Orijinalini görmek için tıklayınız : hristiyanlıkta misyonerlik nerelere kadar vardı!
kompLeks
13-07-2009, 01:02
geçenlerde "yaşam amacınız" diye bir linke tıkladım karşıma kampusweb sitesi çıktı.adamlar tevrat-zebur-incil üçlüsünü kutsal kitap olarak tanıtıyor, kuran'ında bir palavra olduğunu ispatladıktan sonra birazda onlara inanmaya meilli iseniz sizinle ilk önce msnden görüşüp ikna etmeye çalışıyorlar yetmedi mi bulunduğunuz yerde muhakkak adamları var onlarla telefonlaşıp buluşmanızı sağlıyorlar(bunları biliyorum çünkü inanyormuş numarası yapıp bu kişilerle görüştüm ve daha sonra tartıştım).adamları özel olarak yetiştirmişler profesyonel misyonerler yani bunların içinde türkler de var yabancılar da var.tahminim o ki hepsi hipnoz veya psikoloji eğitimi almış.kolaylıkla beyin yıkayabiliyorlar.en başından beri onlara inanmadığınızı söyleyip itiraz ederseniz sizinle hiç muhattab olmuyorlar ve size cevap yazmıyorlar.onların amacı kararsızları kendi tarafına çekmek.bunun için kutsal kitabı ve isa mesih diye bir kitabı ücretsiz veriyolar...girerseniz artık devamını görürsünüz.
bütün bunları niye yazdım.ülkenin geldiği durumu göstermek için yazdım.bi girip görürseniz sistemin çok eski olduğunu ve iyice oturduğunu anlarsınız.yabancı uyruklu misyonerler genellikle ingilizce öğretmenliği yapıyorlar ve bulundukları ile yerleşiyorlar aynı zamanda maddi destekte alıyorlar.her seferinde farklı biri bana cevap yazıyor ve inandırdıkları türklerle buluşup kaynaşmamı sağlıyor ve onlarıda misyonerlikte maşa olarak kullanıyorlar.savaşarak yapamadıkları şeyi parçalayayarak birbirine kırdırarak yapacaklar.türkiye büyük devletlerin iştahını kabartıyor.
bir yandan da dine bir çiçek atmak istiyorum.binlerce yıldır dinlerin neden var olduğu apaçık ortada.siyasi araç.gerisi yeşillik :)
Anlamadım ki.Nedir bu MESİH düşmanlığı?Kimsenin beyin meyinde yıkadığı yok.Capito?İman zaten bir armağandır.GERÇEKTEN yana olan herkes iman eder zaten!Evt dinler insanı mahvetmiştir.Evet Din belasından kurtulmanın tek yolu RAB MESİH İSA'ya inanmak!
kompLeks
13-07-2009, 11:47
Anlamadım ki.Nedir bu MESİH düşmanlığı?Kimsenin beyin meyinde yıkadığı yok.Capito?İman zaten bir armağandır.GERÇEKTEN yana olan herkes iman eder zaten!Evt dinler insanı mahvetmiştir.Evet Din belasından kurtulmanın tek yolu RAB MESİH İSA'ya inanmak!
rab mesih isa mı ? isa rab değildir peygamberdir.dinden kurtulmanın yolu dinin uzantısı olan başka bir şey uydurmak değildir.
İSA MESİH RABDİR.Yok ben müslümanlıktaki isadan bahsediyorum dersen o ayrı.Müslümanlıktak isa bizi ilgilendirmez.Evt dinden kurtulmanın yolu safsatalara inanmamaktır.GERÇEĞE iman etmektir.YENİ AHİT'in neresinde gördün acaba sözde İSA MESİH peygamber diye ayet?Varsa göster.Yoksa sus!
sabunkopugu
13-07-2009, 17:23
Bize kadar vardı.Dün incilim geldi.Pardon hikaye kitabım :)
Kur'an, sizlerin inandığı Hz. İsa'yı inkar etmez ilgilenir, peki sizler neden Kur'an daki Hz. İsa ile inandığınız Hz. İsa'nın farklı olduğunu düşünüyor sunuz?
Saygılar
Sizin kitaplarınıza masal bile demem.Masal bile daha mantıklı yauv.Hahaahaha.Körler ve sağırlar anlayamaz KELAM'ı.Zahmet etmişsin.Kuran bizim inandığımız İSA MESİH'i reddeder.Peygamber isa'ya değil RAB olan MESİH İSA'ya inanırız.Ve ikiside çok farklı kişilerdir.Hatta hz.isa diye biri bile yoktur.MESİH İSA gerçek olanıdır.
ozgur_beyin
13-07-2009, 21:32
Sizin kitaplarınıza masal bile demem.Masal bile daha mantıklı yauv.Hahaahaha.Körler ve sağırlar anlayamaz KELAM'ı.Zahmet etmişsin.Kuran bizim inandığımız İSA MESİH'i reddeder.Peygamber isa'ya değil RAB olan MESİH İSA'ya inanırız.Ve ikiside çok farklı kişilerdir.Hatta hz.isa diye biri bile yoktur.MESİH İSA gerçek olanıdır.
yahu paolo bu konuda aynı müslümanlar gibisiniz isimleri değiştirsek hepiniz aynı zırvaları ediyorsunuz farkınız inancınızdaki isim farkı
elcihanaferin
14-07-2009, 00:47
Kimsenin Mesih Yahve Rab İsa'ya düşmanlığı yok. Sadece misyonerlikten bahsediliyor. Capito?
İsa yaşamamış ki, uydurulmuştur capito?
İmanın neresi armağanmış, iman fakir kitleler için uydurulmuş bir afyondur, zehirdir capito?
Rab mesih İsa Yahve'ye inanmak demek din belası içinde debelenmek demektir capito?
Sizde müslümanlar gibi hep aynı nakaratları söylüyorsunuz.İnsan biraz nakaratı değiştirir dimi?Malum zaman moda değişiyor hahahaha
elcihanaferin
14-07-2009, 01:03
İSA MESİH RABDİR.Yok ben müslümanlıktaki isadan bahsediyorum dersen o ayrı.Müslümanlıktak isa bizi ilgilendirmez.Evt dinden kurtulmanın yolu safsatalara inanmamaktır.GERÇEĞE iman etmektir.YENİ AHİT'in neresinde gördün acaba sözde İSA MESİH peygamber diye ayet?Varsa göster.Yoksa sus!
Bu ne kadar şaşmazlık? İşte bir alıntı:
İsa oradan ayrılarak kendi memleketine gitti. Öğrencileri de ardından gittiler. Şabat Günü olunca İsa havrada öğretmeye başladı. Söylediklerini işiten birçok kişi şaşıp kaldı. "Bu adam bunları nereden öğrendi?" diye soruyorlardı. "Kendisine verilen bu bilgelik nedir? Nasıl böyle mucizeler yapabiliyor? Meryem'in oğlu, Yakup, Yose, Yahuda ve Simun'un kardeşi olan marangoz değilmi bu? Kızkardeşleri burada, aramızda yaşamıyor mu?" Ve gücenip O'nu reddettiler.
İsa da onlara, "Bir peygamber, kendi memleketinden, akraba çevresinden ve kendi evinden başka yerde hor görülmez" dedi.
- Marcos 6:1 - 4
Bir de insanları sus diye azarlıyor, bunu herhalde havrada İsa'yı reddedenlerden öğrenmiş olmalı.
elcihanaferin
14-07-2009, 01:13
İsa Yahve Rab Mesih yaşamamıştır. Gökte kalmıştır. Evanjelist gospeller masaldırlar. EDİT
Bakta gör ne diyor RAB.
Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14 (http://www.incil.com/doc/incil_html/Mt.Dipnotlar.html#13:14)«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.'
