PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ermeniler ile dostluk değilmi...buyrun zihniyete bakın..

AYATA
05-08-2009, 13:42
Ermeniler son dönemde Türkiye'de Antalya' da tatili tercih ediyorlarmış...bunun en önemli sebeblerinden biride neymiş biliyormusunuz...

Erivan üniversitesi öğretim üyesi psikolog Nelly Haroian Antalya'nın güzel bir tatil beldesi olması dışında Ermenilerdeki "Türkler bize hizmet ediyor" psikolojisinin de Tatil için Antalya tercihinde etkili olduğunu iddia ediyor...

buyrun işte dost olmaya çalıştıklarınız.....hadi hep baraber çığlık atın Hepimiz ermeniyiz diye....bu EDİT ulusun eline bir kere daha geçseniz bir kere daha kesileceksiniz dedeleriniz gibi...

kaynak aşağıda
http://www.sabah.com.tr/Dunya/2009/08/05/buzlari_antalya_eritiyor

dilaver
05-08-2009, 14:20
El insaf yahu, hakikaten el insaf.

Yani şimdi İstanbul'a gelmiş olsalar onlara Türkler hizmet etmeyecek mi. Bu kadar saçma ve anlamsız bir mantık olabilir mi.

Hadi bu saçma mantıga gazetede yer verdiler, sırf sansasyon için. Ama bu kadar anlamsız bir mantıgı alıp da onun üzerine tez bina edebilmek neyin nesi oluyor.

saygılarımla

evrensel-insan
05-08-2009, 14:39
Saygideger arkadaslar;

bu EDİT ulusun eline bir kere daha geçseniz bir kere daha kesileceksiniz dedeleriniz gibi...-Ayata-

Bu, yukaridaki ifade nasil bir ifadedir? Boyle ifade kullanan bir yazar; ermeni soykirimi yapilmadigini nasil iddia edebilir? Boyle dusunen, kisiler oldukca, bizler; dunyaya ve kendimize "biz ermenilere iyi davrandik" diyebilirmiyiz?

Bu ifadeyi kullandirtan, nedir? bu ifadenin, insanlik ve insan neresindedir?
Ayrica, bu ifade site tuzugune aykiri degilmidir?

Daha cok sey yazacaktim ama; ben insanligimi simdiye kadar, hic bir sart ve durumda, kaybetmedim ve olunceye kadar kaybetmeyecek kadarda; bilgili ve bilincliyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kafasikarisik
05-08-2009, 14:54
Dinciliğin dini olmadığı gibi ırkçılığında ırkı yoktur. Dincilikten muaf tutulan bir din olamayacağı gibi ırkçılıktan muaf bir millet de yoktur. Hadi biz yurtışında fink atamayan garibanlarız, yurtdışında yaşayıpta Türk olduğu öğrenilince gümrük memurundan itibaren ayrı gözle bakılanlar bunu nasıl görmezden gelir?
Türk ırkçıları olduğu gibi Ermeni, Rum ve Kürt ırkçıları da vardır. Her fırsatta bunu göstermekten de geri durmazlar. Tamam iğneyi önce kendimize batıralım, eyvallah. Haber abartılı olabilir ama yok asla Ermeniler böyle şey yapmaz demekte gerçekçi olmuyor.

AYATA
05-08-2009, 15:29
saçmalamanızın sınırı yok anlaşılan...yahu ben zaten bunu haymatloslar için yazmadım TÜRKler için yazdım...Türkler bilsinler....yendikleriniz ile dost olamazsınız demiş Yüce Hakan Cengiz Han...doğru söylemiş...

Evrensel insan denilen zat.....Senin değil Türk'ün Ataları kesildi Ermeniler tarafından....biz buna inanıyoruz Türk'e ihanet ettiler ve düşmanla birlikte olarak Türkleri kestiler...senin kör gözlerin görmesede gerçek bu...haykırıp feveran etmene gerek yok...ermeni yarın fırsat bulsun dün karabağda, hocalıda (http://www.haber7.com/haber/20090225/Hocalida-Ermeni-katliami.php )yaptığı gibi yarında Türk kesmeye devam edecektir...ihanetleri yüzünden ve anadoluda yaptıkları katliamlar yüzünden özür dilemedikçe bu topraklara sokulmamaları gerekir...

evrensel-insan
05-08-2009, 15:38
Saygideger ayata;

Seninle bu konuda polemige girecek degilim. Benim sozum ve senin ifadenle haykirisim; Turk'e veya Ermeni'ye degil; INSAN VE INSANLIGA ve insan ve insanligi bu duruma getiren; ayrimci zihniyete.

