Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt Kültürü
Neferkamin Anu
30-07-2009, 16:33
Ortada bir şehir efsanesidir gidiyor. Özellikle açılımcıların dilinde olan bu mit hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa bizde konu hakkında bilgi sahibi oluruz.
Nedir Kürt Kültürü. !!!????
ilk olarak kurt degil kurd ,
ikinci olarak , benim asil merak ettigim neden anadolu turklerinin folklorik ogeleri orta asya turklerine degilde yunan folkloruna benzer ?
once baskin oge olan turk kulturunun gercekde turk mu oldugunu bir tartisalim sonra kurdlerin bir kulturu varmi bakariz ... ki boyle bir adlandirma bile abesdir ve soru kendi icinde anlamsizdir , cunku kurd kelimesi varsa onun altini tamamlayan oge olarak kurd kelimesini var eden gelenek ve goreneklerde vardir .. nokta
meaculpa
30-07-2009, 21:47
Y A R A M I N
Dîlber kû pir şirîn e, ez bû me mislé Ferhad
Na kim tu car yeqîn e, peyda bikim dilek şad
Şîn û girîn me kar in, ez bo me reş giré da
Li ser da jî dibarin, lew bû me mest û şeyda
Herçî kû lafé zanin, dibén me ev çi hal e
Her hal e ew nizanin, dîlber pirî delal e
Ger nas bi kin şirîné, na kin gilî û gazin
Derman e bo birîné, ewa kû em dixwazin
Qaz werdeg a golan e, em kir’ne aş û baş e
Çavreş j’kanî ya kilan e, lew ji ra man e şaş e
Ebrû wekî hîlal in, gava kû nû xûya bit
Bijang mesafa sal in, man in hezîn û sabit
Enî hîv a li çarde, wesfé wî ger dibejin
Diçin sibat û mard e, ez hé j’hubur diréj im
Sûret wekî hinar in, gulan wekî gul a zer
Bilbil li ser dizar in, bi halekî seferber
Lév é tenik timî ter, bend a sedef di bin da
Çena rind û gilover, ferman dixun li rind a
Sing é wî deşt û zozan, text é Selaheddîn e
Li ser wî daw û doz an, dikin herçî wî dî ne
Gurz û kemend û şîrgoh ew memiké gilover
Delal û nazik û nû eqil j’serî dibin der
Bej’n a zirav wekî şev, roj an bi xîn e gor é
Xana’n û Xalid’an tev, ser danî bûn li wî ré
Ez çer wî na hebîn im, wî kanî ya heyat é
Bona kû wî bistîn im, ez lé bi kim xebat é
Çi qas kû bextîyar e ew kes ké wî hebandî
Tarîx ji bo me yar e ger bi ger mislé Gandî
Dîlber çem é jîyan e, derd é me derd é welat
Serda Selaheddîn e, can é me jé re xelat
Akhnecim bişey anladıysan haber ver bu astığım lisandan, anlamadıysan da bu dille konuşan ve birbirini yüzyıllardır anlayan milyonlarca insanın olduğunu düşün. Onların birbirlerini anlamalarını sağlayan bu öğenin yani bir dilin, kültür dediğin kavram içinde nereye konulabileceğini inceden inceye hazmet. Ama gerçekten iyi niyetinle yap bütün bunları ve bizde sana "Bilbil li ser dizar " larımızı anlatalım. Bu inleyen bülbülleri anlattıkça belki sende Ahmede Xani'i, Melaye Ciziri'i , Feqiye Teyran’ı, Ebdale Zeynike’i Karabeti Xaço’u, Cigerxwin' u Reso’u ve Aram gibi nicelerini tanıyabilirsin. Birde binlerce yıldır kavallarının acı dolu ezgileri ile kayıplıklarını anlatan fakat sesleri bir türlü duyulmayanlar var onlarıda artık alakana göre değerlendiririz :)
Akhenin hevesine göre çeviriyi bir sonraki iletimde veririm ;)
Deist Bedo
30-07-2009, 21:52
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1B3GGGL_trTR315US315&q=kurd%C3%AE&btnG=Ara&meta=
7 milyon küsür sonuç var :) demekki inkar edilemez bir gerçek var! demekki bu halkın bir kültürüde var!
Ulusal düzeyde birçok portal, program, işletim sistemi Kurdî dilinide dilleri arasına eklemişken, sizlerin hala bunlara bir şehir efsanesi gözüyle bakmanız komik oluyor.
Gözlerim yaşardı bu duyarlılığınıza ! :Cry::Cry::Cry:
sayın konu başlığını açan arkadaş,
Kürt diye birşey var mı ya(!) (ilk kez duyuyorum) olmayan şeyin kültürü mu olurmuş(!) :) :) :)
evrensel-insan
30-07-2009, 23:50
Saygideger Deist Bedo;
Asil aci olan; tarihler boyu burun buruna yasayipta, burnunun ucunu gorememek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yahu arkadaşlar ayıptır sorması siz kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz?
Yaw biz zaten kültürsüz olduğumuzu kabul ediyoruz! yaşadığımız ülkede bu kadar kütür kütür! kültür dökülüyorken herkesin arkasından boşverin! bakın ben size başka bir şehir efsanesi anlatacağım, bakalım efsane nasıl oluyormuş:)
Atla citunuz, uçakla döndunuz
Ğoş celdunuz garındaşlar, ğoş celdunuz
Çekik cözlü citunuz, çakir cözlü döndunuz
Ğoş celdunuz garındaşlar, ğoş celdunuz..
Türkmenistanlı bir ozan amcam Demirel'i karşılama töreni için doğaçlama söylediği dizeler!. ne varsa eski adamlarda var değil mi? gözün gördüğünü dilden saklamayı öğrenememişler daha.
deist bedo ,
ozgurun yaptigi sadece bir kinaye , Onun mesajlarina bir goz atarsan bu zihniyetde biri olmadigini anlarsin,
bence insanlar hakkinda hemen karar verme, burda konu basligini acan akhe ye bir gonderme var sadece
evrensel-insan
31-07-2009, 00:12
Saygideger Deist Bedo;
Birileri de; biryerde; bu ayrimi, savasimi basardim, diye ellerini ogusturuyor ve bu ayrim ve savasim devam etsin diye de; her iki tarafi da; once ideolojik sonra da geretiginde ekonomik yardimlarla ve savasim icin gerekli araclarla besliyor.
Oyuzden; her iki tarafinda ortak dusmani olan emperyalist zihniyeti cok iyi algilamak ve etud etmek gerekir. Cunku bu zihniyet; kendi karsitini da, kendi icinde tasir ve besler. Kendisi, karsiti ile bir bolunmez butundur. Oyuzden de, butunu yok etmek gerekir. Hem dusuncede, hem de davranista.
Bence bu dostlugu ve fark butunlugunun ayrilamaz her iki parcasini en iyi algilamak icin; bir annenin olen asker ve terorist olan iki evladindan hangisine daha cok yanacagini tahmin etmek gerekir. Tabi annelik duygusunu algilayamaz ve birini digerine tercih edebilme cesareti, dusuncesi gelistirebilirse. Aslinda en guzeli, tahmin yerine, anneye sormak! Bakalim alinacak cevap; hangi ideolojik inancsal dogrusalligin dogrusuyla, dogrulanacak? Var mi, bana bu annenin tercihini bir ideolojik inancsal dogruya oturtabilecek birisi?, buyursun; ideolojik inancini izah etsin ve beni dogruluguna inandirsin. Tabi once kendini bu dogruluga inandirmanin bilincinde ise ve kendini kandirmiyorsa!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Deist Bedo
31-07-2009, 00:14
Evrensel amca sence ateşe barutla gidiyorsun. Siteyi ayağa kaldıracaktık az daha :D
dön bi ilk sayfaya bak neler olmuş
evrensel-insan
31-07-2009, 00:15
Saygideger Deist Bedo;
Konunun isim adresi degil; mentalitesi onemli, sonucta ozgur arkadas olmayabilir, ama; bu zihniyeti tasiyanlar vardir ve mesajlar, kime yonelikse ona ulasir, zaten.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:15
ilk olarak kurt degil kurd ,
Dil konusuna girmeyelim duvara toslarsınız sonra. Uyarmadı demeyin.
ikinci olarak , benim asil merak ettigim neden anadolu turklerinin folklorik ogeleri orta asya turklerine degilde yunan folkloruna benzer ?
Yine bilmeden bir ortaya karışık.
Tarih boyunca çalınan kültürümüzemi yanalım yoksa yunan dediğiniz Hristo bozmalarının Türk soyundan gelmesinemi şaşırdırk.
Şimdi size bir soru soralım konudaki derinliğinizi ölçelim ,
Anadoludaki Rum ve Türk değişiminde Anadoludan yunanistana giden kimlerdi ?
Bunu bilmiyorsanız yunaanistandaki Türk motiflerinin ne olduğu konusunda fikirleriniz bilgi sahibi olmadan oluşmuştur.
Evet soruya cevap alalım. !!!!!
İsterseniz bu iddialı söyleminizi başlığa bile taşıyabiliriz.
Ahhh benim okumaayan yurdum insanı. !!!!!!
Ortaya sallayacaksınızda nasıl olursa olsun, tarihmiş , kültürmüş, antropolojiymiş kimin umrunda değilmi, YAŞASIN TÜRK düşmanlığı.
yucemanitu
31-07-2009, 00:16
Bu konu cevap vermeye değer bile değil. Sen gözünü kapattın diye karşındaki şey yok olmaz ki. Kökeni Medlere dayanan 4000 yıllık bir kültürden bahsediyorsun Nefer.
birazdan ayaga kalkarlar merak etme.
Yasak sularda oynuyorsunuz. Bakalım ilk kim gelecek.
saygılarımla
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:18
Akhnecim bişey anladıysan haber ver bu astığım lisandan, anlamadıysan da bu dille konuşan ve birbirini yüzyıllardır anlayan milyonlarca insanın olduğunu düşün. Onların birbirlerini anlamalarını sağlayan bu öğenin yani bir dilin, kültür dediğin kavram içinde nereye konulabileceğini inceden inceye hazmet. Ama gerçekten iyi niyetinle yap bütün bunları ve bizde sana "Bilbil li ser dizar " larımızı anlatalım. Bu inleyen bülbülleri anlattıkça belki sende Ahmede Xani'i, Melaye Ciziri'i , Feqiye Teyran’ı, Ebdale Zeynike’i Karabeti Xaço’u, Cigerxwin' u Reso’u ve Aram gibi nicelerini tanıyabilirsin. Birde binlerce yıldır kavallarının acı dolu ezgileri ile kayıplıklarını anlatan fakat sesleri bir türlü duyulmayanlar var onlarıda artık alakana göre değerlendiririz :)
Akhenin hevesine göre çeviriyi bir sonraki iletimde veririm ;)
Mea bu yazını iranda bir forumda yazsan sana ne derler bilirmisin. !!!!!!
Şinar mağarasını bilirmisin sen. ?
Soruya cevap yaz bakalım entellektüel seviye göreyim.
Hikaye masala ihtiyacımız yok, sizi sizden daha iyi bilen biri var karşınızda. :yo:
Deist Bedo
31-07-2009, 00:19
bu söz güzeldi ekli dursun buraya bari :D
Dünyada gurur duyabilecek hiç bir şeyi olmayan her EDİT gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar.
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:20
Sen gözünü Kökeni Medlere dayanan 4000 yıllık bir kültürden bahsediyorsun Nefer.
Sen Medler hakkında bugüne kadar tek satır araştırma kitabı okudunmu.
Hadi okuduysan bunlardan birini yaz, sallama olmasın ama....
Okumadıysan bira Vergilius! a bak ????
Ne zaman adam oluruz !!!!!!
Okuduğumuz zaman.
eski spartali kadinlar , ogullarini savasa ugurlarken " ya zaferle gel ya da olmeden donme" derlermis (aslinda demezlermis simdi ben uydurdum , fakat bunun gibi bir sey ile ogullarini gonderirlermis, neyse)
ben hep kameralara ,gazete objektiflerine vatan sagolsun ,diger evlatlarimda feda olsun diye analari anlamaya calisirim ,, acaba gerceden boylemi dusunuyorlar ,yanliz kaldiklarin yada geriye donus olsa ogullarini yine bilerek askere gonderirlermiydi , bilmiyorum
es kaza bir anne , vatan sagolsun demiyorum ,dedi diye de az kalsin linc edilecdi , nerdeyse ,, bulendi ersoyun basina gelenler ise bir dram komediden cok , bilmiyorum bir hastalik bu ama , bir annenin gercekden bu sekilde dusunebileceginide sanmiyorum
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:25
Gözlerim yaşardı bu duyarlılığınıza ! :Cry::Cry::Cry:
sayın konu başlığını açan arkadaş,
Kürt diye birşey var mı ya(!) (ilk kez duyuyorum) olmayan şeyin kültürü mu olurmuş(!) :) :) :)
Kürt diye bir şey yoktur, isimleri bilme çalmadır.
farisilerin Şinar mağarasında yaşayan aşiretleri Türklerin Kürt ismide dahil olmak üzere kültürlerinin bir bölümünü araplarla sentezleyerek ortaya EDİT bir aşiret düzenleri yaratmışlardır.Devleri olmayan aşiretlerin kültürüde olamaz.Olmadığının en tipik göstergesi günümüz güneydoğu anadolusudur. EDİT .Senin aklına ne geliyor. !!!!
Bilelim. !!!!
Deist Bedo
31-07-2009, 00:29
Güzel konuya değindin niveru, gün geçtikçe insanların aptal olduğuna inancım daha çok artıyor. Ben hiçbir annenin bilerek oğlunu ölüme yollacağını sanmıyorum. Tv lerde çıkan şu analar ise tamemen cevre baskısnın ve tersi düşüncesinin/hareketin hakaret kabul edileceğini sanmasından korktukları için bu taklide başvuruyorlar.. Koca türkiye bir Bülen Ersoy kadar cesur olamadı! Aynı laflarım karşı tarafın anaları içindirde. Dediğiniz konuyla ilgili bir söz var.
Ben oğlumu asker olsun diye yetiştirmedim, benim gururum ve neşem olsun diye onu büyüttüm. Kim başka bir annenin oğlunu öldürmesi için onun omuzuna bir tüfek koymaya cesaret edebilir?
Bir Anne
Hikaye masala ihtiyacımız yok, sizi sizden daha iyi bilen biri var karşınızda.
Akhenaton ben zaten bizi bizden daha iyi biliyor olduğunuzu düşünenlerdendim! malum bu ülke politikası Kürde en düşmanı yine Kürtten çıkarma gayreti bizlerin malumu! ama bilmem bu konuda hiç şüphe uyandı mı içinizde? ben neden Kürtlerden bu kadar nefret ediyoruma cevaplarınız bildiğimiz vatan, millet, kayseri dolaylarının dışında var mı?
ozgur_beyin
31-07-2009, 00:38
yahu arkadaşlar bu konuda hepiniz cahilsiniz!!:bounce:
bu ülkede iki kültür var. biri türk kültürü ,ötekide kültür mantarı:rofl: gerisi hikaye
Deist Bedo
31-07-2009, 00:41
Ne haliniz varsa görün o zaman, çıkın çıkarın adamları dağlara, ve sizde çıkın işte dağlardadırlar bir birinizi öldürün iki tarafta bir birine şehit desin. Ben burda çayımı yudumlayıp sizi izliyecem.
evrensel-insan
31-07-2009, 00:42
Saygideger ozgur_beyin;
Biz su tarihler boyu yerlesen ve olusan kulture, "Anadolu Kulturu" desek te; ne bir milli, ne de bir dini icerik vermeden; sadece bir cografi bolge icerigi versek nasil olur?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:43
Hikaye masala ihtiyacımız yok, sizi sizden daha iyi bilen biri var karşınızda.
Akhenaton ben zaten bizi bizden daha iyi biliyor olduğunuzu düşünenlerdendim! malum bu ülke politikası Kürde en düşmanı yine Kürtten çıkarma gayreti bizlerin malumu! ama bilmem bu konuda hiç şüphe uyandı mı içinizde? ben neden Kürtlerden bu kadar nefret ediyoruma cevaplarınız bildiğimiz vatan, millet, kayseri dolaylarının dışında var mı?
pervane bu ülkede bir dolu etnik grup var !!!
neden sadece kürtler diiye kürtlerin kendileri düşünmesi lazım.
hadi beni geç yazamayan cerkesler ve diğer etnik gruplarda var.
önce kendinize bakacaaksınız sonra insanlara ve size el uzatmış Türklere saldıracaksınız.
Türkler olmasa tariih sahnesinde ne olurdunuz hiç düşündünüzmü !!!!
EDİT
yucemanitu
31-07-2009, 00:43
Sen Medler hakkında bugüne kadar tek satır araştırma kitabı okudunmu.
Hadi okuduysan bunlardan birini yaz, sallama olmasın ama....
Okumadıysan bira Vergilius! a bak ????
Ne zaman adam oluruz !!!!!!
Okuduğumuz zaman.
Hayır Medlerin tarihi ile ilgili detaylı araştırmalar yapmadım nefer. Tek satır da okumadım ama W. Reich okudum, J. London okudum, Steinbeck okudum, Marx okudum, Engels okudum, Kate Millet okudum, Orhan Kemal okudum, Turan Dursun okudum... daha da var bu aralar da Arsel okuyorum. Sen dedin diye değil canım istedi diye okuyorum. Adam olmak bahsini açmadan önce iki kez düşün bay kronik denetimdeki üye. Sen ne zaman adam olacaksın Akhe şu ırkçılığı ne zaman bırakacaksın?
yahu arkadaşlar bu konuda hepiniz cahilsiniz!!:bounce:
bu ülkede iki kültür var. biri türk kültürü ,ötekide kültür mantarı:rofl: gerisi hikaye
Katılıyorum. Bu kültür mantarları için öyle amam aman konforlu bir ortam gerekmiyordu değil mi, her yerde bitiyorlar yahu:)
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:48
Sen ne zaman adam olacaksın Akhe şu ırkçılığı ne zaman bırakacaksın?
Bu ülkenin yalana dolana talana artık karnı tok.
ben ırkçıysam Fransızlar sapına kadar ırkçı.
Nasıl Fransada Fransız kültürü devlet destekli savunulursa Türkiyedede AKHENATON destekli savunuluyor, malum devlet TÜRK değil.
Olmayan kültürler yaratılarak Türkün kültürünü devletini milletini, töresini kimse bozamaz.Buna ne yahudi marksin ne yahudi leninin nede yahudi Freud'un gücü ve bilgileri yeter.
Neferkamin Anu
31-07-2009, 00:51
Katılıyorum. Bu kültür mantarları için öyle amam aman konforlu bir ortam gerekmiyordu değil mi, her yerde bitiyorlar yahu:)
Yahu bari biraz farisi / arap/ TÜRKMEN karışık yapında kültür yiyelim.
Hani akşama kadar Tv lerde yandık bittik mazlum edebiyatı izliyoruz ya ondan.
Buldunuz akhenaton gibi denetimdeki garibi! dört koldan yükleniyorsunuz değil mi erkekseniz teker teker yazın. Akhenaton cevap yazmadan ne heyecan yapıyorsunuz durun bakalım ama belki bilmediğimiz birşeyler söyleyecek! allah allah ya! ya da manitu manitu ya!
meaculpa
31-07-2009, 00:51
akhne son umutlarımı da sabun köpüğü gibi söndürdün, oysa ben kafana bişey düşmüş olaibilir de belki anlarsın diye hülyalara dalmıştım. Olsun akhne ben seni bu illetinlede seviyorum, en azından yıllara dayanan bir hukukumuz var. Seni tepkisel çocuk :)
Deist Bedo
31-07-2009, 00:52
önce kendinize bakacaaksınız sonra insanlara ve size el uzatmış Türklere saldıracaksınız.
EDİT
orada yazılar ufak buraya ekliyim
http://www.kurdistantime.com/?p=100
Milli Mücadelede Aldatılmış Bir Halk: Kürtler [1919-1922]
Türk tarih yazımında 1919-1922 yılları ‘Türk Kurtuluş Savaşı’ ya da özgün adıyla ‘Milli Mücadele’ şeklinde geçer. Türkiye’de esas olarak bu yıllarda batıda Yunanlılar, doğuda ise Ermenilere karşı bir savaş sürdürülmüştü. Kürtler bu savaşa oturdukları toprakların işgal edilmesi nedeniyle, Mustafa Kemal’in başında bulunduğu ve Heyet-i Temsiliye adıyla bilinen kurulun çalışmalarına ve Müdafaa-i Hukuk ile Kuvayı Milliye müfrezelerine katılmışlardı. Mustafa Kemal, bu dönemde, özellikle etkin Kürtleri ve onların silahlı güçlerini savaşa katabilmek için yoğun çaba harcamıştı. 1916′da tanıdığı Kürt Beylerine özel mektuplar yazdı ve onları, dünya savaşı başlamadan Müdafaa-i Hukuk’a katılmaya ikna etti. Bu yıllar Mustafa Kemal’in ve Milli Türk Hareketi’nin Kürt motifini aralıksız kullandığı yıllardı ve Kürtler de bu savaşta bir motif olarak yer alacaklardı.
‘Kürtlerin hukuk-u millisini’ savunmayı amaçlayan Vilayet-i Şarkiyye Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, 1918′de İstanbul’da bazı Kürt aydın ve politikacılarının desteğiyle kuruldu ve ‘şark vilayetleri’nde milli mücadele propagandaları yapılmaya başlandı. 23 Temmuz 1919′da Erzurum Kongresi’ne ve 4 Eylül 1919′da Sivas Kongresi’ne katılan Kürtler, Mustafa Kemal’in yoğun ilgisiyle karşılaşmış ve haklarını bu görüşmelerle garanti altına almışlardı. Nitekim Mustafa Kemal, daha sonra Kürtlere de duyuracağı, 29 Ekim 1919′da Amasya’da, İstanbul Hükümeti’nin Bahriye Nazırı Salih Paşa ile yaptığı görüşmede ve imzalanan protokollerde ‘Kürtlerin serbestçe gelişmesinin sağlanması’nı, ‘ırkî ve içtimaî’ haklarının tanınacağını taahhüt altına alıyordu.
23 Nisan 1920′de Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi bu arka planı yansıtıyordu. Mustafa Kemal, meclis çıkışı Kürt ileri gelenlerinin koluna girerek fotoğraf çektiriyor, Kürtlerin milli kıyafetleriyle meclise gelmesini istiyordu. Bitlis mebusu Yusuf Ziya Bey, meclis kürsüsünden ‘Ben Kürdoğlu Kürdüm’ diye konuşuyor ve Mustafa Kemal, ‘Bu vatan Türk ve Kürtlerin ortak vatanıdır’ diyordu. TBMM Reisi sıfatıyla El Cezire Komutanlığı’na Mustafa Kemal imzalı talimatların birinde Kürtlerin oturdukları yerlerde onlara bölgesel yönetim verileceği ve haklarının meclis korumasında olduğu yazılıyordu. Bu yoğun tekrar karşısında Kürt liderler, Fransız ve İngiliz temsilcilerinin manda tekliflerini reddetmiş ve ‘haklarının yeni hükümette temsil edileceğini’ savunmuştu. Belki de bu heyecan ile Maraş, Antep ve Urfa gibi Kürt illeri merkezî hükümetin herhangi bir yardımı olmaksızın büyük fedakarlıklar ile ‘düşman işgalinden’ kurtarılmıştı. Ancak savaş sonrası, Kürtlere özerk yönetim yerine ‘Türk olma hakkı’ uygun görülmüştü ve Mustafa Kemal verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyecekti..
videosunu burdan indirebilirsin
http://video.ak.facebook.com/video-ak-sf2p/v2685/172/22/1028396209398_2164.mp4
Başlıkta tansiyon yükselebilir ama iletilerimize biraz dikkat edelim neferkamun , tahrik ve aşağılamaya yer vermeden dökelim incilerimizi..
Bu ileti bir süre sonra konudan alınacaktır..
kafayı kürtler ve kürtlükle bozanlar olduğu sürece,propaganda amaçlı yazılar yazıldığı sürece bu sitede tansiyon hiç düşmez zaten.
yucemanitu
31-07-2009, 00:56
Yahu Lenin Yahudi değil ki. Marx Yahudi, Freud da Yahudi ama Lenin Tatar kökenli bir Rus Yahudilerle Yahudilikle alakası yok. Hoş adamların ırkının benim için önemi yok da nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum.
evrensel-insan
31-07-2009, 00:57
Saygideger arkadaslar;
Hic bu kadar hizli artan bir baslik gormemistim. Iyiki akhe yalnizdi, bugun. Eger sitedeki diger atheler de; bugun olsaydi, bu basligin kaderini o zaman tahmin edemezdik. Sonucta gercekler, iradden bagimsiz ordadir. Isteyen istedigi kadar bu gercekleri kendi ideolojik inancsal dogrulariyla; yok saymaya, carptirmaya veya kendi dogrularina uyarlamaya calissinlar; bunlar, ancak siritir. Cunku gercek; dogrularla, sivanmaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yahu bari biraz farisi / arap/ TÜRKMEN karışık yapında kültür yiyelim.
Hani akşama kadar Tv lerde yandık bittik mazlum edebiyatı izliyoruz ya ondan.
katılıyorum
karışık acaip lezzetli olur:D
Deist Bedo
31-07-2009, 00:59
kafayı kürtler ve kürtlükle bozanlar olduğu sürece,propaganda amaçlı yazılar yazıldığı sürece bu sitede tansiyon hiç düşmez zaten.
kafayı türklerle ve türklükle bozanlar olduğu sürece,propaganda amaçlı yazılar yazıldığı sürece bu sitede tansiyon hiç düşmez zaten. hele hele bu ülkede hiç düşmez
sn.Evrensel
söz konusu kürtlerse gerisi teferruattır......hala anlayamadınız mı?
Neferkamin Anu
31-07-2009, 01:00
orada yazılar ufak buraya ekliyim
http://www.kurdistantime.com/?p=100
Milli Mücadelede Aldatılmış Bir Halk: Kürtler [1919-1922]
Bak güzel dostum bu linkler bilen adama sökmez. Kurtuluş savaşında hangi aşiretin teker teker ne yaptığı genel kurmay kayıtları ve Üniveristelerin tarih bölümlerinde kayıtlıdır.Kurtuluş savasına destek veren bir iki aşiret vardır , onlarda daha sonra istiklal madalyası ile onurlandırılmışlardır.
Bu yardım eden aşiretlerse bu yardımın karşılığında Türk devletiyle masaya oturup imtiyazlar koparmışlardır.
kendi tarihşmizi bize öğretme, duvara toslarsın.
Çanakkalede saklanan gerçek nedir !!!!
Çanakkale savaşından hamidiye tabyalarını oluşturan kürtlerin hepsi silahlarıyla kaçmış şeyh sait siyanında ortaya çıkarak Musul ve kerkük kaybedilmiştir.
Çanakkale savaşından silahlarıyla kaçan kürtlerin şeyh sait isyanında ostaya çıkması , silah numaralarına kadar genel Kurmay arşivlerinde kayıtlıdır.
Kısaca bana masal anlatma, anlattığın masala kendin bile inanmıyorsun, En yakın tarih bölümüne git Kurtuluş savasındaki Aşiretlerin durumu hakkında bilgi iste sana vereceklerdir.
EDİT
Yaw akhenaton yalan söylerken tek ayağınızı da kaldırıyormusunuz! arkadaşım günde beş rekat bizi kesme,doğrama planlarını foruma asan siz, size saldıran yine biz oluyoruz değil mi?
Neden Kürtler sorunuza daha önce bir başlıkta cevap vermiştim okumadın galiba hoş öyle bir alışkanlığın olmadığını zaten biliyoruz! Çerkesler ve diğer etnikleri sindirdiniz kardeşim bir olup bu grupların başını bir güzel yediniz! yalan mı? adamların düğünlerine katıldım kaç defa herkes dağıldıktan sonra yaşlı olanların kendi aralarındaki düğün seramonisini izledim! ama neden suç işlemiş gibi sonradan sonradan bu adamlar hatıralarına sarılıyor olabilirler ki? ne yapsınlar kendi kültürlerine öncelik tanısalar yemleri Kürtler gibi azalacak! hadi yalan de buna da bakalım. Türklere hayran kurban oldukları için sesleri çıkmıyor de bu diğer etnik grupların.
Ayrıca benden de size EDİT hem de en okkalısından:nod:
etme bulma dünyası bu akhenaton, ne ekersen onu biçersin!
Unbe bacım ne giriyorsun akhenaton ile aramıza, biz kendi aramızda yıllardır bu şekilde anlaşamayabiliyoruz size ne oluyor ki a:)
bazı fikirlerine katılmaktayım......
sanırım siz benim bazı yazılarımı okumamışsınız.
Neferkamin Anu
31-07-2009, 01:06
Yaw akhenaton yalan söylerken tek ayağınızı da kaldırıyormusunuz! arkadaşım günde beş rekat bizi kesme,doğrama planlarını foruma asan siz, size saldıran yine biz oluyoruz değil mi?
Bizim töremizde arkadan vurma ve pusu yok. !!!!
Neyse o.
En azından ben ne yapacağımı söylüyorum
Ya sizin iççinizdeki gizli öfkeler, pusular, arkadan vurmalar.
tarihin özeti bu değilmi. !!!!!
Neden Kürtler sorunuza daha önce bir başlıkta cevap vermiştim okumadın galiba hoş öyle bir alışkanlığın olmadığını zaten biliyoruz! Çerkesler ve diğer etnikleri sindirdiniz kardeşim bir olup bu grupların başını bir güzel yediniz! yalan mı?
Bu ülkede kimse kimseyi sindirmedi.
Bu ülke ezilen halklara kucak açtı, şimdi sindirmişmi oldu.
Ruslar kesti biz kucak açtık.
Boşnaklar geldi biz Türkçe konuşmak istiyoruz dediler,
Ya siz.
Bölücülükten başka ne yaptınız.
varsa icraatınız yazın millet öğrensin.
adamların düğünlerine katıldım kaç defa herkes dağıldıktan sonra yaşlı olanların kendi aralarındaki düğün seramonisini izledim!
yahu ne suç işleyecek bu ülkede cerkeslere bir şey diyenmi var.
adamlar bölücü değilki kim ne desin, üst kimlikleri Türklük.
