PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Invi'nin TD sitesi ve Ateistlerin Varlik Nedeni Tartismasi

-InVi-
26-08-2009, 12:06
demek muhammed peygamber yasamistir ?
lütfen karar verin....daha henüz yasadigina tam olarak kanaat getirmediginiz bir insanin, nasil öldügü hakkinda yazdiklarinizi kendi dogrulariniz acisindan ne kadar bir tutarliligi olabilir ?

high_iq
26-08-2009, 12:16
demek muhammed peygamber yasamistir ?
lütfen karar verin....daha henüz yasadigina tam olarak kanaat getirmediginiz bir insanin, nasil öldügü hakkinda yazdiklarinizi kendi dogrulariniz acisindan ne kadar bir tutarliligi olabilir ?

Sayın Invi,

Müslümanlarla bir konuyu tartışmak için iki yöntem vardır:

1. İslam ögelere yoktur dersiniz ve varlıkları hakkında tartışırsınız. (ki biir şeyin varlığını iddia eden kanıtlamakla yükümlüdür)
2. İslam ögelerinin birini tartışırken, onu varsayarak detayları tartışırsınız.

Burada sadece Muhammed için değil, Allah, Hadis, cin, melek, ... için de aynı varsayımlar uygulanmaktadır.

Tutarsızlık, çelişki neresindedir bunun?

Amacınız tartışmayı bitirmek midir?

-InVi-
26-08-2009, 12:24
amacim türkiydeki ateistlerin daha henüz neyi tartismak istediginden emin olmadiigni göstermek,
bu tartisma sürüp gidecek, eger sitede kaldi ise bir kac müslüman üye, akla hitap eden birseyler yazacak, sonra bunlar red edilemez duruma gelince.....
dreimalali'nin tercüme ettigi yazi hatirlanip, "zaten peygamberin yasadigina dahir bir kanit yok ki elimizde" denilecek....
siz bir karar verin önce, müslümanlarin peygamber kabul ettigi muhammed yasadi mi, yasamadi mi ?
eger yasadigina dahir düsünceleriniz varsa, bunu peygamber hakkinda arastirma yapan ohling ve dreimalali ile paylasmanizi önerrim....
isinize gelince, yasadi....ama isinize gelmeyince yasmadi demek ile olup bitecek seyler degil bunlar....

ha size birde özel sorum olsun
SIZ ulpian'i son zamanlarda sitede gördünüz mü ?
eger görürseniz kendsini benden selam söyleyin....
oda elinin altindaki belgelere dayanarak yazip ciziyordu.....
paylasayim teklfini yaptiktan sonra, kayiplara karisti kendisi......

high_iq
26-08-2009, 12:37
amacim türkiydeki ateistlerin daha henüz neyi tartismak istediginden emin olmadiigni göstermek,

Amacınıza ulaştınız mı?

Gavuristan'daki Ateist'lerle tartışmakta hürsünüz!

Gavuristan'daki Müslümanlar neyi tartışmak istiyorlar? Bunu konuda bizi bilgilendirebilir misiniz?

-InVi-
26-08-2009, 12:45
Ben sorumlulugunu kaldirabilecegim herseyi heryerde kendi hür irademi kullanarak yapmaktan yanayim....
kaldiki size bu konuda hesap verecek, sizi bu konuda tatmin edebilmek icin elimden geleni yapcak seviyede görmüyorum, ne sizi, ne kendimi....
müslümanlar adina bir temsil yektim yok...bu sitede sadece müslüman kimligim ile var olan yorumlari, yorumlamaya deniyorum.....
eger sizinde tutarli bir deger yargisniz ve kimliginiz varsa, beni anlayacaginizdan kuskum yok.....
dedigim gibi, öncelikle karar verin....
bu adam yasadi mi yasamadi mi....yoksa sadece, yasadigini müslümanlar tarafinda kabul edilen birisi hakkinda mi düsüncelerinizi yaziyorsunuz ?
eger zaten yasamadi ise, varlik nedeniz hemen hemen yok oluyor.
yok müslüman kaynaklari yasadigini söyledigi icin, bizde o kaynaklara dayanarak kendi dogrularimizi yorumluyorsuz diyorsaniz.....bende tutumumu tekrar gözden gecireyim....

özel sorumu es gecmisiniz....
olsun....
caniniz sagolsun...

high_iq
26-08-2009, 12:59
Ben sorumlulugunu kaldirabilecegim herseyi heryerde kendi hür irademi kullanarak yapmaktan yanayim....

Bunda da hürsünüz, başkalarına zarar vermedikçe.

kaldiki size bu konuda hesap verecek, sizi bu konuda tatmin edebilmek icin elimden geleni yapcak seviyede görmüyorum, ne sizi, ne kendimi....

O zaman bu forumlarda işiniz ne?

müslümanlar adina bir temsil yektim yok...bu sitede sadece müslüman kimligim ile var olan yorumlari, yorumlamaya deniyorum.....

Bunda da hürsünüz.

eger sizinde tutarli bir deger yargisniz ve kimliginiz varsa, beni anlayacaginizdan kuskum yok.....
dedigim gibi, öncelikle karar verin....
bu adam yasadi mi yasamadi mi....yoksa sadece, yasadigini müslümanlar tarafinda kabul edilen birisi hakkinda mi düsüncelerinizi yaziyorsunuz ?
eger zaten yasamadi ise, varlik nedeniz hemen hemen yok oluyor.
yok müslüman kaynaklari yasadigini söyledigi icin, bizde o kaynaklara dayanarak kendi dogrularimizi yorumluyorsuz diyorsaniz.....bende tutumumu tekrar gözden gecireyim....

Peki, Muhammed yaşadı mı, yaşamadı mı diye bir tartışma ve yaşadığını varsayarsak, yaşamı hakkında bir diğer tartışma birbirinden bağımsız olarak yürütülemez mi? Bu tutarsız ve çelişkili mi olur sizce?

özel sorumu es gecmisiniz....
olsun....
caniniz sagolsun...

