PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran'ın Özgürlük Nida'sını Susturdular

sinner
22-06-2009, 14:04
İran’ın başkenti Tahran önceki gün son 30 yılın en kanlı sokak olaylarına sahne olurken, ölenler arasında bulunan 16 yaşındaki protestocu bir kız, "yeşil devrimin sembol şehidi" ilan edildi. Kalbinden vurulup babasının kollarında can veren Nida’nın son anlarını gösteren video, dün tüm dünyada en çok izlenen filmdi. Reformcular, "Öcünü alacağız kardeşim" diyorlar.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/11915219.asp?gid=229

(http://www.youtube.com/watch?v=rFFY28X5p38)

Yergin
22-06-2009, 14:06
Yeni hedef belirlenmiş. Irak'tan sonra sırada İran var. Nasıl da tüm dünyanın gözü önünde başarıyorlar bunu gerçekten çok enteresan.

Mutezile
22-06-2009, 14:11
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nida

İnsanlık bitmiş..

Yergin
22-06-2009, 14:27
Yazıklar olsun orada masum insanlara bunu yapanlara. Kendini müslüman sanan, sanmayan. O ülkede türlü türlü oyunlar oynayan herkese yazıklar olsun...

evrensel-insan
22-06-2009, 14:41
Saygideger Mutezile;

Insanoglunun tarihinde; insan olmadiki, insanlik olsun. Olmayan bir sey bitemez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Özne
22-06-2009, 14:53
Sevgili Nida bir demokrasi şehidi olmuştur. Her ne kadar abd gibi dış güçlerin iran'a müdahalesi muhtemel olsa da orada yapılan protesto eylemleri demokratik haklarını arama adınadır. Bu arada sevgili Envyme 'e bu nokta da katılıyorum. ABD irana giriş için hazırlıklara başlamıştır. Ancak ABD gibi bir emperyalistin demokrasi kelimesini söylemesi, bahane etmesi akıllara durgunluk vericidir. Demokrasi kim abd kim yahu. Amerikan tarihini hatırlamak isteyenlere ilgili konu Amerikan Tarihi (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10265)

Saygılar.

sinner
22-06-2009, 17:07
Arkadaşlar mevzuyu hemen ABD-İran siyasi çekişmesine getirmeyelim. :nono:
Orada bir diktatör (Ahmedinejad)ün elinde baskı altında ezilen her tür demokratik hakkı, Humeyni devrimini koruma bahanesiyle kısıtlanan bir halk var ki son umudları kaybedilen seçimlerle berhava olmuştur. :rip:

Yergin
22-06-2009, 17:30
Ben Ahmedinejad'ı koruduğumdan söylemedim. Biraz mantıklı düşününce şöyle birşey çıkıyor bence.

İran halkı dediğiniz gibi baskı altında ezilen bir halk diyelim, peki neden bunu değiştirmek için seçimleri bekliyor? Seçimleri bekleyen birileri böyle isyanlar çıkarırmı? İsyan çıkardıkları için haksızlar demiyorum, hakları elbet vardır. Demek istediğim seçimlerden önce hiç böyle bir olay vs. olmaz iken seçimlerden sonra böyle olması. Benim düşünceme göre, İran bu olayları atlatacak, belki seçim sonucu yine aynı kalacak değişmiyecek ama bazı kesimler tarafından dünyaya yavaştan yavaştan Irak varı bir ülke olduğu izlenimi getirilicek.

Amerika'nın Irak'a girmesinden bu yana kaç milyon insan öldü, dünde bir patlamada 60 ın üzerinde ölen var. Ama Amerika başkanı çıkıp, İran'ı uyarıyor, halkın sesini dinleyin diye. Ne kadar güzel bir demokrasi dimi.