CHP yönetimi suan kimlerden olusuyor, CERKESLERDEN.
Size göre CHP ne Irkçı kemalist.
EDİT
evrensel-insan
31-07-2009, 01:07
Saygideger arkadaslar;
Ingilizce de; dile ve halka, kokene "Kurdish", tek bir kisiye de "kurd" deniyor. Bu arada; sanat muzigindeki "kurdilicazkar" makaminin kurd kokeniyle bir bagi var mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
31-07-2009, 01:11
Saygideger arkadaslar;
Gordugum kadariyla, bir "tehlike" var. Unbe'nin mesajini her gordugunuz yerde; unbe=radyo zihniyetiyle, isteklere falan baslamayin sakin. Burasi "Kurd Kulturu" basligi. Unbe, sen de; bundan sonra unbe=radyo olmaman icin; basta yazini yazmadan; hangi baslikta oldugunu arkadaslara hatirlat, emi!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Etnik milliyetçilerin birbirlerini dövmesini izlemek pek eğlenceli. Ama etnisite kavramı da baştan sona yalandır zaten. Birbirlerinden nefret eden Yahudi ve Arapların genetik olarak birbirlerinden tek farkının bir dizi gen olması gibi, Türkler ve Kürtler arasında da genetik açıdan dişe dokunur bir fark yoktur. Bir siyahi ile bir beyaz arasındaki fark bile, mavi gözlü bir insan ile yeşil gözlü bir insan arasındaki fark kadardır ancak. Ama tabii, egoizm ve kibir insanın doğasında.
Malum, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kimlik arayışına giren Türkler nasıl antik Sümerlerin aslında Türk olduğunu iddia etmişse, kimlik arayışına giren Kürtler de antik Medlerin aslında Kürt olduğunu iddia etmekteler şimdi. Insanların kendi kendilerine etnik kimlikler yaratmalarını, geçmişi deşerek kök aramalarını, ezilmiş edebiyatı yapmalarını ya da üstünlük taslamalarını izlemek kesinlikle çok eğlenceli. Tek sorun, bu milliyetçilik denen çocuk hastalığının izlemesi pek de eğlenceli olmayan yan etkileri.
evrensel-insan
31-07-2009, 01:14
Saygideger Molloch;
Seni, sitede ki; "Milli ozgurluk" grubuna, davet edebilirmiyim?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
31-07-2009, 01:19
Saygideger Molloch;
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel bizi davet etmiyormusun , küstüm.:nerd:
EBirbirlerinden nefret eden Yahudi ve Arapların genetik olarak birbirlerinden tek farkının bir dizi gen olması gibi, Türkler ve Kürtler arasında da genetik açıdan dişe dokunur bir fark yoktur.
Bu iki yanlış tespitin hangisine cevap istesin.
Malum, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kimlik arayışına giren Türkler nasıl antik Sümerlerin aslında Türk olduğunu iddia etmişse, kimlik arayışına giren
Sümer medeniyetini kuran Türklerdir, sümerler topluca değil. Aradakakiçizgileri görerek yorumlamalarımızı yapalım. Türkler Cumhurietten beri değil dünya dönmeye başladığından beri vardır.
Kürtler de antik Medlerin aslında Kürt olduğunu iddia etmekteler şimdi.
Kürtlrin kim oldukları İran kayıtlarında mevcuttur, ötesi yalan dolan.
bu milliyetçilik denen çocuk hastalığının izlemesi pek de eğlenceli olmayan yan etkileri.
Ya Fransızlar
Ya ingilizler
ya almanlar
ya italyanlar
diye sorarlar bak, ona göre.
evrensel-insan
31-07-2009, 01:20
Saygideger unbe;
kafayı kürtler ve kürtlükle bozanlar olduğu sürece,propaganda amaçlı yazılar yazıldığı sürece bu sitede tansiyon hiç düşmez zaten.-unbe-
Ben bu cumleyi, soyle ceviriyorum. Milli kokeni milliyetcilige tasiyanlar oldugu surece; ve bu icerikte propaganda amacli yazilar yazildigi surece bu sitede tansiyon hic dusmez zaten.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger Molloch;
Saygilarimla;
evrensel-insanNe işe yarar milli özgürlük grubu? "Bakın biz milliyetçi değiliz" hedesi gibi mi?
evrensel-insan
31-07-2009, 01:31
Saygideger Molloch;
Once grubu belirten yaziyi oku, sonra ne ise yaradigini kendin karar ver, ya da mesajlarinla bir ise yarat.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sorun burda gen olayi degildir , sorun bir ulusun yok edilmeye calisilmasidir , aslinda sorun biraz , turkiye devletinin kurulmasinda yatan ahlaksal yoksunlugun gunumuze kadar devam eden surecidir..
1920'da Erzurum mebusu Hüseyin Avni Bey 'bu kürsüde konuşma hakkı iki millete aittir. Kürtlere ve Türklere...'
derken kimsenin aklinda kurdlerin aslinda dag turkleri dillerinin ise uydurma fars dili oldugu gibi sacmaliklar yoktur ..
Kurtulus savasi suresince , bir halk ,olarak kabul edilen kurdlerin, lozan baris anlasmasi ile birlikte ,vaadedilen ozerlik, yerinde yonetim yerine,
sadece ve sadece kendilerine taninan TURK OLMA hakki olmustur. Bu devletin kurulusundan once kurdlere verilen sozler yok sayilmis altini cizersek aldatilmistir.
Kimse kendini kandirmasin , kurtulus savasi sonunda kurdleri bir tarafa koyarsak ,ulkenin 1/3 e yakinin anadili turkce degildir.
Butun bu azinlik , etnik halklar ne olmustur, topu birden turklesmislerdir. Bugun onca etnik grubun yeni nesilleri icinde ana dilini konusabilen anlayabilenlerin sayisi orani nedir ? benim tanidiklarimda yok denecek kadar azdir .
Kurdlere dusmanligimiz onlari onca kiyima zorlamya yasaga ragemn turk yapamamiz olmasidir .. baska bir sey degil ..
sen bir ulusu koklerinden koparmaya calis , dilini milletini unutturmaya yok etmeye calis , sonrada birileri bunu dile getirince , yahuu aramizdaki gen farki yok denecek kadar az , neyi paylasamiyorsunuz diyede ahkam kes ,,,,
insanlik diye bir gen belki yok ama , vicdan diye de bir sey var
yaw akhenaton,
iyi hos adamsin'da, faso'sun vesselam.....
yani beraberce yasadigimiz topraklar üzerinde, bizimkinden farkli, ama bir biri ile anlasabilen bir insan toplulugu var, kendince halk türküleri / halk edebiyatlari var, kendi aralarinda anlasabilecegi bir alfabesi var......ve bunlar kendilerini "kürd" diye tanimliyorlar.....simdi "yok degilsiniz" mi diyecegiz.....
yani cidden adamlar kendilerini "kürd" olarak hissediyorsa, hayir "hissetmiyorsun"mu diyecegiz ?
kaldiki kürdlerin TEK BIR DILI , TEK BIR ALFABESI olmamasi onlarin "kürd olmadigi varsayimi" icin yeterli olamaz ki, nitekim en cok belki azeri türkleri ile muhabbet'de anlasabilsek'de, adamlarin alfabeleri farkli, özbekler veya türkmenistandaki türkler ile ne kadar saglikli anlsabiliriz oda tartisilir....ama senin mantigin ile düsünmüs olursak, bunlara bakarak türk ve türk kültürü diye birseyin olmamasi gerekir.....
lütfen bildiklerini yorumla
ve bildiklerini paylasmaya basla....
farkli insanlari "ayni" etmeye degil....
evrensel-insan
31-07-2009, 01:37
Saygideger Neferkamin Amu;
Alıntı:
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Malum, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kimlik arayışına giren Türkler nasıl antik Sümerlerin aslında Türk olduğunu iddia etmişse, kimlik arayışına giren
Alıntı:
Kürtler de antik Medlerin aslında Kürt olduğunu iddia etmekteler şimdi.
Alıntı:
bu milliyetçilik denen çocuk hastalığının izlemesi pek de eğlenceli olmayan yan etkileri.
Bu uc alinti da; bana ait degil. Nerden buldun bunlari, sende yoksa; baskalarina alinti eklemek huyuda mi var?
Bu yazilar, Molloch'a ait. Lutfen, mesajini yeniden duzenle.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Kurdlere dusmanligimiz onlari onca kiyima zorlamya yasaga ragemn turk yapamamiz olmasidir .. baska bir sey degil .. Benim şahsen Kürtlere düşmanlığım falan yok, Niveru. Türk olmakla gurur duymuyorum ama utanmıyorum da. Kürt olsaydım da aynı sonuca ulaşacaktım. Kollektif suç kavramına da inanmam. Nasıl her Kürt PKK'nın yaptıklarından sorumlu değilse, her Türk de geçmişte yaşananlardan sorumlu değildir. O yüzden boşuna dil dökme bence.
Türkler ve Kürtler arasında bir avuç gen farkı olduğu bilimsel bir gerçek. Belki seni rahatsız etmiştir.
yucemanitu
31-07-2009, 01:40
Malum, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kimlik arayışına giren Türkler nasıl antik Sümerlerin aslında Türk olduğunu iddia etmişse, kimlik arayışına giren Kürtler de antik Medlerin aslında Kürt olduğunu iddia etmekteler şimdi. Insanların kendi kendilerine etnik kimlikler yaratmalarını, geçmişi deşerek kök aramalarını, ezilmiş edebiyatı yapmalarını ya da üstünlük taslamalarını izlemek kesinlikle çok eğlenceli. Tek sorun, bu milliyetçilik denen çocuk hastalığının izlemesi pek de eğlenceli olmayan yan etkileri.
Birincisi Kürt değilim. İkincisi üniversitede Farsça dersi gördüm ve Farsça öğretmenimizden Kürt diliyle Med dilinin benzerliğini gduydum ve araştırınca da inanılmaz bir benzerlik olduğunu gördüm. İnsanları yaftalamadan önce durup biraz düşünün ayrıca biri asimile edilen köyleri boşaltılan insanlar konusunda körse asıl etnik milliyetçi o kişidir.
Saygideger Molloch;
Once grubu belirten yaziyi oku, sonra ne ise yaradigini kendin karar ver, ya da mesajlarinla bir ise yarat.
Saygilarimla;
evrensel-insanAçtım baktım, olur benim için farketmez diyorum. Nasıl üye olunuyor?
evrensel-insan
31-07-2009, 01:44
Saygideger Molloch;
http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4887
Bu linkten "sosyal gruba katil" bolumunden, tiklayip; katilabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bizim töremizde arkadan vurma ve pusu yok. !!!!
Neyse o.
En azından ben ne yapacağımı söylüyorum
Ya sizin iççinizdeki gizli öfkeler, pusular, arkadan vurmalar.
tarihin özeti bu değilmi. !!!!!
Bu ülkede kimse kimseyi sindirmedi.
Bu ülke ezilen halklara kucak açtı, şimdi sindirmişmi oldu.
Ruslar kesti biz kucak açtık.
Boşnaklar geldi biz Türkçe konuşmak istiyoruz dediler,
Ya siz.
Bölücülükten başka ne yaptınız.
varsa icraatınız yazın millet öğrensin.
yahu ne suç işleyecek bu ülkede cerkeslere bir şey diyenmi var.
adamlar bölücü değilki kim ne desin, üst kimlikleri Türklük.
CHP yönetimi suan kimlerden olusuyor, CERKESLERDEN.
Size göre CHP ne Irkçı kemalist.
EDİT
Akhenaton defalarca söyledim! Kürtler nammusuzun önde gidenidir! bu size dert ise ayrılırsınız yollarınızı. Ne demeye sizi arkadan vuran,pusu kuran bu insanları zorla yamacınızda tutmakta inat ediyorsunuz o zaman söyleyin bakalım!
Tarihinizin diyecektin! malum bu ülkede tarihi Türkler yazdığı sürece özet sizin saydıklarınızdan ibaret olacaktır.
Tabi akhenaton, boşnaklar seçimlerini yapıp Türk dilini seçmişler o halde Kürtlerin de arap,fars karışımı dillerinde seçim belirtmeleri neden kabul edilmiyor tarafınızdan. İllede mecburmu herkes sizinle aynı dili konuşmak istemeye. Bu zorbalığı doğuştan mı veriyorlar siz Türklere ata mirasınız mı yoksa?
Siz benim istediğim gibi olacaksınız diye başka yol bırakmıyorsanız bu insanlara, onlar da ayrılmayı düşünüyor. Size neden itiat etsinler ha akhaneton. Türkler 12 aylık mı doğuyor!
Çerkezlerin içinde de şu anda seslerini yükseltenler var akhaneton. Kurşunları, sopayı, yangınları bu ülkede Kürtler ve Aleviler yaşayıp bir nihayetlensin bakalım bu ortam o zaman göreceğiz Sessiz adamlar Çerkezler mi size bir şey söylecek yoksa siz mi onlara, Lazlar zaten başladı dil taleplerine durun daha neler duyacaksınız! kulaklarınız asıl o zaman inanamayacaksınız o zamana kadar Kürt düşmalığına tam gaz devam edin bu günleri çok arayacaksınız.
CHP nin ne nane yediği beni ilgilendirmiyor. Zaten bu partiyi konu eder etmez baş hayranı teşrif etmiş başlığa:)
Ha unutmadan bu arada EDİT,EDİT,EDİT katmerlisinden size özel !!
akhaneton! Daha adam gibi tartışmasını öğrenmemiş kişiler kalkmış bana Türkleri yüceltiyor. Yazık Türkleri bu tür insanların temsil ettmesi acı bir durum onlar için, çok yazık şerefli türk kardeşlerimin adına üzülüyorum.
Birincisi Kürt değilim. İkincisi üniversitede Farsça dersi gördüm ve Farsça öğretmenimizden Kürt diliyle Med dilinin benzerliğini gduydum ve araştırınca da inanılmaz bir benzerlik olduğunu gördüm. İnsanları yaftalamadan önce durup biraz düşünün ayrıca biri asimile edilen köyleri boşaltılan insanlar konusunda körse asıl etnik milliyetçi o kişidir.Hem insanları yaftalama diyorsun, hem de iki saniyede "asimile edilen köyleri boşaltılan insanlar konusunda körsün" diyorsun. Çok tutarlıyız.
yucemanitu
31-07-2009, 01:56
Hem insanları yaftalama diyorsun, hem de iki saniyede "asimile edilen köyleri boşaltılan insanlar konusunda körsün" diyorsun. Çok tutarlıyız.
Kürt bile olmayan birine Med kelimesini görünce hemen etnik milliyetçi yaftasını yapıştırmışsın. Derim tabii. Ben okulda merakımdan bu dilleri araştırdım ayrıca İranlı öğrenci de vardı ve adam bir Kürdle konuşup anlaşabiliyordu. Dilleri bu kadar yakın kendim gördüm.
Ayrıca şunu da diyeyim etnik milliyetçilik kimden olursa olsun zırvadır ama ben bir G. Afrikalı beyazla G. Afrikalı siyahın milliyetçiliğini aynı görmem. Siyahı biraz anlayabilirim.
Yaw adanalılar çıkın aradan! şurda paşam akhenaton ile iki lafın belini kıralım dedik şimdi birde sizinle uğraşmak zorunda kalmasın kimse bu saatte!
Kürt bile olmayan birine Med kelimesini görünce hemen etnik milliyetçi yaftasını yapıştırmışsın. Derim tabii. Ben okulda merakımdan bu dilleri araştırdım ayrıca İranlı öğrenci de vardı ve adam bir Kürdle konuşup anlaşabiliyordu. Dilleri bu kadar yakın kendim gördüm.
Ayrıca şunu da diyeyim etnik milliyetçilik kimden olursa olsun zırvadır ama ben bir G. Afrikalı beyazla G. Afrikalı siyahın milliyetçiliğini aynı görmem. Siyahı biraz anlayabilirim.Kardeş, Medler tarihsel olarak Persler içinde asimile olmuş bir gruptur. Tarihsel olarak özellikle Zerdüşt öncesi dönemde rahip kastı Medlerden çıksa da, sonradan Fars-Iran kültürü içinde asimile olmuşlardır. Iranlı arkadaşım Kürtle konuşuyordu diyorsun, bunda şaşıracak bir şey yok ki. (Iran yönetiminin Kürtlere, siz sünni Perslersiniz dediğini de bilirsin herhalde.) Kürtlerin zaten "greater Iran" bölgesinde bir alt-kültür olarak ortaya çıktığını reddeden yok. Ama Kürtler, Fars bölgesi sürekli demografik olarak çalkalanırken "soylarını korumayı başarmış" Medlerdir diyemezsin. Saf ırk, saf çıkış noktası yoktur. Bütün ırklar kirlidir. Yani Kürtlerin ethnogenesis süreci karmaşık. "Kürtler, Medlerdir" denemez. Bu sadece bir foundation myth olabilir, Türklerin kurdun peşinde Orta Asya'dan gelmesi gibi.
Siyahın milliyetçiliğini belki sen anlarsın, ama ben anlamam. Siyahın haklarını aramasını anlarım, ama beyaz ırkçılığa siyah ırkçılıkla karşılık verenleri anlamam. O zaman herkes kendine bir kulp bulur. Sırp milliyetçiliği mesela. II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin desteklediği Hırvat ve Boşnak Ustashe'nin Sırplara karşı yaptığı soykırım, Sırpların daha sonradan Boşnaklara karşı yaptıklarını haklı gösterebilir mi?
CHP nin ne nane yediği beni ilgilendirmiyor. Zaten bu partiyi konu eder etmez baş hayranı teşrif etmiş başlığa Evet evet, ben de zaten bir köşede CHP lafı geçsin de hemen dalayım konuya diye beklemekteydim. Foyam ortaya çıktı... napsam ki? Hani ne bileyim, Kürtler ve Türklerin arasındaki "etnik farkın" gıdım kadar olduğunu söylediğim için çok kör milliyetçi oldum galiba. Napsam ki. Neferkamin'e dokunduğu belli, anlaşılan bir başkasına daha dokunmuş.
yucemanitu
31-07-2009, 02:24
Siyahın milliyetçiliğini belki sen anlarsın, ama ben anlamam. Siyahın haklarını aramasını anlarım, ama beyaz ırkçılığa siyah ırkçılıkla karşılık verenleri anlamam. O zaman herkes kendine bir kulp bulur. Sırp milliyetçiliği mesela. II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin desteklediği Hırvat ve Boşnak Ustashe'nin Sırplara karşı yaptığı soykırım, Sırpların daha sonradan Boşnaklara karşı yaptıklarını haklı gösterebilir mi?
Elbette göstermez ben şu anki G. Afrika'da bir siyahın tepkisel Milliyetçiliğini bir beyazınkiyle kıyaslayarak anlarım. Yani iktidarı elinde bulunduranın Milliyetçiliğine göre anlarım. Azınlıklarda bazan uğradıkları baskıdan karşılaştıkları sıkıntıdan dolayı yüzeysel bir Milliyetçilik olabilir bu bir yere kadar anlaşılabilir bir durum dedim yoksa fanatizm ve kıyım ne taraftan olursa olsun çirkin. En güzeli de dediğin gibi azınlık da olsa egemen ulusun ferdi de olsa Milliyetçilik yapmamaktır. Ama herkes o bilinç düzeyinde olamıyor maalesef.
evrensel-insan
31-07-2009, 03:20
Saygideger Deist Bedo;
evrensel amca-Deist Bedo-
Kaancan, senmisin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
31-07-2009, 03:23
yani beraberce yasadigimiz topraklar üzerinde, bizimkinden farkli, ama bir biri ile anlasabilen bir insan toplulugu var, kendince halk türküleri / halk edebiyatlari var, kendi aralarinda anlasabilecegi bir alfabesi var......ve bunlar kendilerini "kürd" diye tanimliyorlar.....simdi "yok degilsiniz" mi diyecegiz.....
Yok öyle yağma, kimse kendini olduğundan farklı gösteremez.
Kürtler önce kendileriyle barışacak ve farisilerin bir kolu olduğu gerçeği ile yüzleşecek.
biz kürdüz demekle bu işler olmuyor.
hadi üniversitelerde kürt bölümü kuruldu, nerden gelecek bu soy , kültür.
adem kürttü'mü diyecez.
uydurma hikayelerle tarih yazılmaz soy oluşturulmaz.
yani cidden adamlar kendilerini "kürd" olarak hissediyorsa, hayir "hissetmiyorsun"mu diyecegiz ?
Tarih hissiyatla değil somut veriyle yazılır. Herkes kendini bir şey hissedebilir.Hisler kimlikleri değiştirmez.Bu hislerin altında yatan çapanoplu 1800 lerden beri RUSYA' dır.
kaldiki kürdlerin TEK BIR DILI , TEK BIR ALFABESI olmamasi onlarin "kürd olmadigi varsayimi" icin yeterli olamaz ki, nitekim en cok belki azeri türkleri ile muhabbet'de anlasabilsek'de, adamlarin alfabeleri farkli, özbekler veya türkmenistandaki türkler ile ne kadar saglikli anlsabiliriz oda tartisilir....ama senin mantigin ile düsünmüs olursak, bunlara bakarak türk ve türk kültürü diye birseyin olmamasi gerekir.....
Şimdi konu dağıtıp Türk kültür ve dil yapılarına girersek kendi kendime yazmaya başlarım, malum Türkiyede Türk kültür ve tarihi öğretilmez. benim mantığımı sorgulayabilmen için Türkçenin kaç dil kaç kol olduğunu bilmen lazım. Türkçenin en kötü lehçesini biz konuşuruz.Bu uzun bir konu , konumuz bu değil.
Neferkamin Anu
31-07-2009, 03:31
Çerkezlerin içinde de şu anda seslerini yükseltenler var akhaneton. Kurşunları, sopayı, yangınları bu ülkede Kürtler ve Aleviler yaşayıp bir nihayetlensin bakalım bu ortam o zaman göreceğiz Sessiz adamlar Çerkezler mi size bir şey söylecek yoksa siz mi onlara, Lazlar zaten başladı dil taleplerine durun daha neler duyacaksınız! kulaklarınız asıl o zaman inanamayacaksınız o zamana kadar Kürt düşmalığına tam gaz devam edin bu günleri çok arayacaksınız.
Cerkesler hangi bölgeyi istiyor,
alevileri hemen kendi saflarınıza çekmeyin aleviler öz be öz Türktür.
[EDIT].geçin bunları kendinize yandaş yoldaş aramayın.Bu ülke lazları devleti arkadan vurmaz.
CHP nin ne nane yediği beni ilgilendirmiyor. Zaten bu partiyi konu eder etmez baş hayranı teşrif etmiş başlığa:)
CHP bir örnekti.
Hadi CHP yide geçtik, Muhsin Yzıcıoğluda cerkes asıllıdır. Türkleşmiş ve bundan gurur duymuştur.
azık Türkleri bu tür insanların temsil ettmesi acı bir durum onlar için, çok yazık şerefli türk kardeşlerimin adına üzülüyorum.
Kimler temsil etmeliydi , yahudi [EDIT] veya sabetaycılarmı.
80 özaldan beri Türk aydınlarının katledildiği Türk devletinde meydan onlara kaldı diye sevinmeyin. Gün olur devran döner, doğa bile Türkü yok edemez.
Sayın Neferkamin, ırkçılık tüzüğümüze aykırıdır. Sınırda geziyorsunuz, her hangi bir ırkı ya da topluluğu aşağılayıcı ifadelerde bulunmayınız. -milomanara
Kürt diye bir şey yoktur..
Denizler diye birşey yoktur, Deniz dediğiniz şey eskiden İskinin şehir su şebekesindeki bir borunun patlaması sonucu biriken sulardır!
Dağlar diye birşey yoktur, Aslında dağ dediğiniz şey, eskiden kaçak yapılan gecekonduların temelindeki harfiyatın kaçak olarak birkmesinden başka birşley değil!
Yıldızlar diye birşey yoktur, Eskiden geceleri karanlıkmış, eskiler düşünmüş taşınmış sonra oraya bir uzay gemisi vasıtasyıla ışık koymuşlar! Yani onlar yıldız filan değil!
Gördüğünüz gibi Aslında Denizler, Dağlar, Yıldızlar, hiçbir yoktur !!!
Neyi tartışmasını yapıyorsunuz, neyi kanıtlamay çalışıyorsunuz, anlamıyorum. Bırakın bu adamı kendi haline, kendi kendine takılsın.....
Portakaloglu
31-07-2009, 10:37
Kürt Kültürü nelerdir?
Çiğ köfte
Sıra Geceleri
Töre cinayetleri
Şemmamme
ben bunları biliyorum sadece...
Esenlikler...
Neferkamin Anu
31-07-2009, 12:52
Neyi tartışmasını yapıyorsunuz, neyi kanıtlamay çalışıyorsunuz, anlamıyorum. Bırakın bu adamı kendi haline, kendi kendine takılsın.....
Neyi tartıştığımız belli.
Ülkede eziliyoruz kültürümüz yok ediliyor denen kültürün ne olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz.
Bu kültür hakkında bilgin varsa belir.
Şu ana kadar yok ediliyor denen kültür hakkında dünya üzerindeki bir vatandaştan açıklama gelmedi.
EDIT
Deist Bedo
31-07-2009, 13:10
Kürt Kültürü nelerdir?
Çiğ köfte
Sıra Geceleri
Töre cinayetleri
Şemmamme
Esenlikler...
Türkiyede namus cinayetlerinin en çok işlendiği bölge Adana'dır. Ondan sonra kürtlerin yoğun olduğu bölgeler kafayı çekmektedir. Tabiki yüz karası bir durumdur. Töreleri kültürden saymazsak, Kürt kültürüne bir tek cevabı sen verdin.
@evrensel insan
yok abi kaancan değilim. Bildiğin bedirhanım işte daha öncede sana amca derdim:hand:
Cerkesler hangi bölgeyi istiyor,
alevileri hemen kendi saflarınıza çekmeyin aleviler öz be öz Türktür.
[EDIT].geçin bunları kendinize yandaş yoldaş aramayın.Bu ülke lazları devleti arkadan vurmaz.
CHP bir örnekti.
Hadi CHP yide geçtik, Muhsin Yzıcıoğluda cerkes asıllıdır. Türkleşmiş ve bundan gurur duymuştur.
Kimler temsil etmeliydi , yahudi [EDIT] veya sabetaycılarmı.
80 özaldan beri Türk aydınlarının katledildiği Türk devletinde meydan onlara kaldı diye sevinmeyin. Gün olur devran döner, doğa bile Türkü yok edemez.
Sayın Neferkamin, ırkçılık tüzüğümüze aykırıdır. Sınırda geziyorsunuz, her hangi bir ırkı ya da topluluğu aşağılayıcı ifadelerde bulunmayınız. -milomanara
Evela başlamadan önce EDİT, EDİT akhenaton. Editsiz yazmayı öğrenene kadar böyle karşılık almaya devam edeceksiniz benden editleri! güle güle kullanın!
Yahu siz hangi yüksek dağın sümbülüsünüz de milyonlarca insan siz birkaç kafaölçer artiste kültürlerini anlatmaya, ispat etmeye mecbur hissedecekler kendilerini! hadin ordan! komik şeyler siz de, akhaneton paşam kabul etmeyince Kürtlerin de uykuları gelmiyordu zaten neden bizim kültürümüz yok, neden var olanımız beğenilmiyor diye:biggrin1:
Bu nasıl bir acizliktir! bu nasıl bir zavallılıktır. Birileri kalkıp içinden çıktığı kültürü reddedince size yalakalık yapınca başınız göğe mi eriyor ki siz Türklerin? üstelik örneğe bak Muhsin aga Türk olmuş yahu bu adamın her tarafı Türk olsa ne! Türklük bu adamlara emanet ediliyorsa Türkler gidip kendi çukurlarını kazıp! kendileri yerin dibine girsinler utançlarından daha ne diyeyim! Akhenaton yazdıklarınızı okuyunca ha siz ha kuranın allahı! siz tam onun kulu olacak kapasiteye sahipsiniz. Kuranın allahı da tıpkı sizin herkesin Türk olmasını arzu etmeniz, bu konuda diretmeniz, tehtitkarlığınız, ceza kesiciliğiniz gibi kendisine herkesinin inanmasını secde etmesini bekliyor! sonra tıpkı bu sizin gibi komik tanrı ben yarattım dediği ile başa çıkamayıp üfürmeye başlıyor. Yok asarım da, keserim de, kızgın yağlarda kızartırım da, peh! çok korkuyor bak burdakiler de hah işte Kürtler de tıpkı bizim sitedekiler gibi sizi okuyup gülüyorlar ne üfürük laflar bunlar diye!
Doğanın insanı yok etme kaygısı yoktur, İnsanın insanı yok etme kaygısı taşıması size bu satırları yazdırıyor. Yahu Yahudilerden daha çok yok edilmeye kalkılan bir millet yok tarih sahnesinde, adamların daha günümüzde yağlarından yapılan sabunlar satışa çıkarılıyor müzayedelerde, ama bak yok edilememişler zibil gibi yahudiler yayılmış dünyanın dört bir yanına. Türkleri kim yok etmek istemiş komik adam! sen başkalarını yok etme hayalleri kurduğunda bu başkalarının da eli armut toplayacak değil herhalde! ektiğini biçiyor sizin kafadarınız Türkler! kendi eseriniz altında debelenin ardından da Türkü kimse yok edemezmiş masalı kurgulamaya devam edin. Bu Üstün ırk acaba müslümanlar tarafından kılıçtan geçirildiğinde henüz evrimini tamamlayamamışmıydı ki iki çöl haramisine yenik düşecek kadar şaşırmış olsunlar. Hani bir Türk Dünyaya bedeldi! daha uygur türklerinin bu sözden haberi yok mu ki dünyayı bırak bir Çine bile bedel olamıyorlar! Hani bu dünyaya bedel olan adamlar var ya! EDIT yahu ben de şimdiye kadar Türkleri kurşun işlemez insanlar olarak biliyordum! sonra inkılap tarihini bırakıp dünya tarihi okumaya başlayınca Türklerin de tüm insanlar gibi etten, kemikten ibaret olduklarını anladım yoksa hala cumhuriyet tarihi üfürükçülerine inanıyor olacaktım sizin gibi, ama siz inanmaya devam edin bizce hiç bir sakıncası yok! üstelik bedava eglencelik bulmuşuz gülüp geçiyoruz!
