Orijinalini görmek için tıklayınız : Harun Yahya, HaberTürk'te!
Harun Yahya, bu akşam (07.08.2009) HaberTürk'te Yiğit Bulut'un sorularını yanıtlıyor.
Saygılar
kafasikarisik
07-08-2009, 15:12
Yakışır. Beraberce tesdüfen kapı olmayacağını ilimsel olarak açıklarlar.
evrensel-insan
07-08-2009, 15:30
Saygideger imhotep;
TS ile, saat kacta?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
07-08-2009, 15:36
Yiğit Bulut'un son aylarda yaşadıklarını, dönüşümlerini ''Allah düşmanımın başına'' vermesin:)
Bilgi notun için teşekkürler imhotep
kafasikarisik
07-08-2009, 15:46
Sayın Mütezile,
Faşizm belli yolları kullanır;
1- Para/güç vaadi ile satın alma,
2- Satın alamadıklarını hapis/ölüm ile korkutma,
3- Korkutamadıklarını öldürme/hapse atma.
Sanırım 2. madde.
programin adi nedir ve saati kactir bilen var mi?
bakalım mehdi olduğunu açıklayacak mı???? cübbeli duymasın... gerçi duysun duysuun :)))))
Yakışır. Beraberce tesdüfen kapı olmayacağını ilimsel olarak açıklarlar.
:rofl::rofl:
Mutezile
07-08-2009, 19:37
Sayın kafasıkarışık içimden bir ses 2. madde'ye 1. yi de eklemek yanlış olmaz diyor.. Neden bilmiyorum. Yiğit artık ekrandan çok mutlu, dingin bakıyor..
Türkiye ile ilgili toz pembe tablolar çiziyor. Küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi günde beş vakit zikir yapar gibi dillendiriyor.
Gregor Samsa'nın yaşadığı 'dönüşüm' bunun yanında bir hiç; koca bir hiç.
Allah ıslah etsin:)
Çok özür dilerim saatini yazmamışım.
Programın adı "Sansürsüz", Saat 21:00'de...
Saygılar
"Sansürsüz":D
Kaçırmamak gerekir mehdi hazreleri ne anlatacak acep
O insan içine çıkamaz ...
Program başladı ama abi ortada yok. Gidişata göre arz-ı endam eder belki.
A.
Birazdan gelecek program suan için tam bir komedi :)
Abi birazdan stüdyoda olacakmış ... yerse. Ortalığı kokluyor, mülayim bulursa gider.
... peki biz neredeyiz bu ne idüğü belli olmayan tipler onca milyon insana bu zevzeklikleri zerkederken?
A.
kafasikarisik
07-08-2009, 21:28
Komedi olarak izliyordum, eşimin bünyesi kaldırmadı. :blah: Bu yobazlar ne saçmalıyor deyip kanal çevirttirdi. Artık tekrar vs seyrederim. Çok da bişey kaybetmem sanırım. Celal Şengör vs olacaktı ki karşılarında sıkıyorsa diyelim.
Celal Şengör vs olacaktı ki karşılarında sıkıyorsa diyelim.
Şu anda konuşuyor Celal hoca.
A.
Abi hala gelemedi?
Bu arada konuk primatlar hala evrim teorisinin "rastgele" gelişmeler önerdiğini geveliyorlar. Yazık ki ne yazık.
A.
Çocukerkil bir ailede kumandayı ele geçirmek ne mümkün :(
Elinde / civarında kumandası olanlar, olmayanlara anlatsın lütfen.
Şengör hocayı dinlemiyorlar mı?
kaç kişi var stüdyoda?
Konuk primatların memeli olmadığı anlaşıldı ...
Çünkü yumurtladılar ...
Yumurta şöyleydi: örgüt dediğimiz şey suç işlemek üzere biraraya gelen kişilere denir :doh:
A.
ahanda kayıp bulundu.
Azınlık gelmiş foruma.
nerelerdesin yaw?
caz programlarını bekliyoruz.ne zaman yayına geçicen?
bi ara radyo forumuna uğra.
http://www.haberturkradyo.com.tr/player/
unbe, özür dilerim, seni dinleyemiyorum. Şu radyodaki saçmalıklar ilgimi çekti.
caz programlarını bekliyoruz.ne zaman yayına geçicen?
Yoğun zamanlar :help:
Neyse, caz başladı işte ... bundan iyi caz mı olur? :loco:
Abi hala arz-ı endam edemedi ...
A.
affettim seni K.C. :D
ama bi daha olmasın mümkünse...:D
unbe senin radyoya geçeceğim... bunların yalanlarına, bilgisizliğine tahammül etmek hakkaten zor.
Taşkın Tuna bağlandı.
Programı sevdim ben. Güzel diyaloglar oluyor.
Ben de sevdim valla, çok eğlenceli.
Bu arada abi programa gelemedi. Demiştim, yine diyorum; kendisi halk karşısına çıkamaz.
A.
Stüdyoya gelmiş, reklamlardan sonra yayında olacak sanırım.
Bu arada, şu eğlenceli buluyorum diyenler lütfen bundan vazgeçsin, zira hiç bilimsel değil...