Kusura bakmayın ama "özel" olarak nitelendirdiğiniz sorunun benimle veya konuyla ilişkisini pek anlamış değilim. Açarsanız, belki yardımcı olabilirim. Sayın ulpian'a da gerek forum üzerinden, gerekse özel mesaj yoluyla ulaşmayı deneyebilirsiniz.

kafasikarisik
26-08-2009, 13:04
sayın -InVi-,

Muhammed'in yaşadığını söyleyen islami kaynaklardır, öldüğünü söyleyen islami kaynaklardır, ölüm şeklini anlatan islami kaynaklardır, cennetliklerin ölüm acısı çekmeyeceğini söyleyen islami kaynaklardır, teröristlerin ceset fotoğraflarını koyarak "bakın gülerek öldüler" diyen islamcılardır.

Hali ile bu kadar uydurma yapıyorsunuz, bari tutarlı olsun demek yanlışmıdır?
Bunlar, romanlarda veya filmlerde bile kurgusal tutarsızlıklar diye eleştirilir. Kimse romanın veya filmin gerçek olup olmadığına bakmaz.

Firavunlar, Muhammed'den binlerce yıl önce yaşamış olmalarına rağmen binlerce yazılı ve arkeolojik kanıt, hatta cesetlerini geride bırakmışlardır. Başkaca firavunlar kendilerini yarı tanrı ilan etmişlerdir.

soru şu;
Niye yaşadıkları kesin olan firavunların yarı tanrı olduklarına inanmıyorsunuz? da
Muhammed'in peygamber olduğuna inanıyorsunuz?

Sizden kanıt isteyenler için, "su nerde? İnek içti. İnek nerde? dağa kaçtı." demekten başka söyleyecek lafınız yokmudur?
Neden kulaktan kulağa anlatılan söylencelerden başka, Kuran'ın kendi de dahil, tek sayfa o döneme ait olduğu kanıtlanan bir delil yoktur?
Tahrif edilmiş dediğiniz dinlerin, Muhammed'den 500 yıl evvel yazılmış kopyaları ortada iken, bu bilinmezlikten şüphe duymak anormalmidir?

Zora gelince ya konuyu saptırırsınız, ya sağa sola hakaret edip kendinizi yasaklatır, mazlumları oynarsınız, ya da mız mız yönetime şikayet edersiniz.
Nasıl olsa "dinlerden özgür", "dincilere tutsak" birileri vardır sizi pışpışlayacak.

-InVi-
26-08-2009, 13:06
Peki, Muhammed yaşadı mı, yaşamadı mı diye bir tartışma ve yaşadığını varsayarsak, yaşamı hakkında bir diğer tartışma birbirinden bağımsız olarak yürütülemez mi? Bu tutarsız ve çelişkili mi olur sizce?

tabiki tutarsizlik
savaslarindan, ganimetlerinden, evliklerinden söz ederkene, yasamiscasina kalem sallayan zihniyet, yeri geldiginde....zaten yasadigina dahir bir kanit yok diyen zihniyet'dir....kendi icinde tutarli olmayan bir zihniyeti elestirmekde hakkimdir....
buyurun siz kendi adiniza karar verin....
yasadi mi yasamadi mi ?

niveru
26-08-2009, 13:10
InvI,

ateistleri sanki kendi iclerinde hemojen bir topluluk olarak gormenden kaynaklaniyor bu yanlisin

bazilari tarihi kaynaklardan yola cikarak muhammedin yasamadigini one surer , bazilarida bunu kabul etmez , yani islamda oldugu gibi kesin inanc ve dogrulari yoktur atelerin ,her bireyin kendine ozgu dusunceleri vardir

islamla kiyaslama yaptikca bu ikilemden kurtulamazsiniz , neyi tartisacaginiz ise karsinizdaki kisiye baglidir

-InVi-
26-08-2009, 13:12
Zora gelince ya konuyu saptırırsınız, ya sağa sola hakaret edip kendinizi yasaklatır, mazlumları oynarsınız, ya da mız mız yönetime şikayet edersiniz.
Nasıl olsa "dinlerden özgür", "dincilere tutsak" birileri vardır sizi pışpışlayacak.

konuyu saptiran ben degil, genelde sizlersiniz....
konu icinden konudan konuya atlayanda sizlersiniz....

hakarete cok kez magruz kalan benim, site yönetimi tarafindan da tescil edilmis bir durum bu,

tüzük'den dogan sikayet hakkimi kullaniyorum, buda mi suc ?
sizi hemfikirlerinizin hazirladigi tüzüge sadik kalmaya davet ediyorum....tüzük'den bir sikayetiniz varsa, bunu da kendilerine bildirin....

site yönetimi dincilere tutsak olarak degerlendirmenizi ise, site yönetimi gerekli gördügünde cevap versin....

high_iq
26-08-2009, 13:14
tabiki tutarsizlik
savaslarindan, ganimetlerinden, evliklerinden söz ederkene, yasamiscasina kalem sallayan zihniyet, yeri geldiginde....zaten yasadigina dahir bir kanit yok diyen zihniyet'dir....kendi icinde tutarli olmayan bir zihniyeti elestirmekde hakkimdir....
buyurun siz kendi adiniza karar verin....
yasadi mi yasamadi mi ?

Kimse sizin kişisel haklarınızı kısıtlamak istemiyor ki.

Bu konuda sayın evrensel-insan ile bir görüşmenizi öneririm.

Konuda tarihi bilimsel kanıt ve tespitler üzerinde tartışmak var, İslam'ı kaynaklar üzerinde tartışmak var.

Anlamamak için direnişinizi anlamış değilim doğrusu.

Demek ki sizce ikisinden birisini seçmek zorundayız. Yanlış mı anladım?

-InVi-
26-08-2009, 13:15
sorum gayet net....
sizce muhammed peygamber yasadi mi yasamadi mi ?
hatta yasamis olabilir ama peygamber olamaz da diyebilirsiniz...
hayir eldeki bilimsel kanitlara göre yasamadi da diyebilirsiniz....
islami kayanklarin tarif ettigi bir insani tartisiyoruz,
yani var sayim olarak kabul ettiginiz olgular üzerine tartisiyorum da diyebilirsiniz....

SIZce bunlardan hangisi....veya kendi farkli dogrulariniz varsa onu paylasin...

high_iq
26-08-2009, 13:30
sorum gayet net....
sizce muhammed peygamber yasadi mi yasamadi mi ?