36Bunun için, Oğul sizi özgür kılarsa,gerçekten özgür olursunuz.
hahahhaaaaaa
bakın
kaç kez uyardım
lütfen üslubunuzu düzeltin
tartışmayacaksanız gereksiz yazılarla forum kirliliği yaratmayın
gereksiz iletiler ve yazılar kaldırıldı
bir kez daha uyarmayacağım.
Sayın unbe elçihan arkadaşınıza söyleyin bunu.Forumu kirleten o.Devamlı tahrik ve kışkırtıcı yazılar yayınlıyor.Elçihan İSA MESİH'in ismini ağzına alma.Kirletiyorsun.Murdarların RABBİN ismini ağzına alması hiç uygun değilllllll.
elcihanaferin
14-07-2009, 09:27
Ne oldu? 11 Numaralı mesajı görmedik mi? Yoksa işimize gelmedi de görmezlikden gelmek uygun mu oldu?
İştte orada açık seçik duruyor. Gospeli yazanlar değil, İsa'nın kendisi, kendisine peygamber diyor.
Bir de başkalarını, sus diyerek azarlıyor.
Anlamanda sorun var sanırım.Bir peygamber diyor.Zaten anlamıştın sorun olduğunu anlamanda hahahaha.Bir adam deyince kimi kastettiğimi nerden anlarsın.MESİH İSA BEN ve BABA biriz der)))))Demekki RAB'miş dimi MESİH İSA.
elcihanaferin
14-07-2009, 13:26
Anlamanda sorun var sanırım.Bir peygamber diyor.Zaten anlamıştın sorun olduğunu anlamanda hahahaha.Bir adam deyince kimi kastettiğimi nerden anlarsın.MESİH İSA BEN ve BABA biriz der)))))Demekki RAB'miş dimi MESİH İSA.
İman fanatiklerinin hali budur işte. Kendisini tanıyanlar, yani onunkardeşlerini, annesini tanıyanlar onu küçük görmüşler, reddetmişler, hor görmüşler. Bunun üzerine "bir peygamber kendi çevresinin, yurdunun dışında hor görülmez" diyor. Yani siz beni hor görüyorsunuz diyor.
Bunu başka türlü anlamak mümkün değil ama, sadece sen başka türlü anlarsın. Fanatikler dışında herkes böyle anlar. Aslında elbette anladın ama işine gelmedi.
Hahaha.Hem inanmıyor hemde O'nun sözleriyle O'na karşı ve kendisine kullanıyor.EDIT ve EDIT bu kadarıda pes!Evt malesef O'nu tanıyan birçok insan RAB'bi inkar etmiştir.Bence sen anladın ama kıvrıtıyorsun işte!
Bak RAB MESİH İSA kendisi için ne diyor!
Sizbeni Öğretmen ve Rab diye çağırıyorsunuz. Doğru söylüyorsunuz, öyleyim. 14Ben Rab ve Öğretmen olduğum halde .Yuhanna 13
elcihanaferin
14-07-2009, 15:00
Hahaha.Hem inanmıyor hemde O'nun sözleriyle O'na karşı ve kendisine kullanıyor.EDIT ve EDIT bu kadarıda pes!Evt malesef O'nu tanıyan birçok insan RAB'bi inkar etmiştir.Bence sen anladın ama kıvrıtıyorsun işte!
Elbette onun güya söylediği sözleri kullanıyorum. Çünkü onun peygamber olduğuna dair Yeni Ahit'te hiç bir bilgi olmadığını söyleyerek insanları azarlayan ben değilim, sensin.
Gayet iyi anladığın gibi, İsa kendisini hor görenlere "bir peygamber ancak kendi çevresinde hor görülür" diyerek peygamber olduğunu teyid etmiştir. Sen de bunun farkına vardığın için sustun kaldın. Bu konu yerine başka şeyler söyleyerek, pas geçiyorsun. Konuyu başka yöne saptırmaya çalışıyor, kimse de anlamıyor sanıyorsun.
Ayrıca moderatörler tarafından editlenmiş sözlerin de çaresiz kalan insanların hakarete başvurmasının örneğidir. Adam gibi cevap verebilmek zor gelince, fanatikler sözlerinin bittiğini anlayınca, böyle yaparlar.
kimseye ayrım yapılmıyor
kimseden yana tarafda değiliz
elçinaferininde bazı yazıları editlendi ya da kaldırıldı
siz de kendinize gelin artık Paolo
ve verdiğiniz sözleri tutun.
elcihanaferin
15-07-2009, 01:42
Benmim hiç bir mesajım editlenmedi!
Sadece hiç hakaret olmayan bir mesajım kaldırıldı. Aslında gerçekten de gereksizdi. Ama burada, adam hakaret ediyor, arkasından hakaret mesajı siliniyor, yerine normal gözüken mesaj konuyor. Neden dinciler kollanıyor?
elcinaferin
editlenen iletin oldu diye hatırlıyorum ya neyse
konu bu değil burda
ikiniz sürekli birbirinizi tahrik edip durmaktasınız
uyarmamıza rağmen devam ediyorsunuz
paolo zaten yine denetime alındı bu gece
sende aynı iletileri tekrar tekrar astın
artık uğraşmasanız birbirinizle?
fikir bazında tartışsanız?
çok mu zor yani.
kompLeks
15-07-2009, 12:39
konu misyonerlikti değişti...
şu bir gerçekki henüz inanç konusunda taraf tutmamış birine ilk olarak müslümanlığı tanıtırsanız %9o inancını değiştirmeyerek müslüman olarak ölür.başka bir dini tanıtırsanız aynı şey gene geçerlidir.misyonerlerin yaptığı da aynen bu henüz fethedilmemiş beyinleri fethetmek.
şunu merak ediyorum isa mesihe inananlar nasıl oluyorda muhammede ve onun söylediklerine inanmıyor.2ooo yıl önceki tarih doğru ve net yazılmış da 14oo yıl önceki tarih doğru değil mi? inanmanız için mucize yeterli ise muhammed de aynı diğer peygamberler gibi mucizeler göstermiştir.siz nasıl belgeler ve şahitlerle bunu ispatladığınıza inanıyorsanız muhammedin mucizeleri de aynı sizinkiler gibi belgeler ve şahitlerle ispatlanmış.yani musanın denizi ikiye yarmasıyla muhammedin ayı ikiye yarması arasındaki fark ne anlamadım.neden birine inanırken diğerinin saçma olduğunu düşünüyorsunuz.
ben buradan şu sonucu çıkartıyorum.birine inanan diğer tarafı hiç araştırmıyor bile.kendisine söylenen ne ise aynen ona inanıyor.kaç müslüman, hristiyanların neden müslümalığın doğru olduğuna inanmamasının sebebini biliyor ya da kaç hristiyan, müslümanların neden hristiyanlığın doğru olduğuna inanmamasının sebebini biliyor? bence hiç, bilen varsa çıksın.
Çünkü MESİH İSA ilk ve son Ben'im demiştir.Ayrıca kendisinden sonra sahte peygamberler çıkacağını söylemiştir.Bu yüzden muhammede inanmayız.Eski ve Yeni Ahittede bazı sahte peygamberlerde sahte belirtiler göstermiştir.Rab Mesih İsa onlardan sakının demiştir.
Sn kompeks bence haklısınız. Keşke her insan her inancı bilip kararını kendi verse...
Ben Müslümanken Hristiyan olmuş biri olarak bazı sorularınızı yanıtlmaya çalışacağım...
İsa'ya inananlar neden Muhammed'e inanmıyor dediniz... Çünkü İslam inancında İsa'nın söyledikleri sonradan değiştirilmiştir. Kutsal Kitaplar değiştirilmiştir ama bir tek Kuran bozulmadan kalmıştır Kutsal Kitap'ın içinde bozulmayacak yazan bölümler bozanlar tarafından konmuştur ama her ne hikmetse Kuran'da ki bozulmayacak Allah koruyor bölümleri başka biri tarafından yazılmamıştır Allahın emriyle yazılmıştır bu nedenle korunuyor...
