PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir sualim var : Asılsız itham, çamur atma ve bir başlığı sulandırma...

hakdogan
02-06-2009, 12:37
Bunlara dair tüzüğünüzde, yada ne bileyim karar verirken müracat ettiğiniz kurallarda bir şeyler var mı?

Misalen bir üyenin tamamen orjinal postlarını "bunlar c/p" diye düpedüz yalan söyleyerek itham eden, çamur atan, bunu yaparak okuduğunu anlama ve kavrama özrünü afişe eden birisini "asılsız itham var" diyerek şikayet etsek, sonuç alabilir miyiz?

Yine örneğin, "Prokrustes yatağı"nı konu edinen bir başlığa "Kurufasülye şöyle pişirilir." diye post atan, böylece derinliğini! afişe eden bir başka üyeyi "konuyu sulandırıyor" diyerek şikayet etsek, sonuç alabiliyor muyuz?

Merak ettim doğrusu.

Alabiliyorsak ne ala, alamıyorsak, kendi işimizi kendimiz görelim.

Ama önce sonucu bilelim istedim...

pante
02-06-2009, 12:58
Bunlara dair tüzüğünüzde, yada ne bileyim karar verirken müracat ettiğiniz kurallarda bir şeyler var mı?

Misalen bir üyenin tamamen orjinal postlarını "bunlar c/p" diye düpedüz yalan söyleyerek itham eden, çamur atan, bunu yaparak okuduğunu anlama ve kavrama özrünü afişe eden birisini "asılsız itham var" diyerek şikayet etsek, sonuç alabilir miyiz?

Maalesef yok.
Onun yanıtını sen vereceksin.
Kanıtlamaya çağıracaksın.
İftirayı kanıtlayamayanın müfteri olduğunu söyleyeceksin.
Benim başımdan çok geçti. Sonuç alamadım.
Örneğin Serüvenci benim site tarafımdan korunduğumu iddia etmişti.
Ben de kendisini şikayet etmiştim.
Şikayetimde bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.
Gerçi Serüvenci de maksadının benim kollandığımı söylemek olmadığı şeklinde bir düzeltme yapmıştı. O nedenle konu dallanıp budaklanmadı.

İddiaların cezalandırılmasıyla, her ithamı şikayetle bir yol almak da mümkün değil. Tartışmaların hararetinde boyutunu aşan, abartılı ithamlar da olabilir.
Önemli olan ithamda bulunanın daha sonra erdemli bir şekilde geri adım atması, objektif çizgiye gelebilmesidir. Örneğin Serüvenci bunu yapmıştı.
Ama son örnekte Oki'den bu hareketi, yakışır davranışı göremedik maalesef.
Bu da sevdiğimiz bir arkadaşın siteden ayrılmasına neden oldu.
Halbuki diline mi yapışırdı;"Tamam Mep, kızgınlıkla öyle yazdım. Geri alıyorum" deseydi?

Egoları yenemediğimiz, kibire boyun eğdiğimizden bu hatalar sürekli yaşanıyor.
Bu toplumun da karakteristik özelliği. Sarfedilen bir sözcük yüzünden cinayetler işlenebiliyor, katliamlar yapılabiliyor. Bunları aşmak şart.

AYATA
02-06-2009, 21:36
Bu kadar zormu insanın egolarını aşması......Aslında insanın zor değil :(

evrensel-insan
02-06-2009, 21:56
Saygideger hakdogan;

Yine örneğin, "Prokrustes yatağı"nı konu edinen bir başlığa "Kurufasülye şöyle pişirilir." diye post atan, böylece derinliğini! afişe eden bir başka üyeyi "konuyu sulandırıyor" diyerek şikayet etsek, sonuç alabiliyor muyuz?-hakdogan-

Denemesi bedava. Neden boyle bir durum hissettigin an denemiyorsun? Once bir dene ve gor, ondan sonra; spekulasyon yap.

Bu sitede; bu tur bir uygulamayla karsilasan; ne ilksin, ne de son olacaksin. Bu tip "yanlis, algilama ve uygulamalar" olagelmektedir. Ama once; "okuzun altinda buzagi aramak yerine" olayi gerceklestir ve kendi gozlemin ve deneyiminle gor. O zaman spekulasyona da; gerek kalmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
02-06-2009, 22:57
Önemli olan ithamda bulunanın daha sonra erdemli bir şekilde geri adım atması, objektif çizgiye gelebilmesidir. Örneğin Serüvenci bunu yapmıştı.

pante,

geri adım atmış değildim. yanlış anlamışsınız. ben sadece vurgulamak istediğimi açıkladım. ithamda bulunduğum siz değildiniz site yöneticileri idi. emin olun o konuda haklıyım. bu sitede yöneticilik yapmış bir insan olarak bunları ifade ediyorum.

saglicakla kalin.

hakdogan
02-06-2009, 22:58
Bu kadar zormu insanın egolarını aşması......Aslında insanın zor değil :(

Vay, kibrit kullanma ehliyetine malik olmayan muhatabım, demek saklandığın yerden nihayet çıkabildin.