Yukarıda konuştuklarımızdan sonra neden bu soruyu sorduğunuzu anlamadım.

Benim şahsi fikrimi soruyorsunuz, ben bu konuya klasik bir İgnostik cevabı vereceğim:

Muhammed'in gerçekten yaşayıp-yaşamamış olması benim için çok önem taşımaz.Gerçekten yaşamış olsa da İslam olgusu mevcut, yaşamamış olsa da.

Görüyor musunuz?

Muhammed'in varlığı veya yokluğu Kuran denilen metnin varlığını hiç te etkilemiyor. Dolayısıyla da İslam, Muhammed olmuş olsa da, olmamış olsa da günümüzde varlığını sürdürmekte.

Gelelim bir başka konuya, Muhammed'in varlığını öne süren Müslümanlardır. Bu nedenle de varlığını kanıtlamakla yükümlü olan da yine Müslümanlardır.

Bireysel bazda siz de, herhangi biri de, "benim böyle bir kanıta ihtiyacım yok, ben kanıt olsa da, olmasa da varlığına inanırım" demek özgürlüğüne sahipsiniz.

-InVi-
26-08-2009, 13:32
Ben alacagim cevabi aldim :)
ve yanilmadim.....
size gercekten tesekür ederim....

kafasikarisik
26-08-2009, 13:36
Konu: Peygamberin ölüm şekli
Kaynaklar: İslami
Sayın invi peygamberin yaşayıp yaşamadığı hakkında, ateist görüşleri öğrenmek ve ateistleri bilinçlendirmek istiyorsanız ayrı başlık açarsınız.
Konumuz aynı eserde hem kahramanların acısız öleceği, hem başkahraman'ın acılar içerisinde öldüğü yazıyor. Bu kurgusal tutarsızlık hakkındaki görüşünüz nedir? Eserdeki kahramanlarının gerçekten yaşayıp yaşamadığı konumuz dışıdır.
Konuyu saptırıp, sonra da siz saptırdınız demeyin.

- İslam barış dinidir diyorlar?
- Öyledir tabii.
- Peki ama tarihsel süreçler, islami kaynaklar vs baktığımızda bunu göremiyoruz?
- Senin anan güzel mi?
- Nasıl?
- Sen onu bırakta benim soruma cevap ver, senin anan saz çalarmıydı?
- Abi konuyu saptırma
- Konuyu saptıran sensin, nerden geldin anama?
- Birader anaları ilk karıştıran sensin, benim soruma cevap vermedin?? İslam barış dinidir diyorlar??
- Abuzittin mi?
- Ne??
- Hönk...

hakarete cok kez magruz kalan benim, site yönetimi tarafindan da tescil edilmis bir durum bu,
İnancınıza yapılan her türlü eleştiriyi hakaret olarak algılıyorsanız doğrudur. Ancak bulunduğunuz platformun "dinlerden özgür" olduğu bilincinde iseniz bunları hakaret olarak algılamamalısınız.
Binlerce yıldır "statüko" nuza dokundurmamış olabilirsiniz. Ama sizin dokunulmazlığınız en azından bu sitede olmamalıdır.

-InVi-
26-08-2009, 13:47
Kafasikarisik
kafanin karsisik oldugundan yüksek perde'den sacmalamaya devam ediyorsun....
benim sikayet ettigim üyeler ve yazilar, BANA edilen hakaretlerdir....
Size bu konuda hesap verecek durumda degilim,
sizin ön yargilarinizda tatmin edecek konumda degilim...
bana hakaret edeni sikayet ederim, sikayetim ciddiye alinmazsa, layiki ile cevap veririm...
layiki ile cevap verdigim icin, bana hakaret edenler degil, ben cezlandirildim.....
deplasmanda maca cikiyoruz, ve benim burada dokunulmazligimin olmadigi gibi,
tüm üyelerin tüzügüe göre davranma yükümlülügü vardir....
sizin de !

siz bir varsayim üzerinde kendi kisiliginizi yansitan görüslerini sunmaya devam edin....
ben varligindan zerre kadar süphem olmadigina, iman etmeye devam edeyim....

kafasikarisik
26-08-2009, 14:54
Sayın -InVi-,
Konu başlığı hakkında,
Ben de alacagım cevabı aldım :)
ve yanılmadım.....

Saptırdığınız noktaya gelince,
Sinirlenmenize gerek yok.
Sizin yönetimsel yaptırımlara karşı genel tutumunuz benim gözlemleyebildiğim kadarı ile;
-Haddini bildirin bu terbiyesize, yöneticilerimiz uyuyor mu?
-İmdaat hakaret hakkımız kısıtlanıyor.
Şeklinde, kimden geldiğine bağlı olarak iki türlü.
Yönetici arkadaşlar, forum içerisinde, azınlıkta olmanızı ve deplasmanda olmanızı gözeterek, vasilik yapıyor olabilirler.
Ama ben "vesayet" altında yapılan tartışmaları doğru bulmam.

-InVi-
26-08-2009, 14:57
benim hakkimdaki
desteksiz kendi dogrularinizin kendi ön yargilarinizdan baska birsey degil....
dedim ya ....

Kafasikarisik

calvuss
26-08-2009, 14:58
Sevgili İn-vi

Konuyu aldın nerden nerelere getirdin.Birkaç kişinin Muhammed' in yaşamamış olma ihtimalini söylemiş olması bu forumdaki herkesin aynı şeyi düşünmesini gerektirmez.Bu sadece onu dile getirenlerin fikridir.Bazı bilim adamlarıda isa'nın bile hiç yaşamamış olma ihtimalini savunuyor.Zaten bunu ispatlarlarsa kuranda otomatikmen güme gitmiş olacak.Sen burda konuyu başka yerlere çekmek amacındaymışsın gibi bir durum oluşuyor.
Bizim konumuz uğruna kainat yaratılan bir insanın neden acılar içinde öldüğüdür.
Bu konuda fikirlerin yada edinilmiş bilgilerin varsa lütfen onları paylaş bizimle.

kafasikarisik
26-08-2009, 16:13
Kafasikarisik

Sende vadaa oluğundan vadaalamaya devam ediyorsun. Ne dediğin belli değil.