Saygilarimla;
evrensel-insan

boğaziçi
05-08-2009, 16:35
bu basliga astigim iki iletinin kaldirilma nedenini ogrenebir miyim? ermeni ceteleri, ermeni tehciri ve talat pasayla ilgili yazdiklarim kimi rahatsiz etti acaba?

evrensel-insan
05-08-2009, 16:48
Saygideger ayata;

Senin değil Türk'ün Ataları kesildi Ermeniler tarafından-ayata.

Ne sizin, ne de baska kimsenin, Turk'u ve Turklugu tekeline alma hakki yoktur. Ustelik, kimsenin kim ve ne oldugu hakkinda; fikir yurutmek ve tesbit yapmak hakki da, yoktur. Benim Turklugu mu ve Turk olup olmadigimi, degerlendirme hakkin da yoktur. Ustelik, Turk oldugumu defalarca acikladim.

Sen sadece kendinin kim ve ne oldugunu ortaya koyabilirsin. Birak herkeste kendinin kim ve ne olduguna kendi karar versin, olur mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
05-08-2009, 16:49
Sn boğaziçi 2 dakika bekleseniz nedeninide öğrenirdiniz.
Artık burada belirtelim,iletinizi ben kaldırdım.Hiçbir katlıiam veya kıyıma alkıs tutmuyoruz bu tür iletilere yer vermemeye çalısıyoruz.Bunun dışında herkes dilediğini yazabiliyor...
Butür şeylerin hesabını sormadan önce ne yazıyorum diye bir bakın sadece size değil lütfen herkes böyle algılasın.

parmis
05-08-2009, 17:03
Bilmiyorum bu masalı bilen varmı içinizde?

çocuğun birini yılan sokar öldürür çocuğun babası koşar yılanın kuyruğunu vurur koparır yılan kaçar baba acı içinde oğlunu gömer.. Aradan yıllar geçer baba bağına giderken bir yere sıkışmış yılanı görür yinede kıyamaz kurtarmak ister kurtarırda ama bakar ki yıllar önce kuyruğunu kopardığı yılan bu ;yani oğlunu öldüren bakışırlar..

Baba der ki-- git işine yılan bende evlat acısı sendede kuyruk acısı varken biz dost olamayız..
Bilemiyorum ama doğrumu ne??????

parmis Güneşin_kızı

mhmd
05-08-2009, 17:04
Enteresandır ne zaman bir uç görsek negatif ucun açmazlarını da üstünde görmekteyiz.
Çalıştığımız yerde aşırı milliyetçi bir arkadaş ile devamlı konuşmaktayız.
Ne tür fikirler!, nasıl düşünceler!, ne duyulmak ne de karşılık verilemez türden.
Bir gün dayanamadık sorduk.
-Yav sen nerelisin? Deden nereli?

Hadi babasının bildi dedik, dedesinde takıldı! Bir adım daha öteyi bilmiyor. Bildiği yerler de birhayli karanlık. Kem ler, küm ler.

Yav dostum, dedim. Yaklaşık 7, 6 soy ilerimizi bilmemize rağmen senin kadar sahiplenemiyoruz.
Yoksa yokluğun tepkisimidir tepkiniz!!!

Dini öne itenlerden pek farkları yoktu.

Dün bir alışveriş merkezindeydik eşimizle. Dolaştık, yorulduk, acıkınca bildik, yerli üretimlerin birinden birşeyler aldık. Oturduk yemeğe.
Bir ara dikkatimizi çekti. Karşı masada tek başına oturan 45 yaşlarında elinde tesbih ile bir bey!
Dudakları kımıl kımıl.
Yabancı değiliz ya. Bir iki dikkatle ne tesbihatı olduğunu dahi çıkardık. Dikkatimizi zaten dili çekmemişti. Gözleri çekmişti.
Fıldır fıldır gözler oynaşta, kımıl kımıl dil tesbihatta.
Allah Kabul Etsin dedik, kalktık.

