PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LaVey Satanizmi

Deistic Thought
28-08-2009, 19:08
http://img30.imageshack.us/img30/9148/laveysatan.gif

LaVey Satanizmi

"Modern Satanizm" diye de adlandırılan LaVeyan Satanizm, Anton Szandor LaVey tarafından kurulan ve organize bir teşkilat haline getirilen Satanist grubun adıdır.
LaVey 1966'da San Fransisko (http://tr.wikipedia.org/wiki/San_Fransisko)'da Şeytan Kilisesi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeytan_Kilisesi)'ni (The Church of Satan) kurmuş ve onun başrahibi olmuştur. LaVey, organize faaliyetlerinin çoğunu kilise mensupları dışındakilere çevirmiş ve kitaplar yazmaya başlamıştır. İşte bu tür faaliyetlerinin bir sonucu olarak Şeytan İncili (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeytan_%C4%B0ncili) (The Satanic Bible) 1969 yayınlanmış, onu 1972'de Satanist Törenler (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Satanist_T%C3%B6renler&action=edit&redlink=1) (The Satanic Rituals) takip etmiştir. Üçüncü kitabı The compleat Witch (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=The_compleat_Witch&action=edit&redlink=1) ise Avrupa'da basılmıştır.
LaVey'in kurucusu olduğu bu Satanist grubun temel hedefi, özel olarak Hıristiyanlığa fakat genel olarak bütün dinlere karşı "alternatif bir din" oluşturmaktır. Satanist akımlar içerisinde kilisesi, yazılı törenleri, bayram günleri, din adamları olan ve organize bir din sayılan tek akım Laveyan Satanizmdir. Şeytani İncil, Şeytan Kilisesi, ters haç (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ters_ha%C3%A7&action=edit&redlink=1) gibi önemli Lavey öğretisinde rastlanan kavram ve ritüellerin Hıristiyanlıkta doğrudan karşıtları vardır. Sosyal Darwinizm, objektivizm, ateizm, hedonizm ile önemli ölçüde benzerlikler gösterir. Kaynak: Vikipedi

- Lavey satanizmi, ateizm gibi tanrının varlığına inanılmayan görüşler üzerine kurulmuş satanist bir akımdır.

- Bu akımda tanrının ve dinlerin varlığına inanılmadığı gibi şeytanında varlığına inanılmaz.

- Şeytanı kendilerine simge edinmelerinin sebebi, şeytanın dinlerde özgürlükçü ve tanrının kuralları karşı olan duruşudur.

- Bu inanç biçiminde kedi kesmek, hayvanlara veya doğaya zarar vermek, kötülük yapmak gibi kavramlar yoktur. Çünkü Lavey'e göre şeytan kötülüğün değil özgürlüğün ve hür düşüncenin sembolüdür.

- Lavey satanizmi, evrim teorisini destekler.

- Kilisesi, kutsal kitabı (şeytani incil), törenleri ve bayram günleri olan tek satanist akımdır.

- En belirgin kuralları şöyledir;

içinde başarı yattığı için gücünü herzaman sına.

mutluluğu, barışta değil zaferde ara.

uzun dinlenceler yerine kısa dinlenceleri tercih et.

yeni bir şey yaratacaksan, eskiyi tamamen yoket.

ölümünü goremeyeceğin hiçbirşeyi çok fazla sevme.
kumun üzerine değili kayanın üzerine inşa et... çünkü yapı sadece bugün yada dün için değil herzaman içindir.

her zaman, yapılmamışı keşfetmek için, daha fazla çalış.

boyun eğmektense, öl.

demircilik, ölümün kılıcını işlemek dışında hiçbir sanatsal değere sahip
değildir. çünkü ölüm getiren kılıç, bir sanat şaheseridir.

herşeyin üstünde başarıyı elde etmek için önce kendinin üstüne çık.(kendini aşmayı öğren)

yaşayanların kanı yeni bir tohum yaratmak için iyi bir gübredir.

kurukafadan oluşan piramitlerin üzerinde duran kişi, daha uzakları görebilir.

