PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pentecostalizm

evrensel-insan
17-07-2009, 01:57
Saygideger arkadaslar;

Pentecostalizm; sesli sozlukte, soyle tanimlaniyor.

pentecostalism 1900'ların başında afro- amerikalılar arasında filizlenen ve buradan dünyaya yayilan dini hareket -seslisozluk-

Bu konuda bilgisi olan arkadaslar, bu konu hakkindaki bilgilerini paylasirlarsa, sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
17-07-2009, 02:06
Saygideger arkadaslar;

Sesli sozluk'ten; bir tanim daha buldum.

Pentecost Hristiyanların hamsin yortusu
Pentecost Yahudilerin biçme bayramı
Pentecost Şavuot
Pentecost Hamsin
Pentecost Hamsin bayramı
Pentecost Hamsin yortusu
Pentecost (Hristiyanlık) Hamsin yortusu, Hamsin, Gül Paskalyası
Pentecost Musevilik Hamsin bayramı-seslisozluk-

Saygilarimla;
evrensel-insan

toli
17-07-2009, 02:30
Wiki;

Pentakostalizm, Hırıstiyanlığın bir mezhepler grubunu oluşturur. Pantkot günü İncil'e göre Rûh-ul Kuds, inananların ağzından bütün dillerde konuşmaya başladığı inancı üzerine Rûh-ul Kudus'a büyük önem verir. Âyinlerinde belli şekillere bağlanmayı iyi görmez ve cemaate Rûh-ul Kudus'ün gelişini engelleyebileceğini ileri sürerler. Toplu olarak veya evlerde küçük gruplar hâlinde bir araya gelerek yaptıklar bu âyinlerde modern çalgılarla hafif müzik stilinde şarkılar söyler, sağa sola doğru hafif dönerek ve bâzen ellerini çırparak katılırlar. Âyinlerinde cemaatin "Âmîn!" ya da "Hallelujah!" diye bağırmaları da yaygındır.

Pentakostalizm, çocuk yaşta vaftizi genelde rededer. Birçok değişik görüşte olan gruplar vardır. Bütün dünyâda takrîben 100-200 milyon inananları vardır.

evrensel-insan
17-07-2009, 02:39
Saygideger toloveistedie;

Ayni bilgiye ben de ulastim. Benim demek istedigim konu; bu akimin hem musevilik, hem de hristiyanlik yonu var. Ayrica, evengalizm ile de bagi var. Bence onemli olan, bu akimin "Dinler arasindaki dialog konusundaki rolu.

Bak ABD'de ne kadar yaygin.

http://www.valpo.edu/geomet/pics/geo200/religion/pentecostal.gif

Saygilarimla;
evrensel-insan

toli
17-07-2009, 03:18
Zaten Evengalizm' in kapsadığı bir hareketmiş.. Araştırırken şu yazıyı buldum; sanırım daha aydınlatıcı olacakır..

http://www.haberhavadis.com/ArticleDetails.aspx?AID=253

Anlatılanlar doğrultusunda amacın ne olduğu aşikar..

evrensel-insan
17-07-2009, 03:23
Saygideger toliveistodie;

Isin bir ilginc yani da; Afrika kokenli Amerikalilar arasinda yaygin olmasi. Belki kurcalanirsa; F. Gulen ile bir bagi bile ortaya cikarilabilir. Ayrica 1900' lerde ortaya cikmasi da ilginc. Hem nihilizmin hemde 1. Dunya Savasi oncesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

toli
17-07-2009, 03:53
Sayın evrensel-insan;

Zaten belli amaca yönelik bir hareket; Afrika kökenli Amerika' lılarda yaygın olması çok mantıklı.. F.G' nin elinin ayağının olmadığı bir alem yok heralde; çok mantıklı bir bağlantı kurmuşsun :) Olabilir, olmuşsa da şaşılacak durum değil.. Aslında dünya asıl Fetoş' un avcunun içinde sanırsam..

evrensel-insan
17-07-2009, 17:33
Saygideger toliveistodie;

Eger oyleyse, bu hareketin Turkiye bunyesinde de, yanlilari ve uygulayicilari vardir. Bunlarin devlet ve hukumette yer alip almadigi da, ayri bir durumdur. Bence irdelemeye ve arastirmaya deger.

Aslinda, ben asil; sitemizde bulunan hristiyan inancli arkadaslardan bir yanit gelmesini bekliyorum. Bakalim bu akima nasil bakiyorlar?

Saygilarimla;
evrensel-insan

toli
17-07-2009, 22:59
Din sömürgeciliği kullanılarak insanların robotlaştırılmasında bir başka nokta.. Hristiyan inançlı arkadaşların da konuyla ilgili çok fazla bilgisi olduğunu sanmıyorum; ama yorumlarını merak ediyorum.. Eğer Fetu' ın elinin uzandığı bir örgüt ise işin içinde bu hükümetin de parmağının olduğu varsayımı çok gerçekçi.. Gerekli maddi dayanak tek yerden sağlanmıyordur heralde; olay sadece maddiyattan ibaret de değil tabii.. Değişik bir terör örgütü durumu bence bu..

nogada
18-07-2009, 00:33
Alınmayın ama Komplo Teorileri gibi geldi bunlar bana birazda :D

evrensel-insan
18-07-2009, 01:49
Saygideger nogada;

Ates olmayan yerden, duman cikmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan