PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Ateistler ve Hristiyanlar Siyasallaşmalıdır

theatre
31-08-2009, 14:04
Türkiye demokrasisi..

Dincilerin ve bölücülerin elinde..

Gittikçe..

Büyük bir açmaza..

Büyük bir çözümsüzlüğe..

Koşuyor..

Koşmakta ne?

Uçuyor.

Türkiye'deki egemenler bile..

Bu manzara karşısında..

Yapacak bir şeyleri kalmadığını görüyorlar..

AKP..

Türkiye egemenlerinin umudu idi.

Hepsi,,

AKP dahil..

Ne yapacaklarını bilemiyor lar..

Oysa çözüm çok basit..

Türkiye..

Dincilikle bölücülük ikilemine bırakılmamalı.

Bunun içinde en kısa zamanda..

Türkiye'de;

1-Ateist Siyasi Parti ler

2-Hristiyan Siyasi Parti ler

kurulmalıdır..

İster Ateist ister Hristiyan..

Siyasal Partilerin kurulmasına hiç bir engel yoktur..

Türkiye'de Laiklik..

Sadece..

Ateistlerin ve Hristiyanların hatta Budistlerin siyasallaşmasına engel..

Ama..

Artık..

Engel olmamalı..

theatre
31-08-2009, 14:27
Türkiye tam bir demokrasi olmadığı için..

Türkiye'nin başına gelenler..

Pişmiş tavuğa şükür vesilesi oluyor.

Güya "laik" bir devlet..

Yerseniz..

Laiklik sadece İslam dışındaki dinlere..

Türkiye'de Laikliğin gerçek tanımı şudur:

"Türkiye'de devlet işlerine İslam'dan başka bir din karışamaz" nokta.

İşte gelinen nokta..

Bu engel artık aşılmalıdır..

Türkiye'de siyasete Ateistler de Hristiyanlar da Budist olup ta kendini ifade edemeyenler katılmalıdır..

Aksi halde Türkiye'nin yaşamakta güçlük çekilen bir ülke olma olasılığı iyice artmakta..

azınlık
31-08-2009, 14:44
theatre,

Tamamen katılıyorum. Gerçek bir demokraside, gerçek laik bir ülkede diyanete niye eğitimden fazla bütçe ayrıldığı sorgulanır. Bu işi bizim için yapabilecek bir avuç iyi adama ihtiyacımız var. Onlar da çıkmazsa kendi göbeğimizi kesmek ve elimizi taşın altına sokmak zorundayız demektir.

A.

hako
31-08-2009, 14:52
Aman arkadaşlar örgütlenmekten filan bahsetmeyin.
Unutmayın ki %99'u müslüman olan bir memlekettesiniz.

Ergenekoncu , laikçi (ne demekse) , ulusalcı, statükocu derler.
Bunları demezlerse kitapsız bunlar derler, icabında ateşe verir yakarlar.

Hala anlamadınız mı ?

ulpian
31-08-2009, 15:12
Tamamen katılıyorum. Gerçek bir demokraside, gerçek laik bir ülkede diyanete niye eğitimden fazla bütçe ayrıldığı sorgulanır. Bu işi bizim için yapabilecek bir avuç iyi adama ihtiyacımız var. Onlar da çıkmazsa kendi göbeğimizi kesmek ve elimizi taşın altına sokmak zorundayız demektir.

Evet bu hesabı birilerinin sorması lazım.
Ama birincisi herşey siyasi parti ile olmak zorunda değil, sivil toplum kuruluşları üzerinden toplumsal baskı oluşturarak da yapılabilir/yapılmalıdır bazı şeyler. İkincisi meclis'te bugün de kendini ''dinlerden özgür'' olarak bildiğimiz bağımsız vekiller var.

Diğer başlıktaki argümanlarımı toparlayacak olursam:

Ateist bir parti kurmak ve birkaç sene faaliyet göstermek belki kısa vadeli toplumda farkındalık oluşturmak açısından verimli olabilir, ama uzun vadede saçma bir projedir.

(1) Sadece bir alanla ilgili tezleri, projeleri olan bir akım siyasi parti kurmaz, sivil toplum kuruluşu kurar. Eşcinseller partisi, engelliler partisi, yetim çocukları koruma partisi, tarihi eserlerin muhafazası partisi vs. gerçekçi/anlamlı projeler değildir. Bu alanların hepsi çok önemlidir, ama bu mücadelelerin çatısı siyasi parti değildir.

Siyasi bir partinin bütün politik alanlarda (en azından genel bir çerçeve olarak) ortak bir çizgisi, meşrebi olmalıdır. ''Tek gündemli'' parti olmaz.

(2) Bugün ülkemizdeki ateistler içerisinde liberali, Türk milliyetçisi, Kürt milliyetçisi, kemalisti, sosyal-demokratı ve komünisti vardır. Ateistler bir siyasi parti çatısı altında toplanacak kadar homojen bir topluluk değildir.

(3) Kurulacak bir ateist partisi, ateizmle, din ile, din-devlet ilişkisi ile ilgisi olamayan diğer konularda ya susmak durumunda kalmalıdır, ki bu parti mantığına aykırı olur.
Ya da yukarda sıralanan siyasi zümrelerden sadece birisi bu parti içerisinde çoğunluğu ele geçirir (mesela komünistler) ve ''ateist parti'' adı altında kendi ideoloji ve siyasi çizgilerini takip eder, ki o zaman da parti adının ''ateist'' olması saçma olur.

=> Ateizm'in partisi olmaz. Sadece ''tanrılara ve dinlere inanmama'' noktasında birleşen insanların her alanda ortak (veya birbirine yakın) düşüncelere sahip olmaları beklenemez.
Non-teistlerin ortak siyasi hedefleri vardır elbette. Fakat bu hedefler parti çatısı altında değil, sivil toplum kuruluşları olarak takip edilmelidir.

saygılarımla

theatre
31-08-2009, 15:16
Türkiye'de izlenen politikalarla..

Türkiye halkının birbine olan bağlılığı yok edilmiştir.

Ortaçağ İslam devletlerindeki insan tipi neyse,şu an Türkiye toplumu aynı haldedir.

O yüzden İslam tarihi boyunca hiç bir İslam toplumunda insana yarar bir kalıntı bulamadım..

Yol bile yapmamış bir medeniyet..

Şu an Türkiye'de yetmiş beş milyon devlet var.

İnsanlar işte o kadar birbirinden uzaklaştırıldı.

Bunun tek bir nedeni var..

O da insanlara dayatılan ve ne yazık ki devlet eliyle dayatılan dincilik ve bölücülüktür..

Bu uygulama devam ettiği müddetçe..

İnsanlar arasındaki farklılaşma ,düşmanlaşma..

Daha da kapitalist daha da vahşileşme devam edecektir.

Dinciler,bölücüler politika yapmasın demiyoruz..

Ama bırakın başkaları da politika yapsın..

Bir Ateist parti kurulabilsin.

Bir Hristiyan partisi de olsun.

Budistler neden kendilerini saklasın?

Onlar da siyaset yapabilsin.

Ama Türkiye'de..

İslam dışındaki her tür inanç ve hem de Laiklikle yasaklandığından..

İnsanlar birbirine düşman..

İnsanlar birbirine hain.

Peki bu durumdan kimler yararlanıyor?

Dincilerle..

Bölücüler mi?

Dabi..

Dabi..

cigi
31-08-2009, 15:31
Türkiye'de izlenen politikalarla..

Türkiye halkının birbine olan bağlılığı yok edilmiştir.

Ortaçağ İslam devletlerindeki insan tipi neyse,şu an Türkiye toplumu aynı haldedir.

İnsanlar işte o kadar birbirinden uzaklaştırıldı.

O da insanlara dayatılan ve ne yazık ki devlet eliyle dayatılan dincilik ve bölücülüktür..

Bence cok güzel ve anlamli bir baslik acmisin sevgili theatre, yüregine emegine saglik. Yazdiklarina ve düsüncelerine yürekten katildigimi belirtmek isterim.

Su anda cok mesgulum, daha sonra bu basliga elimden geldigi kadar katkida bulunacagimi bildirmek istedim.

Sevgiler.

theatre
31-08-2009, 15:36
Ve hala,

Türkiye'nin sorunlarını..

Emir komuta..

Ya da iman gayreti ile çözeceğine inanan insanlar var..

Bu ülkede..

"İyi bir önder çıksa"ymış..

"Millet o önderi izlerse"ymiş..

"Öz hakiki İslama uyulsa" mış

Yok ya..

Halamda da falan filan olsaydı..

Türkiye'de eksik olan tek şey demokrasidir..

İslami olmayan her şeye tahammülsüzlüktür.

Bu böyle devam ettiği müddetçe..

Türkiye halkı..

Türkiye..

Adım adım ilkelleşmeye devam edecektir..

Ben demiyorum ama..

Bazıları yakında Türkiye'nin Afganistan'a dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunu ileri sürüyor.

uyar
31-08-2009, 15:41
ozaman fenerbahçe partisi de kuralım.....

satrançseverler partisi de kuralım

erkekler partisi de kuralım....

klasik müzikçiler partisi de kuralım....

dolmayı yoğurtsuz sevenler partisi de kuralım....

azınlık
31-08-2009, 15:42
ozaman fenerbahçe partisi de kuralım.....

satrançseverler partisi de kuralım

erkekler partisi de kuralım....

klasik müzikçiler partisi de kuralım....

dolmayı yoğurtsuz sevenler partisi de kuralım....

