Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanlara Hakaret Serbest mi?
Merhabalar,
Turan Dursun sitesinin amacını, misyonunu, vizyonunu bilmiyorum. Benim inancıma ters bir amacı olabilir, saygı duyarım.
Benim merak ettiğim, burada müslümanlara hakaret etmek serbest mi?
Küçük düşürme amaçlı herşeye izin mi veriliyor?
Edilen hakaretler sadece editleniyormu?
Ve cidden soruyorum. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?
Sizin özgürlük dediğiniz bu mu?
Özgürce düşünmek bu mu?
Nerede ve nasıl bir hakarete uğradınız ?
Turan Dursun sitesinin amacını, misyonunu, vizyonunu bilmiyorum. Benim inancıma ters bir amacı olabilir, saygı duyarım.
Amacımız site tüzüğümüz giriş bölümünde ayrıntılı olarak anlatılır ?
Sayın EnvyMe
Bu hakaretler nerede yer alıyor ve şayet hakaret olarak telakki ediyorsanız ilgili ileti için şikayet butonunu kullandınız mı.
Bu hakaretleri örnekleyebilir misiniz.
Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?
Biz bu sitede site yönetim organları dışında dinli, dinsiz ayrımı yapmayız. İnsanların yer aldıgı bir düşünce platformu olarak ele alırız TD Sitesini. Ve tüm üyeler eşit haklara sahiptirler.
Ancak ikinci ve üçüncü cümlelerinizde bahsettiginiz tarzda insanlar vardır. Bunlardan her gün bir sürü mail alıyoruz. Site destek masasına gelen maillerden bir kaç örnek gösterebilirim size ve siz bile utanırsınız.
Elbette bunlar bu site üyeleri için geçerli degildir. Olsa zaten bu tür insanlar burada barınamaz.
saygılarımla
Sayın dilaver.
Hakaretleri örneklerim elbette ama benim bu başlığı açmaktaki amacım bir veya iki kişinin yaptığı hakaretleri söyleyip bunları göstermek değil. Ateist veya hristiyan veya başka bir inancı olan birisinin bizi yani müslümanları ne olarak gördüğü.
Bizler bazılarınızın düşündüğü gibi gerici insanlar değiliz. Sizin bahsettiğiniz gibi, benim inancıma mensub olduğunu söyleyen kişilerden dediğiniz mailleri alıyorsunuzdur doğrudur, onların yaptıkları da yanlış. Müslüman olduğunu söyleyip hakaret, şiddet içeren yazılarada sonuna kadar karşıyım. Gördüğümde herkesten ilk cevap vermek isterim yaptığın yanlış diye.
Müslüman icadları başlığında, amacı başından belli olan yazıların bu siteye yakışmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi sitenin amacını bilmiyorum. Evet sayın frodo'nun dediği gibi bu yazıyor ama kimse düşüncelerini tam olarak yazıya dökemez. Bu bahsettiğim başlıkta inancıma hakaretler edildi. İnanmaması hakaret etme hakkı vermez. Ben cevap vererek yanlış yaptı isem benide uyarın. Elimden geldiği kadar herkese özellikle dinime inanmayanlara saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama böyle tutumlar kanıma dokunuyor.
Belki sayın frodo yine fazla hassasiyet göstermişsiniz diyecek ama elimde değil.
Gereksiz görülürse konu silinebilir.
Sadece, bu din düşündüğünüz gibi bir din diye değil, bizler düşündüğünüz gibi insanlar değiliz demek istedim.
Saygılar.
envyme sadece kurancılar,19 cular v.b. tipte yeni model müslümanlardanmısın ?
Sayın EnvyMe
Her kişi aynı olmaz. Siz nasıl diger müslümanlarla aynı degilseniz dini reddeden her insan da aynı usluba sahip degildir.
Kimi sadece imhayı ve karşısındakiyle didişmeyi ve onu mat etmeyi amaçlar, kimi ise bilgi paylaşmayı.
Burada site yönetiminin yapacagı bir şey de yoktur. Ancak iş hakaret raddesine gelirse müdahale edebilir. Ancak alaya varan tavırlara ya da asılsız bilgilere müdahale edemez. Yaptırım uygulayamaz ama, bireysel olarak tartışmalara katılabilir.
Sizin bahsettiginiz başlıktada şimdi dinsiz bir üyemiz Müslümanların hakkını aramış, ya da daha dogrusu gerçekleri yazmış ve tartışmaya katılmış. Benim düşüncem de İslamiyetin altın çagı denen dönemde öncülük İslamiyette idi.
Bu yüzden düşünceyi kısıtlayamayız. Siz de aşırı hassasiyet göstermeyeceksiniz ama gerçekten hakaret varsa o zaman da affetmeyeceksiniz. Bu sitede inanan üyelerin şikayeti sonucu ceza alan dinsiz çok kişi vardır.
Bu sitede yönetimin tüm üyeleri ile birlikte ezici çogunlugu olan üyelerimiz İslama ya da diger inançlara küçümseyici gözle bakmaz. Ama site mevcudumuz içinden çıkabilecek bir kaç kişi için de yapılabilecek bir şey yoktur. Çok çok o üyeyle muhatap olmazsınız olur biter.
Ben de zaman zaman böyle yapıyorum.
saygılarımla
Akhenaton
08-06-2009, 01:41
Merhabalar,
Ve cidden soruyorum. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?
Özgürce düşünmek bu mu?
Bu yazdıkların ate forumda geçerlidir.
nekadarcahilim
08-06-2009, 01:49
sitede sizler kadar eski değilim yanlız şunu gördüm burada her türlü inanca sahip insan var bu insanların bazen aralarında didişmeleri dışında(bu da çok doğal) birşeyler paylaşabildiklerini gördükçe mutlu oldum..
Sitede her türlü inancın sorgulandığını göreceksiniz.Ama 1-2 kişi dışında hakaret eden olduğunu görmedim..
Sorun kimin kime neden hakaret edip etmedigi degil
asil sorun hakaretlere sahid olanlarin tavirlari....
site icinde en cok hakarete ugrayanlardan olarak
galiba bu konuda epey tercübe sahibi oldum.....
nekadarcahilim
08-06-2009, 02:28
bir rahatsızlık söz konusu ise gerekli açıklama ve mesajın orjinali ile yönetime gitmeyi düşündümüz mü
işe yararmı bilmiyorum ben hiç yapmadım bide mesaj sayısının yanında yazan ünlem işaretini kullanabilirsiniz :D
Merhabalar,
Özgürce düşünmek bu mu?
haksızlık karşısında susan hakkıyla birlikte şerefinde kaybeder ,
buna ek olarak haksızlıga şahit oldugu halde kılını kıpırdatmayanında
aynı kapsama girdigini belirterek
derimki hakkını savun doneleriyle ortaya koy bildir , gerekirse
tüzüğü incele , hangi maddeye ihlal yapılmış onuda herkesle paylaşki
çabaların aynı zamanda fidbek olarak sistemdeki aksaklıkların
düzeltilmesine emsal olsun
hakaret dinli dinsiz kim tarafından yapılmış hiç önemi yok
sonuçta değerleri olan sosyal varlıklarız
kimin haksızlıga hakarete ugradıgı hepimizin ortak sorunudur
bugun sana yarın bana bir sonraki gün ona , olayına dönmemesi için
tavır almak ve bildirmekten çekinmemeli
bu arada benim ne dinlerle nede dinsizlikle işim olmaz kimsenin adına konuşmuyorum
kımın hakaret ettiğini neyle saldırdığını açıkça belirtirseniz iyi olurdu.. sitemizin misyonu elbette hakaret değil..
Galiba EnvyMe'nin demek istediği şu; sitede inançlardan bahsederken onlara kutsal bir anlam ve sıfat yüklemeden yazdıklarımız rahatsız etmiş olabilir. Yani inançları kutsallık anlamında değilde, gelişigüzel bir konuymuş gibi irdelememizi, alışık olmadığı bir ortamda kabul etmekte zorlanmış olabilir.
Yok anlatmak istediğim o değildi sayın Titan. Benim inandığım dinle ilgili tartışmalarda, inanmayan birisinin yazdıkları, hakaret içermediği sürece ne yazarsa yazsın beni rahatsız etmez.
Anlatmak istediğimi dile getirebildiğimi düşünüyorum.
Saygılar
Sayın Envyme
Kmsenin kimseye hakaret etme küfretme lüksü olamaz. Hakeret içeren, küfür içeren mesajlar siteyi bağlamaz bu eylemleri yapan kişinin seviyesini ortaya koyar o kadar..
Eleştirileri söylüyorsanız adı üstünde burası ateist bir site elbette din eleştirilecek, incelenecek, araştırılacak bu konulardaki veriler de paylaşılacak tabii ki bunun da saygı ve insani çerçeveler içinde olması dileğimiz.
Biz müslümanları anamız.bacımız.ağabeyimiz,babamız gibi görüyoruz çünkü ben ateistim derken annem namaz kılıyor, abim kurban kesiyor,kızkardeşim yasinler adıyor:) bilmem anlatabildim mi? herkeste şöyle bir durup düşünsün ateistler olsun müslümanlar olsun yada başka dinlere mensup kişiler olsun olaylara insani çerçevede baksınlar bence anlayacaklar..
saygılar...
parmis Güneşin_kızı
ozgurche21
09-06-2009, 16:37
her muslumana degılde bazı muslumallara edılebılır
ornek sıvas da kan akıtanlara hakaret etmeyelımde ne edelım
thunderpoint
09-06-2009, 17:21
ornek sıvas da kan akıtanlara hakaret etmeyelımde ne edelım
"Onlar gibi olalım!" diyorsun sanırım...http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon11.gif
evrensel-insan
09-06-2009, 17:25
Saygideger arkadaslar;
Bu basliktaki soruya verilecek "evet " veya "evet icerikli her cevap" tuzuge terstir. Ilk farkedildiginde de, icabina bakilir. Yazinin mesaji atani da; Tuzukten nasibini alir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ozgurche21
09-06-2009, 22:00
"Onlar gibi olalım!" diyorsun sanırım...http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon11.gif
kendını savunmak onlar gıbı olmak degıldır
yucemanitu
28-06-2009, 21:01
Bu site eşitlikçi olalım demokrat olalım derken eşitsizlik oluyor. Yani sitede Müslümanlar lehine çifte standart var ama gerçekten bu yöneticilerin iyi niyetinden kaynaklanıyor Müslümanlara hoşgörülü olalım derken bazan hoşgörünün gözünü çıkarıyorlar ve bir non-teistin yaptığında ceza aldığı bir şeyi bir Müslüman yapınca ceza almıyor. Müslüman üyelere fazla hoşgörü gösterilmesinden biraz rahatsızım.
Merhabalar,
Özgürce düşünmek bu mu?
Sayın dilaver.
Hakaretleri örneklerim elbette ama benim bu başlığı açmaktaki amacım bir veya iki kişinin yaptığı hakaretleri söyleyip bunları göstermek değil. Ateist veya hristiyan veya başka bir inancı olan birisinin bizi yani müslümanları ne olarak gördüğü.
Bizler bazılarınızın düşündüğü gibi gerici insanlar değiliz. Sizin bahsettiğiniz gibi, benim inancıma mensub olduğunu söyleyen kişilerden dediğiniz mailleri alıyorsunuzdur doğrudur, onların yaptıkları da yanlış. Müslüman olduğunu söyleyip hakaret, şiddet içeren yazılarada sonuna kadar karşıyım. Gördüğümde herkesten ilk cevap vermek isterim yaptığın yanlış diye.
Müslüman icadları başlığında, amacı başından belli olan yazıların bu siteye yakışmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi sitenin amacını bilmiyorum. Evet sayın frodo'nun dediği gibi bu yazıyor ama kimse düşüncelerini tam olarak yazıya dökemez. Bu bahsettiğim başlıkta inancıma hakaretler edildi. İnanmaması hakaret etme hakkı vermez. Ben cevap vererek yanlış yaptı isem benide uyarın. Elimden geldiği kadar herkese özellikle dinime inanmayanlara saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama böyle tutumlar kanıma dokunuyor.
Belki sayın frodo yine fazla hassasiyet göstermişsiniz diyecek ama elimde değil.
Gereksiz görülürse konu silinebilir.
Sadece, bu din düşündüğünüz gibi bir din diye değil, bizler düşündüğünüz gibi insanlar değiliz demek istedim.
Saygılar.
Hımmmmm, bu iletilerden anladığım kadarıyla, bu başlık beni hedef almış,
sayın EnvyMe, Müslüman İcadları başlığında nerede hakaret var.
Eğer müslümanların, İnsanlık adına katkıları yoksa, teknolojiyi sadece tüketiyor ama kendileri katkıda bulunmuyorsa bunda gocunacak ne var. Bunu kendinize hakaret olarak algılama yerine, sakin kafa ile neden Dininizi ve bu dine körü körüne inanan kendinizi sorgulamıyorsunuz.
Müslüman icadları başlığından bir hakaret örneği göster, başlığın kaldırılmasını ben isteyeceğim, gösteremezsen bu başlık kapansın mı, ne dersin.
Sizinle ilgili bu düşüncelerimi kapadım ben sayın walla. Bırakın bir müslümanı, ateist birisi bile size olduğunu söylediği halde karşı çıkmıştınız. Neyse o konu kapandı gitti, dediğim gibi sizinle ilgili düşüncelerimi kapadım ben.