Saygılar
tensiz.denek
07-08-2009, 23:48
para kimdeyse medya orda. olan bilime oluyor. beyinlerimiz göçüyor.
milomanara
07-08-2009, 23:49
Üff, Amerika 30 yıldır tartışılan, gerzek konuları tartışıyorlar. Dawkins bilimadamı değildir, pagan rahibidir dedi :) Dawkins onları yerle bir edecek onlarca kanıt ortaya koyarken, adamların SABİT iddiası "tesadüfen olmaz!"
Allah aşkına biri çıkıp, şu kalın kafalılara tesadüfün birikimli olasılık olduğunu anlatsın! Neden sosyal bilimler eğitimli insanlar matematiğe bu kadar uzak? Yiğit Bulut da aptal bir adam değil ama herif apaçık anlayamıyor konuyu.
evrensel-insan
07-08-2009, 23:54
Saygideger arkadaslar;
Mehdi ne demek, yaw!
Saygilarimla;
evrensel-insan
anlının ortasında iki kaşın arasında dik çizgi olan adam :)))))
geniş omuzlu siyah saçlı sakallı adam :)))
isayla senmi namaza duracan benmi die kavga edicek adam :))))
Hocam mehdi izlerinin olduğunu açıklıyor :) Bediüzzaman 81-2001 yılları arasını işaret etmiş .
Mehdi ne demek, yaw!
Muhterem kendini ilan ettin ya başka bir başlıkta. Enel hak.
saygılarımla
H.Y: Kiyamet 2120 de kopacak
H.Y: İslam 20 yıl içinde Dünaya hakim olacak
H.Y: Türk birliği (Türkisatan) 20 yıl içinde kurulacak
evrensel-insan
08-08-2009, 01:12
Saygideger dilaver;
Gene neden bahsediyorsun. Neyi, nerde ilan etmisim. Benim haberim yok. Haber ette bileyim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
08-08-2009, 01:33
Saygideger arkadaslar;
Harun Yahya; tam bir pozitivist(olguculuk, musbetcilik) mis, yaw. Ise bak; evrensel-insan'in tam zitti. Evrensel-insan ise; negativisttir. Rakip olarak evrensel-insan'in dusuncesinin tartismasina alayim diyecegim ama; karsima cikacak, bir mustakil var olan varlik yokki; sadece Allahi var.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ozgur_beyin
08-08-2009, 03:03
değişik bir şey söylemedi bilinen nakaratlarını söyledi yalnızca.
her sözünde yalan ve riya açıkça hissediliyor bütün islami cemaat ve tarikatlarada şirin görünme peşinde . gebereceğini söyleyip milletin kanının emen babunada son derece sağlıklı
digeri_1
08-08-2009, 18:09
ben programın tümünü izlemedim sadece Mine kırıkkanatın telefonla katıldığı anı izledim . Cemaatci iki evrim karşıtı hakkında söylemleri beni çok güldürdü. :)
ancak karşıt görüşten birini de konuk edebilirlerdi, bu yönüyle hiç de açıkoturum değildi.
Sayın Mütezile,
Faşizm belli yolları kullanır;
1- Para/güç vaadi ile satın alma,
2- Satın alamadıklarını hapis/ölüm ile korkutma,
3- Korkutamadıklarını öldürme/hapse atma.
Sanırım 2. madde.
Döneni urun. koman yiğitler. :laser:
ben programın tümünü izlemedim sadece Mine kırıkkanatın telefonla katıldığı anı izledim . Cemaatci iki evrim karşıtı hakkında söylemleri beni çok güldürdü. :)
ancak karşıt görüşten birini de konuk edebilirlerdi, bu yönüyle hiç de açıkoturum değildi.
Celal Şengör Hoca,tartışılmasının bile saçma olduğunu söyledi ve ekledi:
Madem böyle bir tezleri var neden Science,Nature gibi dergilerde yayınlamıyorlar?
Neden?
Neferkamin Anu
09-08-2009, 12:19
Ateistler 10 trilyon kazanmak istermisiniz, daha ne bekliyorsunuz şu ara fosilleri götürün bakalım.
Taşkın Tunanın konuşması ise Ateizmi bitiren öldürücü darbeydi.Ateizmin tam bir hayal olduğunu herkes gördü.
Bu Cuma aksami (14 Ağustos) saat 21.00'de Haberturk'e bu kez bilimciler cikacak. Yine Evrim Kurami, Yaratiliscilik ve Bilim tartisilacak. Su anda kesinlesen katilimcilar Ender Helvacioglu, Doç. Dr. Ergi Deniz Ozsoy, Prof. Dr. Aslıhan Tolun, Mine Kırıkkanat. Baska bilim insanlarinin da (en azindan telefonla) katilabilecegi soyleniyor. Umarim bir degisiklik olmaz ve bu program gerceklesir.
saygılarımla
Ateistler 10 trilyon kazanmak istermisiniz, daha ne bekliyorsunuz şu ara fosilleri götürün bakalım.
Taşkın Tunanın konuşması ise Ateizmi bitiren öldürücü darbeydi.Ateizmin tam bir hayal olduğunu herkes gördü.