Uygun görürseniz hiç durmayın kurun.

A.

ulpian
31-08-2009, 15:47
Uygun görürseniz hiç durmayın kurun.

A.

Güzel de, madem tartışıyoruz bu konuyu, bir de yukardaki argümanlara bir cevap verseniz.

Somut olarak şunu merak ediyorum:
Bir ateist parti kuruldu diyelim. Bu parti ateizmle, dinle, dinlerden özgürlükle ilgili olmayan alanlarda susacak mı?

saygılarımla

AYATA
31-08-2009, 15:53
ateist partiyi ilk düzenleyeceği mitingin meydanında düşünüyorumda.....pehhhhh

theatre
31-08-2009, 15:54
Bir Ateist ya da Hristiyan ya da Budist Parti kurulsun..

İzlenecek bütün politikalar benden..

Her yer de bangır bangır konuşulur.

Yeter ki..

Devlet..

İslami olmayan..

Her şeye..

Alerjisini depreşiptirip te..

İnsanları..

Hem de vahşice katl ettirmesin.

Bu ülke var olmak istiyorsa başka da hiç bir şansı yooo ok..

azınlık
31-08-2009, 15:57
Somut olarak şunu merak ediyorum:
Bir ateist parti kuruldu diyelim. Bu parti ateizmle, dinle, dinlerden özgürlükle ilgili olmayan alanlarda susacak mı?

Buna parti meclisi karar verir. Tüzük ne diyorsa o olur. Ateist olup da sağ ya da sol tandanslı bir ateist partiye oy vermek veya vermemek kişiye kalmıştır; dinlerden özgürlüğü diğer konuların önüne koyuyorsa verir. Keza sağ tandanslı (muhafazakar) bir ateist parti de biraz saçma olur sanki ...

Önemli olan ilk adım :grouphug:

A.

uyar
31-08-2009, 15:58
theatre dostum..

onun yerine sadece anti-AKP kurulsa senin (:)) sorunlarını daha iyi çözer mi dersin... ateistleri bu olaya alet etmesen

uyar
31-08-2009, 16:00
Buna parti meclisi karar verir. Tüzük ne diyorsa o olur. Ateist olup da sağ ya da sol tandanslı bir ateist partiye oy vermek veya vermemek kişiye kalmıştır; dinlerden özgürlüğü diğer konuların önüne koyuyorsa verir. Keza sağ tandanslı (muhafazakar) bir ateist parti de biraz saçma olur sanki ....

neden muhafazakar ve/veya milliyetçi bir ateist olamaz mı???

theatre
31-08-2009, 16:03
theatre dostum..

onun yerine sadece anti-AKP kurulsa senin (:)) sorunlarını daha iyi çözer mi dersin... ateistleri bu olaya alet etmesen

Sevgili uyar,

Benim yazdıklarımı yılarca başkalarının ağzından dinlediniz..

AKP'yi destekleyenler de bunları söylemiyorlar mı?

Bu kadar yanar döner olmayı nasıl başarıyor sunuz?

İnancınız ne?

Bilmiyorum ama..

Siz sanırım müslümansınız.

azınlık
31-08-2009, 16:07
neden muhafazakar ve/veya milliyetçi bir ateist olamaz mı???

Olur tabi de, biraz zorlanır. Bence mahsuru yok, gelsin :rockon:

A.

ulpian
31-08-2009, 16:07
Buna parti meclisi karar verir. Tüzük ne diyorsa o olur. Ateist olup da sağ ya da sol tandanslı bir ateist partiye oy vermek veya vermemek kişiye kalmıştır; dinlerden özgürlüğü diğer konuların önüne koyuyorsa verir. Keza sağ tandanslı (muhafazakar) bir ateist parti de biraz saçma olur sanki ...

Önemli olan ilk adım :grouphug:

A.

Yaw ikimiz de ateistiz ama ateizm hakkında kısmen ne kadar farklı düşüncelerimiz var. :)

Neden sağcı, muhafazar, milliyetçi, ırkçı, faşist ateistler olmasın ki?? Varlar da zaten.

Neden ''sivil toplum kuruluşu'' fikrine bu kadar soğuksunuz. Tek gündemli parti gerçekten de biraz komik.

Hem ben liberal bir ateist olarak, ateizm isminin alet edilmesini istemiyorum, kimisinin ırkçı, kimisinin komünist, kimisinin kemalist ideolojileri için.

saygılarımla

azınlık
31-08-2009, 16:09
Neden ''sivil toplum kuruluşu'' fikrine bu kadar soğuksunuz.

Ben değilim. Bana STK da uyar parti de. Üstelik bir zaman önce STK olayını başka bir konuda hararetle desteklemiştim.

Diğer konuyu yukarıda yazdım.

A.

theatre
31-08-2009, 16:15
Sevgili uyar,

İnancınız ne?

Bilmiyorum ama..

Biz demokrasiden bahsedince AKP karşıtı mı olduk şimdi?

ulpian
31-08-2009, 16:36
Sevgili uyar,

İnancınız ne?

Bilmiyorum ama..

Siz değil miydiniz daha ilk mesajınızda AKP'den bahseden. Demokrasi anlayışınızın AKP karşıtlığı, şeriat ve bölünme paranoyası ve komplo teorileri ile sınırlı olması, bunu yaparken ''dinlerden özgürlük'' ve ''ateizm'' adına yapıyor olmanız bile, zaten bir ateist parti'nin yanlış olacağının en büyük göstergesi.

Ayrıca herhangi bir üyenin dini hakkında hüküm verme hakkınızın olduğunu sanmıyorum.

saygılarımla

theatre
31-08-2009, 16:47
Siz değil miydiniz daha ilk mesajınızda AKP'den bahseden. Demokrasi anlayışınızın AKP karşıtlığı, şeriat ve bölünme paranoyası ve komplo teorileri ile sınırlı olması, bunu yaparken ''dinlerden özgürlük'' ve ''ateizm'' adına yapıyor olmanız bile, zaten bir ateist parti'nin yanlış olacağının en büyük göstergesi.

Ayrıca herhangi bir üyenin dini hakkında hüküm verme hakkınızın olduğunu sanmıyorum.

saygılarımla

O yazımı bul yarın AKP'ye üye olacağım.

ulpian
31-08-2009, 16:50
O yazımı bul yarın AKP'ye üye olacağım.

Nasıl yani?
İlk mesajınızda AKP geçmiyor mu?

uyar
31-08-2009, 16:52
Yaw ikimiz de ateistiz ama ateizm hakkında kısmen ne kadar farklı düşüncelerimiz var. :)

Neden sağcı, muhafazar, milliyetçi, ırkçı, faşist ateistler olmasın ki?? Varlar da zaten.

Neden ''sivil toplum kuruluşu'' fikrine bu kadar soğuksunuz. Tek gündemli parti gerçekten de biraz komik.

Hem ben liberal bir ateist olarak, ateizm isminin alet edilmesini istemiyorum, kimisinin ırkçı, kimisinin komünist, kimisinin kemalist ideolojileri için.

saygılarımla

sonsuz katılıyorum ulpian...

sevgili theatre....ben gayet koyu bir ateistim.. yazılarım bunu destekler..

ama ateizmden parti olmaz... öyle bir partiye oy vermem şahsen...

özgürlükleri destekleyen bir parti dersen o başka birşey tabiiii....

azınlık
31-08-2009, 16:54
Nasıl yani?

Başka bir bağlamda, dincilik bağlamında, geçiyor. akepe olmaz refah olur ... bence doğru bir tespit olmuş: din ile siyaset biraraya gelince ortaya feci bir ucube çıkıyor.

A.

azınlık
31-08-2009, 16:56

Bence din insanlığın önündeki en büyük engeldir. Önümüzdeki en büyük engelle mücadele için parti olmazsa ne için olur bilemiyorum.

A.

ulpian
31-08-2009, 16:59
Başka bir bağlamda, dincilik bağlamında, geçiyor. akepe olmaz refah olur ... bence doğru bir tespit olmuş: din ile siyaset biraraya gelince ortaya feci bir ucube çıkıyor.

A.

Olabilir de. Alternatifleri (yani ciddi bir oy oranına sahip olan alternafileri) şu anki halleriyle beni bir ateist olarak AKP'den çok daha fazla ürkütüyorlar.

Siyasette dine ben de elbette karşıyım. Ama siyasette her kötülüğün anası din değil, dogmatik ideolojilerin tümüne karşıyım: Bunlara dogmatik kemalizm, komünizm de dahil. Onların ne kadar hakkı var veya yoksa siyasi alanda dinin de o kadar var veya yok.

saygılarımla

uyar
31-08-2009, 17:05
Bence din insanlığın önündeki en büyük engeldir. Önümüzdeki en büyük engelle mücadele için parti olmazsa ne için olur bilemiyorum.