Doğa Türkü yok etmeyeceği gibi, Kürdü de yok edemeyecek, yahudiyi de, yani insanı yok etme sorunu yoktur doğanın bak insan insanı yok etmeye çalıştıkça doğa bildiğini okuyor kafaölçerlere inat. Zibil gibi Yahudiler, Kürtler çoğalıyor, bir öldükçe üçer beşer doğuyorlar,doğmaya da devam edecekler!
Alevilerin Türk olması bizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor. adamlar kendilerini nasıl hissediyorlarsa o olsunlar, o kalsınlar, olduklarını akhenatondan korkup gizlemesinler yeterki, insanın ne olması gerektiği hükmünü verecek zavallılardan değiliz. Aleviler Türk olunca ekmeklerine daha fazla kaymak sürülmüş değil mi şimdiye kadar birlikte yaşadıkları diğer Türk kardeşleri tarafından:)
Biz ne lazdan ne çerkesten sizin yaptığınız gibi şanlı Türke biat etmelerini beklemiyoruz. buna ihtiyacımız yok, bu hasret ile kavrulan sizlersiniz, bakın laz,çerkez kürt sizin yandaşınız olduğunda ancak kendinizi bişey zannedebiliyorsunuz tek başınıza bir hiçsiniz çünkü kompleksli insanlarsınız! kimse size kuyrukçuluk yapmazsa övünecek başka neyiniz kalacak elinizde ha dünyaya at,avrat,pusat diye mi kendinizi anlatacaksınız!
Satırlarımı bitirirken EDİT eder selametler dilerim paşam akhenaton!
Kürt Kültürü nelerdir?
Çiğ köfte
Sıra Geceleri
Töre cinayetleri
Şemmamme
Esenlikler...
Peki Türk Kültürü nedir?
Vatan,
Millet,
Kayseri pastırması,
Ha bir de Hırtlar Vadisi
Ben de şimdilik sadece bunları diyorum, varmısınız daha fazla kültür araştırmasına!
sevgili kızım
Sen kendini misliyle aştın, bilmem farkında mısın.
Son zamanda asmış oldugun tüm iletileri büyük bir keyif ve gururla okuyorum.
Tebrik ediyorum ama hala imla ve paragrafları ögrenemedin. :laugh:
saygılarımla
Yahu ne yapayım aşana değil aşırtana bakacaksınız.
Hem bu kadar kusur dilaver babanın kızında da olur değil mi:)
Sözkonusu mehmedim salihim ve paşam akhenaton olunca nokta ile virgül teferruattır! bu arada oki bile vazgeçti benim imla ve paragraf hatalarımı hatırlatmaya ne yapsın baktı düzelme yok vazgeçti:)
Mutezile
01-08-2009, 01:33
Aşağıdaki iletinin....
Kürt Kültürü nelerdir?
Çiğ köfte
Sıra Geceleri
Töre cinayetleri
Şemmamme
Esenlikler...
yanıtı şöyle olunca:
Peki Türk Kültürü nedir?
Vatan,
Millet,
Kayseri pastırması,
Ha bir de Hırtlar Vadisi
Kaçınılmaz olarak...şu duygu tezahür edebiliyor:
Keyif & gurur.
Keyif almayan okumasın efendim, nobel almayı düşünen yok burda yazdıklarından dolayı:D
NOT: iletimin son satırını kırpmış olduğunuz ayrıca gözümden kaçmış değil sayın DK üyemiz.
evrensel-insan
01-08-2009, 01:40
Saygideger pervane;
Ben her yaziyi oldugu gibi; senin yzilarini da; yuksuz, yani notr algiyla okuyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu nötr algı nedir bilmiyorum hocam, algıdan ziyade neler anlıyorsunuz bu yazdıklarımdan? açıklayabilirmisiniz hocam.
sevgili kızım
Son iletin imla açısından dört dörtlük olmuş . Bunda benim mi payım var yoksa araya giren parazitlerin mi bilemiyorum. Ama parazitleri ciddiye almıyoruz degil mi. Onlar kendi ektikleri nefret tohumunda sonunda bogulurlar.
Biz ise gelecegiz sevgili kızım, bunun için de uzlaşmıyoruz. Varsın parazitler akordu bozmaya çalışsınlar. Onların hakkından da cazgırlar gelir.
saygılarımla
bende diyordum nerde kaldi ,gecikdi ,,neyse meraklanmaya gerek yokmus !
saygin evrensel-insan , siz robotmusunuz :) benim bilgisayar bile bazi sitelerde asiri isinma yaparken sizin her konuya notr kalabilmeniz bende bu fikri uyandirdi ,,,,
ayrica ,,slava pervane ,slava tebye !:) (aranizda cahiller olabilir o yuzden aciklayayim rusca yasasin,kutlu ol , var ol demek slava ruscada)
Yahu niveru
ana sayfamızı rusça ya tercüme etmeye nasıl bakarsınız. Rusca bir TD sitesi olsa fena mı olur.
saygılarımla
daha once niye aklima gelmedi diye dusunup sivisirdim sevgili dilaver :) ,,
elbetdeki elimden geleni yaparim , yanliz pazartesi tatile cikiyorum ... onumuzdeki hafta dondugumde basliyabilirim ,,,
niveru bu dilaver var ya tam Aziz Nesin gibi bir adam:)
hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Aziz Nesin ölmüş köpeklerin derilerini değerlendirmeyi düşünmüş askerdeyken ,köpek derisinden koltuk döşemesi yapmış kendisine, sonra pişman olmuş kokusundan!
Fırsatçı komünist ne olacak niveru'dan yağ çıkararacak bak şimdi de:)
sevgili niveru
Bu başlıgın katkısı da bu oldu. Tatilden döner dönmez bana öm atın. Ne yapabilecegimizi planlıyalım.
Bu gerçekten sevindirici bir haber oldu.
saygılarımla
evrensel-insan
01-08-2009, 02:01
Saygideger niveru;
Disaridan bakis acisi ve notr algi; kisilerin kendilerini nasil lanse ediyorsa, ya da tanitiyorsa; o sekilde algilamaktir. Bu hem kisilerin nasil bir dusunceyi davranisa yansittiklarini ve taninan kisiyle ortak noktanin daha kolay bulunmasini saglar.
Ben serbest dusunurum. Tanrisal yanasim, ideolojik inancsallar ve dogrular konusunda da; herhangibir sahipligim ya da sabitligim yoktur. Benim baska bir kisinin dusuncelerini, kendi dusunceme cevirme gibi bir amacim da yoktur.
Cunku bireysel dusunce devrimidir, onemli olan; bunu da her kisi; kendi oz iradesiyle ve kendi degerleriyle basaracaktir. Bu ayni zamanda; hem evrensel saygiya, hemde insansal vicdan konusuna girer.
Ayrica; epistemolojik gercekciligi one cikaran bir birey olarak; diger kisilerin kisilik ve kimliklerini olusturan degerler; benim ve sizin iradeniz disindadir ve onlasrin gercegidir.
Onemli olan insansal dusuncenin; insan olma ve insanlik sunmayi yansitmasidir. Bu konuda da benim mucadelem, kisilerle degil; dusuncelerledir. Cunku dusuncenin oznesi yoktur ve dusunce sadece kendini ifade etmek icin, vucut kullanir. Oznesi olmayan dusunceyi de; herhangibir vucut kendi vucudu adina kullanir ve kullanimin amaci da; paylasimdir.
Butun bunlar daha detayli olarak, evrensel-insan'in mesajlarinda mevcuttur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ayrıca unutmadan siz kutlamalarınıza devam edin etmesine de, birazdan ya Mutezile ya da Akhenaton paşam gelip "boy boylayacak soy soylayacak" yazılanlara:) korkut ata sizi kutsasın da görün kutlama nasıl oluyormuş!
sorma yahuu ,
hay dilimi essek isirsaydi ,,,,,, pardon arisi soksaydi ,, simdi anasayfaya bakiyorumda ,-:() neyse terliyecegiz artik , zaten kriz ,bos zamanimiz cok :)
mutezileden cekinmiyom , onun gozu dilaverden baskasini gormuyor zaten ,,
hedefe kitlendimi etrafindakilere pek aldiris etmiyor :)
ahke o iste dogru diyorsun , hayir okumak zorunda kaldigimdan ,,
Zamanın birinde pazarlarda papagan satılırmış. Adamın biri de pazarı gezmeye kalkmış. Bakmış ki garip bir kuş. Bu kaç para demiş.
Satıcı 10 altın demiş. Yahu kuşa on altın mı olur, satıcı demiş bu çok güzel öter. O yüzden on altın.
Neyse bizimki devam etmiş. Bakmış başka bir garip kuşu biri satıyor. Kaç para bu demiş. Satıcı demiş yüz altın. Yuh demiş bizim adam kuşa yüz altın ne ola ki. Satıcı demiş ki bu konuşur.
Neyse pazarı gezmeye devam eden bizimki sonunda Nasrettin Hoca'yı bulmuş. Hoca'nın de elinde bir hindi. Kaç para demiş bizimki. Hoca demiş bin altın. Bizimki başlamış gülmeye.
Yahu hoca demiş. Hadi biri öter, biri konuşur da senin bu hindi ne işe yayar.
Hoca altta kalır mı. Hemen taşı gedigine koyar. Bu da bagımsız düşünür.
saygılarımla
evrensel-insan
01-08-2009, 02:11
Saygideger pervane;
Biliyorsun, daha once seninle bu konuda bir tecrube yasamistikta; site birbirine girmisti. Oyuzden, toplum bilinc duzeyine erene kadar, birak benim senin kendini nasil tanitisin algim, bana kalsin.
Yoksa; site gene birbirine girer alimallah. Su kadarini soyleyebilirim. Dusunce de; kendi degerlerini olusturabilecek kadar tecrube edinmissin gibi gozukuyor. Satasanlara; ayni duzeyde cevap veriyorsun ve bunu basariyla beceriyorsun. Yani, kendi degerlerini basari ile savunabiliyorsun.
Onun disinda da zaten pek kisisel bir gorus belirtmiyorsun. Bu benim, bireysel olarak senden aldigim, bir izlenim. Kaliciligi veya degiskenligi, tamamen senin neler yansitacaginla paraleldir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sevgili niveru
Bu benim ilk girişimim degil. Bu sitede sizden başka da Rusca bilenler vardı, onları da bir düşüneyim bakalım. Ama galiba ben bu konuyu açınca çok uzaklara kaçtılar.
Ama Allahtan umut kesilmez. Siz bir başlayın gerisi gelir. Zaten 1 Eylül de meclis üyesisiniz herhalde.
Bu arada iyi tatiller.
saygılarımla
Aşkın kanunu bu! Mutezile'nin gözü dilaverden başkasını görmüyor! Dilaver'in gözü de evrensel hocamdan başkasını, ben sana hayran sen cama tırman mevzusu yani! burdan da karşılık bulmayan aşıklar nasıl oluyormuş dersini çıkarıyoruz! Ne ögretici bir başlık oldu bu böyle maşallah,maşallah:music:
evrensel-insan
01-08-2009, 02:22
Saygideger pervane;
Hatirladigim kadariyla;
Men sene heyran,
Sen cene kurban,
Ay hanim hanim
Sen benim canim,
Men seni alip;
Daglara gacim, bu gece.
Geline bak geline,
Kina yakmis eline,
Gelin bize gelende, balam
Gasin, gozun, surmele.
Gasin, gozun,
Sirin sozun,
Aldi, yazik canimi
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
01-08-2009, 08:02
dilaver'den:
Son iletin imla açısından dört dörtlük olmuş . Bunda benim mi payım var yoksa araya giren parazitlerin mi bilemiyorum. Ama parazitleri ciddiye almıyoruz degil mi. Onlar kendi ektikleri nefret tohumunda sonunda bogulurlar.
Biz ise gelecegiz sevgili kızım, bunun için de uzlaşmıyoruz. Varsın parazitler akordu bozmaya çalışsınlar. Onların hakkından da cazgırlar gelir.
Çok isterdin değil mi:)
Bunu çok kişi denedi, çok...
Onların hakkından da cazgırlar gelir. nereden biliyorsun, ayrıca. Talimatla mı iş yükleniyor bu cazgır..
KGB'de ünlü sözmüş:''Sen çok şey biliyorsun, fazla yaşamazsın''
Peki Türk Kültürü nedir?
Vatan,
Millet,
Kayseri pastırması,
Ha bir de Hırtlar Vadisi
Ben de şimdilik sadece bunları diyorum, varmısınız daha fazla kültür araştırmasına!
pervane.........en azından bir vatan var, en azından bir millet var...hemde binlerce yıldır....dış destekler ile milletleşme çabasında olan bir güruh yok en azından değilmi?
burda Türklüğü tartışmak...saçma...karşındaki kim...düşünmek lazım.
Portakaloglu
01-08-2009, 11:10
Peki Türk Kültürü nedir?
Vatan,
Millet,
Kayseri pastırması,
Ha bir de Hırtlar Vadisi
Araştırmaya başlarsak sonnu gelmez.Çoook uzun.
Mutezile'ye artık cevap yazmayacağım,EDİT
pervane.........en azından bir vatan var, en azından bir millet var...hemde binlerce yıldır....dış destekler ile milletleşme çabasında olan bir güruh yok en azından değilmi?
burda Türklüğü tartışmak...saçma...karşındaki kim...düşünmek lazım. AYATA
Ne yapalım AYATA paşam bir vatan bir millet olmuş iseniz. Amuda mı kalkalım! önünüzde eğilelim mi? tapınma refleksi mi gösterelim! yahu komik olmayın bırakın da eller sizi övsün kendi kendinizi şişirdiğiniz yeter bunca zamandır! sanki dünya yüzünde tek vatan millet olmuş yegane ırk Türkler! etrafınızda sizden olmayanlara güruh muamelesi yaparak ancak kendi çamurunuza bulaşırsınız bundan sonra, siz millet olma gayreti gösterip başarınca peygamber oldunuz ki! başkaları gösterme çabasına girince güruh oluyor değilmi?
Söyleyeyim mi karşımdaki kim? siz de ögrenin ne olduğunuzu!
Bir şeyleri elde etmek için aşırı gaz yüklemesi ile havalarda uçuşan balon yığını bir millet! mutlaka gazı giderilecek ve ayakları toprağa değecektir. O gün gözleri açılacak bu aşırı gaz yüklü milletin! o gün öğrenecekler kendilerinden başka insanların da dünya yaşıyor olduğunu! o güne kadar devam ediniz efendim aşırı yüklemeden ağırlık yapan Türklük gazınızı hafif hafif çıkarmaya! aman! toptan çıkarıp fakir fukarayı zehirlemeyin! yeterince zehirlediniz bu gazı taşımayan mazlum insanları.
Araştırmaya başlarsak sonnu gelmez.Çoook uzun. Portakaloglu
Ne oldu? Kültür araştırma meraklısı yurdum insanına? açtınız kutuyu kutudan çıkan kötünüze neden katlanamadınız o zaman? haklısınız Çoook daha uzun değil mi kültür şaheseriniz. Daha Araştırmaya başlamamıştık oysa sadece bir fikirdi.
Portakaloglu
01-08-2009, 19:06
Ne oldu? Kültür araştırma meraklısı yurdum insanına? açtınız kutuyu kutudan çıkan kötünüze neden katlanamadınız o zaman? haklısınız Çoook daha uzun değil mi kültür şaheseriniz. Daha Araştırmaya başlamamıştık oysa sadece bir fikirdi.
Neden olmasın araştıralım araştırmasına.Her yörenin her köyün anadolunun,trakyanın...vsvsvs...kültür,örf,adet,an enelerini araştırmak altından kalkılacak bir iş değildir.Bunu belirtmek istedim.
Esenlikler...
Neden olmasın araştıralım araştırmasına.Her yörenin her köyün anadolunun,trakyanın...vsvsvs...kültür,örf,adet,an enelerini araştırmak altından kalkılacak bir iş değildir.Bunu belirtmek istedim.
Esenlikler...
Portakaloğlu sanırım sizi yanlış anladım. Özür borcumu ödüyorum o zaman.
Bütün kültürler güzelliktir, zenginliktir. Bügün avusturulya yerlisinin kültürü bile dünya için insanlık için bir zenginliktir.
Başlığı açan arkadaş iyi niyetli olsa, gerçekten merak edip sorsa tabiki stranları, dengbejleri, klamları, şemmameyi vs. anlatırdık. ancak başlığı açan kişinin niyeti belli....
Bu arda sayın pervanehızınıza hayranım, :) kısa surede kaç cepheye koşuyorsunuz...
Yahu türk milliyetçiliğine kızıp kürt milliyetçili yapanalr yokmu,birde kendileriyle çelişip,kendilerine sosyalist demezlermi,bir de milliyetçiliğin karşısında olduklarını iddia etmezlermi,bu nasıl bie çelişkidir,bu nasıl bir komedidir,anlayamıyoorum.
Hepimiz kardeşiz varın gelin bizi bölmeye çalışanlara karşı birlikte bir duruş sergileyelim.Bu vatan bizim değilmi,dedelerimiz bearber ölmedimi,kan akıtmadımı.Lütfen yapmayın.Ciddden sinirlerim bozuldu...
Yahu türk milliyetçiliğine kızıp kürt milliyetçili yapanalr yokmu,birde kendileriyle çelişip,kendilerine sosyalist demezlermi,bir de milliyetçiliğin karşısında olduklarını iddia etmezlermi,bu nasıl bie çelişkidir,bu nasıl bir komedidir,anlayamıyoorum.
Hepimiz kardeşiz varın gelin bizi bölmeye çalışanlara karşı birlikte bir duruş sergileyelim.Bu vatan bizim değilmi,dedelerimiz bearber ölmedimi,kan akıtmadımı.Lütfen yapmayın.Ciddden sinirlerim bozuldu...
sakin sakin Nogada.size tamamen katılıyorum
milliyetçiliği ya da vatansever olmayı darbecilik olarak adlandıranlar kendilerinin de bi nevi milliyetçilik yaptıklarının farkında olmaz nedense....
Neferkamin Anu
02-08-2009, 00:07
Yahu siz hangi yüksek dağın sümbülüsünüz de milyonlarca insan siz birkaç kafaölçer artiste kültürlerini anlatmaya, ispat etmeye mecbur hissedecekler kendilerini!
Tanrı Dağı.
hadin ordan! komik şeyler siz de, akhaneton paşam kabul etmeyince Kürtlerin de uykuları gelmiyordu zaten neden bizim kültürümüz yok, neden var olanımız beğenilmiyor diye:biggrin1:
EDIT
herkesin Türk olmasını arzu etmeniz, bu konuda diretmeniz, tehtitkarlığınız, ceza kesiciliğiniz gibi kendisine herkesinin inanmasını secde etmesini bekliyor! sonra tıpkı bu sizin gibi komik tanrı ben yarattım dediği ile başa çıkamayıp üfürmeye başlıyor. Yok asarım da, keserim de, kızgın yağlarda kızartırım da, peh! çok korkuyor bak burdakiler de hah işte Kürtler de tıpkı bizim sitedekiler gibi sizi okuyup gülüyorlar ne üfürük laflar bunlar diye!
Siz benin yazdıklarımız anlayamıyorsunuz/kavrayamıyorsunuz heralde, EDIT
Türkü kimse yok edemezmiş masalı kurgulamaya devam edin. Bu Üstün ırk acaba müslümanlar tarafından kılıçtan geçirildiğinde henüz evrimini tamamlayamamışmıydı ki iki çöl haramisine yenik düşecek kadar şaşırmış olsunlar.
Varmı tarih sannesinde böyle bir örnek, masal değil somut veri.....
Hani bir Türk Dünyaya bedeldi! daha uygur türklerinin bu sözden haberi yok mu ki dünyayı bırak bir Çine bile bedel olamıyorlar! Hani bu dünyaya bedel olan adamlar var ya!
Bu devleti son 30 yıldır kim yönetiyor.
Kürt-ermeni.
Bu develet yüzde yüz Türk olduğu gün gerek çinliler gerekse içteki bozmalar kaçacak yer arayacak zaten.Günlerin sonu yakın.
EDIT yahu ben de şimdiye kadar Türkleri kurşun işlemez insanlar olarak biliyordum! sonra inkılap tarihini bırakıp dünya tarihi okumaya başlayınca Türklerin de tüm insanlar gibi etten,
Türke kurşun işlese Tarih sahnesinden çoktan yok olup gitmişlerdir.
Sizin gibi sonradan Türetme bir insan topluluğu değil dünya döndükçe olan ve olacak bir milletir TÜRKLER.
Doğa Türkü yok etmeyeceği gibi, Kürdü de yok edemeyecek, yahudiyi de, yani insanı yok etme sorunu yoktur doğanın bak insan insanı yok etmeye çalıştıkça doğa bildiğini okuyor kafaölçerlere inat. Zibil gibi Yahudiler, Kürtler çoğalıyor, bir öldükçe üçer beşer doğuyorlar,doğmaya da devam edecekler!
EDIT
Alevilerin Türk olması bizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor. adamlar kendilerini nasıl hissediyorlarsa o olsunlar, o kalsınlar, olduklarını akhenatondan korkup gizlemesinler yeterki, insanın ne olması gerektiği hükmünü verecek zavallılardan değiliz. Aleviler Türk olunca ekmeklerine daha fazla kaymak sürülmüş değil mi şimdiye kadar birlikte yaşadıkları diğer Türk kardeşleri tarafından:)
Aleviler 4 e ayrılır.
Türk alevileri / Ezoterik
kürt alevileri / İslami-siyasi
ermeni/alevi / tarih sahnesinde kürtlerin zulmunden alevi olan
arap/alevi nusayri
Satırlarımı bitirirken EDİT eder selametler dilerim paşam akhenaton!
Nerde bu Kürt kültürü , nerde bu halk
tek satır kültür yokmu
yoksa bu halk farisi/arabi çakmamı.....
Yahu arkadaşlar burda akhenatona cevap yetiştirmek için uğraşıyorum ama anlamadığım sizlere ne oluyor! siz neden üzerinize alınıyorsunuz yazılan yazıları bir cevabınız var mı? size milliyetçisiniz şusunuz busunuz diye adınızı çağıran mı oldu bu başlıkta!
Bu arada Akhenaton editsiz yazdığına göre ben de bırakıyorum. bonus editlerim kaldı elimde iyi mi:)
vatansever olmayı darbecilik olarak adlandıranlar kendilerinin de bi nevi milliyetçilik yaptıklarının farkında olmaz nedense....
unbe
yazmak güzel de çala kalem olmuyor bu. Yazdıklarının içini doldurabilmek önemli. Şİmdi önce insan diyen bizlerin nasıl milliyetçilik yapabildigini gösterebilmen lazım öncelikle ama içini doldurarak.
Şimdi ne diyoruz. Bırakın Kürdü türkü insanlıkta birleşelim diyoruz. Haa sorun mu var, aşalım. Önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıgı kimliginde birleşelim. Bunun nesine karşı çıkıyorsun. Karşı çıkmak mı bölücülük, kabul etmek mi. Önce bubu bir izah et.
Sonra Ortadogu vatandaşlıgı kimliginde Araplarla, Filistinlilerle, Yahudilerle birleşelim. Şimdi hangisi bölücülük, buna da cevap ver.
Sonra daha ileri gidelim. Dünya vatandaşlıgı kimliginde tüm insanlarla birleşelim. Burada hangisi bölücülük. Dünya vatandaşı olmak mı, tüm insanlıgın bir üyesi olmak mı, yoksa milliyetlere bölünmek mi.
Şimdi bu yazdıklarımı yanıtlamanı rica etsem.
saygılarımla
Dilaver
insanlıkta birleşmenin yanlış bir tarafı yok tabii ki.
benim sözüm bölmeye çalışanlara ki sen niçin üstüne alındın anlamış değilim.
bölmenin manası konusunda anlaşamıyoruz sanırım.
Türkiyede yaşarken ayrı devlet istemek.federasyon kurulmasını istemek vb. şeyler bölmeye çalışmaktır benim mantığıma göre.
bana mantıksız,içi boş bir insan da diyebilirsin,doğrudur ben sizler kadar bilgili olmayabilirim ama doğru bildiğimi söylerim.
Neferkamin Anu
02-08-2009, 00:16
sevgili kızım
Sen kendini misliyle aştın, bilmem farkında mısın.
Tebrik ediyorum ama hala imla ve paragrafları ögrenemedin. :laugh:
saygılarımla
Nedir o keyif alarak okuduğun !!!!
Bizi aydınlatırsan bizde keyif alırız.
başlık kültür
daha kültürle igili tek satır bilgi yok.
bu mudur seni keyiflendiren
kürt kültürünün olmamasımıdır.
Akhenaton ikinci iletinizi sonradan gördüm. Bana bilmediğim başka masallar anlatın artık. Komik ötesi oldunuz size artık cevap da yazmayacağım bu kadarı yeter size. Benim sizin hezeyanlarınız ile uğraşmaktan daha önemli işlerim var. siz kendi kendinize yazın kendiniz inanmaya devam edin. Kürtler de varsın dünyanın en aşağılık milleti olarak anılsın yine kaybedecekleri gazları yok Kürtlerin! hadi kolay gelsin..
evrensel-insan
02-08-2009, 00:20
Saygideger Neferkemin Anu;
EDIT.-N.A.
Su yukaridaki essiz iddiani, irkciligin, ayrimciligin, yaninda; bilimsel olarak; nasil ispatladigini da bir ortaya koyabilirsen; sayende bilim de; irkciligi ve ayrimciligi bilimsel olarak ispatlamis olacak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
02-08-2009, 00:23
Su yukaridaki essiz iddiani, irkciligin, ayrimciligin, yaninda; bilimsel olarak; nasil ispatladigini da bir ortaya koyabilirsen; sayende bilim de; irkciligi ve ayrimciligi bilimsel olarak ispatlamis olacak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensen ben genetik olarak açıklarımda senin bu konuda araştırman varmı hiç. ???
yoksa abuk subuk bir dolu yazımı yazacaksın !!!
belirtte kendimizi koruyalım.
Neferkamin Anu
02-08-2009, 00:25
Hepimiz kardeşiz varın gelin bizi bölmeye çalışanlara karşı birlikte bir duruş sergileyelim.Bu vatan bizim değilmi,dedelerimiz bearber ölmedimi,kan akıtmadımı..
EDIT
aksini iddia eden varsa buyursun hodri meydan diyelim.
Neferkamin Anu
02-08-2009, 00:28
vatansever olmayı darbecilik olarak adlandıranlar kendilerinin de bi nevi milliyetçilik yaptıklarının farkında olmaz nedense....
unbe
yazmak güzel de çala kalem olmuyor bu. Yazdıklarının içini doldurabilmek önemli. Şİmdi önce insan diyen bizlerin nasıl milliyetçilik yapabildigini gösterebilmen lazım öncelikle ama içini doldurarak.
Şimdi ne diyoruz. Bırakın Kürdü türkü insanlıkta birleşelim diyoruz. Haa sorun mu var, aşalım. Önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıgı kimliginde birleşelim. Bunun nesine karşı çıkıyorsun. Karşı çıkmak mı bölücülük, kabul etmek mi. Önce bubu bir izah et.
Sonra Ortadogu vatandaşlıgı kimliginde Araplarla, Filistinlilerle, Yahudilerle birleşelim. Şimdi hangisi bölücülük, buna da cevap ver.
Sonra daha ileri gidelim. Dünya vatandaşlıgı kimliginde tüm insanlarla birleşelim. Burada hangisi bölücülük. Dünya vatandaşı olmak mı, tüm insanlıgın bir üyesi olmak mı, yoksa milliyetlere bölünmek mi.
Şimdi bu yazdıklarımı yanıtlamanı rica etsem.
saygılarımla
valla dilaver her zamanki hayal dünyasındasın.
ben boşuna demiyorum KOmüncüler bilinçsiz hristiyanlardır diye.
yazdığın şeyler evrime ters, insanoğluna, doğaya ters.
Biraz akıl ve mantık sınırları içerisinde teori üretirsen ülke faydalanır.
fakar çocuklara masallar ytarzı söylemlerini dünyada kimse yemiyor artık bilesin.
dünya vatandaşı olmayı küresel firmalar dayatıyor, yahu ne benzerlik yahudi düşüncesi komünde aynı.
yoksa bu komüncüler yahudi firmalarınamı çalışıyor.:clap2::clap2:
Sn pervane bunu okuduktan sonra ne dememi isterdiniz.
Milliyetçilik hatta ırkçılık nedir yazınızdan sonraki iki yazıyı okuyun anlarsınız.
Bir toplum yok sayılıyorsa, hayır ben varım demesi,
Bir toplumun dili yok sayılıyors, hayır böyle bir dil var demesi,
Bir toplumun kültüru yok sayılıyorsa, hayır var demesi,
milliyetçilik değildir
ve bunu savunma sadece o toplumun değil
sosyalistim diyen tüm insanların görevidir.
Kardeşliğin olduğu,
Demokrasinin oluğu,
özgürlüklerin olduğu,
insan haklarının olduğu,
Eşitliğin olduğu,
Sosyal adeletin olduğu,
Bir ülkeyi kastediyorsanız
EVET varız hepimiz karşı bir duruş sergileyelim.
Milliyetçilik hatta ırkçılık nedir yazınızdan sonraki iki yazıyı okuyun anlarsınız.
Bir toplum yok sayılıyorsa, hayır ben varım demesi,
Bir toplumun dili yok sayılıyors, hayır böyle bir dil var demesi,
Bir toplumun kültüru yok sayılıyorsa, hayır var demesi,
milliyetçilik değildir
ve bunu savunma sadece o toplumun değil
sosyalistim diyen tüm insanların görevidir.
