PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist öğretmen ile öğrencisinin münakaşası

alemdar27
10-07-2009, 16:49
ateist öğretmen derse girmiş.tahtada bir önceki derste din kültürü öğretmeninin yazmış olduğu "Allah'ın varlığı ve birliği" yazısını okur ve sinirli bir şekilde bağırarak

-"Allah yoktur.bunu yazanlar hiçbirşey bilmeyen cahil insanlardır". der

bir öğrenci ayağa kalkarak:

-"peki hocam,şu evreni muntazam bir şekilde yaratan kimdir"

öğretmen:
-bırakın şöyle gerici konuşmaları.evren tesadüfen ve evrimle oluşmuştur .

öğrenci buna cevap vermez ve öteki dersin gelmesini bekler.nihayet o ders gelir çatar.öğrenci öğretmen gelmeden önce tahtayı karalar,değişik resimler yapar.öğretmen sınıfa girince kimin tahtayı karaladığını sorar.
kimseden ses çıkmaz.en sonunda tahtayı karalayan çocuk kalkar ve

-hocam siz gelmeden önce ben bir arkadaşıma sinirlendim ve ona
tebeşir fırlattım.ama tebeşir tesadüfen tahtaya yöneldi ve bu resimleri çizdi

öğretmen sinirlenir

-sen benimle kafa mı buluyorsun.hiç öyle şey olurmu

öğrenci şu müthiş cevabı verir:

- hocam siz şu basitten tebeşirin yazmış olduğu ve hiç bir tutarı olmayan yazının bile tesadüfen olduğuna inanmıyorsun da neden şu her zerresinde mutlak bir dengenin olduğu ,herşeyiyle bu dengeye hizmet eden kainatın tesadüfen oluştuğuna inanıyorsun der.

ama hoca inatçıdır,pes etmez

-tamam diyelim ki Allah var.peki siz diyorsunuz ki "Allah kullarını çok seviyor" o zaman neden hepimizi direk cennetine koymuyor.

aynı öğrenci kalkar

-hocam siz , bizi seviyor musunuz der

öğretmen

-evet.tabiki der.

öğrenci

-hocam.siz de bizi çok sevdiğinizi söylüyorsunuz.ama sınav yapmadan da karneye 5(beş) yazmıyorsunuz der

bunun üzerine öğretmen birşey diyemez ve kısa müddet sonra tayinini ister.

milomanara
10-07-2009, 17:02
Yahu ne kadar derin, ne kadar manalı bir hikaye... tutamıyorum göz yaşlarımı...

:D

1. Evrenin varoluşu ile evrimin bir alakası yoktur.
2. Yaratıcı önermesi, yaratıcının yaratılışı çelişkisini doğurur.
3. Evrimsel süreçte bahsedilen rastgelelik birikimlidir. 6 haneli bir sayı, var/yok olasılığında milyonda bir gelirken, birikimli olasılıkda 25~30 denemede gelir.
4. Konunun detayını bilmeden anaokulu hikayeleriyle ateist platfomlarını ziyaret edenler, anında kaçınılmaz bedeli öderler. Ve diş perisinin varlığını iddia eden biriyle aynı yere yerleştirilirler.
5. Bu öğrenci Einstein'dı deme, onun agnostik olduğunu biliyoruz. Çarpılırsın...

En el hak
10-07-2009, 17:03
allahü ekber...

alemdar kardeş,sen bu örneği neden bu kadar geç verdin,şimdi kaybettiğim yılların hesabını kim verecek

Yergin
10-07-2009, 17:26
Hayır ne kadar basit bir örnek gibi gelse de, neden zorunuza gidiyor? Neden kızıyorsunuz, tepki gösteriyorsunuz? Özgürlüğü savunmuyor musunuz? Özgürlük adına çaba vermiyor musunuz?

Ya da şöyle ele alalım. Sizlere göre çok anlamlı ama bizlere göre çok basit anlamlar içeren bazı yazılarınıza cevap verdiğimizde, varsa kanıtın konuş yoksa sus, aksini ispat edebilirmisin? Bilimsel bir ayet göster bakıyim bana vs. vs.

Daha önce bir kere daha söylemiştim, evrim teorisinin ismi çok yanlış seçilmiş veya çok akıllıca. Ben kelime anlamı ile evrimi anlarım evet var derim, ama sizlerin bildiği, savunduğu şekilde evrimin olmadığını, bunun inkarcılık olduğunu söylerim.