"Sapiens'in atası yoktur" olayından "ara fosil yoktur" olayına geldiğini görüyorum. Tersine evrim geçiren bir firavun...
hakdogan
11-08-2009, 21:26
Bu Cuma aksami (14 Ağustos) saat 21.00'de Haberturk'e bu kez bilimciler cikacak. Yine Evrim Kurami, Yaratiliscilik ve Bilim tartisilacak. Su anda kesinlesen katilimcilar Ender Helvacioglu, Doç. Dr. Ergi Deniz Ozsoy, Prof. Dr. Aslıhan Tolun, Mine Kırıkkanat. Baska bilim insanlarinin da (en azindan telefonla) katilabilecegi soyleniyor. Umarim bir degisiklik olmaz ve bu program gerceklesir.
Fena hönkürüyordu Mine hanım geçen hafta telefonda, tam bir bağnazlık içinde ve hafiften de elinden oyuncağı alınmış çocuk şımarıklığı ile.
Hönkürdüğü Yiğit Bulut demek 1 hafta sonra kendisine programında yer açacak, güzel.
Bakalım eteğindeki hangi taşları dökecek, geçen hafta onca ısrara rağmen hönkürmek dışında bir şey söyleyemedi de.
"Sapiens'in atası yoktur" olayından "ara fosil yoktur" olayına geldiğini görüyorum. Tersine evrim geçiren bir firavun...
Elemana cevap vermek için, 2 yıl süreyle yasaklandığının duyurulduğu günü mü bekledin?
Ne kadar da "Sapiens" vari bir hareket...
ne demekmiş bu 'hönkürmek'
bana türkçesi bozuk diyen arkadaş.türkçe sözlüğünde böyle bi kelime var da ben mi bilmiyorum......
evrensel-insan
11-08-2009, 22:02
Saygideger unbe;
bagirarak ve kizgin bir bicimde konusmak.
hönkürmek
1. Hıçkırarak ağlamak. 2. Sığır kan gördüğü zaman ses çıkarmak, böğürmek.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
Saygilarimla;
evrensel-insan
Elemana cevap vermek için, 2 yıl süreyle yasaklandığının duyurulduğu günü mü bekledin?
Ne kadar da "Sapiens" vari bir hareket...
1. Evrim konularını bir karıştır bakalım daha önce ben neler demişim, neler tartışmışız bu firavun arkadaşla.
2. Burada söylediğim de herhangi bir sataşma değil, bir durum tespiti.
3. Yasaklandığını şimdi senden duydum.
4. Merak etme, IP banlama olmadığından, yakında Tutankamon gibi bir isimle geri döner, "Neferkamin Anu'yu da tanımıyorum" der, daha önce Akhenaton'u tanımadığını iddia ettiği gibi.
hakdogan
11-08-2009, 22:42
Daha önceki yazışmalarınla burada dile getirdiğim eleştirinin hiç bir bağı söz konusu olamaz.
Ha, haberin yok idiyse sorun yok, aksi durumun şık olmadığını kabul etmelisin.
Sana yapıldığını düşün, hoş değil...
Söylediklerim eleştiri değil, durum tespitidir. Bu arkadaş daha önce "evrim yoktur" gibi bir felsefede değildi. Hatta Harun Yahya'yı suçlayan yazıları da mevcut. Şimdi bir anda Haruncu kesilmiş. İşin bir yönü bu. Diğer yönü, yasaklandığını bilmiyor olmamdır.
kafasikarisik
13-08-2009, 10:53
11 Ağustos 2009 tarihli Vatan gazetesi, Mine G. Kırıkkanat’ın köşesinden;
“Geçen Habertürk’e bağlandınız. O kadar güzel konuştunuz ki hayran kaldım. Ben size bilimsel olarak evrim olmadığının kanıtını sunardım ama siz katıldığınız programda sırf hakaret ettiğiniz için ben de bir şeyler soyleyeyim. Siz bir fahişesiniz. Darwin’in torunlarına g... vermişsiniz. Sizin a...z kaşınıyor. O....nun tekisiniz. Ananizin a... koyayım. O... seni... Senin o g... s...m.
Faişe...Karşıma çıkma sen mason o....u.”
(Y. N: Onur Mert Çelik takma adıyla, dursun_fakih@hotmail.com (dursun_fakih@hotmail.com) adresinden gönderilmiştir.)
Bu yorumun(!) yazarı, hiç kuşkunuz olmasın ki o gece uyumadan önce tanrısına dua edip öyle yatmıştır. Sabah tuvalete girerken sol ayakla girmiştir. Kahvaltıdan sonra tanrısına teşekkür etmiştir.
Unutmayın ki bu ülkeyi, işte bu insanların seçtiği bir hükümet yönetiyor.
Kaba, kültürsüz, kadını öteleyen, cahil, küfürbaz, “referanslarını” bilim yerine her durumda ve her koşulda “din”de arayan kişiler…
Ellerinde üniversite diploması, adlarının önünde “profesör” unvanı yazsa bile kafa yapısı olarak aynı tornadan çıkmış insanlar bunlar…
Konuşmaları, davranışları, giyimleri, incelikleri, kabalıkları, zevkleri, kültür düzeyleri, dünyaya bakışları, ülke yönetiminde hedefleri… aynı.
Bu insanlar bizi aydınlık yarınlara götürecek, öyle mi?
Daha özgür, daha demokratik, daha “müreffeh” bir Türkiye’yi bunlar kuracak?...