Kim yok sayıyor sizi,
Kurslar yeterli değilmi,isterseniz türkçeyide kaldıralım,
Her bölgede bir kültür yaşanır,sizinkinede karışan yok,
Ben sosyalist değilim ama kürt düşmanıda değilim,ben vatansever biri olarak bunu birlikte yapabileceğimize inanıyorum.
Kardeşliğin olduğu,
Demokrasinin oluğu,
özgürlüklerin olduğu,
insan haklarının olduğu,
Eşitliğin olduğu,
Sosyal adeletin olduğu,
Bir ülkeyi kastediyorsanız
EVET varım hepimiz karşı bir duruş sergileyelim.
Bir sürü kürt tanıyorum hiç biri böyle düşünmüyor,benden daha vatansever olanalrı var,
Evet bunalrı kastediyorum o halde çatışmayıp,anlaşalım diyorum.
Saygılarımla...
En azından benim sitede şimdiye kadar yazmış olduğum diğer iletileri okuma zahmetine katlanabilirdiniz tarafıma böyle bir suçlamada bulunmaya kalkışmadan önce. Ve de bu başlığa neden müdahil olduğumu sorabilirdiniz. Onu da geçtim Akhenatonun savlarının ne olduğu hakkında kafa yorabilirdiniz. Yazık çok yazık yaşlarınız nedir bilmiyorum ama ülkedeki sistemin çıkarmış olduğu bu beyinden artık ümidim tükenmek üzere.
Hele ki bu beyinler bize burda imanın güzelliğinden, dinlerinin insan bütünlüğünden yana olduğunu savunma gayretindeyseler hayretim bir kat daha artıyor.
En azından benim sitede şimdiye kadar yazmış olduğum diğer iletileri okuma zahmetine katlanabilirdiniz tarafıma böyle bir suçlamada bulunmaya kalkışmadan önce. Ve de bu başlığa neden müdahil olduğumu sorabilirdiniz. Onu da geçtim Akhenatonun savlarının ne olduğu hakkında kafa yorabilirdiniz. Yazık çok yazık yaşlarınız nedir bilmiyorum ama ülkedeki sistemin çıkarmış olduğu bu beyinden artık ümidim tükenmek üzere.
Hele ki bu beyinler bize burda imanın güzelliğinden, dinlerinin insan bütünlüğünden yana olduğunu savunma gayretindeyseler hayretim bir kat daha artıyor.
Akhenetona cevap verme şekliniz sizin iddia ettiğiniz gibi bir kişiliğe sahip olan zatınıza hiç yakışmıyor öyle ise sayın pervane...Kelimelerinizi seçerken daha dikkatli olmanızı umardım sizin,şehitlerin dağlarda düştüğünü söylemeyi ben çok samimi ve doğru bir söz olarak görmüyorum,her ne kadar karşınızdaki insana olan düşüncenizden kaynaklansada.Ben şayet bu sözü düşmanıma bile söylemem,ne buna haddim vardır,nede vicdanım el verir.
Ayrıca demogoji yapmayın.Şimdimi dinlerin kardeşliği öngördüğü aklınıza geldi.Benmi tersten anlıyorum ya herşeyi,ne kadar kötü niyetliymişim ben böyle...
Türkiyede yaşarken ayrı devlet istemek.federasyon kurulmasını istemek vb. şeyler bölmeye çalışmaktır benim mantığıma göre.
Bak unbe
Çala kalem yazmaktan bahsettim ve sırf bunun için. Sorularıma cevap vermemişsin ama şu federasyon isteyen, ayrılmak isteyen kimler, bari bu sözlerinin içini doldur ve örnekle.
2009 senesi itibarıyla böyle bir şey talep eden var mı.
saygılarımla
Sayın nagoda
İslam inacına sahip Kürtler için dagda ölen Pkk lılar da şehit. Onlardan da diini bütün olanlar var.
Peki size göre hangi müslüman şehit.
saygılarımla
quote=Neferkamin Anu;210118]Bu AKHENATON size ve tüm kürtler hodri meydan diyor,
tarihiniz , kültürünüz, size dair herşey.
sizse kaçmaktasınız, yakında pusu kurup arkadanda vurursunuz (yönetimme şikayet ve ban):wave:[/quote]
Cigerim akhenaton ben daha sizin tek bir iletiniz için şikayet butonu kullanmış biri değilim, bilakis son sürat yazmaya devam etmenizi diliyorum, diliyorum ki kirli çamaşırlarınız bir bir su yüzüne çıksın, diliyorum ki yalanlarınız ile başbaşa kalasınız, diliyorum ki rezilliğinizi burda bulunan binlerce üye görsün. Sizin gibi bir karektere ben sadece de git işine! diyebilirim sizin gibi üfürükçülerin hodri meydanında ne ben ne de başka bir kürdün kendini savuma diye bir sorunu olamaz. İyisi mi siz yahudilerinize tekrar dönün, ha onlardan şu anda sitede kimse yok kendinize güldüreceğiniz.Hadi tekrar kolay gelsin.
leyla zananın konuşmalarını dinlemedin sanırım Dilaver
kürdistan federasyonunu kur diyen başkası mıydı yoksa?
Sayın nagoda
İslam inacına sahip Kürtler için dagda ölen Pkk lılar da şehit. Onlardan da diini bütün olanlar var.
Peki size göre hangi müslüman şehit.
saygılarımla
Bunu Allah bilir sayın dilaver,ben kim oluyrumda bu sorunun muhatabı olacağım.
Ama İslamda vatana ihanet haramdır.
Akhenetona cevap verme şekliniz sizin iddia ettiğiniz gibi bir kişiliğe sahip olan zatınıza hiç yakışmıyor öyle ise sayın pervane...Kelimelerinizi seçerken daha dikkatli olmanızı umardım sizin,şehitlerin dağlarda düştüğünü söylemeyi ben çok samimi ve doğru bir söz olarak görmüyorum,her ne kadar karşınızdaki insana olan düşüncenizden kaynaklansada.Ben şayet bu sözü düşmanıma bile söylemem,ne buna haddim vardır,nede vicdanım el verir.
Ayrıca demogoji yapmayın.Şimdimi dinlerin kardeşliği öngördüğü aklınıza geldi.Benmi tersten anlıyorum ya herşeyi,ne kadar kötü niyetliymişim ben böyle...
Sayın nogada peki bana söylermisiniz? şehitler dağlarda düşmeyip kanatlanıp uçuyor mu ben hangi yalan iddiada bulundum burda. Ayaklanıp annesine babasına dönen şehit varmıdır? asıl siz ne demeye çalışıyorsunuz bunu bir açıklasanız?
izah edebilir misin unbe. Bir de pkk ile ilişkilendir bunları. pkk nın böyle bir söylemi var mı. Var ise nerede.
saygılarımla
evrensel-insan
02-08-2009, 00:50
Saygideger Neferkemin Anu;
Koken; ayrimcilik
Temel;irkcilik
Dusunce;milliyetcilik
Uygulama;diktatorluk
Izm;Fasizm
Yontem;Politika
Yol;iktidar, erk,
Amac;cikar
Yanasim;duygusal, inancsal
Bunlardan hangisine itirazin varsa; aciklarmisin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
O halde bu konuda ayet yazabilir misniz. İslama göre.
saygılarımlşa
Sayın nogada peki bana söylermisiniz? şehitler dağlarda düşmeyip kanatlanıp uçuyor mu ben hangi yalan iddiada bulundum burda. Ayaklanıp annesine babasına dönen şehit varmıdır? asıl siz ne demeye çalışıyorsunuz bunu bir açıklasanız?
Sayın pervane sarfettiğiniz kelimelerde,alaycı bir uslüp olduğunu mu inkar ediyorsunuz?
Dilaver
PKKnın söylemleri beni ilgilendirmiyor
kanıt dersen gecenin bi yarısı uğraşamıcam
leyla zananın da,pkknında amaçlarını ve söylemlerini vedüşüncelerini cümle alem bilir zaten.....
PKKnın söylemleri beni ilgilendirmiyor
O zaman bu başlıga yazmaman gerekirdi. Seni ilgilendiren ne sadece kin ve nefret tohumları mı. Pkk nın söylemlerini bilmeden onları nasıl degerlendirebilirsin.
İlginç.
Söylemleri bilmiyorsun ve herkesi asıp kesiyorsun.
saygılarımla
O halde bu konuda ayet yazabilir misniz. İslama göre.
saygılarımlşa
Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) sadece şu hadis-i şerifi, bu kişilere cevap olarak yeter de, artar:
“En hayırlınız, (zulme düşerek) günah işlemedikçe aşiretini müdafaa edendir.” (Süraka İbnu Malik el-Cu’şemi)
Bu hadis-i şeriften anlaşılacağı üzere, günah işlemedikçe mensubu bulunduğumuz milleti, cemiyeti, kavmi ve aşireti müdafaa etmemiz çok hayırlı bir davranıştır.
Vatan sevgisi imandandır” hadis-i şerifi ortadadır
ancak ortada bariz tahrikler alaycı üsluplar varken yazma gereği duydum.
Bu bariz tahrikler denetimdeki üyeden geliyor olabilir mi acaba.
Bence devam edelim ve netleşelim.
Çünkü bugün itibarıyla pkk nın ayrılma diye bir söylemi yoktur.
Gerçi 15 Agustostan sonra bunu epey ayrıntılı tartışacagız. Yani ayrılan, ayrılmayı isteyen ciddi bir hareket yok ortada. O halde gel senin söylemlerini bir yere oturtmaya çalışalım.
saygılarımla
Sayın pervane sarfettiğiniz kelimelerde,alaycı bir uslüp olduğunu mu inkar ediyorsunuz?
Hayır sn. nogada asla alaycı bir uslup değildi sarfettiğim o söz. Hele hele bir oyunun peşinden gidip canından olan insan diyorum, ama sizler buna şehit diyorsunuz. Türk olsun, Kürt olsun, veya İngiliz olsun kurşunun insanı öldürdüğünü söylüyorum bunun daha açık başka nasıl bir izahı olabilir siz açıklayabilirmisiniz? ve şunu anlatmaya çalışıyorum insanların beyinleri akhaneton gibi insanların zehirleri ile dolduruluyor ve onlar bunun adı din olsun, vatan olsun her ne olusa olsun önce insanı toprağa koyup sonra, ölümün üzerinden övgüler dizilerek başka insanların da onlarla aynı oyun üzerinden hayatlarını feda etmeleri isteniyor benim şehit kavramına bakışım budur. Ama bir insanın yaşamını kaybetmesine değil.
En hayırlınız, (zulme düşerek) günah işlemedikçe aşiretini müdafaa edendir.” (Süraka İbnu Malik el-Cu’şemi)
O halde aşiretini müdafaa eden bir Kürt en hayırlısı mı oluyor.
Vatan sayın nagoda vatan.
Bulamazsınız çünkü o ekonomide vatan kavramı henüz yoktur. Allah'ın vatandan haberi bile yoktur.
Hem siz hadisleri kabul ediyor muydunuz.
saygılarımla
En hayırlınız, (zulme düşerek) günah işlemedikçe aşiretini müdafaa edendir.” (Süraka İbnu Malik el-Cu’şemi)
O halde aşiretini müdafaa eden bir Kürt en hayırlısı mı oluyor.
Vatan sayın nagoda vatan.
Bulamazsınız çünkü o ekonomide vatan kavramı henüz yoktur. Allah'ın vatandan haberi bile yoktur.
Hem siz hadisleri kabul ediyor muydunuz.
saygılarımla
Aşiret mensubu bulunduğun topluluktur,günümüzde bu devlettir.
Evet hadisleri yanlış olanlardan dolayı irdelemek istemem,bu yüzden doğru olanlarıda ortaya katmam.Ama burda bu gerekliydi.
Diaver allasen! bu üyeler acaba diyorum okumadan nasıl bir savunma yapacaklarını düşünerek bu kadar gözü kapalı dalıyorlar konulara. Şimdi kalkıp vatan kavramının başlangıcını mı tekrar tekrar anlatmalı. Yahu arkadaşlar vallahi kimseyi küçümsemek için yazmıyorum bu sözlerimi. Hadi çevrenizde diyelim ki ulaşacağınız kaynak az bakın elinizde net var, o da mı zor bu sitede kıyamet kadar insanlık tarihi hakkında başlık var. Tıklayıp bir okuyun bakın insanoğlu hangi aşamalardan geçmiş, ne zaman vatan sahibi, din sahibi, ırk sahibi olmuş bir okuyun da bu kadar heyecan yapmayın her konuyu kendinize. Her sözden bir düşman bir hayin arayışına girişmeyin artık.
Sayın nagoda
Gel bu sözlerini bir Kürt olarak ele al ve aşireti degerlendir. Kurana göre hangisi dogrudur.
saygılarımla
Diaver allasen! bu üyeler acaba diyorum okumadan nasıl bir savunma yapacaklarını düşünerek bu kadar gözü kapalı dalıyorlar konulara. Şimdi kalkıp vatan kavramının başlangıcını mı tekrar tekrar anlatmalı. Yahu arkadaşlar vallahi kimseyi küçümsemek için yazmıyorum bu sözlerimi. Hadi çevrenizde diyelim ki ulaşacağınız kaynak az bakın elinizde net var, o da mı zor bu sitede kıyamet kadar insanlık tarihi hakkında başlık var. Tıklayıp bir okuyun bakın insanoğlu hangi aşamalardan geçmiş, ne zaman vatan sahibi, din sahibi, ırk sahibi olmuş bir okuyun da bu kadar heyecan yapmayın her konuyu kendinize. Her sözden bir düşman bir hayin arayışına girişmeyin artık.
Sayın pervane celallendiğim falan yok,sadece tek bir iletinizden dolayı şaşırdım,kabul etmeliyim sinirlendimde.Tamam burda bırakıyorum şu an sakinim.Birbirimizi daha iyi anlamak için kelimelere yada nerelere gidebileceğine de önem vermek gerekli diye düşünüyorum.Neyin ne olduğunu biliyoruz,ama insanlık hali bazen duygu aklın önüne geçebiliyor.Bunu sizinde kabul etmenizi isterdim ve ona göre bir uslüp kullanmanızı.
Saygılarımla...
sevgili pervane
sonuna kadar sabır.
Başka bir başlıkta dincilerle ortak temelde yani insanlık temelinde birleşmekten dolayı suçlandık.
Bu başlıkta ise hem dinciler, hem de dinsizler bizi insan oldugumuz için suçluyorlar. Eninde sonunda anlayacaklar.
Yahu biz insanız bunu anlamak o kadar mı zor. Ne Kürt, ne Türk sadece insan ve de emekçi insan.
saygılarımla
evrensel-insan
02-08-2009, 01:23
Saygideger dilaver;
Gordugum ve anladigim kadariyla, PKK'nin uzerinde cok duruyorsun ve tahminim PKK hareket ve eylemlerini bir teror eylemi ve PKK'nin uygulamalarini da; terorizm olarak gormuyorsun.
Birincisi; Sence, PKK' nin amaci nedir?
Ikincisi; Neler talep etmektedir?
Bunlari, PKK'nin agzindan bir alinti olarak, ya da senin algiladigin sekliyle aktarabilirmisin? Ayrica; sence; PKK hangi izmi savunmakta ve uygulamaktadir?
Buradan da; PKK'yi kimlerin yonetip, yonlendirdigine, neye ve kime hizmet ettiklerine, devlet ve hukumet ile olan iliskilerine, kurulus amacina, kimlerin ne amacla PKK'yi kurduguna; ve kurulusundan bu yana; PKK dusunce ve eylem olarak ne gibi degisikliklere ugradigina ve bu degisikliklerin; neye ve kime gore uygulamaya gectigine v.s. deginebiliriz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın nagoda
Gel bu sözlerini bir Kürt olarak ele al ve aşireti degerlendir. Kurana göre hangisi dogrudur.
saygılarımla
Sayın dilaver biz kürtlerin yaşadığı bir milletimi işgal ettik?
Bu vatanı beraber kurtarmadık mı?
Yani benim anlamadığım bu kavga neden.
Bakın ben lazım.Karadenizde bir çok etnik kimlik var.Gürcü,laz,boşnak,çerkez fakat bunlar iş vatana gelince en şiddetli savunmayı bunlar yaparlar.Yani yaşadığın ekmek yediğin millet senin ülkendir.Bu ülkede ayrım gayrım yapılmaz.Kim ne hakla dağlara çıkıyorki.Ayrıca Pkk gibi bir örgütün neler yaptığınıda başka bir forumda yazdım.He bazılarına göre bu devletin propangandasıdır,ama bence değil.
Yani bu ülkede Türk ne hakak sahipse kürtte o hakka sahiptir.Ülkeyi bile yönetmiştir kürtler daha ne olsun,öyle değilmi?
Yani aslında ben şunları bile yazmam,bana ortada kürt-türk kimliği olduğunu bile hatırlatan sizsiniz.Bana göre herkez kardeş,herkez bizdendir...
Saygılarımla...
degil nagoda
ayrıca bu soruma cevap da deghl. Biz aşiretlerden bahsediyorduk ve konumuz hadise göre aşiretlerdi. Onun üzerinde yogunlaşabilir miyiz mahzuru yoksa. Karadeniziilere sonra geliriz.
saygılarımla
degil nagoda
ayrıca bu soruma cevap da deghl. Biz aşiretlerden bahsediyorduk ve konumuz hadise göre aşiretlerdi. Onun üzerinde yogunlaşabilir miyiz mahzuru yoksa. Karadeniziilere sonra geliriz.
saygılarımla
Siz bana bu koduna dini bir emir varmı dediniz bende bulduğumu yazdım.Neden çarpıtıyorsunuz ki?
Konu Kürt kültürü,nerelere geldi vatana,bu konuyla bir şekilde alakalı bir nokta,fakat sizin arzu ettiğiniz tartışma konusu,konuyla alakalı değil
Saygılarımla...
Yani aslında ben şunları bile yazmam,bana ortada kürt-türk kimliği olduğunu bile hatırlatan sizsiniz.Bana göre herkez kardeş,herkez bizdendir...
Sadece bu söylediğimi dikkate alın yeter...
Saygılarımla...
sayın nagoda
Kürt varsa kültürü de vardır. Bunu kimse reddemez zaten. Ama başlık sahibi zaten kürt olayını reddeder. Bilmem bu ayrımı anlayabbiliyor musunuz.
Ama gene de tercih edilen şey Kuran hükümleridir.
saygılarımla
Saygideger dilaver;
Gordugum ve anladigim kadariyla, PKK'nin uzerinde cok duruyorsun ve tahminim PKK hareket ve eylemlerini bir teror eylemi ve PKK'nin uygulamalarini da; terorizm olarak gormuyorsun.
Birincisi; Sence, PKK' nin amaci nedir?
Ikincisi; Neler talep etmektedir?
Bunlari, PKK'nin agzindan bir alinti olarak, ya da senin algiladigin sekliyle aktarabilirmisin? Ayrica; sence; PKK hangi izmi savunmakta ve uygulamaktadir?
Buradan da; PKK'yi kimlerin yonetip, yonlendirdigine, neye ve kime hizmet ettiklerine, devlet ve hukumet ile olan iliskilerine, kurulus amacina, kimlerin ne amacla PKK'yi kurduguna; ve kurulusundan bu yana; PKK dusunce ve eylem olarak ne gibi degisikliklere ugradigina ve bu degisikliklerin; neye ve kime gore uygulamaya gectigine v.s. deginebiliriz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yani şimdi evrensel hocam ben artık ne diyeyim! siz de bu soruları sorduğunuza göre okumaktan çok yazmayı sevenlerin bol olduğu bir site olduğumuza tümden kanat getirdim!
Kürt meselesi başlığında günlerce bu konu dilaver tarafından kronolojik olarak anlatıldı hocam bir tık kadar yakın herkese o başlık. İsteyen üyemiz tıklayıp okuyabilir. ama o başlıkta da burda olduğu gibi okumak yerine zıplamayı seçtiği için üyelerimiz biz hala Kürt sözünün geçtiği ve geçeceği her başlıkta hain, bölücü, pkk yandaşı suçlamalarına maruz kalmaya devam edeceğiz. ne diyelim takdir- i ilahi, pardo! takdir- i cehalet:)
evrensel-insan
02-08-2009, 01:40
Saygideger pervane;
Ben birseyi en net; sorulan sorulara net ve acik cevap alinca anliyorum. Oyuzden bazi seylerin kafamda acikliga kavusmasi lazim. Dilaver'i anlama acisindan. Bunlari ayrica, dilaver cevap verirse de; aciklarim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın nagoda
Kürt varsa kültürü de vardır. Bunu kimse reddemez zaten. Ama başlık sahibi zaten kürt olayını reddeder. Bilmem bu ayrımı anlayabbiliyor musunuz.
saygılarımla
Tamam akhe bu başlığı tahrik için açmış olsun diyelim,sizinde yangına körükle gitmeniz,akhenin amacına daha büyük bir hizmet etmiyormu?
evrensel-insan
02-08-2009, 01:41
Saygideger dilaver;
Başka bir başlıkta dincilerle ortak temelde yani insanlık temelinde birleşmekten dolayı suçlandık.-dilaver-
Bu baslik, hangi baslikti?
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın nagoda
Düşünceleri ifade edebilmek yangına körükle gitmek degildir. Önemli olan uygarca ve kimseleri imha etmeden fikirleri paylaşabilmektir. ben içinde düşünce kırıntısı olan her yazıya deger veririm, okurum ve varsa bilgim katkıda bulunmaya çalışırım. Ama bazı muhteremler gibi hafiyecilik oynamaya kalkanları ise ciddiye bile almam, güler geçerim.
İnsan olabilmek her şeyden önce karşısındakini insan olarak görebilmekten geçer. Hata ve sevaplarıyla insan. Şayet hataları var ise hukuk da bunun için vardır. Bugün siz birilerini insan olarak görmezseniz yarın da başkaları sizi insan olarak görmeyecektir ve bunun örneklerini de her gün ve her an yaşamaktayız, şahit olmaktayız.
Şimdi neden çıktıgını bile herkesin unutmaya başladıgı kör bir savaşın içindeyiz ve bugün bu savaşın durdurulması için taraflar arasında ciddi bir çaba oldugu görülüyor. Ama bir de bu savaşın ürünü olan rant saglayıcılar var. Onların varlık nedeni bu savaş. O halde nefreti körüklemek zorundalar. Nefretsiz var olamazlar çünkü.
Kan dostum kan. İşte bunu durdurmak gerekiyor. Önce kan akmasını engellemek gerekiyor. Kanın durdurulması ise kanla olamaz. Olmuyor ve olmayacak. Kan dökmekte ısrar etmenin çözümsüzlük oldugu artık net olarak ortaya çıktı. Önümüzdeki günler pek çok şeye gebe.
25 sene evvel Kürt kelimesinden bahsetmek bile ceza almak için yeterliydi. Bugün devletin en yetkili agızları Kürt açılımından bahsediyorlar. Demokrasiden bahsediyorlar. Bu sürece her aydın katkıda bulunmak zorunda. Ancak bu kandan beslenenler barış sözünü agızlarına almazlar ve savaşı durdurmak isteyenleri, buna katkı saglamak isteyenleri vatan hainligi ile suçlarlar. Terör yardakçılıgı ile suçlarlar. Bu başlıkta bile bunun izlerine rastlamıyor muyuz.
saygılarımla
hakdogan
02-08-2009, 12:07
Herkesin çapı&kalibresi ortada, bazı şeylerin gizli&saklı kalması çok da mümkün değil.
MAL MEYDANDA.
Şimdi, bu başlıkta yazan ve kendisine dağın ardında kalan ve henüz gözlemlenemeyen akıbetten söz ettiğim yaşının muhtereme sesleniyorum: Haksız mıymışım?
Ben sizi uyarmıştım...
Bu baslik, hangi baslikti?
Muhterem evrensel insan
O başlık muhtemeldir ki bu başlıktı. Ben karıştırmış olabilirim. Kürt Meselesi başlıgında pervane'nin de belirttigi gibi bu konuda oldukça geniş çalışmalarım vardır. Zaten o başlıgı da ben açmış mama sonra aynı minvalde devam ettikleri için byspy ın başlıgı ile birleştirmiştim.
Kısaca söylemek gerekirse pkk terör örgütüdür söylemleri artık gerçegi yansıtmaktan uzak kalmakta. Benim düşünceme göre pkk bireysel terör yöntemlerini agırlıklı olareak kullanan siyasi bir örgütlenmedir. 2-3 milyon oy toplayabilen , bir bölgede neredeyse halkın tümüne söz geçirebilen, uluslararası çapta fiilleri bulunan ve pek çok ülke ile ilişki kurabilen bir örgütlenmeyi basit bir terör örgütü olarak sınıflandıramazsınız.
Belki ilk başta böyle bir görünüm altında çıkmış olabilir. Ama devletimizin etkin çalışmaları sayesinde artık siyasi bir hüviyete bürünmüştür. Lideri içeride olmasına ragmen Türkiye gündemini şekillendirbilmektedir. Ayrıca Başbakan ve İçşleri bakanının açıklamaları sonucunda artık pkk ile gizli gizli ya da aracılar vasıtasıyla görüşüldügü de sır olmaktan çıkmıştır.
Kaldı ki şayet akan kanı durduracak ise bunun hiç bir kıymeti harbiyesi de yoktur. İçişleri bakanı devletin tüm birimleri bu konuda ısrarcıdır diyor. Kürt açılımı yapıyor. Bu ne anlama gelmektedir. Gene aydınlar ile görüşülüyor. Tusiad Dtp ile görüşüyor. Hemen her kesimde barış için bir çaba görülmekte. Sadece bu kandan beslenenler haricinde.
Elbette bu nereye kadar götürülebilecek, bunu izleyecegiz. Bu çok zor bir süreç olacaktır muhakkak. Her iki taraftan provokatörler bu süreci baltalamaya çalışacaklardır. Pkk tarafında tam da bu sırada amaçsız katliamlar beklenebilir. Ya da ergenekon tip yapılanmalar provakatif eylemler örgütleyebilrler. Bu tarafta ise yogun bir vatan haini edebiyatı yapılacaktır. Kanı durdurmak isteyenlere karşı başka yolları ve metotları da yoktur çünkü.
Pkk geçmişte ne olursa olsun, ne hedeflemiş olursa olsun bugün artık ayrı bir devlet olmaktan bahsetmemektedir. Apo'nun görüşme notlarını okuyun, ilginç açılımlar var orada. Demek ki bugün için ayrılmak isteyen görülmemektedir. O halde bu savaşın gayesi ve anlamı nedir.
Kenan Evren'in bile geldigi nokta meydandadır. Şu anda ciddi bir kan dökülmüyorsa bu pkk nın eylemsizlik kararı neticesindedir ve bunu 1 Eylül'e kadar sürdürecekler herhalde. O yüzden 15 Agustos açılımına da önem veriyorum. Sadece ben degil devlet de veriyor ki Apo'dan evvel bir açılım getirmeye çalışıyorlar.
Öncelikle siz pkk ile savaşıyorsunuz. Bu kanıda onlarla birlikte durdurabilirsiniz. Ama yıllardır o kadar kan ticareti yapıldı ki bu çok zor olacak, hatta ilk aşamada da imkansız gibi. O halde çözüm Dtp ile diyalog içinde aranmalı ve meşru zeminlerde de götürülebilmeli.
saygılarımla
Neferkamin Anu
02-08-2009, 14:20
sayın nagoda
saygılarımla
BAŞLIK SAHİBİ kürtte yoktur kültürüde diiyor.
Varsa ispata buyrun , daha tek satır kültür yazamadınız.
Öyle farisinin, arabın, Türkün kültürünü çalıp sentezlemekle olmaz bu işler.
Buyrun meydan burda.
Neferkamin Anu
02-08-2009, 14:40
Cigerim akhenaton ben daha sizin tek bir iletiniz için şikayet butonu kullanmış biri değilim, bilakis son sürat yazmaya devam etmenizi diliyorum, diliyorum ki kirli çamaşırlarınız bir bir su yüzüne çıksın, diliyorum ki yalanlarınız ile başbaşa kalasınız, diliyorum ki rezilliğinizi burda bulunan binlerce üye görsün. Sizin gibi bir karektere ben sadece de git işine! diyebilirim sizin gibi üfürükçülerin hodri meydanında ne ben ne de başka bir kürdün kendini savuma diye bir sorunu olamaz. İyisi mi siz yahudilerinize tekrar dönün, ha onlardan şu anda sitede kimse yok kendinize güldüreceğiniz.Hadi tekrar kolay gelsin.
Ne oldu yahu iki kelime farisi ve arap kültüründen biir şeyler yazamadın bize. Bizde yutacaktık haaa bunlar kürt kültürüymüş diye.:baby:
Benim gibi karakkterlere yazabilmek bilgi ve cesaret ister.Kuru kuruya demagoji, çarpıtma sökmez.
Hadi bana kültürünüzden bir şey yazın.
ben yazmıştım prozak kaldırmış birde ceza atmış.
malum bu ülke fransamı gerçekler ortaya dökülebilsin, kim nedir ortaya çıkarılsın.:thumb:
evrensel-insan
02-08-2009, 16:45
Saygideger dilaver;
Hala ortada karisik bir durum var. Birincisi, Hadep ve DTP daha onceleri; Kurd meselesinin siyasi kollari degilmiydi. Bugun DTP hala siyasi kol degilmi? O zaman neden hala PKK var? Eger bir kurd halkini temsil eden araniyorsa ve bu siyasi bir orgut olarak ta ortaya cikiyorsa; PKK'nin varligi anlamsiz kalmiyormu? Bunun disinda;, sen, tam olarak ne oneriyorsun? Kurd halkinin siyasi temsilciligini degil mi? Sunu diyebilirsin. PKK vurucu gucudur, DTP'de siyasi gucu, Kurd siyasi hareketinin. Bu cumle dogru olurmu?
Ayrica hakikaten kurd halki arasinda bir referandum yapilsa; sence PKK' ya destek cikar mi? Yoksa; kurd halki belirli asiretlerin emrinde mi, hareket ediyor?
