PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 Vatan Haini

Neferkamin Anu
03-08-2009, 13:28
http://www.haberler.com/haber-resimleri/490/devlet-bahceli-nin-12-kotu-adami_1029_o.jpg (http://www.haberler.com/resim.asp?haber_id=1729490) Resmi büyütmek için tıklayın (http://www.haberler.com/resim.asp?haber_id=1729490)

Devlet Bahçeli (http://www.haberler.com/devlet-bahceli/), İçişleri Bakanlığı (http://www.haberler.com/icisleri-bakanligi/)'nın Girişimiyle Düzenlenen 'Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru' Adlı Çalıştaya Katılan Gazeteciler İçin '12 Kötü Adam' İfadesini Kullandı.

MHP (http://www.haberler.com/mhp/) Genel Başkanı Devlet Bahçeli (http://www.haberler.com/devlet-bahceli/), İçişleri Bakanlığı (http://www.haberler.com/icisleri-bakanligi/)’nın girişimiyle düzenlenen ’Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru’ adlı çalıştaya katılan gazeteciler için ’12 kötü adam’ ifadesini kullandı.
MHP (http://www.haberler.com/mhp/) Genel Başkanı Devlet Bahçeli (http://www.haberler.com/devlet-bahceli/), AKP hükümetinin Türkiye’nin yıllarını heba ettiğini söyledi, Polis Akademisi’nde dün yapılan ’Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru’ adlı çalıştaya katılan gazeteciler için de "12 kötü adam" dedi. Devlet Bahçeli (http://www.haberler.com/devlet-bahceli/), İzmit Atatürk Spor Salonu’nda yapılan MHP (http://www.haberler.com/mhp/) il kongresindeki konuşmasında üslubunu sertleştirdi. İçişleri Bakanlığı (http://www.haberler.com/icisleri-bakanligi/)’nın girişimiyle düzenlenen çalıştaya katılan gazeteciler için ’12 kötü adam’ ifadesini kullananan Bahçeli, "Ermeni meselesinde aynı 12’li, Kıbrıs meselesinde aynı 12’li, Avrupa meselesi ve onun dayatmalarında yine aynı 12’li" dedi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cesaret veriyorlar

"25 yıldan bu yana Suriye, Kandil, PKK (http://www.haberler.com/pkk/) odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, tek yanlı Türkiye’de PKK (http://www.haberler.com/pkk/)’ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini tehdit edecek grubun içerisine gelerek Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye gayret gösteriyorlar, cesaret veriyorlar. Kürt açılımının yerli modelini oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu millet sizden usandı

Ey gafiller, 25 yıldan bu yana ne yaptığınızı bu millet bilmiyor mu? Ne yazdığınızı gazetelerdeki köşelerde okumuyor mu? Televizyonlarda Türkiye’nin 12 tane dev adamı vardı. Herkes o marşı söylüyordu. Şimdi 12 kötü adamı dinleye dinleye bu millet usanmıştır. Türkiye de başka aydın mı yok? Türkiye’de başka siyasetçi mi yok? Türkiye de bunun mücadelesini veren emniyet güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mi yok? Bu gazete köşe yazarlarından, patronlarca beslenen bu 12 kötü adamı mı bu millet dinleyip duyacak?"

Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)

Sapiens
03-08-2009, 19:49
Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti aleyhine ne varsa bu adamlar hep karşı tarafta oluyorlar. Kıbrıs'ta Rumlarla, AB meselesinde Avrupalılarla, Ermeni meselesinde Ermenilerle, TSK'ya karşı AKP ile birlikte aynı saftalar. Bunları Türk milletinin çıkarları ile aynı safta görmek mümkün değil. Gün onları günü, çok normal karşılıyorum.

Ama unuttukları birşey var ki, Dünya dönmeye devam ediyor.

ozgur_
03-08-2009, 21:19
Bunları Türk milletinin çıkarları ile aynı safta görmek mümkün değil.

Türk milletinin çıkarı nedir ?

Çeteler mi ?
3. Dünya ülkesi gibi askeri vesayet altında görünmek mi ?
Demokrasinin yerleşmediği 10 yılda bir darbe yapılan bir ülke mi ?
Anadoluda ermenilerin yok olması mı ?
Kıbrısta şuanki mevcut durum mu ?
Faili meçuller mi ?
Bir çağdaş avrupa ülkesi olmak yerine bir ortadoğu ülkesi olmak mı ?

Bunlar mı türk milletinin çıkarı...

12 Cesur ve iyi adama saygılar...

Neferkamin Anu
03-08-2009, 21:36

Çeteler mi ?

Yazsana bizde öğrenelim.
Okyanusun öbür tarafından kastro yaptı tespiti.
ya sen !!!!

mhmd
03-08-2009, 21:37
Hayır 13 deyin.
O vatan hainlerinin içinde maddeten olmasa da manen mhmd de var!!!

mehmetsalih
03-08-2009, 21:44
Selam,

Hayır 14 deyin bende dahilim bu hainlere!!! Aydınlara hain diyen siyasetçi... hööööööööh...

ve sevinç....

boğaziçi
03-08-2009, 22:02

Çeteler mi ?
Faili meçuller mi ?

Konu ozgur_ tarafından (Bugün Saat 09:36 ) değiştirilmiştir.
--------------------
turk milletinin cikarlari size mi kaldi. hayret ediyorum...12 vatan hainine de benden selamlar..
bu arada degistirilmeyen bir iletiniz var mi?

dilaver
03-08-2009, 22:04
Hayır 13 deyin.

Onbeş sayabilirsiniz, ben de o vatan hainlerindenim.

saygılarımla

ozgur_
03-08-2009, 22:15
turk milletinin cikarlari size mi kaldi. hayret ediyorum...

Tamam sizden başka herkes vatan haini.....

prozac
03-08-2009, 22:17
Arkadaşlar bünyesi kaldırmayacak olan başlığa yazmazın lütfen .Cümlelerimize biraz daha dikkat etmeliyiz.

ulpian
03-08-2009, 22:19
Hayır 13 deyin.

Onbeş sayabilirsiniz, ben de o vatan hainlerindenim.

saygılarımla

Ben de göğsümü gererek on altıncı sırada yerimi alırım.

saygılarımla

mhmd
"Bu siteyi adam gibi tartışılabilecek bir site sanıyordum, yanılmışım...."

Yanıldığınıza yanılmışsınız Sn. özgür.
Kişi, kurumu bağlamaz.

nogada

Çeteler mi ?
Faili meçuller mi ?

Çok safsın güzel kardeşim.

Neferkamin Anu
03-08-2009, 22:37
Çok safsın güzel kardeşim.

saf değil.
12 haini kim destekler ???

nogada
03-08-2009, 22:45
saf değil.

Artık insanların kötü değil,iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum akhe kardeşim...

Ama bu konuda beni çok zorluyorlar,gerçekten.

dilaver
03-08-2009, 23:03
Sayın nogada

Olaya bir göz atalım. 12 gazetecei TC nin İçişleri Bakanının çagrısı ile devletin emniyet kuvvetlerine ait bir polis akademisnde söyleşiyorlar. TC nin savcıları var, onlar bir şey diyemiyor ya da diyecek bir şeyler bulamıyor ama siz bu insanları hangi yetkiyle vatan haini ilan edebiliyorsunuz.

İnsanlar düşüncelerini söylemiş, siz de söyleyin. Ama burada siz düşünceyi hiçe sayıyor ve ayrımlaştırıyorsunuz yani bölüyorsunuz. Ve de hala bölücülükten bahsedebiliyorsunuz. Şimdi burada bölücü olan kim.

Düşünceye düşünce ile cevap verebilecek kapasitenizin oldugunun farkındayım ama neden bu bölme ve ayrımlaştırma sevdası. Neden düşünceye düşünce ile karşılık verilmez ve illa ki vatan haini ilan edilir. Vatan kimin tekelindedir.

O zaman bu söyleşiye soruşturma açmayan savcılar da vatan hainidir. Bakın nereye geliyoruz. Sizin gibi düşünmeyen herkes vatan hainidir.

