Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Durum Site de Bir Ilk mi?
evrensel-insan
25-07-2009, 16:31
Saygideger K.C.;
Bu siteye uye oldugumdan beri; ne bir evrensel-insan temelinde, ne de bireysel olarak yazdigim yazilarda; benimle ve evrensel-insan ile muhatap olmayan ve hatirlayabildigim kadar bir tek siz varsiniz? Bu bir tesaduf mu?, bilincli bir yanasim mi? veya herhangibir nedenemi bagli, bir durum?, ustelik sizin lakabiniza yonelik yazilan yazilara bile; bunlardan birisi hatirladigim kadariyla, ekmek dolabinin ustune oturusunuzun konusu idi.
"Muhatap alinmayisin" belirli bir nedeni var mi? Cunku, bu durum bir yildan fazla uyesi oldugum bu sitede dikkatimden kacmadi. Bilmem, ayni dikkati sizde gosteriyormusunuz?, ya da farkindamisiniz? Bu yaziyi, bir cesit meraka baglayin. Tabi ki yanit verme gibi bir zorunlulugunuz yok. Belki de, bu yazi sizi "tamamen sasirtacaktir." Ama sonucta bu da bir gozlem ve gozlemler teoriye ve spekulasyonlara donusmeden once, kontrol edilmelidir. Aksi; pesin hukumluluk ve yargisiz infaz ve de sabitfikirlilik olur.
Ayrica, bu durum; site de bir ilk mi? Yoksa; bu yasanan durumu, yasayan veya yasamis yazar arkadaslar da, var mi?
Baslikta, lakabinizi belirtmedigim icin; bu basligi bile okuyup okumayacaginizi bilemiyorum. Hani, basligi acan evrensel-insan ya, iste o bakimdan.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sen hala sebebini bilmiyor musun yoksa bilmezden mi geliyorsun muhterem.
A, bak olmadı işte.
Dilaver bahsetmedi mi sana?
evrensel-insan
25-07-2009, 16:43
Saygideger pante;
"Babalar, en son duyar" misali, hayir, bilmiyorum. Kimse bana birsey aciklamadi. Bildigim sen ile dilaverin ayni kisi oldugu, bunu da dilaver yazisinda yazmis. Bir bildigimde; senin kendi kendini ikna edip, pardon, pervane'nin seni ikna etmesiyle; siteye geri dondugun.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Pervane de söylememiş demek ki.
Ben bu meseleye karışmak istemem.
O yüzden bana sorma hiç. :behindsofa:
evrensel-insan
25-07-2009, 17:00
Saygideger pante;
Seni sen olarak lanse edene soramiyacagima gore; bu oteki sen olupta sen olmaz gorunen senlere de soramiyacagim anlamina mi geliyor? Yoksa; K.C. de baska bir sen mi? Seni, sen yapmayan, hangi senlerden; sen, sen olan pantesin? Neyse, birileri, yani sen olmayanlardan birileri, var mi acaba?, varsa, bir cevap verecektir, umarim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
hımm bak baya merak ettim :)
Muhterem evrensel-insan
Bana öm ile de sormuşsun, burada da dile getirmişsin. Olay son derece basittir aslında. Şayet siteye yönelik bir saldırı, belden aşagı vurma bir tehlike söz konusu ise ben ve pante aynı kişi oluruz. Siteyi yıpratma çabalarına karşın aramızdaki tüm çelişki ve çatışmaları bir kenara bırakırız. Bizim çelişkilerimiz ve görüş farklılıklarımızı kullanarak siteyi alaşagı etme çabalarına da prim vermeyiz. Sözümden bu anlaşılmalıdır.
KC nin sana bulaşmamakla en akıllı duruşu takındıgını düşünüyorum.:rockon:
Akıllı kızdır ne de olsa.
saygılarımla
Evrensel hocam
5 bin küsür ileti icinde istikrarli bir sekilde "cürüten" bir adami sadece bu forum kaldirabilir, sorun senin niye muhatap alinmadigin degil, tüm bu "cürütmelere" ragmen niye muhatap alindigindir.
Disaridaki hayat ve o hayatin icindeki sorunlar, cözülmek ister,
"disaridan nötr bakis algilari" hayatimizin hic bir sorununa bir alternatif deger sunamamakta....
cidden bence bu site size "mekan" acabildigi icin, iki rekat sükür namazi kilin......
evrensel-insan
25-07-2009, 17:10
Saygideger dilaver;
Yazdiklarin cok "inandirici" oldu, ama; maalesef, biliyorsun ben serbest dusunurum, inancsallikla da bir bagim yok. Sonucta, beni ikna icin; epistemolojik gercekci yanasim gerekecek.
Tabi hic bir inancsal ideolojik dogruyu icermeyen, tamamen gercegin disaridan bakis acisi ve notr algisiyla; bunu hangi sen basarabileceksin, bilemiyorum ama; pek basarabilecegine de ihtimal vermiyorum.
Neyse ben cevabi, gene de; o "akilli kiz" K.C.' den bekleyeyim. Belki onun verecegi cevap, daha gercekci bir icerik tasir. Bu arada dilaversen de, inancsalligi icermeyen, baska bir cevabi dusunedur, istersen. Cunku, pantesen bu konuda vazgecmis.
Şayet siteye yönelik bir saldırı, belden aşagı vurma bir tehlike söz konusu ise ben ve pante aynı kişi oluruz. Siteyi yıpratma çabalarına karşın aramızdaki tüm çelişki ve çatışmaları bir kenara bırakırız.-dilaver-
Bu konudaki benim ve evrensel-insan'in tutumu hep ayni olmustur, merak etme. Cunku sonucta; insan olma ve insanlik sunma dusunce ve davranisi kazanacaktir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir dakika pante,dilaver ve pervane aynı kişimi?
Çok enterasan gerçekten...!!!
evrensel-insan
25-07-2009, 17:26
Saygideger -InVi;
Birkac kere bu siteye giris-cikis basarisini gosteren sen, hangi sensin; bilemiyorum ama,
"disaridan nötr bakis algilari" hayatimizin hic bir sorununa bir alternatif deger sunamamakta....
cidden bence bu site size "mekan" acabildigi icin, iki rekat sükür namazi kilin......--InVi-
Seni bilmem ama; birinci cumlen, benim hayatim icin gecerli degil. Pekala bu alternatif yuruyor.
