Orijinalini görmek için tıklayınız : TSK Kiminle Asimetrik Savaşta ?
TSK'nın 1947'de başlayıp 1950'lerde hızlanan ve 1980'de tavana vuran ABD ile ittifakı 1990'lı yıllardan itibaren tam tersi bir seyre yöneldi.
TSK tarihinde ilk defa,bir Milli Güvenlik Sekreteri ve bu bir Orgeneral,Nato'dan ayrılmayı Şangay İşbirliğine üye olmayı aleni bir biçimde önerdi.
Ayrıntı çok..
Ayrıntıya gerek te yok.
Ama TSK'nın özellikle 1990'ların sonundan itibaren ABD ile burun buruna geldiği hatta 2000'li yıllarda ABD ile olası bir çatışmaya hazırlandığı anlaşılıyor.
Bir emekli Türk Generali,yanılmıyorsam 2003 yılında,bir televizyon proğramında "Bir Türk - ABD savaşı'nın kaçınılmaz olduğunu bu nedenle TSK'nın sürekli güçlü ve savaşa hazır tutulması.." gerektiğini söylemişti.
Gerçekten de o tarihlerde böyle bir savaş beklentisi toplumun her kesiminde hissediliyordu.
Ancak "sanırım" ABD,TSK ile savaşmayı çıkarlarına uygun bulmadı.
Yıllarca Komünizme karşı ABD ile her türlü işbirliği içine girmiş olan TSK'nın ABD ile savaşı göze almasının nedenleri önemli.
1960'lı yılların sonlarından itibaren batılı bilim adamları 2000'li yıllardaki Büyük Çin uyanışını görmüş ve batılı iktidarları uyarmışlardı.
Batılarlar alelacele SSCB'yi dağıttılar.
Çin'e ve Hindistan'a karşı Türk dünyası ve İslam devletlerini Osmanlı örneğinde bir federasyonla bir araya getirip tıpkı Osmanlıları Hristiyan devletlere karşı kullandıkları gibi Uzak Doğu'da ortaya çıkacak yeni tehlikeye karşıda kullanmak istediler.
İşte TSK bu plana alet olmadı.
Osmanlı türü dini bir federasyon..
Ve o federasyonun insanlarını,savaşlarda kırdıran "Yeni Osmanlı Ordusu" olmayı reddetti TSK.
Her tür tehdite rağmen Irak savaşı'na da katılmadı.
Bunun üzerine ABD TSK'ya yeni bir operasyon başlattı.
Bu operasyon,geçenlerde Genel Kurmay Başkanının bizzat açıkladığı "Asimetrik Savaş" tır.
Bu savaş bütün hızıyla sürüyor.
Ben ABD ile Türkiye'nin bir sıcak savaşa gireceğine pek az bir ihtimal veriyorum.
Ancak pek çok kesimde böyle bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanılıyor.
İster asimetrik bir savaş olsun ister sıcak bir savaş..
Bu savaşı kimin kaybedeceğini şu an bilemiyorum.
Hep yazmak istiyorum.
ABD ve AB 2020'li yılarda Uzak Doğu ile yapacağı küresel savaşı kaybedecek.
Bunun nedenlerini..
Savaşmayı göze almaması teslim olması anlamına geliyor.
O yüzden kıyamet öncesi savaş kaçınılmaz.
Neyse belki bir gün yazarım..
evrensel-insan
27-08-2009, 19:22
Saygideger theatre;
ABD ve Israil; Iran'a saldirirsa, ne olur, sence? Bu arada BOP. deki Iran topraklarini da, iceren; Kurdistan" ve Ermenistan cografya degisiminin gerceklesmesi konusuna nasil bakiyorsun?
Butun bunlara paralel olarak, sence; TSK'nin devlet ve hukumet iktidar yanasimindan, ayri bir "bagimsizligi" mumkun mu? Munkun se, nasil? Ki bu mumkunsuzlugu, yeni bir darbe gelememesine de baglayabiliriz. Tabi, bunun da TSK acisindan, cesitli nedenleri olabilir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
ABD ve İsrail İran'a "asla" saldırmaz.
Şii İslam Sünni İslam için üretilmiştir.