Saygılar
mevladostu
01-07-2009, 23:12
Arkadaşım Bunlar İslama ve Müslümana hakareti kendfilerine bir iş meslek saymışlar . İstediğin kadar konuş onlar için boşşşşşşşşşşşşşşşş
Sitemizde hiçbir din ve inanıra hakaret yoktur..Eleştri ve hakret arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum..
hakdogan
02-07-2009, 00:07
Sitemizde hiçbir din ve inanıra hakaret yoktur..Eleştri ve hakret arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum..
Hangi ayağın havada?
Bu sitede tek problem İnanırlara hakaret meselesi de değil üstelik.
İnanırların postlarının silinmesi, gereksiz yere editlenmesi, denetimde ise yayınlanmaması gibi, bir sürü problem daha var.
Zamanla "evriminizi" tamamlayıp, bu sıkıntıları aşmanızı ümit ediyoruz...
Hangi ayağın havada
Bu bir cevaplama tarzımıdır hakdoğan ?
Hakaret içerikli iletileri bildirirsin işlem yapılmadığı taktirde ilgilileri eleştirebilirsin..Alaycı uslubun nedeni ve kişisel sataşmalarından dolayı postların siliniyor olabilirmi ?
Forumumuzda onlarca inanır arkadasımız var düzeyli hangi iletiye müdahele edilmiştir?
Aynaya bakmak lazım ..
Sitedeki her yönetici bir değil, her insanın bir olmadığı gibi.
Ben açıkcası şu an için yönetimden genel olarak memnunum. Arada hatalar, eksiklikler olabilir sonuçta hepimiz insanız. Biz kendi çizgimizde ilerledikten sonra herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Tabi bu çizgisi yanlış olanlarda var yok değil ama bunlarla ilgilenmekte yönetimin görevi.
Sağduyulu olalım hep beraber.
Saygılar
hakdogan
02-07-2009, 12:48
Hakaret içerikli iletileri bildirirsin işlem yapılmadığı taktirde ilgilileri eleştirebilirsin..
O aptallığı bir kez yaptım, "adil olabileceğinizi" sanarak.
Bir daha yapmam.
Alaycı uslubun nedeni ve kişisel sataşmalarından dolayı postların siliniyor olabilirmi ?
Hayır, olamaz.
Sebebin "emir/komuta zinciri içinde hareket edenlerin adalet duygusundan nasipsiz"liği olduğunu sen çok iyi bilmelisin :)
Bakınız, Şekil A: http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=197503&postcount=117
Forumumuzda onlarca inanır arkadasımız var düzeyli hangi iletiye müdahele edilmiştir?
Yanlış bilgilendirmelerinize "zoom" yapmayan, dezenformasyonlarınızı afişe etmeyen, varmak istediğiniz amaç için size bir engel oluşturmayan postlara ne diye müdahale edesiniz :)
Size bu tipolojide "İnanır pantentli" postlar zaten lazım.
Çiçek gibi bakarsınız onlara.
Aynaya bakmak lazım ..
Aynen, bir zahmet bakıver...
Hakdoğan siteye bu güne kadar gelen en sivri dilli, sataşmayı görev edinmiş üyemiz seçildin kutlarız.
Bahsettiğin başlıkta tam 8 sayfa hakdoğan-paslıçivi tefrikası var. Başlıkla ilgisi olmayan
konulardan kopmuş yazın yoluyla sürdürülen bir bilek güreşi. 80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.
Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış. Konuyla ilgisiz olduğundan. Ve altına not düşmüş gözden geçirip yeni bir başlık açacağım diye.
Şimdi sen mal bulmuş mağribi edasıyla yukarıdaki yazıyı döktürmüşsün.
Yanlış bilgilendirmelerinize "zoom" yapmayan, dezenformasyonlarınızı afişe etmeyen, varmak istediğiniz amaç için size bir engel oluşturmayan postlara ne diye müdahale edesiniz
Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur". Bunu anlamanın senin için çok güç olduğunun farkındayım ama üzgünüm gerçek bu.
her şey bir kenara, benim anlamadığım bir şey var.
müslüman arkadaşlarımın kuran'a iman etmiyorlar mı, onun sözlerini kendi sözleri saymıyorlar mı?
kuran denilen kitap, inanmayanlara hakaretlerle dolu. yanlış mı?
öyleyse ne hakla müslümanlar kendilerine hakaret edilip edilmemesi yönünde görüş bildirme hakkına sahip oluyorlar?
ha diyorlarsa ki kuran'daki her şeye katılmıyoruz, açıkca söylesinler de biz de ona göre davranalım.
ama açık konuşmak gerekirse, bu öyle bir konu ki, gerçekleri söyleyince zaten müslümanların anlayışına göre hakaret oluyor. bunun sınırını çizmeniz çok zor.
o yüzden hakaret olarak algıladıkları eleştirileri kaldıramayacak müslüman arkadaşlar ortamı terk edebilirler diye düşünüyorum.
her şey bir kenara, benim anlamadığım bir şey var.
müslüman arkadaşlarımın kuran'a iman etmiyorlar mı, onun sözlerini kendi sözleri saymıyorlar mı?
kuran denilen kitap, inanmayanlara hakaretlerle dolu. yanlış mı?
öyleyse ne hakla müslümanlar kendilerine hakaret edilip edilmemesi yönünde görüş bildirme hakkına sahip oluyorlar?
ha diyorlarsa ki kuran'daki her şeye katılmıyoruz, açıkca söylesinler de biz de ona göre davranalım.
ama açık konuşmak gerekirse, bu öyle bir konu ki, gerçekleri söyleyince zaten müslümanların anlayışına göre hakaret oluyor. bunun sınırını çizmeniz çok zor.
o yüzden hakaret olarak algıladıkları eleştirileri kaldıramayacak müslüman arkadaşlar ortamı terk edebilirler diye düşünüyorum.
Bu yazdıklarınızın biraz benzerini sayın Dilaver yazmıştı. Bende kendisine, ben bir müslüman olarak sizlere hakaret ediyorsam eğer her Kur'an-ı Kerim okuyuşumda beni o zaman siteden atın demiştim. Sağolsunlar atmadılar :)
Burada atlanılan ayrıntı, kimin inkarcı kimin inanan olduğunun bir tek Allah tarafından bilindiğidir.
Gerçekler dediğiniz nedir? İstediğinizi söyleyebilirsiniz, kimsenin birşey dediği yok. Lakin hakaret, adı üzerinde hakarettir. Eleştiri, her tür eleştiriye açığız. Allah yok demeniz benim için bir hakaret değildir. Ama bunu alaylı bir üslupla söylenmesi veya hakaret içerikli söylenmesi o kişinin üslup sorunudur. Doğruyu, doğru olduğu için değil, doğru olduğunu düşündüğün için yaparsın.
Saygılar
hakdogan
02-07-2009, 14:10
80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.
Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış.
Evet, neredeyse sadece benimkileri.
Bu sorun değil mi @frodo?
O postların başlık ile mütenasip olmadığını bende biliyorum, malesef @paslı'nın jeton, çok köşeli.
Silinmesine bu anlamda gerçekten itirazım yok.
Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?
Yüzleş şu sualle bakalım, cesaretin varsa.
Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur".
Nayır @frodo, nayır.
Sizin baktığınız içeriktir.
İçerik eğer canınızı sıkıyor, yalanlarınızı afişe ediyor, sizi kendi mantığınız içinde kıskıvrak yakalayıp, hapsediyorsa canınız fena sıkılıyor ve "remove" silahına davanmanızı netice veriyor.
Acı ama asla alenen kabullenemeyeceğin ve fakat, kendi iç dünyanda doğruluğunu teyid edeceğin gerçek asıl budur...
Evet, neredeyse sadece benimkileri.
O postların başlık ile mütenasip olmadığını bende biliyorum, malesef @paslı'nın jeton, çok köşeli.
Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?
Yüzleş şu sualle bakalım, cesaretin varsa.
Yüzleşelim bakalım:
http://img34.imageshack.us/img34/2300/screenhunter4v.png
Hakdoğan senin nasıl "cabbar" yazar olduğunu bilirim. Şimdi burada da dahiyane bir
savunma yapar bizi mahv edersin, eminim.
Sana bir soru Fransızların ulusal sembollerinin neden horoz olduğunu ve bu sembolün onlara "cuk" oturduğuyla ilgili espriyi bilir misin ?
Bana nedense hep bu sembolü hatırlatıyorsun.
hakdogan
02-07-2009, 15:33
Yüzleşelim bakalım:
http://img34.imageshack.us/img34/2300/screenhunter4v.png
Hakdoğan senin nasıl "cabbar" yazar olduğunu bilirim. Şimdi burada da dahiyane bir
savunma yapar bizi mahv edersin, eminim.
Sizde bu seviye varken, dahiyane savunmaya ne hacet @frodo :lol:
Ben ne dedim?
"Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?"
Buna mukabil verdiğin yanıta bakalım.
@paslı 42, hakdogan 30 post atmış görünmekte.
Ama acaba hangi zamanda?
Benim bu itirazımdan önce mi, sonra mı?
İşte cevap:
http://img29.imageshack.us/img29/8126/69996396.jpg
Evet @frodo.
42-30 dengesinden 29-4 de gelinmiş.
Tabi o silinen 13 postun ne kadarı bana hitaben yazılanlar, oda meçhul.
Ayrıca bana ait 4. postta, bu mesajdan az önce atılmıştır.
Yani esasen rakam 3 tür, yazı ile üç.
Yüzün kızardı mı?
Sanmam.
Sana bir soru Fransızların ulusal sembollerinin neden horoz olduğunu ve bu sembolün onlara "cuk" oturduğuyla ilgili espriyi bilir misin ?
Vallahi bilmiyorum.
Ama senin için "horoz" sembolünü değil, başka bir sembolü araştıracağım.
Bil bakalım hangi sembol...
Gerçekler dediğiniz nedir? İstediğinizi söyleyebilirsiniz, kimsenin birşey dediği yok. Lakin hakaret, adı üzerinde hakarettir. Eleştiri, her tür eleştiriye açığız. Allah yok demeniz benim için bir hakaret değildir. Ama bunu alaylı bir üslupla söylenmesi veya hakaret içerikli söylenmesi o kişinin üslup sorunudur. Doğruyu, doğru olduğu için değil, doğru olduğunu düşündüğün için yaparsın.
Siz böyle düşünüyorsanız zaten sizinle kimsenin sorunu olmaz (örnekte olduğu gibi) Fakat yine de görüyorum ki hakaret amaçlı olmasa bile kendilerine ters gelen şeylere hakaretmiş gibi tepki veren insanlar mevcut. meselemiz de o zaten.
Siz böyle düşünüyorsanız zaten sizinle kimsenin sorunu olmaz (örnekte olduğu gibi) Fakat yine de görüyorum ki hakaret amaçlı olmasa bile kendilerine ters gelen şeylere hakaretmiş gibi tepki veren insanlar mevcut. meselemiz de o zaten.
Bahsettiğiniz insanların o şekilde davranmasının sebebi eğitimsizlik. İnsan olalım, gayret edelim yeter. Ayrıca, bahsettiğiniz insanlara sizin olduğunuz kadar bizde karşıyız.
Saygılar
Hakdoğan bir yerlerinin kızarmasını beklemiyorum: neden acaba ?
Şu ifade kime ait ?
"Evet, neredeyse sadece benimkileri.
"
Tartıştığımız neydi ? Sandık odasına kaldırılan mesajların neredeyse sadece seninkiler
olduğunu iddia eden kimdi ?
Dahiyane bir savunmayla bunu dememiş gibi farklı başlığı fotoğraflamışsın. Benim astığım ekran görüntüsü sandık odasına kaldırılan mesajlarla ilgili olduğunu bildiğin halde hacıyatmaz numaralarına başvurmuşsun..
Senin gibileri çok gördüm merak etme kimler geldi kimler geçti bir bilsen.
Tavsiyem adam gibi yaz dilediğin görüşü dile getir ama sağa sola sataşıp mağdur rollerine girme.
Edit bu ifadeni görmemiştim :
Sizde bu seviye varken, dahiyane savunmaya ne hacet @frodo
Son olarak bu foruma gelip yazan çok seviyesiz gördüm. Senin de onlardan beter olduğunu düşünmeye başladım.
hakdogan
02-07-2009, 17:21
Şu ifade kime ait ?
"Evet, neredeyse sadece benimkileri.
"
Tartıştığımız neydi ? Sandık odasına kaldırılan mesajların neredeyse sadece seninkiler
olduğunu iddia eden kimdi ?
Kelime oyunu yapma bana.
1- Tartıştığımız konu, başlığı "Deizmin ve agnostizmin vardığı yer teizmdir." olan başlıkta, "konu ile alakası yok" denerek silinen mesajlarımdır.
2- Yaptığım itiraz, "konu ile alakası yok" denen mesajlarımın, "konu ile gerçekten alakası olmayan" postlara yanıtlardan oluşmasına rağmen, o postların değil, neredeyse sadece benim postlarımın silinmesine.
Dahiyane bir savunmayla bunu dememiş gibi farklı başlığı fotoğraflamışsın.
Terbiyesizlik yapma.
Ne farklı başlığı, ben sen miyim?
Konuştuğumuz konu sözünü ettiğim başlık.
Senin paste ettiğin fotoğrafın, o başlığa ait postların üyelere dağılımını içermediğine dair tek bir satırın var mı?
O başlığa "hangi üye ne kadar post atmış"ın istatistiksel dağılımını gösterir bir foto olarak onu ele almamdan daha doğal ne olabilir.
Bana "bunlar sandık odasına kaldırılanlar" mı dedin?