A.

sevgili azınlık ... dinle mücadele sadece mücadelelerden biridir... o kadar başka şeyler de var ki mücadeleler için.... en başta da ayrımcılıklar geliyor... sadece bir tarafı tutarak parti kurulursa diğer taraftaki düzgün aklı başındaki özgürlükçü insanları ne yapacağız....
sonra ekonomi ve hayat tarzları gelir ki bu konuda bir tarafı tutmak mümkün mü.... dinden anladığın islam ise sadece diğer dinleri ne yapacağız... yani tek ateizmi kriter göstererek parti olmaz olamaz.. ozaman bu partinin dinci şeriatçi bir partiden ne farkı kalır dimi??

evrensel-insan
Saygideger theatre;

Kuracagin, Ateist ya da Hristiyan bir partinin, ideolojik inancsal dogrusu ne olacak? Senin partinin karsisindaki goruslere, iktidara gelirsen; nasil bir yonetim uygulayacaksin. Senin getirecegin "demokrasi kurallari" kimin icin demokratik olacak? Yoksa, SSCB gibi bir uygulamami getireceksin?, Bu gelen Ayrimci iktidarin; daha onceki iktidarlardan, farki ne olacak?

Sonucta getirecegin herhangibir ideolojik inancsal dogru, sadece senin dusunceni kapsayanlarin dogrusu olmayacak mi? Bu dogruyu yanlis bulanlara nasil hak ve ozgurluk taniyacaksin?

Ustelik, oturmus ve kabullenilen bir ideoloji var mi? Kendi ideolojik inancsal bunyedeki; baska dogrulari nasil kendinde butunluyeceksin? Kirmizi cizgilerin ve olmazsa olmazlari, yani taviz veremeyecegin uygulamalari herkese nasil kabul ettireceksin?

Bence; kisilerin, kisilik ve kimliklerini olusturan soyut degerlerin insan haklari ve kisisel hak ve ozgurlukleri ile; bunlarin bir ideolojik inancsal dogru cikari ugruna arac olarak siyasal kullanimi farkini cok iyi algilamak lazim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
Olabilir de. Alternatifleri (yani ciddi bir oy oranına sahip olan alternafileri) şu anki halleriyle beni bir ateist olarak AKP'den çok daha fazla ürkütüyorlar.

Bunu abartı sanatı olarak kabul ediyorum :D

Tabi ki dogmatik herşey zararlıdır ama cahil cesareti bir milletin karşılaşabileceği en tehlikeli şeydir.

A.

theatre
31-08-2009, 17:07
Nasıl yani?

Sevgili ulpian,

Benim AKP karşıtı olan O mesajımı burada göster..

Yarın istediğin ilin istediğin AKP İl binasına gelip kayıt yaptıracağım.

azınlık
31-08-2009, 17:08
sadece bir tarafı tutarak parti kurulursa diğer taraftaki düzgün aklı başındaki özgürlükçü insanları ne yapacağız....

Şöyle sorayım: ateist ben ile şeriatçı Envy başbakanlığa aday olsak sence hangimiz daha demokratik bir yönetim sergileriz? Dinlere karşı savaş dediysem elde kılıç değil, bilgi ışığıyla savaş.

A.

ulpian
31-08-2009, 17:09
Bunu abartı sanatı olarak kabul ediyorum :D

Yo kesinlikle mübalağa yok. Şu anki halleriyle MHP veya CHP'nin tek başına veya koalisyonda hükümet ettikleri bir Türkiye tahayyül bile etmek istemem.

=> Görüyoruz ki: Biz ateistler en iyisi sivil toplum örgütleri kuralım ve sadece ortak noktalarımızda ortak mücadele verelim. Bir parti kurarsak önce birbirimizi yeriz. :)

saygılarımla

theatre
31-08-2009, 17:10
sonsuz katılıyorum ulpian...

sevgili theatre....ben gayet koyu bir ateistim.. yazılarım bunu destekler..

özgürlükleri destekleyen bir parti dersen o başka birşey tabiiii....

Sevgili uyar,

Ama öyle bir yazmışsınız ki..

Birden gözümün önüne yıllarca "demokrasi" diyip sonra da neo faşo olanların önde gideni olanlar geldi.

azınlık
31-08-2009, 17:12
Yo kesinlikle mübalağa yok. Şu anki halleriyle MHP veya CHP'nin tek başına veya koalisyonda hükümet ettikleri bir Türkiye tahayyül bile etmek istemem.

O zaman vakit gelmiş demektir, hemen kuralım partiyi :D

Hocam, şaka bir yana ama hiç olmazsa dışişlerinde falan şu anki pespayelik ortadan kalkar. Ne yani akepe'ye mi oy verelim?

A.

ulpian
31-08-2009, 17:12
Sevgili ulpian,

Benim AKP karşıtı olan O mesajımı burada göster..

Yarın istediğin ilin istediğin AKP İl binasına gelip kayıt yaptıracağım.

sevgili theatre,

sakın AKP'ye kayıt olma. Ne alaka ki. Ben de değilim AKP'ye kayıtlı, asla olmam da.

Ama sen ''benim ilk mesajımda AKP geçmiyor, AKP'ye olumsuz anlamda gönderme yapılmıyor'' diyorsan, gerçekten de diyecek birşeyim yok. Hani ''yazdıklarım salt AKP karşıtlığına indirgenemez'' desen, anlayacağım, ama AKP'yle ilgisi olmadığını söyleyemezsin ki yahu. :)

saygılarımla

theatre
31-08-2009, 17:31
sevgili theatre,

sakın AKP'ye kayıt olma. Ne alaka ki. Ben de değilim AKP'ye kayıtlı, asla olmam da.

Ama sen ''benim ilk mesajımda AKP geçmiyor, AKP'ye olumsuz anlamda gönderme yapılmıyor'' diyorsan, gerçekten de diyecek birşeyim yok. Hani ''yazdıklarım salt AKP karşıtlığına indirgenemez'' desen, anlayacağım, ama AKP'yle ilgisi olmadığını söyleyemezsin ki yahu. :)

saygılarımla

Sevgili ulpian,

Sorun AKP,CHP,MHP sorunu değil..

Bu toplum..

Doğru düzgün demokrasi olmazsa..

İnsani bütün değerlerini..

Devletine,milletine,ailesine olan bağlılığını,

Hatta saygısını kaybediyor.

Keşke sorun sadece particilik olsaydı da..

Particilik yapsaydık..

Ama değil..

Peki din mi sorun?

İşte bir tane Ateist ya da Hristiyan parti olsaydı..

O da sorun olmazdı..

Çünkü vatandaşa anlatılırdı..

Ve öyle olsa idi..

Vatandaş kendisine en iyi hizmet edecek siyasal örgütü belki de sıradan bir partiyi seçebilirdi.

Neyse artık..

Çok iyi biliyorum ki..

Oynanan oyun sürecek..

ulpian
31-08-2009, 17:40
Peki din mi sorun?

İşte bir tane Ateist ya da Hristiyan parti olsaydı..

O da sorun olmazdı..

Çünkü vatandaşa anlatılırdı..

Çok hayal-perest bir bakış bu sevgili theatre,

bir ateist partinin peydah olması ile din sorununun çözüleğine nasıl ihtimal verebiliyorsunuz? Toplumun kollektif bilincindeki direnç gücünü bu kadar hafife almak çok yanlış.

Oynanan oyun sürecek..

İşte bu gibi cümleleriniz beni sizin hakkınızda komplo teoriciliği ibaresini kullanmama sevkediyor. Oynanan bir oyun filan yok. Eğer oyundan kastınız tek ve yegane bir gücün herşeyi kontrol ederek herkesi oynattığı ise!

''Oyun''dan kastettiğiniz bu değilse zaten her fert, her siyasi kesim, her devlet kendi oyununu oynuyor, oynamalıdır da.

saygılarımla

azınlık
31-08-2009, 17:49
bir ateist partinin peydah olması ile din sorununun çözüleğine nasıl ihtimal verebiliyorsunuz?

Din sorununu çözmez ama eminim yüzbinlerce insan "anaaa, demek ben ateistmişim" der gibi geliyor bana. Hele bir dinlerin gerçek yüzünü görsünler ...

Yahu adam "Kur'an'ı Arapça okumak makbuldür" diyo, daha ne kadar cahil bırakılabilir bir ümmet. Dinin aslını öğrenen hala inanmaya devam ediyorsa vardır aklından bir zoru; onlar için klinkler açmayı da programımıza koyarız.

A.

theatre
31-08-2009, 17:51
Çok hayal-perest bir bakış bu sevgili theatre,

bir ateist partinin peydah olması ile din sorununun çözüleğine nasıl ihtimal verebiliyorsunuz? Toplumun kollektif bilincindeki direnç gücünü bu kadar hafife almak çok yanlış.

İşte bu gibi cümleleriniz beni sizin hakkınızda komplo teoriciliği ibaresini kullanmama sevkediyor. Oynanan bir oyun filan yok. Eğer oyundan kastınız tek ve yegane bir gücün herşeyi kontrol ederek herkesi oynattığı ise!

''Oyun''dan kastettiğiniz bu değilse zaten her fert, her siyasi kesim, her devlet kendi oyununu oynuyor, oynamalıdır da.

saygılarımla

Hayat bana şunu da öğretti.

Doğulu toplumlarda sorun çözmek olanaksızdır..

İyiniyetle başlanan bir iş bile ..

Kısa sürede karşılıklı suçlamalara,sürtüşmelere,küfre,kin ve nefrete ve kavgaya dönüşür.