İslam dünyasının Türkiye dahil siyasal İslama sarılması İran'da Şii devleti'nin kurulmasından sonradır.
Nasıl anlatayım..
Türk ırkçılığını artırmak isteyen ne yapar?
Hah..
İşte ABD ve İsrail bu nedenle İran'a "asla" ve "kat'a" saldırmaz.
Batılıların öngördüğü federasyonda ufak tefek hristiyan devletler de var.
Ermenistan bunlardan biri..
Çünkü tıpkı Osmanlı da olduğu gibi niyaziler müslüman ama paşalar hep devşirme olacak..
Ama bir az önce söylediğim gibi..
Batı çok yanlış yapıyor çok..
Aklımda kaldığıyla yazıyorum; 1997 yılında Bill Clinton, CIA tarafından hazırlanan bir raporu onaylamıştı. O raporda, ABD'nin enerji ihtiyacını karşılamak için Türkiyenin de bulunduğu coğrafyada ki enerji kaynaklarının ele geçirilmesinin gerekli olduğu yazılıydı.
Daha önce ABD ile müttefik olan TSK bu rapordan sonra stratejisini ona göre belirlemiş, ABD ise TSK'nın bu tutumunun kabul edilebilir olmadığını dillendirmişti. Her ne kadar 90'lı yılların başında SSCB'nin dağılmasıyla birlikte TSK kendi içinde bir dinamik oluşturmaya kalkmışsa da, 1997 yılında yayınlanan bu rapordan sonra çizgisini iyice belli etmişti.
Bulunduğumuz kıtada güçlü ve düzenli bir ordusu bulunan Türkiyenin, ABD'nin çıkarlarından çok zararına olacağını kestirmek güç değil, zira TSK'nın, Suriye'ye karşı Apo'nun teslim edilmesi için yapılan bir savaş manevrası, askeri okullarda ders olarak okutulmaktadır.
Sevgili Titan,
Şu an görebildiğim kadarı ile TSK ile ABD+AB arasındaki savaş "asimetrik" te olsa olanca hızı ile devam ediyor.
Bu savaşın nedenleri bir den fazla..
Ama esas neden biraz önce belirttiğim gibi Çin'in engellenmesi..
Batı öyle büyük yanlışlar yaptı ki..
Bir sır daha açıklayacağım..
Kıyamet öncesi savaşla ilgili..
Ama başlığım taşınmasın..
Sevgili Titan,
Şaka bir yana..
Demirin indirilmesi ile ilgili başlığı açarsan memnun olurum.
theatre,
Elbette yazdıklarım dışında, bizim de hiç bilmediğimiz ve belki de bilemeyeceğimiz nedenler vardır, ben sadece bu coğrafya derken Çin'e kadar uzanan bir uygulamadan sözettim. Yoksa, Gürcistan ve Ukrayna ne diye (ve hatta uygurlar) kaşındırılıp durur.
TSK'da biliyor ki, ABD'nin payandası olursa gelecek olan tehlike yakındadır, uzakta değil. Bu yüzden kendi coğrafyasında böyle bir şeye kalkışması her halükarda aleyhine olur.
Merak etme, başlığın taşınmaz, demir attı bir kere ama şu demirin indirilmesi için mehmetsalihin açmış olduğu başlığa yazman gerekecek.
Sevgili Titan,
mehmetsalih'in açtığı "İslam Bilimini Kim Engelledi" başlığında benim yazdığım bir iletiye verdiği yanıt.
"Sevgideğer theatre,
Lüfen kendinizi rahatlatma peşinde olmayın bindere oturup adam akılı konuşalım. Eğer sizin Din hakkında ve Allah hakkında şüpheleriniz varsa ve bu yüzden ALLAH'A SİNİRLENMİŞSENİZ BU SİNİRİNİZİ BURAYA DÖKMEYİN."
O nedenle yeni bir başlık açtım.
Bir de..
Benim açtığım başlığa yazdığım bilgilere ne bedellerle sahip olduğumu bilseydin..
Eminim taşımazdın.
evrensel-insan
27-08-2009, 20:10
Saygideger theatre;
ABD ve İsrail İran'a "asla" saldırmaz.