Saygılar

kafasikarisik
10-07-2009, 17:36
1. Hikaye;
Ateist bir gün aya gitmiş. Ateistin aya gittiğini gören dindar, hani Ay nurdu? diye derin düşüncelere dalarken, kandil olarak yaratılmış yıldızlara da ateistlerin bir gün gidebileceği korkusuna kapılarak sormuş;
- Ay'a nasıl gittiniz?
Ateistte yaptığı uzay aracını ayrıntılarla anlatmaya başlamış, aklını hurafelerle doldurduğu için anlayamayan dindar;
- Yani bu kadar karmaşık bir şeyi insanlar mı yaptı?
diye sormuş.
Ateist ise
- Allah insanların aya gitmesini isteseydi, popolarında saturn-5 roketi ile yaratırdı değil mi?
deyince dindar cevab verememiş.Tayinini istemiş.

2. Hikaye;
Bir gün bir ateist heykeltraş mermer ocağından kesilmiş bir mermer bloğu alarak atölyesine getirmiş. Aylarca keski darbeleri ile küçük küçük talaşlar alarak heykeli tamamlamış. Bu sırada dindar arkadaşı ziyaretine gelip heykeli görmüş.
- Bu heykeli sen mi yaptın?
ateist heykeltraşta da cevap vermiş;
- Hayır atölyemde oturuyordum, bir anda puf diye bu heykel odada belirdi.
demiş. Bunun üzerine dindar arkadaşı ;
- hadi canım hiç öyle şey olurmu?
deyince ateist heykeltraş;
- Canlıların biranda ortaya çıktığına inanıyorsunda, heykelin puf diye ortaya çıktığına niye inanmıyorsun?
deyince dindar cevab verememiş. Tayinini istemiş.

3. Hikaye;

Bir gün bir jeolog bir dağın yaş tespitini yapmaya çalışıyormuş. yanına gelen dindar işinin nasıl gittiğini sormuş. Ateist jeologda geldiğinde orda dağ olmadığını, sabah kalkınca dağın önünde durduğunu, yani dağın birkaç saatlik olduğunu söyleyince dindar;
- hadi canım hiç bir dağ bir anda ortaya çıkar mı?
diye sorunca, ateist jeolog;
- canlıların bir anda bu hallari ile ortaya çıktığına inanıyorsun dağların niye bir anda ortaya çıktığına inanmıyorsun?
demiş, dindar cevab verememiş, tayinini istemiş.

En el hak
10-07-2009, 20:06
yok envyme abi,zorumuza falan gitmedi,kızmadıkta bende çok düşündüm birtürlü cevabını bulamadım,tayinimi bekliyom

yucemanitu
10-07-2009, 21:25
:D kafasıkarışık hikayeler süpermiş eline sağlık.

iceman
11-07-2009, 00:16
bu tesadüf Lafını aLmışınız ağzınıza..kimse tesadüf demiyor,biLimseL açıkLamaLarLa geLiyoruz...EnvyME dostum kızacak bişe yok tartışıyoruz burda ! köşeye sıkışan kişiLer kızar,sinirLenir..

abdulKADİR
11-07-2009, 21:05
1. Hikaye;
Ateist bir gün aya gitmiş... diye başlayan bir cümleyi okuyan dindar çok gülmüş. Çünkü aya ilk giden insanların dindar olduklarını ve aya ayak basmadan önce incilden ayetler okuduklarını biliyormuş.

2. Hikaye;
Bir gün bir ateist heykeltraş mermer ocağından kesilmiş bir mermer bloğu alarak atölyesine getirmiş. Aylarca keski darbeleri ile küçük küçük talaşlar alarak heykeli tamamlamış. Bu sırada dindar arkadaşı ziyaretine gelip heykeli görmüş.
- Bak sen şu güzel Allah'ımın güzel sanatına
deyince
ateist heykeltraş kafayı yiycek gibi olmuş. Memur olmadığı için tayinini de isteyememiş. Ama o dindar arkadaşının tayini onun çalıştığı maden ocağına çıkmış. :)

3. Hikaye;

Bir gün bir jeolog bir dağın yaş tespitini yapmaya çalışıyormuş. yanına gelen dindar işinin nasıl gittiğini sormuş. Ateist jeologda geldiğinde orda dağ olmadığını, sabah kalkınca dağın önünde durduğunu, yani dağın birkaç saatlik olduğunu söyleyince dindar;
- Bak sen şu Yüce Allah'ımın kudretine. Rabbim ''OL'' demiş oluvermiş demekki.. demiş.
Ateist hık...mık etmiş, yutkunmuş.

Önündeki işiyle meşgul olması gerekirken dindarla kafa bulmak isteyen bu ateisti, dindar bir yahudi olan müdürü görmüş ve
- sana iş verende zaten kabahat
deyip işten çıkarmış. [/quote]

dolfen
12-07-2009, 19:43
walla arkadaşlar tanrının işi yokta oturup bunlara gülüyordur....

o bile nasıl evrimden geldigine şaşmış durumda aslına bakarsınız çünkü kendi warlıgını açıklayamıyo...

madem o yokdan varoldu ...