Sence, once Kurd halki, asiretler, PKK ve DTP kendi aralarinda uyumlu mu? Kendi aralarinda ortak bir istemlerinin ne oldugu hemfikirligi var mi?
Ya da; sen PKK ve DTP hareketlerinin, emperyalist guclerden ve onlarin destekcileri ve emir kullari dis kaynaklardan bagimsiz olduklarini soyluyebiliyormusun?
Bu ayni emperyalist gucler; TC'nin de bassini cekmiyormu? PKK-Devlet goruntusu bir oyun degil mi? Bir suru can her iki taraftan da bu oyuna kurban gitmedi mi ve hala gitmiyor mu?
Bu konudaki goruslerini alabilirmiyim?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Muhterem evrensel
Kürt Meselesi başlıgında bunları tek tek ele alıp cevapladıgımı zannediyorum. Tekrar etmeye de gerek duymuyorum. O başlıkta hepsi var. Dilersen oraya bir göz atabilirsin.
Ancak pkk hareketinin aşireti çözen bir yapısı oldugunu düşünüyorum. Kadınların daga çıkması en azından bunun bir göstergesidir.
Pkk nın ise doguda ezici bir hakimiyeti var. Tamam dincilerin bir kısmı Akp ya da RP ye oy veriyor. Dini ögeler kuvvetli oldugu yerde bu görülüyor. Ama her Kürdün öyle ya da böyle pkk sempatisi oldugu yadsınamayacak bir gerçek. Gücünü de buradan alıyor zaten pkk. Başka türlü bu kadar kuvvetli bir askeri güce karşı direnebilmesi de mümkün degildi.
İşte sorunun temeli de burada yatıyor. Kimine göre 5, kimine göre 15 milyon Kürt yaşıyor bu topraklarda ve pkk gücü bu insanlardan alıyor. Bu yüzden bu güç kaldıgı müddetçe onu bitirebilmek de mümkün degil. Daha fazla şiddet daha fazla tepki ve ayrılık doguracaktır. Artık bu aşama geride kalmış. Nitekim devlet de sonunda bunun farkına vardı ki Kürt açılımlarını demokrasi ile başlattı.
Demokratik Cumhuriyet yakalandıgından bu yana Apo'nun söylemi. Aslında aynı şeyler dile getirilmeye başlandı ve görünüşte Mir Dengir Fırat'ın dedigi gibi sorunun çözümü çok basit. Ama bu başlıkta da sık sık rastladıgımız nefret ekme güdüleri bunun en büyük engeli olarak görülüyor. Bu nefreti yenebildigimiz gün olayı çözebiliriz sanıyorum ve de yenmek zorundayız.
saygılarımla
yucemanitu
02-08-2009, 23:13
Yahu köyü boşaltmış, insanların evini barkını yakmış afedersiniz miktir git nereye gidersen git diye adamları ailesiyle yersiz yurtsuz aç bırakmışlar. Bugün o ailelerin çocukları sokakta mendil satıyor, trafikte araba camı siliyor, kaldırım kenarlarında uhu çekiyor. İnsanlar anadillerini konuştuğu için yıllarca hapislere tıkıldı. İnsanlar çocuklarına yıllarca kendi dillerinde isim koyamadı. "Kıro" diye isim takıldı, insan yerine konmadılar. Yani şimdi bütün bunlar da olmamış gibi davranmayalım durum öyle fena bir hal almış ki bunun yanında ağabeyini caddenin ortasında patlayan bombayla kaybedene de bunları anlatamazsın. Ne de evi barkı yıkılan köyünden kovulana kardeşlikten bir arada yaşamaktan bahsedemezsin. Uluslararası olmak uluslararası takılmak güzeldir ama küçük bir ayrıntı var. Lenin'in dediği gibi uluslar olmadan uluslararası olmaz. Yani ezilen bir ulusun haklarını savunmadan uluslararası olmaya kalkarsanız İngiliz Kralı olup da Gandhi'ye Milliyetçilik yapma, demiş gibi olursunuz.
Ne oldu yahu iki kelime farisi ve arap kültüründen biir şeyler yazamadın bize. Bizde yutacaktık haaa bunlar kürt kültürüymüş diye.:baby:
Benim gibi karakkterlere yazabilmek bilgi ve cesaret ister.Kuru kuruya demagoji, çarpıtma sökmez.
Hadi bana kültürünüzden bir şey yazın.
ben yazmıştım prozak kaldırmış birde ceza atmış.
malum bu ülke fransamı gerçekler ortaya dökülebilsin, kim nedir ortaya çıkarılsın.:thumb:
Akhaneton anlamadığınız yer neresi biliyor musunuz? Ya da anlamamak için hem bu başlıkta hem de açmış olduğunuz gerekli gereksiz hezeyanlarınız ile dolup taşan diğer başlıklarda da anlamadığınız yer; Şimdi bu ülkede kendilerini Kürt diye tanımlayan insanlar var mı yok mu? Yok eğer kendilerini böyle ifade eden kimsecikler yoktur diyebiliyorsanız bu başlığa konu ettiğiniz “Kürt Kültürü” ifadesi bilgisine nerden ulaştınız?
Bu Kürt ve Kürt kültürü hakkında duyum almış araştırmalarınız sonucunda bu kültürün izine hiçbir şekilde rastlamamış, fakat ne olduğunu bilmediğiniz için kendilerini Kürt diye tanımlayan bu insanlardan bilgi almak istemiş olabilirsiniz bu başlıkta! Veya bu duyumu almış olmakla birlikte içinde bulunduğunuz ruh hali, dünya görüşü, şimdiye kadar ülkeniz hakkında edinmiş bulunduğunuz bilgiler, eğitiminiz, öğreniminiz, yoğun araştırmalarınız sizi şu sonuca ulaştırmış olabilir. Böyle bir kültür veya bu kültürün olduğunu ileri süren o kültüre tabi insanların var olmadığını, aslında var olduğunu iddia ettikleri kültürün başka ülkelerin halklarına, başka medeniyetlere ait olup bunu iddia eden insanlar tarafından kendilerine mal edildiğini ve yine bu nedenle bu bahsi geçen kültürü bu kültürü yaşayan insanların varlığını kabul etmemeniz gerektiğini, bu kültürün asla ve asla varlık göstermediğini, her duyduğunuz yerde inkar etmeniz gerektiğini, reddetmeniz gerektiğini kendinize insanlık vazifesi olarak seçmiş ve bu edindiğiniz vazife doğrultusunda insanlığı aydınlatmayı kendinize bir insanlık borcu olarak, hatta ve de hatta hayatınızın yegane amacının böyle bir kültürün olmadığını hem ülke hem de dünya insanlığına duyurmanız, ispat etmeniz olabilir.
Buraya kadar bir sorun yok.
Şimdi madalyonun diğer tarafına geçiyorum;
Akhenaton şimdi aslında sizin bu asla ve de asla var olmadığını insanlığa duyurmaya çalıştığınız kültüre tabi olduklarını ifade eden ya da sizin söyleminiz ile iddia eden insanlar, sizin bu söylemleriniz ile asla ve de asla ilgilenmiyor. Olabilir bizim yaşadığımız, yaşatmaya çalıştığımız bu kültür aslında geçmişte bize ait olmayabilir. Bunu Araplardan,Farisilerde, diğer acem diyarından veya dünya yüzünde bu şekilde geleneklere sahip başka başka insanlardan görüp kendimize bu gördüklerimizi yakıştırmış, seçmiş olabiliriz. Ama önemli olan biz bugün bu seçmece kültürü kendimize ait veya kendimizi bu kültüre ait hissediyoruz demeleri. Bu adamlar şimdi diyorlar ki siz ne söylerseniz söyleyin bu bizim umurumuzda değil, bize kırk tane üniversiteden, kırk tane bilim adamının araştırmasından, kırk tane başka milletlere ait olduğuna dair rapor getirmiş olsanız da biz bu sonuç ile ilgilenmiyoruz. Bizim ilgilendiğimiz şey kendimizi bu kültürün içinde iyi hissediyor, mutlu hissediyor ve de bu kültürden kendimizi yabancılık duygusundan uzak görmemiz ve bunun dışında bize sunulan başka bir geleneği, hikayeyi, türküyü, alfabeyi, sesleri kendimize ait olan yaşam alanlarında kullanmak istemiyoruz.
Dünya ile iletişimde başka başka dilleri kullanabiliriz. Başka başka insanlar ile bir arada yaşayabiliriz onların dillerini geleneklerini öğrenebiliriz bu öğrendiklerimizden kendimizi ait hissettiğimiz ile geçmişte olduğu gibi bugün de sentez oluşturabiliriz. Fakat bizim için; önemli olan kendi yaşam alanlarımızda kendimizi ait hissettiğimiz bu karma kültür ile yaşantımızı şekillendirmek bu şekilde devam etmek, Bu dilde konuşmak, bu dilde kitaplar yazmak, bu dilin sesleri ile türküler söylemek, küfür etmek, birbirimizi ne kadar sevdiğimizi veya neden nefret ettiğimizi söylemek istiyoruz. Bu karma kültürün tarihini, geçmişte bizde önce yaşamış olanların hangi koşullarda bu karma kültürü bir araya getirilebilmiş olduklarını öğrenmek, bu merakımızı gidermek istiyoruz diyorlar.
Şimdi akhaneton bu yazdıklarıma cevabınıza göre devam edeceğim. Buyurun sizi dinliyorum.
Bu başlıkta Kürt sorunu tartışılmasına neden tekrar gelindi anlayan var mı?. Konu ile ilgili sitede aylar önce kilit vurulan ama bir türlü mührü çözülmemiş bir başlık zaten mevcut. Madem tartışılacak Kürt Meselesi ile akhenatonun bu başlığı neden birleşirilmiyor. Kürt kültürü meselesi başlığı şunu ispatlamış oluyor mu? Bu sitede bulunan Kürt üyeler için sürekli kürt sorununu gündemde tutmak için canla başla mücadele verdikleri söylemlerinde bulunanlar şimdi aslında bu konunun asıl tartışma meraklıları olduğunu ispatlamış oluyor, ama kendi sınırları dahilinde.
Aslında bakın olmayan Kürt kültüründe çok güzel bir atasözü var. Biraz kibarlaştırılmış hali ile yazıyorum ama orjinalini merak edene asıl anlamını ve orjinal dilinde nasıl yazıldığı hakkında bilgi verebilirim!
Olmayan Kürt ataları bu günleri çoktan görmüş olmalı ki vakti zamanında bir söz etmişler tam da Kürtlerin bugün karşı karşıya kaldıkları insan doğasına aykırı beklentilerin ne anlama geldiğini anlatmak istemişler, don sahiplerine!
"Donumu giy ama; içinde sesli sessiz hiç bir eylemde bulunma"
Son derece haklısın pervane
Bu meselede taraf olarak suçlananlar ki başta ben ile sen geliyoruz, o başlık kapandıktan kadar bu konuda hiç bir şey yazmadık. Bu başlıklar kimler tarafından açılıyor.
Bakın bay Mutezile'nin kaç tane açılmış başlıgı var. Elbette Akhenaton'u saymıyorum. Ondan sonra da bölücüler nidalarıyla ortaya çıkarlar. Yagma yok. Biz gerçekleri açıklamak için buradayız.
Bu tartışma neden alevlendi. Politika forumuna bakın bakalım Kürt meselesini kimler kaşıyor, kimler başlık açıyor, kimler bölüyor ve bölmeye çalışıyor.
Ve de şunu da ilave edeyim. Çarpıtmalara cevaplarınızı alacaksınız.
Biz insan oldugumuz için buradayız ve sonuna kadar insan olacak ve insanlıkla beraber olacagız.
saygılarımla
Poitika forumunda Açılan en son altı başlık şöyle :
İmralı Sakininden Devrimcilere Sitem başlatan Mutezile
PKK Ne İstiyor? Açan Mutezile
Kürt Kültürü Açan akhenaton
''Sokak lambası'' söndü; ''Tükenmez kalem'' yazmıyor Açan Mutezile
Dini Orgutlenmeler Ile Milli Orgutlenmeler-Fark ve Benzerlikleri Nelerdir?
Açan muhterem insan
terör nasılmı sona erer... Açan ayata
daha neler duyucaz bakalım! açan unbe
Başlık sahipleri ise bizi devamlı vatan hainligi ile suçlamaktalar.
Baylar ve bayanlar, sizlerin amacı nedir acaba. Biraz sonra da ben ve benim gibi düşünenleri siteyi politikaya çekmekle suçlamaya başlarsınız.
Bu başlıkta yazan ve insan görüşüne sahip olan devrimi savunan, komünist ya da sosyalist çizgideki hangi üyemiz Kürt Meselesi başlıgı kilitlendikten sonra bu konuyuı gündeme getirdi, izah edebilir misiniz.
Bay Mutezile sizin derdiniz ne. Siz hangi sitede yer alıyorsunuz ve neden bu kadar Kürt meselesi ile ilgili başlık açıyorsunuz. Acaba bir kuyruk acınız mı var. Akhenaton ile bile kanka oldugunuza göre sizin bir DK üyesi olarak tarafsızlıgınızdan bahsedebilmek mümkün müdür.
Denetimde olan bir üyeyi bu kadar övdügünüze göre neden onun hala denetimde kalmasına rıza gösteriyorsunuz.
Sizin düşünceye özgürlük diye bir sorununuz var mı yoksa tek amacınız sadece kendi dogrularınızı mı dikte ettirmek.
Siz politik ve Kürt başlıklarınız haricinde TD sitesine herhangi bir türden katkı saglamayı düşünür müsünüz. Yoksa tek amacınız ben ve pervane gibi düşünceye sınırsız özgürlük isteyen üyeleri sindirebilmek midir.
Bu amacınızla ilgili akhenaton dahil ittifak yapamayacagınız kimse var mı.
Biraz uzun sorular oldu ama nasılsa siz kapsamlı bir araştırmacısınız. Zaten başka da bir işleviniz yok. Benim 8700 iletim var. Size kolay gelsin, araştırmaya ve cımbızlamaya devam.
saygılarımla
Kürdler islam ailesi icinde bir TAM birey olabiliyorken, yasadiklari bu topraklarda kürd olarak varliklari statükocu zihniyet tarafindan düne kadar kabul edmiyordu, ötükenci zihniyet halen kabul etmiyor....
Benim ülkemiz insanlarin tüm demokratik haklarina saihp olabilmelerinde hic bir elestirim itirazim olamaz, benim tek sorunum "eline silah almis ve bu ülke insanlarinin hayatina, huzuruna kasti olanlardir", ve belki bu konuda konumu en saglam "inanir" üyelerden birisiyim....eger bu devlet bu milletin devleti ise, bu milletin varligini tehdit eden hic bir olusum ile esit sartlar altinda muhtap alip, masaya oturmaz, terör ile baglarini tam anlami ile koparmamis insanlar ile "daha huzurlu yarinlar" icin etkili hic birsey yapilamaz.
Kendisini hümanist diye lanse edenlerin, var olan "yari askeri statükoyu" korumaktan baska birsey yapmayan, yapilmasini istemeyenlerin, neden bu kadar "Irksal" olabildigini, neden insanlarin dinsel tercihlerine "nazik asaglamalar" yaptigini ,yaklasik üc yildir bu sitede aktif üye olmama ragmen anlamis degil, galiba bundan sonra da anlatilabilecek oldugunu sanmiyorum....
evrensel-insan
03-08-2009, 00:56
Saygideger dilaver;
Ickiyi fazla kacirdin galiba. Ya da gaipten sesler duymaya basladin.
Dini Orgutlenmeler Ile Milli Orgutlenmeler-Fark ve Benzerlikleri Nelerdir?
Açan muhterem insan
Evet buyrun, bu basliklardan birinin sahibi olma vasfiyla; sizi, yukarida bold olarak belirttigim kismin ispatina cagiriyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Muhterem evrensel
Sizi tenzih etmem gerektigini unutmuştum. Aslında unutmuş da degildim ama araya başka bir şeyler girdi ve yazmada geciktim.
Zatı alinizi elbette bu tür ithamların dışında tutarken özürlermin kabulünü rica ederim.
saygılarımla
evrensel-insan
03-08-2009, 01:11
Saygideger dilaver;
Sunu iyi bilmeni isterim. Ne bir kisiyi etiketleme, ne de herhangibir sekilde suclama gibi, girisimim olmadi ve olamaz. Herseyden once kendimde boyle bir hak gormem. Benim 5000 kusur, yazimda; hic kimse boyle bir ifade bulamaz. Ustelik, kisilerin kendilerini lanse ettigi ve tanittigi gibi algilarim. Ayrica, yapilan hatayi duzelttigin icin de, tesekkur ederim.
Son actigim basliga gelince; bence milli degerler ile, dini degerler; ayni zihniyetin bir urunudur ve kisilere dogumdan itibaren bir boyunduruk olarak takilir. Bilhassa, dinlerden bir cesit boyundurugunu atabilmis olan ve bu sitenin yonetimini elinde bulunduran, kisilerin, nasil oluyorda; milli boyundurugu goremiyor olmasi, benim bir merak konum ve algilamaya calisiyorum. O yuzden o basligi actim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Neferkamin Anu
03-08-2009, 01:16
Bakın bay Mutezile'nin kaç tane açılmış başlıgı var. Elbette Akhenaton'u saymıyorum. Ondan sonra da bölücüler nidalarıyla ortaya çıkarlar. Yagma yok. Biz gerçekleri açıklamak için buradayız.
Hadi buyur bana kürt kültürünü açıkla birşeyler yaz.
yağma yapıyoruzya çürüt bizi.
Hani bilimselizya o yüzden....:dance:
Bu tartışma neden alevlendi. Politika forumuna bakın bakalım Kürt meselesini kimler kaşıyor, kimler başlık açıyor, kimler bölüyor ve bölmeye çalışıyor.
Ve de şunu da ilave edeyim. Çarpıtmalara cevaplarınızı alacaksınız.
Biz insan oldugumuz için buradayız ve sonuna kadar insan olacak ve insanlıkla beraber olacagız.
saygılarımla
amerikanın bölgeden çekilme tari başlamasıyla Dilaverde söylem değiştirdi.
Yahu siz nme zaman söyleminizin arkasında duracaksınız.
yoksa kürt kültürü bumu.:drum:
Neferkamin Anu
03-08-2009, 01:18
Bu vatanın alın terini her türlü global emperyalizme peşkeş çeken vatan hainidir benim gözümde, dinci , komünist, liboş, kürt farketmez.
Neferkamin Anu
03-08-2009, 01:23
Kürt Kültürü Açan akhenaton
Akşama kadar kürtler kültürlerini yaşayamıyor diye davul çalan sensin, bizde bu kültür nedir diye sorduk hatamı ettik......
Düne kadar kürt sorunu başlığında, apoların, kandil soytarılarının yazılarını basan sen,,,,,
Amerikanın ayrılmasıyla sıkıştırnızmı....
Bak hala Türkü öğrenemediniz.....
Türkle savaşacaksanız, mert olmayıda öğreneceksiniz...
Bu başlıkta yazan ve insan görüşüne sahip olan devrimi savunan, komünist ya da sosyalist çizgideki hangi üyemiz Kürt Meselesi başlıgı kilitlendikten sonra bu konuyuı gündeme getirdi, izah edebilir misiniz.
Yahudilerin var olması için oluk oluk burjuva kanı isteyenlerdenmi bahsediyorsun.:yo:
Denetimde olan bir üyeyi bu kadar övdügünüze göre neden onun hala denetimde kalmasına rıza gösteriyorsunuz.
AKHENATON u denetime aldırabilmek için sağa sola mesaj attığınızı bilmediğimimi sanıyorsunuz.:yo:
Ne zaman dürüst dövüşeceksin.
Yoksa gücün ve bilginmi yetersiz.
tarihin yok edemediği Türkleri yahudilermi yok edecek.
evrensel-insan
03-08-2009, 03:08
Saygideger Neferkamin Anu;
Ya kardesim, sende hic anlayis yokmu? Bu kacinci. Insan bir ozur diler. Bir daha, benim lakabimi kullanarak; benden olmayan bir alintiyi bana mal edersen, baska turlu yazacagim; haberin olsun. Yeter yahu!
Başlık sahipleri ise bizi devamlı vatan hainligi ile suçlamaktalar. -dilaver-
Sende okudugunu takip edememe, hastaligimi var! Umarim bu son olur!
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
03-08-2009, 06:58
Bay dilaver;der ki:
''Bay Mutezile sizin derdiniz ne. Siz hangi sitede yer alıyorsunuz ve neden bu kadar Kürt meselesi ile ilgili başlık açıyorsunuz. Acaba bir kuyruk acınız mı var. Akhenaton ile bile kanka oldugunuza göre sizin bir DK üyesi olarak tarafsızlıgınızdan bahsedebilmek mümkün müdür.
Sizin düşünceye özgürlük diye bir sorununuz var mı yoksa tek amacınız sadece kendi dogrularınızı mı dikte ettirmek.
Siz politik ve Kürt başlıklarınız haricinde TD sitesine herhangi bir türden katkı saglamayı düşünür müsünüz. Yoksa tek amacınız ben ve pervane gibi düşünceye sınırsız özgürlük isteyen üyeleri sindirebilmek midir.
Bu amacınızla ilgili akhenaton dahil ittifak yapamayacagınız kimse var mı.
Biraz uzun sorular oldu ama nasılsa siz kapsamlı bir araştırmacısınız. Zaten başka da bir işleviniz yok. Benim 8700 iletim var. Size kolay gelsin, araştırmaya ve cımbızlamaya devam.''
**Kürt meselesi sizin jargonunuz. PKK'ya bir kılıf lazım sonuçta. Halkın gözünde nasıl meşru kılacaksınız etnik terörizmi-tedhişi?Koskoca bir etnik topluluğu bu teröristlerle bütünleşik göstererek tabii?!
Türkiye Kürtleri PKK'ya (Pkk tarafından sindirilmeyenlerden bahsediyorum); sizin görüşlerinize nasıl bakıyor: Emin ol tam bir kayıtsızlıkla. Doğuda yaşayan kendisi Kürt bir aile dostum var. Bütün bölgeyi tüccar olması hasebiyle karış karış geziyor. Türkiye Kürd'ünün geçim derdi, sağlık, aş dışında bir derdi yok. Benim de gözlemlerim böyle zaten. Güneydoğulu çok yakın arkadaşım, dostum var. Vaktiyle dağa çıkmışlardan da tanıdığım oldu. Hepsiyle çok uzun sohbetlerim var. Masa - başı - teorisyenlerinden değilim; bazıları gibi. Ayrılıkçılığı, otonomiyi sözde kürt entellektüeller ile 'devrimci', komünist, kadrosu (kızılordu kendini ayırıyor burada) savunanlar belli. Bir halka '' size daha fazla özgürlük lazım, otonomi lazım, kürtçe eğitim lazım telkininde bulunuyorlar. Kim oluyorsunuz siz? O halkın %1 i bile yazılanları okumuyor. Evini, mutfağını döndürme derdiyle meşguller hepsi.
**Artık gözün hiddeten ne kadar döndüyse meyhane ağzı takılmaya başladın:Acaba bir kuyruk acınız mı var. Böyle berbat terimleri, sen söyleyince nedense çokta yadırgamıyorum. Kimin söylediğini iyi anlamak lazım.
**Ben bu sitede hiç kimseyle kanka değilim. Hiç kimsede de arkadaş olarak kayıtlı değilim. Kankası olduğum adamın arkadaş listesinde olmaktan gurur duyardım. Yok böyle bir şey..Ben de arkadaş olarak kayıtlı olanların tamamıyla da ilkeler bazında tartışmışımdır. Küslükler de olmuştur. Arkadaşlık, dostluk benim çok önemsediğim ciddiye aldığım kavramlar..Vazgeçemeyeceğim tek şey ilkeler ve tutarlılıktır.
** Akhenataon'a yazdığım yazı iyi niyetli bir uyarı yazısı idi. Tanımam etmem, konuşmuşluğum yoktur. Yazdıklarımı ister kaale alır, ister almaz. Sana ne?
**Yine efkar basmış olsa gerek yalanlar sallıyorsun..Akhe'yi övmüşüm:) Komiksin. Aksine Akhe'ye yazdığım eni konu kırıcı bir yazıydı. İsteseydim ÖM ile gönderirdim. Sakınacak, gocunacak bir şeyim yok. Her defasında Göğsünde 'Müfteri' yazısı ile ortalıkta dolaşmaktan ne anlıyorsun?
Bu nasıl bir hiddettir; gaflettir?
**PKK ve vatanın bütünlüğü, üniter devlet konusunda tarafım, bölücübaşına özgürlük, ülkenin bekası konularında tarafım. bay dilaver PKK adına racon kesecek (Siz PKK'nın öyle düşündüğünü nereden biliyorsunuz) diye açıkça taraf olacak-ama benim bu topraklardan yana t a r a f olma hakkım olmayacak; işine öylesi mi gelirdi?
Düşünceye özgürlük gibi naftalin kokulu sloganların arkasında ne saklandığını iyi biliyorum.
Bak Mevlana'ya kulak ver, sana sesleniyor bay dilaver:
''Dünle beraber gitti cancağızım, ne varsa düne ait;
Bugün yeni şeyler söylemek lazım''
**Benim TD'ye varsa katkım vardır, yoksa da yoktur. Buna sen değil, üyeler karar verir. Yine burayı çiftliğin gibi görmeğe ve racon kesmeğe başladın. Izdırabını iyi anlıyorum. İçin buruk. Buruk da onun ilacı bende yok.
**Bu sitede benim ne dostum vardır, ne kankam, ne de ittifaklarım. Burası örgün ağ: Burada benim saygı duyduklarım, kayıtsız kaldıklarım ve nihayet saygı duyamadığım bir takım insanlar var. Kimseye yaranmaya çalışmam, pohpohlamam, idolleştirmem. İtinayla tabu deviririm:) Bu konuda idolleştirdiğim kimse ise adını bu siteye veren mümtaz şahsiyettir.
**Sonuç olarak açtığım topiclerde ümraniye soruşturması, itirafçılar, PKK'nın neyin peşinde olduğu gibi problemler irdelenmeye çalışılmaktadır. Sitenin her şeyden önce /DK ve meclis üyeliğinden önce; sade bir üyesiyim. Topicte açarım; açılmış olanlara da yazarım. Bu kadar gocunma, rahatszılık duyma. Biraz hazımlı ol.
Çok yeni bir üye olarak haddim değil galiba ama, naçizane bir önerim olacak: Forumdan politika bölümünü kaldırmaya (ve başka bölümlerde de politik topiclere yer vermemeye) ne dersiniz?
Gerçi zamanında bu bölümü açmadan önce yetkili arkadaşlar gereğince düşünmüş taşınmışlardır mutlaka. Fakat neticede illa ki her konu her forumda konuşulsun diye bir kaide de olmasa gerek.
Kimseye herhangi bir ithamda bulunmamak için kendi siyasi çizgimi elimden geldiği kadar açığa vurmadan acizane kendi izleminim: Dini tabularını yıkabilmiş bu kadar çok sayıda arkadaş bulmanın sevincini yaşarken bu forumda, aynı arkadaşların yabana atılmayacak bir kısmının politika forumunda yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oluyor.
Elbette bu konuların da bir yerlerde konuşulması lazım. Fakat illa ki TD çatısı altında olması şart mı?
saygılarımla
Portakaloglu
03-08-2009, 11:04
Yahu köyü boşaltmış, insanların evini barkını yakmış afedersiniz miktir git nereye gidersen git diye adamları ailesiyle yersiz yurtsuz aç bırakmışlar. Bugün o ailelerin çocukları sokakta mendil satıyor, trafikte araba camı siliyor, kaldırım kenarlarında uhu çekiyor. İnsanlar anadillerini konuştuğu için yıllarca hapislere tıkıldı. İnsanlar çocuklarına yıllarca kendi dillerinde isim koyamadı. "Kıro" diye isim takıldı, insan yerine konmadılar. Yani şimdi bütün bunlar da olmamış gibi davranmayalım durum öyle fena bir hal almış ki bunun yanında ağabeyini caddenin ortasında patlayan bombayla kaybedene de bunları anlatamazsın. Ne de evi barkı yıkılan köyünden kovulana kardeşlikten bir arada yaşamaktan bahsedemezsin. Uluslararası olmak uluslararası takılmak güzeldir ama küçük bir ayrıntı var. Lenin'in dediği gibi uluslar olmadan uluslararası olmaz. Yani ezilen bir ulusun haklarını savunmadan uluslararası olmaya kalkarsanız İngiliz Kralı olup da Gandhi'ye Milliyetçilik yapma, demiş gibi olursunuz.
Ne kadar fakirler aşiret düğünlerinde kilo kilo altın takıyorlar yav.Kadının bi tanesini ölçmüşler 3 kilo çıkmış nedim.O zaman niye yardım etmiyorlar bunlara?Kürdün Kürde faydası mı yok ne?
Ayrıca doğuda elektriğin,suyun bedava olması cabası.Burda biz ödüyoruz,elektrik fiyatları ondan bu kadar yüksek.Haberin var mı?
Bizim halimize kimler yansın?
zamanında tatışıldı ve çoğunluk politika forumunu kaldırmaya yanaşmadı.
Mutezile
03-08-2009, 12:52
ulpian'dan:
Çok yeni bir üye olarak haddim değil galiba ama, naçizane bir önerim olacak: Forumdan politika bölümünü kaldırmaya (ve başka bölümlerde de politik topiclere yer vermemeye) ne dersiniz?
Forumlarda bu hassas konu hakkında günlerce, haftalarca tartışıldı ulpian..Arşive gözatmalısın. Bulamazsan ben arayım,bulur sana link veririm.
Neferkamin Anu
03-08-2009, 13:18
Sn mutezile sizin başlıklardaki yazılarım derim modlar tarafından basılmıyor.
Bir yazı niye basılmaz. !!!!!
Kürtçülük yapılmadığı zamanmı. ?
Mutezile
03-08-2009, 13:43
Bu yazın çıkmış işte; kimseye hakaret etmediğin, aşağılamadığın sürece yazılarını niye silsinler?
