Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapabiliyorsan Hristiyansın !
digeri_1
05-06-2009, 19:41
isa kendi öğrencilerinin tanınacağı bazı belirtilerin olduğunu söylüyor.
Markos;16/17,18
".. görülecek belirtiler şunlardır: benim adımla cinleri kovacaklar, yeni diller konuşacaklar, yılanları elleriyle tutacaklar. Öldürücü bir zehir içseler bile, bundan zarar görmeyecekler. Ellerini hastaların üzerine koyacaklar ve hastalar iyileşecek."
-cinleri kovmak
-yeni diller konuşmak ( bilinmeyen diller )
-yılanları elleriyle tutmak
-öldürücü zehir içseler bile zehirlenmeyecekler
-hasta kişilerin üzerine ellerini koyduklarında iyileştirebilecekler .
siz hangi belirtileri gösterebiliyorsunuz ?
Rab burda örnek vermek istedi.Harika işler yapabileceğimi söylüyor iman ettiğimiz takdirde.Cinleri kovan,Ellerini hastaların üzerine koyan ve zehirden etkilenmeyen imanlılar var.Birçok kilisede cinleri kovma ve hasta kişilerin üzerine ellerini koyma hala yapılıyor.İnanırsan İsevisin!Onları yapmak için önce iman gerekir.
Nazzam-Cubbai
06-06-2009, 01:59
yeni diller konuşmak
izledim youtubede cok komik , cocuklar yerlerde titriyor bla bla laflari ediyorlar
3,15 dakayi izle , http://www.youtube.com/watch?v=1tmeRwhVwXI&feature=related
Gerçekler İmansızlar için herzaman saçma gelir.Rab hiçbir sözünü boşa der mi?Elbette demez.Bu arada sen müslümandın sanırım dimi nazzam?Facebook'uma gelen video vardı.İslami şeriat ülkelerinde kadınların halini gösteriyordu.Tek kelimyle korkunç.İstersen sanada verebilirim adresini.
sosyalist-R
06-06-2009, 02:42
Rab burda örnek vermek istedi.Harika işler yapabileceğimi söylüyor iman ettiğimiz takdirde.Cinleri kovan,Ellerini hastaların üzerine koyan ve zehirden etkilenmeyen imanlılar var.Birçok kilisede cinleri kovma ve hasta kişilerin üzerine ellerini koyma hala yapılıyor.İnanırsan İsevisin!Onları yapmak için önce iman gerekir.
paolo yıllardır fabrika emekçisi olduğum için ağır işlerden dolayı belimin ağrısına çare bulamadım ya şu elini ayağını bir değdir iyileşsin butun turan dursun sitesi şahit olsun o dakika isevi olmassam isanın egemenliğine girmek nasip olmasın hadi kardeş ciddiyim ben sana inanıyorum kendine iyi bak :)
Sosyalist zaten sorunda burda var.İnsanlar Mesih İsaya gelmiyor.Oysa RAB ey yorgun ve yükü ağır olanlar!Bana gelin size huzur veririm diyor.Demekki tek çözüm Mesih İsaya gelmek.Markos 16'da Rab örnekler veriyor.İman ettiğimiz takdirde harika işler yapıcağımı söyler.Cinleri kovan,Hastaların üzerine ellerine koyan birçok imanlı ve kiliseler var.Halada yapılıyor.Ve Rabbin dediği gibide oluyor.Hamdolsun.
bir rasputin vardi , son rus carinin tek oglunun , kan hastaligni iyistirebilecegine inandirmisti cariceye ve cara , rus asillleri onu oldurmek icin zehir verdiler , ama bir bogayi dahi devirecek zehre ragmen yasadi ,... sonra kursunladilar , olmedi ,,, bogmaya calistilar olmadi ,en sonunda yari olu bedenini nehre attilar da kurtuldular. ,
bakiyorum simdi , evet o gercekden isanin ogrencisi imis, bir cok alametler var . ama onun kadarda kadin duskunu , paragoz ve sahtekarda gelmemistir sanirim ,
var bir terslik ama dur bakalim rab ne yaparsa guzel yapar , vardir bir bildigi.!