Hayır.
E o zaman?
Şimdi diyorsun ki "o veriler sandık odasına kaldırılann postlara dair".
Peki doğru kabul edelim.
Soruyorum: Oradaki verilerin hepsi, aynı başlığa ait mi?
Yani sözünü ettiğimiz başlıktan sandık odasına kaldırılan iletileri mi ihtiva ediyor?
Eğer öyle ise duruma bir bakalım
Şu an başlığa toplam 113 post atıldığı(harıl harıl bu ayıbı örtmek için çalışıyorsunuz, silme işlemi devam ediyor) görülüyor.
Senin paste ettiğin fotoya göre @paslı'nın 42, benim de 30 postum silinmiş.
42+30=72
Başlıkta şu andaki toplam 113 posttan @paslıcivi'ye ait olan 25, @hakdogan'a ait olan 1.
http://img9.imageshack.us/img9/4387/25404439.jpg
Ettimi 26.
26+72=98.
113-98=15
:lol:
Yani?
Yani o paste ettiğin foto, o başlıktan sandık odasına taşınan postları içeriyorsa, burada durup "o başlığa benim ve paslının dışında sadece 15 post atıldığını" yiyip yemeyeceğimi düşünmem gerekiyor :lol:
Haaa.
Yok, sen "benim paste ettiğim o foto, sadece o başlıktan sandık odasına taşınan postları içermiyor" diyorsan o zaman sorarlara adama "O vakit ne diye bir cevapmış gibi bunu paste ediyorsun?"
Sana söylediğimiz şey, o başlıkta neredeyse sadece benim postlarımın silindiği.
İşte, veriler de bunu zaten doğruluyor.
Sen hala neyin tantanasını yapmaktasın?
"Sory, hata yapmışız" diyecek erdemin yok mu?
Yoksa daha ne diye "biz, pisliklerimizi halı altına süpürmeyiz" diye şişiniyorsun?
Tavsiyem adam gibi yaz dilediğin görüşü dile getir ama sağa sola sataşıp mağdur rollerine girme.
Senden "adamlık" tavsiyesi alacak derece düşük birisi değilim.
Önce sen adam ol.
Matematik başlığında yaptığın gözbağcılığından sonra, burada yaptığın iki oldu.
Üçüncüsü olmasın...
Hakdoğan siteye bu güne kadar gelen en sivri dilli, sataşmayı görev edinmiş üyemiz seçildin kutlarız.
Bahsettiğin başlıkta tam 8 sayfa hakdoğan-paslıçivi tefrikası var. Başlıkla ilgisi olmayan
konulardan kopmuş yazın yoluyla sürdürülen bir bilek güreşi. 80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.
Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış. Konuyla ilgisiz olduğundan. Ve altına not düşmüş gözden geçirip yeni bir başlık açacağım diye.
Şimdi sen mal bulmuş mağribi edasıyla yukarıdaki yazıyı döktürmüşsün.
Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur". Bunu anlamanın senin için çok güç olduğunun farkındayım ama üzgünüm gerçek bu.
Bak bakalım hakdoğan efendi ben ne demişim ? Neyden bahsediyor muşum ? Silinen yazılardan ve akıbetinden. Sen bunun üzerine benden
alıntı yaparak "Evet, neredeyse sadece benimkileri.
" silmişsiniz demişsin. Bunun üzerine ben de ekran görüntüsünü alıp göstermişim. Bilse idim senin aynı zamanda bir önce yazdıklarını hatırlayamama problemin olduğunu ona göre davranırdım.
Hakdoğan artık seninle uğraşmayacağım. Çünkü sende karşındakini kendin gibi belleme sorunu var. Bu konuda haklısın. Eğer herkesi kendin gibi algılıyorsan herkesle kavga etmen doğaldır.
Deizm-Agnostizm başlığından ayrılan tüm mesajlarınız cafe'de size ayrılmış
leb-i derya bir köşede hizmetinde. Dilediğince yaz. Kimseye sataşma, kimse
ile kavga etme. Korkma kimse hakdoğan değildir. O bir tanedir. Rahat ol.
hakdogan
02-07-2009, 17:49
Bak bakalım hakdoğan efendi ben ne demişim ?
Ne demişsin?
"80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait." demişsin.
Sonra da bunu ispat sadedinde bir foto paste etmişsin.
O fotoda(artık neye işaretse) değerler paslı 42, hakdogan 30.
Bununla ben "bak, senin mesajlarda dururoy" dediğini anladım ve o andaki gerçek mesaj dağılımını göstererek durumun hiçte öyle olmadığını ortaya koydum.
(42'nin 30'dan büyük olduğuna ise değinmiyorum :) )
Sonra kalktın, "o foto sandık odasına taşınanlara ait" dedin.
Bu durumda da yaman bir çelişki oluştuğunu grafiksel/matematiksel olarak ortaya koyduk?
Tek kelime etmemişsin o noktada, hayırdır, mahçup mu oldun.
"Pardon" demen bile kafi idi benim için, bunu bile yapamıyorsun.
Bilse idim senin aynı zamanda bir önce yazdıklarını hatırlayamama problemin olduğunu ona göre davranırdım.
Vah vah.
Acaba yazdıklarını hatırlayamayan, hatırlamamazlıktan gelen kim?
Sen mi, ben mi?
Hakdoğan artık seninle uğraşmayacağım.
Tutamayacağın sözler verme.
Çünkü sende karşındakini kendin gibi belleme sorunu var.
Gördün mü?
Sana tutamayacağın sözler verme diyorum.
Deizm-Agnostizm başlığından ayrılan tüm mesajlarınız cafe'de size ayrılmış
leb-i derya bir köşede hizmetinde.
Senin olsun gözüm, bana lazım değil.
Rahat ol.
Ben de senin için bunu diyeceğim ama görüyorum ki, ben varken senin kendini rahat hissetmen imkansız.
Son olarak tekrar ediyorum: Üçüncü bir gözbağcılığını yakalamayayım...
Hakdoğan çıkarır dersinki şu iletim konuyla ilgilidir ve kaldırılmıştır, bundan gocunacağın bir şey yok. İpe salmaz gelmez gevezeliklerle doldurmuşsun başlığı, modlar görevini yapınca da cazgırlık yapıyorsun.
Diyebiliyormusun kaldırılan iletilerinden bir tanesi konu ile ilgili, diyemezsin çünkü yok.
Hakdoğan yine debelenip komik durumlara düşmüşsün.
Eğer bir başlıktan 75 mesaj ayrılıp başka bir başlığa alınmışsa toplam mesaj
113+75= 188 olur. Yani şu hesabını ilkokulda yaparsan hocan seni kızılcık sopası ile
döver:
Ettimi 26.
26+72=98.
113-98=15
Yani?
Gülmekte haklısın. Durumun vahim.
1- Tartıştığımız konu, başlığı "Deizmin ve agnostizmin vardığı yer teizmdir." olan başlıkta, "konu ile alakası yok" denerek silinen mesajlarımdır.
2- Yaptığım itiraz, "konu ile alakası yok" denen mesajlarımın, "konu ile gerçekten alakası olmayan" postlara yanıtlardan oluşmasına rağmen, o postların değil, neredeyse sadece benim postlarımın silinmesine.
"Kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler" lafı tam sana uymuş. Bahsettiğimiz
tam da buydu. Yani silinen mesajlar. Ben de silinen postların dökümünü yapmışım daha
ne edeyim. Görülüyor ki o başlıkta bu gün benim kaldırdıklarım hariç 42 tane paslının
30 tane de senin konu dışı mesajın kaldırılmış.(30.6 tarihinde) hepsi de cafe de
size ayrılan forumda görüş ve denetiminize hazırdır. Bak bakalım orada kaç mesaj
ve ana başlıkta kaç mesaj varmış. Sanırım ikisini toplayabilirsin.
hakdogan
02-07-2009, 18:50
Hakdoğan çıkarır dersinki şu iletim konuyla ilgilidir ve kaldırılmıştır, bundan gocunacağın bir şey yok.
Burada dile getirilen itirazın ne olduğunu okuyup anlamadan konuya pike yapma:
cazgırlık yapıyorsun.
Aynaya bakarak post atma...
hakdogan
02-07-2009, 18:55
Eğer bir başlıktan 75 mesaj ayrılıp başka bir başlığa alınmışsa toplam mesaj
113+75= 188 olur.
Doğrusun, hata yapmışım...
Önemli değil. hepimiz hata yaparız.
Burada dile getirilen itirazın ne olduğunu okuyup anlamadan konuya pike yapma:
Alıntı:
hakdogan´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=197541#post197541)
Konu ile mütenasip (nasıl da uydu ya, ilgili desen olmaz sanki) yazman gerektiğini biliyorsunda, niye yazıyorsun mütenasip olmayan yazıları. Paslının jetonuymuş, sende jeton bile yok.
Aklım ermedi de ondan yazdım demen kurtaracak mı, özrün kabahatinden büyük hala konuşuyorsun.
hakdogan
02-07-2009, 22:15
niye yazıyorsun mütenasip olmayan yazıları. Paslının jetonuymuş, sende jeton bile yok.
@qw19,
Kendi başlığını takip etmedin mi sen?
Ben konunun tam merkeszinden giriş yaptım: http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=193484&postcount=1
Ancak muadilin gibi senin de beynin, postlarımı okuduğunda "runtime error" veriyorsa benim yapacak bir şeyim yok.
Kendini geliştireceksin, tabi başarabilirsen.
Bu girişten sonra idrak düzeyi senden daha gelişmiş olmayan muadilin, o sahil senin, bu sahil benim(her zamanki hali) savrulunca, ister istemez yanıtlarımız da bundan nasibini aldı.
Jeton'a gelince.
Doğrusun, bende jeton yok.
Zira anlamak/kavramak/öğrenmek için sizin gibi jetona muhtaçlığım yok.
Aklım ermedi de ondan yazdım demen kurtaracak mı
What dedin :lol:
"runtime error"
"runtime error" kulağına mı hoş geldi, "mütenasip" gibi neden bilmediğin kelimeleri kullanıyorsun, yok deneme, zeki görünmeyi dahi beceremiyorsun.
Matematik bilmeden programcı olan bir web çiziktiricisi daha gelmiş.
Niye pardon hata yapmışım diyorsun, çok iddialıydın matematiksel ve grafiksel ispatlar yapmıştın. Bülbülün çektiği dili belasıymış.
Hakdoğan
Bu durumda da yaman bir çelişki oluştuğunu grafiksel/matematiksel olarak ortaya koyduk?
Hakdoğan
Doğrusun, hata yapmışım...
Yüzün kızardı mı. Kızarmaz senin gibilerin ar damarı çatlaktır.
Hatta 40ın 30dan büyük olduğunuda biliyorsun aferin sana.İtiraf et bunu biri söyledi sana, kendin bulduğuna ikna edemezsin.
Konu başlığı sahibi olarak bu tartışmayı bitirmenizi isteme hakkım var mıdır?
Saygılar
Sn EnvyMe
begenmediginiz iletileri baslik icinden kaldirilmasini , bunlar icin cafe'de ayri bir baslik acilmasini tavsiye etme, hakkiniz var galiba.....
hakdogan
03-07-2009, 11:39
"mütenasip" gibi neden bilmediğin kelimeleri kullanıyorsun
Belki de hayatında o kelimeyi ilk kez benden duydun :)
Aynaya bakarak post atma, ağzına koyulan kelimeleri, kulağına üflenen sufleleri terennüm eden bir ezberci değilim.
Beni, sen sanma.
Niye pardon hata yapmışım diyorsun,
Hata yaptığımda bunu ifade etmekten korkacak bir korkak olmadığımdan.
Keşke sende becerebilsen.
Konu başlığı sahibi olarak bu tartışmayı bitirmenizi isteme hakkım var mıdır?
Saygılar
Benim adıma bitmiştir iki gözüm...
Hata yaptığımda bunu ifade etmekten korkacak bir korkak olmadığımdan.
Keşke sende becerebilsen.
EDİT o kadar ukalalık yapmadan önce yanılabileceğini düşünüp ona göre konuşursun, tükürdüğünüde yalamazsın.
Şu hata yapmışım sözü senin değilde başka birinin ağzından çıksa önemli değil denir geciştirilir, ama senin ağzında özür dilemek bile çirkinleşiyor.
Bence yönetimin bu konuyu daha dikkatli alması.Alamıyorsa da bir şeyler bulması gerek.Ancak bu şekilde bu site demokratik olur ve siteye olan saygı artar...
Önce nazi ilan edilmem, ardından embesil, ardından dışkı yemek vs. vs.
Sayın pusi yi hiç katmıyorum bile, kendisi ayrı bir alem.
Nerede aklı başında ateistler, niye sessiz kalıyorlar böyle şeylere. Bizler önümüze sürülen müslümanlar için, onların yaptığı yanlış diye defalarca söyler iken, sizden niye hiç kimse çıkıp yaptıkları yanlış demiyor.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11734
EnvyMe
seni de anlamakta güclük cekiyorum artik,
.............. her defasinda kendi gercek yüzünü ve aklinin derinliklerini gösterip,
senin gibi müslümanlara hakaret eden birsinin nesine halen "sayin" diye hitap ediyorsun....
birak bu ezikligi, senin eksikligin yok fazlaligin var
insana insan gibi davranmaktir asil olan,
onlar senin peygamber kabul ettigin insana ( video calismasi haric orada takkiye yapmaktalar ) nasil ki saygi göstermek mecburiyetinde degillerse, sende bu hayvansal güdüleri ile yazan pusi'ye saygi göstermek degilsin.....