Şimdi bu bence bir masal ve çok saçma Kutsal Kitaplar değişebiliyorsa Kuran da pekala değişebilir. O zaman ne Hristiyan ne Müslüman deist olur çıkarsınız...
Değişemiyorsa zaten Kuran farklı öğretisiyle yine Kutsal Kitaplardan ayrılır. yahudi inancındaki Mesih islamiyette tamamiyle değişmiştir. İncil'de tamamlanan peygamberliklere niye bir yenisi ekleniyor ve madem Mesih geldi dünya kurtuldu plan tamamlandı neden yeni bir uyaran geliyor ve neden diğerlerinin değiştiğini iddia ederken kendi değişmeyeceğine bu kadar iddialı???
Ayrıca Müslümanlar biz İsa'ya inanıyoruz siz niye Muhammed'e inanmıyorsunuz derken de ne dediklerini bilmiyorlar. Onlar Hristiyanların kabul ettiği İsa'ya inanmıyor. Onlar kendi kitaplarında anlatılan peygamber olan Muhammedi müjdeleyen bir kişiye inanıyor ki bunun bizim inancımızla alakası yoktur. Farklı İsa'lara inanmaktayız.
Bence Müslümanların Tanrının sözünün insan olamayacağına inandıkları için Kutsal Kitapları değişmiş sanıyor ve Hrisityan olmayı yanlış buluyor...
Hristiyanlar da Tanrının Kutsal Kitapları değişirse Kuran da değişmiştir diyerek Müslüman olmayı daha en baştan saçma buluyor... Ayrıca Kuranda İncilin mantığıyla da günümüz insan ahlakıyla da çelişen bölümler gördükleri için Müslüman olmak istemiyorlar.
Bir de bu gerçekten çok önemli... Gerçekten inanan bir Hristiyan için İsa bambaşkadır Bunu anlatamam yaptığı her şey söylediği her sözle bir idoldür o. İsa Mesihdir imanlının kurtarıcısıdır inananın içinde yaşadığına inanılır pek çok hrisityan da onun hayatından çıkmasını onun kurtarışını kaybetmeyi kabul edemez...
Benim yorumlarım bunlar=) başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım
Sevgiler..
kompLeks
16-07-2009, 12:20
peki soralım bakalım yalnız kesin ve net bir şekilde cevap verin
1) sizin tanrınız ile peygamberiniz aynı kişi mi?
2) muhammed peygamber değil mi? eğer değilse gösterdiği mucizeleri nasıl açıklarsınız?
3) eğer incil, tevrat ve zebur birbirini tamamlıyorsa neden 3 farklı din var neden herkes hristiyan değil?
4) muhammed yalancı ise neden böyle bir yalan söyleme ihtiyacı duysun?
1-Peygamberimiz yok.Peygamberlerimiz var.Musa,İbrahim vs.Mesih İsa peygamberimiz değil Rabbimizdir.2-Cevabını vermiştik.Yapması onun peygamber olduğu anlamına gelmez.Kelam'dada sahte peygamberler bazı belirtiler yapmıştır.Zaten RAB MESİH İSA'da sahte peygamberlerin sahte belirtiler yapacağını haber veriyor.3 farklı din yok.Din olarak sadece Musevilik var.Oda insanın günahını göstermek içindir.Yani tek yol yada inanç var.Oda MESİH İSA.3Orasını tam olarak bilemeyiz.Ama tahminim sanırım farklı olmak içindi.
peki soralım bakalım yalnız kesin ve net bir şekilde cevap verin
1) sizin tanrınız ile peygamberiniz aynı kişi mi?
2) muhammed peygamber değil mi? eğer değilse gösterdiği mucizeleri nasıl açıklarsınız?
3) eğer incil, tevrat ve zebur birbirini tamamlıyorsa neden 3 farklı din var neden herkes hristiyan değil?
4) muhammed yalancı ise neden böyle bir yalan söyleme ihtiyacı duysun?
1) Bu soruyla çok sık karşılaşıyorum tam anlamıyla açıklamak çok uzun çünkü işin içine çok fazla Hristiyanlığa ait ve eminim sizin farklı düşündüğünüz öğretiler girecek ama kısaca açıklamaya çalışıcam eksik bir yer varsa sorarsınız
Hristiyan inancında Tanrı'nın sözünün insan biçiminde dünyaya geldiğine inanılır. İsa için %100 Tanrı ve %100 insan denmesinin nedeni budur. İsa için uyarıcı peygamber denmekle birlikte Tanrının sözü yani Oğul olduğu(Üçlü birlik) için Tanrı da denir.
Bunu sakın şununla karıştırmayın. Asla ama asla bir insan Tanrı yapılmamıştır Tanrının sözü İnsan olmuştur bu çok önemli bir fark.
islami inançta da isa için kelamullah(allahın sözü) dendiğini biliyorum. Ama sanırım onlar söz İsanın içinde içinde ama söz onun Tanrı olduğunu göstermez diyor. Şimdi bu noktada belli ki bir yorum farklılığı var. hristiyanlar tanrının üç şekilde kendini belli ettiğine inanır Baba(Öz) Oğul(söz) Kutsal Ruh(Ruh) şu şekilde düşünebilirsiniz. Bir insan için insanın aklı sözü ve ruhu vardır bunlarla 3 insan olunmaz ama insanın 3 farklı yansımasından söz edilebilir ve ruhu da aklı da sözü de toplam olarak kabul ederiz bu da 1e yani insana eşittir birbirinden ayrılmaz ayrı kabul edilmez. Burdaki örnek gibi hristiyanlar sözü Tanrıdan ayrı düşünmez söz İsa'nın içinde yaşamışsa İsa Tanrının insan biçimine girmiş halidir...
Anlaşılmayan bir şey varsa sorularınızı beklerim...
2) Muhammed hristiyan inancına göre peygamber değildir. Çünkü İsa ile birlikte peygamberlik döneminin kapandığına inanılır. Hristiyan inancına göre zaten bütün peygamberler Mesihi müjdelemiştir. Mesih de gelince daha niye uyarıcı gelsin ki?
Zaten İslamiyet de bütün bunların değiştiğini iddia ediyor çünkü değişmese gelmesi için gerek kalmıyor. Haliyle Hristiyanlık tarafından sapkın olarak nitelendirilen bir inançtır. Ayrıca Kutsal Kityaplar değişebilirse Kuran'ın da değişmemesi için hiç bir sebep yoktur.
Gösterdiği mucizeler nelermiş ben tam tersi İslamiyette mucize gösterilmediğini biliyorum hatta Kuran'da bile ayeti var.... Öncekiler mucize gösterip yalanlanmış bu nedenle bir daha mucize gösterilmeycekmiş zaten gösterilse de inanılmazmış.... Bu ayetin tam olarak numarasını bilmiyorum Müslüman olan arkadaşlar bahsettiğim ayeti anlamıştır...
3) 3 farklı din yok bunu dediğinize göre sanırım Müslümansınız
tevrat Yahudilerin kitabıdır Mezmurlar da Yahudi peygamberi tarafından yazılmış Mesihe ve Tanrıya dair şiirlerdir. Ayrı bir din değil. Yahudilerin Mesih inancı olduğunu biliyorsunuz herhalde. İsa geldiğinde ona inanan Yahudiler de inanmayan Yahudiler de olmuştur(nedenlerini merak ederseniz yazarım) İlk havariler Yahudilerdir İsa'ya ilk iman edenler ve onun ölümünden sonra ona inandıkları için ilk ölüme gidenler de Yahudilerdir. Dolayısıyla Yahudiler neden isa'ya inanmadı demek yanlıştır. Tarih boyunca da İsa'ya inanıp Hristiyan olan Yahudiler de olmuştur günümüzde de olmaktadır. Ancak sizin inanmıyor dediğiniz Yahudiler hala Mesih beklemektedirler...