niveru
26-08-2009, 16:36
tartismalarinizi kisisellestirmeden , KONU BASLIGI ile alakali fikir ve delillerimizi dile getirsek ...

konu peygamberin olumudur, muhammedin yasayip yasamadigi baska bir basligin konusudur,

varsayilan hadisler bir gercekdir ve yazili belge olarak durmakdadir , bu bilginin altinda konunun tartisilmasi daha faydali olur ,

Sn invi bu hadislerin disinda baska kaynaklar getirebilirseniz , memnuniyetle onlarida tartisiriz ,ama yok siz muhammedin yasadigina inanmiyorsunuz diyerek topu taca atacaksaniz , bu basliga bir katki sagliyamazsiniz , bu yuzden konuyu sobete etmeden vazgecin ,

sargon
26-08-2009, 17:19
Invi, senin icin özel bir baslik actim. Burda sitenin ve ateistlerin varlik nedenleri üzerinde diledigin gibi tartisabilirsin. Diger tartisma basliklarina girip, o konuyu tartisma hakkimizin olmadigini söyledigin yada konuyu amacindan uzaklastirdigin yazilar da buraya alinacak. Gördügüm kadariyla aslinda islamiyetle ilgili bir konu tartismayip, kisilerle yada site ilgili tartismalari tercih ediyorsun. Burda diledigince yapabilirsin bunu. Kolay gelsin.

ugurce82
26-08-2009, 17:24
konuyu saptiran ben degil, genelde sizlersiniz....
konu icinden konudan konuya atlayanda sizlersiniz....

tüzük'den dogan sikayet hakkimi kullaniyorum, buda mi suc ?
sizi hemfikirlerinizin hazirladigi tüzüge sadik kalmaya davet ediyorum....tüzük'den bir sikayetiniz varsa, bunu da kendilerine bildirin....

site yönetimi dincilere tutsak olarak degerlendirmenizi ise, site yönetimi gerekli gördügünde cevap versin....

Sayın invi hakaret konusunda çok mu duyarlısınız, yani sizin dininiz de hakaret yok mudur, bunu mu iddaa ediyorsunuz.

-InVi-
26-08-2009, 17:31
Demek siz var oldgundan emin olmadiginiz bir adamin, sirf baskalari var oldugunu söylüyor diye, kendi dogrularinizi belirliyorsunuz :)
ilginc...
bunuda aydinlanmislik....ve bilimsellik adina yapiyorsunuz.....
sonra siz bu varsayimlar ile hareket ederken, ben konuyu sabote etmis oluyorum :)
yesinler sizin aydinliginizi....bilimselliginizi....
sizler daha henüz neyi red ettiginizi bilmiyorken,
ben emin oldugum kendi dogrularimi ifade ediyorum....
peygamberin ne yapip yapmadigi ile tüm tartismalari, neden yapip yapmadigina dahir akla hitap eden yorumlar geldikce
sizin zihniyetinizde olan insanlar cikip "ama yasadigina dahir elimizde bir kanit yok" ki denilerek, topu kendiniz birakin taca atmayi.....tribünlere atmis oludugunuzda ben size bu basligi hatirlatirim....

kaldiki ben elinde bir kova su bir de süpürge ile allah avina cikmis bir adamin davasina acilmis bir siteyi sorgulamiyorum....böyle bir site olabilir...olmali....hatta toplumsal hayatin icinde kendi kimligi ile var olabilmesinden yanayim....
o yüzden secilen baslik son derece tutarsiz, ve yersiz....
benim burada sorguladigim, ateistlerin aslinda henüz red ettikleri olgular üzerinde henüz mutabik olmadiklarini göstermek...
kaldiki sitede ciddiye alinacak ateist bile yok...
bir kac tane anti-muhammedci varki bunlarin da elestirdikleri dini olgularin derinligi de ortada...

bana bu yaptirimi uygun gören zihniyet,
insanliktan nasibini almamis üye'nin sig yorumlarina sessiz kalmasi ise, kendi acimdan da manidardir....
böyle üyelerin bu tür iletileri icin de ayri bir baslik acmayi düsünyormusunuz ?
düsünmüyorsaniz neden ?
düsünyorsaniz uygulanmasi icin hangi sartlarin olusmasini bekliyorsunuz ?

ugurce82
26-08-2009, 17:50
o yüzden secilen baslik son derece tutarsiz, ve yersiz....
benim burada sorguladigim, ateistlerin aslinda henüz red ettikleri olgular üzerinde henüz mutabik olmadiklarini göstermek...
kaldiki sitede ciddiye alinacak ateist bile yok...
bir kac tane anti-muhammedci varki bunlarin da elestirdikleri dini olgularin derinligi de orta ?

Sayın invi;
Müslümanların kendi dinleri hakkında ne kadar tutarlı oldukları herbirinin farklı dini yaşamalarından ortadadır. Dinin kuralları sabittir buna göre yaşanılan dinin farklı uygulamalarının olması kafakarıştırıcıdır. Ateizm ise bir inanç değildir, dinleri eleştirir bununla ilgili her türlü iddaayı araştırır bu yüzden ateizm içinde farklı görüşler olmasından doğal ne olabilir. Birisine göre muhammed yaşamıştır, birisine göre yaşamamıştır. İkisisde tartışılabilir. Ama ateizmin bu konuda kesin kanun hükmü yoktur. Ateizm kanıt ister. Bilimselliği de buradan gelir. O yüzden konuşmalarınız da önce özeleştirinizi yapmanızı yeğlerim.

