Orijinalini görmek için tıklayınız : "Kuran' da Mucize Yoktur" diye ANA BAŞLIK OLAMAZ.
Bu siteye üye olduğumda burdaki ortamım demokratik ve özgür bir ortam olduğu, fikirlerin özgürce tartışabildiği türden bir "hoşgeldiniz" mesaj aldım.
Bir müddet konuları okuyunca forumdaki ANA KONU arasında şöyle bir kesin yargı içeren bir başlık farkettim "Kuran' da Mucize Yoktur".
Bu cümle kesin yargı içeren bir ifadedir.
Burdaki "özgür" tartışma ortamında daha konu özgürce tartışılmadan kesin ifade içeren bir cümle ile ANA KONU başlığı açılamaz.
Böyle bir konu tartışılmadan irdelenmeden forum ahlakına aykırı karar verilen padişah fermanı şeklinde verilmiş bir karar gibi insanlara sunulamaz.
Alt konu olarak isteyen istediği konuyu açabilir, Alt Konu olarak "Kuran'da Mucize Yoktur" şeklinde üyeler konu açabilir ama Forumda böyle bir ANA KONU açılması forumun art niyetli olduğunu gösterir.
Konu ile ilgili bu sabah iletişim kısmında ilgili kişiye mesaj gönderdim hiçbir cevap alamadım.
"Kuran' da Mucize Yoktur" Ana Konusunun değiştirilmesi ve Ana Konuya uygun olacak şekilde tartışma ortamını ifade edecek bir cümle kullanılmasını talep ediyorum. Aksi taktirde "Ateizmin Kesinliği Yoktur" diye de bir ANA KONU açılmasını talep ediyorum.
Saygılarımla
Tüzüğün (http://www.turandursun.com/tuzuk/p2012_articleid/1) 1. madde'sinden alıntı:
Sitemiz, ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder.Yani her ne kadar site yöneticileri, forumda her türlü görüşün özgürce dile getirilmesine izin verse de, sitenin kendi duruşu ve tutumu budur. 'Özgürlük' ilkesiyle bir çelişki görememekteyim sade ve taze bir üye olarak.
saygılarımla
Sayın zocor
Siz kendinizi Eyüp Sultan ya da Sultanahmet caminde sandınız galiba.
Burası dinlerden özgür bir sitedir, tüzügümüzü iyice okumanızı incelemenizi öneririm size.
saygılarımla
dilaver..
forumda bu konularla ilgil iyetkili kişisi sizmisiniz ?
Eğer forumun kendi duruş(suzluğu)u bu ise o Aydınlık Savaşçısı diye adlandırdığınız turan dursunu "Karanlığın önde gideni" diye adlandırmak hiç de yanlış olmaz.
Tartışmaktan "korkup" tartışılmadan tek yönlü olarak karar verilip insanların önüne sunulan böyle bir ifadeyi "ancak ancak ateizme yakışır"ı göstermek açısından da çok önemli buluyorum.
Ben bir müslüman olarak sizden daha özgür olduğumu düşünüyorum ve görüyorum, herkes de görüyor. Ben "Kuran' da Mucize Vardır" diye konu açın da demedim, foruma uygun bir ifade kullanılabilir dedim. Dolayısı ile bu cümleden "Sultanahmette misin" gib ibir anlam çıkarmanızda siizn bakış açınızın ne kadar mükemmmmel olduğunu gösterir.
Size sözde "özgür" icraatta "tutsak" forumunuzda başarılar dilerim, kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız bu düşünce yapınızla..Ha birde unutmadan siteye üye olurken birde anket koyun müslümanmısınız ateistmisiniz diye de tam olsun..Özgürler sizii...
kuranda mucize vardır diye bir konu zaten var.forumu inceleyin isterseniz.
Sayın zocor
Bir insanın beyninde, düşüncesinde bu cümle veya bu konu var ise bırakalım bunu dışına da vursun. Evet bir müslüman olarak, dile getirdiğiniz cümle kesinlik oluşturuyor dedikleriniz bir nebze doğru lakin dediğim gibi. Birbirimizi daha iyi tanıyabilmek adına herkesin içinin dışının bir olmasını mantıklı buluyorum.
Bu yüzden pek takılmayın bu veya benzer başlıklara.
Saygılar
Burdaki "özgür" tartışma ortamında daha konu özgürce tartışılmadan kesin ifade içeren bir cümle ile ANA KONU başlığı açılamaz.
Böyle bir konu tartışılmadan irdelenmeden forum ahlakına aykırı karar verilen padişah fermanı şeklinde verilmiş bir karar gibi insanlara sunulamaz.
Alt konu olarak isteyen istediği konuyu açabilir, Alt Konu olarak "Kuran'da Mucize Yoktur" şeklinde üyeler konu açabilir ama Forumda böyle bir ANA KONU açılması forumun art niyetli olduğunu gösterir.