Ikincisi, dusuncenin mekani yoktur. Dolayisiyle, dusunce kendisini yansitacak mekani da herzaman bulmustur. Cunku, yasam ve iliskilerin kendisi mekan da tezahur eder.
Ayrica; bu dusuncelerin, taktir aldigi yerlerinden oldugunu belirteyim. Fakat ben bu siteyi sectim ve burada karar kildim. Tuzukteki, dusunce ile ilgili yanasim da; bunun her yonlu kanitidir. Cunku, insan olmanin ve insanlik sunmanin ilkeleridir, konulan tuzuk yasagi ve sinirsiz kilinan dusunce yansitilmasi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Değerli evrensel-insan,
Teoriniz doğru. :gossip:
Dokuz mesajdır hala ses seda yok.
Var bunda bir bit yeniği :confused:
evrensel-insan
25-07-2009, 19:42
Saygideger mhmd;
Bakalim zaman, nelere "gebe?"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Konuyu bilmeden yorum yapmak istemiyorum ama burda ''kişiye yönelik bir cephelenme'' durumu var sanki.. Ayrıca, 1 kişinin birden fazla mı üyeliği var -ve bu üyeliğin hepsi yönetici düzeyinde-? Yeri gelmişken de söyleyeyim; bir çok ciddi konuda; cevaplar, açıklayıcı olmaktan çok, fazlaca geyiğe ve alaycılığa vuruluyor..
Bir dakika pante,dilaver ve pervane aynı kişimi?
Çok enterasan gerçekten...!!!
Gerçekten de çok enteresan değil mi!
Dilaver,pante ve pervane= TD oluyor.
Söz konusu sitemiz olduğunda voltranı oluşturuyoruz. Yani burda olma amacımız aynı bunun dışında, Dilaver ve Pante arkadaşımızı bilmem ama en son düşüneceğim şey evrensel hocamın bahsettiği erkeksel karekterli düşünceye sahip olmak olur.
K.C konusunda ise malesef akıllı bir kız olmadığım tüm site ahalisinin malumları. Nedenini ben de bilemeyeceğim, belki çıkar açıklama yapacak bir akıllı:party:
Saygılar sevgiler...
Konuyu bilmeden yorum yapmak istemiyorum ama burda ''kişiye yönelik bir cephelenme'' durumu var sanki.. Ayrıca, 1 kişinin birden fazla mı üyeliği var -ve bu üyeliğin hepsi yönetici düzeyinde-? Yeri gelmişken de söyleyeyim; bir çok ciddi konuda; cevaplar, açıklayıcı olmaktan çok, fazlaca geyiğe ve alaycılığa vuruluyor..
Banada bunlar garip ve gereksiz geldi(fazladan üyelik ve hepsinin yönetici olması)tabi bu bir gerçekse...Eğer böyle ise bir kişinin düşüncesi 2 yada 3 kez oylanır ve ortada demokratik değil,diktatörce bir sonuç çıkar.
Geyik konusundada sizinle hem fikirim...
Saygılarımla...
evrensel-insan
25-07-2009, 20:25
Saygideger pervane;
Dilaver,pante ve pervane= TD oluyor.-pervane-
Hepicigi bu kadar mi?, yoksa; iceberg hikayesi mi?
K.C konusunda ise malesef akıllı bir kız olmadığım tüm site ahalisinin malumları. Nedenini ben de bilemeyeceğim, belki çıkar açıklama yapacak bir akıllı-pervane-
Bu "akilli" K.C.'nin kendisi? olsa, fena olmayacak. Yalniz, bu cok kisililik modasinda; K.C. nin, hangi kendisi olur, onuda bilemiyorum. Neyse onu da; yazi uslubundan ve iceriginden, dilinden; tahmin edebiliriz.
Pervane, sen bu arada; su erkeksel karakteri; dilaversen ve pantesen'e de ogretsen iyi olacak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hocam bir günde bu kadar gizem bana fazla gelir. Benden yana cevaplanmayan bir soru var ise merak edenler buyursun, bunun dışında benim gizemli hareketler ile hiç ama hiç işim olmaz. Zamanım olduğunda eğer yarım aklıma! ters gelecek bir söz etmiş iseler forum da ne dilaver'i tanırım, ne pante'yi, ne de prens soyundan gelen TD'deki herhangi bir üyeyi. Iceberg konusunda ise tabi ki bu sitedeki voltran biz üçümüzden oluşmuyor. Konu içinde üçümüzün adı geçtiği için açıklama yaptım sadece.
evrensel-insan
25-07-2009, 20:51
Saygideger pervane;
prens soyundan gelen TD'deki herhangi bir üyeyi.-pervane-
Bu prens soyu, dogustan mi geliyor, yoksa sonradan kazanilan bir unvan mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger pervane;
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın evrensel hocam sizi bu kadar hiddetlendiren şey tam olarak nedir,doğrusu çok merak ettim.Burda bir açıklasanız bizde konuyu tam olarak idrak etsek.Sizcede iyi olmazmı,tabi sakıncası yoksa.Eğer varsa sizi böyle bir durumda zorlamak istemem,haddimede düşmez...
Saygılarımla...
prens soyundan gelen üye mi varmış?
evrensel-insan
25-07-2009, 21:18
Saygideger nogada;
Herhangibir, hiddet veya celal, olgusu yok. Ilk, yani giris yazisi herseyi aciklamiyor mu? Gerisi "corap sokugu" gibi, kendiliginden gelisti. Yazinin, muhatabi arkadasimizdan da; henuz bir yanit yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
prens soyundan gelen üye mi varmış?
Burada da hiç sır saklanmıyor. Nerden çıtlattık yahu! :frusty:
Saygıdeğer Evrensel-insan;
Biz yazışıyoruz ya seninle yetmiyor mu şimdi, ki aranıyorsun?
