PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adalet ve kalk. P İslamcıların 2. Versiyonu

Mutezile
26-07-2009, 08:40
Abd Think Tank'lerinden ayrılan, CFR, Bilatteral commision (Sivil örümceğin ağında: Mustafa Yıldırım), Bilderberg söylemlerinden ayrılan ve özgün düşünen bir araştırmacı Daniel Pipes..ABD'li akademisyen, yazar ve siyasi yorumcu Daniel Pipes, Ortadoğu ve İslamcılık konularında uzmanlaşmış bir isim.

AKP, Erbakan, Ergenekon konusunda ''özgün'' görüşleri var. Kulak verelim bakalım:

.....Türkiye'deki 1923-1938 devrimi, çoğunluğu Müslüman ülkelerde yaşananlarla hiçbir paralellik taşımayan, görülmemiş, çarpıcı bir olay. Atatürk devrimleri Türkiye için bir dönüm noktası oldu. AKP'nin ise bunun reddini ve bu devrimlerin tersine çevrilmesini temsil ettiğini düşünüyorum. Eğer AKP'nin liderliği devam ederse Atatürk devrimlerinin bozulma olasılığı var....

......Ben AKP'yi Necmettin Erbakan'ın başarısızlıkları ve son otuz yıldır süregelen farklı partilerinin devamı olarak görüyorum. Erbakan'ın yardımcıları bu başarısızlıklardan ders çıkardı. AKP bence İslamcıların ikinci versiyonu....

......AKP kendini yalnızca komşuları için değil, dünyadaki İslamcılar için lider rolünde görüyor. Bu Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Halifelik özleminden kaynaklanıyor olabilir. ...

......Ergenekon davası, hükümetin yasadışı yöntemlerle muhalifleri sindirme ve demokrasi dışı yollarla hükümetin etkisini arttırma çabası gibi görünüyor....

Yazının tamamını okumak için:http://www.danielpipes.org/7430/akp-islamcilarin-2-versiyonu

mhmd
26-07-2009, 10:40
Bu bilgilerden az sonra....
Farklı mekan, aynı kişiden;

"Amerikalı araştırmacı yazar Dr. Daniel Pipes, Başbakan Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti`nin Türkiye`yi `şeriat rejimi`ne sürüklediği iddialarından geri adım attı. Nixon Center ve German Marshall Fund tarafından Türkiye`ye götürülen Pipes, seyahat dönüşünde New York Sun gazetesinde yazdığı makalede şöyle dedi: `AKP liderlerinin Atatürk`ün kurduğu laik çerçevede mi kalacağı, yoksa onu devirmeye mi çalıştığı konusunda neticede hangi yöne gideceğine hüküm vermek için şu anda yeterli delil olmadığını düşünüyorum.` Türkiye temasları sırasında görüştüğü kişilerin bu konudaki fikirlerinden haberdar olduğunu ve kendisini imtihan ettiğini anlatan Pipes, `Onlardan duyduklarım, kabul etmeliyim ki beni Erdoğan`ın niyetleri konusunda oraya vardığım noktada olduğumdan daha az emin bıraktı.` Bush yönetimine yakınlığıyla da bilinen Pipes, Erdoğan`ın `gizli gündemi` olduğuna ve olmadığına dair argümanları sıraladığı makalede, AK Parti`yi değerlendirmeyi `entelektüel bir bilmece`ye benzetti."

Ne yapmak istediğini başlıklardan çıkaralım.

-Obama seçilirse Bush İran’ı vurur
-Bush İran"ı 4 Kasım 2008 gecesi vuracak!
-Margulies, Daniel Pipes ve `İslam emperyalizmi`ne karşı birleşmek!
-Düyanın en etkili İslamcısı Erdoğan
-Türkiye bizim dostumuz değil
-Danimarkalı editörün akıl hocası Pipes
-Demokrasi için İslamcıları destekleyelim mi?` tartışması
-Provokasyonda PNAC izi
-İç savaşın faydaları!
-Ne pahasına modern bir İslâm?

Bu başlıkların yazılarını da okuyunca gözümüzün önüne 50 yıl öncenin zenci avına çıkan beyaz kukuletalı Ku-Klux-Klan ları geldi.
Bush'un politika yapıcıları Neo-conservatism in sözcüsü olduğunu da unutmadan ekleyelim.

Geriye ne kaldı?
Hz. Mevlana'nın çok güzel bir deyişi.
Bilenler bilir.