Bu başlıkta ve digerlerinde neyin mücadelesini verdigimi bilmem kavrayabiliyor musunuz.

saygılarımla

-InVi-
03-08-2009, 23:07
Vatan ortaklasa ihanet edenler yargilanirken, toplumsal hayatin sorunlarina progresif cözümler sunmak isteyenleri vatan haini diye lanse etmek, hic bir faydasinin olmadigi gibi, milli ve manevi refleksleri yüksek bu toplumun insanlarinda istenmeyen tepkilere vesile olabilir, sivas'da hotel ve hotel icindeki insanlari yakan zihniyeti de birileri "hain" ilan ettikten sonra, baskalari bunu yakmak icin emir kabul etti.....
simdi burada yapilanda o, "o baskalari uykularindan uyandirip" harekete gecmelerini saglamak...
bildigim kadari ile o toplantilara katilanlarin arasinda "dag" kadrosundan hic kimse yok, görünen o ki olmamasi da gerekmiyor, katilanlarin bir cogu bugüne kadar "ilerici" fikirlerinden dolayi kabul görmüs insanlardan olusuyor, peki elinde silah olmayanlar konusmayip tartismayacakta, elinde silah olanlar mi cözecek bu sorunu ?
PKK'ya en ufak taviz verilmesinden yana degilim, yönetim kadrosunda bulunanlara en agir cezalarindan verilmesinden yanayim....
ama akli basinda insan sormaz mi kendine, "bu bizim kürdleri pkk'ya muhtac birakan nedenler nelerdir ?" yari askeri statükocu bir demokrasi degilde, mesruhiyetini yasadigi toplumdan alan bir demokratik kültür olmus olsa idi, pkk kürdler icinde yaliniz kalmaya mahkumdu, ama ne oldu ?
Daha düne kadar bu insanlarin varligini dahi kabul etmeyen zihniyetin,
bu gibi olusumlari sahiplenmese bile, önce izleyip sonra yapici tepkilerini vermesini beklemek suc olmamali.......
evet ortada devlet bürokrasisi icerisinde halka ragmen hüküm sürmek isteyen bir zihniyetin tasviyesinin tepkileri bunlar, yanlarina birde "tetikci" olarak kullanabilecek birilerini almislarki......bu hizla bir tek tanri dagina cikip, ötükene gitmedigimiz eksik......

Neferkamin Anu
03-08-2009, 23:07
Artık insanların kötü değil,iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum akhe kardeşim...

Ama bu konuda beni çok zorluyorlar,gerçekten.

Halkımız cahil
gerek okuyan kısmı gerese okumayan kısmı
bir kısmıda çıkar amaçlı suç örgütünden dolayı destekliyor, onları dikkate almıyorum.
Bügün bir Fransızı düşün sapına kadar Milliyetçi, enerji sektörürünün özelleştirilmesine bile karşı adamlar, amerikan kültürü üzerine saldırı devlet politikası. Şimdi bir Fransayı düşün birde Türkiyeyi.
İşte Türkiyenin bu Marksistler yüzünden içine düşürüldüğü, parasızlık ve kültürsüzlüğü kendi gözlerinle gör.

theatre
03-08-2009, 23:24
"Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrı Türkiye'deki basın - yayın kuruluşlarını yabancı şirketlere nasip etsin..

İşleri sadece "gazetecilik" olan insanların çıkardıkları gazeteleri okumak istiyorum.

AYATA
04-08-2009, 09:36
Adınızı yazdırmaya, listeye ilave ettirmeye gerek yok, biz sizleri biliyoruz zaten:bounce:

AYATA
04-08-2009, 09:38
"Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrı Türkiye'deki basın - yayın kuruluşlarını yabancı şirketlere nasip etsin..

İşleri sadece "gazetecilik" olan insanların çıkardıkları gazeteleri okumak istiyorum.

ilk defa sana katıldım hayret taş yağacak başımıza :loco:

theatre
04-08-2009, 13:44
Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrım.

Türkiye'deki bütün basın yayın kuruluşlarını yabancılara nasip et.

Kurtar bizi bunlardan..

Yüce Tanrım.

Kim bunlar?

Neden bütün bunları bizim ülkemiz de yaratıyorsun?

Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle gazetecilik,böyle gazeteciler YOO OK.

Yüce Tanrım..

Ülkemdeki bütün basın yayın kurum ve kuruluşlarını "sadece" gazecilik yapan gazeteciliği "adam" gibi yapan yabancılara nasip et..

Bu ülkede işini iyi yapan basın yayın emekçilerine ihtiyacı olanlar da var.

Bankalar,fabrikalar,marketler falan satıldı..

Bunlar neden hala varlar ki?

kafasikarisik
04-08-2009, 14:32
12 gazeteciye vatanhaini demek ayıptır. Farklı düşünen gazetecileri darbeci deyip tutuklamak ta hem ayıptır hem faşistliktir. Bir takımın oyuncularını kırmızı kart ile saha dışına alıp yapılan tek kale futbol maçı adil olamayacağı gibi zevk de vermez. Ben ve benim gibi düşünenler bir araya gelsin çözüm üretsin demek tepeden inmecilik değilse nedir? Toplumun bir kesimini dışlayarak olacak çözüm, çözüm değildir. Burdan bir çözüm çıkmasını beklemek hayalcilik olur.

-InVi-
04-08-2009, 14:44
Kafasikarisik,
ülkemizde "kürd" varmidir, ve onlarda TÜM diger vatandaslar gibi TÜM demokratik haklarindan sahiplenebilmeli mi ?
simdi "yoktur" ve ne varmis demokrasimizide, zaten en demokratik ülke biz'iz diyenler ile mi yapici ve kalici cözümler üretilecek ?

theatre
04-08-2009, 15:14
Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir gazetecilik yooo ok.

Bunlar gazeteci değil.

Bunlar siyasetçi..

İse..

Bir siyasal parti kurup siyaset yapsınlar.

Bunlar bölücü..

İse..

Çıksın adam gibi savaşsınlar.

Bunlar devlet adamı..

İse..

Öyle bir yetkileri yok.

Kim bunlar?

Ne?

Bunlar onların sosu mu?

Bunların hepsi mi?

Hiçbiri mi?

Hiç umurumda değil..

Ama bunlar gazeteci değil.

Böyle bir gazetecilik..

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK".

Ve..

Tanrı bunlardan en azından beni kurtarsın.

Böyle gazetecilik mi olur ya?

mhmd
04-08-2009, 15:25
Sn. theatre'ye katılmamak elde değil.

Bu ülkede herkes kendi işini yapsın

Hakim, hakimliğini bilecek. Şahsına hakaretten dolayı asli suçunu misliyle çarpmayacak.
Avukat, avukatlığını bilecek. Mesleğini suç işlemeye perde yapmayacak.
Polis, polisliğini bilecek. Yasal görevi ne ise onu yapacak ne eksik ne fazla.
Asker, askerliğini bilecek. Kendi konusu haricindeki konulara girmeyecek.
Anayasa mahkemesi, kendi görevini bilecek. Meclisin üstünde demoklesin kılıcı gibi davranmayacak.
HSYK, kendi görevini bilecek. Siyaseti adalete tercih etmeyecek.
.
.
Bu ülkede herkes kendi göreviyle iştigal edecek.

theatre
04-08-2009, 15:37
Walla

Ben artık..

Yüce Tanrım'dan..

Türkiye'deki basın-yayın kurum ve kuruluşlarının hepsini yabancılara vermesini istiyorum.

Diğerlerini ABD'nin takdirine bırakıyorum.

Onlar kime,ne zaman ve ne yaptıracaklarını iyi bilirler.

kafasikarisik
04-08-2009, 15:55
Sayın InVi,
Kürt yoktur mu dedim? Kürt yoktur diyen de ayrıca hapse mi atılmalıdır? Yıllar önce kürt vardır diyen hapislerde sürünürken neredeydiniz? Bacılarınızla ayna karşısında kadının saçını nasıl örtelim provasında olduğunuzdan mı kaçırıdınız?
Demem o ki, taraflardan birini hoyratça dışlayan çözüm, çözüm değildir.
Beğenin veya beğenmeyin tarafları eşit şartlarda karşınıza alacaksınız. Yada zamanında kürtleri dışlayarak/ hapse atarak çözüm bulacağını zannedenlerden farkınız olmayacak.

Neferkamin Anu
04-08-2009, 16:19
Kafasikarisik,
ülkemizde "kürd" varmidir, ve onlarda TÜM diger vatandaslar gibi TÜM demokratik haklarindan sahiplenebilmeli mi ?

Ülkemizde kürt yoktur, Farisi vardır.
Sahip olamadıkları haklar nelerdir.
Vatanı milleti sömürdüler daha ne hakkına sahip olacaklar.
İnsanların alın teri üzerinden bedava yaşamaya alıştı hepsi.
Türkiyenin özgürleşebilmesi için bu yankinin petrol bekçilerinden kurtulması gereklidir.

boğaziçi
04-08-2009, 16:36
Yüce Tanrım.

Türkiye'deki bütün basın yayın kuruluşlarını yabancılara nasip et.

Kurtar bizi bunlardan..

Yüce Tanrım.

Kim bunlar?

Neden bütün bunları bizim ülkemiz de yaratıyorsun?

Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle gazetecilik,böyle gazeteciler YOO OK.

Yüce Tanrım..

Ülkemdeki bütün basın yayın kurum ve kuruluşlarını "sadece" gazecilik yapan gazeteciliği "adam" gibi yapan yabancılara nasip et..

Bu ülkede işini iyi yapan basın yayın emekçilerine ihtiyacı olanlar da var.

Bankalar,fabrikalar,marketler falan satıldı..