Nazi mevzusunun başını biliyorum ama uzatılacak bir yanı olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen tezini destekleyecek fakat derinlemesine incelemediğin bir kitap önermiştin. Senin Nazi olabiliten yok Envy, olabilemez yani ;)
Ancak embesil ve dışkı yemek hikayeleri çok terbiyesizce. Kim söylemişse halt etmiş. Merak buyurma, böyle bir kişi aramızda olsa bile kabul görmez.
A.
ugurce82
25-08-2009, 23:17
Nerede aklı başında ateistler, niye sessiz kalıyorlar böyle şeylere. Bizler önümüze sürülen müslümanlar için, onların yaptığı yanlış diye defalarca söyler iken, sizden niye hiç kimse çıkıp yaptıkları yanlış demiyor.
Sevgili envy me ;
TEkrar tekrar seni http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11945 buraya davet ediyorum. Bu konuda ne düşündüğünüzü gerçekten merak ediyorum. Sayın invi sizinde aynı şekilde.
Bu sitede müslüman olmazsa ve dine karşı (ateist, teist, vs.) kişilerin (yada kendilerini öyle sananların) yazdıklarını eleştirmezse site eksik olur. Müslümanların varlığı, inanan kişilerin varlığı bu siteye anlam ve canlılık kazandırır. Yoksa din sitelerine döneriz. Orada herkes birbirinin dediğini onaylıyor, herkes aynı dille kutsalın yüceliğinden bahsediyor. Bu sitede bu istenen bir şey değil (benim kanaatim). Burada değişik düşünen kişiler fikirlerini serbestce ortaya koyabilmeliler ki zaten öyle oluyor.
Müslüman kişileri birey olarak seviyoruz. Hepimizin arkadaşı dostu vardır, yakını vardır. Sorunumuz inancı olan kişilere karşı olmak değil, sorunumuz müslümanlığın bir sistem ve inanç olarak ne getirdiği, toplumu nereye götürdüğü, kişilerin kafasını nasıl şekillendirdiği, bir yaşam ve inanç sistemi olarak müslümanlığın eleştrilecek yanları... Bunları tartışmaya çalışıyoruz. Yoksa inanan ve inanmayan tüm kişilere sevgi doluyuz.
nefati
al bundy
26-08-2009, 02:19
Bu sitede müslüman olmazsa ve dine karşı (ateist, teist, vs.) kişilerin (yada kendilerini öyle sananların) yazdıklarını eleştirmezse site eksik olur. Müslümanların varlığı, inanan kişilerin varlığı bu siteye anlam ve canlılık kazandırır. Yoksa din sitelerine döneriz. Orada herkes birbirinin dediğini onaylıyor, herkes aynı dille kutsalın yüceliğinden bahsediyor. Bu sitede bu istenen bir şey değil (benim kanaatim). Burada değişik düşünen kişiler fikirlerini serbestce ortaya koyabilmeliler ki zaten öyle oluyor.
Müslüman kişileri birey olarak seviyoruz. Hepimizin arkadaşı dostu vardır, yakını vardır. Sorunumuz inancı olan kişilere karşı olmak değil, sorunumuz müslümanlığın bir sistem ve inanç olarak ne getirdiği, toplumu nereye götürdüğü, kişilerin kafasını nasıl şekillendirdiği, bir yaşam ve inanç sistemi olarak müslümanlığın eleştrilecek yanları... Bunları tartışmaya çalışıyoruz. Yoksa inanan ve inanmayan tüm kişilere sevgi doluyuz.
Nefati
Kesinlikle katılıyorum, eğer müslümanlar olmazsa ve sadece dinlerden özgür bir grup olursa ancak islamı sitelerdeki karşı düşünceye hak tanımayan ve kendi aralarında "islam çok güzel din, peygamber çok iyi" diyen ve hiçbir karşı görüşle karşılaşmayıp sürekli aynı şeyleri tekrarlayan müslümanlardan bir farkımız kalmaz. Ancak kendi kendimizi tatmin etmiş oluruz.
Mutezile
26-08-2009, 10:52
İslami sitelerde (Haniflerde, alevilerde, islam forumlarında) ne zaman gezinsem hep aynı manzara..Hamasa övgü, sol ve cumhuriyete aleni düşmanlık, asrı saadet özlemi..;sorgulamayan, düşünmeyen, ilmihal bilgilerini birbirlerine hediye gönderen bir cemaat..
Bir islamı forumda, şu anda hangisi olduğunu çıkaramadım, erkeklerin girmesi kesinlikle yasak olan bir bölüm vardı. Kadın nicki altında sahtekarlık yaparak girenler tehdit ediliyordu:)
Kısaca: Net-harem.
Birinde Gül kokulu peygamberim, de gül kokulu peygamberim (diğerinde ehlibeyt ve Ali) diye ağlaşan, dövünen bir cemaat. Fetullah nasıl bunları avucunun içine almasın. Ağlaşmak, dövünmek onun ihtisas sahası..
Tabii böyle olmak istemeyiz ve sn celebinin doğru olarak işaret ettiği üzere, araştırma, okuma, sorgulama altyapılı tartışmalarla aydınlığa, aydınlanmaya ulaşma gayesindeyiz.
Sevgili EnvyMe,
tartismalari tam takip edebildigimi söyleyemem, ama pusi'nin uslubu konusunda haklisiniz. Ayrica bir nasyonal sosyalistin yazdigi kitabi önermis olmaniz sizi Nazi yapmaz, zaten biz de sizi taniyoruz. Ordaki iddia fazlaca uydurma. Embesil, diski yemek gibi hakaretler ise disiplin cezasi gerektiren seylerdir. Moderatör arkadaslar gereken islemleri yapacaklardir. Sessiz kalmak degil de, kendi adima zaman sorunum var.
Milomanara'nin güzel ifadesiyle olay söyle: Biz burda futbol oynamak istiyoruz. Futbolun kurallari da bellidir. Rugby kurallariyla futbol oynayamazsiniz. Eger Rugby oynamak istiyorsaniz, bunun oynandigi yerleri bulup, orda kasklarinizi gecirip birbirinize girebilirsiniz. Sitenin kurallari bellidir. Bunun degistirilmesine de, suistimal edilmesine de izin vermeyiz. Bu sitede kalmak isteyenler, oyunun kurallarina uymak zorundalar.
EnvyMe,
Ağlanmalarınızın, yakarışlarınızın sizin gerçek fıtratınızı örtebileceğini mi sanıyorsunuz?
Size dostça barış ve uzlaşmayı teklif eden ben değil miydim?
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=219218&postcount=16
Neden bu davetime icabet etmemeyi tercih ettiniz?
Her konuda inanmayanlara saldırı ondan sonra da "ben hakarete maruz kaldım"lar. Siz bir çok Müslüman gibi kendinize hakaret etmektesiniz ama maalesef bunun farkında değilsiniz.
Ajan provokatörünüz InVi de size ara gazı vermekten kaçınmıyor.
Sizlere saygıdeğer evrensel-insan ile bir sohbetimi öneriyorum. http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12138
Gerek üslup açısından, gerekse mantıksal açıdan bazı konulara nasıl yaklaşılırmış anlarsınız belki. Beyinleriniz mühürlü değilse.
Yukarıda söz ettiğiniz hakaretler konusunda da dürüst olamamışsınız!
Ne diyeyim artık, sizi Allah ıslah etsin!
Not: Şunu da belirteyim, tartıştığımız konuda, Müslüman olduğum geçmiş dönemlerde de size aynı tepkiyi gösterirdim!
ugurce82
26-08-2009, 12:13
Envy me eğer gerçekten yürekli ve inandığı şeyin arkasında duran ve cesaretli biri olsaydı, onu defalarca davet ettiğim inanmayanlara kurandaki hakaretler bölümüne teşrif ederdi. Bundan kaçışı onun samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır.
Ağlanma, sızlanma yok. Bekleyelim ve görelim sayın high_iq
Bekleyelim ve görelim.
Davetinize icab etmemiş olsam, sizin o hakaretler ettiğiniz mesajımı yazmak için 1-2 saatimi vermezdim.
Hakaretler konusunda da dürüst olmamışım :)
Saygılar
Ağlanma, sızlanma yok. Bekleyelim ve görelim sayın high_iq
Bekleyelim ve görelim.
Davetinize icab etmemiş olsam, sizin o hakaretler ettiğiniz mesajımı yazmak için 1-2 saatimi vermezdim.
Hakaretler konusunda da dürüst olmamışım :)
Saygılar
EnvyMe,
Neyi beklemektesiniz? Mehdi'yi mi? Ahireti mi?
Eğer samimice davetime icabet sergilediğiniz şekilse, keşke 1-2 saatinizi ibadet ederek geçirseydiniz derim. En azından vicdanınızı bir parça rahatlatmış olurdunuz...
Neyi beklediğimi çok iyi biliyorsunuz. Laf oyunu yapmayalım.
Ben sabırlı birisiyimdir. Severimde sabretmeyi. O yüzden size iyi günler
Saygılar
Neyi beklediğimi çok iyi biliyorsunuz. Laf oyunu yapmayalım.
Ben sabırlı birisiyimdir. Severimde sabretmeyi. O yüzden size iyi günler
Saygılar
EnvyMe,
Sizin neyi beklediğinizi bilmem için kahin olmam gerekir. Böyle bir iddiam olmadı hiç. Kendinizi daha açık ve net ifade etmeye çalışırsanız, hem ben daha iyi anlarım, hem diğer forum üyeleri.
Sabırlı birisi olduğunuzdan kuşkum yok. Nitekim, İslam'a iman eden biri olarak bir ömür boyu cennette elde edeceğinizi umduğunuz mükafatları da sabırla beklemekte olsanız gerek.
Size de iyi günler!
sevgili high_iq,
Envy_Me ile kisisel bir sorununuz mu var? Isteyen istedigi tartismaya katilir, istedigine katilmaz. Bu sekilde bir tartisma hos degil. Yazmak istediginiz konularda yaziniz, elestiriniz, ama olayi kisisellestirmezseniz, bize de is düsmez. Belli ki, mutahabiniz tartisma tarzinizi begenmedi ve sizinle tartismak istemiyor. Bir baslik acip, oraya yazmayi tercih edenlerle tartisabilirsiniz.
Sevgili sargon,
sevgili high_iq,
Envy_Me ile kisisel bir sorununuz mu var?
Hayır, bunu nereden çıkardınız ki? Bana iyi günler dileyerek, diyaloğu bitirdi. Ben de kendisine iyi günler dileyerek, diyaloğun sona erdiğini tasdik ettim.
Burada kendisi tarafından afişe edilen konuya cevap hakkımı kullandım. Buna tahmmülü olmayan afişe etmez, şikayetlerini başka yollarda dile getirir.
Isteyen istedigi tartismaya katilir, istedigine katilmaz. Bu sekilde bir tartisma hos degil. Yazmak istediginiz konularda yaziniz, elestiriniz, ama olayi kisisellestirmezseniz, bize de is düsmez. Belli ki, mutahabiniz tartisma tarzinizi begenmedi ve sizinle tartismak istemiyor. Bir baslik acip, oraya yazmayi tercih edenlerle tartisabilirsiniz.
Kendisinin bana imalı konuşmasından dolayı, açıklık rica ettim, bu kadar.
Ayrıca bu söylediklerinizi zaten yapıyorum, sevgili sargon. İletierimi gözden geçirebilirsiniz.
Ama diyalog zaten sona ermiştir.
Saygılarımla,
Yönetimden artık belirtmiş olduğum şikayetler hakkında bilgi rica ediyorum.
Eğer belirtmiş olduğum şikayetler geçersiz, yersiz, haksız bulunmuş ise, İslam barış dinidir başlıklı konudan silinen mesajların geri getirilmesini ve orada kalmasını talep ediyorum!
Saygılar
Yönetimden artık belirtmiş olduğum şikayetler hakkında bilgi rica ediyorum.
Eğer belirtmiş olduğum şikayetler geçersiz, yersiz, haksız bulunmuş ise, İslam barış dinidir başlıklı konudan silinen mesajların geri getirilmesini ve orada kalmasını talep ediyorum!
Saygılar
Güncelleme
sn EnvyMe ,
Mod formunda sikayetiniz gorusulmus , nazi kelimesinin fasit anlami icerdigi kabul edilerek ,ilgili uyelere gerekli uyarilar yapilmis ,
zaten ilgili mesajlarin silinmesi sikayetinin isleme konuldugunun gostergesidir , cezalandirma konusunda ise bildiginiz gibi bazi kistaslarimiz var , hakaretin bicimi , agirligi uyarilara ragmen devam etmesi gibi , devaminda tuzugun gerektirdigi yaptirimlar uygulanacakdir
"dun aksamki uykusuzluk basima vurdu galiba ,bu mesajlari site uzerine dusunceler bolumene alacagim diye yazmisim :)
Sayın niveru,
Sizin İslam Barış dinidir başlıklı konu içerisinde, nazi demeyi kişi hakaret kabul ediyorsa bu hakarettir. Ayrıca bu hakaretlerin tekrar etmesi ise site tüzüğüne aykırıdır demiştiniz. Bu hakaretlerin tekrar etmesi sonucu hangi hakaretleri işittiğimi yukarıda yazdım.
Hakaretlerin ağırlığı konusunda ise biraz daha açabilirmisiniz? Oradaki hakaretler yeterince ağır değilmiydi?