Dine, imana gözü kapalı saldıranları da biliriz.
Ya çocukluktan kalma ya aileden geçme büyük yaralar.

Velhasılı kelam. Bir yerde, birileri, bir şeyleri fazlaca dillerine doladı mı! duracaksın.
Yokluk Sendromu depreşmektedir, sabredeceksin.

evrensel-insan
05-08-2009, 17:14
Saygideger permis;

Hikaye guzeldi de! Kimle, kimin dost olamadigini pek algilayamadim. Ustelik, dost olabilmek icin de; tum ayrimlardan, arinmis insan olabilmek gerekir. Dost mu? Dusman mi? o da insanoglunun kendisidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mhmd
05-08-2009, 17:15
Yazımızı astıktan sonra Sn. parmis'in yazısını fark ettik.

Sn. parmis bizce bu başlığa bu örnek uymamış.
Biz; Homo homini lupus'u bile kabul etmiyoruz.

Rabbimin 1400cc alanı boş bırakmadığını biliyoruz.

AYATA
05-08-2009, 17:16
Sn boğaziçi 2 dakika bekleseniz nedeninide öğrenirdiniz.
Artık burada belirtelim,iletinizi ben kaldırdım.Hiçbir katlıiam veya kıyıma alkıs tutmuyoruz bu tür iletilere yer vermemeye çalısıyoruz.Bunun dışında herkes dilediğini yazabiliyor...
Butür şeylerin hesabını sormadan önce ne yazıyorum diye bir bakın sadece size değil lütfen herkes böyle algılasın.

biz devekuşuyuz gerçekleri görmemek için başımızı kuma gömüyoruz diyorsunuz....gömün gitsin...biz unutmayacağız arkadaş...ermenidende dostluk dilenmeyeceğiz...

diğer yandan bir ulusun evladı olamayanlar insandan insanlıktan bahsediyorlar, nereye kadar gidecek bu ütopya peşinde koşmalar...dünyada yapayalnız kalmışsın herkes sana düşmanlık yapıyor hala dostluk dilenciliği peşinde, batıya, doğuya tebessüm ediyorsun altına kaçırmış çocuk misali...bu ulus dimdik duramayacakmı...Atalarının sevaplarınında günahlarınında ardında durmayacakmı? banane ermeniden ihtiyacımmı var onların dostluğuna ben neden gideyim ayaklarına erivanda taştan binalarında donsun gitsinler bana ne benim ülkem kan ağlarken birde onları mı tatmin ettirecem...bu gün tüm ermeniler böcek olsa toprağa gömülüp gitse benim umrumda olmaz..yarın hatalarından ders alır gelirlerse kapım açık, benim törem bu arkadaş...ne gelene neden geldin derim..ne gidene neden gittin derim...

sayın parmis....aslında tarafsızca verilmiş güzel bir örnekti...Ermeniler bizden uzak İsa ya yakın olsunlar....

boğaziçi
05-08-2009, 17:23
yine kendi adima yaziyorum ki, ben hayatim boyunca edindigim arkadasliklarda kimseye sen nerelisin diye sormamisimdir, ve cogu arkadasimin nereli oldugunu da yillar sonra ogrenmisimdir...ama birileri bizim gozumuze nereli oldugunu surekli sokmaya baslarsa biz de nereli veya kimiz iyice anliyoruz..yada oteki mi desek...cunki biz su anda otekiyiz...zulum yapan ayrimcilik yapan..birilieri bizim gozumuze bunu sokuyor...zorla...birileri birseyleri yikmaya, altini oymaya calisiyor...katliamlar turklere yapilinca tabii hasiralti edilsin ne olacak...cunki biz zulum yapaniz..her zaman mazlum olan digerleri...

prozac
05-08-2009, 17:26
biz devekuşuyuz gerçekleri görmemek için başımızı kuma gömüyoruz diyorsunuz....gömün gitsin...biz unutmayacağız arkadaş...ermenidende dostluk dilenmeyeceğiz...,,