İnsan türü üzerine kafa yormaya başlaman sevindirici, gerçi geç kalmış bir hamle ancak hiç yoktan iyidir.

Sorması ayıp, bir arama motoruna müracat etmeden "Ego nedir?" sualine verebileceğin cevap varmı?

:lol:

Duydum seni, müsterih ol...

hakdogan
02-06-2009, 23:02
Neden boyle bir durum hissettigin an denemiyorsun? Once bir dene ve gor

Sonuçsuz kalacak eylemlere kalkışmamak, bunun yerine her daim hedefini 12'den vuran aksiyonlara girişmek öteden beri şiarım olmuşturda ondan...

evrensel-insan
02-06-2009, 23:38
Saygideger hakdogan;

Bence bu dusunce; tek tarafli, pesin hukumlu ve spekulatiftir. Yine de sen, bilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hakdogan
02-06-2009, 23:41
Bence bu dusunce; tek tarafli, pesin hukumlu ve spekulatiftir.

İki gözüm, söylediğine sen inanıyor musun?

İnanmadığın şeyleri söyleme.

Gerçekten de inanıyorsan, şu post attığın başlığı başından itibaren bir gez, göz açıcı postlar göreceksin...

evrensel-insan
02-06-2009, 23:43
Saygideger hakdogan;

Iyi ya iste, neden denemiyorsun? Denemesi, bedava.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hakdogan
02-06-2009, 23:49
Iyi ya iste, neden denemiyorsun? Denemesi, bedava.

Şimdi senin "iyiya işte" demene bakıp, döndüm "ne yazdım ki bu arkadaş böyle dedi?" diye düşündüm ve baktım :)

Beleşci/bedavacı değilim.

Sonuçsuz eylemlere tevessül etmeyi de sevmem.

Kendi işimi kendim görmesini de bilirim.

"Hikmet"in tariflerinden birisi nedir biliyor musun?

evrensel-insan
03-06-2009, 00:00
Saygideger hakdogan;

"Hikmet"in tariflerinden birisi nedir biliyor musun? -hakdogan-

Sen iletmezsen; ben senin yukaridaki cumleden ne algiladigini nerden bilebilirim. Medyum degilim ki!:tongue1:

Saygilarimla;
evrensel-insan

hakdogan
03-06-2009, 00:04
Rumuzuna layık olmaya çalış, hayat oyun eğlenceden ibaret değil.

Her başlığı kreşe çevirmeyin...

evrensel-insan
03-06-2009, 00:09
Saygideger hakdogan;

Rumuzuna layık olmaya çalış, hayat oyun eğlenceden ibaret değil.

Her başlığı kreşe çevirmeyin...-hakdogan-

Yukaridaki bu sert usluplu, mesajin kime yonelik, sorabilirmiyim? Yoksa, gulucuk mu sana bu sert uslubu kullandirdi. Ben onu ironi olsun diye kullandim. Yoksa "fazla mi kacti?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
03-06-2009, 00:16
geri adım atmış değildim. yanlış anlamışsınız. ben sadece vurgulamak istediğimi açıkladım. ithamda bulunduğum siz değildiniz site yöneticileri idi. emin olun o konuda haklıyım. bu sitede yöneticilik yapmış bir insan olarak bunları ifade ediyorum.

Öyleyse beni yanlış örnek vermişsin Serüvenci.
Başka örnek bulmalıydın.
Ben korunan değil, mağdur olanım.
Eğer benim korunan olduğumda ısrarcıysan, herhangi bir üyeyle olan bir çatışmamı, haksızlığımı ve korunduğumu örnek olarak gösterebilmelisin.
Var mı hakkımda böyle bir örneğin, müslüman arkadaşlar da dahil?

hakdogan
03-06-2009, 00:16
mesajin kime yonelik, sorabilirmiyim?

Lefter Küçükandonyadis'e yönelik.

Oldu mu?

Yoksa "fazla mi kacti?"

Hamdolsun, hayatımda açık arka kapılar yok.

Fazla/eksik, hiç bir şey, hiç bir yere kaçamaz...

evrensel-insan
03-06-2009, 00:32
Saygideger hakdogan;

Simdi, bende sizin bu esprinize, sert uslup mu kullanayim? Olmaz, benim bireysel davranisima yakismaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
03-06-2009, 17:56
Vay, kibrit kullanma ehliyetine malik olmayan muhatabım, demek saklandığın yerden nihayet çıkabildin.