Hem kalkıp daha üye olur olmaz ilk mesajında "Farkın farkındayım" diyerek hakka-hukuka karşı şiiri yazıyorsun, hem de bir hukukçunun aradan geçen 1,5 yıldan sonra seninle neden yazışmadığını soruyorsun. Kimbilir kaç zamandır bu konuyu düşünüyorsundur. Medeni cesaretin takdire şayan. gerçek yaşamda da böyle misin? Eğer öyleyse ne mutlu çevrendekilere. :caked:
evrensel-insan
25-07-2009, 21:23
Saygideger unbe;
prens soyundan gelen üye mi varmış?-unbe-
Bu soruyu bana soruyorsan, yanlis adrestesin.
Yok, bu sorunun cevabini bilmiyorsan da; yanlis konumdasin.
Yok cevabini biliyorsun da; sinamadaysan, yine yanlis adrestesin.
Yok cevabini hakikaten bilmiyorsun da; ogrenmek istiyorsan, o zaman da bir ruyadasin.
Yoksa, modlar; prens soyuna dahil degil mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
25-07-2009, 21:35
Saygideger pante;
Ben birinize cevap vereyimde; diger sayiniz kacsa, onlara da cevap gitmis olur boylece.
Medeni cesaretin takdire şayan. gerçek yaşamda da böyle misin? Eğer öyleyse ne mutlu çevrendekilere. -pantesen-
Evet, gercek hayatta da boyleyim. Hicbir seyi, hicbir seyden sakinmam. British hukuk, hastahane, polis, ve bilimum sosyal hizmetler, bu konuda paylarina duseni almislardir.
Cunku her yardimda; karsimdaki sahsin veya benden yardim isteyenin "siz, avukatmisiniz, doktormusunuz,v.s." sorularina hep muhatap olmusumdur. Gerci burasi da, her turlu hizmet konusunda "batisa " gecti ya, neyse.
Kimbilir kaç zamandır bu konuyu düşünüyorsundur.-pantesen-
Dedimya, icim disim bir, diye. Bu konuda da olan soyle. Keci arkadasin vedasina bir yazi yazmistim. Baktim arkamdan K.C. yazmis. O sirada, balkona cigara molasina ciktim. Dusunce devamli dusunme urettiginden, bu konu balkonda dusunceme takildi ve cigara bitince de; geldim, bu basligi actim. Yeteri kadar, tatminkar oldu mu?
Sira simdi, benim tatminkarligima geldi. Onuda "corap sokukleri" ve zaman gosterecek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sira simdi, benim tatminkarligima geldi. Onuda "corap sokukleri" ve zaman gosterecek.
Bence sen şimdi peşin peşin bir özür dile K.C. ablandan, o da muhakkak 2 satır karalayacaktır.
"Ne yaptım ki özür dileyeyim" diye itiraza yeltenirsen kesinlikle yazmaz bence.
Saygideger pervane;
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ah hocam ah! ne bileyim anadan doğma mı? soradan olma mı?
anam gil de Şanghay sosyetesinden! ama ne işe yarar ünvanlar bilemeyeceğim artık:nod:
K.C bacım inadı bırakıp bu başlığa iki satır yazarsa söz akılsızlık ünvanını kendisine kaptırmayacağım, o kadar emek vermişim kazanmak için. Acı bize K.C :drama:
evrensel-insan
25-07-2009, 22:07
Saygideger pante;
Ne o; yoksa, bir sen daha mi eklenecek? Ben ozur dileyecek bir sey gormuyorum. Ustelik senin, K.C. nin avukatligina soyunmana da gerek yok. O kendisi avukat zaten, sana ihtiyaci var mi? Ne diyecekse, ne isteyecekse; benden direk ve araci kullanmadan isteyebilir.
Demekki, siire cevap yazip yazmama konusunda o kadar "zorlan di ki" bu zorlanma; 1.5 senedir suruyor, bu gidisle surecege de benzer. Ben kendi adima; bu iletisimsizligin bana dusen yanini dile getirdim. Ben rahatim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hocam bu şiir kısmını bilmiyorum. Nasıl bir şiir merak ettim doğrusu..
evrensel-insan
25-07-2009, 22:19
Saygideger pervane;
K.C bacım inadı bırakıp bu başlığa iki satır yazarsa söz akılsızlık ünvanını kendisine kaptırmayacağım.-pervane-
Basliga yazmasi yetmez. Basliklara yazi yaziyor zaten, bana, ya da evrensel-insan'a yonelik neden yazmadigini, aciklayacak, tabi isterse. Zorla guzellik olmaz ki, degilmi ama!
Bu arada; bu prens soyu, bir aileden, sulaleden ya da asiretten mi geliyor, yoksa birden fazla mi? Baksana, hem bir islam "uzmani" hem de bir tarih ileticisi yetistirebilmis. Ama; bir filozof ve bilim adami cikaramamis.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
25-07-2009, 22:22
Saygideger pervane;
Bende bilmiyordum. Iste olayda adi gecen siirin linki.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958
Mesaj 3
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
25-07-2009, 22:33
Saygideger pante;
Bu siirin, "sucu, gunahi" ne? Yoksa K.C.'ye avukatligi mi, "biraktirdi?" Halbuki siiri okuyanlar, ne yoksa okumadilar mi?, ne milliyetciligi, ne izmi, ne tanrisal yanasimi, ne emperyalist zihniyeti, ne dini orgutlenme ideolojisini, ne de inancsal dogrularini biraktilar?, yoksa biraktilar da, ben mi farkina varamadim?
Eeee, bu kadar senli kisilikte; farkina varmak biraz zor. Ama, bundan sonra; yazi usluplarina ve dil kullanimina ve de yazinin icerigine ozel bir dikkat gosterecegim. Nedenini simdilik bende bilmiyorum. O da zamanla kendini ortaya cikarir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Su da benim dikkatimi cekti, hergün en az 6-7 kisi bu siteye kayit yapiyor ama siteyi kullananlarin rumuzlari hep ayni kisiler. cok nadir arada biri cikip foruma katilim sagliyor. Site üye olmadan okunabilme özelligine sahip, yani basliklari görüntülemek icin üye olma sarti yok, üye olmanin en büyük sebebi foruma yazilacak iletiler olmalidir diye düsünüyorum. Ama üye olan rumuzlar bir daha ortalikta görünmüyor. Kasitli bir davranis oldugunu düsünüyorum bende.. Konu disina ciktim kusura bakmayin ama bu konu acilmisken söylemeden edemedim...
