PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biyolojik olarak Irk

walla
24-06-2009, 03:06
Irkların gen haritasını çıkarmışlar, saf bilmemne bilinen ırk yüzde bilmemkac bilmemne ırkı cıkmış. gazetelerde , derglerdei vs, böyle haberler bol miktarda mevcut.

İnandınızmı? Irkların genetik farklılığı olurmu?
Peki ırk geni hangi kromozomda?
Genleri hangi orjinal genle kıyaslıyorlarda bu adam şu ırkdan diyebiliyorlar.

Maymun ile insan arasındaki genetik fark yüzde 1 bile değilken.

perunun dağlarında yaşayan bir İnka ile, bir Avustralyalı yerli arasındaki genetik fark sadece fenotipi belirleyen genlerdedir. buda total gen sayısı içinde milyonda bir yapmaz.

Basitçe bir iki örnek vereyim.
Safkan Türksünüz, halsizlik, uyku hali, unutkanlık nedeniyle doktora gittiniz, böbrekleriniz çürümüş. Acil böbrek nekli yapılmalı imiş. Anne ve babanız hemen böbrek vermek istediler, doku uyumu yok, kardeşleriniz, doku uyumu yok. Hayda ne yapacağız, başkasıda böbrek vermez. Afrikada bilmem ne ülkesinde bilmemne hastanesinde yasa dışı yolla böbrek nakli yapıyorlarmış, bunu öğrendiniz gittiniz adrese. Üç beş zenci, hemde pigme, 120 cm boyda doku uyumuna bakıldı, bir tanesinin dokusu uydu, nakil yapıldı, paşalar gibi 10 yıldır yaşıyorsunuz.
bir pigme, ana babanızın genlerini taşıdığınız halde, genetik olarak size daha çok uyuşuyor. Acaba ben evlatlıkmıyım diye düşündüğünüz bile oldu... E nerde kaldı, zencilik, beyazlık, Türklük, Pigmelik.

Bir Amerikan basımı Tıp kitabı alın, bir Alman basımı Tıp kitabı alın, hangisinde kan analizlerinin normal değerleri Irklara göre verilmiş. hangi histolojik, embriyolojik, organik, biyokimik, anatomik veriler ırklara göre sınıflandırılmış. hangi genetik hastalıklar Irklara göre sınıflandırılmış.
Ama gazete veya dergilerde sayfa sayfa haberler.

Irkları belirleyen, yaşadıkları kültürel özelliklerdir, ve en önemli belirteç O ırkın DİLİ'dir. Anadolu Türkleri, Uygur Türklerine fiziken benzemesede, konuştukları dil (kökü) açısından Türk ırkına tabidir.

Türk dili yapısı açısından matematik gibi formülize edilmiş harika bir dildir, bu dili geliştirip günümüze ulaştıran Atalarımız adına bir Türk olarak Gurur duyarım. Bu Faşizm değildir, her ırk kendi kültüründen dolayı gurur duyma hakkına sahiptir. Türk dili nedeniyle Türk Olmaktan gurur duyduğum halde Türk kültürünün bazı örnekleri ilede Utanabilirim. Bazılarının Türklerin Savaçcı özelliği onlara gurur verirken bana utanç verebilmektedir.
İnsanın Irkını sevmesi, faşizme yönelmediği sürece utanılacak, gocunulacak bir konu değildir. Ben Türküm ve bundan gurur duyuyorum, Bir kürtünde Kürt olmasından gurur duyması beni gocundurmaz, aksine Kürt Halkı ile kardeş olmak, yüzlerce yıl beraberce yaşamak hoş bir şeydir.

Ama sonuç olarak herşeyden önce insan olmak gerekir. Biyolojik açıdan insanız ama sosyal olarak insan olma yolunda evrim devam ediyor.

evrensel-insan
24-06-2009, 03:12
Saygideger walla;

Ama sonuç olarak herşeyden önce insan olmak gerekir. Biyolojik açıdan insanız ama sosyal olarak insan olma yolunda evrim devam ediyor.-walla-

Evrimci dogal dusuncenin boyle bir evrimi gelistirecek icerigi yok. O yuzden, bu ancak; dusuncenin devrimiyle saglanir. Biyolojik insan; dusunce ve davranista; insan degil; insanOGLUdur. Dusunce ve davranista da; insanoglunun insan olmasi ve insanlik sunmasi; maalesef dogal ve evrim yoluyla mumkun degildir. Dusuncenin devrimi yoluyla mumkundur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 03:16
bu ancak; dusuncenin devrimiyle ... = sosyal evrim

evrensel-insan
24-06-2009, 03:24
Saygideger walla;

Evrim, kendi kendine olan degisimdir.
Devrim ise; olacak degisimi one almak ve hiz vermektir, yani; dusuncenin devrimini uygulamaktir.