O sizin en yakınınız bile olsa sonsuza kadar sürecek bir kin ve nefret her iki tarafı da artık esir almıştır.

Pek çok sevdiğim insanla şu an konuşmuyoruz.Milyon yıl da geçse de yeniden konuşmamız olanaksız.

Burada da böyle oldu.

Başka türlü olsaydı şaşırırdım.

Bu şahsi tecrübem..

Diğer yazdığım şeyler sanırım "komplo".

Evet ben bir komplo teorisyeniyim..

Hiç olmazsa sanal alemde kimseyi kırmadan ayrılalım.

Tanrı izin verirse.

azınlık
31-08-2009, 17:54
Hiç olmazsa sanal alemde kimseyi kırmadan ayrılalım.

Acelen var gibi? Niye? :pout:

A.

theatre
31-08-2009, 17:57
Acelen var gibi? Niye? :pout:

A.

O hep vardı..

ulpian
31-08-2009, 17:58
Din sorununu çözmez ama eminim yüzbinlerce insan "anaaa, demek ben ateistmişim" der gibi geliyor bana. Hele bir dinlerin gerçek yüzünü görsünler ...

Yahu adam "Kur'an'ı Arapça okumak makbuldür" diyo, daha ne kadar cahil bırakılabilir bir ümmet. Dinin aslını öğrenen hala inanmaya devam ediyorsa vardır aklından bir zoru; onlar için klinkler açmayı da programımıza koyarız.

A.

sevgili azınlık,

sizin de meseleyi bu kadar kolay görmenize şaşırdım.

Madem sizce adam-akıllı bir anlattıktan sonra birçok Müslüman hemencecik dinden kurtulur, bunu bir çevrenizde denesenize. Ama hani öyle cami-namazla hiç işi olmayıp da, sorulunca ''ben müslümanım'' diyenleri kastetmiyorum. Beş vakit namaz kılacak, o da olmazsa en azından cumalarını hiç kaçırmayacak kadar dinine bağlı müslümanlar mutlaka vardır çevrenizde. Bunları ''anlatarak, göstererek, açıklayarak'' dinden kurtarmaya çalışsanıza bir. Veya çalıştıysanız ne kadar başarılı olabildiniz. Ben maalesef hiç bir başarı kaydedemedim bu alanda.

(Bu arada bu söylediğiniz etkiyi mümkün saysak bile, bu parti ile değil sivil toplum örgütü ile olmalı.)

saygılarımla

uyar
31-08-2009, 18:26
Şöyle sorayım: ateist ben ile şeriatçı Envy başbakanlığa aday olsak sence hangimiz daha demokratik bir yönetim sergileriz? Dinlere karşı savaş dediysem elde kılıç değil, bilgi ışığıyla savaş.

A.

sevgili azınlık... bir dindardansa sizi tabii ki sizi tüm kalbimle desteklerim ama oy verir miyim.. ateism dışındaki görüşlerinizi daha bilmiyorum ki:)

uyar
31-08-2009, 18:31
Madem sizce adam-akıllı bir anlattıktan sonra birçok Müslüman hemencecik dinden kurtulur, bunu bir çevrenizde denesenize. (Bu arada bu söylediğiniz etkiyi mümkün saysak bile, bu parti ile değil sivil toplum örgütü ile olmalı.)

Hem sadece tek sorun din islam değil ki... EVet tüm sorunların babası islam/din bizde tabii ki ama... ekonomi ve eğitimi de hiçe sayamassınız..

bence iyi eğitim alan ve cebi de dolan insan zaten dinden uzaklaşır otomatikman....

evrensel-insan
31-08-2009, 18:48
Saygideger theatre;

30 nolu mesajimdaki sorulara, cevap bekliyorum, senden.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
31-08-2009, 18:53
Sevgili arkadaslar;

Ateist parti elbette kurulabilir. Bunun icin bilgi, birikim ve alt yapi olmasi gerekir fakat Türkiye'de ki ateistler sanal sitelerde oyalandigi müddetce, dogmatizmin kalin zincirlerini kirmak imkansizdir.

Beyinlerin özgürlügüne kilit vuran dogmatizmden kurtulabilmek icin, siyasi görüsü ne olursa olsun, dinlerden özgür insanlarin gücbirligi yapmalari gerekir.Hollanda'daki atilan ilk adimda üstüne basa, basa vurgulanan ilk cümle bu idi.

Ilk önce humanist görüsler iceren ve dinlerden özgür sivil toplum örgütlerinin cogalmasi gerekmektedir.

Sevgili ulpianin görüslerine katilmiyorum. Atesit partinin planida olur, programida.Diger partilerden cok daha üstün bir sekilde.Düsünebiliyormusunuz, dinin hic bir yerde cikar amacli olarak kullanilmadigi ve insanlarin sömürülmedigi bir yönetimi?

Türkiye'de bir cok aydin dinlerden özgürdür fakat, halkin gözünün icine baka, baka müslümancilik oyunu sergilemektedirler.Paranin din ekseni etrafinda dönüyor olmasi bu insanlara dogru bildiklerini dahi konusmalarini engelletmektedir.

Diyanet kurumu ülkemizin kaynaklarini tek basina, bos yere kurutan bir kurumdur ve bir cok diyanet calisani da para ugruna sahtekarliklarina devam etmektedirler. Laik ve demokratik bir ülkede devlet eli ile din dagitilmaz, dayatilmaz. Anadolu insanlarinin mutlu gelecekleri icin insanlar ayristirilmamalidir. Ülkenin basinda bulunan hükümet bir emperyalist hizmetkaridir. Öyle olmasa dini bir baski ve ayristirma araci olarak kullanmaz.

Sizlere Zeitgeist filminin 2. ve 3. bölümlerini izlemenizi öneririm. Fakat bu filmlerde en can alici olan noktaya vurgu yapilamamaktadir.

Dünyada'ki kraliyet ailelerinin, bütün insanlar üzerindeki hakimiyetini kirabilmek cok zordur. Bu ailelerin bir adim altinda Vatikan, onlarin altinda silah, petrol, uyusturucu tüccarlari ve onlarin altlarinda da CEO lari gecmek, yok etmek gerekmektedir.

Dünya'nin en cok gelismis, egitimli ve kültür seviyesi, sosyal haklari yüksek olan bir ülke Isvec'te dahi sosyalizmi gerceklestiremezsiniz cünkü kraliyet buna izin vermez, vermiyor da.

Avrupa'da bir cok ülkede yesiller partisi yani humanist partiler vardir ve bunlarin halk temsilcilerinin cogu dinlerden özgürdür. Fakat hala kilisenin dolayisi ile vatikanin emirlerini yerine getirmekten cekinmemektedirler. Bu bir ikiyüzlülüktür. Rotterdam'da yapilan toplantiya gelen yesil sol parti ateist bir temsilcisi toplantida; bu partiyi kurmaya dahi kalkismayin basaramazsiniz, gelin sizleride icimize alalim, diye konusmustur.

Parti lideri sn. Donk ve diger bütün insanlar buna hayir demislerdir. Hollanda'da tarikatlara, cemaatlara ve devamli cogalan camilere devlet ve belediye bütcelerinden milyonlarca euro yardim yapilirken, ateist bir parti olusumuna 1 euro dahi yardim yapilmamaktadir.

Dikkatinizi bu noktaya cekmek isterim. Birazcik ileriye dogru düsünebilirseniz, burada emperyalist ülkelerin oyunlarini cok rahat görebilirsiniz. Halkin sirtindan toplanan vergiler ile müslüman kuruluslara yapilan devlet yardimlari! Kaldi ki kuranin icinde kendileri icin neler yazildigini müslümanlardan cok daha iyi bilen bir yönetim.

Din ve etnik ayristirma olmazsa, emperyalistler sömürecek bir ülke bulamazlar. Eger bu sekilde devam ederse, Dünya gelecegi cok büyük tehlikelere gebe olmak icin süratle zaman kaybetmektedir.

Cesaretli, yürekli, yobazlardan korkmayan insanlarin yapacagi gönül, güc ve isbirligi sayesinde dinlerden özgür sivil toplum örgütleri kurulabilir akabinde bunlari bir parti olusumu takip edebilir. Egitimi, bagimsiz yargiyi, hukuku, sokaktaki esitligi, üretimi, kardesligi; ülkede ki insanlari ayristirmadan ve bölmeden, kurabilmek cok mu zor?

Devlet ve dolayisi ile emperyalistler tarafindan yönetilen din olursa; evet.

Dinlerden özgür bir aydinin, dini her yerde kullanan bir partiye yaglanmasi ve onu desteklemesi kabul edilemez. Eger bunu yapiyorsa o da emperyalistlerin kullandiklari kontra kisilerdir. Isterse bilmeyerek olsun !!

Emperyalistlerin tek tarafi tuttugunu düsünenler cok büyük bir yanilgi icindedirler. Emperyalistlerin kartlarinin acilimlari saymakla bitmez fakat bizim ülkemiz ve insani günlük yasadigi icin bunlari göremezler, görmemeleri icin devamli yapay gündem ile oyalandirilirlar.