boğaziçi
22-06-2009, 17:46
Ahmedinejad i sevelim yada sevmeyelim mesele bence bu degil...sonucta bir secim yapilmis ve sonunda kazanan belli olmus.ortaligin bir anda karismasi ve surekli avrupa ve abd! sutten cikmis ak kasik gibi mudahale icinde olmasini nasil anlamlandiracagiz.irak da isi biten abd, israil inde baskilarina sonunda dayanamayacak ve iran a mudahale edecektir.su anda bunun alt yapilarini hazirliyorlar, bahaneleri hazir, irakta iddia etmislerdi nukleer var diye cikti mi?hayir. peki simdi siz iran aniden nukleer yapma diyorsunuz veye neden?bahane bulmak isteyen bulur. sonucta bir bob var ve iran dan sonra sira turkiyeye gelecektir.
İran nükleer programı 1950’lerde Barış için Atom (http://www.turandursun.com/w/index.php?title=Bar%C4%B1%C5%9F_i%C3%A7in_Atom&action=edit&redlink=1) programının bir parçası olarak ABD (http://www.turandursun.com/wiki/Amerika_Birle%C5%9Fik_Devletleri)’nin yardımı ile başlatıldı. .ABD’nin ve Batı Avrupalı hükümetlerin İran’ın nükleer programına desteği, cesaretlendirmesi ve katkısı 1979’da Şah rejimini deviren İslami devrime kadar sürdü.1979’daki devrimden sonra İran (http://www.turandursun.com/wiki/%C4%B0ran) hükümeti programı durdurdu ve daha sonra devrim öncesine göre daha düşük bir Batı desteği ile yeniden canlandırıldı. İran nükleer programı bir dizi araştırma merkezi, uranyum (http://www.turandursun.com/wiki/Uranyum) madeni, bir nükleer reaktör (http://www.turandursun.com/wiki/N%C3%BCkleer_reakt%C3%B6r) ve bir uranyum zenginleştirme merkezi (http://www.turandursun.com/wiki/Uranyum_Zenginle%C5%9Ftirme) içeren uranyum işleme yapılarından oluşmaktadır. İran’ın ilk nükleer santrali Buşehr-I (http://www.turandursun.com/w/index.php?title=Bu%C5%9Fehr-I&action=edit&redlink=1)’in Mart 2008’de üretime geçmesi beklenmekteydi. Ülke enerjisine doğrudan katkısının da Mart 2009’da olması bekleniyordu. Ancak henüz (Haziran 2008) itibarıyla bu gerçekleşmedi. 19 yeni nükleer santral yapımı planlandığı halde Buşehr II reaktörünü tamamlamak için henüz ortada bir plan yok.Bu arada İran Darkhoven’de yapılacak 360 MWe (http://www.turandursun.com/w/index.php?title=MWe&action=edit&redlink=1)’lik yeni bir nükleer santral üzerinde çalıştığını açıkladı. İran gelecek için daha çok orta ölçekli nükleer santral yapmayı ve uranyum madeni araştırmayı planladığı da açıkladı

Yergin
22-06-2009, 17:50
Her zaman zaten böyle yapıyorlar sayın boğaziçi,

Bir ülkede kendileri birşeyleri başlatıyorlar, sonra onu kötü gösterip saldırı düzenliyorlar.

Mutezile
22-06-2009, 17:57
Saygideger Mutezile;

Insanoglunun tarihinde; insan olmadiki, insanlik olsun. Olmayan bir sey bitemez.

Saygıdeğer evrensel;

Hiç mi insana yaraşır davranmayı beceremedi insanoğlu tarihinde?

sinner
22-06-2009, 19:00
sn envyme,

İran halkı seçimlerde hile yapıldığını düşünerek mevcut yönetimi silah ve şiddet kullanmadan protesto ediyor.
Bazı hainlerin yaptığı gibi bir haksızlığa uğradığını düşündüğünde eline keleşi alıp kendi kardeşlerini katletmeye başlasalar daha mı doğru bir mücadele olurdu :laser:

niveru
22-06-2009, 19:07
Sayin sinner ,

silah ve siddet kullanmadan protesto eden 13 , 14 yasindaki cocuklari bugun 30 yil hapis ile cezalandiriyoruz ,, suc delili ise sokakdan gecerken yakalandiklarinda kalplerinin hizli hizli atmasi , ellerinde toz,toprak izi olmasi haa boyle su goturmez delillerle hemde ...