Dusunce devrimi olmadan; yasam ve iliskinin sistemlenisinde; her turlu sosyal-siyasal-toplumsal birliktelikte insansal ve evrensel bir yasam ve iliski saglanamaz ve bu da maalesef; evrimci olarak kendi kendine gelmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 03:26
Saygideger walla;

Devrim ise; olacak degisimi one almak ve hiz vermektir, yani; dusuncenin devrimini uygulamaktir.

Dusunce devrimi olmadan; yasam ve iliskinin sistemlenisinde; her turlu sosyal-siyasal-toplumsal birliktelikte insansal ve evrensel bir yasam ve iliski saglanamaz ve bu da maalesef; evrimci olarak kendi kendine gelmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

İnsan düşünce devrimini yapabildiği anda zaten sosyal evrimini tamamlamış demektir değil mi. Hepsi aynı kapı.

evrensel-insan
24-06-2009, 03:32
Saygideger walla;

Sosyal evrim, senin dedigin anlamda; toplumsal degil; bireysel tamamlanir. Bireyin, bireysel olarak kendi sosyal evriminin; insansal-evrensel duzeyde tamamlanmasi, ancak onun dogal dusuncenin tum ogelerinden ve degerlerinden arinmasi ile mumkundur.

Bu da kendi kendine olmaz, bu bilinci almis bir bireyin; bu konuda, kendi ile mucadele etmesi ve kendi evrensel-insansal yonunu ve bilincini degerlendirmesi ve bunu da isteyip, arzu etmesi ve de dogal dusuncenin, tum resmini gorerek disina cikabilmesi, kisaca; tum tutsakligi veren; boyundurugu, boynundan cikarip atmasi gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 17:56
Saygideger walla;

Sosyal evrim, senin dedigin anlamda; toplumsal degil; bireysel tamamlanir.
Saygilarimla;
evrensel-insan

Bireysel... Öyleyse, sosyal evrim bir ömür boyudur, 60-70 yılda mezarı boylar.
Sürekli olan Toplumdur, evrim zaten bir sürecin sonucudur. Tek bir birey ne biyolojik ne sosyal evrimi başarabilir, sadece bir MİLİimetre taşıdır. (kilometre taşı bile değil)

evrensel-insan
24-06-2009, 18:04
Saygideger walla;

Dunyadaki tum teoriler, ideolojiler, felsefi ve bilimsel acilimlar; hep kisiler eliyle olmus; sonrada toplumsallasarak; hatta sistemselleserek; sistemleri olusturmustur. Hersey, bireyden baslar; bireyin bireysel olarak yasam ve iliskisindeki; dusunceyi yansiyisi ile; baska bireyler ortaya cikar ve onlarda yansitir. Iste o yuzden dusuncenin oznesi yoktur. Kim kullanirsa; onun davranisi olarak yansir. Bu tip bireyler cogaldikca da; dusunce toplumsallasi ve sonra da; kuresellesir. Tabi ki; u arada dusuncenin yayim kaynaklarinin kullanilmasi; bu birey artisinda katkida bulunur.

Aslinda ne ilginc degilmi; dunya ortalama her yuzyilda bir fiziksel insanoglu olarak yenileniyor, ama; dusunceler; nesilden nesile geciyor ve aktariliyor. Bugun tarihin derinliklerindeki; dunyaya birseyler katmis; bilim veya felsefe adamlari, baska turlu gunumuze kadar nasil gelebilirdi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Astur
24-06-2009, 18:23
Bizim günümüzde sahip olduğumuz bakış açısı ile insanı insan yapan özelliklerin çoğu "gen"ler ile değil "mem"ler ile nesilden nesile aktarılır. İnsanların kişilik özellikleri ırkçıların inandıkları gibi genlerle geçmez, genlerle saç rengi, şeker hastalığı, boy vs. özellikler geçer.

walla
24-06-2009, 19:03
Saygıdeğer Evrensel İnsan

En sosyal, en ideal toplumdaki bireylerin tamamı en ideal bireymidir.
Elbette bireyin gelişimi toplumun gelişimini sağlar, ama birey tek başına toplumu geliştirebilseydi, Atatürk başarılı olabilirdi. Atatürk, kişisel senin değiminle bireysel olarak başarılı birey idi, Ama günümüz toplumu 80 yıl öncesinin gelişmiş bireyine ayak uyduramadı. Yada lenin, yada marks...
Mozartın yüzyılar önceki müziği ile günümüz müziği. Toplum tüm bireyleri ile mozart olabilseydi, bugün bu sacma sapan müzikleri dinliyor olmayacaktık.

evrensel-insan
24-06-2009, 19:17
Saygideger walla;

Ataturk bir birey degildi ve bireysel bilinci yoktu. Ataturk toplumsal kisi olarak; toplumun onderligini yapti. Bu arada; bireyin bireysel bilinci ile; bireyin bireyci akilciligini-Hitler, Stalin, Mussolini, Bush, F.Gulen v.s. biribirine karistirmayalim.

Zaten toplumsal kisi; toplumun onderligini yaptigi icin; toplumu kendi gorusu pesinden surukler. Bu da zaten, toplumun o pesinde gittigi kisinin ne dedigini ne yaptigini anladigi anlamina gelmez. Bu da zaten suru psikolojisidir. Gunumuze kadar olan iktidar kavgalari ve sozkonusu devrimler ve iktidar degisimler; hep boyle zuhur etmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 20:32
Saygideger walla;

Ataturk bir birey degildi ve bireysel bilinci yoktu. Ataturk toplumsal kisi olarak; toplumun onderligini yapti. Bu arada; bireyin bireysel bilinci ile; bireyin bireyci akilciligini-Hitler, Stalin, Mussolini, Bush, F.Gulen v.s. biribirine karistirmayalim.

Zaten toplumsal kisi; toplumun onderligini yaptigi icin; toplumu kendi gorusu pesinden surukler. Bu da zaten, toplumun o pesinde gittigi kisinin ne dedigini ne yaptigini anladigi anlamina gelmez. Bu da zaten suru psikolojisidir. Gunumuze kadar olan iktidar kavgalari ve sozkonusu devrimler ve iktidar degisimler; hep boyle zuhur etmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel İnsan bireysel olarak gelişmiştir. Okey mi? Okey. Ama falanca ile filanca daha hala maymun kalmada diretiyorsa, bireysel gelişmişliğin önemi ne, warmı falancaya faydası. Toplumsal gelişim yoksa bütün çabalar boşa. Bir karınca kolonisi kadar bile olamadık. (sosyal olarak)
Zaten konuylada alakalı değil tartışmamız.

evrensel-insan
24-06-2009, 20:53
Saygideger walla;

Peki nasil olacak bu toplumsal gelisim, sana gore?

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 23:09
Saygideger walla;

Peki nasil olacak bu toplumsal gelisim, sana gore?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Bizim görmeyeceğimiz kesin, belki 50 000 belki 500 000 yıl sonra

evrensel-insan
24-06-2009, 23:11
Saygideger walla;

Ozaman ben bireysel olarak; dusunce devrimime devam edeyim. En azindan cevremdekilere bir yansimasi olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
24-06-2009, 23:23
Saygideger walla;

Ozaman ben bireysel olarak; dusunce devrimime devam edeyim. En azindan cevremdekilere bir yansimasi olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

499.999 yıla düşebilir . iyi olur.

evrensel-insan
24-06-2009, 23:38
Saygideger walla;

Walla, kalbimi kirdin. 1994' ten beri; ben yasam ve iliskilerimde dusunce devrimini ve evrensel-insansal sosyallesmeyi uyguluyorum. En azindan simdiye kadar, bunun huyundan ya da suyundan kapanlar olmustur. O yuzden beni yalniz sanma. Ayrica dunya da; bunca birey yasiyor. Benim gibi yasam ve iliski surenler mutlaka vardir. O yuzden sen bu sayiyi biraz daha dusur, bari!

Saygilarimla;
evrensel-insan

walla
30-07-2009, 02:43
499.998 iyimi

evrensel-insan
30-07-2009, 02:47
Saygideger walla;

Cok comertsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_
25-08-2009, 15:53
Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün hazırladığı "Anadolu'nun
genetik profili" araştırması.
J yani Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Güney Avrupa (Balkan) geni taşıyanların oranı yüzde 33.8.
R yani Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 24.
E yani Afrika ve Güney Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 11.4.
G yani İran ve Kafkas geni taşıyanların oranı yüzde 11.
I yani Kuzey ve Doğu Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 5.2.
L yani Hindistan geni taşıyanların oranı yüzde 4.2.
N yani Sibirya ve Finlandiya geni taşıyanların oranı yüzde 3.9.
C, Q ve O yani Orta Asya geni taşıyanların oranı yüzde 3.0.
K yani Pakistan geni taşıyanların oranı yüzde 2.5.
A yani Afrika geni taşıyanların oranı yüzde 1.

