PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maça iftar molası!

ugurce82
27-08-2009, 09:56
Denizlispor'un Nazilli Belediyespor ile yaptığı hazırlık maçı sırasında ezan okununca oruçlu olan yan hakem için maça ara verildi. Yan hakem suyla orucunu açtı, 5 dakika süren aradan sonra maç kaldığı yerden devam etti.

http://spor.ekolay.net/haber.asp?PID=2633&HaberID=641361

Yergin
27-08-2009, 10:12
Bir hakem, maçta istediği zaman su içme molası verebiliyor bildiğim kadarı ile. Bunu iftar içinde yapar, sıcak havalarda futbolcuların isteği içinde yapar, kendi öz iradesi ile de yapar.

Bunu haber yapmanın anlamı, sadece magazinseldir.

Saygılar

ugurce82
27-08-2009, 10:29
Envy me, dini her yere bulaştırdınız. Bari spora bulaştırmayın.

ulpian
27-08-2009, 10:37
Neticede adamlar müslüman ve muhtemelen bir çoğu oruçlu. Zarar gören yok, şikayetçi olan yok. Ben şahsen hiç bir sakınca göremiyorum.

Eğer toplumlar dinlerden kurtulacaksa bunu aydınlanmayla ve kendi istekleriyle yapacaklar. Hukuki veya siyasi kısıtlamalara hakkımızın kesinlikle olmadığını düşünüyorum.

saygılarımla

Yergin
27-08-2009, 10:44
Envy me, dini her yere bulaştırdınız. Bari spora bulaştırmayın.

Ne yapılmış orada ugurce82 söylermisiniz? Sofra kurup yemek mi yenmiş? Maça ara verilip iftar yemeğine mi gidilmiş? Su içme arası verilmiş ve 5 dk su içmişler. Daha geçen gün 4 büyük takımdan birinin maçında da olmuştu bu, üstelik Ramazan henüz gelmemişti o an. Yanlış hatırlamıyorsam birden fazla su içme arası vermişti hakem.

Art niyet yoksa ki olsa sizden önce karşı çıkarım, art niyetliymişsiniz gibi davranmayın.

Saygılar

al bundy
27-08-2009, 16:38
Ne yapılmış orada ugurce82 söylermisiniz? Sofra kurup yemek mi yenmiş? Maça ara verilip iftar yemeğine mi gidilmiş? Su içme arası verilmiş ve 5 dk su içmişler. Daha geçen gün 4 büyük takımdan birinin maçında da olmuştu bu, üstelik Ramazan henüz gelmemişti o an. Yanlış hatırlamıyorsam birden fazla su içme arası vermişti hakem.

Art niyet yoksa ki olsa sizden önce karşı çıkarım, art niyetliymişsiniz gibi davranmayın.

Saygılar

EnvyMe'ye katılıyorum,bu olay yaz aylarında maçların her devresinde uygulanan rutin bir olaydır. Bence büyütmenin anlamı yok, eğer maça uzun bir süre ara verip yemek molası vs. olsaydı o zaman ugurce'ye hak verirdim.

KızıL
29-08-2009, 03:12
yuh dedirtecek bişey hakem su içeceği zaman maçlarda mola verilmez bizzat 4. hakem yan hakeme getirir şartasa...

bu ohalık durum gerçekten dinin nerelere kadar bulaşıp ne işler döndüğünü göstermektedir...

sevgili enyvme bu haber magazinel değildir ama ben orucum 5 dk durun su içem diyenler bunu yapanlar magazineldir, tıpkı akmerkezde yürüyen merdivenlerin kapı önlerinde namaz kılmaya kalkanlar gibi.. siz demiyormuydunuz ibadet içtendir diye.. ozaman içe dönsün artık...

evrensel-insan
29-08-2009, 03:23
Saygideger ulpian;

Eğer toplumlar dinlerden kurtulacaksa bunu aydınlanmayla ve kendi istekleriyle yapacaklar. Hukuki veya siyasi kısıtlamalara hakkımızın kesinlikle olmadığını düşünüyorum.-ulpian-

Aksi olursa, zaten; SSCB'nin yaptigi "hataya" donusur.

Bu arada; Ramazan gelmedigi halde ve maclar gec saatte oynandigi halde, havanin sicakligindan ve enerjinin verdigi su kaybindan dolayi, maclarda su molasi verilmesi bir tibbi zorunluluktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
29-08-2009, 03:58
sevgili evrensel ramazan gelmediği halde maçlar erken derken?? neden bahsettiğinizi anlıyamadım??

ayrıca su içmek şarttır ama maç durdurulduğunu gördünüz mü??

evrensel-insan
29-08-2009, 04:10
Saygideger KIZILORDU;

Dedigim, su;

Bu arada; Ramazan gelmedigi halde ve maclar gec saatte oynandigi halde, havanin sicakligindan ve enerjinin verdigi su kaybindan dolayi, maclarda su molasi verilmesi bir tibbi zorunluluktur.-e.i.

Verilen su molasi, 5 dakikaydi.

Erkeni, nerden cikardin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
29-08-2009, 04:20
ramazan gelmediği halde dediniz ya oyra millet oruç tutmakta..
maçın saati ve iftar saatine bakınca ortada denklık var...

şimdi zaten su molası verilse verilse 5 dk verili bir su içme işi kaç dk sürebilir ki??

ayrıca su molası ihtiyaçtan değil oruçtan olunca iş değişir ve tekrar edeyim hakem susadığı zaman maç durdurulmaz oyuncuda susasa durdurulmaz..
kaldıki hakemlere 4. hakemler su veriyor yada onlar geçerken yada duraklamalarda içiyorlar...