Basi kelesle ezilip hastanelik edilen cocugu unutdugumuda sanmayin , bunlar sadece medyaya yansiyanlari, batidakilerin tek tuk haberdar olabildikleri ...

Elbetdeki terore her turlu siddet eylemine , insan yasamina kast eden her dusunceye karsi duralim , bunlari lanetliyelim ... fakat

Demek istedigim ayni olaylar burda devletin duzenine karsi olsaydi , ne bilim turbana ozgurluk adi altinda bu sekilde protestolar yapilsaydi acaba turkiyede kac Nida lar olurdu ?

Anlatmak istedigim nokta , turkiye anlayis olarak , verecegi tepki olarak irandan daha iyi daha toleransli degildir ..

birde elma ile armutlari karistirmamak lazim , belki kendime belkide size soyledim , simdilik bilmiyorum..

Yergin
22-06-2009, 19:52
sn envyme,

İran halkı seçimlerde hile yapıldığını düşünerek mevcut yönetimi silah ve şiddet kullanmadan protesto ediyor.
Bazı hainlerin yaptığı gibi bir haksızlığa uğradığını düşündüğünde eline keleşi alıp kendi kardeşlerini katletmeye başlasalar daha mı doğru bir mücadele olurdu :laser:

Ben şöyle birşey söylemek istiyorum. Belki çok tuhaf gelecek ama, Ahmedinejad'ı mı Amerika destekliyor yoksa Musavi yi mi bilemiyorum şu an. Tıpkı Irak'ta olduğu gibi. Saddam'ı bir çok kez Amerika başkanları ile yan yana görmüş izlemişizdir el sıkışır iken, kapalı kapılar ardında konuşur iken. Şu an Amerika kimi destekliyor bilmiyorum ama benim değinmek istediğim nokta, seçimlerden önce hiç bir böyle tartışma vs. olmaz iken seçimlerden sonra ülkenin böyle karışması. Bunda muhakkak bazı güçlerin elleri var. Burada olan malesef sizinde söylediğiniz gibi silah ve şiddet kullanmadan protesto edenlere oluyor.

Titan
22-06-2009, 20:45
Eğer İsrail İran'a saldırmayı çoktan planlamışsa, Ahmedinejad'ın kazanmasını mutlak surette isteyenlerin başında gelir, çünkü katı bir rejimden çıkmış İran'a saldırmak ilk etapta çok tepki alabilir. Halbuki katı rejimin bu kaos ortamını da bahane ederek daha sıkı bir rejim uygulayacak (tahminen) olması, İran'a yapılacak bir saldırı İsrail için bulunmaz fırsattır. En azından bağımsız ülkelerin desteğine malik olabilir.

digeri_1
22-06-2009, 20:58
Olaylar gerçekten üzücü :( ama halk rejimi istemediğini anlıyor . Bu seçim olayını da geçti zaten ben ideolojik arkaplanı olduğunu ve özgürlük arayışını goruyorum ,

-InVi-
22-06-2009, 21:30
http://www.faz.net/s/Rub475F682E3FC24868A8A5276D4FB916D7/Doc~E4F64073232344211B802A60AA8E1FA9D~ATpl~Ecommon ~SMed.html

ChoPin
23-06-2009, 13:05
yazikki cok yazik
maalesef bu tur susturmaya calismalar
insanligin hala daha ayni yerde oldugunu gosteriyor
ne bilinc olarak
ne ruhsal olarak
ne de yasayis olarak
bizlerin daha cabuk olgunlasmasi gerekirken
hala daha cinayetler
hala daha kargasalar
hala daha silahlanmalar
ve garip rekabetler ileri gelmekte
sanirim tarih tekerrurden ibaret sozu dogru olacak gibime geliyor
insan kendi egolarini yenemiyor bir turlu
cok uzucu

Squall
25-06-2009, 23:54
İranlılar geçmişteki günahlarının hesabını versinler önce..şimdilerde utanmadan demokrasi için ölüyorlar...