Bunlar neden hala varlar ki?
--------------------------
yahu yanlis mi goruyorum...sonuna kadar imza...

boğaziçi
04-08-2009, 16:38
ilk defa sana katıldım hayret taş yağacak başımıza :loco:

sevgili ayata, al bende de o kadar:)

-InVi-
04-08-2009, 17:24
Bacılarınızla ayna karşısında kadının saçını nasıl örtelim provasında olduğunuzdan mı kaçırıdınız?sizi adam yerine koyup size hitaben birseyler yazdigima bin pismanim !

theatre
04-08-2009, 17:42
Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir gazetecilik yooo ok.

Bunlar gazeteci değil.

Bunlar siyasetçi..

İse..

Bir siyasal parti kurup siyaset yapsınlar.

Bunlar bölücü..

İse..

Çıksın adam gibi savaşsınlar.

Bunlar devlet adamı..

İse..

Öyle bir yetkileri yok.

Kim bunlar?

Ne?

Bunlar onların sosu mu?

Bunların hepsi mi?

Hiçbiri mi?

Hiç umurumda değil..

Ama bunlar gazeteci değil.

Böyle bir gazetecilik..

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK".

Ve..

Tanrı bunlardan en azından beni kurtarsın.

Böyle gazetecilik mi olur ya?

Benim anlamadığım şey de bu..

Ülkenin en değerli kurumlarını gözlerini kırpmadan yabancılara sattılar.

Niye bu gazeteleri,televizyonları satmıyorlar anlamıyorum.

Ya da izin verin yabancı basın yayın kurum ve kuruluşları gazete çıkarsın TV yayını yapsın.

Türkçe ile..

Yabancı bankalar ne güzel çalışıyor işte.

Yabancı marketlerden şikayeti olan kimse yok.

Niye bu işlere yönelmeleri engelleniyor?

Doğruları mı söylerler?

kafasikarisik
04-08-2009, 17:55
Sayın Thatre,
Sanıyormusunuz ki tarafsız bir satış olur?
Dişime göre imam buldum, oruç şahane gidiyor hesabı.
Dişlerine göre bir sermaye bulurlarsa satarlar merak etmeyin. Murdoch vs gibi.

theatre
04-08-2009, 18:09
Sevgili kafasikarişik,

Keşke ..

Ama..

Burası Türkiye.

Burada öyle kurallar var ki..

Asla yıkılmayacağını sandığımız şeyler bir bakarsınız mazi edilmiştir.

"Ya o işletmeler satılır mı? Onlar Atatürk'ün eserleri.Nasıl kıydınız?

Yanıtı:

"Atatürk kim?"

"Öyle biri mi var?"

Bazı şeyler ise asla değişmez.

Örneğin sürekli cami yapılır.

Wallahi iki gün önce..

Büyük bir mahallemsi yerde üç büyük camiyi temaşa eyledüm.

Yine..

Türkiye'de İslam'dan başka hiç bir dine müsaade edilmez.

Arada sırada Hristiyan olan üç beş gariban öldürttülür böylece herkes ayağını denk alır.

Yine..

Afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki insanlar şakır şakır yabancı dil konuşur ama Türkiye halkı "Yes İt is" 'den ötesine geçemez.

Türkiye'deki gizli haramlardan biridir.

Ha Türkçeyi çok mu seviyorlar diyeceksiniz?

Wallahi hayır!

Kürtçe'nin yaygınlaştırılmasının bir nedeni olmalı..

Ya da Lazca,Çerkezce,Gürcüce ve ya Ermenice'nin.

Değil mi?

Tuhaf bir ülke doğrusu..

Ama Tanrı'dan ümit kesilmez.

Bir gün biz de "gazete" okur "televizyon "izleriz.

AYATA
04-08-2009, 18:45
Sn. theatre'ye katılmamak elde değil.

Bu ülkede herkes kendi işini yapsın

Hakim, hakimliğini bilecek. Şahsına hakaretten dolayı asli suçunu misliyle çarpmayacak.
Avukat, avukatlığını bilecek. Mesleğini suç işlemeye perde yapmayacak.
Polis, polisliğini bilecek. Yasal görevi ne ise onu yapacak ne eksik ne fazla.
Asker, askerliğini bilecek. Kendi konusu haricindeki konulara girmeyecek.
Anayasa mahkemesi, kendi görevini bilecek. Meclisin üstünde demoklesin kılıcı gibi davranmayacak.
HSYK, kendi görevini bilecek. Siyaseti adalete tercih etmeyecek.
.
.
Bu ülkede herkes kendi göreviyle iştigal edecek.

İmamda imamlığını bilecek devlet yönetmeye soyunmayacak....

unutmuşsun galiba tamamlayayım dedimde.

yucemanitu
04-08-2009, 19:57
Mesela Adalet Bakanı da adalet bakanlığı yapacak Keriz Feneri'ni kollamayacak, Dolandırıcılık sanığı da sanıklığını bilecek Çankaya'ya çıkmayacak, Kalpazanlık, evrakta sahtecilik zanlısı da o işlerden aklanmadan başbakanlık yapmayacak. Daha bir Deniz Feneri için soruşturma açmayan EDİT'lerden vatana millete ne hayır gelir ki?

Mutezile
04-08-2009, 20:44
Atlas'dan:

Mesela Adalet Bakanı da adalet bakanlığı yapacak Keriz Feneri'ni kollamayacak, Dolandırıcılık sanığı da sanıklığını bilecek Çankaya'ya çıkmayacak, Kalpazanlık, evrakta sahtecilik zanlısı da o işlerden aklanmadan başbakanlık yapmayacak. Daha bir Deniz Feneri için soruşturma açmayan EDİT'lerden vatana millete ne hayır gelir ki?

Tam isabet.

mhmd
04-08-2009, 21:55
Sn. AYATA,

Ülke Yönetme işi atama ile değil seçim ile olur.
Siz de aday olabilir, seçilebilirseniz yönetici, bakan ve hatta başbakan bile olabilirsiniz.
Muhtemelen siz monarşi, oligarşi ya da olsa olsa kast sistemi ile karıştırdınız.
Ayrıca seçilmeden önce herhangi bir mesleğiniz de olabilir ve hatta olmalıdır da.
Ancaaak siyasete atılmadan önce hangi mesleğinizle meşgulseniz o mesleğinizi devam ettirmeniz gerekir.
Eliniz işte gözünüz oynaşta olmamalı.

Bu yazdıklarımızı pek tabii ki biliyorsunuz. Olsun yine de hatırlatalım dedik.
Ve devam ettik...

M. Kemal ATATÜRK; Asker,
İsmet İNÖNÜ; Asker,
Celal BAYAR; Memur, müftü, yönetici, bankacı,
Refik SAYDAM; Doktor,
Şükrü SARAÇOĞLU; Matematik öğretmeni, yayıncı,
Recep PEKER; Asker,
Hasan SAKA; Memur, İktisat öğretmeni,
Şemsettin GÜNALTAY; Tarihçi, Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı,
Adnan MENDERES; Hukukçu, Büyük çiftçi,
Cemal GÜRSES; Asker,
Ali Fethi OKYAR; Asker,
Suat Hayri ÜRGÜPLÜ; Hukukçu yargıç,
Süleyman DEMİREL; İnşaat mühendisi,
Nihat ERİM; Hukuk profesörü,
Ferit MELEN; Maliye müfettişi, Gelirler genel müdürü,
Naim TALU; İktisatçı, Merkez Bankası Genel Müdürü,
Bülent ECEVİT; Şair, Gazeteci, Yazar,
Mahmut SADİ IRMAK; Biyoloji öğretmeni, Tıp doktoru, Fizyoloji profesörü
Saim Bülent ULUSU; Asker,
Turgut ÖZAL; Elektrik Mühendisi,
Yıldırım AKBULUT; Hukukçu, Serbest avukat,
Mesut YILMAZ; Maliye iktisatçı, Yönetici,
Necmettin ERBAKAN; Makine mühendisi, Akademisyen profesör, TOBB Genel Sekreteri,
Abdullah GÜL; İktisatçı, Ekonomi uzmanı,
R. Tayyip ERDOĞAN; Ticari İlimler Akademisi mezunu, Profesyonel futbolcu,

Bu arada imam diye herhalde rahmetli Celal BAYAR'dan bahsediyordunuz değil mi?

mhmd
04-08-2009, 22:04
Kollamak, dolandırıcılık, kalpazanlık, evrakta sahtecilik denilince yine hatıralarımız canlandı.

O cenahı hiç açmayalım isterseniz. Canınız sıkılabilir Sn. Atlas.
Ama illa da açalım derseniz Apoletlerin gölgesine sığınanlardan başlayacağız, haberiniz olsun.

yucemanitu
04-08-2009, 23:16
Kollamak, dolandırıcılık, kalpazanlık, evrakta sahtecilik denilince yine hatıralarımız canlandı.

O cenahı hiç açmayalım isterseniz. Canınız sıkılabilir Sn. Atlas.
Ama illa da açalım derseniz Apoletlerin gölgesine sığınanlardan başlayacağız, haberiniz olsun.