Son cümlenle de sitedeki özveriyle çalışan Moderatör arkadaşlara bence haksızlık etmişsin. Hepsi iyi niyetli ve gönüllü çalışan insanlardır.
Lütfen Nefer, lütfen..
Neferkamin Anu
03-08-2009, 15:41
Sn mutezile 10 yazıdan birinin çıkması gerçeği değiştirmiyor. Hepsi iyi niyetli emirleri uyguluyor desek daha doğru olmazmı.
Din kardeşiyiz değilmi...:brick:
Neferkamun aşağılayıcı veya ırkçılık içermeyen iletilerin yayımlanıyor.
Boş yere sızlanma.
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=251766&Categoryid=4&wid=5
http://haber.gazetevatan.com/haber.vatan?detay=Kurtun_Kurt_olabilmesi&Newsid=251569&Categoryid=4&wid=5
Yorumsuz........
Neferkamin Anu
03-08-2009, 18:05
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=251766&Categoryid=4&wid=5
http://haber.gazetevatan.com/haber.vatan?detay=Kurtun_Kurt_olabilmesi&Newsid=251569&Categoryid=4&wid=5
Yorumsuz........
Burda kürt olmak nedir yazılmamış.
Bizim sorunumuz bu Kürt olmak nedir. ???
Kimsenin cevaplayamadığı soru. !!!!!
Yankinin petrol bekçisi Zülfüde yazamamış.
Neferkamin Anu
03-08-2009, 18:11
Neferkamun aşağılayıcı veya ırkçılık içermeyen iletilerin yayımlanıyor.
Boş yere sızlanma.
Yahu aşağılayıcı iletilerimden bir örnek bassanıza millet okusun, habire bu söylemi yapıyorsunuz bilip bimeyende ırkçılık içeren yazılar yazdığımı düşünecek.
Siz hiç, boşnaklara , cerkeslere, pomaklara herhangi birşey yazdığımı gördünüzmü ???
Görmediyseniz ırkçılık söylemi niye yapıyorsunuz.
Geçen gün bana ceza atıp yayınlamadığınız mesajımı buraya basın herkes okusun.
ben yazdığımın sonuna kadar arkasındayım.
siz savunabiliyormusunuz onu belirtin.
savunamadığınız konularda karşınızdakini ırkçılıkla suçlamaktan vazgeçin. Bu yahudi taktiğidir.
Siz hiç, boşnaklara , cerkeslere, pomaklara herhangi birşey yazdığımı gördünüzmü
Hayır senin sorunun Kürt ve Yahudilerle.
Hem Kürdüm hem Yahudiyim Akheneton buyur meydan senin.
Yankinin petrol bekçisi Zülfüde yazamamış.
Zavallılar,her zaman uşak olmaya devam edeceklerinin farkında bile değiller.Varsınlar gelsinler öz vatanına hizmet etsinler,bıraksınlar hainliği,kendi savunduklarını söyledikleri halkı yok etmeyi.Yankinin petrol bekçisi,Yahudinin iran anahtarı.Pek kullanışlılarmış bunlar aslında,altından maşamıdırlar nedirler.(söylediklerim P-KAKA için geçerlidir)...
Neferkamin Anu
03-08-2009, 18:23
Benim derdim bu ülke alın terini emperyalizme her kim peşkeş çekiyorsa onla. Kürdü, cerkesi, yahudisi, Türkü farketmez.
Şimdi bu noktada kürtler bu ülke için çalışır söylemi yapabilirmisiniz. Ortada 1800 lerden beri gelen kürt tarihi var.
tabiki yapamazsınız. !!!!
Karaim kökenli yahudi Türkler kosunda oldukça yazım vardır.Yahudilik girmiş mertlik bozulmuştur.Bugün şeriatcı görünen müslümanlarıda bunlar yönetmektedir. islamiyet Judaize olmuştur.
Neferkamin Anu
03-08-2009, 18:25
Zavallılar,her zaman uşak olmaya devam edeceklerinin farkında bile değiller.Varsınlar gelsinler öz vatanına hizmet etsinler,bıraksınlar hainliği,kendi savunduklarını söyledikleri halkı yok etmeyi.Yankinin petrol bekçisi,Yahudinin iran anahtarı.Pek kullanışlılarmış bunlar aslında,altından maşamıdırlar nedirler.(söylediklerim P-KAKA için geçerlidir)...
Zülfünün öz vatanı Gürcistan.
Sen hiç ülkede Türkün töresini bozmaya çalışan Türk gördünmü ???
RTE' ede gürcü ortak paydaları ne ???
Yahudilik olabilirmi. !!!!
Bunları ortaya çıkaran ergenekon davasından içerde olabilirmi ????
aynen....dostum..
Neferkamin Anu
03-08-2009, 18:37
aynen....dostum..
Ermeni olrusn, yahudi olursun, kürt olursun, amerikalı olursun, rus olursun, ASLA Türk olamazsın.
İşbirliği zor olmasa gerek.
yucemanitu
03-08-2009, 19:13
Ne kadar fakirler aşiret düğünlerinde kilo kilo altın takıyorlar yav.Kadının bi tanesini ölçmüşler 3 kilo çıkmış nedim.O zaman niye yardım etmiyorlar bunlara?Kürdün Kürde faydası mı yok ne?
Ayrıca doğuda elektriğin,suyun bedava olması cabası.Burda biz ödüyoruz,elektrik fiyatları ondan bu kadar yüksek.Haberin var mı?
Bizim halimize kimler yansın?
Saçmalamayın arkadaşım aşiret reisinden bahsetmedim, aşiret reisleri fakir demedim. Boşaltılan köylerden büyükşehirlere kişkişlenmiş yersiz yurtsuz evsiz barksız insanlarla aşiret şeyhini bir mi tutuyorsunuz? Kürdün Kürde faydası beni ilgilendirmiyor. Ayrıca Türkün Türke faydası çok mu fazla hiç aç Türk yok sanacak bu yazıyı okuyan da bir alay boş laf... Sonuçta köyler boşaltılmadı mı, insanlar evlerinden edilmedi mi, kısa bir süre öncesine kadar anadilini konuşanlar hapislere tıkılmadı mı? Kepazeliğe bakın ki adam kendisi Kürt ama Kürtçeyi kursta öğreniyor, aceba neden? İnsanın anadilini kursa gidip de öğrenmesi normal mi?
evrensel-insan
03-08-2009, 19:15
Saygideger prozac02;
Onun sorunu, kendi algi ve belirlemesine gore; "Turk olmayanlarla", Turk olanlarin ona anlatmak istedigi de; insan olmak. Yani once irk, milliyet v.s. degil; insan olmak ve insanlik sunmak gelir. Dolayisiyle sorunu;goruntude degil de; dusunce ve davranista insan olamamakta yatiyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
yucemanitu
03-08-2009, 19:24
Gerçi zamanında bu bölümü açmadan önce yetkili arkadaşlar gereğince düşünmüş taşınmışlardır mutlaka. Fakat neticede illa ki her konu her forumda konuşulsun diye bir kaide de olmasa gerek.
Kimseye herhangi bir ithamda bulunmamak için kendi siyasi çizgimi elimden geldiği kadar açığa vurmadan acizane kendi izleminim: Dini tabularını yıkabilmiş bu kadar çok sayıda arkadaş bulmanın sevincini yaşarken bu forumda, aynı arkadaşların yabana atılmayacak bir kısmının politika forumunda yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oluyor.
Elbette bu konuların da bir yerlerde konuşulması lazım. Fakat illa ki TD çatısı altında olması şart mı?
saygılarımla
Arkadaşım bu politik tartışmalar olsun olsun ki insanlar farklı fikirleri sindirebilsin. Bakınız insanlar birbirlerini farklı düşündükleri için nelerle suçluyor. Erdoğan'ın one minute show'unu samimi bulmayıp eleştirmiştim diye o sıralar moderatör olan (şimdi değil) bir dallama bizi "onusuzluk"la itham etmişti. Ermenilerden özür başlığında bir iki kişi beni çileden çıkarıncaya kadar binbir hakaretle üzerime gelmişti. Artık saçmalık yeter insanlar birbirlerini suçlamadan birbirlerine diş bilemeden tartışmayı öğrensin. Ha bu arada isterseniz bir politika başlığını gözden geçirin oraya en çok yazanlar tuhaf bir şekilde oranın kaldırılmasını isteyen kişilerdir.
Sayın Evrensel Hocam...
Burda sorun insanlık namına bir anlatım değildir.Elbetteki her insan,inasn olduğu için değer verilmeli,sevilmeli ve korunmalıdır.Fakat bizim sözümüz Kürt kardeşlerimize değil,onların haklarını savunduklarınu söyleyen ve başkalarının emirleriyle uşaklık yapmış olanlaradır.Bu gün Kürt haklarını korumak bahanesiyle kendine yandaş arayan bu eli kanlı,yahudi,ermeni ve amerikan maşası oluşum,kendi koruduğunu iddia eden halkı katletmiş,cahil,aç ve sersefil bırakmıştır.Zor ile ordaki halka gerek çaresizliklerinden gerese cahilliklerinden dağ yolunu göstermişler,bunun sonucundada burda insanlık dersi vermeye çalışan bazılarıda onların halk desteği aldığını iddia etmişlerdir.Bu kadar komikmi,biz bu kadar aptalmıyız,hatta siz bu kadar aptalmısnız demek daha doğru olur,aksi taktirde ben bu söylemlerde pek de bir iyi niyet göremiyorum...
Saygılarımla...
Portakaloglu
03-08-2009, 19:27
Saçmalamayın arkadaşım aşiret reisinden bahsetmedim, aşiret reisleri fakir demedim. Boşaltılan köylerden büyükşehirlere kişkişlenmiş yersiz yurtsuz evsiz barksız insanlarla aşiret şeyhini bir mi tutuyorsunuz? Kürdün Kürde faydası beni ilgilendirmiyor. Ayrıca Türkün Türke faydası çok mu fazla hiç aç Türk yok sanacak bu yazıyı okuyan da bir alay boş laf... Sonuçta köyler boşaltılmadı mı, insanlar evlerinden edilmedi mi, kısa bir süre öncesine kadar anadilini konuşanlar hapislere tıkılmadı mı? Kepazeliğe bakın ki adam kendisi Kürt ama Kürtçeyi kursta öğreniyor, aceba neden? İnsanın anadilini kursa gidip de öğrenmesi normal mi?
Sayın atlas,
İyiki zamanın da bir iki köy boşaltılmış,Kürtler dillerine dolar artık...
Aşiret reisleri Türk müdür?(Bak İbrahim Tatlıses uçak firması var adamın hiç hayrı var mı ya da Şu Aşiret Reislerinin,
Bak nereye değinicem;Kürtler kendi içlerinde yardım etmiyorlar birbirine fakat onların su,elektrik parasını biz karşılıyoruz.)
Hiç aç Türk yok sanacaklar diyosunuz,ben zaten kimi Türklerin daha feci durumlar da olduğunu düşünüyorum.Yazım da bunu destekliyo nasıl onu çıkardınız o yazıdan anlayamadım.
Elektriği,suyu olmayan köylerimiz var,gelin bakın ki Kürt köylerinde bu olay çoktan aşılmış üstüne bir de bedava olmuş.
Şu kürtçe olayına değineyim;
Öğrenmesin ne işine yarıyacak?Zamanın da açıldıydı doğuda,bir kişi gitmiş,rabet görmediği için sonra kapandı.Yarım yamalak Kürtçe öğrenilceğine geçerli bir dil olan Türkçe'lerini düzeltmeliler.
Esenlikler...
evrensel-insan
03-08-2009, 19:28
Saygideger arkadaslar;
Kimisi eder tanriyi, maddeyi mulku;
Kimisi giyer insan kurku
Kimisi tum bunlar icin soyler turku
Akhe'ninki de Turk ulku.
Insan olanin, olmaz; Yahudisi, Kurdu, Turku
Saygilarimla;
evrensel-insan
Aşiret reisleri Türk müdür?(Bak İbrahim Tatlıses uçak firması var adamın hiç hayrı var mı ya da Şu Aşiret Reislerinin)
Aaaaa neden öyle dediniz şimdi,P-KAKA'ya verdiklerini görmüyormusunuz.
Şu kürtçe olayına değineyim;
Öğrenmesin ne işine yarıyacak?Zamanın da açıldıydı doğuda,bir kişi gitmiş,rabet görmediği için sonra kapandı.Yarım yamalak Kürtçe öğrenilceğine geçerli bir dil olan Türkçe'lerini düzeltmeliler.
Esenlikler...
Efendim bunalrın ki kuru gürültü,yok dilmiş,yok suymuş,yok hakmış.Ne hakkı be kardeşim Cumhuriyet Tarihinin en büyük projesi doğuya yapıldı be,belki kör olabilirsiniz,belkide cahil ama nankörde olmayın canım artık.
Oralara okullar açılmak istendide bizmi öğretmeni,mühendisi kurşuna dizdik.
Oralarda hastane,doktor gerektide bizmi korkuttuk,kaçırdık.
Hem kendi halkını öldür,hem gelişmesini engelle,hem çaresiz bırak,hem iste,iste,iste verilince hak oralı olma yeter beeeee ne bu?
Burda bile cahilliklerinden başkalarının faydalandığı belli oluyor,neye karşı olduklarını bile bilmeyen,sokaklara akan cehalet sürüsü.Kürtçe dersanelr açılsın,kanal açılsın diye sokaklarda(birilerinin gazıyla yürüsünler),bunlara kavuşuncada bir tanesi o kanalı izlemesin,bir tanesi dersaneye gitmesin.
Yahu siz çok mu safsınız,yada bizimi çok saf bellediniz...
Saygideger arkadaslar;
Insan olanin, olmaz; Yahudisi, Kurdu, Turku
evrensel-insan
İnsan olanın elbetteki olmaz yahudisi,kürdü,türkü;
Ama teröristtende insan olmaz hocam...
evrensel-insan
03-08-2009, 19:40
Saygideger nogada;
Burda sorun insanlık namına bir anlatım değildir-nogada-
Bana gore her anlatim, insanlik namina olmalidir. Cunku hersey insan olmak, insanlik sunmak icindir. Burada da zaten; insandisi ve insanlikdisi dusunup davrananlar; kendi ideolojik inancsal dogrulari temelinde degerleri, sahiplenenler, sabitleyenler ve sorgulanmaz kilanlardir.
Ortak noktasinin, baslangic noktasinin, bitis noktasinin, tartismanin koken ve temelinin sadece ve sadece insan ve onun insanligi oldugunu goremeyenlerdir.
Cunku onlardir, erk, iktidar, guc, otorite duskunu, onlardir; bunu cikar yoluyla elde etmek isteyenler, onlardir insanlari cinse, irka, milliyete, ve her turlu soyut ve somut degere ayiranlar, onlardir, savastiranlar, onlardir, bolenler ve kutuplastiranlar. Onlardir tanriyi, dini orgutlenmeyi ve emperyalist zihniyeti ve tum bu kokenin sistem ve duzenini korumak isteyenler.
Isin traji-komik yani ise; bu onlar, kendilerinin onlar oldugunu bilmeyenler, goremeyenler ve kendilerine bu "onlari" yakistiramayanlardir. Cunku aynaya bakmayi bilmezler. Kendilerini goremezler. Hep disariya, baskalarina bakarlar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Portakaloglu
03-08-2009, 19:42
Pardon Sayın Nogada,
Pekaka'ya yapılan yardımlar var.Yazdıklarınızın paragrafın başından en son cümlenin noktasına kadar katılıyorum.
Esenlikler...
evrensel-insan
03-08-2009, 19:43
Saygideger nogada;
Ama teröristtende insan olmaz hocam...-nogada-
Cevabim, mesaj 196'da
Saygilarimla;
evrensel-insan
yucemanitu
03-08-2009, 19:56
Elektrik parasını su parasını Kürd köyünde toplamadıklarına emin misin? Bu ne amaçla yapılmış olabilir ki? Ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum da doğruysa bile bu oraya fatura göndermeyenin suçudur.
İyi ki bir iki köy boşaltılmış diyorsunuz arkadaşım yığınla köy boşaltıldı. Bir sürü insan evsiz barksız bırakıldı kendinizi biraz onların yerine koymaya çalışın. Bu evinden barkından edilmişlerin şanslısı çadırda yaşıyor ya onu da bulamayan insanlar var. Doğuda iş yok aş yok eğitim yok. Neden yığın yığın insanlar dağa çıkıyor? İnsan keyfinden dağa çıkmaz ki o da ister rahat rahat evde otursun. Ama bugün PKK nasıl dünyanın en güçlü ordularından biri karşısında çözülüp yok olmuyor. Çünkü katılım var işte bu katılımı ortadan kaldırmak nasıl mümkün, artık bir şey yapmalı ki insanlar ölmemeli benim anlatmak istediğim bu.
Portakaloglu
03-08-2009, 20:39
Şu köy boşaltma olayına çok girmek istemiyorum yeterli bilgim yok onu başkasıyla tartışınız.
Ama şu elektrik,su faturası işi çok bilindik bir olaydır.Doğrudurda.
Şunu söyleyeyim madem yığınla insan gidiyor dağlara neden adam kaçırıp pekakaya terörist yapıyorlar adamı?Kız yurtlarından az mı kız kaçırıldı pekaka için?
Esenlikler...
Elektrik parasını su parasını Kürd köyünde toplamadıklarına emin misin? Bu ne amaçla yapılmış olabilir ki? Ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum da doğruysa bile bu oraya fatura göndermeyenin suçudur.
İyi ki bir iki köy boşaltılmış diyorsunuz arkadaşım yığınla köy boşaltıldı. Bir sürü insan evsiz barksız bırakıldı kendinizi biraz onların yerine koymaya çalışın. Bu evinden barkından edilmişlerin şanslısı çadırda yaşıyor ya onu da bulamayan insanlar var. Doğuda iş yok aş yok eğitim yok. Neden yığın yığın insanlar dağa çıkıyor? İnsan keyfinden dağa çıkmaz ki o da ister rahat rahat evde otursun. Ama bugün PKK nasıl dünyanın en güçlü ordularından biri karşısında çözülüp yok olmuyor. Çünkü katılım var işte bu katılımı ortadan kaldırmak nasıl mümkün, artık bir şey yapmalı ki insanlar ölmemeli benim anlatmak istediğim bu.
Sevgili Atlas.O köylerdeki boşaltma nedenlerini ve dağı tek yön görme nedenlerini yukarıda belirttim.Kaldıki siz hala bunu bilinçsiz bir şekilde yada gayet iyi niyetli biri olarak aksi halde bir oluşum olduğunu düşünüyorsanız,o zaman söyleyecek sözüm yok size...
Saygılarımla...
Sevgili başlık;
Bu siteyi çok seviyorum tabiî ki de bu başlığı da. Çünkü bu başlık benim ülkem artık ne demekse dil alışkanlığı.
Neyse sevgili başlık ülkemin hali zaten sana ayan beyan! Kaç gündür senin içinde kıpraşıp duruyor. Sana senin bir gününü dışarıdan bakıp yazmak isterdim ama ben de senin içindeyim maalesef! Benim baktığım yerde hiç iyi görünmüyorsun, sana acıyorum ülkem.
Dün akşam ayrıldıktan sonra neler olmuş ben senin içinde değilken şöyle bir baktım acınası ülkemin acılı başlığı.
Sana sahiplik yapan Akhenaton yine her zaman olduğu gibi, esmiş gürlemiş ama bir türlü yağmayı becerememiş. Gürültüsü içinde kalmış! Ben ise her zaman olduğu gibi beklemedeyim. Ne zaman Akhenaton sözünü ettiği o engin bilgilerini bizimle paylaşacak diye! Ne zaman rahmet yağmuru düşecek bu topraklara, bu ülkeye akhenaton’un yüklü bulutlarından! nerdeyse dua törenlerine katılacağım sitedeki pardon ülkemdeki sakallı Şıh kılıklı diğer komik adamlar ile birlikte! İlginç ötesi komik buluyorum bu adamı. Bu adam hep ölümden, kıyımdan, insanları yok etmekten bahsedip duruyor ya, bana kalırsa kendisi; “mezar taşlarını koyun, adam öldürmeyi oyun” zannedecek bir yaşta henüz.
Henüz burnu bile kanamamış, henüz hayatında var olanlar birer birer eksilmeye başlamamış, henüz başkalarından hak etmediği bir tokat yememiş! Hep kendisi ile meşgul, sırtını devlet dediği muazzam yapıya dayamış! Dayamış diyorum ama aslında o öyle zannediyor! Devleti ona sırt vermeyecek kadar yüklenmiş farkında değil! kendisini çok sevdiğini zannediyor! Korkuyorum bir gün o sırtını dayadığını zannettiği yapı ufaktan gerçek yüzünü göstermeye başlarsa diye, ne olacak bu adamın hali! Zaman geçer gün devrilir, akhanetona ben mi dedim sana kendini tüketerek fitili çekilmiş bomba gibi yaşa diye bu dünyada, senin savunduklarının modası geçti, senden alacağımı aldım ama kusura bakma artık yeni zamanlar, ben önceleri senin böyle bir vatandaş olmanı istiyordum ama yetişir artık bu kadarı, seninle işim bitti! Şimdi ben seni nefret ile doldurup üzerlerine gönderdiğim diğer vatandaşlar ile yeni planlarım, çıkarlarım doğrultusunda ittifak oluşturmak zorundayım hadi akhenaton sana güle güle derse ne olacak bu adamın hali ahvali düşünmek dahi istemiyorum. Bir insanın ömrünü böyle bir yanılgıya gönüllü adamasının yanlışlığı her gün dile getirilse de akhaneton’u kendi zulümü ile baş başa bırakmak gerekiyor kendi düştüğünde ağlayacaktır nasıl olsa!
Neyse bu akhenaton artık kaç zamandır bu ülkede pardon bu sitede zamanını bilemeyeceğim. Kurum kurum ben çok bilgiliyim, ben falanca kitap sayfalarını yutmuş ama sindirememiş bir adamım, kimse benimle şey! Pardon bilgi yarıştıramaz diye konuşuyor konuşmasına da birkaç kişinin dışında onu kimsenin ciddiye aldığı yok. Ne yapalım atsan atılmaz, satsan satılmaz, bedavaya gider o da bizim toprağımızın mahsulü diye bağrımıza basmaya devam ediyoruz, kendi ellerimiz ile yontmuşuz suçlusu yine biziz ama akhaneton coştukça coşuyor! Bu coşmalarından da arara arda bendinden taşıyor yapacak bir şey yok. Onu da olduğu gibi kabul ediyoruz ama bu arkadaş kimseyi kabul etmiyor. Sevgili başlık, benim doğduğum yerlerde eskiden elektrik, TV yoktu hikayeler anlatılırdı bize uzun kış geceleri. Şimdi bu akhanetonu okudukça eskiden kulağımda kalan inat hikayelerini hatırlıyorum. Bir inatçı katır vardı o hikayelerin birinde arkasından yürüsen çifte atan, önünden yürüsen diş atan, yanından ise yürümeye yaklaşamayacağın türünden. Bu akhenaton da şimdi başlık açmış diyor ki; Kürt yoktur, Kürt kültürü de yoktur! Tamam diyoruz yoktur! Kabul etmeyip çifte atıyor. Bizi tepelemesin artık diye! kalkıp vardır diyoruz bu defa yine kabul etmiyor ısırmaya başlıyor!
Allah kimseyi sapkınlardan, şaşkınlardan etmesin ne diyelim sevgili ülkem pardon başlık! Neyse ki biz küçüklüğümüzden beri bu inat katırlarının taktiklerini biliyoruz da aldığımız çifte ısırık darbelerine dayanıklıyız. Biz daha inat olmayı öğrendik çünkü inat manevraları karşısında! Komik adam yahu bu akhenaton gerçek! Zannediyor ki daha çok ses çıkarıp gürültü yaparsam, daha çok hakaret edip insanlıktan çıkarsam bu ülkedeki pardon başlıktaki Kürt olan vatandaşlar pardon yine hep şaşırıyorum kusura bakmayın! Üyeler salya sümük ağlayarak ülkeyi yine pardon siteyi terk edecekler!! PIŞIKKKK!!
Bulmuşuz böyle bir eğlence hiç terk edermiyiz!
Hem yok diyor hem de bakın neler yazmış yine komik adam!
Ortada 1800 lerden beri gelen kürt tarihi var.
tabiki yapamazsınız. !!!!
Eeeee! Hani yoktu! Akhenaton kaberesini ilerleyen günlerde de izlemeyi sakın sakın unutmayınız diyerek şimdi de biraz ülkemin pardon sitemin diğer karekterlerinin günlüğüne göz atalım;
Birisi var hem var hem yok gibi. bir şeyler söylüyor sonra altından kalkamayıp pısıp kalıyor! Yok aslında ben öyle dememiştim de şöyle demiştim diye! Ama dayanamayıp arada ceee ve de esenlikler diliyor bize. ŞaşkınTürk pardon Başkaltürk’ün sloganını kullanıyor o da bayağı komik güldürüyor beni!
İyiki zamanın da bir iki köy boşaltılmış,Kürtler dillerine dolar artık... demiş, koptum:wacko:
Öylesine Hz. Google bir tık atıp en kıytırık sitede bile karşıma çıkan verileri aktarıyorum. Bakalım bu bir iki sayısı neden ve aslında kaç sayısına tekabül ediyormuş!
1987 -2002 yılları arasında Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Siirt, Tunceli ve Van illeri, "Olağanüstü Hal" uygulaması içine alınmıştır. Adıyaman, Bitlis ve Muş illeri de mücavir il olarak değerlendirilmiştir.
Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki göçten resmi rakkamlara göre 378 000 kişi, sivil toplum örgütlerine göre ise 1.5-ile 3 milyon arasında bir nüfus etkilenmiştir. PKK'nın kırsal alanda barınma ve lojistik kaynaklarını kurutma gerekçesi ile 1990'ların başında köy koruculuğunu kabul etmeyen köylerin boşaltılmasına başlanmıştır. Uygulama bu nitelikte köy nerede ise kalmadığından 1996'dan sonra azalmıştır. 1987'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği kuruluş yasasının verdiği yetki ile köy, mezra ve benzeri yerleşimlerin boşaltılabilmesi gerçekleştirilmiştir.
Bir ile on beş gün içinde, tüm mal varlıklarını, evlerini, eşyalarını, tarlalarını, bağlarını, bahçelerini, hayvanlarını bırakarak nereye gidecekleri, ne yiyip içecekleri, nasıl geçinecekleriyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadan, güvence verilmeden yerlerinden edilmişlerdir.
Hukukçuların incelemelerine göre, bu uygulama ile Anayasa'nın konut dokunulmazlığı ile ilgili 21.'ci, özel yaşamın dokunulmazlığı ile ilgili 20. , yerleşme ve seyahat özgürügü ile ilgili 23., mülkiyeti güvence altına alan 35., yargı yolunu güvence altına alan 125. maddeleri ve ilgili TCK maddeleri ihlal edilmiştir.
TBMM bünyesinde 1998'de kurulan " Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Boşaltılan Yerleşim Birimleri Nedeniyle Göç Eden Yurttaşlarımızın Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Tespit Edilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre boşaltılan ve tahrip edilen köy ve mezra sayısı 3428 dir.
Hem de bunu “Türk Meclisi Araştırma Komisyonu” TBMM boru değil bu çalmıyor söylüyor! Yahu ben sayı saymayı hakket unutmuşum! Eskiden ona kadar sayabiliyordum ama sayamadım şimdi iki boşaltılan köyü iyi mi! bir ve iki rakamla nasıl yazılıyordu acaba! Şimdi bu bilgin adamlar kime inanır? Kürde inanmaz, Türke inanmaz, Allaha inanmaz! Peki bu kadar bilgili olmak için hangi kaynaktan yararlanmış olabilirler ki burada günlerdir “Devekuşu Kaberesi” oyunculuğunu yapıyorlar?
Yaw komik dedim ama, hiç gülemedim ben bu rakamlara acaba mizah damarlarımda bir eksilme mi oluştu. Tabi her gün buradaki komikliklere gülmekten artık anlamını yitirdi şimdi fark ettim ki ağlanacak halimize gülüyormuşum!
Neyse Allah güldürürken ağlatmasın! kendine güldürenlerden etmesin, sitenin yolunu kimseye şaşırtmasın! diyerek devam ediyorum;
Birisi var imanı kuvvetli kardeşlik diyor da başka demem diyor! Ama dediğine kendisi de inanmıyor ne de olsa inanır. Aynasını gösteriyor şavkı karşıdan evrensel hocamın gözlerini kamaştırmış! Hocam evrenselim diyor fazla etkilenmiyor aşırı ışık huzmesinden!
Sabah şekeri bugün erkenden uyanmış namazını kılmış! Bugün, 06:58’ de kurandan bir pasaj yazmış. Sonra her zaman bildiğimiz şirinliği ile Bugün 07:17’ de ayetini yeniden düzenlemiş! Ne diyorlardı İslamiyette bu tür ayetlere “müteşâbih ayetler” miydi neydi?
Prozac ablam bugün aslını inkar edip haramzade olmuş! Çılgın ayol bu çocuk hem Kürt hem de Yahudi’yim diyor. Bir daha olmasın sen bir Türk’sün Türk kal. Hiçbir şey seni yıldırmasın Kürt Yahudi olma Türk olarak dost ol, dost kal sen umudusun ülkemin, pardon sitemin bizi bir arada tutan bu dostluk özlemimiz, insandan beklentimiz, umudumuz, bizi insandan umutlu olmak bir arada tutuyor. Doğduğumuz Irklar değil.
Sevgili ülkem insanı! pardon başlık! Bir günü bu kadar mı ilginç olur bir başlığın. Yarın yeni ilginçliklerde tekrar görüşmek üzere……..Şen ve esen kalın…
Neferkamin Anu
03-08-2009, 21:35
Sevgili başlık;
Bu siteyi çok seviyorum tabiî ki de bu başlığı da. Çünkü bu başlık benim ülkem artık ne demekse dil alışkanlığı.
Bunu anlamana imkan yok, çünkü tarihte devletiniz yok. adı üstünde Türkiye , Türkün ülkesi.
sana acıyorum ülkem.
