PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : savaş her şeyi mübah kıldı.

kuranyeter
31-05-2009, 18:36
Ölçülerin sefaleti
http://www.taraf.com.tr/makale/5725.htm

aydoe
31-05-2009, 19:46
Başbakan faşist bir yönetim ve rejim vurgusu yapmamış..

Peki amacı neymiş?

Şuymuş..

“Başbakan’ın sözlerinin öncelikle devlete ve rejime yönelik bir suçlama olmadığını, belli kesimlerin sergilediği tutum ve davranışları nitelediğini söyleyebiliriz.”

O zaman Milli Görüşçülerin yorumu doğru..

Başbakan’ın ‘faşizan yaklaşım’ suçlamasının muhatabı sınırdaki toprakların 49 yıllığına İsrail’e verilmesine karşı çıkanlardı..

Yani, Yahudi oldukları için karşı çıkmanız faşizan yaklaşım dedi..

http://haber.gazetevatan.com/haber.vatan?detay=Erdogan_kimler_icin_fasizan_dedi&Newsid=240752&Categoryid=4&wid=131

evrensel-insan
31-05-2009, 19:54
Saygideger arkadaslar;

Savas; insanoglunun kendi adina ve kendi turu uzerinde dusunce ve davranista uyguladigi; bir insanlik sucudur. Savas; hem insandisi, hem de insanlikdisi bir olgudur. Dogal dusunce koken ve temelinin evrensel bir alisilagelmisligi, otomatiklesmisligi ve cikar ugruna uygulanagelir olmuslugudur. Kendini; insan goren, hicbir insanoglu, gerekcesi ne olursa olsun, savasi onaylamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Titan
31-05-2009, 23:34
(Her yerde olduğu gibi bu ülkede de “sistemin” partileri var, bir de değişim isteyenlerin partileri var. Ne yazık ki “değişimciliği temsil eden” parti muhafazakâr bir parti ve muhafazakârlığın bütün sorunlarını da içinde taşıyor.)

Yukarıda ki paragrafta Ahmet Altan'ın, AKP'nin hiçbir zaman ileriye dönük bir değişimi istediğini sanmıyorum, bu partinin gerçekten değişim için değil, batı ülkelerinin yardımıyla geriye bir dönüşümü hedeflediğini bal gibi de biliyor, göz yummasının nedeni ise gazetesini ayakta tutabilmesinin yolunun takiye yapmaktan geçtiğini çok iyi biliyor.

Yazının ortasında iktidar'ın gericiliğinden çok kasabalılığına vurgu yapmış, kasabalı istenirse uygar bir insan dönüşebilme potansiyeli taşır, istediği kadar eğitim almış olsun peki ya gerici?

Başbakan durup-dururken azınlılara yapılan faşizan uygulamalardan neden bahsetti acaba, samimiyetinden mi? Sanmıyorum, çaresi olupta eskisi gibi Erbakan'ın pozisyonuna düşerse o zaman göreceğiz ne kadar tutarlı olduğunu.

mehmetsalih
01-06-2009, 12:33
Başbakana destek var. Ama Kendi yaptıklarıyla çelişiyor.