Forumlara bakmak için üyelik gerektiğini düşünüp üye olanlar olabilir.Tam olarak bilmiyorum ama sitenin nüfusunu çok göstermek için böyle bir yöntem yapmş olamazlar bu çok basit ve saçma olurdu çünkü.
Saygılarımla...
Su da benim dikkatimi cekti, hergün en az 6-7 kisi bu siteye kayit yapiyor ama siteyi kullananlarin rumuzlari hep ayni kisiler. cok nadir arada biri cikip foruma katilim sagliyor. Site üye olmadan okunabilme özelligine sahip, yani basliklari görüntülemek icin üye olma sarti yok, üye olmanin en büyük sebebi foruma yazilacak iletiler olmalidir diye düsünüyorum. Ama üye olan rumuzlar bir daha ortalikta görünmüyor. Kasitli bir davranis oldugunu düsünüyorum bende.. Konu disina ciktim kusura bakmayin ama bu konu acilmisken söylemeden edemedim...
Sn. Barudi;
Bunun sebebi farklı olabilir. Şöyle ki;
Örneğin sen Adsl'den mi bağlanıyorsun, cepten mi?
Sn Pante
Adsl den.
Ben de öyle. Ama yaz dönemi köydü, tatildi, seyahatti derken cepe veya cafeye mahkum kalınabiliyor. Bunlardan da yoğun girilemiyor. Dolayısıyla çoğu üye aktif görünemiyor.
Sonra herkes adsl olanağına sahip değil. Birçok arkadaş öğrenci ya da işyerinden yazıyor. Örneğin kıdemli üyelerden Mep arkadaşımız işten ayrıldığı için ve evinde internete sahip olmadığından yazamıyor.
Ayrıca üye olmayanlar her yazıyı okuyamıyor, linkleri göremiyor, alıntı yapamıyorlar. O nedenle yazmada aktif olmasalar da, her olanaktan yararlanabilmek için üye olmayı tercih ediyorlar. Kimi üyeler de, bir ısınma devresinden sonra yazmaya başlıyor. Örneğin ben 2-3 ay siteyi takip etmiş, sonra üye olmuş, üye olduktan 1 ay sonra yazmaya başlamıştım.
Benim tahminim bu. Yani naylon üyeliğin olacağını sanmıyorum.
evrensel-insan
25-07-2009, 23:39
Saygideger pante;
Örneğin ben 2-3 ay siteyi takip etmiş, sonra üye olmuş, üye olduktan 1 ay sonra yazmaya başlamıştım.-pante-
Maseallah. Bu ne sabir, ve niye bu sabir? Ben uye oldugum gun yazmaya basladim. Siirimizde; kimilerinin "basina dert olmus" ki haberim yok. Neyse, gerceklerden kacilmaz. Herkes bunu, gercegi dogrularina endekslemek isteseler bile, bir gun ogrenecek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Maseallah. Bu ne sabir, ve niye bu sabir? Ben uye oldugum gun yazmaya basladim. Siirimizde; kimilerinin "basina dert olmus" ki haberim yok. Neyse, gerceklerden kacilmaz. Herkes bunu, gercegi dogrularina endekslemek isteseler bile, bir gun ogrenecek.
Sen farklısın ve farkın farkındasın evrensel. :)
Bizim farkları farkedebilmek için zamana ihtiyacımız vardı.
O dönem zamanım kısıtlıydı, internet için işten pek fırsat bulamıyordum.
Ayrıca adsl'im yoktu ve e-kolay'dan falan bağlanıyordum. Senin gibi hergün, her saat bağlı olamıyordum yani. Gerçi öyle de olsa önce forumları bir tarar, öyle yazardım. Bak sen hala bu hatanın bedelini ödüyorsun. Aradan bu kadar uzun zaman geçmiş, aklın başına yeni gelmiş. "K.C. bana neden selam vermiyor?" diyorsun.
Neydi o tiyatroda geçen söz: "Şamama kim sen kimsin? O bir küçük hanımefendi."
Nerdeyse suçu onda bulacaksın. Bir özür dileme erdemi bile gösteremedin.
Yazıklar olsun!
Yazma K.C!
yazıp da başına dert mi alacaksın, durduk yerde. ;)
Pante müttefikim ile fazla uğraşmasanız derim:)
Yanlış saymadı ise hocam siirinde tam 15 defa hukuk demiş. Bu durumda K.C haklı tabi!
evrensel-insan
26-07-2009, 00:14
Saygideger pante;
Bu sitenin bana bir aziziligi; beni bagladi bir turlu birakmiyor. Bu durumu aydoe'ye de bildirdim. Siteden cikis yapamiyorum, senin anlayacagin. Ne yaptiysam, cikisi basaramadim. O yuzden siteye girmek icin, sifremi unutsam bile, fark etmeyecek.
Nerdeyse suçu onda bulacaksın. Bir özür dileme erdemi bile gösteremedin.
Yazıklar olsun!
Yazma K.C!
yazıp da başına dert mi alacaksın, durduk yerde.-pante-
Bak hala bir avukat hanimefendinin, hala adina konusarak avukatligini yapiyorsun. Aslinda, o sana bir ozur diletecekki, site de bu da bir ilk olacak. Oyuzden, avukat hanimefendi yazar ve uyemiz, prens soyundan gelme edebiyle, beni geri cevirmeyecektir. Sen derdine yan!
Bu arada;
Bizim farkları farkedebilmek için zamana ihtiyacımız vardı.-pante-
Gecmis zaman kullandigina gore; bu isi basardigini soyluyorsun, pek gozukmuyor da!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Pante müttefikim ile fazla uğraşmasanız derim
Yanlış saymadı ise hocam siirinde tam 15 defa hukuk demiş. Bu durumda K.C haklı tabi!
Ben onun iyiliği için uğraşıyorum. Ama anlamıyor.
Karşısındaki bir bayan ve ayağına çağrıyor bir anlamda, olacak iş mi?
Ben saymamıştım hukuk sayısını ama şiirinin teması;
"Hukuk guguktur, bireye yararı yoktur" şeklinde.