Saygılar
Neden net bir cevap verilmekten sürekli kaçınılıyor? Artık buna anlam veremiyorum.
sayin envyMe , ben size suan ki durumu net olarak yazdim , kendimden onceki uygulamalara suandan itibaren bende sorumluluk sahibim ama bundan sonra daha titizlenecegimi bilmenizi isterim ,
ayrica bu konu hakkinda DK'ya sikayet mekanizmasi her zaman acikdir,bu hakkinizi kullanabilirsiniz ,
Sevgili EnvyMe,
tartismalari tam takip edebildigimi söyleyemem, ama pusi'nin uslubu konusunda haklisiniz. Ayrica bir nasyonal sosyalistin yazdigi kitabi önermis olmaniz sizi Nazi yapmaz, zaten biz de sizi taniyoruz. Ordaki iddia fazlaca uydurma. Embesil, diski yemek gibi hakaretler ise disiplin cezasi gerektiren seylerdir. Moderatör arkadaslar gereken islemleri yapacaklardir. Sessiz kalmak degil de, kendi adima zaman sorunum var.
Sayın niveru buradaki sayın sargon'un mesajını hatırlataraktan bahsettiğiniz DK'ya şikayetin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılar
Ekleme: Ayrıca benim DK ye bir şikayette bulunabilmem için şikayetim hakkında bir cevap almam gerekmiyormu? Sizin cevabınızı bir cevap olarak almamıştım, bu yüzden net bir cevap bekliyorum. Özellikle sayın prozac'dan.
Sabır boyun eğmek değil, sabır mücadele etmekmiş.
Beklemekteyiz.
Saygılar
Sevgili EnvyMe
Prozac o mesajlari tek tek gözden geciriyor. Sana da ilgilendigine dair özel mesaj yazmis. Arada sanirim silinmis mesajlar var ve hakaretler oralarda, o mesajlari da cikardi. Yüzlerce mesaj arasindan yapilan bir calisma var ortada. Her tartismayi saat saat izleyemiyoruz. Bir taraftan da insanlarin kendi isleri var, onlarla ilgileniyorlar. Sana bir hakaret yapildiysa sikayet hakkin var. Bunu kullandin, ama moderatörlerin üzerinde böyle baski yapmakla haksiz bir davranis icine giriyorsun.
Sikayet ettigin üye kidemli üye, moderatör, YK, DK üyesi degilse DK'ye basvurmana gerek yok. Moderatörler yetkilidir. Sadece biraz bekleyeceksin.
hakdogan
27-08-2009, 16:48
Biraz sonra göreceğin TD Radyo'da "sıradaki parça InVi'ye gidiyor ve parçamızın solisti @azınlık, son derece başarılı guftede ise 'ahmaklık' kelimesi dikkat çekiyor" türünden bir yayın değil, bildiğin forum mesajlaşması.
http://img355.imageshack.us/img355/6062/hakaretler11.jpg
Görüldüğü üzre, bırak cezai yaptırımı, mesaj editlenmemiş dahi...
hakdogan
27-08-2009, 16:50
Şimdi zoom yaptığımız mesajın sahibi ise sadece kafası değil, ağzı da karışık zatı muhterem.
Mesajda enfes bir uslupla "kıvrak kalça hareketleri"nden söz ediliyor ve şekil a'da görüldüğü üzere muhatap, Barudi'nin şahsında bütün TD forumu üyesi İnanırları.
http://img103.imageshack.us/img103/2805/hakaretler13.jpg
Edit mi?
Gözüm ne Editi ya :lol:
hakdogan
27-08-2009, 16:55
Evet, şimdi de sahne alan kahraman milocan.
Evrim'e dair köşeye sıkışmışlığın verdiği agresiflikle "Vahabi armudu, 15 yaş zekası, dindarı söndürmek" gibi vecizelerle döktürmüş koçum.
http://img128.imageshack.us/img128/8317/hakaretler18.jpg
"Süne zararlısı, haşerat" Belagata bak sen!
http://img190.imageshack.us/img190/3305/hakaretler20.jpg
Edit mi?
Yahu sen hala bu işi çözememişsin iki gözüm...
Hakdoğan’a 20 dk da işleyen adalet high iq ya neden 4-5 gün sonrasında işledi anlam vermek mümkün değil. Hele hele hakdoğanın yasağı bittiği gün high iq ya ceza verilmesi de manidar geldi bana. EnvyMe bekleyeceğiz. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. 1000 yıllık kaderimiz bu.:) Beklemek.:) Bekledik ve gördük. Neymiş? Geç de olsa cezalar verilir. Ama hak edene.
hakdogan
27-08-2009, 17:09
Sıra, pisi pisi'ye geldi, ama cürümleri o kadar çok ki :lol:
Denetime alınmakla yetinilen ve bayan olmadığına emin olduğum bu şahsa ait postların hangilerini assak?
Zira alayı RTURK'lük :lol:
Hakdoğan kaldırılan iletiyi tekrar asamazsın suçtur , diğer mesajların içinde şikayet mekanizmasını kullanmalısın.
hakdogan
27-08-2009, 17:12
Prozac, içinde "onursuz, şerefsiz, gurursuz, budala, cahil, embesil, bilimsel dışkı, zavallı, ARYAN erdemi, vur kafanı taşlara, İnsan değilsin, bazı Müslümanlarla NAZİ'ler aynı" gibi hakaretlerin yer aldığı postta dair url'ye dahi tahammül gösteremiyorsun.
BU NE DEMEK OLUYOR?
Açıklayayım mı?
Konu Müslümanlara hakaret olduğunda nedense sihirli ünlem kullanılmadan çoğu kezde kullanılsa bile harekete geçmeyen prozac, yine fena halde formdasın...
Dedik ya hakdoğan. Hak eden hak ettiği cezaya çarptırılır. Orada hangisinde hakaret var? high iq tüm saf, arı niyetiyle sormuş. Söylememiş ki. Sadece zanlarını söylemiş. Bunda hakaret mi var?:)
hakdogan
27-08-2009, 17:13
Hakdoğan kaldırılan iletiyi tekrar asamazsın suçtur , diğer mesajların içinde şikayet mekanizmasını kullanmalısın.
Pisi pisi üstelik hakaretlerle dolu ve kaldırılan iletisini defaatle astı ama!
Eee, sonuç?
Kaldı ki prozac, dikkat et, bana edilmiş hakaretlere girmiyorum.
Bunlar benim dışımdaki Müslüman kardeşlerime edilen hakaretler.
Bana edilenleri asmaya kalksam forum db'niz çöker...
Hakdoğan yavaş ol .
Diğer arkadasların bu tahriklere kapılmamasını ümit ederim.
hakdogan
27-08-2009, 17:18
Prozac, Shopen'e verdiğin ceza için yüreğin sızlıyor mu?
Tek kelime ile cevap ver.
Ne dedi bu adam da 7 gün yedi?
"onursuz, şerefsiz, gurursuz, budala, cahil, embesil, bilimsel dışkı, zavallı, ARYAN erdemi, vur kafanı taşlara, İnsan değilsin, bazı Müslümanlarla NAZİ'ler aynı" gibi vecizeleri! mi kullandı?
Cevap ver...
Mod kararlarına itiraz edebilirsin hakdoğan.
Şu yaptığında uygun bir hareket değil benden söylemesi.
sch klavyesinin kirletildiğini iddia ettiği için sanırım ceza yedi. buda şerefle alakalı bir durum olsa gerek.
hakdogan
27-08-2009, 17:23
Prozac, Shopen'e verdiğin ceza için yüreğin sızlıyor mu?
Tek kelime ile cevap ver.
Ne dedi bu adam da 7 gün yedi?
"onursuz, şerefsiz, gurursuz, budala, cahil, embesil, bilimsel dışkı, zavallı, ARYAN erdemi, vur kafanı taşlara, İnsan değilsin, bazı Müslümanlarla NAZİ'ler aynı" gibi vecizeleri! mi kullandı?
Cevap ver...
Prozac yardımcı olayım, sana seçenekler sunuyorum:
A) Vicdanım sızlıyor.
B) Sızlıyor ama ben bu sızı ile yaşayabilirim.
C) Hayır adam hakaret etmemiş ama o an nevrim döndü.
D) Vicdanımın sızlama yetisi kaybolalı çok oluyor.
Hangisi?
hakdogan
27-08-2009, 17:24
Şimdi bu başlığı terkediyorum.
Meşru sorularıma yanıt alamazsam tekrar gelicem.
Hadi bakalım...
Ne diyeceğimi bilmiyorum. Hakaretleri işittiğim günden bu güne kaç gün geçti?
4 gün
Kişiye ne kadar ceza verilmiş?
3 gün
İyi halden salıverilseydi keşke high_iq
Gerçekten TD sitesinin yönetimi hakkında sadakatimi yitirmiş bulunuyorum. Hep, aynı inanca sahip arkadaşlarıma bazen kızıyordum ama şimdi görüyorum ki, hak vermemek elde değilmiş.
Ayrıca prozac, ben hassas bir insanımdır. Bu yüzden size kırgın olduğumu belirtmek istiyorum. Forumda bir yerlerde bir ya da iki ateistin yazmış olduğu bir yazı vardı. Arkadaşlar müslüman arkadaşlara iyi davranmalıyız, onların içimizde olması lazım zira eğer onlar olmazlarsa tek düze yapıya sahip olmuş oluruz tarzı bir yazı vardı.
Kendimi öyle hissettim bu cezadan sonra.
"Boşver, görmezden gel envyme.
Ama embesil demiş!
Ya tamam boşver sen gel kal burda,
Ama bilimsel dışkı yemekten bahsetmiş!
Ya tamam kal işte boşver halledicez takma sen,
Şahsıma bu kadar hakaret etmesinden sonra nasıl kalabilirim!
Ya tamam gel kal, bak 3 gün ceza verdim, gönlün oldu mu?"
Olmadı TD yönetimi. Bu yaptığınız gerçekten olmadı.
Saygılar
E ) Hakdoğan haddini aşıyorsun.
Son defa söyleyim mod kararlarına itiraz için DK yı çalıştıracaksın.
Diğer arkadaşlarda tahriklere kapılmasın.
Arkadaşlar neler oluyor yine. Shopen cezası bitince gelip kendi haklarını savunacaktır. Şimdi anlamadığım sizin ne yapmaya çalıştığınız. Shopen size böyle bir yetki vererek mi gitti? Prozac'ı bimem ama Shopen'in aldığı ceza için benim yüregim sızlıyor. Ki ben de son noktaya geldiğim için bir üyeye yazmama gereken şeyleri yazdım ve de ceza aldım cezamı çektikten sonra da devam ediyorum. Burda herkes yazdıklarının bedelini ödemek zorunda değil mi tüzük gereği DK üyesi olsa bile.
EnvyMe konuyla ilgilenecegimi dün gece belirttim daha sonrası berbat bir gece geçirdim her fırsattada iletileri inceledim bu acelenizi anlamadım .
E ) Hakdoğan haddini aşıyorsun.
Son defa söyleyim mod kararlarına itiraz için DK yı çalıştıracaksın.
Diğer arkadaşlarda tahriklere kapılmasın.
Sayın prozac,
Bakın, ortada tahriklere kapılma yok. Kapılsa idim 4 gün beklemezdim.
Benim anlamadığım, bir Disiplin Kurulu Üyesinin bu hakaretleri burada benim söylemem ile haberi olup okuduğunda, bunlar yakışıksızdır ve söyleyen disiplin cezası almalıdır demesine rağmen, neden 4 gün gibi bir zaman geçmiş? Ne yaptınız? TDK ile bu yazılanlar hakaret mi değil mi diye mi tartıştınız? Lütfen bunu dalga geçme olarak algılamayın cidden anlam veremiyorum.
Sayın hakdogan'a da söyleyeceğim, tahriklere kapılmamasıdır.
Saygılar
hakdogan
27-08-2009, 17:33
Shopen cezası bitince gelip kendi haklarını savunacaktır. Şimdi anlamadığım sizin ne yapmaya çalıştığınız. Shopen size böyle bir yetki vererek mi gitti?
Hayran oldum adalet anlayışınıza!
Demek, bir haksızlığa isyan için yada mazlumun hukukunu savunmak için birilerinin yetkilendirmesini beklemek gerekiyor.
Vah vah.
Siz kişisel yaşamınızda talimatlarla mı hak-hukuk arayışına girişiyorsunuz?
Öyle ise o sizi bağlar, bizler hamdolsun Müslümanız.
Kendinizle karıştırmayın.
Prozac'ı bimem ama Shopen'in aldığı ceza için benim yüregim sızlıyor.
Öyle mi?
Ne yaptın hukukunu savunmak için?
Söyle!
Burda herkes yazdıklarının bedelini ödemek zorunda değil mi tüzük gereği DK üyesi olsa bile.
Adam hakaret etse gam yemiyeceğim.
Bende öyle!
Yahu Allah'a imanınız yok anladık, ama vicdanınızı da imanınızla birlikte söküp çöpe mi attınız?
Burada kimse kimseyi tahrik etmiyor ki tahriklere kapılalım. Tahriğe kapılmak için ortada tahrik eden olmalı. Ortada tahrik eden varsa o da yönetimdir. Bir müslümana 20 dk da işleyen adalet anlayışı neden high iq ya 4 günde işledi. Ve neden EnvyMe den, niveru’nun uyarmasına rağmen özür dilemem demesine ve bir postun içinde onlarca hakaret etmesine rağmen 4 gün beklendi. Bunlar benim açımdan merak konusudur.
EnvyMe 4 gün önce raporladığın ileti başka bir söylem içindi üye uyarıldı tekrarnı yapmadı.
