PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Halleri :)

ozgur_
21-08-2009, 19:12
Sabah işyerine gidince herzaman cıvıl civıl olan işyeri bir sesizliğe burunmuş. Çaycımızın o tarafa bu tarafa koşuşturması, çay ocağına gidip kendi çayını alanların eksikliği hissediliyordu. İşyerinin koridorlarında ve ortalıkta fazla kimse yoktu. Gerçe haftaya birçok kişi yıllık izin aldı, gelecek haftalarda korudorlar daha boş olur. Saatler ilerledikçe herkes kendi odasına kapanmıştı. Öğlen arası erkekler cumaya gitti. bayanların bazıları bahçede oturdu, bazıları odasında şekerleme yaptı :) Çıkşta servistede herzamankinden az kişi vardı. Bu yıl iftar saatı geç olmasına rağmen, saat 17-18 gibi trafik allak bullak. Her tarafta insanların koşuşturması, kazalar, kavgalar...
18.30 gibi oturduğum siteye geldiğimde ortalıkta kimseler yok. Ama evde ramazan dolayısıyla sinir katsayıları tavana çıkmış durumda :)
Babam en ufak bir kıvcımda patlayacak gibi :) .....

uyar
21-08-2009, 19:26
pide çıkmış ben şimdiden bi kaç ısırık aldım... topu bekleyemeyeceğim... sıcacıkmış...

Portakaloglu
21-08-2009, 20:04
Tv'de huzur ve irfan,huzura doğru,dosta doğru gibi programlar artıyor.Bunların theme müzikleri de dini içerikli yayınlar da artıp gül çiçek,böcek resimleri konuyor.Bilmem neresi için imsak vakti falan feci içimi karartıyor tüm ramazanlar.Kendimi şeriatte olan bir ülke de gibi hissediyorum.Harbi berbat bir durum.

Esenlikler...

al bundy
22-08-2009, 00:07
Tv'de huzur ve irfan,huzura doğru,dosta doğru gibi programlar artıyor.Bunların theme müzikleri de dini içerikli yayınlar da artıp gül çiçek,böcek resimleri konuyor.Bilmem neresi için imsak vakti falan feci içimi karartıyor tüm ramazanlar.Kendimi şeriatte olan bir ülke de gibi hissediyorum.Harbi berbat bir durum.

Esenlikler...

Katılıyorum, daha kötüsü programdaki içeriklerdir. Dün gece startv'deki programa denk geldim, Nihat Hatipoğlu vardı. Echoyu da dayamışlar stüdyoya, sesi her yerden yankılanıyordu. Anlattığı konu ise daha vahimdi. Peygamber veya biri bir yere gitmiş, aşağıdan ölümcül çığlıklar geliyormuş(tabii burada abartma sanatına başvuruyor her zamanki gibi), sanki kainat yıkılıyormuş. Sorduğunda ise oruç tutmayanların sonsuz azaplarını çektikleri yerdeki çıkardıkları seslermiş.

Yukarıdaki örnek gibi kimbilir daha kaç hadis ve hikaye anlatmıştır. Bunun gibi hikaye ve olaylarla kafirlerin ise sonsuza kadar cehennemde yanan insanlar, müslümanların ise seçilmiş Allah'ın sevdiği kulu, kafirler yanarken büyük bir zevkle onların yanmasını izleyip cennette keyif çatan bir tasvir oluşuyor. Müslümanlar itiraz etse de hemen hemen hepsinin aklında böyle bir düşünce ve sonucunda gelen mutluluk oluşuyor. Bu da günlük yaşamdaki ilişkileri etkiliyor. En küçük bir müslümanlıkdışı inanç tasfiye, kınama ve hatta fızıksel tepkiyle karşılanıyor. Ramazan'da da bu tip olaylar zirveye çıkıyor.

Portakaloglu
22-08-2009, 10:14
Benden de bir Müslüman hikayesi;

Allah birgün Muhammed'e ne istersin diye sormuş?

Muhammedde cehennemde yanan kullara şefaat etmek isterim demiş.

Babaannem anlattı bunları bana ilk dinlediğin de gözlerinden yaş gelmiş.

Olayın eleştirisine gelelim;

Nerde yazıyo bunlar Kuran da ben hiç görmedim.Allah Muhammedle ''Yav Muhammed zengin olsan ne yapardın?'' gibi bir şekilde souyor.Askerlik arkadaşları gibi sohbetleri var yani.Olmayacağını bildiği için işkembeden salladığı da belli.

Yahu acaba bu babaannem Hristiyan olsa İsa Mesih'in başına gelenlere ne ağlardı diye düşünüyorum.Bunda ne var ki?Burda babaannem örnektir.Onun gibi birçok saf temiz kalpli Müslüman var.Ama harbi safça bir olay.

evrensel-insan
25-08-2009, 04:33
Saygideger arkadaslar;

Gerci cok uzun zaman oldu, ama; size hatirladigim kadariyla, oruc duasini yazayim.