Ayata bir fevri çıkışlar niye ? Ermeniden dostluk dilenin diyen varmı size.Tekrar yazalım hiçbir katliama kıyıma alkış tutmuyorum.Bu kin öfke ne kazandırdı bugüne kadar kaç adım yol aldık ?
haydi sen Türk ol Ben Ermeni ikimizde kendi ulusumuzu yüceltelim,ikimizde karşı tarafın can kayıpları adına kadeh kaldıralım bumudur dünyaya bakış açımız bumu insana verilen değer.

parmis
05-08-2009, 17:28
Sayın Arkadaşlar,

Bence cuk diye oturmuş bir örnekti.Çünkü birinde evlat acısı öbüründe kuyruk acısı vardı. Bunu Ermeniler ve Turklere uyularsak acılarını asla unutmazlar politika ve siyaset arenasında unutur gibi davransalarda hatta zaman zaman paslaşsalarda
asla dost olamazlar bu kadar açık..
Dost olmalarını unutup insan ve barışsever olmalarını dileyelim derim ben:)

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

parmis
05-08-2009, 17:35
Sayın Evrensel_insan;
ben örneğimin anlaşılabileceğini düşünmüştüm tam anlaşılamamış sağlık olsun yukuarıya astığım açıklamayı sizin için buraya assam olur değilmi?

Sayın Arkadaşlar,

Bence cuk diye oturmuş bir örnekti.Çünkü birinde evlat acısı öbüründe kuyruk acısı vardı. Bunu Ermeniler ve Turklere uyularsak acılarını asla unutmazlar politika ve siyaset arenasında unutur gibi davransalarda hatta zaman zaman paslaşsalarda
asla dost olamazlar bu kadar açık..
Dost olmalarını unutup insan ve barışsever olmalarını dileyelim derim ben:)

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

vartor
05-08-2009, 17:37
Ayata,
Kendi milletini yakan, olduren, katleden bir toplumu sucsuz gunahsiz gorebilmen icin, en az dinciler kadar kor ve yobaz olmalisin. Az mi solcu gencimiz talan edildi, az mi kiskirtilan halk birbirini oldurdu yurdumuzda?
Antalya'da Turkler hizmet etsin diye geliyorlar-misda mis sozcugu duydugunu aktariyorsun demek. Kesme bicmeyle neden iliski kuruyorsun? Sen de missileme yap, Ermenistana git de Ermeniler hizmet etsin sana. Belki de nefret tohumlarini da birakip geri donmene sebep bile olabilir boyle bir seyahat.
Insan kimligi en ust kimliktir, ne kadar balta vurulsa da, insanligin varacagi son hedeftir.

evrensel-insan
05-08-2009, 17:44
Saygideger parmis;

Ermeniler ve Turklere uyularsak acılarını asla unutmazlar -parmis-

Yukaridaki ifadenin bir tek anlami vardir. Kan davasi; tarih olarak 16. yuzyildan kalmadir. Feodalite aliskanligidir. Kan davasinda da; insan ve insanlik cagristiran hic bir icerik yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vartor
05-08-2009, 17:56
Sevgili parmis,
Neredeyse bir asir once yasanmis olaylari gundeme getirip, nefret tohumlari sacmak isteyenlere hitap etmis yilan hikayeniz. o gunleri ne siz yasadiniz ne de ben, ne yilan kalmistir ne de ciftci.

parmis
05-08-2009, 18:02
Sayın Evrenel-İnSan,

Acı başka bir şeydir kan davası başka bir şey gerçi Ermeniler kan davası gütmüş bin bir emekle yetiştirdiğimiz Diplomatlarımızı daha yakın bir tarihte katletmiştir (bakın ben bile hatırlıyorum bunları tum barışseverliğime rağmen)
acılar unutulmaz ama bir orta yol bulunur bundan böyle dost olmasakta düşmanlık gütmeden biri birimize zarar vermeden komşu ve dünyalı olarak yaşamanın yolunu bulmalıyızdı söylemek istediğim.
Saygılar...

parmis Güneşin_kızı

parmis
05-08-2009, 18:05
Sayın Vartor
tarihte yaşananlardan ne siz ne ben ne Türkiye cumhuriyeti sorumludur.. Ben sadece dost olmasakta komşu olarak saygı çerçevesinde yaşayabilleceğimizi anlatmak istedim hepsi bu:)

saygılar
parmis Güneşin_kızı

boğaziçi
05-08-2009, 18:06
tarihte kaldiysa sozde soykirimi neden kabul ettirmeye calisiyorlar yada fransa da soykirim yoktur demek bile suc..hapise girebiliyorsunuz..