4) Bu konuda ancak yorum yapabilirim...
Öncelikle Hz. Muhammed tarihte peygamberim diyen tek kişi olmamıştır ama en çok tutunanı olmuştur. Kim bilir nedeni belki de Kuran'ı Kutsal Kitap'a bağlamısındandır...
Belki de Hz. Muhammed putperest toplumun tek Tanrıya inanmasını istemiş ama Hristiyanların İsa'ya Tanrı demesini yanlış bulup Kitaplarını değştirdiğine inanmıştır. Herkesin yanlış yolda olduğunu düşünmüş ve onları doğruya çağırmak istemiştir...
Ama Kuranın bazı ayetlerinde Kutsal Kitap'a inanın onalrı Tanrı koruyor derken bazılarında tahrif edilmiş demesi aklı karıştırır ve bu ayetlerin de Hristiyanların ve Musevilerin hz. muhammedle sorun yaşamaları sonrasında geldiği göz önüne alınırsa şu yorumda yapılabilir Hz . muhammed çıkarlarına göre hareket etmiştir
Başka nedenler de geliyor aklıma ama onları söyleyip Müslüman arkadaşları üzmek de istemiyorum... Sonuç olarak islamiyet öğretisi bugün hristiyanlar tarafından doğru bulunmamakta...
kompLeks
16-07-2009, 18:04
1) anladığım kadarıyla isa diye bir peygamber yok.yanlış anlamışsam düzeltin.musa ve ibrahimi peygamber olarak kabul ediyorsunuz ama isayı tanrı olarak kabul ediyorsunuz.eğer dediğiniz doğruysa tarih kitapları baştan yazılacak demektir ya da tarih kitapları güvenilir kaynaklar değil.yani benim göstereceğim kaynak kitaplarla sizin göstereceğiniz kaynak kitapların hangisinin doğru olduğuna neye göre karar vereceğiz?
2) muhammedin mucizelerinden bir tanesi ayı ikiye yarmasıdır.aynı musanın denizi ikiye yarması gibi.buna da yalan derseniz neyin doğru olduğunu nereden bileceğiz.doğru derseniz ayı ikiye yarmasını nasıl açıklıcaksınız.normal insanlar denizi ikiye yarabilir mi ya da ayı ikiye yarabilir mi?
3) burada söylediklerinizden de şunu anlıyorum yanlışsam düzeltin.ben her paygambere ayrı bir din verildiğini sanıyordum yahudilik ve hristiyanlık; ibrahime din verilmemiş sanırım. söylediklerinize göre tek bir din var o da hristiyanlık.ama şunu da anlıyorum bazı yahudiler henüz isa mesihin gelmediğine inanıyorlar.yani size göre gelmiş olan isa mesih onlara göre henüz gelmemiş.bu durumda bazı yahudiler sizin inandığınız isa mesihin masal olduğunu düşünüyor.bu durumda bahsettiğiniz isa mesihin bir masal olmadığını nasıl ispatlayacaksınız?
4) burda da muhammedin peygamberlik konusunda yalan söylediğini ama en çok tutulan kişi olduğunu söylüyorsunuz.aynı yorumu ben sizin inandığınız peygamberler için de yapabilirim.bunun aksini nasıl ispatlayacaksınız?
5) bu soru biraz özel olacak ama aslen türk müsünüz?
digeri_1
16-07-2009, 18:13
Ben küçükken din kültürü hocam bana islamın bir din olmadığını söylemişti, ve hrıstıyanlık diye bir şey de yok -muşşş ,
Hrıstıyanlarda kendi dinlerinin olmadığını, hrıstıyanlığın dinden öte -farklı bir şey olduğunu geveliyor, geçen gün bir Yehova'cıyla konuştum daha ortaçağdan çıkamamış gelmiş bana kendilerinin inancını bir din değil hakikat olduğu hususunda propaganda yaptı. Din değildir diye kafamızı şişirdi (arkadaşım olduğu için samimi konuşuyorum )
Ben Tc anayasasında , USA da, ingilterede bilmem başka herheyrde yasal düzlemde bir din olarak geçtiğini söyledim . Sustu kaldı , :) ne yapsın hepsi, tüm inanışlarda var bu, moda oldu resmen , kime gitsen bizimki din değil diyor :)
Nazzam-Cubbai
16-07-2009, 19:25
1)
islami inançta da isa için kelamullah(allahın sözü) dendiğini biliyorum. Ama sanırım onlar söz İsanın içinde içinde ama söz onun Tanrı olduğunu göstermez diyor. Şimdi bu noktada belli ki bir yorum farklılığı var. hristiyanlar tanrının üç şekilde kendini belli ettiğine inanır Baba(Öz) Oğul(söz) Kutsal Ruh(Ruh) şu şekilde düşünebilirsiniz. Bir insan için insanın aklı sözü ve ruhu vardır bunlarla 3 insan olunmaz ama insanın 3 farklı yansımasından söz edilebilir ve ruhu da aklı da sözü de toplam olarak kabul ederiz bu da 1e yani insana eşittir birbirinden ayrılmaz ayrı kabul edilmez. Burdaki örnek gibi hristiyanlar sözü Tanrıdan ayrı düşünmez söz İsa'nın içinde yaşamışsa İsa Tanrının insan biçimine girmiş halidir...
Kelamullah hem Musa hem Isa hemde Kuranı kerim icin denir
peki niye ??????????
cünki Hakikat musa da kaldi hakkikat İsa da kaldi
peyğamberlerin efendisi Hz.Muhammede inen hakkikat Kurani kerimde
yani görevini tamamladı Hz.muhammed
Isada Tanrinin bir parcasi yoktur
Maide 17
- Muhakkak ki, "Allah, ancak Meryemoğlu İsa Mesih'tir" diyenler kâfir olmuşlardır. (Onlara) de ki: " Allah, Meryemoğlu İsa Mesih'i, anasını ve bütün yeryüzündekileri helak etmek istese O'na kim engel olabilir? " Göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin mülkiyeti sadece Allah'a aittir. O, dilediğini yaratır. Allah, her şeye kadirdir.
Tanri kendi parcasini yok edebilirmi.
....birde Tanri yeryüsüne gelse ısa diye ,seytanin taraftarlari onu camriha gererdi , gelmeden camriha gerdiniz hayalen de olsa
--------
kitabı muka. celiskilerle doludur
ısmi
tarihi
icerik
her konuda celiski göztere bilinir .
............
yenı ahit deki İsa versiyonuda celiski doludur
-İsayin babasi kimdir,
-Tanrimi
-yusufmu
-davutmu
benzetme
isa tiyatrodaki her rolü oynamak isteyen bir ...
1. et beden olan tanri
2. peyğamper
3. yahudilerin karali
4. yahudileri lanetleyen ???????
5. mesih
6. eliyas
7. insan
8. tanriyi camrihda öldüren
9. kendini tanriya denk zanneden seytan
Nazzam-Cubbai
16-07-2009, 19:38
1) ?
sayin kompleks bende msn de sohbet ( yalan iftira) edmisdim bunlarla
karsimdaki hirist libanonda %25 hiristlerin varlığından haberi yok birde idda etiyordu benimle
sayin kompleks bu hak ile batıl mucadelesi dir
Allah bir diyenlerle Tanri üc ve camnrihda intıhar eti diyenlerin birde her pazar tanri diye tapindiklari İsa nin etini yerler(ekmek bölme) ve kanini icerler (sarap ayini)
Yeni Ahite ve tarihe bakarsınız görürsünüz İSA MESİHİ'i.Hangi sahte peygamber geleceğe ilişkin kehanetlerde bulunur.Cinleri,kötü ruhları kovabilir.Hiçbir sahte peygamber bunları yapamaz.Ama RAB MESİH İSA bunları yaptı.Hayatından hiçbir kötülük yoktur.Düşmanlarını O'na o kadar kötü davranmasına rağmen O hiçbir zaman kötülükle karşılık vermedi.