öyleyse neden biz ?????

biz de yoktan varolmayalım...
o yaptıysa biz de yaparız...

azim azim azim....

azimle yoktan varederiz....

şimdilik dna sonra rna derken takke düşer kel görünüz bu kadar basit....

acıyorum kandırılmış inananlara ... hemde başkalarınaaa...
başkasına inanan kendi inancından olur. zaten çogu dindarada test yapsak dini miras kalmıştır babasından atasından seçme özgürlükleri yoktur aslında...

dolfen
12-07-2009, 19:46
insanlarda zeka evrimi biraz yavaşlamış anlaşılan yoksa kanarlarmı 1500 yıllık masallara....
bu da gerekli arkadaşlar bir anda tüm insanların dogruyu bulmasını bekleyemeyiz zaten... zamanla her dindar aile teknoloji geliştikçe bilime tapacak zaten....

mehmetsalih
12-07-2009, 19:53
Selam,

Ateist bir gün aya gitmiş. -KAFAKARIŞIK-
:D yahu Ateistin ne işi var Ay'da. Çünkü Ateistler Bilimle ilgilenmez ki sadece konuşurlar. Mesele Hristiyanlar çok İlerlmiş siz niye ilermiyorsunuz MÜslümanlar diyor. :D Ateistlerin işi birbirleriyle yarıştırmak kendileri oturur zırt atar. :D Sen hiç Bilimle uğraşan Ateist gördün mü? :D

Sevgi...

tensiz.denek
12-07-2009, 20:17
Sen hiç Bilimle uğraşan Ateist gördün mü? :D

Ne kadar güncel veya ne kadar iyi doldurulmuş bir liste bilmiyorum ama şunlar var:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_(science_and_technology) (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_%28science_and_technology%29)

ateizmin tanımına agnostikleri de sokarsan liste baya bi genişliyor

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_agnostics

Saygılar

kafasikarisik
13-07-2009, 10:53
mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=200801#post200801)
Sen hiç Bilimle uğraşan Ateist gördün mü? :D

Bilimle uğraşan dindar görmedim ki? Ayrıca niye uğraşsın ki? Aklındaki tüm sorulara cevap bulmuş zaten, ya tanrı yarattı ya da tanrının hikmeti. Sual olunmaz.

Alıntı:
kafasıkarışık´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=200094#post200094)
1. Hikaye;
Ateist bir gün aya gitmiş...

diye başlayan bir cümleyi okuyan dindar çok gülmüş. Çünkü aya ilk giden insanların dindar olduklarını ve aya ayak basmadan önce incilden ayetler okuduklarını biliyormuş.
Ayrıca Ay'da Ezan sesi de duyduklarını bildiklerinden gülmelerini kahkaha düzeyine çıkarmışlar.

Dindarlar sanırlar ki Ay'a üç kişi dua okuya okuya çıktı. Ama bilmezler ki (bal gibide bilirler aslında) o okudukları söylenen İncil'e dayanarak bilim adamları engisizyonlarda yargılandılar. Bilim dinlerin dogmalarına karşı savaşa savaşa gelişti. Aya gitmenin arkasında Galileo'da dahil binlerce yıllık bir bilgi birikimi ve milyonlarca kişinin aklı - emeği var. Ama ne önemi var mühim olan birinin dua okuması değil mi?

Önündeki işiyle meşgul olması gerekirken dindarla kafa bulmak isteyen bu ateisti, dindar bir yahudi olan müdürü görmüş ve
- sana iş verende zaten kabahat
deyip işten çıkarmış.
Aynı yahudi müdür bir yahudi'nin cumartesi günü çalışmamasına, hristiyanın noelde tatil yapmasına ve müslümanın bir ay oruç tutup konsantrasyonu yerlerde sürünmesine saygı duyar.Hatta bir müslümanın işi gücü bırakıp ateistleri hidayete erdirmesini takdirle karşılar. Sorgulamaya saygı duymayıp, hurafelere saygı duyan bu düşünce sayesindedir ki insanlar Ay'a gitmişlerdir.

mehmetsalih
13-07-2009, 12:49
Selam,

Bilimle uğraşan dindar görmedim ki? Ayrıca niye uğraşsın ki? Aklındaki tüm sorulara cevap bulmuş zaten, ya tanrı yarattı ya da tanrının hikmeti. Sual olunmaz.

tercüme edeyim:
Bilimle uğraşan ateist görmedim ki? Ayrıca niye uğraşsın ki? Aklındaki tüm sorulara cevap bulmuş zaten, ya tesadüfle oldu yada kendi kendine. Sual olunmaz.