Sen kendine acı, devletsizliğine.
Sana sahiplik yapan Akhenaton yine her zaman olduğu gibi, esmiş gürlemiş ama bir türlü yağmayı becerememiş. Gürültüsü içinde kalmış! Ben ise her zaman olduğu gibi beklemedeyim. Ne zaman Akhenaton sözünü ettiği o engin bilgilerini bizimle paylaşacak diye! Ne zaman rahmet yağmuru düşecek bu topraklara, bu ülkeye akhenaton’un yüklü bulutlarından!
Başlık kürt kültürü,
benim yazdığım kürt kültürü sandık odasına taşınmış, demekki bilmediğimiz başka bir kültür var ortada .ısrarla yazın şu feodal dağ kültürünüzü diyoruz suana kadar yazılan bir şey yok.
Şimdi siz kültürünüzün ne olduğunu belirtmeden biz size nasıl açılım yapıcaz.
Yazın bir kaç hikaye masal, irandan çalın, araptan çalın, Türkten çalın.
“mezar taşlarını koyun, adam öldürmeyi oyun” zannedecek bir yaşta henüz.
Köküne paramı verdim.
sırtını devlet dediği muazzam yapıya dayamış! Dayamış diyorum ama aslında o öyle zannediyor! Devleti ona sırt vermeyecek kadar yüklenmiş farkında değil! kendisini çok sevdiğini zannediyor!
Biz Türkler henüz sırtımızı devlete yaslamadık,
Elektiriğin parasını ödüyoruz
suyun parasını ödüyoruz.
yeşil kartımız yok
Alın teriyle düzgün işler yapıyoruz.
Kadın ticareti, uyuşturucu, organ ticareti , boru hatlarından petrol kaçırma ilgi alnımızda değil.
Neyse bu akhenaton artık kaç zamandır bu ülkede pardon bu sitede zamanını bilemeyeceğim. Kurum kurum ben çok bilgiliyim, ben falanca kitap sayfalarını yutmuş ama sindirememiş bir adamım, kimse benimle şey! Pardon bilgi yarıştıramaz diye konuşuyor konuşmasına da birkaç kişinin dışında onu kimsenin ciddiye aldığı yok.
Halep ordaysa AKHENATON burda.
vatansızlık ve milletsizliğinizin verdiği baskıyla hepiniz komünist , anarşist değilmisiniz.
Bak başlık hakkında yazamıyorsun,
yazsan ne olacağını biliyorsun.
dikkate almıyormuş,
beni dikkate alabilecek kapasitede kim var.
onu yaz
1900 model kokmuş marksist bilgilerinin arkasına sığınarak dikkate almıyorum söylemleri komik.
sizi kim dikkate alıyor bu dünyada , cevap : amerika
sebep . yankinin maşası.
; Kürt yoktur, Kürt kültürü de yoktur! Tamam diyoruz yoktur! Kabul etmeyip çifte atıyor. Bizi tepelemesin artık diye! kalkıp vardır diyoruz bu defa yine kabul etmiyor ısırmaya başlıyor!
kendinizle barışacaksınız,
Farisiler Sinar mağaralarında yaşayan kolu olduğunu itiraf edeceksiniz.
Siz etmezseniz ben ettiricem.
yazının yarısını sonra cevap yazıcam yine bir dolu demagoji yazmışsın. Bilgi her zamanki gibi sıfır.
Hadi buyur bana kürt kültürünü açıkla birşeyler yaz. diye buyurmuş akhenaton. Gerçi onu ciddiye almadıgımı ve muhatap lkabul etmedigimi her zaman yazıp çizdim ama en azından bu söylemiyle neyin ne oldugunu bile bilmedigini belirtmek için bu satırları karalamak zorunda kaldım.
Kültür insanlıgın tüm birikimidir. Ve de her türlü birikimidir. TDK ise onu şöyle tanımlıyor :
"Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü
O halde Kürt varsa kültürü de vardır. Bu son derece net. En azından bu basit gerçegi bile bilemeyenlerle ne konuşabilirsiniz ki. Sadece dengbej lerin varlıgı bile Kürt kültürünün bir ip ucudur.
saygılarımla
Her türlü tartışmada kullanılabilitesi olan bildik nağmeler:
- Aslında ateist yoktur. Ateistim diyen ya kendini kandırmaktadır, ya da bizi can evimizden (dinimizden) vurup esir etmek isteyen şer güçlerin ajan köpekleridir!
- Aslında Kürt diye bir kimlik yoktur. Kürt olduğunu iddia eden ya kandırılmış, korkutulmuş, zorlanmış zavallılardır (ki kurtarılmaları gerek), ya da bizi can evimizden (birlik ve bütünlüğümüzden) vurarak esir etmek isteyen şer güçlerin ajan köpekleridir.
- Türbanlılar ve bunu bir hak olarak savunanlar, ya kandırılmış, beyinlerine hipotek konulmuş zavallılardır (ki mutlaka kurtarılmaları gerek), ya da bizleri can evimizden (laikliğimizden) vurarak esir etmek isteyen şer güçlerin ajan köpekleridir.
- Aslında alevi diye bir şey de yoktur. Bunlar ya kandırılmış, din mi mezhep mi kültür mü, ne olduğu belli olmayan birşeylere kanmış zavallılardır (ki doğru yola tıkılmaları gerek), ya da bizi can evimizden (sünniliğimizden) vurarak bölmek isteyen şer güçlerin ajan köpekleridir.
- Ermeniler, Rumlar ve bilimum gayri-Türk diğer azınlıklar vardır gerçi. Amma: Eğer hala Türkiye topraklarında yaşıyor da 'Ne Mutlu Türküm diyene' veya 'Türküm doğruyum çalışkanım' veya 'Kahraman ırkıma bir gül...' demiyorlarsa onlar da şüphesiz bizleri can evimizden vurmak isteyen şer güçlerin ajan köpekleridir.
- Liberaller ya kullanıldıklarının farkında olmayan zavallı safdiller, ya AKP'ye şirin gözükmeye çalışan süs köpekleri ya da Fetoçculuğunu liboşlukla gizlemeye çalışan başı Amerika'da kuyruğu içimizde olan yılanın ajan köpekleridir.
Öz be Öz Türk olan, ama bunu gurur vesilesi saymayan, eskiden Müslüman, şimdi dinsiz biri olarak daha müslümanken bıkmıştım bu nağmelerden. Şimdi ise hiç dayanamıyorum.
herşeye rağmen
saygılarımla
eskiden Müslüman, şimdi dinsiz biri olarak daha müslümanken bıkmıştım bu nağmelerden. Şimdi ise hiç dayanamıyorum.
Bu başlık altında müslümanlık ile alakalı bir konu yoktur,eğer türklüğünüzden vazgeçmişseniz tamam o zaman anlıyorum.
Bu başlık altında müslümanlık ile alakalı bir konu yoktur,eğer türklüğünüzden vazgeçmişseniz tamam o zaman anlıyorum.
Sevgili nogada,
Türklüğümden neden vazgeçeyim (dahası nasıl vazgeçeyim)? Yazdıklarımla bu gibi tartışmalarda (dini olsun milli olsun) hep aynı şablonların kullanıldığına, karşıt tarafa ya 'kandırılmış zavallılık' ya da düpedüz 'hainlik' isnat ettiğimize ve artık bundan bıktığıma işaret ettim.
Neye karşı çıktığınızı da anlayamadım. Umarım tam da eleştirmek istediğim 'bildik nağmeleri' savunduğumu zannetmemişsinizdir.
saygılarımla
boğaziçi
03-08-2009, 22:09
insanlar yoksulluktan daglara cikmis, teror yapmis...oyle mi...birden aydinlandim...
Sayın ulpian biz burda PKK gibi oluşumları yargılamaya çalışıyoruz.Bunun haricinde kimseyi etnik kimliğinden dolayı dışlamıyoruz,zaten bunada hakkımız yok.Bu ülkede benim ne akdar hakkım varsa bir başka etnik kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşınında o kadar vardır tabiki.
Bu ve benzer, politika forumunda bir kaç başlık var,eğer orda yazdıklarımı okuyacak olursanız,ana fikrimi ve savundukarımı daha iyi anlayabilirsiniz.Ben sahte bir mazlum koruması altında,kandırılan ve umutsuzluğa sürüklendirilen ve bunu da halkını koruyorum diyen bir örgütten gelen tutumla gündeme taşınan bir oluşumun karşısındayım.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
Saygılarımla...
Sayın nogada,
bu konunun başlığı doğrudan PKK ile ilgili değil, Kürt Kültürü ile ilgili. Ve bir takım arkadaşlar Kürt kültürünün, dilinin, kimliğinin topyekun yokluğu iddiasında bulunmuş (bu başlıkta). Ve 'kürt kültürü' diye birşey ortaya atanların ya kandırılmış zavallılar ya da hain olduklarını ima etmişler.
İşte ben de bu tartışma şablonunun maalesef hemen hemen ülkemizin bütün gündemlerinde kullanıldığına ve bunun dürüst bir tutum olmadığına işaret ettim.
Umarım bu konuda hemfikirizdir.
saygılarımla
evrensel-insan
03-08-2009, 22:25
Saygideger nogada;
eğer türklüğünüzden vazgeçmişseniz tamam o zaman anlıyorum.-nogada-
Birincisi; kimse dogmadan once bir milliyet, din, ulke, aile v.s. secme sansina sahip degildir.
Ikincisi; dogacak kisiyi, halihazirda; bir ulke, bir milliyet, bir din, bir aile beklemektedir.
Ucuncusu; kisinin bu konuda secim hakki yoktur. Dogumuyla birlikte ona; bir milliyet, bir din, bir ulke ve bir aile verilmistir. Kisi o verilenlerin isiginda ve verilmeye devam edenlerle buyur gelisir, kisilik ve kimligini olusturur.
Oyuzden konu, bu degerlerden vazgecmek degil; bu degerleri; bir dusuncede ustunluk, fark onculuk v.s. savasina tasimamaktir. Oyuzden Turk, Turktur; Kurd de Kurddur, Yahudi de, Yahudidir.
Iste insanligin birlikteligi, butunlugu de, zaten bu farklarin cesitligiyle renklidir, zengindir. Yeterki, biribirlerine ustunluk savasi ve biribirlerini yok sayma savasi vermesinler.
Herkes; herkesi; kendine verilen bu degerleriyle kabullensin ve bu konuyu dusunceye tasimasin. Sonucta; kisinin tum yasami ve iliskisi boyu; surdurdugu hayat ve yasaminin sekillenisi; kendi uzerine aldigi degerlerin bir butunudur.
Ben senelerdir burada yasamama ragmen; Ulkemin, cayini, kahvesini icer; yemegini yerim. Ulkemde ogrendigim gibi; misafir olur, misafir eder; ulkemde oldugu gibi; ulkemin haberlerini takip ederim. Ulkemde yasayan yakinlarima ozlem duyar ve ara sira gider ziyaret ederim. Ulkem insaninin basina gelene uzulur, ulkem insani icin dusunurum.
Ama bu sadece ilgi-etki-onem alanimdir. Bu demek degildir, dunyada olup bitenlerle ilgilenmem. Ama; once insanligim, sonra bireyselligim; daha sonrada verileriyle buyudugum Turk kisiligim gundeme gelir.
Oyuzden konu; vazgecmek degil; one cikarmamaktir. Sadece yasam ve iliskinde verilenleri uygulamak yeterlidir. Ustelik, bunu baskalarinin da, bilmesi gerekmez. Yasam ve iliskilerinde, senin dusunce ve davranisin; once insanligini, sonra bireyselligini, sonrada kimlik ve kisiligini ortaya koyar. Sen nasil koyarsan da; herkesin kendininkini koyma hakki vardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger nogada;
eğer türklüğünüzden vazgeçmişseniz tamam o zaman anlıyorum.-nogada-
Birincisi; kimse dogmadan once bir milliyet, din, ulke, aile v.s. secme sansina sahip degildir.
Sayın Evrensel-Hocam bu yazıyı neden yazdığınızı çıkaramadım.
Biz hangi ırkı küçümsüyoruz da bunu deme gereği duydunuz.Tüm etnik gruplarla beraber bu ülkede yaşayan bizleri birbirimizden koparmaya çalışan bazı odaklara söylüyoruz sözlerimizi.Bu ülke bizim hepimizin laz,çerkez,boşnak,arnavut,kürt,türk bunda bir sorun varmı?
Yani anlamadınız sanırım biz bir etnik kimliği değil,bir ayrılıkçı oluşumu eleştiriyoruz burada.
Sayın ulpian müslümanlığını bıraktığını söylediği için ve Türklüğünüdemi beraberinde yitirdiğini merak ettiğim için böyle yazdım.Fakat kendisi de cavabında Öz bir Türk olduğunu ve yansıtmaya çalıştığı şeyin farklı olduğunu bana söyledi ve ortada bir sorun kalmadı.
Saygılarımla...
Neferkamin Anu
03-08-2009, 22:41
O halde Kürt varsa kültürü de vardır. Bu son derece net. En azından bu basit gerçegi bile bilemeyenlerle ne konuşabilirsiniz ki. Sadece dengbej lerin varlıgı bile Kürt kültürünün bir ip ucudur.
saygılarımla
Kültür kelimesinin sözlük anlamını değil, o sözlükte okuduğunuz bilgiler ışıgında şu meşhur , üzerinde baskı yapılan ve her fırsatta davul çalınan kültürü yazın.
Neferkamin Anu
03-08-2009, 22:45
Sayın nogada,
bu konunun başlığı doğrudan PKK ile ilgili değil, Kürt Kültürü ile ilgili. Ve bir takım arkadaşlar Kürt kültürünün, dilinin, kimliğinin topyekun yokluğu iddiasında bulunmuş (bu başlıkta). Ve 'kürt kültürü' diye birşey ortaya atanların ya kandırılmış zavallılar ya da hain olduklarını ima etmişler.
Bu benim !!!!
Vardır diyenede baştan beri HODRİ MEYDAN yazın diyorum.
ben yazıyorum sandık odasına gidiyor.
evrensel-insan
03-08-2009, 22:45
Saygideger nogada;
Yazi neden bahsediyor? Kisaca ne anladigini, kendi cumlelerinle, ozetlermisin, bana; bu mumkun mu?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu konuda diğer mantık çerçevesinde olanlarıda işin içine katarak yazdım sayın hocam.
Sayın ulpian müslümanlığını bıraktığını söylediği için ve Türklüğünüdemi beraberinde yitirdiğini merak ettiğim için böyle yazdım.Fakat kendisi de cavabında Öz bir Türk olduğunu ve yansıtmaya çalıştığı şeyin farklı olduğunu bana söyledi ve ortada bir sorun kalmadı.
Saygılarımla...
Sayın nogada,
sorun kalmadığına sevindim. Zaten sizinle başka başlıklar altında yapmış olduğumuz tartışmalardan da ortak paydalarda buluşulabilecek biri olduğunuz sezgisine kapılmıştım.
Bu yüzden size konu ile ilgili birkaç soru sormamı anlayışla karşılayacağınızı da ummaktayım.
(aslında bu siteye üye olurken siyasi konular hakkında tartışacağımı hiç zannetmezdim. Ve meclis üyeliğim olsa kesinlikle çoğunluğun politika bölümünü kaldırmaktan yana olması için uğraş verirdim. Fakat madem bu bölüm var, insan kendini soyutlayamıyor :) )
Demişsiniz ki:
Bu ülkede benim ne akdar hakkım varsa bir başka etnik kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşınında o kadar vardır tabiki.
Bu ilk bakışta çok güzel bir tutum gibi gözükse de, aslında bazı açılımlara muhtaç bir cümle.
Bu cümleyle hangi görüşü kastediyorsunuz:
(1) Bir Türk hangi haklara sahipse, farklı etnik kökenli bir T.C. vatandaşı da aynı haklara sahiptir. Örneğin ben Türkçe gazete, dergi, kitap çıkartabiliyorsam, onlar da Türkçe gazete, dergi, kitap yayınlayabilir. Ben çocuklarıma Türkçe isimler koyabiliyorsam, onlar da Türkçe isimler koyabilir. Ben 'Kahraman Türk ırkı'nı içeren marşlar okuyorsam, onlar da 'Kahraman Türk ırkı'na övgüler yağdırabilir.
yoksa
(2) Ben Türkçe yayın yapabiliyorsam, onlar da kendi dillerinde (fakat tabii ki yasalar çerçevesinde) yayın yapabilirler. Ben çocuklarıma Türkçe isimler koyabiliyorsam, onlar da kendi dillerinden isim koyabilirler.
Gördüğünüz gibi iki görüş de 'eşitlik'ten hareket ediyor. Fakat birincisi eşitliği bir tek-tipleştirme olarak yorumlarken, diğeri eşitliği çoğulculuk olarak anlıyor.
Siz hangisini kastettiniz?
saygılarımla
evrensel-insan
03-08-2009, 22:51
Saygideger nogada;
Bak, yazinin ozu, buradadir.
Oyuzden konu, bu degerlerden vazgecmek degil; bu degerleri; bir dusuncede ustunluk, fark onculuk v.s. savasina tasimamaktir. Oyuzden Turk, Turktur; Kurd de Kurddur, Yahudi de, Yahudidir. -e.i.
Bunun boyle olmasi; epistemolojik gercekliktir ve butunlugun farklarinin renkliligidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Portakaloglu
03-08-2009, 22:53
Sayın pervane,
Köy boşaltılması olayını başka bir olayla karıştırdım ve daha sonra anladığım kadarıyla aynı köy boşaltma olayına değinmiyorduk ve bu konuda bilgim olmadığını belirttim.
Şu köy boşaltma olayına çok girmek istemiyorum yeterli bilgim yok onu başkasıyla tartışınız.
İbaresini kullandım dikkatinizi hırpalarım.Bu söylediğimi eleştirdiniz fakat diğer söylediklerime niye değinmediniz meraklar içersindeyim.
Esenlikler...
Neferkamin Anu
03-08-2009, 22:55
Bunun boyle olmasi; epistemolojik gercekliktir ve butunlugun farklarinin renkliligidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel kendinle çelilştin.
ne oldu evrensellik, konu Türk olunca her zamanki gibi rafamı kaldırdın.:pound:
evrensel-insan
03-08-2009, 23:01
Tam da; evrensellik budur iste; tum dunya insanlarini, kendi deger farklariyla ve bu farklarin zenginligi ile birlestirmek, butunlemek. Ama; bunu ancak; kendisinin her degerden once insan degerine sahip oldugunun bilincinde olan, algilar. Bilmem anlatabildim mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın nogada,
sorun kalmadığına sevindim. Zaten sizinle başka başlıklar altında yapmış olduğumuz tartışmalardan da ortak paydalarda buluşulabilecek biri olduğunuz sezgisine kapılmıştım.
Teşekkür ederim,bende sizinle bu konuda paralel düşüncedeyim.
Bu yüzden size konu ile ilgili birkaç soru sormamı anlayışla karşılayacağınızı da ummaktayım.
Tabiki...
Demişsiniz ki:
Bu ilk bakışta çok güzel bir tutum gibi gözükse de, aslında bazı açılımlara muhtaç bir cümle:
Bu cümleyle hangi görüşü kastediyorsunuz:
(1) Bir Türk hangi haklara sahipse, farklı etnik kökenli bir T.C. vatandaşı da aynı haklara sahiptir. Örneğin ben Türkçe gazete, dergi, kitap çıkartabiliyorsam, onlar da Türkçe gazete, dergi, kitap yayınlayabilir. Ben çocuklarıma Türkçe isimler koyabiliyorsam, onlar da Türkçe isimler koyabilir. Ben 'Kahraman Türk ırkı'nı içeren marşlar okuyorsam, onlar da 'Kahraman Türk ırkı'na övgüler yağdırabilir..
yoksa
(2) Ben Türkçe yayın yapabiliyorsam, onlar da kendi dillerinde (fakat tabii ki yasalar çerçevesinde) yayın yapabilirler. Ben çocuklarıma Türkçe isimler koyabiliyorsam, onlar da kendi dillerinden isim koyabilirler.
Gördüğünüz gibi iki görüş de 'eşitlik'ten hareket ediyor. Fakat birincisi eşitliği bir tek-tipleştirme olarak yorumlarken, diğeri eşitliği çoğulculuk olarak anlıyor.
Siz hangisini kastettiniz?
Sayın ulpian bölücülük mesajları içermediği taktirde tabiki bu mümkündür.Mesela karadenizde lazca olan şarkılar yapılmakta,hatta türkiyede herkezde önyargısız severek dinlemektedir.Aynı zamanda benim bir çok kürt isimli arkadaşım vardır bundada bir sorun yoktur.Yine aynı şekilde kendi yerel dillerinde yayınlar çıkaran ama bunu memleket içinde,bir bölücülük teşkil etmeyen bir dille yapan boşnak,arnavut,çeçen yada lazlar vardır,tabikide kürtler de olabilir.
Zaten ülkemizde kürtçe yayın açılmış,kürtçe eğitim veren dershanelerde bulunmuştur fakat bunlara giden tek kürt veya izleyen tek kürt olmamıştır :D.
Buda amacın farklı olduğunun göstergesidir.Birilerinin gazıyla sokaklara inen inasnlar neyi protesto ettiklerini bile bilmemekte,istediklerine kavuşunca oralı bile olmamaktadırlar.Bunun adı mazlumluk değil,cahilliktir,piyonluktur,maşalıktır.
Amaçları ve Araçları karıştırmayalım...
Saygılarımla...
Amaçları ve Araçları karıştırmayalım...
Sayın nogada,
doğru söylüyorsunuz da bu arada 'sebeple sonucu' veya 'etkiyle tepkiyi' de karıştırmayalım. Daha henüz PKK diye bir örgüt yok iken, bizler Kürtçe yayınları yasakladık. Yüzyıllardır (osmanlı döneminde de) kendi dillerinden olan yöre isimlerini değiştirdik.
Veya biliyorsunuz ki, Kürtlerin sünni olanlarının büyük çoğunluğu Şafiidir. Biz ne yaptık 'Türklerin mezhebi hanefiliktir' dedik ve hanefi imamlar yolladık. Adamlar dedelerinden kalan namazı bile değiştirmek zorunda kaldılar.
Bunların hepsinin izahı var elbette. Koskoca bir imparatorluk yıkılmış ve büyük kayıplar altında bugünkü anavatan kurtarılabilmişti. Bir an önce yeni bir milli şuur ikame edilmesi gerekiyordu. Yönetenler açısından bakınca o zamanın şartları altında anlaşılabilir tutumlar.
Fakat aynı şekilde oradaki isanlar açısından da bakmak lazım. Koskoca bir toplum ardı ardına büyük kültür şoklarından geçiyordu. Hilafetin kaldırılması, harf inkilabı, daha düne kadar gidip geldiğin akraba evleriyle aralarına sınırlar konması vs. Bu kültür şokundan Türkler de geçti gerçi ama onlar için yeni resmi ideoloji tutunabilecekleri birşeyler sunuyordu: Türklük, milli duygular.
Umulduğunun aksine bu söylemler Kürtlerde entegrasyon etkisi oluşturmadı. Daha ortada PKK diye birşey yokken de Kürtler kendilerini bu yeni devlete büsbütün ait hissedemediler. Bütün bunların üstüne bölgelerindeki zor şartları da koyunca, eninde sonunda birilerinin silahlanması ve dışardan birilerinin de bu silahlıları kullanması kaçınılmazdı.
Yani PKK'da elbette yabancı parmaklar da var. Elbette Türkiye aleyhinde oynanan oyunlarda kullanıldılar.
Fakat bütün sorunu sadece buraya indirgemek dürüst değil. Dış odaklar çok güçlü olabilir. Fakat hepsi bir araya gelse de hiç sorun olmayan biryeri kaşıyarak oranın halkından silahlı bir örgüt oluşturamazlar. Ancak zaten varolan yaraları kaşıyıp kendi menfaatleri yönünde kanalize edebilirler.
Ve bu yaralar, çatlaklar PKK'dan önce de vardı, sadece ekonomik boyuttan da ibaret değildi. İşin kötüsü araya artık maalesef KAN DAVASI girdi. Ve özünde kolay gibi görünen meseleler gittikçe çözümsüz bir hal aldı.
Ama yine de sorunu çözeceksek ilk amillerden başlamalıyız. PKK'nın toptan kökünü kazısak bile, oradaki insanların gönlünü kazanmadıkça, 'evet bu ülke benim ülkem' dedirtmedikçe sorun çözülmez.
saygılarımla
kürt sorunu demişsiniz pkk den bahsedip durmuşsunuz burda eski türklerden bazı değişmezler var boşuna ugraşmayın başlık sakinleri kendinizi boşa yoracaksınız..
evrensel-insan
03-08-2009, 23:42
Saygideger kizilordu;
burda eski türklerden bazı değişmezler var -kizilordu-
Yukaridaki ifadeni, aciklaman, mumkun mu?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın nogada,
Ancak zaten varolan yaraları kaşıyıp kendi menfaatleri yönünde kanalize edebilirler.
Buda zaten yeterlidir sayın ulpian.
Tarihe bir bakın geçmiş değil yakın olana.Amaç zaten bölgesel karışıklık yaratmak.2.Dünya savaşının bitiminden sonra ingiliz düzenlemesi ve diretmesiyle İsrail ülkesi kurul.İlk başta kimse bunu yadırgamadı,ne olacakki toplu bir katliamdan geçmiş olan bir ulus elbetteki bir devleti ve korunmayı hak ediyordu.Göz yaşları içinde yeni yurtlarına,mazlum bir şekilde gelen yahudiler aradan çok zaman geçmeden aslan kesildiler.Öyleki sonradan geldikleri halde tüm çevresini adeta hareket edemez kıldılar,bu yetmezmiş gibi dünya ise eşzamanlı ve hayretler edilecek bir şekilde tüm yapılanları görmezden gelmeye başladı.Bu gün İsrail bölgenin mazlum gelen ama Kral olan,aynı şekilde yüksek müttefikleri olan Amerika ve İngiltere ve tam olarak yansıtmasa bile AB ile bölgeye şekil vermektedirler.
Bu bölge her zaman önemli olmuştur.Bunun nedenlerine gelirsek eğer;
**Hristiyanlığın yegane düşmanı İslamdır.
**Bölge zengin kaynaklara sahiptir
**Bölge batı uygarlığına,tehtid unusuru taşıyan Rusya ve Çine yakın bir coğrafyadadır.
Afganistan ve El-Kaide gibi örgütler Amerika ve onun İsrail ve İngiltereden sonraki en büyük müttefiği olan vahhabi Suudi Arabistan tarafından fonlanmış ve bu günlere getirilmiştir.
Eskiden onların sırtından kominizm çökertilmeye çalışılıyordu,bu gün ise kominizm değil ama onlara kafa tutabilecek oluşumlar.Burada bir ters orantı gibi gözüken unsurlar var fakat bunlar sadece uygulamada oluyor,amaçlarında bir değişiklik yok.Bu gün amerika istediği ülkede,istediği örgütü kullanarak bölgeye demokrasi ve özgürlük getirmek namına müdahele ediyor.Tabiki sonuç malum yazmaya gerek yok sağır sultan bile duymuştur artık bu oyunları.
Bölgede olacak olan her oluşum bu yüzden,sömürgeci zihniyet yardımıyla fakat türlü maskeler altında ve yine onlara hizmet eder şekilde gelişmektedir.
P-KAKA'da bunlardan farksız değildir sayın ulpian...
Sizin iyi niyetinizi anlıyorum ama keşke olay sizin dediğiniz kadar basit olsaydı.
Saygılarımla...
Neferkamin Anu
03-08-2009, 23:45
Saygideger kizilordu;
burda eski türklerden bazı değişmezler var -kizilordu-
İşte evrensel bunlar,
Bu ülke için canlarını feda eden ilkel Türkler.
Onlar vatanı satmadı
Onlar emperyalizmle kolkola girmedi
Onlar Türk kelimesinin anlamını tüm dünyaya gösterdi.
vatanları için canlarını karşılıksız verdiler.
http://img18.imageshack.us/img18/6404/askerlercanakkale.jpg (http://img18.imageshack.us/i/askerlercanakkale.jpg/)
Portakaloglu
03-08-2009, 23:51
Hristiyanlığın yegane düşmanı İslam öylemi?
Acaba tam tersi mi ne?
Bakalım ayetlere Sayın Nogada,
Ey iman edenler!Yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin.Onlar birbirlerinin dostudurlar.Sizden kim
onları dost edinirse,şüphesiz o onlardan olur.Şüphesiz Allah zalim kavmi doğru yola iletmez.(Maide:51)
Esenlikler...
Buda zaten yeterlidir sayın ulpian.
(...)
Sizin iyi niyetinizi anlıyorum ama keşke oaly sizin dediğiniz kadar basit olsaydı.
Saygılarımla...
Olayın aslında hiç de basit olmadığını anlatmıştım oysa. Dış güçlerin etkisinin inkar edilmez olduğunu fakat meseleyi sadece buraya indirgemenin kolaycılık olduğundan bahsetmiştim.
Ama anladığım kadarıyla şu noktada bana katılıyorsunuz:
- PKK yokken de Türkiye'de bir Kürt sorunu vardı. Ve bu sorunun ana amili, Kürt toplumunda yeni kurulan ulus devletine aidiyet hissi oluşturacak söylem ve eylemler geliştiremeyişimizdi. Hatta aksine böye bir aidiyeti yok edecek uygulamalarımızın oluşu idi (daha PKK yokken Kürtçe yayınları yasaklamamız gibi, hanefileştirmek gibi).
O zaman lütfen şurda da katılın bana:
- Bugün olay çok karmaşık bir hal aldı. Hem kan davası araya girdi. Hem de sayısızca dış parmaklar mevcut. Fakat yine de eğer sorunu hepten çözmek istiyorsak, Kürt toplumunun gönlünü kazanmalı, onlara 'evet bu ülke benim ülkem' dedirtmeliyiz.
saygılarımla
Hristiyanlığın yegane düşmanı İslam öylemi?
Acaba tam tersi mi ne?
