PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Tayyip

toli
21-07-2009, 02:12
Bildiğiniz gibi bir Münevver Karabulut -kesik baş cinayeti- aldı başını gidiyor.. Kaç ay geçti hala dosyayı kapatamadılar.. Olayı zaten hepimiz biliyoruzdur; burada dikkati çekmek istediğim konu yorumlar; hatta en çok da 1 kişinin yorumu; Hz. Tayyip, Osmanlı' nın son padişahı, Davos Kralı..

Tayyip Hazretleri en son bu konuya da 'ağız' attı ve akılalmaz bir fetvayla da zekasını tekrar gösterdi.. Olay şudur ki;

"Bu ülkede bir başbakan olarak, bir baba olarak çocuklarımızın yarınları için özellikle bir şey vurgulamak istiyorum. Hiçbir görsel medya patronu gençliğimizin ahlaki erozyonuna fırsat vermemeli. Yarın öyle bir bela olur ki bu bela onların başına da vurur. Anneler babalar olarak bizim de üzerimizde görevler var. Son zamanlarda bazı arzu edilmeyen cinayetler, katliamlar duyuyorsak anne baba olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz. ‘Acaba biz nerede hatalar yaptık’ diye üzerinde durmalıyız. Sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyonun olduğu yapılanma gerçekten bizi dertlendiriyor. Onun için aileye sahip çıkacağız. Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya. Davulcu, zurnacı kızmasın. Bununla ne demek istediğimi anlıyorsunuz.”

Daha evvel de Celalettin Cerrah ''kızlarına sahip çıksakarmış'' gibi bir yorum yapmıştı..

İnsan hayatı bu kadar mı değersiz? Böyle ciddi bir konuya; bir ailenin acısına nasıl bu kadar gereksiz bir yorum yapılabilir ki? Bir de bu insan T.C. başbakanı olacak! Gerçi;

'İmamlar da nikah kılsın'
'Ata' ya saygı duruşunda sap gibi durmaya gerek yok'
'Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yani bu millet istedikten sonra tabiiki elden gidecek yahu'
'Elhamdüllah şeriatçıyız'
'Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum.'
'Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye, dinsiz laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye’yi din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma dinim, ahlakım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim.'
'En üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir !...Her şey ona göre belirlenir !... Türkiye’yi İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum !'
...
bu ve benzeri bilimum görüşlerinden ve amaçlarından bahseden bir insandan; erkek arkadaşının evine gidip öldürülen bir kızın cinayetinin yorumları daha farklı olamazdı herhalde!

Mutezile
21-07-2009, 07:28
İnsan hayatı bu kadar mı değersiz?

* Aynı sorunun öznesini 'kadın' olarak değiştir.

* Şimdi Nisa 34 başta olmak üzere Kuranda kadının 'kaç paralık' bir değeri olduğunu ortaya koyan ayetleri, Hadisi, Siyeri, ''Asr-ı Saadeti'', hatırla..

* Muta Nikahını, Hülle'yi, Cüveyriyeyi (Berre), Azil'i hatırla.

* 4'e kadar ruhsat veren ayeti de ekle.

Bu basit hesaplama sonunda 'İnsanın' değeri hakkında hepimizde bir fikir oluşmuştur sanırım.

toli
21-07-2009, 13:56
İslamda kadının değerler(sizliğ)ini hepimiz biliyoruz zaten ama; burda can alıcı nokta bir başbakanın; T.C. başbakanının duruşu.. Politikasının; dini temeller üzerinde kurulu olması.. Kendi hayatında ne tür inancı varsa; neye inanıyorsa o bizi ilgilendirmez.. Önemli olan geliştirdiği politikadır, yaptığı işlerdir, vizyonudur.. Ancak adamın vizyonu belli; geçmişteki amaçları belli.. Ve insanların hala bunları görememesi ya da görmek istememesi. Ya da daha da kötüsü; 'Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yani bu millet istedikten sonra tabiiki elden gidecek yahu'.. gerçekten bu milletin bu yönetimi istemesi.. Sanırım Cumhuriyet yönetimi bu ülkeye fazla geliyor..

Bir genç kız canice öldürülüyor; ailesine, arkadaşlarına.. moral verecekleri yere onları suçlayan bir zihniyet; 'kızınıza sahip çıksaydınız' zihniyeti.. Aslında evet bir noktada konu 'kadın değerlerine' geliyor.. Acaba aynı olay bir erkeğin başına gelseydi verilecek tepki nasıl olurdu?

unbe
21-07-2009, 15:08
RTE u ne dese,ne yapsa artık garipsemiyorum
ondan akıllı,düzgün,üsturuplu bir yanıt bekleyenler daha çooooook bekler....

Yergin
21-07-2009, 17:59
İslam'da Kadın Hakları ile ilgili bu sitede bulunan bir başlıkta yazmıştım. Bu konuyu bu sitenin bayanları ile tartışmak istediğimi söylediğimde kimse karşıma çıkmadı :)

Ak Partiye hiç bir zaman oy vermemiş birisi olarak, başbakanın söyledikleri elbette yanlış. Ama yanlış olduğu halde malesef ona haklılık payını veren ülkemizin aile sisteminin bozulması diye birşey var ki bunu kimse inkar edemez sanırım. Gençlerimizden başlanıp, çocuklarımıza gelen, sonrada oradan ailelerimize, oradan sofralarımıza gelen ne üdüğü belirsiz yarışma programları ile ülke aile sistemi malesef kötüye doğru gidiyor.

Saygılar

toli
22-07-2009, 00:02
Tartışmak istediğiniz konu eydi sayın EnvyMe?