AYRICA ben Bilimle uğraşan Dindar gördüm biz mslümanlar Bilimin tohumlarını ektik Hristiyanlarda tamamlaı ve devam ediyor... yaf :D

Sevgi...

mehmetsalih
13-07-2009, 12:50
Ne kadar güncel veya ne kadar iyi doldurulmuş bir liste bilmiyorum ama şunlar var:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_(science_and_technology) (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_%28science_and_technology%29)

ateizmin tanımına agnostikleri de sokarsan liste baya bi genişliyor

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_agnostics

Saygılar

Selam,

Geçen biri Buda'yıda ateist yapmıştı. Herhalde kontejan boş ama buda Bilim adamı değil. Dostum kopy/paste yapma konuş.

Sevgi...

kafasikarisik
13-07-2009, 13:14
mehmetsalih,
Belki de ayrı bir başlıkta tartışmak lazım. Tesadüf diye bir şey yoktur. Bilim zaten tesadüf denen şeylerin tesadüf olmadığını açıklamaya çalışır. Bilimsel metodolojide deney en önemli araçlardan biridir. Gerekli şartları taklid ederseniz tesadüf gibi görünen şeyleri oluşturursunuz. Aynı hızda ve aynı noktada parayı havalandırabilir, aynı yere aynı hızla düşmesini başarırsanız sürekli yazı veya tura gelmesini sağlarsınız. Burada tesadüf veya şans gibi görülen şeyler; çok sayıda parametrenin aynı oranda ve aynı anda bir araya getirilmesinin güçlüğüdür.

"Tanrı zar atmaz" A. Einstein

sizde sevgiyle kalın,

mehmetsalih
13-07-2009, 20:02
Selam,

Aynı hızda ve aynı noktada parayı havalandırabilir, aynı yere aynı hızla düşmesini başarırsanız sürekli yazı veya tura gelmesini sağlarsınız.

Kafasıkarışık dostum; Paranın sürekli yazı veya tura gelmesini sağlayan kim?

SEN-İNSAN
Peki senin zarı atma gücünü ve özliğini veren kim?
x'dir.
x'e bu özeliği veren kim?
y
Y'ye kimverir?
......

Tesadüf rasggeldir. Aynı kapıya çıkar arkasdına in ve seberler Dünyasına dal. İnsanın paracağı, doğanın yapacağı herşeyi araştır ve dön bakalım sen Tesadüfler Dünsasında mısın?

Tanrı bilirmisin kim? Y değil. X değil? Bu sebepler Dünyasını ayakta tutan ve Evrenin Aklı-Ruhudur. Dersini biraz daha çalış!

Sevgi...

diagoras
13-07-2009, 22:54
Selam,

Geçen biri Buda'yıda ateist yapmıştı. Herhalde kontejan boş ama buda Bilim adamı değil. Dostum kopy/paste yapma konuş.

Sevgi...

Sen sormussun arkadasta ne guzel lsiteyi sokmus gozune, listedekiler bilim adami degil veya ateist degil diyorsan ona dair bisey soyle, budhadan bahsederek sulandirmaya calisma (sikisinca veya yanit veremeyince hep yaptiginiz gibi) . ayrica copy past yapmamis, gidip okuyup ogrenesin diye bazi ateist bilim adamlarinin listesini veren kaynak vermis sana. o kaynaga gidip bakarsan o bilim adamlarinin kim oldugu ne calismalar yaptigi ve ateistligine dair kaynaklar da mevcut.

Baskalarina yaz diyorsunda senin yazdiklarinda sanki bisey var, ancak "Sen hiç Bilimle uğraşan Ateist gördün mü?" :D gibi belki de ancak sadece senin sinirsiz aklinin alabilecegi bir soru sormussun. muhtemelen ironik bir espiri yapiyorsun aksi taktirde ortada senin acindan aciklamasi cok zor bir durum var bence.

Saygilarimla

mehmetsalih
14-07-2009, 12:57
Selam,

Siz o listeye baktınız mı? :D yan listeden ise Agnostizimden ithal mal istemiş :D Oysa Agnostizm ne kadar Ateizm İSE O KADAR Teizmdir :D bende yan liste vereyim oraya Agnostizm diye ekleyeyim yetmese Deizm derimki Deizm Ateizmden çok Tezimdir. Kaldı 5-10 Ateist bende zana etim şim Yerçekimi yasasını bulan Nevton'dan söz edilecek bana :D veya Edison'dan... sizin daha çok işiniz var en son Hazreti İsa'dan da medet umarsanız şaşmam. ne bileyim Zedüşt falan filan dersiniz. Sokrateside eklersiniz olur biter. Daha kimi diyeyim ha Darwin'ide ekleyim adam kendini nerdeyse yora yora ben hiçbir zaman Ateist olmadın Diyn Darwin :D Ekleyin babam ekleyin... ha Alevileri kazanmak içinde Ali'yi eklersiniz ama dur bu olmadı çünkü Ali artık herşeyden çıkıp tek şey yani Filozof olur. Kesmez baba en iyisi yine Bud'ya gidin :D