Şimdi de kalkmış hukukçuya hesap soruyor "Niye yazmıyorsun?" diye.
Ben de olsam yazmazdım. :)
Özür dilemiş olsa, düşünürdüm tabi.
Gecmis zaman kullandigina gore; bu isi basardigini soyluyorsun, pek gozukmuyor da!
Senin farklarınla, benimkiler farklı. :D
K.C bu basliga yazmasin kampanyasi baslatiyorum.
K.C sakin ha yazmayasin elini veren kolunu kurtaramaz.
evrensel-insan
26-07-2009, 00:22
Saygideger pervane;
Hukuk bu, boru mu? Yalniz 15 kere gectigini ben de senden ogrendim. Ne o bu sihirli bir rakammi? 13 veya 14 kere gecseydi, "sorun olmayacak miydi" K.C. icin.
Sonracima, hukuk tek basina gecmiyorki; bilimum akrabalari, ailesi ve hatta sulalesi ile birlikte geciyor. Demekki oyle denk gelmis. Gecen bir yerden cikarirsan, siir bozulur. Zaten bu siir; beni ve evrensel insani tum resmiyle ortaya koyuyor. Tabi gorebilene.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
26-07-2009, 00:32
Saygideger pante;
Karşısındaki bir bayan ve ayağına çağrıyor bir anlamda, olacak iş mi?-pante-
Sanal dunyada; davetler baska nasil oluyor? Ben biraz acemiyimdir de. O.M atsaydim, daha bir ozel olacakti. Gerci bu secenegi de, hic dusunmemistim. Ayrica; siteye girdikten sonra; basliklar arasinda pek mesafe yok. Dolayisi ile, vasitaya da gerek yok.
Senin farklarınla, benimkiler farklı-pante-
Ben senden farkliyim,sen benden farkli!
Bu fark yarisinda kimin farki kime gore hakli?
Acaba bu haklilik bir yerlerdemi sakli?
Yoksa maalesef hala guclu olanmi hakli!
Hak,hukuk,adalet;diktatorluk,demokrasi,hurriyet,
Kime niyet! Kime kismet!
Burasi da, hukuk bolumu;
Kim, kime neye gore hak tanir?
Kimin kimin ustunde hak tanimaya hakki vardir?
Hakmi hukuka,hukukmu hakka dayanir?
Hukuk mu hakka,hak mi hukuka yasam tanir?
Hakmi hukuku hukuk mu hakki yaratir?
Hukuk yoluyla hak tanimaksa adalet,
Hukuku yapanin dogrultusundadir saadet.
Kendisine hukukla hak taninan ceker sefalet.
Boylece hak ile hukuk arasinda kopar kiyamet.
Iste bu kiyametin adi maalesef hurriyet.
Hakkini arayan hukuk engeline takilir.
Hukuku veren hakka siginir.
Hak, hukuk cercevesinde kendini savunur.
Hukuk boylece hakli haksizi ayirir.
O zaman hak mi hukuku hukuk mu hakki kayirir?
Hakki hukukla sinirlayan,
Hukukla hakki sinirlanan,
Ikiside degilmi ki insan,
Ozaman insandir kendini ve herseyi biribirinden ayirip farkli kilan,
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hocam bir önerim var. siz sakın takılıp kalmayın pante ile aydoe'nin K.C taraftarlığına!
Müttefikiniz olarak olaya el koymuş bulunuyorum. Şimdi hocam plan şöyle K.C sizin başılğa gelip yazmıyor ise siz onun başlığına yazın. hatta şu anda cafe de bulunan K(adın) C(a) başlığı en uygun olanıdır derim.
Pante ve aydoe şimdi bunun için de bir kampanya başlatın da göreyim, hadi bakalım el mi yaman bey mi:)
evrensel-insan
26-07-2009, 00:44
Saygideger pervane;
Orada da, yazilmis yazim var. Hem de, son sayfada.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10231&page=6
Mesaj 55
Saygilarimla;
evrensel-insan
Olsun hocam ümidinizi kırmayın. Burda sorduğunuz soruyu o başlığa yazın sizden sonra ben yazacağım. K.C mutlaka okuyacaktır. pes etmek yok hocam.:eyebrows:
evrensel-insan
26-07-2009, 00:48
Saygideger pervane;
Ya da soyle yapsak. Yukariya alintiladigim siirin, hukuk bolumunu; avukat hanimefendi yazarimizdan, tercume etmesini istesek; ya da ne algiladigini yazmasini, benim bu ricami "kirar mi?"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Pante ve aydoe şimdi bunun için de bir kampanya başlatın da göreyim, hadi bakalım el mi yaman bey m
:confused:
Saygideger pervane;
Orada da, yazilmis yazim var. Hem de, son sayfada.
:lol:
:dance:
Demek ki bu sitede bir akilli insan K.C imis.:D
Görüyorsunuz değil mi hocam yine dolaylı yoldan bana akılsız dediler:)
hocam şiirmi yazacaksınız yoksa düz yazı mı yazın ki ben sizden sonra yazabileyim. bugünün işini yarına bırakmayın hocam.
evrensel-insan
26-07-2009, 00:59
Saygideger aydoe ve pante;
Sevinmeyin o kadar. Son gulen iyi guler. Bakalim zaman ne gosterecek? Pervane'de muttefikim olduguna gore; karada olum yok.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
26-07-2009, 01:01
Saygideger pervane;
Görüyorsunuz değil mi hocam yine dolaylı yoldan bana akılsız dediler-pervane-
Uzulme kendilerini de; ayni duruma dusurduler.
Siiri yolladim bile, kadinca basligina. Sen de istersen, esprituel ve "satasici bir yazi yaz ustune, hadi kiz; goriyim, seni!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger K.C.;
Asagidaki bu siteye ilk girdigimde yazmis oldugum siirimin, hukuk ile ilgili bolumunu yorumlarmisiniz? Sizin avukat oldugunuzu ogrendim. O yuzden; sizin siirimin hukuk ile ilgili bolumu hakkindaki yorumunuz beni sevindirecektir. Umarim beni kirmazsiniz ve siirin bu bolumunu yorumlarsiniz.
Kim, kime neye gore hak tanir?
