PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutlu Ol Bu Bir Emirdir!

unbe
18-07-2009, 01:35
http://www.youtube.com/watch?v=Qbbp8ac8ROQ

tesadüfen tvde izlediğim bir programda adamın biri bahsetti bu videodan
üşenmeyip buldum bende
izledikçe güldüm çünkü gerçekten saçma
ve Atatürkün kalkıp böyle birşey yaptırdığına da inanamadım açıkçası
bana kalırsa bu,tamamen bi takım yerlere yaranabilmek amacıyla çekilmiş maksatlı bir video.

Mutezile
18-07-2009, 08:25
Bu video alanları bende sürekli boş çıkıyor, ne link var ne bişi..Bomboş.

Bende yüklenmesi gereken bir program mı eksik nedir Unbe?

İvan Karamazov
18-07-2009, 09:15
Atatürk' ün böyle bir şey yaptırmış olduğu iddiası bana da saçma geldi doğrusu... Fakat mozart ile beethoven çok eğlenceli olmuş :) Konuyla değil ama başlıkla alakalı bir de şöyle bir şey var; o adam: "mutlu ol! mutlu ol!" deyince aklıma geldi... :)

http://www.youtube.com/watch?v=5IGCcxdG2ws&feature=related

unbe
18-07-2009, 14:04
mutezile
sanırım DNS ayarlarıyla alakalı bir durum olmalı
bi ara değiştirelim ayarları öyle dene
normalde Youtube'a girebiliyorsan videoları da görebilmen gerekir çünkü.

VraeL
18-07-2009, 16:08
Atatürk' ün böyle bir şey yaptırmış olduğu iddiası bana da saçma geldi doğrusu... Fakat mozart ile beethoven çok eğlenceli olmuş :) Konuyla değil ama başlıkla alakalı bir de şöyle bir şey var; o adam: "mutlu ol! mutlu ol!" deyince aklıma geldi... :)

http://www.youtube.com/watch?v=5IGCcxdG2ws&feature=related
Çok anlamlı bir video.
Paylaşım için teşekkürler İvan.

vezir3000
18-07-2009, 16:16
atatürk öyle bir kanun yapmismi bende bilmiyorum ..
ama imkansiz degil cünki batilasmak icin eglence bicimide degismeli diye düsünmüs olabilir ...
zaten halk müzigi veya türkü gibi müzikler avrupa ülkelerinde cok az halk bölümü tarafindan dinleniyor...

ama sinan cetinin yaptigi clip güzel tabiki abartilmis :) belki öyle bir sey yapilmis ama yürürlüge koyulmaistir kesin günümüzde gördügümüz gbii din elbise ve müzigi degistirmek o kadar kolay degil....

frodo
18-07-2009, 16:41
"“ince duyguları, düşünceleri anlatan yüksek deyişleri toplamak ve onları son musiki kurallarına göre işlemek” gerekir demiş M.Kemal, 1934 yılı Millet Meclisinin açılış konuşmasında. Ertesi gün içişleri bakanlığı radyoda Türk müziği söylenmesini yasaklamış. istanbul ve Ankara radyolarında sadece batı müzikleri çalınmış.

Yasak 8 ay sürmüş. Anlatılanlara göre tanburacı Osman Pehlivan'dan köşkte, rumeli türküleri dinleyen M.Kemal bu türküleri radyolarda da söyleyip söylemediğini öğrenmek isteyince tanburacı " Gazi hazretleri, siz radyoda türk müziği yayınlanmasını yasakladınız, buna imkân bulamıyoruz." cevabını almış.

Bunun üzerine "Yine yanlış anladılar" diye kızan paşa Osman Pehlivan'a derhal radyoya giderek bu türküleri radyodan da söylemesini emretmiş.

Böylece 8 aylık komik yasak bitmiş.

Sinan Çetin bu kısa filmde "kendi bakış açısından" traji komik bir hikaye ile sözkonusu yasağa gönderme yapmış, olay budur.

toli
18-07-2009, 17:25
Bu video alanları bende sürekli boş çıkıyor, ne link var ne bişi..Bomboş.

Bende yüklenmesi gereken bir program mı eksik nedir Unbe?

Yalnız youtube vidyoları görünmüyorsa youtube yasağını kaldırmayışınızdan olabilir; diğer vidyolar da görünmüyorsa flash ayarlarında bir sorun olabilir.. Firefox kullanıyorsanız flashı kurmak gerekiyor..

Bu vidyoyu daha önceden de izlemiştim.. Atatürk' ün o zamanlar yapmaya çalıştığı şeyi şu sözleri çok iyi anlatıyor sanırım.. Tek taraflı bakış açısıyla, olayı tam olarak bilmeden film çekmenin amacı; Atatürk' ü olduğundan, fikirlerinden, yaptıklarından, yapmak istediklerinden çok farklı gösterme çabasından başka bir şey değil..

''Biz çok defa bu musikinin tam haysiyetini bulamıyoruz. İşte dinle*diğimiz hakiki Türk Musikisidir ve şüphesiz yüksek bir medeniyetin musi*kisidir. Bu musikiyi bütün dünyanın anlaması lazımdır. Fakat onu bütün dünyaya anlatabilmek için milletçe, bugünkü medeni dünyanın seviyesine yükselmemiz lazımdır.''

-M. Kemal Atatürk-

Bir de Atatürk' ün sevdiği şarkılara bakarsak çoğu Türk müziği.. Yani burda yapmaya çalışıldığı düşünülen olay; kendi müzik zevkiyle çelişir duurmda..

yucemanitu
18-07-2009, 17:27
Böyle bir yasak olduğunu daha önce de okumuştum bir yerde. Video güzelmiş ama bir şey de dikkatini çekiyor insanın Sinan Çetin 20 yıldır hatta daha uzun süredir var nedense bu yasağı eleştirmek o dönemi tenkit etmek aklına yeni gelmiş. Şu anki iktidara da bakınca birilerine yaranma yaltaklanma işin içinde olabilir. Cemil ipekçi bile muhafazakarım deyip AKP'li belediyenin simitçi kostümü tasarımını kaptı, sonra kimi filmlerinde kamera karşısına nü geçen hatta bir filminde mast..basyon yapan H. Avşar da bir yandan kapanabilirim falan derken, bir taraftan da AKP'ye övgüler yağdırmıştı. Yani Sinan Çetin'i çok samimi bulmuyorum bir yerlere yaranma çabası evet belki var ama hakkını yemeyelim video da güzelmiş.

serüvenci
22-07-2009, 11:42
bu konu bizim tarafımızdan daha önce açılmıştır. kendisini moderator olarak sıfatlandırdığımız bir üyenin arama yapmaksızın aynı konuyu açmış olması takdir edilecek bir durumdur! kendisini bu konuda tebrik etmeyi uygun görüyoruz.

açtığımız konunun linki :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8068