Sevgi...

tensiz.denek
14-07-2009, 14:44
Siz o listeye baktınız mı? :D yan listeden ise Agnostizimden ithal mal istemiş :D Oysa Agnostizm ne kadar Ateizm İSE O KADAR Teizmdir :D bende yan liste vereyim oraya Agnostizm diye ekleyeyim yetmese Deizm derimki Deizm Ateizmden çok Tezimdir.
Deistler sıklıkla agnostiklerden de tanrıya inançları olmadığı için ateist diye bahsederler. Bunu düşünerek listeyi linklemiştim. Ama görüyorum ki bu listeyi de linklemek bi hataydı. Agnostikler işinize geldiğinde agnostik, gelmediğinde ateist oluyorlar.
Kaldı 5-10 Ateist bende zana etim şim Yerçekimi yasasını bulan Nevton'dan söz edilecek bana :D veya Edison'dan... sizin daha çok işiniz var en son Hazreti İsa'dan da medet umarsanız şaşmam. ne bileyim Zedüşt falan filan dersiniz. Sokrateside eklersiniz olur biter. Dinarkadaşın hiçbir ateist bilimadamı olmadığını iddia etmiş .Sende arasında Edisonu görememekten yakınıyorsun. Bir Alan Turing i, Richard Feynman'ı bir Steven Weinberg'i bir Sigmund Freud'ü görmedi gözlerin aralarında heralde? Bu insanları tanımadığın için olabilir mi?
Saygılar,

ism@
14-07-2009, 18:10
1. Hikaye;
Ateist bir gün aya gitmiş. Ateistin aya gittiğini gören dindar, hani Ay nurdu? diye derin düşüncelere dalarken, kandil olarak yaratılmış yıldızlara da ateistlerin bir gün gidebileceği korkusuna kapılarak sormuş;
- Ay'a nasıl gittiniz?
Ateistte yaptığı uzay aracını ayrıntılarla anlatmaya başlamış, aklını hurafelerle doldurduğu için anlayamayan dindar;
- Yani bu kadar karmaşık bir şeyi insanlar mı yaptı?
diye sormuş.
Ateist ise
- Allah insanların aya gitmesini isteseydi, popolarında saturn-5 roketi ile yaratırdı değil mi?
deyince dindar cevab verememiş.Tayinini istemiş.

2. Hikaye;
- hadi canım hiç öyle şey olurmu?
deyince ateist heykeltraş;
- Canlıların biranda ortaya çıktığına inanıyorsunda, heykelin puf diye ortaya çıktığına niye inanmıyorsun?
deyince dindar cevab verememiş. Tayinini istemiş.

3. Hikaye;

- hadi canım hiç bir dağ bir anda ortaya çıkar mı?
diye sorunca, ateist jeolog;
- canlıların bir anda bu hallari ile ortaya çıktığına inanıyorsun dağların niye bir anda ortaya çıktığına inanmıyorsun?
demiş, dindar cevab verememiş, tayinini istemiş.

Boşuna Yorulmuşsun Jnm.
1.hikaye
Ateist Yaptığı malzemeleri kendisi Oluşturmuyo onlar zaten evrende var olan şeyler Yani dediğin gibi Puf diye kün diye Oluşmuyo Varolanları birleştiriyo ve araç yapıyor
ilmi veren Allah Olduğuna Göre O aracı Yapan/Yaptıran Zaten Allah Olmuş oluyor.
ikinci biolayda sen birine İstemiyor diye bir şey isnad ettiğinde Ona inanmış ve bir gerçeğini-İstememesini kabul etmiş olursun
O halde soruyorum Allah İnsanların Su içmelerini istemiyor mu ???
-İstemiyor Öyle olsaydı Sular Yerin Altında denizlerde Çeşmelerde değil Midemizde Olurdu ??????????????

2-Hikaye
bizim İnancımıza göre Allah İlk önce Evreni Dumandan Oluşturuyor (Varolan bir şeyden yani mermer Blogunu Yontarak yapıyor)
Ve sonra Toprak ve Su oluştuktan sonra insanı Toprak ve Sudan Yaratıyor
Puf diye Oluşan bir şey yok
Bu hikayede anlattığın dindar galiba ateistliği bırakıp ateistlerin anlattığı islama İnanmış bir Dindar.

