PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahura kalkan dinsizler

Deist Bedo
21-08-2009, 05:53
Nerdesiniz ramazan mağdurları, aileleri tarafından sahura kaldırılan dinsizler. sağ baştan sayalım.

1 ben.

prozac
21-08-2009, 05:59
2 ben diyeceğimde bedo uyumuyorum bu saatlerde :)

Deist Bedo
21-08-2009, 06:01
Yarın akşam babam beni teravihede götürür artık. Neyse yatmam lazım prozac abim iii geceler, pardon günaydın diyeyim artık.

prozac
21-08-2009, 06:04
İyi uykular deist bedo allah kabul etsin namazını ..

centii
21-08-2009, 06:19
bir ben mi kaldım bu saatte buralarda?

özgürlük00
21-08-2009, 10:36
Şuan açlıktan klaye tuşlarına basmaya bile hali yok.Bulunduğum yerde yemek yiyebileciğim lokanta bile açık değil.Allah hepimizin yardımcısı olsun(!)

cruyf111
21-08-2009, 10:39
Davulcular sayesin de mecburen uyanan bi mağdurum.Bu konunun ayrı tartışılması gerekir.

azınlık
21-08-2009, 10:46
Davulcular sayesin de mecburen uyanan bi mağdurum.Bu konunun ayrı tartışılması gerekir.

Tartışacak nesi var; imzana yazmışsın ya "zorlama yoktur" diye ... yıllardır vazelinle ezanları, ramazan davulcularını kaktırıyolar.

Biri şunlara ezan alarmlı kol saati, cep telefonu falan çıktığını haber verse diyorum :D

A.

cruyf111
21-08-2009, 11:18
Tartışacak nesi var; imzana yazmışsın ya "zorlama yoktur" diye ... yıllardır vazelinle ezanları, ramazan davulcularını kaktırıyolar.

Biri şunlara ezan alarmlı kol saati, cep telefonu falan çıktığını haber verse diyorum :D

A.

Hayır şimdi ezana bahaneler uyduruyorlar.Güzelmişte kulağa hoş geliyormuşta makamında okununca falanda filanda.Davul ile uyandırmaya ne diyicekler acaba merak ediyorum:smokin:

Davulun sesi uzaktan hoş gelir falan derler herhalde :D

ozgur_beyin
21-08-2009, 15:34
Sen Ne İşe Yaradın?

Bektaşi ile Hacı Osmanlı, zamanında ramazanda içki içerken yakalanırlar. Kadı yaptıklarının cezasının ne olduğunu bilip bilmediklerini sorar bunlara. Hacı af diler "şeytana uyduk kadı efendi", der ve Haci'ya idam cezası verir. Bektaşiye sıra gelir ve der ki "Kadı efendi ben gayri-müslümüm, bana oruç farz değildir." Kadı Bektaşiyi serbest bırakır. Bektaşi kadıya sorar "kadı efendi ben de şehadet getirsem, müslüman olsam, arkadaşımı da bağışlar mısın?" Kadı efendi düşünür "gavuru müslüman yapmanın ona sağlayacağı sevabı hesap eder ve Hacı'yı da affeder. Kadının huzurundan ayrıldıktan sonra hacı şaşırararak Bektaşiye sorar: - "Sen ne biçim adamsin be, bir dinli oluyon bir dinsiz, sende iman yok mu bire münafık?" deyip azarlar. Bektaşi de - "Gavur oldum kendimi, müslüman oldum seni kurtardım be. Peki sen ne işe yaradın?"

sizde sahura kalktığınızda düşünün ne işe yaradı

nogada
21-08-2009, 15:57

Evet haklısnız günümüzde davula ihtiyaç yoktur.Zira insanların istedikleri saatlerde kalkmaları için saat yada cep telefonu gibi aygıtlar(alarm) bulunmaktadır.Davul olayın mazide olan ve gelenekselleşmiş bir kısmıdır ve gereksizdir,fakat bunun kalkmasını istemeyecek olan ramazan aylarında bundan ekmek parası çıkaracaklar olacaktır.Davul sesinden rahatsız olanlar bunu yetkili idari merkezlere bildirerek referandum tarzı bir şeyle engelleyebilirler sanırım,bir deneyin belki kabul edilir.

Saygılar...

evrensel-insan
21-08-2009, 16:19
Saygideger arkadaslar;

Sirf bu basligin varligi bile; ulkemizde, bireyin ve bireysel bilincin olmadigini; ya da birey olmanin algilanamadigini ve de dolayisiyle, bireyin hak ve ozgurlugunun; empoze ve baski, ya da ayip, topluma uyum temelinde, goz ardi edildiginin delilidir.

Ne diyelim, sahur magdurlarina, hem gecmis olsun, hem de "kolay gelsin"

Saygilarimla;
evrensel-insan

high_iq
21-08-2009, 16:24
Evet haklısnız günümüzde davula ihtiyaç yoktur.Zira insanların istedikleri saatlerde kalkmaları için saat yada cep telefonu gibi aygıtlar(alarm) bulunmaktadır.Davul olayın mazide olan ve gelenekselleşmiş bir kısmıdır ve gereksizdir,fakat bunun kalkmasını istemeyecek olan ramazan aylarında bundan ekmek parası çıkaracaklar olacaktır.Davul sesinden rahatsız olanlar bunu yetkili idari merkezlere bildirerek referandum tarzı bir şeyle engelleyebilirler sanırım,bir deneyin belki kabul edilir.

Saygılar...

Kusura bakmayın ama başka şekilde de çevre kirliği ve sağlığa zararlı işlerden para kazananlar var. Bunları ekmeğinden nasıl ediyorsak, Ramazan davulcusunu da etmeliyiz maalesef. Kaldı ki kimse sadece Ramazan davulculuğu ile geçimini temin edemez.

Çok güzel yaklaşmışsınız konuya başlangıçta ama bu ekmek parası meselesini keşke dahil etmeseydiniz.

barudi
21-08-2009, 16:45
biz müslümanlara iran'i kapi gösteriyorsunuz ya, sizde ezan sesi duymamak, icin ramazan davulu duymamak icin gidin gavuristana diyelim...

azınlık
21-08-2009, 16:50
biz müslümanlara iran'i kapi gösteriyorsunuz ya, sizde ezan sesi duymamak

Sayın barudi,

Yukarıdaki tümcede "de" eki "siz"den ayrı yazılmalıydı; "siz de" şeklinde.

A.

high_iq
21-08-2009, 16:51
biz müslümanlara iran'i kapi gösteriyorsunuz ya, sizde ezan sesi duymamak, icin ramazan davulu duymamak icin gidin gavuristana diyelim...

Ahlakımızı bozmayalım! Size yakışıyor mu hiç?

Kimsiniz beni vatanımdan kovan? Beni ancak tabutta çıkarabilirsiniz bu topraklardan!

Siz ümmetinizin merkezine doğru yol tutabilirsiniz... Allah kabul etsin!

barudi
21-08-2009, 16:55
Ahlakımızı bozmayalım! Size yakışıyor mu hiç?

Kimsiniz beni vatanımdan kovan? Beni ancak tabutta çıkarabilirsiniz bu topraklardan!

Siz ümmetinizin merkezine doğru yol tutabilirsiniz... Allah kabul etsin!
iste ateistlerin sadece ama sadece kendilerini düsündügüne dair bir örnek daha...

high_iq
21-08-2009, 17:00
iste ateistlerin sadece ama sadece kendilerini düsündügüne dair bir örnek daha...

Okur yazar olan bilir, ben Ateist değilim!

barudi
21-08-2009, 17:15
her ne isen artik dinlerden özgürlük arayan ey kul...

centii
21-08-2009, 19:11
eninde sonunda kavga çıkıyor yani :)

Deist Bedo
22-08-2009, 04:45
Sen Ne İşe Yaradın?

Bektaşi ile Hacı Osmanlı, zamanında ramazanda içki içerken yakalanırlar. Kadı yaptıklarının cezasının ne olduğunu bilip bilmediklerini sorar bunlara. Hacı af diler "şeytana uyduk kadı efendi", der ve Haci'ya idam cezası verir. Bektaşiye sıra gelir ve der ki "Kadı efendi ben gayri-müslümüm, bana oruç farz değildir." Kadı Bektaşiyi serbest bırakır. Bektaşi kadıya sorar "kadı efendi ben de şehadet getirsem, müslüman olsam, arkadaşımı da bağışlar mısın?" Kadı efendi düşünür "gavuru müslüman yapmanın ona sağlayacağı sevabı hesap eder ve Hacı'yı da affeder. Kadının huzurundan ayrıldıktan sonra hacı şaşırararak Bektaşiye sorar: - "Sen ne biçim adamsin be, bir dinli oluyon bir dinsiz, sende iman yok mu bire münafık?" deyip azarlar. Bektaşi de - "Gavur oldum kendimi, müslüman oldum seni kurtardım be. Peki sen ne işe yaradın?"

sizde sahura kalktığınızda düşünün ne işe yaradı

Bende şimdi otursam babamla konuşsam onu dinsizliğe ikna etsem, bunca yıl din kisvesi altında kandırıldığınamı yansın yoksa o yaştan sonra bütün hayalleri suya gömülüp belkide psikolojik sorunlar mı yaşasın?

Adam böyle mutlu, huzurlu ve bence kendisi nasıl mutluysa öyle olması gerek. Tutmayacağım diye üstelersem sabaha kadar uyuyamayacaktır eminim, o zaman neden üzülmesine izin vereyim ki?