Atesit bir parti,halkin sadece refahi ve gelecegi icin humanist duygularla birlikte vardir. Insanlari kullanabilecegi, yalan söyleyerek kandiracagi,korkutacagi ve onun arkasina saklanabilecegi en büyük etkenden siyrilarak politikaya soyunan insanlarin partisidir. Sosyalist, komunist, demokrat, ulusalci, v.s. catisinda herkesin olabilecegi bir parti olmalidir diye düsünüyorum.

uyar
31-08-2009, 19:13
Ateist bir parti,..... Sosyalist, komunist, demokrat, ulusalci, v.s. catisinda herkesin olabilecegi bir parti olmalidir diye düsünüyorum.

kesinlikle böyle bir partiye ateist olarak oy vermem.... zaten komunistlerle milliyetçilerin ülkemizde görülen absürt birleşmelerine şaşkınlıklar içindeyim...

evrensel-insan
31-08-2009, 19:20
Saygideger cigi;

Ilk önce humanist görüsler iceren ve dinlerden özgür sivil toplum örgütlerinin cogalmasi gerekmektedir.-cigi-

Aynen katiliyorum. Bu konuyu ben cok defa onceleri dile getirmistim. Once bunun ogretim-egitimini saglayacak, sivil kuruluslarin kurulmasi ve toplumda ses getirmesi gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
31-08-2009, 20:23
sizin de meseleyi bu kadar kolay görmenize şaşırdım.

Madem sizce adam-akıllı bir anlattıktan sonra birçok Müslüman hemencecik dinden kurtulur, bunu bir çevrenizde denesenize. Ama hani öyle cami-namazla hiç işi olmayıp da, sorulunca ''ben müslümanım'' diyenleri kastetmiyorum. Beş vakit namaz kılacak, o da olmazsa en azından cumalarını hiç kaçırmayacak kadar dinine bağlı müslümanlar mutlaka vardır çevrenizde. Bunları ''anlatarak, göstererek, açıklayarak'' dinden kurtarmaya çalışsanıza bir. Veya çalıştıysanız ne kadar başarılı olabildiniz.

Valla kolay görmüyorum. Sadece birkaç gözlemimden yola çıkarak yazdım. Etrafımda bahsettiğiniz türden kişiler pek yok ama oruç tutup Cuma'ya giden tiplerle olan muhabbetlerde inceden yokluyorum. Aslında onlar da biliyorlar neyin ne olduğunu ama hani garanticilik var ya ... cennetten yer kapma, hiç olmazsa cehennemden yırtma olayı ... orada takılıp kalıyorlar.

Neyse, kolay değil tabi ama sonuçta STK olsun, parti olsun ama bizim olsun, kamuoyunda sesimiz duyulsun.

A.

aydoe
31-08-2009, 20:38
Sonuna kadar destekliyorum ben varım.

imhotep
31-08-2009, 20:59
Ortak bir çatı altına ateistleri ancak ateist bir dernekle toplayabilirsiniz. Bu derneğin işidir. Siyasi parti olayı bambaşka. Siyaseten biz bu sitede bile birleşemiyoruz, parti mi kuracağız Allahınız aşkına :D

evrensel-insan
31-08-2009, 21:11
Saygideger arkadaslar;

Ateizm; algilandigi sekliyle, bir yasam ve iliski bicimidir. Gunumuzde ve insanoglunun henuz yaratilissal/inancsal/ideolojik bagimliliktan kurtulamadigi olcude herhangi bir siyasal-toplumsal-sosyal yonetim olamaz.

Ama; kendi calismasiyla, bir yonlendirim yolu olabilir. Onu da; eni konu egitim-ogretim olarak; belirlemek ve teori-pratik ikilemini ortaya koymak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

uyar
31-08-2009, 21:29
Neyse, kolay değil tabi ama sonuçta ........, kamuoyunda sesimiz duyulsun.

bak bu doğru azınlık dostum sesimizi duyurmalıyız... ama nasıl?? sivil toplum örgütü güzel bir çözüm belki ama bizim topluma yabancı bir kavram..

bir cemiyet veya klüp olmanın türkiyedeki sesini duyurmada payı ne ?? yok gibi... odalar bile tam işe yarıyamıyor.

Bir de allahsızı öldürmenin sevap olduğunu düşünenler karşı ortaya çıkmak da yürek istiyor tabii..

Son olarak alışkanlık kırıcı fikirleri topluma iletmek yavaş yavaş olmalı ancak o zaman toplum bunu hazmedebiliyor gibi geliyor..

theatre
01-09-2009, 00:30
Bir Ateist Partisi kurduk..

Ben Parti Tüzüğünün ilk maddesini burada açıklıyorum.

- Ateist Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasasının ilk üç maddesi ve Atatürk devrimlerine yürekten bağlıdır..

Bütün Ateistler bu maddeyi benimserler mi?

Khaos
01-09-2009, 00:58
bana uymaz mesela.ama sanırım çoğunluğa uyacaktır.
aslında şu ateist tanımından bile hoşlanmıyorum doğrusu.materyalist kavramı neden dillerden bu kadar uzak anlayabiliyor değilim.

theatre
01-09-2009, 01:00
bana uymaz mesela.ama sanırım çoğunluğa uyacaktır.
aslında şu ateist tanımından bile hoşlanmıyorum doğrusu.materyalist kavramı neden dillerden bu kadar uzak anlayabiliyor değilim.

Materyalizm kelimesini o kadar kirlettiler ki..

O hiç olmaz.

Khaos
01-09-2009, 01:05
ben partinizin adı olarak önermedim.
şu yada bu şekilde bu sitede yazan arkadaşlara kendilerini tanımlarken materyalist kelimesini ateist yerine daha yoğun kullanmaları anlamında önerdim.

theatre
01-09-2009, 01:13
Yine de materyalizm denilince..

Maddeye tapınçlık geliyor aklına insanların..

Ateistlerin bir şeye tapma gibi bir istençleri yok sanırım.

Khaos
01-09-2009, 01:28
şayet bu geliyorsa ki, dediğiniz haklılık payı içeriyor;bu yanılsamanın nasıl oluşturulduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz.
ancak materyalizm denen ve onlarca düşünürün emek koyduğu felsefi birikimden vazgeçilmemelidir.idealizmin üstün amaçlar peşinde koşmak değil savsata üretmenin felsefesi olduğu da deşifre edilmelidir.
ben bu bağlamda ısrarla materyalist olduğumu söyleyeceğim.
bunun maddeperestlik (bir tür hedonizm anlamında) olduğunu söyleyenlere karşı da materyalizmi savunacak argumanlarımı geliştirme mücadelesi vermekten yanayım.
salt ateizm süreç içerisinde idealistleşme eğilimine girdi.sakın gülmeyin;idealist ateizm olurmu demeyin.pratikten yola çıkarak bu trajik kavramı geliştiriyorum.
ateizm dinsel argümanlarla din eleştirisi yapmaktan vazgeçip materyalist argumanlarını geliştirmelidir diyorum.

evrensel-insan
01-09-2009, 01:32
Saygideger anarchist;

Sonucta inanclarin da somut dayanagi materyalisttir. Kuran, ayetler, hadisler, camiler, kabe, ve inancli insanoglunun her turlu davranisi; namaz, oruc, zekat, hac v.s.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık
01-09-2009, 08:59
bak bu doğru azınlık dostum sesimizi duyurmalıyız... ama nasıl?? sivil toplum örgütü güzel bir çözüm belki ama bizim topluma yabancı bir kavram..

Hımmm,

Aklıma şöyle birşey geliverdi ama uygulanabilirliği nedir bilemem ... mevcut (tüzüğü ve söylemi bize uyan) STK'lardan biri bünyesinde bir alt-grup, komite vs. falan olamaz mı/yız?

A.

uyar
01-09-2009, 09:24
ateist alternatifi (sinonim değil) olabilecek o kadar çok kelime üretildi ki....

agnostic (http://thesaurus.reference.com/browse/agnostic), free thinker, heathen (http://thesaurus.reference.com/browse/heathen), infidel, irreligionist, pagan, skeptic (http://thesaurus.reference.com/browse/skeptic) , bright, nonbeliever, Qafir (ben bunu seviyorum), heretic (http://thesaurus.reference.com/browse/heretic), iconoclast (http://thesaurus.reference.com/browse/iconoclast), idolater, misbeliever, nihilist, profaner, questioner, rationalist, nontheist, antitheist, rationalist, materialist, doubter, humanist, naturalist....... daha da vardır muhakkak..

cigi
01-09-2009, 12:17
Sevgili uyar;

Dinlerden özgür olmak yetmiyor mu?

Cesaret ve calisma azmi olmayan insanlar ile birlikte cay dahi icilemeyecegini düsünüyorum. Bos laflar üretenler ve karamsarlik duygulari icinde olanlar devrimci olamazlar.

Ben sevgili theatre'nin ilk madde icin olan sözlerine katiliyorum. Atatürk'e muhammede taptiklari gibi tapanlar Atatürk'ü tabu haline getirdiler ve onun devrimleri biraktigi yerden devam ettirmeyerek en kolay yolu, dini kullanmayi sectiler ve hala kullanmaya devam ediyorlar.

Mustafa Kemal öldükten sonra kisiligi,Türkiye'de pozitif ve negatif olarak cikar amacli kullanilmis, yapilan devrimleri günün sartlarina göre yenilestirmeyi hic bir siyasi parti basaramamistir.