Sonumuz bu yobazlar gibi olabilirdi..Ülkemizdeki herkesin önemli dersler çıkarması gerekir bu yaşananlardan bence....

parmis
26-06-2009, 00:26
ABD nin ve israil in ortadoğu politikaları ortada zaten şah devrinden beri abd nin eli ;İrandan çıkmadı. Bu arada ayetullahlar devri başladı kargaşa terör cezalandırma gitmez kötüsü gelmez iyisi derler ya aynen öyle bizimde bir takım fesat dincilerimiz baksın baksında ders alsın İrandan..

silah ve siddet kullanmadan protesto eden 13 , 14 yasindaki cocuklari bugun 30 yil hapis ile cezalandiriyoruz ,, suc delili ise sokakdan gecerken yakalandiklarinda kalplerinin hizli hizli atmasi , ellerinde toz,toprak izi olmasi haa boyle su goturmez delillerle hemde ... Niveru

(Evet çok haklısın çocukları hapsetmek çok iğrenç ve kötü ama çocuklarında taş ve sopalarla saldırıp şiddet yapması veya şiddete yönlendirilmesi aynı dercede kötü.. Aileler ve onarı şiddete yöneltenler bilmeli ki bu gün taş atan yarın bomba atar bakın kendi soylarını kendi akrabalarını toplu katiliam yapanlar var..
Çocukları hapsetmeyelim ama ellerine sopa değil kalem taş değil çiçek verelim yoksa Ruzgar eken fırtına biçer..
saygılarla
parmis Güneşin_kızı
Not: sizin şiddetsiz gösteri yapıyor dediğiniz o çocuklar taş ve sopalarla kırıp döküyor. gerçekleride görelim lütfen eğri oturup doğru konuşalım sayın Niveru o taşlar atılırken siz yada bir yakınınız orada olup ölümcülde yaralanabilirsiniz çuvaldız ve iğne meselesi bilmem biliyormusunuz bunu

sinner
26-06-2009, 01:04
Sayin sinner ,

silah ve siddet kullanmadan protesto eden 13 , 14 yasindaki cocuklari bugun 30 yil hapis ile cezalandiriyoruz ,, suc delili ise sokakdan gecerken yakalandiklarinda kalplerinin hizli hizli atmasi , ellerinde toz,toprak izi olmasi haa boyle su goturmez delillerle hemde ...

Basi kelesle ezilip hastanelik edilen cocugu unutdugumuda sanmayin , bunlar sadece medyaya yansiyanlari, batidakilerin tek tuk haberdar olabildikleri ...

Elbetdeki terore her turlu siddet eylemine , insan yasamina kast eden her dusunceye karsi duralim , bunlari lanetliyelim ... fakat

Demek istedigim ayni olaylar burda devletin duzenine karsi olsaydi , ne bilim turbana ozgurluk adi altinda bu sekilde protestolar yapilsaydi acaba turkiyede kac Nida lar olurdu ?

Anlatmak istedigim nokta , turkiye anlayis olarak , verecegi tepki olarak irandan daha iyi daha toleransli degildir ..

birde elma ile armutlari karistirmamak lazim , belki kendime belkide size soyledim , simdilik bilmiyorum..

Devletçi olmadığım gibi devletlerin halka uyguladığı sert, otoriter ve baskıcı yöntemlerinin yanında olmam da mümkün değil.

Eylemci kürt çocuklarına gelince,
Büyükleri tarafından sanki bir oyunmuşcasına filistin benzeri bir intifadaya sürüldüler. Çocuklar masum olsa bile onları bu oyunda piyon olarak kullananlar masum değil bu aşikar.

Bir ara Adana Valisi mi tam hatırlayamadım bu konuda yaratıcı bir çözüm önermişti.
Eylemde yer alan çocukların velilerinin yeşil kartlarını iptal etmek :)
Böyle başa böyle tarak gerek işte :thumb:

DArtagnan
26-06-2009, 01:22
nidanin olum goruntuleriyle yikildim.her olum uzucu. bir caninin oldururmesinede uzuluyorum.

kurt cocuklarini sokaga salan mantik, kurt cocuklarinin kurdistan kurulsada ayni yerde yasamaya devam edeceklerinin farkinda degil. turkiyede milyonlarca kurtten kaci kurdistanda yasamak isteyecek? cocuklarin eylemler kullanilmasina karsiyim.cesareti olan polisin karsisina cikip mucadele eder. turkiyedeki eylemlerin sekli semalide mucadelenin bir yansimasi, adama tas molotof at kac. mucadele kacmakla oluyormu? gulmekten oluyorum. bir babayigid cikip polisle dovusmuyor, saldirirlarsa toplu saldiriyorlar. iste suru mantigi. iste ucuz kahramanlar.

niveru
26-06-2009, 02:03
Bu cocuklarin anne ve babalarinin evlatlarini bu olaylara katilmalari icin kiskirtigi soylemek duz mantik olur .ve bence genelinde yanlistir.