3-Hikaye
Anlatmaya gerek yok sanırım Duman- Evren-Toprak, su-Canlılar

Bide İNSAN ile TANRI arasındaki bir Farkı açıklayayım Bilmeyenler Olabilir

Allah'ın Her şeyi yapmaya gücü yeten Her şey elinde Olan SIFATI vardır ki bu Bir TANRIda olması gereken özelliktir
Ancak:

İnsanın Böyle ne bir sıfatı nede gücü vardır Aradaki fark Budur

Kün deyip Yaratmak Allaha Mahsusdur Onu ALLAH yapan sıfatlarından biriside budur
Garipsenecek olan BUNU NİYE İNSAN YAPMIYOR Sorusudur Cevap vereyim İNSAN olduğu için Olabilir mi acaba ???????????????????????****

mehmetsalih
14-07-2009, 18:31
Sevgili Tensiz;

Meseleyi kavradık tamam. Agnostikleri ve Deistlerede Ateist diyorsan artık diyecek söz yok. Senin bir sözlüğe ihti,yacın var dostum. Tanrı inancı yok diye Ateist diyemesin.Artı adamlar tanrı inancımız yok demiyorlar ''BİLMİYORUZ'' diyorlar. Ateistler ise basa basa yoktur diyorlar. İşte fark budur eğer bir Deist veya Agnostik kendilerine Ateist diyorlarsa onlar ne Deist olurlar nede Agnostik kısaca sözde Ateist özde hiç olurlar. Sen en iyisi listeyi kabart biraz :D öle ontane kundiyle başa çıkamasın... Artı paste mesleğini bırakın.

Sevgi...

diagoras
16-07-2009, 18:38
Sevgili Tensiz;

Meseleyi kavradık tamam. Agnostikleri ve Deistlerede Ateist diyorsan artık diyecek söz yok. Senin bir sözlüğe ihti,yacın var dostum. Tanrı inancı yok diye Ateist diyemesin.Artı adamlar tanrı inancımız yok demiyorlar ''BİLMİYORUZ'' diyorlar. Ateistler ise basa basa yoktur diyorlar. İşte fark budur eğer bir Deist veya Agnostik kendilerine Ateist diyorlarsa onlar ne Deist olurlar nede Agnostik kısaca sözde Ateist özde hiç olurlar. Sen en iyisi listeyi kabart biraz :D öle ontane kundiyle başa çıkamasın... Artı paste mesleğini bırakın.

Sevgi...

Islam dinine bagli bir kisi oldugunu dusunuyorum, yaniliyorsam (yani agnostik veya desitsen) asagida yazdiklarimi dikkate alma lutfen.

Senin inandigin dahil , herhangi bir insan uydurmasi dinin tanri inancini benimsememis insan dinlerden ozgurlesmis insandir, bunun icinde agnistiklerde mevcuttur.

ilginc bicimde senin tanrinin emrettigi dini kesin sekilde red eden bu insanlari bile sahipleniyor olman takdire sayan bir kivirma.

Kaldiki atesit, agnostik veya deist insanlarin seni ilgilendiren cok onemli bir ortak ozelligi vardir, hepsi senin uydurma tanrinin dinini acik sekilde red eder ve ucan peri hikayeleriyle es deger gorur. sanirim buda onemli bir ortak nokta olsa gerek, en azindan senin acindan.

Bilim yapan insanlarda buyuk cogunluk senin dinin dahil tum dinlerden ozgurlesmis insanlardir, bunlarin basinda ateistler, agnostikler ve deistler gelir.

Kimse sadece ateistler bilim yapar gibi sacdma bir iddiada bulunmuyor , ama sen ateistler bilim yapmaz gibi sacma bir iddia atiyorsun ortaya. bilim insanlarinin isimleri de gozune sokulunca da sarfettigin bu sacma cumlenin arkasinda durma adina hala yanmasin diye kazi cevirmeye devam ediyorsun, isi sulandiriyorsun, yok agnostik te var o listede, evet var iste ne guzel hayal urunu din ve tanriyi red etmis insanlar,senin zorunda gitsede tabiki olacak o listede.

mehmetsalih agnostik olacak sanirim, zemini hazirliyor :welcome:

Saygilarimla.

mehmetsalih
16-07-2009, 22:05
Sevgideğer Kardeşim,

Öyle görünüyorki kavramlaşmış ve dosmalaşmış kelimelere ve söylemlere tapıyor gibisiniz. Bir yandadan da özgür olduğunuzu düşünüyorsunuz!

Hayır arkadaş özgürlük nedir önce ona gel. Eğer sen ''Bilimin ıspat etiği bir şeye kabulenmye zorunlu görütorsan bu özgürlük müdür?'' veya senin şaunki duyuların ve zihinin özgürmü? onlara güveniyormusun? doğru olduklarını sıpatlayabilirmisin? Ben Kur'aniyim ve ben Kuranım.

