Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutsal Papa'lardan Örnekler
digeri_1
18-06-2009, 21:21
Papaları tanıyalım . O papalar ki isa'yı ,Petrus'u takip ettiğini söyleyen onun temsilcisi !
Formosus(891-896)
"Ölümünden dokuz ay sonra Formosus'un cesedi papalık mezarlığından çıkarıldı , yargılanmak üzere Stephus'un ( yeni papa) yönettiği bir "kadavra sinodu" önüne getirildi. Ölmüş olan papa ,papalık görevinde aşırı hırslı olmakla suçlandı , sağ elinin bütün parmakları kesildi ve papalık elbisesi üzerinden çıkarıldı.Tüm yaptıklarının geçersiz olduğu ilan edildi." -New Catholic Ancyclopedia
StephusVI (896-897 )
"Formosus'un cesedinin yargılanmasından bir kaç ay sonra şiddetli bir ayaklanma Papa Stephus papalığını sona erdirdi;papalık nişanları elinden alındı ,hapsedildi ve boğularak öldürüldü "-New Catholic Ancyclopedia
Sergius III (904-911)
"Onun iki selefi de hapiste boğularak öldürülmüştü...Romada Theophylactus ailesinden destek gördü;bu ailenin kızlarından biri olan Marozia'dan bir oğlu ( sonradan Papa XI Johannes )olduğu sanılıyor."-New Catholic Ancyclopedia
Stephanus VII (928-931)
Papa X Johannes papalığının son yılarında Romanın Donna Senatrix'in (Mazoria )hışmına uğradı , hapsedildi ve öldürüldü.Marozia daha sonra papalığI Iv Leo ya verdi.; fakat o da görevdeyken 6.5 ay sonra katledildi.Ardından büyük ihtimalle Marozianın etkisiyle Stephus papalığa geçti. O da ppalığı döneminde Marozia nın hakimiyeti altında kaldı." -New Catholic Ancyclopedia
Johannes XII (955-964)
"En fazla on sekiz yaşındaydı; çağdaşı olan kayıtlar onun ruhi şeylere ilgisiz olduğunu ve kaba zevklere düşkünlüğünü ,çekinmeden sürdürdüğü sefih yaşam konusunda hemfikirdir.- The Oxford Dictionary of Popes
Benedictus IX (1032-1044; 1045,1047-1048 )
Papalık hakkını vaftiz babasına "satmasıyla" ve daha sonra iki kez papalığı geri almasıyla kötü bir ün yaptı " -The New Encyclopedia
Daha fazla bilgi The Finished Mystery adlı kitaptan alınabilir . Ancak bu kitabın türkçesi yok ve ingilizce olarak da artık basılmıor.
saygılar
Felsefeci 87
18-06-2009, 23:02
Bu katolik dünyası kadar rezil bir mezhep görmedim. Katoliklerin bu tutumunu, Protestan ve Ortodokslar da şiddetle kınamaktadır.. Katolikler, dün nasılsa bugün de öyleler.. Adamların herşeyi ofsayt bir kere. :)
Bazı meyveler çürük diye hepsi çürük olucak diye bir kural yok.Çok iyi meyvelerde var.Genelleme yapmak yanlıştır.MESİH İSA ve MERYEM ANA dışında herkes hata yapabilir.Azizler bile.
Papalığın amacı dini değerleri savunmakmı yoksa din üzerinden siyaset yapmakmı sayın paolo bunun cevabını verebilirmisiniz acaba?
Çünkü gördüğüm kadarıyla Vatikan din dışında her türlü siyaset ile uğraşmış bir oluşumdur.
Saygılarımla...
Tabiki dini değerleri savunmak nogada.Herkes hata yapabilir.Kiliseninde malesef geçmişte olmuş.Siyaset yapan imamlar yok mu sence yada diğer müslüman din adamları?
digeri_1
19-06-2009, 20:47
Peki papanın hatasız olması neyle ilgili ? Dini konularda dersen ben de sana derim ki Papa Formosus da dini konularda tüm icraları reddedildi ve yanlış olduğu söylendi.
Dinsel konulardadır.Zaten oda 1800'lü yıllarda çıktı.Sen RABBE bak.İnsanlara değil.
digeri_1
20-06-2009, 19:23
"Dinsel konular" da diyorsun ve "1.800 lerde" çktı diyerek ekliyorsun. Bu nasıl bir teolojik inanç &iman ikrarı ki ""başlangıçta yokken 'tombaladan' çıkıveriyor ! Tanrısalsa başlangıöçtan itibaren olması lazım. 1.800 den önceki papalar istediği naneyi yiyebilir , bu tarihten itibaren "dini konularda hatasızdır " diyebilir miyiz? Rasyonel midir bu ???