Gerçek İsevi Rabbini izleyendir.Çarmıhı yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir diyor Rab.Başka yerde ise onları yani sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız der.
paolo isanın yanında onu yıllarca tanıyan leb demeden çorumu bilen biriymiş gibi rab şunu demek istedi sözlerin çok saçma!
"Rab burda örnek vermek istedi"
rab sana mı verdi yetkiyi?? nerden biliorsun örnek vermek istediğini anlamıyorum gerçekten kafana göre yorumluyorsun sonra birde suçu isaya atıyorsun..
evet o işlemler hala kiliselerde yapılıyor ama hiçbir işe yaramıyor zaten soğuk algınlığıyla anjin olan birinden cin çıkarm aişlemiyle sonuç alınamaması dinlere özgü bişey..
almanyada bir kilisede olan olay adam anjin papaz cin çıkarmaya çalışıyor.. pehh
Rasputin konusunda halk söylenceleriyle yazmışsınız.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Grigori_Yefimovi%C3%A7_Rasputin
Bu şahıs konusunda henüz tam aydınlatılmamış pek çok nokta olduğu gerçeğine rağmen, "ama onun kadarda kadin duskunu , paragoz ve sahtekarda gelmemistir sanirim " ifadelerini hak ettiğini de düşünmüyoruz.
Felsefeci 87
06-06-2009, 08:23
Sevgili Paolo, Hristiyan olduğum zamanlarda inan, bir kişinin bile elini koyup hastaları iyileştirdiğini, peygamberlik yaptığını, çeşitli dillerde konuştuğunu görmedim... Eğer böyle birileri gerçekten varsa, dünya yer yerinden oynardı diye düşünüyorum.. O yüzden bunların gerçek olmadığını gayet iyi biliyorum.
Felsefeci 87
06-06-2009, 08:27
yeni diller konuşmak
izledim youtubede cok komik , cocuklar yerlerde titriyor bla bla laflari ediyorlar
3,15 dakayi izle , http://www.youtube.com/watch?v=1tmeRwhVwXI&feature=related
Sevgili Nazzam-Cubbai;
Siz beni güldürdünüz, İsa'da sizi güldürsün :D
Eklemiş olduğunuz video'da çeşitli dillerle konuşan imanlıları görüyoruz.. Sözde bunu Tanrı armağan etmiş.. Bunun adı da çeşitli dillerde konuşma yeteneği.. Benim bildiğim; Tanrı varsa, ve gerçekten böyle bir armağan verecekse, şu an dünya üzerinde konuşulan dilleri armağan etmeliydi.. Ama gel gelelim, imanlılar kendi kafalarıa göre, bla bla kuruk kırak ble ble vb ilginç sözlerle çeşitli dillerde konuştuklarını iddia ediyorlar. :) Buna küçük çocuklar bile inanmaz diyeceğim ama, bu ilginç sözleri yapanlar çocuklar.. :( Onlar adına üzülmemek elde değil.. Dünyada bunun kadar saçma ve bunun kadar mantıksız bir hadise görmedim desem yeridir.. Sözde bunu Kutsal Ruh yapıyormuş da, bu imanlılar o yüzden çeşitli dillerde konuşuyormuş da... Palavranın daniskası..
Nazzam-Cubbai
06-06-2009, 11:10
paolo isanın yanında onu yıllarca tanıyan leb demeden çorumu bilen biriymiş gibi rab şunu demek istedi sözlerin çok saçma!
"Rab burda örnek vermek istedi"
rab sana mı verdi yetkiyi?? nerden biliorsun örnek vermek istediğini anlamıyorum gerçekten kafana göre yorumluyorsun sonra birde suçu isaya atıyorsun..
evet o işlemler hala kiliselerde yapılıyor ama hiçbir işe yaramıyor zaten soğuk algınlığıyla anjin olan birinden cin çıkarm aişlemiyle sonuç alınamaması dinlere özgü bişey..
almanyada bir kilisede olan olay adam anjin papaz cin çıkarmaya çalışıyor.. pehh
her köyün bir delisi olur , paoloda bizim forumun inkvisatoru (Inquisitor)
-------------------------
gecen bir afrikadan belgesel izledim adamlar-kilise cocuklari aillerden toparliyor yok cin seytan cikarma yapiyorlarmis ,
izleyin bogle bir sey olamas diyeceksiniz(kendi cocuklarini öldürüyorlar yok cocuklara cin carbmis ), bos vakitlerinde Müslümanlari katlediyorlar nigeriyada .
