PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hesabını verin bakalım...

hakdogan
29-05-2009, 10:58
1.copy paste ile buraya başka yerlerden taşıdığınız konuları olduğu gibi alamazsınız...kaynak gösterin ve kendi ifadelerinizi yazın....

2. Burası sizin çıkış noktanız olan bir İslami forum değil...aldığınız İslami terbiyeyi burada yansıtarak insanlara hakaret edemezsiniz....Geldiğiniz karanlıktaki tavır ve davranışlarınızı burada sürdüremezsiniz. Efendi olun lütfen...

selanikli
29-05-2009, 11:15
[quote=hakdogan;182437]

Büyük alim hocam selamlar,

İ. TÜRE abimiz nasıl iyiler mi? Selamı mı söyleyiniz ve sakın sakın S. Arabistan'a gitmemesini bir daha hatırlatınız. Kitabı oralarda biliniyormuş, uçaktan indi mi işi bitti demektir, söylemesi benden.

Hörmetler.

dilaver
29-05-2009, 13:32
Bu konuda ben de bir açıklama beklemekteyim. Yanlışlıkla mı silindi, yoksa içinde suç mu vardı. Takip ettigim bir başlık degildi, ama takip edenler de vardı. Yalnız hakdogana karşı ilk yanıtı pante'nin vermiş oldugunu okumuştum, şimdi o yanıt ta yok yeni açılan başlıkta.

saygılarımla

thunderpoint
29-05-2009, 18:19
Sayın hakdoğan,

Hakkınız her neyse biz sonuna kadar ararız, merak etmeyin! Hak ararken takındığınız tavır hakkını isteyenlere hakkını vermeme yönünde mizaç geliştirdiğinize delalet ediyor..

Bir yanlışlık olmuşsa düzeltilir ve af dilenir. Sakıncalıysa da bilin ki tüzüğe göre sakıncalıdır, kişiye göre değil!

Hak arayan insan, hakkının teslim edilmesini gerçekten istiyorsa kendini birtakım tahayyüllerle beslemez, kurmaz! Hak, hakedene teslim edilir; merak etmeyin!

Üslubunuzu düzeltin!

frodo
29-05-2009, 18:23
Yanlışlık düzeltilmiş ve başlık eski haline getirilmiştir.

İşlemi yapan arkadaş on-line olduğu zaman da nedeni öğrenilecektir.

OQONUC
29-05-2009, 21:39
Gölge meclis olarak yanlışlığı düzelttiğiniz için teşekkür ederiz. Sorumlunun da bir an önce deşifre edilerek sebebi konusunda da halka açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Adaleti keyfi olarak uygulayanların liyakatsiz olduğu konusunda hem fikiriz sanıırm.

İnsani bir hatanın yapılmış olma olasılığı çok düşük. Çünkü yanlılıkla bu başlık silinmiş olsaydı; silen kişinin zaten herkesden önce yönetimdeki yetkiliye haber vermesi gerekirdi.
Demek ki silen size haber vermediği için bilinçli ve yetksi dahilinde sildi. Böyle bir keyfiyetin karşısında gölge meclis mutlak adaletin hedefinde olacaktır.

Geliniz bu halkın sesine kulak veriniz. Halka güveniniz ve liyakatli insanlardan kurulu ADİL bir yönetim için herkesin eşit oyu olan bir seçime gidiniz. Herşeyi yeniden yapabiliriz.

Adalet olmadan bu kadar kusur ile bir de beşeriyeti tanrılaştırmanın ne kadar hatarlı olduğunu görmüyormusunuz sahi ey yönetim.

Madem insanlık hedefiniz, geliniz gölge meclisi dinleyiniz. ADALETİN gölgesinde özgürce yaşamaktan korkmayınız.

Kendinizi fesh ediniz. Halkın hakkını halka devrediniz.
Selamlar

azınlık
29-05-2009, 21:55
Gölge meclis hakdogan'ın haksız ve eleştiri ötesi kelamları konusunda ne düşünür acaba?

A.

OQONUC
29-05-2009, 22:03
Sevgili Azınlık;

Bizler yönetimi tanımadığımız için ve sayın hakdoğan da gölge meclsin bir üyesi olmadığı için kişisel görüşlerinin hakkı gölge meclise ait olamaz. Zira sayın hakdoğanın kişisel görüşlerini gölge meclis sahiplense sözde yönetim öz de yönetim olacaktır. Bu da gölge meclisin var olma amacını bir anda ortadan kaldıracaktır. Bu nednel bizler gölge meclis oalrak ne zamanki yönetimi ele geçiririz o zaman gerekli cevabı halk adına zaten halkın kendisi olarak veririz. hiç merak etmeyiniz.