Ey rabbim, senin rizan ile orucumu tuttum, senin rizan ilen orucumu actim. Hamdolsun verdigin nimetlere, saglik ve afiyete; ey rabbim; beni, annemi, babami, ailemi, ulkemi v.s. koru; rahmetini esirgeme ustumuzden. Senin herseye gucun yeter, :amen:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
25-08-2009, 04:38
yahuu aç kafayla dolanıyorlar beni verem ediyorlar adam arabama çarptı sonra çıktık dışarı
kardeşim diyorum görmüyorsun aynan yokmu ne diye üstüme kırıyorsun, adam daki rahatlıha bakın
abi kusura bakma orucum!!!
bişey derdim ama terbiyeyi bozmamak gerekli...

yada başka örnek kendileri yemiyor içmiyor diye yiyene içene dalaşıyorlar sigara içirtmezlermiş yemek yedirmezlermiş.. bu ramazanlar aslında hoş oluyor müslümanların gerçek yüzleri açlıkla birleşince nasıl bir canavar çıkıyor ortaya görmek lazım...

cruyf111
26-08-2009, 02:48
Her yıl olduğu gibi müslümancılık oynama ayı geldi.

Lestat
26-08-2009, 02:56
kesinlikle ramazanda herkes de değişiklikler oluyor.
biz tutucu bir ilçede oturuyoruz.annem sahur vakti kalkıp mufağın ışığını yakıp yatıyor.:D
bu da bnden ramazan hali

placebo
26-08-2009, 03:27
Ben ramazan ayı içerinsinde de normal hayatıma devam ediyorum..Parklarda sokaklarda yemek te yiyor sigara da içiyorum.Toplu mekanlara gidip içki de içiyorum.Bunun kimseyi ilgilendireceğini zannetmiyorum.
Herhangi bir densiz müslüman çıkıpta yanlışlıkla bir laf etsin diye de bekliyorum.Umarım böyle bir yanlışa düşmez.

al bundy
26-08-2009, 03:38
Ben ramazan ayı içerinsinde de normal hayatıma devam ediyorum..Parklarda sokaklarda yemek te yiyor sigara da içiyorum.Toplu mekanlara gidip içki de içiyorum.Bunun kimseyi ilgilendireceğini zannetmiyorum.
Herhangi bir densiz müslüman çıkıpta yanlışlıkla bir laf etsin diye de bekliyorum.Umarım böyle bir yanlışa düşmez.

Siz zorla kaşınıyorsunuz galiba :)

placebo
26-08-2009, 03:45
Siz zorla kaşınıyorsunuz galiba :)

Yani..:D........

kafasikarisik
26-08-2009, 11:04
sayın placebo,
Bu söylediklerinizin hepsini yapıyorum.
Bir endişe de duymuyorum.
Ancak ne yazık ki laik elitist, darbeci, faşist, statükocuların kol gezdiği, köy gibi bir şehirde yaşıyorum.:party:

dolfen
26-08-2009, 11:36
walla ramazan gazi mahallesine ugramamış....

yiyen yiyene....

placebo
26-08-2009, 23:49
sayın placebo,
Bu söylediklerinizin hepsini yapıyorum.
Bir endişe de duymuyorum.
Ancak ne yazık ki laik elitist, darbeci, faşist, statükocuların kol gezdiği, köy gibi bir şehirde yaşıyorum.:party:

Sevgili kafasıkarışık,şimdiye kadar başına birşey gelmediyse devam..:D

LifeOwneR
27-08-2009, 04:24
babaannemin oruç tutmasına çok üzülüyorum bugün 93 yaşında ve geçen seneye kadar 3 aylarda bile oruç tutuyordu. çok üzülüyordum bugüne kadar çünkü dayanamıyordu, bünyesi kaldirmiyordu daha fazla. sonunda kendisi de fark etti ve tutmicak bundan sonra.

bunların dışında bisiklet üzerinde davul çalan at hırsızı kılıklı heriflerin ve yan komşumuzun sahurdan sonra sabaha kadar yüksek sesle abdullah önül'ü dinlemesi çok güzel. o kadar alıştımki onlar müzik açmadıgı zaman ben açıyorum artık.

nihat hatipoğlundan hiç bahsetmicem o kadar güzel anlatıyor ki betimlemeleri ve anlattıkları "yok artık le bron james" dedirtecek tarzdan. bir ağla bir ağla ölüyorm burda.(gülmekten) simpsonlar kadar iyi olmasada south parka konu olacak sağlam hikayelerde var tabi. hoş geldin ramço ;)