İkincisi "RABBE" bak diyorsunuz. Kitabı Mukaddeste "RAB" Yehova ismiyle açıklanırken ,"Rab " ismiyle tanınan İsa Mesihtir. .Dolayısıyla "efendi" anlamına geldiğinden cümle içinde türkçesi "efendimiz" olarak kullanman Kitabı Mukaddese daha uygun düşer. Kimin nasıl kullandığı benim için çok önemli değil ancak Kitabı Mukaddeste bu şekildedir , sizin de bilmeniz gerekir.
Birinci noktayı açıkarsan daha iyi olur. Bir de ben bir şey soracağım .Papalık seçimleri nasıl olmakta ? kardinalller arasında gerçekleştiriln bir demokratik seçimle mi yoksa Rabbin seçimiyle mi ?
Teşekkürler
O anlamı kastetmemiştim.İstediği naneyi yieyebilir diye.Dini konularda hatasızdır ama diğer konularda hayır.Yahve ve Mesih İsa aynıdır.Zaten Rab Mesih İsada açıkça söyledi bu gerçeği.Rabbin etkisiyle ve Kardinallerin gerçekleştirilen demokratik ve.
digeri_1
21-06-2009, 19:20
Muhalefet olsun diye yazmıyorum inan. Ama kitabı mukaddese göre İsa ve Yahve aynı kişiler değildir !
Aynı kişiler olsa isa BABAsına dua ederken "benim isteğim değil senin isteğin gerçekleşsin" demezdi !.
Aynı kişiler olsa İsa "Baba"sından "TANRIM" diye söz etmezdi ! (vah.3:2,12; 2.korintos 1:3,4 )
Aynı kişiler olsa "benim babamın , sizin babanızın,ve benim tanrım ,sizin tanrınızın yanına çıkıyorum" demezdi ! (Yuhan.20:17)
Aynı kişiler olsa isa "tanrım "dediği kişiye "dua" etmezdi ! kendikendisine dua etmeyeceğine göre !!!
Kitabı Mukaddeste isa için "RAB İSA MESİH" diye bir şey yazmaz ! hiç bir yerde! ancak "rab (efendi anlamında) İsa " yazar. "Rabbi " ünvanı ise "öğretmen" anlamına gelir.
Papalık hakkında şimdi yazmayacağım.
yanıtladığın için yinede teşekkürler
Çok açık şekilde yazar.Tanrıya Babam demiştir her zaman İsa Mesih.Alttaki ayette ise kendi yüceliğine gidiceğini söyler.Oğul ve insan olarak Baba Tanrıya dua etmiştir.Kutsal Üçlübirliği iyi anlamak gerek burda.
digeri_1
22-06-2009, 20:04
Pastör ağzıyla burda bilindik cümleleri kullanıyorsunuz. Sıkışınca "üçlü birlikte bu gizli, üçlüğü iyi anlayın "diyorsunuz. Ama bunu sadece katolikler demiyor, protestanlar da aynı türküyü söylüyor .
Ben diyorum ki :
Kitabı Mukaddeste isa için "RAB İSA MESİH" diye bir şey yazmaz ! hiç bir yerde! ancak "rab (efendi anlamında) İsa " yazar. "Rabbi " ünvanı ise "öğretmen" anlamına gelir.
Bu kesin ifademe karşılık siz de aynı kesinlik bildiren cümlenizle "Çok açık şekilde yazar"
diyorsunuz.
Peki İncilin neresinde "RAB İSA MESİH" şeklinde yazar ?
gösterin bakalım . Hani çok açık şekilde yazıyormuş ya ..
Ayrıca demişsiniz ki "Tanrıya Babam demiştir " İsa . Bunu zaten kimse inkar etmiyorki !!!
"Oğul ve insan olarak " nasıl tanrıya dua ediyor. Zaten kendisi Tanrının kendisi değil miydi ? Diyeceksin ki "insani yapısı vardı" , palavra .. incilde daha önceden de gösterdiği gibi isa göğe çıktığında da tanrıdan alt konumdaydı .
Sıkışmakla alakası yok.Üçlü Birlik İseviliğin vazgeçilmezlerindendir.Olmazsa olmazlardandır.Birçok yerde geçer.Özellikle Mektuplarda geçer Rab İsa Mesih diye.Yuhanna ve Lukanın bazı yerlerindede geçer.İnsan olarak dua etme ihtiyacı duymuştur.Ve OĞUL olarak.Baba Tanrıya dua etmiştir ok?MESİH İSA TANRIYA eşittir.
Kelamı bilmediğiniz kesin.Birde terbiyenizi bozmayınız lütfen!Türk değil hepsi gerçek dediklerimiz.Size saçma gelir o sizin sorununuz!
digeri_1
22-06-2009, 20:50
Saygısızlık yapmak gibi bir kötü huym yok benim . Bana değil tüm dünyaya "saçma "gelir.
