Orijinalini görmek için tıklayınız : Ezan okunurken....
askeriye
16-08-2009, 21:29
Hepimizin zaman zaman şahit olduğu
ezan okunurken köpekler niye ulur.Köpeklerin bu sesten etkilendikleri kesindir.
Peki günlük hayatın olağan akışı içerisinde bir sürü ses duyan bu canlılar neden ezan okunurken ulumaya başlarlar.
Şu basit mantığıda kurmak istemiyorum;"Madem böyle bir şey var islam hak dindir" demek istemiyorum sadece ateistlerin bu konu üzerinde düşünmelerini istiyorum
Peki şöyle yapabilirmiyiz;
Ezanın makamında aynı ses tonunda hiç bir anlamı olmayan şeyler söylense
ve köpekler buna rağmen ulusa o zaman buradan birşey çıkmayacağına inanırım
Amma bu sefer köpekler ulumasalar siz ne düşünürsünüz:)
Hav hav ca bılsem itin birine sorardım..
Bana kalırsa megafon sesınden rahatsız oluyorlardır kulakları hassas diye biliyorum.
şu an ezan okundu ve hiçbir köpek uluması duymadım
ki mahallede başıboş köpek çoktur.
Portakaloglu
16-08-2009, 21:49
Rahatsız olmuşlardır.(:Bana da baya itici geliyor.
paslıçivi
16-08-2009, 21:50
köpeklerin islamı kabul edip müslüman olduklarını düşünürüm..:faint2:
bu işler düşünmekle olmaz.. çeşitli sağlamalarla, belirli standart sapmalarla yapılacak deneylerle açıklanabilir..
alırsınız değişik cins ve kültürde yetişmiş köpekleri, değişik seslerle birlikte ezanı da dinletip köpeklerin reaksiyonunu tespit edersiniz.. elde ettiğiniz tüm bu verileri bilimsel kurallar içerisinde sentezleyip analiz edersiniz.. ve bir sonuca ulaşabilirsiniz..
sizin bu yaklaşımınız inanmak isteyen birinin o..ruktan nem kapması gibi bir şey...
Her köpek ezan sesine ulumaz.
Bütün köpekler ezan sesine ulusalardı, ezan yerine uluma duyardık.
Ezan sesine uluyan köpekler de, her ezan sesine ulumaz.
Yağmur yağmasına kızıp ta havaya ısırıklarla havlayan köpekler gördüm.
Bir alıntı:
bu cins köpeklerden bir bölümü, müezzinin sesine gıcıktır. misal, bundan 5-6 sene öncesine kadar, rumelikavak'taki bütün köpekler, ezan başlar başlamaz ulumaya başlarlardı. müezzin, insanın içini bayan, fakat bir yandan da korku salan bir sesle ezan okurdu. müezzinin ölümünden sonra, yerini oğlu aldı. gür ve hayat dolu sesiyle ezan okurken, köpekler hiç ulumadı.
kimi zaman bu köpeklerin, türk sanat müziği yayınlarına karşı da uludukları tespit edilmiştir.
(dyvim, 08.12.2004 21:41)
Uluyanı da duydum, ulumayanı da. Büyük bir ihtimal huylarından dolayıdır, bir köpeğin her geçene havlaması veya havlamaması gibi...
kafasikarisik
16-08-2009, 22:45
Ezan sesinden imana gelip uluyan köpekler için ilimsel açıklamalardan sonra bilimsel açıklamalara geçelim.
Camilerde kullanılan tesisat genellikle orta ses frekansı (insan sesi) için tasarlanmış ve kaliteli ses yayınından ziyade uzak mesafede duyulması için horn şeklinde hoparlörler ile kullanılmaktadır. Hem dönüştürücü (amplifikatör) hem sürücü(hoparlör) yukarıda söylediğim gibi dar bir banttan yayın yapmakta, bu da orjinal sesin boğularak çıkmasına sebep olmaktadır.
Tesisat, çevre akustiği, müezzinin ses tonu gibi etkenler birleşince büyük ihtimal ezan sesini köpekler uluma sesine benzettiklerinden tepki vermektedirler.
ugurce82
16-08-2009, 23:45
Köpekler yoldan geçen araba motorsiklet gibi tekerlekli araçlara da nedense çok duyarlıdır. Onlar gavur icadı diye mi acaba?