Aç aç hiç canım sıkılmaz ha apoletli ha takunyalı soyguncu soyguncudur senin gibi bazı soyguncuları kayırmam ben alayının canı cehenneme.

AYATA
05-08-2009, 08:32
Sn. AYATA,

Ülke Yönetme işi atama ile değil seçim ile olur.
Siz de aday olabilir, seçilebilirseniz yönetici, bakan ve hatta başbakan bile olabilirsiniz.
Muhtemelen siz monarşi, oligarşi ya da olsa olsa kast sistemi ile karıştırdınız.
Ayrıca seçilmeden önce herhangi bir mesleğiniz de olabilir ve hatta olmalıdır da.
Ancaaak siyasete atılmadan önce hangi mesleğinizle meşgulseniz o mesleğinizi devam ettirmeniz gerekir.
Eliniz işte gözünüz oynaşta olmamalı.

Bu yazdıklarımızı pek tabii ki biliyorsunuz. Olsun yine de hatırlatalım dedik.
Ve devam ettik...

M. Kemal ATATÜRK; Asker,
İsmet İNÖNÜ; Asker,
Celal BAYAR; Memur, müftü, yönetici, bankacı,
Refik SAYDAM; Doktor,
Şükrü SARAÇOĞLU; Matematik öğretmeni, yayıncı,
Recep PEKER; Asker,
Hasan SAKA; Memur, İktisat öğretmeni,
Şemsettin GÜNALTAY; Tarihçi, Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı,
Adnan MENDERES; Hukukçu, Büyük çiftçi,
Cemal GÜRSES; Asker,
Ali Fethi OKYAR; Asker,
Suat Hayri ÜRGÜPLÜ; Hukukçu yargıç,
Süleyman DEMİREL; İnşaat mühendisi,
Nihat ERİM; Hukuk profesörü,
Ferit MELEN; Maliye müfettişi, Gelirler genel müdürü,
Naim TALU; İktisatçı, Merkez Bankası Genel Müdürü,
Bülent ECEVİT; Şair, Gazeteci, Yazar,
Mahmut SADİ IRMAK; Biyoloji öğretmeni, Tıp doktoru, Fizyoloji profesörü
Saim Bülent ULUSU; Asker,
Turgut ÖZAL; Elektrik Mühendisi,
Yıldırım AKBULUT; Hukukçu, Serbest avukat,
Mesut YILMAZ; Maliye iktisatçı, Yönetici,
Necmettin ERBAKAN; Makine mühendisi, Akademisyen profesör, TOBB Genel Sekreteri,
Abdullah GÜL; İktisatçı, Ekonomi uzmanı,
R. Tayyip ERDOĞAN; Ticari İlimler Akademisi mezunu, Profesyonel futbolcu,

Bu arada imam diye herhalde rahmetli Celal BAYAR'dan bahsediyordunuz değil mi?

hadi bakalım uydurdun kılıfını...zihniyet ve niyet değişmedikçe devlet adamı olunmaz....olursan....sonucuna katlanacaksın...bu ülke hala laik demokratik cumhuriyet daha beceremediniz yıkmayı...

AYATA
05-08-2009, 08:33
Aç aç hiç canım sıkılmaz ha apoletli ha takunyalı soyguncu soyguncudur senin gibi bazı soyguncuları kayırmam ben alayının canı cehenneme.

o benim soyguncum daha iyi daha ahlaklı , en azından Allah imanı var...havalarındamı ne :)

mhmd
05-08-2009, 09:17
Laik cumhuriyetin yıkılmasıyla, ne alaka?
Siz biz ayırımının başlangıcı için sadece bu başlığın biraz başına dönün.
Onu da bizden beklemeyin.
Bize isnat ettiklerinizle halvetlenmektesiniz haberiniz var mı?
Hangi ikiniz daha önce laikliğin, apoletlerin arkasından yapılan dolandırıcılıkların, hukuksuzlukların, dalaveraların üstüne gittiniz de bizden beklemektesiniz.
Aynaya bakarak yazıyorsunuz farkında mısınız?

AYATA
05-08-2009, 11:20
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.....deniz feneri davası işinizdir...ona bakılır...

yucemanitu
05-08-2009, 12:07
Laik cumhuriyetin yıkılmasıyla, ne alaka?
Siz biz ayırımının başlangıcı için sadece bu başlığın biraz başına dönün.
Onu da bizden beklemeyin.
Hangi ikiniz daha önce laikliğin, apoletlerin arkasından yapılan dolandırıcılıkların, hukuksuzlukların, dalaveraların üstüne gittiniz de bizden beklemektesiniz.
Aynaya bakarak yazıyorsunuz farkında mısınız?

Halvetleniyorsunuz mu seninki ağız değil başka bir şey. Eğer aynaya baksam senin gibi benim hırsızım iyidir rezilliği yapardım. EDIT

yucemanitu
05-08-2009, 12:29

http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?

Titan
05-08-2009, 13:18
Van minıt ladies and gentlemen van minıt, birbirimize değil başlığın içeriğine göre yorumlarımızı yapalım. Başlık, 12 gazetecinin bu toplantıda ki konumu, buradan devam edelim.

mhmd
05-08-2009, 15:35
Ne yazmam bekleniyor?
Küfür mü?

Nasıl davranmamız isteniyor?
Şirret bir şekilde sinirlilik mi?

Bekleyenler çok bekleyecek. Lakin birazcık dağarcıklarını doldurma isteğiyle olsa gam yemeyecektik.

"halvet Ar. ¬alvet
a. (l ince okunur) esk. 1. Issız yerde yalnız kalma. 2. Issız ve kapalı yer. 3. Hamamlarda çok sıcak küçük yer.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
halvet
(Mimarlık) 1. Hamamlarda tek kişilik yıkanma hücresi. 2. Tapınma için bir insanın içine girip yalnız kaldığı oda. 3. Hamamlarda terlemek için yapılmış sıcak yer.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü 1968"

halvet olmak
birisi veya birileriyle yalnız görüşmek amacıyla içeriye başkasını veya başkalarını almamak.

Kaynak mı?
Devamlı hemhal olduğunuz sitelerden olmayacak!!!
http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=halvet+olmak&ayn=tam
Şaşırdınız mı?
Üzüldünüz mü?

Ve gerçekten de aramızda bir ..... olduğuna biz de artık inanıyoruz.

digeri_1
05-08-2009, 16:43
Görüşümü belirtmek istiyorum . Terörü, kanı , şiddeti rant aracı olarak görenler bu şiddetin devam etmesini isterler.
Birileri bölünme fobisinden kurtulsun artık. Toplum bir bütün. Özgür bir ülke hayali de ütopyadan ibaret . Bu sanıldığı gibi devrimci bir yapı da olmaz. Bazı Kürt lerin bunu da anlaması lazım. Türk tarafı da Kürt tarafı da barışmalı . Hak ve özgürlükleri geri verilmeli kürtlerin .

Bence iyi şeyler olacak . MHP ( CHP de dahil ) tehlikeli bir yol izliyor.

Neferkamin Anu
05-08-2009, 17:56
Hak ve özgürlükleri geri verilmeli kürtlerin .

Neymiş bu hak ve özgürlükler. slogan vari yazacağına bu özgürlükleri yazarsan bizde öğrenmiş oluruz. Bu açılımı yapan bakan Kürt değilmi ?

yucemanitu
05-08-2009, 20:52
Ne yazmam bekleniyor?
Küfür mü?

Nasıl davranmamız isteniyor?
Şirret bir şekilde sinirlilik mi?

Bekleyenler çok bekleyecek. Lakin birazcık dağarcıklarını doldurma isteğiyle olsa gam yemeyecektik.

"halvet Ar. ¬alvet
a. (l ince okunur) esk. 1. Issız yerde yalnız kalma. 2. Issız ve kapalı yer. 3. Hamamlarda çok sıcak küçük yer.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
halvet
(Mimarlık) 1. Hamamlarda tek kişilik yıkanma hücresi. 2. Tapınma için bir insanın içine girip yalnız kaldığı oda. 3. Hamamlarda terlemek için yapılmış sıcak yer.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü 1968"

halvet olmak
birisi veya birileriyle yalnız görüşmek amacıyla içeriye başkasını veya başkalarını almamak.

Kaynak mı?
Devamlı hemhal olduğunuz sitelerden olmayacak!!!
http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=halvet+olmak&ayn=tam
Şaşırdınız mı?
Üzüldünüz mü?

Ve gerçekten de aramızda bir ..... olduğuna biz de artık inanıyoruz.

