsuz sayıda olan gezegenlerden neden bir tek dünyada yaşam olmuştur ve başkasında yoktur diyebilirizki.
.başka gezegenlerdeki canlı türleri akıllı yaşammıdır ne kadar gelişmiştir bizleri bulma sansları nedir tabiki şu anda sadece bunlar muamma ama canlı yaşam konusunda dünyayı bir araştırın belgesellere bakın.
..
..okyanusun 8-10 bin metre altında normal bir insanı püre kıvamına getirecek basınçta canlı balıklar var yaşayabilen.gene okyanusun 1000 metre altında 110 derece olan suda yüzen o sıcaklıkta yaşayan günlük hayatlarını devam etiren canlılar var.
.yanardag kreterlerinin çıkış bölümlerinde normal havanın olmadıgı son derece zehirli gazların içinde yaşabilen canlılar var.ve daha bir çok ilginçleteki yaşamsal gerçekler var.
.bunları gözümüzle görüp belgesellerini seyreden insanların bunları lablatuarlarında incelerken inanıyoruzda,bir gezegendeki bize göre yaşam sansı yokken başka bir yaşamın(canlının) oldugunu kabul etmek neden zor geliyor insan ogluna.?
.
.kaldıki şu çok önemlidir.şu anda dünyada bir çok insan ufo gördügünü söyliyebiliyor.bir kaçıda kaçıldıgını incelendigini söylüyor.
.peki size bir öneri yarın ilk iş tanıdıgının 3 kişiye uzaylılar tarafından kaçıldıgınızı söyleyin yada ufo gördügünüzü,,size genelde deli gözüyle bakarlar.hiç kimse toplumda ufo yada uzaylı gördü diye özel mumele görmüyor.bunu yaşadıktan sonra söylemek bile çok büyük bir cesaret gerektirir.toplum içinde sürekli deli gözüyle bakılırsınız çünki .
..
bence oturup düşünelim egerki akla ve mantıga uygun geliyorsa neden olmasın diyelim olmaz diyip kestirip atmıyalım.