Neferkamin Anu
05-08-2009, 18:28
Sevgili parmis,
Neredeyse bir asir once yasanmis olaylari gundeme getirip, nefret tohumlari sacmak isteyenlere hitap etmis yilan hikayeniz. o gunleri ne siz yasadiniz ne de ben, ne yilan kalmistir ne de ciftci.

Birde bunları ermeni kaynaklarından okusanız, adamlar sınırlarımızı dahi tanımıyormuş.Devlet devlet değil ki , devlet olsa bunlar konuşamaz.

sargon
05-08-2009, 20:59
Acı başka bir şeydir kan davası başka bir şey gerçi Ermeniler kan davası gütmüş bin bir emekle yetiştirdiğimiz Diplomatlarımızı daha yakın bir tarihte katletmiştir

Bu iddian yanlis parmis. ASALA'nin yaptigi eylemleri bütün bir halka malediyorsun. ASALA'nin eylemlerine tepki icin kendini yakan Ermeniler bile vardi halbuki.

http://www.youtube.com/watch?v=bVdOIpO21PI

Ayni sekilde düsünen bir baskasi da Hirant Dink'in öldürülmesini, Malatya katliamini, baska bircoklarini Türk halkina maledebilir. Bu düsünce bicimi bence cok yanlis.

acılar unutulmaz ama bir orta yol bulunur bundan böyle dost olmasakta düşmanlık gütmeden biri birimize zarar vermeden komşu ve dünyalı olarak yaşamanın yolunu bulmalıyızdı söylemek istediğim.Bu temennine tamamen katiliyorum. Aramiza nefret tohumu sacanlar söyle bir kenara cekilseler cok iyi de dost olabiliriz. Benim cok sayida dostum var örnegin.

boğaziçi
05-08-2009, 21:13
turkiye arsivlerimizi acalim cagrisinda bulundu neden olumlu bir yanit vermediler, akademisyenler olumlu adimlar atabilirlerdi. karsi taraf bu olanlara ragmen daha cok soykirimin oldugunda israr ediyor ve butun olarak turkleri sorumlu tutuyorlar, ustelik amerikada yahudi soykirim muzesinin yakinlarinda ermeni sokirim muzesi gibi bir calismalari var. butun bu olanlara hangi gozle bakmamiz gerekiyor.

ulpian
05-08-2009, 21:20
butun bu olanlara hangi gozle bakmamiz gerekiyor.

Tabii ki, yanlış olarak değerlendirmemiz, elbetteki haklı olduğumuz yerlerde bu hakkımızı savunmamız gerekiyor. Fakat karşı tarafın aşırılarının oyununa gelip ortamı daha da gererek değil. Her iki tarafta da aşırılar da var, (ve bu aşırılar tarafından 'hain' ilan edilen) barışçılar da. Burada doğru saf belirlememiz gerekiyor.

saygılarımla

parmis
05-08-2009, 21:33
Sayın Sargon,

Gerçekten bunu belirtmeyi unuttuğum için üzgünüm elbette kişilerin çetelerin,örgütlerin yaPTIKları halklara mal edilemez buna tamamen katılıyorum böyle düşündüğüm halde yazmayı unuttuğum için üzgünüm anımsattığınız içinde teşekkür ediyorum..
saygılar..

parmis Güneşin_kızı

Not: bu arda ben kişisel dostluklardan değil iki ülke arasındaki ilşkilerden bahsetmiştim.

yucemanitu
05-08-2009, 21:37
Yav bir de politika forumu kaldırılsın diyorsunuz :D Aha cafedeki konuya bakın işte kaldırsan noolacak ki? Bu başlığın politika kısmına taşınması kanaatimce iyi olur. Bu arada dini tartışmaları genelde sakin yapan forum politika söz konusu olursa hemen alevleniyor bu da ilginç.

ulpian
05-08-2009, 21:48
Yav bir de politika forumu kaldırılsın diyorsunuz :D Aha cafedeki konuya bakın işte kaldırsan noolacak ki? Bu başlığın politika kısmına taşınması kanaatimce iyi olur. Bu arada dini tartışmaları genelde sakin yapan forum politika söz konusu olursa hemen alevleniyor bu da ilginç.

