PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Dinlere Göre İslam

theatre
14-07-2009, 02:03
Bu başlığı açmamım nedeni diğer dinlerin,başta Yahudilik ve Hristiyanlık olmak üzere diğer dinlerin İslamı nasıl değerlendirdiklerini ortaya çıkarmaktır.

Bilgisi olanlar..

Buyrun..

hakantimaios
16-07-2009, 00:34
Tabi iyi olur buyursunlar, bir dinim olsaydı hemen yorum yapardım :D

theatre
17-07-2009, 21:39
Biraz önce Türkçe bir Hristiyan sitesini inceledim.

Diğer dinlere inananların,İslama nasıl baktıklarını öğrenmeye çalışıyorum.

Sitede diğer dinler bölümü var..

Budizm bile bir başlık halinde verilmiş..

Ama İslam yok.

Acaba İslamı bir din olarak görmüyorlar mı?

Ya da ne?

Bu sorunun yanıtını kimden öğrensek ki?

Portakaloglu
17-07-2009, 22:23
Bakış açısı bakımından kendim adına konuşayım bi ateist gibi bakıyorum olaya.Tamamen EDIT biri muhammed.Bilmem ne ettiği karıyı bile yazmış.Kitaplarında da hepinizi yakacam edecem diye konuşuyor.Eğer bir kutsal denilen bir kitap ahlak dışında(gerçi ondan da eser yok)vs. konulardan bahsedip her yeri cehenneme bağlayıp üzerine bunlardan bolca serpiştiriyorsa bir durup düşünüceksin.İslam kadar hastalıklı bir din görmedim.(İseviyim bu arada daha Protestan/İsevilikle ilgili bağlı olduğum kiliseden ders alıyorum.Diğer İseviler üzerine alınmasın onların bakış açısını bilemem.Yeni olduğumdan yazdıklarım beni bağlar.Ama bu konuda da daha benden farklı bakanı görmedim.Biri çıkarsa derseki...Amenna...)

theatre
17-07-2009, 22:28
Sevgili ByShaweling,

Bağlı olduğunuz kilisenin İslama bakışını öğrenip yazarsanız en azından bir fikir sahibi oluruz.

Başlığa,sitede her dinden insan olmasına rağmen yanıt gelmemesi enteresan.
Selam ve sevgiler.

Portakaloglu
17-07-2009, 22:34
Parantez içinde şöyle belirttim.Benden farklı düşünenide pek görmedim.Bağlı olduğum kilise bu konuda islama inanların İsevilik dışındaki inananlarla aynı kaderi paylaşacağı kanısında ve pek bu konuda konuşmak istemiyorlar.Konuştuğum bir görevli korkutma olayına biraz değinmişti o kadar.

Esenlikler

theatre
17-07-2009, 22:51
Sevgili ByShaweling,

Teşekkür ederim.