Zocor bey,
Siz ateizme yeni olduğunuzdan kafanız karışmış. Ateizmin bir tezi yoktur; ateizm bir anti-tezdir: dinlerin tezinin doğru olmadığını söyler ve ortaya kanıtlarını koyar. Bu nedenle "ateizmin kesinliği" ile "do notasının sebze olduğu" aynı tartışmadır.
Bilmem farkında mısınız ama itiraz ettiğiniz şeyi kendiniz yapmış ve "onu özgürce tartışılmadan kesin ifade içeren bir cümle ile ANA KONU başlığı açılamaz" demişsiniz (yani dediğinizi özgürce tartışmamıza olanak vermemişsiniz). Ayrıca; konuyu özgürce tartıştıktan sonra böyle bir ana başlık oluşturmadığımızı nereden biliyorsunuz?
Artniyetli olduğumuzu söylemişsiniz. Kendi hesabıma bu kesinlikle doğrudur; dinlere karşı artniyetli, içten pazarlıklı, ve önyargılıyım. Sizler ateistlere karşı böyle değil misiniz yoksa? Yoksa siz bir ateist gördüğünüzde "yok canım, iyi çocuğa benziyor, belki inanıyordur" falan mı diyorsunuz?
A.
dogruluk
24-08-2009, 11:54
pardon arkadaşlar. yazılar karışmışta hakkımda yanlış bir izlenim yaratmak istemm
konuyu yeni fark ettim.özür dilerim
dogruluk
24-08-2009, 11:59
Eğer forumun kendi duruş(suzluğu)u bu ise o Aydınlık Savaşçısı diye adlandırdığınız turan dursunu "Karanlığın önde gideni" diye adlandırmak hiç de yanlış olmaz.
kendi gözünüzde çapagı görmez başkasınınkini görürsünüz.sizin aydınlık savaşcınız da cübbeli ahmet hoca olmalı.
tipik dindar alınganlığı....
LifeOwneR
27-08-2009, 20:06
inananların değerleri inanmayanların değerlerinden neden daha değerli olsun ki ? bu konuda yanılıyorsunuz. o halde kuranda mucize vardır konusu da aynı sorunu teşkil etmektedir. bence bu konuda yanılıyorsunuz sayın zocor.
Zihin Harmanı
11-09-2009, 11:56
Bu başlık dini değerlere yapılmış en büyük hakaret değil midir?
Zihin Harmanı
11-09-2009, 12:45
Kur'an-ı Kerim Elbette ki ilahi bir mesaj ve başlı başına bir mucizedir...
Bunların neler olduğunu yazarlık statüsüne sahip olursam gerekli bölümde açıklayacağım...
Sayın Zihin Harmanı,
Açıklamalarınızı merakla bekliyoruz. Belki bize bilmediğimiz gerçekleri ve kanıtlarını açıklayabilirsiniz.
HY reklamı yapacak olursanız, ciddiye alınmazsınız.
Benden söylemesi...
Zihin Harmanı
11-09-2009, 15:49
Sayın Zihin Harmanı,
Açıklamalarınızı merakla bekliyoruz. Belki bize bilmediğimiz gerçekleri ve kanıtlarını açıklayabilirsiniz.
HY reklamı yapacak olursanız, ciddiye alınmazsınız.
Benden söylemesi...
Kimsenin reklamını yapacak kadar salak değilim ben Kur'an-ı Kerimin İlahi Bir Mesaj Olduğunu Paylaşımlarımla açıklamaya Çalışacağım...
Kur'an-ı Kerim Elbette ki ilahi bir mesaj ve başlı başına bir mucizedir...
Bunların neler olduğunu yazarlık statüsüne sahip olursam gerekli bölümde açıklayacağım...
elbette kuran insanlar tarafından yazılmış bir kitap ve mucize falan da değildir... böyle afaki kesin önermeler yapmakla birşey elde edemessiniz sayın zihin...
burası şükürler olsun ki ateist non-teist bir site :)
Sevgili Zacor Kardeşim,
Ben de senin gibi buraya yeni üye oldum,ama üye olmadan 7 ay öncesidir tüm topic leri,(kısacası 7-8 aydır tüm formu)okudum.İyi bir inanan,iyi bir MÜSLÜMAN(kendimce)olarak analizler yaptım. Ne Topicler,ne de içerik beni rahatsız etmedi.Çünki,ben ön yargı ile buraya üye olmadım.
Yani, denizde boğulan bu insanları ya bu denize dalıp boğulmaktan kurtaracağım,ya da onlarla birlikte bende boğulacağım.
Sorun şu ki; Ben yüzme biliyorum,can yeleğim var,denizden insan nasıl kurtarılır(eğitimini aldım)biliyorum. Alınma ama dostum, sen daha yüzmeyi öğrenmeden boyunu aşan göle dalıp adam kurtarmaya çalışıyorsun ve belki de benim teknik bilgi ve donanımıma rağmen kurtarabileceğim birini kendinle birlikte suyun dibine gönderiyorsun.Hiç şüphem yok ki,içinde art niyet yok.
