Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeytan—Efsane mi, Kötü Niyetli Gerçek Bir Varlık mı?
digeri_1
17-06-2009, 15:25
Şeytan—Efsane mi, Kötü Niyetli Gerçek Bir Varlık mı?
KÖTÜLÜĞÜN kökeni eski zamanlardan beri düşünürlerin ilgisini çekmiştir. James Hastings’in baskıya hazırladığı A Dictionary of the Bible’da şöyle söyleniyor:
“İnsan bilinçlenmeye başladığında, kendini, kontrol altına alamadığı, ayrıca zararlı ya da yıkıcı etkisi olan güçlerle karşı karşıya buldu.”
Aynı kaynakta şu da bildiriliyor: “İlk insanlar nedenleri içgüdüsel olarak araştırdı; doğadaki güçleri ve diğer olayları kişilik özelliği varmış gibi yorumladı.”
Tarihçilere göre, cin tanrılara ve kötü ruhlara inanışın kökeni Mezopotamya tarihinin başlangıcına kadar uzanabilir. Eski Babilliler, korkunç bir ilah olan ve “yakıcı” olarak tanınan Nergal’in yönetimindeki yeraltı dünyasına ya da “dönüşü olmayan ülkeye” inanıyordu. Babilliler cinlerden de korktukları için, büyüler aracılığıyla onları yatıştırmaya çalışırlardı.
Mısır mitolojisinde, Set kötülük tanrısıydı ve “çakal gövdeli, dört köşe kulaklı, kuyruğu püsküllü (sonradan çatal biçiminde), sivri burunlu” tuhaf bir hayvan olarak betimleniyordu.”—AnaBritannica.
Yunanlıların ve Romalıların iyi ve kötü ilahları olduğu halde, önde gelen bir kötülük tanrıları yoktu. Onların felsefecileri iki karşıt ilkenin olduğunu öğrettiler. Empedokles’e göre, bu karşıt ilkeler Sevgi ve Kavga idi.
Platon’a göre ise, dünyada, biri iyiliğe, diğeri kötülüğe neden olan iki “Can” vardı. Georges Minois’nın Le Diable (İblis) adlı kitabında söz ettiği gibi, “klasik [Yunan-Roma] pagan dininde Şeytan’ın varlığı kabul edilmezdi.”
İran’daki Zerdüşt dininde en büyük tanrı olan Ahura Mazda, yani Ormazd’ın, kötülük yapmayı seçtiğinden dolayı Yıkıcı Kötü Ruh veya Yok Edici haline gelen Angra Mainyu’yu, yani Ehrimen’i yarattığı öğretilirdi.
Yahudilikte ise Şeytan, Tanrı’nın Düşmanı ve günahı başlatan varlık olarak, basit bir şekilde tanıtılır. Fakat yüzyıllar sonra, Şeytan’ın tanımı pagan düşüncelerle bozuldu. Encyclopaedia Judaica’da şöyle deniyor:
“MÖ son yüzyıllara doğru . . . . büyük bir değişiklik oldu. Bu dönemde [Yahudi] dini . . . . Tanrı ile iyi ve gerçek güçlerin karşıtı olarak, gökte ve yerde, kötü ve aldatıcı nitelikteki etkili güçlerin bulunduğunu ileri süren dualizm felsefesinin pek çok özelliğini benimsedi. Bunda Pers dininin etkisi varmış gibi görünüyor.”
The Concise Jewish Encyclopedia’da, “[Cinlerden] korunma, emirlerin yerine getirilmesi ve tılsımların kullanılmasıyla mümkündü” deniyor.
Nasıl ki kötülük gerçekte varsa şeytanda vardır.Ve uydurmada değildir.
digeri_1
18-06-2009, 20:36
Encyclopædia Britannica’ şöyle deniyor:
“Aydınlanma felsefesi ve ilahiyatı, Şeytan karakterini, Ortaçağın mitolojik bir hayal ürünü olarak değerlendirip Hıristiyan bilincinden çıkarmaya çalıştı. Liberal Hıristiyan ilahiyatı Mukaddes Kitabın Şeytan için kullandığı dili, harfi değil, sadece ‘mecazi’ bir dil; evrendeki kötülüğün gerçekliğini ve boyutunu ifade edecek mitolojik bir çaba olarak değerlendirir.”
evrensel-insan
18-06-2009, 21:03
Saygideger natan;
Insanoglu; dusunce ve davranisini; kendi bulundugu cografi, toplumsal, tarihsel, etiksel degerler temelinde; iki karsit kutba ayirmistir. Bunlardan birisi; malevolance, yani kotuluk; digeri benevolance, yani iyiliktir.