Ancak şahsi düşüncemi söyleyebilrim ki;
Hem paslıçivi hem de hakdoğan'ın kişisel olarak serzenişleri haklıdır. Ancak kullanılan kelimeler el yakar cinsten acele ile çıkmıştır. Bu nednele şık olmamıştır.

Selamlar

hakdogan
29-05-2009, 22:59
Hak ararken takındığınız tavır hakkını isteyenlere hakkını vermeme yönünde mizaç geliştirdiğinize delalet ediyor..

Yok, bu söylediğin senin çıkarım yaparken ne denli realite dışına savrulabileceğine delalet ediyor.

Bir yanlışlık olmuşsa düzeltilir ve af dilenir.

Benden değil, başlığa yazan diğer arkadaşlardan özür dileyin.

Tabi bir sorumluluğunuz varsa.

Fakat sanıyorum yok, çünkü o başlığı sileni dediğim gibi önceden tanıyorum.

Kabahat varsa, kibrik kullanma ehliyeti olmayana silah veren(ler)dedir.

Üslubunuzu düzeltin!

Bu forumda bana uslup uyarısı yapabilecek şu ana dek 2 İnsan'a rastladım, sen bunlardan biri değilsin...

hakdogan
29-05-2009, 23:01

Başlığa yazan diğer arkadaşlar adına teşekkür ederim @frodo

Sebep için arkadaşın online olmasını beklemeyin, hele makul/mantıklı bir sebep hiç beklemeyin.

Benden söylemesi...

frodo
01-06-2009, 19:27

Moderatör paneli kayıtlarına göre 18:12, 28th May 2009 tarihinde bir yönetici arkadaş tarafından başlık silinmiş.

İşlemi yapan arkadaşa sorulduğunda tepkisi " ben hiç bir başlığı silmedim" olmuştur.

Gerek kayıtların incelenmesi gerekse yönetici arkadaşın açıklamalarından
ilgili Başlıkta bir önceki uzun mesajdan alıntı yapılan bir mesajı düzenlemek isterken farkında olmadan başlığın tamamını sildiği sonucu çıkmaktadır.

İlanen duyurulur.

hakdogan
01-06-2009, 22:48
Moderatör paneli kayıtlarına göre 18:12, 28th May 2009 tarihinde bir yönetici arkadaş tarafından başlık silinmiş.

İşlemi yapan arkadaşa sorulduğunda tepkisi " ben hiç bir başlığı silmedim" olmuştur.

Gerek kayıtların incelenmesi gerekse yönetici arkadaşın açıklamalarından
ilgili Başlıkta bir önceki uzun mesajdan alıntı yapılan bir mesajı düzenlemek isterken farkında olmadan başlığın tamamını sildiği sonucu çıkmaktadır.

İlanen duyurulur.

@frodo,

Doğrusu bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim :

Hata yaparsak da pisliklerimizi halının altına süpürmez açıkça özeleştirimizi yapmaktan da geri durmayız.

Görücez, ben daha yeni sayılırım.

İlk vukuatınızda bunu sana hatırlatırım, ona göre.

Gördüğün gibi, durum "dakka bir, gol bir" gibi oldu.

Ne yanlışlığı birader?

Sen bunu, Bilgisayar denen aletle iştigal düzeyleri "Bu fare" dendiğinde "ne fare mi!" diye korkudan zıplama seviyesinde olanlara anlat, belki yerler.

Sana daha önce de söyledim, anlarım bu işlerden.

Bir topicte bir mesajın editlenmesi ve hatta silinmesi ile topicin topyekün imha edilmesi arasında, en azından "ben silmedim" diyenin zekası ile senin sahip olduğun zeka kadar fark var.

Üstelik o başlıkta hangi alıntı mesajı hangi hakla editliyormuş eleman?

Paslı'ya garezi mi varmış :lol:

Dediğim gibi, "yanlışlıkla" masalını yiyeceklere servis et, bana değil.