Öncelikle,Düşünce özgürlüğü nedir,Fikir özgürlüğü nedir?Senin düşüncen,"insanlar benim gibi düşünmüyorsa,benim fikrime inanmıyıyorsa, orada demokrasi ve fikir özgürlüğü yok,onların fikir özgürlüğüne,demokrasiye saygısı yok"düşüncesi.Aynştayn ne diyor;"Atomu parçalamak,bölmek falan kolay,ama insanların ön yargısını kırmak zor olanı"...
Dostum, "Oku,ALLAH'ın adıyla OKU",ama sadece,Said-i Nursi'leri,H.Yahyaları,Ahmet Hocaları,v.s, falan değil Mevlana'ları falan da oku.Sadece Zamanları,Akitleri,Vakitleri değil, Cumhuriyet'leri,Milliyet'leri,Hürriyet'leri falanda oku ve ondan sonra gel.
VE O ZAMAN SENİNLE BİRLİKTE KURTARALIM BU İMANSIZLIK DENİZİNDE BOĞULANLARI...
Hoşgeldin Sarayli,
Allah senden razı olsun
Yüzme bilmeyen denize girmemelidir.
selam ve dua ile
Hoşbulduk aydoe,saol...
Yok,girsinler ama boylarını aşmasınlar.Herkesin yüzmeyi öğrenmeye hakkı var. Denize girmezlerse,yüzmeyi nasıl öğrenecekler? :)))
Yargan Kam
25-09-2009, 12:07
Uğrola...
Şahsi görüşüm olarak, o başlık gayet kışkırtıcı gelmekte bana.
Başlığı görüp içerisindeki herşeye ön yargı ile yaklaşmayı fazlası ile sağlamakta.
Onun yerine ''Mucize araştırmaları'',
''Mucize anti-tezleri'',
''Mucizelere cevaplar'',
''Mucizelere karşı bilimsel cevaplar'' gibi başlıklar, bu sitenin kalitesine daha uygun olacaktır.
Aksi halde birşeyleri anlatmaya çalışan topluluk değil de, direkt iddalar ile saldıran toluluk imajı verirsiniz, ki protestolardan görebildiğim bu.
Yukarıdaki önermeler, sadece Kur'an-ı Kerim mucizeleri için değil, diğer İbrahimii dinlerde geçen mucizeleri de kapsarsa daha bir akademik bir görüntü verebilir.
Tabii görüntüde akademik kalması temennim değildir, içeriği de dahil olmalıdır.
Böylelikle birbirimizi kırmadan, inandıklarımız konusunda keyifle ve kaliteli bir şekilde tartışabiliriz.
Yoksa atışmalar ve didişmeler ile dolan ileti çöplüğüne dönmesi kaçınılmazdır.
Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Musevi, Ateist, Agnostik, Deist, Ruhani Satanist ve geri kalan her türlü inanca ve fikir-düşünceye sahip samimi ve iyi niyetli bireyleri kardeşim sayıyor, bu dünyaya bir kere geldiğimizi ve farklılıklarımızla yan yana yaşayabileceğimizi hatırlatmak istiyorum.
Ama bilirsiniz ki üslup herşeyi değiştirebilir.
Dikkate almanız temennimle,
sevgi ile...
(Ayrıca, başlık zaten yanlış. 'Kur'an'da Mucize Yoktur' demek, kitabın içerisinde mucize olmadığını söylemektir. Kur'an'da mucize vardır ama zaten tartışılacak olan bunların mantığı, doğruluğu, çelişkileri, gerçekten oldular mı yoksa olmadılar mı tartışmalarıdır. Yoksa kitaba göre ve Müslim mü'minlerine göre var fakat bizlere göre yok =)
ahmetsecer
02-10-2009, 00:13
Evet, haklısınız
O ZAMAN SENİNLE BİRLİKTE KURTARALIM BU İMANSIZLIK DENİZİNDE BOĞULANLARI...
iman göletinde boğulanları kurtarmaya gerek var mı peki??
Yargan Kam
14-11-2009, 03:28
Sarayli´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=231457#post231457)
O ZAMAN SENİNLE BİRLİKTE KURTARALIM BU İMANSIZLIK DENİZİNDE BOĞULANLARI...
Sizce olan hakikatı, sürekli 'ölüm' ile irdeleyen sizlerden çarpıcı bir yorum.
Bana 'siz' dedirten, 'kafir' damgası, neye inandığımın yüzgeçleri olacaktır.
Bırakın denizi, okyanusta boğulmayı değil, korku, mükafat, ceza, zorunluluk ve bunlara dayalı iyi niyet olmaksızın dingin bir biçimde süzülmeme nedendir.
Bana, yapıma, ruhuma, aklıma, fikrime, mantığıma, hissiyatlarıma ve hislerime ters gelen, kusura bakın ya da bakmayın doğru değildir.
Beşeri aklımızla ve yüreğimizle yaratıcıyı anlamamız ve algılamamız bir kitaba tekabül ediyorsa şayet, aklı ve kalbi mühürlü olanlar bizler değiliz.
Sevgi ile...