Her ikisi de etigin bir konusudur. Soyut kavram olarakta; evrensel ortak bir tanim ve anlayis icermez. degisken ve gorecelidir.
Seytan; malevolance; ayriminin; insanoglu adina temel tasidir. Hem insanoglu, yarattigi bu soyutla ve onu suclayarak, "kendisini temize cikarmakta" hem de; bunu sanki varmis, havasina sokarak; insanogluna verdigi dusunsel ve fiziki zararlari, fizigi olmayan bu dusuncede yaratilmis, kavrama birakmaktadir.
Seytan; INSANOGLUNU;DUSUNCE VE DAVRANISTA INSAN YAPMAYAN VE INSANLIK SUNMAYAN DOGAL DUSUNCESININ BIR URUNUDUR.
Bununla mucadeleyi; din ve tanri gibi; soyut ve teslimiyetci icerikli ogelere birakmistir. Seytan, INSANOGLUNUN INSANDISI VE INSANLIKDISI DUSUNCE VE DAVRANISININ ADIDIR. Seytanlik yapmakta; bu amac ugrunda; hem insanoglunu hem de onun getirdigi; teknik, bilimsel ve felsefi acilimi arac olarak kullanmaktir.
SEYTAN VE SEYTANLIK, SADECE DOGAL DUSUNCENIN URUNUDUR. Tanrisal yanasim, dini mentalite ve emperyalist zihniyet gibi; o da, dogal dusunce ile birlikte tarihe gomulecektir. Gunumuzde ise seytani ve diger sayilanlari tarihe gomecek olan; bireyin, bireysel bilincinin; insansal-evrensel dusunce devrimidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ansiklopedide yanlış bilgi verirmiş.Yaratılışı okursanız şeytanı iyice görebilirsiniz orda ve diğer bölümlerde.
digeri_1
18-06-2009, 21:31
Savaş ve barış -iyi ve kötü karşıtlığının kötü ,aldatıcı figürü olarak ,toplumsal hayat içerisinde yer edinmiş insan fikri olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca şu bilgiyi de paylaşmak istiyorum : “Bazı tarihçilere göre, Hıristiyan kilisesi 1484’ten 1782’ye kadar cadılık suçlamasıyla yaklaşık 300.000 kadını öldürdü.” -The World Book Encyclopedia
Protestan reformcular Martin Luther ve Jean Calvin bile cadı avını onayladılar. Avrupa’da cadılık davaları, Engizisyon ve dindışı mahkemelerin yaydığı asılsız söylentilere ya da kasıtlı suçlamalara dayanıyordu. Masum insanlara “suçunu” zorla itiraf ettirmek için genellikle işkence yapılıyordu.
İnsanada bu kadar kötülüğü yapmasını sağlayan şeytandır zaten.Malesef hatalar olmuş geçmişte.Ama bunu RAB'le ilgisi yok.Mesih İsa öldürün yada bu işleri yapın demedi.
evrensel-insan
19-06-2009, 00:54
Saygideger paolo;
Seytan; insanoglunun kendi icin yarattigi ve sadece kendi icin gerekli kildigi bir dusunce ve davranistir. Eger insanoglunun yaptigi kotulugu seytana atarsak; o zaman insanoglunu temize cikarmak gerekir. Bu da gercekleri gorememek ve kotuluk dusunce ve davranisini seytana yuklemektir. Ayni buyuk kardesin sucu isleyipte; sucu kucuk kardesinin ustune attigi gibi.
Ustelik bu tip bir dusunce; insanoglunu dusunce ve davranista insanlastiramaz ve seytan kalicilastirilmis olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
şeytan sadece bir bahanedir arkadaşlar iyi davranışlar doğru davranışlar kutsal ve semavi tanrısal ama kötülükleri üstüne atacak bir bahane gerekliliği ortaya çıkmış ve şeytan yaratılmış beyinlerde yada dinlerde.. Nasıl tanrı yoksa hayalse şeytanda öyledir. Biri iyiliği biri kötülüğü temsil ediyor sadece beğenın alın:)
saygılar
parmis Güneşin_kızı
İnsanoğlu zaten şeytana uyduğu için suçludur.Ama bu insanın günahsızlığını göstermez.Nasıl sevgi,mutluluk gerçekse Tanrı ve şeytanda gerçektir.