Dinlerden özgür olan herkesin bir parti catisi altinda bulusmasinin cok zor olmamasi gerekiyor. Bu ülkenin gelecegi, huzuru, kardesligi, refahi ve mutlulugu icin gereklidir. Fakat kisilerin kendi egolarindan, siyasi görüslerinden bu dava ugruna siyrilmalari gerekir.

Din bir an önce devlet kurumu olmaktan cikartilmali ve diyanete bütce aktarimi kesilmelidir. Dini inancini devam ettirmek isteyenler kendi baslarinin caresine bakmak ile yükümlüdürler. Müslüman vatandaslar diger inanclilar ile esit haklara sahip olmak zorundadirlar. Günlük yasantida ve insan iliskilerini dahi kiskivrak eline geciren bu yozlasmis dini anlayistan bir an önce kurtulmak gerekmektedir.

Egitimi cagdaslastirmak, sivil anayasayi, bagimsiz yargiyi ve evrensel hukuk kurallarini gerceklestirebilmek icin devletin bir an önce din ile ilisigini kesmesi gerekir. Daha sonra secim sistemi, parti ici demokrasi, dokunulmazliklar yasalarida gerceklestirildikten sonra sokaktaki esitligin saglanacagina inaniyorum.

Sokaktaki esitligi saylayabilen bir yönetim var gücü ile üretime yönelik atilimlar gerceklestirmesi gerekir.Salt tüketen bir toplum yaratilmaya calisilmasi emperyalistlerin yardakcilari tarafindan gerceklestirilir. Dikkat ederseniz müslüman ülkelerin hepsi tüketicidir. Enerji kaynaklari olmayan diger müslüman ülkeler ise ya acliktan ölmekte ya da ic savaslar ile karanliklara dogru sürüklenmektedirler.

Sokakta ki esitligi saglanmis bir ülkede kimsenin, kimseye üstünlügü kesinlikle söz konusu olamaz! Ne bir general, ne bir basbakan, ne bir vali, ne bir emniyet müdürü ne de bir baska devlet kurumu etiketi olan bir kisi!

Böyle bir yasanti yasamayi isteyenler, ülkenin gelecegi icin dinlerden özgür ve humanist sivil toplum örgütlerini bir an önce cogaltarak dinlerden özgür bir partiyi olusturmalari gerekir. Adinin ateist olmasi gerekmiyor. Kavramlar ile ugrasmak bos yere enerji kaybidir.

Sevgili imhotep, sitenin icindeki siyasal görüslerin uzlasamadigini yazmis. Katiliyorum yazdigina. Fakat sunu tekrar belirtmek istiyorum. Dinlerden özgür olan insanlarin amacinin ilk önce, dinin diger insanlar üzerinden bir baski araci olarak kullanilmasini bertaraf etmek icin güc birligi yapilmasi degilmidir?

Diyanet kurumunun ve dinin devlettenden beslendigi kaynaklar kesilmedikce hic bir sol harekat ve devrimin gerceklesemiyecegine inaniyorum. Dinlerden özgür insanlar tarikatlara ve cemaatlere sicak bakamaz, onlara destekvari aciklamalar yapamaz. Bu da ayri bir iki yüzlülüktür.

Insanlarin esitligini, refahini ve gelecegini savunan dinlerden özgür insanlar bu cemaatlere, tarikatlara ve diyanete karsi kesin duruslarini göstermeleri, tavirlarini koymalari gerekir.

Benim inandigim ve yasamaya calistigim dinlerden özgür olmak budur. Bana dinini, inancini dayatmayan her insan benimle bir sorun yasamaz ve kabulumdur.

Khaos
01-09-2009, 12:38
Yeşiller,çevrecilik,feministler,ateistler; tek tek hangisiyle konuşsanız argümanlarında haklılık payı bulabilirsiniz.ancak madalyonun öbür tarafına bakalım.
bu tarz politik-ideolojik atomizasyon kim tarafından ve hangi motivasyonla oluşturulur.
temel çelişkiyi dejenere edebilmenin en kestirme yöntemi ikincil çelişkiler etrafında insanları birbirine karşı ideolojik tavır almaya itekleyebilmekten geçer.
temel çelişki emek-sermaye çelişkisidir.
bu bilinci dejenere edebilmek için paradoksal biçimde ateizmin de diğer benzerleri (feminizm,yeşiller) gibi kullanılmasının yöntemlerini mi geliştirmeye çalışıyorsunuz.
yav siz her yola gidersiniz ama emekçilerin davasına bi türlü gelemezsiniz.
bu ateizm denen EDİT aslında idealizmin bir türü olduğuna iyiden iyiye kanaat getirmeye başladım.ateist parti kuracaklarmış.emekçiler leş gibi ter kokuyor değilmi.onlarla yarenlik edemezsiniz.balo çocukları sizi.salonlarda muhammedin tanrısını kafaya alıp şampanyanızı mı yudumlacaksınız burjuva burjuva.siz varya sizlerle tek kelime ortak tarafım yok aslında.burda neden varım diye kendime şaşıyorum bazan.

cigi
01-09-2009, 13:49
ateist parti kuracaklarmış.emekçiler leş gibi ter kokuyor değilmi.onlarla yarenlik edemezsiniz.balo çocukları sizi.salonlarda muhammedin tanrısını kafaya alıp şampanyanızı mı yudumlacaksınız burjuva burjuva.siz varya sizlerle tek kelime ortak tarafım yok aslında.burda neden varım diye kendime şaşıyorum bazan.

Konumuz ilk etapta dinlerden özgür bir partiyi kurabilme cabalaridir.
Bu parti programinda sosyal adalette olacaktir, diger konularda.

Dünya'ya hala konumizm ve ter kokan emekciler beyni ile bakiyorsaniz cok yaniliyorsunuz ve 30 sene geriden geliyorsunuz derim.

Dünya'nin yeni yapilanmasinda ve geleceginde komunizm yok. O fikirler geride kaldi ve tarih oldu. Bir konuda cok haklisiniz! Türkiye'de ki emekciler sadece ter kokuyorlar; gercek emekci degiller.

Emekcilik lafla olmaz. Fakat bunun yani sira gercek isverende yoktur. Bunu da belirtmek isterim.

Kokusmus, sistemi, düzeni ve adaleti esit olmayan lacka bir toplumda hic bir sey saglikli yürümez. Sendika yönetimi secimlerinin kavgali görüntüleri bunun en güzel örnegidir.

Siz dini devletten ayiramazsaniz esit adalet sistemini temin edemezseniz daha cok bu sloganlar ile ömrünüzü tüketirsiniz.:)

al bundy
01-09-2009, 14:13
Türkiye'de bu olacağını sanmıyorum. Bunla ilgili çok güzel bir söz var:

‘‘Hayatım boyunca bütün sektörleri tetkik ettim. en kárlısının din ticareti olduğunu gördüm.''

Osman Bölükbaşı

azınlık
01-09-2009, 14:54
burda neden varım diye kendime şaşıyorum bazan.

Hakkaten ya! Niye varsın?

Sen git sermaye-emek çelişkini çöz; çözdüğünde haber ver de şerefine şampanya patlatalım.

A.

Molloch
01-09-2009, 15:44
ateist parti kuracaklarmış.emekçiler leş gibi ter kokuyor değilmi.onlarla yarenlik edemezsiniz.balo çocukları sizi.salonlarda muhammedin tanrısını kafaya alıp şampanyanızı mı yudumlacaksınız burjuva burjuva.siz varya sizlerle tek kelime ortak tarafım yok aslında.burda neden varım diye kendime şaşıyorum bazan.
Güle güle. "Sağcı bir sosyal demokrat" olarak burjuva burjuva arkandan şampanya patlatıp içicem ben de, sonra da gidip Anıtkabir'e dua etmeyi planlıyorum.

theatre
01-09-2009, 16:07
Ateist Parti Tüzüğünün ikinci maddesi:

-Ateist Parti'nin kuruluş amacı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğan,yaşayan ve ölen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yaşamı boyunca öpülmesini sağlamaktır.

(Alınan tepkiler üzerine madde Türkiye gerçeğine uygun olarak değiştirilmiştir..)

hako
01-09-2009, 18:44
Sayın Theatre,

Herkesi mutlu etmek için ne tür bir narkoz uygulamayı düşündüğünüzü merak ediyorum.
Dinden türeyen afyon size göre olmadığına göre :D

uyar
01-09-2009, 18:47
azot protoksit deneyin.. bolbol güldürür.........

theatre
01-09-2009, 19:04
Afyon.. ALINTI

Azot porotoksit..ALINTI

Diyorum bu ülke de bir halt olmaz da..

İnan mıyor sunuz..

Herkesin keseri nalıncı keseridir.

Kimse başkasının iyiliğini istemez..

Anladınız mı işimdi bu ülkeye niye komünizm,sosyalizm ve türevleri gelmez..

theatre
01-09-2009, 19:29
Artık bu başlık benim açımdan kapanmıştır..

Türkiye halkının başkalarının mutluluğunu görmektense ölmeyi yeğleyeceğini bir kere daha anlamış olduk.

Tenk yu lardan bir demet..

Aman ha..

Bu ülkede insanları mutlu etmeyi filan..

Aklınızdan geçirmeyin..

Aman ha..

Ne Ateist Partisi kurun ne de başkasını..

