PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aziz Nesin in ölmeden önce yazdığı son şiir?

my-zone
19-11-2005, 22:13
Aziz Nesin in ölmeden önce yazdığı son şiir: ölümle ilgili...

İnsan insanı öldürmesin
İster kaza ister cinayet

İnsanlar insanları öldürmesin
Ne savaşta ne barışta

Devlet insanı öldürmesin
İster yasal ister yasadışı

İnsan kendini öldürmesin
İster birden ister yavaş yavaş

İnsan kendiliğinden de ölmesin
İster hastalıktan ister yaşlılıktan

Anlayamadığım onca şey var ki dünyada
Ama en anlamadığım ölmek.

Aziz Nesin

NUR
22-11-2005, 16:49
EH ARTIK ÖLDÜĞÜNDE ANLAMIŞTIR ÖLÜMÜN NE DEMEK OLDUĞUNU :)

my-zone
22-11-2005, 17:51
KİMBİLİR BELKİ DE ÖLDÜĞÜ İÇİN HİÇBİRŞEY ANLAMAMIŞTIR :)

22-11-2005, 19:31
nur abla, bu resim senin gerçek resmin mi(kara çarşaflı olan)?

ngcoskun
23-11-2005, 10:51
paylaştığın şiir için sağol my-zone...ellerine sağlık

NUR
23-11-2005, 11:42
hayır ustedesis kardeşim bu benim kendi resmim değil :)

zend_anarshist
27-11-2005, 03:18
merhaba nur kardeş çok güzel çıkmışsın hangi ülkeye şeriat getireceksin...........
bir de aziz nesinin arkasından konuşabiliyorsunuz yaaaaaaaaaa
WALLA aşk olsun.

bence bu resmi sivas olaylarında aziz nesini ve arkadaşlarını yakarken çektiniz.........

ne dersiniz....

mevcut sistemler sizi özgürleştirmek isterken siz baskı altında kalmakta direniyor ve bundan da simgesel bir zevk alıyorsunuz

pes doğrusu.............

aspartam
29-11-2005, 10:32
Aziz Nesin yanmışmıydı yaw?Yatsın kalksın (gerçi böyle bir imkanı yok ama)Nizam-ı Alemciler için dua etsin.Onlar olmasaydı gerçekten yanacaktı.

NUR
29-11-2005, 12:10
öncelikle o resmin bana ait olmadığını zaten iletmiştim
Ne bilgili insansın ki zend_anarshist sen insanların kıyafetlerinde bilgisini bulabiliyorsun
Gerçekten ya aziz nesin in yandığını bilmiyordum
Bu arada benim kimseyi yakmadığım bir gerçek
Sivas dolayında yakılanlar insandıda da sapkın fikirli insanların öldürdüğü kişiler insan değilmiydi Sizler neden onları göremiyorsunuz hala anlamış değilim
özgürlük dediğin kıyafetinin batıya benzemesiyse Dini inançların yok edilmesiyse ben böyle özgürlüğe sahip olmamayı tercih ederim sen bu anlamda özgür olmaya devam edebilirsin
Dini inançlarımdan dolayı baskı altına alınmış olabilirim Belkide zindanlara mahkum olabilirim
ama benim dinimi yaşamam yada yaşatmaya çalışmam benim özgürlüğümdür Unutmamalısın ki fikirlerini özgür yapan senin onlara ne kadar değer verdiğin ve nekadar savunduğundur
ZULÜM İLE ABAD EDENİN SONU BEDBAHTTIR !
Özgürlük zindanlara mahkum edilmek değildir... Bir çok insan tanıyorum yada birçok insan görüyorum sokalarda ama hayatlarını inançsızlıkla zindana çevirmişler
SEN BU ŞEKİLDE ÖZGÜR OLMAYA DEVAM ET BEN İNANCIMLA ÖZGÜRÜM BUDA İNSANLARIN ÖZGÜRLÜK KAVRAMINDAN NE ANLADIKLARININ GÖSTERGESİDİR