Bu arada Sevgi,Huzur,Korku olmadığını ispatlayabilir misiniz?Bunu özellikle Tanrıya inanmayan arkadaşlardan bekliyorum cevabını.
digeri_1
19-06-2009, 20:45
Bunu ateist arkadaşlar cevaplarlar . Ancak " bir varlığa" inanan ben bir iki şey söylemek isterim. Sevgi, huzur ,korku, endişe, aşk vs bu duygular beynin ürünüdür. Yani Ateistlere görmediğimiz şeylerin de var olduğunu anlatmaya çalışırken genelde teist mantık alışıgelmiş bir şekilde "düşünceyi & aklı da görmüyoruz sen akılsız mısın" ? gibi donmuş mantıkla yaklaşır ve bu pek de yaratıcı değil.
Sevgi , korku vs . hayatın bir parçası , ölüm de aynı. Ölüm olmazsa yaşam da olmaz. Vücudumuzda bile en an hücreler ölür yenileri doğar ve bu sürekli devam eder.
saygılar
Sonuçta var mı yok mu?Olmasa sonuçta insan bunları hissedemez.Acıyı nasıl beyin çıkarmış olabilir peki?
şeytanın kim olduğunu söyliyim
rahatlayın bari
şeytan sümerlerin bilgelik tanrısı
bulmacalarda çıkan EA olan ENKİ dir .
hatta enki yılan sembolü ile anılır
hatta zavallı gılgameşin denizin dibinden çıkarttığı gençlik veren bitkisini yiyende onun yılanıdır
ademle havvayı zora düşüren yılanda onundur
Tanrı olmasaydı şeytan olmazdı diye bilinse de şeytan olmasaydı Tanrı olmazdı. Çünkü şeytan kutsal kitaplarda Tanrı'nın gerekliliğini temsil eder.
İyiliği de kötülüğü de insan yapar. Yaptığımız hataların günahını kendi yarattığımız şeytana yüklemek işin kolayına kaçmak. Bunu gerçek hayatta birine yapsanız iftira atmış olursunuz. Bırakalım şeytanı falan hataları kendimizde arayalım.
Şeytan değil kanıma girmek bu evrene bile hiç girmedi ;) Ama aranızda şeytanı gören olursa söyleyin ona tüyünü bende unutmuş :lol:
Valla Rab'de kötülük yoktur.Evet iyiliğide kötülüğüde insan yapar.Ama kötülüğü şeytana uyarak yapar.İnsanında hatası burda zaten.Hemen gaza geliyor tabiri caizse şeytanın.Şeytan imanlıların arasına pek etkili olamaz.İmanlarını sağlam kaya üzerine kurdularsa.İblise karşı direnin o sizden kaçacaktır.Amin.
Rab de nasıl kötülük yok?,kendi ruhundan insanoğluna üflemedi mi?,onda kötülük olmasa insanoğlundada olmazdı bence,yada öfke yada kindarlık,yada intikam alma isteği vs.çoğaltılabilir,üstelik insanı yeryüzünde halife olarak yaratmış ise kendi özelliklerinide insanda aksettirdiğini düşünmek yanlış olmaz sanırım ve eğer şeytanı yarattı ise şeytan başta kötü müydü ,sonradan mı oldu?aslında çokta farketmez, her iki durumdada kötülüğün kaynağı olarak Tanrıyı düşünmek mümkündür,ondan çıkmış o yaratmıştır!
evet ne güzel söylemişsiniz
aslında yapmamız gereken bilincimizi
ve düşüncelerimizi ileriye taşımaktır
soyutu somuta çevirebilmektir
dünya hep böyle yaşanılır olmayacak
çünkü biz insanoğlu tüketiyoruz zarar veriyoruz
yerine hiçbirşey koymuyoruz
eğer ki bilincimizi kendimizi geliştitrersek anca bunlara önlem alabiliriz
yani şeytandan önce bun düşünülmeli
Üflemekten kasıt o anlamda değildi.Kendi nitelikleydi.Rab'de kötülük yok.Bahsettiğin oalyları ilk günah ve şeytana uymadan çıkıyor.Kötülük Rab'den çıkmamıştır.
Sn.paolo;
Kötülüğün kaynağı ne yada kim o zaman,kötülük nerden geldi?kötülüğü temsil eden şeytan değil mi?şeytana kötülüğü kim verdi?bu kötülük şeytana kim yada ne tarafından verildi?kaynak ne yada kim?ve amaç ne idi? :)
saygılar...