Dün gece bildirdiğin ileti içinde yüzlerce mesajı didikledim .Daha sonra gece ö.m atmışsın ,sabah bu başlığı ardarda güncellemişsin bizlerde insanız gece acilen cıkmam gerekti öğlen gelip ilgilendim,
Çarpıtmayalım lütfen.
Hakdogan sizin bize hayranlık duyup duymamanız değil önemli olan. Şimdi ortada somut bir gerçek var karşılıklı üyeler birbirlerine sarf ettikleri sözlerden dolayı ceza almışlar. Ne dememizi bekliyorsunuz? biri shopen'i çıldırttı mecburen yazmak zorunda mı kaldı o iletiyi bana göre de shopen haklı ama tüzük yazamazsın diyor. ne yapacağız kişisel görüşlerimiz doğrultusunda kaldıracak mıyız cezayı? bana gösterildi mi bu tölerans? benim haklarımı da bu şekilde korumaya yeltendiniz mi? ki o gün o başlıktaki iletimi okuyanlardan biri de sizdiniz. Adalet ise herkes için adalet değil mi? nedense pervane için kabul edilen ceza shopen için kabul edilmiyor müslümanım adilim diyen üyelerimiz tarafından. buna bir itirazınız var mı?
ugurce82
27-08-2009, 17:50
Değerli müslüman arkadaşlar;
Sizlere tekrar tekrar çağrıda bulunduğum halde şu http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11945 başlığa gelmediniz bir türlü. Gelin burada da biraz tartışalım bu hakaret mevzusunu, eğer bu konuda bu kadar hassassınız.
Mesajın linki,
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=220312&postcount=55
Sayın prozac, dün gece ben bir ileti bildirmedim. Bildirmişsem de bu konu ile alakası yoktur. Dün gece size yüzlerce ileti içerisinden değil, İslam barış dinidir adlı başlık içerisinde tüm hakaretler dedim. Kaldırılmamış olsa idi, sizi yormaz ben kendim tek tek linklerdim.
hakdogan
27-08-2009, 17:53
Şimdi ortada somut bir gerçek var karşılıklı üyeler birbirlerine sarf ettikleri sözlerden dolayı ceza almışlar. Ne dememizi bekliyorsunuz? biri shopen'i çıldırttı mecburen yazmak zorunda mı kaldı o iletiyi bana göre de shopen haklı ama tüzük yazamazsın diyor.
Şöyle yazarak beni, terkettiğim başlığa dönmek zorunda bırakıyorsunuz.
Yahu ne karşılıklı hakareti?
Ve ne karşılıklı cezalandırılması?
Tek taraflı bir hakaret var, hakaret eden denetimde, hakarete uğrayan 7 gün uzaklaştırılmış.
Bir hafta önceki durum da hakaretle iftirayı yer değiştirin aynısı.
E bu mu tüzüğünüz.
Yerim öyle tüzüğü!
Şimdi neden bir mod, cesaret edip sorduğum soruya cevap veremiyor, neden?
Ne dedim?
Bu kararı veren mod yada modların zerre FİKİR NAMUSU varsa çıkar, "Schopenhauer, şu postunda şu kelime yada kelimeler, cümle yada cümleler sebebiyle 7 gün yasaklandı" der.
Nerede bu adamlar?
benim haklarımı da bu şekilde korumaya yeltendiniz mi?
Müslümanlar yaptıkları iyiliği başa kakmaz, sorduğunuz için söylüyorum.
Size yapabileceğim bir yardım vardı, onu da yapmayı denedim.
Dilaver bey'e sorun.
Fazlası olsaydı(iddia ettiğiniz postu yakalayabilseydim) onu da yapardım.
nedense pervane için kabul edilen ceza shopen için kabul edilmiyor
Hanımefendi, siz orada bir güzel muhatabınızı kalayladınız, shopen burada gerçekten bigünah.
Delikanlı mod varsa, adamın hangi sözü yada kelimesinden ötürü ceza aldığını çıkıp yazsın.
DELİKANLI ARANIYOR...
hakdogan neden yasaklandı?
Bakın hakdogan kaldırılmış iletiyi buraya asmak suçtur. Bunu birincil olarak kabul etmemiz gerekiyor. Ki kaldı ki ben kendimi savunduğum günlerde sizler DÖ yü göremiyorsunuz tabi orda bile bunun suç olduğunu bildiğim için yeltenmedim bu tür kaldırılmış mesajları foruma asmaya. Bahsettiğiniz ileti sandık odasında buraya tekrar asılma talebiniz kabul edilmeyecektir bunu öncelikle anlamanız lazım. Alınmış bir karar var ben bile kendi yetki alanımın dışındaki uygulamalara müdahale edemiyorum. Kıdemsiz üyeler ile ilgili cezai yaptırımlar mod insiyatifindedir. Ayrıca verilen her ceza,giden her üyeyi başlıklarda tekrar tekrar tartışmak ile nereye varabileceğimizi ben henüz anlamış değilim. Shopen 7 gün sonra aramızda olacak fakat pusu eğer denetimde aynı şekilde yazmaya devam ederse siteden ihraç edilecek. bir ay süre ile gözlenecek. Şimdi hangisi daha ağır cezalandırılmış bilmem farkedebildiniz mi? eski denetimdeki üye pozisyonu artık uygulanmıyor ek olarak bilgilendirmek istedim sizi.
EnvyMe bahsettiğin ileti 25.08 e ait
26.08 de haberim oldu yani dün gece ,size ilgileneceğimi yazdım gecede ö.m atmışsın ne oldu hala bulamadınızmı diye.Sabahta bu başlık ardarda güncellenmiş.
Yüzlerce ileti içinden bulacağımı söyledim,bir gece sabredebilirdiniz.
Sizden ricam biraz daha serinkanlı olmanız.
Sayın pervane
Schopenhauer verilen yasak ile high_iq ye verilen yasak arasındaki fark nedir? Biri 7 gün diğeri 3 gün. Schopenhauer ne dedi bilmiyorum ama high_iq nun söylediklerini burada hakdogan belirtmişti.
hak savunmak sadece müslümanlara kaldı anlaşılan.
müslüman biri herşeye hakaret diyor zaten.
ama nedense san. hakdoğanın kendi yazdıkları ya da bizlere teistler tarafından edilen hakaretler eds geçiliyor.
şimdi bu başlıkta denmek istenen sadece adaletin teistler için işlediği ki külliyen saçmalık olarak görmekteyim bu tarz bir değerlendirmeyi.
herkes haddini bilirse kimse kimseye hakaret etmez zaten.
çifte standart baydı artık millet.önce kendi yazdıklarınıxza bakın.öyle konuşun.
Yüzlerce değil prozac, yüzlerce değil...
İslam barış dinidir konusunu görebileceğim bir yere taşısaydınız ben size linklerdim. Kaldı ki bulmaya çalıştığınız mesajı zaten ! ile bildirmiştim...
Yapmayın lütfen
Hiç hakkım ve haddim olmadan birkaç yorum yapmadan geçemeyeceğim.
(1) EnvyMe ile hiçbir konuda anlaşamıyoruz! (hatta birçok tartışmamızda kendisine epey sinirleniyorum, eminim o da aynı şeyi hakkımda düşünmektedir).
Fakat yine de bu kısa üyelik sürem içerisinde (kendisi benden çok daha eski bir üye) şahit olduğum üslub, tarz ve ''mizac''ına bakacak olursam: Eğer EnvyMe bir konuda bu kadar çok hassasiyet gösteriyor ve konunun bu kadar çok üstüne gidiyorsa, haklı olma ihtimali çok yüksek diye düşünüyorum.
(2) Sayın pervane'nin (kendisi arkadaş listemde olmasına rağmen) bir bayan olduğunu daha yeni öğrenmiş oluyorum. :)
(3) Keşke bazı eleştiriler ''hesap sorma, alt etme, ezme vs.'' amaçlı değil de, EnvyMe'nin yaptığı gibi daha yapıcı ve çözüme yönelik yapılabilse.
(4) Bu kesinlikle bir kıstas değil. Baştan kabul ediyorum. Ama yine de İslami forumların tümünde İslam eleştirisi yapanlara nasıl muamele edildiğine baktığımızda, her insaf sahibi insan bence bu forumun yöneticilerinin son derece samimi ve demokrat bir şekilde adaleti gözetmeye çalıştıkları sonucuna varmalı. Her zaman adaleti tutturamıyor olabilirler, fakat (diğer forumların aksine) bu forum yöneticilerinin böyle bir gayesi, derdi oldukları inkar edilemez. Yoksa zaten biz şu an bu tartışmayı bile yapabiliyor olmazdık. Bu yüzden eleştirilecek şeyleri tabii ki eleştirelim. Ama keşke bunu daha yapıcı ve çözüme yönelik yapabilsek.
saygılarımla
High iq nun yazısından;
1- Onursuz
2- Şerefsiz
3- Gurursuz
4- Ağlanan, Aciz.
5- Budala
6- Cahil
7- Embesil
8- Kafanızı taşlara vurun
9- Zavallı.
10- Aryan
11- Bilim Dışkısı
12- İnsan değilsiniz.
13- NAZİ
14- NAZİ Benzetmesi yetmiyor. Başka Müslümanları da katarak çoğullaştırıyor.
O yazıdan daha çok hakaret içerikli yazı çıkar. Mevzu bunun görülememiş/ görmezlikten gelinmiş olması+ görüldükten sonra da 4 gün beklenmiş olması, 4 gün beklenmiş olması yetmiyormuş gibi bir de sadece 3 gün ile cezalandırılmış olmasıdır. Sch, klavyesinin kirlenmesini iddia etmekle 7 gün ceza alıyor yaklaşık 13-14 hakarete 3 gün veriliyor. Adalet bunun neresinde benim için açıklanamaz bir durum bu.
Ayrıca hakdoğanın yasaklanmasına varan bir boyuta varmasıda yönetim tarafından utanç vesilesi olması gerekir. Eleştirilere tahammül edemeyenler yönetici olmamalı. Hele hele yanlış yaptıkları bir durumda eleştirileri kabul ederek özür dilemesini bilmeliler.
Yüzlerce değil prozac, yüzlerce değil...
İslam barış dinidir konusunu görebileceğim bir yere taşısaydınız ben size linklerdim. Kaldı ki bulmaya çalıştığınız mesajı zaten ! ile bildirmiştim...
Yapmayın lütfen
EnvyMe ! den bildirdiğin nazi söylemi içindi ve 4 gün önceydi üye o an uyarıldı.Devamını getirmedi .
Diğer iletide dışkı yiyin gibi bir söylem yok bunuda bilmenizi isterim.
Kararlara itiraz için DK ya başvurmanız gerekmekte.Dilerseniz bunu sizin adınıza ben yaparım.
2) Sayın pervane'nin (kendisi arkadaş listemde olmasına rağmen) bir bayan olduğunu daha yeni öğrenmiş oluyorum. :)
Bunu arasira pervaneyede hatirlatmakda fayda var :)
sayin envyMe , yaptigin itirazlar ve ortaya koydugun argumanlar mod formunda tartisiliyor , belki agir aksak ilerliyoruz ama ilerliyoruz bundan emin ol
Bunu arasira pervaneyede hatirlatmakda fayda var :)
Anlaşılan TD sitesi erkekleri de kendi kadın modelini oluşturma gayretinde, zor hem de çok zor pervane için mümkün değil kalıplara bürünmek:)
Ayrıca K.C bayan dediğinizi umarım görmemiş olur! benden hatırlatması.
evrensel-insan
27-08-2009, 18:36
Saygideger pervane;
Sen hic uzulme; her erkeksel disilik dusuncesi; bir gun, disiselligin, uretici, ilerleyici, gelistirici, hic nokta koymayici, negatif, tum tabu ve sorgulanmazlardan arindirici, tum yaratilissal/inancsal/ideolojik mentaliteden arindirici, tum emperyalist zihniyet, tanrisal yanasim ve dini orgutlenmeden arindirici hayvan ve insan arasi olan dusunce ve davranistaki insandisi, insanlikdisi; insanoglu araformunu, disiselligin dusunduren dusuncesi sayesinde, elbet insanlastiracak, evrensellestirecek ve kavramsal kullanimin bilincine cikartacak. Bu da ilk once, birey olma bilinci ile baslayacak.
Tek sorun; bizim, beseri, idraki, vicdani fizigimizin bunu goremeyecek olmasi. Ne yapalim, bizden sonraki nesiller rahat etsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Prozac,
sayın sargon, eğer kişi kıdemli üye, DK vs. değilse başvurmana gerek yok demişti. Bu yüzden başvurmadım. Artık gerek yok. Benim burada kimse ile şahsi sorunum yok.
Öncelikle sayın frodo'ya teşekkür ediyorum. Benim tek istediğim buydu. Hakaretlerin görüldüğü an gerekenin yapılması.
Son olarak, sayın ulpian size hiç bir konuda kızmadım, kızmıyorumda. 4. de dediğinize de katılıyorum. Benim burada bu kadar ısrarcı olmamın sebebi, mevcut sahip olduğunuz hukukun çiğnenmemesi içindi bir nebze.
Saygılar
EnvyMe mod kararına itiraz için DK ya başvurmalısın demek istedim .Sorunun çözüldüğüne sevindim.
(4) İslami forumların tümünde İslam eleştirisi yapanlara nasıl muamele edildiğine baktığımızda,
her insaf sahibi insan,
bence bu forumun yöneticilerinin,
son derece samimi ve demokrat bir şekilde adaleti gözetmeye çalıştıkları sonucuna varmalı.