Benim üzüldüğüm, üye olmadan önce okuduğum ve beğendiğim site tüzüğünde belirtilen amaç ve hefeler doğrultusunda emek vermektense, forumda politik konulara gereğinden fazla enerji harcanması. Oysa politik mücadelelerimizi yürütebileceğimiz sayısızca siyasi tartışma platformu var zaten sanal alemde.

(tabii denilebilir ki, 'sen de o zaman girme bu konulara', ama insan üyesi olduğu forumda en çok tartışılan başlıklar bu olunca, kendisini soyutlayamıyor işte)

saygılarımla

evrensel-insan
05-08-2009, 21:55
Saygideger yucemanitu;

Bunun sebebi gayet acik. Sitenin icerigi bilindiginden; dinsel ve tanrisal yanasimdaki kutuplasma da; taraflar, dusunce ve yansitacaklari davranis acisindan hazirlar ve genelde; herkes biribirinin hangi tarafa kayan gorusunu az cok biliyor.

Kisinin, kimlik ve kisiligini olusturan milli koken konusunda ise, durum farkli. Birincisi; sitenin boyle bir taraf yanasimi yok. Oyuzden, D.O.G. olarak, birlesenler; M.O.G olarak birlesemiyor. Bunun disinda, D.O.G. de hem fikir olanlar, M.O.G. de hemfikir degil.

Bu acidan bakildiginda; ayni mentaliteyi iceren; dinsel ve milli temelli yanasimlardaki; tutuculuk, sorgulamazlik, teslimiyet, tek taraflilik, karsiyi kabul edememezlik, somut ve soyut degerlere karsi hissedilen dokuntu v.s. milli konulari hem ilginc, hem yerine gore cekilmez, biktirici, hem de yerine gore; bilgive bilinclendirici yapiyor.

Sonucta; dusunce de insan olabilmenin onundeki ana engellerden biri din ise; digeri de milliyetciliktir. Cunku ikisinin de dusunce ve davranis tarzi aynidir. Kisaca, teslimiyet.

Oyuzden, birincisi ve hrseyden once; milli koken konusu da politikanin konusu degildir. Ayni din gibi; hak ve ozgurluklerin konusudur. Bence, bu sitede milli konulari tartisan arkadaslarin, herseyden once bunu algilamalari gerekir. Ayni din gibi; milli koken konusu da; kisinin kisilik ve kimlik soyut ve somut degerlerini belirliyen hak ve ozgurluklerdir. Bunu POLITIKA KONUSU OLARAK GORMEK, EN BUYUK YANILGIDIR.

Not: M.O.G: Milli ozgurluk grubu ve bu grubun sitede acilmisi var, biliyorsun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
05-08-2009, 22:52
Valla ben dinlerden özgür olduğum gibi Milliyetçilikten de özgürüm gruba girsem de girmesem de öyle hocam.

evrensel-insan
05-08-2009, 22:57
Saygideger yucemanitu;

Ne mutlu sana, dusuncene ve davranisina. Insan olma yolundaki; en onemli iki ana boyunduruk tutsakligindan, kendini ozgur kilabilmissin. Darisi, hem senin; kilamadiklarinin, hem de kilmayi basaramayanlar adina. Bak sana bu konu ile ilgili aciklayici bir link.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=57

Mesaj 570

Saygilariumla;
evrensel-insan

AYATA
05-08-2009, 23:08
Ayata,
Kendi milletini yakan, olduren, katleden bir toplumu sucsuz gunahsiz gorebilmen icin, en az dinciler kadar kor ve yobaz olmalisin. Az mi solcu gencimiz talan edildi, az mi kiskirtilan halk birbirini oldurdu yurdumuzda?
Antalya'da Turkler hizmet etsin diye geliyorlar-misda mis sozcugu duydugunu aktariyorsun demek. Kesme bicmeyle neden iliski kuruyorsun? Sen de missileme yap, Ermenistana git de Ermeniler hizmet etsin sana. Belki de nefret tohumlarini da birakip geri donmene sebep bile olabilir boyle bir seyahat.
Insan kimligi en ust kimliktir, ne kadar balta vurulsa da, insanligin varacagi son hedeftir.