şimdi şöyle söylıyeyim köpeklerin kulakları bizlere göre daha hassas sadece köpeklerin değil birçok hayvanda var bu özellikler..
ancak bu ezan hangi zamanda olanı?
elbet sabah ezanında onun dışında yaşadığım yerde çokça cami olmasına rağmen diğer vakitlerde hiçbir havlama yada uluma duymadım, duyduklarım sabah ezanında olmakta..
bunun sebebi sabahın o saatinde o sessizlikte birçok megafondan çıkan bu sesin onları rahatsız etmesinden kaynaklanmakta..
sadece ezan değil gece3-4 gibi arabaylada yerde yatan köpeklerin yanından geçin hepsi havlamaya hatta arkanızdan koşmaya başlarlar..
yada o saatte mahallede bir kavga olursa kı ben şahid oldum köpekler ciddi anlamda ulumaktalar....
ama gönül isterdiki bu ulumalar islamın gerçekliğini müjdelesin :)
al bundy
17-08-2009, 01:49
Kadir gecesinde dağlar,taşlar,kuşlar oruç tutuyor(!) Ezanda birkaç köpek ulumuş çok mu :) ?
askeriye
17-08-2009, 07:43
şimdi şöyle söylıyeyim köpeklerin kulakları bizlere göre daha hassas sadece köpeklerin değil birçok hayvanda var bu özellikler..
ancak bu ezan hangi zamanda olanı?
elbet sabah ezanında onun dışında yaşadığım yerde çokça cami olmasına rağmen diğer vakitlerde hiçbir havlama yada uluma duymadım, duyduklarım sabah ezanında olmakta..
bunun sebebi sabahın o saatinde o sessizlikte birçok megafondan çıkan bu sesin onları rahatsız etmesinden kaynaklanmakta..
sadece ezan değil gece3-4 gibi arabaylada yerde yatan köpeklerin yanından geçin hepsi havlamaya hatta arkanızdan koşmaya başlarlar..
yada o saatte mahallede bir kavga olursa kı ben şahid oldum köpekler ciddi anlamda ulumaktalar....
ama gönül isterdiki bu ulumalar islamın gerçekliğini müjdelesin :)
Havlama ile uluma çok farklıdır
Köpeklerin havlaması herhangibirşeye tepkidir
Ama uluma öyle değil
köpekler ulurken sanki çok çaresizler
Bir şeyden etkileniyor gibi bir halleri var
Senin dediğin gibi rahatsız olsalar havlarlar.
tensiz.denek
17-08-2009, 09:55
Benim oturduğum bölgede köpekler her zaman her hocaya ulumuyor. Bazı zamanlarda bazı hocalara uluyorlar. Bu da köpeklerin ezanın kendisine veya sesin tınısına değil ama frekansına ve perdesine uluduklarını gösteriyor.
eğer bu uluma bize bir mesaj ise çok dolanbaçlı.daha düzenli disiplinli hareket ederek,bizde hayranlık uyandırabilir ve demek ki neymiiiş derdim.
leylekler hak hak derken köpeklerin ulumalarının öncelikli konu olması haksız bir şöhrete neden oluyor.köpekler zaten sabah ezanında ulurlar başka vakitlere denk gelmedim.
ama ben isterdim ki kartal kadar bir bülbül yaratılsın sabah akşam o şakısın.artı ezan ve sözleri allahtan değil.bir sahabe ya resulallah rüyamda şu şu sözleri duydum namaz öncesi halka böyle çağrı yapalım demesiyle oluşmuş.kısa geçiyorum olayı ağlamaklı olarak 4 satte anlatabilirim
Müslümanlar inançlarının doğruluğuna kurttan, kuştan, börtü böcekten anlam çıkararak ulaşıyorlarsa bu sadece onların acziyetini kanıtlar.
diye düşünüyorum :D
Hepimizin zaman zaman şahit olduğu
ezan okunurken köpekler niye ulur.Köpeklerin bu sesten etkilendikleri kesindir.
Peki günlük hayatın olağan akışı içerisinde bir sürü ses duyan bu canlılar neden ezan okunurken ulumaya başlarlar.