KızıL
29-08-2009, 04:09
Oruçluysan mayoyu gör ama bakma

(http://milarsiv.milliyet.com.tr/Kusadasi/1/1133302/)

(http://milarsiv.milliyet.com.tr/Kusadasi/1/1133302/)
Kuşadası (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Kusadasi/1/1133302/) Müftüsü İbrahim Türedioğlu, mayoyla gezenleri görmenin orucu bozmayacağını, ancak bakmanın orucu bozacağını söyledi
Turistik ilçe Kuşadası (http://milarsiv.milliyet.com.tr/Kusadasi/1/1133302/)’nda ramazanın gelmesiyle birlikte kendilerine ilginç sorular yöneltildiğini belirten Müftü Türedioğlu, en çok, “Mayolu görmek orucu bozar mı?” sorusuyla karşılaştıklarını söyledi.
Plajlarda ve sokaklarda mayoyla gezenleri görmenin orucu bozmayacağını, ancak, bakmanın orucu bozacağını belirten Türedioğlu şunları söyledi:
“Görmek var, bakmak var. İkisini ayırmak lazım. Siz bir insanın karşısına geçer izlerseniz, bu bakmaktır. Yanımızdan geçip giden mayoluyu görmek ise oruç (http://milarsiv.milliyet.com.tr/oruc/1/1133302/) bozmaz. Su yutmamak koşuluyla denize girmek de orucu bozmaz.”

kaynak: milliyet

ozgur_
03-09-2009, 21:47
babaannemin oruç tutmasına çok üzülüyorum bugün 93 yaşında ve geçen seneye kadar 3 aylarda bile oruç tutuyordu.

Benimde o yaşlarda büyükbabam var. Oruç tutuğu gibi 5 vakitte nazmaz kılıyor. Nasıl bir motivasyonudur ki, bu yaşlardaki insanla bunu yaptırıyor.

nihat hatipoğlundan hiç bahsetmicem o kadar güzel anlatıyor ki betimlemeleri ve anlattıkları "yok artık le bron james" dedirtecek tarzdan.
Sadece geçen yıl ramazanda dinledim. Misafirliğe gelen bir akrabamız takılıyormuş, aç dedi mecburen açtık. N.Hatipoğlunun acayip bir tarzı var. Adam sanki olay sırasında ordaymışçasına anlatıyor. ve rahatsız edicii bir ton ve uslupla anlatıyor.
Baktım bizim misafir pur dikkat dinliyor. Artık yanında ne kalkabiliyorum, neden kanal değiştirebiliyorum. Onu dinlemek zorundayken geçen 10 dakika geçmek bilmemişti. :)

Portakaloglu
03-09-2009, 21:54
Bir de zorla iftar yemeklerine gidiyoruz yav...

Sapiens
03-09-2009, 22:01
Ya bir de şu, hurmayla oruç bozma olayı beni dumura uğratıyor.

Hurması olmayan da zeytinle oruç bozuyor, çakma hurma :)

Yergin
03-09-2009, 22:33
Ne çok derdiniz varmış sizin de. Yana yana bitiremediniz.

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz, zorla iftara gitmeler, zorla dini yayın izlemeler. İşin tuhafı müslümanları zorlamıyorlarda, inanmayanları zorluyorlar nedense :)

Bu arada 93 yaşlarına gelmiş, babanneleriniz, annannelerinize Allah'tan nice sağlıklı ömürler diliyorum.

Son olarakta sözüm KIZILORDU'nın bahsettiği müftüye gitsin.
İnsan zaten yüzmek için denize girer, su yutmak için değil. Oruçlu olmasak dahi denize girdiğimizde su yutmamaya çalışırız zira su yutarsak boğulabiliriz. Ama ne kadar iyi yüzücü olursa olsun kişinin suda her daim su yutma tehlikesi vardır. Bu yüzden girmemeli bence.

Saygılarımla

unbe
03-09-2009, 22:40
ne zorla iftara giderim,ne de zorla dini program izlerim.
insanın eşinin de ateist ya da deist filan olması bu yönden çok rahat.herkese tavsiye ederim:)

Ozancan
07-09-2009, 10:42
Nerde o eski ramazanlar hergün Çağrı filmi oynardı annem izlerdi babam gelince kanalı değiştirirdi kendi kendine söylenirdi bir şeyler.Bir de arkadaşların aileleri falan iftara çağırıyorlar gitmesem ayıp olacak gitsem manasız bir hareket olacak yok duası şusu busu.Ayrıca şöyle bir etrafıma baktığımda sinir katsayılarının artmış olduğunu gözlemledim bizim evin çaprazında dört yol ağzı var ve o noktada sürekli kavga çıkıyor hatta dün çıkan son kavgada adamın elinde silah bile gördüm çok üzücü bir durum orucun ne manası kalıyor ki böyle tavırlar sergiledikten sonra:tsk: