Orijinalini görmek için tıklayınız : Meclis Duyuruları İle ilgili Görüşler
Vartor = 25 + Sargon = 23 + Mutezile = 23 ==25+23+23=71 Toplam Oy.
Oylamaya 31 meclis üyesinden 28 i katılmıştır.
71-28= 43 Oy...???
Bu seçimin yöntemi konusunda bir fikri olan var mı?
Oki
Oylamada birden fazla adaya oy kullanma hakkı tanındı. Toplam beş üye seçilecekti ve her üyenin beş kişiye oy verme hakkı vardı. YK seçimlerinde de aynı uygulama geçerli idi. Bu yüzden sonuçlar dogaldır. Yani bi üye en fazla beş ayrı adaya oy atabilir. Bir üyenin en fazla alabilecegi oy ise bu katılımda 28 olabilir. 28 kişinin katılımı ile yapılan bir seçimde en fazla oy alanın da 25 olması dogaldır. 25/28, 23/28 olarak görürseniz durum anlaşılır olur.
saygılarımla
tüm asil lere başarılar :)
Derhal mal varlıklarını açıklamak ve yine derhal ve behemahal dokunulmazlıklarını kaldırmak şartları ile seçilen yazarlara başarılar dileriz, her ne kadar, elitist demokrasi usulu ile olsa da...
:)
Akhenaton
11-05-2009, 15:34
Şimdi bu nasıl iş Sosyalizmde sadece politbüro elemanlarımı oy kullanıyor.
Paris komünü yine doğru çıktı yani.:)
Fazla eleştirmeyelim tarihte büro üyelerinin katliamları meşhur çünkü.:)
Yeni DK da görev alan asil üyeler;Vartor,Sargon ve Mutezile'yi kutlar,başarı ve sabırlar dilerim..
Hımmm;
Toplam Sayı = 31
Kullanılan oy sayısı = 28
Aday sayısı = Toplam beş üye seçilecekti..(Başkanın notu) Bunu da aday sayısı 5 olarak alacağız.
Acaba; toplam DK için sandalye sayısı olarak mı almalıyım ? O zaman neden 3 üye seçildi ki. Demek ki 5 aday vardı. 3 üye seçilecekti.
Oylamada birden fazla adaya oy kullanma hakkı tanındı.(Başkanın notu) = Üye tek oyda kullanabilir o zaman. ???
Buna göre;
Her üye 5 oy attı dersek; 5*28=140 oy olması gerekir. Kullanılan toplam oy ise; 71 .. Tam yarısı dersek abes olmaz.
Peki bu 71 sayısına nasıl varacağım..
hımm; Ulem Allah'ın sözde matematik hatasına millet bülbül kesilmişti. Şu hesabıda bir yapsalar ne olurki sanki.. Kazın dur şimdi.
Neyse; devam edelim bakalım.
Her aday kendi yönetminde çalışmak istediği diğer iki adaya da oy verdi diyelim. toplam 3 oy kullansınlar bunlar. Başak da adaya oy vermesinler.
5*3=15 oy.
Meclis başkanı da; kendi mahiyeti için kendi ekibine 3 oy atsın. 15+3=18 oy
Öyleyse; şimdilik bu hesaba göre; Vartor= 4 oy Sargon=4 oy Mutezile=4 oy..
Hımm; 3 adaya, kalan üyeler birer oy kullandı mı; 22+4=26 Yok kullanmamış.
Bu tür çoklu seçimlerde bir kişi oy atarken kaç hakkı varsa hepsini genelde kullanır.
Bu hesaba göre;
Vartor =25
Sargon=23
Mutezile=23
4.Aday= 35
5.Aday=34
Toplam 140 OY
ıhhh; nasıl yaaa.. Demek ki üyelerin bazıları değil epeyisi 5 oy hakkını kullanmamış.
Yani;
4. ve 5. adayların kaybetmesi için gerekli max sayı:22 ise..
25+23+23+22+22= 115 oy yapar.
140-115=25 Oy 25/5=5 üye... yapar.