Şu basit mantığıda kurmak istemiyorum;"Madem böyle bir şey var islam hak dindir" demek istemiyorum sadece ateistlerin bu konu üzerinde düşünmelerini istiyorum
Bu konu ben inanan birisi olmama rağmen sığ geldi bana. İnanan arkadaşlara seslenmek istiyorum ne kuranın nede allahın bu tür zorlamalara ihtiyacı yok. Bence bu tür mucizeler aramak dine ve allaha inanmakta zorluk çekildiğini anlatmakta. Neden bir mucize olmalı peygamberimiz benim mucizem kuran dememişmidir??? peygamberimiz dahi mucizeye gerek görmezken nedir bu mucize merakı??? Benim dükkanın orada bir köpek var ne hikmetse türbanlı birisini gördümü resmen saldırıyor. biz araya girerek kurtarıyoruz bayanı... şimdi bende bundan bir sonuç çıkarayım demekki türban dine aykırı... köpek bile türbanlıya saldırıyorsa bundan daha büyük mucize ne olabilirki??? inanmayana ispatlarımda bunu... köpek sayesinde türbanlı müşterimiz kalmadı:) bazen dalga geçiyoruz bu CHP nin köpeği diyoruz. Böyle şeylerle uğraşmak ancak o dine inanaları gülünç duruma düşürür... inanan arkadaşlara tavsiyem kurana baksınlar ne hadis ne sünnet çünkü peygamberimizin mucizesi orada... saygılar sunuyorum...
askeriye
17-08-2009, 21:52
Bu konu ben inanan birisi olmama rağmen sığ geldi bana. İnanan arkadaşlara seslenmek istiyorum ne kuranın nede allahın bu tür zorlamalara ihtiyacı yok. Bence bu tür mucizeler aramak dine ve allaha inanmakta zorluk çekildiğini anlatmakta. Neden bir mucize olmalı peygamberimiz benim mucizem kuran dememişmidir??? peygamberimiz dahi mucizeye gerek görmezken nedir bu mucize merakı??? Benim dükkanın orada bir köpek var ne hikmetse türbanlı birisini gördümü resmen saldırıyor. biz araya girerek kurtarıyoruz bayanı... şimdi bende bundan bir sonuç çıkarayım demekki türban dine aykırı... köpek bile türbanlıya saldırıyorsa bundan daha büyük mucize ne olabilirki??? inanmayana ispatlarımda bunu... köpek sayesinde türbanlı müşterimiz kalmadı:) bazen dalga geçiyoruz bu CHP nin köpeği diyoruz. Böyle şeylerle uğraşmak ancak o dine inanaları gülünç duruma düşürür... inanan arkadaşlara tavsiyem kurana baksınlar ne hadis ne sünnet çünkü peygamberimizin mucizesi orada... saygılar sunuyorum...
Türbanlı ve köpek örneği beni çok etkiledi üstad
Ama ben burada herkesin zaman zaman şahit olduğu bir şey söyledim-ki bunada itiraz yok dikkat edersen-ve yine dikkat edersen sadece üzerinde düşünülmesini istedim iman etmelerini değil.
Söylediğin "kuran-ı kerim e baksınlar"tavsiyeside çok güzel ancak bir yerde sıkışınca kuran-ı kerimin sonradan yazıldığını iddia ediyorlar h.z muhammedin hayatına bakın diyorsan acayip bir şekilde böyle bir şahsiyetin yaşamadığını söylüyorlar.
Bende diyorumki ilk önce bunların bizzat şahit oldukları reddedemeyecekleri bir şey söyleyeyim bakalım buna ne diyorlar.
cruyf111
17-08-2009, 22:21
Türbanlı ve köpek örneği beni çok etkiledi üstad
Ama ben burada herkesin zaman zaman şahit olduğu bir şey söyledim-ki bunada itiraz yok dikkat edersen-ve yine dikkat edersen sadece üzerinde düşünülmesini istedim iman etmelerini değil.
Söylediğin "kuran-ı kerim e baksınlar"tavsiyeside çok güzel ancak bir yerde sıkışınca kuran-ı kerimin sonradan yazıldığını iddia ediyorlar h.z muhammedin hayatına bakın diyorsan acayip bir şekilde böyle bir şahsiyetin yaşamadığını söylüyorlar.
Bende diyorumki ilk önce bunların bizzat şahit oldukları reddedemeyecekleri bir şey söyleyeyim bakalım buna ne diyorlar.
Bence sen yanlış bilgi toplamışsın.Muhammed diye bir şahsın yaşamadığını iddaa etmiyoruz :)
vallahada,billahada ben ezan sırasında köpek ulumasına şahit olmadım askeriye.
cruyf111
17-08-2009, 23:21
Ben sadece sabah ezanlarında köpeklerin ulumasına değil havlamasına şahit oluyorum.Ayrıca bazı köpeklerin gercekten sesten aşırı etkilendiğini ve korktuğunu biliyorum.Havai Fişek atıldığında vs bi çok sesten korktuklarına şahit oldum.