bir solcu aydın ismini söylemeyeceğim..(Aslında ismini biliyorumda burda dile getirmeyeyim..Erivana gitti türk ermeni dostluk konseyi adına....ne oldu biliyormusun..otelde bir garson ermeni bir garson bu ermeni dostu tatlı su solcusu arkadaşın başından aşağıya döktü bir bardak içkiyi....ve herkes kahkahalar ile güldü...işin garibi bu arkadaşta gülmüş...geçiniz bunlara bana ermeni dost lazım değil....

ulpian
05-08-2009, 23:20
bir solcu aydın ismini söylemeyeceğim..(Aslında ismini biliyorumda burda dile getirmeyeyim..Erivana gitti türk ermeni dostluk konseyi adına....ne oldu biliyormusun..otelde bir garson ermeni bir garson bu ermeni dostu tatlı su solcusu arkadaşın başından aşağıya döktü bir bardak içkiyi....ve herkes kahkahalar ile güldü...işin garibi bu arkadaşta gülmüş...geçiniz bunlara bana ermeni dost lazım değil....

Sayın AYATA,

bunu bilmiyordum. Demek bir Ermeni garson, bir Türk'ün başından aşağıya su dökmüş öyle mi? Bu gerçek karşısında, elbette ki biz 'saf ve salak barışcılar' bütün fikirlerimizi derhal gözden geçirmeli, düşmanlık öğütleyen sizlerin ne denli haklı olduğunu kavramalıyız artık.

herşeye rağmen
saygılarımla

Sonradan ekleme: sevgili evrenselin aşağıdaki yazısına binaen => yukardakiler elbette ironidir!!!

dilaver
05-08-2009, 23:41
Ayata'nın başlıgı dedikodu temelli. Neymiş falanca demiş ki biz Türlere hizmet ettirmek için geliyoruz bu ülkeye.

Bunu baz alacak kadar gözü dönmesini bir yaana bırakırsak içki ve bardak savunması ile birlikte gerçekten hayretler içinde kaldıgımı belirteyim. Yani buna gerçekten inanıyor Ayata.

Bana kalırsa bu inanç biçimi Muhammed'e inanıştan da beter ve kötü. Bu dedikodular üzerine tez üretmek ve gene bunları savunmak için yeni dedikodulardan medet ummak nasıl bir garabet örnegidir ki.

Yani arkadaşlar, olabilir mi böyle bir mantık. Bir etnisiteye düşman olabilmek için bu tür spekülasyonlardan medet umulabilir mi.

Gerçekten bu başlıkta Ayata'nın yazdıklarını ciddiye alıp da ermenileri yok sayalım, onlar haindir, onlar kakadır diyeniniz var mı. Cidden merak ediyorum.

saygılarımla

evrensel-insan
05-08-2009, 23:44
Saygideger ulpian;

Yazinizda bir ironi varsa; kusura bakmayin. Ama; eger yoksa, sizin bu yanasiminiz "pireye kizip, yorgan yakmak" ile esdegerdir. Savaslarda boyle cikmiyormu zaten. Savasa hazir iseniz, butun aranan bir kivilcimdir. Onemli olan; bu nefreti, dusmanligi, dusunceden silebilmektir. Ne bir s.d.k yarisinin, ne bir kan davasinin, ne bir kisasa kisasin kimseye ve de insanliga hicbir yarari olmadigi gibi; insanligi onleyen korukleyici bir zarari vardir. Aslinda bu konu tum hatlariyla;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4290

yukaridaki linkte, islenmektedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Neferkamin Anu
05-08-2009, 23:45
Gerçekten bu başlıkta Ayata'nın yazdıklarını ciddiye alıp da ermenileri yok sayalım, onlar haindir, onlar kakadır diyeniniz var mı. Cidden merak ediyorum.

saygılarımla

Ne oldu yine işine gelmeyince kötü kaka ilan ettin bir çırpıda, yoksa 1915 olaylarında ermenilerin bir kısmının kürt olmasındanmı.