Kimin kimin ustunde hak tanimaya hakki vardir?
Hakmi hukuka,hukukmu hakka dayanir?
Hukuk mu hakka,hak mi hukuka yasam tanir?
Hakmi hukuku hukuk mu hakki yaratir?
Hukuk yoluyla hak tanimaksa adalet,
Hukuku yapanin dogrultusundadir saadet.
Kendisine hukukla hak taninan ceker sefalet.
Boylece hak ile hukuk arasinda kopar kiyamet.
Iste bu kiyametin adi maalesef hurriyet.
Hakkini arayan hukuk engeline takilir.
Hukuku veren hakka siginir.
Hak, hukuk cercevesinde kendini savunur.
Hukuk boylece hakli haksizi ayirir.
O zaman hak mi hukuku hukuk mu hakki kayirir?
Hakki hukukla sinirlayan,
Hukukla hakki sinirlanan,
Ikiside degilmi ki insan,
Ozaman insandir kendini ve herseyi biribirinden ayirip farkli kilan,
Konuyla ilgisiz mesajlarla topiği amacından saptırmayalım lütfen.
Hukuk karşıtı ve hukukdışı, şiir dediğiniz bu alt alta sıralanmış kelimeler kümesini bir de açıklattırmaya kalkışmak hiç de saygılı bir tavır değil.
Hem sözde şiiriniz, hem de bu girişiminiz özür gerektiriyor bence.
Ben olsam özür dilenmeden muhatap alıp da yanıt vermem.
EDİT: Mesajımı yanlış başlığa göndermişim. İlgili başlığı açamadım nedense. Bari ÖM ile K.C'ye göndereyim.
Hocam sakın inanmayın! pante zaten hep bu saatlerde sinirli oluyor:)
K.C kışkırtmalara gelecek bir arkadaşımız değildir. siz gönlünüzü ferah tutun.
Sabah ola hayrola. İyi geceler..
evrensel-insan
26-07-2009, 01:24
Saygideger pervane;
Muttefikim, yatmadan once, Kadinca basligina sen de birseyler yazsan, diyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
26-07-2009, 01:26
Saygideger pante;
Konuyla ilgisiz mesajlarla topiği amacından saptırmayalım lütfen.-pante-
Neymis topigin amaci; "kadin hukuku ve ilkeleri" degilmiydi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
yucemanitu
26-07-2009, 01:31
Allah Allah yav evrensel hocam KC'nin sana bi şey yazmamasından neden bu denli muzdaripsin anlamadım ayrıca bence de KC gelip bu başlığa bir şey yazmaz, bak gör yazmayacak.
evrensel-insan
26-07-2009, 01:33
Saygideger atlas;
Eh, zamanla olusan bir merak iste, nidersin, norursun?
Bak gene "Allah Allah" dedin. Bari Manitu de de bir seye yarasin. Ne o yoksa; Karadenizli'yi mi, ozledin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neyse su uyur düşman uyumaz! diyerekten öldürücü darbeyi gönderiyorum :eyebrows:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8227&page=5
Hocam 49 nolu iletiye bakın K.C sizinle konuşuyormuş bayağı bayağı. Yaşlanıyormusunuz yoksa:)
Pante ve aydoe umarım son defa kadınlar ile uğraşılmayacağını anlamıştır.:biggrin1:
yucemanitu
26-07-2009, 01:38
Hocam sen beni bırak da hakkaten evrensel birine falan kişi (yani spesific biri burda KC abla oluyor) niye bana iki satır yazmıyor hadi o da yazsın demek uymamış yav hem ne istiyorsun KC'den onu da mı pes ettirecen?
yucemanitu
26-07-2009, 01:47
Neyse su uyur düşman uyumaz! diyerekten öldürücü darbeyi gönderiyorum :eyebrows:
Hocam 49 nolu iletiye bakın K.C sizinle konuşuyormuş bayağı bayağı. Yaşlanıyormusunuz yoksa:)
Pante ve aydoe umarım son defa kadınlar ile uğraşılmayacağını anlamıştır.:biggrin1:
Öldürücü darbe mi güldürücü darbe mi yoksa gülmekten öldürücü darbe mi?:target: O eski bir konu bir gençlik hatasıydı o. Bak gör KC abla bu başlığa gelmez aha buraya yazıyorum. Hep evrensel hocam olmaz biraz da senle uğraşayım di mi ablam?
evrensel-insan
26-07-2009, 01:54
Saygideger pervane;
Topu topu dort satircik bir yazi, nasil hatirlayayim ki. Ustelik K.C. acisindan bir "hayal kirikligi"
Evrensel'le ilgili birşeyler okudum yukarıda ama...
Kadın olduğunu söylerseniz şimdi aha şurada bayılacağım..-K.C.
Bu bana yonelik degil.
Mesaj 48- Benim cevabim.
Sevgili Evrensel,
Pervanenin üstteki mesajı yanılttı beni...
(utanmış yüz efekti bulamadım, yazıyla yazayım dedim: utanmış ve yanakları al al olmuş yüz efekti)-K.C.
Tarih 20/11/2008, yani ben siteye uye olduktan 8 ay sonra ve o tarihten de bugune, tesaduf, bir 8 ay daha gecmis.
Topu, topu iste bu son alintiladigim iki satir. Demekki bu beni "kesmemis"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Pante ve aydoe umarım son defa kadınlar ile uğraşılmayacağını anlamıştır
K.C. benim kadınlarla uğraşmayacağımı bilir.
Evrensel-insan'ın kadınlarla iletişimini sağlamak ise kadınlara en büyük kötülük olur. Sebebi malum. :yell:
evrensel-insan
26-07-2009, 01:59
Saygideger pante;
Evrensel-insan'ın kadınlarla iletişimini sağlamak ise kadınlara en büyük kötülük olur. Sebebi malum-pantesen-
Neymis, su "malum sebep" hele bir yol, diyivir de, biz de ogrenek?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neymis, su "malum sebep" hele bir yol, diyivir de, biz de ogrenek?
İletişimde olduğun kadının duygusal zekası körelir sonra. :D
Sana erkekler dayanamıyor, kadınlar nasıl tahammül etsin?