Bi arada hayvanat bahçesindeki bi aslanın allah dediği çıkmıştı ortaya bizim insanımız ne kadar çok seviyor böle şeylerle avunmayı yahu :)
umutbitmez
17-08-2009, 23:37
Ya bu topiği okuyunca hakikaten çok güldüm ve hala gülmeye de devam ediyorum.. Maymunla ayni atadan gelmeyi hakaret sayan zihniyet dini inancını ve allahının varlığı ispatlamak için köpek ulumasından bile medet umuyor.. Hakikaten biz insanlar İNANILMAZ varlıklarız.. çıkarımız doğrultusunda olduktan sonra ŞEYTANLA bile anlaşma yapabiliriz.. ( bu çıkarım tabiki herhangi bir dine inananlar içindir.. Çünkü Tanrıya ve dine inanmayan şeytana da inanmaz zaten ve dolayısı ile anlaşma yapacağı bir şeytanda olamaz:heh::bounce:)
paslıçivi
18-08-2009, 07:13
Benim dükkanın orada bir köpek var ne hikmetse türbanlı birisini gördümü resmen saldırıyor.
münkir köpek!
aslında her köpeğin fıtratında müslüman doğmak vardır.. çevredeki ateist köpeklerle takıldığı için inkarcı olmuştur..
benim tesbit ettiğim bir konu da; ezan sesine uluyan köpekler eceli geldiğinde o caminin duvarına işemekten geri kalmıyorlar..
cruyf111
18-08-2009, 09:06
Aklıma bi tartışma daha geldi buradan.Köpeğin olduğu eve melek falan giremezmiş hani zekeriya hocam iyi dalga geçiyordu :)
Yaw , topiği açanı pişman etmişsinizdir. Baştan beri gülerek okudum. Mizah sayfası olmuş:)))
Bir ekleme de ben yapayım. Topiği açan arkadaş, youtube veya benzeri bir siteye girip , konuşan , şarkı söyleyen, ağlayan, seni seviyorum diyen onlarca hayvan bulabilir.
Hiçbirisi müslüman değil ve insanların tiz ve uzun seslerine yanıt veriyorlar.
Freester
18-08-2009, 18:59
Herhalde köpekler dine döndü ;)
askeriye
18-08-2009, 20:55
Ya bu topiği okuyunca hakikaten çok güldüm ve hala gülmeye de devam ediyorum.. Maymunla ayni atadan gelmeyi hakaret sayan zihniyet dini inancını ve allahının varlığı ispatlamak için köpek ulumasından bile medet umuyor.. Hakikaten biz insanlar İNANILMAZ varlıklarız.. çıkarımız doğrultusunda olduktan sonra ŞEYTANLA bile anlaşma yapabiliriz.. ( bu çıkarım tabiki herhangi bir dine inananlar içindir.. Çünkü Tanrıya ve dine inanmayan şeytana da inanmaz zaten ve dolayısı ile anlaşma yapacağı bir şeytanda olamaz:heh::bounce:)
Allah uzun ömür versin hep gül
Ancak benim buradan hareketle bir ispat yapma gibi bir niyetim yoktu.
askeriye
18-08-2009, 20:56
Yaw , topiği açanı pişman etmişsinizdir. Baştan beri gülerek okudum. Mizah sayfası olmuş:)))
Bir ekleme de ben yapayım. Topiği açan arkadaş, youtube veya benzeri bir siteye girip , konuşan , şarkı söyleyen, ağlayan, seni seviyorum diyen onlarca hayvan bulabilir.
Hiçbirisi müslüman değil ve insanların tiz ve uzun seslerine yanıt veriyorlar.
Allah sanada uzun ömür versin
Ama ben mizah sayfasıda açmadım
sadece bir konuya dikkatleri çekmek istedim
yaw önceki hayatında bu köpek arkadaşlar müezzin olmuş olamazlarmı hala işleirine devam ediyorlar.......
allah cezalarını vermiş işte
köpekler hala makamı tutturamıyorlar yalanmı.....
askeriye havladıklarınıda uluduklarınıda gördüm ben yazımda ikisinide yaptıklarını ifade ettim bende köpek besledim...