-InVi-
26-08-2009, 17:55
Ugurce
evlemeye gevelemeye gerek yok sence peygamber yasadi mi yasamadi mi ?
sükür et ki ateizim ne olup olmadigini, hangi mantiksal koordinatlar icerisinde kendini ifade edip etmedini bu sitede ögrenmedim, akli basinda, insanlik reflesklerini yitirmemis, ateistler'den ögrendim....
ben sana dinim hakkinda bugüne kadar aklina gelmeyen yorumlari yazabilirim
ama sen bana ateizim hakkinda benim bilmediklerimi yazacak konumda degilsin....

buyur söyle
muhammed peygamber yasadi mi ....yasamadi mi ?
evet veya hayir.....yeterlidir....
gerekcesini sunmana gerek yok, ama sunacak olursan kendi icinde mantikli olsun.....

ugurce82
26-08-2009, 18:00
Ugurce
sükür et ki ateizim ne olup olmadigini, hangi mantiksal koordinatlar icerisinde kendini ifade edip etmedini bu sitede ögrenmedim, akli basinda, insanlik reflesklerini yitirmemis, ateistler'den ögrendim....

buyur söyle
gerekcesini sunmana gerek yok, ama sunacak olursan kendi icinde mantikli olsun.....

işine gelmedi yine saldırı moduna geçtin benim yazdılarımla veya inandığımla konunun ne alakası var.

high_iq
26-08-2009, 18:01
Ugurce

buyur söyle

Sayın Invi,

Ofsayta düştünüz. Olabilir. Ama bile bile ofsayt'ta kalmanıza ne demeli?

Diyelim ki inanmayan biri "Muhammed yaşadı" diyor, bir başkası da "Muhammed yaşamadı".

Siz bundan ne gibi bir sonuç çıkarıyorsunuz?

Görülen şu ki, sizin inancınız Muhammed'in yaşamamış olduğu kanıtlansa da yıkılmayacak. Peki o zaman neden bu kadar endişeleniyorsunuz?

-InVi-
26-08-2009, 18:03
soru gayet acik ve net
muhammed peygamber SENCE yasadi mi yasamadi mi ?
ben kendi dogrularimi degil, senin bu konu hakkindaki dogrularini ögrenmek istiyorum...
yok su anda cevap verebilecek konumda degilim,
önce abilerime sormam gerekir diyorsan...
git sor...
baslik burada....uygun gördügünde cevaplarsin artik soruyu...

bende evet yasadi diyenleri ayri
yok hayir yasamadi diyenlere ayri degerlendirecegim....

yoksa henüz bu karar vermekten acizmisin ?

Portakaloglu
26-08-2009, 18:06
Kesinlikle yaşadı diyorum,beni ona değerlendir bakalım.

ugurce82
26-08-2009, 18:09
soru gayet acik ve net
ben kendi dogrularimi degil, senin bu konu hakkindaki dogrularini ögrenmek istiyorum...
git sor...

İnvi tekrar ediyorum. Yukarıda yazılanları ve high iq nun yazdıklarını iyi oku. Ama senin dinin gereği saldırı ruhunda var. Peki cevap veriyorum. Muhammed diye birisi yaşamış mıdır yaşamamış mıdır bilmiyorum. Çünkü yanında değildim. Bu beni çok da ilgilendirmiyor.

ugurce82
26-08-2009, 18:11
Artık çıkacak mısın ofsayttan. Çıkta biraz top oynayalım.

high_iq
26-08-2009, 18:11
soru gayet acik ve net
git sor...

yoksa henüz bu karar vermekten acizmisin ?

Bozuk plak gibisiniz, Invi. Ayrıca terbiyesizliğe başvurmanızı gerektirecek bir sözüm de olmadı.

لكم دينكم ولي دين

ugurce82
26-08-2009, 18:15
Yok High cığım boşver, kendi kendini bu hale getirdi, şimdi çırpınıyor. Arkadaş hakaret konusunda çokta duyarlıdır ayrıca.

Portakaloglu
26-08-2009, 18:18
Yaşamasaydı daha güzel bi Kuran uydurulurdu.;)Yaşadığı bariz olayları barış adına savaş açtım maçtım gibi saçmalamalar da bulunmazdı diye düşünüyorum.Ayrıca mucize gösterdi diye falan yazılırdı.Kesinlikle.;)

high_iq
26-08-2009, 18:19
Yok High cığım boşver, kendi kendini bu hale getirdi, şimdi çırpınıyor. Arkadaş hakaret konusunda çokta duyarlıdır ayrıca.

Sevgili Ugurce,

Verdim bile...

Ben ona kendi ümmetinin dilinde gereken cevabı verdim. Muhatabım olamaz artık. Ofsayt'tı, şimdi de oyun dışı kaldı.

Bir ajan provokatör'ün oyununa da gelmem!

Sevgiler,

-InVi-
26-08-2009, 18:22
Muhammed diye birisi yaşamış mıdır yaşamamış mıdır bilmiyorumo zaman sen varsayimlar üzerinde kendi dogrularini insaa ediyorsun ?
yani yasadigindan emin olmadigin bir adamin, savaslarindan,ganimetlerinden, cenaze törenlerinden söz etmeyi kendi ahlaki sinirlari icerinde kabul edebiliyorsun....
ofsaytmis :) kendi ceza alaninda sürün dur....
basklari yasadi diye, onlarin dedikleri ile kendi dogrularini belirlemeye devam et....

Bu beni çok da ilgilendirmiyor.

demek gercekten yasayip yasamadigi seni ilgilendirmiyor :)
ben ateistler ne dediklerini bilmiyor dedigimde "provokatör" oluyorum....
ama kendileri beyan edince "aydinlanmis bireyler" olarak kabul edilmek isteniliyorlar :)

-InVi-
26-08-2009, 18:26
high iq
basligi sargon sagolsun acmis...
sende buraya damlamisin...seni cagiran olmadi...seni kovanda yok....
istedigin zaman istedigin yerde, kendi dogrularini yazabilirsin....
sana da sormakta fayda var....
muhammed peygamber SENCE yasadi mi ?
tabi bu acik ve net soruyu cevaplamak yerine, ugurce ile bir birinizi karsilikli alkislamayada devam edebilirsiniz...

Portakaloglu
26-08-2009, 18:36
Ee İnvi bak ben düşüncemi söledim ona göre değerlendirme yabcam demişin noldu bakalım hadi değerlendir beni?

ugurce82
26-08-2009, 18:40
o zaman sen varsayimlar üzerinde kendi dogrularini insaa ediyorsun ?
İnvi yine idrak problemlerin başladı. Yaşamış olabileceği de muhtemel. Varsayım üzerine göre yaşayan ssensin farkında değilsin. Peygamber olduğunu varsayan sensin. Ben ise yaşamış olsa bile bir peygamber değil EDİT olabileceğini düşünüyorum.

yani yasadigindan emin olmadigin bir adamin, savaslarindan,ganimetlerinden, cenaze törenlerinden söz etmeyi kendi ahlaki sinirlari icerinde kabul edebiliyorsun....