Şii İslam Sünni İslam için üretilmiştir.-theatre-
Bence, bir daha dusunun derim. Irak'ta Saddam zamani Siiler hakim degilmiydi. Bence, siiler; ilimli islam ve evengalizm acisindan en zor asimiliye olacak islam kanadidir. Olaya bu temelde bakarsak; sunni-sii savasinda; ABD cikari olarak; sunni yi destekler ve sunni-sii savasimini hem asimiliye, hem de BOP projesi, hem de Iran konusunu "cozmek" icin kullanir. Bu arada, Iran'daki Kurt nufusunu ve ABD'nin Kurt teror hareketini, her turlu cikari icin desteklemesini de, unutmayalim. Cunku kurulacak, bu Kurdistan'da ABD; sunni-sii savasini daima korukluyecektir ve Kurulacak Kurdistan'i paravan olarak kullanacaktir.
Bu da bize, ABD'nin neden hem PKK ve PEJAK'i birlikte desteklediginin cevabini vermektedir.
Sii islam'in "yikimi" sunni, islamin; evengalistlesmesi ve ilimlilasmasina baglidir. Cunku, sii islam icin, boyle bir olanak yoktur. Oyuzden ortadogu'da sii heraman ABD ve Israil icin, ana "tehlikedir"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
İran'da Şii İslam devleti kurulmadan önce bütün İslam ülkeleri yüzde 70 ya solcu ya da Baas türü milliyetçi idiler.
Mısır'ı,Suriye'si,Irak'ı,şu su,bu su dahil..
İran'da Şia iktidara getirildikten ve Araplarla savaştırıldıktan sonra şimdi bütün İslam ülkeleri %90 Sünni dinci.
Ve maalesef buna Türkiye dahildir.
Türkiye halkının en az yüzde yetmişi bir İslam devletine hazırdır.
Bütün batı bu Yeni Osmanlı Federasyonuna ölümüne oynuyor..
O kadar ki sırf Ortadoğulu müslüman halkları gaza getirmek için Hristiyan ülkelerde İslamcılık hem de siyasal İslamcılık alttan alta teşvik ediliyor.
İngiltere'de müslümanlar caddeyi işgal edip topluca namaz kılacaklar ha..
Adamı oyarlar.
Bir kere daha söyleyeyim.
Batı çok büyük bir yanlışın peşinde..
evrensel-insan
27-08-2009, 20:32
Saygideger theatre;
Konunun oz ve icerigini cok iyi algilamak lazim.
ABD cikari-sunni, ilimli islam, laiklik ve sii radikalizminin terore aktarimi, evengalizme sunni yakinligi
ABD cikari olmayan; radikal islam, seriat duzeni
Sebep; evengalizmin sunni islami elde edisi ve yonlendirisi, sii islami ise teror icerikli kullanimi.
"Siyasal islamcilar, laiklige neden dusman edilir?" konusuna yazdigim mesaji da okuyabilirsin. Orada Iran'in 1970 lerden bu yana nasil taninamaz bir hale geldigine bizzat sahidim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
harika tespitler bunlar...eh halkımız uyanıyor sonunda...sevindirici bu...TSK AB. ABD ve onların piyonlarına karşı asimetrik yani simetrisi olmayan kuralları olmayan bir savaşta....dış kaynaklı olduğu kadar iç kaynaklı düşmanlar ile de savaşmak zorunda.
Sayın theatre;
Sizi dinlemek isterim.
Dünya konjoktürü hakkında görüş alışverişinde bulunmak isterseniz, okinono@gmail.com dan lütfen irtibata geçiniz. Sizin düşüncelerinizin derinliğinde maalesef bu sitede kişi sayısı çok az. Olan da vaktini EGO tatmini ile harcıyor zaten.
Sizinle fikir aluşverişi yapmaktan zevk duyacağımdan eminim. Mesajınızı bekliyorum.
Selamlar
evrensel-insan
27-08-2009, 20:39
Saygideger theatre;
10 yil kadar suren; Iran-Irak savasi neden, kimin eliyle ve ne amac icin cikartilmistir?
Iran'in Sah doneminden kalma, ortadogudaki ordu gucu ve modernize yapisi; 1970 lerden sonra; neden ve nasil degisime ugramistir?
