PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Search & Replace

qw19
02-06-2009, 16:15
Gizli şovenizm mi desek açıklamaz, açık şovenizm desek gene açıklamaz, kimi cezaevleri için kullanılan "yarı açık cezaevi" durumu tam açıklıyor.

Günümüzde şovenizm kendini böyle yarı-açık ifade ediyor. Kötü bir şey ya şovenizm, kimse açıktan zikredemiyor, diğer yandan içindeki nefrete de hakim olamıyor, ne yapacak gariban Türk/Kürt aydıncığı, Türkler Atatürkçülüğe sığınıp üniter devletten dem vurarak şovenizm yapacak, Kürt'te UKKTH'den (Ulusların Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı) girip Kürt milliyetçiliği yapacak.

Al Panteyi, Mutezileyi vur Pervaneye.

Yazılarındaki Kürt/Türk sözcüklerini Search & Replace (Ara ve Değiştir) yapın hangi yazıyı kim yazmış anlamak mümkün değil. Kimin Türk, kimin Kürt milliyetçisi olduğunu anlamak için fal açmaktan başka çareniz yok.

İşte bunun adı yarı-açık şovenizmdir.

evrensel-insan
02-06-2009, 17:16
Saygideger qw19;

Ilginc ve dusundurucu bir tesbit. Yalniz, buradaki "yariyi" gizlilikmi, bilincsizlik mi, yoksa artniyetlilikmi, yani; planlilik-projelilik mi? dolduruyor? Bence bu sorunun cevabi onemli.

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
02-06-2009, 19:01
...........................

qw19
02-06-2009, 19:04
Saygideger qw19;

Ilginc ve dusundurucu bir tesbit. Yalniz, buradaki "yariyi" gizlilikmi, bilincsizlik mi, yoksa artniyetlilikmi, yani; planlilik-projelilik mi? dolduruyor? Bence bu sorunun cevabi onemli.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ben çok da önemsemiyorum hocam, iş keşke bireysel olsa, toplumsal histerinin uzantıları bunlar. Ortada sürgit bir savaş var. Kimse savaşın gerçek nedenlerini söylemek cesaretini gösteremiyor ama savaşın manasız gerekçelendirmelerinde basiretsizliğini göstermek için birbirleri ile yarışıyor. PKK savaşını sınıfsal temele oturtmak yerine Kürt milliyetçiliğini benimsemiş, feodalizmi(ağaların, şeyhlerin, şıhların tasfiyesi, törelerin yıkımı, kadın hakları, din, toprak reformu{pek mümkün değil artık}) tasfiye etmeden bir halt ederim gibi salakça bir zanla yalnızca toprak mücadelesine dökmüş işi ve görmüş mabadını. PKK ile mücadele bahanesiyle kimi kurum kuruluşlar bütçenin önemli kısmını kendilerine aktarmış. Siyasi rant oluşmuş AKP ümmetçiliği ön plana çıkarmış seçimlerde malı götürmüş. PKK Türkiye'de MHP'yi iktidara taşımış. Türkler buna kızabiliyormu hayır, bunun adına iki kelime yazabiliyor mu yok öyleyse vur PKK'ya. Bunlara kızabilen zaten ne Atatürkçü olabilir ne de sosyal demokrat. Çünkü bugün Atatürkçülerin, ulusalcıların, sosyal demokratların hepsi şovenist söylemler içindedir. Yukarıdan aşağı hepsi de cesaretsiz, dirayetsiz ve samimiyetsizdir ondan karşı çıkamazlar. Kuzey Irak, Suriye vs. de konuşlanan PKK oraların iktidarları tarafından manipüle edilmiş(hala da ediliyor) oranın iktidarı da aslında ABD, AB vs. Kürt milliyetçilerimiz de bunlardan aşağı kalacak değil a, hepsi tekerin böldüğü. Bugün 02:16

boğaziçi
02-06-2009, 19:34
Siyasi rant oluşmuş AKP ümmetçiliği ön plana çıkarmış seçimlerde malı götürmüş. PKK Türkiye'de MHP'yi iktidara taşımış. Türkler buna kızabiliyormu hayır, bunun adına iki kelime yazabiliyor mu yok öyleyse vur PKK'ya.
------------------
Bunlara kızabilen zaten ne Atatürkçü olabilir ne de sosyal demokrat. Çünkü bugün Atatürkçülerin, ulusalcıların, sosyal demokratların hepsi şovenist söylemler içindedir. Yukarıdan aşağı hepsi de cesaretsiz, dirayetsiz ve samimiyetsizdir ondan karşı çıkamazlar.
-------------------------------
birinci pragraf a:akp nin nasil iktirdara tasindigi(bakiniz turuncu devrim hareketleri-Ukrayna'da devrimin simgesi olarak kullanılan turuncu rengi amblemine taşıdı. Ampulün sarı rengi turuncuya dönüştürüldü. Başbakan Erdoğan'ın katılacağı mitinglerde de turuncu kaşkol kullanılacak. bu konu ile ilgili banu avar in programlari da izlenebilir)mali goturmus evet,kim buna karsi cikmiyor anlamadim.mhp nin nasil bir politika izledigi ortada,isine gelen konularda akp ile kol kola girebiliyor.ben turk olarak bunlara karsi cikiyorum .
-----------------------------
benim takip ettigim okudugum kitap NUTUK tur.Nicholas Chauvin i takip etmiyorum.hangi konuda karsiniza cikilacagini da anlamis degilim.
--------------

qw19
02-06-2009, 19:57
Savaşın bilançosu 250milyar dolar deniyor (net rakamlar nedir bilmiyorum), neler yapılabilir hiç düşündünüz mü? Microsoftu, IBM'i, HP'yi aynı anda satın alabilirsiniz. 5milyon sosyal konut yapabilirsiniz. 25bin okul yapabilirsiniz. 15bin adet biner yataklı öğrenci yurdu yapabilirsiniz. 250bin kilometre otoban yaparsınız. 3,4 tane Archelor satın alırsınız. vs vs kime gitti bu paralar?