İnsan türü üzerine kafa yormaya başlaman sevindirici, gerçi geç kalmış bir hamle ancak hiç yoktan iyidir.

Sorması ayıp, bir arama motoruna müracat etmeden "Ego nedir?" sualine verebileceğin cevap varmı?

:lol:

Duydum seni, müsterih ol...

Edit ortaya çıkmamak ne mümkün... :)

serüvenci
03-06-2009, 18:57
Öyleyse beni yanlış örnek vermişsin Serüvenci.
Başka örnek bulmalıydın.
Ben korunan değil, mağdur olanım.
Eğer benim korunan olduğumda ısrarcıysan, herhangi bir üyeyle olan bir çatışmamı, haksızlığımı ve korunduğumu örnek olarak gösterebilmelisin.
Var mı hakkımda böyle bir örneğin, müslüman arkadaşlar da dahil?

haksızlığınızla ilgili bir şey diyemeyeceğim.

size futboldan örnek vereyim: bir ara yıldız futbolculara yapılan faullerle ilgili olarak sürekli yapılan faullerden dolayı korumak daha fazla ceza verilebileceği kararı alınmıştı. siz de bir yıldızsınız :D sitenin yıldızı :D o zaman da söylemiştim sanırım. sitedeki yazışmalardaki öneminizden dolayı size yönelik yapılan eleştiriler ve tartışmalarda site yöneticileri devreye girmekteydi. size yapılan pasif saldırılarda sizi korumaya yönelmekteydi. bu sitede siz ve birkaç kişi daha olmazsa bu sitenin bir hiç haline geleceği düşüncesi hakimdi. halen de o düşünce hakimdir sanırım.

pante
03-06-2009, 20:12
siz de bir yıldızsınız sitenin yıldızı o zaman da söylemiştim sanırım. sitedeki yazışmalardaki öneminizden dolayı size yönelik yapılan eleştiriler ve tartışmalarda site yöneticileri devreye girmekteydi. size yapılan pasif saldırılarda sizi korumaya yönelmekteydi.

Bu tür müdahaleler olmuştur ya da ben uyarmışımdır, gecikmeden müdahale edilmiştir. Çünkü çıngar çıkaracağımdan çekinilmiştir. :D
Ben sıradan bir üye olsam, o konumdaki kişilerin başlıklarının korunmasını, sabote, taciz mesajlarına müdahale edilmesini gayet doğal görürüm.

bu sitede siz ve birkaç kişi daha olmazsa bu sitenin bir hiç haline geleceği düşüncesi hakimdi. halen de o düşünce hakimdir sanırım.

O eskidendi. Şimdi tahrikler değerli hale geldi. :)

israil
04-06-2009, 12:57
ben söyleyim, ben dalga geçeyim ama benimle dalga geçmesinler, bana hep iyi desinler.
herkes böyle ortam ister...

serüvenci
04-06-2009, 13:01
Bu tür müdahaleler olmuştur ya da ben uyarmışımdır, gecikmeden müdahale edilmiştir. Çünkü çıngar çıkaracağımdan çekinilmiştir. :D
Ben sıradan bir üye olsam, o konumdaki kişilerin başlıklarının korunmasını, sabote, taciz mesajlarına müdahale edilmesini gayet doğal görürüm.

O eskidendi. Şimdi tahrikler değerli hale geldi. :)

bakınız kendi ağzınızla söylediniz. konu açısından da olsa bir koruma var. ben isterim ki her konu için aynı duyarlılık gösterilsin. ancak görüldüğü üzere çoğu konu sapmakta, sabota edilmekte ve tacizler olmaktadır. bu bir teamül haline gelmiştir. burada teamülü genel geçer bir kural olarak kullanmaktayım. biz de konuların sapmaları içerisinde yer almaktayız, bizim gibi siz de dahil bir çok üye de yer almakta gibi görünüyor. isteğimiz odur ki hem üyeler hem yönetim bu konuda azami dikkati göstersin ve konunun çerçevesi bozulmasın.

"o eskidendi" demişsiniz. "tahrikler değerli hale geldi" demişsiniz.aslına bakarsanız tahrikler, eskiden de değerli idi şimdi de değerli. sizin o zaman algılayamadığınız bir durum olarak görüyorum bu durumu. belki takip edemediniz veya belki de takip ettiniz fakat fark edemediniz. sizi anlayışla karşılıyorum. şimdi durumun farkına varmış olmanız bile son derece kayda değer bir olaydır.