Her zaman adaleti tutturamıyor olabilirler,
fakat (diğer forumların aksine) bu forum yöneticilerinin böyle bir gayesi, derdi oldukları inkar edilemez.
Yoksa zaten biz şu an bu tartışmayı bile yapabiliyor olmazdık.
Bu yüzden eleştirilecek şeyleri tabii ki eleştirelim.
Ama keşke bunu daha yapıcı ve çözüme yönelik yapabilsek.
Yüzde artı sonsuz katılınması gereken bir durum tespiti.
Benim burada bu kadar ısrarcı olmamın sebebi, mevcut sahip olduğunuz hukukun çiğnenmemesi içindi bir nebze.
Sayın envyMe
Size teşekkür ederim. Siz kıdemi de hatta bana kalırsa meclis üyeligini de (benim düşünceme göre, tüzüge göre degil) fazlasıyla hak eden bir üyemizsiniz. Dogru olarak yaklaştınız, hak aradınız ve zannedersem sonuçta da adalet yerini buldu.
Sizin için de arkadaşlara başvurdum, ya da bana gönderdiginiz mesajları onlara yönlendirdim. Ama siz olgunca sonucu beklediniz ve dogrusu da buydu.
Bir süre evvel aynı şeyi hakdogan için de yapmıştım. Üstelik kendisinin % 100 siteyi yıkmya çalıştıgını bile bile. Onun bana başvurmasının amacı, benim demokrasi anlayışımdan faydalanıp siteyi birbirine düşürmeye çalışmaktı. Bunu bile bile onun dedigi yerlerdeki haklılıgı tartışmaya açtım. Hakdogan çok az izlemekle beraber benim için makbul bir üye degildi, ama madem ki üye idi, üyelik haklarına sahip olması gerekirdi.
Bu tam anlaşılamadı. Hatta bu yüzden toplu istifalar da oldu. Olsun ama şimdi site daha güçlü, daha kararlı ve daha demokratik bir yönetime sahip oldu. Tüm yönetim üyeleri bu case lerden dersler çıkardılar, deneyimlere sahip oldular. Sonuçta kim ne derse desin kazanan site oldu.
Bizim özledigimiz, birlikte olmaktan gurur duydugumuz inanan tipolojisini temsil edenlerden birisiniz. Biz burada bir tartışma platformuyuz. Fikirler üretmeye çalışıyoruz.
Siz haklı zemininizi uygun ve dogru platformlara taşıyarak sonuca vardınız. Umarım sizin durumunuz ve çabanızın sonucu elde ettiginiz, tüm arkadaşlara nasihat olur ve onlar da muhalefet ve eleştiri ile şikayetlerini haklı zeminlerde gerçekleştirirler.
saygılarımla
milomanara
27-08-2009, 22:24
Hakdoğan, aslan parçası,
Cevap hakkı doğurduğun için, yasaklı olmana rağmen, cevap veriyorum. Nasıl bir demagog olduğunu yine herkese gösteriyorsun bakıyorum. Yukarıda verdiğin 17 Mayıs 2009 tarihli mesajlarım benim şahsi görüşlerimdir. Moderatörlük görevine başlamam daha sonra ki bir tarihe rastlar.
11161
Sadece örneklediğin iki mesajım değil, diğer mesajlarımı arattığında da, forumumuzun siz müslümaları rencide etmemek için dinlerden özgürlüğün ifadesinde kısıtlamalarda bulunduğunu sıkça söylemişimdir. Örneğin, dinlerden özgür olup da peygamberlerin, insanları olmadıkları yetenekleri varmış gibi göstererek kandırmadıklarını düşünen yoktur, ama tam da bu anlama gelen "şarlatan" ifadesini düzenliyoruz biz.
Bence "ya allah varsa" başılığının dinler başlığında, "ya manitu varsa" başlığının cafe'de olması dinlerden özgür bir forum için ayıptır, çünkü bizler için allah, manitu, thor, noel baba, cin, peri, şeytan aynı saygınlıkta kavramlar olmalıdır.
Şahsi görüşlerimi, site tüzüğü ve yaptığım işle uyuşturamadığım, çelişkili düzenlemelerimi örneklemelisin tutarlı olabilmek için. Ötesi her zaman ki gibi, laf-ü güzaf.
Diplomaside bir deyim vardır: faaliyet tuzağı.
Bilen bilir ...
Hakdoğan bir "faaliyet tuzağı"dır. Verdiğiniz zamana yazık.
A.
Sayın milomanara;
Ben hakdoğan’ın mesajlarında 17 mayıs tarihli bir ileti görmedim. İletiler 09/07/2009 tarihli. Ve sizin moderatör olmanızdan yalnızca 1 gün önce. Aslına bakarsanız kaç gün önce olması da hiç önemli değil. Sizin şahsi diye tabir ettiğiniz görüşler birer hakarettir. Ve bu hakretlerin sonucunda ceza/ uyarı aldınız mı almadınız mı? Önemli olan budur.
milomanara
28-08-2009, 00:21
Sayın meo,
Önemli olan erken tarihli olması, üyelik tarihi ile garip bir karıştırma olmuş. Önce olup olmaması önemlidir, mesela bir polis istese de istemese de yasalara göre hareket etmek zorundadır. Hazzetmediği bir yan kesiciyi bile, uygun şartlar oluşmadıysa tutuklayamaz.
Benim görüşlerimi hakaret olarak değerlendirmeniz, havadan nem kaptığınızı gösteriyor. Dikkat ederseniz koşullu cümleler onlar. "................. ise ................" gibi. Mesnetsiz, kaynaksız, anlamsız ifadelerle evrimi çürüttüğünü sananları süne zararlısı olarak nitelemişim. Siz de mi onlardansınız yoksa? Ben ifademin arkasındayım. "!" butonu da demokratik sitemizde orada(her iletinin sağ üst köşesi).
Eee burasi turan dursun sitesi
acilan sig basliklara muhalif müslüman üyelere sindirmeye yönelik yaptirimlar, bu sindirmelere inat ile razi olmayanlara siteden uzaklastirmalar....
aninda...dakik....
ama irin irin hakaret dolu iletileri asan non-teist üyelere, göstermelik cezalar, azami denetim cezalari........
iste burasi da böyle isliyor....
bundan sonra müslüman üyelerde mhmmd abimiz gibi,veya müslüman kimligi ile gönüllü EDİT mehmetsalihin astigi son derece sig iletiler astigi sürece... etliye tuzluya dokunmadan kendi varliklarini burada sürdürürlerse, onlari göstererek "bakin müslüman üyelere ne kadar hosgörülü davraniyoruz" diye kendini aklamak isteyen bir hukuk sistemi isliyor sitede.....
burasi böyle.....
haa sikayetin özü hakli oldugu kesinlesince'de....."varmi intnernetde bizim gibi böyle demokratik bir site.....varmi böyle tüzüklü müzüklü bir "müslüman" site" ölümü göstererek...sitmaya razi etmeye amaclayan bir ezik savunma ile karsi karsiye geliyoruz...
"gariz" küfür nedir.....kime göre ne zaman bir küfür "gariz"dir ?
gariz küfür ettigi öne sürülen schoppenhauere aninda cezayi kesen zihniyet,
bariz küfürü eden dengesiz hemfikir oldugu bir üyeye "denetim" cezasi....
daha önce kaldirilmis bir iletiyi tekrar asan üye'ye uygulanan cezayi bakilmali...
bunu bir müslüman üye yapinca, aninda uzun vadeli cezalar,
bir non-teist üye yapinca, azami "denetim" cezasi....
sikayet edin deniliyor....
sikayet ediyoruz....sikayet mekanizmasini isletiyoruz....
"efendim yogunuz" deniliyor...
ceza verilen üyelere bakinca, yogunlugun sebebi anlasiliyor....
yogun olan zihniyet, müslümana cezayi aninda kesiyor...
niyet "muslim-free-zone" yaratmak....
ya siz akli basinda insanlari bu ayak oyunlari ile kandiramazsiniz da...
cidden kimi kandirmak istiyorsunuz ?
yaklasik üc yildir bu siteyi takip ediyorum,
artik sitede ciddiye alinabilecek bir din elestirisi olmadigi, sitenin din elestiri omurgasinin karizmasi ciddi bir sekilde cizildigi bir dönemde, uygulanan bu yaptirimlar daha iyi anlasliyor....din elestirisi diye sunulan iletilerin ici boslulugu akli basinda tüm üyelerin gözlemledigi bir durumdur....daha önce cokca üzerinde yorum yazilmis konularin tekrarlanmasindan baska yeni bir sey olmadigi cok kez görülmektedir....
evet sizi tebrik ederim
basardiniz......
Frodo ..kendin ile gurur duyabilirsin....tebrik ederim seni...
Sn prozac
bakiyorum kisilik sahibi müslüman üyelerin iletilerini aninda okumayi ihmal etmiyorsunuz :)
ama non-teist üyelerin "editlenmesi" gereken iletileri "yogun oldugunuzdan" takip edemediginiz icin....birilerin "ÜNLEM ISARETINI" kullanmasini RICA ediyorsunuz :)
güüüzeeell.....
cok güzel....aferin size....
tam bir görev insanisiniz....
İnvi çarpıtma lütfen ,şuan onlineyim görüp işlem yaptım.
milomanara
28-08-2009, 01:15
İlahi bir diktatörün insan adaletine uzuv ve kafa kesme yetkisi verdiğini düşünebilenlerin, rasyonel sebeplere dayanan ve geliştirilmeye çalışılan demokrasilerin mükemmeliği hakkında ahkam kesmesi, nazımda su içen eşşeğe ıslık gibidir.
al bundy
28-08-2009, 01:16
Bu konuda müslüman arkadaşlarımıza katılıyorum. Tartışmaların hepsini okuyamasam da çoğunu okudum. Buradaki hakaretler dine ve Muhammede değil direk müslümanlar üyelere yönelik hakaretlerdi.
Ceza konusunda da hakdoğan'a ceza gelirken özellikle pusi'nin aşağılayıcı yazıları hiçbir ceza almadı, daha sonra özellikle hakdoğan ve envyme'nin ısrarları sonucu çok gecikmiş ve göstermelik cezalar geldi. Hatta burada hakdoğan edilen hakaretleri siteye bile koydu.
Eğer bu sitede demokratik görünüp ayrımcı yöneticilik yapılacaksa direk müslümanları engelleyip kendimiz çalıp kendimiz oynayalım. Muhammed ve islam hakkında hep birlikte kendimizi tatmin etmiş oluruz.
Sitenin adı ve amacı doğrultusunda tabii ki de dinleri özellikle islamı eleştireceğiz. Bunları Kuran ve islamı kaynakları göstererek yapmalıyız, buna da müslüman üyelerin birşey dediğini zannetmiyorum. Ama direk kişiliklere ve genelleme yaparak yazılan hakaretlere tahammül edip ceza konusunda da taraflı olunursa bu beni de rahatsız eder.
Umarım forum yönetimi bundan sonra daha adil olur.
Saygılarımla
kafasikarisik
28-08-2009, 01:17
Bir tartışma platformunda kişilere uzaklaştırma verilmesini demokratik bulmadığımı belirteyim.
Spor karşılaşmalarında olur oyuncuya yönelik, sarı kart, kırmızı kart veya süre cezası.
Sansür bile kişilerin süreli veya süresiz fikir beyanlarının engellenmesinden daha demokratiktir.
Uzaklaştırma cezası verileceğini bilerek hatta umarak ısrarla şikayet etmek de demokratik bir tutum değildir.
Tartışmadan gerekçe belirterek ayrılırsınız olur biter. Kimin haklı veya haksız olduğuna da tartışmayı takip edenler verir.
Uyarı, silme, editleme, denetime alma seçenekleri varken uzaklaştırma söylemlerinize yakışmıyor.
Kavganın ortasında, faul yaptığını düşündüğünüz kişinin ellerini bağlamak hakkaniyet sağlamak değildir.
Üstelik bu bir fikir kavgası ise.
10 gün süre ile uzaklaştırılan üyenin genel bir üslup sorunu da yoktu. Problemli görülen mesajları silinip, uyarılması yeterli idi.
Sadece bu olay ile ilgili değil, yönetimdekilerin genel tutumunun da sevdiği ve sevmediği kişilere göre farklı olduğunu görüyorum.
Kimin daha demokratik olduğu, kim daha ağır ceza veriyor ile anlaşılmaz.
Tüzüğünüzü ve uygulamalarınızı gözden geçirmenizde fayda var.
Yoksa çok yazık.
Bizim özledigimiz, birlikte olmaktan gurur duydugumuz inanan tipolojisini temsil edenlerden birisiniz. Biz burada bir tartışma platformuyuz. Fikirler üretmeye çalışıyoruz.
saka gibi
yalan yanlis carpitmlara dayali iletileri israrla elestirmeyen müslüman üyeler, SIZIN GURUR DUYDUGUNUZ INANAN TIPOLOJISI yani....
yani inann üye gelsin....böyle laylaylom basliklar acsin...."olabilir"ler ile kendi varligini sürdürsün ki SIZIN TARAFINIZDAN SAYGINLIK GÖRSÜN :)
burada ince'den sn envyme'de ayar vermek istemek var....
baklim bu ayar tutacak mi......
Prozac carpitma degil....
gözlemlediklerimi paylasiyorum....