sevgiyi bir kenara atma. fakat onu herzaman tehtid et; çünkü o bir sahtekardır.

bütün büyük olan şeyler acı üzerine kurulmuştur.

en önde olmaktan çok en üstte olmaya çalış. çünkü büyüklük orda yatar.

daha önceden yaratılmış engelleri yok etmek için taze ve güçlü bir rüzgar gibi gel.

bırak sevgi hayatında bir amaç olsun. ama en büyük hedefin büyüklük olsun.

erkek dışında hiçbirşey güzel değildir ama bütün herşeyden güzel olan kadındır.

gücü engellediği için bütün aldanma ve yalanları reddet.

gücünü kaybetmemek için, zayıf ve aciz (karektersiz, kişiliksiz) olanlara saygı gosterme.

Nazzam-Cubbai
28-08-2009, 19:45
bilmem dogrumu yorumum

Tanri intihar eti

seytan kendini Tanrinin yerine koydu

ve ona innananlar da Tanri-seytanin etini ve kanini icip yiyorlar

ama kimler seytanan inanirki , seytan kendi kimligini gizlemeli ki ona inananlar olsun ?????

Deistic Thought
28-08-2009, 19:56
bilmem dogrumu yorumum

Tanri intihar eti

seytan kendini Tanrinin yerine koydu

ve ona innananlar da Tanri-seytanin etini ve kanini icip yiyorlar

ama kimler seytanan inanirki , seytan kendi kimligini gizlemeli ki ona inananlar olsun ?????
Lavey satanizmi ateizme dayalı bir inançtır. Şeytanın veya tanrının varlığına inanmaz. Ama teistik satanizmi kastediyorsanız bilemem.

placebo
29-08-2009, 02:19
Lavey satanizmi ateizme dayalı bir inançtır. Şeytanın veya tanrının varlığına inanmaz. Ama teistik satanizmi kastediyorsanız bilemem.

Tanrı da şeytan da yoksa eğer,ne gerek var bu tür şeylere??..İnanç yaratmadan durulamıyor mu yahu?..Kiliseleri bile varmış.Peh pehh pehh..Dinsiz olmaz,, uydurup durun..

Çoğu deist, işte böyle abuk- uyduruk dinlere tabi olmak zorunda kalıyor sanırım.Neye tapacağını tam anlamıyla bilemediğinden olsa gerek..

Bir ayı anahtarlık alıp ona tapının durun..

elcihanaferin
29-08-2009, 09:29
Lavey satanizmi ateizme dayalı bir inançtır

Ateizmde inanmamak asılken ateizme dayalı bir inançtan laf ediliyor. Bu hiç mantıklı görünmüyor.

Deistic Thought
29-08-2009, 10:39
Tanrı da şeytan da yoksa eğer,ne gerek var bu tür şeylere??..İnanç yaratmadan durulamıyor mu yahu?..Kiliseleri bile varmış.Peh pehh pehh..Dinsiz olmaz,, uydurup durun..

Cidden orasını bende anlamadım. Ama tarikat gibi birşey herhalde bunların yaptığı. Kiliseyi bırak, bayram tatilleri ve törenleri bile var. Deli saçması birşey işte.

Çoğu deist, işte böyle abuk- uyduruk dinlere tabi olmak zorunda kalıyor sanırım.Neye tapacağını tam anlamıyla bilemediğinden olsa gerek..

Bir ayı anahtarlık alıp ona tapının durun..
Hiçbir deist dinlere talip olmak istemez. Zaten olursa onun inancı deistlikten çıkar. Birşey yazarken ''ben ne yazıyorum'' diye düşünün. Lütfen atıp tutmayalım.

Lavey kendisi söylemiştir, ben ateistim ve tanrıya inanmıyorum diye. Demek ateistlerden de çıkıyor böyle aptal aptal zırvalıklar.

