PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir rica

dogruluk
24-08-2009, 11:49
sitenizde ekitap uygulamasını başlatsak insanların bilgi düzeyleri gelişir ve fikir alışverişi olur

LifeOwneR
27-08-2009, 06:29
kitap "e" olarak okunmuyor denedim :) kitaplar hakkında bilgi paylaşmak istersen kullanıcı gruplarına üye olabilirsin.

Deist Bedo
31-08-2009, 00:54
Yeni bir başlık açmak istemedim, benimde bir sorunum var.

Yazdıklarım neden moderatör kontrolünden geçiyor? Birde açtığım bir grubu düzenleyemiyor, resim ekleyemiyor ve diğer gruplara üye olamıyorum?

dogruluk
31-08-2009, 15:25
bunu site yöneticisine sormak lazım

Cem
31-08-2009, 22:54
sitenizde ekitap uygulamasını başlatsak insanların bilgi düzeyleri gelişir ve fikir alışverişi olur

Kitapların telif haklarını ihlal söz konusu olacağından sitemizde ekitap paylaşımı yasak.

Yeni bir başlık açmak istemedim, benimde bir sorunum var.

Yazdıklarım neden moderatör kontrolünden geçiyor? Birde açtığım bir grubu düzenleyemiyor, resim ekleyemiyor ve diğer gruplara üye olamıyorum?

Kurduğun bir sosyal grubun adında hakaret bulunduğu için denetimdeki üyeler sınıfına alındın. Her ne kadar sonradan grubun adını değiştirdiysen de ilk başta yaptığın suç idi.

http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif

Lestat
01-09-2009, 00:00
ben de bişi söylemek istiyorum.neden cafe? kafe olsa daha iyi değil mi??

evrensel-insan
01-09-2009, 00:04
Saygideger lestat;

"Kafe" diye Turkce bir kelime yok. Ya kahve var, ya da kahvehane. Toplanti yeri olarak ta, halkevi, icerikli; "bulusma odasi" denebilir. Ya da "sohbet odasi"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Lestat
01-09-2009, 00:10
kafe var aslında tdk da..ama eğer bu yüzden olmuyorsa cafe değiştirlsin bence gereksiz.
ayrıca günlük kullandığımız kelimeler türkçeleşebiliyor.mesela tv yi ingilizce de okunduğu gibi tivi şeklinde yazabiliyoruz..

evrensel-insan
01-09-2009, 00:33
Saygideger lestat;

Konu uyup, uymamasi degil; Turkce dilini kurallarina gore; korumak ve kullanmak. Eger bunlara dikkat etmezsek; hem biribirimiz ile, andlasma dilimiz zarar gorur, hem de; Turkcemiz zarar gorur. Kanal B de "Dil yarasi" diye bir program var. Turkcemizin ne hale geldigini ve gelmekte oldugunu, bu program cok guzel anlatiyor. Ara sira, seyretmeni oneririm.

Genelde toplum olarak; bati dillerine bir hayranlik duyuldugu icin; iki kelime yabanci dil bilen, hemen bu kelimeyi diline uyguluyor. Halbuki Turkce'de cogu yabanci kokenli kelimelerin karsitlari var.

Sirf popularizm, yani cogulculuk adina, bari bizler; bu sitede Turkcemizi korumak ve dogru kullanmaya dikkat edelim.

Ben 30 kusur senedir, bu ulkedeyim. Hic iki dili birbirine karistirmam ve hangi dili iletisim olarak kullaniyorsam; o dilde dusunur ve kullanirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Lestat
01-09-2009, 01:03
peki bi şey söyliycem.yabancı sözcükleri alıp türkçeleştirmek dili zenginleştirmez mi?mesela ben argo kelimelerin de dili zenginleştirdiğini düşünürüm aynı şey.

evrensel-insan
01-09-2009, 01:37
Saygideger lestat;

Yabanci kelimelerin "Turkcelesmesi" bir cesit tercumedir. Yabanci kelimelerin, Turkce karsiligini kullanmak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Lestat
01-09-2009, 02:38
bu da farklı bir bakış açısı ama nihayetinde site yöneticileri bununla ilgilenmiyor.nerde bu yöneticiler nerde bu moderatörler.rahatsızım cafeden! ! !

placebo
01-09-2009, 02:58
bu da farklı bir bakış açısı ama nihayetinde site yöneticileri bununla ilgilenmiyor.nerde bu yöneticiler nerde bu moderatörler.rahatsızım cafeden! ! !

Sayın Lestat, sizi Türk dil kurumundan mı gönderdiler?Milli eğitim bakanlığından mı?

Bu kadar takıntılı olmanız hayra alamet mi?..Siz cafe yazmak isterseniz, kafe yazın.Bunda herhangi bir beis yok.Ve global bir dünya da yaşadığımızı da kabul edin bir an önce..

Ayrıca, İngilizce veya diğer yabancı dillerin ülkem insanlarına özentilik aşıladığını düşünüyor olsanız bile, bu yaptığınız; cafe'yi Kafe yazalım olayına girerek düzeltilebilecek bir olgu değildir..Bunun yerine gidin sokakta Amerika veya Avrupa özentisi genç kız ve oğlanları dövün ,yakın ,küfür falan edin daha mantıklı bir yaklaşım olur..

Geçen gün de "de" takısının ayrı yazılmasına takmış bir arkadaşın açmış olduğu bir başlıkta,bir anda sayfalar dolusu ileti yazıldığına şahit oldum..

Selamlar

evrensel-insan
01-09-2009, 03:27
Saygideger Lestat;

Senin adina, istersen; cafe'yi "Sohbet" yapsinlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

al bundy
01-09-2009, 14:31
Geçen gün de "de" takısının ayrı yazılmasına takmış bir arkadaşın açmış olduğu bir başlıkta,bir anda sayfalar dolusu ileti yazıldığına şahit oldum..

Selamlar

O arkadaş ben oluyorum. Bu kadar çok sayıda gözümü takılan "de","mi" vb. yazım hatasının olması gerçekten insanı hayrete düşürüyor. Yoksa sizin için bir dilin doğru kullanılması gerçekten önemli değil mi?

Lestat
01-09-2009, 15:02
Sayın Lestat, sizi Türk dil kurumundan mı gönderdiler?Milli eğitim bakanlığından mı?

Bu kadar takıntılı olmanız hayra alamet mi?..Siz cafe yazmak isterseniz, kafe yazın.Bunda herhangi bir beis yok.Ve global bir dünya da yaşadığımızı da kabul edin bir an önce..

Ayrıca, İngilizce veya diğer yabancı dillerin ülkem insanlarına özentilik aşıladığını düşünüyor olsanız bile, bu yaptığınız; cafe'yi Kafe yazalım olayına girerek düzeltilebilecek bir olgu değildir..Bunun yerine gidin sokakta Amerika veya Avrupa özentisi genç kız ve oğlanları dövün ,yakın ,küfür falan edin daha mantıklı bir yaklaşım olur..

Selamlar

evet beni tdk dan yolladılar..

Ne yani rahatsız olduğum konuları yazamazmıyım.Sizi nerden gönderdiler peki?-de bağlacı hakkında sayfalarca yazı yazılmış!siz niye rahatsız oldunuzki?

siz iplemezseniz başkası ipleyip konu açıyor.tartışıyoruz.rahatsızsan katılmazsın olur biter.türkçeye kafe olarak geçmis bi kelimenin cafe olarak yazılması yanlıs.ben de söyledm.ne yazarsa yazsın bnane ama yanlıs bu kadar basit.

eğer dısarda gençleri dövmek,küfür etmek daha mantıklıysa buyrun sz yapın.biz burda kend halimizde tartısıyoruz.burdan da kimin takıntılı olduğu çıktı ortaya..

placebo
01-09-2009, 22:55
Yoksa sizin için bir dilin doğru kullanılması gerçekten önemli değil mi?

Değil...

En gelişmiş ülkelerden biri Amerika'dır ama komplexlerinden arınmışlıklarıyla beraber ingilizceyi her şekilde kullanır...Gelişmişlik dille dinle olmaz,başka şeyler gerekir.Herşey düzeldi de taktık dil'e,cafe'ye,"de"takısına..

Tabii ki tartışacağız her konu da.. Ben sevgili Lestat'ın ""cafe kelimesinden çok rahatsız oluyorum" kelimelerinin geçtiği bir yazısına nazire olarak yazdım yazımı..Siz istediğinizi nasıl yazıyorsanız ben de yazarım!!.Neden rahatsız oluyorsunuz ki?Fikirlerimi belirtemeyip sizinle aynı kanı da mı olmam lazım ?..Değilim ki???

Sevgili albundy,gramer bilgisi olmayan yazamayacak mı forumlarda?Nedir bu dil de elitlik takıntısı..Edebiyat,türkçe,gramer dersi verin de insancıklar biraz gün görsünler,bir şeyler öğrensinler sayenizde...

al bundy
02-09-2009, 00:22
Değil...

En gelişmiş ülkelerden biri Amerika'dır ama komplexlerinden arınmışlıklarıyla beraber ingilizceyi her şekilde kullanır...Gelişmişlik dille dinle olmaz,başka şeyler gerekir.Herşey düzeldi de taktık dil'e,cafe'ye,"de"takısına..

Tabii ki tartışacağız her konu da.. Ben sevgili Lestat'ın ""cafe kelimesinden çok rahatsız oluyorum" kelimelerinin geçtiği bir yazısına nazire olarak yazdım yazımı..Siz istediğinizi nasıl yazıyorsanız ben de yazarım!!.Neden rahatsız oluyorsunuz ki?Fikirlerimi belirtemeyip sizinle aynı kanı da mı olmam lazım ?..Değilim ki???

Sevgili albundy,gramer bilgisi olmayan yazamayacak mı forumlarda?Nedir bu dil de elitlik takıntısı..Edebiyat,türkçe,gramer dersi verin de insancıklar biraz gün görsünler,bir şeyler öğrensinler sayenizde...

Dil, kültürdür, insanların arasındaki iletişimi sağlayan canlı bir varlıktır. Bu yüzden çok önemli değil diye silip atamazsınız.

Amerika örneği çok yersiz olmuş, çok karışık ve dünyanın her yerinden göç alan bir ülkedir, gelenlerin çoğu da vasıfsız ve alt tabakadan işçilerdir.

Eğer örnek istiyorsanız size Fransa'yı örnek verebilirim, ya da Almanya'yı. Dillerine ve kültürlerine ne kadar önem verdiklerini, hatta yabancı kelimelerin yerine kendi dillerinden karşılık ürettiklerini görebilirsiniz.

İnternette başta olmak üzere günlük yaşamdaki bütün yazılarda, hatta resmi yazılar ve haber bültenlerinde bile hatalara çok rahat rastlıyorum. Ben herkes gidip grameri yalayıp yutsun demiyorum ama dilin yazım kurallarını da öğrensinler bir zahmet. Sonra en küçük hesaplarda ve cümlelerde karışıklıklar, yanlış anlamalar, daha kötüsü dilin toplumca bozulması gibi sonuçlar söz konusu olabilir.

Bunu illa da elitliğe bağlamanız sizin önyarıglarınızdan kaynaklanıyor. O bahsettiğiniz kesime de kullandıkları kelimlere ve özentilikten dolayı karşı çıkarım. Siz kafanızda insanları belli kalıba sokmuşsunuz bile!

Eğer birileri öğrenmek isterse seve seve yardımcı olurum.

evrensel-insan
02-09-2009, 00:27
Saygideger arkadaslar;

Dil, bir araci olarak; iki ucu baglayan, bir iletisim aracidir. Ne kadar, ana, ne kadar, gramatik, ne kadar aslina uygun, v.s. olursa; iletisim de, o kadar tutarli olur. Ayrica, bir kulturun temel tasi dildir. Eger dil kaybolursa; o kultur yok olmaya layiktir. O yuzden, dilimize sahip cikalim ve onun hakkini vererek kullanmaya calisalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo
02-09-2009, 01:46
Dilin kaybolmasına kadar getirip olayı abartmışsınız..Alt tarafı "de" "da" ekinden bahsediyoruz.Bunların ayrı mı bitişik mi yazılmasından dolayı anlatım bozukluğu oluştuğunu iddia edemezsiniz heralde..He bir de cafe olayı vardı..evet Allah muhafaza tümden bir kültür yok olur cafe yazarsanız,kafe yazmak lazım..

Ben örnek olarak Amerika'yı verdim.Almanya'yı da versek olur,farketmez..Almanca'nın grameri çok zordur ve kendileri kendi dillerinde bolca gramer ve yazım hataları yaparlar..

Türkçeyi bozan,anlatım bozukluğuna sebep olan doğuluları,lazları kısaca şiveyle konuşanları da kınayalım mı? ne dersiniz?..

evrensel-insan
02-09-2009, 01:58
Saygideger placebo;

"Kinama" konusunu, benim yazimin neresinden algiladin? Ayrica, konunun, nerden ciktigi onemli degil; her onemli konu zaten kendisine cikacak bir kapi bulur. Ben simdiye kadar; kimsenin Turkcesini elestirmedim, elestirmem de. Bu benim gorevim degil. Ama; Turkcenin her turlu ozelliginin korunmasini her daim vurgularim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

placebo
02-09-2009, 02:21
Saygideger placebo;

"Kinama" konusunu, benim yazimin neresinden algiladin? Ayrica, konunun, nerden ciktigi onemli degil; her onemli konu zaten kendisine cikacak bir kapi bulur. Ben simdiye kadar; kimsenin Turkcesini elestirmedim, elestirmem de. Bu benim gorevim degil. Ama; Turkcenin her turlu ozelliginin korunmasini her daim vurgularim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Size yazmadım ki zaten ben sevgili hocam..Üstünüze alınmayınız..Aman da,yine de siz "de" da" ekini ayrı yazınız..:D..

güneşinzaptıyakın
03-09-2009, 02:50
Forumun bekleme süresi çok kısa, cevap yazana kadar hattan düşüyoruz olmuyor, bir kaç satırdan fazlasını foruma eklemek için ilk önce bir yerde hazırlayıp öyle foruma eklememiz gerekir ki buda konsantırasyonu bozuyor. Bu aksaklık düzeltilebilirse sanırım daha güzel yorumlar görebiliriz.

evrensel-insan
03-09-2009, 02:57
Saygideger gunesinzaptiyakin;

Giris, yani kullanici adi ve sifrenizi girdikten sonra; yandaki kucuk kutuyu tiklarsaniz; cikana kadar, girisiniz, kalicililasir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın
18-09-2009, 22:21
Sayın Dj arkadaşım, hata veriyor sunucular...