Kur'an o kutlu resuldur ve resulun sözleridir. Kur'an=Resul ve ben Kur'an'ı nasıl sen Bilimi değişmez biliyorsan ve dogma kabul etmişsen bende Kur'an'a amadeyim. Çünkü AKIL DEĞİŞİR VE DEĞİŞİR. Değişmeyen bazı şeylere ihtiyaç vardır ve Kur'an'da ortak Akıldır. yoksa gerçeğe ulaşmaya zaman olmayabilir. Kalıplaşmış dıoğruları uygulamak safsatadan daha iyidir. Ben bir Deisttim ama benim Tanrım beni bırakmnadı
''EY MUHAMMED TANRIN SENİ BIRAKMADI VE TERK ETMEDİ'' DUHA SURESİ

Deist ile Agnostiğe sahip çıkmıyorum ortaklaştığımız noktalar var diyorum. Bunu bir Deist inkar edebilir ve ben seni saymıyorum diyebilir ama DEİZM DEĞİL DEİST'TİR O. nE ZAMAN BİR GÜZEL SÖZ SÖYLENSE, NE ZAMAN DOĞRULUK SÖYLENSE NE ZAMAN BARIŞ DENİLSE ''ARKASINDA BİR ŞEY ARANIR'' ÇÜNKÜ İNSANLAR HEP BEN DER. Bir Ateistlede ortaklaştığımız noktalar var ama yanlıştırlar bazı noktalarda. Yine bir Deist beni dinimi tanrımı inkar edebilir ama o TANRIYI DEĞİL BENİ İNKAR EDER. Kur'andaki Tanrı onun için boş olabilir ama eksik Tanrı anlayışı Tanrıyı inkar değildir. Arkadaş ben kendime ve kur'an'a kendi adım gibi sadığım. Ne rumuzum var ne nickim ben olduğumgibiyim.

Sevgi...

diagoras
16-07-2009, 23:47
Sevgideğer Kardeşim,

Öyle görünüyorki kavramlaşmış ve dosmalaşmış kelimelere ve söylemlere tapıyor gibisiniz. Bir yandadan da özgür olduğunuzu düşünüyorsunuz!

Hayır arkadaş özgürlük nedir önce ona gel. Eğer sen ''Bilimin ıspat etiği bir şeye kabulenmye zorunlu görütorsan bu özgürlük müdür?'' veya senin şaunki duyuların ve zihinin özgürmü? onlara güveniyormusun? doğru olduklarını sıpatlayabilirmisin? Ben Kur'aniyim ve ben Kuranım.

Kur'an o kutlu resuldur ve resulun sözleridir. Kur'an=Resul ve ben Kur'an'ı nasıl sen Bilimi değişmez biliyorsan ve dogma kabul etmişsen bende Kur'an'a amadeyim. Çünkü AKIL DEĞİŞİR VE DEĞİŞİR. Değişmeyen bazı şeylere ihtiyaç vardır ve Kur'an'da ortak Akıldır. yoksa gerçeğe ulaşmaya zaman olmayabilir. Kalıplaşmış dıoğruları uygulamak safsatadan daha iyidir. Ben bir Deisttim ama benim Tanrım beni bırakmnadı
''EY MUHAMMED TANRIN SENİ BIRAKMADI VE TERK ETMEDİ'' DUHA SURESİ

Deist ile Agnostiğe sahip çıkmıyorum ortaklaştığımız noktalar var diyorum. Bunu bir Deist inkar edebilir ve ben seni saymıyorum diyebilir ama DEİZM DEĞİL DEİST'TİR O. nE ZAMAN BİR GÜZEL SÖZ SÖYLENSE, NE ZAMAN DOĞRULUK SÖYLENSE NE ZAMAN BARIŞ DENİLSE ''ARKASINDA BİR ŞEY ARANIR'' ÇÜNKÜ İNSANLAR HEP BEN DER. Bir Ateistlede ortaklaştığımız noktalar var ama yanlıştırlar bazı noktalarda. Yine bir Deist beni dinimi tanrımı inkar edebilir ama o TANRIYI DEĞİL BENİ İNKAR EDER. Kur'andaki Tanrı onun için boş olabilir ama eksik Tanrı anlayışı Tanrıyı inkar değildir. Arkadaş ben kendime ve kur'an'a kendi adım gibi sadığım. Ne rumuzum var ne nickim ben olduğumgibiyim.

Sevgi...

Oncelikle yanlis dusunuyor ve sanirim kasitli carpitmaya calisiyorsun, ben hicbiryerde Bilimi degismez veya dogma olarak kabul ettigimi yazmadim , etmemde (ayrica konyla ve yazdiklarimla ne alakasi var anlamadim, tabi anlamam normal. zaten amacin bu. sikisinca dagit konuyu, sulandir, genel taktik). Bilimi degismez kabul edip dogma olarak algilayan biri varsa kesin olarak bilimin ne oldugundan bi-haberdir ve bence aptal bir insandir.