Evrim Kuramı ile “Hâşâ, ben maymundan türemedim” diyerek alay eden, ama Yaradılış Masalı’na göre Adem ile Havva’nın çocuklarının (kardeşlerin) birbirleriyle evlenmelerinden türediğine (yani ensest ilişki sonucu var olduğuna) iman eden insanların yönettiği çağdaş, demokratik, laik, bağımsız, bilim ve teknolojide ileri düzeyde olan bir ülke, bir tek ülke var mı acaba şu yer kürede?
Var da biz mi bilmiyoruz yoksa?
Yazıların tamamı,
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=253296&Categoryid=4&wid=122
http://www.habercek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12094&Itemid=90
hakdogan
13-08-2009, 14:09
Allah'ta verdiğin url'ye girip gördüm ki, bu nevrotik yorum, Mine hanıma ait değilmiş.
Yoksa "Mustafa Hakkı KURT hönkürmüş" demek gerekirken "Mine hanım yine hönkürmüş" diyecektim...
Ya lütfen her konuda böyle abuk politik göndermeler yapmasak. Meclisdeki diğer partilerin seçmenleri çok mu uygar, aydın, mükemmel insanlar?
Ben dinsizim, evrim'e inanıyorum, Harun Yahya ve talebelerini Türkiye'nin bir utancı olarak görüyorum. Fakat hükümet partisi ile meclisdeki diğer partileri genel anlamda kıyasladığımda sizin gibi kati bir ayırımda bulunamıyorum.
saygılarımla
11 Ağustos 2009 tarihli Vatan gazetesi, Mine G. Kırıkkanat’ın köşesinden;
Bu yorumun(!) yazarı, hiç kuşkunuz olmasın ki o gece uyumadan önce tanrısına dua edip öyle yatmıştır. Sabah tuvalete girerken sol ayakla girmiştir. Kahvaltıdan sonra tanrısına teşekkür etmiştir.
Kaba, kültürsüz, kadını öteleyen, cahil, küfürbaz, “referanslarını” bilim yerine her durumda ve her koşulda “din”de arayan kişiler…
Ellerinde üniversite diploması, adlarının önünde “profesör” unvanı yazsa bile kafa yapısı olarak aynı tornadan çıkmış insanlar bunlar…
Konuşmaları, davranışları, giyimleri, incelikleri, kabalıkları, zevkleri, kültür düzeyleri, dünyaya bakışları, ülke yönetiminde hedefleri… aynı.
Bu insanlar bizi aydınlık yarınlara götürecek, öyle mi?
Daha özgür, daha demokratik, daha “müreffeh” bir Türkiye’yi bunlar kuracak?...
Evrim Kuramı ile “Hâşâ, ben maymundan türemedim” diyerek alay eden, ama Yaradılış Masalı’na göre Adem ile Havva’nın çocuklarının (kardeşlerin) birbirleriyle evlenmelerinden türediğine (yani ensest ilişki sonucu var olduğuna) iman eden insanların yönettiği çağdaş, demokratik, laik, bağımsız, bilim ve teknolojide ileri düzeyde olan bir ülke, bir tek ülke var mı acaba şu yer kürede?
Var da biz mi bilmiyoruz yoksa?
Yazıların tamamı,
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=253296&Categoryid=4&wid=122
http://www.habercek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12094&Itemid=90
Bir insan bu kadar önyargılı, bu kadar içerisinde kin biriktiren, bu kadar bu ülkeye nankörlük eden birisi olabilir.
Ülkeyi bu küfür edenlerin verdiği oylarla kazananlar yönetiyormuş. Hangi ülkeymiş bu söylermisiniz? Hangi ülke? Kimmiş bunlar açık açık yazma cesaretiniz yokmu?
Kürt açılımı yapar iken arkasında dur, buna gelince sırtından vur. Memura zam yapınca arkasında dur, buna gelince sırtından vur. İşinize geleni yaptıklarında arkasında dur, buna gelince sırtından vur. Bu mudur insanlık, bu mudur vatandaşlık. Nasıl bir devlet anlayışımız var böyle bizim. Yazıklar olsun ki, öyle bir gençlik nesli geliyor ki, az nedir bilmeyen, çoklukla KENDİNİ BOZMUŞ, şuursuz, vatanını sevmeyen bir gençlik. Kötüye kötü ol. Vurana sende vur, vurun öldürün birbirinizi. Tek akıllı mantıklı birisi kalmayana kadar birbirinize nefret, kin kusmaya devam edin.
Bırakın artık böyle ne idüğü belirsiz, cahil insanların arkasından politika yapmayı, böyle insanların arkasına saklanıp saklanıp hakaretler etmeyi. Ne ise düşünceniz mertçe, delikanlıca, açık açık söyleyin. Burada bunu yapanlarda var onlardan örnek alın. Bu cahil insanların arkasına SAKLANMAYIN! Varsa cesaretiniz, inanmadığınız dini benim iletilerimden örnekler vererek kötüleyin. Benim yazdıklarımdan örnekler vererek kötüleyin. Bende müslümanım. İnanmadığın dine inanıyorum.
Bir insan dine inanmayabilir, Tanrı'ya inanmayabilir. Kendi bileceği birşeydir. Ama inanmadığı bir dine bu kadar hakaret, küfür, kin beslemesini aklın açıklayabileceğini sanmıyorum. Kışkırtmaktan başka hiçbirşey değildir bu. Aklı olan mantıklı şeyler yazar.