http://www.youtube.com/watch?v=ZDTgPl3Q52g
asil cin ve seytan insanlarin aklina bu sacmaliklari sokanlardir
Nazzam-Cubbai
06-06-2009, 11:30
2
http://www.youtube.com/watch?v=VUMucwcKU3I&feature=related
3
http://www.youtube.com/watch?v=IbGYg4pufOc&feature=related
4
http://www.youtube.com/watch?v=n3rn7cGqROE&feature=related
5
http://www.youtube.com/watch?v=DtyoSI4p0Yg&feature=related
ayni sekilde auvupa da hríristiyanlastirildi
digeri_1
07-06-2009, 16:50
hey allahım :)
kaçıncı üzyılda yaşıyoruz . 16. y.y. mı ? yahu bu çağda bilmeyenler & farketmeyebler için yazayım 21. yüzyılın başındayız. hasta ol, sakat kal, içine güya cin girsin sonra git imanlı (!) adamın yanına sana dokunsun , okşasın , tükürsün üfürsün vs sen de iyileş. birilerinin içinden cin çıkar birilerini iyi et. bak ben bu şifaların yapıldığına inanan bir kiliseye gittim . oranın pastörü herkesi bu yetenekleri kullanmaya davet ediyordu . onunla knuştuk sohbet ettik. eşinin gözü aşırı derecede bozukmuş ve doktora gidip melyat olmuş. neden siz iyileştirmediniz imanlı değil misiniz dedim yada sizin koskoca cemaatinizde sürekli "dillerle "konuşan insanlar var onlar iyileştiremedi mi diye sordum sıkıştırdım . ağzında bişiler geveleyip durdu.
isa da incilde bir körün gözünü açtığını bir ürü sakatı topalı bilmem kimi iyileştirdiğini felan söylüyor. bir körü mesela yere tükürmüş çamur yapmış ve adamın gözüne sürmüş . sonra git sileom havuzunda yıkan demiş. başka yerlerde de dokunmuş vs cin çıkarmış.
kitabı mukaddesin "ulusal tanrısı" da üfürmüş insan çamurken "can" olmuş.üfürmeler , dokunup iyileştirmeler, vs bu çağa uygun değil . hurafe mi desem nasıl bir cahilik böyle ! :)
digeri_1
07-06-2009, 16:51
paylaşımlar için teşekkürler nazzam :)
Öncelikle natan yapabiliyorsan değil inanıyorsan İsevi olabilirsin doğrusu.Çünkü bunları yapmak için önce inanmak gerekir.Evt bunları yapanlar çok.
Hristiyanlikta cin kavrami oldugunu yeni duyuyorum.
ha ingilterede ruhlar var ama bunun cin karsiligi oldugunu sanmiyorum.
Cinler vardır.Kutsal Kitabın birçok yerinde geçer.
Doğal haliyle kişi Rabbin sözlerini ve yapktıklarını anlayamaz.Saçma gelir.Kelamda bunu söyler.Tanrı için herşey mümkündür.
elcihanaferin
09-06-2009, 01:57
Sn. Vartor,
Hıristiyanlıkta olmadık şekilde hayaletlere rastlayabilirsiniz. İki tanesi için 'İsa Mesih'in Kişiliği' başlığından bazı mesajlara bakabilirsiniz:
1 - İsa'nın cinlerin yalvarmalarını kabul edip, onları yakındaki yamaçta tesadüfen otlamakta olan domuzların içine yerleştrirerek, domuzların gölde boğulmalarına sebep olması. (O başlıktaki şu mesajlara bakabilirsiniz: 180, 191, 195, 197, 205 ve 208.
2 - İsa'nın kızına cin çarptığı için yardımını isteyen Kenan'lı kadını hakaret ederek kovması ve Yahudi koyunlar için geldiğini , çocukların ekmeğini köpeklere vermeyeceğini söyleyerek yaptığı ırkçılık. (O başlıktaki 223 ve 232 numaralı mesajlar)
Bundan başka da olabilir ama diğerlerini bilmiyorum.
nekadarcahilim
09-06-2009, 06:10
bildiğin saçmalık işte bunu tartışmanın bile mantıksız olduğu düşüncesindeyim..
hakantimaios
10-06-2009, 14:48
isa kendi öğrencilerinin tanınacağı bazı belirtilerin olduğunu söylüyor.