Peki mhmmd karşında çocuk yok. O zaman bu anlamlardan hangisini kullandın? Yalnız görüşmeyi mi hamamı mı? Yoksa argo anlamıyla kullanıp terbiyesizlik mi yaptın? Herhalde sonuncuyu yaptın. Ayrıca ya savunduğum bir hırsızlığı göster ya da yalancı olduğunu kabul et.

mhmd
05-08-2009, 21:12
Alınan alınmış, verilen verilmiştir.
Alınanlar alma kapasitemiz ile, verilenler alınma kapasitesi ile yerlerini bulmuştur.
Herhangi bir bilgi kırıntısı bulursak yine almaya devam eder, gerekirse de bilgilerimiz ile paylaşabiliriz.

yucemanitu
05-08-2009, 21:14
Hani hırsızları korumuştum mhmd ben de sana tek hırsızlığı koruyan tek bir iletimi getir dedim. Kaçmanın sebebi yalan söylemiş olman mı?

mhmd
05-08-2009, 21:38
Yazdıklarımız ve dahi yazacaklarımız fikirleredir.
Kişiler ile uğraşacak yaşı çoktan aştık.
Şahsınıza düşündüğünüz soru işaretlerimiz esasında fikirsel tarafgirliğinizedir.
Bizim kadarsınız.
Sizin kadarız.

Tahterevallinin bir tafında biz oturuyor isek karşımızda siz varsınız. (En azından bu olayda)
Ne biz ne de siz objektif davranış sergiledik ve dahi sergileyeceğiz.
Anlayacağınız tarafız, taraf olduğunuz kadar.

Ortada da bir olay var bütün haşmeti ile.
Vatan Hainliği ve Vatan Severlik pelesenk olmuş birilerinin ağzında.
Son 7 yılın ötesini göremez olmuş, bilemez olmuşuz.
Sanki koskoca Türkiye Cumhuriyeti 2002 yılında kuruldu.
80 Yılın iğrençlikleri yılkı yükü ile birilerine havale edilmekte.

YOLSUZLUK DOSYASI
AKEPE yolsuzluk yapmadı diyen kişinin alnını karışlarız.
Evet avudu ile götürülenleri bilmediğimiz mi var.
Yetim malını, haram malı, devlet malını götürenler AKEPE yardakçıları değil mi?
Yirmi sene önce partinin bağladığı maaşa talim edenler, bugün gemicikleriyle dünyayı dolaşmakta.
Hepsine evet.
Evet ama filmin bu sahnesinden öncesi niçin karartılmakta?
Devlet malı deniz yemeyen keriz, mantığı ile yıllar yılı bu milletin ensesinde boza pişirenler nerde?
Yandaş zenginlik, yandaş sosyete yaratma çabaları!
Daha önceki iletimizde verdiğimiz başkanların her birinin adlarının tarihlerine gidin.
Gidin ve görün.

yucemanitu
05-08-2009, 21:50
mhmd ben AKP harici olanların yaptığı hangi hırsızlığı savunmuşum? Sorum açık ve net. Evet AKP'yi daha fazla eleştiriyorum çünkü şu an iktidarda olan ve götüren o. Ama ben bu siteye üye olduğumda da oydu. Öncesi yok demiyorum ama neden yalan söylüyorsun? Ben AKPci olmayan hangi hırsızı savunmuşum senin yaptığınsa hırsızı savunmak neyse sen hırsızı savunup yalanını ağdalı dilinle sizli bizli samimiyetsiz tuhaf ifadelerinle örtbas etmeye kalk. Ya da onurlu bir insan gibi özür dile savunmadığımı söyle. Ben eğer bir aleni hırsızlığı savunduğum tek ileti varsa forumu terk ederim. Ama bunu yapmıyor ve hala konuşuyorsun neyse buyur son lafı sen söyle artık bir şey demiyorum. Çünkü işte şu iletin deyip getirmek yerine dansöz gibi kıvırtıyorsun.

mhmd
05-08-2009, 21:58
Okumadan mı yazıyorsunuz?
En azından son yazımızın ilk cümlesini lütfen ama lütfen okuyun.
Sonra bir sonraki sayfada bulunan 37. iletinizi bir kez daha gözden geçirin.

Deist Bedo
05-08-2009, 22:21
Benide ekleyin o hain dedikleriniz arasına. :)

digeri_1
05-08-2009, 22:31
Bir proje ortaya çıkarılacak oluşturulacak. Henuz hükümet ve ilgili parti birşeyler açıklamamışken birileri kalkıp önyargıyla hareket ediyor. Barış ve cözüm gerçekleşecek. Katkı yapılacağına engel olunuyor. Analar hala ağlıyor, yazık masum insanlar silah tüccarlarının tuzağında mahfoluyorlar.
Bırakın bu vatan millet sakarya edebiyatını .

Neferkamin Anu
05-08-2009, 22:53
Benide ekleyin o hain dedikleriniz arasına. :)

Sen zaten listedesin, tekrar mükerrer kayıt yapmayalım.

Sapiens
05-08-2009, 23:28
Bir proje ortaya çıkarılacak oluşturulacak. Henuz hükümet ve ilgili parti birşeyler açıklamamışken birileri kalkıp önyargıyla hareket ediyor. Barış ve cözüm gerçekleşecek. Katkı yapılacağına engel olunuyor. Analar hala ağlıyor, yazık masum insanlar silah tüccarlarının tuzağında mahfoluyorlar.
Bırakın bu vatan millet sakarya edebiyatını .

http://www.haber3.com/images/news/287483.jpg (http://www.haber3.com/pkk-sempatizanlari-tehdit-etti-foto-galerisi-9395.htm)

Şöyle bir çözüm mü mesela?

ulpian
05-08-2009, 23:39
http://www.haber3.com/images/news/287483.jpg (http://www.haber3.com/pkk-sempatizanlari-tehdit-etti-foto-galerisi-9395.htm)

Şöyle bir çözüm mü mesela?

Yoksa şöyle bir çözüm mü?

http://site.mynet.com/sarperen/1.jpg

Her etnik grubun temsilcilerinden böyle aptalca, düşmanca şeyler bulabiliriz. Bu örneklerden hareket ederek bir tutum belirlemek ne kadar akıllıca?

saygılarımla

Sapiens
05-08-2009, 23:50
Her etnik grubun temsilcilerinden böyle aptalca, düşmanca şeyler bulabiliriz. Bu örneklerden hareket ederek bir tutum belirlemek ne kadar akıllıca?

40 bin insanın katili bir terörist başından bahsediyoruz burada. Yoksa sen farklı mı değerlendiriyorsun bu olayı?

Neferkamin Anu
05-08-2009, 23:53
Yoksa şöyle bir çözüm mü?

http://site.mynet.com/sarperen/1.jpg

Bu vatandaşlar kaç kişiyi öldürmüş, sapla samını karıştırmaktan ne zaman kurtulacaksınız.

ulpian
05-08-2009, 23:59
40 bin insanın katili bir terörist başından bahsediyoruz burada. Yoksa sen farklı mı değerlendiriyorsun bu olayı?

Hayır Sapiens,

'çözüm'den bahsederken böyle bir örneği sunmanıza akıl erdiremiyorum sadece. Elbette ki bu gibi aşırıların varlığını göz ardı etmeyeceğiz. Ama çözüm sadece bu aşırıların söylemlerine karşı aynı şiddette pozisyon alarak olmamalı.

saygılarımla

Deist Bedo
06-08-2009, 00:01
Bu vatandaşlar kaç kişiyi öldürmüş, sapla samını karıştırmaktan ne zaman kurtulacaksınız.

Dünya türk olsun diyerek 6 milyar insanı katletmenin hevesi içindeler. Tıpkı kendi ülkelerinde türk yapamadıkları 20 bin insanı faili meçhul cinayete kurban götürdükleri gibi.
Geliye Zilanda 15 bin kişiyi öldürdükleri gibi.. Güçlükonakta helikopterle köyü taradıkları gibi.. Güneydoğuda binlerce köyü yakıp,yıkıp milyonlarca insanın göç etmesine sebep oldukları gibi... Digorda sessiz yürüş yapanları tarayıp 12 kişiyi öldürdükleri gibi.. Cizrede newroz kutlamalarında ellinin üzerinde kişiyi tarayıp öldürdükleri gibi.. gibi ... gibi.. devam eder uzar böyle..

Yeter mi? ağzının payını almadıysan daha yazabilirim. Ülkeniz sizin olsun len, benim ülkem yok, EDIT(sargon)

pervane
06-08-2009, 00:12
Hışşşşt! neler oluyor yine burda. Akhenatonu arıyordum başlık başlık demekki bu gün buraya takılıyormuş. Akhenatona dokundurtmam. yahu haberiniz yok mu kendisini korunmaya alınmış milli varlık olarak müze defterine kaydettik. Ne uğraşıyorsunuz paşam akhenaton ile yine!

dilaver
06-08-2009, 00:20
Yeter mi? ağzının payını almadıysan daha yazabilirim. Ülkeniz sizin olsun len, benim ülkem yok, allah kahretsizn hepinizi.

sevgili bedo

Öncelikle bunları yapan deminki satırları yazan üye degil. Bunları yapan bir devlet. Ama o vatandaş da bilinçli ya da bilinçsiz o devletin katliam safında yer alıyor.