Bu üyelerde birer oy kullandılar ise; aslında 6 üye sadece tek oy kullanmış demektir.
Ulemmmm; bu bizim adaylar sadece kendine oy atmış olmasın sakın :D
..
Dış ses--Okiiiii,,, nifak sokma. kıllık yapma. Karıştırmaaaaaaa...
Oki-- Yine biz suçlu olduk iyi mi.. haydi buyur :D Hem ben bir gariban oy hakkı olmayan köylüyüm. Seçimde oy kullanan matematik dehaları var içimizde. Onlar bu işe açıklık getirmeli arkadaş. Hiç bir şey karanlıkta kalmamalı.
Diğer addaylarında varsa kim olduğunu ve kaç oy aldıklarını açıklayınız lütfen.
Şıp diye bulacam kimin kime oy attığını ahanda görün de bakın :D
Selamlar
evrensel-insan
11-05-2009, 16:56
Saygideger arkadaslar;
Yeni DK uclusu, V+S+M'ye akil sagligi ve basarilar dilerim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Harikasin Oki :) Senin hesaplarindan benim bile kafam karisti. DK üc asil 2 yedek üyeden olusacak. Bunun icin 5 kisi secilecek. 8 adayimiz vardi. Daha dogrusu tüzüge göre aday olabileceklerin icinden aday olmak istemeyenler cikarilarak kalan 8 kisi aday kabul edildi. 31 meclis üyesinin her biri en fazla 5 kisiye oy verebiliyor. Herkes 5 kisiye oy vermis olsa idi oy kullanan 28 kisi toplam 28x5 = 140 oy vermis olacakti. Ancak bazi üyeler 3,4 yada 5 kisiye oy vermisler. Bu yüzden toplam kullanilan oy sayisi 128.
Bu oylarin 71'i 3 kisiye verilmis, kalan 57 oy da diger adaylara dagilmis. Olay budur.
evrensel-insan
11-05-2009, 16:58
Saygideger arkadaslar;
Bu arada, umarim; oy sayisi, oylarin kullanim sayisi, ve oylarin paylasiminin hesabi, yakinda "Allah'in matematik hatasi" basligina donmez. Yoksa cikamayiz icinden.:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
serüvenci
11-05-2009, 21:58
yahu anlamadığım DK'ya 3'ü asil üye 2 de yedek üye seçilecekse neden 128 oy kullanılmış oluyor. burada her meclis üyesinin 5 oy kullanma zorunluluğu olması gerekmiyor mu ? bu durumda 12 oya ne oldu ? efruzu kaybetmiştik, bulduk. şimdi sıra bu oyları bulmaya mı geldi ? dertsiz başıma dert sardırınız. :p
5 oy kullanma zorunluluğu yok serüvenci.
En fazla 5 oy kullanma sınırı var.
serüvenci
11-05-2009, 22:21
K.C. çok sağol ya. oy arama zahmetinden kurtardın beni. aslında oy verme zorunluluğu olmaması akılcı bir yöntem olmuş. sizi tebrik ederim.
Yeni DK üyelerimizi kutluyorum. Sabır, sabır yine sabır diliyorum..
Adaylardan Herkez kendine birer oy atsın bakalım ne oluyor. 140-8=132 Oy. Bunlar kendi ekipleri içinde oy kullansınlar. 8*4=32 Kalan : 132-32=100 Oy.. Başkan da uyum içinde olmak için kendi ekibine 5 oy atar nasılsa. 100-5=95 Oy......
Hımm, elde kaldı 95 oy… Ne oldu şimdi. Bütün adaylar kendileri ne dahil beşer oy kullandılar. Kalan üyelere bakalım şimdi. Yalnız oylamaya katılmayanın aday olmadığını düşünmek lazım. Hastalık ölüm vs olduysa hesabı gözden geçirmek lazım.
Neyse; 28-8=20 Üye ve toplam 95 oyumuz var. Kullanılan oy sayısı 128; demek ki 140-128=12 oy eksik. Yani; 95-12=83 Oy 20 üye tarafından kullanılmış.