Bu cocuklar hala apo denilen teroristi ,katili kendilerine bir model , lider olarak goruyorsa , bu gorus icersinde provakosyon eylemlere yonlendirilebiliyrsa orda devletin toplumun bizim bir hatamiz var demektir..

Bu cocuklar yeni nesilin; eger kurd sorununun cozumunu saglayacak radikal kararlarin uygulanmadiginda, ilerde cok daha baska bir alanda turkiyeyi yeni catismalara surukleyeceginin isaretini vermektedir..

Bu cocuklar , oyle bir yerleden bitmemis , bir yerleden devsirilmemistir, Bunlar devam eden sorun icersinde uygulanan yanlis yontemlerin , birer sonucu olarak bugun karsimizda durmaktadirlar. Bir tarafdan silah ile bastirilan sorunun diger tarafda cok daha baska bir bicimde uc vermesidir bu

Devlet ile pkk arasinda sikisan , pkk ile mucadel adi altinda koyleri yakilan , surgune zorlanan yaklasik 3 milyon koylunun yoksulluk icersinde sehirlerin varoslarina siginmalarindan sonra ,
devletin bu kitle icin iyilestirme calismalari yapmamasi , bu gocun bir dalgasinin buyuk sehirlere asayis sorunlari olarak yansimasina hemde guneydoguda fakirlik ve ezilmislik icinde buyuyen yeni neslin ise pkk nin kendi mucadelesini sehir icersine baska alanlara kaydirmasina sebeb olmustur..

Bu cocuklar , ellerinde taslar sopalar protesto gosterileri mitingler yapiyorsa , bunun sorumlularinin sadece aileri ve pkk provakatorleri oldugunu soyleyerek , bu cocukalara yaslarindan daha buyuk cezalarla hapis etmek sorunu cozmeyecegi gibi , sorunun ileride karsimiza daha buyuk bir siddet dalgasi ile cikmasindan baska bir ise yaramaz..

Bugun merkez medayasinin dikkatini cekmeyecek gibi duran , ama cok daha fazla olan bu tur eylemler yarin dunya medyasina haber oldugu ve infia karakteri kazandigi zaman turkiyenin bolunmesinin katalizotoru olacak olandir.

Bu mesele cocuklara 30 yil 12 yil gibi aklin ve mantigin disinda hapis cezalari verilmesi ile cozulmesi mumkun degildir.

Benim ustunde durudugum toplumsal meselerinin silah ile baski ile siddet ile cozulemiyecegi unsurunu burda acikca gorulmektedir ..

Bu meselenin cozum yolu , toplumsal barisi saglayacak , pkk gibi unsurlari radikallestirerek , onlari soyutlayacak , insanalari ve cocuklari sistem ile baristiracak demokratik ,hukuksal ve insan haklarina dayali cozumlerin hayata gecirilmesidir

Birakin cocuk haklarini , sizinle onu tartismakdan vazgectim ,, siz bu cocuklara verilen hapis cezalarinin uzun vadede nereye varacagini korkarim kestiremiyorsunuz ...

Ayni koyleri yakarak , insanalari goce zorlayarak pkk terorune care bulacaklarini sananlar gibi , bunun nelere sebeb olabilecegini gormekden uzaksiniz ...

DArtagnan
26-06-2009, 02:08
gaziantepte baklava caldigi icin toplam 80 yil hapse carptirilan cocuklari da savunabiliyormusun? algilarin sadece o cocuklarimi goruyor? sokakta tiner cekerek donarak olen couklarida unutma.

niveru
26-06-2009, 02:18
hayir o cocuklari cocuk olarak gormuyorum onlari savunmam mumkun degil dir gibi bir sey mi bekliyorsunuz benden ??