al bundy
25-08-2009, 17:08
Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün hazırladığı "Anadolu'nun
genetik profili" araştırması.
J yani Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Güney Avrupa (Balkan) geni taşıyanların oranı yüzde 33.8.
R yani Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 24.
E yani Afrika ve Güney Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 11.4.
G yani İran ve Kafkas geni taşıyanların oranı yüzde 11.
I yani Kuzey ve Doğu Avrupa geni taşıyanların oranı yüzde 5.2.
L yani Hindistan geni taşıyanların oranı yüzde 4.2.
N yani Sibirya ve Finlandiya geni taşıyanların oranı yüzde 3.9.
C, Q ve O yani Orta Asya geni taşıyanların oranı yüzde 3.0.
K yani Pakistan geni taşıyanların oranı yüzde 2.5.
A yani Afrika geni taşıyanların oranı yüzde 1.

Bu deneyin denek coğrafyası ve sayısını, ayrıca varsa ayrıntılı bilgi ve linkleri alabilir miyim?

ozgur_
25-08-2009, 18:12
Fatih altaylının bügünkü köşe yazısından altıydı. Başlığı görunce, başlığa bir katkım olsun diye ekledim. Denesk saysı verilmiyor ancak daha önce yapılan bu tazr araştırmalarda benzer rakamlar çıktığını biliyorum.

http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=10923

al bundy
25-08-2009, 19:30
Fatih altaylının bügünkü köşe yazısından altıydı. Başlığı görunce, başlığa bir katkım olsun diye ekledim. Denesk saysı verilmiyor ancak daha önce yapılan bu tazr araştırmalarda benzer rakamlar çıktığını biliyorum.

http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=10923

Tamam, tv'de de görmüştüm. 500 kişiden alınan örneklerle ortaya çıkmış bir sonuç.

walla
03-09-2009, 00:02
Tamam, tv'de de görmüştüm. 500 kişiden alınan örneklerle ortaya çıkmış bir sonuç.

işte konuyla cuk diye bağdaşan yalan bir haber.

AYATA
03-09-2009, 00:39
Türk ün ırk ve milliyet bilincine zarar verecek her türlü çaba gösteriliyor...acaba neden.:(

ulpian
03-09-2009, 00:47
Türk ün ırk ve milliyet bilincine zarar verecek her türlü çaba gösteriliyor...acaba neden.:(

Bir karar verseniz, ''Türk'' olmak kültürel bir aidiyet hissine mi dayanacak, yoksa ''ırk''a mı?

Hani ırkçıysanız da bunu her mesajda açık açık belli edin derim.

saygılarımla

AYATA
03-09-2009, 00:54
ikisi bir arada olmazmı...:)

ulpian
03-09-2009, 00:59
ikisi bir arada olmazmı...:)

yahu sayın AYATA,

lütfen yanlış anlamayın da, gerçekten merak ediyorum, siz bu forumda (politika bölümünde) savunduğunuz bu fikirlerde hakketen ciddi misiniz?

Yoksa yıllardır tanışıklığınız olan, didişmeye alıştığınız bazı arkadaşlarla tartışmayı kızıştırmak için, biraz da bilerek abartmakta mısınız?

saygılarımla

Khaos
03-09-2009, 01:55
Saygideger walla;

evrensel-insan

sevgili evrensel
evrim-devrim düalitenize şöyle bir farklı bakış eklemek isterim.
evrim niteliksel olmayan niceliksel birikme.
devrim ise niceliksel birikmenin nitelikte değişime sebep olması.
bu bağlamda, devrim olacak olananın öne alınması olarak tarif edilmemelidir.
olacak olan öne alınamaz.
sadece fikirlerimizi paylaşalım diye ekledim.tartışma değil fikir alışverişi bağlamında değerlendirin.

evrensel-insan
03-09-2009, 02:01
Saygideger anarchist;

O cunledeki "olacak olani" n dan kasit; Dusuncenin; insanoglunu; insanlastirmasi ve insanlik sundurmasi temelindedir. Yani, benim deyisimle; bireyin, insansal/evrensel dusunce ve davranisinin kendi dusunce ve davranisindaki devrimi.

Bu konuda sitede bir grup var, adi "Bu devrim, baska devrim" oradaki belirtilenlerden ve benim dogal dusunce ve evrensel koken/temel/sorunlari ile ilgili dile getirdigim, baslik ve mesajlardan; ne demek istendigi, daha detayli anlasilabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
03-09-2009, 02:23
yahu sayın AYATA,

lütfen yanlış anlamayın da, gerçekten merak ediyorum, siz bu forumda (politika bölümünde) savunduğunuz bu fikirlerde hakketen ciddi misiniz?