Kötülük ilk günahla ve itaatsizlik sonucu ortaya çıktı.Şeytandır doğru.Ama Rab şeytana kötülü vermedi.Zaten oda ilk başlarda şeytan değil melekti.Daha sonra itaatsizliği ve gururlanması sonucu bu hale geldi.
Nazzam-Cubbai
21-06-2009, 04:08
cok mantikli bu olay ama atelerle müslümanlar anlamiyorlar
simdi seytan ademe elmayi yedirdi , bunu yapmicakti adem
buna asilgünah denir , yani atelerle müslümanlar günahkar
asilgünahdan kurtulmanin yolu
vaftiz olmak ve iman etmek gerekiyor
neye suna
tanrinin et beden oldu yani isa da ete bürünmesine iman etmek ( insan tanri oldu , yedi icti ve..)
buda yetmiyor
tanri camrihda insanlari cok sevdiyi icin intihar edi yani kendini feda eti .
üc gün ölüdü ve sonra dirildi bahcivan kiyafeti giydi ve ormanda yok oldu (göye yükselmis)
cok mantikli bir credo
Sn.Nazzam-Cubbai;
Merak ettim, siz ciddi misiniz?yoksa dalga mı geçiyorsunuz?duruma göre size sormak istediğim birkaç şey olacakta!
saygılar...
Sn.paolo;
yanıtınız için teşekkür ederim,ama ilk günah=kötülük müdür?,ilk günah=iyilik midir?,günah kavram olarak bilincimizde, kötülük sonucu diye yerleştiğinden kötülükle eşdeğer diyebiliriz,değil mi?,yani yinede günaha neden olan kötülüğün kaynağı ne ?yada kim ?sorusuna yanıt nedir?,kötülük nerden çıktı,nasıl yaratıldı yaratıcısı kaynağı yok mudur?yada şöyle sorayım kötülük Tanrının bilgisi dışında mıdır?,Tanrıdan değildir ,onun bilgisi dışındadır!derseniz ,onun yaratıcısı başka bir şeydir yada şeytandır bile deseniz o zaman şeytanda yaratıcı güce sahip olmuyor mu?hemde Tanrının bilmediği onda olmayan birşeyi yaratmış gibi olmuyor mu ve buda fazlası ile garip bir durum olmaz mı?Rab şeytana kötülüğü vermedi demişsiniz,demekki kötülüğü şeytana veren başka bir şey yada kendi yarattı!bu mudur?
saygılar...
Nazzam-Cubbai
21-06-2009, 22:10
Sn.Nazzam-Cubbai;
Merak ettim, siz ciddi misiniz?yoksa dalga mı geçiyorsunuz?duruma göre size sormak istediğim birkaç şey olacakta!
saygılar...
Sn Nehir
hem ciddi hem ´komik .
ayni hiristiyanlik gibi hem tek tanrili bir din güya hemde et beden olan bir tanri
hem ciddi hem komedi yani
Nazzam mantık dışı tamamen iddaların.Evt komik ama senin düşüncelerin.Böyle fantastik düşücelerini nasıl bulabiliyorsun bravo!Rab'le birlikte olabilmek için Rabbin sofrasını yapıyoruz.Ve Tanrının insansal doğası öldü.İlk günah insan için kötülüktür.Kötülüğün nerde çıktığına cevap verdim.Şeytanın çok fazla gücü yok.Yaratma gücü sadece Tanrıya mahsustur.
Şeytan melekse (ilk başta)meleklerin nefisleri var mıdır ki?Allaha rağmen Allaha başkaldıracak,itaatsizlik yapacak ve gururlanacak?Tanrının insansal doğası mı vardı?varsa bu nasıl bir Tanrı ki insansal doğasının ölmesi gerekiyor?
Yücelikleri olduklarını biliyoruz meleklerinin.Şeytan gururun kurbanı olmuştu.Evt dünyaya geldiği zaman oldu İSA MESİH kişiliğinde.Bizi kurtarmak için bedeninin ölmesine izin verdi.