Konunun acilis yeri bu oldugu ve bu konu uzerinden gittigi icin bu konu hakkinda gorusumu yazdim ...

Ama sunu iyi bilin ki , sorunun kokenii aslinda aynidir , bu sistemin degismesi gerektigini savunan birisiyim , bunu kendi cepimi doldurmak icin savundugum filan yok

Butun bu yasanan olumsuzlarin ve bu sorunlarin altinda en fazla ezilen cocuklarin haklarini savunmak icin , once bu devletin , bir devletin olmasi gerektigi gibi normal bir devlet olmasini istiyorum

Bakin , eger devleti , gercek bir devlet haline getirebilirsek ,ben buna AB standartlari diyorum , belki herseyin cozemiyecegiz ama en azindan cocuklarimiza daha iyi bir yasam alani ve imkani sunacagiz ...

Benim savundugum budur ,bunun icinde sizn demogoji olarak yazdiginiz baklava calan cocuklarinda hakki vardir , sokak cocuklarininda ..

DArtagnan
26-06-2009, 02:25
demagoji varsayimini onaylamiyorum. merak olarak gor.

devleti tanimlarmisin?
devletin asil amaci ne olmai?
devlet olmasada isler tikirinda olmazmi?
sorunun kaynagi nedir?
insanoglunun bitmek tukenmek bitmeyen guc sevdasimi?
toplumdan once kendisinin gelmesimi?
yerine gore cikarlarini dusunmesimi?
devlet kimin icin var?
AB standartlarindan daha insancil standartlar olabilirmi?

niveru
26-06-2009, 02:44
bakin felsefe konularina evrensel-insan adli arkadasimiz bakiyor , ona sorabilirsiniz

aramizda bir anlasma yaptik , ben felseye girmiyorum O'da ticarete :)

Yazdiklarizi yeni bir basliga acarak orda tartisilabilir diye dusunuyorum , ama bu basligin konusu olmakdan uzaklasiyor ..

ama en kisa cevabim devlet bir aractir , insanlarin daha iyi daha refah ve huzur icersinde yasamalari saglacak bir aygit .. bunun disinda ne kutsalligi vardir ne de baska bir ozelligi ..

toplumsal yasamin duzenligi ve korunmasi insanin egosuna yada ahlakina birakilmaz , bunlar evrensel hukukun icersinde yasalar ile tanimlanir uygulanir .
ahlak ve etik ise insanin toplum icersinde cemiyet hayatinda uyulmasinin dogru olduguna toplumun ortak kabullu ile ortaya cikan deger yargilaridir , yaslar ile butunluk saglayabilir ama ayri seylerdir karistirmamak gerekir ..

Bugun ab standartlari dedigimiz sey demokratik ozgurlukler , insan haklari ve evrensel hukukdur , bunun disinda daha gelismis bir hukuk sistemi ve yonetim bicimi biliyorsaniz , paylasabilirsiniz ...

DArtagnan
26-06-2009, 02:54
sorularimi bekledigim yanitlari alamadim fekat tesekkur.

devlet, somuru aracidir.
ne yaparsaniz kurallari nasil degistirirseniz degistirin gelip insan denilen koca kayaya carparsin.
insanin degismesini ve gelismesini saglayan devlet olamaz.
insan devleti degistirir.
cunku kurallari belirleyen insan olacak...

anlatilacak cok sey var.
zaman onumuzde engel.
insan onumuzde engel.
ekmek parasi icin yatma vakti.
iyi yazismalar.

niveru
26-06-2009, 02:58
sizede iyi aksamlar !!!

mhmd
26-06-2009, 11:41
Önce Özgürlük için yazalım.

İran seçimlerine hile karıştırıldığı söylenmektedir.
Doğru olduğu hesaplanmaktadır!
45.000 sandıkta 37.000.000 oy.
Sandık başına ortalama 822 vatandaş.
10 Saat aralıksız kullanılacak oylamada 0.73 dakika yani 43.8 saniyede bir oy sandığına oy atılması gerekiyor.
Bu imkansız.
Seçim hilelidir. Tüm İran'da çok daha dikkatli ve yabancı gözetmenlerin olduğu şekliyle seçimler yenilenmelidir.