Markos;16/17,18
".. görülecek belirtiler şunlardır: benim adımla cinleri kovacaklar, yeni diller konuşacaklar, yılanları elleriyle tutacaklar. Öldürücü bir zehir içseler bile, bundan zarar görmeyecekler. Ellerini hastaların üzerine koyacaklar ve hastalar iyileşecek."
-cinleri kovmak
-yeni diller konuşmak ( bilinmeyen diller )
-yılanları elleriyle tutmak
-öldürücü zehir içseler bile zehirlenmeyecekler
-hasta kişilerin üzerine ellerini koyduklarında iyileştirebilecekler .
siz hangi belirtileri gösterebiliyorsunuz ?
Sevgili Natan desene Hindistan ve çevresindeki birçok budistten iyi hristiyan olur. yeni diller konuşuyorlar,yılanları tutmayı boşver beraber yatıp kalkıyorlar,zehir etki bile etmiyor ve zaten doğal ilaç yapımı ve tedavilerle insanları iyileştirebiliyorlar. İsa bunlardan bahsetmiştir belki de :D Saygılarımla.
Uzakdoğuda duymadım dediklerini yapan.Olsa bile onların RAB'den aldığı ne malum?Kutsal Kitapta sahte peygamberlerin özellikleri anlatılıyor.Ve onlarında bazı sahte göz kamaştıran belirtiler yapıcağını söylüyor.
hakantimaios
10-06-2009, 15:16
Rasputin konusunda halk söylenceleriyle yazmışsınız.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Grigori_Yefimovi%C3%A7_Rasputin
Bu şahıs konusunda henüz tam aydınlatılmamış pek çok nokta olduğu gerçeğine rağmen, "ama onun kadarda kadin duskunu , paragoz ve sahtekarda gelmemistir sanirim " ifadelerini hak ettiğini de düşünmüyoruz.
Sevgili mhmd arkadaşım ben Rasputin ismini Hellboy adlı filmi izlerken duydum.Merak ettim tarihi bir kişilik olduğunu farkettim ve geniş bir inceleme-araştırma yaptım. Bu araştırmalarda adamın sahtekar,paragöz ve kadın düşkünü birisi olduğunu, ama bunun yanında doğaüstü birçok yeteneğe sahip,akıllı, insanları etkilemesini,tehtit etmesini iyi bilen ve insanları kullanabilen gerçek bir kişilik olduğunu gördüm. Bence okunması gereken tarihi bir kişilik.Kurduğu tarikattan, Çarlık Rusyasının son dönemlerinde saraydaki etkinliğine kadar her olay bizlerin o dönemler, daha iyi anlamamızı sağlayacağına inanıyorum. Bende öyle oldu. O dönem bölge tarihinde eksik parçalar birazda olsa yerine oturdu. http://www.nadirkitap.com/rasputin-gizemli-kahin-papazin-olaganustu-yasami-ve-sirlari-kitap324411.html buradaki eser zaten herşeyi açıkça anlatmış. Ben okudum sizlerde okuyun. Aynı örnekler ülkemizde de var onları daha iyi görmemize yarıyor. Saygılarımla.
digeri_1
10-06-2009, 15:49
belkide hakan kim bilir :)
yukarıda şu dikkatimi çekti ; bunları bazıları yapacak bazıları yapamayacak demiyor. benim öğrencilerimi bu noktalardan tanıyacaksınız diyor. yani hrıstıyansan & isanın öğrencisiysen gerçekten bunları "yapacaksın"
Sn. hakantimaios,
Kaynak için teşekkürler. Ayakları yere basan bir biyografiye benziyor.
Yazarın alt kastından biri için herhangi bir önyargısı da yoksa faydalı bir eser gibi duruyor.
evrensel-insan
10-06-2009, 18:05
Saygideger mhmd;
Rasputin uzerine Abba'nin yaptigi sarkisi bile var. Sarkinin sozlerinden de; Rasputin hakkinda bilgi edinebilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan