PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Masalları

Akhenaton
27-06-2009, 00:41
Soru : Modern insanın atası olan Cro-Magnon adamı , ancak 35,000 yıl önce ortaya çıktığına göre 70,000 bin yıl önce Amerikada yaşayan insan ırkı kimdir. ?

frodo
27-06-2009, 00:46
Cevap: cro-magnon adamı modern insanın atası değil sadece avrupada yaşadığı bilinen
ve biraz da batı şovenizmi ile abartılan homo-sapiens sapiensin bir koludur.

Amerika'da 70 bin yıllık insan varlığına ilişkin bilimsel bir bulgu yoktur. Eğer gizli ve bilinmez kitaplardan değilse kaynak verebilir misin ?

dilaver
27-06-2009, 00:54
ayrıca modern insanın atası cro magnon dur diye kim iddia etmiş.

saygılarımla

Akhenaton
27-06-2009, 02:11
Cevap: cro-magnon adamı modern insanın atası değil sadece avrupada yaşadığı bilinen
ve biraz da batı şovenizmi ile abartılan homo-sapiens sapiensin bir koludur.

Amerika'da 70 bin yıllık insan varlığına ilişkin bilimsel bir bulgu yoktur. Eğer gizli ve bilinmez kitaplardan değilse kaynak verebilir misin ?

Sayın frodo ;

Cro_magnon adamının şu dakikaya kadar nasıl ortaya çıktığını kimse açıklayamadı. İsterseniz konuyla ilgili T.Dobzhansky dosylarını farklı bir başlık altında açarız.Kimi atası der kimi akrabası şuanki konumuz ve odaklandığımız nokta bu değil.Evrimsel bilmeceleri farlı başlık altında yzalım ve bu başlıkta konu dağılmasın.

Evrim süreci içerisinde Amerika kıtasındaki insan varlığı 11,000-12,000 yıl önceki buzul çağı sonrası bering geçişi ile açıklanmakta iken ;

70,000 yıl önceki Amerika kıtasındaki insan ırkı kimdir ?

Başlığımız budur.

Lütfen konuyla ilgili yazalım ve başlığı kişiselleştirerek kimseye faydası dokunmayacak hale getirmeyelim.:smokin:

Şimdi evrimci arkadaşların açıklamalarınızı bekliyorum.

walla
27-06-2009, 03:38
Cro Magnon : Türkçesi Mağarada yaşayan Cro...

Cro'dan modern olurmu? adı üstünde CRO.

ciddiye almayınız...

evrensel-insan
27-06-2009, 04:16
Saygideger arkadaslar;

Sizlere homo grubunun listesi.

Homo
Homo habilis
Homo rudolfensis
Homo ergaster
Homo georgicus
Homo erectus
Homo cepranensis
Homo antecessor
Homo heidelbergensis
Homo rhodesiensis
Homo neanderthalensis
Homo sapiens idaltu
Homo sapiens (Cro-magnon)
Homo sapiens sapiens
Homo floresiensis

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sapiens
27-06-2009, 13:50
Soru : Modern insanın atası olan Cro-Magnon adamı , ancak 35,000 yıl önce ortaya çıktığına göre 70,000 bin yıl önce Amerikada yaşayan insan ırkı kimdir. ?

Modern insanın atası Cro-Magnon değil, Homo Sapiens'dir. Homo Sapiens 120-200 bin yıl önce Afrika'da ortaya çıkmış ve Amerika da dahil, tüm dünyaya yayılmıştır. Cro-Magnon, Homo Sapiens'den farklı bir tür değildir.

Amerika'da en az 50 bin yıllık, Homo Sapiens'lerden kalma aletler bulunduğu doğrudur. Bu bulgu, insanın Amerika'ya 12 bin yıl önceki buzul çağından daha evvel geçmiş olduğunu gösterir.

Son buzul çağı 12 bin yıl öncedir ancak 70 bin yıl önce de buzul çağı yaşanmıştır. Ayrıca Bering boğazı gibi 92 km genişlikte, 40 m. derinlikte ve kuzey kutbuna oldukça yakın olan bir boğazdan geçmek için ille de buzul çağı olmasına da gerek yoktur. Boğazın yüzeyinin buz tutması yeterli olacaktır. Kaldı ki, 55 sene önce İstanbul Boğazı bile donmuş ve insanlar karşıdan karşıya geçebilmiştir.

Muhtelif konularda evrime sataştığını görüyorum. Konu başlığını da "evrim masalları" yapmışsın. Şu evrimin neden masal olduğunu bize anlatmak, bilgilerinle aydınlatmak ister misin? Varsa, insanın ve türlerin ortaya çıkışına ilişkin bilgilerini de öğrenmek isteriz bu arada...

ozgur_beyin
27-06-2009, 16:17
sevgili akheneton hadi evrime ''masal'' diyorsun farzedelimki haklısın
YARADILIŞ bir masal değilmi? yani kuranın tabiriyle ''esatirul evvelin değilmi?

metee
28-06-2009, 22:34
Israrla Tek cevap homo bilmem ne grubuna ait ..Tamam homo bilmem ne grubuna ait ise o zaman neden bu bulunan fosillerin yanında insanı işaret edecek malzeme bulunmamıştır.Bir diş örneğinde insanın olduğunu ve Primat(Yarı insan Maymungiller) gelişmeyen bir homo havadan kaçtı grubuna katıyoruz.Bilim belli noktalarda hatalarını kabul etmiş ve düzeltmeler yapmaya devam ediyor.Evrim geri bir adım atmıyor.Bildiğim bildik yoluyla giderse evrim yerinde sayacaktır..

Su-Çamur benim halen şuanda bu soru üzerinde çalışıyorum..Darwin,Kuran-ı Kerim,İncil-Tevrat-Mitoloji ve diğer dinlerde su ve çamur geçiyor..Acaba darwin eğitimi sırasında okuduğu dini kitaplardan alıntı yaparak EVRİM TEORİSİNİN temeli olan rastgele veya su yada çamurdan canlılarının oluştuğu fikrini almış olabilirmi ?

Saygılarımla MeTeE
Tekrar Devam Diyorum.

taylan
29-07-2009, 01:25
Çok bilinen genel bir bilgi:
Üç büyük Ortadoğu dini de kökenini mirasçısı olduğu eski uygarlıklardan almaktadır. Yani Mezopotamya uygarlıklarından. Bu büyük uygarlık İki büyük nehrin (Dicle ve Fırat) arasında kurulu olduğu için bölgedeki toprak yapısı, kilin (çamurun) günlük yaşamdaki yeri, kullandıkları bir çok aletin bu malzemeden üretilmiş olması, o dönem medeniyetlerinin çamura kutsiyet atfetmesini beraberinde getirmiştir. İnsanın çamurdan yaratılması söylencesi de buradan kaynak alır. Su ve çamurun kili oluşturması... İnsanın kilden yaratılması.... İnsanın çamurla ve toprakla bu kadar içli dışlı olmasının tarımın başladığı çağlarla paralellik taşıması tesadüf değildir.

Sevgili Mete bence soru sormaya devam et. Araştır. Hayalgücünü de kullan. Bence evrimin ilk aşamasına gelmişsin. Ben de bu şekilde yıllar önce yaratılış masalını terkedip akla ve mantığa uygun olan evrim düşüncesinin doğru olduğunu kabul ettim. Ben de bu tip sorularla başlamıştım...

Saygılar