Rol icabıda olsa gece beraber kalkıp onunla bir iki bişey atıştırıp, gündüzde sağda solda bişeyler yerim veya yemem akşama kadar aç kalırım. Bu çokta önemli bir mevzu değil ama kişilikten taviz verme gibi bir durum söz konusu yinede aile içi huzurun selahiyeti için böyle davranılması daha doğru diye düşünüyorum.

Aslında tartışmaya açık bir konu, doğru olan hangisi tartışa biliriz.

prozac
23-08-2009, 03:09
Bedo bana kalırsa üzme ihtiyarı rol gerekiyorsa yap.

Birazdan foruma giriş yapmış olursun şimdiden yazdım ..

evrensel-insan
23-08-2009, 03:25
Saygideger Deist Bedo;

Birey olarak kendini ortaya koymak, bir gerekliliktir. Bu gerekliligi unutmadan; yeri geldiginde, sevdiklerini "uzmemek" icin; yaptigin ozveri, hele hele seni de; mutlu kiliyorsa; daha da gereklidir. Ben de; dini gunlerde; yakin buyuklerini arar, onlarin gonlunu hos tutarim. Bu herseyden once; kisinin kisisel degerlerine saygi ve sosyal iliskinin bir geregidir. Zaten bu gerekceden dolayi, site de; musluman arkadaslarimizin, dini gunlerini kutluyoruz.

Ayrica; ozveri; hele hele, ozguvene de dayanirsa; cok daha anlamli ve olgunlastirici bir gorev gorur.

Sonucta; seni cok fazla etkilemeyecek; boyle bir ozverinin karsisinda; sevilenleri "uzmek veya kirmak" zaten, bizim Anadolu, terbiyesine ve gelenegine de ters duser.

Cunku, aslinda mutlulugu; baskalarini mutlu etmekte aramak;en azindan, bencilligin onlenmesidir. Tabi ki; baskalarinin mutlulugu, seni mutsuz kilmadikca.
Sonucta mutluluk, her soyut duygu gibi; karsiliklidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

paslıçivi
23-08-2009, 08:48
sevgili bedo ve e.i..

görüşlerinize yürekten katılıyorum, önce insani değerler..

dinlerden özgürlük geriye geçmişe doğru değil, ileriye geleceğe yönelik bir akımdır ve öyle olmalıdır..

önemli olan dinlerden özgür insanların hergeçen gün artıp gelecek nesillere bu zihni aktarmalarıdır.. dinlerin bugünlere kadar binlerce yıldır gelmesinin tek sebebi de bir neslin diğer nesle bu zihni aktarmış yüklemiş olmasıdır..

sevgili e.i.. benim anlaybileceğim nadir yazılardan birini yazdığın için ayrıca teşekkürü sana bir borç bilirim..:thumb:

ramazan olayına gelince..

ramazan benim için kutsal bir ay değil bir erkek ismidir.. tatar ramazan mesela..

davulcu kapıma para toplamaya geldiğinde "bu evde müslüman yok" diyorum, afallamış bir şekilde geri dönüyor..

bir keresinde banyodan yeni çıkmıştım, üstümde sadece bornozum vardı, para istemeye gelen davulcuya kapıyı açtığımda bornozumun önü de açıktı.. sanırım aralarında istişare yapmışlar.. o günden beri pek rahatsız etmezler beni...

bir de beni tanıyamayanlar bir şey ikram edeceklerinde niyetli misiniz? diye sorduklarında evet niyetliyim ama artniyetliyim diyorum... sorun çözülmüş oluyor..

bazı arkadaşlar takılıyor kaç gün oruç tuttun diye...
sen diyorum kaç gün tuttun..
cevap 25 gün diyelim..
benden 25 gün fazla tutmuşsun diyorum..

hacı olan babama dinsiz olduğumu açıklamam çok zor oldu.. her zaman ki gibi "bu hafta cumaya hangi camiye gittin" diye sorduğunda baba ben müslüman değilim deyiverdim..

babam ufak bir şok atlattıktan sonra "nasıl yani ateist misin" diye sorunca "daha beter baba agnostiğim" dedim.. "o da nedir?" demeye bile cesaret edemedi..

o gün bugündür aramızda din konusu konuşulmaz ve hiç kimse açmaya cesaret etmez.. ama dini bayramlarda arayıp bayramlarını kutlarım...

dogruluk
24-08-2009, 00:24
Nerdesiniz ramazan mağdurları, aileleri tarafından sahura kaldırılan dinsizler. sağ baştan sayalım.

1 ben.

3.de benimdir galiba valla benide teraviye götürmeye çalışıyorlar annem övgülü övgülü anlatıyo görseniz.ben her defasında bi bahane buluyorum baktım bu sene sesi çıkmıyo.artık kabullendi.