PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cennet varsa oraya ateistler gidecek

cenker
23-08-2009, 02:49
Aslında islam bölümüne yazacaktım ama bütün dinleri kapsadığı için buraya yazmayı uygun gördüm.Daha önce yazılıp düşünüldüyse affola.

Şimdi bir düşünelim tüm zamanlardaki dini gruplar nelerdi?
putperestler-ateistler
güneşe tapanlar -ateistler
zeusa tapanlar-ateistler
hindular -ateistler
yahudiler-ateistler
müslümanlar-ateistler
gök tanrıya inanalar-ateistler
Hatta medeniyetden uzak orman içlerinde yaşayan kavimlerde bile (belli edemese de) ateistler vardır.İletişimin ve ulaşımın bugünkü gibi olmadığı eski zamanlarda tüm dinlerin her yere yayılıp tebliğ edilemediği bir gerçek.Mesala amerika kıtasında yaşayan insanların ilahi dinlerden yüzyıllarca haberi bile olmamıştır.
Sonuç olarak şunu demek istiyorum ateizm inançlara her yerde ve her zamanda bir alternatif olmuştur.Hiç bir dini anlayış bu konuda ateizmle rekabet edemez.
Eğer ölümden sonra yaşam varsa ve insanların bir kısmı cennete inançları doğrultusunda gideceklerse bu insanlar ateistler olmalıdırlar.Adalet bunu gerektirir.

not:Bu yazı tücar zihniyetiyle allah varsa inanayım cennet garanti inanmzsam elime bir şey geçmez diye düşünenlere ithaf edilmiştir.

Deistic Thought
29-08-2009, 11:00
olsa da gitsek :D

K.C.
29-08-2009, 12:03
Ateistlerle teistler arasında tanrı reddi konusunda çok fazla fark yok aslında

teistler ateistlerden 1 tanrı fazlasına inanıyor.
ateistler teistlerden 1 tanrı fazlasını reddediyor.

Halit ŞENER
10-09-2009, 17:33
Beş vakit namaz kılmayan,dini hükümlere bütünüyle riayet etmeyen müslümanlar bile cehenneme gideceklerdir.İslam dini dünyanın gelmiş geçmiş en sert hükümlerine sahip bir ideolojidir,din bile değildir.Bu Arap kültür Emperyalizminin ideolojisidir.Ve bu ideoloji müslüman olmayan Arapları da kapsamaz.Şimdi soruyorum ben bir ateist olarak Zeus'a inanıyorsam yine cennete gidecek miyim?

uyar
10-09-2009, 17:36
cennet yok o halde kafayı yormaya değmez...

bende bir başlık açayım isterseniz:

harikalar diyarı varsa oraya alis olmayanlar (aalisist) gidecek..

Ozancan
11-09-2009, 09:42
Şimdi soruyorum ben bir ateist olarak Zeus'a inanıyorsam yine cennete gidecek miyim?
Zeus'a(Tanrıya) inanan biri nasıl ateist olabilir ki? Olsa olsa teist olur.

Halit ŞENER
13-09-2009, 01:22
Sayın Ozancan,şimdi ben bütün tanrıları insanlar yarattı ve ben Zeus'a inanıyorum veya Zeus'u bütün yaratılmış tanrıların en iyisi olarak görüyorum dediğimde mi yine "teist"olacağım?Evet tanrılar yoktur varsa da insan tahayyüllerinde vardır.Ama bize göre tanrılar cennet ve cehennem yoktur haydi bizdeneyvallah diyerek bu soruna mantıki bir bilimsel cevap aramamızı kendimiz engellersek evet bir ateist oluruz ama bilimci bir ateist olur muyuz?Bilimi kendimize rehber ediyor iddiasında isek insan,dünya ve evren sorunlarına en bilimci cevabı aramak ve bulmak zorundayız.Arap "Allah"ını tanımak,Yunan Tanrılarını tanımak ve bu tanrıları birbirleriyle mukayese etmemiz bizi ateist bilimden uzaklaştırmaz tam tersine bilimin rehberliğini ilke edinmiş birer kişiler oluruz diye düşünüyorum.Saygılar.

Halit ŞENER
13-09-2009, 01:50
Diyalektik materyalist felsefenin diyalektiği her sorunu kendisine bilgileri rehber ederek irdeler.Teoloji ve mitoloji de bir bilim dalıdır.Arkeoloji de bir bilim dalıdır.Teoloji bir metafiziktir ancak idealist felsefedir,insanlığı doğaüstü güçlerle ayartan teolojiyi,teoloji bilimiyle aydınlatmak mümkündür.Sadece kör inançlara sürüklenenleri gerçeğe uyandırmak yetmez,kör inançlıların dünyaya ne şekilde saldırdıklarını da ortaya çıkarmak ve insanlığı topyekün aydınlığa kavuşturmakta bir bilim ahlakının gereğidir.Türk Aydınları ve Türk Sol'u aynı karşıdevrimciler gibi mitolojiyi ve arkeolojiyi bilmezler bu büyük bir eksikliktir.Anadolu Toprakları üzerinde onbinlerce yıl nice kavimlerin uygarlıkları boyunca yaşayan insanların dünyayı,tabiatı ve evreni ne şekilde tahayyül ettiklerini,tanrılarını nasıl yarattıklarını nesilden nesile günümüze kadar hangi hikayeleri zenginleştirerek bizlere aktardıklarını bilmek zorundayız,eğer bunları bilmezsek insanlık tarihinin en eski çağlarını ve devirlerini bilmezsek nasıl bir dünya yaratmamız gerektiğini de idrak edemeyiz.İleriye en uzun fırlatılan okun yayı en geriye çekilenidir.

boy_17_06
28-09-2009, 00:12
olmadığı için -ihtimal dahilinde bile değil- ateistler dahil kimse gidemeyecek :)

corleone
09-09-2011, 14:35
dinin dediği kafir gerçeğin üstünü örten anlamı taşır.ateistle aynı anlamda değildir.1 yaratıcı var adına ne dersen de

TUBA
09-09-2011, 14:53
ben bir agnostik olarak tanrının bilinemez olduğunu dolayısıyla kanıtlanamayacağını savundum ve kanıtlamaya da ihtiyaç duymadım ama dinleri araştırdıktan sonra şayet bir tanrı varsa tanrıya uygun ifadeler içermediğinden dolayı dinleri redettim. sonuç olarak ölümden sonra aynı bilinçle tekrar dirilişe inanmam. herşeye rağmen bir cennet ve cehennem olduğunu varsayarsak, insanlığın kazanacağını iddia ediyorum. yani bir dine tabi olmak veya olmamak değil mesele. diğer taraftan da aklı, zekası ve algısı bazı doğruları idrak etmeye yetmeyenleri nereye koymak lazım?cennete mi, cehenneme mi? her kişinin kendi mantığı ile paralel olarak dünyaya bakış açısı vardır ve ona göre doğru ve yanlışları yön bulur, bu durumda hangi doğru en doğrudur veya hangi yanlış en yanlıştır?tarışılır. dolayısıyla doğru ve yanlışların tarışılır olmasından cennet ve cehennem kavramını nereye koymalıyız?