Bir de, bundan sonra tekraren "hata yaparsak pisliklerimizi halının altına süpürmeyiz" gibi iddialı cümleler kurmaya kalkarsan iki kere değil, yirmi iki kere düşün...

dilaver
01-06-2009, 22:58
hakdogan

nereye varacaksınız bilmiyorum. Ya da varma amacınızı da bilmiyorum ama belli ki olumlu degil. Siz yapmaya degil, yıkmaya gelmişsiniz, bu belli. Uslubunuzdan da belli bu.

Öncelikle size şunu söyleyeyim. Bu işi çok yakın takip ettim ve arkadaşların ensesinde boza oldum ve frodo da en az benim kadar rahatsızdı bu işten.

Kabul edip etmemekte serbestsiniz ama en ufak bir kuşku duysaydım, emin olun yapamayacagım şey yoktu. Çünkü bilinçli bir siliş asla ve kim olursa olsun affedilemez. Bunun hesabı da çok agır olur.

Bu sitede bu olamaz, ama bunu size dogrulatma çabam yok elbette. Bu bizim kendi savunduklarımıza olan saygımızla paralel bir şey.

Umarım artık bu yıkıcı söylemleri bırakırsınız.

saygılarımla

hakdogan
01-06-2009, 23:11
Dilaver bey,

Bu başlığı açma amacım, zulme boyun eğmemeyi emreden inançlarım ve başlığa yazan arkadaşların hukukunu gözetme arzusu idi.

Zira bu başlık açılmadan evvel, ben silinen postlarımı iade etmiştim.

Kendi adıma bir şey talep etmedim, TEKRAR EDİYORUM HAMDOLSUN GASPEDİLEN HAKKIMI KURTARMA KUDRETİNE MALİKİM.

Sonrasında başlık iade edildi, diğer yazarlar adına da teşekkür ettim.

"Başlık neden silinmiş açıklanacak" dendi, ben sebebi biliyorum, buna rağmen saygı duyup bekledim.

Şimdi gelinen noktada açıklanan "yanlışlıkla" masalı.

Buna belki siz inandınız, ancak bu inancı sorgulamanıza yardımcı olayım :

1- Siz bir başlıkta bir postı editler, yada silerken topyekün bir başlığı hiç yokettiniz mi?

2- Bu teknik olarak, kullanılan scriptle mümkün mü?

3- Farz-ı muhal mümkün, istemeden böyle bir şey yaptığınızda arazi olup, günler sonra ortaya "yanlışlıkla oldu" diye mi çıkarsınız, yoksa adminden yardım mı talep edersiniz?

Şu sorulara makul cevaplarınız var mı Dilaver bey?

Ben, size gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim, o ayrı.

Ama bana "sana anlatılan masala neden inanmıyorsun?" demeyin.

Zira ben ancak hakikate inanırım...

dilaver
01-06-2009, 23:21
1- Siz bir başlıkta bir postı editler, yada silerken topyekün bir başlığı hiç yokettiniz mi?

Evet, evrensel insanın bir başlıgına yapmıştım bunu, onun bana sorması üzerine tekrar geri getirdim.

2- Bu teknik olarak, kullanılan scriptle mümkün mü?

Mümkün, aydoe yanlıışlıkla benim çok emek verdigim bir başlıgı silmişti. Üzerinde durmamama ragmen, kendisi iş edindi ve teist bir üyemizin pardon deist, bilgisi sayesinde o başlık geri geldi.

3- Farz-ı muhal mümkün, istemeden böyle bir şey yaptığınızda arazi olup, günler sonra ortaya "yanlışlıkla oldu" diye mi çıkarsınız, yoksa adminden yardım mı talep edersiniz?

Tam da öyle açıklarız. Gerçek ne ise odur. Çarpıtmakta bize yarar yoktur. Bu kadar beklenmesinin nedeni, silen arkadaşın ifadesine başvurmak amacıyla olmuştur. Ayrıca inceledigim kadarıyla başlıkta silinmesi gereken bir şey de yoktur.

saygılarımla

hakdogan
01-06-2009, 23:23
Tamam Dilaver bey.

Sözlerinize itimat ediyorum, konu benim için kapanmıştır...

dilaver
01-06-2009, 23:33
bakın hakdogan

çakırcalı iyi bir üyemizdi ve bizim degerlendirmemize göre belli bir birikimi vardı. Ama sizin bana öm ile şikayetiniz üzerine ben meseleyi DK ya havale ettim ve onlar da gereken kararı aldılar. Bu süreci yaşadınız.