Aman ha..

cigi
01-09-2009, 20:36
Aman ha..

Bu ülkede insanları mutlu etmeyi filan..

Aklınızdan geçirmeyin..

Aman ha..

Ne Ateist Partisi kurun ne de başkasını..

Aman ha..

Hayir sevgili theatre hayir;

Bir kac kisinin düsüncelerine ters geldigi icin insan hemen yilmamali.
Hele bir tane pravakotor yüzünden bu konuda ki, beyin jimnastigine dahi pes edilmemesi gerekir.

''Bizans'ta kardinal sapkasi görecegime, Osmanli sarigi görmeyi tercih ederim'' cümlesini sanirim hatirladiniz.

Demek ki sosyalistler, liberaller, komunistler; bu ülkede ki bir atesit partiye, dinin devletten ayrilmadigi bir yasantiyi ve dini kullanan AKP hükümetini tercih ediyorlar.

Sevsinler bunlarin dinlerden özgürlügünü.:D
Fetosun ajanlarimidir nedir?
Iyice düsünmek gerekiyor.

Dinlerden özgür bir dernek kurmaya kalkissak demek ki bunlardan kimsecikleri bulamiyacagiz.:)

Khaos
01-09-2009, 20:43
dostum ben dinden zaten özgürüm
öyle bir derdim yok.
ama kapitalizmden özgürleşemediğim ortada değilmi.
kim neyden özgürleşemiyorsa onla problemi olur.
görünen o ki sizin de kapitalizmden yana bir sorununuz yok.
o kadar eziyet çekmeyin.
açıkça sizin yerinize ben söyleyeyim.
dinlerden özgür kapitalizm yerine sosyalist olsun da dinci olsun derim.
bunu mu söylemeye çalışıyordun.
ben fetoşçu yada g...çu değilim.
ama fetoş kemalizmin yeni versiyonudur dostum.benim değil sizin kendi adamınız.kenan paşanız tarafından doğumu yapıldı.
yeşil kuşak sonrası ılımlı islam projesi kemalist burjuva uzlaşmacılığının evrim geçirmiş halidir.
ama tabi sizin asrı saadet kemalizminiz başka değilmi.bi de şu isllamcıların "gerçek islamı" gibi sizin de gerçek kemalizminiz var.
yersen.ama ben yemem.

ulpian
01-09-2009, 20:49
Demek ki sosyalistler, liberaller, komunistler; bu ülkede ki bir atesit partiye, dinin devletten ayrilmadigi bir yasantiyi ve dini kullanan AKP hükümetini tercih ediyorlar.

Sevsinler bunlarin dinlerden özgürlügünü.:D
Fetosun ajanlarimidir nedir?
Iyice düsünmek gerekiyor.

Dinlerden özgür bir dernek kurmaya kalkissak demek ki bunlardan kimsecikleri bulamiyacagiz.:)

sevgili cigi,

gödermenizin bana veya mesela uyar'a olmadığını biliyorum. Ama yine de biraz insafsızca genellemede bulunmuşsunuz sanki. Bu başlık altında ateist parti fikrine karşı çıkan ve neden karşı çıktığını açıklamaya çalışan ateistlerin hepsini böyle bir zan altında bırakmak istememişsinizdir diye düşünüyorum.

Bu arada son cümlenizde ''ateist dernek''ten bahsetmişsiniz. Bunu zaten sonuna kadar desteklediğimizi defalarca söyledik. Ateist, nonteist dernekler, vakıflar, her türlü sivil toplum örgütleri kurulmalı.

Ama siyasi bir parti tek gündemli olmaz, sadece ''dinlerden özgürlük'' adına kurulmuş bir parti, din ve dinlerden özgürlükle hiç ilgisi olmayan konularda tavrını nasıl belirleyecek: Ya susacak bu konularda, ya da birbirine girecek. Eşcinsel partisi, yetim çocukları koruma partisi vs. de bu yüzden uzun vadeli mantıklı projeler değil. Mücade vermek istediğimiz her gündem için bir parti kuramayız.

Dolayısıyla en mantıklısı, dinlerden özgür insanların sivil toplum örgütleri kurmaları, ve hemfikir oldukları alanlarda ortak mücadele vermeleri.

saygılarımla

aydoe
01-09-2009, 20:53
Sevgili theatre,
Ben tam destek vermiştim ,ayrıca yalnızda değilim örgütlenmemizi oluşturacak yeterli sayıda insan vardır,katılmayan katılmaz ama toplumsal bir güç oluşturacağımız kesindir.
Üstelik ben önce materyalist sonra ateistim ,ateist olan bir insanın idealist olması mümkün değil zaten .
saygılarımla

cigi
01-09-2009, 21:00
sevgili cigi,

gödermenizin bana veya mesela uyar'a olmadığını biliyorum. Ama yine de biraz insafsızca genellemede bulunmuşsunuz sanki. Bu başlık altında ateist parti fikrine karşı çıkan ve neden karşı çıktığını açıklamaya çalışan ateistlerin hepsini böyle bir zan altında bırakmak istememişsinizdir diye düşünüyorum.

Sevgili ulpian;

Evet biraz insafsizca bir genellemeyi özellikle yaptim.
Dinlerde özgür olan insanlar sindikce bu dinciler gemi aziya aldilar.
Ben bu kalin zincirlerin artik kirilmasinin vaktinin coktan gelip gectigi kanisinda olan birisiyim ve yilmadan mücadelemi birakmiyorum.

Eger gerekirse bunun ugruna ölümü göze alabilecek kadar da kararliyim.
Anadolu insaninin beraberligi, kardesligi, gelecegi ve huzuru icin; önce din devletten ayrilmak zorundadir.

Din, devlet yönetiminden ayrilmadikca hic bir iyilestimeyi hic bir parti yapamaz! Cünkü partisi ve bütün kurumlari ile bu din batagina batilmis durumdadir.

Tam laik bir demokratik cumhuriyet olmadan gercek sosyalist bir partiyi ve yönetimini düsünmek hayalperestlikten baska bir sey degil.

theatre
01-09-2009, 21:04
Sevgili aydoe,

Türkiye'yi..

Ve,

Türkiye insanını..

Birazcık tanıyorsam..

Böyle bir parti..

Ne kurdurulur..

Ne yaşatılır..

Ne de Türkiye siyasetine etki eder..

Temiz insanlara acı çektirmek için..

Bir fırsat daha ellerine geçer..

Egemenlerin..

Ve,

Onların egemenlerinin..

Ellerine.

Konuyu açarken de bunun bilincinde idim..

Beyin jimnastiği olur mu acaba?

Diye açtım başlığı..

Jimnastik bile yapamadık..

"Genetik.."

Yapacak bir şey yok..

Selamlar ve sevgiler.

boğaziçi
01-09-2009, 21:05
ben fetoşçu yada g...çu değilim.
ama fetoş kemalizmin yeni versiyonudur dostum.benim değil sizin kendi adamınız.kenan paşanız tarafından doğumu yapıldı.
yeşil kuşak sonrası ılımlı islam projesi kemalist burjuva uzlaşmacılığının evrim geçirmiş halidir.
ama tabi sizin asrı saadet kemalizminiz başka değilmi.bi de şu isllamcıların "gerçek islamı" gibi sizin de gerçek kemalizminiz var.
yersen.ama ben yemem.
her sozunuzde ataturk e bir saldiri, yok gercekten sizin ciddi bir kuyruk aciniz var da ne? bu dahiane degerlendirmeleri tez haline getirip universitelere sunmanizi oneriyorum...muthis.soylenecek soz yok bu analizlere.sizin bakis aciniza ulasmam mumkun degil.

aydoe
01-09-2009, 21:08
Parti kurmasakta Ateistler ve Dinlerden Özgürler derneğini mutlaka kuracağız.
sevgiler

cigi
01-09-2009, 21:11
Parti kurmasakta Ateistler ve Dinlerden Özgürler derneğini mutlaka kuracağız.
sevgiler

Bu dernek Türkiye'de mutlaka kurulacak.
Rotterdam'dan ilk üyesi benim.
Burada da bir subesini acabiliriz.

Üyelik sayim iki oldu.

ulpian
01-09-2009, 21:13
Sevgili ulpian;

Evet biraz insafsizca bir genellemeyi özellikle yaptim.
Dinlerde özgür olan insanlar sindikce bu dinciler gemi aziya aldilar.
Ben bu kalin zincirlerin artik kirilmasinin vaktinin coktan gelip gectigi kanisinda olan birisiyim ve yilmadan mücadelemi birakmiyorum.

Eger gerekirse bunun ugruna ölümü göze alabilecek kadar da kararliyim.
Anadolu insaninin beraberligi, kardesligi, gelecegi ve huzuru icin; önce din devletten ayrilmak zorundadir.

Din, devlet yönetiminden ayrilmadikca hic bir iyilestimeyi hic bir parti yapamaz! Cünkü partisi ve bütün kurumlari ile bu din batagina batilmis durumdadir.

Tam laik bir demokratik cumhuriyet olmadan gercek sosyalist bir partiyi ve yönetimini düsünmek hayalperestlikten baska bir sey degil.

sevgili cigi,

ben sosyalist değilim. :)

Dinlerden özgürlük adına mücadele verilmesi gerektiğinde tamamen hemfikiriz.