Bakalım ayetlere Sayın Nogada,
Ey iman edenler!Yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin.Onlar birbirlerinin dostudurlar.Sizden kim
onları dost edinirse,şüphesiz o onlardan olur.Şüphesiz Allah zalim kavmi doğru yola iletmez.(Maide:51)
Esenlikler...
Sayın portakaloğlu bunu ben siyasi olarak söyledim.Sanırım bunu anlayacak kadar akıllısınızdır.Burası islami değil siyasi bir konunun tartışıldığı bir platform,şu başlık altında.Bunun siyasi sebebide şudur ispanyaya yayılmış olan endülüs ve orta avrupaya kadar ilerleyen osmanlı.Tam olarak okursanız ne anlatmaya çalıştığımı anlarsınız.O kadar şeyin içinden üstelik tamda ne anlatmaya çalıştığımı anlamadan,sadece bu kısmı belirtmeniz taktiri şayan ve verdiğiniz tepki enteresandır.
Saygılarımla...
evrensel-insan
03-08-2009, 23:59
Butun yaptigin, duygu somurusunden, tarihi kurcalamaktan ileri gitmiyor zaten. Onemli olan gecmis degil; gelecektir. Gelecegi gorebilmekte; gecmisten cikarilacak derslerde yatar. Sen o kisilerin Turk oldugunu neye gore ve neye dayanarak soyluyorsun? Hem kendin duygular icinde boguluyorsun, hem de duygu somurusu yapiyorsun. Neyse, uzulme; sen gercekleri her nekadar gormek istemesende; gercekler kendini sana gosterir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
O zaman lütfen şurda da katılın bana:
- Bugün olay çok karmaşık bir hal aldı. Hem kan davası araya girdi. Hem de sayısızca dış parmaklar mevcut. Fakat yine de eğer sorunu hepten çözmek istiyorsak, Kürt toplumunun gönlünü kazanmalı, onlara 'evet bu ülke benim ülkem' dedirtmeliyiz.
saygılarımla
Bizim istediğimiz ne olabilir sizce sayın ulpian.Kürt kardeşlerimizle ortak bir ülkede barış içinde yaşamakmı,yoksa onalrı bu ülkeden şutlamakmı.Beni tam oalrak anlayamadığınızı hissediyorum.Yada eksik okuyorsunuz yazılarımı.
Ben resmin tümüne bakıyorum,yarısına değil ve dediğim gibi bu oluşumalrın getireceği nokta,size verdiğim örneklerden farklısı olmıyacaktır.
Saygılarımla...
sevgili evrensel insan
sence bu iletilerin bazıları daha önce aramızda olan arkaşın birisininkiyle aynı gibi değiller mi ben ondan şüpheelendim ıspatlanana kadar isim vermıyeceğim..
ama değilse bile kafa yapıları nasıl olurda aynı olur merak ettim türklüğü başka bişey sanmışlar..
türk olmasak bize yutturacaklar..
Neferkamin Anu
04-08-2009, 00:05
Butun yaptigin, duygu somurusunden, tarihi kurcalamaktan ileri gitmiyor zaten. Onemli olan gecmis degil; gelecektir.
Haklısın evrensel
hayatını karşılıksız olarak veren insanlar senin gibilerin bu ülkede söylem yapacağını bilse boşu boşuna canlarını vermeyip, geçin beyler derlerdi. İşte Türklerde ileriyi görebilme olayı pek yok.
Gelecegi gorebilmekte; gecmisten cikarilacak derslerde yatar. Sen o kisilerin Turk oldugunu neye gore ve neye dayanarak soyluyorsun? Hem kendin duygular icinde boguluyorsun, hem de duygu somurusu yapiyorsun.
Aslında bunlar çinli fakat gelip bu ülkenin kurtuşu için savaşmışlar, bizde Türk diye kendimizi kandırıyoruz.
Şimdi senin geçmişten çıkardığın dersler ile benim ki farklı.
Sen bırakınız işgal etsinsen sömürsünleri çıkarmışsın , bense ;
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.
Arada fark var biraz.
Neferkamin Anu
04-08-2009, 00:07
sevgili evrensel insan
sence bu iletilerin bazıları daha önce aramızda olan arkaşın birisininkiyle aynı gibi değiller mi ben ondan şüpheelendim ıspatlanana kadar isim vermıyeceğim..
Hangi iletilermiş bunlar.
Kimi kastediyorsun.
evrensel-insan
04-08-2009, 00:13
Istilalin, icin ol (olmek), seni tutan mi var? Benim amacim, yasamak ve yasatmak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
04-08-2009, 00:16
Butun yaptigin, duygu somurusunden, tarihi kurcalamaktan ileri gitmiyor zaten. Onemli olan gecmis degil; gelecektir. Gelecegi gorebilmekte; gecmisten cikarilacak derslerde yatar. Sen o kisilerin Turk oldugunu neye gore ve neye dayanarak soyluyorsun? Hem kendin duygular icinde boguluyorsun, hem de duygu somurusu yapiyorsun. Neyse, uzulme; sen gercekleri her nekadar gormek istemesende; gercekler kendini sana gosterir.
--------------------
nedense turk konusu gecince duygu somurusu, diger konular(kurt ermeni) olunca insan haklari , yasam haklari soylemleri basliyor.madem ki gecmis onemli degil, onu kurcalayanlara soracaksiniz...bizim tarihimiz, gecmisimiz meydanda...o zaman ermeniler biraksin sozde soykirim yalanlarini, tarih belgelerine baksinlar...ben kendi adima gercekleri cok guzel gormeye basladim...goruyorum ki gecmisten kimse ders cikartamamis...
Bizim istediğimiz ne olabilir sizce sayın ulpian.Kürt kardeşlerimizle ortak bir ülkede barış içinde yaşamakmı,yoksa onalrı bu ülkeden şutlamakmı.Beni tam oalrak anlayamadığınızı hissediyorum.Yada eksik okuyorsunuz yazılarımı.
Eğer gerçekten de Kürt yurttaşlarla barış içerisinde yaşamak niyetindeysek, o halde ilk olarak onların her türlü görüşünü ve hissiyatını ciddiye almalıyız, doğru bulmalıyız ve bütün talepleri yerine getirmeliyiz demiyorum, önce bir ciddiye almalıyız. Bize göre uç gelen fikirde olanları da, 'kullanılan cahil' ya da 'hain' yaftasıyla değil de, yanlış da olsa birşeyler söyleyen bir insan olarak ciddiye almalıyız.
Makul olan, günümüzün insan hakları standartlarıyla uyuşan talepleri yerine getirmeliyiz. Bugün TRT Şeş yetersizdir örneğin. Çünkü hala Kürtçe özel televizyon kurmak Türk yasalarına göre mümkün değildir. Yani adamlara 'sen yapamazsın, ben devlet baba olarak yaparım sen de izlersin' demekteyiz. Bütün yayın kuruluşlarında da olduğu gibi genel yasalar çerçevesinde ve devlet denetiminde özel televizyon, radyo kanallarına, gazete ve dergilere izin vermeliyiz. Çocuklara Kürtçe isim konmasında artık hala yaşanan sorunları kaldırmalıyız vs.
Bunun ötesinde kabul edemeyeceğimiz talepler de olabilir elbette. Örneğin: Özerk Bölge. Böyle birşeyi ağzına alanlarla ilgili adli işlem başlatmak yerine, onların da demokratik fikir özgürlüğüne saygı göstermeliyiz ve aynı demokratik ilkeler ışığında bu fikrin çoğunluk bulamayacağı rahatlığında olmalıyız.
Veya Kürtçe'ye resmi dil statüsü verme talebini de konuşabilir fakat çoğunluk olarak reddedebiliriz. Ama bu talebi dile getirenleri hain ilan etmeden, karakola yollamadan.
Böyle bir platform oluşturmak için hükümet bir çalıştay kurabilir, bu çalıştaya farklı insanlar davet edip görüş alabilir. Orada her konuşulan yasalaşacaktır diye bir kaide de yoktur. Dinleriz, katılırız, katılmayız. Ama 'hain' ilan etmeden.
Eğer bu yazdıklarıma katılmıyorsanız, sizin barış anlayışınız farklı. 'Barış' kelimesini eğer sadece kan dökülmeyen, silahlı örgütlerin olmadığı bir ortam olarak anlıyorsanız, bu ortam tabii ki kaba kuvvet, akeri operasyon, siyasi sindirme, karakol ve mahkeme yöntemleriyle de oluşturulabilir.
saygılarımla
Neferkamin Anu
04-08-2009, 00:20
Istilalin, icin ol (olmek), seni tutan mi var? Benim amacim, yasamak ve yasatmak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sıkışınca yine taktın hümanist maskeni allah sonumuzu hayır eylesin.
evrensel-insan
04-08-2009, 00:20
Saygideger bogazici;
TC' de; Turklerin; ne bir kimlik sorunu var, ne de milliyet olarak; Turkluklerini yasayamama sorunu. Ben bu ulkede; tabiki Turklerin haklarini korurum. Yol ve yontem gosteririm. Ama Turkiye'de Turklerin; kimlik ve kisilik olusturan milli degerleri acisindan bir sorunlari mi var?
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
04-08-2009, 00:26
turkiye de yasayanlarin sorunlari mi bitmis, burada yapay gundemlerle ugrasiyoruz...tarimi yok ediyorlar, dogayi, dogal kaynaklari..yakinda kavga edecek verimli toprak bile kalmayacak...bu soruyu vatani satanlara sorabilirsiniz. gundeme koyduklari konulari konusurken, ulke ne hallerde merak eden yok. herkes nereden ne koparabilirim derdinde. sonra da gel butun bunlarin ustune bir de pkaka nin bebek katili ne acilimlar sunacak onu dusun...
Bunu anlamana imkan yok, çünkü tarihte devletiniz yok. adı üstünde Türkiye , Türkün ülkesi.
Sen kendine acı, devletsizliğine.
Başlık kürt kültürü,
benim yazdığım kürt kültürü sandık odasına taşınmış, demekki bilmediğimiz başka bir kültür var ortada .ısrarla yazın şu feodal dağ kültürünüzü diyoruz suana kadar yazılan bir şey yok.
Şimdi siz kültürünüzün ne olduğunu belirtmeden biz size nasıl açılım yapıcaz.
Yazın bir kaç hikaye masal, irandan çalın, araptan çalın, Türkten çalın.
Köküne paramı verdim.
Biz Türkler henüz sırtımızı devlete yaslamadık,
Elektiriğin parasını ödüyoruz
suyun parasını ödüyoruz.
yeşil kartımız yok
Alın teriyle düzgün işler yapıyoruz.
Kadın ticareti, uyuşturucu, organ ticareti , boru hatlarından petrol kaçırma ilgi alnımızda değil.
Halep ordaysa AKHENATON burda.
vatansızlık ve milletsizliğinizin verdiği baskıyla hepiniz komünist , anarşist değilmisiniz.
Bak başlık hakkında yazamıyorsun,
yazsan ne olacağını biliyorsun.
dikkate almıyormuş,
beni dikkate alabilecek kapasitede kim var.
onu yaz
1900 model kokmuş marksist bilgilerinin arkasına sığınarak dikkate almıyorum söylemleri komik.
sebep . yankinin maşası.
kendinizle barışacaksınız,
Farisiler Sinar mağaralarında yaşayan kolu olduğunu itiraf edeceksiniz.
Siz etmezseniz ben ettiricem.
yazının yarısını sonra cevap yazıcam yine bir dolu demagoji yazmışsın. Bilgi her zamanki gibi sıfır.
Cigerim akhenaton, heyecanlı paşam!
yaw akhaneton paşam Devlet dediğin nedir ki Kürd için. Bugun senin sandığın ve üzerine titrediğin devletin Kürtlerin devletsizliği ile ne ilgisi var aslan parçam akhenaton. Alabiliyor musun geriye nufus kütüklerini. Kürtlere verdiğin T.C kimliğini geri almaya cesaretiniz var mı? önce sen bundan haber ver. yok alamıyorsun geriye ise bu TC vatandaşlığını. Kürt de vatandaşlık haklarını almak için gece gündüz tepenizze vura vura hatırlatır böyle. Madem beni vatandaş olarak kendi topraklarında tutuyorsun bunu bana sormadan yaptın şimdi de kendi icraatının sonucuna katlanacaksın! Sonra uykuların kaçar böyle başlık üstüne başlık açarsın paşam! var git devlet de senin olsun Türk te bundan bize ne paşam akhenaton. Sen de bakalım hele istemiyorsan azat et heyecanlı paşam kürtleri. Onlar da kendi yoluna gitsinler. Sür bu topraklardan onları madem devlet senin sahip sensin, neden yine başladın ki başımızı şişirip durmaya. İcraat bekliyorum akhenaton senden icraat üfürük değil.
Kürde her yer devlet zaten paşam boyunduruk altında olduktan sonra.Ha sen olmuşsun ha başkası!
Ben neden kendime acıyayım ki paşam ben alışkınım zaten vatansızlığa, devletsizliğe kaybedecek devleti olan ben değilim ki nöbet tutmaktan sıkılan sizsiniz boynunuzdaki koruma güdüsü sizi acınacak hale getirmiş. Ne demeye o zaman Kürtler ile takıntılısın ki. Kürdün kaybedeceği bir şey yok ki akhenaton o halde senin bu sahiplik tezinden tekrar tekrar yola çıkarsak.
Devlet kürdün neyine! adamlar zaten devlet diye bir oluşumdan haberdar değiller! bilmediklerinin neden özlemini çeksinler ki aslan parçam!
Akhaneton ben kendimle de Yahudi ile de fıransız ile de barışığım da dünyaya küs olan sensin paşam! dünya toplanmış senden devletini istiyor ya hani bu korku sana yetiyor benim küsecek neyim var ki niye küseyim kendi kendimden. Kürtler de tıpkı benim gibi gayet barışıklar kendileri ile kaybetme korkuları yok çünkü sahip değiller, çalıyorlar söylüyorlar kendi stranlarını. Marşlara mahkum olan sensin. Tek tip seslerden ruhunuz kararmış artık başka seslerin farkında değilsiniz!
Yaw hala devam ediyorsun komikliğe akhenaton paşam Kürtlerin saraylı olduğunu kim sana söyled ise vallahi de billahi de yalan söylemiş inanma paşam. Kürtler dağlı bir millettir. Dağlı milletlerin karekteristik özelliklerini taşırlar güvensizdirler yabancılara hatta kendi içlerinde bile kolay kolay güven duymazlar.Tilki mizaçlıdırlar, kurnazlık bilirler seni de beni de susuz çeşmeye götürüp su içirmeden geri getirirler. Bak yıllardır başınıza bela olmalarından belli değil mi? insanoğlu yaşadığı coğrafyaya benzer akhe paşam. Saraylı olan sizdiniz Kürtlerin böyle bir iddiası yok. Bu yüzden yanılgınız sarayı bilmeyen adamlardan saraylı gibi davranmalarını beklemek akhenaton.
Köküne paramı verdim.
Bak akhenaton derin modlar bunu görmezden gelmiş bu iyiliklerini unutma, yarın bir kutu çikolata, bir şişe kolonya ya da kayseri pastırması falan gönder kendilerine, en çemenlisinden sevinsin garipler biz ne marifetli modlarız diye önce yayınlayıp sonra editlemek aklımıza geliyor diye!
Yaw akhenaton vallahi gözlerimi yaşarttın yazdığın her satırda adım adım Kürtlerin kimliğini ispatlıyorsun allah senden razı olsun. Kürtler mağaralıdırlar, doğru dağ başında köşk kuracak halleri yoktu ya elbette ki bir mağaradan yayılmışlardır ama bu magara farisi midir yoksa adı sinarimidir işte oralara kadar şimdilik gidemiyorlar ki baksınlar bu günkü mağaraları ile benzer mi değil mi? Vallahi sizin dediğiniz bu farisi sinarilerin bir kolu olabilirler ama sağ kolumu olurlar sol kolu mu orasını bilemeyeceğim. Yoksa bu sinariler sizin gibi çok kollu da olabilirler. hatta sinarilerin bacağı da olabilir kürtler ya da baldırları. ne olacak akhenaton kardeşcığazım kendini paralama artık yazık san çık biraz hava al kendine gel. Geçmişe ait her şey kürtlerin kabulü dür paşam akhenaton. İster ıspat et ister etme kürtlerin bir sorunu yok ki geçmişte kimlerin kolu oldukları ile. Onlar şimdi bağlanan kollarını çözmenin peşindeler paşam siz de gayet yardımcı oluyorsunuz yani allah razı olsun sizden. Bu iyiliğinizi unutmayacak kürtler hatta ilk şeref madalyalarını size vereceklerdir. Kendileri bir türlü geçmiş köklerini araştıramıyorlardı malum onlara yasak siz zahmet edip araştırmışsınız az şeymi.
Yaw yine çok üfüren paşam az şey mi koskoca Birleşmiş devletler dünyanın süper gücü Kürtleri dikkate alıyor. Çalış senin de olsun paşam. Malum seninkiler amerikalıların karşısında el pençe divan, iki kuruş alabilsinler diye kapılarını aşındırıp durduğunuz adamlar sizi dikkate almıyor kürtleri dikkate alıyormuş demekki! ABD şimdi neyinizi dikkate alsın kürtler kıymetli yerlerde mekan tutmuşlar eskiden beri, saraylı olsan ne yazar bir dağ başında mağaranız bile olmamış altında yanıcı suların olduğu bir mağara kaç saraya bedelmiş gördün mü paşam! belki de onların yüzü suyu hürmetine dir yine de Türklere iyi davranıyorlar.
He akhenaton Kürtler öyle kötü bir millettir ki ne deseniz haklısınız valla biz çok pisiz zaten diyorlar. Uyuşturucu onlarda, kadın kız onlarda, içki kumar onlarda, kaçakçılık bölücülük her bi ayaktan oynuyorlar anlayacağın. kırolar emme ip atlama sırası onlarda şimdi be paşam neylersiniz demiştim ben zaman ola gün devrile diye!
Selametle akheneton paşam kendine dikkat et bol uyu dinlenmeye bak! dünyada bizr sağlık lazım insana gerisi boş paşam. Dünya kadar malın olsa ne fayda!
evrensel-insan
04-08-2009, 00:31
Saygideger bogazici;
Tabiki; butun bunlar gereken basliklarda tartisilmali. Hatta, yok diyorsaniz, acin bir baslik Toplumumuzun her turlu sosyal-siyasal-toplumsal sorunlarini tartisalim. Bu baslik yeri degil. Ikincisi, ister inan ister inanma; bu tip basliklari; kurd kokenli yazarlar da acmiyor. Sence neden acaba?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Eğer bu yazdıklarıma katılmıyorsanız, sizin barış anlayışınız farklı. 'Barış' kelimesini eğer sadece kan dökülmeyen, silahlı örgütlerin olmadığı bir ortam olarak anlıyorsanız, bu ortam tabii ki kaba kuvvet, akeri operasyon, siyasi sindirme, karakol ve mahkeme yöntemleriyle de oluşturulabilir.
saygılarımla
Bakın siz hala kürt vatandaşlarımızın bu dil konusunu çok taktıkalrını söylüyorsunuz.Yetersiz dediğiniz bir oluşuma bile yaklaşan olmadı diyorum size.Bu ülkede çince kursu açalım daha fazla inasn kayıt olur.Hani nerde o dil özgürlüğü isteyen,sokaklara akan kardeşlerimiz.Bunlar başka mevzular,görüntü net değil başka şeyler var içinde bir 26.kare görüntü var işin içinde sadece belirli zekadakilerin dikkatinden kaçmıyor bu.
Kürt isimlerine gelince bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım.Kürt ismi koymak bu ülkede yasak değil.Başka ülkelerdemi yaşıyoruz acaba sizinle?
Saygılarımla...
boğaziçi
04-08-2009, 00:40
bilemem neden ama hergun basin-yayin da pompalanan bilimum ACILIMLARdan olabilir mi acaba?farkindaysaniz birileri gundem belirliyor, hatta bunlarin nasil gelisecegine kadar, isimler bulunuyor(acilim gibi) ve biz bunlari konusuyoruz.
Bakın siz hala kürt vatandaşlarımızın bu dil konusunu çok taktıkalrını söylüyorsunuz.Yetersiz dediğiniz bir oluşuma bile yaklaşan olmadı diyorum size.Bu ülkede çince kursu açalım daha fazla inasn kayıt olur.Hani nerde o dil özgürlüğü isteyen,sokaklara akan kardeşlerimiz.Bunlar başka mevzular,görüntü net değil başka şeyler var içinde bir 26.kare görüntü var işin içinde sadece belirli zekadakilerin dikkatinden kaçmıyor bu.
Kürt isimlerine gelince bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım.Kürt ismi koymak bu ülkede yasak değil.Başka ülkelerdemi yaşıyoruz acaba sizinle?
Saygılarımla...
Maalesef bu şablon da her ne kadar çok öne sürülse de hani o birkaç sayfa önce bahsettiğim 'bildik nağme'lerdendir. Bir bireyin ya da toplumun talebinde dürüst olup olmaması, talep karşılandıktan sonra o haktan ne kadar yoğun istifade ettiği ile ölçülmez.
Birçok araştırma gösteriyor ki, türban yasağı ya da kısıtlaması olmayan ülkelerde türbanlılar (hem mutlak sayı hem de oran olarak) yasak veya kısıtlama olan ülkelere nazaran çok daha hızlı azalıyor. Bu o kişilerin yasak veya kısıtlama varken, hak talep etmelerinde samimiyetsiz olduğunu göstermez. O zamanlar samimiydi gerçekten de, ve bu mücadele onun için çok hayati bir yer almaktaydı. Fakat yasak/kısıtlama kalktıktan sonra bellir bir 'rahatlama' oluştu ve iş eski cazibesini kaybetti, eskisi gibi bir hak, özgürlük, dava unsuru olmaktan çıktı.
Saygılarımla...
Nüfus cüzdanına geçen resmi isimden bahsediyoruz değil mi? Sayısızca sorunlar yaşanıyor bu konuda. Yasaların kendisinden mi, yürütmeliklerden mi, yoksa bazı nüfus memularının kendi tasarruflarından mı kaynaklanıyor, incelemem lazım açıkçası. Ama birçok Kürt vatandaşın çocuklarına (resmi olarak nüfus kayıdında) Kürtçe isim koyamadıkları aşikar. (fakat bu zaten sadece sayısızca örneklerden biri idi)
saygılarımla
evrensel-insan
04-08-2009, 00:46
Sıkışınca yine taktın hümanist maskeni allah sonumuzu hayır eylesin.-N.A.
Herseyi insanlik icin yaparim da; bir tek maske takmam. Maske takma dusuncesi, herhalde bu fikri ortaya atana daha da yakisir.
Benim maskeye neden ihtiyacim olsun; hem insanim, hem bireyim, hemde Turkum. Maske takmak; saman altindan su yurutenlere, cikar, ayrimci, bolucu, iktidar v.s. hesabi olanlara mahsustur. Bak ne yazmisim, tabi anlayana.
Oyuzden konu; vazgecmek degil; one cikarmamaktir. Sadece yasam ve iliskinde verilenleri uygulamak yeterlidir. Ustelik, bunu baskalarinin da, bilmesi gerekmez. Yasam ve iliskilerinde, senin dusunce ve davranisin; once insanligini, sonra bireyselligini, sonrada kimlik ve kisiligini ortaya koyar. Sen nasil koyarsan da; herkesin kendininkini koyma hakki vardir.-e.i.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayın ulpian bende size bir kaç soru soracağım.
1)Neden Kürt vatandaşlarımızın haricindekilerle bir sorun yaşamıyoruz?
Hatta boşnak dili kursları açılacakken,buna boşnaklar karşı çıkarak biz türküz diye bağırıp çağırdılar.Onlara önünde saygı ile eğiliyorum.İşte vatanperverlik budur.Şımarıklığın lüzumu yok...
2)Amerikada 6 milyon Alman,bir o kadar çinli ve buna yakın italyan var.Bunlar biz yerel dil ve özerk bölge sitiyoruz diye çıksınlar bakalım ne oluyor.o medeni AMERİKA'da?Yada Almanyadaki Türkler?
Örnekleri çoğaltabiliriz,tabiki bu konuda...
Saygılarımla...
Sayın ulpian bende size bir kaç soru soracağım.
hay hay :),
1)Neden Kürt vatandaşlarımızın haricindekilerle bir sorun yaşamıyoruz?
Hatta boşnak dili kursları açılacakken,buna boşnaklar karşı çıkarak biz türküz diye bağırıp çağırdılar.Onlara önünde saygı ile eğiliyorum.İşte vatanperverlik budur.Şımarıklığın lüzumu yok...
Bakın, sorunuz tarihi bir soru. Demek ki, Türkiye'de yaşayan, kökeni Türk olmayan, fakat bugün kendini tamamen Türk olarak gören toplumlarda asimilasyon sürece daha iyi işlemiş. Bunun birçok sebebi olabilir. En önemlisi belki de, diğer grupların hiçbirinin Kürtler'de olduğu kadar belli bir büyük bölgede homojence ve çok sayıda yaşamıyor olduklarıdır. Eğer Kürtler de ta en başından beri Türklerin de yoğun yaşadıkları bölgelerde serpiştirilmiş olsalardı, şüphesiz bu sorunları bugün yaşamıyor olurduk. (üstelik bu cebri değil, tabii bir asimilasyon olduğundan etik bir problem de teşkil etmezdi).
Fakat sorunuzdaki ana mantığı (hele hele o size yakıştıramadığım 'şımarık' sözcüğünü) tasvip etmiyorum. Nitekim siz de galiba ırka dayalı bir milliyetçiliği savunmuyorsunuzdur. (Gerçi bizde milliyetçilik illa ki eninde sonunda ırk'a dayanır ama) Siz de herhalde 'ben türküm, ne mutlu türküm diyene' diyen bir Boşnağı, Çekezi veya Arnavut'u Türk olarak kabul ediyorsunuzdur. Çünkü Türklüğü sadece kan bağından ibaret görmüyor, bir kültüre aidiyet hissi olarak algılıyorsunuzdur.
Eğer öyleyse 'ben Türk değilim' diyen adama da zorla Türksün deme hakkınız yok ki. Çünkü adam o aidiyet hissini bir türlü oluşturamamış demek ki. Niye oluşturamadığı bir kenara (yukardaki iletilerimden birinde niye Kürtlerde bu aidiyet hissinin oluşmadığını açıklamaya çalışmıştım), ama oluşmadığı ortada. Adam Türk değilim diyor. Burada 'ama bak Boşnaklar senin gibi değil' demek bana, ne biliym, son derece garip geliyor.
2)Amerikada 6 milyon Alman,bir o kadar çinli ve buna yakın italyan var.Bunlar biz yerel dil ve özerk bölge sitiyoruz diye çıksınlar bakalım ne oluyor.o medeni AMERİKA'da?Yada Almanyadaki Türkler?
Saygılarımla...
Bakın bu örnekleri verdiğiniz isabetli olmuş. Almanya'daki Türkler'den başlayalım isterseniz. Üçüncü hatta kısmen dördüncü nesle geldiler Almanya'da yaşayan Türk toplumu olarak. Çoğu Alman vatandaşı oldu, fakat Türklüklerini bir şekilde muhafaza ettiler. Türk dizileri izliyor, Cem Yılmaz'a gülüyor, arabalarında türkçe müzik dinliyorlar. Bunun yanısıra epey bir asimile olan, Türkçeyi bozuk konuşan, hatta Türklükle hiç ilgisi kalmayan arkadaşlar da var. Ben şahsen bunu üzücü buluyorum ve eminim ki, siz de öyle. Hatta tahminime göre sizce bu aynı zamanda 'kendi özüne ihanet' gibi büyük bir erdemsizliktir de (ben öyle görmüyorum, sadece üzücü buluyorum). Fakat ikimiz de Almanya'daki Türklerin türklüklerini de muhafaza etmelerini daha sevindirici buluyoruz.
Neden aynı şeyi Türkiye'de yaşayan farklı gruplar arzulayınca, altında kötü niyet arayalım ki.
(Bu arada bir yan not: Almanya'da bir Türk Türkçe ismiyle Alman vatandaşı olabiliyor. Türkiye'de bir Alman vatandaş olmak için yasal olarak önce bir Türk ismi alması gerekiyor!!!)
Amerika'ya gelince. Zaten o ülkenin kuruluşundan beri bütün milliyetleri bir potada eritip yeni bir kimlik oluşturma politikasını öğrenmişsinizdir siz de tarih dersinde. Yani Amerika'da milli kimlik çatışmaları ta en başından beri çok farklı bir mecrada seyrediyor.
Fakat buna rağmen (şimdi DİKKAT) Amerika'da da Almanya'da da özerkliten çok daha öte, kendi bulundukları yerlerin devletten büsbütün kopmasını isteyen, bunun için siyasi mücadele veren gruplar var. Hatta Almanya'daki yasal bir parti ve seçimlere de katılıyor. Fakat hiçbiri adli işleme maruz kalmıyor.
Amerika konusu açılmışken, bir de şöyle bakın olaya:
Diyelim ki, 5 farklı millet bir araya geldik ve 'hadi be yepyeni bir üst kimlik oluşturalım, hepimiz barış içinde ve o çatı altında hizmet verelim' dedik. Şimdi ben bir Türk olarak böyle bir girişimin içindeysem, o üst kimliğin ne olduğuna bir bakarım. Eğer yeni oluşturulacak üst kimlik bütün 5 milleti de aynı şekilde kucaklayabiliyorsa, herkesin kendinden birşeyler bulmasına ve katmasına vesile olacak durumdaysa 'ulan tutar mı acaba' diye düşünürüm bir an. Fakat üst kimliğin adı bile diğer milletlerden birinin kendi adı olacaksa, kusura bakmayın ama o kadar da değil der, çeker giderim.
Şimdi biz de Kürtlere öyle diyoruz.
- 'Bakın hepimiz aynı düzlemdeyiz. Türkler, Kürtler, Boşnaklar, Çerkezler vs. Gelin hepimiz ortak üst kimliğimize sahip çıkalım'.
- Olur üst kimliğin adı ne olacak.
- Türk.
saygılarımla