PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mormonlarda Tanrı Anlayışı

digeri_1
11-06-2009, 16:03
isa mesihin son zaman azizler kilisesinin ( mormon topluluğu) tanrı anlayışına değinmek istedim.

Mormonlar tanrının tek yegane yönetici ve herşeye kadir olduğunu öğretmekte ancak yinede birden fazla tanrı olabileceğini öğretmekteler. bu tanrılar tanrılaşmayla birlikte olabilir. tanrının da maddesel bir bedeni vardır.ve günümüzde tanrılaşma yolunda emin adımlarla giden kişiler olduğunu idda etmekte ve günümüz peygamberleri vardır. bu peygamberler şu anda dünyada ve onara yol gösterirler. (bir keresinde çıkarıp peygamberlerinden bir tanesinin resmini bana göstermişlerdi. )

isa mesih tanrısal bir doğaya sahip olmakla birlikte asıl tanrıdan farklıdır. ayrı bir kişidir. dünyaya gelmiş, insanlık uğruna ölmüş , sonra tanrı tarafından diriltilmiş ve göğe alınmıştır. çok sonraları isa Amerika kıtasını ziyarete gelmiştir.

kutsal ruh ise üçlü birlikle tarif edilenden farklı olarak bir yardımcı kişilik olduğu idda edilir.insanlara yol gösterme rehber olma görevi vardır.

ozgur_
26-07-2009, 01:32
Mormonlar dünyanın en hızlı gelişen dinsel kuruluşu olduklarını iddia etmektedirler. Kendilerine ait etkileyici istatistik raporları bu iddiaya ağırlık kazandırmaktadır.

http://www.mavikilise.com/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=42

nogada
26-07-2009, 02:05
Mormonlar dünyanın en hızlı gelişen dinsel kuruluşu olduklarını iddia etmektedirler. Kendilerine ait etkileyici istatistik raporları bu iddiaya ağırlık kazandırmaktadır.

http://www.mavikilise.com/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=42

Mormonlar hristiyanlığın bir kolu değilmi,yada çarpıtılmış bir tarikatı?

abdulKADİR
26-07-2009, 05:17
Sayın Natan, Mormon inancı hakkında kısa ve öz bir açıklama yapmışsın. Bu bilgileri doğrudan kendi kaynaklarından aldığın anlaşılıyor. Bilmem yanılıyor muyum?

Sayın ozgur'un verdiği link ise bir hristiyan sitesi olması dolayısıyla burdan objektif faydalanmak zordur bence. Biraz gözattım, genel olarak yapılan aktarımlar doğru ama yorumlar taraflı geldi bana.

Burda birkaç defa, ta Amerikalardan kalkıp burda hizmet veren Mormon gençlerle konuştuk, Türkçe Mormon Kitabını aldık. İlk sayfalarda ''Mormonlar'ın başka değil sadece bu kitaba uymaları'' emrediliyor. Bu yönleriyle islam dininden türemiş bahailiğe benziyor.

Kabul etsek te etmesekte, herkesi kendi ağzından ve önyargısız tanımanın gereği olarak mormonları da kendi kitaplarından veya kendi web sayfalarından tanımak gerek diye düşünüyorum.

Bu sayfada birçok dilde bilgilendirme mevcut (http://www.kirche-jesu-christi.org/)

Felsefeci 87
26-07-2009, 10:52
Arkadaşlar bugünkü hristiyanlar yani;katolik, ortodoks ve protestanlar mormonların Kutsal Kitap dışı öğretiler verdiğini söylemekte, sapkın bir inanç, sapkın bir akım olduğunu dile getirmektedirler. Aynı şey yehova şahitleri içinde geçerlidir. Hristiyanlıkta Baba, Oğul ve Kutsal Ruh aynı kişilerdir. Ama Mormonlar, üçlü birliği reddederek bu üç kişiliğin farklı farklı kişiler olduğunu söylemektedir. Bunu da Mormon Kitabının başında yer alan 'üç Tanığın Tanıklığı' başlıklı yazıda "Tek Tanrı olan Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'a Hürmetler" diye görmekteyiz. Kısacası; Mormonlar denen akım, Günümüz hristiyanlığı tarafından kabul edilmemektedir.

digeri_1
26-07-2009, 19:14
Sayın Natan, Mormon inancı hakkında kısa ve öz bir açıklama yapmışsın. Bu bilgileri doğrudan kendi kaynaklarından aldığın anlaşılıyor. Bilmem yanılıyor muyum?

Evet , mormonların kendi kitabından kendim açıp buraya yazdım. Doğrudur.
Hrıstıyan forum sitesinde gördüğüm yalanı ve yanlış bilgiyi burda paylaşmak doğrusunu göstermek niyetim. Zira protestan ların fink attığı o sitede bu yanlış bilgiyi söylediğinde yayınlamıyorlar.

digeri_1
26-07-2009, 19:22
Ayrıca bazı tespitlere katılıyorum ancak bir "tarikat" olduğunu düşünmüyorum `Mormon inanışı hrıstıyanlık hususunda farklı bir yorum akım lduğunu biliyorum. Fakat diğer geleneksel hrıstıyanların ve hrıstıyanların yüzkarası protestanların tersine kendi kutsal kitaplarını da açıklıyor, incilin tek geçerli yetki kaynağı olmadığını söylüyorlar..