Meleklerin özellikleri olduğunu demek istiyorsunuz herhalde,evet meleklerin özelliklerinden biri nefislerinin olmaması!,(oysa insanda nefis vardır,denir)şeytan ilk başta melekti demişsiniz,eğer melekse nefsi olmadığı için Tanrıya karşı gelmesi sözkonnusu edilemez,karşı gelmemişse,itaatsizlik edemez ve gururlanamaz,dolayısı ile kötülüğün ortaya çıkmasına neden olamaz,bu durumda kötülük nerden gelmiş olabilir?,şeytan melekti derseniz bu sorular doğal!
Ayrıca İsa mesih kişiliğinde dünyaya gelmesindeki sebep ne?,gelmeseyd!i,insanları kurtarmak için böyle oyunlara ne gerek var?,başta cennetten çıkarmasaydı madem!,zaten onu yapmasaydı cennette Adem ve eşi yaşayıp gidecekti,insanoğlu bile olmayacaktı belki!,amaç ne?cennetten atayım,sonra ete kana bürünüp onlar için kendimi feda edeyim mi?bu nasıl bir mantığa sahip Tanrıdır ki ne yaptığı belli değil,amacı belli değil!
İnsanlardaki nefis yoktu tabi.RAB onlara bazı özellikler verdi.Ve onlardan bazıları şeytana uydular.Kötülük günahtan geldi.Oyun değil bunlar.Günah olmasaydı çıkarmadı.İnsanoğlu olucaktı.Yaptığı çok açıkç.Fedakarlık ve sevgi.
Bu nasıl bir sevgi,nasıl bir fedakarlık?vur abalıya gibi!:fish:
hakantimaios
24-06-2009, 04:21
Ayrıca İsa mesih kişiliğinde dünyaya gelmesindeki sebep ne?,gelmeseyd!i,insanları kurtarmak için böyle oyunlara ne gerek var?,başta cennetten çıkarmasaydı madem!,zaten onu yapmasaydı cennette Adem ve eşi yaşayıp gidecekti,insanoğlu bile olmayacaktı belki!,amaç ne?cennetten atayım,sonra ete kana bürünüp onlar için kendimi feda edeyim mi?bu nasıl bir mantığa sahip Tanrıdır ki ne yaptığı belli değil,amacı belli değil!
Bir tanrı düşünün ki hem şeytanı yani kötülüğü yaratıyor. Hem şeytana-kötülüğe ayak uyduran insanları cehennemle korkutuyor. Hem korkuttuğu insanları kurtarmak ve kötülükten arındırmak için kendini ete kemiğe büründürüyor.Sonra bu insanlar tarafından dışlanıyor,aşağılanıyor,taşlanıyor. Ve işe bakın; sonra da bu insanlar için kendini feda ediyor. Aklıma Şener Şen'in rol aldığı "Çiçek Abbas" filmindeki Şakir karakteri geldi her nedense.
Şeytan düşüncesi her zaman kötülüğü temsil etmiştir. Okuduğum tarih kaynaklarında ki şeytan karakteri her zaman benzer özellikler taşımaktadır. Çirkin, kötü, kana susamış,cani ve insanlara kötü alışkanlıklar kazandıran bir tipleme. Bu şeytan tiplemesi zamanla Hristiyanlığı resmi din olarak kabul eden Roma İmparatorluğu döneminde Avrupa da (özellikle kuzey avrupa da ) geniş bir yelpazeye yayılmış pagan kültürünün dini öğeleri eklenerek, onlara karşı koymak ,o kültürü tehdit olarak göstermek için o kültüre ait simgeleri günümüze kadar şeytani simgeler olarak sunulmasını sağlamıştır. Örnek 13 sayısının uğursuzluğu, şeytanın keçi gibi olması, karanlığa hakim olması .... Bu metod klasiktir. Kendini haklı göstermek için ya senden öncekini destekleyeceksin selef kabul edeceksin ya da tamamen kötüleyip yok edeceksin. Tüm dinler tarihi hikayelerinde bu aynıdır.
Ben tanrı hakkındaki yorumu Harabinin şu iki mısrasına bırakıyorum. Tanrı gibi şeytan kavramını da bizlerin ürettiğine inanıyorum.
Daha Allah ile cihan yok iken
Biz anı var edip ilan eyledik
Hakk'a hiçbir layık mekan yok iken
Hanemize aldık mihman eyledik
Kendisinin ismi henüz yok idi
İsmi şöyle dursun cismi yok idi
Hiçbir kıyafeti resmi yok idi
Şekil verip tıpkı insan eyledik
Rabbin sevgisi engin ve eşsizdir.Rab şeytanı yaratmadı.Daha doğrusu şeytan olarak yaratmadı.Bu arada 13 numarası benim için uğursuz sayıda değildir.
hakantimaios
30-06-2009, 13:48
Rabbin sevgisi engin ve eşsizdir.Rab şeytanı yaratmadı.Daha doğrusu şeytan olarak yaratmadı.Bu arada 13 numarası benim için uğursuz sayıda değildir.