katatonik
11-12-2005, 04:18
37 ler unutulmaz ! dın dıye adlandırılan kara nınja carsaflarınızı bıze ozgurluk olarak gosteremezsınız!!sızden ınanın nefret etmıyorum sızlerde bu kohne duzenın getırdığı somuru ıcınde bunlara alet olmak zorunda kalmıs dusunmeye zaman bulamamıs vede dusunmemenız ıcın elınden gelenın yapıldığı ınsanlarsınız..sızlerı dondurmek veya bulunduğunuz yoldan alıkoymak gıbı bı amacta yok sadece olması gereken tek sey arkadaslar dın ve devlet ıslerı bırbırındenj ayrıdır ve dın kısısel bır sorundur lenın de dedığı gıbı..dın yok edılmelıdır!bu ınsanlığın daha aydın ve daha ozgur bı yasam ıcın yapması gereken bıseydır..bu bı garezden dolayı deıl oyle olması gerektıınden dolayı oyledır..Her turlu somuru ve asağılanmanın en buyuk araclarından bırı olan ınsanların en ınsancıl ısteklerını kader vs gıbı soyut yalanlar altında boğan ,ınsanlarımızı kara kara dusuncelere ve carsaflara buruyen sadece bubla kalmayan her turlu gerıcılığı ve ırkcılığı getıren bırsey asla toplumların refahı ıcın varolamaz!DIN TOPLUMLARIN AFYONUDUR (K.Marx)

NUR
13-12-2005, 15:05
özgürlük kavramı kişiseldir bana göre özgürlük inanç değerleridir sana göre öyle olmaya bilir
Sizler hep kendinizin düşündüğünü bizlerin düşünmediğini söylüyorsunuz fakat bizlerinden düşündüğü gerçekler vardır Kimse benim düşünme hakkımı elimden alamaz ve bunu engelleyemez Benim görüşümcede sizler düşünemiyorsunuz o zaman kişilerin fikir ve inançlarının farklı olması karşısındakinin düşüncesiz ve cahil olarak yorumlanmasına sebep olamaz
DİN YOK EDİLEMEZ !
AYRICA BİZLERİN HAYATI İÇİN ALINACAK KARARLARA SİZ KARAR VEREMEZSİNİZ BU SİZE DÜŞMEZ !
sana göre din bu bana göre hayatın anlamı bu kişilerin neyden ne anladığına görede değişir fazla bir şey söylemeye gerek yok zaten bu dilekleriniz gerçek olamıycak kadar saçma
SELAM VE DUA İLE İNŞALLAH HAYATA MANEVİYET PENCERESİNDEN BAKMANIZ DİLEĞİYLE

aspartam
13-12-2005, 16:06
YAŞASIN HRİSTİYAN RUSYA.
(Leninin kemikleri sızlıyordur herhalde.)
....Bir son dakika haberini sunuyoruz sayın seyirciler:RUSYA İSLAM KONFERANSI ÖRGÜTÜNE ÜYE OLDU.
Peki lenine ne oldu?Gömün gitsin. :D :D :D
(Rusya gerçekten yüksek orandaki müslüman nüfus dolayısıyla İKÖ üye olmuştur.)

my-zone
12-01-2006, 07:52
arkadaslar konuyu dagıtmaya ne hakkınız var bu konu hakkında veya buna yakın bır konuda dusuncenız varsa gorusunuzu dıle getırın ancak baska alakasız konulara gırmeyın. ılla o konuları tartısmak ıstıyorsanız yenı bır baslık altında kı bu cok zor zahmet ısteyen bır sey degıl tartısın...

kaytaz
01-02-2006, 16:27
dinler bağzı şeylerin cevabı olmadığı için bu güne kadar geldi ölmekte bunlardan birisi

NedimYilmaz
20-07-2006, 20:28
Aziz Nesin şu an bir hiç. Hiç bir şekilde duyamıyor, göremiyor. O yok.

Sadece yok.. Başka bir yere geçiş değil..

erdalcan
02-02-2008, 01:24
gerçek olan tek sey ölümmüdür?