Evet. Bunları anlamak için kendi kaynaklarınız bile yeterli.

ofsaytmis :) kendi ceza alaninda sürün dur....
basklari yasadi diye, onlarin dedikleri ile kendi dogrularini belirlemeye devam et....

Bunu 1400 sene önce arap çöllerinde yaşayıp yaşamadığı belli olmayan bir adama göre yaşamını düzenleyen birisi olarak söyleyip yine ofsayta düşüyorsun. :rofl:

demek gercekten yasayip yasamadigi seni ilgilendirmiyor :)
ben ateistler ne dediklerini bilmiyor dedigimde "provokatör" oluyorum....
ama kendileri beyan edince "aydinlanmis bireyler" olarak kabul edilmek isteniliyorlar :)

Ne alaka. Yine saçma bir şekilde bağlantıyı kurup kendini birşey ispatlamış zannediyorsun.

Aydınlanmanın yolunu avrupa ortaçağda belirlemiş. Sen 6. yy da yaşamaya devam et.

-InVi-
26-08-2009, 18:41
Portakalkabugu
kuranin aklia hitap ediyor, sana bu sekli ile hitap etmeye bilir, hitap etmedigini düsündügün icin kurani kerim icindeki ögütleri de benimsemeye bilirsin...bunda bir sakinca yok, ama kurani kerim senin aklina hitap etmiyor diye, icinde yazilan ögütler celiskili olmadigidir....bu sadece senin dinden ne anladigini gösterir...
ki bende uygun gördügüm yerde, senin anladiklarini kendimce yorumlarim.

-InVi-
26-08-2009, 18:44
Ugurce
sen yasadigina emin olmadigin adamin savaslari üzerine yazmaya devam et....
buradan baktikca eglenceli oluyor....

Portakaloglu
26-08-2009, 18:47
Portakalkabugu
kuranin aklia hitap ediyor, sana bu sekli ile hitap etmeye bilir, hitap etmedigini düsündügün icin kurani kerim icindeki ögütleri de benimsemeye bilirsin...bunda bir sakinca yok, ama kurani kerim senin aklina hitap etmiyor diye, icinde yazilan ögütler celiskili olmadigidir....bu sadece senin dinden ne anladigini gösterir...
ki bende uygun gördügüm yerde, senin anladiklarini kendimce yorumlarim.

Bana hitap etmiyor değil arada Muhammedin yanlışları olmuş ben napayım?Benim aklıma hitap etmiyor diye değil savaşı,cihatı,kadına hayvan muamelesi gösteren bir inanç başkasının da inancı olmamalı.Sen dinden ne anlıyorsun ben onu merak ediyorum.

-InVi-
26-08-2009, 18:56
Portakalkabugu
peygamberin yanlislari olabilmesi icin, yasadigini kabul etmek lazim, ki siz ediyorsunuz, sonra bahsi gecen yanlislar neler mis....onlari da tek tek ele almak lazim....
savas, cihad ve kadinlarin toplumsal hayatin icindeki konumu isleyen bir sürü baslik var site icinde, paylasin sorunlarinizi,
uygun cevaplarini alirsiniz...diyemeyecegim...cünkü site icinde müslüman kimligi ile varliklarini sürdürebilen bir baska üye'de "bir üyeye bariz" küfür ettigi gerekcesi ile uzaklastirilmisitr...
bir haftadir en bariz küfürleri okumak zorunda kalan ben,
bana küfür edeni "denetime" almak ile yetinen zihiniyet icin acaba bariz küfür ne anlamina geliyor....

Portakaloglu
26-08-2009, 19:02
Doğru tek tek ele almak lazım invikçiğim,

Doğru forum bunun için var ama orda da kaybeden taraf belli oluyor.Kasma invik.Nerde uygun cevaplar?Hiç göremiyorum,girdiğiniz başlıklarda oryantal oynuyorsunuz.EDIT
Bilemem dediğinin yalan olup olmadığını bile bilmiyorum ne dememi beklersin?

-InVi-
26-08-2009, 19:08
yazdiklarim size hitap etmiyorsa, okuyup cevap vermek zorunda degilsiniz...
verilen cevaplari da kurani kerim ayetleri gibi akla hitap ediyordur, siz kurani kerim ayetlerinide layiki ile anlayip anlamdiginizi ise henüz bilmiyorum...

Portakaloglu
26-08-2009, 19:12
Bu kadar kesinsiniz yani.Kuranın mantıklı bi kitap olduğuna karar vermek sizin tekeliniz de mi?

-InVi-
26-08-2009, 19:21
ben akla hitap ediyor dedim,
benim aklima hitap ediyor.....
kuran hic kimsenin tekelinde degil,
siz kurani kerimden ne anladiklariniz ise sizi baglar...
kendilerini bu kitap icindeki ögütlere tabi kilanlari degil.....
siz size verilen cevaplar ile tatmin olmaya bilirsiniz....siz okuduklarinizi kabul etmeye bilirsiniz....kisisel görüsleriniz olmaktan öteye gidemez....

Portakaloglu
26-08-2009, 19:25
Kabul etmiyorum dahası başkasının kabullendiği zaman da buna anlam veremiyorum.Yani sana anlam veremedim al bu da değerli kişisel görülerimden biri.

Portakaloglu
26-08-2009, 19:27
Bak bir tane daha bence İslamiyeti savunan insanlar dünyanın tepsi şeklin de olduğunu savunan insanlardan farksızdır.

frodo
26-08-2009, 19:33
İnvi sendeki gelişmeler oldukça şaşırtıcı. Sanırım ciddi bir kafa karışıklığı sürecindesin. Bir dünya görüşünün eleştirilmesi iki farklı yöntemle yapılabilir ve bu farklılık çelişki değildir. Birincisi; eleştiri konusu görüş bir bütün olarak ele alınır ve kendi iç tutarlığı sistematik olarak sorgulanır. İkincisinde ise dünya görüşünün nesnel gerçeklikle örtüşmesine, öngörülerinin maddi dünyada karşılık bulmasına bakarsın.