Elbette zatı muhterem için bilinçsiz sıfatı gerekmiyor. Ancak bu sitede yer alan pek çok üye de ona paralel biliyor bu işleri ve o çarpıtmanın ışıgında düşünüyor.

O halde bu işin aslını bilen bizlerin bir görevi var. O da bıkmadan, yılmadan aydınlatmaya çalışmak. Susturulunca tekrar dikilmek ve asla yılmamak. Ben 35 senedir bunu yapmaya çalışıyorum ve ömrüm olursa bir 35 sene daha yapmaya niyetim var.

Ama senin gibi bir gencin böyle bir tepki koymasını ve olmayan Allah'a havale etmesini göz önüne alınca ben, bunca sene bir halta yaramamışım diyorum. Benim de vatanım yok. Ben de sınıf bilinçli bir işçiyim, ama bizi tek kurtaracak olanlar o vatanlarına sahip olan işçiler. Onlar olmadan biz bir yere varamayız çünkü. Bizler kurtarıcı degil kurtarılmak istenenleriz.

O halde yılmak yok. Yılmadan, usanmadan dogruları açıklayacagız. Bizi sindirmek isteyecekler, ylmayacagız, sinmeyecegiz. Asla mülkiyetin çirkef girdabına taraftar olmayacagız.

Bizler aydınlıgız. Galileo gibi, Bruno gibi ve yaşamlarımızdan çok çok sonra sonuçlanacak büyük bir mücadele içerisine girdik. Kendimiz için degil, tüm insanlık adına ve tüm insanlık için.

Şayet bunun mutlulugunu duyabiliyorsan ki ben çogu zaman hissediyorum o halde yılmak yok, teslimiyet yok, argo ve ego yok.

Bizim tek silahımız olmalı. O da insanlık ve emek.

saygılarımla

Deist Bedo
06-08-2009, 00:32
Ben anlatamıyorum veya anlamak istemiyor kimse nedense.

türkün türkten başka düşmanı yoktur. Bu insanlar katledilecek ve sağ kalanların kininden dolayı dağlara çıkması sağlanacak. Ondan sonra devletin gelirinin 1/6 sını silaha verip dağlara yağdırılacak, birde her iki taraftan 30+30=60 bin insanın ölmesini sağlanacak.

Biri elini vicdanına koyup bu durumu açıklasın bana.

evrensel-insan
06-08-2009, 00:45
Saygideger deist bedo;

Bizi, bizden baskasi yikamaz. Ama maalesef; bizi yine bizim bir kismimizin bizi ve bir kismimizin oteki bizinin savasimi yikiyor.

Bu tam da emperyalist zihniyetin istedigi; "ayir, savastir, iki tarafi da destekle ve birbirlerini yok edene kadar bu destegi surdur." mentalitesine, teslimiyettir.

Karsi cikiyormus gibi algilanarak ve gosterilmeye cabalanarak. Bu savasimin karsitligi; kendi icindeki biz, oteki kutuplasmasi degil; tam tersi, biz oteki farkinin bir butun olarak birlestirilip; tek bir guc haline getirilmesidir.

Ama bunun, icin; feodal dusunceden ve duygusal deger sahipligi ve sabitliginden kurtulmak, arinmak ve de insan oldugumuzu ve insan degerlerini hatirlamak ve gozden gecirmek gerekir.

Bu temelde bakilirsa ve de eger bir vatan haini aranacaksa; bu birlestirmede degil; ayristirma da aranmalidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
06-08-2009, 01:11
Bu saçmasapan başlıkların tek bir amacı vardır artık bu sitede. Yalancı gündem oluşturmak! Sağduyulu üyeler artık aklını başına toplayıp bu başlıklara müdahil olmasın. Ben kendi şahsıma sadece şaka olarak alıp ona göre yazıyorum cafe'de açılan başlıklara. Çünkü bu tür hezeyanların sergilendiği mesaj içeriklerinin politika da yeri yoktur. İki tane aklı evvelin TD sitesinde açmış olduğu başlık, yazmış olduğu tahrik yüklü mesaj yüzünden de kimse silahı alıp dağa çıkacak, ayrı milletlerden olan insanlar birbirini doğrayacak değil herhalde...
Eğer böyle olacağı hayali ile bu tür iletiler yazılıp başlıklar açılıyorsa, burdan vatan savunması yapılmaya çalışılıyor, teröre engel olunacağı düşünülüyor ise bize sadece acımak düşer yapacak çok şeyimiz yok malesef bu zihniyet için! Bırakın inanmaya devam etsinler. Seçim kendilerinin....

Neferkamin Anu
06-08-2009, 01:24
teröre engel olunacağı düşünülüyor ise bize sadece acımak düşer yapacak

Buna bizim buralarda ateş olsa cürümü kadar yer yakma denir.

ulpian
06-08-2009, 01:38
Bu saçmasapan başlıkların tek bir amacı vardır artık bu sitede. Yalancı gündem oluşturmak! Sağduyulu üyeler artık aklını başına toplayıp bu başlıklara müdahil olmasın. (...)

Sayın pervane,

yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Ama 'sağduyulu' üyelerin bu gibi başlıklardan çekilmesinin hoş olmayan bir yönü de olabilir.

Kendimden misal vereyim. Gördüğünüz gibi çok yeni bir üyeyim. İlk olarak forumu değil, sitenin ana sayfasını keşfettim, oradaki çalışmaları çok takdir ettiğimden tüzüğü de okuyup belirtilen amaçları paylaştığım için foruma üye oldum.

İlk birkaç gün, forumdaki politika bölümünü hiç farketmedim bile. Daha sonra gördüm ki, politika bölümünde ve cafe'de açılan siyasi başlıkların ezici çoğunluğu son derece anti-demokratik, özgürlük düşmanı, katı kemalist (Bursa nutku bile vardı ya!!!) düşünceler tarafından açılmakta. Üstelik çoğu ünvan/yetki sahibi üyeler tarafından. Eğer o başlıkların içinde (sizin gibi) birçok ünvan/yetki sahibi arkadaşın da onlara karşı sağduyulu tutumları savunduklarını okumasaydım, çoktan ayrılmış olurdum siteden.

Yanlış anlamayın sakın, benim siteden gitmem, elbette site için hiç bir kayıp oluşturmazdı. Fakat site hakkında yanlış bir sanıya kapıldığım için ayrılmam benim için bir kayıp olurdu.

O yüzden bence: Ya politik konular forumdan kaldırılsın (ki en doğrusu bu olur, herşey her çatı altında konuşulmak zorunda değil, boş yere çok fazla enerji harcanıyor ve TD tüzüğündeki asli amaçlara yeterince vakit ayrılamıyor, sanal alemde zaten gereğinden çok siyasi tartışma forumları mevcut) ya da böyle başlıklar altında mutlaka 'sağduyulu' kıdemli üyeler de kendi görüşlerini dile getirsinler.

saygılarımla

pervane
06-08-2009, 01:49
Sn.sağduyulu yeni üyemiz ulpian, "bu saçmasapan başlıklara" müdahil olmamaktan bahsediyorum. Politika forumunda politika konuşulur. Cafe adı üzerinde Cafe! zaten amaç politika başlıklarında tartışmaları cafe'ye taşımak, amaç politika konuşmak değil kılıç kalkan ekibi provaları.
Bence sizce değil sn. ulpian, politika başlıkları kaldırılmadan politika tartışılsın cirit, kılıç kalkan, ata sporları yapmak isteyenler de Cafe de devam etsin. Bilmem anlatabildim mi?

ulpian
06-08-2009, 01:57
Sn.sağduyulu yeni üyemiz ulpian, "bu saçmasapan başlıklara" müdahil olmamaktan bahsediyorum. Politika forumunda politika konuşulur. Cafe adı üzerinde Cafe! zaten amaç politika başlıklarında tartışmaları cafe'ye taşımak, amaç politika konuşmak değil kılıç kalkan ekibi provaları.
Bence sizce değil sn. ulpian, politika başlıkları kaldırılmadan politika tartışılsın cirit, kılıç kalkan, ata sporları yapmak isteyenler de Cafe de devam etsin. Bilmem anlatabildim mi?

Anlatabildiniz mi, bilmiyorum, fakat ben tam anlayamadım. :)

Siz bu başlığın sadece Cafe'de açıldığından değil, aynı zamanda (haklı olarak) 'saçmasapan' olmasından şikayetçisiniz. Fakat birincisi politika bölümünde açılan başlıkların birçoğu saçmasapanlıkta pek altta kalır değil, ikincisi şu an içinde bulunduğumuz başlık eğer politika bölümünde açılmış olsaydı, bu benim (ve anladığım kadarıyla sizin de) şikayetinizi yok etmezdi.