Not: Bu yorumum yazıyı yazma kabiliyeti gösteren sözde yazara da mail ile gönderilmiştir.
kafasikarisik
13-08-2009, 17:15
Konuyu saptırmakta maşallah üstünüze yok. Her zaman ve her yerde olduğu gibi. Sözde demokrat sazanlarda her daim mevcut olunca işiniz kolay oluyor tabii.
Siz küfür eden vatandaşın üslübünu atlayın, gele gele yahu işte bizim hükümetide seçenlerde bu tip adamlar diyene hönkürün.
Chester ve Tom bara gitmişler. Canları sıkılmış bir müddet sonra. Tom demiş ki hadi birbirimize kafiyeli şeyler söyleyelim. İlk de ben söyleyeyim.
-Chester, Chester I f.. yor sister, deyince Chester bozulmuş hali ile. Tom da ya demiş bozulma hemen, doğru değil tabii aklıma ilk bu geldi kafiyeli diye söyledim. Öyle deyince Chester o zamanda şimdi ben söyleyeyim demiş.
- Tom, Tom, I f.. your mother. Bu sefer Tom bozulmuş ve itiraz etmiş. Yahu bu kafiyeli değil ki?
- Chester da bu kafiyeli değil ama doğru demiş.
Bazı sözler kafiyeli gelir kulağa ama yalandır, bazı doğrular ise kulağı tırmalar. Burda tercihiniz doğrulardan mı? kafiyelerden mi? yana olacağınız.
Sana ne demeli EnvyMe? Daha başta alıntıladığın mesajın içeriğini sansürleyerek kimi korumaya çalışıyorsun? Bu mu senin mertliğin? Sen kimin arkasına saklanıyorsun veya kimin önünde kendini siper ediyorsun? Birde yeri gelince sansür yüzünden moderasyona yüklenirsin.
Varsa cesaretiniz, inanmadığınız dini benim iletilerimden örnekler vererek kötüleyin. Benim yazdıklarımdan örnekler vererek kötüleyin. Bende müslümanım. İnanmadığın dine inanıyorum.
Pardon sen kimsin? Müslümanları temsil yetkisi sadece sana mı ait? Senin yazdığın mesajlardan da bana ne, kime ne. Yoksa senden korkmamızı gerektirecek bir özelliğin mi var? Kusura bakma inandığın din adına söylenen her küfür seni bağlar. Sen geç bunları da sansürlemeden dindaşın vatandaşın yazdığı hakkındaki düşüncelerini söyle.
Ben alıntıladığım ve linkini verdiğim yazıda tek bir yerde küfür görüyorum, onuda sen kendince tamamen yoksaymışsın.
Düşüncesini açıkladı diye, üstelik bir kadına hitaben yapılan ağıza alınmayacak küfürleri sakla, koru, sonrada mertlikten vs bahset.
Hadi canım sizde.
Sözde demokrat sazanlarda her daim mevcut olunca işiniz kolay oluyor tabii.
sevgili kafasikarisik,
(umarım bu lafın bana olduğunu inkar etmezsiniz :) ''sazan'' la yaşayabilirim, ama ''sözde'' kelimesini lütfen geri alınız, herhangi bir konuda demokrat olmadığıma mı şahit olmuşluğunuz var?)
Evrim'i inkar etmek, hem de Harun Yahya ve talebeleri gibi son derece sinir bozucu, ahmakça, çoğu da yalan gerekçelerle inkar etmek, aptallıktır.
Evrim'i savunan bilim insanlarına küfürlü mesajlar, tehditler yollamak dehşettir, ayrıca suçtur.
Fakat bu tesbitlerden hareketle bütün bunları belli bir (sadece bir) partinin (kendisini de değil) seçmenlerini aşağılamak, ötekileştirmek için kullanmak en hafif deyimiyle samimiyetsizliktir.
Ne yani MHP'nin seçmen tabanında, kendi görüşünde olmayan insanlara, küfürlü tehditli mesajlar yolloyan insanlar yok mu? (MHP de mi yok!!!)
CHP'nin seçmen tabanı istisnasız dogmalardan kurtulmuş, aydınlık önderleri mi? Atatürk'ü eleştiren (küfreden değil eleştiren) yazı ve videoların altında kemalist gençlerin nasıl ''ana avrat'' sövdüklerini, cinayet tehditleri savurduklarını hiç mi görmediniz.
DTP'nin seçmen tabanı çok mu uygar?
AKP'yi savunmuyorum, bambaşka bir konu olan ''Evrim'' tartışmadında bile, mevzuyu hiç gerek yokken parti politikasına getirmenizi, burdan hareketle de sadece bir partinin bütün seçmenlerine aşağılıyıcı ithamlarda bulunmanızı (veya bu ithamları desteklemenizi) eleştiriyorum.
saygılarımla
Bırakın artık böyle ne idüğü belirsiz, cahil insanların arkasından politika yapmayı, böyle insanların arkasına saklanıp saklanıp hakaretler etmeyi.