Bizler ateist olabiliriz ama insan olarak buradayız ve bunu da her üyeye eşit olarak uygulamaya çalışıyoruz.

Bu sitede bir tüzük oluşturduk ve tüm yetkili arkadaşlar da bunu ciddiye alırlar. Meclis kurduk, şu an tüm meclis de bunu ciddiye alıyor ve çogu inanan üyelerimiz de. Bir ilki gerçekleştirmeye çalıştık. Becerebildik mi tam da degil, ama başaracagız.

Günün birinde teistlerin de bu mecliste en azından belli bir oranda yer alması gönlümden geçen bir arzudur. Keşke yapabilsek. Buna layık olan teist üyelerimiz var bana göre.

Ama bu siteyi kendinize düşman olarak görmeyin. Biz size saygı duyarız, siz de bize duyun. Hatta bizim yaşamamız için destek olun, bu toplumu ileri götürür. Burayı bir kavga degil, paylaşım yeri olarak görün ve usulüne uygun olarak paylaştıgınız müddetçe asla kısıtlanmayacagınızı da bilin.

saygılarımla

hakdogan
01-06-2009, 23:46
Ama bu siteyi kendinize düşman olarak görmeyin. Biz size saygı duyarız, siz de bize duyun. Hatta bizim yaşamamız için destek olun, bu toplumu ileri götürür.

Dilaver bey,

Şahsıma düşman olarak görsem, değerli zamanımdan değerli dilimler ayırıp, burada yazar mıyım?

Saygıya gelirsek, prensip olarak her İnsan'a saygı duyarım.

Tabi burada İnsan kavramının içinin nasıl doldurulduğu muhim. Konunun özü açısından söyliyeyim, mukaddesatıma dil uzatmayan İnkarcıya da saygı duyarım, zira bunu da bana İnancım telkin ve emreder.

Bireyin İnanmama hürriyeti vardır, buna saygılıyız.

Birey mukaddesatıma saygı duymuyorsa ona saygı duymam, ancak İnanmama hürriyetini de reddetmem. O hakkı ona Yaratan vermiş, haddime mi düşmüş İnkar etmek.

Yaşama meselesinde ise diyeceğim, yazarak dolaylı yoldan buna da katkı sunuyoruz.

Eğer birey yada tüzel kişilik İnançlara saygıyı elden bırakmıyorsa kimi noktalarda buluşmakta benim açımdan bir sorun yoktur.

Neticede benim hakkımda düşündüğünüzü ben de sizin hakkınızda düşünüyorum, "hakkım(ız)da mesnetsiz ön yargılara sahipsiniz" diye düşünüyorum.

Kim bilir, nasip olursa belki ilerleyen zaman dilimlerinde bunlar aşılır...

azınlık
02-06-2009, 12:12
... Ama bu siteyi kendinize düşman olarak görmeyin. Biz size saygı duyarız, siz de bize duyun. Hatta bizim yaşamamız için destek olun, bu toplumu ileri götürür ...

Sayın dilaver,

Umuyorum yukarıda kalın ile işaretlenmiş bölümler meclisin değil sizin kişisel görüşünüzü yansıtıyordur.

A.

azınlık
02-06-2009, 12:33
Bizler yönetimi tanımadığımız için ve sayın hakdoğan da gölge meclsin bir üyesi olmadığı için kişisel görüşlerinin hakkı gölge meclise ait olamaz. Zira sayın hakdoğanın kişisel görüşlerini gölge meclis sahiplense sözde yönetim öz de yönetim olacaktır. Bu da gölge meclisin var olma amacını bir anda ortadan kaldıracaktır. Bu nednel bizler gölge meclis oalrak ne zamanki yönetimi ele geçiririz o zaman gerekli cevabı halk adına zaten halkın kendisi olarak veririz. hiç merak etmeyiniz.

Sayın oki,

Anlaşılan sizi yanlış anlamışım. Sizin "gölge meclis" dediğiniz aslında bir "devrim meclisi" imiş. Çünkü gölge meclis aynı ortam içinde mücadele ettiği, (beğenir veya beğenmezsiniz) bir tüzük uyarınca seçilmiş ve oluşturulmuş bir meclisi tanımamazlık edemez.

Eğer bir grup insan bir yerin/şeyin yönetimine talipse bu ancak iki şekilde olabilir: kendisinin de tabi olduğu konmuş kurallar dahilinde mücadele ederek, veya kuralları hiçe sayarak darbe ile.