Görülüyor ki, politika konuşulunca mutlaka 'saçmasapan' şeyler söyleyenler de oluyor. Ben de acizane sadece diyorum ki: Madem politik konulara forumda izin veriliyor, o halde lütfen bu 'saçmasapan' başlıklarda (hangi bölümde olursa olsun) saçmasapan düşünmeyen arkadaşlar da kendi görüşlerini belirtsin ki, dışardan bakan veya yeni gelen birisi site veya site üyelerinin çoğunluğu hakkında 'saçmasapan' izlenimlere kapılmasın.

bilmem anlatabildim mi? :)

saygılarımla

evrensel-insan
06-08-2009, 02:18
Saygideger ulpian;

Bu da yeteri kadar yapiliyordur, herhalde. En azindan, ben evrensel-insan olarak; bu dediginizi yapmaya; insan olmak ve insanlik sunmaktan, sapmaya yonelik mesajlari, tekrar rayina oturtmaya calisiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
06-08-2009, 02:24
Saygideger ulpian;

Bu da yeteri kadar yapiliyordur, herhalde. En azindan, ben evrensel-insan olarak; bu dediginizi yapmaya; insan olmak ve insanlik sunmaktan, sapmaya yonelik mesajlari, tekrar rayina oturtmaya calisiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evet sevgili evrensel-insan, bence de yeterince yapılıyor/yapıyorsunuz zaten.

Ben sadece bunun devam etmesinin bence önemli olduğuna ve (hangi bölümde olursa olsun sn. pervane) böyle zıvanadan çıkmış başlıkların kendi hallerine bırakılmasının pek hayırlı olmayabileceğine işaret etmiştim.

saygılarımla

evrensel-insan
06-08-2009, 02:35
Saygideger ulpian;

Benim bu site tecrubelerim, sana; bu konuda musterih olabilecegini soyluyor. Yalniz sunu unutma. Her turlu dusunce ozgurlugune, tuzugu temelinde serbestlik taniyan sitemizin; politik dusunce ozgurlugune "yasak" koymasi, zaten oncelikle; kendi site dusunce amaciyla celisir.

Konu dusunce serbestligi olunca da; hic bir konuya "yasak" konulmasi gundeme gelemez. Ama; herkesin kendi dusuncesi temelinde; bazi konular veya dusunce belirtimleri "abes, mantiksiz, anormal, siradisi, ters, dayanilmaz, katlanilmaz, kabul edilemez v.s." gelebilir.

Bu da zaten dusunce ozgurlugunun getirecegi cesitlilik ve mucadele olacaktir.

Yalniz unutma! Mucadele, dusunceler arasi; yani dusunceyi ortaya koyan kisiye ve onun kisilik hak ve ozgurluklerine, kisisel soyut ve somut degerlerine yonelik degil.

Gerci bunu da onlemek zor ama; en azindan bu yonelim elestiri bazinda ve dozajinda; bunun disi zaten tuzuk disidir ve gereken muameleyi gorur.

Burada tabiki, muamale; o tuzuge aykiri dil ve uslubu kullanan yazara yonelik olacaktir.

Bunu da; hergun "disiplin uygulamalari" basligindan takip edebilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
06-08-2009, 02:50
Saygideger ulpian;

Benim bu site tecrubelerim, sana; bu konuda musterih olabilecegini soyluyor. Yalniz sunu unutma. Her turlu dusunce ozgurlugune, tuzugu temelinde serbestlik taniyan sitemizin; politik dusunce ozgurlugune "yasak" koymasi, zaten oncelikle; kendi site dusunce amaciyla celisir.
(...)

sevgili evrensel-insan,

zannedersem bu konuda yaygın olan bir yanılgı var:
Eğer politika konuşulacaksa, elbette ki, bazı düşüncelere izin verip diğerlerini yasaklamak yanlıştır. Hepsine ama hepsine aynı özgürlüğü vermek gerekir.

Fakat: Amacı politika olmayan bir sitede doğrudan güncel politikayla ilgili başlıkları tümüyle yasaklamak, özgürlük ve demokrasi anlayışı ile çelişmez. Burası bir ülke veya şehir değil, belli bir amacı ve çerçevesi olan bir internet forumu.

Bir düşünün: Sizinle birlikte bir heykeltraşlar forumu açsak (çiçek yetiştirenler, galatasaraylılar, Kant okurları vs. gibi bir grup da alabilirsiniz). Bu siteye ülkenin her tarafından, çok farklı sınıflardan, düşüncelerden heykeltraşlar üye olsa ve birlikte çok verimli tartışmalara, çalışmalara imza atıyor olsalar. Sonra birden forumda politika konuşulmaya başlasa, üyeler heykeltraşlıktan çok siyasi tartışmalarla meşgul olsalar, aynı ortak şevk uğruna bir araya gelmiş üyelerin bazıları birbirinin kalbini kırmaya başlasa vs....

Ama tamam, anladım. Şu an için meclis çoğunluğu güncel politikayı hepten yasaklamak fikrine sıcak bakmıyor. O halde elbette ki, bütün fikirlere izin verilmeli. O halde 'saçmasapan' şeyler yazanlar da olacak. (ve o halde saçmasapan düşünmeyen üyelerin de bu başlıklarda birşeyler yazmaları önemli olacak).

saygılarımla

evrensel-insan
06-08-2009, 03:05
Saygideger ulpian;

Gozardi etmemek lazim. Genelde, mesela milli konulardaki dusunce belirtimi size politik gelebilir. Ama aslinda oyle degildir.

Cunku milli koken, ayni dini koken gibi; kisilerin, kisilik ve kimliklerini olusturan soyut ve somut degerlerdir ve de kisilerin, bu degerler; dusuncesinin yonlenmesini ve dusunmesini saglar.

Ayrica; bir kisinin kendi ile ilgili milli bir konuda dusunce belirtmesi de; zaten onun hak ve ozgurlugudur. Tabi ister istemez, bu tip konular; bilhassa ulkemizde toplumsal algilandigi icin; kabul ve karsi cikis dusuncelerinin olmasi da kacinilmazdir.

Eger bir yazarimiz, kendi milli kokeniyle ilgili bir dusunce belirtiyorsa, ki bu onun hak ve ozgurlugudur, bu milli goruse; kendi algisi temeli "sicak bakmayan" baska bir yazar, dahil olabilir ve boylece tartisma ve polemik dogar. Bunu da onlemek imkansizdir.

Ama; asil sorun, bilhassa milli konuda degerler sahiplenildiginden; bas vurulan savunu ve karsi cikistir. Bu da ister istemez, dusunce yerine kisiye ve kisiliginin milli degerine yonelik olmakta veya kisi onu oyle algilamaktadir.

Bu konuda "Ataturk" ile ilgili yazilari okuman, sana bir ipucu verebilir.

Oyuzden, "politika sudur" deyip; onu "yasaklamak" mumkun degildir. Bunun bir nedeni de; soyut bir kavram ve algi olan politikanin, ne oldugunun herkese gore degisik bir tanimi olmasidir. Sana gore, politik gelebilen bir soylev; bana gore gelmeyebilir.

Cunku soyut kavramlar; hem kisiye gore, hem de kendi bunyesinde degisken ve gorecelidir, ayni dogrular gibi. O acidan da; politikanin ne oldugunun ortak bir tanimi, yanasimi, dusuncesi, algisi ve yansitmasi olamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
06-08-2009, 03:26
Saygideger ulpian;

(...)
Oyuzden, "politika sudur" deyip; onu "yasaklamak" mumkun degildir. Bunun bir nedeni de; soyut bir kavram ve algi olan politikanin, ne oldugunun herkese gore degisik bir tanimi olmasidir. Sana gore, politik gelebilen bir soylev; bana gore gelmeyebilir.
(...)

Bunun gayet iyi farkındayım sayın evrensel-insan,

bu yüzden, dikkat ederseniz, yukardaki mesajımın daha en başında genel olarak 'politika'dan değil, 'doğrudan güncel politikayla ilgili başlıklar'dan bahsetmiştim.

'12 vatan haini', 'Bakın bir Emeni ne demiş' gibi günlük gazete manşetlerini provokatif bir şekilde foruma taşımak, hangi tanımı esas alırsanız alın (hem de en düzeysizinden) politikadır.

Bir sınır çizmenin zor olması (politik / politik değil), böyle bir sınırı içeren bir hümkün uygulanamaz olduğu anlamına gelmez. Nitekim pozitif hukuk bu gibi sınırlarla doludur. En akli selim bir şekilde sınırın nasıl çizilmesi gerektiğini yasada belirtirsin. Daha sonra bu yasayı uygulayanların ve onları denetleyenlerin pratiklerinde zamanla içtihatlar, emsaller ve teamüller oluşur. Ve gayet öngörülübilir bir mekanizma ortaya çıkar.

Ama yanlış anlaşılmasın diye şunu belirteyim:
Benim sizce cevap veriyor olmam, hala ve inatla (ayrıca anlamsızca) forumda doğrudan güncel politika yasağını savunmamdan değil. Sadece sizin sorularınıza binaen böyle bir yasağın bence neden antidemokratik olmayacağını ve neden uygulanamaz olmadığını açıklamak istedim. Yani pratik bir amacım yok bu açıklamalarla.