1) anladığım kadarıyla isa diye bir peygamber yok.yanlış anlamışsam düzeltin.musa ve ibrahimi peygamber olarak kabul ediyorsunuz ama isayı tanrı olarak kabul ediyorsunuz.eğer dediğiniz doğruysa tarih kitapları baştan yazılacak demektir ya da tarih kitapları güvenilir kaynaklar değil.yani benim göstereceğim kaynak kitaplarla sizin göstereceğiniz kaynak kitapların hangisinin doğru olduğuna neye göre karar vereceğiz?
İsa peygamberdir peygamber uyarıcı öğreten anlamına gelir ve İsa uyarıcı öğretendir ama İsa'nın yaşayan söz olduğuna inanıldığından Söz de tanrı olduğundan işte bu noktada İsa için Tanrının sözünün beden almış hali denir...
2) muhammedin mucizelerinden bir tanesi ayı ikiye yarmasıdır.aynı musanın denizi ikiye yarması gibi.buna da yalan derseniz neyin doğru olduğunu nereden bileceğiz.doğru derseniz ayı ikiye yarmasını nasıl açıklıcaksınız.normal insanlar denizi ikiye yarabilir mi ya da ayı ikiye yarabilir mi?
Ayın ikiye yarılıp sonra dağa düşmesi mi yoksa??? Böyle bir şey duymuştum ama kaynağını görmemiştim. Yalnızca Kuran'da mucize olmayacak dendiğini bildiğim için mucize olmadığına inanıyorum ama bu mucize ya da varsa başka mucizelerin kaynaklarını görmek isterim...
3) burada söylediklerinizden de şunu anlıyorum yanlışsam düzeltin.ben her paygambere ayrı bir din verildiğini sanıyordum yahudilik ve hristiyanlık; ibrahime din verilmemiş sanırım. söylediklerinize göre tek bir din var o da hristiyanlık.ama şunu da anlıyorum bazı yahudiler henüz isa mesihin gelmediğine inanıyorlar.yani size göre gelmiş olan isa mesih onlara göre henüz gelmemiş.bu durumda bazı yahudiler sizin inandığınız isa mesihin masal olduğunu düşünüyor.bu durumda bahsettiğiniz isa mesihin bir masal olmadığını nasıl ispatlayacaksınız?
evet her peygambere din verilmedi(aslında din kelimesini açmak lazım din yoktur Kutsal Kitap'a dayalı yaşam tarzı vardır din diye müslümanlar adlandırır) Hristiyan inancına göre her peygamber Tanrıyı anlattı ve gelecek olan Mesih'i müjdeledi. Mesih İsa'nın gelişiyle birlikte de Peygamberlik döneminin kapandığına inanılır. Çünkü müjdelenen gerçekleşmiştir.
Yahudiler arasında bugun de hala Hristiyan olan vardır. Ama kalanları niye Mesih'in İsa olduğuna inanmazlar?? Açıkçası bununla ilgili Matta'da da nedenler yazıyor ama ben en önemlisinin şu olduğunu düşünüyorum... Mesih olarak gelecek kişi dünyaya adaleti doğruyu getirip İsrail halkını kölelikten kurtaracaktı... İncilden de tevrat'ta yazmadığı halde Musevilerin kölelikten kurtulmayı Romalılardan kurtulma olarak düşündüğünü anlıyoruz... Ve Mesih için İsrailin kralı diye söz ediliyor.
İsa ise Benim Krallığım bu dünyadan değildir diyerek kendisine inananların Tanrının yanında huzur bulacağını esas krallığın o olduğunu söylüyor. Ve kölelikten kurtulma Hristiyanlıkta günahdan kurtulmadır. Çünkü İsa'nın deyimiyle insan günahın kölesidir... Ve İncil maddeyi dünyayı yok sayarak her şeyi Tanrıya ve ruha yöneltiyor ki bu inanış biçimi Musevileri ikna etmemiş olabilir...
Musevilere bu noktada Tevrat'taki onlarca peygamberliğin neden İsa'da gerçekleştiğini ve diriliş hakkında ne düşündüklerini sorardım...
İsa Mesih'in gerçekte yaşadığına dair ise...
hristiyanlar Romanın 70 yılında Kudüsü yerle bir edip halkı da öldürmesinden dolayı İsa'nın yaşadığına ait kanıtların ve onu görenlerin büyük kısmının yok olduğunu söyler... Yine de tarihsel bazı kanıtlar surar..... Romalı Tasitus, Yahudi tarihçi Flavyus Yosefus, Grek yazar samosatalı Luçyan İmparator hadrian'ın başsekreteri Suetonius gibi tarihçi ve yazarlar İsa'dan bahsetmiştir. Yahudi eseri Babil Talmudu'nda da İsa'nın çarmıha gerilişinden ona yapılan suçlamalardan bahseder.
Ama bu noktada her şey karşı tarafa kalmıştır biri kalkıp da bence o tarihçiler de yaşamamıştır ya da o tarihçiler de Hrisityandır öyleyse İsa hakkındaki sözlerine güven olmaz derse ne biz öyle olmadığını ne de siz öyle olduğunu kanıtlayabilrsiniz yerimizde sayarız...
4) burda da muhammedin peygamberlik konusunda yalan söylediğini ama en çok tutulan kişi olduğunu söylüyorsunuz.aynı yorumu ben sizin inandığınız peygamberler için de yapabilirim.bunun aksini nasıl ispatlayacaksınız?
Bence bu çok güzel bir soru=)))
Açıkçası bu ispatlama işine pek inanmıyorum ben çünkü neyi kanıtlarsanız kanıtlayın en sonunda iş Tanrıya kadar gelecektir ve bence onun olduğu kanıtlanamaz... Bu konuda Saint Augustine'in şu sözüne katılıyorum ''''İnanmak bilinmeyene iman etmektir, mükafatı ise görünmeyeni görmektir'''' Bir insanın neye inanıp ne gördüğü kendine=))
Yukarıda da demiştim sunulan bazı kanıtlar kabul edilmezse bence bunları sunan kişiler de yaşamamıştır ya da bunlar da Hristiyandır denirse işin daha fazla üzerine gidilemez
Ya da İsa neden Mesih nasıl Mesih oluyor diye sorulursa... Bu konuda da Hristiyanlar Kutsal Kitap'tan bölümler gösterip birbirlerini tamamlıyor der... Ama biri çıkıp da bence tamamlamıyor orada başka şeylerden söz ediliyor deyip farklı bir yorum getirirse(ki ben ne yorumlar gördüm=)) bir şey denemez...
Bugün Hristiyanlara ve sonradan Hristiyan olanlara gösterilen kanıtlar onları memnun etmiş gibi gözüküyor... Yine de bence bugün insanların hala Hristiyan olmalarında başka bir etken de var... pek çok Hristiyanın bazı konularda kafasının karıştığına eminim(ben dahil) Öyleyse neden inanırız? Cehennemden korktuğumuz için mi? Bence neden bu değil(zaten Hrisityanlar cehennemin Müslümanlar gibi korkunç alevli çukurlar ya da bir çeşit işkence odası olduğunu düşünmezler) Bence bunun İsa'yla büyük bir alakası var.. İsa yalnızca Hristiyanlar değil Hristiyan olmayanlar tarafından da sevilip takdir edilen bir kişi olmuştur Hristiyan demek İsaya benzemek onu örnek almak demektir ve bu noktada pek çok Hristiyanın İsa'yı terkedemeyeceğini düşündüğüne inanıyorum ve İsa'nın öğretisi insanın mantığına ters de düşmüyor. İsa hayranlığı ve diriliş konusunun açıklanamaması bu noktada büyük bir etken... Kısacası biraz klişe olacak ama Mesih sevgisi önemli=))...