Amaç (site tüzüğü dahilinde) demokratik mücadele ile yönetime talip olmak ise ve bu, "gölge meclis" gibi son derece uygar bir yöntemle yapılacaksa gölge meclisin "site meclisi"ni eleştirdiği kadar koruması ve kollaması da gerekir; hem adalete, hem sisteme saygı bunu gerektirir.

Üstelik sitenin ve forumun teknik yönetimi site meclisinin elinde değil. Bize şu anda bu tartışmaları yapabilme olanağını sağlayan insanların haksız yere ve son derece çirkin ifadelerle suçlanması, üstelik aynı çirkin üslubun yapılan açıklamalara rağmen devam etmesi "üzüm yemek" derdinde olan herkesi düşündürmeli.

A.

serüvenci
02-06-2009, 16:55
Sayın oki,

Anlaşılan sizi yanlış anlamışım. Sizin "gölge meclis" dediğiniz aslında bir "devrim meclisi" imiş. Çünkü gölge meclis aynı ortam içinde mücadele ettiği, (beğenir veya beğenmezsiniz) bir tüzük uyarınca seçilmiş ve oluşturulmuş bir meclisi tanımamazlık edemez.

Eğer bir grup insan bir yerin/şeyin yönetimine talipse bu ancak iki şekilde olabilir: kendisinin de tabi olduğu konmuş kurallar dahilinde mücadele ederek, veya kuralları hiçe sayarak darbe ile.

Amaç (site tüzüğü dahilinde) demokratik mücadele ile yönetime talip olmak ise ve bu, "gölge meclis" gibi son derece uygar bir yöntemle yapılacaksa gölge meclisin "site meclisi"ni eleştirdiği kadar koruması ve kollaması da gerekir; hem adalete, hem sisteme saygı bunu gerektirir.

Üstelik sitenin ve forumun teknik yönetimi site meclisinin elinde değil. Bize şu anda bu tartışmaları yapabilme olanağını sağlayan insanların haksız yere ve son derece çirkin ifadelerle suçlanması, üstelik aynı çirkin üslubun yapılan açıklamalara rağmen devam etmesi "üzüm yemek" derdinde olan herkesi düşündürmeli.

A.

Gölge Meclis elbette ki bir devrim meclisidir. Amacımız mutlak adalet, eşitlik ve özgürlük için Site Meclisi'ni yıkıp herkesin yönetimde söz sahibi olduğu bir meclisin kurulmasıdır. Bu nedenle yönetimi ele geçirmek olarak nitelendirdiğimiz durum herkesin yararınadır. Site Meclisinin üyeleri de yönetimde kendi adlarına paylarını alacaklarından bu durum sakıncalı olarak görülmemelidir. Biz site meclisinin bizce olumlu uygulamalarına karşı değiliz, bu yanlış anlaşılmasın. Son dönemde süresiz uzaklaştırma cezaısının verilmesi ile ilgili yapılan değişiklik yerindedir. Fakat süresiz uzaklaştırılmış üyelerin affedilmiş olması tarafımca hoş karşılanmamıştır. Bende bir suçluyu kurtarmak adına tüm suçluları dışarı salmışlar havası uyandırmaktadır. Ayrıca DK ve YK üyeleri tarafından yakın zamanda alınan uzaklaştırma kararlarının feshini de içermiş olduğu için Site Meclisi Başkanının sürekli uzaklaştırma rehabilitasyon amaçlıdır vurgusu ile çelişmektedir.

Biz sisteme değil insana saygı duyarız.

Sitenin ve forumların teknik yönetiminin site meclisi içerisindeki üyelere ait olduğunu unutmuş görünüyorsunuz. Site meclisinin YK ve DK yi belirlediğini de unutmayınız. Bu durumda doğrudan veya dolaylı olarak site meclisi bu işin sorumluları arasındadır. Tüzüğü incelemenizi tavsiye ederim.

azınlık
02-06-2009, 17:19
Gölge Meclis elbette ki bir devrim meclisidir. Amacımız mutlak adalet, eşitlik ve özgürlük için Site Meclisi'ni yıkıp herkesin yönetimde söz sahibi olduğu bir meclisin kurulmasıdır.

Yönetime talipseniz iki yolunuz vardır: belirlenmiş kurallar dahilinde bu erki demokratik yöntemlerle ele geçirmek, veya darbe. Siz hangisini benimsiyorsunuz? Sorduğum budur.