Bu orada, Mine Hanım'a küfür eden için söylenmiştir. Görmediniz sanırım.
kafasikarisik
13-08-2009, 17:48
Sayın ulpain,
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=199423#post199423
bu başlıkta astığınız mesajın bir bölümünün içeriği şu şekilde;
Her kesimin şiddet eğilimlileri vardır. Mesela YouTube'da Atatürk'ü eleştiren (küfreden değil, eleştiren) bir videonun altındaki yorumlarda kemalist gençlerin hangi akıl almaz ''ana avrat'' küfürlere yetkin olduklarını görebiliriz.
Aynı şeyi buradaki mesajınızda da vermişsiniz.
yujarıdaki alıntının başlık konusu "ateistler küfürbaz mı?" bu başlıkta verilecek cevap ne olur? Dinime küfreden bari müslüman olsa :) deyip youtube ta yapılan din eleştirileri altındaki dindarların yazdıklarını örnek vermek değil mi? Peki siz buraya hiç gerek yokken nasıl geldiniz?
umarım bu lafın bana olduğunu inkar etmezsiniz Benim kıvırtıcı biri olduğuma nerden vardınız?
Hem işinize gelince coğunlukçu demokrasiyi savunun, hem işte çoğunluk böyle deyince de, "o öyle ise diğerleri farklı mı?" diye kıvırtın. Kusura bakmayın sözde kelimesini değil, ama sazan kelimesini geri alıyorum.
yaw harun yahyadan nerelere gitmiş konu.. bu kişi buna değmez.. zaten 10 bilemedin 20 senesi kalmış :)))
Sayın ulpain,
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=199423#post199423
bu başlıkta astığınız mesajın bir bölümünün içeriği şu şekilde;
Aynı şeyi buradaki mesajınızda da vermişsiniz.
yujarıdaki alıntının başlık konusu "ateistler küfürbaz mı?" bu başlıkta verilecek cevap ne olur? Dinime küfreden bari müslüman olsa :) deyip youtube ta yapılan din eleştirileri altındaki dindarların yazdıklarını örnek vermek değil mi? Peki siz buraya hiç gerek yokken nasıl geldiniz? .
Sayın sözde değil, özde kafasıkarışık,
bahsettiğiniz başlıkta hemen benden önce iki arkadaş, dindarların küfre daha meyilli olduğunu söylemişlerdi. Ben de küfretmenin sadece dindarlarda değil, dogmalara sahip olan bütün kesimlerde olduğunu söyledim ve bunlara örnek verdim. Bu bağlamda baktığınız zaman benim verdiğim örneği gerçekten yersiz mi buluyorsunuz.
Hem işinize gelince coğunlukçu demokrasiyi savunun, hem işte çoğunluk böyle deyince de, "o öyle ise diğerleri farklı mı?" diye kıvırtın. Kusura bakmayın sözde kelimesini değil, ama sazan kelimesini geri alıyorum.
Ne alaka yahu!!! Çoğunlukçu demokrasiden kastınız ne? Hangi çoğunluk ne demiş?
AKP seçmeninin çoğunluğunun küfürbaz, şiddet eğilim li olduğunu savunuyorsanız, benim buna karşı çıkmam, diğer parti seçmenlerinin de kendi kutsallarına laf edildiğinde küfür ve tehdit savurabildiklerini söylemem, nasıl oluyor da, çoğunlukçu demokrasiye aykırılık oluyor?
Bir de lütfen: Birbirimize ''kıvırtma'', ''sözde'' gibi ithamlarda bulunarak boş yere tansiyonu yükseltmesek. Ne faydası var ki böyle kelimelerin?
saygılarımla
sevgili kafasikarisik,
(umarım bu lafın bana olduğunu inkar etmezsiniz :) ''sazan'' la yaşayabilirim, ama ''sözde'' kelimesini lütfen geri alınız, herhangi bir konuda demokrat olmadığıma mı şahit olmuşluğunuz var?)
Evrim'i inkar etmek, hem de Harun Yahya ve talebeleri gibi son derece sinir bozucu, ahmakça, çoğu da yalan gerekçelerle inkar etmek, aptallıktır.
Evrim'i savunan bilim insanlarına küfürlü mesajlar, tehditler yollamak dehşettir, ayrıca suçtur.
Fakat bu tesbitlerden hareketle bütün bunları belli bir (sadece bir) partinin (kendisini de değil) seçmenlerini aşağılamak, ötekileştirmek için kullanmak en hafif deyimiyle samimiyetsizliktir.
Ne yani MHP'nin seçmen tabanında, kendi görüşünde olmayan insanlara, küfürlü tehditli mesajlar yolloyan insanlar yok mu? (MHP de mi yok!!!)
CHP'nin seçmen tabanı istisnasız dogmalardan kurtulmuş, aydınlık önderleri mi? Atatürk'ü eleştiren (küfreden değil eleştiren) yazı ve videoların altında kemalist gençlerin nasıl ''ana avrat'' sövdüklerini, cinayet tehditleri savurduklarını hiç mi görmediniz.
DTP'nin seçmen tabanı çok mu uygar?
AKP'yi savunmuyorum, bambaşka bir konu olan ''Evrim'' tartışmadında bile, mevzuyu hiç gerek yokken parti politikasına getirmenizi, burdan hareketle de sadece bir partinin bütün seçmenlerine aşağılıyıcı ithamlarda bulunmanızı (veya bu ithamları desteklemenizi) eleştiriyorum.
saygılarımla
İşte istediğimiz ölçü budur. Samimiyet. Evrime ben inanmam, sayın ulpian inanabilir. Ama bu sapla samanı ayırmak için engel değildir. Herşeyin en kolayı birilerini sürekli suçlamak. En kolay kim suçlanır. Devlet...