Brecht tiyatro eserlerinde seyircinin kahramanlarla özdeşleşmesinin sakıncalı olduğuna dikkati çeker ve eserlerinin sunumunda yabancılaştırma efekti dediği bir yöntemi uygular. Senin öz savunmanın harekete geçmemesi için biz de yabancılaştırma efektini uygulayalım ve İsevi inancını eleştirdiğimizi düşünelim.

İsa yaşamış mıdır ? Tarihçiler ve bilim insanları bu soruya giderek daha fazla hayır cevabı veriyorlar. Bunun nedeni İncilde ve İsevi inancında detaylı bir portresini bulduğumuz İsa ile ilgili nesnel bilgilere ulaşılamaması ve nihayet ulaşılan bilgilerin de İsa figürünü doğrulamıyor olmasıdır. Ama bu bulgular hırıstiyan dininin varlığını ve onun milyarlarca inanırı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İsevi inancının eleştirisi nasıl olmalıdır ?

İkili bir yaklaşımla bu eleştirinin yapılması kaçınılmazdır. Birincisi yukarıda değindiğimiz tarihsel kayıtlar öne sürülerek İsa'nın kurgulanmış bir portre olduğu, ikincisi ise İsevi inancının kendi argümanlarının çelişkisi. Birinci karşı çıkış daha çok tarihsel bilgilere sahip olan, onları değerlendirmeyi bilecek kişilerce sürdürülebilecek entelektüel temelli olacakken ikinci karşı çıkış doğrudan inancın ve ona bağlı ritüellerin iç tutarlılığına yönelecektir.

Kısaca yaşamamış bir İsa'nın gösterdiği iddia edilen mucizelerinin akla, bilime aykırılıklarının altının çizilmesi tutarsızlık değildir. Çünkü milyarlarca insan bu mucizelerin gerçekliğine iman etmekte ve hiç yaşamamış bir İsa'nın öğütlerine göre bir yaşam sürdürmeye çalışmaktadır.

Konumuza dönersek Muhammed Mustafa ister yaşamış tarihsel bir kişilik olsun isterse yaşamamış kurgusal bir kahraman olsun ondan kaynaklandığı ileri sürülen yeni bir dinsel anlayış var. Her durumda da aktarılan ve sadece rivayetler yoluyla günümüze ulaşmış bir hayat hikayesi karşımızdadır. Bu hayat hikayesinin doğru olup olmadığını belki de asla bilemeyeceğiz. İnvi inanacak bir başkası da inanmayacaktır. Ama bu hayat hikayesinin kendi iç tutarlılığının sorgulanması aklın zorunlu bir sonucudur.

niveru
26-08-2009, 19:38
invi selam ,

bakiyorum yeni yerinde bayagi rahatsin , sana koskoca forum basligi tahsis etdik ehh artik kiymetini bilir , yonetimi adaletsizlikle elestirmezsin :)

Burasi senin , evsahibi sensin ,

bu ara ,invi nin nicki InvI'dir , portakaloglunun soganoglu olmadigi gibi , nickler konusunda nazik olmakda fayda var ,,

ugurce82
26-08-2009, 20:14
invi selam ,

bakiyorum yeni yerinde bayagi rahatsin , sana koskoca forum basligi tahsis etdik ehh artik kiymetini bilir , yonetimi adaletsizlikle elestirmezsin :)

bu ara ,invi nin nicki InvI'dir , portakaloglunun soganoglu olmadigi gibi , nickler konusunda nazik olmakda fayda var ,,

Evet burası invinin evi olsun. Burada istediği kadar saçmalayabilsin. Onu burada rahat bırakalım. :tea:

evrensel-insan
26-08-2009, 20:26
Saygideger arkadaslar;

Madem, Isa'da "yasamamis", Muhammed'de; ozaman; yasamamis olan, dini peygamberlerin neyini elistiriyorsunuz? Musa, yasamis mi? Bari, onu elestirin.

Ya da, yazilariniza, soyle baslayin. "Bir varmis, bir yokmus; deve tellal iken, pire bakkal iken, ben anamin besigini tingir mingir sallarken; fi tarihinde; A cografyasinda, bir bebek dogmus. Ama; bu bebek normal bebeklere benzemiyormus. Neden mi? Cunku, bu bebekte, diger bebeklerde olmayan...."

Neyse sizler artik masalin devamini getirirsiniz. Yalniz, nasil rivayet edilmisse; oyle devam edin. Ne bir eksik, ne bir fazla. Kolay gelsin.

InvI' cigim, bu arada yeni basligin hayirli olsun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

niveru
26-08-2009, 20:36
sevgili evrensel-insan ,

attigin tas ,urkutdugun kurbagaya degmez ,

atifda bulunugun ileti hem silindi hemde yazari denetime alindi , boyle ucuz numaralarla demogoji yapmayi sana yakistiramadigimi altini cizerek yaziyorum ,,

Yergin
26-08-2009, 20:37
İstediğiniz kadar saçma, istediğiniz kadar bilimsel, istediğiniz kadar mantıklı, istediğiniz kadar mantıksız görün, sorulan bir soruya cevap vermek bu kadar mı zordur?

Kişi sorduğu soru ile mantıksızklık yapmış ise, verilen cevapların da o doğrultuda mı olması gerekir?
Kişi sorduğu soru ile mantıklı bir yaklaşım göstermiş ise, verilen cevapların da o doğrultuda mantıklı olması gerekmez mi?
Bu forumda herşey, her konu açık ve net özgür bir biçimde tartışılıyor da, InVi nin yaşamış mı? yaşamamış mı? diye sorması neden bu kadar uzun uzun cevaplanıyor ama cevapların içerisinde evet veya hayır yok?

Burası InVi ye tahsis edilmiş bir başlık mı? ki inanmıyorum
yoksa kendisi ile rahat rahat dalga geçilebilecek bir yer mi?

Saygılar

ugurce82
26-08-2009, 20:43
Bu forumda herşey, her konu açık ve net özgür bir biçimde tartışılıyor da, InVi nin yaşamış mı? yaşamamış mı? diye sorması neden bu kadar uzun uzun cevaplanıyor ama cevapların içerisinde evet veya hayır yok?

