PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adolf Hitleri Suclamak !!!

Davudi
15-07-2009, 22:05
herkesce malumdurki hitler (naziler) milyonlarca insanın hayatını üstün ırk sacmalığıyla kararttı. liberalinden sosyalistine hemen herkes hitleri suclar. eyvallah...

ancak burda cok pis bir eksiklik var oda su sorunun cevabı hitleri (nazileri) kimler yarattı ?

hemen kısaca değineceğim ,1.ci dünya savasından yenik cıkan almanya ,fransız ve ingiliz kapitülasyonlarıyla (ırkçılıklarıyla) fena halde sarsıldı. alman halkı maddi manevi acıdan cok zor duruma düştü ingilizlerin ve fransızların sömürge (ırkcı) zihniyetine karsı alman milliyetciliği belirip ,ırkcılığa dönüşerek almanyaya hakim oldu sonrasındada dünyayı cehenneme cevirdi ,ingilizlerin fransızların marifetiyle ortaya cıkan bu hastalık halada günümüz dünyasında terör estiriyor ,işin ilginci en ırkçı olan ülkelerde hala bu ikisidir

şimdi gelelim beni ilgillendiren kısmına ,reelde olsun sanalda olsun beni bilenler bilir hayatım boyunca hiç ırkcı olmadım . taaki hitleri ortaya cıkaran bu sebepleri kesfettiğime kadar !!!
meğersem ırkçıymışımda haberim yokmuş !!! şimdiye kadar kendimi hep tipik bir milliyetci vatansever olarak görüyordum nerden bilebilirdimki milliyetciliğin ırkçılığın ilk evresi olup ,birbirlerini tetikleyip bela olduklarını ?

yeri gelmişken güya bizleri aydınlatmakla yükümlü sözde aydınlarıda gıyabende olsa kınıyorum bu kadar hayat memat meselesi konularda bizleri
"cok aydınlattığınız" için....

siyal
24-07-2009, 16:31
gerçekten ilginç...
bende hep merak etmişimdir. bu adam durup dururkenmi öldürmüş bu kadar insanı diye...

teşekkürler...

Davudi
24-07-2009, 21:30
gerçekten ilginç...
bende hep merak etmişimdir. bu adam durup dururkenmi öldürmüş bu kadar insanı diye...

teşekkürler...

bu tehlike tamamen birbirlerini tetikleyrek büyüyor
inanıyorum ki insanoğlu ırkçı değildir sartlar bu hale getiriyor

pante
24-07-2009, 22:06
1. Dünya Savaşının ve Versay Anlaşmasının Hitler üzerinde etkisinin büyük olduğu doğrudur. Bu, onda kin, nefret ve intikam duyguları yaratmıştır.
Ama Hitler'i yaratanın bu olduğu görüşüne katılmıyorum.
Asıl neden ego ve ırkçılıktır. Dünyada tek devlet olma, dünyaya egemen olma isteği hep olmuştur, olacaktır. Bunun yolu da emperyalizmden, diğer milletleri yutmaktan, diğer devletleri yoketmekten geçer.
Dün Hitler "Yeni dünya düzeni" diye yola çıkmıştı, bugün küreselleşme adı altında ABD'nin "yeni dünya düzeni" projesi var. Yarın komünizm adı altında başka bir "yeni dünya düzeni" projesine girişilir.
İnsanlık tekamüle erene kadar bu dünya projeleri ve savaşları sürecektir.
Tekamül sonrası ise ortada ne emperyalistler kalır, ne de devletler.
İnsanlar kucaklaşır ve kendi dünya düzenini kurarlar.
Ama bu 1000 yıl sonra mı olur, 5000 yıl sonra mı, onu tahmin etmek zor.

Cem
24-07-2009, 22:54
Toplum mu birey üzerinde belirleyici, birey mi toplum üzerinde belirleyici sorusuyla ilgili bir durum bu.