O yazarın bu insanlar dedikleri arasında nice aklı başında insanlar var. Kimse kimseyi küçük göremez, küçümseyemez.
Bu yazarın şu kelimelerine bakar isek,
"Yapılan istatistiklere göre yurdum insanının eğitim düzeyi ortalaması ilköğretim dördüncü sınıfın ilk dört ayına denk düşüyor: ilköğretim 3.5…
Yani ilköğretimin üç yılı boyunca okuduğu Hayat Bilgisi’nden henüz Fen Bilgisi dersinin ilk birkaç ünitesine çıkabilme düzeyi…"
Türkiye'nin eğitim ortalaması ilköğretim 3.5 muş? Bunun adı nedir? Bu sadece, sevmediği hükümeti, ona oy verenleri değil kendisi ile aynı düşünceye sahip olmayan HERKESİ küçük görmekten başka birşey değildir.
hakdogan
13-08-2009, 18:49
Konuyu saptırmakta maşallah üstünüze yok.
Sizler varken, bu noktada elinize su dökebilir miyiz?
Bir klavye EDİT saçmalıklarından siyasi retorik devşirip, Milyonlarca İnsanın oy verdiği bir parti ve tabanına hakaret edenlerin, konuyu saptırmaktan dem vurası gülünç.
Geçiniz.
Her zaman ve her yerde olduğu gibi. Sözde demokrat sazanlarda
Ne o!
Forumda darbeci/cuntacı, militarist ahbap eksikliği mi hissediyorsun?
Chester ve Tom bara gitmişler.
:lol:
Fıkranın içeriği, düşünce dünyanın zenginliğini!!! ele veriyor.
Bazı sözler kafiyeli gelir kulağa ama yalandır, bazı doğrular ise kulağı tırmalar.
Senin doğrularla ne alakan var, umrunda mı doğrular?
Bir mailden hareketle Milyonlarca seçmeni tektipleştiren birisinin doğrularla ne işi olur?
Geç, geç...
kafasikarisik
14-08-2009, 00:42
Olayı küfürbaz bir dincidaşınızın pek seviyeli mesajından ve o mesaja yazılan bir tepkiden buraya getirdiniz. Bakıyorum pek seviyeli ve doğru buldunuz ki ordaki mesajı ona tek lafınız yok.
Demokrasiyi biz dincilerden mi öğrenecez?
Ne aile, ne cemaat, ne tarikat yapılanmalarında demokrasinin esamesi okunmaz, sonra vay efendim sen misin seçmene laf eden.
Bir ingiliz atasözüdür;
Annen soğan, baban sarımsak sen ne kadar güzel kokabilirsin ki?
Halkı cahil bırakın ki savsatalarınızla daha kolay kandırabilesiniz.
Halk cahil, kral çıplak diyene de yapıştırın darbeci/cuntacı, militarist.
Bırakın goygoyculuğu, cahil bırakılan halktan anca ortadoğu demokrasisi çıkar. Hitler de, Mussoloni de, Bush da, bu ilkel demokrasi anlayışının ürünleridir.
Sayın ulpain,
size sazan dedim.
Çünkü konunun özünü art niyetli olarak saptıran birinin tuzağına düştün.
sana sözde demokrat dedim.
Çünkü kendi gibi düşünmeyen birine, üstelik bir kadına, ağıza alınmayacak küfürler ile hakaret eden birinin dediklerini bırakıp, kasıtlı bir çarpıtmanın arkasından gittin. Çoğunluk, eleştiriden muaf değildir. Seçmende eleştirilir, eğitim sistemide, seçim sistemide. O küfürleri yazanda bir seçmen ve o yazıyı yazanlar gibi düşünen seçmenlerin verdiği oylar bizim nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirliyor. Eğitim seviyesi ile evrim karşıtlığı arasındaki ters korelasyonu geçenlerde yayınlanan bir dünya çapındaki bir anketten görmüş olman lazım. Birde Türkiye de yapılan evrim anketinden haberin vardır umarım. Birde burdaki çarpıtmayı yapanlar en ufak bir din eleştirisi karşısında "halkın manevi/dini değerlerine hakaret ediyorlar" yaygarası yapanlar. Onların inancına en ufak eleştiri yapanlar hakaret etmiş olur, kendi düşüncelerinde olanlar galiz küfürler edince, demokratik haklarını kullanmış olurlar.Veya boşverin onları, olur böyle şeyler. Buna karşı çıkanlar ise derbeci/çeteci.
Sayın ulpain,
size sazan dedim.
sana sözde demokrat dedim.