Yani; 4 oy x 17 üye =68 ve 5 oy x 3 üye = 15 oy…
Sağlama
140-12=128
128-8-32-5=83
83-68-15=0
…………….
Tahlil…
5 kişilik ekibin önceden kararlaştırıldığı gibi; birbirlerine oy attığını varsayarsak ve buna başkanı da eklersek; 6*5 = 30 oy eder. 128-30=98 oy halkın oyu olarak ham şekilde karşımızda durur.
Bu oyların 57 adeti kaybedenlere gittiğine göre; 98-57=41 Oy kalır
Demek ki; 22 üye 5 aday için; 41 oy kullanmış. 41/22=1, 836… hımm 2şer oy olmuyor. Demek ki; 22 üyeden asil üyeler; şöyle dağılım olmuş olabilir.
5 üye şimdi seçilenler için 1 er oy kullandı
15 üye de şimdi seçilenler için 2 şer oy kullandılar.
2 üye şimdi seçilenler için 3 er oy kullandı
5+30+6=41 Oy
Hımmm
Vartor dayı diğerlerinden 2 oy fazla aldığına göre; bu hesap doğru.
Öyleyse;
Şimdi dağıtalım; 1 oy atanlara G1 2 oy atanlar G2 3 oy atanlar G3
Vartor=
G1=1 Üye
G2= 15 Üye
G3=2 Üye
Başkan =1üye
Kendisi=1üye
Şimdiki Ekibi=2Üye
Aday olduğu halde seçilemeyenler Gurubundan ise =3 Üye
Aynı olayı Sargon ve Mutezile içinde yaparsak; aynı hesap sadece hem kendi aday olduğu halde başkasına oy atanlardan olayın değiştiğini anlarız. Yani, Sargon ile Mutezile aday olduğu halde kendilerine oy atmayan diğer adaylar dan eksik oy aldılar. Sadece 1 aday üye sargon ve ve mutezile'ye oy atarken; Vartor dayı bu guruptan 3 oy aldı.
Muhtemelen o adaylarda vartor dayıyı kendi yönetimlerinde görmek istedikleri için ona oy attılar. Öyleyse; mevcut seçilemeyen adaylardan mutezile ve Sargon ile çalışmak istemeyen en az iki aday vardı.
Şimdi soru şu;
Aday olduğu halde Sargon ve Mutezileye çizik atan aday üyeler kim olabilir J
Adayları bir bilsem; onu da şıp diye bulacam da….
………
Dış ses--Oğlum oki nasıl hesap bu..
Oki--Boşuna mı diyoruz matematik dediğin nedir ki diye :D
Dış Ses--Şu işin doğrusunu öğrenmek için diğer adayların adlarını ve karşılarında kimlerin ne kadar oy aldığını da bir görsen varyaa, ne hesaplar yaparsın oğlum oki bu süper zekanla;Fışkırıyor lem senden bu sivri zeka. sen buralarda harcanma; hem Kaynağı ne ola ki bu süper zekanın söyle bakimm..
Oki—Organik Yumurta ağabeycim Halsi mülis katıksız hormonsuz Yumurta.
Sizde yeyin. ; yiyelim güzelleşelim haydee :)
DK' na secılen arkadaslarımı kutlar,başarılar dilerim..
Mutezile
11-05-2009, 23:17
Oki yine araya reklam sokuşturmuşsun:)
serüvenci
11-05-2009, 23:30
yahu ne uğraşıyorsun oki, bırak sosyal mesaj vermeyi. :)
hesap basit.
128/28=4,5....
128x4=112
128-112=16
demek ki 16 üye 5 oy kullanmış. (80) geri kalanlar kontrgerilla :)
12 üye de 4 oy kullanmış. işte kontrgerillaları ifşa ettik. pehehe.
Ayata'yı kutlar, görevinde başarılar dilerim.
İş sistemde değil insanda başlar ve biter.
Yönetim şeklinin adı her ne olursa olsun, bu sistem nitelikli ve iyi insanlardan oluşuyorsa demokrasi de, üretim de oradadır.