Yoksa yıllardır tanışıklığınız olan, didişmeye alıştığınız bazı arkadaşlarla tartışmayı kızıştırmak için, biraz da bilerek abartmakta mısınız?

saygılarımla

ben burada her zaman şunu söylüyorum...

TÜRK'ÜM. TÜRKÇÜ'YÜM, ATATÜRKÇÜ'YÜM....DAHA BAŞKA NE DİYEYİM SANA...Türküm...elbette Türkçü olacam Türkün hakkını ve hukukunu önde tutacağım..Atatürkçüyüm...Onu önder olarak kabul ediyorum ve izinde gidiyorum...bu kadar basitken neyi anlamak istemiyorsunuz.bir insanın milliyetçi, vatansever olması ve ait olduğu milleti yüceltmesinin size ters gelen tarafı ne bende bunu anlamnıyorum...şaka gibisiniz vesselam.

ulpian
03-09-2009, 02:28
ben burada her zaman şunu söylüyorum...

TÜRK'ÜM. TÜRKÇÜ'YÜM, ATATÜRKÇÜ'YÜM....DAHA BAŞKA NE DİYEYİM SANA...Türküm...elbette Türkçü olacam Türkün hakkını ve hukukunu önde tutacağım..Atatürkçüyüm...Onu önder olarak kabul ediyorum ve izinde gidiyorum...bu kadar basitken neyi anlamak istemiyorsunuz.bir insanın milliyetçi, vatansever olması ve ait olduğu milleti yüceltmesinin size ters gelen tarafı ne bende bunu anlamnıyorum...şaka gibisiniz vesselam.

yazılarınızdan genelde nefret dolu, kinci, düşmanca, ayırımcı, kısmen faşizan, bazen şiddet imalı, yer yer açık seçik ırkçı şeyler sızıyor da... kesin hüküm vermeden sormak istedim sadece, gerçekten mi böylesiniz, yoksa tartışma harareti dolayısıyla biraz kasten mi abartıyorsunuz diye.

öğrenmiş oldum vesselam.

Molloch
04-09-2009, 12:17
Irk kavramı uydurma bir kavramdır. Genetik olarak ispatlanamaz. Keza mavi gözlü bireyler ile kahverengi gözlü bireyler arasında bir farktan bahsedebiliriz ama mavi gözlü Türkler ve kahverengi gözlü Ingilizler olduğuna göre, neyin üzerine ırk kavramını inşa edeceğiz ki? Kürtler ile Türkler arasında ırk ayrımı var mı? Genler, yapay ırk kavramlarının icadını umursamadan, çeşitli etnik gruplar arasında farklı konsantrasyonlarda dağılmışlardır.

Benim MHPli ve koyu ülkücü olan babam bile Anadolu'nun bir erime potası olduğunu ve Türklerde "melez gücü" olduğunu söylerdi. Yani bu ırkçılık nedir Ayata? Benim bir Atatürkçü olarak ırk bilincim falan yok.

al bundy
12-10-2009, 14:25
Irk kavramı uydurma bir kavramdır. Genetik olarak ispatlanamaz. Keza mavi gözlü bireyler ile kahverengi gözlü bireyler arasında bir farktan bahsedebiliriz ama mavi gözlü Türkler ve kahverengi gözlü Ingilizler olduğuna göre, neyin üzerine ırk kavramını inşa edeceğiz ki? Kürtler ile Türkler arasında ırk ayrımı var mı? Genler, yapay ırk kavramlarının icadını umursamadan, çeşitli etnik gruplar arasında farklı konsantrasyonlarda dağılmışlardır.

Benim MHPli ve koyu ülkücü olan babam bile Anadolu'nun bir erime potası olduğunu ve Türklerde "melez gücü" olduğunu söylerdi. Yani bu ırkçılık nedir Ayata? Benim bir Atatürkçü olarak ırk bilincim falan yok.

Her milletin ırk bilinci vardır, ırk kavramı uydurma felan değildir. Irkların kökenlerini bilmeden mavi gözlü Türk ve kahverengi gözlü İngiliz örneği verirseniz tabii ki mantıksız gelecektir.

Kürtler ve Türkler arasında bal gibi ırk ayrımı vardır. Hatta tarihsel olarak ırk sınıflandırmasındaki iki önemli etken olan kafatası ve dil tamamen farklıdır.

Sizin babanız Anadolu'daki ırkları konusunda otorite mi? Ülkücüler tabii ki sizin babanız gibi savunacaklardır.