Bizans ve Osmanli Imparatorluklari; neden tarihlerinde, Iran'i sinirlari altina alamamislardir?
Tarihteki ve bugunku Iran topraklarinda yasam suren toplumun; islam ve dini anlayisi genelde nedir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Övgüler için teşekkür şart.
Teşekkür ederim.
evrensel-insan
27-08-2009, 20:51
Saygideger arkadaslar;
Ataturk temelli TSK'nin tek bir asimetrik savasi vardir, o da seriat duzenidir. Tabi, bu hem bugunku iktidara, hem ABD ve Israil'e de cikar olarak uymaktadir.
Oyuzden olasi bir iran savasina; Hem iktidarin, hem de TSK'nin evet dememesi icin bir neden yoktur. Bu da zaten, BOP,ABD ve Israil'in cikarinadir.
Tabi butun bunlar ve pasta paylasimindaki durum; Cin ve Rusya'nin da devreye girmesidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
Ne ABD,ne İsrail ve ne de Türkiye İran'la savaşmaz.
İran'da otuz beş milyon Azeri Türk'ü yaşıyor.
İran'dan ayrılmak için ne yapıyorlar?
Hiç..
Neden?
Çünkü ne ABD ne İsrail ne de Türkiye İran'ın bölünmesini istemiyor.
İran dağılsa veya bir savaşla yok edilse..
Bütün İslam dünyasındaki rejimler ertesi gün yıkılır.
O rejimleri tutan İran'ın Şiiliğidir.
Bu nedenle var edilmiştir.
evrensel-insan
27-08-2009, 21:04
Saygideger theatre;
ABD ve Israil acisindan sorun; islamin ilimlilastirabilip, evengalizme peskes cekilebilmesi. Bu politika, ne zaman; digerlerinin onune gecerse; iste o zaman Iran savasi kapidadir. Bush kalsaydi, bu savas kacinilmazdi. Obahama ile, ABD yeni bir taktige yoneldi ve bu savas sadece ertelendi.
Bu arada, sorulara hic cevap vermemissin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger theatre;
ABD ve Israil acisindan sorun; islamin ilimlilastirabilip, evengalizme peskes cekilebilmesi. Bu politika, ne zaman; digerlerinin onune gecerse; iste o zaman Iran savasi kapidadir. Bush kalsaydi, bu savas kacinilmazdi. Obahama ile, ABD yeni bir taktige yoneldi ve bu savas sadece ertelendi.
Bu arada, sorulara hic cevap vermemissin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
İslam diye bir din olmadığını en iyi onlar biliyorlar.Amerikalı Avrupalı devlet adamlarının hatta başkanları,kraliçelerinin Türkiye'ye geldiklerinde camilerde ne kadar rahat olduklarını görmüyor musunuz?
Kendi evlerinde imişler sanki.
Hepsi artık İslamın neden vahy edildiğini biliyor.
Amerika Başkanı göreve başlamadan önce kampa alınır ve ayrıntılardan haberdar edilir.
Kimsenin bilmediği ayrıntılar..
İran'la savaş gündem saptırmadır.
Sorduğunuz sorulara gelince..
Yanıtları çok kapsamlı..
O kadar uğraşmam olanaksız.
evrensel-insan
27-08-2009, 21:28
Saygideger theatre;
Aslinda, tum algilama; o sorulara verilecek cevaplarda yatar. Tabi bu, hangi ideolojik inancsal dogru ile bakilabilmesine bagli. Gonul isterki; tarihe'de subjektif degil; disaridan bakilabilsin. Ayrica, ben; Iran savasi gundem de, demedim zaten.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
Övünmek gibi olsun ama..
Şu ana kadar yazdığım hiç bir yazıda ideolojik yaklaşımım olmadı.
Nedir ki ideoloji?
Subjektiflikte yapmadım.
Yazdıklarımı anlıyan anlıyor.
Ben Türkiye'nin AB'li bir ülke olmasını isterdim.
Mümkün değil..
Bari Batı Uygarlığı çökmesin diyorum ama..
Batı on yıllardır öyle yanlışlar yaptı ki..
