PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Psikopatinin inançla ilişkisi nasıldır?


demirefe
03-06-2009, 23:48
Ne zaman bir katliam haberi duysak yafta hazırdır: "İnançsızlıktan oluyor bunlar. Allah korkusu olan insan, insan öldüremez."

En derin yanılgılar, en uzun sürenlermiş. Gerçekten dogmalar binlerce yıl sürmüş olunca, izleri de öyle kolay kolay zihinlerden silinmiyor. Acaba gerçekten böyle mi? Allah korkusu psikopatları durdurabilir mi? Ya da psikopatları Allah korkusu ile durdurabilir misiniz? Bu soruya "hayır" yanıtı verileceğini, mantıklı düşünen herkes anlar. Çünkü psikopat katillerin başkalarına olduğu kadar, kendilerine de zarar verme eğilimleri olduğu bilinir. Polisin kendisini vurması için tahrik eden çok psikopat görülmüştür. Zaten intihar eğilimleri yüksektir. Psikopatları durdurmanın bir yolu yoktur. Artık doğru düşünme melekelerini yitirmişlerdir.

Peki, acaba onlar henüz normal birer insanlarken, dini eğitimle, Allah korkusu aşılayarak birer psikopat olmalarının önüne geçilebilir miydi?

Benim açıklayacağım da bu; hayır. Çünkü psikopati tanrı inancının yokluğundan değil, tam tersine tanrı inancından beslenir. Nasıl mı?

Yaşam acımasızdır. Günü gelir üzerine titrediğin, ayağına batacak çöpten sakındığın yavrun, saçma bir şekilde yoldan karşıya geçerken sarhoş bir sürücünün kurbanı olur. Ya da saçma sapan bir şekilde, beslenemeyip ölüp gitse de doğada bir şeyin değişmeyeceği bir kenenin ya da sivrisineğin ya da çeçe sineğinin ya da pirenin ısırması ile mikrop kapıp ölebilir. Tarihte hiç bir psikopatın yapamayacağı kadar büyük katliamları doğa gerçekleştirmiştir. Ya da masumca, insanca büyük bir aşkla birini sevmiştir. Bundan tanrının da hoşlanacağını, tanrının sevgiyi emrettiğini empoze etmişlerdir. Fakat bu hata!? ona yaşamı boyunca karşılaştığı en büyük acıyı yaşatmıştır.

İşte bütün bu acımasızca işleyen doğa yasalarının, bir güçler dengesi içinde, doğal bir seçilimi işleterek yürüdüğünün bilincinde olan bir insan, her an her şeyin olabileceğini, hiç bir gelişmenin kendisine garezi olmadığını bilir. İkramiye nasıl çıkıyorsa, şans senin kapına kötü bir haber de getirebilir. Suçlanabilecek biri yoktur bu konuda.

Fakat tanrı inancı olan için durum böyle değil. O, her şeyi idare eden bir tanrıya inanıyor. O tanrının izni olmadan yaprak düşmez. O halde keneyi gönderen, çocuğunu ısırtan, kenenin ağzına ölüm mikrobunu koyan da tanrı! Bir de her yıl kan akıtmazsa tanrının öfkeleneceği, tanrının illa kan görmeden rahat edemediği gibi empozelere maruz bırakılıyor.

Bu insan büyük travmaları kaldıramayacaktır. Ne suçu günahı vardı da tanrı bu kötülüğü ona layık gördü? Zavallı günahsız, masum bakışlarından başka bir suçu olmayan yavrusunun başına ölümü vermek, önce yüreğine tuzak kurar gibi sevgisini verip, sonra zalimce bir anda alıvermek nasıl bir tanrılığa sığar?

İşte beynini kemirecek ve psikolojik dengesini bozacak olan, bu amansız sorudur. Sonunda ruhsal dengesini yitirir ve tanrıdan öç almak ister. Tanrı en büyük günah olarak neyi tanımlamış? Cinayeti. Öyle empoze ediliyor, akıl sıra cinayeti önlemek için. Halbuki beklenenin tam tersi etki yapıyor. Cinayetlerin en lanetlisi hangisidir? Anne babasını katletmek! İşte psikopat da tanrıdan intikamını tam alabilmek için onun en çok lanetlediği empoze edilen suça yöneliyor. Bir de bu kötü dünyanın pisliklerine henüz bulaşmadan onları kurtarmak için çocuklara... Kendi yaşadıklarını onların da yaşayacağına kesin gözüyle bakıyor. Hem de tanrıdan intikamını katmerli almış oluyor. Sanıyorum intihara yönelirken de tanrının bu yaptıklarına ne kadar bozulmuş olduğunu görmek istiyor! "Sen benim sevgilimi, çocuğumu alırken iyi miydi?" diye haykırmanın hayalini kuruyor!