Şimdi de Bağımsızlık için yazalım.

Tüm bu olanlar İran'ın iç dinamiği değildir.
Onlarca yıl öncesinin planlarının sonucudur.
Son haberlere göre İran'daki Üniversitelerde görev alan 74 Profesöre CIA dan limitsiz kredi kartı verilmiştir.
Söz konusu Proflar, seçim sonrası gösterilerilerini organize ettiği tespit edilmiş.
İnanmadınız mı?
Woodrow Wilson ve Soros Vakfı desteği ile ABD'de önceden misafir edilmiş bu Proflar. Giriş çıkışları ve ABD'deki durumları ortada.
Komuta Çadırı ise Dubai'ye kurulmuş!!!
Ve son bir tespit.
Söz konusu kişiler tutuklanmış.
Gösteriler mi?
Bıçak gibi kesilmiş.
Bekleyip göreceğiz.

Bir laf vardır.
Ne Arabın yüzü, ne Şam'ın şekeri!!!

Ne iç antidemokratik yönetim ne de dış müdahale.
İran'ı rahat bırakın, İran'lıları destekleyin.
En iyisini yine kendileri, hür iradeleriyle bulacaklarını düşünüyoruz.

Yergin
26-06-2009, 12:39
Bu cocuklarin anne ve babalarinin evlatlarini bu olaylara katilmalari icin kiskirtigi soylemek duz mantik olur .ve bence genelinde yanlistir.

Bu cocuklar hala apo denilen teroristi ,katili kendilerine bir model , lider olarak goruyorsa , bu gorus icersinde provakosyon eylemlere yonlendirilebiliyrsa orda devletin toplumun bizim bir hatamiz var demektir..

Bu cocuklar yeni nesilin; eger kurd sorununun cozumunu saglayacak radikal kararlarin uygulanmadiginda, ilerde cok daha baska bir alanda turkiyeyi yeni catismalara surukleyeceginin isaretini vermektedir..

Bu cocuklar , oyle bir yerleden bitmemis , bir yerleden devsirilmemistir, Bunlar devam eden sorun icersinde uygulanan yanlis yontemlerin , birer sonucu olarak bugun karsimizda durmaktadirlar. Bir tarafdan silah ile bastirilan sorunun diger tarafda cok daha baska bir bicimde uc vermesidir bu

Devlet ile pkk arasinda sikisan , pkk ile mucadel adi altinda koyleri yakilan , surgune zorlanan yaklasik 3 milyon koylunun yoksulluk icersinde sehirlerin varoslarina siginmalarindan sonra ,
devletin bu kitle icin iyilestirme calismalari yapmamasi , bu gocun bir dalgasinin buyuk sehirlere asayis sorunlari olarak yansimasina hemde guneydoguda fakirlik ve ezilmislik icinde buyuyen yeni neslin ise pkk nin kendi mucadelesini sehir icersine baska alanlara kaydirmasina sebeb olmustur..

Bu cocuklar , ellerinde taslar sopalar protesto gosterileri mitingler yapiyorsa , bunun sorumlularinin sadece aileri ve pkk provakatorleri oldugunu soyleyerek , bu cocukalara yaslarindan daha buyuk cezalarla hapis etmek sorunu cozmeyecegi gibi , sorunun ileride karsimiza daha buyuk bir siddet dalgasi ile cikmasindan baska bir ise yaramaz..

Bugun merkez medayasinin dikkatini cekmeyecek gibi duran , ama cok daha fazla olan bu tur eylemler yarin dunya medyasina haber oldugu ve infia karakteri kazandigi zaman turkiyenin bolunmesinin katalizotoru olacak olandir.

Bu mesele cocuklara 30 yil 12 yil gibi aklin ve mantigin disinda hapis cezalari verilmesi ile cozulmesi mumkun degildir.

Benim ustunde durudugum toplumsal meselerinin silah ile baski ile siddet ile cozulemiyecegi unsurunu burda acikca gorulmektedir ..