İnvi provake amacın belli umarım başarılı olursun.
cikarin artik bu sakizi agzinizdan !
neyin provokesi ? simdi sitede hic bir daha önce sikayet edilmis baslik veya acilmis basliklarda diger üyelerin astigi iletiler yok mu ?
peki iletiyi astigim zaman yaziyor....editledigin zaman yaziyor...
aninda damlamisiniz...
yani isi gücü biraktiniz, benim gibi müslüman üyelerin iletilerine mi odaklandiniz ?
dünkü sikayetlerim ne oldu ?
birakin dünkü sikayetlerimi....benim sikayet ettigim iletiler ne oldu ?
biriniz bilgilendirme geregi duydunuz mu ?
yoksa kibirinizden gerekli mi görmediniz ?
haa yok özür dilerim....
yogundunuz :)
neymis provoke amacliymis...
hakkini aramak, elestirilerini hakli gerekcelere dayandirmak....provoke amacli olarak degerlendiriyor....
gariz küfür sizce nedir ?
yani schoppy pusiye gariz küfür etti de
pusi bana sadece küfür mü etti ?
bu yüzünüze vurmak provoke etmek mi ?
haaa yok bu "dk kararini tartismak" özür dilerim...buda yasak ! :)
İnvi bir üyenin kaldırılan iletiyi tekrar astığını raporlamışsın üye denetime girdi,bir iletinin konuyla alakası olmadığını raporlamıssın ona kalırsa senın ıletılerde konuyla alakasızdı.
Birde sch nin cezasını raporlamışsın !
Sorun nedir anlamadım ?
Bir tartışma platformunda kişilere uzaklaştırma verilmesini demokratik bulmadığımı belirteyim.
Sayın kafasıkarışık şahsınıza ağır küfür edilse yönetimden beklentiniz ne olurdu?
Forumun belli kuralları var burada uslubun korunması gerekır korunamadığı taktirde uzaklaştırma cezası verilir aksi halde kahve muhabbetinin, küfrün ,hakaretin önüne geçilemez..
Öneriniz varsa alalım değerlendiririz.
Prozac....
simdi tek tek soralim....
hakdoganin "davasi" ne zaman görüsülmeye baslandi...ve cezasi kesildi ?
schoppy'nin "davasi" ne zaman görüsüldü ve cezayi islem uygulandi ?
pusi'nin davasi görülmesi icin "ünlem" isratini ne zaman aldiniz...cezayi ne zaman kestiniz ?
high iq dan söz etmiyorum bile....onu görmemsiniz bile....
malum sizin yükünüz fazla ve kendinizi sorumlu kabul ettiginiz üye kategorisine girmiyor......
simdi birde inanlara verilen cezalar ile....non-teist üyelere verilen ceza oranlarini kiyaslayin....
haa malum tribünler tatmin olsun diye...
göstermelik 3günlük cezalar....10 olmasi daha uygun görülüyor...
daha net sorayim....
malum provoke ediyorum...sizi okuyanlarda cidden provoke ediyorum sanacak....
shoppy'ye ceza verilirken....tüzüğün hangi maddesinden yararlanışmıştır ve pusi tüzüğün hangi maddesine dayandırılarak denetimle yırtmıştır....
buyur tartiyi ortaya koyalim....
bekleyelim...invi provoke mi ediyor...anlamak mi istiyor....
yoksa görmek istemdiklerinizimi gösteriyor ?
ona kalirsa senin iletinde alakasizdi :)
vay be simdi de benim yüzümden yapman gereken seyi yapmadiniz ! :)
helal bana....
ee madem adilsiniz...tüm üyelere esit davranin....sizi engelleyen ne ?
sanki hic iletimiz oradan oraya sürülmedi...
haa provoke etmekten söz etmisken....
pusi de , ulpian'a göre son derece iyi niyetler ile...provoke ediyordu....
cünkü provoke etmek bazen gerekli oldugu icin yapilmasi gereken bir davranis bicimide...
bakin bende non-teist üyelerden birseyler ögreniyorum bu forum sayesinde....
MODERATÖR KARARLARINA KARŞI İTİRAZ
20- 30 mesaj sayısını dolduran her üye Site ve forum yöneticilerinin bireysel olarak uyguladıkları yaptırımlara karşı bir hafta içerisinde Disiplin Kuruluna itirazda bulunabilirler. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Herhangi bir nedenle üyeligi dondurulan ya da sonlandırılan kullanıcı itirazını Bize Yazın linkinden yapabilir.
Hesabamı çekiyorsun invi ?
Böylemi algılamalıyım.
İtirazların yeri bellidir ,adaleti tartmak istiyorsan önce insanları etiketlemeyi bırakmalısın.
Haklıyken haksız duruma düşme ilk iletin bunun örneği.
prozac ne demek insanlari etkilemeyi birakacaksin ?
yani diyorsunuz ki
hatalarimizi diger üyeler ile paylasmayin....
cünkü karizmamiz ciziliyor....
hakli iken haksiz duruma düsen yok....
haksizligi , adalet olarak dayatmak isteyenler var....
ve bende bunu elestiriyorum.....
milomanara müslümanlar icin süne ve hasarat diyor....
haa tabi....müslümanlarda size küfür ediyor degilmi...o yüzden o kadar ince elemememiz lazim....
pusi kasap dinin müslüman inançlıları diyor, bu bir kimseyi yasaklamak için yetmiyor mu?
site tüzüğü için karın ağrısı diyor, aynı jargon ile kestaneni çizmek lafı ediyor, şabalak diye hitap ediyor, bu benim yazdıklarımdan daha hafif mi ki denetimle yırtıyor?
evrensel-insan
28-08-2009, 02:02
Saygideger arkadaslar;
Iste demokrasi boyle birseydir. Cunku demokrasi; uygulayanin demokrasisidir. Bu da ister istemez, uzerine uygulanan acisindan demokratik olarak algilanmaz.
Eger bu sitedeki demokrasi uygulayicisinin anlayisi, ortaya konan haliyle, dinlerden ozgurluk ise; uzerine demokrasi uygulanan haliyle dinlere bagimlilik olacaktir.
Bu baska bir sitede tam tersi olabilir. Yalniz burada onemli bir konu, ki bence buda toplumumuzun bir yetistirme aliskanligindan ve toplumsal kisilige sahip olmadan kaynaklaniyor, duygusal/kisisel yanasimlardir. Eger mantiksal/dusunsel bir yanasim gosterilse; elestirilecek olan sadece dinin nasil bir dusunceye sahip oldugu ve bu dusunceyi somuta indirgeyen kuran, hadis, ayet gibi degerlerin; ortaya konarak, nerelerinin ve nasil kime veya neye gore "yanlislik" icerdigidir.
Bir hususta, bu tip degerlerin neye gore elestirildigidir. Genelde elestiriler; ideolojik inancsal dogrulara dayandigindan, tum elestiriler, elestirenin dogrularina uymamasindan kaynaklanir.
Bence bu isleyisteki ortak yon; insan olumuna gore olarak baz alinmalidir. Bu da insan haklari ve hak ve ozgurlukler demektir.
Eger, tum veriler bu konuda ortaya konur ve elestirilirse, ya da savunulursa; sorun buyuk bir olcude cozulur. Cunku sonucta ideolojik inancsal dogru yanasimlari; kisileri duygusal/kisisel yapmakta, bu da yazilan mesajlarin dil ve uslubuna ve de yazinin yon ve yonlendirildigi adrese etkilemektedir. Bu yanasim da, zamanla surtusmeye, atismaya ve tuzuk disina cikan dil ve usluba acilmaktadir.
En uc noktadan alalim. Bir kisi, kendi tecrubeleri sonucu islamdan ve muslumanliktan "nefret edebilir", ama; o kisinin bu "nefreti" muslumanlari kisi olarak icermez. Yada; her muslumani; dine bagimlilikta; ayni, bilgi, bilinc, deneyim, gozlemde ve de ayni bakis acisinda degerlendirmeyi getirmez. Her teistin ve ateistin; kendi kisisel elestiriye yonelis dusuncesi vardir. Ne tum teistler, ne de tum ateistler dusunce ve davranis olarak aynidir. Iste bu fark ancak; yazilan yazilarin dusunce icerikli olmasi sonucu algilanir. Yoksa, herkesi ayni kefeye koyarak degil.
"Siz muslumansiniz ve soylesiniz" tipi bir yanasim, onyargilidir ve satasma, etiketleme iceriklidir. Ama;" Benim algima gore, islam, ya da muslumanligin, su insansal sorunlari vardir" tipi bir yanasim ise, sorunu ortaya koymaktir. Bu sorunu ustune alan da, zaten cevap verecektir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
prozac ne demek insanlari etkilemeyi birakacaksin ?
İnvi ilk iletinde editlediğim yeri biliyorsun üyeye hangi etiketi yapıştırdığınıda .
Devamının olmamasını dilerim.
prozac
üye kendisini öyle tanimliyor...kendisi kendisini öyle tanimlamasinda bir sakinca görmüyorken, siz niye sakinca gördünüz ki ?
kaldiki EDİT icinde müslümanlarda var.....imamlarda var....
yani niye rahatsiz oldunuz anlamis degilim....
prozac simdi onu bunu birakinda...
hakdogan iletileri asarken...talimat ile 2 yil yasaklandi :)
yani yargilamaya bile gerek görülmeksizin :)
neymis "yerim o tüzügü" demis....tabi ya neee kadar büyük bir suc....
pusi mi ? pusi ne demis tüzük hakkinda...?
haa dogru ya... o "sizden" ....
haaa tabi ya....burasi son derece hassas ve demokratik bir ortam....
yani demokrasiyi ve adaletin ne olup olmadigini bilmesek...
bu tutumu cidden adil kabul edecegiz...
beni güldürüyorsunuz.....allah da sizin gülmeniz icin vesileler yaratsin insallah....
3. cü şahıs burada yokken böyle bir değerlendirmede bulunamazsın invi.
Hoş değil.
Adaletin sorun gördüğün bölümlerini belirtip DK ya sevketmen gerek,tüzükte eksik veya fazla bulduklarını bu başlıkta belirtirsen değerlendirmeye alırız.Kişiler üzerinden siyasetle bir yere varamayız.
Senden maddeler halinde önerileri bekliyorum
yaw EDİTyazan yeri niye editlendiniz ?
birakin bu basligi gidin siyast forumuna....orada nerde EDİT yaziyorsa...hepsini tek tek editleyin......kolay gelsin size....
İnvi o kısmı editledim tekrar belirtip üyeyi zan altında bırakma tekrarında DK ya havele etmem gerekecek.
Örneklemeye devam edelim....
mehmet salihin kadınları açık açık insan yerine koymayan iletisine "bırakın başlık kalsın, millet görsün şu müslümanları" niyetiyle karışmayan zihniyet, işine geldiğinde/gelmediğinde 5 dk içinde post okuyup cezalandırır hale geldi. Müslümanlar sözkonusu olunca fast-style-fetva
Hoş değil.
efendim duyamadim.....
burasi modlarin kararlarindan dolayi hizaya cekilecegi yer degildir , modlar almis olduklari kararlarin hesabini DK ya verirler , sikayetlerinizi oraya yapmaniz sonuc almaniz acisindan onemlidir..
Hakdogan durup dururken 2 yil ceza almadi , kendisinin kabarik bir sabika dosyasi var , defalarca uyarildi , denetime alindi , yasaklandi , ama hakdogan bilincli bir sekilde bu siteye ve kurallarina uyum gostermeme konusunda inat etmisdir.
Puside uyarilmistir , denetime alinmistir, kendisi bu tarzda devam ederse siz de cok iyi biliyorsunuz ki gidecegi yol hakdoganinki ile ayni olacakdir , bu konuda bir ayrim soz konusu degildir.
niveru
yeni görevin heycani olsa gerek bu cikis....
bir baba olmaz niveru....bir baba olmaz....hakdoganin uslubu gerekce gösterilmek isteniliyor....
edilen sikayetler ortada....verilen cezalar da ortada...kime neden ne kadar ceza verilmis...
ben size söyleyim hakdogan niye ceza aldi....
sitenin din elestirisi omurgasina sarstigi icin....
bu kadar basit.....
en iyisi 2 yil uzak tutmak kendisini :)
zaten geriye kalan üyeleri siz öyle veya böyle hal edersiniz...
kidem verirsiniz.....sonra....meclise alirsiniz.....
yeterki bahsi gecen omurgaya dokunmasinlar....
İnvi tüzüğün dışına çıkmadan başlıkta dilediğin kadar takılabilirsin.
Somut önerilerin olursa dinlemeye hazırım.
Milenomanaradan alıntı.
Benim görüşlerimi hakaret olarak değerlendirmeniz, havadan nem kaptığınızı gösteriyor.
Pardon. Açık açık hakaretlerinize havadan nem kapmak olarak nasıl yorumlarsınız?
Milenomanaradan alıntı.
Dikkat ederseniz koşullu cümleler onlar. "................. ise ................" gibi.
“Bizim bu vahabi armutlarına bir şey anlatmamıza zaten gerek yoktu” derken nasılken nasıl demişsiniz anlayamadım. Ve ya “Forumun süne zararlısı” diye tabir ederken nasıken nasıl demişsiniz. Ayrıca sizin mesnetsiz olarak kabul ettikleriniz de başkalarının mesnetli, sizin mesnetli olarak kabul ettikleriniz de başkalarına mesnetsiz gelebilir. Her iki durumda da hakaret yetisini kimden aldığınızı anlayabilmiş değilim.
Milenomanaradan alıntı
Siz de mi onlardansınız yoksa?
Bu sorunuza cevap bile vermiyorum.