Sonuç: Psikopatinin nedeni tanrıya inanmamak değil, tersine inanmaktır...

eylemsel
15-06-2009, 21:54
[Demirefeden alıntı
Ne zaman bir katliam haberi duysak yafta hazırdır: "İnançsızlıktan oluyor bunlar. Allah korkusu olan insan, insan öldüremez." ]


Seri cinayet işleyenler,çevresi tarafından şaşkınlıkla da karşılanabilmektedir. Çünkü bu kişiler çevresi tarafından sessiz, sakin,kendi halinde ,namazında niyazında kişiler olarak tanınmaktadır. Bu kişiler kendilerini oldukları gibi ifade edemiyorlar. İnançları onların bu yaşamla uyumlarını saglamada,yaşamı algılayışla ilgili sorularına cevap vermede yetersiz kalıyor. Biriktirdikleri öfke ve kızgınlık duyguları onları katliam yapmaya kadar götürebiliyor.

evrensel-insan
15-06-2009, 22:11
Saygideger demirefe;

Sonuç: Psikopatinin nedeni tanrıya inanmamak değil, tersine inanmaktır..-demirefe

Bu sonucu soyle tamamlayabiliriz. inanmanin bir yarar saglamadigini gore gore, inanmaya devam etmektir.

Psikopatlik, bir misyon takintisidir. Kendini bir misyona inandiran kisi, veya kisiyi bir misyonunun olduguna inandirmadir. Psikopatin, misyonu varsa ve uygulanacaksa; onu onlemek artik mumkun degildir. Cunku o misyonu vazgecilmez gorev olarak algilar.

Psikopatlik, seri katillik, amac ugruna seri eylemler, teror eylemleri v.s. Psikopatin yaptigi tek sey; inandigi misyonu ugruna, can yakmaktir. Psikopatin eylemi aninda; bilinci yerinde degildir. Sadece misyonuna kilitlenmistir.

Psikopatlik; genelde; kisinin kucukken yasadigi insandisi yasam ve iliskinin; bilinc altina yerlesmesi ve kisiyi rahatsiz etmesidir. Cocukken caresiz birakan; bu yasam ve iliski, buyuyunce; rahata erer ve uygulamaya gecer. Burda, genelde, yapilan eylem, mutlaka yapilmasi gereken eylem olarak algilanir.

Inancli kisilerde de; bosluga dusmus kisiler de de bu gorunebilir. DEGERLERE IMAN DUZEYINDE BAGLILIK KADAR; DEGERLERIN SIFIRLANMASI DEGERSIZLESMESI DE, PSIKOPATIN TAKINTISIDIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

demirefe
19-03-2012, 07:25
Belki komplo teorisi gibi gelmiş olabilir. Bu başlıkta elbette olabileceğin en kötüsü bir durumu irdelemeye çalıştım.

Ama her adım başı da psikopatlarla karşılaşmıyoruz değil mi? Bu elbette marjinal bir durum.

Ya da belki de her adım başı olmasa da, giderek daha sıklıkla psikopatlarla karşılaşabiliyoruz.

Benim vurgulamaya çalıştığım, dinler suçu önleme konusunda sıfır etkilidir. Yani "din evet gerçek değil ama, suçu önlemek için kullanmakta yarar var" gibi görüşlere raslıyorum. Bu görüşler bazen dinin kendisini savunamayan insanların sığındığı bir dini kurtarma girişimi olabiliyor.

Böyle bir şey yoktur. Din, suçu önlemede bir etkiye sahip değildir, tersine suça zemin hazırlar.

demirefe
19-03-2012, 07:30
Saygideger demirefe;

Bu sonucu soyle tamamlayabiliriz. inanmanin bir yarar saglamadigini gore gore, inanmaya devam etmektir.


Evet, bu çok iyi bir özetleme olmuş. Sonucun tanımı aynen bu. Teşekkür ederim.