Deistic Thought
29-08-2009, 10:41
Ateizmde inanmamak asılken ateizme dayalı bir inançtan laf ediliyor. Bu hiç mantıklı görünmüyor.
Bence de çok mantıksız ama sitede dursun diye açtık konusunu.

placebo
30-08-2009, 05:52
[
Hiçbir deist dinlere talip olmak istemez. Zaten olursa onun inancı deistlikten çıkar. Birşey yazarken ''ben ne yazıyorum'' diye düşünün. Lütfen atıp tutmayalım.

Lavey kendisi söylemiştir, ben ateistim ve tanrıya inanmıyorum diye. Demek ateistlerden de çıkıyor böyle aptal aptal zırvalıklar.

Ateistlere edit atarken güzel!!..Deist dine talip olmazsa, ateist nasıl olsun yahu??
Siz atıp tutmayın..Lavey bir yalancı ve sahtekar ...O da sıradan bir din tüccarı

Deistic Thought
30-08-2009, 10:58
Lavey bir din yaratmadı ki,ateistler talip olsun. o sadece ateizmden yola çıkarak görüş yarattı.

Lavey'in sahtekar olduğunu bende kabul ediyorum ama ona din tüccarı değilde ateizm ve şeytan gibi figürler üzerinden para kazanan biri diyebiliriz.

Bugün bile ateizmin üzerinden geçinen çok kişi var.

placebo
31-08-2009, 02:18
Lavey bir din yaratmadı ki,ateistler talip olsun. o sadece ateizmden yola çıkarak görüş yarattı.

Lavey'in sahtekar olduğunu bende kabul ediyorum ama ona din tüccarı değilde ateizm ve şeytan gibi figürler üzerinden para kazanan biri diyebiliriz.

Bugün bile ateizmin üzerinden geçinen çok kişi var.

Bununla neyi kanıtladığınızı düşünmektesiniz?Anlayamadım..Lavey kurallar koyup din yaratmış ki bunun ateizmle yakından uzaktan alakası yok .

Deistic Thought
01-09-2009, 00:21
Din denilen kavramda bir yaratıcıya veya bir güce inanılır. Lavey hiçbir şeye inanmıyorki yarattığı şeye din denilebilsin. Dinlere karşı bir oluşum ve görüş biçimi yaratmış işte.

placebo
01-09-2009, 01:19
Din denilen kavramda bir yaratıcıya veya bir güce inanılır. Lavey hiçbir şeye inanmıyorki yarattığı şeye din denilebilsin. Dinlere karşı bir oluşum ve görüş biçimi yaratmış işte.

Dinlere karşı bir oluşum ve görüş biçiminin; kuralları,şeytani incil denilen bir kitabı ve kilisesi varsa eğer, o bir dindir..Bakın kurallarını siz yazmışsınız;

Kilisesi, kutsal kitabı (şeytani incil), törenleri ve bayram günleri olan tek satanist akımdır.

- En belirgin kuralları şöyledir;

içinde başarı yattığı için gücünü herzaman sına.

mutluluğu, barışta değil zaferde ara.

uzun dinlenceler yerine kısa dinlenceleri tercih et.

yeni bir şey yaratacaksan, eskiyi tamamen yoket.

ölümünü goremeyeceğin hiçbirşeyi çok fazla sevme.
kumun üzerine değili kayanın üzerine inşa et... çünkü yapı sadece bugün yada dün için değil herzaman içindir.

her zaman, yapılmamışı keşfetmek için, daha fazla çalış.

boyun eğmektense, öl.

demircilik, ölümün kılıcını işlemek dışında hiçbir sanatsal değere sahip
değildir. çünkü ölüm getiren kılıç, bir sanat şaheseridir.

herşeyin üstünde başarıyı elde etmek için önce kendinin üstüne çık.(kendini aşmayı öğren)

yaşayanların kanı yeni bir tohum yaratmak için iyi bir gübredir.

kurukafadan oluşan piramitlerin üzerinde duran kişi, daha uzakları görebilir.

sevgiyi bir kenara atma. fakat onu herzaman tehtid et; çünkü o bir sahtekardır.

bütün büyük olan şeyler acı üzerine kurulmuştur.

en önde olmaktan çok en üstte olmaya çalış. çünkü büyüklük orda yatar.

daha önceden yaratılmış engelleri yok etmek için taze ve güçlü bir rüzgar gibi gel.

bırak sevgi hayatında bir amaç olsun. ama en büyük hedefin büyüklük olsun.

erkek dışında hiçbirşey güzel değildir ama bütün herşeyden güzel olan kadındır.

gücü engellediği için bütün aldanma ve yalanları reddet.

gücünü kaybetmemek için, zayıf ve aciz (karektersiz, kişiliksiz) olanlara saygı gosterme.