Kelamı ne kadar bilip bilmediğim benim sorunum . Bu konuların otoritesi ben değilim ama hafife de almayın yinede :)
Bence siz "RAB" ve "Rab " arasındaki farka dikat etmiorsnuz. Ben kesin ve net söylüyorum ki Kitabı Mukaddesin hiiiİİİiç bir yerinde "RAB İsa " diye bir şey yazmazzz
Ancak "Rab İsa " yada sadece "Rab " diye yazar. RAB ve Rab arasında da büyüüüük bir fark vardır . Bunu her hrıstıya kabul eder. Rab yazıldığında bu "efendi" anlamındadır. RAB diye yazıyorsa kelam, bundan kasıt "yhvh" dir. Anladınız mı diyerek saygısızlk etmek istemiyorum :)
En içten sevgiler
Doğal haliyle düşünenlere saçma gelir.Ama Tanrısal gözle bakan ve Ruhla dolu olana saçma gelmez.RAB kelimesinin anlamı öğretmenim demektir.Ancak MESİH İSA'ya denilirken ve Eski Ahitteki RAB kelimelerine bakıcak olursal öğretmen değil Tanrı anlamı taşıdığını görürüz.Mesih İsa Yahve olduğunu söylemiş ve kanıtlamıştır.
digeri_1
23-06-2009, 19:00
RAB kelimesinin anlamı "öğretmenim" değildir . Yanlış biliyorsunuz. Yoksa imla hatası mı yaptınız "Rabbi " olabilir mi mesela. Eski kitabı Mukaddes çevirilerinde sık sık karşımıza çıkar. Bu çevirilerde yine "Yahve" değil "Yehova " olarak yazar.Yeni çeviriler genelde Yahve ismini pek kullanmazlar . "yhvh" tetragrammatonu bile yazmazlar sadece önsözde bir açıklama getirirler. Doğruya doğru konuşalım şimdi.
İsa nerede "BEN YAHVEYİM " demiştir ?
Rabbi kelimesini öğretmenim demektir.Yahve dememiştir.Ama Ben'im demiştir.Hiçbir peygamber dememiştir bunu.Ancak Yahve demiştir.Buda Onun Tanrı olduğuna yeter.
digeri_1
24-06-2009, 16:17
Yani isanın "ben yahveyim" demediğini kabul ediyorsnuz. Ancak benzer anlama gelen "Ben" kelimesini kullandığını ve böylece kendisinin Yave olduğunu "ima" ettiğini mi söylemey çalışıyrsunuz ?
Hayır.İsa Mesihin yahve dediğini kabul ediyorum kendisine.Ben'im kelimesini kullanır.Buu hiçbir peygamber kullanamaz ve kullanmamıştırda.Bu bile yeter Onun Tanrı olduğuna.
digeri_1
26-06-2009, 13:48
bu kanıt mı sizce :)
digeri_1
26-06-2009, 13:50
Hayır.İsa Mesihin yahve dediğini kabul ediyorum kendisine.Ben'im kelimesini kullanır.Buu hiçbir peygamber kullanamaz ve kullanmamıştırda.Bu bile yeter Onun Tanrı olduğuna.
İsa’nın (‘benim’ şeklinde) kullandığı ‘olmak’ fiilinin şimdiki zaman kipi olarak kullanımı Onun Tanrının kendisi olduğu anlamına gelmez. Çünkü aynı Yunanca yapı, birkaç ayet sonra Yhn.. 9:9’da yer almaktadır . İyileşen kör bir adam da bu kipi kullanmaktadır. Sizin mantığınıza göre Bu adam da Yahvedir :)
Eski Ahitte hiçbir peygamber Ben'im ifadesi kullanmamıştır.Örneğin Yol,Gerçek ve Yaşam Ben'im dememiştir.Ama MESİH İSA demiştir.Buda Tanrılığına kanıtlardan biri.MESİH İSANIN hayatına baktığınızda insandan üstün birisi Rab olduğunu anlarsınız taib anlayarak ve kavrayarak.
digeri_1
26-06-2009, 19:49
Ben kelimesine takılmayınız . İnsanlar tanrıdan gelmedir ve tanrısal isimler vasıflar nitelikler vs taşıyabilirler. Örneğin eyup'un arkadaşının ismi (elihu) "tanrımdır" anlamına geliyor . İmmanuel ismi gerçekte isanın bir ismidir ancak eski bir peygamberin çocuğunun da ismidir.
Ayrıntılara takılıyorsunuz ki benzer durumlar örnek olarak gösterilmekte ve bu o "kişi-lerin " tanrı değil ilahi yönünü ortaya koyabilir yada O'nun onayını taşıdığını gösterebilir. İsa Tanrının onayını taşımıştr.
Eski Ahitte hiçbir insan yol geçrek ve yaşam benim dememiştir dememiştir.Yada yaşam ekmeği benim diye.Eski Ahitte peygamberle Rab şöyle diyor demiştir.Yeni Ahitte ise ama ben size diyorum ki,size diyorum ki vs.