Çünkü kendi gibi düşünmeyen birine, üstelik bir kadına, ağıza alınmayacak küfürler ile hakaret eden birinin dediklerini bırakıp, kasıtlı bir çarpıtmanın arkasından gittin. Çoğunluk, eleştiriden muaf değildir. Seçmende eleştirilir, eğitim sistemide, seçim sistemide. O küfürleri yazanda bir seçmen ve o yazıyı yazanlar gibi düşünen seçmenlerin verdiği oylar bizim nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirliyor. Eğitim seviyesi ile evrim karşıtlığı arasındaki ters korelasyonu geçenlerde yayınlanan bir dünya çapındaki bir anketten görmüş olman lazım. Birde Türkiye de yapılan evrim anketinden haberin vardır umarım. Birde burdaki çarpıtmayı yapanlar en ufak bir din eleştirisi karşısında "halkın manevi/dini değerlerine hakaret ediyorlar" yaygarası yapanlar. Onların inancına en ufak eleştiri yapanlar hakaret etmiş olur, kendi düşüncelerinde olanlar galiz küfürler edince, demokratik haklarını kullanmış olurlar.Veya boşverin onları, olur böyle şeyler. Buna karşı çıkanlar ise derbeci/çeteci.
Sayın kafasıkarışık,
bana sazan dedin, bana sözde demokrat dedin, oysa ben sana bir tek ''kafasıkarışık'' dedim, o da senin ismin diye. :)
Neyse... Aramızdaki görüş farklılığını çok fazla abartmaya gerek yok bence (belki de biraz daha konuşsak aramızda görüş ayrılığı olmadığını da görebiliriz).
Ben Evrim teorisine karşı çıkmanın bence büyük bir ahmaklık olduğunu ve evrimi savunan bilim insanlarına küfür ve tehdit yollamanın dehşet ve suç olduğunu altını çize çize yazdım zaten size olan eleştirimi yöneltmeden önce. Bunları tekrar vurgulamaya gerek yok burada.
Benim karşı çıktığım sadece bir partinin seçmen kitlesini aşağılayıcı yorumlarda bulunmaktı. Araştırmalardan söz etmişsiniz, o araştırmalardan da gördüğümüz üzere maalesef ki ne maalesef Evrimi kabul etmeyenlerin oranı, herhangi bir partinin oy oranından çok çok daha yüksek. Yine araştırmalardan devam etmek gerekirse, Batı'daki araştırmalar insanın zeka ve eğitim seviyesinin artmasıyla dindarlığın azaldığını VE liberal, hümanist düşüncenin arttığını gösteriyor.
Eğer siz diyorsanız ki: ''İşte bu insanların seçtikleri bizi yönetiyor, cümlesinden kastedilen AKP ve onun seçmenleri değil, topyekun halkımızın büyük çoğunluğunun içinde bulunduğu durumdur'' o zaman mesele sadece bir yanlış anlaşılmadan ibaret. Ama samimi bir şekilde söz konusu metni okursanız mesajın doğrudan AKP seçmenlerini hedef aldığını kolayca da görebilirsiniz. Hele hele bilim adına, bilimin namusunu korumak ve ahmakça, yalan-yanlış hurafelere karşı çıkmak adına kesinlikle girilmemesi gereken bir alan.
saygılarımla
Olayı küfürbaz bir dincidaşınızın pek seviyeli mesajından ve o mesaja yazılan bir tepkiden buraya getirdiniz. Bakıyorum pek seviyeli ve doğru buldunuz ki ordaki mesajı ona tek lafınız yok.
Bakın kafasikarisik,
1.si yukarıda size tekrar bildirdim. Ve görebilesiniz diye punto sunu büyüttüm. O kişi için edilmiş lafım yukarıdadır.
2.si,
Konu nedir?
Evrim ve Yaradılış
Mine Hanım ne yapmış?
Kendince yorumda bulunmuş.
Cahilin teki ne yapmış?
Bu yoruma aşşağılıkça küfürler etmiş.
Peki küfürü edene sizin o alıntıladığınız sözde yazar ne yapmış?
Konuyu İslam'a, sabah dua etmeye, tuvalete nasıl girdiklerine, AKP'ye, Türkiye'nin sözde eğitim ortalamasına, öyle veya böyle AKP'ye oy verenleri küçük düşürmeye getirmiş.
Şimdi size soruyorum.
Konunun özünü kim ART niyetli olarak saptırmış?
Sizin alıntıladığınız ama eksik alıntıladığınız o yazarın mesajını tekrar okumanızı öneriyorum.
Yazara göre, kendisine cevap veren herkesin eğitim ortalaması ilkokul 3.5
Google'da yazın bakıyım bunu, karşınıza bunu söyleyen olarak en çok kimin ismi çıkıyor?
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek
Dünyanın en zengin sendikalarından birisi olduğunu söyleyen bu kişi şu an nerde biliyorsunuzdur.
Bir sendika dünyanın en zengin sendikası nasıl olabiliyor onuda anlamak güç.
Saygılar
hakdogan
14-08-2009, 11:11
Bakıyorum pek seviyeli ve doğru buldunuz ki ordaki mesajı ona tek lafınız yok.
Bir klavye EDİT saçmalıklarından
Kızardı mı suratın?
Demokrasiyi biz dincilerden mi öğrenecez?
Dinciler dediğin kimdir bilmiyorum da, hem demokrasiyi, hem ondan önce, en temel İnsani değerleri öğrenme ihtiyacında olduğun çok açık, katetmen gereken mesafe uzun. Gördüğün ilk ehil öğreticiye sarıl, vakit kaybetme.
Bir ingiliz atasözüdür
Koçum, ben de sana bir ata sözü yazarım, kaldıramazsın, zayıf olduğun alanlarda at koşturma...