--------------------------------------------------------------------------------

Lavey,şeytana tapılan bir din kurmuş ve takiyye yapıyor..Gidip üye olursanız eğer neler yaptığıyla ilgili bir fikriniz oluşurdu sanırım.:).Kabullenilebilir bir din kurmak için ateizmin ardına sığınıp şeytana tapıyor..Lavey ateizmi mecazi anlamda alıyor ve "Allah'ı tanımayan" "iman etmeyen""Allah'a itaat etmeyen" manasında, linquiksel yapısıyla oynayarak ve bozarak kullanmaya çalışıyor..Uyanınız..Kedi de keserler onlar.:D.Akli olarak da bu tipler oldukça geri oluyorlar..Lütfen ateistlerle kıyaslamayalım..

Deistic Thought
01-09-2009, 14:41
Gereksiz uzadı bu konu :)

placebo
01-09-2009, 22:58
Gereksiz uzadı bu konu :)

Neden açtınız ki o zaman??:)

Deistic Thought
02-09-2009, 10:52
Uzayan konu laveyin şeytana tapan bir oluşup kurup kurmadığı. Ben diyorum lavey ateist görüşlü ve şeytanı sembol eden bir örgüt kurmuştur, siz diyorsunuz şeytana tapıyorlar lavey bir din yarattı. Bu konuyu ne kadar tartışsakta gene birşey demişmeyecek. Bu yüzden uzadı dedim.

placebo
02-09-2009, 18:23
Uzayan konu laveyin şeytana tapan bir oluşup kurup kurmadığı. Ben diyorum lavey ateist görüşlü ve şeytanı sembol eden bir örgüt kurmuştur, siz diyorsunuz şeytana tapıyorlar lavey bir din yarattı. Bu konuyu ne kadar tartışsakta gene birşey demişmeyecek. Bu yüzden uzadı dedim.

Deme işte artık birşey :madgrin:

milomanara
03-09-2009, 01:20
Deistic Thought arkadaşım,

İnançsa bizi(ateistleri) bağlamaz, değilse yine bizi bağlamaz. Bu zırvayı tuttuğu takımın kalecisini karşı takıma savunur gibi ifade etmen absele iştigal olmuş. Bu adamların ayinleri var[1 (http://www.disinfo.com/archive/pages/dossier/id134/pg1/)]. Anton LAVEY bir yazar ve şeytan incili(satanic bible) Harry Potter gibi bir şey. Büyü falan var içinde[2 (http://en.wikipedia.org/wiki/LaVeyan_Satanism#Magic)]. Ben anlamıyorum ki, argümanınızı, tezinizi. Anaokulunda tekerleme mi yarıştırıyoruz?

Deistic Thought
01-12-2009, 23:56
Ben bu kafadan sakat adamı savunmuyorum sadece ateist bir adam olduğunu ve yarattığı şeyin sadece dinlere karşı alternatif bir inanç olduğunu söylüyorum. bu adam tanrıya inanmadığını kendi ağzıyla söylüyor. zaten tanrıya inanmıyorsa şeytana da inanmaz.

Ayinleri büyüleri cartları curtları sadece gösteriden ibaret. Bunları işkembeden atmıyorum, laveyci satanizmin ateist bir teori olduğunu internette birçok yerde görebilirsiniz sadece araştırın.

Lavey'in teorisi şu; Şeytan = Din Karşıtlığı

Burdan da yola çıkarak, şeytan insanlığın gelişimini güçlenmesini ve karanlıktan çıkmasını sağlar diyor. Burda şeytan dediği dinlere karşı olmak.