Elini uzatan, kolunu-bacağını kaptırıyor. :)
evrensel-insan
26-07-2009, 02:14
Saygideger pante;
O senin husnu kuruntun. Bak, pervane'ye, meaculpa'ya, unbe'ye ve de bir zamanlar olan gozeneli'ye. Kiskanma ne olur, calis senin de olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
O senin husnu kuruntun. Bak, pervane'ye, meaculpa'ya, unbe'ye ve de bir zamanlar olan gozeneli'ye. Kiskanma ne olur, calis senin de olur.
Yani, kadınlara farklı mı yaklaşıyorsun ki kötü etkilenmiyorlar.
Tevekkeli değil, K.C. nin yüzü al al olmuş, imasından. :D
evrensel-insan
26-07-2009, 02:27
Saygideger pante;
Sana erkekler dayanamıyor, kadınlar nasıl tahammül etsin?
Elini uzatan, kolunu-bacağını kaptırıyor.-pante-
Yani, kadınlara farklı mı yaklaşıyorsun ki kötü etkilenmiyorlar.
Tevekkeli değil, K.C. nin yüzü al al olmuş, imasından.-pante-
Bu celiskini cozmeni sana birakiyorum. Tabi; seyin, erkeksel karakterinin disina cikabilirsen.
Saygilarimla;
evrensel-insan
K.C konusunda ise malesef akıllı bir kız olmadığım tüm site ahalisinin malumları. Nedenini ben de bilemeyeceğim, belki çıkar açıklama yapacak bir akıllı:party:
:o O akıllı ben değilim Pervane. Dilaver abartmış kanımca.
Anılınca kulakların çınlama işine inancımı yitirdim artık. :doh:
saygıdeğer Evrensel-insan,
tüm postları okumadım. Umarım devam edenler de benim sizinle muhatap olmayışıma (?) ilişkin varsayımlar değildir.
Cevap yazmak için vaktim yok diyerek tüymek var şimdi ama (çocuklar kapıda beni beklediği halde) yine de sizi daha fazla bekletmemek için bir iki şey yazasım var.
3 yıl önce bir felsefe kulübüne üye oldum. Siteye geldiğim zamanki Kara Cehaletimi giderme gayretindeydim. Çoook eksiğim vardı, halen de öyle. Hatta artan çoklukta. Terminolojiden bihaberim, tarihten öyle, siyasetin s'sini bilmem. Felsefeden çakmıştım fakültede. :) Ama oldukça ezberci bir dersti, benim de isim hafızamda ciddi sorunlar vardı, sorunlar da giderilemedi, kronik olarak kaldı. :)
Siteden uzun süre ayrı kalıp geri geldiğimde yepyeni üyelerimiz olduğunu gördüm. Açıkçası kendimi de epeyce yalnız hissettim o dönüşümde. Herkesin birbiriyle muhabbeti iyiydi, ben öylece oturdum izledim. Bazen yazdım. Kim kimdir diye tanımaya çalıştığımı söyleyemem. Ama dikkatimi çeken yeni dört nickten biriydiniz.
Diğerlerini de söyleyeyim, oqinono, pervane, meaculpa..
Aranızdaki dostluklar da oldukça iyiydi gördüğüm kadarıyla...
Pervane ve mea ile iletişim nispeten kolay olabilecekti. İkisi de hemcinsim olduğundan ortak ilgi alanlarımız, en azından kadın mevzuu vardı. Ama sizin yazılarınız benim haftada bir aldığım felsefe derslerini aşan nitelikteydi. İşin aslı, sizin yazılarınızı, ne demek istediğinizi anlamaya aklım yetmiyordu.
Ben de uzak durdum yazdıklarınızdan. Yazdıklarından uzak durduğum ilk üye değilsiniz. Bilinçli olarak iki üyenin yazdıklarından daha uzak dururum. Çünkü onların da imalı, doğrudan olmayan anlatımları var. Ve ben bunları çözemiyorum çoğunlukla.
Sonuca varmayacak, kimsenin kimseyi ikna edemeyeceğini gördüğüm başlıklardan, muhabbetlerden de uzak duruyorum ben. Sinirlerimi bozma ihtimali olanlardan da. Posta kutumda açılmamış iletiler var mesela :D
Yani size olan tavrım kişisel değil, tamamen benim kapasitemin yetersizliğinden ve bahsettiğim diğer (kendi kişisel) sebeplerimden.
not: iki çocuğun serzenişleri arasında yazabildim bunları. nasıl yazdım bilmiyorum.
not2: aslında sizinle birkaç muhabbetim olduğunu hatırlıyorum.
evrensel-insan
26-07-2009, 19:04
Saygideger K.C.;
Aceleye gelerek olsada yazmis oldugunuz, icten samimi yaziniz icin cok tesekkur ederim. Benim de bu konu aklimda degildi, eger okuduysaniz; nasil aklima takildigini bu baslikta izah ettim. Ama; bu arada bahsetmeden de gecemiyecegim. Benim tum yazilarim sizin dediginiz tur de degil ki! Esprituel, ironik, cok basit sorular ve yanitlar iceren yazilarim da var. Herhalde onlara pek rastlamadiniz.
Neyse, biraz bencilce oldu ama; en azindan, bu baslik sayesinde; bir meragimi gidermis oldum. Oyuzden "elini verirsen, kolunu kaptirirsin" v.s. icerikli "korkutmalara" inanmayipta; yazima cevap verdiginiz icin, tekrar tesekkurler. Boylece, sitenin bayanlari, bir kez daha galip geldi. Pante, dilaver ve aydoe "sapa oturdular"
not2: aslında sizinle birkaç muhabbetim olduğunu hatırlıyorum. -K.C.
Hatirlanan ve bulunabilen tek bir iki satirlik yazi var O da bu baslikta belirtildi, zaten.
