Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisi ve Akıllı Tasarım Üzerine Video Projesi
Çağrı Filmi üzerine yaptığımız video belgesel projemiz sona erdi. Onun üzerine yorumlar gelmeye devam ede dursun yeni bir video belgesel projesini Evrim Teorisi ve Akıllı Tasarım tartışmaları üzerine düşünüyorum.
Önceki projede edindiğimiz kurgu ve dublaj tecrübesi yeni projemizde bir artı olacaktır.
Darwin'in kısaca hayatını, Galapagos seyahatini, evrim teorisini, dünyadaki ilk tepkileri, yaratılış hipotezini, akıllı tasarım düşüncesinin nasıl geliştiğini, Harun Yahya'nın kim olduğunu, R. Dawkins'i, kitaplarını, web sitesini, bu alanda günümüzde devam eden tartışmaları ele alabiliriz.
Başarılabilir bir proje olarak görünüyor bana.
Bu konuda varsa görüşleri, önerileri olan, alayım.
güzel olur derim ben Cem
seslendirme işini yine yaparım.başka da katkım olursa olabilirse seve seve yardım ederim.
tensiz.denek
03-08-2009, 00:31
hem video grubunda, hem evrim-teorisi.org grubunda olarak bu çalışmayı elimden geldiğince desteklerim.
Akıllı tasarım karşıtı görsel bulmak kolay. Esas HY'dan bahsetmeli bence. 4 dile çevirip altyazıyla yayınlarız bütün dünyaya.
Bu konu Türkiye medyasında belki de hiç işlenmeyen bir konu. Evrim teorisinin dinle ilgili yorumu nedeniyle hiç bir tv kanalı boy hedefi olmak istemiyor. Bu boşluğu kendi çapımızda bir belgeselle kısmen doldurabiliriz umudundayım.
Önce konuşma metninin ana hatlarını belirlemekle işe başlamalı.
Evrim teorisinin detaylarına inmeden, izleyici için sıkıcı olmadan ve anlatılanların mümkün olduğunca görsel olarak desteklenmesini göz önünde bulundurarak temamızı ve anlatının ana hatlarını belirlemek gerekli.
Acaba diyorum bir el kamerası ile Ankara veya İstanbul'da bulunan evrim teorisinden yana öğretim üyeleriyle röportajlar yapabilir miyiz?
Bir mini Dv kamera (gerekirse kiralanır, YK onaylarsa site bütçesinden bile sağlanabilir gideri), bir tripod yeterli. Önemli olan hocalarımızın röportajı kabul etmesi.
Özellikle Bilim ve Gelecek'te yazan yazarlara bu teklif götürülebilir. Dergide yazan kişi kameraya neden sözlü olarak anlatmasın düşüncelerini?
Bence denemekte fayda var.
Şimdiden heyecanlandım bak. :)
tensiz.denek
03-08-2009, 21:31
Röportaj çok iyi olur. Konuyla ilgilenebilecek hocalarımızın ve yazarların bir listesini toparlamaya çalışmıştım.
kitabı olanlar türk yazarlar:
Süreç Kuram ve Kavram Olarak Evrim, Prof. Dr. Yaman Örs
Türkiye’de Yaratılışçılık Dr. Kenan Ateş / Yaratılışçılığa Bazı Yanıtlar Dr. Kenan Ateş
Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği, Nalan Mahsereci
Evrim Kuramı ve Bağnazlık, Prof. Dr. Cemal Yıldırım
makalesi olanlar veya konu hakkında söz sahibi profesörler:
Prof. Dr. Aslı Tolun-Boğaziçi Üniversitesi
Öğr. Gör. Dr. Ayhan Sol- ODTÜ
Prof. Dr. Aykut Kence-ODTÜ
Prof. Dr. Battal Çıplak-Akdeniz Üniversitesi
Prof. Dr. Celal Şengör-İTÜ
Yrd. Doç. Dr. Cemal Ün -Yıldız Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Fevzi Bardakçı - Adnan Menderes Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr.Hasan Aydın- Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. H. Hüseyin Başıbüyük-Cumhuriyet Üniversitesi
Doç. Dr. İslam Gündüz -Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. İzge Günal-Dokuz Eylül Üniversitesi
Prof. Dr. Mahinur Akkaya-ODTÜ
Prof. Dr. Mehmet Özdoğan-İstanbul Üniversitesi
Doç. Dr.Oğuz Altungöz-Dokuz Eylül Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Özdemir-Muğla Üniversitesi
Prof. Dr. Sema Ergezen-Marmara Üniversitesi
Prof. Dr. Serdar Demirgören-Ege Üniversitesi
Öğr. Gör. Dr. Serhat İrez -Marmara Üniversitesi
Doç. Dr.Süphan Karaytuğ-Mersin Üniversitesi
Prof. Dr. Yaman Örs-Akdeniz Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr.Zeki Apaydın -Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy HAcettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü
Prof.Dr. Atilla Özalpan istanbul kültür üniversitesi
Prof.Dr. Narçın Palavan Ünsal istanbul kültür üniversitesi
Belki bu bize kolaylık sağlar
gerekli malzemeler olursa röportaj kısmını yapabilirim sanırım.
bi de muhabir olalım:D