(Ayrıca sizinle tartışmanın hazzını söylememe gerek yoktur sanırım. :)
Hem başlığı açanın oluşmasını arzuladığı bir tartışmadansa böylesi daha evladır herhalde)

saygılarımla

evrensel-insan
06-08-2009, 03:39
Saygideger ulpian;

Isterseniz, soyle yapalim. Sizce, bir kisi gunluk politikayi alinti ve kendi yorumuyla neden gundeme getirir?, Bir amaci varmidir?, yoksa sadece haberdar etme egilimindemidir? Yada; bir suru gunluk olaylar icinden; sizce, neden o basligi secer? Bu bir merak veya daha detayli ogrenme istegi, ya da konunun tartismaya acilmasi olabilirmi?

Siz, boyle bir baslik acarmisiniz? veya acmadan once nelere dikkat edersiniz? acarsanizda; amaciniz ne olur? Size ilginc bir soru. Madem fark etmisiniz. Sizce, o yazar arkadas, Bursa Nutku'nu neden alintilamak geregi duymustur?

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
06-08-2009, 04:12
Sizce, o yazar arkadas, Bursa Nutku'nu neden alintilamak geregi duymustur?

Saygilarimla;
evrensel-insan

sevgili evrensel-insan,

isterseniz Bursa Nutku hakkındaki acizane kendi değerlendirmemle başlayayım cevaba. Herkes için özgürlüklerden yana birisi olduğumu zannediyorum. (BU forumda güncel politika yasağını uygun bulmam bununla çelişmiyor. Yukarda açıklamıştım).

Örneğin dinleri çok saçma, hatta bir çok açıdan zararlı buluyorum. Fakat herkesin bu saçma dini (doğrudan kimseye zarar vermeden) her alanda yaşama özgürlüğünü savunuyorum.

Aynı şey fikir özgürlüğü için de geçerli. Örneğin Türkiye'nin bölünmesine kesinlikle karşıyım ve üstüme düşerse, (hukuk çerçevesinde) her türlü mücadeleyi veririm bu uğurda. Fakat 'Bence Türkiye bölünmeli. Silaha, şiddete karşıyım. Fakat toplumun oy çoğunluğu ile bölünme fikrinden yana olması için siyasi mücadele vereceğim' diyen bir kişinin de fikir özgürlüğünü savunuyorum.

Buna rağmen her özgürlüğün sınırlarının olduğunu/olması gerektiğini görüyorum. Mesela başka ırklara, dinlere doğrudan söven, hakaret eden, lanet okuyan bir kitap yasaklanmalı (ve yasak da zaten). Fakat her nedense bunları diyen Eski Ahit, İncil, Kur'an gibi otoriterler olunca, yasaklama fikri çok garip geliyor.

Aynı şey Bursa Nutku için de geçerli. Devletin bütün müesseselerini tamamen hiçe sayarak, hukuk-dışı silahlı eylemlere doğrudan çağrıda bulunmak yasaklanmalı (ve yasak da zaten). Fakat bunları söyleyen Atatürk olunca, yasaklama fikri garip geliyor nedense.

Her halükarda 2009 yılında Bursa Nutku'nun herhangi bir yerde eleştiri mevzuu olarak değil de, ilham ve öğüt alınması gereken bir metin olarak sunulması yanlıştır.

Isterseniz, soyle yapalim. Sizce, bir kisi gunluk politikayi alinti ve kendi yorumuyla neden gundeme getirir?, Bir amaci varmidir?, yoksa sadece haberdar etme egilimindemidir? Yada; bir suru gunluk olaylar icinden; sizce, neden o basligi secer? Bu bir merak veya daha detayli ogrenme istegi, ya da konunun tartismaya acilmasi olabilirmi?

Bu sorularınızı cevaplamada biraz zorlanıyorum. Çünkü benden niyet okumamı istiyorsunuz. Herkesin kafasında muhattablarının niyetleri ile ilgili bazı şeyler vardır, fakat bunları dışa vurmak çok etik değil her zaman. Söylenene ve yapılana bakılmalıdır. Bu söylem ve eylemin arkasında nasıl bir niyet olduğu kendi vicdanını ilgilendirmelidir sadece.

Ama şu var ki, çok provokatif, anti-demokratik yaklaşımları olan arkadaşların bazılarının eleştirilere, argümanlara nasıl tepki verdiklerinden entelektüel anlamda çok da samimi olmadıkları anlaşılıyor az çok.

Siz, boyle bir baslik acarmisiniz? veya acmadan once nelere dikkat edersiniz? acarsanizda; amaciniz ne olur?

BÖYLE bir başlık açmam elbette. Açsam da ona buna 'gafil', 'hain' yakıştırmalarında bulunmam.

Amaca gelince: Kimse gibi ben de (o var olduğu iddia edilen) meleklerden değilim tabii. Ben de bir başlık açarken veya şu an mesaj yazarken, belki de egomu tatmin etmek, başkalarına kendi fikrimi empoze etmek gibi çok şık olmayan amillerle hareket etmekteyim. Ama dediğim gibi bunların gözümde bir sakıncası yok. İnsanın yaptıkları (insanlar tarafından) niyetleri ile değil, yaptıkları/söyledikleri ve bunların öngörülübilir sonuçlarıyla değerlendirilir.

saygılarımla

evrensel-insan
06-08-2009, 04:26
Saygideger ulpian;

Icten, samimi ve aciklayici olarak yaptigin yorumun icin, tesekkurler. Umarim, bu sitenin onune koydugu dusunce ozgurlugu amaci icin, sitede kalici olur ve su an yaptiginiz gibi; mantiksal cevaplar verebilirsiniz, duygusallarin yerine. Tabi bu arada; sizin de sinirlariniza dokunacak yazilar olabilecegini goz onunde tutaraktan;duygusalligin onlenemeyeceginin ihtimalini de; acik birakiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AYATA
06-08-2009, 08:37
Bu saçmasapan başlıkların tek bir amacı vardır artık bu sitede. Yalancı gündem oluşturmak! Sağduyulu üyeler artık aklını başına toplayıp bu başlıklara müdahil olmasın. Ben kendi şahsıma sadece şaka olarak alıp ona göre yazıyorum cafe'de açılan başlıklara. Çünkü bu tür hezeyanların sergilendiği mesaj içeriklerinin politika da yeri yoktur. İki tane aklı evvelin TD sitesinde açmış olduğu başlık, yazmış olduğu tahrik yüklü mesaj yüzünden de kimse silahı alıp dağa çıkacak, ayrı milletlerden olan insanlar birbirini doğrayacak değil herhalde...
Eğer böyle olacağı hayali ile bu tür iletiler yazılıp başlıklar açılıyorsa, burdan vatan savunması yapılmaya çalışılıyor, teröre engel olunacağı düşünülüyor ise bize sadece acımak düşer yapacak çok şeyimiz yok malesef bu zihniyet için! Bırakın inanmaya devam etsinler. Seçim kendilerinin....

İslam bölümünde yazan dincide işine gelmeyen bir konu açılınca aklınca küçümsüyor gülüyor alay ediyor dalga geçiyor, saçma sapan diyor, buraya yazmaktan aslında hicap duyuyorum diyor....görmemezlikte gelmeye çalışıyor..acaba neden hiç düşündünüzmü....düşünün...belkide fikrine kayıtsız şartsız inandığı ve kölesi olduğu içindir....karşısındakinin gözü ile olayları algılayamadığı içindir...beyni tamamen tecavüze uğradığı içindir...hadi sanada uğr ola.

digeri_1
06-08-2009, 22:18
hayır sapiens ben bu görüşü desteklemiyorum ve sonrasındaki mesajı da. Türk yada Küert olmak önemli değil, benim için toprak ta çok önemli değil , insan ve insani değerler bunardan daha üstün . Çözüm projesi umarım sorunları çözecektir ben böyle umuyorum. Böyle olmasını ümit ediyorum . Öcalan katkı sunabilirse ,hükümet ve ilgililer tabiki bunu değerlendirecektir. Odak noktası bu kişi de değil , kürt sorunu. K.sorunu = öcalan da demiyorum .

Ama dtp dialog kurulması gereken bir yer.

iceman
07-08-2009, 00:07
saf değil.

İstemezükçüLer Nazım'a da HAİN demişLerdi...işte böyLe gaza getiriyosunuz miLLeti sonra ayıkLa pirincin taşını...ya niye barış istemiyorsun..o zaman sen gitsene dağa,söyLemesi koLay..o öLen askerLerin anaLarının-babaLarının acısını sen mi hissediyorsun? yapmayın ya Lütfen KAFATASÇILIĞI bırakın artık !!!!

AYATA
07-08-2009, 11:56
nekadar lekecisiniz ne kadar slogancısınız yahu...anında damga..kafatasçı faşist vs.vs.

..http://www.korsanhaber.com/haber/56449/
DTP_ABDde_temsilcilik_ayor...emperyalizme uşak dılar tescilli oluyorlar....hadi eleştir sende bakalım görelim ne kadar solcusun..