Akşama kadar müslümanlara atıp tut, sonra çık hristiyan ermenilere kol kanat ger.:pop2:

ulpian
05-08-2009, 23:53
Saygideger ulpian;

Yazinizda bir ironi varsa; kusura bakmayin. Ama; eger yoksa, (...)

sevgili evrensel,

elbetteki son yazım baştan aşağıya ironikti, rahat olunuz.

Aklım almıyor, bir Ermeni şöyle demiş, bir Ermeni böyle yapmış gibi söylentilerle (bunlar gerçek olsa bile) hiç dışsiyasete dair bir tutum belirlenebilir mi yahu?!?!?!

Hem de TD sitesinde, bu kadar çok değerli yazarların, çalışmaların, tercümelerin, tartışmaların bulunduğu bir sitede maruz kaldığımız mantıksızlıklara karşı ironiden başka nasıl tepki vereyim. Hem de bunu yapan kendini 'dinlerden özgür' sayan çok mesaj sayılı kıdemli üyelerden geliyorsa.

Daha ağır konuşmamak için ironi yapmıştım.

saygılarımla

AYATA
06-08-2009, 08:27
Ayata'nın başlıgı dedikodu temelli. Neymiş falanca demiş ki biz Türlere hizmet ettirmek için geliyoruz bu ülkeye.

Bunu baz alacak kadar gözü dönmesini bir yaana bırakırsak içki ve bardak savunması ile birlikte gerçekten hayretler içinde kaldıgımı belirteyim. Yani buna gerçekten inanıyor Ayata.

Bana kalırsa bu inanç biçimi Muhammed'e inanıştan da beter ve kötü. Bu dedikodular üzerine tez üretmek ve gene bunları savunmak için yeni dedikodulardan medet ummak nasıl bir garabet örnegidir ki.

Yani arkadaşlar, olabilir mi böyle bir mantık. Bir etnisiteye düşman olabilmek için bu tür spekülasyonlardan medet umulabilir mi.

saygılarımla

neyi ciddiye alırsın sen...neresi dedikodu yazdıklarımın...iki haberde kaynaklı olarak gazetelerde çıktı işinize geleni ne ala alkış, gelmeyeni ise tu kaka yazık yazık...bir milletin onuru ile oynanması umrunuzda değil, zaten millet olma bilincinizi kaybetmişsiniz...devekuşu olmuşsunuz görmek istemedikleriniz için başınızı kuma gömüyorsunuz....biraz onur, lütfen

ben ermenileri yok sayalım mı diyorum...dik duralımmı diyorum...üçbuçuk milletin önünde bu şanlı ulusun başını öne eğdiremezsiniz...buna hakkınız yok...red edin aidiyetinizi TÜRK adı altında hemde rezil olacaksın varmı böyle bir şey..

AYATA
06-08-2009, 08:31
sevgili evrensel,

elbetteki son yazım baştan aşağıya ironikti, rahat olunuz.

Aklım almıyor, bir Ermeni şöyle demiş, bir Ermeni böyle yapmış gibi söylentilerle (bunlar gerçek olsa bile) hiç dışsiyasete dair bir tutum belirlenebilir mi yahu?!?!?!

Hem de TD sitesinde, bu kadar çok değerli yazarların, çalışmaların, tercümelerin, tartışmaların bulunduğu bir sitede maruz kaldığımız mantıksızlıklara karşı ironiden başka nasıl tepki vereyim. Hem de bunu yapan kendini 'dinlerden özgür' sayan çok mesaj sayılı kıdemli üyelerden geliyorsa.

Daha ağır konuşmamak için ironi yapmıştım.

saygılarımla

Sen ermenistana Türk kimliğin ile bir git bakalım...hatta bir barda Ben Türk'üm de ve geç vakit çık dışarı...............sana yapacakları İroni olmayacak...Ermenistanın en büyük ünüversitesinin psikiyatri ana dalı nın sorumlusunun sözlerini bile dedikodu olarak algılıyorsan...ben,im sana diyecek lafım yok....uğr ola..