Biz sisteme değil insana saygı duyarız.

Sistemler insanlar tarafından, insanlar için kurulur. Yönetimi ele geçirdiğinizde siz de bir sistem kuracak ve buna saygı duyulmasını isteyeceksiniz.

Sitenin ve forumların teknik yönetiminin site meclisi içerisindeki üyelere ait olduğunu unutmuş görünüyorsunuz.

Teknik detayları bilmiyorum ama bir sürü arkadaşımız meclis veya başka birilerinin denetimi veya uyarısı olmadan bu platformu daha yaşanır bir yer yapmak için gönüllü olarak mesai harcıyor. Bu emeğe yapılan son derece çirkin ve ısrarlı hakaretlere ses çıkartmamak bana yediğimiz kaba pislemek gibi geliyor.

Kimin neyi seçtiği, kimin kime ne yaptığı değil önemli olan. Eğer çıkıp, üstelik hakaretamiz bir lisanla, bir ithamda bulunuyorsanız ve sonuçta bir yetkilinin verdiği cevaba rağmen suçlamalarınızı sürdürüyorsanız sormanız gerekmez mi: amaç üzüm yemek mi? Forum yöneticilerinin "kötü niyetli" olduklarına dair bir delili yoksa ithamların sahibi kişi bir müfteridir, en azından bu konuda bir fikriniz olması gerekmez mi?

Üstüne üstlük bu tartışmanın olması gerektiği yere çekilmesi adına şunu da yazayım: "dinlerden özgür" bir platformun doğal sahipleri olan dinlerden özgür insanların bu tür yobazlar tarafından rencide edilmesi hiç hoş değil. İnsan önce nerede olduğunu hatırlamalı. Her mesajında ayrı bir hakaret ve tehdit bulunan kişilere burada "numunelik" olarak bile yer verilmesi bence abesle iştigal ... ama madem verilmiş hiç olmazsa bu ayrıcalığı her zamanki burnubüyüklükten, egoizmden, kendini üstün görmekten biraz olsun sıyrılarak kullanabilirler.

A.

serüvenci
02-06-2009, 19:12
1. Yönetime talipseniz iki yolunuz vardır: belirlenmiş kurallar dahilinde bu erki demokratik yöntemlerle ele geçirmek, veya darbe. Siz hangisini benimsiyorsunuz? Sorduğum budur.
2. Sistemler insanlar tarafından, insanlar için kurulur. Yönetimi ele geçirdiğinizde siz de bir sistem kuracak ve buna saygı duyulmasını isteyeceksiniz.
3. Teknik detayları bilmiyorum ama bir sürü arkadaşımız meclis veya başka birilerinin denetimi veya uyarısı olmadan bu platformu daha yaşanır bir yer yapmak için gönüllü olarak mesai harcıyor. Bu emeğe yapılan son derece çirkin ve ısrarlı hakaretlere ses çıkartmamak bana yediğimiz kaba pislemek gibi geliyor.
4. Kimin neyi seçtiği, kimin kime ne yaptığı değil önemli olan. Eğer çıkıp, üstelik hakaretamiz bir lisanla, bir ithamda bulunuyorsanız ve sonuçta bir yetkilinin verdiği cevaba rağmen suçlamalarınızı sürdürüyorsanız sormanız gerekmez mi: amaç üzüm yemek mi? Forum yöneticilerinin "kötü niyetli" olduklarına dair bir delili yoksa ithamların sahibi kişi bir müfteridir, en azından bu konuda bir fikriniz olması gerekmez mi?
5. Üstüne üstlük bu tartışmanın olması gerektiği yere çekilmesi adına şunu da yazayım: "dinlerden özgür" bir platformun doğal sahipleri olan dinlerden özgür insanların bu tür yobazlar tarafından rencide edilmesi hiç hoş değil. İnsan önce nerede olduğunu hatırlamalı. Her mesajında ayrı bir hakaret ve tehdit bulunan kişilere burada "numunelik" olarak bile yer verilmesi bence abesle iştigal ... ama madem verilmiş hiç olmazsa bu ayrıcalığı her zamanki burnubüyüklükten, egoizmden, kendini üstün görmekten biraz olsun sıyrılarak kullanabilirler.

A.

o zaman size sırayla cevap verelim.