Bu uğurda ateist dernekler, vakıflar, yayınevleri, sivil toplum örgütleri, televizyon kanalları kurulmalı. Bunların hepsini yapalım. Ben de elimden gelen desteği vereyim.

Fakat ''ateist parti'' fikri uzun vadede akılcıl değil. Sebeplerini defalarca saydık (bu arada bu saydığımız argümanlara somut olarak herhangi bir cevap veren olmadı henüz).

Umarım anlaşabiliyoruzdur. :)

saygılarımla

Khaos
01-09-2009, 21:17
sayın boğaziçi
benim bakış açım ulaşılabilir değilse sizin için bu sadece aramızda irtifa farkı olduğunu itiraf etmeniz anlamına gelir.
ancak ben yine de size bir şans tanımak isterim.
küçük burjuva yalanlardan özgürleşmekle başlayın işe.
korkmayın.dinden özgürleşmek nasıl bir müslümana imkansız geliyorsada bunu başaran müslüman köekenli ateistler var.
siz de başarabilirsiniz.burjuva ileriliğinden kurtulan bir sosyalist olmuş olursunuz hepsi bu.
biliyorum biraz istihza ve alay var diye düşünüyorsunuz.ama samimiyetle söylüyorum bunları.her sosyalist bir kazanımdır insanlık adına.tanrının varlığından şüphe etmeyi dindarlara önerdiğim gibi sizede küçük burjuva yalanlardan şüphe etmeyi öneriyorum.

Molloch
01-09-2009, 21:17
kenan paşanız tarafından doğumu yapıldı.
Kenan Paşa bizim paşamız değil, Islamcıların ve Fettullahçıların paşası. Geçmişin Kenan Evren sevdalıları şimdi AKP yanlısı, CHP düşmanı liboş Sabah ve Taraf'ta yazıyolar. Kör nefretin içinde miyopluğun artmış, Kemalizmin düşmanlarının yaptıklarını Kemalizme atfedemezsin. Kenan Evren benim gözümde Hitler ile aynı seviyededir. Boş boş konuşma.

uyar
01-09-2009, 21:20

Üyelik sayim iki oldu.

aman yabancı derneklerle ilintili olmasın sonra misyoner ilan edilirsiniz bizim dinciler tarafından..

Molloch
01-09-2009, 21:24
Zaten misyoner ilan edilcez... siz ona şimdiden hazır olun. Hatta sadece misyonerlikle değil Islamcıların hayal gücünden fırlamış bir sürü saçma sapan ithamla karşılaşıcaz eğer dernek dikkat çekerse.

Derneği kurma konusunda ciddiyseniz ben de üye olurum.

uyar
01-09-2009, 21:29
ben birşey önereceğim...

bu "Türkiye'de Ateistler ve Hristiyanlar Siyasallaşmalıdır " konu başlığından hristiyanlar'ı çıkarmak mümkün mü??? ondan sonra tartışmak daha doğru olacak bence.....

yani başlık " Türkiye'de Ateistler Siyasallaşmalıdır " yapılabilir mi???

cigi
01-09-2009, 21:36
sevgili cigi,

ben sosyalist değilim. :)

Dinlerden özgürlük adına mücadele verilmesi gerektiğinde tamamen hemfikiriz.

Bu uğurda ateist dernekler, vakıflar, yayınevleri, sivil toplum örgütleri, televizyon kanalları kurulmalı. Bunların hepsini yapalım. Ben de elimden gelen desteği vereyim.

Umarım anlaşabiliyoruzdur. :)

saygılarımla

Sevgili ulpian;

Sosyalist olmaman hic önemli degil, cünkü bende degilim.:D

Ben caga göre ayak uyduruyorum. Gerceklesmiyecek sonunda isik olmayan mücadeleler ile zamanimi harcamam. Gelecek icin Zeitgeist filmindeki teoriler bana cok akilci geliyor.

Sevgili ulpian atesit partiden önce elbette alt yapinin saglam olmasi gerekiyor ve önce dinlerden özgür derneklerin, humanist kuruluslarin cogalmasi gerekiyor. Diger görüslerine de yürekten katiliyorum.

Medya cok önemli bir unsur. Bu dernekler kurulunca bir tv nin icine cöreklenmesi gerekir.:)

Su anda medyanin icinde bir cok dinlerden özgür insanlar var fakat kendilerini gizlemekteler. Bu insanlarin derneklerin iclerine cekilmesinin saglanmasi gerekir diye düsünüyorum.

cigi
01-09-2009, 21:49
aman yabancı derneklerle ilintili olmasın sonra misyoner ilan edilirsiniz bizim dinciler tarafından..

Bulundugum yerde dinciler ile ugrasmak görevimdir. :)
Bir halt yapamazlar.
Burasi Türkiye degil.

ben birşey önereceğim...

bu "Türkiye'de Ateistler ve Hristiyanlar Siyasallaşmalıdır " konu başlığından hristiyanlar'ı çıkarmak mümkün mü??? ondan sonra tartışmak daha doğru olacak bence.....

yani başlık " Türkiye'de Ateistler Siyasallaşmalıdır " yapılabilir mi???

Cok haklisin uyar. Diger dincilerde nerden cikti?:D

cigi
02-09-2009, 14:36

Üyelik sayim iki oldu.

Ne oldu arkadaslar kimseden ses soluk cikmaz oldu...:confused:

Ben bu basliga düsüncelerimi laf olsun torba dolsun diye yazmiyorum.

Din baskisi altinda yasamaya razi olan ve iclerinde devrimci, mücadeleci yapilari olmayanlardan ricam,
bundan sonra; sapina kadar sosyalist, esitlikler, özgürlükler, egemen siniflar, demokrasi, hukuk gibi kelimelerin arkalarina siginmamalaridir.

Türkiye'de ki sistemden, düzenden de, sikayetci olup durmayin lütfen.

Isteyen kendini burada, yani sanalda padisah ilan edebilir fakat ben bu padisahin gercek yasantisina bakarim.

Kim kime hazir refahi, huzuru, demokrasiyi vermis, geleceginin özgür olacagini garanti etmis?

AKP mi?
Diyanet mi?

azınlık
02-09-2009, 14:43
ses ... soluk ... :whistle:

Şaka bir yana, bu konuyu çok önemsiyorum. Ama sonunda yine tırsmaca olacak gibime geliyor.

En azından kimlikler vs. gizli kalarak bir "medya ile ilişkiler grubu" oluşturup kendimizi ifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu iş basın bildirisi, bilgi notu, bildiri, tekzip gibi şeylerle yapılabilir. Muhtemelen başlarda ciddiye alınmayız ama en azından varlığımız bilinir.

A.

ulpian
02-09-2009, 15:43
Böyle bir dernek kurulacaksa, bence zaten buna içinde bulunduğumuz gibi siteler ön-ayak olacak.

Benim naçizane böyle bir derneğin uzun vadeli başarılı olabilmesi için olmazsa olmaz olarak gördüğüm şartlar:

(1) Ateist, panteist, deist, agnostik ayırımı yapmadan, ''Dinlerden Özgür'' olma noktasında birleşmek. Bu sitede olduğu gibi, bu birleştirici noktaya uygun düşecek isim ve tüzük oluşturmak.

(2) Solcu, sosyalist, komünist, kemalist, liberal, muhafazakar, milliyetçi ayırımı yapmadan, sadece ve sadece ''Dinlerden Özgür'' olma noktasında birleşmek. Her sivil toplum örgütü HER KONUDA bir şey söylemek zorunda DEĞİLDİR. Hemfikir olduğumuz alanlarda ortak mücadele verebilmek için, hemfikir olmadığımız alanları geri planda tutmayı başarabilmemiz gerekir.

(3) Eğer mümkünse toplum tarafından tanınan, sayılan ve mutlaka birkaç farklı, hatta zıt siyasi çizgiyi temsil eden aydın, yazar, gazeteci kendi isimleriyle, yüzleriyle bu derneğe destek çıkmalı.

saygılarımla

kafasikarisik
02-09-2009, 15:45
Siz daha partiyi kuramadan bir yerlerde devrim mi ne başladı?:):)
İlk önce sistemin işbirlikçileri hedef alınıyor sanırım:):)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12381

Şakayı bende bir tarafa bırakayım. Ama ateist temelli bir siyasi parti fikrine karşıyım. Biz siyaset dincilikten ve din temelli yapılanmalardan kurtulsun dedikçe, bir de ateistler ile uğraşmayalım.:)
Hem sonra böyle bir parti ile siyasi mücadele çok kolay olur.
Onlar dinsiz demek yeterli.
Ama STK oluşumu daha mantıklı.

azınlık
02-09-2009, 15:48
Her sivil toplum örgütü HER KONUDA bir şey söylemek zorunda DEĞİLDİR. Hemfikir olduğumuz alanlarda ortak mücadele verebilmek için, hemfikir olmadığımız alanları geri planda tutmayı başarabilmemiz gerekir.

Kesinlikle!

Eğer mümkünse toplum tarafından tanınan, sayılan ve mutlaka birkaç farklı, hatta zıt siyasi çizgiyi temsil eden aydın, yazar, gazeteci kendi isimleriyle, yüzleriyle bu derneğe destek çıkmalı.

Pek mümkün olacağını sanmam.

A.