Kısaca özne insandır.
"Sistem insanı belirler." Genellikle yanlış anlaşılır, elbette ki her sistem insanı yeniden biçimlendirmeye yöneliktir fakat bu sistemi oluşturan nedirin yanıtı bizi yeniden en başa döndürür, yani yeni sistemi de insanlar oluşturur.
Akhenaton
20-05-2009, 14:57
Kısaca özne insandır.
M-L ideolojisini terkettiğinizi görüyorum.http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/coffee.gif
ayata'ya bir tebrikte benden ,başarılarının devamlı olması dileği ile
evrensel-insan
20-05-2009, 15:26
Saygideger Ayata;
Yeni gorevinde basarilar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sevgili ayata başarılar diliyorum...
Ayata'yi kutlar, gorevinde basarilar dilerim.
DK'ye, hic degilse bir yedek uye secilmis olmasi, bu kurul'un daha sihhatli islemesini saglayacaktir, hele bu birinin Ayata gibi dikkatli ve dengeli bir uyemizin olusu daha da sevindirici:)
Kutlarim Ayata, umarim bize fazla is düsmez :)
M-L ideolojisini terkettiğinizi görüyorum.http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/coffee.gif
Akhenetoncum düşünsene serüvenci ve okinin bulunduğu cenneti, bırak M-L mi terketmeyi cenneti terkeder, cehennemde müebbeti talep ederdim.
Ayata arkadaşımızı kutluyorum..
Kutlarım AYATA ,çalışmalarında başarılar dilerim..
AYATA'yı kutluyor, kolaylıklar diliyorum.
Sevgili Ayata'yi kutluyorum.
sevgili Ayata..
:welcome:
Başarı dileklerimle..
Akhenaton
21-05-2009, 12:17
Akhenetoncum düşünsene serüvenci ve okinin bulunduğu cenneti, bırak M-L mi terketmeyi cenneti terkeder, cehennemde müebbeti talep ederdim.
Bende forumda çok fazla yahudicilik yapan arkadaş hakkında aynı düşüncedeyim. Hani TBMM'de dinci geçinen meclis başkanı yahudi dönmesi varya.Buda aksi kutbu.
kişilerde kulp olmaz kulp kazanlarda olur
hatırlatmayı borç bilir işlerinizde başarılar hayırlı günler dileriz
uyanıksın sen anlamışsındır köftedeki salçanın renk tayfındaki nanometre değerini
hadi bakalım
thunderpoint
21-05-2009, 21:13
Sevgili ayata, tebrikler.. Başarılar...
serüvenci
21-05-2009, 23:34
İş sistemde değil insanda başlar ve biter.
qw19, benim ifadelerimi kullanmışsın. aferin sana.
herşey insanda başlar ve insanda biter. bugün yaratılan sistemin sorumlusu insandır, onu değiştirebilecek de insandır. demokrasinin, adaletin ve eşitliğin olması adına herkesin söz hakkı da bu nedenden dolayı doğar. insan, söz hakkının; üretme ve yönetme erkinin herkese ait olduğunu anladığı zaman sisteme gerek kalmaz. herkes yapılması gerekeni ve neden yapması gerektiğini bilinçli olarak kavramıştır.
benim cennetim de cehennemim de dünya. terk edebilecek olan varsa buyursun terk etsin. herşeyin insanda başlayıp bittiğini söyleyen bir insana bu sözler yakışıyor mu ? duruşunu sorgulamanı tavsiye ederim. senin tavsiyelerini duymaktan da büyük mutluluk duyarım.
herşey insanda başlar ve insanda biter.
Konu dağılacak ama ...
Hangi insanda başlar, hangi insanda biter?
Senin çocuğunu sistem mi büyütüyor sen mi?