Saygılar

Frodonun yazısını okumadın galiba envyme. Ayrıca dalga geçme konusunda forumu tekrar oku ve ondan sonra yorum yap istersen.

niveru
26-08-2009, 20:44
Burası InVi ye tahsis edilmiş bir başlık mı? ki inanmıyorum
yoksa kendisi ile rahat rahat dalga geçilebilecek bir yer mi?

ehh , banada bir baslik tahsis etselerdi benimlede dalga gecerlerdi , hem invinin hosgorusune siginarak ufak ufak dokunduruyoruz :) ,

ama sinirin gecilmesine bir forumdasi olarak ilk ben karsi dururum sayin envyMe ,

Yergin
26-08-2009, 20:52
Takılmalarınıza karşı değilim sayın niveru
Hatta olsun da isterim, samimiyet güzel birşeydir.

Sadece, kendince bir mantığı varmış ki sormuş, size göre yaşıyor mu yaşamıyor mu diye.
Evet veya hayır dersin olur biter.

Portakaloglu
26-08-2009, 21:02
invi selam ,

Abovvv ben ne zaman senin tavuğuna kışt dedim?Niverucuk?Neden bu dokundurma?

evrensel-insan
26-08-2009, 21:07
Saygideger niveru;

Ne demek istedigini, biraz daha aciklarmisin, algilayamadim da!

Saygilarimla;
evrensel-insan

-InVi-
26-08-2009, 21:44
Bu baslik benim degil, böyle bir istegim olmadi
ama bundan da rahatsiz degilim....
ama bana uygun görülen davranisi, hassasiyeti, tüm diger üyelere karsi da görülmesinden yanayim....
kimseyi bu basliga davet etmedigim gibi, tüm diger basliklarda oldugu gibi, kendi kisiligimi koruayarak, ne söyledigimi bilerek, bildiklerimi paylasmaya devam edecegim....
benimle ve söylediklerim ile dalga gecmeye niyetlenlerin dikkatine....
dalgamda bogulmayin.....

Yergin
26-08-2009, 21:54
Neresi deniz, neresinde dalga var benim için artık belirsiz InVi,

Su tabakasının ayrımından birbirimize bakıp duruyoruz sanki.

Gerçeğe sadakatimizi yitirmemek lazım derdi Alchindus ama yitirmemek eldemi...

Saygılar

frodo
27-08-2009, 00:24
"Madem, Isa'da "yasamamis", Muhammed'de; ozaman; yasamamis olan, dini peygamberlerin neyini elistiriyorsunuz? Musa, yasamis mi? Bari, onu elestirin."

Evrensel beni şaşırttın desem yalan olacak, en iyisi demeyeyim.

Sana sorunu nasıl anlatmalı bilemiyorum. Muhammed Mustafa yaşadı ya da yaşamadı. Bunu üzerinde tartışılamayacak bulgularla olumlama ya da reddetme şansına bu gün sahip değiliz. Belki de hiç olmayacağız. Ama kesinlikle bildiğimiz bir şey var: İslam toplumlarında Muhammed Mustafa en başat rol modelidir. Çok yaygın bir anlayışa göre
Allah bu dünyayı onun için yaratmış.

Peki Muhammed Mustafa hakkındaki bilgilerimiz nereden geliyor ? İslami tarihin rivayetlere dayalı aktarımından. Elimizdeki done bu. İşte bu rivayetlerin bize ilettiği "islam peygamberi" portresini yine o aktarımın sunduğu ipuçlarıyla eleştiriyoruz. Bu noktada islam peygamberinin yaşayıp yaşamadığı önemini yitiriyor. Çünkü topluma sunulan ve onun tarafından kabul gören bir anlayış var. Ve bize göre bu figür çağdaş bir toplumun rol modeli olamayacak denli arkaik bir kültüre ait.

-InVi-
27-08-2009, 00:29
Yani yeri geldingde yasamadigindan dem vuracaksinz
ama yeri geldinginde genelinde güvenemdiginiz "islami kaynaklara"a dayanarak kendi dogrularinizi belirleyeceksiniz....

yani kendi dogrulariniz el alemin ne deyip demedigine bagli....
güzel bir yaklasim sevdim ben bunu....

ulpian
27-08-2009, 00:44
ha size birde özel sorum olsun
SIZ ulpian'i son zamanlarda sitede gördünüz mü ?
eger görürseniz kendsini benden selam söyleyin....
oda elinin altindaki belgelere dayanarak yazip ciziyordu.....
paylasayim teklfini yaptiktan sonra, kayiplara karisti kendisi......

Sayın -InVi-,

inanılır gibi değil, demek aynı şeyi sadece söz konusu başlıkta değil başka başlıklarda da yaptınız ben yokken. :mmph:

Döner dönmez söz konusu tartışmaya >burada (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=221073#post221073)< devam ettim gerçi ama, sizin bu tutumunuzu gördükten sonra samimiyetiniz hakkında eskisi kadar iyi niyetli olamamaktayım.

saygılarımla

-InVi-
27-08-2009, 00:53
alinganlik göstermeyin
alintiladiginiz bölümde, hakaret / itham yok...
selamlarimi yolladim
ve kayiplara karistiginizi hatirlattim....
hangi nedenlerden dolayi kayiplarda oldugunuz nerden bileyim ?
kaldiki tüm hayr duvalarim daima sizinle idi.....

evrensel-insan
27-08-2009, 01:01
Saygideger frodo;

Bir yazinin ironi icerdigini belirtmek icin, illa gulucuk mu kullanmak gerekiyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

-InVi-
28-08-2009, 02:46
İnvi tüzüğün dışına çıkmadan başlıkta dilediğin kadar takılabilirsin.

Günün önemini ve anlamini bir kez daha iyi anlasilmasi icin
bu siar'i tüm kitlenmemis forum kapilarina asmali .....

-InVi-
28-08-2009, 02:49
Müslümanlara hakaret serbest mi basligindaki son iletim nerde ?
artik ileti güvenligi de mi adamina göre saglaniyor ?

-InVi-
28-08-2009, 10:48
sargonun ( hakli olarak ) insanligini sorguladigi ayata...site tarafindan kidemi tescil edilmis üye....
gülermsin aglarmisin ;)