PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biraz özgürlüğe cesaretiniz var mı?


KızıL
08-06-2009, 06:59
Biraz özgürlüğe cesaretiniz var mı?


Özgür yazılım yirmi beş yıllık birikimi ile geniş bir yelpazede güvenilir çözümler sunuyor.


http://haber.sol.org.tr/bilim_teknoloji/14910.html

niveru
08-06-2009, 13:25
ozgur yazilim , guzel ama bir yere kadar ,bende hem windows 7 hem linux oldugu halde , ofis icinde elemanlara linux kullandiramadik , ya ihtiyac duyduklari programlar calismadi yada uyum saglayamadilar ,hesap soruncada sucu bilgisayara atmaya basladilar .
servera ve 5 makinaya tekrar windows yukledik ,, onca masrafda cabasi ...

ama ben ofis disinda linux kullaniyorum o ayri tabii

milomanara
08-06-2009, 16:52
Evet malesef insanlar alışkanlıklarını değiştirmek istemiyorlar. Linux taş gibi bir sistem olsa da, windowsdan eski bir temele(unix) sahip olsa da, kolay kolay geçeceklerini sanmıyorum. Ama işletim sistemini değiştirmeden özgür yazılım kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Mesela microsoft office alternatifi open office (http://www.openoffice.org/) kullananların sayısı azımsanacak gibi değil, bununla beraber, linuxda bir çok yazılımı indirip kullanabilmek için birazcıkda olsa kod derlemeyi bilmek gerekiyor, indirdiğiniz paketin içindeki config ya da install dosyalarını gcc'ye vereceksiniz o da size binaryi verecek falan... gerçekten anlamayan için zor. Paket yöneticileri, bir çok dağıtımda bulunsa da, istediğiniz tüm programları o sürümün paketi olarak bulamayabiliyorsunuz. Yine de ben çok çok umutluyum linux'un geleceğinden.

Açık kaynak kodlu yazımların yuvası için Sourceforge (http://sourceforge.net/) ve GNU (http://www.gnu.org/) "GNU's not unix" :)

nogada
08-06-2009, 16:55
Linux kaynak kodlarının açık olması onu bir adım öteye taşıyor fakat bu genelde bilgisayarla yakından alakalı olan inasnların işine geliyor.Fakat normal kullanıcılar windowsu tecih ediyorlar,nasılsa onlar için kaynak kodlarının bir önemi yok :D