Bu arada; muftu torunu ve tam bir eski dort dortluk musluman olan babama ragmen; ben de dinin dilinden, yani Kuran'in, ayetlerin, hadislerin v.s. anlamiyorum. Bizim ailesel muslumanlik anlayisimizin temelinde antiayrimcilik ve her turlu, milli, dini, etiksel; kisisel hak ve ozgurluklerin her degerine saygi vardi, biz oyle yetistik. 1960 ve 1970 lerde. Babam sadece soyler ve sorar ama hic zorlamazdi. O yuzden cami hayatim olmadi. Oruc ise; benim tarafimdan; artik kendimi mi, ailemi mi; bilemem, ama; kandirmacaydi. Babam ise; bes vakit namaz kilar, oruc tutar, Kuran'i uc aylarda hatim eder ve bazan mevlit te okurdu. Annem mevlitler haric, basini ortmezdi. Babam iste boyle bir muslumandi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
askeriye
26-07-2009, 21:05
Pervane veya K.C Dilaverin kızı
Not;Eski bir dost
evrensel-insan
26-07-2009, 21:15
Saygideger askeriye;
Elinde bir kanit, ya da belge veya bu iddianizi kanitlayacak, bir mesaj, yazi var mi? :)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Not;Eski bir dost
bu da iyiydi. eski nickiniz nedir diye merak edesim geldi.
Dilaver, Pante, Pervane ve ben, Dilaver'in açıkladığı sebeplerle aynı kişiyiz.
:)
evrensel-insan
26-07-2009, 22:14
Saygideger K.C.;
Aslinda kendi adima aciklayabilirim. Dilaver benim yazilarima, tarihten; pante din ve felsefeden, yanasirken; pervane hep benim safim da ve sen de "uzaklardaydin" Pante'nin felsefesi yetmedi, ben dinden yanasmadim. Dilaver'in mulkiyetci tarihi, benim yazilarimla tikandiginda; bir bahane bulup ve "satasip kacti" pervane; benim bireysel hak ve ozgurlukler ve antiayrimci yazilarimi ve de seyin karakterinin erkeksel olma konusunu, kadinligi adina benimsedi. Ama nedense hicbiri, hem de hicbiri; sen de dahil; "evrensel'in kosesi" ne girip ne bir yazi yazdilar, ne de yanit. Sadece dilaver'in bu kose ile ilgili, yari saka, yari k.k. siteye bu koseyi "ocu" tanitimi haricinde.
Isin en ilginc yanida; milli konuda; bir tek pervane'nin ters dusmemesi; dilaver'in komunist ve pante'nin de yurtsever, milliyetci zihniyetlerinin, benim yazilarima ters dususuydu.
Nasil aciklamalarimi "begendin mi?"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Muhterem
Bu kadar karmaşa arasında siz de cuşu huruşa gelerek kendinizi fasulye zannetmeye başladınız galiba.
saygılarımla
evrensel-insan
26-07-2009, 22:31
Saygideger dilaver;
Ben ne ve kim oldugumu cok iyi bilirim ve bunun bilincindeyim. O yuzden sen merak buyurma. Yalniz pantelisen veya senlipante prens soyundan oldugunuza gore; pervane ve K.C. de prenses oluyorlar bu durumda. Yalniz merak ettigim; Turkiye'de pek prens soyu yoktur. Eger Osmanli'dan kalma bir durum yoksa; bu prens soyluluk nirelere dayaniyor acaba?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Not;Eski bir dost
Ne kadar eski? nasıl dostlukmuş bu? dilaver, K.C ve pervaneye dost! ama kendine düşman anlaşılan yeni üyemiz!
Evrensel hocam da kanıt istemiş kendine düşman siteye dost askeri makamdan!
Kanıta gerek yok ki hocam zaten eski dostumuz! veya bağlacını kullandığına göre hangimizin Dilaverin kızı olduğunu bilmiyor ama arama tarama tahminde bulunma faaliyetlerine devam edecek demektir bizler hakkında!
Birincisi K.C'nin Dilaver'in kızı olması ihtimal dahilinde değildir. Çünkü Dilaver'in kızı olmak demek siyasi bir kimliği devralmak, bu mirasa doğuştan konmak anlamına gelir ki; K.C gibi apolitik bir evlat yetiştirmiş olmak dilaverin başaramayacağı türden bir aykırılık olur:)
Bana gelince; Bana hayat veren insan ile hep gurur duydum. O hayatı terketmiş olsa da, ben hayatım boyunca onun kızı olmuş olmaktan gurur duyacağım. Ama Dilaver gibi bir babaya sahip olmuş olsaydım, yine onur olurdu benim için ve gögsümü gere gere bu adam var ya bu adam işte bu adam benim babam derdim. Çünkü benim babam da dilaver gibi delikanlı adamdı nette bile yalan söylemememi, kişiler hakkında kurgularda bulunmamamı, dedikodu yapmamamı bu tür hareketlerde bulunan insanların nasıl aciz kişilikler olduğunu gitmeden önce bana öğretmişti.
ben bu başlığı terkettikten sonra inzibatlar basmış! şurda evrensel hocam ile ne güzel zaferimizi kutlayacaktık sevgili K.C cevap yazmış aydoe ve pante arkadaşımıza!! nispet yapar kimin:)
evrensel-insan
26-07-2009, 23:04
Saygideger pervane;
Sen bosver onu, bunu, herseyi. Dedigin gibi, biz zaferimizi kutluyalim. Baksana, K.C. yazdiktan sonra; seninkilerin, sesi solugu kesildi. Cunku cevap; hem bu baslikta, hem de oteki baslikta geldi. Serefe, muttefikim. :tea: :horn: :bolt: :kiss:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Şerefe hocam :tea:
Yeni zaferlerimize:peace:
madem bazı şeyler ortaya çıkmaya başladı itiraf etmeden edemeyeceğim dilaver benim babam :) kendisi belki kızar ama ben sölim de kurtulayım artık bu soy ağacı tartışmasından :D
evrensel-insan
27-07-2009, 01:03
Saygideger kizilordu;
Bu da, sana; unutmaman icin.
http://www.youtube.com/watch?v=3SZ2akWPOPU
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
27-07-2009, 01:12
Saygideger kizilordu;
Pek babana, benzemiyor galiba. Bir musluman ve sekter bir baba oldugu kesin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
..............
İller bankasından kelle başına para almak için seçim zamanlarında seçmen taşıyan belediyelerin taktiği gibi bir şey de olabilir belki..
Güncelleme...
Derin mevzular arada kaynamasın.
selamlar