Mübarek insan Paolo, sanki senin 13 sayısını uğursuzluk olarak görmemen diğer Hristiyanların görmesini engelliyor. Ben senin inandıkların üzerinde durmuyorum,genel olarak yazıyorum. Biliyoruz ki istisnalar kaideyi bozmaz. "13 (on üç) sayısı özellikle Hıristiyanlık (http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C4%B1ristiyanl%C4%B1k) tarafından uğursuz kabul edilen sayı.
13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A' dır ya da 14 'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 13 'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD 'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı triskaidekaphobiadır (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Triskaidekaphobia&action=edit&redlink=1)." http://tr.wikipedia.org/wiki/13_(say%C4%B1).
Ayrıca tanrı bu melekleri sadece ve sadece kendine hizmet etmek için yaratmamış mıydı? Galiba yaratırken dalgınlığına gelmiş garibim Şeytanı yanlış kodlamayla sonradan asi olacak şekilde yaratmış öyle mi? Paolocum bazı gerçekleri zihnin kabul ediyor ama tahminen doğuştan gelen (aile inancı olarak) inancının açıklarını kalbin kabul etmiyor. Bunu bende 11 yıl önce yaşamıştım bu duyguları. Yapman gereken tek birşey var incili eline alıp objektif bir bakış açısıyla okuman. Gerisi kendi kendine gelecektir emin ol. Ben denedim kuranı okudukça islamdan uzaklaştım, incili okudum ne güzel bir insanmış isa dedim ama sadece o kadar. Ben herzaman bir şeye inanırım konu ne olursa olsun söylemler ile eylemlerin çakıştığı ve uyum göstermediği herşey tamamen menfeat ürünüdür. Saygılarımla.
13 rakamı benim için uğurludur.RAB şeytanı melek olara yarattı.Şeytan itaatsizliği ve dikkafalığı nedeniyle bu hale geldi.Kendi etti kendi buldu yani.Benim için tek GERÇEK vardır.Oda MESİH İSA.Gerisi fasa fisodur.İNCİL'i objektif okudum.MESİH İSA'da hiçbir kötülük bulamadım.Aksine sevgi,iyilik,lütuf,kurtuluş ve alçalgönüllülükten başka şey bulamadım.RAB derki.Tüm yüreğinizle ve aklınızla beni arayacaksınız ve bulacaksınız.Arayın bulacaksınız dileyin size verilecek.Yapman gereken tek şey arayıp ve bulmak.Rabbe yakar dua etmek.Birde önyargılı olmamak.Yeni Ahit diğer kitaplaral benzemez.
elcihanaferin
30-06-2009, 19:38
RAB şeytanı melek olara yarattı.Şeytan itaatsizliği ve dikkafalığı nedeniyle bu hale geldi.Kend etti kendi buldu yani.
Benim için tek GERÇEK vardır.Oda MESİH İSA.Gerisi fasa fisodur.
Şeytan bir şey bulmadı ki. Keyfi yerinde. Rab Yahve Mesih İsa onunla bir türlü başa çıkamıyor. Yoksa bu kadar sevdiği insan kullarına böyle saptırmalar yapılıp da acılar çektirir miydi hiç? Görünen şeytana gücünün yetmediği.
Zaten Yahve Mesih de fasa fiso, yavaş yavaş bu öğreniliyor...
Şeytan Rabbi dinlemedi.Ondan büyük olmak istedi.RAB MESİH İSA birçok kez onu hezimete uğratmıştır.Ama yenilen pehlivan güreşe doymaz misali.Bir türlü pes etmiyor.RAB MESİH İSA gerçek gerisi fasa fiso.Özellikle O' na fasa fiso diyenler için!İspanyada imanlı kardeşler ateistlere çok güzel bir şekilde susturmuş.Güya Tanrı olmadığını idda eden ateistlerin otobüslere Tanrı yok yazısına.İMAN'lı kardeşler.MESİH İSA vardır.TANRI'nın keyfine bakınız demiştir.Bundan daha güzel ders,cevap olamazdı sanırım.Sanırım bazıları dersini almışlardır)))))))