1. Yönetime talipliğimizi nasıl ifade ediyorsunuz bilmiyorum ama bizim yönetimi her unsura dağıtılması yönünde amacımız vardır. Bu yönde atılacak adımlarımız insana saygıyla başlayıp mutlak eşitliğe yönelik olacağından dolayı tüzük nazarında bakıldığında tüzükle bağdaşan yönleri de sivil itaatsizlik unusurlarını içeren yönleri de olacaktır. Demokratik yöntemleri kullanarak hareket edeceğiz anlayacağınız. Ama sitedeki demokrasi anlayışına dayanan bir anlayış değildir bizim demokrasi anlayışımız. Bu noktayı iyi anlamalısınız.

2. Sistemler insanlarca kurulur insanlarca yıkılır. Önemli olan sistem değildir. Bizim tasarladığımız yapıdan daha iyi bir yapı ortaya koyulursa buna can-ı yürekten katılmaya hazırız. Ancak görünen durum bunu ihtiva etmemektedir.

3. Gönüllü olanlara yapılan çirkin ve ısrarlı hakaretlere örnek verirseniz veya bize bildirirseniz ve eğer bizce de haksızlarsa elbette tavrımızı ortaya koyarız. Biz hakareti benimsememekteyiz. Hakaretin her türlüsüne karşıyız. Hakaret olarak nitelendirdiğiniz nedir ? Onu örnekleyerek açıklarsanız seviniriz.

4. Bir insan eğer birini kötü niyetli tavır almakla suçluyorsa argümanlarını ortaya koymalıdır. Bu ithamda bulunan kişinin ne olduğunun bir önemi yoktur. Siz burada bana meclisi veya bir yöneticiyi savunurken bunun karşıtı olarak beni onlara karşı savunmuyorsanız sizin adil olduğunuzu söyleyemem. Eğer böyle bir tavır içindeyseniz siz insanlığınıza ve bize yansıttığınız kişiliğinize pisliyorsunuzdur. Size "üyeliğimin silinmesi" başlıklı konuyu incelemenizi rica edeceğim. Bakalım şu an aldığınız tavrı adalet yönünde sergileyebilecek misiniz ?

5. Bu site dinden özgür insanların sitesi değildir. Artık bunu aklınıza sokmanızın zamanı gelmiştir. Bu site bir paylaşım ve aydınlanma sitesidir. Aydınlatıp aydınlatmadığı konusu başkadır. Buraya gelenlerin hangileri hakaret ediyorsa herkes tavrını saygı çerçevesinde göstermelidir. Mevcut kurallarınız ne ise onları harekete geçirmelisiniz. Bunu yapmıyorsanız bu sizin çelişkinizdir.

Son olarak eğer böyle bir site kurduysanız mülkiyeti bir tarafa bırakmanız gerekir. Bu sitenin sahipleri bu sitenin üyeleridir. Bu siteyi vezir yapacaklar da rezil yapacaklar da onlardır.

hakdogan
02-06-2009, 23:14
1.copy paste ile buraya başka yerlerden taşıdığınız konuları olduğu gibi alamazsınız...kaynak gösterin ve kendi ifadelerinizi yazın....

Şimdi, kibrit kullanma ehliyeti olmayan muhatabım yapman gerekenler şunlar:

1- Copy/Paste olduğunu iddia ettiğin başlık hangisiymiş ve nereden Copy/Paste edilmiş bunu ortaya koymak.

2- Bir topiği okurken beynin her "runtime error" verdiğinde topiği "copy/paste" diye karalar mısın, bunu açıklamak.

3- hakdogan'ın mesajlarını silmenin çözüm olmadığını (az sonra o post aynısı ile iade edilecek) acı tecrübelerin sebebiyle çok iyi bildiğin halde, bunu hangi dürtü ile yapmak zorunda kaldığını açıklamak.

Hadi bakalım...

hakdogan
02-06-2009, 23:17
Dün, iş yoğunluğum sebebiyle sorulması gereken hesabı soramadım, sadece silinen başlığı aynısı ile oluşturmakla yetindim.

"Mü'min ile Agnostik" başlığından söz ediyorum.

İlgili başlığa ekleme yapmak için foruma login olduğumda geçmişte, üzerinde bir hayli emeğim olan, adap, görgü kuralları, toplum içinde yaşamın gereklilikleri vb konularda rahlei tedrisimden geçmiş ve fakat hala ehliyetsiz bulunan bir yeniyetme tarafından başlığın, bir açıklama vs de belirtilmeden, topyekün silindiğini gördüm.