Bu meselenin cozum yolu , toplumsal barisi saglayacak , pkk gibi unsurlari radikallestirerek , onlari soyutlayacak , insanalari ve cocuklari sistem ile baristiracak demokratik ,hukuksal ve insan haklarina dayali cozumlerin hayata gecirilmesidir

Birakin cocuk haklarini , sizinle onu tartismakdan vazgectim ,, siz bu cocuklara verilen hapis cezalarinin uzun vadede nereye varacagini korkarim kestiremiyorsunuz ...

Ayni koyleri yakarak , insanalari goce zorlayarak pkk terorune care bulacaklarini sananlar gibi , bunun nelere sebeb olabilecegini gormekden uzaksiniz ...

İşte bunlar söylensin diye, ister aileleri diyin ister pkk lılar diyin, o çocukları polislerin önüne atıp kaçıyorlar. Başı sonundan belli olan olaylar. Çocuklar hapis yatsın demiyoruz, elbette yatmasın. Ama aileleri de sahip çıksın. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin, kürt açılımına karşı değilim ama bu açılımdaki bir taraf yani Türkiye'nin karşısında olacak olan ve anlaşmak isteyen taraf şunları asla AKLINDAN çıkarmamalı. Türkiye ASLA bölünemez. Türkiye'de asla kendi ülkeni, bilmemneni kuramazsın. Silahını bırakıp, gelip teslim olup cezanı çekip sonra çıkıp huzurlu hayatını yaşıycaksın. Türkiye bu açılıma samimi yaklaşıyor diye kendini HAKLI görmeyeceksin! Her ne şekilde olursa olsun HAKSIZ olan Türkiye değil o kişilerdir.

Bu çocukların orada asker ile polis ile çatışması hiçbirşekilde yeni çatışmalara sürükleneceği anlamı çıkarmaz. Bunlar sadece boş işlerdır sayın niveru. Kendini masum gösterip, bu uğurda masumları kullanmak. Siz dedikodu nedir bilirmisiniz? Bir ev kadını komşusunun herşeyini bilecekte kendi çocuğunun ne yaptığını mı bilmeyecek?

"Bir tarafdan silah ile bastirilan sorunun diger tarafda cok daha baska bir bicimde uc vermesidir bu"

Bunu söylerseniz, dağdakilerle o çocukları bir tutarsınız. Eğer bir tutuyorsanız bizimde bir tutmamıza karşı çıkamazsınız. Yok eğer bir tutmuyorsanız bunu söyleminiz çok anlamsız. Çünkü bir tarafta silah ile bastırılan bir sorun diyorsunuz. Türk askeri elinde silahla kimsenin kafasına silah dayamıyor. Dayayanları Irak'ta, Afganistan'da görüyoruz. Peki pkk ne yapıyor? Bunlarla işbirliği. Hem sen benim ülkemde yaşayıp, başkası ile işbirliği yapacaksın. Hemde çıkıp ben seninle işbirliği yapmak istiyorum diyeceksin. Nedir bu?

Dünyada bir tek bizde vardır sanırım bu, birşeyi sorun olmadığı halde, sorun, sorun diye 40 kez söyleyerek onu sorun olarak kabul ettirmeye çalışmak.

Yazık gerçekten şu güzelim ülkemize. Nelerle uğraşıp, nelerle uğraştırılmak zorunda bırakılıyoruz.

Saygılar

niveru
26-06-2009, 13:14
sayin EnvyMe ,

ben anlatamamisim ,, ama bu soylediklerimden bunu cikarabiliyorsaniz ,, sizde anlamaya calismamissiz demekkir ..

Beni anlayan biri vardir umarim diyerek konu basligina donuyorum (cevap hakkimi sakli tutarak)

cia 72 profesor ,bicak gibi kesilen olaylar ...

ehh sii yonetim suclulari buldu demek ki :) ,,, dis mihraklar !! bi yerlerden bana tanidik geliyor

iceman
26-06-2009, 23:46
isLamda zorLama yoktur !! öLdürüLen Nida'nın resimdeki haLi bunu apaçık gösteriyor zaten..