A.
serüvenci
21-05-2009, 23:54
azınlık,
yazılanın altındaki manayı ve qw19'un yazdıklarını okumanı tavsiye ederim. qw19 ne diyor sistem insanı biçimlendirir. evet, bu kısmen doğrudur. ama insanın sistemden kurtulmasını sağlayacak da yine insandır. nasıl mı ? senin bir çocuğun varsa çocuğunu sistemin yarattığı dar boğaza takılmayacak şekilde karakterli ve bilinçli yetiştirirsen sorunu aşmak için adım atmış olursun. "nasıl mı?" sorusuna bir başka yanıt: yaşadığın topluluğun içinde demokratik, adil ve eşitlikçi yapıda olduğunu uygulamalı olarak gösterir ve o toplulukta saygın bir yer edirsen onları sistem içerisinde evirmek için bir şans yakalamış olursun. insanlları bir zincir olarak düşün ve en zayıf halkalar dediğimiz kısmen daha bilinçli ve seni dinlemeye daha meyilli insanları zincirden koparıp işe başlayıp - kopardıkça - daha dayanıklı halkaları da koparmak için teorik ve pratik bilgiye ulaşıp yanındakilerle daha güçlü hale gelerek sistemden koparabilirsin.
insanla başlıyor sistem giriyor insanla bitiyor.
şimdi anlamışsındır umarım.
Degerli arkadaşlar
Site Meclisi Duyuruları başlıgı altında bu sistem/insan tartışmalarının anlamı ve amacı nedir.
Herkes kendini her söze cevap vermekle mi yükümlü hissetmete, ya da başlık ve tartışma sınırlaması mı var sitede.
saygılarımla
serüvenci
22-05-2009, 00:02
konu dışına çıkmış gibi görünüyoruz. bir başka konu içerisine veya yeni bir konu olarak aktarabilirsiniz. ayrıca konu dışına çıkılması bizle başlamıyor. dikkatinize isabet ederim sayın meclis başkanı. konular içerisinde önlemin zamanında alınmasını tavsiye ederim. birileri birilerine söz hakkı yaratacak bir durum yaratıyorsa sorumluların görevlerini yapmasını bekleriz. uyarınca itibara alınmadığım için moderatör uyarı sistemini kullanmıyorum. sağolun var olun.
qw19´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=178599#post178599)
...................
Derdimiz asla cennet olmadı, korkumuzda cehennem değil. sol yanında serüvenci sağ yanında oki hedefimiz Mutlak eşitlik, önümüz yol, kol kola yürüyoruz.
Kendi enelerinizin ilahlığında cürmünüz kadar yerde ahkam kesmenin beyhude olduğunu nasılsa zamanla anlarsınız. Beyin yaşınız henüz daha çok genç.
Ne demiş Yunus;
Cennet cennet dedikleri birkaç köşkle bir kaç huri;
EDİT lara ver onları
Bana seni gerek seni.
(Yunus Emre)
Seni=Mutlak Adalet.
EDİT
TD halkının kurtuluşunun TEK YOLU GÖLGE MECLİSTİR.
Bir devrim ateşi yandığında onu söndürmek kolay değildir. Bunu unutmayın.
Selamlar
Ulem Aydoe;
Bari kökten sileydin mesajı. Halbuki ne kadar da masum bir yazıydı. :)
duygusal bir insanım ben tanışmadığım yüzünü bile görmediğim arkadaşlarımın olduğunu düşünürek ve onların beni kutlaması ile melankoliye girebiliyorum:::( hepinize teşekkürler.
duygusal bir insanım ben tanışmadığım yüzünü bile görmediğim arkadaşlarımın olduğunu düşünürek ve onların beni kutlaması ile melankoliye girebiliyorum:::( hepinize teşekkürler.
hayırlı olsun
bu arada yüksek mevkilerde tanıdıklarım var diye hava atabilirim
:D
not : lojman filan verdilermi , maaşı nasıl idare edermi , koltuk geyik derisindenmi :) odacı verdilermi
milomanara
24-05-2009, 22:31
Başarılar dilerim AYATA
serüvenci
02-06-2009, 20:12
sayın ayata neden DK üyeliğinden ayrılmış ya da alınmıştır ?
serüvenci
03-06-2009, 18:46
Cem neden meclis üyesi olarak görünmüyor ?