Çöküyor işte..
Bu siteye ilk üye olduğumdan beri Batı'nın Uzak Doğu'yla yapacağı kıyamet öncesi savaşta neden yenileceğini yazmak istiyorum.
Bir türlü kısmet olmuyor.
Başka bir zaman artık.
Sayın theatre
Öncelikle hakkınızı vermek istiyorum mesajlarınız için zira ilk kez açtığınız bir konuyu anlayabiliyorum :)
Latife bir yana, tespitleriniz güzel. Ama,
Size sadece bir öneride bulunmak istiyorum. İslam için düşündüklerinizi, yani inanmamanızı bir kenara bırakıp öyle bir değerlendirme yapsanız nasıl olur?
Mesela,
"Ne ABD,ne İsrail ve ne de Türkiye İran'la savaşmaz.
İran'da otuz beş milyon Azeri Türk'ü yaşıyor.
İran'dan ayrılmak için ne yapıyorlar?
Hiç..
Neden? "
bu çıkarımlarınız güzel ama bence nedeni yanlış değerlendiriyorsunuz. Bilmiyorum belki inandığım din için İslam rejimi tüm ülkelerde çöker demenizden dolayı bunu söylüyorum ama bence sayın evrensel-insan'ın şu sözlerini dikkate almalısınız.
"Bizans ve Osmanli Imparatorluklari; neden tarihlerinde, Iran'i sinirlari altina alamamislardir?
Saygılar
evrensel-insan
28-08-2009, 00:33
Saygideger theatre;
İran dağılsa veya bir savaşla yok edilse..
Bütün İslam dünyasındaki rejimler ertesi gün yıkılır.
O rejimleri tutan İran'ın Şiiliğidir.-theatre-
Yukaridaki cikartmadan, sen ile ben; tamamen farkli kutuplara yoneliyoruz, sizce nedendir, acaba?
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
28-08-2009, 00:54
Bunun üzerine ABD TSK'ya yeni bir operasyon başlattı.
Bu operasyon,geçenlerde Genel Kurmay Başkanının bizzat açıkladığı "Asimetrik Savaş" tır.
----------
cok yerinde tespitler, katiliyorum..
Uzun süredir Türk Ordusu açıkça taciz ediliyor, ısrarla bir kaosun içine çekilmeye çalışılıyor, dört koldan meydan okumalar sürüp gidiyordu. Nasıl olsa artık darbe riski de olmadığına göre, cüceler aslan kesilmişti. Bir yandan DTP kentlerde hatta Meclis’te, PKK dağlarda…Öte yandan tarikat-cemaat beslemesi dinci basınla, 2.Cumhuriyetçi işbirlikçiler ve uzantıları olan “baron gazeteciler taifesi”, alayı Anti-Kemalistler, alayı laik Cumhuriyet karşıtları, alayı Atatürk düşmanları…yılların birikmiş kinini her gün kusarak…tam bir koalisyon halinde…güya “demokrasiyi yüceltmek” adına ve kutsal bir görevi yerine getiriyormuş pozuna da bürünerek her gün yüzlerce sayfa gazete sütunlarında, binlerce saat televizyon stüdyolarında vurdular, vurdular, vurdular.
"Bizans ve Osmanli Imparatorluklari; neden tarihlerinde, Iran'i sinirlari altina alamamislardir?
güzel soru....bizans dönemindede Ve osmanlının gerileme devrine kadar olan dönemlerde İran'da Türk hanedanları hüküm sürüyordu.....ve o bölgeye özellikle mavera ünnehire Orta Asyadan akın akın göçler devam ediyordu...
evrensel-insan
28-08-2009, 02:27
Saygideger AYATA;
Bu konuyu da, Turk milliyetciligi bakisiyla bagladin ya, walla, helal olsun sana.
Yalniz, Turk ile tarafsizlik bagini henuz kuramadin, bekliyorum. Turk neden ve nerden "tarafsizdir"
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,
Şii İslam Sünni İslam için üretilmiştir .
Değerli arkadaşım,
Sanırım bir terslik var.
"Sünni" İslam,
"Şia" için
"Şia"a karşı "Üretilmiş" olmasın ?