Ben, çok şükür gaspedilecek hakkımı geri alacak kudretteyim, yazdıklarım karşısında acze düşenlerce postlarımın editlenmesi&silinmesi fenomenine alışığım ve bu sebeple replikasyonsuz iş görmem. Zaten görüldüğü üzre başlığı aynısı ile iade ettim.

Ve fakat başlığa post atmış diğer üyelerin hakkı/hukuku, o ne olacak?

Hele içlerinden birisi var ki en çok ona üzüldüm.

Başlığı kendisine hitaben açılmış sanıp, günlerdir meseleyi genel çerçeveden, Agnostizm ve İnkarcılık eleştirisi üzerinden ele alacağına şahsi planda ele alan üye, bu ona karşı da yapılmış bir haksızlık değil mi?

Ben, postlarımı kayıpsız iade edebildim, peki ya o?

Şimdi bir diğer noktaya geliyorum : İçinde fikri bir tartışma yapılan, küfür&hakaret vs bulunmayan, esasen meseleyi bir hayli de üst perdeden ele alan ve başlığı silen ve benzerlerinin kapasitelerini bir hayli aşan, beyinlerinin "runtime error" verdiği/vereceği bu başlığın silinme sebebi nedir?

A) Korkaklık&Tırsaklığınız.
B) Cevap vermede acze düşmeniz.
C) Açmazlarınızın ortaya dökülmesi karşısında dengeyi kaybetmeniz.
D) Çakı kullanma ehliyeti olmayan birine tabanca vermek gafletiniz.

Hangisi?

Kendi kendinize triplere girip "düşünce özgürlüğü" havarisi kesilmenizin benim nezdimde hiç bir inandırıcılığı, kıymeti harbiyesi zaten yok. Beni geçin de sizi hakkaten böyle sananlara/sanacaklara karşı bu durumda içine düşündüğünüz ofsayta bir bakın.

Gelin şu işin hesabını verin bakalım...

Not: Bu post, editlendiği için tekraren iade edilmiştir.

AYATA
03-06-2009, 18:01
Eğitimini aldığın dinci sitelerde soramadığın hesapları burada soracaksın ha.... :) sor bakalım bu site sana bile açık....ama bazen cevaplarımız gülerek olabiliyor :)

hakdogan
03-06-2009, 18:05
Eğitimini aldığın dinci sitelerde soramadığın hesapları burada soracaksın ha.... :) sor bakalım bu site sana bile açık....ama bazen cevaplarımız gülerek olabiliyor :)

Bu güne kadar hiç bir dinci(bu tabir dahi cehaletini gösterir) sitede yazmadım.

Beni tanıma şerefine eriştiğin site de "dinci" bir site değildi.

Orada da "çatır çatır" hesap sorduğumu ve başladığım işi bitirdiğimi adından daha iyi biliyorsun, zira üzerinde silinmez izler bıraktık :lol:

Cevaplarının gülerek olmasına gelirsek, nedense hiç şaşırmıyoruz ve hatta senin sadece bana gülerek değil, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da, ağlayarak cevap vermek durumunda kalacağını çok iyi biliyoruz.

Ömrümüz varsa göreceğiz gözüm, zaten beklemedeyiz...

AYATA
04-06-2009, 08:22
yahu...ben sana ne diyeyim hakdoğan efendi.....sözün ötesindesin.....ne silinmezi ne izi....ben seni tanıyorum en önemli özelliğin Edit bulaştığın zaman senden kurtulmak zor....o kadar....(ama kırım kongo mikrobu taşımıyorsun ha öldürmüyorsun çünkü, şimdilik) :)

OQONUC
04-06-2009, 10:55
Sevgili Azınlık;

Kişilerden amaçlar anlaşılmaz. Amaçları anlayarak kişiler tanınır. Sosyal yaşamınızda da bunu uygulayın çok faydasını göreceksiniz.

Bizler aslında çok net konuşuyoruz.

Sonuç;
Kendin için değil, herkes için demokrasi.
Yaşasın gölge meclis.

Siz şekerden sarayların kapısında faydalanan insanlardan değilsiniz.
O Şeker dağıtılan Saraylar ki;
Bir sağanak ile eriyip gittiğinde, bu toprakların taşından ve harcından sarayın yerinde halkın, yıkılmaz sarsılmaz adaletinin göründüğü Meşveret Agorası inşaa edilecektir.

Saygılarımızla
Gölge Meclis.