Bu arada aslında kimsenin inancını da eleştirmek gibi bir düşüncem yoktu... islamiyete inanmıyoruz buna ilk neden de Kutsal Kitaplar değişirken neden Kur'an'ın değişemeyeceği... Bir kez Kitap değişimini kabul eden deist olmalıdır bence... Deistlerle tartışırken ise...=))) Haklı oldukları noktalar görüyorum zaman zaman ayrıca dediğim gibi üzerinden oldukça zaman geçmiş bir olay için kanıt bile sunulsa kabul edilmeyebilir bu yüzden de hiç bir inanışımı kanıtlama çabam yok ben böyle inanıyorum ama bir başkası ben inanmıyorum derse sözüm olamaz....
5) bu soru biraz özel olacak ama aslen türk müsünüz?
Evet=) ama gerilerde Rumluk da var Neden sordunuz??
Allah bir diyenlerle Tanri üc ve camnrihda intıhar eti diyenlerin birde her pazar tanri diye tapindiklari İsa nin etini yerler(ekmek bölme) ve kanini icerler (sarap ayini)
Bence konuyu anlamadan yorum yapıyorsunuz sn. Nazzam-Cubbai
Yuhanna'da kominyonun nedeni ve önemi anlatılır...
Yani Hristiyanlığı ateistler deistler eleştirdiğinde tamam inanmıyorlar kurdukları mantıktan dolayı saçma gelebilir diyorum da bir Müslümanın eleştirmesini gerçekten anlayamıyorum
Yahu Kutsal Kitaplar değişti sizinki değişmedi bu ne rezalet?? ya hepsi yalandır değişmiştir ya da hiçbiri değişmemiştir. Farkında değilsiniz ama yalnzıca iki seçeneğiniz var
Kutsal Kitapların değişmediği kanıtlanıyor bu durumda
1 Kutsal Kitaplar değişmemiş deyip Hristiyan ya da Musevi olunur
2 Bunların hepsi baştan uydurulmuş ordan burdan mitolojiden alınmış denir deist ya da ateist olunur...
Başka seçenek yok değişmiş diyorsunuz gerçeği yok ortada... Siz bizden daha komik bir durumdasınız buna rağmen nasıl Hrisityanlığı eleştiriyorsunuz anlayamıyorum daha Mesih'i doğru dürüst açıklayamıyorsunuz inanıyorsunuz Kutsal Kitaplar değişmez diyorsunuz İncil Tevrat'ın değiştiğine inanıyorsunuz Hadi Kutsal Kitap Müslümanlarada mı mitolojik geldi diyecem de Nuh'un Gemisi Yunus'un balık tarafından yutulması sizde de var...
Kardeşim siz neyi savunuyorsunuz kime çamur atıyorsunuz şaştım kaldım....
Vesper kardeşim.Katılıyorum.Nazzam konuyu bilmeden yorum yapıyor.Komünyonun anlamını kavrayamamış.Çoık doğru dedin kardeşim?Kuranınki candan diğerlerinin patlıcan mı?Tanrı üçtür iddanda çok komik.Kutsal Kitabın neresinde gördün acaba?Sanırım Kutsal Üçlübirliği üç tanrı olarak algılamışsın ama yanılmışsın.Kutsal Üçlübirlik RAB'bin sıfatlarıdır.Özellikleridir.Esmaül hüsnaya ne diyeceksin peki?Evt hakla batıl her zaman mücadele etmiştir.Doğru.Hak MESİH İSA'dır.Haktan yana olanlarda O'na iman edenlerdir.Batılda ise O'na iman etmeyenlerdir.
Felsefeci 87
18-07-2009, 00:46
Vesper kardeşim.Katılıyorum.Nazzam konuyu bilmeden yorum yapıyor.Komünyonun anlamını kavrayamamış.Çoık doğru dedin kardeşim?Kuranınki candan diğerlerinin patlıcan mı?Tanrı üçtür iddanda çok komik.Kutsal Kitabın neresinde gördün acaba?Sanırım Kutsal Üçlübirliği üç tanrı olarak algılamışsın ama yanılmışsın.Kutsal Üçlübirlik RAB'bin sıfatlarıdır.Özellikleridir.Esmaül hüsnaya ne diyeceksin peki?Evt hakla batıl her zaman mücadele etmiştir.Doğru.Hak MESİH İSA'dır.Haktan yana olanlarda O'na iman edenlerdir.Batılda ise O'na iman etmeyenlerdir.
Kendi adıma konuşacak olursam; kutsal üçlüğü her zaman doğru anlamışımdır. Tanrı tektir, ama kendisini üç farklı kişilikte göstermek istemektedir. Örneğin; siz bir bireysiniz. Eve gidince çocuklarınızın babası, büyüklerinizin yanına gidince onların çocukları, işyerinizde ise; memursunuz. Ama siz teksiniz.. Sadece, bulunduğunuz konumda farklı kişiliklere bürünmüşsünüzdür. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı; bu üçlüğün tüm pagan dinlerinde, kültürlerinde de bulunmasıdır. Bu sonuçla da, hristiyanlığın hangi evrelerden geçip günümüze nasıl geldiğini de görmüş bulunmaktayız..
Ancak pagan dinlerdeki üçlükte üç Tanrı vardır.Ama İSEVİLİK'te böyle değildir.
Kendi adıma konuşacak olursam; kutsal üçlüğü her zaman doğru anlamışımdır. Tanrı tektir, ama kendisini üç farklı kişilikte göstermek istemektedir. Örneğin; siz bir bireysiniz. Eve gidince çocuklarınızın babası, büyüklerinizin yanına gidince onların çocukları, işyerinizde ise; memursunuz. Ama siz teksiniz.. Sadece, bulunduğunuz konumda farklı kişiliklere bürünmüşsünüzdür. Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Vay canına şaşırdım etkilendim de...
bu konuyu anlatana kadar canım çıkıyor da genelde=)))
Felsefeci 87
18-07-2009, 19:01
Ancak pagan dinlerdeki üçlükte üç Tanrı vardır.Ama İSEVİLİK'te böyle değildir.
İşte Paolo, senin iseviliğin de bu üçlü birliği biraz farklılaştırarak pagan dinlerinden aldı.. İsa maalesef gerçek değil, yalan ve yanlış bir mitostur..
İSA MESİH gerçektir.Ve Üçlü Birlik hiçbir dinden alıntıda değildir.Dediğim gibi kapıyı kapatmışsın.Onun için RAB İSA MESİHİ'ı anlayamıyorsun farkedemiyorsun.Bunun nedenide olsa evini kum üzerine kurman gerek olsa.
İşte Paolo, senin iseviliğin de bu üçlü birliği biraz farklılaştırarak pagan dinlerinden aldı.. İsa maalesef gerçek değil, yalan ve yanlış bir mitostur..
peygamberlerin gerçekten yaşayıp yaşamadığı benim de merak ettiğim bir konu olmuştu ama şunu da anlayamıyorum peygamber denen o kişiler yaşamadıysa bugünkü Müslüman ve Hristiyan topluluklar nasıl oluştu??
Hristiyanlar nasıl ortaya çıktı Hristiyanlık tarihinde Mesih isa'nın dirilişine tanık oldular mucize yaşadılar diye anlatılır da diyelim değil neden bir adam durup dururken Hristiyan olsun o zaman ben anlayamıyorum etrafta mesih İsa'yı gerçekten gördüm diyen birileri yokken...