Aile sistemini yalnız bu yarışma programları mı bozuyor? Sizce aile sistemi nasıl olmalı?

mhmd
22-07-2009, 09:50
Her insanın saçmalama hakkı vardır.
Bu saçmalıkların savunulacak bir tarafı da yoktur.

İslamda kadının değeri ve yerini gösterenler, tarihte kadının değeri ve yerini de göstermelidirler.

Bir taraftan hokus pokus gibi yaratılışa inananlara garip gözle bakarken, diğer taraftan aynı tuzağa düşmemek uğruna bunu yapmalıdırlar.

Yergin
22-07-2009, 11:15
Tartışmak istediğiniz konu eydi sayın EnvyMe?

Aile sistemini yalnız bu yarışma programları mı bozuyor? Sizce aile sistemi nasıl olmalı?

Konu linki şu,

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11186

Aile sistemini sadece o programlar bozmuyor. Bunlara dizileri, magazin programlarını vs. de katabilirsiniz.

Aile sistemi nasıl olmalı?

Çok geniş bir kavram bu bence. Kişiden kişiye de değişir. Değişmemesi gereken saygı ve sevgi gibi kavramlardır. Aile sistemini de isterseniz tartışabiliriz. Uygun başlık varmı bir bakayım.

Saygılar

toli
22-07-2009, 18:47
Aile sistemini sadece o programlar bozmuyor. Bunlara dizileri, magazin programlarını vs. de katabilirsiniz.

Sadece T.V ile ilgili bir yorum yapmışsınız; aile sisteminin bozulması T.V programlarının bir sonucu mudur? Farklı sebepler de yok mudur?

digeri_1
23-07-2009, 18:23
Bu olay çözülemedi henuz ,umarız katili yakalar ve yargılarlar. Canice işlenen cinayetler bitmiyor ki, sadece bu mu !

Doğuda ( tunceli, hakkari vs) işlenen cinayetler , faili mechul değil , faili meşhur oldu.

Umarım Başbakan Erdogan ,
ergenekon ve bağlantısında olduğu düşünülen sivas, çorum katliamlarını da , Hrant davasını da aydınlatmada üstüne gider.

Yergin
23-07-2009, 20:28
Sadece T.V ile ilgili bir yorum yapmışsınız; aile sisteminin bozulması T.V programlarının bir sonucu mudur? Farklı sebepler de yok mudur?

Uygun başlık olmadığı için yazmadım. Bulamadım henüz uygun başlık, olmadı yeni bir tane açarım orada tartışırız.

Ayrıca sayın Natan'a katılıyorum. Bu ülkenin gerilmesine sebebiyet veren herkes, kişi, kurum vs gözetilmeksizin yargılanmalı ve cezalandırılmalı. Bu konuda hükümetin arkasındayım.

Saygılar

toli
23-07-2009, 21:34
Tabii ki aykırı bir hareket yapan, suç işleyen herkes yargılanmalı ama; burda en çok askerin üstüne düşülüyor ve hükümet kendini gizliden dokunulmaz ilan ediyor; hükümetin eli yargıya kadar vardı, bu şekilde ne kadar adil bir ceza olur orası da tartışılır..

Bu kesik baş cinayetleri gerçekten meşhur oldu; ardı arkası kesilmiyor.. Bir ara da insanlar annesini, çocuğunu öldürüyor; hatta; doğrama yapıp haşlıyordu; bu da ona benzedi..

Uygun başlık olmadığı için yazmadım. Bulamadım henüz uygun başlık, olmadı yeni bir tane açarım orada tartışırız.
Saygılar

Olur, tartışırız..

parmis
24-07-2009, 18:34
kaçıncı yuzyılda nasıl bir yaşam kültürü bu ya? onsekiz yada ondokuz yaşındaki bir genç kızın erkek arkadaş edinme yada çıkma gibi bir hakkı olamaz mı?
sapığın biriyle çıkmışsa yada sapkın bir ortama düşmüşse kendisi istemeden başına bir şeyler gelmiş hayatını feci bir şekilde kaybetmiş ise buna en tepedekinden başlayarak ders verilmesi mi gerekiyor? o kızın yaşının gereğini yaşamasının ailesiyle ilşkilendirilerek Türk aile yapısı bozuldu mu denmesi gerekiyor?
pes doğrusu.. EE haklı adam kimse bizim kızlarımızı kapalı kapılar ardıdada olsa bulup milyar dolarlarla gelin almıyor bizim kızlarımız kendileri bulup evlenmek dişleriyle tırnaklarıyla yuvalarını yapmak zorundalar memleketin en zenginleri sıraya felan girmiyor walla:)) bu işin espirisi..
Türk aile yapısı nedir sizce?
Munevver Karabulut okuyan bir genç kızımız ; annesi ,babası normal insanlar tv de gördük gazetelerde gördük iki çocuklarından buyuğü Münevver'e olanlar her aklı başında vicdan sahibi kişiyi üzecek sıkacak nitelikte başbakanımız adına talihsiz bir açıklama bence..
Namus din adına kapatılan kızlarımızıda görüyoruz onlardan yaşlarının gereğini yaşıyorlar başlarında tesettür elleri bir erkeğin ellerinde onlarıda kınamıyorum onlarında duygularını yaşama hakkı var..
Talihsiz ve acıtıcı bir olayı çarpıtmak zavallı genç kızı imalarla çirkinleştirmek değil en tepedeki insana hiç kimseye yakışmıyor..
Herkes önce iğneyi kendine çuvaldızı başkalrına batırsın..

saygılar..

parmis Güneşin_kızı