Tarihi materyalizm anlayışına göre toplumsal koşullar kişiyi belirler. Bu anlayışla 1930 ların dünyasının Hitler'i doğurması kaçınlmazdır marksizme göre.

Kuşkusuz toplumsal durumların kişiyi oluşturmasındaki rolü büyüktür ancak burada determinist bir anlayışla zorunlu bir oluşumdan bahsetmek bilimsel olmaz. Bunu test etmek, gözlemek, deney yapmak mümkün değil. 1932 seçiminde sosyal demokratlar ve komünistler koalisyona girseler naziler iktidar olamayacaklardı. Böyle bir koalisyon mümkün değildi diyemeyiz. Dünyada benzeri tehlikeli süreçleri iradi olarak atlatan pek çok lider,siyasi parti vb örgütler var.

Örneğin Hindistan İngiliz sömürgesi iken Hint bağımsızlık hareketi İngilizler tarafından katliamlarla bastırılmaya çalışıldı. O durumda Hint direnişçilerinin karşı şiddet hareketi gelebilirdi ve bu determinist bir anlayışla da açıklanabilirdi. Oysa Hintlilerin karşı şiddet hareketi gelmedi. Gandi tüm katlamlara rağmen barışçıl bir yol izledi ve başarılı da oldu.

Tarihi materyalist anlayışın mutlak determinizmi bu nedenle yanlıştır.

dilaver
24-07-2009, 23:19
Hitler'i kimler finanse etti ve onu kimler yarattı. Buna bakmak lazım yoksa süreç anlaşılamaz.

Cyrupp ve Thysenn rolü ne. Faşizm neden sermayenin en gerici diktatörlügü olarak tahlil edildi. Hitler kimi sindirmeye çalıştı ve kime hizmet etti.

saygılarımla

ozgur_
24-07-2009, 23:28
Olayı anlamk için çok üzağa gitmeye gereek yok,
Y. hayaller, O. Samastlar, Malatya katliyamcıları ve Diğerleri nasıl bir süreçten geçmişseler muhtemelelen Hitlerde banzer süreçten geçmiştir.
Bügün hala ermeni sözcuğu birini aşağlama amacıyla kullanılan bir sözcük olduğunu düşünürsek muhtemelen 1. dünya savaşında yenilen almanyadada benzer bir uslup kullanılıyordur....

kafasikarisik
24-07-2009, 23:32
Dilaver sen çok zeki ve bilgili birisin.
Yalnız Cyrupp = Krupp olacak.
Her ikiside köle işçi çalıştırmaları ile meşhur.
Nedense! Nünberg te beraat ettirilmişlerdir.
Nünberg'te yargılanıp ceza alan bir avuç ipsiz sapsız takımıdır.
Ne bilim adamı, ne de sanayici.

dilaver
24-07-2009, 23:54
kafası karışık

Nürnberg mahkeme süreci Krupp vs ile İsviçre nin savaşa katılmamasını bir arada degerlendirirsek tablo daha netleşir herhalde.

saygılarımla

Mutezile
25-07-2009, 13:40
Hitler'in çocukluk ve ilk gençlik yıllarına bakmadan nasıl antisemit bir caniye dönüştüğünü anlamak zor olur. Freudiyen yorumlarda yetkin değilim ama, bir 'okur' olarak şu kanıdayım:

En ağırından aşağılık komplexi (tek testisli, eğitim durumu acıklı, minyon patetik vücudu, Aryen olmayan tipi, avusturya-komplexi: avusturya muvaffak olamadan ayrıldı vs) ile electra komplexi arasında gidip gelen bir insan..

''Historische Aufzeichnungen enthüllen Hitler hatte nur einen Hoden

Spekulationen gab es seit einer angeblichen russischen Autopsie von Adolf Hitlers Leichnam – jetzt bestätigen spektakuläre Aufzeichnungen eines Priesters die Vermutungen: Adolf Hitler hatte nur einen Hoden!''