Ya da diyelim Muhammed yaşamadı, birden nasıl müslümanlar ortaya çıktı halifeliği kim çıkardı insanlar peygamber şunu dedi bunu dedi derken kimden bahsediyordu aslında yok olan bir kişi ya da kişiler üzerine nasıl bir inanç sistemi kuruldu böyle de yayıldı...
İsa ya da mUhammed'in yaşamadığı iddia edilince bir mantıksızlık çıkıyo bence... Tamam sizin açınızdan da bakarsak yaşamışlar ama yaptıkları fazla abartılmıştır diyelim... Yine de yaşamamaları saçma bir durum ortaya çıkarmıyor mu sizce...
sitedeki arkadaşlar bu konuda ne düşünüorlar merak ettim...
kompLeks
20-07-2009, 03:29
İsa peygamberdir peygamber uyarıcı öğreten anlamına gelir ve İsa uyarıcı öğretendir ama İsa'nın yaşayan söz olduğuna inanıldığından Söz de tanrı olduğundan işte bu noktada İsa için Tanrının sözünün beden almış hali denir...
Ayın ikiye yarılıp sonra dağa düşmesi mi yoksa??? Böyle bir şey duymuştum ama kaynağını görmemiştim. Yalnızca Kuran'da mucize olmayacak dendiğini bildiğim için mucize olmadığına inanıyorum ama bu mucize ya da varsa başka mucizelerin kaynaklarını görmek isterim...
evet her peygambere din verilmedi(aslında din kelimesini açmak lazım din yoktur Kutsal Kitap'a dayalı yaşam tarzı vardır din diye müslümanlar adlandırır) Hristiyan inancına göre her peygamber Tanrıyı anlattı ve gelecek olan Mesih'i müjdeledi. Mesih İsa'nın gelişiyle birlikte de Peygamberlik döneminin kapandığına inanılır. Çünkü müjdelenen gerçekleşmiştir.
Yahudiler arasında bugun de hala Hristiyan olan vardır. Ama kalanları niye Mesih'in İsa olduğuna inanmazlar?? Açıkçası bununla ilgili Matta'da da nedenler yazıyor ama ben en önemlisinin şu olduğunu düşünüyorum... Mesih olarak gelecek kişi dünyaya adaleti doğruyu getirip İsrail halkını kölelikten kurtaracaktı... İncilden de tevrat'ta yazmadığı halde Musevilerin kölelikten kurtulmayı Romalılardan kurtulma olarak düşündüğünü anlıyoruz... Ve Mesih için İsrailin kralı diye söz ediliyor.
İsa ise Benim Krallığım bu dünyadan değildir diyerek kendisine inananların Tanrının yanında huzur bulacağını esas krallığın o olduğunu söylüyor. Ve kölelikten kurtulma Hristiyanlıkta günahdan kurtulmadır. Çünkü İsa'nın deyimiyle insan günahın kölesidir... Ve İncil maddeyi dünyayı yok sayarak her şeyi Tanrıya ve ruha yöneltiyor ki bu inanış biçimi Musevileri ikna etmemiş olabilir...
Musevilere bu noktada Tevrat'taki onlarca peygamberliğin neden İsa'da gerçekleştiğini ve diriliş hakkında ne düşündüklerini sorardım...
İsa Mesih'in gerçekte yaşadığına dair ise...
hristiyanlar Romanın 70 yılında Kudüsü yerle bir edip halkı da öldürmesinden dolayı İsa'nın yaşadığına ait kanıtların ve onu görenlerin büyük kısmının yok olduğunu söyler... Yine de tarihsel bazı kanıtlar surar..... Romalı Tasitus, Yahudi tarihçi Flavyus Yosefus, Grek yazar samosatalı Luçyan İmparator hadrian'ın başsekreteri Suetonius gibi tarihçi ve yazarlar İsa'dan bahsetmiştir. Yahudi eseri Babil Talmudu'nda da İsa'nın çarmıha gerilişinden ona yapılan suçlamalardan bahseder.
Ama bu noktada her şey karşı tarafa kalmıştır biri kalkıp da bence o tarihçiler de yaşamamıştır ya da o tarihçiler de Hrisityandır öyleyse İsa hakkındaki sözlerine güven olmaz derse ne biz öyle olmadığını ne de siz öyle olduğunu kanıtlayabilrsiniz yerimizde sayarız...
1) ben kesin ve net bir cevap istedim ama istediğim cevabı alamadım.biriniz peygamber diyor biriniz tanrı diyor.tanrının sözüne "tanrı" denmez; tanrının sözüne "tanrının sözü" denir.tanımlar üzerinde çok fazla tartışmanın bir anlamı yok.eğer sen musaya inanıyorsan, musa söylediklerini kafasından uydurmamıştır, musanın söyledikleri de tanrının sözüdür o halde musaya da mı tanrı diyeceğiz.
2) kaynakları görmek istediğini söylüyorsun.kaynak derken herhalde benden video kaydı istemiyorsundur.dolayısıyla geriye tarih kitapları kalıyor, herhangi bir "islam tarihi" kitabı açıp okursan muhammedin mucizelerini görürsün.bu sitede de "kurandaki mucizeler" başlığında bulabilirsin.ya da islam forumuna gir orda sana gösterirler ya da google'a yaz çıkar.hiç bişe bulamadın kuranı aç oku.yazılı kaynak çok.kaynak derken ne kastettiğine bağlı.
muhammed kuran dışındaki kitapların değiştirildiğini saptırıldığını söylüyor.bunu doğru kabul edersek kuran dışındaki tüm kitaplar yanlış oluyor.sen ise kutsal kitapların değiştirilmediğini tanrının böyle birşeye izin vermeyeceğini söylüyorsun."tanrı böyle birşeye neden izin versin ki " diyorsun.yanlış anladıysam düzelt.bu sorunun cevabı çok basit.tanrı böyle bir şeyi neden engellesin ki.ben sizin incilinizi birebir kopyalayıp içinde ufak tefek değişiklikler yapabilirim sonra piyasaya milyonlarca sürebilirim.hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu hiç kimse anlayamaz.bana da hiç kimse engel olamaz.hele hele bunu 2ooo yıl önce yapmış olsaydım hiç kimse bişe anlamazdı.bi kere sen günah işleyeceksen tanrı sana engel olmaz.hitler milyonları katlederken tanrı böyle birşeye nasıl izin verdi.3 yaşındaki çocuklara tecavüz edilirken tanrı buna nasıl izin verdi.tanrı kutsal kitapların değiştirilmesine izin vermemiş olsaydı hiçbir günahın işlenmesine de izin vermezdi.tanrı kutsal kitabın değiştirilmesine izin vermiyor da yalancı peygamberlerin çıkmasına neden izin veriyor.
hangi tarihçinin doğru söyleyip söylemediğini bilmediğimiz için bu konuda tarihçilere
%1oo güvenemeyiz.yani tarih kitaplarının %1oo geçerli birkaynak olduğunu söyleyemeyiz.o halde nasıl anlaşacağız.neye göre tartışacağız.bu durumda geçerli tek kaynak mantığımız oluyor.iddiaların doğruluğunu belki ispatlayamayız ama çelişkiler bularak yanlış olduğunu bulabiliriz.