Ikincisi evet ozgurluk cok genis bir konu, fakat benim bahsettigim dinlerden ozgurluk. genel olarak ozgurlesmeden bahsediyormusum gibi bir intiba yaratip yine konuyu sulandirmaya calismisma, genel olarak ozgurlsemek diye biseyden bahseden yok, dinden ozgurlesmek gayet akilci bir yaklasim ki sen oyle dusunmeyebilirsin, mesela hapishanden cikmak tutsakliktan ozgurlesmek degildir de diyebilirsin. o senin dusuncen.

Ama sevindirici olan hem konuyla alakasiz hemde benim yazdiklarimla ilgisi olmayan carpitmalara basvurman, yazilanlardan etkilendigini ve obsesif bir ruh haliyle yazdigni gosteriyor.

Son olarak neden kendi dini inancin, tanrina, resule ve kitaba bagliligini bilimle karsilastiriyorsun, veya bilimin baskalarini hayatindaki yeriyle karsilastiriyorsun. ne alakasi var bunlarin biri senin inancin digeride bilim insanlarinin yaptigi sey. bu ikisinin birbiriyle ne alakasi var, yoksa bu seninn icindeki bir kavganin disa vurumu mu. yani tekrar soruyorum ne alakasi var senin inancinla bilimin, neden kavga ettiriyorsun bunlari:flame:

Saygilarimla.

mehmetsalih
17-07-2009, 12:32
Selam,

Bilim dogma demiyorum ama kanıtlanmış şeyler dogmadır. Yerçekimi yasası veya bunun gibi netleşen şeyler. Bu yüzden Bilimin çalıştığı veya bakışı şüphe olabilir ama Bilim asla duyulardan şüphe etmez metod şüphe.

Ben kimseyi kavlaya kaldırmıyorum sadece Kur'an'daki herşey gerçektir ve nettir ama metoduda şüphedir.

1- Allah'ı sorguşlamak (Musa ve brahim örneği)
2- Kur'an'dan şüphe (bir benzeri tartışması)

ve bunun gibi şeyler. Kur'an sorgulatarak kabul etirir. Örneğin önce içkinin BEDENE ZARARLARINI VE YARARLARINI VEYA İBADETE ZARARLARINI SÖYLER ondan sonra haram der. Aynı şekilde Kur'an b açıdan benim için Dogma değildir. Meydan okuyor ve eğer şüphedeyseniz böyle böyle yapın diyor en sonunda iman edin diyor. Bilim de yeni birşeyi çıkarmaz veya çıkaramaz varolan bir Teoriyi veya tezi güçlendirir en son ise kanıtlar ve bu yinde tartışmaya hazır ama sonuçta gerçekten kanıtlanmışsa kabul edilir. EMPATİ KURUN. ÇAĞIN GELENEĞİNDEN AKLINIZIN YENİLENME UFKUNA DOĞRULUN...

Sevgi...

Sevgi...

ism@
01-08-2009, 18:08
Selam,

Bilim dogma demiyorum ama kanıtlanmış şeyler dogmadır. Yerçekimi yasası veya bunun gibi netleşen şeyler. Bu yüzden Bilimin çalıştığı veya bakışı şüphe olabilir ama Bilim asla duyulardan şüphe etmez metod şüphe.

..

Yerçekimi yasası veya bunun gibi netleşen şeyler.

1.si Bunların Kanıtlandığını ve değişmeyeceğini nerden Biliyorsunuz Bu sözü neye dayanarak söylüyorsunuz İMANINIZA (İnancınıza).
2.Si Bana Yerçekimini apaçık gösterirmisin görmek istiyorum apaçık görmeden inanmam Ben testlere deneylere bakamam ki Niye apaçık belli değil de yok elma düşmüş de biz Dünya yuvarlak Olmasına Rağmen düşmüyormuşuzda Niye bunlarla açıklanıyor Belki sebepleri farklıdır Onların Niye yer çekimi ?? Korkuyor mu yoksa yer çekimi bizden

Allahta Böyle bir şey Her şeyi göremeyiz hatta bazı şeyleri Algılayamayız Algılayamadığımız şeylerin varlığına inanmak elbette saçmalıktır Sizin karşı çıktığınız bu ama Yerçekimine Oksijene İnanan Ateistler Allaha inanmayı beceremiyorlar nedense ???

unbe
01-08-2009, 18:13
allaha inanmayı becerebilmek.sadece sizlerin yapabileceği bir şeydir.
bize fazla ağır geliyor allaha inanmak,bünyemiz kaldırmıyor....

Turdur
30-11-2018, 15:57
bunun üzerine öğretmen birşey diyemez ve kısa müddet sonra tayinini ister.

Burayı okuduktan sonra ufkum açıldı. Acaba öğretmen tayin oldu mu ? Acaba atama mı bekliyor şu an ?