Vesper kardeşimle MESİH İSA'NIN TANRI olduğunu söyledik.Cevabıda aldığınızı sanıyoruz.TANRI sözü insan oldu diyoruz aynı zamanda.Musa peygamber yazmıştır kağıda.Tabiki engeller.Mehmetin,Ahmetin sözü değil.RAB'bin sözü.RAB bilerek sahte peygamberlerin çıkmasıan göz yumuyor.İnsanlar doğruyu yanlışı kendi istekleriyle seçebilsin diye.
elcihanaferin
20-07-2009, 10:11
Sn. KompLeks,
ben sizin incilinizi birebir kopyalayıp içinde ufak tefek değişiklikler yapabilirim sonra piyasaya milyonlarca sürebilirim.hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu hiç kimse anlayamaz.bana da hiç kimse engel olamaz
demişsiniz. Çok doğrudur. Zaten Şu anda dünyada 1800'ün üstünda farklı İncil sürümü olduğu biliniyor. Ben de "İsa Mesih'in Kişiliği" başlığında derleme yaparken Gospellerde pek çok İngilizce ve Türkçe farklılıklar buldum. Bu yüzden kullanmadığım bilgiler bile oldu. Çünkü oldukça anlam farkı çıkıyordu.
Sn. Vesper,
demişsiniz. Ancak bahsettiğiniz tarihçilerin yazıları MS2 - 4. asır kilise babaları - bilhasa peder Origen tarafından tahrif edilmiştir. Bunları şuradan hemen okuyabilirsiniz:
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=179871&postcount=11
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=180132&postcount=11
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=180520&postcount=11
Bir de MS 70'de Kudüs'ün yıkılışı dolayısıyla belgelerin yok oluşu durumu var. Filistin'de yaşamış pek çok İsa'ya ait belge vardır. Bunlar bulunmuştur. Hatta bahsedilen yıkım sırasında yaşamış sokaklarda bağıran bir meczup İsa bile belgelidir. Ama binleri peşinden koşturan, ona dokunabilmek için herkesin birbirini ezdiği bir İsa için kayıt yoktur. Babil Talmudu hakkında bilgim yok.
İsa ile ilgili tarihçilere bakmadan hüküm verebileceğimiz husus Gospellerde dahi İsa'nın hayatı ile ilgili hiç bir bilgi bulunmamasındadır. Az sayıda bilgilerde de çelişkili bilgi vardır. İsa'nın doğuşu (çelişkili), ölümü (çelişkili) ve 7 -8 haftalık vaazi dışında hiç bir bilgi yoktur. Muhammedin hayatı hakkında da çok fazla bir bilgi yoktur. Ama İsa'ya nazaran en azından doğum ve ölüm tarihleri bellidir, yaptığı savaşlar vs bellidir.
İsa'nın MS 1. asır sonu ve 2. asırda kurgulandığı anlaşılmaktadır.
İsa ve Muhammet'in yaşamamış olması ile Hıristiyanlık ve Müslümanlığın mevcudiyeti elbette çok farklı şeyler.
Çevirilerle Kelamı birbirine karıştırma elçihan.Bahsettiğin çevirilerdir.İSA MESİH hakkındaki bilgiler sadece KUTSAL KİTAPTAN ibaret değildir.Kutsal Kitap dışındada birçok belge var.Pederin ne işi olur tarihçilerin yazısıyla?Elçihan söyle o zaman?Nerde,ne zaman,neresi ve ne maksatla?İspat idda edenindir.İdda ediyorsunuz ama hiç belge gösteremiyorsunuz.RAB MESİH İSA ezelden beri vardı.Kurgulanmamıştır.
elcihanaferin
21-07-2009, 00:41
İnsanlar kelama nasıl ulaşacaklar?
- Kelamı okuyarak.
Hangi dilde okuyacaklar?
- Başka dilde anlamayacaklarına göre, kendi dillerinde okuyacaklar.
İsa hangi dilde konuştu?
- Herhalde aramice
Kutsal kitaplar hangi dilde yazıldı?
- İlk önce klasik Grekçe, sonra Latince
Sen Kutsal kitabı hangi dilde okudun?
- Türkçe.
Demek sen de çeviri okudun. Yoksa Latince mi biliyordun? (O da çeviri). Yoksa Grekçe mi okudun? (O da çeviri).
Belki "Yeni Uluslarası Sürüm"ü okumuşsundur, hani her tarafta ekler, eksiklikler, aksi veya yanlış düşünülebilecek şeyleri düzeltmeler yaparak bastırıyorlar ya.
Demek sen ya anlamadan okudun, ya da yazılanlar çok çelişkili olduğuna göre mümin olarak sahte şeylere inandın.
İsa hakkında Kutsal kitaplar dışında belge yoktur. Onun için yaşadığı iddia edilemiyor.
Ben de belge olmadığı için yaşamadığını söylüyorum.
Yaşadığını iddia eden belgeyi sunar.
Türkçe okumam Kutsallığından vazgeçmez.İşte diğer dinlerle aramızdaki farklardan biri.Diğer dinler hep bir dilde okuturlar kitaplarını genellikle.Ama İsevilikte böyle değil.İnsanlar okuyup anlasın diye her dilde okunulabiliyor çevrilebiliyor.Kutsal Kitap dışında MESİH İSA hakkında bilgide var.Azda olsa.Örneğin vesper kardeşim.Talmuddan bahsetti.Tarihçilerin tanıklıkları vs.
2) kaynakları görmek istediğini söylüyorsun.kaynak derken herhalde benden video kaydı istemiyorsundur.dolayısıyla geriye tarih kitapları kalıyor, herhangi bir "islam tarihi" kitabı açıp okursan muhammedin mucizelerini görürsün.bu sitede de "kurandaki mucizeler" başlığında bulabilirsin.ya da islam forumuna gir orda sana gösterirler ya da google'a yaz çıkar.hiç bişe bulamadın kuranı aç oku.yazılı kaynak çok.kaynak derken ne kastettiğine bağlı.
Kuran'da Muhammed'in yaptığı bir mucize görmedim mucizeler genelde kitaplarda anlatılıyor ama kuran dışındaki herhangi bir kitabı çoğu zaman Müslümanlar bile doğru kabul etmiyor...
Kuran'daki ayetlerin yorumlanmalarıyla mucize diye gösterilen şeylerin ise tamamen zorlama olduğuna inanıyorum. Sözde Kuran bilmem ne elementinin atom numarasından bile bahsediyormuş... Ama başka birinin kütle numarasından bu resmen zorlama hangisi tutuyorsa onu şeçmişler...
Ya da Kuran abdest alın derken temizliğin suyun önemini vurguluyormuş daha o zamandan falan...
bugün Tevrat mucizeleri adlı kitaplar da satılıyor buna inanan ona da inansın ama Müslümanların ona uydurma derken saçma sapan zorlama yorumları mucize diye gösterince şaşıp kalıyorum. Kutsal Kitapların kelime oyunlarıyla ayet numaralarıyla mucize falan gösterdiği yok bence...
muhammed kuran dışındaki kitapların değiştirildiğini saptırıldığını söylüyor.bunu doğru kabul edersek kuran dışındaki tüm kitaplar yanlış oluyor.sen ise kutsal kitapların değiştirilmediğini tanrının böyle birşeye izin vermeyeceğini söylüyorsun."tanrı böyle birşeye neden izin versin ki " diyorsun.yanlış anladıysam düzelt.
Aslında demek istediğim bu değil..
Müslümanlar Kutsal Kitap'ların değiştirildiğini ama Kur'an'ın değişmediğini söylüyor demek istediğim Kutsal Kitaplar değişirse Kur'an'ın da kesinlikle değişebileceği...
kompLeks
23-07-2009, 01:03
Aslında demek istediğim bu değil..
Müslümanlar Kutsal Kitap'ların değiştirildiğini ama Kur'an'ın değişmediğini söylüyor demek istediğim Kutsal Kitaplar değişirse Kur'an'ın da kesinlikle değişebileceği...
söylediğine aynen katılıyorum kuran dahil incil tevrat ve zebur değiştirilmiş olabilir.kimse değiştirilmediğini ispatlayamaz.